Hårolja. Vilka oljor att välja och hur man ansöker. recensioner


Med naturliga oljor som naturen har gett oss i vår hårvård kan vi ge dem allt du behöver: fuktgivande, återställande, närande, skydda. Och allt detta med hjälp av naturliga oljor, och vi kommer att studera dem idag.

Vad är naturliga oljor gjorda av? Oljan är gjord av oljiga växter, men snarare frön, stenfrukter, nötter, spannmål, kryddor, blommor och örter.

Alla oljor är indelade i två kategorier:

Det bästa sättet att växa och skönhetshår läs mer.

 1. Basic. De kallas också nödvändiga, du kan använda dem i sin rena form, lägga till eteriska oljor eller andra komponenter (vitaminer, avkok, tinkturer) för att skapa masker. Vi kommer att prata om sådana oljor idag.
 2. Essential. Eteriska oljor är mycket koncentrerade, så de används i en blandning med basoljor och lägger till några droppar. Du kan läsa mer om eteriska oljor i artiklarna Hur man väljer eteriska oljor för hår, Bäst eteriska oljor för att påskynda hårväxten.

Oljor är också uppdelade i:

 1. flytande - olivolja, linfrö, macadamia, hampa, burdock, mandel och många andra.
 2. tjock - avokado, kastor, valnöt, havtorn.
 3. fast (smörjmedel) - sheasmör, kokosnöt, kakao, palm, mangosmör.

Varje olja har en komplex kemisk sammansättning, i detta ligger deras unika och effektivitet för hårvård och inte bara.

Vissa typer av oljor kan inte användas under graviditet och under amning, så innan du köper måste du noggrant undersöka kontraindikationerna.

Använd inte oljor ständigt i hårvården, var noga med att ta raster så att ditt hår inte blir full.

De bästa oljorna för håravfall, för att stärka och växa

Oljor som används för håravfall appliceras på tillväxt i hårbotten, så de borde inte täppa till porer, skölja väl och smör inte hårbotten.

Tänk på de mest effektiva oljorna som är lämpliga för hårbotten.

Senapolja

Senapolja har en uppvärmningseffekt, stimulerar perfekt metabolism och ökar blodcirkulationen i hårbotten, vilket ökar hårväxten. Senapolja är rik på vitaminer, naturliga "antibiotika", biologiskt aktiva substanser, har ett brett utbud av användbara egenskaper.

Olja är lämplig för vård av svagt, tunt hår utsatt för håravfall. Med hjälp av massageapplikation av olja i hårbotten är hårfolliklarna mättade med näringskomponenter och syre, vilket är mycket nödvändigt för friskt hår.

Svart kumminolja

Oljan är lämplig för vård av hårbotten och hårlängden. Svart kumminolja rensar hårbotten i hårbotten, stärker hårsäckarna, stimulerar tillväxten. Foder hår och mätta dem med användbara ämnen, oljan skyddar dem från miljöens skadliga effekter, skyddar mot sol, hav och klorerat vatten.

Svart kumminolja klarar av svampinfektioner och hudirritationer, och förhindrar också utseendet av grått hår på grund av den höga biologiska aktiviteten.

Svart kumminolja ökar produktionen av naturligt kollagen.

Havtornsolja

En av de mest helande vegetabiliska oljorna i naturen, havtornsolja är erhållen från bär av frukterna från havtornsbusken, vilket är mycket vanligt i vårt område, så oljan är billig. Men dess unika egenskaper är svåra att överskatta.

Olja hjälper till med håravfall, det stärker håret väl och stimulerar tillväxten. Havtornolja har en positiv effekt på både hårbotten och hårlängden. Skyddar håret från de negativa effekterna av miljön. Havtorn förbättrar i allmänhet hårstrukturen från insidan, vilket gör den starkare och friskare.

Mycket bra olja för håravfall. Förvara havtornsolja i kylskåpet.

Castorolja

Castorolja stärker hårsäckarna och gör håret tätare, men det är dåligt tvättade av håret, så det är bättre att späda det med några andra oljor och göra masker baserade på det. Många skriver att de återvände hårtjockleken med ricinolja.

Castorolja kan köpas på något apotek och för lite pengar.

Oljor för torrt skadat hår

Torrt skadat hår är ett problem för många flickor, oftast är det på grund av de manipuleringar vi gör med dem: ofta användning av hårtork, strykning, curling, felaktig valda vård, färgning, applicering av stylingprodukter. Många naturliga oljor hjälper till att återställa håret, ge dem kraft att lysa och hälsa.

Olivolja

Om vi ​​pratar om det mest populära och mångsidiga håroljan är det naturligtvis oliv. Det kan användas på både rötter och hårlängd. Under lång tid behandlades svagt och tunt hår med olivolja.

Oliveolja stärker och mjukar hårkutiklet, används för förebyggande och behandling av håravfall. Oljebrunnen omsluter hårsaxeln själv och på grund av detta förbättras hårets struktur.

Grön olivolja har en högre kvalitet än guldgult.

Arganolja

Arganolja är den dyraste oljan till priset och det finns många förfalskningar på det, det beror på det faktum att det endast tillverkas i Marocko, där arangträet växer och det pressas ut för hand. Lokalbefolkningen kallar det livets träd, och dess tillväxtområde har förklarats av UNESCO ett biosfärreservat. Oljan är rik på vitamin E, innehåller omega-3 och omega-9 fettsyror, som djupt närmar sig hårkutiklet och återställer det. Utöver detta innehåller den också linolsyra och oljesyror, som fuktar håret väl.

Arganolja kan lösa nästan alla problem med hår (förlust, förstärkning, torrhet, brittleness, utmattning, porositet, fluffiness och många andra).

Broccoliolja

Broccoliolja har en unik komposition, så att den kallas naturlig silikon. Oljan innehåller vitaminerna A, E, C, K, mikroelement: kalcium-, järn-, kalium- och fettsyror, vilket gör denna olja unik i kompositionen: linolsyra, erucic, eikosan, a-linolensyra, oleinsyra, stearinsyra, palmitinsyra.

Olja är idealisk för att ta hand om hårets längd, det fuktar, ger näring och återställer dem.

Det är mycket svårt att överskatta fördelarna med broccoliolja för hår, läs mer om det och hur man använder det här.

