Kanel maskerar för vackert hår


Folkmetoder blir allt populärare för hudvård, krullar. Från de vanliga produkterna kan du skapa effektiva blandningar hemma, som har en föryngrande och helande effekt. Kanel hårmaskar återställer skadad strandstruktur, gör dem starka och glänsande, de används ofta för säker förtydligande.

Fördelarna med kanelhår

Effektivitet på grund av den viktigaste ingrediensens unika sammansättning. De fördelaktiga egenskaperna hos mark kanelbark används i matlagning, traditionell medicin och kosmetologi. Hemma, skapa medel till behandlings- och lätta trådar, produkten har många positiva recensioner.

 • Tanniner penetrerar djupt i epidermis, starta processen med regenerering i skadade vävnader, aktivera ämnesomsättningen. Kanel är ofta vald för att förbereda regenererande masker, eftersom det förbättrar blodcirkulationen, stärker folliklarna och normaliserar arbetet med talgkörtlar och svettkört.
 • Eugenol är ett naturligt antiseptiskt medel. Hjälper till att bli av med dermatologiska sjukdomar i hårbotten, mjäll, klåda, accelererar processen för regenerering. Efter eliminering av infektiösa patologier reduceras sannolikheten för tidig skallighet.
 • Kanelaldehyd. Tack vare denna komponent används kanel för säker förtydligande.
 • Eteriska oljor. De behåller fukt i håret, närmar sig strängarna och huden väl och stärker folliklarna. Med regelbunden användning av hemmamaskar blir locket elastiskt och elastiskt, håret blir volym.

Sammansättningen av kanelpulver, många vitaminer, mineraler - dessa element bidrar till att påskynda tillväxten, förhindra förlust och ökad bräcklighet. Antioxidanter har antimykotiska effekter, eliminerar inflammation och patogener på huvudets hud och effektivt bekämpar olika typer av seborré.

Kanel är en brinnande produkt som kan orsaka allvarliga allergiska reaktioner hos tjejer med särskilt känslig hud. I förväg är det nödvändigt att göra ett känslighetsprov. Torka ut en liten mängd pulver med vatten, applicera blandningen på handleden eller armbågen. Om det inte uppstår några negativa reaktioner efter 5-7 minuter kan du använda den för att skapa masker hemma. Den starka lukten av krossad kanelbark kan framkalla ett hopp i blodtrycket, så patienter med högt blodtryck är inte lämpliga.

Funktioner och regler för användningen av kanelmasker

Hemma, applicera kanelolja för att massera huvudets hud, för att förbättra spetsens tillstånd. Med ett doftande pulver gör återställande masker för att ljusna och stärka strängarna.

För massage behöver du lägga till 2-3 droppar kaneleter-extrakt i 15 ml olivolja, havtorn, ricinolja - i ren form är det omöjligt att använda en aromatisk produkt. Applicera blandningen på basalområdet, gnid försiktigt verktyget i huden med fingertopparna i en kvart i timmen. Tvätta håret på vanligt sätt, låt krullarna torka naturligt. För att återställa strukturen av trådarna, för att stärka folliklarna, kommer det att ta 6-8 sessioner, förfarandet bör utföras var 2-3 dagar.

Regler för användning av hårmaskor:

 • Spice kan inte användas i sin rena form, kan torka ut och bränna huden, prova utseende av klåda, brinna.
 • Läknings- och lätta masker ska endast appliceras för att torka och rengöra håret. Det är bättre att värma upp massan lite i förväg.
 • Blandningen måste först gnidas in i huden och sprida sig jämnt över hela längden på locken.
 • För att förbättra den terapeutiska effekten av huvudet att värma.
 • Håll den angivna tiden, om du inte följer denna regel blir strängarna ljusare.

För att håret snabbt ska få glans, tjocklek och volym ska verktyget användas regelbundet, minst två gånger i veckan i en månad. Om det uppstår obehag under proceduren måste massan tvättas bort.

Masker baserade på kanelpulver och honung

Honung och kanel - en bra kombination med vilken du kan göra en säker förtydligande, ge krullarna en intressant nyans, undvik alopeci. Enligt flickornas recensioner hålls resultatet länge, strängarna lyser, de är lättare att lägga, om du håller sessionerna regelbundet kommer gråa hår också att krypa in.

 • Receptmask med citron. Lös i 125 ml varmt vatten 125 ml honung, tillsätt 40 g krydda, 220 ml balsam, 15 ml citronsaft. Applicera blandningen jämnt, sätt på en polyetenlock, tvätta av på en timme.
 • Kombinationen av kanel och honung gör att du kan bli av med mjäll, seborré. Häll i 5 ml hackad nässla i 100 ml kokande vatten på en kvarts timme. I infusionen tillsätt 15 ml biodlingsprodukt, 10 ml havtornsolja, 10 g kryddor. Om strängarna är oljiga kan du ange 3 droppar essentiellt te-träxtrakt. Massage blandningen gnugga in i huden, sprid över alla locken. Varaktighet - 40-50 minuter.
 • Hårmasker mot skallighet. Blanda 15 g honung, kokosnötolja och pulver, värm upp på ångbadet till en jämn konsistens. Tillsätt 3 droppar essentiellt extrakt av kanel, 1 ampull av flytande vitamin E. I en varm form, applicera på lockar, värm huvudet, tvätta av efter 35 minuter. Fler recept baserade på kokosolja i den här artikeln.
 • Mot ökat fettinnehåll. I en glasskål, slå 2 vaktelägger, tillsätt 5 g kryddor, 15 ml varm honung, 7 droppar jojobaolja eller teträ. Håll i en halvtimma, tvätta på vanligt sätt.

Granska bästa recepten

Kanel är ett bra verktyg för att påskynda hårväxten, närma strängarna och stärka rötterna. Med regelbunden användning hemma kan du snabbt läka även mycket skadat hår.

