Extern vitaminterapi: användningen av persikolja för intensiv näring och hårmättnad med användbara ämnen


Hyllor kosmetiska butiker bokstavligen fyllda med alla slags schampo, masker, balm. Läser etiketterna på ljusa paket, du vill alltid tro på tillverkarnas löften.

Efter att ha lagt en snygg summa för den kärade burken, ger snart hoppet vägen till besvikelse.

Men det finns en billigare och säkrare produkt som gör håret skiner, starkt och friskt. Vad är det här? Svaret är enkelt - persikolja.

Egenskaper, komposition och effekt av olja

Ferska olja erhålls från persika gropar. Det är gjord av metoden för mekanisk pressning av kärnor för att bevara alla användbara ämnen. Därefter filtreras den resulterande vätskan, renas från föroreningar.

En kvalitetsprodukt har en flytande konsistens, en ljusgul nyans, en trevlig smak och en svag karaktäristisk arom.

Persikolja används ofta för att göra hemlagad kosmetika. Men vilken effekt har den på håret? Studien av den kemiska kompositionen hjälper till att svara på denna fråga:

 • Oljan är rik på vitaminerna A, C, B, E, P.

Deras brist i människokroppen är den främsta orsaken till baldness, thinning och dryness av strängarna. Den systematiska användningen av denna naturliga botemedel hjälper till att snabbt och effektivt lösa dessa problem.

De stimulerar cellerna, vilket leder till intensiv hårväxt. Glycerider av fettsyror (oljesyra, arakidinsyra, palmitinsyra, stearinsyra, linolsyra, etc.) skyddar strängar mot aggressiva miljöpåverkan och samtidigt behåller dyrbar fukt inuti håraxeln.

 • En uppsättning makro- och mikronäringsämnen.

De normaliserar blodcirkulationen, levererar hårsäckarna med syre och olika fördelaktiga ämnen. Som ett resultat växer håret snabbare och ser friskt ut och starkt.

När du köper olja måste du först och främst uppmärksamma flaskan. Den måste vara tillverkad av mörkt glas eller annat opakt material. När allt kommer omkring, under solljusets funktion, oxideras produkten snabbare och de härdande egenskaperna hos sådana fonder går förlorade.

På etiketten måste tillverkarna ange tillverkningsdatum, sammansättning, hållbarhetstid. Importerade produkter måste åtföljas av anteckningar på ryska. Förvara en öppen flaska rekommenderas på en torr och sval plats.

Hur man använder

Persika fröolja är ett fantastiskt verktyg som ges av naturen själv. Det kan återuppliva håret, ge dem skönhet, ungdom och styrka. Men det är värt att komma ihåg att endast rätt ansökan är nyckeln till ett utmärkt resultat.
Naturlig olja kan användas både i outspädd form och i kombination med andra produkter (ägg, stearinlök, brandy, honung, senap).

På grundval av detta skapar du masker, massageblandningar och andra medel för hemmet kosmetika.

För att förbättra effekten av verktyget förvärmas i ett vattenbad.

Det används också för att berika den färdiga kosmetiken i industriproduktionen. För att göra detta läggs några droppar med medel till grädden, masken eller balmen och blandas sedan grundligt.

Sätt att använda persika fröolja

Persikolja har en massa läkningsproblem som hjälper till att lösa de flesta problem med hår och hårbotten.

Ökad tillväxt

Persikolja penetrerar djupt in i huden och förbättrar follikelns funktion. Därför används det ofta i sammansättningen av många masker för att påskynda hårväxten.

För att göra en läkemedelsblandning måste du blanda persikaolja med senapspulver i olika proportioner. Kompositionen appliceras försiktigt på rötterna och tvättas efter 20 minuter.

Eftersom denna mask har en uppvärmningseffekt är det viktigt att säkerställa att blandningen inte faller på strängarna.

Mot en nedfall

Stärka håret hjälper regelbunden användning av enkel mask. Det är nödvändigt att blanda ägget med en sked smör och några droppar brandy. Kompositionen appliceras med lätta massagebevegelser och lämnar i en timme. Mask tvättas noga med schampo.

Strukturåtervinning

Persikolja är utmärkt för att återställa skadade strukturer.

Wraps används oftast för detta ändamål.

Verktyget appliceras på rena strängar och lämnas över natten.

Även om med den här metoden tvättas blandningen ganska hårt, men nästa morgon kommer curlsna att se ut som de är mättade med läkning av balm.

Frälsning från torrhet

Vegetabiliska oljor används för att behandla torrt hår. De ger inte bara cellerna, fyller dem med användbara ämnen, utan hjälper också till att behålla fukt, som om de förseglar den inuti strängarna.

En speciell mask hjälper till att återställa vitaliteten för att torka och skadade lockar. För dess beredning blanda 2 msk. l. Persikolja, 1 tsk. glycerin och 1 äggula. Applicera blandningen på vått hår, skölj i 30 minuter med kallt vatten.

Bli av med fett

Som regel rekommenderas masker från naturliga oljor inte för ägare av fet hår. Men persiken kan bli av med överflödighet, för att ge extra jämnhet och elasticitet till strängarna.

För att göra detta, blanda bara 1 del av oljan med 2 delar havregryn. Massan fördelas över strängarna och tvättas sedan av.

Behandling av skadade tips

Oljans fantastiska förmåga att "lödda" de splittrade ändarna av håret gjorde det populärt. För att göra detta gnuggar två eller tre droppar av läkemedlet mellan palmerna och appliceras på de skadade områdena.

Användning i kosmetologi

Produkten absorberas mycket långsamt, därför är den utmärkt för massering av hårbotten under skallighet och långsam hårväxt. Läkemedlet används ofta för att ta hand om ansiktets, läpparnas, ögonlockens hud. Det hjälper också till att behandla brännskador, icke-helande sår, sår, smärta i öronen.

Säkerhetsåtgärder

Verktyget har ingen kontraindikationer. Det är tillåtet att använda och barn och människor med känslig hud. Läkemedlet orsakar inte allergiska reaktioner.

Mycket sällan är individuell intolerans möjlig. Ett enkelt test hjälper till att undvika obehagliga konsekvenser. En droppe olja appliceras på insidan av armbågen. Om rodnad, klåda och brännande förekommer på applikationsstället rekommenderas det inte att använda produkten.

Bevisat recept av naturkosmetik

Persikolja kan användas i valfri kombination med andra ingredienser.

Det kan vara antingen andra typer av oljor eller hälsosam mat som är tillämpliga i hemmet kosmetologi.