Sheasmör (karit)

Externt ser inte oljan ut som traditionella vegetabiliska oljor. Faktum är att den är fet, mättad med en otrolig mängd användbara ämnen, som bestämmer dess användning för hår.

Oljan är lämplig för torrt, sprött, poröst och skadat hår. Caritolja närmar och fuktar håret, stärker försvagat, skadat hår. Skyddar hår från ultraviolett strålning, temperaturfall, från effekterna av hav och klorerat vatten.

Kokosolja

Olja absorberas väl och skapar en skyddande film på håret som ett naturligt laminat. Kokosolja skyddar hår från ultraviolett strålning (appliceras innan du tar sol och havsbad, oumbärlig för resor till havet) och miljöens skadliga effekter. Det är en utmärkt balsam, hjälper till att återuppta tillväxten och densiteten av skadat hår.

Kokosolja minskar håravfall vid tvätt och hämmar patogener.

Aprikoskärnolja

Kallpressad aprikosolja erhålls från aprikoskärnor. Aprikosolja är bra eftersom det inte lämnar oljiga märken, absorberar snabbt och gör inte håret tyngre, orsakar inte allergier och biverkningar och är också lämplig för alla typer av hår.

Olja skyddar hår från ultraviolett strålning, från de skadliga effekterna av miljön, från plötsliga temperaturförändringar på vintern. Aprikosolja fuktar torrt hår, närmar och främjar tillväxt när den appliceras på hårbotten.

Pumpa fröolja

Pumpa fröolja är en av de rikaste källorna till zink, och zink är en av de viktigaste mineralerna för friskt hår, även om hela dess rika komposition bara är perfekt för hår och hårbotten.

Oljan är lämplig för alla typer av hår, även färgad, den kan appliceras både på hårbotten och på längden. Och det är också mycket viktigt att oljan förhindrar fuktförlust från håret. Det vill säga om du gör en mask med honom innan du tvättar huvudet i längd så skyddar du ditt hår när du tvättar det med schampo. Efter tvättning blir de mjuka och näringliga, även tipsen.

Mangoolja för håråterställning

Mango smör tillhör smörgåsar, det vill säga vid rumstemperatur är smöret fast, olja erhålls från fröna från en tropisk mangofrukt.

Oljan har ett brett utbud av åtgärder: antiinflammatorisk, regenererande, fuktgivande, mjukgörande och fotskyddande natur.

Oljan återfuktar håret mycket, därför är det idealiskt för torrt, poröst hår, det släpper hårskalflakorna, vilket gör dem smidiga och elastiska. Efter olja är håret lätt att kamma och inte elektrifiera. Olja skyddar håret från de skadliga effekterna av miljön

Oljor för färgat hår

Vi vet alla att efter färgning behöver håret särskild försiktig vård. Inte alla oljor är lämpliga för färgat hår, många av dem kan ge skugga till hår, särskilt ljus. Vi har valt oljor som är idealiska för extra vård för färgat hår.

Kameliaolja

Camelliaolja är ganska exotisk för oss, men det har varit mycket uppskattat i asiatiska länder i mer än tusen år, det kallas kvinnlig skönhetens olja. Och även nu representerar japanska kvinnor inte sin omsorg för sitt hår, ansikte, kropp utan kameliaolja, det används ofta i kosmetologi av kända varumärken. Till exempel innehåller den kända oljan för hår från Kerastaz (Spanien) också kameliaolja.

Camelliaolja är ett idealiskt sätt att ta hand om hårets längd och det är bäst att använda det i sin rena form utan att lägga till något mer. Oljan återställer hårsaxelns struktur, återställer hårkutikens skadade områden, skyddar håret mot bröthet, torrhet, gör håret smidigt och omedelbart glans!

Macadamia olja

Träet från vilket frukter gör olja, tinas i de tropiska skogarna i Australien. Macadamia-oljan innehåller en hög nivå av palmitinsyrahalt, som produceras av talgkörtlarna i vår hud och tjänar som en naturlig källa till hydratisering, näring och skydd. Så denna olja kan appliceras på hårbotten och hårlängden.

Macadamia oljan absorberas omedelbart av håret, ger dem volym, glans, jämnhet, underlättar kamning. Den främsta fördelen med oljan är att den närmar håret från rot till spets.

Oljan är lämplig för torrt, poröst, skadat hår efter färgning, kemi, såväl som tunn och försvagad.

Jojobaolja

På grund av sin rika komposition anses oljan faktiskt vara flytande vax, det kan lagras i många år och förlora inte dess egenskaper. Jojobaolja i kosmetologi har varit känd sedan antiken: oljeprover hittades i de egyptiska pyramiderna, samtidigt som de inte förlorade sina egenskaper. Jojoba är en naturlig, naturlig, fuktgivande hårbalsam, när den appliceras på hår, bildar oljan en tunn film som behåller fukt i håret.

Olja skyddar hår från yttre aggressiva faktorer (hårtork, krusningsjärn, stylingprodukter, vind, havsvatten, damm, smuts).

Hampaolja

Sammansättningen av hampolja har en positiv inverkan på restaurering och förbättring av hår, speciellt olja som är bra för hår, vilket ofta kan färgas (fettsyror, vitaminer A, E, C, K, B, mineraler, antioxidanter).

Hampaolja fuktar håret väl, speciellt på vintern och i varm sommar, vilket skyddar tipsen från uttorkning och sektion. Olja stärker håret, väcker dem till aktiv tillväxt, behandlar mjäll och seborré, så det kan säkert användas för att ta hand om hårbotten.

Hampaolja - En av de bästa oljorna för färgat hår.

Hur man använder håroljor?

Köp olja i mörka glasflaskor, alltid oraffinerade och kallpressade, eftersom endast dessa oljor bibehåller välgörande ämnen. Också köpa olja, titta på produktionsdatum och hållbarhetstid. Om oljan har en fällning betyder det inte att den är av dålig kvalitet.

Användningen av oljor som solskyddsmedel: nästan alla oljor skyddar vårt hår från de skadliga effekterna av miljön och från solen också. Applicera bara lite olja på hårets längd innan du går till stranden.

Oljebaserade hårmasker

Effekten av maskerna kommer att vara synlig om du gör dem regelbundet och tar en hel kurs. Maskens gång är 10 procedurer, med regelbunden användning - 1-2 gånger i veckan.

