Kanel för hår - åtgärd, ansökan, recept


Kanel har en stark karaktäristisk arom och astringent sötnos smak, förvandlas till en brinnande bitterhet.

Effekten av kanel på kroppen

[adrotate banner = "4"] Exotisk kryddor används ofta inte bara för kulinariska ändamål. Kanel innehåller antioxidanter, vitaminer och tanniner. Det hjälper till att behandla förkylningar, normaliserar matsmältningsorganens arbete och stärker resistens mot sjukdomar. Spice värmer och toner kroppen, ger styrka och energi.

Kanel för restaurering av hår

[adrotate banner = "10"] Officiell kosmetologi har länge använt kanelens förmåga att göra hårvårdsprodukter.

Spice stärker pärlorna direkt, aktiverar deras tillväxt och bidrar till snabb återhämtning av skadade hårsäckar.

Kanel innehåller vitaminer A och B, som är så nödvändiga för hårväxt, och även kalium och järn, som är användbara för att stärka dem.

Olika kosmetiska procedurer med användning av kryddor kan effektivt genomföras med egna händer. Oftast används kanelhår i form av pulver, vissa recept för hemlagade masker och schampon bereds med tillsats av kanelträdets eterisk olja. Kanel har en positiv effekt på hårrötterna på grund av dess uppvärmningseffekt. Blodcirkulationen i hårbotten ökar, hårväxt återkommer och regenerativa processer börjar i de skadade folliklarna.

tillsats schampo

Det enklaste receptet är att blanda några droppar kanelolja med det schampo som används. Detta verktyg rengör hårbotten perfekt och ger näring till håret. Regelbunden användning av "kanel" schampo är mycket användbar för att påskynda hårväxten.

Massageolja med kanel

Ett annat enkelt recept är kanelmassageolja. För beredningen är det nödvändigt att blanda sådana ingredienser:

 • två msk burdock eller olivolja;
 • fem droppar kanel eterisk olja.

Blandningen tas med fingertopparna och smutsas försiktigt in i hårbotten med lätta massagerande rörelser. Olja kan appliceras på en massage kam och försiktigt kamma hår, med början från rötterna.

Kanel maskerar för hårväxt och förstärkning

Kefir, äggula och kanel

Kefir hårmask med kanel är också mycket lätt att förbereda. Blanda i en behållare upp till homogen massa:

 • ett glas kefir;
 • en äggula
 • matsked av kanel.

Masken appliceras på vått rent hår. Skölj av det efter en halvtimme, helst utan schampo. Receptet har inte bara en förstärkningseffekt utan ger också extra energi för hårväxt.

Kanelmask med lera

Ett ganska komplicerat recept på en mask med kanel och kosmetisk lera kommer att vara en riktig frälsning för hår som försvagas efter graviditet, förlossning eller sjukdom. Erforderliga komponenter:

 • 4 teskedar blå lera utspädd med en liten mängd varmt vatten;
 • två teskedar kanelpulver;
 • äggula;
 • två matskedar burdock, olivolja eller ricinolja;
 • röd peppar på knivens spets för att förbättra uppvärmningseffekten;
 • tea tree eller rosmarin eterisk olja (tillsatt med torrt hår);
 • citronsaft (med fet hårbotten).

Istället för blå lera kan du använda grön. Då kommer masken att bekämpa mjäll och minska hårbotten. Verktyget appliceras på tvättat hår och rullar upp huvudet med en handduk. Sköljning behöver 15-30 minuter beroende på längden på strängarna och den individuella graden av känslighet för maskinkomponenterna.

Olja, Honung och Kanel

Livslöst, tråkigt och sprött hår kan göra detta recept närande och återfuktande masker tillbaka till det normala. komponenter:

 • tre matskedar av basolja som bas. Idealiskt - kokosnöt, men också lämplig ricin, burdock eller oliv;
 • en matsked flytande honung;
 • matsked av kanel.

Efter noggrann blandning appliceras masken på håret och åldras i 30 minuter. Skölj av det med schampo.

Honung, kokosolja, eterisk olja

För att återställa skadad hårstruktur kan du använda ett maskrecept med kanelolja. Kanelhår bidrar till att stärka sina ändar och gör håret tjockare. Nödvändiga komponenter:

 • tre teskedar honung;
 • en tesked kokosnötolja;
 • fem droppar kanelträd eterisk olja;
 • tesked macadamia olja.

Honung och kokosolja förvärmas i ett vattenbad. Den resulterande blandningen i form av värme appliceras på torra strängar. En plastlock läggs på huvudet och en handduk är uppbunden. Denna mask är mycket användbar för torrt eller ofta värmebehandlat hår.

Jordskalvar, kanel, peppar, honung och olivolja

För att påskynda hårväxten är användbar för att applicera en mask från en blandning av kryddor. Receptet för detta verktyg kan variera något beroende på vilken typ av hårbotten. I tankblandningen:

 • en tesked jordnötter;
 • två teskedar kanelpulver;
 • en nypa röd peppar;
 • 4 matskedar honung;
 • 4 matskedar olivolja.

Olja och honung bör förvärmas i ett vattenbad och tillsätt gradvis kryddor till dem. Den resulterande masken är 10-15 minuter under locket. Applicera den på torra trådar, tvätta av efter en timme. Det är önskvärt att sätta på huvudet.

Rekommenderade artiklar om ämnet:

Ljusa håret med kanel

Kanel är inte bara lämplig för att stärka håret utan också att ändra färg. Lättnadshår med kanel är ett utmärkt sätt att måla utan de skadliga kemiska komponenterna i ett vanligt färgämne. Det enklaste receptet på en mask som ändrar trådens färg innehåller bara tre komponenter:

 • 4 msk kanel;
 • ett glas honung;
 • tre matskedar olivolja.

Ingredienserna blandas och späds något med vatten.

Blixtmaskan ska ha en enhetlig konsistens. Det är viktigt att övervaka densiteten så att färgkompositionen inte flyter från huvudet. För att göra masken tjockare kan du lägga till lite mer älskling. Naturfärg appliceras på att rengöra håret och försiktigt kammade. För att lätta håret med kanel gav en synlig effekt, masken åldras i 4 timmar. Därefter tvättas blandningen och får inte bara hårets lätta, men också stärkt och fuktat hår.

Ett annat recept betyder lätta hårfärg, kompletterat med citron, som fungerar som en oxidator. Ingredienserna blandas i sådan mängd:

 • 250 ml fuktighetsgivande balsam;
 • 250 ml honung;
 • två matskedar kanel;
 • en tesked naturlig citronsaft.

För att förtydligandet ska gå bra måste du följa några regler. Använd inte metallverktyg och redskap för att förbereda och applicera färgkompositionen. Järn kommer att reagera med kanel i en oxidativ reaktion, och håret blir grönt som ett resultat. Färg efter blandning ska stå i ungefär en timme.

Naturligtvis kommer radikalt byte av hårfärg med kanel i ett förfarande misslyckas. Men det är ganska möjligt att lätta håret för ett par toner. Ägare av mörk hårfärgskanel ger en mer mättad färg, som glödande från insidan. Mycket blonda blondiner borde tänka innan lätta sitt hår med kanel, eftersom krydden kan ge en överraskning i form av en röd nyans.

