Hair Forum.com


hårförlust behandling

 • Förteckning över forum
 • Ändra teckensnittstorlek
 • FAQ
 • galleri
 • registrering
 • tillträde

Kontrastdusch. Användbar eller inte?

Kontrastdusch. Användbar eller inte?

alex_r 04 jun 2009, 22:27

Re: Kontrastdusch. Användbar eller inte?

Tims 05/05/2009, 5:41 am

Re: Kontrastdusch. Användbar eller inte?

jema 05/05/2009, 07:54

Re: Kontrastdusch. Användbar eller inte?

jek 07 jun 2009, 16:58

Re: Kontrastdusch. Användbar eller inte?

Pavlik 07 jun 2009, 5:20 pm

Re: Kontrastdusch. Användbar eller inte?

Tims mar 23, 2010 11:37

Re: Kontrastdusch. Användbar eller inte?

gudkov 23 mar 2010 17:20

Re: Kontrastdusch. Användbar eller inte?

Tim Mar 24, 2010 7:46 am

Re: Kontrastdusch. Användbar eller inte?

gudkov 24 mar 2010 09:05

Du är en misstänkt peppar, jag tänkte inte ens på det. Och du frågar fortfarande Lahn Karoche för ett moder, mitt huvud är varmt vatten och tuttar också, men ganska kalla, så att jag kan döda dig genast, kanske kommer ditt hår inte att klättra och brösten kommer inte att växa

+1 clown på forumet)))

Re: Kontrastdusch. Användbar eller inte?

Tim Mar 24, 2010 9:15 am

Re: Kontrastdusch. Användbar eller inte?

gudkov 24 mar 2010 10:24

Re: Kontrastdusch. Användbar eller inte?

Tim Mar 24, 2010 11:20 am

Re: Kontrastdusch. Användbar eller inte?

gudkov 24 mar 2010, 12:04

Vad menar du för mig, jag läste det, när du var här och det fanns ingen ande, varifrån varmt vatten. Ett gäng i en pöl? Och om överdrift, så såg du verkligen ut som pavlega, solen, luften och vattnet, dina hårs fruktansvärda fiender. Du tänker även på vad du skriver. Hårspänning från varmt vatten. Kranen på din resa blir regelbundet överhettad, bär en hatt

Re: Kontrastdusch. Användbar eller inte?

Tims Mar 24, 2010 12:39

Dima, du har en värdelös knulla @ naken vana att hålla fast vid ordet och överdriva, jag förstår dig inte så snävt eller leende handlar inte om dig?
Om om dig, citerar jag texten från webbplatsens hemsida, från den del där jag gav länken ovan:

Re: Kontrastdusch. Användbar eller inte?

flash6242 Mar 24 2010, 13:29

Inte bara för kroppen, utan även för håret))

Kontrastdusch är mycket användbar för vår kropp. Det är mycket uppfriskande, stärker immunsystemet, hjälper till att bli av med celluliter, förbättrar blodcirkulationen och gör huden elastisk. Så min man och jag bestämde mig för att börja ta en kontrastdusch. Min man hade tagit honom förut - han hade erfarenhet. Men förut hade jag inte ens tänkt på det. Kort sagt övertalade han mig. Självklart verkade den första dagen bara hemskt - jag var kall och kunde inte bli varm.

Jag, i mig själv, fryser, är mycket dåligt varaktig, ständigt kallt. Trodde det var inte för mig. Nästa dag bestämde jag mig för att försöka igen - det var lite bättre, inte så obekväma. Det viktigaste är att byta tid och inte låta dig bli kall). Nu tar jag en duschdusch med varje badning - jag är redan så van vid det. Jag använder mer i benen och bröstet. Det stärker perfekt och ger hudton. Men inte alla vet att även huvudet tvättas så här: det är väldigt användbart att tvätta huvudet med att byta från varmt till varmt vatten och rygg. Stimulerar blodcirkulationen och hårväxten. Vissa vattenmassage för huvudet. Det hjälper verkligen. Detta är inte det första året som jag har tvättat mitt huvud så här - mitt hår är helt enkelt underbart. Jag rekommenderar.

10 hemligheter av snabb hårväxt

Röster: (Röster: 116. Betyg: 4.41 av 5)

Hittills kan du uppnå längd på krullarna med hjälp av hårförlängningar i skönhetssalonger. Men en kvinna med icke-inbyggt hår måste uppleva mycket olägenheter och begränsningar för att upprätthålla det perfekta utseendet. Vad man ska göra om lusten att ha långt tjockt hår ger inte vila och korta strängar på huvudet "vill inte" växa alls snabbt?

1. Produkter och vitaminer för hårväxt

Avitaminos förhindrar snabb hårväxt, så äta mer produkter som innehåller fördelaktiga ämnen till hår.
Frukt och grönsaker: äpplen, bananer, gurkor, tomater, kål och färska lök
Hårväxt bidrar också till: soja, linser, havregryn, baljväxter, valnötter, brunt ris, kesost, yoghurt, gröna ärter, ägg.
Inklusive dessa produkter i din dagliga kost kan uppnå fantastiska resultat.

2. Antioxidant för hår

Under förhållanden med dålig ekologi behöver vårt hår bara antioxidanter. Det är bevisat att den bästa antioxidanten som stimulerar hårväxt är beta-karoten, som finns i apelsin, gul och röd grönsaker och frukter. Beta-karoten är till exempel rik på morötter, röda paprika och tomater.
Drick också mer vatten för att spola toxiner från kroppen snabbare.

2. Kontrastdusch främjar hårväxt

För att förbättra blodcirkulationen, använd en dusch. Mitt huvud är varmt vatten och tvättar schampot varmt och kallt växelvis. Avsluta duschen med kallt vatten.

3. Örter för hårväxt

Skölj håret efter tvättning med örtinfusioner. För att stärka håret, tillsätt avkok eller nätutdrag för att skölja vatten. Ett mycket effektivt sköljmedel är ett avkok av burdockrot. Sköljning av hår med infusion av humlekottar gör håret inte bara starkt, utan också silkeslen.

4. Masker för snabb hårväxt

Masker från ägg, masker med tillsats av kardolja, lök eller brandy bidrar till hårväxt.

Lökmask. Den enklaste och samtidigt den mest effektiva är lökmasken, som är väldigt lätt att förbereda. För detta är det nödvändigt att tillsätta en del av naturlig honung till de fyra delar lök riven på en fin rivare. Massage blandningen i hårrötterna och lämna i 40 minuter. Det är nödvändigt att tvätta av masken med kallt vatten utan schampo. För att avlägsna lukten av lök skölj håret med vatten med saften av en citron.