Oljemask med honung

En enkel mask består av endast två komponenter, men det klarar av många problem. Stygga hårda trådar blir släta och mjuka, mjäll försvinner.

Hur man lagar en sådan mirakelmask? För att göra detta behöver du följande ingredienser:

Bee honung blanda med olja, varefter blandningen upphettas i ett vattenbad till en temperatur på 40-45 grader. Applicera en varm massa på hårrötterna, massage försiktigt och sprid jämnt över strängarna med en sällsynt plastkamma.

Huvudet är inslaget med en plastpåse och täckt med en handduk ovanpå. En timme senare tvättas blandningen av. Shampoo appliceras på de fuktiga trådarna, churned, och sköljdes sedan med mycket varmt rinnande vatten. Upprepa proceduren bör vara två gånger i veckan i 1-2 månader.

Persika oljemask med ägg

Regelbunden användning av masken kommer att göra krullarna skina, silkesiga och väldigt mjuka för beröring. Dessutom tvättas denna blandning fullständigt utan att behöva ytterligare användning av schampo. Du behöver:

 • 1 kycklingägggula (kan ersättas med två vaktelar),
 • 2 msk. l. vegetabilisk olja.

Komponenterna piskas till en enhetlig konsistens. Den resulterande massan appliceras på håret. Täck huvudet med en varm scarf eller handduk. Maskens varaktighet är 30 minuter. Efter denna tid tvättas blandningen av.

Mask med ostmassa

Masken består av följande komponenter:

 • 1 tsk. persikolja,
 • 2 msk. l. färsk kockost,
 • 1 tsk. Linden honung (tillval).

Rör om ingredienserna noggrant i en liten skål. För en mer enhetlig konsistens kan du använda en mixer.

Curd-blandning appliceras på rent hår. Skydda med en påse eller plastfolie och på toppen av en handduk eller en varm scarf.

Mask håll 30 minuter.

Tvätta sedan håret och skölj med surgrad ättika. På en månad ser strängarna ut friska, starka och välskötta.

Dimexid Mask

Denna mask rekommenderas att använda med håravfall och långsam hårväxt. För att förbereda en kosmetisk måste du ta följande ingredienser:

 • 2 msk. l. persikoljor
 • 2 msk. Jag havtornsolja
 • 1 tsk. Dimexidum.

Oljor blandas med dimexidum. Ett medel för massage att gnugga i rötterna i hår och hud. Därefter wrap huvudet med klädesfilm och täck med en handduk. Efter 40 minuter tvättar du av masken med ditt favoritschampo.

Kan persikaolja återfuka hårändarna?

Persikolja anses vara det mest effektiva sättet att återfuka hårets torra ändar. Fettsyrorna som utgör produkten skapar en speciell skyddande film.

Det skyddar celler från miljöeffekterna och förlusten av livgivande fukt. Dagligen smörja strängarna i denna härdande olja, du kan snabbt återställa och fukta delade ändar av håret.

Vill du veta mer om egenskaper hos persikolja? Få mycket användbar information du kan från följande video, som korrekt beskriver fördelarna med detta underbara verktyg.

Recensioner om användningen av medel

Läkande egenskaper hos persikaolja gör det till en oumbärlig hårvårdsprodukt. Masks ovanliga effekt visar många positiva recensioner.

"Efter ett misslyckat perm blev mitt hår livlöst, tråkigt och släpt. Jag försökte mycket pengar att återställa. Allt till ingen nytta. Och budgetfettolja från närmaste apotek tog tillbaka sken och hälsosamt utseende på krullarna.

Jag lägger några droppar på spetsarna efter tvättning, effekten är märkbar även efter en applikation. Kastade alla dyra masker och balm. "

Alina Kuzmina, 25 år gammal.

"Vem sa det för att se lyxigt, behöver du mycket pengar? När allt är dyrare - betyder det inte bättre! Persikoljaolja hjälpte mig att uppnå rakt och glänsande hår utan att gå på fashionabla salonger och köpa dyra saker. Dessutom glömde jag helt vad de splittrade ändarna är. "

Oksana Gavrilova, 22 år gammal.

"Jag brukade bara använda persikolja för ansiktsvård. Det hjälper mycket från att mimicera rynkor. Men en gång sätta den på rötterna och lämnade hela natten. Hon var rädd att hennes hår inte skulle tvätta sig och skulle hängas i istappar.

Mina rädslor var förgäves. Nästa morgon såg mitt hår bra ut. Nu gör jag sådana oljeförpackningar varje vecka och rekommenderar denna enkla procedur till alla mina vänner. "

Zhanna Martynyuk, 36 år gammal.

Mjukt persikolja är ett av de mest populära sätten att återställa och stärka håret. Regelbunden användning av åtgärden kommer att göra krullningarna fjädrande, skina och friska.

Vetexsolja har en hög terapeutisk effekt för behandling av hårstruktur och huvudhuvud. En veteprodukt har en balanserad komposition och absolut...

Te träd eterisk olja har rättvist fått sin plats i kosmetologin och hårvård industrin. Den specifika lukten av olja utstrålar lite läkning och hjälper till att återställa...

Persikolja hårmaskor - användning och applicering

Persikaträd är heligt och vördnadsfullt i Kina. Dess blommor, frukter är täckta med en gudomlob i medelriket och den solande solens land. Även persika gropar döljer estrar och värdefull kosmetisk olja, dold under ett tätt skal av frön.

Fördelarna med persikolja för hår

 • fleromättade fettsyror;
 • vitaminer i grupp B, A, P, C och E;
 • fosfolipider;
 • karotenoider;
 • mineraler.

Användbara egenskaper för hår:

 1. Återställer krullarnas struktur;
 2. Förbättrar naturlig glans
 3. Fyller porösa områden;
 4. Stimulerar tillväxten;
 5. Revitaliserar torra strängar.

Kontraindikationer - individuell känslighet. Skada orsakar inte ens behandling av tipsen.

Applicera persikahårolja

I kosmetologi används den för att behandla och återställa torra, målade, skadade lockar. Du kan självständigt berika kompositionerna av schampo, balm, masker och olika sprayer för att skina och stärka. Bara några droppar i kompositionen eller applicerad på kammen gör håret mjukt och lättsamt.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

De bästa maskerna för hår med persikaolja

Folk recept ger dig möjlighet att skapa naturliga hårprodukter. En mängd olika vitaminformuleringar förbättrar låsens tillstånd, allt från rötterna till spetsarna.

Hårväxtmask

Resultat: Att använda hemlagad kosmetika för att påskynda hårväxten kan vara några månader för att få önskad längd.

ingredienser:

 • 25 droppar persika kärnolja;
 • 15 gr. rågbröd;
 • 20 ml ryazhenka.