Masker måste vara beredda omedelbart innan de appliceras på håret och om masken värms, kommer effekten av olja att bli flera gånger bättre. Tvätta av sådana masker helst 2-3 gånger med schampo.

Recept nummer 1

 • 1 tesked arganolja;
 • 1 tesked Camelliaolja;
 • 1 matsked olivolja;
 • 5-8 droppar lavendel eterisk olja.

Blanda alla oljor och värme i ett vattenbad, och tillsätt i slutet oljan, applicera på hårlängden, lämna i 1-2 timmar och tvätta håret, använd schampo flera gånger (2-3) och använd i slutet balsam.

Recept nummer 2

 • 1 tsk broccoliolja;
 • 1 matsked sheasmör (shea);
 • 3-5 droppar vitamin A i olja;
 • 3-5 droppar vitamin E i olja.

Blanda basoljor och värme i ett vattenbad, tillsätt vitaminerna A och E för att värma oljor. Applicera blandningen för hårets längd och isolera. Lämna masken i 1-2 timmar och skölj väl med schampo.

Recept nummer 3

 • 1 matsked pumpaolja;
 • 1 matsked senapolja;
 • 5-8 droppar bayolja eller rosmarin eterisk olja.

Blanda pumpa och senapsolja i en glasbehållare och värm det i ett vattenbad, tillsätt eterisk olja till den uppvärmda blandningen. Applicera på hårbotten innan du tvätter håret. Masken ska vara isolerad: linda med plastfolie och isolera med en ulllock, håll i minst en timme och längre om du har tid. Masken tvättas av med två tvättar av schampo.

Recept nummer 4

 • 1 matsked jojobaolja;
 • 1 tesked honung;
 • 1 tsk tinktur av propolis;
 • 1 äggula;
 • 2-3 droppar vitamin A och E i olja (säljs i apotek);
 • 3-5 droppar essentiellt oljebytta (cederträ, rosmarin, tea tree).

Blanda alla ingredienserna i en glasbehållare och applicera på hårbotten innan du tvätter håret, håll i 30 minuter till 1 timme. Maskan kan isoleras med plastfolie eller duschlock, och en varm hatt eller handduk kan bäras ovanpå, efter en tid, tvättas som vanligt med shampoo och balsam (mask).

Recept nummer 5

 • 2 msk röd chili tinktur;
 • 2 msk havtorn eller ricinolja;
 • 3-5 droppar essentiell olja (beat, orange, lavendel, rosmarin).

Blanda alla ingredienser och applicera en mask på hårbotten avskiljning. Vi värmer med en duschlock eller cellofanfilm, inslaget med en varm handduk. Vi håller var som helst från 40 minuter till 1 timme (det ska värma och nypa lite). Därefter tvättas med schampo, helst två gånger. Denna mask kan användas 1-2 gånger i veckan.

Berikning av schampo och balm

Om du inte har tid att gråta med en mask på huvudet, kan du försöka lägga till olja i schampo eller balsam. Men det viktigaste här är att inte överdriva det, så att håret inte blir fet. Det är bäst att lägga till olja per portion shampoo eller balsam. Ta en del schampo tillsätt en droppe olja och tvätta håret som vanligt. Eller, efter att ha torkat håret med schampo, pressa ut håret så att vatten inte flyter från dem, tillsätt en droppe olja till balsam och applicera den på hårets längd, steg tillbaka från rötterna. Håll så länge som angivet av tillverkaren och skölj noggrant med vatten.

Varm oljepackning

Hot wrapping är en hemlagad spa behandling för hår.

Varmförpackning görs på torrt hår, innan du tvätter huvudet, är det önskvärt att håret inte var lack, skum eller andra stylingprodukter.

Oljan upphettas i ett vattenbad och värms varmt på hårbotten, masseras och fördelas till hårets längd. För att hårvågorna ska öppna upp och få fler näringsämnen måste du skapa en växthuseffekt. Använd en duschlock eller plastpåse och varma med en varm handduk eller ulllock. Du kan också periodiskt värma håret med en hårtork. Exponeringstiden på 40 minuter och längre. Tvätta sedan mitt huvud som vanligt.

Oljor för hår: recensioner

Någonstans mer än ett år läste jag forumet "Skönhetssalong" och det finns ofta på inlägg om naturliga oljor och hur man använder dem för hår. Men jag kunde fortfarande inte bestämma mig för att prova dem. Och så i nästa inlägg skrev flickan att med hjälp av sheasmör och jojobaolja restaurerade hon håret efter täta övergångar från en färg till en annan. I tre månader, 1-2 gånger i veckan, applicerade hon en blandning av dessa oljor (i lika stora delar) i hårets längd, flätade hennes pigtail och gick och läggte sig och på morgonen tvättade hennes hår. Bilden visade att skillnaden före och efter den kolossala, så jag sprang för att köpa dessa oljor och började också min hårreparationsresa. Jag har använt det för den andra månaden redan, och det är inte så svårt och tar inte mycket tid, och resultatet gör mig väldigt glad!

Min svärmor har bott och arbetat i Italien i mer än tio år, och i familjen där hon arbetar har fruen använt olivolja i mer än trettio år i hårvård. Hon applicerar helt enkelt oljan innan hon tvättar håret och ibland även några droppar på hennes tvättade hår. Min svärmor började också göra det här, och jag var van vid det här, jag applicerar inte alltid det, men även så har mitt hårtillstånd förbättrats avsevärt. Men köp alltid oraffinerad olivolja och kallpressad och helst en grön nyans, det är mer värdefullt.

Jag har en låda med essentiella och basoljor i mitt badrum. Av de grundläggande, jag gillar kokosnöt, hampa (jag tycker fortfarande om att lägga till maten) och naturligtvis avokadoolja, det finns många fler men de gjorde inget särskilt intryck. Från de eteriska oljorna gillar jag: apelsin, beat, rosmarin och pepparmynta, särskilt efter en hård dags arbete. Som ett resultat kan jag säga att hårets tillstånd nu gör mig väldigt glad, trots att meriterna här inte bara är oljor, spelar näring och livsstil också en stor roll, liksom de inköpta produkterna som du använder dagligen (schampo, mask, balsam, outplånligt sätt) Jag föredrar bara professionella varumärken. Och så ger allt tillsammans mig ett resultat av 5+.