Kanel och honung är naturliga peroxidvarianter. När de kombineras kan de ta bort kemiska eller naturliga färgämnen från håret och ändra färg på de färgade trådarna. Därför bör det för mörkt färgat hår minskas procedurens gång med masker som innehåller honung och kanelpulver. Mängden kryddanvändning beror på hårets längd, tre matskedar räcker för en genomsnittlig längd. Färgen ändras med varje applicering av bläckmasken.

Var försiktig

Innan du klargör håret med kanel rekommenderas att du gör ett test för frånvaro av allergiska reaktioner. Det räcker att lägga en liten blandning eller bara krydda med krydda på en handled eller en armbågsbyte av en hand. Om rodnad och klåda saknas kan du på ett säkert sätt utföra klargörande eller behandling av hår med kanel.

Det bör vara uppmärksamt för dem som inte planerar att byta hårfärg. I det här fallet bör en mask med kanelpulver vara på huvudet i högst en timme. Med en stark brännande känsla, klåda eller annat obehag under procedurerna, bör du snabbt tvätta av kosmetiken med krydda.

Kanel maskerar för vackert hår

Folkmetoder blir allt populärare för hudvård, krullar. Från de vanliga produkterna kan du skapa effektiva blandningar hemma, som har en föryngrande och helande effekt. Kanel hårmaskar återställer skadad strandstruktur, gör dem starka och glänsande, de används ofta för säker förtydligande.

Fördelarna med kanelhår

Effektivitet på grund av den viktigaste ingrediensens unika sammansättning. De fördelaktiga egenskaperna hos mark kanelbark används i matlagning, traditionell medicin och kosmetologi. Hemma, skapa medel till behandlings- och lätta trådar, produkten har många positiva recensioner.

 • Tanniner penetrerar djupt i epidermis, starta processen med regenerering i skadade vävnader, aktivera ämnesomsättningen. Kanel är ofta vald för att förbereda regenererande masker, eftersom det förbättrar blodcirkulationen, stärker folliklarna och normaliserar arbetet med talgkörtlar och svettkört.
 • Eugenol är ett naturligt antiseptiskt medel. Hjälper till att bli av med dermatologiska sjukdomar i hårbotten, mjäll, klåda, accelererar processen för regenerering. Efter eliminering av infektiösa patologier reduceras sannolikheten för tidig skallighet.
 • Kanelaldehyd. Tack vare denna komponent används kanel för säker förtydligande.
 • Eteriska oljor. De behåller fukt i håret, närmar sig strängarna och huden väl och stärker folliklarna. Med regelbunden användning av hemmamaskar blir locket elastiskt och elastiskt, håret blir volym.

Sammansättningen av kanelpulver, många vitaminer, mineraler - dessa element bidrar till att påskynda tillväxten, förhindra förlust och ökad bräcklighet. Antioxidanter har antimykotiska effekter, eliminerar inflammation och patogener på huvudets hud och effektivt bekämpar olika typer av seborré.

Kanel är en brinnande produkt som kan orsaka allvarliga allergiska reaktioner hos tjejer med särskilt känslig hud. I förväg är det nödvändigt att göra ett känslighetsprov. Torka ut en liten mängd pulver med vatten, applicera blandningen på handleden eller armbågen. Om det inte uppstår några negativa reaktioner efter 5-7 minuter kan du använda den för att skapa masker hemma. Den starka lukten av krossad kanelbark kan framkalla ett hopp i blodtrycket, så patienter med högt blodtryck är inte lämpliga.

Funktioner och regler för användningen av kanelmasker

Hemma, applicera kanelolja för att massera huvudets hud, för att förbättra spetsens tillstånd. Med ett doftande pulver gör återställande masker för att ljusna och stärka strängarna.

För massage behöver du lägga till 2-3 droppar kaneleter-extrakt i 15 ml olivolja, havtorn, ricinolja - i ren form är det omöjligt att använda en aromatisk produkt. Applicera blandningen på basalområdet, gnid försiktigt verktyget i huden med fingertopparna i en kvart i timmen. Tvätta håret på vanligt sätt, låt krullarna torka naturligt. För att återställa strukturen av trådarna, för att stärka folliklarna, kommer det att ta 6-8 sessioner, förfarandet bör utföras var 2-3 dagar.

Regler för användning av hårmaskor:

 • Spice kan inte användas i sin rena form, kan torka ut och bränna huden, prova utseende av klåda, brinna.
 • Läknings- och lätta masker ska endast appliceras för att torka och rengöra håret. Det är bättre att värma upp massan lite i förväg.
 • Blandningen måste först gnidas in i huden och sprida sig jämnt över hela längden på locken.
 • För att förbättra den terapeutiska effekten av huvudet att värma.
 • Håll den angivna tiden, om du inte följer denna regel blir strängarna ljusare.

För att håret snabbt ska få glans, tjocklek och volym ska verktyget användas regelbundet, minst två gånger i veckan i en månad. Om det uppstår obehag under proceduren måste massan tvättas bort.

Masker baserade på kanelpulver och honung

Honung och kanel - en bra kombination med vilken du kan göra en säker förtydligande, ge krullarna en intressant nyans, undvik alopeci. Enligt flickornas recensioner hålls resultatet länge, strängarna lyser, de är lättare att lägga, om du håller sessionerna regelbundet kommer gråa hår också att krypa in.

 • Receptmask med citron. Lös i 125 ml varmt vatten 125 ml honung, tillsätt 40 g krydda, 220 ml balsam, 15 ml citronsaft. Applicera blandningen jämnt, sätt på en polyetenlock, tvätta av på en timme.
 • Kombinationen av kanel och honung gör att du kan bli av med mjäll, seborré. Häll i 5 ml hackad nässla i 100 ml kokande vatten på en kvarts timme. I infusionen tillsätt 15 ml biodlingsprodukt, 10 ml havtornsolja, 10 g kryddor. Om strängarna är oljiga kan du ange 3 droppar essentiellt te-träxtrakt. Massage blandningen gnugga in i huden, sprid över alla locken. Varaktighet - 40-50 minuter.
 • Hårmasker mot skallighet. Blanda 15 g honung, kokosnötolja och pulver, värm upp på ångbadet till en jämn konsistens. Tillsätt 3 droppar essentiellt extrakt av kanel, 1 ampull av flytande vitamin E. I en varm form, applicera på lockar, värm huvudet, tvätta av efter 35 minuter. Fler recept baserade på kokosolja i den här artikeln.
 • Mot ökat fettinnehåll. I en glasskål, slå 2 vaktelägger, tillsätt 5 g kryddor, 15 ml varm honung, 7 droppar jojobaolja eller teträ. Håll i en halvtimma, tvätta på vanligt sätt.

Granska bästa recepten

Kanel är ett bra verktyg för att påskynda hårväxten, närma strängarna och stärka rötterna. Med regelbunden användning hemma kan du snabbt läka även mycket skadat hår.