 1. Hemmagjord mask för snabb återhämtning och tillväxt. Blanda 35 ml fet gräddfil med 15 g pulver, värm lite i ett vattenbad till en temperatur på 36-37 grader, tillsätt ett slagen ägg. Sprid över hela längden, wrap huvudet, ta bort efter 45-50 minuter med vanligt sätt.
 2. Receptet på återställningsmasken. Döda 1 mogen banan i en mixer, tillsätt 45 ml kokosnötolja, 5 g kanelpulver till puré. Gnid blandningen i rotområdet, smör krullarna, lämna i 35 minuter. Tvätta håret på vanligt sätt, låt det torka naturligt.
 3. Om strängarna är stygga, förvirrade, de är svåra att lägga, då kommer en enkel åtgärd att hjälpa. Blanda 10 g smaksatt krydda, gelatin, kokosnötolja och vanlig balsam, tillsätt 20 ml vatten, 2 vakteläggor. Blandningen ska appliceras på locken, avgår 2 cm från rötterna, håll i 40-45 minuter. Denna mask ger hår glans, skyddar dem mot negativa effekter av yttre faktorer.

Det finns många positiva recensioner om masker - tjejer som förberedelsens enkelhet, tillgång till ingredienser, snabbt och märkbart resultat. Därför delar kvinnor på hemmet hemligheter om recept och användarvänlighet hemma.

"Efter den misslyckade användningen av egyptisk henna förvärvade mina strängar en oförståelig lila nyans och började leta efter ett effektivt men säkert sätt att lätta håret. Jag läste mycket recensioner, förberedde en mask med tillsats av honung, balm. Jag höll massan i mer än en timme, i början infertiliteten starkt, men då uppstod trevlig värme, tvättades av med bara varmt vatten utan schampo. Resultatet är att krullarna har blivit 1, 5 toner lättare, mycket mjuka, släta, håret har fått en otrolig mängd. "

"I naturen har mina ljussträngar en inte mycket ljus nyans, så jag använder regelbundet lättnadsmaskar hemma. Den mest favorit är baserad på kanelpulver och honung. Det låter dig ge en vacker och ljus färg, hjälpte mig att bli av med mjäll. Och på våren använder jag denna massa för att stärka och återställa. "

Nina, Nizhny Novgorod.

"Jag är skeptisk till olika folkmedicin, jag valde alltid professionella produkter för hårvård. Men på något sätt för företaget med en vän bestämde sig för att sätta en mask av kanel, honung och kefir, tyckte jag om resultatet efter den första sessionen. Före proceduren var mina krullar i en bedrövlig situation efter en perm, växte dåligt. Men efter en månad blev allting mycket bättre - processen att falla ut helt stoppade, rötterna förstärktes markant, tillväxten accelererades. "

"Jag älskar krydda mycket, jag lägger det hela tiden till drycker och desserter. Och nyligen lärde jag mig att pulvret kan användas i hemmet kosmetologi. En vän rekommenderade ett recept på gelatin, jag blev förvånad över resultatet. Mitt styggt hår blev jämn, lysande, inte längre förvirrad, kammade det - ett nöje. Doftande krydda gav en ljus rödaktig nyans, men jag gillar den. "

Ofta hemma kanel används för hårväxt, förstärkning av rötterna, lättnad, eliminering av dermatologiska problem, förhindrande av tidig baldhet. Enkla masker gör att du snabbt kan uppnå bra resultat - strängarna ser mycket bättre ut, torrhet och mjäll försvinna, krullar blir en vacker nyans.

Kanel masker

En sådan populär krydda som kanel har visat sig inte bara som en kulinarisk kryddning. Det är efterfrågan på en mängd olika kosmetiska procedurer, i synnerhet - för masker. Observera att kanelmasker gagnar både hår och hud.

Användbara egenskaper

För ansiktshud

 • Förbättrad blodflöde och stimulering av metaboliska processer i huden.
 • Bevarande av friskhet och ungdom på grund av kryddens rika vitaminkomposition.
 • Förbättra hudfärgen - eliminera blek och jordig hudton.
 • Ökad elasticitet.
 • Hjälp i kampen mot akne och inflammation.
 • Utsmyckning av fina rynkor.
 • Hudskydd mot externa negativa effekter.

För hår

 • Förbättrar hårväxten, stärker håret och eliminerar bräckligheten.
 • Hjälper med håravfall på grund av beta-karoten.
 • Hjälper med mjäll med vitamin B6.
 • Eliminerar brott och splittrade ändar, eftersom det innehåller vitamin A.
 • Fuktar hårbotten tack vare kolin.
 • Ger sken på grund av verkan av vitaminerna PP och C.
 • Det aktiverar blodflödet i hårbotten på grund av verkan av vitaminerna K och B2.
 • Minskar inflammation i hårbotten på grund av tiaminens påverkan.
 • Dessutom närmar sig håret och därmed återställer sin struktur.

Du kan inte hålla masken, ingrediensen som serverar krossad kanel med:

 • Utspädd kapillärer och couperose;
 • Hudskador
 • Bra hudkänslighet;
 • Pustulärt utslag;
 • Allergier att maskera komponenter;
 • Graviditet och amning
 • Akuta sjukdomar med feber.

Blandning av komponenter för kanelmaskan, det är viktigt att exakt dispensera kanel, eftersom dess överskott kan orsaka hudrödhet och irritation.

För ansikte

Masker, bland de beståndsdelar som kanel finns på, rekommenderas för alla hudtyper, förutom känsliga. De hjälper till med överdriven torrhet och akne.

Hur man gör

Regler för användning av kanelmasker för ansiktet:

 • Förbered blandningen för masken precis innan den appliceras.
 • Rengör ansiktets hud före proceduren.
 • Var noga med att testa för känslighet för maskinkomponenterna.
 • Överdriv inte blandningen i ansiktet, för att inte orsaka hyperemi och irritation.

Ansiktsmasker recept

För att förbättra utseendet:

 • Syrkrämsked
 • 1/3 banan eller någon annan frukt (kan vara bär)
 • 1/2 tsk sked citronsaft och kanelpulver

Ta bort blandningen i ansiktet efter tjugo minuter. Den här masken perfekt toner och mjukar rynkor.

För rengöring:

 • En halv sked kanel
 • Kläm av salt
 • Sked av kaffegrund
 • Kläm av socker
 • En matsked vegetabilisk olja (solros, oliv eller mandel, och om huden är oljig, ta då druvaolja eller byt ut med gräddfil)

Blanda ingredienserna, applicera denna maskskrubba med massagerörelser och skölj sedan efter 5 minuter. Du kan också inkludera en nypa gurkmeja i receptet. Masken hjälper till att bli av med svarta prickar.