Nourishing mask för hår av burdock och linolja. Två typer av olja blandad med vitamin "aevit", som säljs i apotek. Gnid blandningen i hårbotten. Bär en cellofantlock på huvudet och linda en handduk. För att upprätthålla sådan medicinsk "komprimera" inom en timme sedan skölja av noga schampo.

5. Rökning stör hårväxten.

Även om du inte röker, undvik att vara i ett rökigt rum.

6. Sova för hårväxt

En full åtta timmars ljud och hälsosam sömn gör att kroppens celler återhämtar sig, och forskare visade att cellregenerering kräver minst åtta timmars sömn. Därför finns det en direkt anslutning mellan åtta timmars sömn och vackert långt hår.

7. Hårnålar förhindrar hårväxt

Ge upp täta gummiband och tjocka metall hårnålar - de orsakar mekanisk skada på ditt hår. I allmänhet, för att håret ska växa snabbare, är det nödvändigt att vägra ensa frisyrer, som stramar håret i en tät och tät knut.

8. Skada inte håret

För det snabba förvärvet av silkeslånga krullar måste man överge användningen av en hårtork, pincett, strykjärn, vilket skador hårstrukturen. Tja, om du inte kan undvika dem, åtminstone begränsa användningen.

9. Gymnastik för hårväxt

Gör vänner med gymnastik! Det är bevisat att övningen ökar blodcirkulationen i kroppen, som i sin tur har en positiv effekt på hårväxten. För dem som av någon anledning inte vill göra gymnastik finns det ett alternativt sätt - en daglig huvudmassage i 10-15 minuter.

10. Smile!

Har du provat allt ovan, men ingenting hjälpte? Så problemet är stress. Stress påverkar inte bara hårväxten, utan bidrar även till deras förlust. Försök att inte ta problem i hjärtat, undvik skandaler, intriger på jobbet. Lugnande örtteer hjälper vissa att undvika stress.
När någonting stör dig mycket, upprepa för dig själv, men ganska högt: "Allt kommer att beslutas till min fördel, allt kommer att bli bra. Även om något inte fungerar, betyder det att det blir bättre för mig i framtiden. Jag är helt lugn. " Och sedan le! Även om leendet är tvunget, hjälper den här metoden. Prova det.

Dessa 10 regler kommer inte bara att bidra till att påskynda hårväxten, göra dem vackra och tjocka, men också förbättra den övergripande hälsan.

3 recensioner på 10 hemligheter av snabb hårväxt

Min huvudsakliga hemlighet är att ta vitaminer och inte bara vitaminer utan mono vitaminer. De återställde sitt hår efter vintern, återställde sin glans och accelererade sin tillväxt!

Vitaminer hjälper hårväxten! Alerana, till exempel)) Säljs på apotek) Prova det)) De har fortfarande schampo, men många försöker med något)) Jag hoppas att det kommer att bli så bra))

God dag! Berätta vad jag ska göra
Jag har medfödd alopeci. I barndomen hade jag en fjäder på mitt huvud. Nästa, fokal alopeci
Modernt föll han. Vid 14 års ålder, helt skallig. Vår peruk.
Jag kan skicka ett foto. Till e-postadress
Kanske behöver någon typ av undersökning passera? Tack

Kontrastdusch.

Kontrastdusch är det mest prisvärda, enkla och effektiva förfarandet för att läka och föryngra kroppen. Nästan alla har en dusch idag. Låt oss använda civilisationens frukter till vår egen fördel!

KONTRAST SHOWER

Hur man tar en kontrastdusch.

Många är rädda av tanken på en kontrasterande själ. Under tiden är detta förfarande långt ifrån så fruktansvärt, och efter att ha blivit vant kommer du att börja bli riktigt nöjd med det. Det viktigaste - försök inte att förbereda mentalt, men gör bara det!

Alla vet att en kontrastdusch är en växling av kallt och varmt vatten. Men du kan hitta olika rekommendationer om hur man tar en kontrastdusch. Jag föreslår ett ovanligt sätt. Om du tar en kontrastdusch enligt detta schema, ökar effektiviteten väsentligt. Prova det - och du kommer inte ångra det.

Sedan jag började ta en dusch på morgonen, undrar jag hur jag kunde ha gjort utan honom förut!

Så här föreslår jag att jag tar en dusch:

 1. Tvätta dig först i duschen vid en bekväm temperatur. Duschen måste vara tillräckligt varm för att värma upp hela kroppen noggrant.
 2. Ta sedan duschhuvudet i handen, rikta det åt sidan (så att inget vatten kommer på din kropp) och ställa in vattentemperaturen så kallt som möjligt.
 3. Vatten själv med kallt vatten enligt följande, stanna vid varje punkt i 3 sekunder:
  • toppen,
  • mellan ögonbrynen (tredje ögonområdet)
  • bas av nacken framför
  • basen av nacken på baksidan.
 4. Vänd igen vattnet till sidan och låt det heta (men inte brinnande) vattnet. Vatten själv på samma sätt.
 5. Upprepa dousing med kallt vatten.
 6. Upprepa dousing med varmt vatten.
 7. Upprepa dousing med kallt vatten.
 8. Stäng av vattnet och gnid hela kroppen med en hård handduk.

Kontrastduschen enligt det beskrivna systemet inkluderar 2 duschar med varmt vatten och 3 duschar med kallt vatten (börjar och slutar med kallt vatten).

Schemat är inte alls komplicerat. Med en kontrastdusch 1-2 gånger kan du enkelt komma ihåg den korrekta sekvensen av åtgärder.

Du kan ta en kontrastdusch inte bara på morgonen, men också på kvällen. Även om det har en uppfriskande effekt, stämmer det inte märkligt att somna. Därför kan du säkert ta en dusch före sänggåendet, utan rädsla för sömnlöshet.

Flera viktiga punkter att tänka på för att korrekt ta en kontrastdusch:

 • När du byter vatten från varmt till kallt och bakåt, rikta strålen bort från dig. Detta kommer att skapa en kontrast, på grund av vilken wellness-effekten uppnås. Om du riktar vattnet mot dig själv, kommer en skarp temperaturskillnad inte att fungera.
 • Kallt vatten bör vara så kallt som möjligt (helst is)! Om vattnet inte är tillräckligt kallt för att aktivera kroppens försvar, kommer det inte att bli en härdande effekt från en sådan kontrastsjäl.
 • Var inte rädd för att bli sjuk av hypotermi. Otillräckligt kallt vatten, som redan nämnts ovan, bidrar inte till härdning, och skyddar dig därför inte mot förkylning. Men kortvarig dousing med isvatten har inte tid att ta mycket värme, men det har en kraftfull effekt på nervsystemet, utlöser immuniteten "till fullo", återställer termoreguleringssystemet. Således är det en kontrastdusch med isvatten som skyddar mot förkylningar.
 • Ta en dusch regelbundet! Endast med daglig användning kan du utvärdera resultaten. Beroende på den kontrasterande själen uppstår inte omedelbart. I början kanske du inte blir väldigt bekväm. Men efter en vecka med dagliga procedurer kommer du definitivt att få en smak. Mycket snart blir morgonduschen för dig samma behov som att borsta tänderna.
 • Det är ofta rekommenderat att lugna ner och tune in innan du tar en kontrastsjäl. Förklara inte exakt hur du gör det. Jag rekommenderar att du inte försöker ställa in alls. Om du försöker ställa in är det troligt att du inte vågar göra det. Under tiden är det inte samma sak som att bara duga med isvatten eller simma i hålet. En kontrastdusch är inte alls en tortyr. Så tänk inte, gå bara och gör det! Nu! Du är fortfarande här.