 1. Hemmagjord mask för snabb återhämtning och tillväxt. Blanda 35 ml fet gräddfil med 15 g pulver, värm lite i ett vattenbad till en temperatur på 36-37 grader, tillsätt ett slagen ägg. Sprid över hela längden, wrap huvudet, ta bort efter 45-50 minuter med vanligt sätt.
 2. Receptet på återställningsmasken. Döda 1 mogen banan i en mixer, tillsätt 45 ml kokosnötolja, 5 g kanelpulver till puré. Gnid blandningen i rotområdet, smör krullarna, lämna i 35 minuter. Tvätta håret på vanligt sätt, låt det torka naturligt.
 3. Om strängarna är stygga, förvirrade, de är svåra att lägga, då kommer en enkel åtgärd att hjälpa. Blanda 10 g smaksatt krydda, gelatin, kokosnötolja och vanlig balsam, tillsätt 20 ml vatten, 2 vakteläggor. Blandningen ska appliceras på locken, avgår 2 cm från rötterna, håll i 40-45 minuter. Denna mask ger hår glans, skyddar dem mot negativa effekter av yttre faktorer.

Det finns många positiva recensioner om masker - tjejer som förberedelsens enkelhet, tillgång till ingredienser, snabbt och märkbart resultat. Därför delar kvinnor på hemmet hemligheter om recept och användarvänlighet hemma.

"Efter den misslyckade användningen av egyptisk henna förvärvade mina strängar en oförståelig lila nyans och började leta efter ett effektivt men säkert sätt att lätta håret. Jag läste mycket recensioner, förberedde en mask med tillsats av honung, balm. Jag höll massan i mer än en timme, i början infertiliteten starkt, men då uppstod trevlig värme, tvättades av med bara varmt vatten utan schampo. Resultatet är att krullarna har blivit 1, 5 toner lättare, mycket mjuka, släta, håret har fått en otrolig mängd. "

"I naturen har mina ljussträngar en inte mycket ljus nyans, så jag använder regelbundet lättnadsmaskar hemma. Den mest favorit är baserad på kanelpulver och honung. Det låter dig ge en vacker och ljus färg, hjälpte mig att bli av med mjäll. Och på våren använder jag denna massa för att stärka och återställa. "

Nina, Nizhny Novgorod.

"Jag är skeptisk till olika folkmedicin, jag valde alltid professionella produkter för hårvård. Men på något sätt för företaget med en vän bestämde sig för att sätta en mask av kanel, honung och kefir, tyckte jag om resultatet efter den första sessionen. Före proceduren var mina krullar i en bedrövlig situation efter en perm, växte dåligt. Men efter en månad blev allting mycket bättre - processen att falla ut helt stoppade, rötterna förstärktes markant, tillväxten accelererades. "

"Jag älskar krydda mycket, jag lägger det hela tiden till drycker och desserter. Och nyligen lärde jag mig att pulvret kan användas i hemmet kosmetologi. En vän rekommenderade ett recept på gelatin, jag blev förvånad över resultatet. Mitt styggt hår blev jämn, lysande, inte längre förvirrad, kammade det - ett nöje. Doftande krydda gav en ljus rödaktig nyans, men jag gillar den. "

Ofta hemma kanel används för hårväxt, förstärkning av rötterna, lättnad, eliminering av dermatologiska problem, förhindrande av tidig baldhet. Enkla masker gör att du snabbt kan uppnå bra resultat - strängarna ser mycket bättre ut, torrhet och mjäll försvinna, krullar blir en vacker nyans.

Lättnad och hårmaskor med kanel - foto före och efter

Doftande krydda, som kommer att diskuteras inte bara i matlagning, men vid behandling av förkylningar, normaliseringen av matsmältningsfunktionen, ökar immunitet i kosmetik med kanel för hår. Hemma, förbereda vårdprodukter för hår. Den unika sammansättningen, inklusive antioxidanter, vitaminer och annan användbarhet gör doftande pulver och eter från växten ett utmärkt sätt att förbättra hudens tillstånd, återställa håret på en strukturell nivå, stärka och ge en spegelglans. Även om ditt hår är perfekt och det finns inga problem med det, bör du i regelbunden hårvård omfatta folkrecept med krydda för extra hårnäring och fuktgivande.

Fördelarna med kanelhår

En kanelmask, tillverkad med egna händer, återspeglas bäst i hår och hårbotten. Särskilt användbar och behövde bara en sådan blandning för torrt hår som har förlorat vitalitet och ljusstyrka.

Läkande egenskaper för hår:

 1. Kanel är användbar för hårväxt, eftersom den penetrerar djupt in i huden och ger näring till folliklarna.
 2. Smoothes fluffiga vågar på håraxeln vilket gör det smidigt.
 3. Fyller med spegelglans;
 4. Hår efter kanel slutar falla ut, blir elastiskt och starkt;
 5. Förbättrar blodflödet till folliklarna genom att öka rötternas näring.

Sätt att använda kanel för hår

Använd kanelhår kan vara en mängd olika sätt. Ofta läggs pulver i hemmet kosmetika, men eter är inte uteslutet. Oavsett det fysiska tillståndet för ditt val av kryddor, blandas det i schampo och andra färdiga kosmetika, en mask är förberedd för hår med kanel och andra naturliga ingredienser, och en huvudmassage utförs.

Kanelolja

Typiskt används denna ester i kombination med andra oljeformuleringar. Sådana blandningar är inte bara användbara, utan också lämpliga, eftersom de lätt och snabbt kan beredas. Det är viktigt att komma ihåg att etern själv ger en mild blekning av hår, och därför kan masken för hår med kanelolja förändra hårets skugga. Det här är naturligtvis bra nyheter för blondiner, men brunhårda kvinnor med brunetter får inte vara ledsna, kanel speglar också bra på sina lockar. Det viktigaste är att följa proportionerna och rekommendationerna så att ett oönskade resultat inte dyker upp.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

tillsats schampo

Den enklaste metoden att använda kanelolja för hår är att lägga den till ett schampo, balsam eller mask, eller för en bättre effekt alls medan du tvättar håret. Sådana verktyg rensar huden och håret helt från föroreningar, mättas med vitaminer och mineraler. Dessutom accelererar regelbunden användning av kanelschampo hårväxten.

Massage med kanelolja

Detta är det perfekta verktyget för huvudmassage. Själva förfarandet är mycket trevligt och förbättrar hårets allmänna tillstånd, påskyndar tillväxten, stoppar alopeci, och i kombination med eter är det djupt näring och stärker glödlamporna. Det är lätt att utföra massagen, det räcker för att blöta fingertopparna i oljeblandningen av oliv och kanel, fäst den i huvudet och börja massera det i en cirkelrörelse. Massage kan utföras med en speciell enhet eller borste.

Hårlättnad

Hur man lyser håret med kanel är en fråga som berör många skönheter, men innan du gör det är det viktigt att lära sig reglerna för förberedelse för denna procedur.

