Cornstarch Packa Top Grade - Review


Genom att utföra hemhårvård använder kvinnor många produkter, ibland även oväntade, såsom stärkelse för hår. Någon älskarinna är känd för stärkelse, den är granulär, vit i färg, har ingen smak och arom. Detta ämne, många hemmafruar använder i matlagning för att laga dressingar, gelé, såser eller bara förtjocka maträtten.

I det här materialet kommer vi att se på denna produkt från en annan vinkel, inte ur kulinarisk synvinkel, men från en kosmetologisk.

Stärkelse fördelar för hår

Stärkelse är ett kolhydrat, vars kemiska sammansättning är ganska dålig, men dess fördelaktiga egenskaper i kombination med andra produkter ökar. När pulvret reagerar med hudfett på huvudet bildas glukos, vilket är en utmärkt substans för näring av folliklarna. Användningen av stärkelse för hårvård hjälper till att bli av med håravfall, accelerera tillväxten, lägga till glans och stärka glödlamporna.

En del av den resulterande glukosen, som inte går på näring av folliklarna, oxideras, på grund av vilket vatten och koldioxid bildas. Den första utför god hydrering och näring av strängarna, och den andra rengörs effektivt huvudets yta från smuts. Under oxidation utför stärkelseblandningen hårbehandling, mättar dem med glans, släpper ut.

Stärkelsen innehåller lite vitamin B3 (PP) vilket är mycket viktigt för hår. Dess effekt är inriktad på att förhindra håravfall, förbättra tillväxten, och viktigast av allt, för tidigt hår åldrande och utseendet på tidigt grått hår.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Torrt schampo för fet hår

I vanligt stärkelse bär namnet - torrt schampo. Dess minsta partiklar absorberar framgångsrikt talg och smuts, vilket förfriskar håret. På grund av dessa egenskaper är denna naturliga substans ett utmärkt alternativ till schampo, när det inte går att tvätta håret helt.

Tvätta håret med stärkelse är väldigt enkelt i praktiken. För detta förfarande måste du fördela lite av pulveret på partiklarna på toppen av huvudet och lämna i 10 minuter. För att bli av med det vita pulvret sänker vi huvudet och borstar det med fingrarna, bara en del kommer att tas bort. För fullständig rensning av huvudet måste du använda en kam med sällsynta tänder, du kan använda hjälp av en hårtork, men luftflödet ska vara kallt.

Stärkelse maskerar ansökningsregler

Stärkelse - ett ovanligt ämne för att laga sina egna händer hemma kosmetiska blandningar. Detta är inte rågmjöl och honung, som helt enkelt blandas och appliceras. Stärkelsehalsmaskar kommer endast att vara effektiva med korrekt och noggrann användning, för att inte rusa från sida till sida med okunnigheten om hur man kan bli av med de formade klumparna på rötterna, som inte vill lämna kronan.

 1. I större utsträckning är denna produkt lämplig för fet hår eller utsatt för fett. Det rekommenderas inte att använda det i förhållande till torkade trådar.
 2. För kosmetiska ändamål, använd majs eller potatis.
 3. Liksom alla vegetabiliska produkter kan detta ämne orsaka en allergisk reaktion. Innan du applicerar blandningen på huvudet, utför testet, vilket får det att appliceras på handleden i 10 minuter.
 4. Huvudsyftet med stärkelse - rengöring hår från föroreningar, därför är det huvudsakligen används på ett smutsigt huvud.
 5. Applicera produkten på torrplattan. Om det är vått eller något fuktigt kommer pulvret att tas i viskösa och klibbiga klumpar som inte tvättar väl även när de tvättas med schampo.

Hemlagad recept stärkelse hår masker

Som tidigare nämnts används stärkelsepulver ofta som ett torrt pulver. Men inte mindre effektiva är masker gjorda hemma. De blandas med kokosmjölk, ägg, olivolja, gelatin, tillsätts till schampo. På grund av substansens aktiva påverkan är det möjligt att utföra lätt lamination av hår med stärkelse, restaurering av skadade och försvagade trådar. Ibland förbättras effekten av schampo blandat stärkelse och balsam.