Förberedelse och användningsförfarande: Rör brödkött med mejeriprodukt, introducera kosmetisk olja. Gnid i torra rötter i ungefär fyra minuter, efter att du har lagt ihop den med en film, värm den med varm luft. Komplett om en halvtimme, skölj med getmjölksschampo.

Mask för torrt hår

Resultat: ger maximal fukt och mättnad av omättade syror, persikolja för torrt hår.

ingredienser:

 • 5 ml persikaolja;
 • 15 droppar jojobaolja;
 • 20 gr. gräddfil.

Förberedelse och användningsmetod: Uppvärm vegetabiliska fettoljor kombinerade med gräddfil och träeter. Sprid den på de otorkade trådarna, göm krullarna under locket. Efter fyrtio minuter, rengör med aloe vera schampo.

Mask för fettigt hår

Resultat: balanserar arbetet i talgkörtlarna i hårbotten, det mest effektiva receptet för hår med persikaolja.

ingredienser:

 • 5 ml persikaolja;
 • 10 gr. stärkelse;
 • 5 gr. rosa / gul lera.

Beredningen och användningssätt: Blanda noggrant stärkelsepotatis med kaolin, anger läkemedel olja, för att späda ut nuvarande grönt te, tills en krämkonsistens. Mässan fördelas på rotzonen med en borste, längs strängens tillväxtlinje. Efter tjugo minuter skölj noggrant med en varm infusion av citronskal.

Mask för hårändar

Resultat: Omsluter den tunnaste skyddsfilmen, mycket användbar för hårspetsarna. Rusa inte för att skära förkorkade hårstrumpor, hårvård med hemmet kosmetika kommer att fördröja resan till salongen.

ingredienser:

 • 5 ml persikaolja;
 • 10 droppar pyridoxin;
 • essentiell oljelemi.

Beredning och appliceringsmetod: sätt in vitamin B6 och ester av träharts i varm stenolja. Applicera persikaolja på håret med resten av ingredienserna med en kam. För mycket skadade tips, hantera med en svamp eller bomullsplatta.

Mask för sprött hår

Resultat: En regenererande håroljemask stärker varje enhet över hela tillväxtområdet. Den naturliga kompositionen fyller porösa områden, skyddar den från mekanisk skada och exponering för höga / låga temperaturer.

ingredienser:

 • 10 ml persikaolja;
 • 20 ml aloejuice;
 • 20 ml yoghurt.

Förberedelse och användningsmetod: I en hemmagjord yoghurt lägg till juice av en ung växt och vitaminolja. Behandla strängar med en färgborste, lägg in huvudet i film, värm kompositionen med hetluft. Innan du tvättar, tillsätt olja till schampo (bokstavligen fem droppar), avsluta med att skölja med ett kallt extrakt av guldblommor.

Peach Oil Mask och Vitamin A

Resultat: En fuktgivande mask med persikaolja är universell för alla typer av hår. Krullarnas naturliga utstrålning förstärks, efter applicering hålls formen på påsen väl bevarad.

ingredienser:

 • 10 ml persikaolja;
 • 20 droppar retinol;
 • 3 tabletter öljäst.

Förberedelse och användningsmetod: I en mortel, förvandlas till pulverpressad jäst, gå in i oljan och flytande vitamin av skönhet. Utspädning av kamomillbuljong, bearbeta sträng på sträng från rot till spets. Använd på natten, ha på sig ett duschlock, sedan stickat. På morgonen skölj krullarna med bergamotvatten.

Persikaolja och honungsmask

Resultat: Persikoljan stärker och ger elasticitet till håret som en del av en honungsmask, som är belägen i hemmet. För att stärka hårfollikeln rekommenderas att applicera minst två gånger var nio dagar.

ingredienser:

 • 10 ml persikaolja;
 • 20 gr. honung;
 • 4 droppar fänkåleter.

Förberedelse och appliceringsmetod: förvärm stenoljan upp till 50, injicera flytande honung och örteter. Sprid jämnt längs tillväxtlinjen på de otvättade strängarna. Skölj med shampoo efter 40 minuter.

Persika oljemask med ägg

Resultat: efter färgning bör hårolja användas för att stabilisera färgen och stärka stamens struktur. Ägg-persikermask är lämplig för skötsel av lockiga lås, benägna att förtrollas.

ingredienser:

 • 10 ml persikaolja;
 • 2 ägg;
 • 5 ml vitt vin.

Beredning och appliceringsmetod: Slå ägg med en visp, kombinera med mjukgörande olja och torrt vin. Efter bearbetning av locken längs hela längden, bär en hatt för att värma upp med en hårtork i ca tre minuter. Efter vila i ytterligare femton minuter. För rengöring använd naturligt schampo med örter.

Peach Oil Mostard Mask

Resultatet: Genom att applicera oljans fördelaktiga egenskaper mot håravfall kan du också påskynda tillväxten av friska glänsande lock.

ingredienser:

 • 10 ml persikaolja;
 • 10 gr. senap;
 • äggula.

Förberedelse och användningsmetod: Kombinera maskinkomponenterna, massage rörelser enbart i rötterna. Skölj noggrant med mintinfusion efter tre / fem minuter.

Mask med persika och burdock olja

Resultat: En kombination av burdock och persika fröolja för hår stoppar förlusten, förhindrar bildandet av mjäll, förbättrar stamstrukturen.

ingredienser:

 • 15 droppar persikaolja;
 • 10 droppar burdock olja;
 • 15 gr. nässla örter.

Förberedelse och användningsmetod: för att göra växtbaserat råmaterial till ett pulver på en kaffekvarn, kombinera den med oljor för att späda ut med en varm karkaddryck. Gnid i rotområdet i tre till sex minuter. Förpackning av filmen, njut av masken i ytterligare tjugo minuter. Rengör curls shampoo behandlingslinje.

Persika och mandelmask

Resultat: Med hjälp av oljemaskor för delade ändar kan du öka önskad längd utan att trimma krullarna varje månad.

ingredienser:

 • 20 ml persikaolja;
 • 20 ml mandelolja.

Beredning och användningsmetod: Stenolja bör kombineras och upphettas till 45. Applicera jämnt på rent vått hår, torrt hår på ett naturligt sätt. Vid överdriven fetthalt, behandla med stärkelse och kosmetisk borste om en minut för att skaka av resterna.

Video: Hur man använder persikolja för hår hemma

Recensioner om användning av persikhår

Jag gör hela tiden hemlagade masker med oljor. Persika är en av de bästa, combing med eteriska och combing split ends.

