Hur färgar du ditt hår med henna själv


Hårfärg är ett förfarande som kvinnor har utfört i århundraden. Om nu de flesta kvinnor använder kemiska färgämnen, har tidigare använda naturliga ämnen, såsom henna.

Henna är ett pulver erhållet från löv av lövskogen från Lawsonia, som växer i regioner med tropiskt klimat. Enligt ursprungsorten är den uppdelad i indiska, sudanesiska, egyptiska, iranska och jemenitiska. Sudanese och Yemeni ger en ljusare nyans på grund av det höga innehållet av färgämnen.

Sammansättning och fördelaktiga egenskaper hos henna

Hon fick färgningsförmågan på grund av innehållet av färgämnen och tanniner i den, dessutom innehåller den substanser som har en fördelaktig effekt på hårets tillstånd:

 • Klorofyll är ett ämne som ger busken en grön färg. Det är en stark antioxidant, på grund av vilken det föryngrar och har en positiv effekt på hårbotten som helhet.
 • Hennotaninovsyra - huvudfärgen. I olika typer av henna är dess innehåll från 1 till 4%. Att det ger en eldig nyans till håret och ju mer hennotansyra, desto ljusare kommer färgen att visa sig när man målar. Även detta ämne har tanniska och antibakteriella egenskaper. På grund av detta lindrar det inflammation i hårbotten, minskar mängden mjäll och stärker håret.
 • Polysackarider - fuktar huden och normaliserar aktiviteten hos talgkörtlarna.
 • Pektiner - absorbera toxiner, minska fet hår. Dessutom pektiner omsluta varje hår, vilket gör att håret ser visuellt tjockare och mer voluminöst ut.
 • Harpor - gör krullarna glänsande och silkeslen.
 • Eteriska oljor och vitaminer - ton upp, förbättra blodcirkulationen och läget i hårbotten som helhet, vilket har en positiv effekt på hårets tillstånd.

Traditionellt var henna avsedd att färga håret en röd färg, den kallas röd. Men nu kan du hitta henna, som kan färga hår i olika färger.

Grundtoner: Burgunder, Svart, Kastanj, Vit. Dessutom säljs färglös henna, från vilken färgämnet avlägsnas. Den används som en förstärkande mask.

Alla dessa färger erhålls genom blandning i olika proportioner hönanpulver och baspulver. Detta indikeras på läkemedlets förpackning. Undantag: vit henna, vilket är ett klargörande medel.

Fördelar och nackdelar med henna hårfärgning

Positiva aspekter:

 • Skada inte håret. Henna är en örtberedning, det påverkar inte håret negativt.
 • Lågt pris - billigare än kemikalier för färgning.
 • Inga speciella färdigheter krävs vid användning.
 • Ger dig en stabil och ljus färg.
 • Förbättrar hårets tillstånd.

Negativa sidan:

 • Färgen penetrerar djupt in i hårstrukturen, vilket kan påverka färgen på strängarna negativt med efterföljande färgning.
 • Örtpulver är svårt att tvätta med vatten, varför en ojämn färg är möjlig.
 • Färger starkt grå och blekta krullningar.
 • Allergiska reaktioner är möjliga hos vissa människor.
 • När det är färgat med henna är det omöjligt att förutsäga den resulterande färgen. Det beror inte bara på den ursprungliga färgen utan också på typen av henna, beredningens kvalitet, exponeringstiden och organismens individuella reaktion.
 • Med frekvent användning torkar håret.

Hur man får olika nyanser

Henna + Basma

Det enklaste alternativet är att lägga till basma pulver till hennapulver. Beroende på proportionen kan du få olika hårfärg.

Beroende på de ursprungliga faktorerna kan den resulterande nyansen skilja sig från en person till en annan. Till exempel, ju tunnare håret desto ljusare blir färgen. Av stor vikt är trådens ursprungliga färg - när du färgar mörkt hår med ren henna får du bara en rödaktig nyans. Men om du färgar hennes blonda hår - blir de röda.

Förutom basma kan du lägga till andra ämnen för att få olika nyanser.

gyllene

Det finns flera sätt att få en gyllene nyans:

 • Henna uppfödde stark infusion av kamomill: 1 msk. l. torr kamille häll 50 ml. kokande vatten och infusera i 30 minuter. Buljong är inte nödvändigt att filtrera. Kamille fuktar och har en antiinflammatorisk effekt på hårbotten.
 • Gurkmeja pulver eller saffran blandas med henna i ett förhållande 1: 1. Dessa kryddor är starka antiseptika och antioxidanter, vilket har en starkare effekt på håret.
 • Gyllene färgar ökar med ökande surhet, så hennapulver kan spädas med kefir, sur grädde eller rabarberdekok. Med denna färgmetod får håret en speciell glans, eftersom en svagt sur lösning tvättar bort mineralfilmen från dem, som bildas under tvättning med vatten.

choklad

Chokladfärg kan erhållas genom att blanda henna med kaffe, kanel eller extrakt av valnötskal.

 • Henna med mark kanel blandas i ett förhållande 1: 1.
 • När man blandar med kaffe finns det flera sätt: 1. Du kan blanda 2 msk. l. malt kaffe och 1 msk. l. henna och späd blandningen med varmt vatten. 2.A kan göra en stark infusion av kaffe - 1 msk. l. 100 ml kokande vatten och späd upp lackfärgen. Båda metoderna är ganska effektiva.
 • Infusion av ett nötskal kan göras genom att hälla 2 matskedar krossade skal med ett glas vatten, koka upp och häll sedan i 40 minuter. Den resulterande infusionen späddes med hennapulver. Samma resultat ger och spädning av färg stark te.

Alla dessa ämnen innehåller tanniner, som har torkningsegenskaper, vilket bidrar till att normalisera aktiviteten hos talgkörtlarna och minska mängden mjäll.

rödaktig

För att få en rödaktig nyans bör henna spädas med sockerbetor, rött vin, infusionspåse eller blandas med kakaopulver i lika delar. Förutom att få en röd nyans förbättrar användningen av dessa komponenter hårets tillstånd, eftersom de är rika på vitaminer och näringsämnen.

Det finns ingen exakt andel i hennautspädning. Det är uppfödd infusion för att få en tjock uppslamning. Beroende på fuktigheten hos henna kan mängden tilläggskomponent variera.

Många författare råder att laga buljonger för avel, men det är inte helt sant. När kokande vitaminer förstörs, avdunstar eteriska oljor, så istället för avkok är det bättre att förbereda infusioner.

Hur man påskyndar hårväxten med kanelmasker

Curls har ibland inte tillräckligt med vitaminer, och för en person blir aktivering av hårsäckarna nödvändigt. Tillväxt stimulering uppstår på grund av effektiva ämnen, bland annat kanelpulver, eterisk olja. Näringsrika masker som stärker glödlamporna, du kan laga dig själv.

Hur effektiv är hårtillväxtmasken?

Korrekt förberedda medel är inte sämre än kosmetiska produkter från butikshyllor. Du kommer att vara säker på ingrediensernas naturlighet och kunna blanda masken för hårväxt med kanel som du önskar. Näringsprodukten visas för personer med spröda, torra lockar. Masken för förstärkning och tillväxt av hår är lämplig för alla, men doseringen av huvudkomponenten väljs individuellt. Maskeringsanvändningen bör inte vara mindre än sex veckor, samtidigt sätta den var fjärde dag.

