Kanel maskerar för vackert hår


Folkmetoder blir allt populärare för hudvård, krullar. Från de vanliga produkterna kan du skapa effektiva blandningar hemma, som har en föryngrande och helande effekt. Kanel hårmaskar återställer skadad strandstruktur, gör dem starka och glänsande, de används ofta för säker förtydligande.

Fördelarna med kanelhår

Effektivitet på grund av den viktigaste ingrediensens unika sammansättning. De fördelaktiga egenskaperna hos mark kanelbark används i matlagning, traditionell medicin och kosmetologi. Hemma, skapa medel till behandlings- och lätta trådar, produkten har många positiva recensioner.

 • Tanniner penetrerar djupt i epidermis, starta processen med regenerering i skadade vävnader, aktivera ämnesomsättningen. Kanel är ofta vald för att förbereda regenererande masker, eftersom det förbättrar blodcirkulationen, stärker folliklarna och normaliserar arbetet med talgkörtlar och svettkört.
 • Eugenol är ett naturligt antiseptiskt medel. Hjälper till att bli av med dermatologiska sjukdomar i hårbotten, mjäll, klåda, accelererar processen för regenerering. Efter eliminering av infektiösa patologier reduceras sannolikheten för tidig skallighet.
 • Kanelaldehyd. Tack vare denna komponent används kanel för säker förtydligande.
 • Eteriska oljor. De behåller fukt i håret, närmar sig strängarna och huden väl och stärker folliklarna. Med regelbunden användning av hemmamaskar blir locket elastiskt och elastiskt, håret blir volym.

Sammansättningen av kanelpulver, många vitaminer, mineraler - dessa element bidrar till att påskynda tillväxten, förhindra förlust och ökad bräcklighet. Antioxidanter har antimykotiska effekter, eliminerar inflammation och patogener på huvudets hud och effektivt bekämpar olika typer av seborré.

Kanel är en brinnande produkt som kan orsaka allvarliga allergiska reaktioner hos tjejer med särskilt känslig hud. I förväg är det nödvändigt att göra ett känslighetsprov. Torka ut en liten mängd pulver med vatten, applicera blandningen på handleden eller armbågen. Om det inte uppstår några negativa reaktioner efter 5-7 minuter kan du använda den för att skapa masker hemma. Den starka lukten av krossad kanelbark kan framkalla ett hopp i blodtrycket, så patienter med högt blodtryck är inte lämpliga.

Funktioner och regler för användningen av kanelmasker

Hemma, applicera kanelolja för att massera huvudets hud, för att förbättra spetsens tillstånd. Med ett doftande pulver gör återställande masker för att ljusna och stärka strängarna.

För massage behöver du lägga till 2-3 droppar kaneleter-extrakt i 15 ml olivolja, havtorn, ricinolja - i ren form är det omöjligt att använda en aromatisk produkt. Applicera blandningen på basalområdet, gnid försiktigt verktyget i huden med fingertopparna i en kvart i timmen. Tvätta håret på vanligt sätt, låt krullarna torka naturligt. För att återställa strukturen av trådarna, för att stärka folliklarna, kommer det att ta 6-8 sessioner, förfarandet bör utföras var 2-3 dagar.

Regler för användning av hårmaskor:

 • Spice kan inte användas i sin rena form, kan torka ut och bränna huden, prova utseende av klåda, brinna.
 • Läknings- och lätta masker ska endast appliceras för att torka och rengöra håret. Det är bättre att värma upp massan lite i förväg.
 • Blandningen måste först gnidas in i huden och sprida sig jämnt över hela längden på locken.
 • För att förbättra den terapeutiska effekten av huvudet att värma.
 • Håll den angivna tiden, om du inte följer denna regel blir strängarna ljusare.

För att håret snabbt ska få glans, tjocklek och volym ska verktyget användas regelbundet, minst två gånger i veckan i en månad. Om det uppstår obehag under proceduren måste massan tvättas bort.

Masker baserade på kanelpulver och honung

Honung och kanel - en bra kombination med vilken du kan göra en säker förtydligande, ge krullarna en intressant nyans, undvik alopeci. Enligt flickornas recensioner hålls resultatet länge, strängarna lyser, de är lättare att lägga, om du håller sessionerna regelbundet kommer gråa hår också att krypa in.

 • Receptmask med citron. Lös i 125 ml varmt vatten 125 ml honung, tillsätt 40 g krydda, 220 ml balsam, 15 ml citronsaft. Applicera blandningen jämnt, sätt på en polyetenlock, tvätta av på en timme.
 • Kombinationen av kanel och honung gör att du kan bli av med mjäll, seborré. Häll i 5 ml hackad nässla i 100 ml kokande vatten på en kvarts timme. I infusionen tillsätt 15 ml biodlingsprodukt, 10 ml havtornsolja, 10 g kryddor. Om strängarna är oljiga kan du ange 3 droppar essentiellt te-träxtrakt. Massage blandningen gnugga in i huden, sprid över alla locken. Varaktighet - 40-50 minuter.
 • Hårmasker mot skallighet. Blanda 15 g honung, kokosnötolja och pulver, värm upp på ångbadet till en jämn konsistens. Tillsätt 3 droppar essentiellt extrakt av kanel, 1 ampull av flytande vitamin E. I en varm form, applicera på lockar, värm huvudet, tvätta av efter 35 minuter. Fler recept baserade på kokosolja i den här artikeln.
 • Mot ökat fettinnehåll. I en glasskål, slå 2 vaktelägger, tillsätt 5 g kryddor, 15 ml varm honung, 7 droppar jojobaolja eller teträ. Håll i en halvtimma, tvätta på vanligt sätt.

Granska bästa recepten

Kanel är ett bra verktyg för att påskynda hårväxten, närma strängarna och stärka rötterna. Med regelbunden användning hemma kan du snabbt läka även mycket skadat hår.

 1. Hemmagjord mask för snabb återhämtning och tillväxt. Blanda 35 ml fet gräddfil med 15 g pulver, värm lite i ett vattenbad till en temperatur på 36-37 grader, tillsätt ett slagen ägg. Sprid över hela längden, wrap huvudet, ta bort efter 45-50 minuter med vanligt sätt.
 2. Receptet på återställningsmasken. Döda 1 mogen banan i en mixer, tillsätt 45 ml kokosnötolja, 5 g kanelpulver till puré. Gnid blandningen i rotområdet, smör krullarna, lämna i 35 minuter. Tvätta håret på vanligt sätt, låt det torka naturligt.
 3. Om strängarna är stygga, förvirrade, de är svåra att lägga, då kommer en enkel åtgärd att hjälpa. Blanda 10 g smaksatt krydda, gelatin, kokosnötolja och vanlig balsam, tillsätt 20 ml vatten, 2 vakteläggor. Blandningen ska appliceras på locken, avgår 2 cm från rötterna, håll i 40-45 minuter. Denna mask ger hår glans, skyddar dem mot negativa effekter av yttre faktorer.