För ökad tillväxt

Denna mask av potatisstärkelse bidrar till att växa chic hår, släta krullningar och minska deras entanglement.

komponenter:

 • 40 gr. senapspulver;
 • 20 gr. starchy;
 • 1 msk. l. schampo;
 • 20 gr. jästgranuler.
Beredning och applicering:

Blanda alla lös med varandra, lägg sedan till den angivna volymen shampoo och mitt huvud. Blanda blandningen på en fuktig topp, massera med fingertopparna, håll i 10 minuter, skölj med mycket vatten.

Video recept: Mask för hårväxt med potatisstärkelse och kiwi

Mot en nedfall

Underbar stärkande mask, närmar sig folliklarna och lökarna, minskar hårets hudintensitet och perfekt fuktar.

komponenter:

 • 4 msk. l. potatisjuice;
 • 40 gr. potatisstärkelse;
 • 20 ml jojobaolja.
Förberedelse och användning:

Flera färska potatisar utan skala tre på en liten rivare, extrahera den önskade volymen juice, kombinera den med pulver och bearbeta huvudets hud. Klä duschdunken och handduken i 45 minuter. Tvätta huvudet med schampo.

För att stärka med kål

Bra näringsämne för rötterna, fuktar strängarna, ger sken och elasticitet.

komponenter:

 • 4 msk. l. kålblad;
 • 40 gr. pulver;
 • 20 ml olivolja.
Förberedelse och användning:

Koka bladen, hugga den önskade mängden kombinerade med stärkelse och smör. Den erhållna blandningen appliceras på huvudet, vändes med polyeten och en scarf i 60 minuter. Tvätta som standard.

För volym och densitet med kefir

Eliminerar överflödigt fett, ger jämnhet och glans till tråkigt hår, lämpligt för tunt hår.

ingredienser:

 • 1 kopp kefir;
 • 2 skivor rågbröd;
 • 1 äggvita
 • 1 msk. l. stärkelsepulver.
Produktion och användning:

Vi suger brödet i en varm jäst mjölkprodukt, knådar den med en gaffel, kombineras med protein och pulver. Blandningen appliceras på toppen av huvudet, resten av strängarna fördelar sig. Tåla under en varm keps 45 minuter, skölj.

Video recept: Mask för tråkigt, skadat och svagt hår

För torrt hår med mjölk

En underbar lösning för återupplivning av torrt hår, vilket ger dem glans, elasticitet och mjukhet.

komponenter:

 • 2 msk. l. stärkelse;
 • 1 msk. l. mint;
 • 150 ml mjölk.
Receptet och hur man ansöker:

Krossa färsk mint, fyll den med varm mjölk och blanda med pulver. Fördela lösningen på huvudet, tåla en halvtimme. Tvätta av standarden.

För oljigt hår med tomat

Tomatmasken är en utmärkt vitamincocktail, vilket bidrar till att eliminera aktiv salinisering av huvudet.

komponenter:

 • 1 tomat;
 • 6-8 gr. stärkelse;
 • 25 ml olivolja.
Tillverkning och tillämpningsmetod:

Min mogen tomat, ta bort huden från den, slipa i puré, kombinera med pulver och smör. Vi bearbetar allt hår och hud, lämna det under locket i 40 minuter. Ta bort som vanligt.

För delade ändar med kräm

En majsstärkermask hjälper till att förbättra hårets övergripande tillstånd och återanpassa de torkade och trasiga ändarna.

ingredienser:

 • 1 tsk. hallonblad
 • 1 tsk. svart vinbär;
 • 2 msk. l. stärkelse;
 • 2 msk. l. grädde.
Beredning och appliceringsmetod:

Knippa alla ingredienser i en homogen lösning, bearbeta trådarna från mitten av längden och till ändarna, lämna i filmen i 30 minuter. Vi tvättar traditionellt.

Användbar video: Laminering av hår med stärkelse, kokosmjölk, citronsaft och olja

Stärkelse användning recensioner

Jag lärde mig först att stärkelse kan användas för att rensa huvudet när jag gick en vecka lång vandring. Det var inte möjligt att tvätta håret vid ett normalt tillfälle, och hennes vän rådde oss att dra håret på rötterna med stärkelse och kamma sedan ut det. Effekten slog mig, håret blev verkligen mycket fräschare.