Jag förstärker rötterna med en persikolja. Håret började växa bättre, slutade elektrifierande och fladdrande.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Applicera persikahårolja

I öst anses persika inte bara en smaklig och doftande frukt, men också en standard för skönhet och attraktionskraft. Det är ofta sagt - "Skin är som en persika!", Vilket innebär att en ung tjejs hud är lika rosig och flätig. Mycket ofta jämställs det rättvisa könet med denna läckra frukt - det här anses vara det högsta beröm.

Men värdet av persikaolja uppskattas med rätta endast av tjejer och kvinnor, eftersom det används ofta i matlagning, medicin, kosmetologi. Effekten av persikaolja på håret är fantastisk - strängarna efter sådan behandling blir släta, starka och strålande. Persikolja används i kampen mot håravfall och många fler problem som vi kommer att diskutera senare.

Persikolja extraheras från massan av ben genom kallpressning. När du köper olja på apoteket, var uppmärksam på sin kvalitet. Endast den första kallpressade oljan har högsta kvalitet. Eftersom den inte utsattes för värmebehandling har denna olja behållit maximalt användbara och helande komponenter. Var noga med att vara uppmärksam på utgångsdatumet - utgått olja är värdelöst. Dessutom är det bättre att köpa olja i en mörk behållare, eftersom den är skyddad från solljus, vilket innebär att den har behållit sina fördelaktiga egenskaper.

Fördelarna med persikolja för hår

Allmänt är någon kosmetisk olja en riktig hitta för torrt, sprött och tråkigt hår. I vilken olja som helst innehåller en stor mängd vitamin E, vilket ger hårelasticitet och livlig utstrålning. Men oljor skiljer sig åt i sina egenskaper, persika anses vara konungen av kosmetiska oljor. Och titeln är välförtjänt.

 1. Olja klarar perfekt med torra, spröda och livlösa strängar. Efter en behandling med persikaolja blir håret friskt, vibrerande och naturligt.
 2. Olja återställer torkade trådar efter misslyckad färgning, brinner ut i solen, många kemiska perms. Förbättra kursen av persikaolja kommer att spara håret från ett hårklipp.

Det här är inte en komplett lista över ferskenfröolja. För att få maximal nytta av produkten måste den dock användas korrekt.

Hur man applicerar persikaolja på håret

Några representanter för det rättvisa könet blev besvikna i hemmamaskar efter första gången - de säger att håret blev fet, det var omöjligt att skölja, och maskens effekt var inte nöjd. Detta kan hända om du använder oljan felaktigt. Vi kommer att berätta om subtiliteter och nyanser av användningen av persikahårolja, så att förfarandet ger bara trevliga intryck.

 1. Innan du är redo att applicera masken behöver du byta till gamla kläder, eftersom fettfläckar är svåra att tvätta bort. För proceduren behöver vi en liten keramisk skål, en kam med glesa tänder, en film, en handduk och en schampo.
 2. Alla vet att någon kosmetisk olja har en mycket större positiv effekt på hår och hud i varm form. Därför bör oljan värmas upp innan den appliceras på håret. Det är bättre att använda ett vattenbad för detta, eller helt enkelt doppa en skål med olja i varmt vatten. Värm inte oljan på öppen eld, annars kommer det att förlora dess helande egenskaper. Det är omöjligt att värma och hålla oljan i en metallbehållare, annars kan den oxidera.
 3. När oljan värms upp, fortsätt till applikationen. Du kan applicera olja på vått hår, men det är fortfarande bättre att torka, eftersom det blir enklare att identifiera områden som du inte har tid att bearbeta.
 4. Börja applicera olja är bättre med hårbotten, men bara om ditt mål är att bli av med mjäll eller håravfall. Om det inte finns något sådant problem är det bättre att dra sig tillbaka ett par centimeter från hårrötterna och börja applicera oljan därifrån. Faktum är att det är lite svårare att tvätta av oljan från rötterna i håret och hårbotten. Därför ska du inte behandla ditt huvud fullständigt om du behöver behandla splittrade ändar.
 5. För att behandla hårrötterna, sänk fingertopparna i en skål med varm olja och massera försiktigt över hela området av hårbotten. Försök att massera varje centimeter. Därefter doppa kamma i oljan och kamma håret med det. Sprid oljan jämnt så att den genomtränger varje sträng. Slutligen fuktar spetsarna med mycket olja.
 6. Därefter samlar du håret i en bulle på baksidan av ditt huvud. Var försiktig så att du inte drar eller skadar håret, de är mycket elastiska i olja och kan riva.
 7. Masken hålltid beror på ditt tålamod. Åtminstone måste du stå i en halvtimme för att få åtminstone ett resultat och en helande effekt. Maximal mask kan lämnas till morgon - effekten efter en så lång exponering blir helt enkelt fantastisk.
 8. Rusa inte för att tvätta de feta trådarna med vatten. Oljestrukturen kommer helt enkelt att trycka bort vattenmolekylerna och du kommer inte att kunna tvätta håret. Du måste slå skummet från schampot i en liten kopp och applicera det på ditt hår, försök att skumma strängarna. Tvålpartiklarna klibbar de feta molekylerna och tar ut dem. Skölj håret 2-3-5 gånger. Använd tillräckligt med schampo varje gång. Det är mycket viktigt att skölja krullarna noggrant, annars efter torkning kommer den återstående oljan på hårrötterna att skapa en känsla av smutsiga och feta trådar.
 9. Efter noggrann och upprepad tvätt av håret kan du skölja trådarna med en lösning av ättika eller citron, ett avkok av nässla och kamille. Detta kommer att ge lås av friskhet och livlig glans.
 10. Att torka håret efter regenererande masker med hårtork kan inte i något fall. Låt strängarna torka naturligt.

För riktiga hårproblem kan denna mask görs 2-3 gånger i veckan. För en profylaktisk effekt är det tillräckligt en gång i veckan. Om du har fet hår, är det bättre att vägra masker med en sådan tät oljig struktur, annars kan problemet förvärras.

Persikashår Masker

I sig själv är oljan - ganska kraftfull och effektiv kosmetisk produkt. För att oljan ska fungera mer exakt bör den kombineras med andra komponenter i sammansättningen av användbara masker.