Det finns många positiva recensioner om masker - tjejer som förberedelsens enkelhet, tillgång till ingredienser, snabbt och märkbart resultat. Därför delar kvinnor på hemmet hemligheter om recept och användarvänlighet hemma.

"Efter den misslyckade användningen av egyptisk henna förvärvade mina strängar en oförståelig lila nyans och började leta efter ett effektivt men säkert sätt att lätta håret. Jag läste mycket recensioner, förberedde en mask med tillsats av honung, balm. Jag höll massan i mer än en timme, i början infertiliteten starkt, men då uppstod trevlig värme, tvättades av med bara varmt vatten utan schampo. Resultatet är att krullarna har blivit 1, 5 toner lättare, mycket mjuka, släta, håret har fått en otrolig mängd. "

"I naturen har mina ljussträngar en inte mycket ljus nyans, så jag använder regelbundet lättnadsmaskar hemma. Den mest favorit är baserad på kanelpulver och honung. Det låter dig ge en vacker och ljus färg, hjälpte mig att bli av med mjäll. Och på våren använder jag denna massa för att stärka och återställa. "

Nina, Nizhny Novgorod.

"Jag är skeptisk till olika folkmedicin, jag valde alltid professionella produkter för hårvård. Men på något sätt för företaget med en vän bestämde sig för att sätta en mask av kanel, honung och kefir, tyckte jag om resultatet efter den första sessionen. Före proceduren var mina krullar i en bedrövlig situation efter en perm, växte dåligt. Men efter en månad blev allting mycket bättre - processen att falla ut helt stoppade, rötterna förstärktes markant, tillväxten accelererades. "

"Jag älskar krydda mycket, jag lägger det hela tiden till drycker och desserter. Och nyligen lärde jag mig att pulvret kan användas i hemmet kosmetologi. En vän rekommenderade ett recept på gelatin, jag blev förvånad över resultatet. Mitt styggt hår blev jämn, lysande, inte längre förvirrad, kammade det - ett nöje. Doftande krydda gav en ljus rödaktig nyans, men jag gillar den. "

Ofta hemma kanel används för hårväxt, förstärkning av rötterna, lättnad, eliminering av dermatologiska problem, förhindrande av tidig baldhet. Enkla masker gör att du snabbt kan uppnå bra resultat - strängarna ser mycket bättre ut, torrhet och mjäll försvinna, krullar blir en vacker nyans.

Kanelhår: mer än 11 ​​hemlagade maskerade recept

Starkt och friskt hår kan säkras inte bara genom att besöka den nyfängda skönhetssalongen. Olika masker, laminering, schampon kan ersätta alternativa folkmedicinska lösningar. Det visar sig att det finns ett speciellt aromatiskt krydda som är mycket användbart för håret, det kan användas vid framställning av olika produkter i kombination med ytterligare ingredienser. Och allt detta - kanel, vilket är oumbärligt för hårvård.

Fördelarna med kanelhår

Kanel kan lösa många problem med håret: stärka dem och skydda dem från att falla ut, förhindra brådhet och tvärsnitt, eliminera glans, öka volymen till dem etc. Det kan också användas för profylaktiska ändamål, för att upprätthålla friska krullningar.

Kanel påverkar håret på detta sätt:

 • förbättrar hårsäckarnas livskraft, närmar dem
 • eliminerar seborrheic skorpor, mjäll, gör hårbotten friskare;
 • limar flingar hår, vilket gör dem smidiga och glänsande, tar bort tråkig nyans;
 • ger ett naturligt hinder mot negativa faktorer;
 • förbättrar blodcirkulationen i hårbotten.

För att använda kanel för hår, kan du använda både dess eteriska olja och pulver, kombinera dem med andra komponenter.

Felaktig användning av kanel kan du ha en skadlig effekt på hårbotten, håret. För att förhindra att detta händer bör det inte användas i ren form, annars finns det risk för brännskador på hårbotten och "torkning" av varje hår.

Kanel Hår Mask Recept

Kombinera olika ingredienser kan du få en positiv inverkan på håret. Kombinationer med oljor kan enkelt användas för att massera huvudet, kryddpulveret är perfekt för användning i masker. Alla recept innehåller tillgängliga ingredienser. Vilket kan fritt köpas i vanliga butiker.

För hår restaurering

Skador, halmliknande hår är inte så lätt att reparera. Speciellt om de har lidit av effekterna av kemiska agens (vid färgning, curling) eller termisk styling (hårtork, järn, krusningsjärn).

Kanelmasker för att återställa håret ska göras minst en gång i veckan. Du kan upprepa proceduren varje gång huvudet tvättades och efter att ha fått de första resultaten, är det över tiden värt att minska användningsfrekvensen till 1 gång per vecka.

Effekt efter en kanel regenererande mask

Recept 1

Förväntad effekt: näring, utjämning, eliminering av splittrade ändar.

Du behöver: kokosolja - 3 matskedar, flytande honung - 1. matsked, kanelpulver - 1 matsked.

Hur man förbereder och använder: Blanda alla ingredienser, applicera på torra eller torkade lockar. Håll masken i en halvtimme, då måste den tvättas av med vatten vid en behaglig temperatur (helst varmt, ca 40 grader) med användning av schampo.

Recept 2

Förväntad effekt: Restaurering av hårstruktur, god näring, intensiv fuktgivande.

Du behöver: varm olivolja - 1. matskedar, kanelpulver - 2 matskedar, 1 ägg, aloeblad krossat till gruel - 2 matskedar.

Hur man lagar och använder: matskedar av pulver och olivolja blanda väl, kör ett ägg och tillsätt aloe. Rör om, tillsätt resten av pulvret och blanda igen. Masken appliceras på torrt eller torkat hår från spets till rot. Därefter måste du vikla en varm handduk, håll i 20 minuter, skölj.

Att växa och stärka lockar

För att säkerställa normal hårväxt och stärka dem, bör du vara uppmärksam på hårföremålets kraft. Det finns speciella masker som måste gnidas i hårbotten så att alla näringsämnen får hårets rötter så mycket som möjligt.

Recept 1

Förväntad effekt: Förbättring av hårväxten efter en månad med regelbunden användning, vilket ger naturlig glans till krullningar, vilket minskar antalet delade ändar.

Du behöver: Malt kanel och kryddnejlika - 1 tsk., Flytande honung - 1 msk, burdockolja - 1 msk olivolja - 1 tsk, rödpeppar - på knivens spets.