 1. Ljuspulver rekommenderas för mörkt hår, riskerar blondiner att få en svag rödaktig nyans. För blont hår är det värt att använda eter.
 2. Efter att ha hittat ett lämpligt recept, förbereder vi ett hårfärg, helst i en plastbehållare. Om blandningen kommer att interagera med metallen kan du få en grön nyans av strängar. Den färdiga blandningen får stå i en timme, så hon insisterade.
 3. Brightening mask (recept nedan) kan torka hår, ägare av torkade strängar rekommenderas att blanda äggulor.
 4. Före användning testar vi på allergier. För att göra detta applicerar vi en liten färdig blandning bakom örat, om efter 20 minuter det inte finns någon negativ reaktion, fortsätt till nästa steg.
 5. Innan färgning av hår är det viktigt att göra ett annat test. För att göra detta, ta en liten strand, smörj masken och se vad som kommer att bli effekten av förtydligande.
 6. Innan du målar, tvätta håret med schampo, dra dem i en handduk och torka lätt med en hårtork. Håret ska förbli vått. Vi rullar strängar.
 7. Applicera färgämnet med en pensel eller en kam så att den täcker rikligt varje strand och huvud - i så fall kommer hårfärgen efter kanel att vara jämn.
 8. Sätter allt i en bulle på toppen. Vi lägger på en plastpåse eller ett duschlock.
 9. De första 30 minuterna kan ha en stark brinnande känsla på huvudet, det är nödvändigt att tåla det, det kommer att passera.
 10. Att färga hår med kanel är inte lika enkelt och snabbt som den vanliga kemi. Masken ska vara på håret i minst 3 timmar, maximalt kan upprätthållas hela natten.
 11. Tvätta håret i processen att ta bort masken måste utföras med schampo, det är bäst att applicera det ett par gånger för att säkert ta bort alla rester.
 12. Slutstadiet sköljer, det rekommenderas att använda kamilledekok, eftersom det också har en lätta effekt. Avkok lätt att förbereda: 3 msk. l. blommor ångade 250 ml kokande vatten, infunderades i en halvtimme, filtrerades och utspäddes i en liter vatten.
 13. Eftersom kanelfärger håret försiktigt är en enda applicering av färgkompositionen liten. Det bästa alternativet var 14: e dag för att få önskat resultat.

Hur kan kanel användas för hår

Kanel används inte bara i matlagning: i kosmetologi har denna krydda länge använts för beredning av vårdmedel. Kanel är mycket användbar för hår. Det hjälper till att stärka glödlamporna, fylla livlösa strängar med energi, förhindra skallighet, lindra hårbotten med alltför mycket fett och torrhet. Vad är den magiska effekten av doftande krydda beroende av?

Användbara egenskaper av kryddor

Kanel är en krydda med en mycket rik komposition. Det innehåller en stor mängd vitaminer, makro- och mikronäringsämnen, eteriska oljor, antioxidanter, tanniner. Hemlagade föreningar, som en mask för hår med kanel och honung, med regelbunden användning har följande effekter:

 • lugna irriterad hårbotten;
 • stärka rötterna
 • bekämpa överdriven torrhet eller fettighet i huden och strängarna;
 • störa spetsens tvärsnitt;
 • varna skallighet
 • mata rötterna med väsentliga ämnen;
 • skydda hår från negativa faktorer från utsidan;
 • ge curls naturlig utstrålning;
 • öka elasticiteten och styrkan hos strängarna.

Sätt och tillämpningsregler

Det enklaste sättet att använda kanel för hår är att lägga några droppar av den essentiella oljan av denna krydda till schampo med varje schampo. Detta kommer att bidra till att bättre rengöra huden, närma tråden, förbättra hårsäckens arbete. Om det inte finns någon väsentlig olja, är kanelsåpen också lämplig. Håret blir silkeslen och luktar kanel.

För att förbättra hårväxten kan du förbereda en kanelblandning. För att göra detta ska 5 g pulver blandas med 40 ml burdock eller ricinolja. Det resulterande verktyget med fingertopparna måste gnidas in i rötterna med lätta rörelser. För dessa ändamål kan du använda en massagekam.

Kanel hår masker har en stor popularitet i hemmet kosmetologi. Beroende på önskad effekt blandas huvudämnet med ytterligare: oljor, honung, andra kryddor, ägg, senap. Den mest effektiva hårmask som använder honung och kanel.

För att få maximal nytta av kanel masker för hår, måste du följa dessa regler:

 • För framställning av kosmetiska kompositioner är det bättre att hacka kanelstänger och inte klara pulver, eftersom det är nödvändigt att använda endast fräsch krydda.
 • Det är förbjudet att använda kanel i ren form: det kan skada håret och orsaka brännskador i hårbotten.
 • Före proceduren måste du se till att det inte finns några allergiska reaktioner på komponenterna i produkten, för att göra detta bör en del av blandningen appliceras på armbågens inre böja och efter 12 timmar bedöma hudtillståndet: i avsaknad av rodnad, klåda, brännande utslag, kan kompositionen användas på håret;
 • kanelmasker appliceras på tvättade och torkade trådar (om inte annat anges i ett specifikt recept);
 • Först gnids kompositionen i rötterna och fördelas sedan över hela längden av håret (med undantag av recept, där masken appliceras exklusivt på trådarna);
 • För att förbättra effekten av kosmetiska kompositioner, efter applicering av masken värms huvudet: täcka med en plastpåse och på toppen med en uppvärmd handduk;
 • För eventuella obehag med hårmaskan, måste du snabbt tvätta av;
 • Det är viktigt att noga följa maskens härdningstid med kanel på håret som anges i receptet, särskilt om det finns senap eller varm peppar i kompositionen.
 • i de flesta fall tvättas kanelformuleringar av med regelbundet schampo, användningen av balsam-sköljning är inte nödvändig;
 • proceduren måste utföras systematiskt: 2 gånger i veckan i 1-1,5 månader.

Maskrecept

Antalet ingredienser som anges i recepten beräknas för mediumlångt hår (upp till axlarna). Om nödvändigt kan volymen av komponenter minskas eller ökas.

matning

Denna mask kommer snabbt att sätta i ordning en ömtålig, livlös hår, närma hårbotten med väsentliga ämnen. Användbar komposition framställs enligt följande:

 • 60 ml kokosnöt (mandel, olivolja, ricinus eller burdockolja) kan kombineras med 20 ml flytande honung och 20 g kanelpulver;
 • kompositionen omröres grundligt;
 • doftande komposition appliceras på hårbotten och låses i 30 minuter.

fuktgivande

För mycket torrt hår hjälper kanel-kefir mask. För beredningen behöver du bara 3 ingredienser:

 • 250 ml kefir, äggula och 20 g kanel blandas tills den är jämn;
 • kompositionen appliceras på tvättade något våta strängar;
 • Tvätta av efter 30 minuter med vatten.