För fuktgivande och närande huden:

 • avokado
 • 1 tsk. riven valnötter
 • 1 tsk. kanelpulver
 • 1 tsk. olivolja

Gör en uppslamning av avokado, blanda den med andra ingredienser och applicera försiktigt på huden. Skölj med varmt vatten efter 10-15 minuter. Denna mask kommer inte bara att helt fuktar huden, utan också förbättra hudens och föryngringens effekt.

Akne och inflammationer:

 • 10 ml druvfröolja
 • 1 tsk. mark kanel
 • 3 droppar aromoljor av lavendel, tea tree och bergamot

Blanda komponenter, applicera prickade på problemområden (akne), och efter 5-10 minuter, tvätta av. Denna mask rekommenderas för ägare av problemskinn varje dag tills akne försvinner.

Mot torrhet:

 • 2 msk. l. yoghurt eller ryazhenka
 • 1 tsk. mark kanel
 • 1 tsk. finmalt havremjöl
 • 1 tsk. vitamin E oljelösning

Applicera masken i 15-20 minuter och skölj sedan. Detta recept är bra för att ge näring och fuktar huden.

För hår

Kanel masker som påverkar håret, innehåller många andra näringsämnen. För att välja ett lämpligt recept måste du bestämma vilken typ av åtgärdskanelsmask du behöver - förstärkning, tillväxt, näring eller ljusande hår.

Hur man gör

Regler för applicering av en mask med kanel på håret:

 • Det är bäst att ta en kryddväska för masker eller använda nyöppnade förpackningar.
 • Kom ihåg att kanel hör till starka och ganska aggressiva kryddor, som bör användas med försiktighet. Innan du testar ett nytt recept, testa din känslighet genom att applicera en liten mängd av blandningen på armbågens hud. Gör inte en mask om du känner en stark brännande känsla, huden är rodnad eller täckt av utslag.
 • Applicera blandningen för kanelmask på rent hår. Först behandla rötterna och sprid sedan produkten längs hårets längd. Gnugga inte masken i huden för att inte orsaka irritation.
 • Hår med kanelmask täckt med en film och en handduk eller en varm scarf.
 • Tiden för proceduren beror på din känslighet och recept. Om du vill göra en mask med kanelpulver men inte vill få effekten av blixten, håll blandningen på hårets huvud i 30 minuter.
 • Dessa masker genomför kurser i minst en månad och utför 2-3 procedurer per vecka.

Hår Mask Recept

För att stimulera tillväxt och volym:

 • 200 ml kefir
 • 1 ägg eller äggula
 • 15 g mark kanel

Kefir för detta recept tar rumstemperatur och injiceras i delar. Maskens beståndsdelar ska blandas och appliceras på håret, skölja av efter 30-45 minuter. Denna blandning förbättrar blodcirkulationen och stärker hudkärlen på huvudet, vilket ökar flödet av näringsämnen till hårrötterna.

Att återställa:

 • Mogen banan
 • Jord kanel (tsk)
 • Kokosolja (3 msk.)

Till bananen krympad med en gaffel, tillsätt kokosolja och pulveriserad kanel, blanda bra och efter att ha applicerats på fuktigt hår håll i 30-40 minuter.

För hårbottenmassage:

 • 5 msk. l. olivolja
 • 5 droppar kanelolja av kanel

Blandade ingredienser appliceras i hårbotten, masserar den med cirkulära rörelser av fingertopparna (du kan också använda en speciell pensel).

Luftkonditionering mask:

Rör kryddan i kokt vatten för att göra en flytande uppslamning. Applicera denna våtmark jämt till vått tvättat hår, gnid lite med fingrarna. Förpacka huvudet i en wrap och handduk, håll masken i 6-8 timmar. Förfarandet är mycket bekvämt att utföra före sänggåendet, och på morgonen sköljer du håret i kallt vatten.

Att växa och stärka håret:

 • 4 msk. kosmetiska lera skedar
 • Knippa röd paprika
 • 2 tsk kanelpulver
 • 2 msk. skedar av burdockolja (kan ta ricinolja)
 • äggula

Blötlägg leran i vatten, blanda med peppar och kanel, och sedan med smör och färsk äggula. Håll blandningen på håret i 15-30 minuter, och tvätta sedan håret med schampo. Välj lera beroende på hårets tillstånd - svagt blå rekommenderas, mjäll rekommenderas att ta grönt och vitt är bäst för färgat hår. I receptet kan du också lägga till aromoljor - med fet citron och med torrt teolja eller rosmarin.

Hemlagad kanelhårmasker

Bland produkterna för masker är mycket populär kanel. Kryddigt pulver har använts sedan antiken. Det användes för att behandla olika sjukdomar, som en vårdprodukt för hud och hår. Tack vare den trevliga aromen började kanelbark läggas till olika rätter och bakverk. Efter genomgång av kompositionen mättas produkten med användbara mineraler och spårämnen som det generöst delar med människokroppen.

Sammansättning och egenskaper hos kanel

Kanel används i matlagning, farmakologi och kosmetologi.

Utbredd användning på grund av den unika sammansättningen, som inkluderar:

Bland de vitaminer som stärker hårrotsystemet och strukturen innehåller kanelprodukten:

 • retinol;
 • tokoferol;
 • askorbinsyra;
 • nästan alla spårämnen i grupp B.

Regelbunden konsumtion av mat med tillsats av kryddor eller användningen av pulver som en aktiv komponent i ansiktsmasker har följande effekter på kroppen:

 • förbättrar vitala funktioner;
 • dödar bakterier
 • lindrar smärta
 • ackumulerar fettförbränning och metaboliska processer;
 • sänker blodkolesterol;
 • stärker hjärtmuskeln etc.

Fördelarna med kanelhårsmaskar

Med helande egenskaper har kanelpulver en positiv effekt på håret. På grund av effekten av de aktiva ingredienserna som utgör kanel ökar blodcirkulationen. På grund av detta får folliklarna en större mängd syre och näringsämnen. Det finns en stimulering av metaboliska processer, accelererad cellregenerering.

Mot bakgrund av de skapade villkoren:

 • förstärkning av rotsystemet
 • upplysning av skalor för näring (vitaminer och mineraler);
 • hår fuktgivande;
 • förebyggande av bräcklighet
 • minskning av intensiteten av håravfall.