Vad är användbar kanel för hår

Mask för hårväxt med kanel på grund av sin naturliga grund, återuppliver håret. Vad som annars kan hjälpa kanelhår:

 1. Djup näring, fuktar hårbotten.
 2. Förhindrar håravfall.
 3. Lättnar irritation, inflammation i huden.
 4. Eliminerar flaking, varnar och behandlar mjäll.
 5. Det aktiverar lökarnas aktivitet, så att krullarna blir bättre.
 6. Håret blir starkt, glänsande och blir smidigt.
 7. Det är ett slags "antidepressivt" för krullar, vilket skyddar dem mot effekterna av omgivande stimuli.
 8. Den används för förtydligande, i kombination med henna blir en naturlig färg.

Masker för snabb hårväxt hemma

Det första steget att ta är att testa kroppens allergiska reaktion på en färdig att använda produkt. En liten del av masken appliceras på armbågens böja, varefter personen måste observera reaktionen. Om det finns rodnad, irritation, började det behandlade området att brinna och öka, så ska du omedelbart tvätta av verktyget, du kan inte använda det.

Med älskling

Komplexet av honung och östra kryddor hjälper till att påskynda tillväxten av lockar, behandlar dem. Detta betyder inte att förfarandet är värdelöst för friska strängar. För att stärka håret behöver du:

 • honung - en stor sked
 • olivolja - en stor sked
 • vitamin E - 5 droppar;
 • Kanel - hur lång tid det tar att mätta färg.

Älskling, smör, värm upp.

Tillsätt kanelpulver till den varma blandningen så att den blir en rik mörk färg.

Tillsätt en droppe vitamin, blanda noggrant. Applicera på rötterna i en tredjedel av en timme.

Skölj med schampo och mycket rent vatten.

Med kefir

Detta verktyg stärker glödlamporna, aktiverar tillväxten av strängar, ger dessutom håret en speciell glans, glans. För att förbereda masken måste du ta:

 • kefir - 1 msk.
 • ägg (endast äggula behövs) - 1 st.
 • Kanel är en liten sked.
 1. Äggblomma måste piskas lite, tillsätt kefir till det vid rumstemperatur. Blanda väl.
 2. Tillsätt kanelpulveret, blanda så att det fördelas jämt i hela blandningen.
 3. Applicera produkten på torra lock, förtvättad. Gnugga masken jämnt i rötterna.
 4. Håll i 40 minuter, täckt med folie, handduk eller näsduk.
 5. Tvätta av med schampo, skölj med mycket vatten vid rumstemperatur.

Henna med kanel för hår

Självblandad mask för hårväxt hemma - ett alternativ till att besöka salongen. Använd inte metallredskap och verktyg för matlagning. Denna procedur kan gradvis lätta krullarna i två toner utan skadliga färgämnen. För att göra en mask, ta:

 • henna pulver - en halv kopp;
 • vatten - en kvart kopp;
 • Malt kanel - en fjärdedel av en sked (te).
 1. Sätt hennapulver i en glasfat, häll kokande vatten över det. Rör, blandningen ska vara homogen.
 2. Lägg till en orientalisk krydda till blandningen. Handgjorda händer gäller rena torkade trådar. Skydda med en hatt eller folie, tvätta av efter 15-30 minuter. Skölj väl.

Kockolja med kanel

Värm oljan (2,5 msk. L.) (I mikrovågsugnen), tillsätt sedan kanelolja (5-8 droppar). Gnid in i huden, rötter, håll i en tredjedel av en timme. Tvätta av med schampo, rengör bara vatten. Denna komposition bidrar till näring av torr hud och stärker glödlamporna. För blonda tjejer bidrar proceduren till att lätta strängarna lite.

Henna hårfärgning - blanda färger

Många tror att med hjälp av henna är det möjligt att färga endast i röd färg. I själva verket kan du använda Henna med olika färgalternativ - från guld-rött till mörkt brunt. Allt är ganska enkelt - andra komponenter av vegetabiliskt ursprung bör läggas till henna.

För att uppnå olika nyanser och färger bör du använda de populära recepten. Så, för att uppnå en ljusare nyans kan du använda kamille.

Men för att uppnå mer gyllene, och inte röda, kommer orange vatten att hjälpa. En analog apelsinvatten kan vara en infusion av apelsin, citron och mandarinskal (insistera, pressa sedan saften).

Förutom kamomill, gurkmeja, kanel, kalendula kan läggas till henna för färgning av hår. Till exempel kommer den första att ge ditt hår en rik gul färg. Det är dock möjligt att uppnå en stabil nyans efter lång tid. Många tycker att det med hjälp av henna är möjligt att färga endast i röd färg. I själva verket kan du använda Henna med olika färgalternativ - från guld-rött till mörkt brunt. Allt är ganska enkelt - andra komponenter av vegetabiliskt ursprung bör läggas till henna.

För att uppnå olika nyanser och färger bör du använda de populära recepten. Så, för att uppnå en ljusare nyans kan du använda kamille. Men för att uppnå mer gyllene, och inte röda, kommer orange vatten att hjälpa. En analog apelsinvatten kan vara en infusion av apelsin, citron och mandarinskal (insistera, pressa sedan saften).

Förutom kamomill, gurkmeja, kanel, kalendula kan läggas till henna för färgning av hår. Till exempel kommer den första att ge ditt hår en rik gul färg. Du kan dock uppnå en stabil nyans efter lång färgning. Kanel med henna ger håret en kastanjebrunt färg. Dessutom har kanel möjlighet att påskynda hårväxten, vilket är mycket användbart.

I kombination med henna kan du skapa många olika recept medan du använder naturliga färgämnen. Med tanke på att resultatet av färgning är rent individuellt, måste alla välja den som passar sig själva.

Kanel med henna ger håret en kastanjebrunt färg. Dessutom har kanel möjlighet att påskynda hårväxten, vilket är mycket användbart.

I kombination med henna kan du skapa många olika recept medan du använder naturliga färgämnen. Med tanke på att resultatet av färgning är rent individuellt, måste alla välja den som passar sig själva.

Ingredienser för att uppnå olika nyanser

1. Ingredienser för guld-, brons nyanser rabarber (före blandning med den torra henna rabarber upphettas tillsammans med vitt vin eller vanligt vatten), saffran (före blandning några matskedar kokt i 5 minuter), honung (före blandning några matskedar av värmesmält vatten), gurkmeja (ta ¼ - 1/6 del av gurkmeja från den totala mängden av blandningen), kanel (dämpar den röda färgen, ger en mörk gyllene nyans). Ginger, kamille, apelsinskal infusion också muffel rött vin, lysa lite.

Ett ungefärligt recept för att få en gyllene nyans: 3/4 henna, 1/4 gurkmeja, ingefärapulver, kanel. Alla häll hett infusion på apelsinskal eller kamilleavkokning.