Hur man lagar och använder: Blanda en sked full av kanel och nötkött blandad med rödpeppar, tillsätt honung, olja. Blanda väl. Blandningen appliceras på våta strängar, området vid rötterna. Vik filmen i 10-15 minuter. Om du efter några minuter kommer att känna en intensiv brinnande känsla, måste du snabbt tvätta av masken och inte tillåta agenten att komma in i dina ögon.

Recept 2

Förväntad effekt: stärka rötterna, stimulera hårväxten, reducera mjällens manifestation och avlägsna intensiv produktion av talg.

Du behöver: senapspulver - 1 tsk. Äggulor - 2 delar, kanelolja - 3 droppar, aloejuice - 1 matsked, kokosnötolja (eller smält smör) - 1 tsk.

Hur man lagar och använder: Blanda en sked full av kokosnötolja med äggulor, häll sedan aloejuice, tillsätt en droppe kanelolja. Häll den resulterande flytande senapen. Rör bra, börja applicera på knappt våta krullningar från rot till spets. Tvätta av med schampo efter 15 minuter, gör försiktigt en huvudmassage.

För att lätta strängarna

Kanel kan lätta krullarna även ett par toner, om du gör beredningen av masken enligt ett speciellt recept, med rätt val av komponenter. Ljuskrullarna kommer att dyka ut även efter första gången.

Recept 1

Förväntad effekt: Ljusskugga längs hela längden på locken, glans, ljushanterna.

Du behöver: Malt kanel (pulver) - 4 matskedar, flytande honung - 2 matskedar, citronsaft (lime) - 15 droppar, balsam (balsam) för hår - 4 matskedar.

Hur man lagar och använder: Blanda noggrant alla ingredienser i ett icke-metalliskt kärl. Om det är nödvändigt att lätta några strängar, fördela den resulterande blandningen selektivt längs längden. Om nödvändigt, lätta håret helt, du måste jämnt applicera den över hela hårbalken. Om pengarna inte räcker, måste du förbereda en extra del. Ju längre exponeringstid på håret, ljusare nyans kan uppnås. Citronsaft påverkar strängarnas struktur och lyser dem. Regelbundna procedurer hjälper till att uppnå en ljusare effekt på flera toner.

Recept 2

Förväntad effekt: Ljus skugga av lock, sken, rensning.

Du behöver: Lättfettkaka - 2 matskedar, kanelpulver - 4 msk, citronsaft (lime) - 1 tsk, balsam för hårvård - 3 msk, för en mer intensiv effekt av förtydligande, kan du på toppen av en kniv tillsätt citronsyra.

Hur man lagar och använder: Blanda kefir, juice, kanel, tillsätt balsam. Därefter agera på planen, som beskrivs i föregående recept.

För volym och tjocklek på hår

För att ditt hår ska se lätt ut, kan du se volymen och densiteten, du måste rengöra dem bra och väga inte ner någonting. För att uppnå denna effekt, använd komponenter med minst vegetabiliska oljor.

Recept 1

Förväntad effekt: rengöring, glans, volym.

Du behöver: aloe juice - 1 matsked, nonfat kefir - 4 matskedar, kanelpulver - 1 msk, flytande honung - 2 matskedar.

Så här lagar du och använder: Blanda allt, lägg till sista kefir. Sprid blandningen på hårets huvud, från rötterna. Vik en handduk i 20 minuter, tvätta av med schampo utan silikon, oljor.

Recept 2

Förväntad effekt: ljus, mjuka krullningar, volym.

Du behöver: äggula - 2 stycken, kefir (max - 1% fett) - 5 matskedar, kanelpulver - 3 matskedar, aloejuice eller färsk gurka - 2 matskedar.

Hur man lagar och använder: för att kombinera komponenterna, tillsätt den sista yoghurten, rör om. Sprid goo på hårets längd, lägg i en handduk, håll i 25 minuter. Tvätta av.

Mot håravfall

Förlust av hår och jämnt hela krullar kan störa kvinnor. Stoppa denna process kan maskeras med tillsättning av kanel, eftersom den innehåller användbara vitaminer som kan stärka hårlampan.

Recept 1

Förväntad effekt: hårförstärkning, rengöring, hårglans, näring.

Du behöver: kanelolja - 5 droppar, kefirfett - 1: a. Vegetabilisk olja (du kan ta burk, olivolja) - 2 matskedar, flytande honung - 2st.l.

Hur man förbereder och använder: Blanda alla ingredienser, den sista för att lägga till ett glas kefir. Applicera jämnt på håret, linda i polyeten, håll i 20 minuter. Tvätta av med något schampo. Denna kosmetiska procedur kommer att ge resultat efter 4 ansökningar.

Video maschki mot håravfall

För spröda och splittrade ändar

Av olika anledningar kan en kvinna ha splittrade ändar av lock. De bryter och skämmer bort hårets utseende. För att undvika detta problem är möjligt om du använder en mask baserat på kanel.

Recept 1

Förväntad effekt: utjämning av hår, limning av snitt av hår, glans, restaurering, näring.

Du behöver: apelsinolja - 5 droppar, havtornsolja - 5 droppar, kanelpulver - 5 matskedar, gurka eller aloejuice - 2 matskedar, klyftaolja - 2 matskedar.

Hur man lagar och använder: Blanda alla ingredienser i uppslamningen, applicera på fuktigt hår. Wrap med polyeten, linda en handduk över den. Håll masken i en halvtimme. Skölj noga med ditt favoritschampo.

Recept 2

Förväntad effekt: Håråterställning, utjämning, hälsosam glans, vilket minskar antalet tips som delas upp.

Du behöver: olja (en tesked): havtorn, burdock, olivolja, sesam, kokosnöt, kanelpulver - 3 matskedar, flytande honung - 1 matsked, stärkelse - 1 matsked.

Hur man lagar och använder: Blanda stärkelse med honung, tillsätt kanel till blandningen av smör. Applicera på vått hår, håll i 15-20 minuter. Tvätta av med schampo. Effekten av användning kan noteras efter det tredje förfarandet.

För oljigt hår

Något sätt att ta hand om denna typ av hår bör inte innehålla fett, vilket förvärrar situationen ibland. Därefter är masksammansättningen ganska lätt.

Recept 1

Förväntad effekt: förlust av oljig glans, friskhet, ljuskrullning.

Du behöver: kamilleavkok - 0,5 st., Kanelpulver - 2 msk, stärkelse - 1 tsk, citronsaft - 5 droppar, aloejuice eller gurka - 2 matskedar.