Dessutom kan kryddan tända strängarna, göra dem silkeslösa och glänsande.

Använd produkten för att procedurerna ska vara strikt följd av receptet och frekvensen. Före första användningen måste du göra ett test för allergier. Tyvärr kan kanel orsaka en reaktion på den aktiva beståndsdelen.

De bästa recepten för kanelmasker hemma

Att ljusna

Kanel klarar av klargöringsträngarna på en ton. Det naturliga sättet ger en vacker solig nyans. För beredningen av blandningen behöver endast 60-70 gram. flytande honung och 30 g. kanelpulver. För att bättre assimilera komponenterna måste du späda dem i 100 gram. hårbalsam. Förfarandet innefattar att applicera och vänta i 40-60 minuter, varefter återstoden kan avlägsnas från strängarna med varmt vatten. Metodens säkerhet gör det möjligt att tillämpa metoden ett obegränsat antal gånger. Lättblond kan få en karamellskugga, detta bör beaktas. Dessutom kan huden reagera på honung, så du bör först testa för allergier.

För att påskynda hårväxten

För att stimulera tillväxten är en enkel mask lämplig, inklusive:

 • kanel (15 g.);
 • flytande honung (matsked);
 • persikolja (2 matskedar);
 • varm peppar i tinktur (matsked).

Den beredda blandningen appliceras på hårlinjen vid rötterna och gnids i 5 minuter i rötterna. Efter det, håll dig under handduken i ytterligare 50 minuter. För att uppnå resultatet är det värt att genomföra regelbundna förfaranden under hela månaden med en frekvens av 2 gånger i veckan.

Mot en nedfall

ingredienser:

 • kanelpulver (10 g);
 • ricinolja och burdockolja (20 ml);
 • konjak (10-15 ml);
 • avkok av ekbark (30 ml).

De kombinerade komponenterna appliceras på håret och förblir under handduken i 40-50 minuter.

Kursen är 1,5 månader med rutinerna 2 gånger i veckan.

För volym

ingredienser:

 • kanelpulver (15 g);
 • kefir (150-200 ml);
 • 1 äggula.

Blandade komponenter appliceras på trådarna och fördelas jämnt över hela längden. Efter 45 minuter tvättas masken av med varmt vatten (inte varmt, annars kommer äggulan att få på). Hela kursen är 12-15 procedurer med regelbunden prestanda varje 3-4 dagar.

För spröda, tråkiga och splittrade ändar

ingredienser:

 • kanel (10 g);
 • grädde 20% (matsked);
 • orange eterisk olja (5 droppar);
 • burkolja (5 ml);
 • flytande honung (tesked).

Blanda alternativt ingredienserna och applicera på håret. Håll på huvudet, bundet med en plastduk och handduk, 40 minuter.

Kursen är 12-14 procedurer med en frekvens på var 3-4 dagar.

För glans

ingredienser:

 • kanel (10 g);
 • kamilleavkokning (200 ml);
 • ricinolja (10 ml);
 • orange eterisk olja (6 droppar).

De kombinerade ingredienserna appliceras på håret och förblir verkande i 30-40 minuter. Den förväntade effekten kommer att visas efter 2-3 sessioner, men var tredje dag borde du göra masker i en månad för att uppnå ett hållbart resultat. För att förhindra att proceduren kan utföras 2 gånger i månaden.

Allmänna tillämpningsregler

Det finns inga svårigheter i användningen av kanel för beredning och applicering av masker, men det finns nyanser som rekommenderas att överväga:

 • Före proceduren är det nödvändigt att testa hudens känslighet mot den bruna komponenten;
 • maskblandningen bör appliceras på tvättat, men torrt hår;
 • För att skapa de ideala förutsättningarna för maskins aktiva komponent, bör du täcka huvudet med en polyetenduk och en handduk.
 • För att sprida blandningen behöver du massera i en cirkelrörelse, allt från rötterna till spetsarna;
 • Maskens varaktighet är i genomsnitt 30-40 minuter, men i frånvaro av obehag kan du ge en exponering på 1 timme;
 • vanligt schampo och varmt vatten är lämpliga för tvätt;
 • Att torka trådarna efter att proceduren är bättre på ett naturligt sätt för att förhindra exponering för höga temperaturer (hårtork).

En hel kurs med återställningsmaskar är 1,5 månader med regelbunden användning av 2 gånger i veckan.

Val av ingredienser för kombination med kanel, du borde använda dem i enlighet med hårtyperna och för att lösa problemet. För förebyggande finns det universella recept.

effektivitet

En och en halv månad av regelbunden användning kan noteras en signifikant förbättring av hårets tillstånd. På grund av verkan av betakaroten styrka rötterna, vilket resulterar i minskad håravfall. Riboflavin påverkar blodcirkulationen, vilket stimulerar cellregenerering. Andra vitaminer verkar på strukturen, fuktar det, närnar det med näringsämnen och återställer skadade områden.

Maskeringen ger ett tillförlitligt skydd mot ultraviolett strålning för strängarna. Kanelbehandlingar ger en naturlig glans och silkiness.

recensioner

Inför problemet med håravfall. Trichologist rådde förutom vitaminkomplexa kanoner av kanel. Inte för att tro på framgång, jag började fortfarande följa recepten. En månad senare gick hon inte ens till uppföljningsbesöket, resultatet var mycket märkbart. Jag har aldrig haft sådana vackra lockar. Silkigt hår följer lydigt nu i frisyren och lämnar inga hår på kammen.

Mitt hår har försvagats efter en resa till havet. Några balsambehandlingar gav inte det förväntade resultatet. I tidskriften hittade jag ett recept på en kanelbaserad återställningsmask. Redan efter 4 procedurer märkte jag en signifikant minskning av splittrade ändar. Efter den fulla kursen av mina strängar sken och doftande. Jag rekommenderar kanelmasker, de jobbar verkligen!

Jag försökte flera recept med kanel, men den mest effektiva, enligt min mening, var en mask av kanel, apelsinolja, aloejuice och honung. Utmärkt resultat i 10 procedurer: de bitade spetsarna försvann, glans uppträdde, trådarna blev elastiska och lydiga. Och viktigast av allt är det tillgängligt för alla!