2. Ingredienser för mättad röd: galnare (.. 2 msk rastolochennogo växter tar i vatten och en kopp avryat erhållna buljongen hälls henna), betor juice, rött vin (förvärma före användning), malda kryddnejlikor (krossade och sattes till x och y ).

Ett exempel på recept för att skaffa en ljus röd färg: blanda 3/4 av henna med 1/4 jordskalvar, häll sedan hett rött vin eller sockerbetor.

3. Ingredienser för "mahogny" -skuggan (mörk färg med märkbar röd nyans): Tranbärsjuice, kakao (blanda några skedar med Henna, då kan du applicera det på vanligt sätt).

Ett ungefärligt recept för inköp av mörk tsata med röd nyans: Ta halva Henna och kakao, häll tranbärsjuice eller rött vin.

4. Ingredinety för kastanj, choklad nyanser amly pulver (blandas vid halv amly och henna), malt kaffe (kokades under 5 minuter i ett glas vatten 4 tsk kaffeblandning med en påse med henna..), valnöt löv Krekhov (koka 1 msk. l. av blad i en liten mängd vatten och häll dospåse henna), valnöt Krekhov (krossade skalen sjuda kokas efter blandat med henna) Basma (3 delar henna blandades med en del Basma), svart te (henna hälls starkt te), tjaktorn (innan du tillsätter henna 100 g hagtorn koka i en halvtimme i 2,5 koppar vatten) till Kao. Ju mer henna lägg till basma, svart te, malt kaffe, desto mörkare blir färgerna.

Ungefärligt recept för förvärv av mörk hårfärg: blandad i halva henna och basma, hälls blandningen med starkt kaffe (från nybakade bönor).

Det är viktigt att komma ihåg att henna inte är färg, så det kan inte användas för att uppnå kalla nyanser, svart färg eller för att lätta håret. Henna ger hår en nyans, vilket betyder att allt beror på bashårfärgen.

Varianter av recept hårfärg Henna

Recept nummer 1. För detta recept använd indisk henna, en påse kamille, 25 g havtorn och kokosnötolja. Kamille hällde kokande vatten, insistera 20 minuter, sedan filtreras. Kamille te blandas med henna och oljor. Blandningen appliceras på håret i några timmar, täcker huvudet med en varm hatt och tvättas sedan av med varmt vatten med en balsam applicerad (och tvättas av igen).

Recept nummer 2: 2 påsar basma blandad med en påse hönan och häll starkt kaffe, tillsätt vitamin E (5 kapslar) 2-3 msk. l. honung. För att bibehålla blandningen på håret ska det vara 3-4 timmar, skölj sedan med varmt vatten och applicera en balsam (och tvätta igen).

Recept nummer 3A: 2 delar iransk henna blandas med en del basma och hälls sedan med varmt rött vin. Applicera blandningen för att torka håret i en timme, skölj sedan med varmt vatten utan schampo, vid slutanvändning en balsam (och tvätta igen). Den slutliga färgen (om basen är kastanj): En rik mörk färg med en vinfärg.

Recept nummer 4. Ta en påse (125 g) henna (häll kokande vatten), 40-50 droppar jod, essentiell olja av bergamot (eller annat). Alla blandade, nanostya på håret, inslagna med en film, inkuberad i 3 timmar. Tvätta sedan med vatten, applicera en balsam (och tvätta igen).

Recept nummer 5: Iranska Henna, 2 msk. l. kakaosmör och avokado, 10 droppar rosmarin. Allt är blandat, häll kokande vatten. En tolererbar het blandning appliceras på håret under några timmar under en film och en handduk.

Recept nummer 6: 30-40 g torrkarkad, 1 påse Henna. Hibiskus bör hällas kokande vatten till färgen på hallon, häll sedan denna henna med denna växt. Håll blandningen på håret 4 timmar under locket. Det är intressant att veta att karcaden neutraliserar lukten av henna.

Recept nummer 7. För detta recept använder du irländsk henna - 1 påse med vanlig henna och 2 väskor med basma. Allt blandat och hällt starkt bryggt kaffe, täcka med en handduk och insistera på 10 minuter. Lägg sedan till 1 msk. l. olivolja och 10 droppar essentiell olja ylang-ylang. Blandningen appliceras på håret, lägger på påse och en varm hatt. Hålls i 4 timmar, tvättas sedan på samma sätt som i tidigare recept.

Recept nummer 8. Denna blandning appliceras bäst på lite fuktigt hår. Ta 6 msk. l. Henna (4 matskedar Henna och 2 matskedar av kakao är möjliga), ett glas magerfett vid rumstemperatur, äggula, 1 msk. l. olivolja (linfrö eller burdock), 1 tsk. kanel och citronsyra, 20 droppar eteriska oljor (cedar och ylang-ylang i halva) och 5 droppar vitamin E. Håll i ett par timmar på håret, skölj sedan, applicera balsam och skölj igen.

Recept nummer 9. Henna och basma tas i lika stora proportioner eller 1: 1,5, tillsätt 1 msk. l. kaffe, 2 msk. l. kefir, en väska med kryddnejlika (bryggt på rött vin med tillägg av en nypa kanel och essentiell citrusolja - för torrt hår). Blandningen på håret hålls i två till fyra timmar under filmen.

Recept nummer 10 (utformat för hårets längd under axlarna). För detta recept bereds en infusion av 4 delar kamille, 3 delar klyftor, 2 delar bärbär och 1 del röd paprika och ekbark (i en halvtimme till infusion). Den resulterande infusionen är nödvändig för att hälla 60 g indisk henna normal. Suga på huvudet i ett par timmar och skölj sedan med varmt vatten (du kan lägga till en bit).

Recept nummer 11. Ingredienser: 2,5 förpackningar iransk henna ("Art-Color"), juice av ett par citroner, 1 msk. l. burdock olja, 5 droppar rosmarin och orange eterisk olja. Henna bör hällas med citronsaft utspätt med varmt vatten, tillsätt olja och insistera 2-12 timmar. Därefter upphettas blandningen i ett vattenbad, läggs sedan under filmen och lämnar i 2-4 timmar. Tvätta som vanligt.

Recept nummer 12. Krävs: 6 påsar med irländsk henna, 30 g kukurma, 2-3 tsk. kanel och ingefära, jordklöda, 30 g bärbär. I en djup icke-metallbehållare behöver du hälla henna och alla övriga ingredienser, tillsätt sedan äggula och 1-2 msk. l. citron.

Dessutom kan du lägga till ett apotekskamomill (2-3 matskedar eller 3-4 påsar), häll kokande vatten över det i 30-40 minuter. Det resulterande kamillextraktet tillsättes till resten av massan, det är nödvändigt att omröra till ett tillstånd av vassle. Lägg sedan till 10-15 droppar ylang-ylangolja, 10 droppar mandelolja och 1 tsk till blandningen. burdock olja. Alla ska vara väl blandade.

Färgen appliceras på håret, insvept med en film och täckt med en handduk. Du måste stå emot tre timmar. Tvätta blandningen med varmt vatten, tvätta sedan med schampo.

Recept nummer 13 (för långt hår). Ingredienser: 250 g egyptisk henna från Aromazon, certifierad på äppeläger (15 timmar), 0,5 l roddrot, 25 g madder i pulver, 50 g amlapulver, 30 droppar essentiella oljor av ylang-ylang, kryddnejlika, tea tree. Alla blanda och lämna i 3-4 timmar.