Katarina, 30 år gammal

I flera år har jag använt majsstärkelse för att bibehålla friskt hår. Efter maskerna med honom är håret mjukt och silkeslen, växer bra och faller mindre ut.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Hur man gör torrt schampo hemma

Om du någonsin har använt ett inköpt torrt schampo eller hört talas om det, tänkte du förmodligen på hur man sparar och om möjligheten att göra en liknande produkt själv. Denna möjlighet finns, hemlagad torr schampo är en riktig och enkel sak.

Vad är torr schampo för?

Torka schampo - hårrengöring utan användning av vatten. Han ersätter inte en fullständig huvudtvätt, men kan komma till räddning i nödsituationer när han behöver tvätta huvudet och det finns inga lämpliga förhållanden. Verktyget hjälper till att uppdatera håret när det är för fet, det kommer att komma till räddning om det för tillfället är oönskade att våta huvudet av någon anledning, till exempel på grund av sjukdom.

Funktionsprincipen för torrschampo består i dess absorberande egenskaper - aktiv pulveriserad shampoo komponenten absorberar överflödigt fett från håret efter en tid efter applicering av pulvret kammade håret blir renare och fräschare.

Metoden att använda torra schampon är inte ny, det användes av våra förfäder många århundraden sedan, med hjälp av lera och barkpulver som rengöringsmedel. Under moderna förhållanden är det lätt att förbereda torrt schampo.

Hur man gör torr schampo

ingredienser

Fettvättare som är tillgängliga hemma skiljer sig naturligtvis från de som ingår i torra industriella shampooer: Professionella produkter använder en balanserad komposition, komponenterna genomgår särskild behandling, kompletterar och förstärker varandra. Och ändå kan du få ett bra resultat av torr tvättning med hjälp av dessa ingredienser:

 • talk, baby pulver;
 • bakpulver;
 • potatis eller majsstärkelse;
 • kakao (för brunetter);
 • ris, havre, vete och majsmjöl;
 • vit och blå kosmetisk lera;
 • kli;
 • torr senap;
 • pulveriserade torra medicinska växter: nässla, björkknoppar, burdockrötter, violer och ingefära;
 • krossad havregryn ("Hercules").

Populära Recept

Förbered ett torrt schampo är enkelt: Alla ingredienser blandas helt enkelt i en behållare, komponenterna med stora partiklar är försmordade i en kaffekvarn till ett pulver. Du kan förbereda kompositionen för flera applikationer, den lagras i en välsluten burk på en torr mörk plats. blandade:

 • Flakes Hercules, babypulver och läsk i förhållandet 6: 1: 0,5.
 • Kakaopulver, stärkelse och läsk i förhållandet 6: 1: 0,5.
 • Kosmetisk lera, stärkelse och läsk i andelen 6: 1: 1.
 • Hvedemjöl, kullock, näsblad i ett förhållande av 3: 1: 0,5.
 • Flakes Hercules - 4 msk. l., talk - 1 msk. l. utan diabilder.
 • 3 st. l. senap och kakao med 1 tsk. ingefära rotpulver.
 • Hvetklid och senap 2: 1.
 • Vit och blå lera 1: 1 tillsättes en liten talkum till lerblandningen (ca 1 tsk. För 2 msk. Av blandningen).

För lukt och för kosmetiska ändamål kan en droppe kamille, apelsin, tea, citron eterisk olja sättas till blandningen. Det viktigaste - överdriv inte det, eftersom schampon bör absorbera fett från håret och inte absorbera komponenterna!

Villkor för användning hemlagad torr schampo

 • Pulvret appliceras på torrt hår med en pensel och sprids jämnt över delarna till en längd på 5-7 cm från rötterna.
 • Efter applicering av blandningen måste du massera huvudet så att schamponet är bättre fördelat över hårets yta och absorberar bättre fettet. du bör försöka att inte gnugga pulvret i hårbotten.
 • Efter 3-10 minuter kan du börja kamma shampoo med tjock kammusling.
 • Resultatet kontrolleras framför spegeln - om det finns feta områden på huvudet kan shampooet appliceras igen.
 • Efter högkvalitativ kamning borde inga spår av torrt schampo förbli på håret, håret bör märkbart fräscha.
 • Det sista steget - hår styling.