Kanelhår: mer än 11 ​​hemlagade maskerade recept

Starkt och friskt hår kan säkras inte bara genom att besöka den nyfängda skönhetssalongen. Olika masker, laminering, schampon kan ersätta alternativa folkmedicinska lösningar. Det visar sig att det finns ett speciellt aromatiskt krydda som är mycket användbart för håret, det kan användas vid framställning av olika produkter i kombination med ytterligare ingredienser. Och allt detta - kanel, vilket är oumbärligt för hårvård.

Fördelarna med kanelhår

Kanel kan lösa många problem med håret: stärka dem och skydda dem från att falla ut, förhindra brådhet och tvärsnitt, eliminera glans, öka volymen till dem etc. Det kan också användas för profylaktiska ändamål, för att upprätthålla friska krullningar.

Kanel påverkar håret på detta sätt:

 • förbättrar hårsäckarnas livskraft, närmar dem
 • eliminerar seborrheic skorpor, mjäll, gör hårbotten friskare;
 • limar flingar hår, vilket gör dem smidiga och glänsande, tar bort tråkig nyans;
 • ger ett naturligt hinder mot negativa faktorer;
 • förbättrar blodcirkulationen i hårbotten.

För att använda kanel för hår, kan du använda både dess eteriska olja och pulver, kombinera dem med andra komponenter.

Felaktig användning av kanel kan du ha en skadlig effekt på hårbotten, håret. För att förhindra att detta händer bör det inte användas i ren form, annars finns det risk för brännskador på hårbotten och "torkning" av varje hår.

Kanel Hår Mask Recept

Kombinera olika ingredienser kan du få en positiv inverkan på håret. Kombinationer med oljor kan enkelt användas för att massera huvudet, kryddpulveret är perfekt för användning i masker. Alla recept innehåller tillgängliga ingredienser. Vilket kan fritt köpas i vanliga butiker.

För hår restaurering

Skador, halmliknande hår är inte så lätt att reparera. Speciellt om de har lidit av effekterna av kemiska agens (vid färgning, curling) eller termisk styling (hårtork, järn, krusningsjärn).

Kanelmasker för att återställa håret ska göras minst en gång i veckan. Du kan upprepa proceduren varje gång huvudet tvättades och efter att ha fått de första resultaten, är det över tiden värt att minska användningsfrekvensen till 1 gång per vecka.

Effekt efter en kanel regenererande mask

Recept 1

Förväntad effekt: näring, utjämning, eliminering av splittrade ändar.

Du behöver: kokosolja - 3 matskedar, flytande honung - 1. matsked, kanelpulver - 1 matsked.

Hur man förbereder och använder: Blanda alla ingredienser, applicera på torra eller torkade lockar. Håll masken i en halvtimme, då måste den tvättas av med vatten vid en behaglig temperatur (helst varmt, ca 40 grader) med användning av schampo.

Recept 2

Förväntad effekt: Restaurering av hårstruktur, god näring, intensiv fuktgivande.

Du behöver: varm olivolja - 1. matskedar, kanelpulver - 2 matskedar, 1 ägg, aloeblad krossat till gruel - 2 matskedar.

Hur man lagar och använder: matskedar av pulver och olivolja blanda väl, kör ett ägg och tillsätt aloe. Rör om, tillsätt resten av pulvret och blanda igen. Masken appliceras på torrt eller torkat hår från spets till rot. Därefter måste du vikla en varm handduk, håll i 20 minuter, skölj.

Att växa och stärka lockar

För att säkerställa normal hårväxt och stärka dem, bör du vara uppmärksam på hårföremålets kraft. Det finns speciella masker som måste gnidas i hårbotten så att alla näringsämnen får hårets rötter så mycket som möjligt.

Recept 1

Förväntad effekt: Förbättring av hårväxten efter en månad med regelbunden användning, vilket ger naturlig glans till krullningar, vilket minskar antalet delade ändar.

Du behöver: Malt kanel och kryddnejlika - 1 tsk., Flytande honung - 1 msk, burdockolja - 1 msk olivolja - 1 tsk, rödpeppar - på knivens spets.

Hur man lagar och använder: Blanda en sked full av kanel och nötkött blandad med rödpeppar, tillsätt honung, olja. Blanda väl. Blandningen appliceras på våta strängar, området vid rötterna. Vik filmen i 10-15 minuter. Om du efter några minuter kommer att känna en intensiv brinnande känsla, måste du snabbt tvätta av masken och inte tillåta agenten att komma in i dina ögon.

Recept 2

Förväntad effekt: stärka rötterna, stimulera hårväxten, reducera mjällens manifestation och avlägsna intensiv produktion av talg.

Du behöver: senapspulver - 1 tsk. Äggulor - 2 delar, kanelolja - 3 droppar, aloejuice - 1 matsked, kokosnötolja (eller smält smör) - 1 tsk.

Hur man lagar och använder: Blanda en sked full av kokosnötolja med äggulor, häll sedan aloejuice, tillsätt en droppe kanelolja. Häll den resulterande flytande senapen. Rör bra, börja applicera på knappt våta krullningar från rot till spets. Tvätta av med schampo efter 15 minuter, gör försiktigt en huvudmassage.

För att lätta strängarna

Kanel kan lätta krullarna även ett par toner, om du gör beredningen av masken enligt ett speciellt recept, med rätt val av komponenter. Ljuskrullarna kommer att dyka ut även efter första gången.

Recept 1

Förväntad effekt: Ljusskugga längs hela längden på locken, glans, ljushanterna.

Du behöver: Malt kanel (pulver) - 4 matskedar, flytande honung - 2 matskedar, citronsaft (lime) - 15 droppar, balsam (balsam) för hår - 4 matskedar.

Hur man lagar och använder: Blanda noggrant alla ingredienser i ett icke-metalliskt kärl. Om det är nödvändigt att lätta några strängar, fördela den resulterande blandningen selektivt längs längden. Om nödvändigt, lätta håret helt, du måste jämnt applicera den över hela hårbalken. Om pengarna inte räcker, måste du förbereda en extra del. Ju längre exponeringstid på håret, ljusare nyans kan uppnås. Citronsaft påverkar strängarnas struktur och lyser dem. Regelbundna procedurer hjälper till att uppnå en ljusare effekt på flera toner.

Recept 2

Förväntad effekt: Ljus skugga av lock, sken, rensning.