Inte överflödig kommer det att finnas några försiktighetsåtgärder:

 • Innan du tar en dusch, drick minst ett glas vatten. Detta minskar sannolikheten för en kraftig minskning av blodtrycket. Det är bättre om vattnet är varmt eller rumstemperatur. Du bör inte dricka kallt vatten innan du kontrasterar duschar.
 • En kraftig acceleration av blodcirkulationen kan orsaka yrsel även i en helt frisk person. Om du känner dig yr, sluta proceduren omedelbart. Och innan du tar en kontrastdusch, lägg en skräddarsydd matta på golvet.
 • Du bör inte ta en dusch efter yoga.

Fördelarna med en kontrastdusch.

 • Kontrastdusch rensar och föryngrar huden. Påverkan på huden av varmt vatten öppnar porerna, dilaterar blodkärlen, stimulerar utsöndringen av toxiner och toxiner. Då är det en skarp övergång till kallt vatten som verkar på nervändarna. Det visar sig vara en slags gymnastik för huden: under inverkan av varmt vatten öppnar porerna och under påverkan av kallt vatten stänger de. Och så flera gånger i rad. En skarp temperaturskillnad ökar blodcirkulationen och därmed hudens näring. Förhöjd blodcirkulation gör att du kan bli av med stagnation och ödem. Huden blir elastisk, blir jämn och silkeslen, föryngrar. Det är uppenbart att blodcirkulationen vid denna tid ökar, kärlens utsträckning och slagg och toxiner från huden utsöndras aktivt - därför blir det yngre och friskare.
 • Med regelbunden användning av en kontrastdusch behöver du inte använda tvättmedel eftersom huden är renad naturligt! Arbet av talgkörtlar blir bättre. Samma sak händer med hårbotten, behovet av schampo är också nästan eliminerat.
 • Kontrastdusch, utförd enligt det ovan beskrivna systemet, stärker håret och stimulerar deras tillväxt. Ytterligare fördelar - behovet av schampon reduceras, vilket också gagnar hår.
 • En kontrastdusch stärker hjärtat och blodkärlen. Skarpa temperaturfall ger en form av gymnastik inte bara till huden utan också till kärlen, som tvingas expandera och kontrakta. Som ett resultat rengörs och förstärks blodkärlets väggar. Fortsätt ämnet att stärka kärlen, låt oss prata om behandling och förebyggande av åderbråck.
 • Kontrastdusch är användbar för behandling och förebyggande av åderbråck. På grund av ökad blodcirkulation och ökad venös ton elimineras trängsel i venerna, som orsakar åderbråck. De flesta kvinnor påverkas av åderbråck. Orsaken till åderbråck kan ha på sig höghåriga skor, belastningen på underbenen under graviditeten, svaga benmuskler. Fördelarna med kontrastdousing för åderbråck har länge bevisats av läkare. Dessutom stärker en kontrastdusch blodkärl, vilket är ett bra förebyggande av åderbråck.
 • Kontrastdusch stärker immunförsvaret. Det faktum att kontrastbrunn aktiverar kroppens försvar är troligen känd för alla. Kroppen börjar producera mer vita blodkroppar, vilket gör immunsystemet starkare.
 • Kontrastdusch förbättrar kroppens termoregulering. I själva verket kallas denna process härdning.
 • Kontrastdusch hjälper till att klara av stress. Regelbundet tar vi en kontrastdusch, vi förstärker nervsystemet och förbättrar kroppens förmåga att motstå stress. Egentligen är kontrastduschen i sig stress, men stress är användbar.
 • Kontrastduschen är bra för män, det ökar styrkan. Samtidigt är det inte nödvändigt att rikta vatten till det intima området. Förbättrad potens uppnås genom att förbättra blodcirkulationen, stärka nervsystemet, bli av med stagnation och de övergripande stimulerande och helande effekterna av kontrastdusch på alla kroppsfunktioner.
 • Kontrastduschen aktiverar alla livsprocesser och eliminerar stagnation. Detta händer på grund av den direkta påverkan på kroppens största organ - huden. I det normala tillståndet flyter blod snabbt genom stora kärl, och i alla andra kärl är det mycket långsammare. Men det är i kapillärerna att vara 80% av allt blod som cirkulerar i kroppen! De flesta inflammatoriska och kongestiva händelserna i kroppen börjar på grund av kränkningar av kapillärcirkulationen. Kontrastdusch förbättrar signifikant kapillärcirkulationen. Och sålunda aktiveras ämnesomsättningen och alla livsprocesser.
 • Kontrastduschen uppfriskar och föryngrar kroppen. När kallt vatten hälls över en uppvärmd kropp, uppträder ett kraftigt kortvarigt hopp i kroppstemperaturen uppåt. Som ett resultat är ett ögonblick ett stort antal fria elektroner, en uppkomst av fri energi skapas, vilket förklarar kontrastsjälmens ögonblickliga uppfriskande verkan. Sedan börjar dessa elektroner att neutralisera fria radikaler, vilket stannar åldringsprocessen.
 • Kontrastdusch förstör virus. Beskriven ovan bidrar en snabb ökning av kroppstemperaturen till förstöringen av virus. Inklusive de som ännu inte uttryckts av en viss sjukdom, men ta bort styrka från vår kropp.
 • Kontrastdusch bidrar till att normalisera vikt. Tack vare aktiveringen av blodcirkulationen och metaboliska processer, liksom minskningen av stagnation, börjar vikten återgå till normal. Samma skäl hjälper till att bli av med celluliter.
 • En kontrastdusch hjälper till att undvika muskelsmärta som uppstår efter en träningspass. Om du kommer ihåg varför musklerna skadas efter träning blir det tydligt hur kontrasterande fuktighet hjälper till att förhindra det - genom att förbättra blodcirkulationen och hjälpa till att bli av med mjölksyra.
 • En kontrastdusch hjälper dig att återställa snabbare från skador. Så många professionella idrottare säger. Kontrast är en mycket mild träning för muskler, leder, blodkärl och andra vävnader. En kontrastdusch kan vara användbar för att inte bara återhämta sig från skador, men också för att förhindra framtida skador.
 • Kontrastduschar kan lindra tillståndet hos patienter med vissa sjukdomar: med astma, autoimmuna sjukdomar, med olika inflammatoriska processer och med hjärt-kärlsjukdomar. Vid vegetativ-vaskulär dystoni kan dusch betraktas som ett läkemedel. I denna sjukdom är en kontrastdusch användbar exakt för chock från en förändring i vattentemperaturen. En sådan chock återställer balans i det vegetativa systemet.
 • Att ta en kontrastdusch är användbar för både vuxna och barn. Naturligtvis bör härdning av barn med en dusch startas noggrant, helst under den varma årstiden. Procedurer bör inte startas när barnet är obehagligt.
 • Kontrastdusch hjälper till att undvika sträckmärken under graviditeten. Den växlande effekten på kyla av värme och värme stärker inte bara det, utan torkar också, ökar elasticiteten och som ett resultat minimeras utseendet på streckmärken. Effekten kan lösas genom att applicera en kräm för streckmärken, utformad speciellt för gravida kvinnor.
 • Kontrastdusch tar mycket liten tid. Få procedurer och övningar kan konkurrera med en kontrastdusch med avseende på värde, figurativt sett, "priskvalitet". Vi spenderar bara några minuter och får stora hälsofördelar.