Du vet, på en mask av chili peppar och ricinoljetinktur, växte jag mitt hår nästan till midjan! Och det här är inte en annons, men ett recept på att få en bra hårväxtstimulans för ett öre. Jag tar två skedar av tinktur och 1-1,5 skedar olja, ibland lägger jag också till eterisk olja, i allmänhet finns det många recept för denna mask, men jag gillar den här kombinationen. Jag gjorde en kurs på 15 procedurer, och sedan tog jag en paus för sommaren, på hösten slutade jag också den andra kursen, bara 10 förfaranden redan.

6 bästa outplånliga håroljor

Oplösta oljor - en av de mest populära produkterna för hårvård längs hela längden. Tjejer älskar dessa produkter för en uttalad kosmetisk effekt, användarvänlighet och bekväm kompakt förpackning. Särskilt bra kommer sådana oljor att passa ägare av torra, splittrade, brända, porösa, tjocka, färgade och tunna hår.

Hur gör outplånlig olja

För att undvika besvikelse måste du först och främst förstå att de outplånliga kosmetiska oljorna endast ger visuell grooming. För behandling och återställande av hår är de inte avsedda, men som ett profylaktiskt medel - bara perfekt.

I regel är i första hand i sammansättningen av sådana produkter silikoner, och tack vare deras omslutningsförmåga är det de som jämnar håret, ger dem skrynklig jämnhet, silkesmjukhet och glans, tar bort elektrifiering. Dessutom kan silikoner hjälpa andra komponenter att fördelas jämnt längs längden.

Den andra obligatoriska ingrediensen är direkt grundläggande naturliga oljor, av vilka det kan finnas flera. De ger näring och fuktar håret, gör det mer lydigt, förbättrar den naturliga utstrålningen, minskar torkarnas torrhet, tillåter klippningen efter att ha klippt längre för att hålla sig levande och fräsch.

Tillverkarna mättar också produkterna med ytterligare tillsatser - vitaminer, etrar, solskyddsmedel, speciella pärlemorskpigment för en mer glansig glans.

Funktioner vid användning av outplånliga oljor

Under inga omständigheter appliceras sådana oljor på hårrötterna och hårbotten! Detta kan leda till blockering av porer och förhindra att syre i rätt mängd kommer till lamporna.

Dessutom är det nödvändigt att följa dosen - det är lätt att överdriva oljan med outplånlig olja, och i stället för de snygga krullarna för att få de feta hängande fettisarna. Vanligtvis tar det två eller tre klick på pumpen, men här beror allt på hårets typ och längd och graden av skada. Varje tjej kommer att få ett försök att bestämma sin individuella engångsandel av fonderna.

Silikonoljor fördelas längs ungefär från mitten av vått eller torrt hår, rör sig mot spetsarna och uppmärksammar dem. Du kan förvärma massan något i handflatorna.

Och för att bestämma vilken tillverkares olja som bör föredras, kommer vårt betyg på de bästa outplånliga håroljorna, baserat på expertrecensioner och recensioner från vanliga användare, att hjälpa dig.

Odelbar olja för glanshår. Är populära märken så bra?

Kerastase Elixir Ultime Oleo-komplexa mångsidig skönhetsolja (alla hårtyper)

Professionell linje hårprodukter Kerastase - lyxigt hår i alla avseenden. Från en elegant glasflaska, galen arom med orientaliska sedlar och slutar med ett motsvarande pris. Totalt finns det 4 oföränderliga oljor i linjen, men det är just det som är avsett för alla hårtyper. Det smälter inte bara håret och förhindrar tvärsnittet, men utför också funktionen av termiskt skydd före styling.

Feedback från kosmetista.ru:

"Efter torkningen är håret med denna olja mycket glänsande, silkeslen, flödande och ser frisk ut och snyggt. Och oljan gör inte håret tyngre. Även om det appliceras på torrt hår. Skyddar väl från varm hårtork. Jag älskar den här oljan, den är perfekt! Även bland andra Kerastase oljor är det bäst, men jag försökte alla 4 typer. "

Pris: från 1 500 rubel för 100 ml

Macadamia Natural Oil Healing Oil Treatment

Om du är mot en stor mängd silikon i sminkens smink, så kommer du att tycka om denna olja: det finns bara två silikoner i det, resten är naturlig argan och macadamia oljor. Verktyget finns i en flaska mörkt glas, eftersom naturliga oljor skadas av direkt solljus. Återställer skadade hårhår och skyddar mot UV-strålning och de sorgliga effekterna av färgning.

Tips: om du köper produkten för första gången, ta en mini-version (30 ml). Så du kommer att förstå om det är värt att spendera mer på en fullflaska.

Feedback från irecommend.ru:

"Håret blir bara magiskt! Silk! Mycket glänsande och smidig! Levande och skarp! Inte ett spår av fluffiness, varje hår är komprimerat. Effekten av tungt (på ett bra sätt!) Hår, men inte slickat. "

Pris: från 3 000 rubel för 125 ml

L'oreal Professionnel mytisk olja

En av de mest populära oljorna i sin nisch. Bekväm dispenser. På hårlängden upp till axeln 2-4 faller tillräckligt. Dessutom har produkten en behaglig lukt, som kvarstår på håret med en lätt slöja. Idealisk för tunt hår på grund av dess ljushet. Förresten rekommenderar vi dig "10 snabba skönhetstekniker för att tunt hår verkade tjockt."

Feedback från kosmetista.ru:

"Vacker vätska, med en trevlig lukt, som min man verkligen gillar, absorberar snabbt i håret, gör dem inte tunga, men tar bort fluffiness. Jag använder den på torrt hår, vanligtvis två fullängds pressar. "

Pris: från 1 000 rubel för 125 ml

Dove Pure Care Dry Oil för hår

Budget, men inte mindre värd det. Oljan är placerad av tillverkaren som torr - dess konsistens är mycket lätt och absorberas direkt av håret, lämnar ingen fet känsla. Innehåller afrikansk macadamiaolja, fuktar och närnar håret, förhindrar utseendet av delade ändar.