Du behöver: Lättfettkaka - 2 matskedar, kanelpulver - 4 msk, citronsaft (lime) - 1 tsk, balsam för hårvård - 3 msk, för en mer intensiv effekt av förtydligande, kan du på toppen av en kniv tillsätt citronsyra.

Hur man lagar och använder: Blanda kefir, juice, kanel, tillsätt balsam. Därefter agera på planen, som beskrivs i föregående recept.

För volym och tjocklek på hår

För att ditt hår ska se lätt ut, kan du se volymen och densiteten, du måste rengöra dem bra och väga inte ner någonting. För att uppnå denna effekt, använd komponenter med minst vegetabiliska oljor.

Recept 1

Förväntad effekt: rengöring, glans, volym.

Du behöver: aloe juice - 1 matsked, nonfat kefir - 4 matskedar, kanelpulver - 1 msk, flytande honung - 2 matskedar.

Så här lagar du och använder: Blanda allt, lägg till sista kefir. Sprid blandningen på hårets huvud, från rötterna. Vik en handduk i 20 minuter, tvätta av med schampo utan silikon, oljor.

Recept 2

Förväntad effekt: ljus, mjuka krullningar, volym.

Du behöver: äggula - 2 stycken, kefir (max - 1% fett) - 5 matskedar, kanelpulver - 3 matskedar, aloejuice eller färsk gurka - 2 matskedar.

Hur man lagar och använder: för att kombinera komponenterna, tillsätt den sista yoghurten, rör om. Sprid goo på hårets längd, lägg i en handduk, håll i 25 minuter. Tvätta av.

Mot håravfall

Förlust av hår och jämnt hela krullar kan störa kvinnor. Stoppa denna process kan maskeras med tillsättning av kanel, eftersom den innehåller användbara vitaminer som kan stärka hårlampan.

Recept 1

Förväntad effekt: hårförstärkning, rengöring, hårglans, näring.

Du behöver: kanelolja - 5 droppar, kefirfett - 1: a. Vegetabilisk olja (du kan ta burk, olivolja) - 2 matskedar, flytande honung - 2st.l.

Hur man förbereder och använder: Blanda alla ingredienser, den sista för att lägga till ett glas kefir. Applicera jämnt på håret, linda i polyeten, håll i 20 minuter. Tvätta av med något schampo. Denna kosmetiska procedur kommer att ge resultat efter 4 ansökningar.

Video maschki mot håravfall

För spröda och splittrade ändar

Av olika anledningar kan en kvinna ha splittrade ändar av lock. De bryter och skämmer bort hårets utseende. För att undvika detta problem är möjligt om du använder en mask baserat på kanel.

Recept 1

Förväntad effekt: utjämning av hår, limning av snitt av hår, glans, restaurering, näring.

Du behöver: apelsinolja - 5 droppar, havtornsolja - 5 droppar, kanelpulver - 5 matskedar, gurka eller aloejuice - 2 matskedar, klyftaolja - 2 matskedar.

Hur man lagar och använder: Blanda alla ingredienser i uppslamningen, applicera på fuktigt hår. Wrap med polyeten, linda en handduk över den. Håll masken i en halvtimme. Skölj noga med ditt favoritschampo.

Recept 2

Förväntad effekt: Håråterställning, utjämning, hälsosam glans, vilket minskar antalet tips som delas upp.

Du behöver: olja (en tesked): havtorn, burdock, olivolja, sesam, kokosnöt, kanelpulver - 3 matskedar, flytande honung - 1 matsked, stärkelse - 1 matsked.

Hur man lagar och använder: Blanda stärkelse med honung, tillsätt kanel till blandningen av smör. Applicera på vått hår, håll i 15-20 minuter. Tvätta av med schampo. Effekten av användning kan noteras efter det tredje förfarandet.

För oljigt hår

Något sätt att ta hand om denna typ av hår bör inte innehålla fett, vilket förvärrar situationen ibland. Därefter är masksammansättningen ganska lätt.

Recept 1

Förväntad effekt: förlust av oljig glans, friskhet, ljuskrullning.

Du behöver: kamilleavkok - 0,5 st., Kanelpulver - 2 msk, stärkelse - 1 tsk, citronsaft - 5 droppar, aloejuice eller gurka - 2 matskedar.

Hur man lagar och använder: rör om stärkelsekamomillbuljong, tillsätt alla övriga ingredienser. Applicera på otvättat hår, linda en handduk i 20 minuter och skölj med din favorit shampoo. Efter att ha tvättat håret kan du skölja håret med en lösning av citronsyra: 0,5 hl / 2 liter vatten.

Förfarandet för lätta hår med kanel + foto före och efter

Naturliga ingredienser som utgör lätta masker, mångsidig effekt på håret och dämpa dess pigment. För att kanelhårljuset lyckades är det nödvändigt att följa många regler:

 • Citronsaftkoncentration. Ju större mängden av denna ingrediens bland alla andra, desto intensivare kommer förtydligandet att vara på kort tid.
 • Maskens exponeringstid på håret. Från 30 minuter börjar håret förlora sitt pigment och gradvis lätta.
 • Naturlig hårfärg. Ju mörkare ditt hår, desto svårare blir det att lätta. Genom att använda ett av de angivna recepten kan du upprepa proceduren tills önskat resultat uppnås. Men mer än två toner för att lätta krullarna kommer inte att fungera.

Denna förtydligande har sina fördelar: i stället för en stark lukt av ammoniak kommer håret att ha en delikat kanelsmak och masken i sig kommer inte att skada hårstruktur.

Kanel hårfärgning

Förutom delvis blekning av hår kan du måla. Tonen är mörkare är osannolikt att arbeta, men krullarna kommer definitivt att kunna skaffa en ny nyans. Det finns ett särskilt recept på detta:

 • avkok av lökskal - 0,5 st.
 • kanelpulver - 3st.l.
 • äggula - 2stk;
 • olivolja - 1: a.
 • flytande honung - 2 matskedar

Efter blandning av alla komponenter, applicera medel på torrt smutsigt hår, imitera vanligt målning. Wrap med polyeten och vänta minst en timme. Detta förfarande ger ditt hår en gyllene nyans. Passar till rättvisa damer, blondiner med en matt, gråaktig nyans.