Recept nummer 14 (för långt hår): 6 påsar av henna, stark buljongkarkad med 2 påsar madder, citronsaft, 3 msk. l. ricinolja, 1 msk. l. slipad ingefära. Alla ingredienser blandas och hålls på håret i 2,5 timmar.

Recept nummer 15: 3 påsar av henna och basma, karkadebuljong, citronsaft, 3 msk. l. ricinolja, lavendel eterisk olja. Alla blandas och hålls på hår från 2,5 till 3 timmar. Blandningen upphettas före applicering, appliceras på vått rent hår, insvept i mat med en plastfolie och insvept i en handduk.

Utan att använda basma blir färgen ljusare. Men med Basma är färgen mer mättad, blir en rubinfärg.

Se ett fel? Markera den och tryck Ctrl + Enter

LiveInternetLiveInternet

-musik

-kategorier

 • Textil Dolls (186)
 • recept (151)
 • Skönhet och hälsa (104)
 • Stora slaviska gudar (93)
 • Stickning (60)
 • Hækta produkter (54)
 • Diverse verktyg (49)
 • textil dockor och inte toko (45)
 • trädgårdsmästares råd (37)
 • Photoshop tutorials (37)
 • Bön och konspirationer. (34)
 • Korsstygn (32)
 • Skulptur från salt deg, lera, etc. (29)
 • Den okända (28)
 • Avvisa idéer (27)
 • Ritningskonst (23)
 • Sy (16)
 • Vackra målningar (13)
 • Nytt liv av gamla saker. (12)
 • Tidskrifter (12)
 • Vävande tidningar (12)
 • Reflektioner (11)
 • Mitt arbetssökande efter mig själv (7)
 • Kallt porslin (7)
 • Allt om Foamiram. (6)
 • Dot målning (6)
 • Stora slaviska gudar (6)
 • Betongprodukt, gips. (5)
 • Interiors. (5)
 • Gör dig redo för det nya året. Idéer. (5)
 • Bissettering (5)
 • Tales and Fairies (5)
 • Hosiery dockor. MK (2)
 • Användningen av satinband. (2)
 • Korsstygn. (2)
 • Pappersart (2)
 • Filtning (2)
 • Broderi (1)
 • musiklåda (1)
 • Roliga tävlingar och idéer för familjefester (0)
 • Användningen av satinband. (0)
 • Husdjur, blommor. (0)
 • Filigree (0)
 • Punktmålning (0)
 • Virkade stickade leksaker (0)
 • (0)

-Sök via dagbok

-Prenumerera via e-post

-Vanliga läsare

-gemenskap

-statistik

Dessa är resultaten och recepten från Henna hårmålning.

Hej tjejer Jag har inte varit på denna sida länge, och vid ankomsten bestämde jag mig för att berätta något intressant om Henna-färgning.
Denna färg är välkänd för alla och det verkar inte vara något komplicerat i den. Jag var alltid lockad till tjejer med eldig hårfärg och nu bestämde jag mig för att färga mig själv.
Men vad är problemet, håret, efter många experiment (blondin, brunett, brunhårig och många andra) har försvagats och kommer inte ut svagt. Därför var det läskigt att måla med kemisk färg, och jag bestämde mig för att prova Henna.

Henna i sin rena form skapar den vanligaste röda färgen på huvudet (från brun till röd (beror på den ursprungliga färgen)). Men med tiden ville jag experimentera. I själva verket kan Henna som hårfärg ge dig olika färgkombinationer. (Från rödrött till brunett) För att göra detta behöver Henna bara lägga till andra växtingredienser.
Den första uppgiften för mig var att inte bli rödrött, men guld, för Jag gillar det mer. Jag läste från internet att för en sådan nyans kan du blanda henna med gurkmeja, kanel, kamomill, ingefära och häll blandningen med vatten infunderat på orange (citron) skenor.
Nu i ordning:
1.

Som illuminator

Jag använder kamomill (om ett par påsar av vanligt apotek), om du har färglös henna hemma, så kan du enkelt ersätta denna kamomill. Då blir färgen ljusare och lugnare.
2.

För en ljus guldton

använd orange vatten (eller citron) Ta bara apelsin, mandarin eller citronskal och häll den med varmt vatten, dra det och tryck det ner för att tömma mer juice.
3. också

för en gyllene nyans

När du skapar hårfärg med henna kan du lägga till gurkmeja, kalendula och kanel till den. I detta fall ger gurkmeja den mest intensiva gula nyansen, men det är ryktet att det saktar hårväxten (även om vissa säger motsatsen). I början tvättas bladen snabbt, men efter flera färgningar med gurkmeja fixeras den och blir guldröd.
När kanel är tillsatt blir färgtonen mättad och huvudet klämmer lite (det verkar som om det är bra, eftersom det faktum att hårsäckarna leder till snabbare tillväxt). Och lukten är behaglig efteråt.
4. Om du vill få

, och den ursprungliga nyansen är för mörk, är det nödvändigt att lätta håret före målning. Eftersom henna är en naturlig färg, kommer det att hjälpa dem att återhämta sig efter blekning.

Jag hittade på en sajt det jag letade efter länge sedan, det här är bilder av tjejer och färgrecept (receptet ÖVER bild som det hänvisar till)