När ska inte ta en dusch?

Du bör inte ta en kontrastdusch under en kall influensa vid förhöjda temperaturer. Börja inte ta en kontrastdusch under inflammatoriska sjukdomar (till exempel cystit eller tonsillit) och under menstruation. Dessutom anses en kontraindikation för kontrastdosering ständigt ökat blodtryck (du bör först hantera tryckbehandling), hjärtsjukdom, allergier mot kall, tromboflebit och maligna tumörer.

Vecka 03. Kontrastdusch

Vi fortsätter temat för återhämtning. Efter att ha markerat de två första sätten - sov före midnatt och regelbundet blodflöde (förresten tar du 30 minuters aktiv vandring dagligen?), Fortsätter vi till den tredje metoden för återhämtning.

Kontrastdusch

Denna metod tas i drift snabbt och omedelbart, och efter ungefär en vecka börjar det ha en mer allvarlig effekt på kroppen på grund av träning av blodkärl, förbättrad blodcirkulation och ökning av näringsämnen och syre i dina organ. Det finns många artiklar om fördelarna med en kontrastsjäl, många principer och regler om hur man gör det bättre, men det gör jag lättare. Jag ska bara beskriva mina erfarenheter som jag har fått på några decennier. Låt oss gå!

1. Börja med varmt vatten.

Börja med varmt vatten, gradvis höja temperaturen. Innan du börjar växla varmt och kallt vatten, var noga med att värma upp. För vissa kommer det att hända om 1 minut, för någon för 3, för någon för 5. Det beror på många faktorer - ålder, vikt, årstid, temperatur i lägenheten etc.

2. Anslut mentala bilder

När du står under vatten, sätt på tänkande-figurativ processen (engagera den logiska och figurära halvklotet). Det är ingen mening att bara ta en dusch, förbättra effekten med ord och bilder - när varmt eller varmt vatten hälls, föreställ dig levande hur värmen kommer in i kroppen. Tala om det i dina egna ord, vilket kommer att vara ljust och saftigt för dig.

Efter att ha gjort ett par dussin av sådana förfaranden kommer du att bli förvånad över att en gång stå i kylan och vänta på bussen, du behöver bara föreställa dig de förnimmelser som du hade varje morgon under den kontrastiga själen och din frusna kropp börjar värma upp.

3. Betoning vid hällning av kallt vatten

Det är lätt att föreställa sig när varmt eller varmt vatten strömmar på dig, vilket slappnar av dig. Det är mycket svårare, men då är det MYCKET mer effektivt att utföra en liknande teknik under det iskallaste vattnet. Tänk dig hur din kropps tonen stiger, och du börjar bokstavligen spricka med energi.

Om du har sett några människor hällt kallt vatten på gatan, märker du att de ibland skriker. Särskilt män. Var och en av oss - män, när vi begår en liknande åtgärd, särskilt på gatan, speciellt på vintern, känner åtminstone Tarzan. En gång doused vill jag slå sina nävar på bröstet, bryta ett isblock eller utföra en prestation

Det går snabbt, men den kortsiktiga och kraftfulla effekten gör att du gör det om och om igen. Även om första gången du bara har en önskan - skrika bara högt, men hemma är det ganska problematiskt att göra det, eller hur? Det finns ett enkelt men knepigt sätt - när du häller kallt vatten, öppna din mun så mycket som möjligt och försök i detta läge att göra livmodern gråter, som om du är i viskning. Det är svårt att förklara med ord, bara prova det! Nästan tyst, men känslan som om att skrika högt återstår

4. Om vinteren simning

Viktig varning om vintersvimmning. Detta är en väldigt stark sak och ett dubbelkantat svärd. En gång gick jag till St Petersburg för att studera och träffade doktorer som var engagerade i forskning som studerade effekterna av att simma på människor på människor.

Ja, folk hade en mycket stark energitone, deras ögon brände ständigt, evig "zhivchiki", som de sa, efter 70 år var de sexuellt aktiva, med en frekvens som var fantastisk även för unga män, men... samtidigt var det en vild mängd adrenalinhormoner, norepinefrin och andra (som frigörs under stress), vilket snabbt tömde många kroppssystem.

Det vill säga de som praktiserade vintersvimmning ledde ett mycket ljust liv, men sedan "brände de" mycket snabbt. Och uppkomsten av denna "senare" berodde endast på reserver av en viss organism.

5. Hur många vattencykler gör du?

Låt oss gå tillbaka till den kontrasterande själen - hur många växlingar gör det? Optimalt, 3, maximalt 5. Jag försökte många gånger att göra 6, 7, 8, och ibland 10 gånger, men vanligtvis efter sådana avrättningar jag krypade ut ur badet bara utmattad. Vill du - kontrollera själv, eller använd bara min erfarenhet och ge inte dina kärl en så vild skaka. Även om du försöker en gång så kommer ingenting hemskt att hända, men det blir din upplevelse.

När det gäller varaktigheten av cyklerna - på hälsotillståndet och känslor. Jag har ca 30-90 sekunder på hett, 10-30 på förkylningen

6. Avsluta med varmt vatten.

Avsluta kontrastduschen med varmt vatten. Detta kommer att vara din hitch. Lämna inte nervsystemet överflödigt och sluta med iskallt vatten, vilket ofta rekommenderas. Dessutom slutar duschen på värmefasen du hjälper dig att rationellt spendera sina egna resurser.