 1. Olja och lök. Blanda varm persikaolja med lökjuice och applicera blandningen i ditt hår. Lök aktiverar skynda av blod till hårsäckarna, ger syre och spårämnen. Olja vaknar vilande folliklar och hämmar aggressiviteten av lökjuice. I tandem har persikolja och lökjuice en utmärkt effekt mot håravfall.
 2. Smör, gräddfil, äggula. Detta är en utmärkt mask för torrt och sprött hår. Varm olja ska blandas i samma proportioner som fettsyror, tillsätt 1-2 yolks, applicera kompositionen på håret. Sprid blandningen över strängarna och låt i 40 minuter. Det är bättre att tvätta av masken med kallt vatten, annars kommer äggulan från hetvattnet att koagulera och det blir svårt att tvätta det från krullarna.
 3. Cognac, kamille, olja. Denna mask är avsedd att stärka färgen på naturligt hår. Om du är en brunett, måste du blanda brandy med olja och applicera på lockar. Om blondin, i stället för brandy, bör använda ett starkt avkok av kamomill. Efter appliceringen ska masken vikla huvudet med en film och värma med en handduk. För större effekt, värm huvudet med en varm luftström från torken.
 4. Aloe juice, olja, avkok av nässla. Blanda en matsked med fräsch aloejuice med samma mängd olja och 100 ml starkt njurbuljong. Applicera blandningen på hårets rötter, gnid försiktigt kompositionen i hårbotten. Detta är en utmärkt anti-mjällmask, efter 2-3 applikationer av vita flingor kommer inte att förbli ett spår.

Dessa enkla men effektiva recept kan hjälpa dig att hantera nästan alla kosmetiska problem. Det viktigaste i användningen av folkmedicin är korrekthet och uthållighet. Och då tar resultatet inte lång tid.

I forntiden var persikolja olja mycket värdefull och dyr. Han byttes ut för guld i lika viktförhållanden. Endast damer i överklassen hade råd att ha smör. Det användes som en hand- och hårkräm. Persikaolja har inte förlorat sin popularitet till denna dag. När det används korrekt kan det här verktyget vara en värdig ersättning för många dyra kosmetika. Använd persikaolja för att hålla håret vackert, starkt, friskt och glänsande!

Peach Hair Oil

Artikeln handlar om persikahårolja. Du kommer att lära dig hur man använder en naturlig produkt hemma, om det kan appliceras i sin rena form eller det är bättre att inkludera det i masker, hur man förbereder produkter för behandling av olika typer av hår och om det finns kontraindikationer för dess användning. Vi kommer att berätta var du ska köpa persikaolja, och hur mycket det kostar, och recensioner från fotot före och efter kommer att visa effekten av dess användning.

Fördelarna med persikolja för hår

Fördelarna med persikolja för hår på grund av dess rika komposition.

Naturliga botemedel bryr sig om skört och skadat hår, accelererar tillväxten och stärker, minskar förlusten, skyddar och återställer strukturen.

Sammansättningen av persikolja innehåller:

 • retinol - "soldater" splittrade ändar och ger hårelasticitet;
 • askorbinsyra och folsyra - skydda mot negativa effekter av yttre faktorer: ultraviolett strålning, plötsliga temperaturförändringar, dåliga miljöförhållanden;
 • tokoferol - förbättrar kollagensyntesen, återställer naturlig hårglans;
 • Niacin - gör håret smidigt och glänsande, förhindrar utseende av grått hår;
 • tiamin - minskar risken för inflammation och desinficerar huden, behandlar seborré
 • Riboflavin och K-vitamin - fuktar huden och håret;
 • Pantotensyra och kobolamin - stärka hårfollikeln, minska håravfallet, "väcka" nya glödlampor och därmed öka volymen av hår.
 • Pyridoxin är ett vitamin mot bräcklighet och förlust, vilket kommer att hjälpa till i kritiska situationer - i de första stadierna av skallighet.

Dessutom är fosfolipider en del av persikoljan. De accelererar metaboliska processer på cellulär nivå och stimulerar hårväxten.

Det är viktigt att i persikaolja och många mineraler:

 • järn - förbättrar blodcirkulationen så att cellerna får delar av syre;
 • Fosfor - ger hårelasticitet;
 • kalcium - är involverad i cellregenerering och reparation av skadade tips;
 • Kalium förhindrar förlust av fukt på cellulär nivå och fuktar hår och hud.

Komplex hårvård med hjälp av persika-kärnolja kompletterar fettsyrorna - palmitinsyra, stearinsyra, oljesyra, linolsyra, linolensyra, arachnic.

De täcker varje hår med en osynlig film för att skydda mot yttre faktorer, fuktar väl och snabbt återställer hårstrukturen till mycket tips.

Applicera persikahårolja

Liksom i de flesta kosmetika aktiverar de positiva ämnena i persikolja värmebehandling, så före användning är det bättre att värma upp till 40 grader i ett vattenbad.

Gör inte om det finns ägg eller eteriska oljor i masken - de första kommer att krulla och förstöra produkten, medan den senare kommer att förlora sina användbara egenskaper.

Ta bara bort oljan från kylskåpet några timmar före proceduren så att den värms till rumstemperatur.

Det enklaste sättet att använda persikolja i sin rena form, men inte nödvändigtvis förtvätt ditt hår. Metoden för tillämpning beror på målen:

 • Om du vill göra en avslappnande massage för att återfuka och närma rötterna, accelerera hårväxten, behandla mjäll, sänk ner huvudet och smutta små portioner av varm olja med fingertopparna i hårbotten.
 • Om du behöver ge ditt hår glans och hållfasthet över hela längden, fortsätt proceduren - använd mer olja på rötterna och försiktigt fördela dess överskott med en kam med täta tänder. Vanlig aromaterapi i 5-7 minuter gör håret skimt och friskt.

Det sista steget i båda fallen syftar till att skapa en termisk effekt och aktivera de fördelaktiga ämnena i persikaolja. För att göra detta, täck huvudet med en plastlock och sedan en handduk.

Varaktigheten av oljan beror också på det problem du kämpar med. Om du utför förebyggande kurser, tvätta sedan oljan efter 30 minuter. När du behandlar läkemedlet kan du lämna minst 2 timmar, åtminstone för natten.

Men masken med persikaolja ska tvättas av efter 20-40 minuter (den exakta tiden anges i receptet). Med allvarliga problem görs masker 2 gånger i veckan, för profylax - en gång i veckan, medan den allmänna kursen är minst 15 sessioner - endast i det här fallet kommer resultatet att märkas.

Avvisa inte persikolja eftersom det är för svårt att tvätta bort efter applicering. Försök inte ta bort agenten med vatten så att oljan kommer att avta. Lätt fuktar håret, applicera schampo på håret, skum det bra och tvätta sedan håret med varmt vatten.