Xenias flickväns recept: Henna, Jordskalvar, Rött vin.
Julia Gritsenkos recept: Indiska Henna är mycket ihållande och ljus, till skillnad från andra Henna. 125 gr. En påse kamille hällde kokande vatten (kamomill måste dräneras och använd endast infusionen) och insisterade 20 minuter. Omkring 25 gram havtornsolja och samma kokosnöt läggs till blandningen av henna och kamille. Alla blanda, lägg på håret under påsen och varma hatten varma i 2 timmar. Tvätta av med varmt vatten, lägg sedan en tjock balsam och tvätta sedan av den.
Dinara Khaidarovas recept: 2 basar av 125 gr vardera, 1 henna 125gr bryggd med starkt kaffe, vitamin E läggs till sesi (ca 5 kapslar), 2-3 skedar honung. Håll blandningen på håret är 3 - 4 timmar. Jag tvätta bort det naturliga färgämnet med vatten och i slutet av proceduren applicerar jag en hårmask eller balsam på mitt hår för att noggrant tvätta resterna och se till att håret blir lite kammade.
Margarita Galyautdinovas recept: Jag målar med henna med basma i proportionerna 1: 1 eller 1: 2. Vanligtvis gör jag 2 blandningar. En för rötterna (färgning och förstärkning), den andra för längden (färgning). Den första jag brygger på en avkok av nässla eller burdock root + lägg till EM av muskotnöt eller rosmarin. Jag brygger det andra teet eller lägger till kaffe + jojobaolja ett par droppar.
För att få reda på exakt hur mycket kaffe du behöver fyller jag det först med lite vatten (eller avkok) tills det blir mörkt brunt. Sedan hällde detta vatten henna. Om du vill ha en mer röd nyans, lägg sedan till ett avkok av lökskal i stället för kaffe. Jag håller blandningen på hår i 3-5 timmar. Jag målar en gång i 2-3 veckor.
Vita Vorobyevas recept: Jag tar 6 påsar med vanlig hönan i min längd, häll varmt vatten till en ganska flytande konsistens, jag lägger till en halvbubbla av jod, em ylang ylang, ibland äggula och mandelolja. Förpackning av matfolie och en handduk, håll så länge som möjligt.
Tatiana recept: Jag tar vanlig iransk henna och basma i proportion av 2 delar Henna till 1 del basma, fyll den med varmt rött vin (du kan använda en billig en. Det viktigaste är att det är naturligt). Applicera på torrt, nyvasket hår. Jag håller 1 timme. Jag tvättar av det med varmt vatten utan schampo, i slutet lägger jag till mer balm för att göra det lättare att tvätta alla dessa blad av gräs och mote.
Färgen är mättad mörk med en antydan till vin, och på den första dagen är det vanligtvis rödare och ljusare, och på andra dagen blir det mörkt och "lugnar ner". Dess färg är kastanj, Henna, håret färgades i mörkbrun med kemisk färg.
Elena Baranovas recept: Jag brygger te pakietiki, häll henna med denna vätska, rör om tills grödan bildas. Jag håller timmen (naturligt ljusbrunt). Jag tvätta av Henna med schampo, och i 3-5 dagar färgen mörknar.
Olga Zhuravlevas recept: Deras hår är mörkt blont i färg. Blandningen består av 2 delar henna, 1 del basma, 2st. skedar karkade och malet kaffe. Höll hennes huvud i två timmar.
Maria Degtevas recept: Henna + basma 1: 2, bryggt för kaffe, tillsattes en halv tesked med kanel
Svetlana Heinz Recept: Blandningen består av två påsar av röda henna och ett paket av basma. Blandningens uppehållstid är en och en halv timme.
Anna Geronimus recept: Henna och Basma blandat i ett förhållande av 1: 1, hälls pulvret med varmt rött vin. Original hårfärg är ljusbrun.
Catherine Gusls recept: 125 g henna häll kokande vatten, tillsätt 40-50 droppar jod, em bergamot eller någon annan olja. Jag wrap matfilmen. Jag håller 3 timmar. Tvätta av med vatten. Jag applicerar balsam, och igen tvättar jag det av.
Marias recept: Torka 4 påsar av iransk henna med kokande vatten till en grusig konsistens, lägg sedan en påse med kryddnejlika, 2 matskedar honung, 1 matsked burdockolja, ibland - 1 kycklingägg. Jag lägger en plastpåse på mitt huvud och håll den beredda blandningen på mitt hår i 2 timmar.
Catherine's Recept Quiring: Henna Iran + 2 msk. Kakao skedar + 2 msk. l. Avokadoolja + 10 droppar rosmarin. Alla häll kokande vatten och 2 timmar under filmen och en handduk. Krasch medan blandningen fortfarande är tolerabelt varm.
Svetlana Golenkos recept: 7 påsar med vanligt iransk henna, gurkmeja, en liten ingefära och kanel, hällde den med svart starkt bryggt te och tillsatte några sachetter av kamomillapotek.
Före hennafärgningen blev håret upplyst, färgen är ljusbrun. Därför visade sig den klarade delen ljusare än rötterna.
Olga Volkovas recept: Jag använder Henna i 9 år, ungefär en gång varannan månad. Varje gång finns det lite olika nyanser. Beror på hur mycket hon höll och på ingredienserna, förstås.
Det mest framgångsrika alternativet: Indisk Henna (4 matskedar räcker för min längd) + En sked malet kaffe hälls med kokande vatten (tills konsistensen av gräddfil) och läggs på vattenbadet i 10-15 minuter. Så det är bättre bryggt och sedan varar färgen längre. Lägg sedan till äggulor, en matsked med burdock eller olivolja och ett par yoghurt av kefir! Eftersom mitt hår är ganska tunt, här visar färgen ut som en förstärkande mask.
Henna målarrecept av Maria Boyarkina: Iranska Henna 8 påsar och basma 2 påsar blandade ihop. För att brygga med en blandning av hibiskus, kryddnejlika och barberbjörn + lite kanel.
Målarrecept av Anna Ermakova: Några påsar av henna blandas med 1/2 påse ingefära, hälls blandningen med kokande vatten och appliceras på håret
Receptet på målning från Christina Safronova: Det tog 6 henna sachets (vanligt iranska) på mitt hår. Brewing på en tusensköna. Henna insisterade under locket i ca 15 minuter. Hålls i 2-2,5 timmar. Den ursprungliga färgen är mörkblond.
Målning recept från Maya Shahmuratova: Henna, 1 ägg, olivolja. Ansök om 30-40 minuter.
Receptet för målning från Irina Kondrat: Din hårfärg är mörkblond. Jag tar vanliga henna påsar, lägg till olivolja (för vård) och citronsaft (för ljusstyrka). Ibland lägger jag också lökskalvbuljong. Häll först henna med varmt vatten, uppnå önskad konsistens. Sedan lägger jag smöret där, rör det, sedan citronsaft (jag tar bara en citron och klämmer).
Alltid efter sköljning och sköljning av masken med ättika. I en sur miljö framträder henna snabbare.
Men håret är väldigt lätt att ta henna. Jag håller så länge länge, men resultatet är värt det.
Receptet på målning från Alla Gritsak: Henna (325gr), bryggd med stark infusion av kaffe. Hålltid 3 timmar
Målning recept från Ksenia Knyazeva: Iranska Henna, Basma, kaffe, olivolja, målade för en vecka sedan, hölls i 1,5 timmar

Tja, i slutet av receptet som jag brukar lägger jag vanligtvis kamomill och kanel till färgen och MANDATORY oljan (väsentligt eller burdock som henna torkar håret, och det är lättare att tvätta bort). Den här gången experimenterade jag med äggula och det visade sig så här

Men detta foto togs nästan en månad efter färgen och färgen blev märkbart lättare, innan den var djupare och mörkare.

Kanel ljusande hår - de bästa recepten

Eventuell förändring i skuggan av lockar det skadar, provar torrhet, skada på strukturen och sårbarhet. Särskilt ofta händer detta när man använder aggressiva kemikalier. Därför försöker kvinnor hitta säkra naturprodukter för att förtydliga, vilket dessutom kommer att ta hand om strängarna.

Vad är användbart för kanelhår?

Den beskrivna kryddan är rik på järn, magnesium och zink, en essentiell olja. Den innehåller många sällsynta vitaminer, inklusive A, PP och askorbinsyra. På grund av innehållet i dessa ingredienser är så högt värderad kanelhår, ger det följande positiva effekter:

 • stärker rötterna
 • stimulerar follikelns aktivitet
 • kvalitativt rengör hårbotten;
 • ger stavar sken;
 • reglerar fettproduktion
 • förhindrar att falla ut
 • intensifierar curls tillväxt
 • bekämpar mjäll och seborré.

Kan kanel ljusa håret?