Feedback från irecommend.ru:

"Håret efter det är väldigt mjukt, otroligt glatt, som om det var rakt med ett strykjärn. Men detta gäller bara för välskötta, släta, tjocka, tunga hår. Om du har lockigt eller mycket torrt hår, från början av huvudet, så blir det naturligtvis ingen sådan effekt. Det ger en vacker glans och trevlig lukt. "

Pris: från 500 rubel per 100 ml

Orofluido Original Elixir

En annan hit. Oljans konsistens är tjock, så att 1-2 droppar är tillräckliga för applicering. Elixiren finns i en glasflaska utan en dispenser, vilket verkar obekvämt för många, men bara på grund av viskositeten kan du ringa den önskade mängden i handflatan. Produkten innehåller argan, linfrö och tsiperusovoe oljor, skyddar håret mot solens strålar och effekterna av överdriven slitage av hårtork och curling.

Feedback från kosmetista.ru:

"Jag brukar lägga den på våthår, med särskild uppmärksamhet på tipsen. Det fuktar håret väl, de ser inte torra ut, blir inte förvirrade. De splittrade ändarna limar inte, men förhindrar deras utseende. Håret lyser och ser bra ut. Läkemedlet är mycket ekonomiskt: 100 ml ska vara i minst åtta månader. "

Pris: från 1 900 rubel per 100 ml

Syoss skönhet elixir

Syoss-märket erbjuder så många som tre alternativ för att använda produkten: innan du tvättar som hårmask, efter tvätt på fuktigt hår och redan på torrt och stylat hår, för att ge håret en slutlig glans och tämja loss hår. Oljan har en rik gul färg. Men var inte rädd, det kommer inte att färga ditt hår.

Feedback från otzovik.com:

"Håret har blivit mindre splittrat och brutet, onödigt pomp har försvunnit, håret ser inte tungt och smutsigt ut. Jag trodde att oljan skulle tvätta håret oftare, det visade sig motsatsen. Tydligen på grund av att stadsdamm inte tränger in i håret på grund av olja. Detta faktum är glatt.

Pris: från 300 rubel per 100 ml

Garnier Fructis oljeelixir för alla hårtyper

Två oljor i kompositionen omvandlar håret - argan och kamelia. Jag är glad över det faktum att oljens lakoniska komposition upptar den ursprungliga positionen. Elixiren kan appliceras även innan du tvättar huvudet, även efter att stilen har slutförts för att mjukna krullarna. För en imponerande mängd lågt pris.

Feedback från kosmetista.ru:

"Jag ansöker rikligt efter varje shampooing på vått hår (halva längden, inte bara tipsen). Ytterligare hår torkar naturligt. Efter torkning är håret mjukt, glatt, glänsande, lätt att kamma, passar bättre (utan olja, de torkar ut horisontellt och krullas i olika riktningar, bara spetsarna krullar lätt med olja). "

Pris: från 350 rubel till 150 ml

Kosmetiska oljor för hårvård

Idag försöker alla tillverkare av professionell kosmetika för hårvård att komplettera listan över ingredienser i sina produkter med kosmetiska oljor. Den utbredda användningen av oljor och konsumentintressen i ekologiska produkter driver forskare för att upptäcka nya arter. Exotiska växter, som ibland är okända även för yrkesverksamma som utvecklar professionella verktyg från vilka de producerar växt- och eteriska oljor finns i världens mest ovanliga hörn, till exempel i Amazonas regnskog, bland australiensiska vilda växter, i sydöstra Asien osv..
Med tanke på typen av olja och metoden för dess tillämpning (läs här för mer information), kan du enkelt välja ett kosmetik som passar ditt hår.
Egenskaper och effekter av de vanligaste oljorna, liksom sällsynta och exotiska oljor.

Bland de exotiska typerna av oljor utsänder - Asaiolja, Arganolja och Murumuru-trädolja.


Asaiolja.

Acaiolja är en 100% naturlig olja erhållen från frukterna från Acai palmer - från frön och massa. Palm växer i troperna - Amazon River Basin. Använd "kall" vakuumteknik, tack vare vilken 99% av användbara ämnen är bevarade. Oljan är rik på fettsyror - Omega-3, Omega-6, Omega-9; mineralämnen, proteiner, aminosyror och polysackarider. Det höga innehållet av fytosteroler, karotenoider, polyfenoler och antocyanidiner - naturliga antioxidanter, skiljer Acaiolja från andra vegetabiliska oljor.

Olja Asai fuktar djupt, närmar sig håret, främjar deras återhämtning. Regelbunden användning av kosmetiska produkter som innehåller Acaiolja kommer att göra håret elastiskt, jämnt, friskt, fyll med glans och glans.

Tillverkare av professionell kosmetika med acaiolja:

Amazon-serien - Ekologisk professionell kosmetika, Acai Line

Davines - Italiensk tillverkare av professionell kosmetika, Natural Tech-linjen.

Arganolja.

Arganolja extraheras från arganträdets frukt (från det latinska "järnträdet"), som växer i Marockos halvöken. Olja är extremt sällsynt, eftersom tillväxten av träd begränsas av klimatförhållanden. Du kan träffa träd bara i västra centrala Marocko och nära Atlasbergen. Rika på omättade fettsyror, karoten, tokoferoler, vitaminer, saponiner, anses vara en av de sällsynta och, som ett resultat, den dyraste. Denna värdefulla olja används inte bara i kosmetologi utan även i medicin (behandling av radikulit, diabetes, Alzheimers sjukdom, etc.).

Effekten av oljekomponenterna på håret är ovärderlig. Olja återställer och närmar sig torrt, sprött hår, återvänder dem till en levande, hälsosam glans. Gör hår smidig, stark och stark. Det har en regenererande och toning effekt på hårbotten, lindrar olika irritationer och förhindrar mjäll.

Tillverkare av professionella produkter för vård av hårbotten och hår baserat på arganolja:

Marknadsledare inom professionell kosmetika för hårvård baserat på arganolja - Moroccanoil (lätt behandlingsolja.)

Barex - Italiensk tillverkare erbjuder en linje baserad på arganolja - Olioseta Oro del Marocco

Egomania Profesional - israelisk tillverkare och hårvårdsprodukter - linje Egomania Keratin.

Olja Muru Muru.