7. Efter en dusch

Är det värt att torka bort efter en dusch? Perfekt att göra följande - gå ut ur duschen och torka i rörelse. Om detta inte alls är möjligt på grund av levnadsförhållandena, gör en självmassage på den våta kroppen direkt i badrummet och torka dig själv. Eller helt enkelt fästa en handduk i din kropp.

8. Jet tjocklek

Om du skapar en möjlighet för dig att hälla ut, så tjock som möjligt, snarare än i små strömmar, kommer den uppfriskande effekten att bli mer! Skruva av nätet från duschen, till exempel.

9. Vilken tid är bättre
använd en kontrastdusch?

Använd en dusch på morgonen, efter sömnen, eftersom det är otroligt uppfriskande. Det är möjligt på kvällen efter arbetet. Om du gör innan sänggåendet, då kanske du inte kommer att kunna somna på grund av över-spänning. De flesta människor rekommenderas inte att utföra tungviktsträning före sängen av samma skäl. Men kanske du borde kontrollera det själv flera gånger. Kanske har du motsatt - du somnar sovande baby. Det är vad som händer med mig

10. Temperaturskillnad

Försök gradvis öka temperaturskillnaden. Använd hett vatten vid gränsen för komfort, även kallt. Gör gradvis varmt hett och kallt - kallare.

11. Duschar jag mitt huvud?

Det finns en rekommendation att du inte kan utsätta huvudet under en kontrastdusch, eftersom det kan orsaka plötsliga tryckfall. Om du just börjar använda den här proceduren kan du inte hälla huvudet.

På bilden ett duschlock, 1970. Miljontals människor använder nu dessa kepsar, men inledningsvis uppfindes en gummihatt så att kvinnor kunde ta en dusch utan att tvätta kosmetik från ansikten.

12. Kontraindikationer

Problem med hjärt-kärlsystemet är en tydlig kontraindikation. Om du har en inflammatorisk process av någon typ, kan en dusch också förvärra situationen. Kvinnor bör inte göra en dusch under en CD. Och om din ålder är över 40 år då måste du ju vara mer säker. att du inte har kontraindikationer

Uppgiften för idag är enkel - vi introducerar i vardagslivet en kontrastdusch minst en gång om dagen. Maximalt - 2 gånger om dagen.

Med vänliga hälsningar, Ruslan Dudnik!

Hur man förbättrar hälsan och går ner i vikt med hjälp av en kontrastdusch

Sedan antiken har kroppens härdning varit en oskiljaktig del av badtraditionen. I Ryssland trodde man att hälla isvatten efter ett varmt bad främjas hälsa, och de lärdes att härda från en tidig ålder. Det är på grund av denna tradition att ryssarna ansågs friska och starka, kunna uthärda både värme och kyla. Om du har lust och inte har kontraindikationer, som kalla, kroniska och akuta sjukdomar, kan du säkert börja härda, och en kontrastdusch hjälper dig med detta. Men rusar inte för att ta en dusch och häll kallt vatten från topp till tå. Hur man gör en kontrastdusch, så han gav nytta, inte skada. För att inte få en förkylning, men tvärtom, för att höja immuniteten, bör du följa några enkla regler.

Hur man tar en kontrastdusch

 • Först, var noga med att beakta tid på dagen. En kontrastdusch stimulerar, får kroppen att vakna och blodet fungerar fortare. Han kommer hjälpa till mycket på morgonen om du har sovit illa och känner dig deprimerad. Men på kvällen är det bättre att ta ett varmt bad - det kommer att slappna av och sätta upp en vilsam sömn.
 • För det andra, starta proceduren alltid med varmt vatten och sluta med kallt vatten. Vattna inte huvudet. Håll värmen i duschen i några minuter. Kroppen måste hämta temperaturen innan du duschar den med en "stressig" kall ström. Börja härdning på detta sätt: 7 sekunder - varmt vatten, 3 sekunder - kallt och fortsätt processen i 30-40 sekunder. Över tiden, när du blir van vid det, gör en sådan dusch mer kontrast.
 • För det tredje, öka vistelsetiden under varje ström gradvis, i genomsnitt bör det vara 10 sekunder, och hela proceduren ska vara 5-10 minuter.
 • Och det sista: Efter en dusch, låt kroppen förvärva "egen" temperatur, gå ut en timme senare. Den korrekta duschen är den ena efter vilken du inte känner obehag, men känner en ökning av friskhet, kraft och styrka, vilket är särskilt viktigt efter en sömnlös natt.

Massage i duschen för viktminskning

Kontrastdusch är inte bara ett bra tempereringsförfarande, utan också hydromassage, ett hjälpmedel för att hålla kroppens hud tonad, samt utmärkt gymnastik för fartyg. Kontrasterande dusch är också bra för att gå ner i vikt och påskynda ämnesomsättningen på grund av stresseffekten.

Massage i duschen, som beskrivs nedan, förbättrar formen och eliminerar även celluliter. Denna massage tas väl omedelbart efter laddning.

 • Värm hela kroppen.
 • Sedan, i en cirkulär rörelse på vernalidan, från knäna, led duschen från botten upp, inte glömma att ändra vattentemperaturen.
 • Nå bikiniområdet, gå till midjan.
 • Vidare fortsätter, från topp till botten, från baksidan av kroppen att massera de återstående zonerna med vattentryck.
Det är lämpligt att ägna åt varje zon cirka 5 minuter. Observera regelbundenhet, och resultatet blir uppenbart, eller snarare på bilden. Om du ansluter en skrubba och en hård tvättduk till en sådan slankande själ, öka dess effektivitet och snabbt bli av med celluliter. Glöm inte grädden efter en massage i duschen, eftersom huden efter en sådan shake-up måste drivas.

Det är viktigt! Om ditt mål är att gå ner i vikt, var uppmärksam på detta videoseminarium.

Hur man gör en kontrastdusch för hår

Kosmetiska procedurer för ansiktet

För ansiktet blir det mer användbart, inte en dusch, utan också värme och kyla. Värm ditt ansikte med varmt vatten och fukt sedan med en isbit. Utmärkt hjälper till att fräscha upp och vakna upp. Denna kosmetiska procedur, om den genomförs regelbundet, toner perfekt huden och håller den i utmärkt skick. En korrekt dusch i viss mån kan bli ett alternativ till professionell massage - ett alternativ som inte tar mycket tid och kräver inte pengar. Det viktigaste är att följa enkla rekommendationer, och då får du en hälsosam immunitet, en bra figur, jämn hud och hålla din ungdom längre.