Aktiverar tillväxt

Kanel och honung används också för hårväxt. I kombination med ytterligare aktiva ingredienser förbättrar dessa produkter den subkutana blodcirkulationen, vilket orsakar blodflöde till de "sovande" hårsäckarna. Mask matlagning recept:

 • 80 ml smält honung kombineras med samma mängd olivolja uppvärmd på ett vattenbad;
 • Kryddor läggs till honung-oljeblandningen: 6 g malet nötkött, 12 g kanelpulver, 3 g chili peppar (10 g senap kan ersättas);
 • blandningen lämnas under locket i 15 minuter, appliceras sedan på trådarna, tvättas av på en timme.

utjämning

Denna mask med kanel och honung fuktar och släpper även de mest olydiga strängarna, ger dem en hälsosam glöd. Matlagningssteg:

 • 6 ml kokosnötolja upphettas på ett vattenbad, 60 ml smält honung tillsätts till den;
 • 50 g jordad kanel, 5 ml macadamiaolja och 5 droppar essentiell kanelolja läggs försiktigt till den varma blandningen;
 • masken appliceras på tvättat torkat hår, inkuberas i 40 minuter.

ljusn

Från kanel och honung kan du förbereda en komposition som främjar blekande hår. Antalet procedurer beror på önskad effekt: varje applicering av kanel i en mask lyser strängarna med 1 ton. Framställning av kompositionen enligt följande:

 • kombinera 15 g kanelpulver, 40 ml flytande honung och 100 ml vanligt hårbalsam.
 • den resulterande kompositionen fördelas över hela längden av de rena och torra strängarna, utan att påverka rötterna;
 • masken hålls under ett uppvärmningslock i 30 minuter, sedan tas handduken bort och kompositionen lämnas på strängarna i ytterligare 4-5 timmar.

healing

Denna mask av kanel och kosmetisk lera - en riktig frälsning för svagt eller skadat hår. Det kan användas efter förlossning, perm, långvarig sjukdom. Receptet är som följer:

 • 25 g blå lera späds i 100 ml varmt vatten;
 • Lera blandas med 12 g kanelpulver, äggula, 40 ml av någon ricin- eller burdockolja;
 • Om håret är benäget för torrhet, tillsätt 3 droppar essentiell olja av tea tree, om fettinnehållet - 15 droppar citronsaft;
 • Masken appliceras på rena strängar längs hela längden i 25 minuter.

Fördelarna med kanelhår bevisat av experter och testat av flera generationer av kvinnor. Maskerna med denna krydda i bara några få procedurer bidrar till att återställa skönheten och styrkan i strängarna, för att återställa deras elasticitet och naturlig utstrålning. Med regelbunden och långsiktig användning av sådana medel har en liten ljuseffekt.

Kanel - lättillgängligt och billigt sätt att aktivera hårväxten

Många människor associerar den söta lukten av kanel med julhelgen, hemlagad bakverk och hygien. På grund av sin kryddiga lukt används kanel aktivt i både matlagning och parfym. Få människor tänker på att kryddan innehåller unika ämnen som kan stimulera hårväxten. Dessutom stärker det håret och tenderar att lätta frisyren för flera toner. Så här applicerar du kanel för hårväxt, läs mer i artikeln.

Vad är

Kanelpulver erhålls genom torkning och slipning av laurbærträets bark. Det mest behagliga klimatet för tillväxten är ett tropiskt klimat. De tidigaste kronologiska referenser till kanel går tillbaka till andra årtusendet f.Kr. Kina och Indien anses traditionellt som kryddorens födelseort. Numera odlas den i många länder och stater.

struktur

Som en del av denna underbara krydda är ett antal användbara ämnen:

 • fosfor;
 • kalium;
 • kalcium;
 • zink;
 • magnesium;
 • järn;
 • fiber;
 • vitamin C;
 • olika typer av B-vitaminer;
 • vitamin A;
 • tanniner;
 • eteriska oljor.

Observera att sedan kanonerna var kanel en del av botemedlet. Spice användes allmänt för både utomhus och inomhusbruk.

Denna krydda har en antiseptisk och antimikrobiell effekt. Eteriska oljor som ingår i dess sammansättning har en närande effekt på substansens användningsområde

Problem som kan fixa

Masker med söt krydda eliminerar många problem i samband med hårbotten och håret. Kanel i masksammansättningen stärker och närmar tunna och svaga hår, vilket gör dem starkare och starkare.

Periodiskt använda recept för masker med denna krydda kan avlägsna en person av mjäll genom att eliminera torrhet i hårbotten. Split ends - ganska lösbart problem. Kanel i kombination med eteriska oljor sollar hårets skadade områden och gör strukturen slät. På grund av uppvärmningsegenskaperna stimulerar ämnena i kryddkompositionen hårväxt, vilket ökar blodflödet till hårsäckarna.

I vilken form att använda

Kanel är kommersiellt tillgänglig i tre former:

När man köper kryddor i form av rör, det vill säga bitar av heltorkad bark av trädet, måste du spendera tid att slipa den. I kompositionen för applicering på håret bör kryddor vara en homogen massa med alla andra komponenter. För att göra detta måste du slipa rören i en kaffekvarn.

I pinnarna kostar kostnaden 300 rubel per förpackning. Priserna kan variera beroende på produktens kvalitet och det land där kryddan produceras.

Kanelpulver är ett mycket bekvämt och billigaste alternativet. Redan färdigt pulver löses snabbt och kostar inte mer än 10 rubel för ett standardpulverpaket.

Priset på kanelolja överstiger inte hundra rubel per förpackning. Det kräver ingen förberedelse för användning och kan appliceras utan ytterligare ingredienser.

Kontra

 1. En av kontraindikationerna vid användning av kryddor i hårvård är en allergisk reaktion eller individuell intolerans, vilket är extremt sällsynt. För att kontrollera om en person är allergisk mot krydden, måste du sätta en mask, i vilken komposition den är närvarande, i en liten mängd på huden. Om det inte finns någon rodnad och irritation inom en timme, kan du på ett säkert sätt applicera kompositionen på håret.
 2. Du bör inte applicera en mask med orientalisk krydda i närvaro av sår eller skada på hårbotten. Det är bättre att skjuta upp proceduren och vänta på deras helande. Annars kan det finnas många obehag.
 3. Med frekventa huvudvärk och problem med blodkärl rekommenderas det inte att använda uppvärmning av masker för hårbotten. Detta kan orsaka överhettning och oönskade kärlspasmer.

Grundläggande tillämpningsregler

Med all den skenbara harmlösheten hos min favorit krydda är kanel ett starkt medel. Att dra i obegränsad mängd hotar med obehagliga konsekvenser. Med vissa viktiga punkter kan du rädda dig mot oväntade biverkningar.

 1. Var noga med att testa för allergier. Vik armbågen och handleden - mycket känsliga platser. Om du lägger lite mask på dem kan du avgöra om det finns en allergi mot någon komponent i dess komposition. Det blir vanligtvis klart inom 30 minuter huruvida en mask kan användas.
 2. Flickor med blont hår, när du använder kanel för att växa eller stärka håret, väntar på en bra bonus i form av att tända färgen med flera toner. En mörkhårig damer bör inte hålla kompositionen på huvudet för länge. Speciellt vid frekvent användning kan hårfärgen förändras väsentligt. Läs mer om kanelfärgande hår på vår hemsida.
 3. Förfarandet blir effektivare om du värmer upp masken lite innan du ansöker. Oljor som är bra kombinerade med kanel, börjar fungera mer effektivt i form av värme.
 4. Medel för aktivering av hårväxt bör inte falla i ögonen och på andra slimhinnor i kroppen. Om detta redan har hänt, måste du skölja med rent vatten den plats där maskinkomponenterna föll.

Det är viktigt! Använd inte kanel för ofta för att stimulera hårväxten. Tillräckligt en eller två gånger i veckan i en månad. Efter en månatlig kurs måste du ta en kort paus.