Hur man lagar och använder: rör om stärkelsekamomillbuljong, tillsätt alla övriga ingredienser. Applicera på otvättat hår, linda en handduk i 20 minuter och skölj med din favorit shampoo. Efter att ha tvättat håret kan du skölja håret med en lösning av citronsyra: 0,5 hl / 2 liter vatten.

Förfarandet för lätta hår med kanel + foto före och efter

Naturliga ingredienser som utgör lätta masker, mångsidig effekt på håret och dämpa dess pigment. För att kanelhårljuset lyckades är det nödvändigt att följa många regler:

 • Citronsaftkoncentration. Ju större mängden av denna ingrediens bland alla andra, desto intensivare kommer förtydligandet att vara på kort tid.
 • Maskens exponeringstid på håret. Från 30 minuter börjar håret förlora sitt pigment och gradvis lätta.
 • Naturlig hårfärg. Ju mörkare ditt hår, desto svårare blir det att lätta. Genom att använda ett av de angivna recepten kan du upprepa proceduren tills önskat resultat uppnås. Men mer än två toner för att lätta krullarna kommer inte att fungera.

Denna förtydligande har sina fördelar: i stället för en stark lukt av ammoniak kommer håret att ha en delikat kanelsmak och masken i sig kommer inte att skada hårstruktur.

Kanel hårfärgning

Förutom delvis blekning av hår kan du måla. Tonen är mörkare är osannolikt att arbeta, men krullarna kommer definitivt att kunna skaffa en ny nyans. Det finns ett särskilt recept på detta:

 • avkok av lökskal - 0,5 st.
 • kanelpulver - 3st.l.
 • äggula - 2stk;
 • olivolja - 1: a.
 • flytande honung - 2 matskedar

Efter blandning av alla komponenter, applicera medel på torrt smutsigt hår, imitera vanligt målning. Wrap med polyeten och vänta minst en timme. Detta förfarande ger ditt hår en gyllene nyans. Passar till rättvisa damer, blondiner med en matt, gråaktig nyans.

Kanel hårmask

Underbar ömt arom i öst - lukten av kanel är känd inte bara för konditorier och kockar, men också för alla fans av naturlig hemlagad kosmetika. Den här produktens näringsmässiga och helande egenskaper har en positiv effekt på vår hälsa från insidan och samtidigt ger de stora fördelar som en kosmetisk komponent i masker, wraps och balms. Med denna utsökta krydda kan du skapa en säker och effektiv anti-celluliterpreparat, föryngrande ansiktsmask och andra effektiva medel. En lättillgänglig kanelhårmask ger näring till keratinfibrer, återställer strukturen och stimulerar riklig tillväxt av lockar.

Det unika vitaminvärdet av kanel

Den kosmetiska effekten av exotiskt pulver från den torkade barken från det doftande trädet Korichnik Ceylon (Latin Cinnamommum) är fantastiskt. Kanel - ett förråd av vitaminer och mineraler, har en rik uppsättning antioxidanter; innehåller mirakulös eterisk olja som närmar sig håret och återställer sin struktur. På grund av uppvärmningseffekten accelereras blodflödet till hårsäckarna, vilket stimulerar riklig hårtillväxt. Dessutom kan kanel lättare färgat hår för ett par toner utan några aggressiva kemiska klarare och färgämnen.

Kanelträ består av:

 • Betakaroten - riklig håravfall är varnad;
 • Retinol - split ends split;
 • Tiamin - ytterligare irritation och brännande av huden lugnar och förhindras;
 • Riboflavin - blodcirkulationen förbättras
 • Pyridoxin - hjälper till att förhindra utseende av torrhet och flaking, och hjälper också till att klara av mjäll.
 • Folsyra - skyddar mot stress, solljus och låga temperaturer.
 • Askorbinsyra eller vitamin av skönhet C - gör några strängar till en naturlig glänsande krusad krullning;
 • E-vitamin - accelererar cellregenerering;
 • K-vitamin - stärker blodkärlen;
 • Vitamin PP - återställer naturligt hårsken;
 • Cholin - fuktar aktivt och lugnar perfekt känslig hud, efter några förfaranden kommer ditt hår att falla ut mycket mindre, få en hälsosam glans. En fullständig kurs av hår restaurering med hjälp av kanel masker med överensstämmelse med alla regler för att använda denna unika naturliga skönhetsmedel kan ge dina lås ett elegant utseende. Som ett resultat kan du få silkeslen och glänsande, starkt och friskt hår som efter professionell laminering.

Regler för säker användning av kanelhårsmaskar

Kanel är inte bara en läkande och väldoftande produkt. Det är en ganska skarp och aggressiv komponent i någon kosmetisk mask som måste appliceras med stor omsorg.

För att undvika oönskade effekter av att använda kanelmasker är det nödvändigt:

 1. Testa varje beredd blandning på den ömtåliga känsliga huden på armbågens inre böja eller bakom örat. Vid det minsta obehaget - riklig rodnad, brinnande eller klåda - Tvätta omedelbart av återstoden av blandningen och applicera en fuktkräm. Varje reaktion i form av stark irritation antyder att denna komposition av en hårmask med kanel är oacceptabel för dig.
 2. Kanelmask kan appliceras uteslutande på torrt och alltid rent hår. Det är lämpligt att förtvätta och torka ordentligt.
 3. Hårmask med kanel, som andra kosmetiska produkter, appliceras först på hårbotten och hårrötterna (utan att gnugga in!), Och fördelas sedan över hela ytan av trådarna till de allra bästa spetsarna.
 4. Att täcka huvudet från ovan är nödvändigt med en kompress tillverkad av polyeten och en frottéhandduk eller en varm scarf.
 5. Varaktigheten av kanelblandningen bör regleras inte så mycket av den rekommenderade längden i receptet, som vid enskilda känslor: om obehag inträffar, bör masken med kanel omedelbart tvättas av! Om du känner dig varm kan den hållas från en halvtimme till en timme.
 6. Kanelmaskan tvättas av med varmt, behagligt vatten, eftersom hårbotten blir mycket känslig från dess påverkan och reagerar på någon temperaturavvikelse. Du kan lägga till din favorit shampoo när du tvättar.
 7. Maskeringen med kanel för hår är 4-6 veckor, med frekvensen av procedurer en eller två gånger på 7 dagar.

Att välja ett kanelmaskrecept på håret är lätt nog, det viktigaste är att få det att passa din hårtyp så bra som möjligt och helst lösa uppgiftsuppsättningen: Accelerera tillväxten, lätta krullarna med en eller två toner, stärka folliklarna, ge elasticitet och silkighet, återställ hårhälsan på grund av förbättrad näring och hydratisering.