4mama

På sommaren blekar håret ofta, splittras och blir skörtare mot exponering för sol, vind och havsvatten. Vi går i dyra salonger och gör regelbundet masker och glömmer bort den otroligt användbara vägen för hårbotten - en kontrastdusch.

Vad exakt är dess användning och hur man tar det korrekt, kommer 4mama att berätta.

Hur är det användbart?


• Kontrastdusch ökar blodcirkulationen och ger näring åt hårsäckar med syre och vitaminer, vilket i sin tur accelererar hårväxten.

• Den kontrastiga själens varma fas hjälper till att mjuka och utveckla hårskalorna, så att de bättre absorberar alla de fördelaktiga ämnen som du applicerar på dem - detta kommer att hjälpa vitaminerna att tränga djupt in i håret och fördela sig längs hela längden.

• När du slutar shampooing i en kall fas (så här rekommenderar trikologer alltid att slutföra shampooing), hårflingorna stänger, vilket gör dem smidiga och jämn.

• Om du vill minska siktens slutliga sikt, måste du skölja dem innan du torkar med kallt vatten.

• Kontrastdusch gör håret mindre ljuvt och elektrifierat.

Hur man tar en kontrastdusch för håret:

1. Du får inte tvätta håret med isvatten under den kalla fasen, du kan överkyla huvudet och få en förkylning. Temperaturen ska vara kallare än vanligt, men i allmänhet vara bekväm;

2. Skölj håret med både varma och kalla faser bör inte vara längre än en minut;

3. Applicera ej testade eller tvivelaktiga hårpreparat efter varmt vatten - vid denna tidpunkt är håret mycket känsligt och denna behandling kan inte vara till nytta för dem.

4. Du bör inte gnugga håret med en handduk - bara ta bort dem i stället och lindra ditt huvud direkt;

5. Håll inte huvudet i en handduk i mer än 5 minuter - det här får håret att växa fett snabbare, ta bort handduken och låt håret torka naturligt.

Partner Nyheter

populär

DPT-vaccination: vad man kan förvänta sig efter det

Tecken på graviditet: de första 15 symtomen

Barn kommer att vara glada: 9 teckningar för att lära sig engelska

Forskare har upptäckt vilken månad de mest intelligenta människorna är födda

Hon kunde: 49-årige Nicole Kidman blev gravid för första gången

PDA-vaccin: viktig information för ansvariga föräldrar - säger läkaren

Särskilda projekt

Lady INTUICIA - Drottning Viva! Bala

HLS-transformation, 12 veckors utmaning: följ hjältandens omvandling!

Kamasutra
för
gravid

Ägglossningskalender

Välj
namnet
barn

Partner Nyheter

Partner Nyheter

Studie - på schema: i utbildningsdepartementet berättade hur barn lär sig under krigsrätten

Introduktionen av krigslagen gjorde många av oss nervösa. Ska barn skickas till daghem och skolor under dessa 30 dagar?

Stäng dina ögon och tänka på jul: Schedryk låter i världen igen

Slippiga vägar: hur kan den förväntade mamman gå på vintern?

Junior Eurovision 2018: 5 finalister och platsen i Ukraina. Översikt över finalen i huvudmusik tävlingen

Granskning av de sista fem deltagarna i Junior Eurovision Song Contest 2018

Granskning av de tredje fem deltagarna i Junior Eurovision 2018

Junior Eurovision 2018: den andra fem deltagarna - en översikt över spåren, träffar och chanser för finalen

Junior Eurovision: vad man ska lyssna på och vem som ska rota för - granskning av deltagare från vår frilansförfattare

© Edipress Ukraine LLC, Edipresse Ukraina, 2008 - 2018

Alla rättigheter till material som publiceras på webbplatsen 4mama.ua är skyddade i enlighet med lagstiftningen i Ukraina.

Användningen av material från platsen 4mama.ua i originalstorlek (i sin helhet) utan skriftligt tillstånd från utgivaren är förbjudet.

Det är tillåtet att publicera och citera artiklar i högst 250 tecken för ett informationsmaterial, med obligatorisk angivelse av länken till källan och för Internetresurser - en direktlänk till sökmotorer som inte stängs från att indexeras av sökmotorer. Hyperlänken ska placeras i undertexten eller i första stycket i materialet.

Reproduktion, kopiering, reproduktion eller annan användning av material som innehåller en länk till rexfeatures.com eller depositphotos.com är strängt förbjudet.

Material märkta! och P publiceras som reklam. Redaktörerna är inte ansvariga för att denna information är korrekt.

Kontrast själar gynna eller skada

Kontrast själar gynna eller skada

Kontrastdusch är en typ av härdning av kroppen, vilket är tänkt att hjälpa immunförsvaret att klara av sjukdomar. Receptet för härdning är ganska enkelt, du behöver bara byta kroppens hällning med kallt och varmt vatten, omväxlande, naturligt observera ett visst mönster. Kontrast själar nytta och skada - de viktigaste frågorna som internetanvändarna ställt, skriver i sökmotorns motsvarande frågor.

Man tror att släckning med hjälp av en dusch är mycket lättare än vanligt släckande, och här är det därför: när det släcker är det inte nödvändigt att använda gnugga, hälla vatten. Att använda härdning i duschen är väldigt bekvämt.

Först kommer personen uppleva lite obehag, men senare kommer han att vänja sig och inte längre uppleva obehag, förfarandet blir vanligt.

Man måste komma ihåg att detta förfarande bör avtalas med den behandlande läkaren i förväg, eftersom det inte rekommenderas att använda en kontrastdusch för vilka sjukdomar.

Kontrastdusch för huvudet: bra eller dåligt? Snarare fördelarna om de används korrekt. För att en kontrastdusch ska kunna ge fördelar är det tillräckligt att följa vissa regler.

Dra nytta av en kontrastdusch

För det första tränar en sådan dusch perfekt termoregulering i kroppen. När temperaturen förändras dramatiskt reagerar kroppen i enlighet därmed. Om kroppen är utbildad, svag med kraftiga temperaturförändringar, kan personen bli sjuk. Detta händer exempelvis när en person kommer i kylan från ett varmt rum. Förutom det faktum att detta på ett vänskapligt sätt måste undvikas är det också nödvändigt att vara redo för sådana vassa droppar. Hur lätt är det att träna termoregulering? Använd en kontrastdusch.

För det andra är kontrastduschen en vän och följeslagare för immunitet, det hjälper honom, stärker det, ökar motståndet mot många sjukdomar.