Viktiga rekommendationer

 • Torrt schampo används inte på för fet hud: effekten kommer inte att märkas.
 • Torrt schampo är obekvämt för användning på långt hår: det tar för lång tid att borsta.
 • Du kan inte använda torra schampo två gånger i rad: efter en användning ska du följa vanliga shampooing med vatten och schampo.
 • Använd inte torr schampo mer än en gång i veckan: Komponenter kan överdriva hår, hårbotten, täppa huden porer.
 • Vid applicering av torr schampo är det viktigt att observera åtgärden: Ett överskott av pulver kommer att förstöra håret, det blir svårt att ta bort håret på ett torrt sätt. Därför är det bättre att applicera en liten blandning först och sedan lägga till om det behövs.

Torr schampo är en bra hjälpare, du behöver bara lära dig hur du använder den korrekt, för att välja det mest lämpliga receptet för ditt hår. Och viktigast av allt, glöm inte att den "torra tvätt" - ett tillfälligt förfarande som inte kan ersätta den vanliga shampooingen.

Hur man gör torra schampo hemma från improviserade medel?

Torrschampo är ett pulver som appliceras på hårrötterna. Efter att ha använts, förvärvar strängarna ytterligare volym och glans. Curls som detta verktyg är applicerat, passar lätt in i håret. Därför är den relevanta frågan: hur man gör torrt schampo hemma utan extra kostnad?

Klar torra schampon

Ready Batiste shampoo överensstämmer med allmänt accepterade standarder. Verktyget ger volymen att krulla, så att du kan rensa bort den ackumulerade talgens hud. Efter att ha applicerat shampooet blir de försvagade delarna lydiga och silkeslika. Medlen frigörs både i en stor flaska och i mini-versionen.

Kloran-schampon har en uttalad terapeutisk effekt. Verktyget säljs på apotek. Företaget tillverkar produkter för olika typer av hår. Kvinnor med feta trådar bör vara uppmärksamma på schamponet, som består av njur- och havrextrakt. Skönhetsprodukter från Klorane har en trevlig lukt. De appliceras perfekt och ger håret ett välvårdat utseende.

Produkter från "Dove" är gjorda av rismjöl. Fördelarna med kosmetiska produkter från detta företag inkluderar:

 • Närvaron i shampooingredienserna med uttalade vårdegenskaper. Fonder från "Dove" stärker försvagade och livlösa krullar;
 • applikationshastighet
 • stor mängd;
 • trevlig lukt;
 • rimligt pris.

Produkt varumärke "Hästkrafter" är billigt. Shampoo finns i form av en spray. Inuti flaskan finns en speciell boll som underlättar processen att röra vätskan. Verktyget gör lockar fluffigt, rengör snabbt feta trådar.

Fördelarna med hemlagade produkter

Användningen av hemlagat torrt pulver orsakar sällan följande effekter:

 • försämring av talgkörtlarna;
 • håravfall
 • Förekomsten av irritation i hårbotten;
 • mjäll;
 • klåda.

Hemlagad schampo består av naturliga ingredienser. Därför minimeras risken för allergier efter applicering på förorenade strängar.

Huvudkomponenterna i hemlagad torr schampo

Sammansättningen av schamponet, som framställs hemma, innehåller vanligtvis följande ingredienser:

 • stärkelse;
 • liten mängd soda;
 • talk;
 • lera;
 • senap;
 • markerad havregryn;
 • kanel;
 • kakao;
 • aromatiska oljor;
 • markade medicinalväxter.

Det är viktigt! Vid val av komponenter för ett torrt pulver beaktas hårets typ och skuggans skugga.

Cornstarch Shampoo Preparation

Torkpulverets sammansättning innehåller följande produkter:

 • 2 matskedar stärkelse;
 • ris mjöl i mängden en matsked
 • 3 droppar orange eterisk olja;
 • 10 gram drickpulver.

Torka schampo att göra hemma är ganska enkelt:

 1. Alla komponenter ansluts.
 2. Orange eter sättes till den erhållna blandningen.
 3. Verktyget omrörs grundligt i en mixer.

Därefter måste du noga kamma håret. Torrt pulver appliceras med rena händer mot hårrötterna. Du kan använda en stor pulverborste.

Hårbotten masseras med fingrar i tre minuter. Efter denna tid kramas strängarna försiktigt. För att förbättra effekten, är massageborsten insvept med gasbind eller ett rent bandage.