När du gör masker med kanel för hår, måste du använda rätter och verktyg som inte innehåller metall, dvs Använd plast, glas, trä eller keramik (porslin).

Hår recept

 • Kombinera 200 ml naturlig kefir utan tillsatser med en äggula och 25 g grundpulver av kanel (1 msk), slå ordentligt tills den är jämn och applicera den på rent och fuktigt hår. Wrap huvudet med en kompress och torka av masken efter 25-30 minuter utan att använda schampo.
 • Värm 60 ml kokosnöt (kan ersättas med kardborre, olivolja, mandel eller ricinolja) tillsammans med 25 ml naturlig bihonung på ångbad eller i mikrovågsugn (inte överhettning). Blanda i denna blandning 25 g slipat kanelpulver. Applicera på hårets och trådarnas rötter, och skölj med ett barnschampo efter 20 eller 30 minuter.
 • Blanda i lika stora proportioner 50 ml bihoney och ett par matskedar av någon vegetabilisk olja: kladd, ricin eller oliv. Du kan också blanda denna blandning lätt i mikrovågsugnen. Häll och blanda 50 g kanelpulver, 25 - kryddnejlika och 2-3 g varm peppar. Applicera på vått hårrots och täck huvudet med en kompress. Du kan hålla den här masken i 15 till 60 minuter, men kan under inga omständigheter tolerera en brännande känsla! Eventuellt obehag är en signal till ett brådskande vattenförfarande, när det är nödvändigt att skölj omedelbart resten av blandningen. Om du känner en stark värme, kan du efter en timme ta bort masken med varmt vatten och balsam.
 • Mala bananmassan i en renmassa, blanda den med 60 ml kokosnöt (eller någon basolja) och 15 g malt kanel. Fördela masken från rötterna av fuktigt hår till spetsarna, täck huvudet med en komprimering och lämna i 20-30 minuter. Skölj av återstoden av blandningen med ditt favoritschampo.

Recept för att stärka och växa hår

 • Torka 100 g blå lera (eller grön - om det finns tecken på mjäll) med vatten till en krämig konsistens och blanda med 30 g kanelpulver, 40 ml olja, olja, ricin eller burdockolja, 1 äggula och 2-3 g varmrött peppar. Efter applicering på vått hår, sätta på huvudet med en kompress och tvätta det som vanligt efter 15-30 minuter.
 • I 50 ml naturlig yoghurt tillsätt 15 g kanel, 15 g flytande honung, 1 äggula. För oljigt hår behövs inget mer, och för torrt hår, 50 ml basolja (oliv, burdock, mandel eller kokosnöt). Håll masken inte mer än en tredjedel av en timme, skölj sedan.
 • Lägg i en homogen stat en blandning av varm honung och olivolja - 20 ml vardera, 15 g kanelpulver och 5-6 droppar flytande "skönhetsvitamin" - E. Efter applicering av vått hår, sätta på huvudet med en kompress och tvätta den efter 15 eller 30 minuter rester med baby schampo.

Recept för lättare hår

Ljusa kulörer på 2 toner kan appliceras med en kanelmask med följande sammansättning:

 • Kombinera 100 g naturligt hår "clarifier" - honung med 60 ml olivolja eller burdockolja, med 100 g kanelpulver och späd blandningen med vatten till en krämig konsistens. Applicera på fuktigt rent hår vid rötterna och jämnt fördela längs hela längden upp till spetsarna. För att värma huvudet med en komprimering av polyeten och en mjuk handduk och efter 20-30 minuter avlägsna den och håll kanelmaskan med huvudet öppet i tre till fyra timmar. Skölj sedan med vatten med babyschampo och skölj håret med kamilleavkokning.
 • Efter tvättning av huvudet applicera en blandning av 50 ml varm bi honung, 50 g av kanel och balsam balsam (tillsätt den önskade mängden) till håret regelbundet. Gör sedan exakt samma som i det första fallet (20-30 minuter för att hålla huvudet under kompressen, sedan flera timmar - utan förpackning, och slutligen skölj och skölj med kamilledekok). För att förbättra effekten kan du lägga till några droppar kalk eller citronsaft till denna blandning.

Tack vare kanelens livgivande egenskaper kommer rötterna i ditt hår att få maximal mängd näringsämnen och syre. Regelbunden vård av strängarna med hjälp av Ceylon trädpulver kommer att göra håret tjockt och voluminöst, och slingorna är verkligen kungliga - chica, silkeslen och glänsande!

video

Vi publicerar receptmasken med kanel för att lätta håret:

De bästa recepten för kanelhårsmaskar

Hårmask med kanel påverkar hårt hårbotten, hårfolliklarna och hårstrukturen. Kanel innehåller sådana viktiga komponenter som vitaminer, antioxidanter och andra ämnen som helt enkelt är oumbärliga för hår. Artiklarna kommer att överväga recepten för de enklaste och mest effektiva kanelmaskerna.

Hårmask med kanel och honung

Hårmask med honung och kanel är mycket användbar, eftersom håret börjar växa bättre på grund av att kanel påverkar lökarna och får dem att vitalisera, och honung berikar näringsämnen. Detta recept på att använda kanel och honung i en mask är ganska enkelt.

Till att börja med är det nödvändigt att förvärva alla nödvändiga komponenter, nämligen:

1) 5 matskedar olivolja
2) Kanel i lös tillstånd - 1 tsk.
3) Honung - flytande eller smält i ett vattenbad - en tredjedel av ett glas
4) Hot peppar - en tredjedel av en tesked
5) Klyvpulver - en tesked

Därefter måste du gå direkt till beredningen av blandningen själv. Det är nödvändigt att värma honungen i ett vattenbad till ett varmt tillstånd, under uppvärmning, tillsätt olivolja till det, sedan alla bulkämnen. Blanda allt för att få en homogen massa. Håret ska vara rent och kammade, såväl som torrt. Blandningen bör gnidas i hårbotten eftersom effekten var bäst, du behöver göra det med massörrörelser. Om du inte bara vill stimulera hårfolliklarna, utan också att ge ett ordentligt utseende till hela längden, kan du lägga till några droppar olivolja i din favoritbalsam och fördela den över hela håret. På toppen av blandningen måste du applicera cellofan och linda hela toppen med en handduk så att det finns en uppvärmningseffekt. Efter 40 minuter måste masken tvättas på vanligt sätt. Denna hårmask med peppar och kanel är mycket effektiv i kampen mot förlust.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Hårväxt maskerar med kanel

Från kanel kan du göra många hårmaskor, vilket accelererar deras tillväxt. Tänk på de mest effektiva recepten från de tillgängliga komponenterna.