Fix resultatet kommer att hjälpa till att skölja med växtbaserade infusioner av nässla, johannesört, kamomill, burdock, björkblad, liksom ättika eller citronsyra. Lös upp en matsked vinäger eller citronsyra i en liter kokt kyldt vatten och skölj håret med det.

Peach oil hår masker

Förstärkning av effekten av hemanvändning av persikaolja hjälper behandlings- och återställningsmasker. Receptet väljs med hänsyn till det befintliga problemet.

Ferska oljemask för torrt hår

ingredienser:

 1. Hög fet tjockost - 2 msk.
 2. Persikolja - 1 msk.
 3. Honung - 1 tsk.

Hur man lagar mat: Värm oljan i ett vattenbad. Utan att ta bort från värme, tillsätt honung till oljan och blanda noggrant. Ta bort skålen från värmen, tillsätt ostmassa, rör om.

Hur man använder: Applicera en mask i 20 minuter - först på rötterna, sedan längs hela längden. Skölj med varmt vatten och schampo.

Resultat: Masken fuktar torrt hår, vilket hjälper till att hålla kvar fukt inuti. Behandlingen är idealisk för dem som tillåter eller ofta använder en hårtork för att torka håret.

Ferska oljemask för fet hår

ingredienser:

 1. Havregryn - 2 msk.
 2. Persikolja - 2 msk.

Hur man lagar mat: Häll mjöl med varmt vatten, tillsätt smör och rör om tills det är smidigt.

Hur man använder: Applicera vassle i hårbotten och gnid in i rötterna i 10 minuter.

Resultat: Masken stabiliserar talgkörtlarna och minskar hårets fettinnehåll.

Peach oil growth mask

ingredienser:

 1. Persikolja - 2 msk.
 2. Havtornsolja - 1 tsk.
 3. Castorolja - 1 msk.

Hur man lagar mat: Blanda tre typer oljor och värm dem till en temperatur av högst 20 grader på ångbadet.

Hur man använder: Applicera produkten först på rötterna, gnida den i hårbotten i 5 minuter och sprida den över hela längden. Lämna i 40 minuter.

Resultat: De positiva komponenterna i de tre oljorna accelererar hårväxten, vaknar vilande folliklar och påskyndar regenerering på cellulär nivå.

Persika oljemask mot att falla ut

ingredienser:

 1. Persikolja - 1 msk.
 2. Olivolja - 1 msk.
 3. Vitamin A - 1 ampull.
 4. Vitamin E - 1 ampull.

Hur man lagar mat: Blanda ingredienserna tills de är mjuka.

Hur man använder: Massage försiktigt blandningen i rötterna i 10 minuter. Låt på i 2 timmar och skölj sedan med varmt vatten och schampo.

Resultat: Masken förstärker hårsäckarna och minskar håravfallet.

Ferska oljemask för tips

ingredienser:

 1. Persikolja - 1 msk.
 2. Kockolja - 1 msk.
 3. Rosemary eterisk olja - 5 droppar.

Hur man lagar mat: Blanda persika och burdockolja. Tillsätt rosmarin till blandningen.

Hur man använder: Applicera blandningen på skadade tips. Tvätta av efter 30 minuter eller lämna över natten.

Resultat: Maskan närmar de torra ändarna och förhindrar deras sektion.

Ferska olja fuktgivande mask

ingredienser:

 1. Persikolja - 2 msk.
 2. Ägg - 1 st.
 3. Majonnäs - 1 msk.

Hur man lagar mat: Separera äggulan och vispa den. Värm upp till 40 grader på ångbadet. Blanda smör, äggula och majonnäs tills det är smidigt.

Hur man använder: Gnugga försiktigt blandningen i 7-10 minuter i rötterna med lätta massagebevegelser. Lämna i 20 minuter. Skölj med varmt vatten och schampo. Skölj med örtinfusion.

Resultat: Masken fuktar hårbotten, minskar mängden mjäll, eliminerar klåda och hudskalning.

Vitaminmask med persikolja

ingredienser:

 1. Persikolja - 2 msk.
 2. Banan - 1 st.
 3. Samla örter - kamille, kardborre, nässla, timjan.

Hur man lagar mat: Gör en infusion av örter. Häll 2 msk. torra eller finhackade färska örter med ett glas kokt vatten. Insistera minst 2 timmar. Värm oljan i ångbadet. Mala banan i en mixer. Blanda ett halvt glas infusions-, smör- och bananmalm.

Hur man använder: Gnugga blandningen i hårbotten i 10 minuter, skölj sedan med varmt vatten och schampo eller lämna i 2 timmar om håret kräver förbättrad vitaminpåfyllning. Du kan använda någon samling av medicinska örter, köpa färdiga blandningar på ett apotek eller samla växter under en fälttur.

Resultat: Masken är särskilt bra på våren, när håret, som hela kroppen, lider av avitaminos.

En veckoprocedur hjälper till att förhindra torrhet och brittleness.

Peach oljemask för glans hår

ingredienser:

 1. Persikolja - 2 msk.
 2. Glycerin - 1 msk.
 3. Kokosolja - 1 msk.
 4. Citron - 1 st.
 5. Vinäger - 1 msk.

Hur man lagar mat: Blanda oljorna, värm blandningen på ångbadet genom att tillsätta glycerin. Ta bort behållaren från värmen, tillsätt 2 msk. färskpressad citronsaft.

Torka ättikan i en liter vatten, men lägg inte till masken och låt den skölja.

Hur man använder: Applicera masken på rötterna och sprida den över hela längden med hjälp av en kam. Håll i 40 minuter och skölj sedan med varmt vatten och schampo. Skölj med ättika.

Resultat: Masken i kombination med ättikspolning ger håret glans och gör det smidigt över hela längden.

Kontra

Innan du applicerar en mask eller använder persikolja i sin rena form, se till att du inte är allergisk. Individuell intolerans är den enda kontraindikationen som förhindrar håråterställning med persikolja.

För att testa på allergier, gör ett test - sätt lite olja på din handled. Om du inte känner en brännande känsla efter 15 minuter och du inte ser rodnad kan du använda en naturlig hårprodukt.

Om du har kroniska hudsjukdomar, och din hårbotten är skadad, kontakta din läkare innan du använder några folkmekanismer.

Var att köpa

Du kan köpa olja på något apotek - det här är det svårare att springa in i en falsk eller lågkvalitativ produkt.

Priset på apoteket beror på tillverkaren - persikolja är billigare för ryska företag än för utländska.

Kostnaden påverkas också av volymen: 50 ml italiensk medicin kostar 60 rubel och en flaska 250-200 rubel.