Kvinnor försöker olika variationer av recept för att ändra skuggorna av strängarna, så det finns många motsatta åsikter om de spice förmågor som beaktas. Professionella frisörer hävdar att lättare hår med kanel bara är lämpligt för ägare av blonda och blonda krullar. För brunetter och brunhårda kvinnor är det här sättet att byta färg på håret helt värdelöst. I bästa fall kommer en mask med spiciness att lägga till glans och guldighet, men det har ofta ingen effekt alls.

Brightening mörkt hår med kanel

Ju mindre pigment finns i strängarna, desto lättare är det att byta skugga. I brunhårda kvinnor och brunetter innehåller curls en hög koncentration av melanin, så den presenterade metoden passar inte dem. På samma sätt kan du inte utföra lysande svart hår med kanel. Om den bruna spytten efter proceduren kommer att skina, kommer strängarna med färgen på kråkens vinge att förbli densamma.

Lightening blont hår med kanel

Den klassiska slaviska typen krullar är mottaglig för eliminering av pigmentering med hjälp av det angivna kryddan. För att ändra skuggan med 1-1,5 toner, kan kanelhårsmaskan användas regelbundet 3 gånger i månaden. Totalt krävs 6-7 procedurer, det är viktigt att byta dem med andra omhändertagande procedurer som förhindrar torkning och skador på trådarna. Konstant ljusning av hår med kanel hjälper även kvinnor att få de önskade blonda krullarna. För att uppnå väl markerade resultat måste man använda speciella masker i 1-2 år.

Kanel Lightening Hair Tips

Trendfärgning shatush och balayazh är olika dyra, speciellt om du besöker trendiga salonger. Ett billigare alternativ, hur man lättar hårets tips är tillämpningen av kompositioner med kanel. Denna metod är endast effektiv för blonda och mest friska strängar. Den beskrivna kryddan kan för mycket torra skadade och spröda ändar, provocera deras stratification och bryta av.

Brightening henna-färgad kanelhår

Naturliga färgämnen tvättas väl ut från stavarnas struktur själva. Om du snabbt behöver återvända till frisyren i samma färg och ta bort kopparskärmen, hjälper ljuset med kanel att påskynda processen. Med användning av hemlagade kryddiga masker ändrar blonda krullar sin ton efter 2-3 behandlingar och efter 3-4 sessioner återgår de till deras naturliga tillstånd. Ljushår med kanel efter henna på mörka trådar fungerar inte. För att avlägsna pigmentet behöver du bara tvätta håret oftare eller köpa en speciell kosmetika.

Lightening färgat hår med kanel

Frisörer rekommenderas inte att experimentera med kemiska föreningar och försöka ändra skuggans skugga med naturliga produkter. Hårpulver och kanelolja kan interagera med komponenterna i syntetiskt färgämne och framkalla en oväntad reaktion. Ibland är strängar täckta med röda och gröna fläckar, tvättas ojämnt. I det här fallet slutar hårskinnet kanel ofta med sin förlust och brittleness. För att ta bort pigmentet från de tidigare målade locken är det bättre att köpa en professionell tvätt.

Hur lättar du håret med kanel hemma?

För att ändra hårets skugga är det viktigt att i förväg förbereda alla nödvändiga verktyg och produkter. Ljushår hemma med kanel i olika recept utförs med hjälp av följande verktyg och apparater:

 • markspice;
 • destillerat vatten;
 • Acacia honung (bara naturlig);
 • yoghurt;
 • citron färska;
 • färglös henna;
 • kaneleter;
 • organisk balsam;
 • olivolja;
 • icke-metalliska behållare med medium djup;
 • pensel;
 • matcellofanfilm;
 • tjock handduk;
 • plasthandskar.

Lätta hår med kanel och honung

Den angivna biodlingsprodukten har egenskaper som liknar väteperoxidens verkan, men endast när de späds med destillerat vatten. Att lätta håret med kanel som en del av receptet förhöjer effekten av honung, så en förändring av skuggan sker snabbare och intensivare. Dessutom ger verktyget rötterna och behandlar hårbotten för svampinfektioner.

Hårmask med kanel och honung

 • destillerat vatten - 75-80 ml;
 • akacia honung - 30 g;
 • malda kanel - 2-3 msk. sked.

Beredning och applicering:

 1. I ett något uppvärmt vatten för att lösa honungen.
 2. Torka det kryddiga pulvret med den resulterande lösningen till en halvvätskig konsistens.
 3. Applicera (så jämnt som möjligt) den befintliga kompositionen på strängarna, utan att gnugga massan i huvudets epidermis.
 4. Vrid krullarna i en bunt och linda dem med en film eller ha på sig en frisörs hatt.
 5. Värm huvudet med en handduk.
 6. Tåla verktyget i minst 4 timmar, du kan lämna det över natten.
 7. Tvätta strängarna ordentligt, behandla dem med en fuktgivande balm.

Lightening hår med kefir och kanel

Mejeriprodukter hjälper också till att lätt avlägsna pigmentet från kärnstrukturerna. Fett hemlagad kefir är idealisk om krullarna behöver återhämtning och näring. Det hjälper till att fukta tipsen och förhindra splittring. I kombination med doftande spiciness kommer den fermenterade mjölkprodukten att ge de bruna trådarna en färgförändring på 1,5-2 toner.

Mask med kanel för lättare hår

 • kefir - 70-90 ml;
 • markspice - 35-45 g.

Beredning och applicering:

 1. Värm den fermenterade mjölkprodukten, helst i ett vattenbad, så att det inte ökar.
 2. Blanda kanel med kefir tills mjuk.
 3. Använd en mjuk borste för färgning, applicera massa på håret.
 4. Täck huvudet med cellofan och en handduk.
 5. Tvätta krullarna efter 4-7 timmar.

Brightening hår med kanel och citron

Färskpressad citrusjuice innehåller en stor mängd organiska syror som hjälper till att ta bort melanin från kåt celler. Lättnadshår med kanel med tillsats av citronfrisjuice anses vara det snabbaste sättet att byta skuggor av trådarna. Samtidigt kan denna teknik orsaka torrhet av lock, så det är viktigt att växla den föreslagna masken med fuktgivande vård.

Kanel Lightening - Recept

 • citron - 1 st.
 • kryddigt pulver - 45-50 g;
 • olivolja (om trådarna är torra) - 15 ml;

Beredning och applicering:

 1. Krama hela saften ur citrus.
 2. Blanda frisk kanel tills den är tjock.
 3. Om olja används, lägg den till den färdiga blandningen.
 4. Krökets sammansättning.
 5. Wrap huvudet med en wrap och en handduk.
 6. Håll produkten på strängarna i ca 3 timmar (inte mer).

Brightening hår med henna och kanel

Denna mask hör till fuktighetsgivande och omtänksamma produkter, eftersom det ändrar skuggans nyans, men mättar dem med värdefulla vitaminer och eteriska oljor. Det har en positiv effekt på huvudets epidermis. Enligt denna instruktion är det bättre att klargöra blont hår med kanel, på ljusbrun och kastanjflätor kommer påverkan av manipulering inte att märkas. Maximalt resultat är en halv färgförändring i färg.

Recept för lättare hår med kanel hemma

 • färglös henna - 30 g;
 • markspice - 40-50 g;
 • varmt vatten - 100-110 ml.