Recept 1

Komponenterna i denna mask är som följer:

1) Kanelpulver - två teskedar
2) Lök helst rött, eftersom det har en mer positiv effekt - glödlampan är medelstor
3) Honung i flytande eller smält tillstånd - en tesked
4) fyra vitlöksklyfta

Recensioner av denna hårmask med kanel är bara positiva, eftersom krullarna efter att den börjar spela på ett nytt sätt och leva upp, medan resultatet av tillväxten kommer att märkas efter en kort tidsperiod.


Preparatet är som följer:
Lök- och vitlöksklyftorna måste förvandlas till mush. Honung upphettas på ett vattenbad och tillsätt kanel till det, blanda allt. I den resulterande massan lägg till de redan hackade lökarna och vitlök. Denna kanelmask är bekväm eftersom den kan användas flera gånger. Så du behöver lägga den i en glasbehållare med lock.
Att använda det är lika enkelt som matlagning. En halvtimme före det föreslagna schamponeringsförfarandet är det nödvändigt att sätta en mask på rötterna. Allt omsluter med en handduk. Efter det, tvätta av på vanligt sätt, kan du också använda sköljning av strängarna med ett avkok av örter som kommer att lugna hårbotten och ha en positiv effekt.
Ofta använder kvinnor hårmaskor med kanel för att odla håret - det här är helt enkelt ett underbart alternativ till alla befintliga färdiga preparat som säljs i ett apotek. Eftersom resultatet av det är helt enkelt fantastiskt, till en helt låg kostnad. Bilder före och efter ansökan kan ses nedan.

Recept 2

Här är ett annat exempel på en mask med kanel som används för hårväxt.
Du behöver:

1) ett glas kefir
2) kycklingägg
3) En matsked av kanelpulver

I ägget måste du skölja äggulan från proteinet, du behöver bara äggula. Alla ingredienser måste blandas tills de är mjuka, så att det inte finns några klumpar. Den resulterande kanelkanalen måste fördelas på vått hår som tidigare tvättats. Sedan är allt fixat med en handduk och är i detta tillstånd i en halvtimme. Därefter måste du skölja allt med schampo och torka. Det kommer att märkas att krullarna började spela på ett nytt sätt, som om energi hade inandats i dem. Av alla maskerna för hår med kanel - det här är det enklaste att förbereda och från de tillgängliga ingredienserna.

Recept 3

Och här är ett annat exempel på en mask för dem som drömmer om långa lockar.
ingredienser:

1) En tesked nötkött, som krossades i förväg
2) Två teskedar kanelpulver
3) Olivolja - fyra matskedar
4) Honung i flytande tillstånd - fyra matskedar

Honung bör upphettas i ett vattenbad med olja, lägg sedan till stora ämnen där och blanda allt grundligt. Därefter överför den resulterande masken i en skål och skicka den till vattenbadet i några minuter. Därefter svalna lite och applicera på håret. Håll i ungefär en timme och tvätta sedan på vanligt sätt. Torra strängar blir genast mer friska och fjädrande.

Mask med kanel för lättare hår

Mask med kanel används ofta för att lätta håret, särskilt i kombination med honung.

Receptet för nästa hemlagad mask är perfekt för damer som har ljusbruna eller ljusa färgsträngar, eftersom varje förfarande kommer att göra dem ännu ljusare.
Kompositionen av ingredienser är överraskande enkel och mycket viktig, den innehåller bara naturliga ingredienser, nämligen:

1) Kanelpulver
2) Honung i flytande tillstånd

En sådan enkel komposition, naturligtvis, den enklaste förberedelsen. Det är nödvändigt att blanda kanel och ljummet honung med din favoritbalsam. Detta bör ske i en glasbehållare, eftersom det inte går in i någon reaktion med maskens sammansättning. Tvätta huvudet och torka locken. Blandningen fördelas jämt över hela längden. Då är håret bättre att samla och fixa hela handduken. Därefter kan du bli av med handduken, men med masken behöver du gå några timmar. Därefter kan du tvätta håret på vanligt sätt.
Detta är bara en fantastisk ljussmask för hår med kanel, vilket inte gör att du väntar länge på effekten av den första användningen.

Mask med kanel mot håravfall

Håravfall är en mycket obehaglig situation som indikerar problem i kroppen. Förutom detta ger hon också mycket besvär, eftersom hennes hår är utspridda i lägenheten, ligger på kläder som inte målar unga damen alls. Naturligtvis bör en viss mängd hår falla ut dagligen, så det är uppdaterat. Men om det utvecklas i stor skala, måste du göra något, åtminstone ensam hemma. Även om det är bättre, i ett allvarligt fall, innan du använder hemmetoder för att hantera nedfallet, kontakta en läkare.

Maskinsammansättningen är som följer:

1) Pulver kanel - en tesked
2) Olivolja, men om det inte finns någon sådan olja eller om du vill hitta en billigare ersättning för den, kan du använda burk, vilket är lika bra, du behöver två matskedar
3) Älskling - två matskedar

Allt är gjord enligt följande.
Det är nödvändigt att göra honungen varm och flytande med hjälp av ett vattenbad, du får inte smälta det i mikrovågsugnen, eftersom alla fördelaktiga egenskaper kommer att gå bort under påverkan av mikrovågor. Olja måste också värmas, du kan göra det tillsammans med honung. Tillsätt kanel själv till denna flytande massa och lösa upp den där. Tvätta håret, men torka inte helt. Därefter täcka dem med en kanel mask, linda i plast på toppen, och använd en handduk för att värma och bättre effekt. Håll det under mindre än en timme, skölj sedan på vanligt sätt.

Kanel hårmask

Kanelolja gör håret vackert och attraktivt, vilket ger en hälsosam glans och styrka.
För proceduren hemma behöver du bara direkt kanelolja i mängden 4 droppar. Du kan köpa den essentiella oljan av denna produkt i ett apotek till mycket rimliga priser.
Oljan måste blandas med schampo, som används regelbundet, ca 4 droppar olja per två matskedar schampo. Naturligtvis, om hårets längd är stor och 2 skedar inte räcker, måste du öka volymen av schampo, men ökar också antalet oljedroppar. Men det är nödvändigt att hålla sig till samma proportioner.
Detta schampo ska tvättas noggrant och sköljas sedan. Du kan utföra denna procedur varje vecka. Och resultatet är verkligen överraskande.

Men innan du applicerar kanel för kosmetiska ändamål måste du se till att denna krydda inte leder till några allvarliga konsekvenser i form av allergier. Dessutom ska alla ämnen som finns i masker med kanel vara individuellt lämpliga för alla. Tänk inte att alla komponenter är naturliga, och därför kommer de inte att skada - det är inte så, eftersom alla organismer är individuella och alla reagerar annorlunda på olika ämnen.
Om du är övertygad om att allt är i ordning, kan du säkert använda en hemgjord kanelhårmaske.