Kontrastduschen tränar fartygen, och detta har en extremt positiv effekt på hela organismen. Med tillräcklig, god blodtillförsel, och därmed syre, av alla organ och vävnader i kroppen, fungerar hela systemet utan misslyckanden, det är bättre att klara belastningarna. Immuniteten är i själva verket den korrekta funktionen av alla organ och kroppssystem, deras samstämmighet, ett adekvat svar på en viss förändring i miljön, ett svar på stress, temperatur i rummet och mycket mer.

Kontrastduschen tränar kärlen och kapillärerna, som, när de utbildas, svarar adekvat på belastningarna och kontrakt eller expanderar när de ska. Det finns inget misslyckande, blodkärlskramper - det finns ingen huvudvärk, blod levereras till varje organ i rätt mängd, syre förser kroppen med den önskade mängden.

En positiv effekt på det endokrina systemet, ämnesomsättningen och musklerna noterades också. Med korrekt metabolism är det lättare för en person att få vikt tillbaka till det normala, så att en kontrastduska indirekt hjälper en person att gå ner i vikt.

Kontrastdusch har också en stor effekt på människans hud. Huden är renad, förbättrar sitt övergripande tillstånd, ökar elasticiteten. I allmänhet ser en person mer glad ut, smart.

Kontra

En kontrastdusch är en fördel och skadar kroppen i vissa fall. Först och främst är det omöjligt att starta sådan härdning med kondachka, det är bättre att starta lite, alternativt kallt och varmt vatten på några sekunder.

Man måste vara uppmärksam på ett personers kardiovaskulära system, till sitt blodsystem. Om det finns några sjukdomar är det bäst att inte öva denna procedur. Därför är de äldre i en särskild riskzon. Naturligtvis är kontrastduschen inte så farlig om den används i mått, så även med kroniska sjukdomar i ålderdom, efter samråd med en läkare och efter alla försiktighetsåtgärder, kan det praktiseras.

Kontrast dusch regler

Sådana regler innebär användningen av själen för helt friska människor, människor som inte lider av vissa typer av sjukdomar, årstider.

Naturligtvis är sommaren bäst för att träna kontrastduschen. Vid den här tiden av året finns inga skarpa temperaturfall mellan gatan och huset, det är lätt att vänja sig, sannolikheten att få en förkylning är minimal. Efter träning av fartygen på sommaren blir det lättare att träna denna procedur på vintern.

Du kan inte börja använda en kontrastdusch, och sedan kasta den plötsligt. Regeln är regelbundenheten av själens användning. Var försiktig så att du inte saknar en enda dag.

De som börjar härda måste gradvis öka intervallet för varmt och kallt vatten. Du måste också gradvis öka skillnaden mellan temperaturen.

Börja bättre med varmt och kallt vatten, och gradvis öka skillnaden till kallt och varmt. Det är därför varmt och absolut kallt. Men det måste finnas gränser. Du borde inte gå på rekord och försöka komma ikapp med prestationerna hos dem eller andra som skryter om resultaten på Internet. För vissa är det maximala värdet av varmt och kallt vatten i sju sekunder, och någon kan tåla en lång kontrast. Det är nödvändigt att förstå att varje organism är annorlunda, och någon är utsatt för en, och någon till en annan.

Om övningen av kontrasterande själ inte ges omedelbart på hela kroppen kan du börja med benen och sedan gå vidare till hela kroppen och huvudet. Huvudet är bättre att utesluta först.

Det är viktigt att förstå att när du justerar varmt vatten behöver du inte korsa linjen, och det är bättre att växla mellan varma och kalla än heta och kalla. Varmt vatten ska vara varmt, inte brinnande. Men det kalla vattnet ska inte bli varmt vatten, eftersom den viktigaste uppgiften under härdning är att skapa en minispänning för kroppen så att den reagerar på det ordentligt, utvecklar en stabil mekanism, arbetar med kärl. Det är som att träna i gymmet. För små belastningar kommer inte att ge någon mening, men det finns inget att bära med.

Tema: Kontrastdusch och huvud

Jag är rädd för att göra ett misstag, men för håret är det fortfarande bättre kallt (kallt) vatten, i stället för kokande vatten.

Men en baksmälla kan skjutas ihop med kallt vatten med varmt huvud.

En kontrastdusch kan användas både på hela kroppen, inklusive huvudet, och på separata delar av kroppen. Kontrastsjäler har också en positiv effekt på huvudets hud och kärl, liksom på kroppens hud och kärl. Förresten läste jag för länge sedan att en kontrastdusch är väldigt användbar för hudens ansikts-, nack- och dekolleté.

Personligen gör jag det här: När jag tvätta mitt huvud och ta en dusch gör jag en kontrastdusch för både huvudet och kroppen. Om det här är den vanliga morgonduschen och jag inte tvättar mitt huvud, så är kontrastduschen bara för kroppen.

Och varför "extrema proceduren"? Visser du förmodligen varmt och isigt vatten? Så du kan inte is och cool.

Kontrast dusch huvud hår


Ur tidens allvar Rusichi var känd för sin bogatyr hälsa. Det finns en förtjänst i detta och det ryska badet, med ett ångbad och simma i ett ishål eller vika i snön.
Sådana temperaturer sjunker expandera och komprimera huden och därmed effektivt träna den. Huden är det största mänskliga organet. Därför påverkar träningen av huden med en kontrastdusch hela kroppen hela tiden.

Först, från hett vatten fartyg och porer expandera, sedan från förkylningen - kraftigt inskränkt. På grund av växlingsväxlingen och sammandragningen faller olika kolesterolfiltar bort från kärlens väggar och huden och kärlen blir flexibla och elastiska. Ju större temperaturskillnaden desto starkare effekten är.
Med regelbunden tvätt med en kontrastdusch uppstår fantastiska förändringar i kroppen.

Stärkar hjärtat och blodkärlen, accelererar blodcirkulationen, förbättrar ämnesomsättningen, vilket bidrar till ökad avlägsnande av toxiner, bevarar hudton. Blodet rusar till den kylda huden, och ger näring från insidan bättre än någon yttre mask. Din hud är yngre, blir elastisk, hela kroppen är intensivt rengjord, vikt är normaliserad. Det finns en effektiv härdning, och självklart, laddningen av livskraft och energi efter varje förfarande, förstås naturligtvis. I vissa fall påverkar kontrastduschen kroppen ännu bättre än fysisk aktivitet, eftersom det stärker immunförsvaret, och tränar även kärl och ligament.

Om det på morgonen är svårt för dig att komma i driftläge omedelbart betyder det att du har lågt blodtryck. En kontrastdusch hjälper till att få din kropp till önskat tillstånd. En kontrastdusch kan tas inte bara på morgonen, men också vid någon annan tidpunkt på dagen. Sammandragningen och utvidgningen av blodkärlens väggar markerar hjärt-kärlsystemet och stärker det. Kontrastdusch förbättrar blodkompositionen, eliminerar framgångsrikt arytmi.