Olja Muru Muru extraherad från palmerna, vars födelseort är Brasilien. Frukterna av ett 10 meter stort palmer som växer i kluster inte nedåt, men uppåt och mogna under den brännande solen, kännetecknas av ett högt innehåll av vitaminer och fettsyror - laurinsyra, myristiska och oljesyra. Denna komposition av oljan fuktar djupt torrt, hårt och lockigt hår. Läker väl. Hjälper till att hålla färgen på färgat hår. Eliminerar splittrade ändar, fyller dimmigt hår med glitter. Användningen av olja i hårvårdsprodukter gör dem kompatibla, lätta att stila, snygga och välskötta.

Amazon-serien - Organic Professional Cosmetics, MuruMuru-serien.

De vanligaste basoljorna, men inte mindre effektiva, inkluderar:

Kokosolja.

Betraktas som en av de bästa närande oljorna. Den har en tät struktur, så att håret är täckt med en osynlig skyddsfilm, förhindrar förlust av protein och skyddar mot olika skador. Det stärker och fuktar alla typer av hår. Innehåller antibakteriella och anti-svampkomponenter, vitaminer. Användningen av schampon, balsam och masker, som innehåller kokosolja, kommer att garantera ditt hår hälsa, glans och styrka.

Jojobaolja

Jojobaolja i dess sammansättning är mer sannolikt inte för oljan, men för vegetabiliskt vax, eftersom det har ett högt innehåll av syror och estrar. Detta gör det möjligt att använda oljan i ren form för både oljigt och torrt hår, eftersom det inte täpper till porer. Djupt fuktar hårbotten och håret. Hjälper till att hantera mjäll. Väl tvättas bort. Används ofta i kombination med tungoljor.

Olivolja.

Olivolja är en mångsidig olja som kan användas som en fristående produkt, eller blandas med andra oljor. Dess sammansättning innehåller omättade fettsyror - Omega-3, Omega-9, etc., näringsämnen och vitaminer. Olivolja har regenererande egenskaper, närmar sig deras struktur. Med regelbunden användning återställs fullständigt strukturen av skadat hår.

Korianderolja.

Essentiell olja erhålls från en medicinskt växtkoriander - genom destillation. Främjar stimulering av metaboliska processer i hårbotten, ökar kapillärblodcirkulationen, stärker hårrötterna och stimulerar tillväxten. I professionella hårvårdsprodukter används den i kombination med vegetabiliska oljor.

Aprikoskärnolja.

Oljan produceras genom kallpressning, vilket gör det möjligt att bevara alla de fördelaktiga substanserna och vitaminerna. Reglerar talgkörtlarna, hjälper till att syntetisera kollagen, ökar blodcirkulationen och skyddar mot mjäll. Fuktar och återställer hår, skyddar mot UV-strålar. Regelbunden användning av produkter med aprikoskärnolja kommer att stärka, fylla med glans, skydda mot solljus, vilket hjälper till att behålla fukt i håret.

Avokado olja.

Oljan innehåller vitaminer, mättade fettsyror, aminosyror, makro- och mikroelement. Återställer skört hår, tätar de splittrade ändarna, stimulerar tillväxt, närmar sig, skyddar mot olika negativa yttre faktorer. Kosmetiskt hjälper avokadooljeprodukterna till att återställa hårets hälsa, styrka, elasticitet och strålning.

Mango smör.

Denna fasta vegetabiliska olja erhålls från mango gropar. Den innehåller fettsyror, vitaminer, mikroelement. Hjälper till att släta håret, återställer, eliminerar bräcklighet, djup näring och fyller hår med glans. Den vanligaste kombinationen av applikation är mangoolja och jojobaolja.

Sheasmör (smörkarit).

Det produceras genom kallpressning. Den har ett högt innehåll av fettsyror, proteiner, syror och vitaminer. Det har en helande effekt på hårbotten och håret. Hjälper till att återställa hårstrukturen, skyddar mot UV-strålar och höga temperaturer, bota dermatit i hårbotten. Hjälper förhindra brittleness, stärker håret och återställer sin naturliga silkiness och glans. Oljens effekt är märkbar efter den första användningen av de produkter där den finns.

Tamanuolja.

Erhållen genom kallpressning. Innehåller omega-3 fleromättade fettsyror, steroler, laktoner, steroider, neutrala fetter och spårämnen. Det används aktivt i medicin, eftersom det innehåller naturliga antibiotika. I hår- och hårbottenprodukter bidrar det till att återställa täthet, förhindra förlust. Fuktar hår och hårbotten, närmar sig, slutar sårbarhet, stärker. Gör håret friskt och glänsande.

Solrosolja.

Det har ett högt innehåll av omättade fettsyror - Omega-3 och Omega-6, vitaminer och spårämnen. Solrosolja hjälper till att återställa blodcirkulationen i hårbotten, skyddar mot UV-strålar, närmar hårbotten och håret. Det har fuktgivande och regenererande egenskaper. Ser som en utmärkt balsam för torrt, livlöst, skört, skadat hår.

Hårolja

Olja - naturligt hår och skalp näring. Topp 6 eteriska oljor för hår.

Är ditt hår ständigt trasslat och elektrifierat? Bryter de ständigt ut? Eller har du torr hud, inklusive hårbotten, och håret är inget undantag? Oavsett problem och hur mycket tid du har möjlighet att "kissa" med ditt hår är hårolja ett utmärkt verktyg som du kan (och borde!) Inkludera i något vårdprogram. Användning av hårolja kan också lösa många av de vanligaste problemen med hår och hårbotten. Tja, om du inte vet vilken produkt som är bäst för dig eller om du inte är säker på resultatet, så är den här artikeln för dig. Vi rekommenderar starkt att du lägger till en av följande oljor i din skönhetsarsenal!

Typer av håroljor

En mängd olika oljor som kan användas för hårvård, det finns många - så att en oerfaren konsument fryser i förvåning, förbryllad av de många alternativen. Vi hjälper dig att räkna ut vad som är och börja med de viktigaste typerna av oljor som kan användas i olika hårvårdsprogram.

För hårvård använda grundläggande (essentiella) och eteriska oljor. Eteriska oljor i väst är ofta märkta som EOS. Olja betraktas som "bas" om den erhålls från de delar av växten som innehåller den största mängden fett - i regel är dessa frukter: frön, frön eller nötter. Eteriska oljor är flyktiga, de är vanligtvis erhållna från frön. Eteriska oljor tillverkas vanligen genom destillation. Som regel används essentiella oljor mindre ofta eftersom de är för koncentrerade och flyktiga, men ändå bidrar några av dem till att förbättra hårets tillstånd och lösa många estetiska problem.