Beredning och applicering:

 1. Torka henna först, uppnå en jämn tjocklek.
 2. Blanda kanel i den resulterande massan.
 3. Fördela borstens sammansättning på smala krullar.
 4. För att värma huvudet.
 5. Tvätta av masken i duschen efter 4-6 timmar.

Kanelblekningshår

Koncentrerad ester av betraktad krydda ger ljusa kvinnor och blondiner med en förändring i frisyrfärgen på 1,5-2 toner och eliminering av strängarnas yellowness. Brunetter och brunhåriga kvinnor presenterade verktyget rekommenderas inte, eftersom de enskilda locken kan få osjäl smutsig röd färg. Under förfarandets gång är det nödvändigt att ta hand om scythes intensivt för att undvika torkning och splittring av spetsarna.

Mask med kanel för att lätta håret - ett recept

 • destillerat vatten - 90-110 ml;
 • Acacia honung - 45-50 g;
 • kaneleter - 6-10 droppar;
 • citronfärsk - 10-15 ml;
 • organisk balsam - 100-120 ml.

Beredning och applicering:

 1. Späd honung i lite uppvärmt vatten.
 2. Blanda balsam, citronsaft och eterisk olja.
 3. Båda föreningarna kombineras tills de är enhetliga.
 4. Borsta försiktigt ut tunna trådar.
 5. Wrap curls i cellofan och en handduk.
 6. Tvätta håret om 2-2.5 timmar.

Kanel lysande hår - resultatet

För att utvärdera effekten som produceras av de ovan beskrivna maskerna, tar det tid och uthållighet. Transformationen av frisyren kommer att bli tydligt synlig efter 5-6 procedurer med krydda. Endast för blonda och blonda krullor rekommenderas att kanelhår tänds - bilderna före och efter visar att med sådana naturliga nyanser förändras strängarna märkbart färg och förvärvar ett gyllene glöd. De blir glänsande och ljusa, ser friskare ut och starkare.

Lightening blont hår med kanel

Lightening mörkt eller brunt hår med kanel har en positiv effekt på locket, men hjälper inte att ändra sin ton. Bilden visar tydligt att strängarna efter maskerna med spritet rätade ut lite och blev rikare, men pigmenteringen förblev densamma. Brunetter kan ibland använda de föreslagna recepten för kosmetisk hårvård.

Kanel hårlättnad - effekter

Appliceringen av dessa masker i sällsynta fall skadar lockningar, om de ursprungligen är torra, skadade eller bräckliga. Speciellt farligt är starkt koncentrerad kanelolja för lättare hår. Den innehåller aggressiva kemiska föreningar som kan förvärra hårets tillstånd. Det är oönskat att applicera kryddor i närvaro av tidigare färgade trådar, permmade eller liknande frisörförfaranden. Misslyckade upplevelser med kanelmasker kan sluta med följande problem:

 • allvarlig torrhet i huvudet och hårets epidermis
 • förlust;
 • mjäll;
 • bräcklighet;
 • delaminering av tipsen
 • ojämn färgbehållare (färgad);
 • krullens dullness;
 • oväntad färgförändring.

diskussioner

För färgintensitet

338 inlägg

Henna tillsatser för gyllene, brons nyanser

Rabarber. Torkad rabarber kokas med tillsats av vitt vin eller med rent vatten och blandas sedan med henna.
Saffran. 2 gram av denna växt kokas i 5 minuter och blandas sedan med henna.
Med. Det ger hår en vacker nyans och glans. Lägg till en liten mängd i henna-lösningen.
Gurkmeja. Den ger en gul nyans, men tvättas snabbt.
Kanel. Släcker rödaktigt och ger en mörk gyllene nyans.
Ingenting, kamille, infusion av apelsinskal. Släcka rödaktigt, något ljusare.

Ett exempel på framställning av en blandning för en gyllene nyans: 3/4 henna, 1/4 gurkmeja, ingefärapulver, kanel. Häll blandningen med varm infusion på apelsinskalar eller kamilleavkokning.

Henna Supplements for Rich Red

Galnare. 2 msk krossad växt kokas i ett glas vatten och hälls sedan henna.
Köttjuice De häller henna istället för vatten och lägger sedan blandningen på håret.
Rött vin Hur ska de värma och lösa dem henna. Få en ljus nyans av körsbär.
Jordnötter. Grind och lägg den till henna innan du målar.

För att uppnå en ljusare röd färg kan du blanda 3/4 av henna med 1/4 jordskalvar och häll blandningen med varmt rött vin eller sockerbetor.

Henna tillsatser för mahogny nyans

Mahogny är en mörk färg, som samtidigt är mycket märkbart röd.

Tranbärsjuice. Lägg den till henna, och använd även på hår innan du färgar.
Kakao. Du kan blanda flera skedar kakao med henna, och applicera sedan på håret på vanligt sätt. Tack vare kakaohår blir det något mörkare, men den röda nyansen kommer att förbli.

För att uppnå denna nyans behöver vi 1/2 henna och 1/2 kakao. Häll blandningen med tranbärsjuice eller rött vin.

Henna tillsatser för kastanj, choklad nyanser

Malt kaffe. För en påse hönna behöver du 4 teskedar kaffe, kokt i 5 minuter i ett glas vatten.
Valnötter lämnar. För 1 påse henna ta 1 matsked valnötblad, kokt i en liten mängd vatten.
Valnötskal. Krossade skal ska kokas över låg värme så länge som möjligt, sedan blandas med henna.
Basma. Ta 3 bitar av henna och en bit basma.
Svart te Färgblandningen erhålls genom att hälla Henna en mycket stark infusion av te.
Havtorn. 100 gram hagtorn häller 2,5 koppar vatten, koka sedan i 30 minuter och lägg till henna.
Kakao.

Mörktoner erhålls genom att blanda en stor mängd basma, svart te och malt kaffe med henna.

För att göra detta kan du blanda 1/2 henna och 1/2 basma, häll blandningen av mycket starkt kaffe gjord av nybakade bönor.

Henna hårfärgning

Henna hårfärgning - blanda färger

I början av mina experiment med henna hårmålning skapade jag en normal röd färg på mitt huvud. Men med tiden ville jag experimentera. I själva verket kan Henna som hårfärg ge dig olika färgkombinationer. För att göra detta behöver Henna bara lägga till andra växtingredienser i basen. Olika folkrecept lovar ett brett utbud av nyanser - från gyllene röda till mörka bruna.

Jag är fortfarande väldigt intresserad av hur man färgar håret med henna för att inte bli rött, men en lugnare gyllene nyans eller åtminstone en gulare nyans. För att göra detta blandade jag henna med gurkmeja, kanel, kamille, ingefära och hällde också blandningen med vatten infunderat på apelsinskalor. Men första saker först. Som ni alla vet ger Hennafärg håret en ljus röd färg. Och mitt mål var att göra denna färg lite ljusare och gulare än röd.