Hur kan kanel användas för hår

Kanel används inte bara i matlagning: i kosmetologi har denna krydda länge använts för beredning av vårdmedel. Kanel är mycket användbar för hår. Det hjälper till att stärka glödlamporna, fylla livlösa strängar med energi, förhindra skallighet, lindra hårbotten med alltför mycket fett och torrhet. Vad är den magiska effekten av doftande krydda beroende av?

Användbara egenskaper av kryddor

Kanel är en krydda med en mycket rik komposition. Det innehåller en stor mängd vitaminer, makro- och mikronäringsämnen, eteriska oljor, antioxidanter, tanniner. Hemlagade föreningar, som en mask för hår med kanel och honung, med regelbunden användning har följande effekter:

 • lugna irriterad hårbotten;
 • stärka rötterna
 • bekämpa överdriven torrhet eller fettighet i huden och strängarna;
 • störa spetsens tvärsnitt;
 • varna skallighet
 • mata rötterna med väsentliga ämnen;
 • skydda hår från negativa faktorer från utsidan;
 • ge curls naturlig utstrålning;
 • öka elasticiteten och styrkan hos strängarna.

Sätt och tillämpningsregler

Det enklaste sättet att använda kanel för hår är att lägga några droppar av den essentiella oljan av denna krydda till schampo med varje schampo. Detta kommer att bidra till att bättre rengöra huden, närma tråden, förbättra hårsäckens arbete. Om det inte finns någon väsentlig olja, är kanelsåpen också lämplig. Håret blir silkeslen och luktar kanel.

För att förbättra hårväxten kan du förbereda en kanelblandning. För att göra detta ska 5 g pulver blandas med 40 ml burdock eller ricinolja. Det resulterande verktyget med fingertopparna måste gnidas in i rötterna med lätta rörelser. För dessa ändamål kan du använda en massagekam.

Kanel hår masker har en stor popularitet i hemmet kosmetologi. Beroende på önskad effekt blandas huvudämnet med ytterligare: oljor, honung, andra kryddor, ägg, senap. Den mest effektiva hårmask som använder honung och kanel.

För att få maximal nytta av kanel masker för hår, måste du följa dessa regler:

 • För framställning av kosmetiska kompositioner är det bättre att hacka kanelstänger och inte klara pulver, eftersom det är nödvändigt att använda endast fräsch krydda.
 • Det är förbjudet att använda kanel i ren form: det kan skada håret och orsaka brännskador i hårbotten.
 • Före proceduren måste du se till att det inte finns några allergiska reaktioner på komponenterna i produkten, för att göra detta bör en del av blandningen appliceras på armbågens inre böja och efter 12 timmar bedöma hudtillståndet: i avsaknad av rodnad, klåda, brännande utslag, kan kompositionen användas på håret;
 • kanelmasker appliceras på tvättade och torkade trådar (om inte annat anges i ett specifikt recept);
 • Först gnids kompositionen i rötterna och fördelas sedan över hela längden av håret (med undantag av recept, där masken appliceras exklusivt på trådarna);
 • För att förbättra effekten av kosmetiska kompositioner, efter applicering av masken värms huvudet: täcka med en plastpåse och på toppen med en uppvärmd handduk;
 • För eventuella obehag med hårmaskan, måste du snabbt tvätta av;
 • Det är viktigt att noga följa maskens härdningstid med kanel på håret som anges i receptet, särskilt om det finns senap eller varm peppar i kompositionen.
 • i de flesta fall tvättas kanelformuleringar av med regelbundet schampo, användningen av balsam-sköljning är inte nödvändig;
 • proceduren måste utföras systematiskt: 2 gånger i veckan i 1-1,5 månader.

Maskrecept

Antalet ingredienser som anges i recepten beräknas för mediumlångt hår (upp till axlarna). Om nödvändigt kan volymen av komponenter minskas eller ökas.

matning

Denna mask kommer snabbt att sätta i ordning en ömtålig, livlös hår, närma hårbotten med väsentliga ämnen. Användbar komposition framställs enligt följande:

 • 60 ml kokosnöt (mandel, olivolja, ricinus eller burdockolja) kan kombineras med 20 ml flytande honung och 20 g kanelpulver;
 • kompositionen omröres grundligt;
 • doftande komposition appliceras på hårbotten och låses i 30 minuter.

fuktgivande

För mycket torrt hår hjälper kanel-kefir mask. För beredningen behöver du bara 3 ingredienser:

 • 250 ml kefir, äggula och 20 g kanel blandas tills den är jämn;
 • kompositionen appliceras på tvättade något våta strängar;
 • Tvätta av efter 30 minuter med vatten.

Aktiverar tillväxt

Kanel och honung används också för hårväxt. I kombination med ytterligare aktiva ingredienser förbättrar dessa produkter den subkutana blodcirkulationen, vilket orsakar blodflöde till de "sovande" hårsäckarna. Mask matlagning recept:

 • 80 ml smält honung kombineras med samma mängd olivolja uppvärmd på ett vattenbad;
 • Kryddor läggs till honung-oljeblandningen: 6 g malet nötkött, 12 g kanelpulver, 3 g chili peppar (10 g senap kan ersättas);
 • blandningen lämnas under locket i 15 minuter, appliceras sedan på trådarna, tvättas av på en timme.

utjämning

Denna mask med kanel och honung fuktar och släpper även de mest olydiga strängarna, ger dem en hälsosam glöd. Matlagningssteg:

 • 6 ml kokosnötolja upphettas på ett vattenbad, 60 ml smält honung tillsätts till den;
 • 50 g jordad kanel, 5 ml macadamiaolja och 5 droppar essentiell kanelolja läggs försiktigt till den varma blandningen;
 • masken appliceras på tvättat torkat hår, inkuberas i 40 minuter.

ljusn

Från kanel och honung kan du förbereda en komposition som främjar blekande hår. Antalet procedurer beror på önskad effekt: varje applicering av kanel i en mask lyser strängarna med 1 ton. Framställning av kompositionen enligt följande:

 • kombinera 15 g kanelpulver, 40 ml flytande honung och 100 ml vanligt hårbalsam.
 • den resulterande kompositionen fördelas över hela längden av de rena och torra strängarna, utan att påverka rötterna;
 • masken hålls under ett uppvärmningslock i 30 minuter, sedan tas handduken bort och kompositionen lämnas på strängarna i ytterligare 4-5 timmar.

healing

Denna mask av kanel och kosmetisk lera - en riktig frälsning för svagt eller skadat hår. Det kan användas efter förlossning, perm, långvarig sjukdom. Receptet är som följer:

 • 25 g blå lera späds i 100 ml varmt vatten;
 • Lera blandas med 12 g kanelpulver, äggula, 40 ml av någon ricin- eller burdockolja;
 • Om håret är benäget för torrhet, tillsätt 3 droppar essentiell olja av tea tree, om fettinnehållet - 15 droppar citronsaft;
 • Masken appliceras på rena strängar längs hela längden i 25 minuter.