Foto före och efter

Ansökningsmetoder

Det finns flera sätt att använda krydda. Var och en av metoderna är ganska effektiv om den används tillsammans med andra medel.

 1. Huvudmassage. Massage är ett mycket trevligt och effektivt sätt att stärka håret. Du kan ha en massage hemma. För att göra detta blandas östra kryddat med olja, till exempel olivolja och gnuggar försiktigt blandningen i hårbotten. Oljan ska vara varm för att göra den effektivare.
 2. Aromatisk terapi och kamning. Aromaterapi är en ny och intressant hårvårdsmetod. Oljedroppar appliceras på rötterna, varefter hårbotten är noggrant kammad.
 3. Varma masker. Förutom huvudämnet, i masken lägg till grönsaker och eteriska oljor, honung och andra komponenter. När du har applicerat kompositionen behöver du sätta på huvudet med en matvinda eller handduk. Minst 40 minuter kräver att alla komponenter absorberas i huden och håret.

Oljeansökan

Olja - den mest lämpliga formen av frisättning av östra krydda för användning i kosmetiska ändamål. Förutom massage kan masker som förbättrar blodflödet, olja tillsättas i schampon och sköljas när huvudet tvättas. Det är möjligt att utföra massage och aromaterapi med olja, eftersom konsistensen av pulver och kryddor i rören inte är lämplig för dessa ändamål.

Kanelolja kan blandas med andra eteriska oljor. För aromatisk skrubbning kan du experimentera genom att tillsätta citrusolja eller någon annan till massageblandningen. Det är viktigt att överväga när du väljer extra oljor din hårtyp.

Rådet. För att undvika fett på huvudet efter att ha använt oljor brukar de skölja håret med ättiksyra. Detta låter dig ta bort det resulterande feta lagret från håret.

Maskrecept

För återhämtning

 • honung flytande konsistens 2-3 matskedar;
 • kryddpulver 2-3 matskedar;
 • kokosolja - 1 tsk;
 • Kanelolja - 4-5 droppar.

För att aktivera tillväxten

 • Olivolja - 5 msk. l;
 • Flytande honung - den tredje delen av glaset;
 • Ostspicepulver - 1 tsk;
 • Klyvpulver - 1 tsk;
 • Rödpeppar - en tredjedel av en tesked.

Att ljusna

 • Hårbalsam - 100 ml.
 • Flytande honung - 2 msk. l.
 • Kanel krydda pulver - 20 g.

För volym

 • Äggula - 1 st.
 • Varm kefir - 200 ml.
 • Kanelpulver - 1 tsk.

Det är viktigt! Med det som specifikt kombinerar denna mirakelhärdning måste du bestämma, med tanke på din typ av hår och hud. För oljigt hår är citrusoljor lämpliga, vilka är lite torra och eliminerar överskott av fett. För torrt hår är det bättre att lägga till olivolja eller kokosnötolja i huvudkompositionen. De är mer lämpade för spröda och splittrade ändar.

Ingredienserna i maskerna kan varieras. I stället för kefir surkräm eller sur mjölk är perfekt. Ett brett urval av eteriska oljor gör att du inte kan sluta välja ett ytterligare medel till huvudkompositionen. Det är viktigt att observera de angivna proportionerna av huvudingredienserna, vilket förbättrar egenskaperna hos varandra (honung och kanelpulver). Om du inte följer rekommendationerna kan du skada hårets hälsa.

Kanel är ett lättillgängligt och billigt sätt att aktivera hårväxten. Till skillnad från många andra produkter som liknar håret har denna krydda en trevlig lukt och orsakar inte irritation i hårbotten. Det kan avsevärt öka hårväxten. En vanlig och välskött kryddning har i sin effekt förmåga att ersätta dyra salongprocedurer.

Du kan lära dig mer om hårtillväxt tack vare följande artiklar:

Hårmask med kanel hemma

Om du aldrig har gjort sådana procedurer med kanel, applicera först kompositionen på armbågens böjning. Om det inte finns allergi och obehag kan det användas för att behandla hår. Kanelhårsmaskar är mycket effektiva hemma, men omhändertagande måste tas när de används.

Fördelarna med kanelhår

Kanel är en naturlig ingrediens som hjälper till att hantera sådana problem som:

 • Mjäll.
 • Torrt hår.
 • Håravfall
 • Långsamt växande hår.
 • Split ends.

Kanelmaskor måste använda krossad, i pulver, med inte utgått och utan klumpar, annars kan du brinna hårbotten och håret själv. Här är de enklaste och mest effektiva recepten för hårmaskor med kanel.

Kanelmask för sprött hår

Maskingredienser: 15 gram kanelpulver, 50 ml senapsolja, 20 ml flytande honung. Honung blandas med kanelpulver, sedan tillsätt gradvis oljan och blanda igen. Applicera på håret från rot till spets, vi värmer huvudet med cellofan och en varm scarf, håll i 30 minuter. Denna mask hjälper perfekt till att återställa skört och svagt hår, mätta dem med användbara komponenter och stimulera tillväxten.

Olive Oil Firming Mask

Denna intensiva hårmask med kanel och olivolja hjälper till om håret har börjat falla ut. Ingredienser: 50 ml olivolja, 10 gram kanel, 30 ml honung, en nypa röd peppar. Alla komponenter blandas noggrant och appliceras på hårrötterna och hårbotten. Sätt sedan på ett duschlock, linda huvudet med en handduk och vänta 25 minuter. Nu kan du tvätta bort det.

Med kefir och kanel för svagt hår

Bland tipsen för att ta hand om tunt hår, tunna och spröda är en av de ledande platserna en enkel mask för hår med kanel och kefir. 100 mg kefir 3,2% fett värms något i en mikrovågsugn, 10 g kanelpulver tillsätts, blandas, appliceras på håret. I 30 minuter måste du ha ett uppvärmningslock, skölj håret väl med vatten och ett mildt rengöringsmedel.

Med kefir och ägg för hårvolymen

För att ge ditt hår en volym, kan du använda denna mask: 15 gram kanel, 10 gram krossade kryddnejlika, 100 ml kefir, 1 äggula. Blanda allt bra, applicera på håret, varma, håll i 1 timme och skölj med varmt vatten.

För att skina hår med honung

Effektiv mask för hår med kanel, vilket kommer att förnya strängarna och ge dem en hälsosam glans. I 50 ml flytande blomma honung lägger till 0,5 tsk kanel, 50 ml en bra hårbalsam och en matsked med tung grädde. Blanda alla ingredienser noggrant. Applicera på hår, täcka med film och handduk, lämna i 50 minuter, skölj.

Nettle mjäll mjölk

Det tar 0,1 liter nässlebuljong (2 matskedar nässle per kopp kokande vatten), 10 gram kanelpulver, 1 slagen ägg. Allt är grundligt blandat och appliceras på hårbotten och hårrötterna. Håll under en varm keps i 20-30 minuter, och tvätta sedan med varmt vatten. Vatten bör inte vara för varmt, annars koagulerade äggvita.