Som en "klarare" jag försökte kamille, är effekten inte dålig. Faktum är att den kan bytas ut med färglös henna, om du vill att färgen blir tystare, mjukare. Förutom en ljus guldfärg kopplad till orange vatten (denna teknik används ibland av tjejer med blont hår för att ge en ljus honungsfärg). Jag bestämde mig för att färga mitt hår med henna, fyller det med vanligt vatten, men en sådan infusion (alternativt, vanlig citron eller apelsinjuice). Ta bara orange, mandarin eller citronskal och fyll på med varmt vatten, insistera, och tryck sedan på dem för att få mer juice. Hur exakt det fungerar kan jag inte säga säkert, för Det fanns många komponenter i min mix och det var svårt att bestämma vilken som fungerade. I vilket fall som helst, skadan från denna buljong märkte jag inte. Så jag kommer nog att fortsätta att träna. Gå vidare.

Jag hittade online tips när du skapar hårfärg med henna, du kan lägga gurkmeja, kalendula och kanel till den. Gurkmeja ger en mycket intens gul färg - precis vad jag behövde. Men tyvärr, först var denna ton snabbt tvättad bort. Med tiden började färgen stanna längre, så skuggan blir verkligen guld-orange.

Bara lite alarmerande vad de säger om gurkmeja. Enligt vissa källor har det en positiv effekt på håret, påskyndar tillväxten, och på andra sätt saktar det sig. Ärligt talat, när jag färgade mitt hår med henna och gurkmeja, förstod jag inte huruvida deras tillväxt avtog eller inte. Enligt min åsikt växte de båda och fortsatte att växa. Jag slutade oroa mig för det.

Calendula, jag har ännu inte lagt till. Jag hade tvivel om hennes "gyllene" förmågor. Men försök än en gång. Men jag använde kanel. De säger att det kombinerar kastanjhår med henna. Jag såg inga förändringar i specialens färg, men under den första halvtimmen stickade mitt huvud märkbart. Och jag gillade det verkligen, för i själva verket leder irritationen av hårsäckarna till snabbare tillväxt. Och efter målning luktar huvudet inte som henna, men kanel.

Alla de listade komponenterna i färgen är naturliga, skada inte håret och ge dem nya intressanta nyanser. Trots det faktum att jag använde henna som hårfärg under en längre tid, ändras färgen gradvis. Det tog bara ungefär ett halvt år med vanliga färgprocedurer.

Antalet recept för sådana naturliga hårfärger är praktiskt taget obegränsat. Jag råder dig att välja ditt eget genom experiment, för Allt hår är färgat annorlunda. Kanske kommer du upp med din egen unika färg!

För tillfället är mitt recept följande: henna, gurkmeja, ingefärapulver, citronolja (för att klargöra). ibland kanel. Det beskrivs i steg som presenteras i videon. På videohandledningssidan kan du se bilder på mitt hår.

Bilden (något högre) visar en färgförändring över tiden. Det vänstra fotot togs i juli 2009. Då var håret lite mörkare och med en mer uttalad röd skimmer. Två andra bilder togs i oktober 2011. Särskilt längst till höger är en lätt övergång märkbar. Vid rötterna är håret mer gyllene, medan i ändarna med en mer märkbar röd nyans.

Läs också om hur färgen på henna blandas med kefir kommer att påverka färgen!

Nedan finns de olika komponenterna för att uppnå alla möjliga nyanser.

Henna tillsatser för gyllene, brons nyanser

 • Rabarber. Torkad rabarber kokas med tillsats av vitt vin eller med rent vatten och blandas sedan med henna.
 • Saffran. Några matskedar av denna växt kokas i 5 minuter och blandas sedan med henna.
 • Med. Det ger hår en vacker nyans och glans. Lös upp några matskedar av mängden i varmt vatten och häll sedan henna med denna vätska.
 • Gurkmeja. Den ger en gul nyans, men tvättas snabbt. Använd ungefär 1/4 - 1/6 av gurkmeja från den totala mängden av blandningen.
 • Kanel. Släcker rödaktigt och ger en mörk gyllene nyans.
 • Ingenting, kamille, infusion av apelsinskal. Släcka rödaktigt, något ljusare.

Ett exempel på framställning av en blandning för en gyllene nyans: 3/4 henna, 1/4 gurkmeja, ingefärapulver, kanel. Häll blandningen med varm infusion på apelsinskalar eller kamilleavkokning.

Henna Supplements for Rich Red

 • Galnare. 2 msk krossad växt kokas i ett glas vatten och hälls sedan henna.
 • Köttjuice De häller henna istället för vatten och lägger sedan blandningen på håret.
 • Rött vin Hur ska de värma och lösa dem henna. Få en ljus nyans av körsbär.
 • Jordnötter. Grind och lägg den till henna innan du målar.

För att uppnå en ljusare röd färg kan du blanda 3/4 av henna med 1/4 jordskalvar och häll blandningen med varmt rött vin eller sockerbetor.

Henna tillsatser för mahogny nyans

Mahogny är en mörk färg, som samtidigt är mycket märkbart röd.

 • Tranbärsjuice. Lägg den till henna, och använd även på hår innan du färgar.
 • Kakao. Du kan blanda flera skedar kakao med henna, och applicera sedan på håret på vanligt sätt. Tack vare kakaohår blir det något mörkare, men den röda nyansen kommer att förbli.

För att uppnå denna nyans behöver vi 1/2 henna och 1/2 kakao. Häll blandningen med tranbärsjuice eller rött vin.

Henna tillsatser för kastanj, choklad nyanser

 • Amla pulver. Det kan blandas med henna med en hastighet av: 1/2 henna, 1/2 amla. Eller gör ett starkt avkok och häll dem henna blandat med basma.
 • Malt kaffe. För en påse hönna behöver du 4 teskedar kaffe, kokt i 5 minuter i ett glas vatten.
 • Valnötter lämnar. För 1 påse henna ta 1 matsked valnötblad, kokt i en liten mängd vatten.
 • Valnötskal. Krossade skal ska kokas över låg värme så länge som möjligt, sedan blandas med henna.
 • Basma. Ta 3 bitar av henna och en bit basma. Vad är skillnaden mellan det kemiska färgämnet PFDA och Basma, läs separat!
 • Svart te Färgblandningen erhålls genom att hälla Henna en mycket stark infusion av te.
 • Havtorn. 100 gram hagtorn häller 2,5 koppar vatten, koka sedan i 30 minuter och lägg till henna.
 • Kakao.

Mörktoner erhålls genom att blanda en stor mängd basma, svart te och malt kaffe med henna.

För att göra detta kan du blanda 1/2 henna och 1/2 basma, häll blandningen av mycket starkt kaffe gjord av nybakade bönor.

Läs hur man gör en näringsrik mask för mörkt hår, vitaliserar färg och ger glans!

Viktigt om henna!

Kom ihåg att med Henna är det omöjligt att uppnå kalla nyanser, svart färg och lätta håret. Henna är inte en färg, utan snarare en nyans. Därför beror resultatet på din ursprungliga färg. Att vara mörkhårig är till exempel omöjligt utan att bli lättare att bli en ljusröd. Eller för att göra färgen jämn, om innan det håret färgades med kemisk färg och rötterna odlades.

I denna artikel lägger jag in bilder av kända tjejer som färgar håret med henna, och under bilden kan du läsa deras recept.Nästa Artikel
Oljigt hår: orsaker och metoder för kamp