Hemlagad kanelhårmasker

Bland produkterna för masker är mycket populär kanel. Kryddigt pulver har använts sedan antiken. Det användes för att behandla olika sjukdomar, som en vårdprodukt för hud och hår. Tack vare den trevliga aromen började kanelbark läggas till olika rätter och bakverk. Efter genomgång av kompositionen mättas produkten med användbara mineraler och spårämnen som det generöst delar med människokroppen.

Sammansättning och egenskaper hos kanel

Kanel används i matlagning, farmakologi och kosmetologi.

Utbredd användning på grund av den unika sammansättningen, som inkluderar:

Bland de vitaminer som stärker hårrotsystemet och strukturen innehåller kanelprodukten:

 • retinol;
 • tokoferol;
 • askorbinsyra;
 • nästan alla spårämnen i grupp B.

Regelbunden konsumtion av mat med tillsats av kryddor eller användningen av pulver som en aktiv komponent i ansiktsmasker har följande effekter på kroppen:

 • förbättrar vitala funktioner;
 • dödar bakterier
 • lindrar smärta
 • ackumulerar fettförbränning och metaboliska processer;
 • sänker blodkolesterol;
 • stärker hjärtmuskeln etc.

Fördelarna med kanelhårsmaskar

Med helande egenskaper har kanelpulver en positiv effekt på håret. På grund av effekten av de aktiva ingredienserna som utgör kanel ökar blodcirkulationen. På grund av detta får folliklarna en större mängd syre och näringsämnen. Det finns en stimulering av metaboliska processer, accelererad cellregenerering.

Mot bakgrund av de skapade villkoren:

 • förstärkning av rotsystemet
 • upplysning av skalor för näring (vitaminer och mineraler);
 • hår fuktgivande;
 • förebyggande av bräcklighet
 • minskning av intensiteten av håravfall.

Dessutom kan kryddan tända strängarna, göra dem silkeslösa och glänsande.

Använd produkten för att procedurerna ska vara strikt följd av receptet och frekvensen. Före första användningen måste du göra ett test för allergier. Tyvärr kan kanel orsaka en reaktion på den aktiva beståndsdelen.

De bästa recepten för kanelmasker hemma

Att ljusna

Kanel klarar av klargöringsträngarna på en ton. Det naturliga sättet ger en vacker solig nyans. För beredningen av blandningen behöver endast 60-70 gram. flytande honung och 30 g. kanelpulver. För att bättre assimilera komponenterna måste du späda dem i 100 gram. hårbalsam. Förfarandet innefattar att applicera och vänta i 40-60 minuter, varefter återstoden kan avlägsnas från strängarna med varmt vatten. Metodens säkerhet gör det möjligt att tillämpa metoden ett obegränsat antal gånger. Lättblond kan få en karamellskugga, detta bör beaktas. Dessutom kan huden reagera på honung, så du bör först testa för allergier.

För att påskynda hårväxten

För att stimulera tillväxten är en enkel mask lämplig, inklusive:

 • kanel (15 g.);
 • flytande honung (matsked);
 • persikolja (2 matskedar);
 • varm peppar i tinktur (matsked).

Den beredda blandningen appliceras på hårlinjen vid rötterna och gnids i 5 minuter i rötterna. Efter det, håll dig under handduken i ytterligare 50 minuter. För att uppnå resultatet är det värt att genomföra regelbundna förfaranden under hela månaden med en frekvens av 2 gånger i veckan.

Mot en nedfall

ingredienser:

 • kanelpulver (10 g);
 • ricinolja och burdockolja (20 ml);
 • konjak (10-15 ml);
 • avkok av ekbark (30 ml).

De kombinerade komponenterna appliceras på håret och förblir under handduken i 40-50 minuter.

Kursen är 1,5 månader med rutinerna 2 gånger i veckan.

För volym

ingredienser:

 • kanelpulver (15 g);
 • kefir (150-200 ml);
 • 1 äggula.

Blandade komponenter appliceras på trådarna och fördelas jämnt över hela längden. Efter 45 minuter tvättas masken av med varmt vatten (inte varmt, annars kommer äggulan att få på). Hela kursen är 12-15 procedurer med regelbunden prestanda varje 3-4 dagar.

För spröda, tråkiga och splittrade ändar

ingredienser:

 • kanel (10 g);
 • grädde 20% (matsked);
 • orange eterisk olja (5 droppar);
 • burkolja (5 ml);
 • flytande honung (tesked).

Blanda alternativt ingredienserna och applicera på håret. Håll på huvudet, bundet med en plastduk och handduk, 40 minuter.

Kursen är 12-14 procedurer med en frekvens på var 3-4 dagar.

För glans

ingredienser:

 • kanel (10 g);
 • kamilleavkokning (200 ml);
 • ricinolja (10 ml);
 • orange eterisk olja (6 droppar).

De kombinerade ingredienserna appliceras på håret och förblir verkande i 30-40 minuter. Den förväntade effekten kommer att visas efter 2-3 sessioner, men var tredje dag borde du göra masker i en månad för att uppnå ett hållbart resultat. För att förhindra att proceduren kan utföras 2 gånger i månaden.

Allmänna tillämpningsregler

Det finns inga svårigheter i användningen av kanel för beredning och applicering av masker, men det finns nyanser som rekommenderas att överväga:

 • Före proceduren är det nödvändigt att testa hudens känslighet mot den bruna komponenten;
 • maskblandningen bör appliceras på tvättat, men torrt hår;
 • För att skapa de ideala förutsättningarna för maskins aktiva komponent, bör du täcka huvudet med en polyetenduk och en handduk.
 • För att sprida blandningen behöver du massera i en cirkelrörelse, allt från rötterna till spetsarna;
 • Maskens varaktighet är i genomsnitt 30-40 minuter, men i frånvaro av obehag kan du ge en exponering på 1 timme;
 • vanligt schampo och varmt vatten är lämpliga för tvätt;
 • Att torka trådarna efter att proceduren är bättre på ett naturligt sätt för att förhindra exponering för höga temperaturer (hårtork).

En hel kurs med återställningsmaskar är 1,5 månader med regelbunden användning av 2 gånger i veckan.

Val av ingredienser för kombination med kanel, du borde använda dem i enlighet med hårtyperna och för att lösa problemet. För förebyggande finns det universella recept.

effektivitet

En och en halv månad av regelbunden användning kan noteras en signifikant förbättring av hårets tillstånd. På grund av verkan av betakaroten styrka rötterna, vilket resulterar i minskad håravfall. Riboflavin påverkar blodcirkulationen, vilket stimulerar cellregenerering. Andra vitaminer verkar på strukturen, fuktar det, närnar det med näringsämnen och återställer skadade områden.