För snabb hårväxt

Det här är den enklaste hårmaskan med kanel, men effekten är fantastisk. I 100 ml brandy tillsätt 1 matsked honung, 0,5 tesked kanel, alla blandade och appliceras på håret. Mask i avsaknad av kontraindikationer kan utföras en gång i veckan, varaktigheten - högst 15 minuter. Dessa hårmaskor värmer hårbotten, stimulerar hårsäckarna och främjar intensiv hårväxt.

Från splittrade ändar med ricinolja

Håroljor blir ännu mer effektiva om du lägger till en ingrediens som kanel. Att förbereda en mask är väldigt enkel:

 1. blandar 50 ml ricinolja,
 2. 50 ml yoghurt eller gräddfil,
 3. 1 äggula och 10 gram kanel.

Applicera blandningen på håret, försök att inte sakna en enda sträng, vi värmer huvudet, håll i 60 minuter och tvätta av. Upprepa proceduren kan vara 2 gånger i veckan.

För lätta hårvideo

Mask från fettigt hår med kefir

Med mycket fet hår kan en hårmask med kanel hjälpa till, förberedelsen av vilken tar minst tid: 0,5 koppar kefir, 15 gram kanel och 1 msk schampo blandas och appliceras på håret i 30 minuter. Då kan du tvätta av masken och skölj håret med ett avkok av örter - kamille eller nässla.

Mask för alla typer av hår med oljor

Passar alla hårtyper. 10 gram kanelpulver ska spädas i 100 ml mjölk, 5 droppar mandel- och kokosoljor bör tillsättas och allt hår bör fuktas rikligt med den resulterande kompositionen. Dölja sedan det våta håret under duschlocket, täck toppen med en handduk och låt den stå i 40 minuter. Masken kan tvättas av med ett babybad eller babysjampo.

Ovan var recept på hårmaskar med kanel hemma, och du använder dessa? Lämna din åsikt på forumet eller läs recensioner från andra.

Kanelhår: mer än 11 ​​hemlagade maskerade recept

Starkt och friskt hår kan säkras inte bara genom att besöka den nyfängda skönhetssalongen. Olika masker, laminering, schampon kan ersätta alternativa folkmedicinska lösningar. Det visar sig att det finns ett speciellt aromatiskt krydda som är mycket användbart för håret, det kan användas vid framställning av olika produkter i kombination med ytterligare ingredienser. Och allt detta - kanel, vilket är oumbärligt för hårvård.

Fördelarna med kanelhår

Kanel kan lösa många problem med håret: stärka dem och skydda dem från att falla ut, förhindra brådhet och tvärsnitt, eliminera glans, öka volymen till dem etc. Det kan också användas för profylaktiska ändamål, för att upprätthålla friska krullningar.

Kanel påverkar håret på detta sätt:

 • förbättrar hårsäckarnas livskraft, närmar dem
 • eliminerar seborrheic skorpor, mjäll, gör hårbotten friskare;
 • limar flingar hår, vilket gör dem smidiga och glänsande, tar bort tråkig nyans;
 • ger ett naturligt hinder mot negativa faktorer;
 • förbättrar blodcirkulationen i hårbotten.

För att använda kanel för hår, kan du använda både dess eteriska olja och pulver, kombinera dem med andra komponenter.

Felaktig användning av kanel kan du ha en skadlig effekt på hårbotten, håret. För att förhindra att detta händer bör det inte användas i ren form, annars finns det risk för brännskador på hårbotten och "torkning" av varje hår.

Kanel Hår Mask Recept

Kombinera olika ingredienser kan du få en positiv inverkan på håret. Kombinationer med oljor kan enkelt användas för att massera huvudet, kryddpulveret är perfekt för användning i masker. Alla recept innehåller tillgängliga ingredienser. Vilket kan fritt köpas i vanliga butiker.

För hår restaurering

Skador, halmliknande hår är inte så lätt att reparera. Speciellt om de har lidit av effekterna av kemiska agens (vid färgning, curling) eller termisk styling (hårtork, järn, krusningsjärn).

Kanelmasker för att återställa håret ska göras minst en gång i veckan. Du kan upprepa proceduren varje gång huvudet tvättades och efter att ha fått de första resultaten, är det över tiden värt att minska användningsfrekvensen till 1 gång per vecka.

Effekt efter en kanel regenererande mask

Recept 1

Förväntad effekt: näring, utjämning, eliminering av splittrade ändar.

Du behöver: kokosolja - 3 matskedar, flytande honung - 1. matsked, kanelpulver - 1 matsked.

Hur man förbereder och använder: Blanda alla ingredienser, applicera på torra eller torkade lockar. Håll masken i en halvtimme, då måste den tvättas av med vatten vid en behaglig temperatur (helst varmt, ca 40 grader) med användning av schampo.

Recept 2

Förväntad effekt: Restaurering av hårstruktur, god näring, intensiv fuktgivande.

Du behöver: varm olivolja - 1. matskedar, kanelpulver - 2 matskedar, 1 ägg, aloeblad krossat till gruel - 2 matskedar.

Hur man lagar och använder: matskedar av pulver och olivolja blanda väl, kör ett ägg och tillsätt aloe. Rör om, tillsätt resten av pulvret och blanda igen. Masken appliceras på torrt eller torkat hår från spets till rot. Därefter måste du vikla en varm handduk, håll i 20 minuter, skölj.

Att växa och stärka lockar

För att säkerställa normal hårväxt och stärka dem, bör du vara uppmärksam på hårföremålets kraft. Det finns speciella masker som måste gnidas i hårbotten så att alla näringsämnen får hårets rötter så mycket som möjligt.

Recept 1

Förväntad effekt: Förbättring av hårväxten efter en månad med regelbunden användning, vilket ger naturlig glans till krullningar, vilket minskar antalet delade ändar.

Du behöver: Malt kanel och kryddnejlika - 1 tsk., Flytande honung - 1 msk, burdockolja - 1 msk olivolja - 1 tsk, rödpeppar - på knivens spets.

Hur man lagar och använder: Blanda en sked full av kanel och nötkött blandad med rödpeppar, tillsätt honung, olja. Blanda väl. Blandningen appliceras på våta strängar, området vid rötterna. Vik filmen i 10-15 minuter. Om du efter några minuter kommer att känna en intensiv brinnande känsla, måste du snabbt tvätta av masken och inte tillåta agenten att komma in i dina ögon.

Recept 2

Förväntad effekt: stärka rötterna, stimulera hårväxten, reducera mjällens manifestation och avlägsna intensiv produktion av talg.

Du behöver: senapspulver - 1 tsk. Äggulor - 2 delar, kanelolja - 3 droppar, aloejuice - 1 matsked, kokosnötolja (eller smält smör) - 1 tsk.

Hur man lagar och använder: Blanda en sked full av kokosnötolja med äggulor, häll sedan aloejuice, tillsätt en droppe kanelolja. Häll den resulterande flytande senapen. Rör bra, börja applicera på knappt våta krullningar från rot till spets. Tvätta av med schampo efter 15 minuter, gör försiktigt en huvudmassage.

För att lätta strängarna

Kanel kan lätta krullarna även ett par toner, om du gör beredningen av masken enligt ett speciellt recept, med rätt val av komponenter. Ljuskrullarna kommer att dyka ut även efter första gången.

Recept 1

Förväntad effekt: Ljusskugga längs hela längden på locken, glans, ljushanterna.