Den andra typen av håroljor är bas- eller bäroljor. De fick detta namn eftersom de levererade den aktiva beståndsdelen till huden. Huvudet kan hänföras till alla kända sorter av vegetabiliska oljor. Carrieroljor används bäst som en naturlig grund för hårmaskor. Vissa bäraroljor är generellt luktfria, och de flesta har en svag, söt, nutty smak. Kallpressning och maceration är de två huvudsakliga metoderna för att erhålla "bärare". Dessa oljor är väl beprövade inom hårvård: de förbättrar hårväxten och ger näring till folliklarna.

Håroljor kan förekomma i olika konsistenser och former av frisättning, men den största mångfalden observeras i sina växtkällor, som bland de effekter de har på håret. Om vi ​​pratar om förberedelsen av hemlagade hårvårdsprodukter, kommer de grundläggande och eteriska oljorna att vara mycket användbara: många av dem är bra för behandling av hårbotten. Till exempel hjälper tea tree-olja mjäll, rosmarin - "gör" håret växa snabbare, lavendel är indicerat för torr hårbotten och pepparmynta lindrar kliande hårbotten och stimulerar hårväxten. Du kan skapa en unik komposition med egna händer - en exklusiv naturlig hårvårdsprodukt. Så vem är rätt produkt?

Topp 7 eteriska oljor för hår

 1. Lavendelolja är inte bara känd för sin utmärkta aromatiska komposition - den är perfekt för att behandla hår och förbättra tillväxten. Lavendelolja hjälper till att "vakna upp" hårsäckarna och hjälper bli av med mjäll och klåda, förhindrar brott, kluvna toppar och även bra för alla hårtyper. Denna olja är framställd av lavendelblommor (mindre ofta från plantans yta), vanligtvis genom ångdestillation. Den mest kända är lavendelolja som ett botemedel mot behandling av fokal alopeci, där håret faller ut på vissa delar av huvudet. Daglig hårbottenmassage med lavendelolja främjar hårväxt: denna metod har redan producerat synliga resultat under flera månader. Lavendelolja går bra med många andra eteriska oljor, inklusive teolja, jojobaolja och rosmarin.
 2. Kamilleolja Kamille är känd för att lugna nerverna. I själva verket, precis på samma sätt som det gör för ditt hår och hårbotten: kamomillolja lindrar inflammation efter ingrepp i frisersalong, allergiska reaktioner, som är utmärkande peeling, kliande hårbotten och mjäll.
 3. Pepparmintolja hjälper till att stimulera blodflödet till rötterna och vilande hårsäckar: det hjälper håret att få ordentlig näring, ger syre till kroppen, vilket i sin tur stimulerar hårväxten. Med användandet av denna olja uppstår en karakteristisk tippningsförmåga - detta är ett gott tecken, vilket indikerar att oljan fungerar, stimulerar blodflödet till hårbotten.
 4. Rosemaryolja kan beskrivas som en fuktkräm för hår, vilket också hjälper till att rensa hårbotten i döda hudceller. Rosemaryolja anses vara mycket användbar för att lösa problem som fläckning, mjäll och kliande hårbotten. Rosemaryolja stimulerar hårfollikelns aktivitet - som ett resultat växer håret snabbare och blir starkare.
 5. Tea Tree Oil har en antiseptisk effekt: det hjälper till att hålla hårbotten fri från bakterier och skyddar mot svampinfektioner. Tea Tree Oil normaliserar talgkörtlarna, minskar utsöndringen av talg och löser sålunda problemet med fet hår. Tea Tree Oil i kombination med andra eteriska oljor (rosmarin, lavendel) kommer att bidra till snabb eliminering av mjäll.
 6. Citronolja kommer att vara speciellt användbar för fet hår, vilket visas i fet seborré. Det är dock inte rekommenderat att använda citronolja med alltför torrt hår och torr hårbotten.
 7. Smörsmyrra (kommifory abyssinian). Men myrra är bara mycket väl lämpad för torrt hår - det hjälper till med brist på hårbotten genom att normalisera funktionen hos talgkörtlarna. Naturopater använder också myrraolja för löss.

Det finns många andra eteriska oljor som kan användas för olika typer av hår: Med regelbunden applicering av en lämplig produkt kan du få bra resultat.

Basoljor och deras fördelar för hår

Kockolja - kanske nr 1 hårväxtstimulans bland alla bäraroljor. Dess effekt är mycket originell: många av de problem som är förknippade ackumulering på ytan av hårbotten och hårrötterna av talg - det bokstavligen täpper hårsäckarna och "stänga av" sin verksamhet. I slutändan kan detta leda till problem som fokalhaltighet: hårfolliklar, oförmåga att fungera ordentligt, ge inte en ny "tillväxt". Sparar burdockolja, som snabbt tränger neråt och enkelt försvagar vidhäftningen av talg mot hårrötterna och hårbotten, vilket löser upp detta "lager". Hårbotten och hårsäckarna släpps och ges möjlighet att fortsätta sina normala aktiviteter. Kockolja har förmågan att hämma hyperaktiviteten hos talgkörtlarna, vilket gör det till ett idealiskt val för personer med fet hårbotten. Denna olja är dock lämplig för alla typer av hår. Till exempel, när det är torrt, hjälper det att återfuka och närma håret.

Castorolja är en vegetabilisk produkt härrörande från ricinolja, vilken är en färglös eller väldigt svagt gul, luktfri eller smaklös vätska. Den är rik på ricinolsyra, som används för att behandla hudsjukdomar, såsom svampinfektioner. Castorolja närmar sig hårrötterna och hårbotten, hjälper till att behålla fukt i dem, vilket förhindrar tömning. Castorolja läggs till hårvårdsprodukter med olika uppgifter: det hjälper till att "täta" fukten i dem, mjukar och synligt tykar håret. Castorolja kan också användas som en fristående produkt.