Recensioner med foto före och efter

Katerina, 28 år gammal

Persikolja är idealisk om du behöver återställa håret längs hela längden. Jag glömde bort laminering, och mitt hår ser ännu bättre ut. En enda mask kommer inte att återställa håret. Det kommer att ta minst två månader, men nu är jag glad över mitt hår. Det blev lättare att kamma, och även efter vanligt torkning med hårtork är de släta och inte tjocka.

Jag ville alltid ha långt hår och persikolja hjälpte mig. Jag gnuggar den 3 gånger i veckan i rötterna och här ser du vad resultatet är. Håret växte inte bara, utan blev också tätare, ökade i volym. Jag är väldigt nöjd!

Persikolja gjorde mitt hår tjockare och silkeslen. Jag behöver inte dyrare vård längre. Används oljan och separat, och tillsattes till schampot och gjorde masken. Resultatet, uppriktigt sagt, slog - trodde inte att naturliga produkter kan fungera sådana mirakel.

Vad man ska komma ihåg

 1. Persikolja är rik på fettsyror, vitaminer och spårämnen, som har en fördelaktig effekt på hårstrukturen.
 2. Regelbunden användning av persikaolja eliminerar många problem - splittrade ändar, mjäll, hög fetthalt eller torrhet, förlust. Det viktigaste är att välja rätt vårdalternativ.
 3. Det låga priset på persikolja i apoteket gör det till rimligt pris för alla.
 4. Kontraindikationer för upptagande - individuell intolerans.

Vänligen stöd projektet - berätta om oss

Hemanvändning av persikolja för hårväxt och förstärkning

En av de bästa skapelserna, den verkliga toppen av kosmetikindustrin idag är en mild, mjuk, väldoftande, behaglig persikaolja. Det kan och borde användas aktivt hemma för återhämtning av sjukt hår och förebyggande vård för dem. Åtgärdsområdet för de produkter som framställs på grundval av det är väldigt brett: de accelererar hårväxten, förhindrar förlusten, fuktar, bekämpar mjäll, skyddar, återställer mikroskador, inklusive sköra strängar och splittrade ändar. Den som drömmer om en flytande, briljant kaskad av långa, tjocka, voluminösa, helt enkelt lyxiga krullar, borde upptäcka det här med - ren hårolja, som perfekt kan ta hand om torra, sköra strängar.

På effektiviteten av persikolja för hår

Den stora fördelen med oljan, som är gjord av fröna av mogna persikor, är dess låga pris (ca 50 rubler per 50 ml från en rysk producent) med en så kraftfull effekt. Detta förklaras av det faktum att det inte finns några svårigheter i produktionen av produkten i sig, men den rika kemiska sammansättningen av persikolja är nyckeln till dess kosmetiska resultat, alltid fantastiskt.

vitaminer

 • Retinol (A) har utmärkta regenerativa egenskaper, på grund av dess innehåll, används persikahårolja för att behandla splittrade ändar och spröda strängar;
 • askorbinsyra (C) hjälper håret att hantera stressiga situationer från utsidan: det ökar deras motståndskraft mot höga doser av UV-ljus, låga temperaturer, ogynnsamma miljöförhållanden och andra skadliga faktorer.
 • tokoferol (E), som deltar i syntesen av kollagen på cellulär nivå, gör strängarna starka, glänsande och otroligt smidiga.
 • Niacin (P, B3) behövs för att bevara den naturliga färgen, öka hårglans, det ingår också i kompositionen av droger som förhindrar utseende av grå hår;
 • tiamin (B1) har en antiinflammatorisk och desinfekterande effekt, därför används den för att behandla olika former av seborré;
 • Riboflavin (B2) ger fuktgivande egenskaper till hårmaskar från persikolja;
 • Pantotensyra (B5) stärker rötterna, förhindrar deras förlust, bidrar till densiteten och ytterligare volymen av lockar;
 • pyridoxin (B6) breddar omfånget av persikokärnolja: tack vare detta vitamin klarar det brittleness och förlust av strängar, även om situationen redan är igång och det verkar som om det inte finns någon väg ut;
 • folsyra (B9) ökar lockets motstånd mot yttre attacker;
 • Cobalamin (B12) accelererar tillväxt genom att aktivera folliklar som är frusna under utveckling;
 • K-vitamin har fuktgivande egenskaper.

fosfolipider

 • är katalysatorer för många metaboliska processer i celler;
 • återuppliva frysta folliklar;
 • aktivera hårväxten.

Mineralämnen

 • järn dilaterar blodkärl, accelererar blodflödet och därmed ökar tillgången på användbart syre till cellerna;
 • fosfor återkommer strängar förlorade elasticitet;
 • Kalcium är huvudbyggnadsmaterialet för att återställa den skadade hårstrukturen. Det finns tillräckligt med detta element i persikolja för att starta regenereringsprocesserna i cellerna och läka de splittrade ändarna på kort tid.
 • Kalium är en bra fuktkräm som förhindrar förångning av fukt från cellerna.

Fettsyror (palmitinsyra, palmitolsyra, stearinsyra, oljesyra, linolsyra, linolensyra, arakidisk) tillhandahåller:

 • hårskydd i form av en oljig men osynlig film som omsluter varje hår;
 • riklig vätning av torra strängar;
 • högkvalitativ, snabb återhämtning av ömtåliga krullningar och splittrade ändar.

Den komplexa interaktionen mellan alla dessa användbara och aktiva substanser i sammansättningen av ett enda ämne - persikolja - gör det till en utmärkt hårväxtaktivator, en effektiv fuktighetskräm och ett utmärkt reduktionsmedel.

För att allt detta ska kunna fungera som en klocka, så att du får det högsta resultatet måste du kunna hantera detta verktyg korrekt, veta hur du förbereder och tillämpar det.

Framgången av hela förfarandet kommer att bero på det.

Lär dig hemlighetens hemligheter för vård och förbättring av hår med eteriska oljor genom att läsa den här artikeln.

Om kullerolja, som kommer att återvända till ditt hår, kan du ta reda på det här: https://beautiface.net/uhod/za-volosami/repejnoe-maslo.html

Om tillämpningsreglerna

Precis som någon kosmetisk olja kan persika orsaka ett antal svårigheter när de appliceras först. Frånvaron av det önskade resultatet kan dikteras av okunnighet om de elementära reglerna för dess användning. För att undvika besvikelse kommer det att hjälpa en liten instruktion, som inkluderar små kvinnliga tricks, tack vare vilka persikhårsmaskar kommer att bli så effektiva som möjligt.