Fördelarna med kanelhår bevisat av experter och testat av flera generationer av kvinnor. Maskerna med denna krydda i bara några få procedurer bidrar till att återställa skönheten och styrkan i strängarna, för att återställa deras elasticitet och naturlig utstrålning. Med regelbunden och långsiktig användning av sådana medel har en liten ljuseffekt.

Hårmask med kanel hemma

Om du aldrig har gjort sådana procedurer med kanel, applicera först kompositionen på armbågens böjning. Om det inte finns allergi och obehag kan det användas för att behandla hår. Kanelhårsmaskar är mycket effektiva hemma, men omhändertagande måste tas när de används.

Fördelarna med kanelhår

Kanel är en naturlig ingrediens som hjälper till att hantera sådana problem som:

 • Mjäll.
 • Torrt hår.
 • Håravfall
 • Långsamt växande hår.
 • Split ends.

Kanelmaskor måste använda krossad, i pulver, med inte utgått och utan klumpar, annars kan du brinna hårbotten och håret själv. Här är de enklaste och mest effektiva recepten för hårmaskor med kanel.

Kanelmask för sprött hår

Maskingredienser: 15 gram kanelpulver, 50 ml senapsolja, 20 ml flytande honung. Honung blandas med kanelpulver, sedan tillsätt gradvis oljan och blanda igen. Applicera på håret från rot till spets, vi värmer huvudet med cellofan och en varm scarf, håll i 30 minuter. Denna mask hjälper perfekt till att återställa skört och svagt hår, mätta dem med användbara komponenter och stimulera tillväxten.

Olive Oil Firming Mask

Denna intensiva hårmask med kanel och olivolja hjälper till om håret har börjat falla ut. Ingredienser: 50 ml olivolja, 10 gram kanel, 30 ml honung, en nypa röd peppar. Alla komponenter blandas noggrant och appliceras på hårrötterna och hårbotten. Sätt sedan på ett duschlock, linda huvudet med en handduk och vänta 25 minuter. Nu kan du tvätta bort det.

Med kefir och kanel för svagt hår

Bland tipsen för att ta hand om tunt hår, tunna och spröda är en av de ledande platserna en enkel mask för hår med kanel och kefir. 100 mg kefir 3,2% fett värms något i en mikrovågsugn, 10 g kanelpulver tillsätts, blandas, appliceras på håret. I 30 minuter måste du ha ett uppvärmningslock, skölj håret väl med vatten och ett mildt rengöringsmedel.

Med kefir och ägg för hårvolymen

För att ge ditt hår en volym, kan du använda denna mask: 15 gram kanel, 10 gram krossade kryddnejlika, 100 ml kefir, 1 äggula. Blanda allt bra, applicera på håret, varma, håll i 1 timme och skölj med varmt vatten.

För att skina hår med honung

Effektiv mask för hår med kanel, vilket kommer att förnya strängarna och ge dem en hälsosam glans. I 50 ml flytande blomma honung lägger till 0,5 tsk kanel, 50 ml en bra hårbalsam och en matsked med tung grädde. Blanda alla ingredienser noggrant. Applicera på hår, täcka med film och handduk, lämna i 50 minuter, skölj.

Nettle mjäll mjölk

Det tar 0,1 liter nässlebuljong (2 matskedar nässle per kopp kokande vatten), 10 gram kanelpulver, 1 slagen ägg. Allt är grundligt blandat och appliceras på hårbotten och hårrötterna. Håll under en varm keps i 20-30 minuter, och tvätta sedan med varmt vatten. Vatten bör inte vara för varmt, annars koagulerade äggvita.

För snabb hårväxt

Det här är den enklaste hårmaskan med kanel, men effekten är fantastisk. I 100 ml brandy tillsätt 1 matsked honung, 0,5 tesked kanel, alla blandade och appliceras på håret. Mask i avsaknad av kontraindikationer kan utföras en gång i veckan, varaktigheten - högst 15 minuter. Dessa hårmaskor värmer hårbotten, stimulerar hårsäckarna och främjar intensiv hårväxt.

Från splittrade ändar med ricinolja

Håroljor blir ännu mer effektiva om du lägger till en ingrediens som kanel. Att förbereda en mask är väldigt enkel:

 1. blandar 50 ml ricinolja,
 2. 50 ml yoghurt eller gräddfil,
 3. 1 äggula och 10 gram kanel.

Applicera blandningen på håret, försök att inte sakna en enda sträng, vi värmer huvudet, håll i 60 minuter och tvätta av. Upprepa proceduren kan vara 2 gånger i veckan.

För lätta hårvideo

Mask från fettigt hår med kefir

Med mycket fet hår kan en hårmask med kanel hjälpa till, förberedelsen av vilken tar minst tid: 0,5 koppar kefir, 15 gram kanel och 1 msk schampo blandas och appliceras på håret i 30 minuter. Då kan du tvätta av masken och skölj håret med ett avkok av örter - kamille eller nässla.

Mask för alla typer av hår med oljor

Passar alla hårtyper. 10 gram kanelpulver ska spädas i 100 ml mjölk, 5 droppar mandel- och kokosoljor bör tillsättas och allt hår bör fuktas rikligt med den resulterande kompositionen. Dölja sedan det våta håret under duschlocket, täck toppen med en handduk och låt den stå i 40 minuter. Masken kan tvättas av med ett babybad eller babysjampo.

Ovan var recept på hårmaskar med kanel hemma, och du använder dessa? Lämna din åsikt på forumet eller läs recensioner från andra.Nästa Artikel
Måla över grått hår: 25 bästa färger