Kokosolja är en utmärkt naturlig balsam, som anses vara en av de bästa naturliga ingredienserna för att näring, skydda och återställa tillväxten av skadat hår. Den är full av mättade fettsyror (innehåller mer än 90%), vilket hjälper till att mjukna och fuktar hårbotten. Det indirekt stimulerar hårväxten. Kokosolja minskar också hårbrottet: Fettsyror gör håret mycket bättre. Kokosolja med regelbunden användning ger hårets huvud en fantastisk glans och exotisk arom. Perfekt för alla som klagar på torrt hår. Kokosolja innehåller också vitaminer E och K, ett antal mineraler (mangan, järn) och nyckelproteiner, proteiner som är nödvändiga för att närma sig försvagat hår. När du köper kokosolja, ge företräde åt oraffinerade produkter som inte innehåller tillsatser eller hjälpkomponenter.

Oliveolja - används för att förebygga och behandla håravfall, det stärker och smälter också hårkutiklet. Den innehåller högst enomättade fettsyror och vitamin E. (Vitamin E är en antioxidant som signifikant stimulerar hårväxten.) Både monoättrade fettsyror och E-vitamin ger fukt, skydd och näringsfunktioner. Men med frekvent användning av olivolja finns risk för att få feta rötter efter bearbetning. För vården är det bäst att välja produkten "extra virgin": endast denna etikett säkerställer att oljan erhölls genom kallpressning från nyskörd oliver och innehåller inte kemikalier. Grön olivolja har en högre kvalitet än guldgult.

Ren arganolja är inte billig, men effektiviteten motiverar priset: effekten av dess applicering är fantastisk - håret blir slät som silke och ger fantastisk glans. Arganolja är rik på vitamin E, innehåller omega-3 och omega-9-fettsyror, som djupt närmar sig hårkutiklet. Utöver detta innehåller den också linolsyra och oljesyror, som fuktar håret väl. Många problem, som torrt, tråkigt eller lockigt, fluffigt hår kan lösas med denna underbara produkt. Arganolja kommer att återställa förlorad glans efter upprepade kemiska krullningar, färgning, hårrätning och andra aggressiva behandlingar. Det kommer att bidra till att bevara färgen efter att ha färgat håret, förhindrar torrhet, fungerar som en sköld från skadliga UV-strålar och skyddar håret från miljöföroreningar. En av de mest framträdande fördelarna med arganolja är att den, till skillnad från andra basoljor, är viktlös - ganska lutad, så även med regelbunden användning kommer det inte att belasta ditt hår och gör dem inte oljiga.

Hårolja: applicering

Hårmaskar. Vi har listat endast de mest effektiva och krävda av många dussintals oljor som är bra för att växa och stärka håret. Välj olja för att förbereda masken strikt beroende på hårtyperna. Ägare av fint hår bör tillämpa sådana produkter extremt måttligt, och helst, bara vid hårspetsarna. Recept för hårmaskor baserade på oljor - otaliga, liksom oljorna själva.

Du kan använda sololjor eller blanda - det här är de grundläggande recepten för hemlagade masker för att växa och stärka håret. Produktion och sammansättning av de mest beprövade av dem, du kan titta på videon.

Aromatisering av hår. Det är känt att håret helt håller lukten, så om du vill lägga till en fin varaktig doft på din bild, lägg några droppar av din favoritolja på kammen och kammen. Essentiell olja kan också tillsättas till balsamkonditioneringsmedlet eller i termiskt skyddande medel. Perfekt aromatisera håret av lavendelolja, rosmarin, ros, jasmin och sandelträ.

Huvudmassage. Lägg 3-5 droppar på dina fingertoppar och massage din hårbotten försiktigt - stressen kommer att tas bort som en hand!

Recensioner för håroljor

 • 3
 • 5/5
 • 12
 • 2
 • 5/5
 • 1
 • 3
 • 5/5
 • 2
 • 4
 • 5/5
 • 4
 • 3
 • 4/5
 • 8
 • 8
 • 4/5
 • 14
 • 4
 • 5/5
 • 0
 • 8
 • 5/5
 • 9
 • 3
 • 4/5
 • 4
 • 3
 • 5/5
 • 18

sida

Hårolja är en kosmetisk produkt avsedd för hårvård. Det är skapat på basis av naturliga oljor, men till skillnad från dem har den en lättvikt formel. Stora molekyler oljor i produktionsprocessen är uppdelade i mindre. Tack vare det här verktyget absorberas snabbt, väger inte håret och alla användbara egenskaper är bevarade.

Resultatet av att använda håroljor:

 • Återställ och återfuktar strängarna, berika strukturen med användbara ämnen.
 • Glatt hår, ge det glans, gör det friskare, felfri och välskötta.
 • Skydda nagelbandet från förstörelse.
 • Förhindra bräcklighet.
 • Skydda håret från torkning under blåtorkning, med hjälp av curling irons, straighteners.
 • Fett ─ De har en stor molekylvikt, så de kan vikta strängar. Lämplig för torrt hår. Denna kategori omfattar sheasmör, ricinolja.
 • Djärv - snabbt absorberad, väger nästan inte ner strängar. Passar alla hårtyper. Dessa inkluderar avokadoolja, söt mandel, solros.
 • Torr - på grund av sin lågmolekylära vikt är de praktiskt taget viktlösa. Snabbt absorberad, väg inte ner strängar. Ett bra val för torrt och tunt hår. Denna grupp omfattar druvfröolja, kokosnöt.

Sätt att använda håroljor:

 • Applicera några droppar av produkten över hela längden eller ändarna av fuktigt hår efter tvätt. Spola inte.
 • Lägg till i schampon, balsam, masker.
 • Applicera på frisyren efter styling för att lägga till glans.
 • Gnugga oljan i hårrötterna, lämna i 20-50 minuter. Tvätta sedan ditt hår. Denna procedur bör utföras högst en gång i veckan.

Den maximala fördelen för håret ger användningen av följande medel: - ricinus, oliv, argan, burdock, linfrö, kokosnöt, druvolja, jojoba. Det är viktigt att kompositionen inte innehåller syntetiska föroreningar, artificiella smaker.

Vår databas har redan samlat 103 recensioner om håroljor. Du kan också dela din åsikt med projektdeltagarna genom att lägga till en recension om hårolja på hyllan. Varje oberoende rating påverkar våra högsta betygsoljor, vilket hjälper människor att bara köpa de bästa håroljorna.Nästa Artikel
Falskt hår på hårnålarna (tressy)