Receptet för torrt schampo för feta trådar

Följande ingredienser är närvarande i sammansättningen av torrt pulver för fettkrullar:

 • 1 msk jord kanel
 • 50 gram potatisstärkelse;
 • en liten mängd citroneter.

Fördelarna med de enskilda ingredienserna presenteras i tabellen.

Vid beredning av torr schampo blanda ihop kanel och potatisstärkelse. I den resulterande massan tillsätt 3 droppar citronolja. Shampoo appliceras på torrt hår med mjuka massagebehandlingar.

Torrt schampo för tjejer med rött hår

Representanter för kvinnan med eldröda krullar passar verktyget, där det finns sådana komponenter:

 • ½ tsk senap
 • kli (1 matsked);
 • 10 gram kanel.

Ingredienserna blandas noga till en homogen massa. Det resulterande pulvret appliceras på hårrötterna.

Clay Blend

Den torra blandningen innehåller följande komponenter:

 • 1 tesked stärkelse;
 • 2 matskedar blå lera;
 • 10 gram soda.

För att göra ett blått lerpulver blandas ovanstående komponenter. Tork shampoo gjord av blå lera är idealisk för kvinnor med mörka trådar. Efter applicering av pulvret till blondt hår på krullarna kan det förbli ett gråfall.

rekommendationer

Kosmetisk produkt är inte lämplig för ägare av alltför fet hud. Effekten av dess användning kommer att vara mild.

Pulvret ska inte appliceras på långa krullar: processen att kamma tråden kommer att ta lång tid. Verktyget ska inte användas mer än en gång i veckan. Detta kan leda till igensättning. Vid frekvent användning av torrt pulver kan andra biverkningar uppstå:

 • mjäll;
 • skalning av hårbotten;
 • minskning av hårfollikelns hållfasthet
 • hudirritation;
 • Försvinnandet av naturlig glans.

På förorenade strängar måste man applicera en liten mängd schampo. Annars kommer krullarna att förlora sin glans och se livslöst ut. Kosmetisk blandning appliceras på rent hår innan du gör en festlig frisyr.

Gör ett torrt schampo med egna händer - ett recept

Det finns inget lättare än att göra ett torrt schampo för oljigt (torrt, färgat - vilket hår som helst) hemma. Dry shampoo recept varierar från deafeningly elementary till killerly enkelt, enkelt och mycket enkelt. Var behöver du växande händer, några elementära åtgärder och en tillgänglig uppsättning ingredienser - och voila! - kreativ potential i åtgärd, verklig natur och kostnadsbesparingar där.

Naturligtvis kan du köpa torrt schampo. På hyllorna i kosmetiska butiker finns det dussintals alternativ för olika prisklasser i mycket kreativa format - från pulver till spray. Men först, varför betala mer?

För det andra är det alltid trevligt att vara övertygad, men inte att tro - alla är medvetna om hur tillverkare med "naturlig" komposition och "lämpliga även för känslig hud" ingredienser fuskar?

För det tredje ökar den kreativa processen och gör något med egna händer, även om det är blygsamt, mycket trevligt.

I stort är torrt schampo ett pulver som absorberar överflödigt fett från håret och sedan lätt kammas ut. Med torr schampo kan du uppdatera ditt hår utan att tvätta, vilket är viktigt på en resa, med ett upptaget schema eller, för att vara ärlig, om du har problem med vatten. Dessutom stärker torra schampon hårroten, lindrar irritationen på hårbotten och kan ge lite volym till svagt och tråkigt hår.

Dry shampoo hjälper dig att flytta från daglig shampooing till ett mer skonsamt schema (även om du inte har en hårtork) och att inte flaunt håret med smutsigt hår - vänja sig oftast, de kommer bli vana vid det, men du behöver fortfarande leva till det.

Grunden för torr schampo - stärkelse och mjöl, plus ibland läsk. Det vita pulvret i mörkt hår ser emellertid åtminstone konstigt ut, och i blont hår blir det märkbart, så försumma inte noggrann gnidning, massage.

Det är osannolikt att kammar helt torrt schampo, särskilt om håret är tjockt, långt eller krökt, så du måste lägga till något som hjälper pulvret att blanda med hårfärgen. Till exempel beroende på hårets ton, kanel, kakao eller gurkmeja, men endast om de inte har specifika reaktioner.