Du behöver: Malt kanel (pulver) - 4 matskedar, flytande honung - 2 matskedar, citronsaft (lime) - 15 droppar, balsam (balsam) för hår - 4 matskedar.

Hur man lagar och använder: Blanda noggrant alla ingredienser i ett icke-metalliskt kärl. Om det är nödvändigt att lätta några strängar, fördela den resulterande blandningen selektivt längs längden. Om nödvändigt, lätta håret helt, du måste jämnt applicera den över hela hårbalken. Om pengarna inte räcker, måste du förbereda en extra del. Ju längre exponeringstid på håret, ljusare nyans kan uppnås. Citronsaft påverkar strängarnas struktur och lyser dem. Regelbundna procedurer hjälper till att uppnå en ljusare effekt på flera toner.

Recept 2

Förväntad effekt: Ljus skugga av lock, sken, rensning.

Du behöver: Lättfettkaka - 2 matskedar, kanelpulver - 4 msk, citronsaft (lime) - 1 tsk, balsam för hårvård - 3 msk, för en mer intensiv effekt av förtydligande, kan du på toppen av en kniv tillsätt citronsyra.

Hur man lagar och använder: Blanda kefir, juice, kanel, tillsätt balsam. Därefter agera på planen, som beskrivs i föregående recept.

För volym och tjocklek på hår

För att ditt hår ska se lätt ut, kan du se volymen och densiteten, du måste rengöra dem bra och väga inte ner någonting. För att uppnå denna effekt, använd komponenter med minst vegetabiliska oljor.

Recept 1

Förväntad effekt: rengöring, glans, volym.

Du behöver: aloe juice - 1 matsked, nonfat kefir - 4 matskedar, kanelpulver - 1 msk, flytande honung - 2 matskedar.

Så här lagar du och använder: Blanda allt, lägg till sista kefir. Sprid blandningen på hårets huvud, från rötterna. Vik en handduk i 20 minuter, tvätta av med schampo utan silikon, oljor.

Recept 2

Förväntad effekt: ljus, mjuka krullningar, volym.

Du behöver: äggula - 2 stycken, kefir (max - 1% fett) - 5 matskedar, kanelpulver - 3 matskedar, aloejuice eller färsk gurka - 2 matskedar.

Hur man lagar och använder: för att kombinera komponenterna, tillsätt den sista yoghurten, rör om. Sprid goo på hårets längd, lägg i en handduk, håll i 25 minuter. Tvätta av.

Mot håravfall

Förlust av hår och jämnt hela krullar kan störa kvinnor. Stoppa denna process kan maskeras med tillsättning av kanel, eftersom den innehåller användbara vitaminer som kan stärka hårlampan.

Recept 1

Förväntad effekt: hårförstärkning, rengöring, hårglans, näring.

Du behöver: kanelolja - 5 droppar, kefirfett - 1: a. Vegetabilisk olja (du kan ta burk, olivolja) - 2 matskedar, flytande honung - 2st.l.

Hur man förbereder och använder: Blanda alla ingredienser, den sista för att lägga till ett glas kefir. Applicera jämnt på håret, linda i polyeten, håll i 20 minuter. Tvätta av med något schampo. Denna kosmetiska procedur kommer att ge resultat efter 4 ansökningar.

Video maschki mot håravfall

För spröda och splittrade ändar

Av olika anledningar kan en kvinna ha splittrade ändar av lock. De bryter och skämmer bort hårets utseende. För att undvika detta problem är möjligt om du använder en mask baserat på kanel.

Recept 1

Förväntad effekt: utjämning av hår, limning av snitt av hår, glans, restaurering, näring.

Du behöver: apelsinolja - 5 droppar, havtornsolja - 5 droppar, kanelpulver - 5 matskedar, gurka eller aloejuice - 2 matskedar, klyftaolja - 2 matskedar.

Hur man lagar och använder: Blanda alla ingredienser i uppslamningen, applicera på fuktigt hår. Wrap med polyeten, linda en handduk över den. Håll masken i en halvtimme. Skölj noga med ditt favoritschampo.

Recept 2

Förväntad effekt: Håråterställning, utjämning, hälsosam glans, vilket minskar antalet tips som delas upp.

Du behöver: olja (en tesked): havtorn, burdock, olivolja, sesam, kokosnöt, kanelpulver - 3 matskedar, flytande honung - 1 matsked, stärkelse - 1 matsked.

Hur man lagar och använder: Blanda stärkelse med honung, tillsätt kanel till blandningen av smör. Applicera på vått hår, håll i 15-20 minuter. Tvätta av med schampo. Effekten av användning kan noteras efter det tredje förfarandet.

För oljigt hår

Något sätt att ta hand om denna typ av hår bör inte innehålla fett, vilket förvärrar situationen ibland. Därefter är masksammansättningen ganska lätt.

Recept 1

Förväntad effekt: förlust av oljig glans, friskhet, ljuskrullning.

Du behöver: kamilleavkok - 0,5 st., Kanelpulver - 2 msk, stärkelse - 1 tsk, citronsaft - 5 droppar, aloejuice eller gurka - 2 matskedar.

Hur man lagar och använder: rör om stärkelsekamomillbuljong, tillsätt alla övriga ingredienser. Applicera på otvättat hår, linda en handduk i 20 minuter och skölj med din favorit shampoo. Efter att ha tvättat håret kan du skölja håret med en lösning av citronsyra: 0,5 hl / 2 liter vatten.

Förfarandet för lätta hår med kanel + foto före och efter

Naturliga ingredienser som utgör lätta masker, mångsidig effekt på håret och dämpa dess pigment. För att kanelhårljuset lyckades är det nödvändigt att följa många regler:

 • Citronsaftkoncentration. Ju större mängden av denna ingrediens bland alla andra, desto intensivare kommer förtydligandet att vara på kort tid.
 • Maskens exponeringstid på håret. Från 30 minuter börjar håret förlora sitt pigment och gradvis lätta.
 • Naturlig hårfärg. Ju mörkare ditt hår, desto svårare blir det att lätta. Genom att använda ett av de angivna recepten kan du upprepa proceduren tills önskat resultat uppnås. Men mer än två toner för att lätta krullarna kommer inte att fungera.

Denna förtydligande har sina fördelar: i stället för en stark lukt av ammoniak kommer håret att ha en delikat kanelsmak och masken i sig kommer inte att skada hårstruktur.

Kanel hårfärgning

Förutom delvis blekning av hår kan du måla. Tonen är mörkare är osannolikt att arbeta, men krullarna kommer definitivt att kunna skaffa en ny nyans. Det finns ett särskilt recept på detta:

 • avkok av lökskal - 0,5 st.
 • kanelpulver - 3st.l.
 • äggula - 2stk;
 • olivolja - 1: a.
 • flytande honung - 2 matskedar

Efter blandning av alla komponenter, applicera medel på torrt smutsigt hår, imitera vanligt målning. Wrap med polyeten och vänta minst en timme. Detta förfarande ger ditt hår en gyllene nyans. Passar till rättvisa damer, blondiner med en matt, gråaktig nyans.



Nästa Artikel
Hur man behandlar psoriasis i hårbotten