Dessutom bidrar regelbunden adoption av en kontrastsjäl till att bekämpa celluliter effektivt. Fördelen med kontrastsjälen är enorm, men endast om denna procedur utförs regelbundet, minst 1-2 gånger om dagen, samtidigt som man observerar vissa regler som hjälper till att undvika alla slags komplikationer och hälsoproblem.

Hur man tar en kontrastdusch

Först och främst måste man komma ihåg att med alla dess fördelaktiga effekter på kroppen har kontrastduschen ett antal kontraindikationer. Du bör inte tillgripa liknande procedurer för personer som lider av akut tromboflebit, hjärt-kärlsjukdomar och onkologiska sjukdomar, liksom olika typer av neuros. Du bör avstå från en kontrastdusch när du hostar och rinner näsa, liksom under menstruation, som i detta fall kan du bara förvärra situationen och orsaka kroppsskada. Om du har ont i halsen, cystit eller någon annan inflammation, kan du inte ta en kontrastdusch. Ostabilt blodtryck, tumörer kan också vara sådana kontraindikationer. För att inte skada dig själv med en kontrastdusch, kontakta din läkare innan du börjar träna vanliga kontrastprocedurer.

För att få maximal nytta av kontrastsjön, var uppmärksam på några regler.

Tvätta först bort all smuts, fett, urbana smog etc. från huden. Tvätta bra, gnugga med tvätta och tvål. Hudporerna kommer att öppnas och vara redo att ta bort skadliga ämnen.
Först orsakar användningen av en kontrastsjäls en hel del negativa känslor, så kroppen ska gradvis läras av den. De första fem eller sex gånger kommer du inte ens vara glad att ta det, så det är bättre att först ta en kontrastdusch på sommaren, eftersom luften värms upp av solen. Och de första tiderna måste du bara tvinga dig att gå till duschen, men då tycker du verkligen om det. Ett annat alternativ är att börja härda med förkylning, genom att gradvis byta ut dem med sköljande händer och fötter med kallt vatten. Efter ungefär 1-2 veckor av sådana procedurer kan du prova en kontrastdusch, som rekommenderas att ta efter en lätt fysisk träning, till exempel morgonövningar. Först måste du justera vattnets temperatur så att det inte orsakar obehag. Rull alltid ner med kallt vatten från topp till botten. Värm kroppen längre än cool. Efter att ha stått under en varm dusch bör du sätta på varmt vatten i cirka 30 sekunder och värma upp din kropp ordentligt.

Det är sant att det inte behöver vara avundsjuk och helt blockera kallt vatten, annars kan du enkelt få brännskador på huden. Skölj kroppen med kallt vatten efter 30 sekunder. Vidare bör isbadintervallintervallet inte vara längre än 10-15 sekunder under de första procedurerna. Nu är det nödvändigt att slå på varmt vatten igen, sedan kallt vatten, och därigenom växla temperaturregimen inte mer än 4-5 gånger. Efter ca 2-3 veckor kan du öka inte bara antalet cykler som rekommenderas att ökas till 15-20, utan också ändra deras längd. Man tror att den optimala tiden för varje fas i en kontrastdusch bör vara från 1 till 1, 5 minuter. Samtidigt för att slutföra kontrastduschen borde vara kallt vatten, skölja ansiktet och vätta ryggen på huvudet. Detta görs för att undvika problem med hjärnans kärl och att inte provocera stroke.

Dessutom, folk som ofta lider av migrän, före en kontrastdusch bör upprepade gånger blötta sina huvuden med varmt och kallt vatten. Under proceduren bör detta inte göras, eftersom temperaturfall kan påverka hjärnans arbete negativt. Du bör bara tvätta torso, armar och ben, se till att den kontrasterande effekten av vatten på alla organ är likformig - det är oacceptabelt att överhettas eller kyla vissa delar av kroppen. Om du känner att huden är frusen och gåskonor, sluta proceduren. Börja alltid en dusch med varmt vatten och sluta med kallt. Som Porfiry Ivanov rådde: "Komplett varm badning med kallt".

För att inte försvaga håret, häll det inte med varmt vatten. Även kallt, var inte ivriga - en gång, snabbt och bara om du är säker på att du släcker. Men i ansiktet är en kontrastdusch användbar - och rensar påsarna under ögonen, och ansiktet gör det elastiskt och friskt.

Kontrastdusch för ansiktet

För ansiktet är en kontrastdusch användbar och effektiv, kanske mer än för någon annan del av kroppen. Ansiktet blir friskt, elastiskt, påsar under ögonen när handen tar av sig. Med regelbunden användning av en kontrasterande själ upphör ansiktet att vara räddat för de allvarligaste frosten, och ögonen på gatan vattnar inte längre från förkylningen.
Kontrastande ansiktsdusch förbättrar blodcirkulationen runt ögonen och förbättrar syn. På samma sätt finns det ett par liknande metoder - ispressar och kalla tvättar för ögonen.

Det enda som bör undvikas är en varm dusch för håret. Eftersom varmt vatten kan försvaga hår och hårsäckar.

Efter en kontrastdusch måste du gnugga den med en hård handduk och lämna överkroppen naken i ca 10-15 minuter så att kroppen torkar ut på egen hand under naturliga förhållanden. Dessutom bör personer som är överviktiga gå utan kläder för lite längre, åtminstone 20-30 minuter. För att förbättra blodcirkulationen efter proceduren rekommenderas att man dricker en kopp varmt te, men det är bäst att avstå från att äta inom 30-40 minuter efter kontrastduschen.

När är det bättre att ta en kontrastdusch?

Kontrastdusch är bra att ta efter träning. Vid denna tidpunkt värms kroppen, blodet går fort, den helande effekten ökar.
På kvällen efter arbetet hjälper en kontrastdusch perfekt att lindra trötthet och växla till "hem" -läget.

Ta en dusch före sängen eller inte? Det är individuellt. Kontrastduschar rensar rent och slappnar av huden, så många efter att ha somnat som barn. Andra, tvärtom, somnar svårare, eftersom kontrastduschen ger en uppgift om glädje. Försök och bestäm själv vad som passar din kropp mer.

Ibland används en kontrastdusch på morgonen för att bättre vakna upp. Men observera att i detta fall ökar belastningen på hjärtat, efter sömnen arbetar hjärtat fortfarande i 2-3 timmar i "viloläge". Konsultera med en specialist, kan du ta en dusch efter sömnen eller inte.Nästa Artikel
Medel "Alerana" för hårväxt - schampo, balsam, mask, spray, vitaminer: hur man får maximal effekt