Hur kan stärkelse hjälpa ditt hår?

För hårvårdsprodukter använder du en mängd olika produkter, ibland - helt oväntat. Vi vet alla stärkelse - ett vitt, granulärt pulver utan smak och lukt, som används av hemmafruar för att förtjocka förtjockningen av rätter, förbereda förband, gelé, såser.

Det är dags att titta på det från en annan vinkel: det visar sig att du kan använda hårstärkelse som ett utmärkt torrt schampo eller som en del av olika masker.

Hemligheten med stärkelse på håret

Stärkelse är en kolhydrat, dess kemiska sammansättning är relativt dålig, men detta förhindrar inte att ämnena i dess sammansättning kommer in i olika reaktioner med andra element. Som ett resultat bildas nya ämnen som visar sig vara så fördelaktiga för hårbotten.

Stärkelsemekanismen för hårets hälsa och skönhet består av följande punkter:

 • blandning med fett på håret, vilka talgkörtlar utsöndrar, stärkelse bildar glukos, vilket är ett värdefullt näringsämne för rötterna: de blir starkare, slutar falla, krullarna börjar skina och växa snabbare;
 • En del av glukosen, som inte har gått till rötterna, under inverkan av samma fett på håret, oxideras, bildar koldioxid och vatten: den första bidrar till grundlig rensning av strängarna från förorening, den andra fuktar;
 • Under processen med denna oxidation frigörs tillräckligt med energi, vilket är nödvändigt för en vacker, hälsosam, naturlig glans och glans av hår.
 • Dessutom finns en liten mängd niacin närvarande i stärkelsen - ett vitamin som spelar en viktig roll i hårets hälsa: det förhindrar förlusten, främjar tillväxten av strängar, och viktigast av allt - förhindrar tidig gråtning;
 • flera mineralämnen i stärkelsekompositionen (kalcium, fosfor, kalium och natrium), är aktiva deltagare i många metaboliska processer, normaliserar subkutant blod och lymfatisk cirkulation, främjar sebaceous körtors normala funktion, kontrollerar fukthalten i cellerna.

Sådana användbara egenskaper för stärkelse för hår tillåter det att användas aktivt för torr tvättning av oljiga strängar, när det finns mycket liten tid kvar innan en ansvarsfull händelse och det finns ingen tid att tvätta håret. Jämfört med butiks torra schampon har stärkelse en obestridlig fördel: det är billigt.

När det gäller effektivitet är de inte sämre. Negativa granskningar att stärkelsen förvandlas till klumpar under proceduren och sedan inte tvättas eller kammas ut från strängarna dikteras huvudsakligen genom otillbörlig hantering av denna produkt som en kosmetik för hår. Här behöver du veta några lilla tricks.

Viktig rådgivning från förlaget!

En ny studie av hårvårdsprodukter avslöjade en fruktansvärd figur - 98% av de populära schamponerna förstöra vårt hår. Kontrollera sammansättningen av ditt schampo för närvaron av sulfater: natriumlauryl / laurethsulfat, kokosulfat, PEG, DEA, MEA. Dessa aggressiva komponenter förstör hårstrukturen, berövar krullarna av färg och elasticitet, vilket gör dem livlösa. Men det här är inte värst!

Dessa kemikalier tränger igenom blodet genom porerna och sprids till de inre organen, vilket kan orsaka allergier eller till och med cancer. Vi rekommenderar starkt att kassera sådana schampon. Använd bara naturkosmetik. Våra redaktörer genomförde en serie schampontester, bland vilka de identifierade ledaren, Mulsan Cosmetic.

Produkterna uppfyller alla standarder och standarder för säker kosmetika. Mulsan är den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Vi rekommenderar att du besöker den officiella hemsidan mulsan.ru. Vi påminner dig om att naturkosmetik har en hållbarhetstid som inte överstiger ett års lagringsutrymme.

Stärkelse tips

Stärkelse är inte en vanlig produkt för framställning av kosmetiska hårvårdsprodukter. Detta är inte mjöl och honung, vilket är tillräckligt för att lägga till någon mask, och de kommer att ge den önskade strukturen och många användbara egenskaper.