 1. Om du vill uppnå maximal effektivitet av persikolja i hårbearbetning, köp ett certifierat läkemedel på ett apotek. Det skyddar dig från att skaffa en falsk eller en utgått produkt som kan vara värdelös och till och med skada i vissa fall.
 2. Liksom någon kosmetisk olja börjar persikan att agera mer aktivt vid högre temperaturer. Därför rekommenderas att förvärma den något till 35-40 ° C i ett vattenbad. Detta kan emellertid inte göras om produktens sammansättning som extra ingredienser innefattar ägg (både hela och äggula med protein separat) eller eteriska oljor. Äggmassan kan curl upp och förstöra hela masken. Eteriska oljor kommer helt enkelt att förlora de flesta av deras fördelaktiga egenskaper.
 3. Ferska olja kan appliceras på både smutsigt och helt tvättat hår. Huvudet sänks ner och börjar gnugga produkten i rötterna med massering, lätta rörelser med vadderade fingrar fuktade i olja. Om syftet med förfarandet är att stoppa strängarna från att falla ut eller påskynda tillväxten, bli av med mjäll eller stärka rötterna, kan du sluta på detta stadium. Om du behöver återvända hårglans och färg, släta trådarna och göra dem lydiga, då behöver du, utan att höja huvudet, jämnt fördela oljan på locken själva med en kam eller en frekvent kam. Om det är nödvändigt att återställa det friska utseendet till de splittrade ändarna, är de rikligt fuktade i det beredda botemedlet.
 4. Efter alla dessa svårigheter kan du koppla av och vila: det viktigaste steget i förfarandet är över. Nu behöver du noggrant, utan att dra åt håret, fixa dem på toppen av huvudet så att de inte faller i olika riktningar. Täck dem med en plastpåse eller sätt på ett duschlock av polyetenmaterial. En varm handduk sår på toppen. Detta är nödvändigt för att öka temperaturen, under vilken påverkan persikolja kommer att fungera mer aktivt.
 5. Om du använder persikolja i sin rena form kan tiden för dess verkan bestämmas efter eget gottfinnande: för en ljus effekt kan du ta bort en sådan kompress om en halvtimme. Om du vill ha stora resultat på en gång kan du lämna oljan för natten, du kan i 2 timmar - allt beror på ledig tid och det slutliga målet med denna kosmetiska procedur. Om du väljer att kombinera persikolja med andra produkter, kvarstår masken upp till 20-40 minuter.
 6. För att hålla persikolja från håret lätt, försök inte ta bort masken med en vattenstråle: fett kommer att avsticka fukt. Gör det smarta: skum shampooet på håret tillsammans med olja, utan vatten, bara lite fuktgivande palmerna. Efter en sådan smart manipulering kommer masken lätt att tvättas.
 7. För den sista sköljningen kan du inte bara använda vanligt varmt vatten utan även örtdekok och infusioner (från Hypericum, kamille, kullrot, björkblad, nässla etc.), ättika eller citronlösningar.
 8. Hårmaskar med persikolja bör göras 2 gånger i veckan för behandling av allvarliga sjukdomar (mjäll, alopeci) och 1 gång som förebyggande vård. I själva verket, och i ett annat fall, är hela kursen 10-15 masker, varefter agenten måste bytas ut med någon annan för att undvika att hårbotten flyttas till en aktiv komposition.

Detta är en sann komplex behandling av skadade, splittrade ändar av hår och olika former av seborré. Ett brett användningsområde av oljan från ferska groparna gör att du kan välja olika produkter för vård av krullar: kompressor, masker, aromaterapi, massageverktyg.

Peach Hair Products Recept

Använd kosmetisk persikolja i sin rena form och med ytterligare hjälpämnen i form av mat, estrar, örter och liknande kosmetiska oljor.

 • Aromaterapi för glans

Trots det faktum att persikolja är kosmetisk snarare än nödvändigt, kommer det att dagligen kamma ditt hår med det, vilket kommer att reflektera perfekt på dina krullers tillstånd: det kommer att accelerera tillväxten, fuktar, näring och förstärker rötterna. Du behöver en träkam, på vilken du måste jämnt fördela en tesked persikaolja. Inom några minuter (nöjet kan förlängas från 3 till 7 minuter) sakta, noggrant kamma strängen efter sträng från rot till spets. Initialt kommer håret att bli oljigt, det kommer att börja skina obehagligt, men eftersom det ytterligare kammas absorberas oljan och krullarna börjar skina med en vacker glans. Du kan dessutom lägga till 1-2 droppar av din favoritester till din kam, lämplig för din hårtyp. Förfarandet utförs dagligen i två veckor.

 • Mask-kompress för hårväxt

Värm ferska fröolja på ett vattenbad, behandla din hårbotten, trådar och tips, lämna under isolering (duschlock och handduk) under ett par timmar eller över natten.

 • Firming massage

Om du regelbundet masserar huvudet, öka effektiviteten med hjälp av persikolja som ett massageverktyg. För att göra detta, värm det lite (upp till 30-40 ° C) i ett vattenbad och gnid in i huden.

Utan förvärmning persikolja (2 msk) blandas med rå äggula (det är bättre att mala det i förväg), lägg till 1 bord. en sked av vanlig majonnäs.

Blanda slagen ägg med 50 ml cognac, lägg till 2 bord. skedar av persikolja utan föruppvärmning.

 • Mask för torrt hår

1 bord. En sked stor persikolja blandad med 2 bord. skedar av hemlagad, mycket tjock stallost, tillsätt 1 tsk. sked flytande honung, som kan förvärmas i en enda skål med masal på ett vattenbad.

 • Viktig mask för att förbättra färgen

1 bord. En sked stor ouppvärmd olja blandad med 3 (kan ökas till 6-7) droppar av eter betyder ylang-ylang. Du kan också använda blå kamilleeter.

2 bord. slipskedar av havregryn till mjöl, blanda med 1 bord. Sked persikorsmör.

 • Oljemask mot splittrade ändar

Utan förvärmning blandas burdock och persikaoljor i lika stora mängder, och 5 droppar kan läggas till dem (kan ökas till 6-7) rosmarineter.

Blanda olivolja och persikaoljor i lika stora mängder (1 tabell sked), tillsätt 1 ampull flytande retinol (vitamin A) och tokoferol (vitamin E).

Om du har torterat mjäll, stränger strängas av strimlingar från huvudet, växer inte, förlorar glans och elasticitet, behöver inte nödvändigtvis gå direkt till mesoterapi eller tillgripa andra salongmetoder för hårbottenbehandling. Försök att klara allt själv - ferska smör kommer inte att göra dig besviken.Nästa Artikel
Hårförlängningsteknik: vilken föredrar du?