Maskeringen ger ett tillförlitligt skydd mot ultraviolett strålning för strängarna. Kanelbehandlingar ger en naturlig glans och silkiness.

recensioner

Inför problemet med håravfall. Trichologist rådde förutom vitaminkomplexa kanoner av kanel. Inte för att tro på framgång, jag började fortfarande följa recepten. En månad senare gick hon inte ens till uppföljningsbesöket, resultatet var mycket märkbart. Jag har aldrig haft sådana vackra lockar. Silkigt hår följer lydigt nu i frisyren och lämnar inga hår på kammen.

Mitt hår har försvagats efter en resa till havet. Några balsambehandlingar gav inte det förväntade resultatet. I tidskriften hittade jag ett recept på en kanelbaserad återställningsmask. Redan efter 4 procedurer märkte jag en signifikant minskning av splittrade ändar. Efter den fulla kursen av mina strängar sken och doftande. Jag rekommenderar kanelmasker, de jobbar verkligen!

Jag försökte flera recept med kanel, men den mest effektiva, enligt min mening, var en mask av kanel, apelsinolja, aloejuice och honung. Utmärkt resultat i 10 procedurer: de bitade spetsarna försvann, glans uppträdde, trådarna blev elastiska och lydiga. Och viktigast av allt är det tillgängligt för alla!

Hårmask med kanel hemma

Om du aldrig har gjort sådana procedurer med kanel, applicera först kompositionen på armbågens böjning. Om det inte finns allergi och obehag kan det användas för att behandla hår. Kanelhårsmaskar är mycket effektiva hemma, men omhändertagande måste tas när de används.

Fördelarna med kanelhår

Kanel är en naturlig ingrediens som hjälper till att hantera sådana problem som:

 • Mjäll.
 • Torrt hår.
 • Håravfall
 • Långsamt växande hår.
 • Split ends.

Kanelmaskor måste använda krossad, i pulver, med inte utgått och utan klumpar, annars kan du brinna hårbotten och håret själv. Här är de enklaste och mest effektiva recepten för hårmaskor med kanel.

Kanelmask för sprött hår

Maskingredienser: 15 gram kanelpulver, 50 ml senapsolja, 20 ml flytande honung. Honung blandas med kanelpulver, sedan tillsätt gradvis oljan och blanda igen. Applicera på håret från rot till spets, vi värmer huvudet med cellofan och en varm scarf, håll i 30 minuter. Denna mask hjälper perfekt till att återställa skört och svagt hår, mätta dem med användbara komponenter och stimulera tillväxten.

Olive Oil Firming Mask

Denna intensiva hårmask med kanel och olivolja hjälper till om håret har börjat falla ut. Ingredienser: 50 ml olivolja, 10 gram kanel, 30 ml honung, en nypa röd peppar. Alla komponenter blandas noggrant och appliceras på hårrötterna och hårbotten. Sätt sedan på ett duschlock, linda huvudet med en handduk och vänta 25 minuter. Nu kan du tvätta bort det.

Med kefir och kanel för svagt hår

Bland tipsen för att ta hand om tunt hår, tunna och spröda är en av de ledande platserna en enkel mask för hår med kanel och kefir. 100 mg kefir 3,2% fett värms något i en mikrovågsugn, 10 g kanelpulver tillsätts, blandas, appliceras på håret. I 30 minuter måste du ha ett uppvärmningslock, skölj håret väl med vatten och ett mildt rengöringsmedel.

Med kefir och ägg för hårvolymen

För att ge ditt hår en volym, kan du använda denna mask: 15 gram kanel, 10 gram krossade kryddnejlika, 100 ml kefir, 1 äggula. Blanda allt bra, applicera på håret, varma, håll i 1 timme och skölj med varmt vatten.

För att skina hår med honung

Effektiv mask för hår med kanel, vilket kommer att förnya strängarna och ge dem en hälsosam glans. I 50 ml flytande blomma honung lägger till 0,5 tsk kanel, 50 ml en bra hårbalsam och en matsked med tung grädde. Blanda alla ingredienser noggrant. Applicera på hår, täcka med film och handduk, lämna i 50 minuter, skölj.

Nettle mjäll mjölk

Det tar 0,1 liter nässlebuljong (2 matskedar nässle per kopp kokande vatten), 10 gram kanelpulver, 1 slagen ägg. Allt är grundligt blandat och appliceras på hårbotten och hårrötterna. Håll under en varm keps i 20-30 minuter, och tvätta sedan med varmt vatten. Vatten bör inte vara för varmt, annars koagulerade äggvita.

För snabb hårväxt

Det här är den enklaste hårmaskan med kanel, men effekten är fantastisk. I 100 ml brandy tillsätt 1 matsked honung, 0,5 tesked kanel, alla blandade och appliceras på håret. Mask i avsaknad av kontraindikationer kan utföras en gång i veckan, varaktigheten - högst 15 minuter. Dessa hårmaskor värmer hårbotten, stimulerar hårsäckarna och främjar intensiv hårväxt.

Från splittrade ändar med ricinolja

Håroljor blir ännu mer effektiva om du lägger till en ingrediens som kanel. Att förbereda en mask är väldigt enkel:

 1. blandar 50 ml ricinolja,
 2. 50 ml yoghurt eller gräddfil,
 3. 1 äggula och 10 gram kanel.

Applicera blandningen på håret, försök att inte sakna en enda sträng, vi värmer huvudet, håll i 60 minuter och tvätta av. Upprepa proceduren kan vara 2 gånger i veckan.

För lätta hårvideo

Mask från fettigt hår med kefir

Med mycket fet hår kan en hårmask med kanel hjälpa till, förberedelsen av vilken tar minst tid: 0,5 koppar kefir, 15 gram kanel och 1 msk schampo blandas och appliceras på håret i 30 minuter. Då kan du tvätta av masken och skölj håret med ett avkok av örter - kamille eller nässla.

Mask för alla typer av hår med oljor

Passar alla hårtyper. 10 gram kanelpulver ska spädas i 100 ml mjölk, 5 droppar mandel- och kokosoljor bör tillsättas och allt hår bör fuktas rikligt med den resulterande kompositionen. Dölja sedan det våta håret under duschlocket, täck toppen med en handduk och låt den stå i 40 minuter. Masken kan tvättas av med ett babybad eller babysjampo.

Ovan var recept på hårmaskar med kanel hemma, och du använder dessa? Lämna din åsikt på forumet eller läs recensioner från andra.Nästa Artikel
Kliande hårbotten orsakar