Effekten av stärkelse kan endast uppnås om du använder den klokt, noggrant och noggrant, så att du inte rinner håret i strimlar från irritation bara för att stärkelsepumparna vid rötterna inte vill kamma ut:

 1. Indikationer: Oljig hårtyp.
 2. Kontraindikationer: torkat, bitt, sprött hår.
 3. För kosmetiska förfaranden är det bäst att välja potatis eller majsstärkelse.
 4. Stärkelse - inte en ofarlig produkt. Liksom alla naturliga växtbaserade läkemedel kan det orsaka allergier, så innan du använder stärkelse som kosmetisk för hårvård, gör ett litet hemtest för närvaron av allergener i din hud. Pulver handleden i 10 minuter med pulver, borsta sedan bort stärkelsen och följ dina känslor i en timme. Om det inte är det minsta ledet av klåda, brinnande, rodnad, utslag, kan produkten användas säkert för sitt avsedda ändamål.
 5. Eftersom stärkelsens huvudsakliga funktion är att rengöra hår från olika slags föroreningar, bör den användas på ett smutsigt huvud.
 6. Vid tillämpning av stärkelse till håret, se till att att de inte var våt, annars agenten men besvikelse, inget gott kommer inte att göra: av vatten stärkelse rullade i klibbiga, viskösa klumpar, som sedan avlägsnas från håret kommer att bli mycket svårt, även med schampo.
 7. Stärkelse - inte verktyget som kan användas dagligen, eftersom det är för intensiv effekt på talgkörtlarna. Försök att använda den endast när det är nödvändigt, när tillståndet av fet hår lämnar mycket att önska, medan andra medel förblir maktlösa. Försök att vända sig till stärkelse för hjälp i sådana fall, inte mer än 2 gånger i veckan - det här är maximalt.

Med dessa få enkla tips kan du använda stärkelse till fördel för ditt hår. Det har inte bara avskräckning: med regelbunden användning av denna produkt kommer oljigt hår inte längre att lysa och kommer att bli förorenat mycket mindre ofta än tidigare.

De kommer att se mer attraktiva, ljusare, sluta falla, börja växa snabbare. Endast positiva resultat - det här är vad som kan uppnås med regelbunden användning av stärkelse för att läka och städa upp ditt orubbliga och problematiska hår.

Hårstärkelse Recept

Starkast för hår används oftast som ett torrt schampo, det klassiska receptet är enkelt och enkelt.

Mycket mer tid tar beredningen av masker för hår med stärkelse, men det kommer att motiveras av den anmärkningsvärda effekt som de kommer att ha på strängarna.

Torrt schampo för fet hår

Stänk rötterna i ditt hår med en liten mängd stärkelse, sprida avskiljningen flera gånger. Du kan ta bort pulvret från strängarna efter 5-10 minuter.

För att göra detta, sänk ner huvudet och borra stärkelsen från håret med fingrarna: en del av pulvret kommer att avskalas efter denna manipulation. Kamma sedan strängarna med en sällsynt kam. Du kan använda en hårtork genom att rikta en ström av kallt (inte på något sätt varmt) luft till hårrötterna.

Tomatstärkemask för hårvolymen

Är tillräckligt stor, det viktigaste - en mogen, saftig tomat dopp i kokande vatten, ta av sig försiktigt skal, ta bort frön, mosa tills puré, blanda två msk potatisstärkelse, tillsätt sedan en matsked oraffinerad olivolja, vilket är önskvärt att förvärma på vattenbad.

Blanda allt detta noggrant tills en homogen blandning bildas, applicera över hela längden av strängarna jämnt i 30-40 minuter, skölj sedan av masken med ett schampo.

Skrämmekräm och stärkelsemask

Blanda 1 tesked hackad hallon och svartbärblad, 2 matskedar bordsstärkelse. Torka allt detta med 2 matskedar grädde.

Åtgärdstid - högst en halvtimme, du kan göra isoleringen av cellofan och en handduk. Tvätta av masken med anti-mjällbehandlingsschampo. Två sådana kraftfulla verktyg (hemlagad mask och butikshampoo) tillsammans kommer att ge fantastiska resultat.

Kål och stärkelsemask mot håravfall

Blanda 4 matskedar av hackad kålblad med 2 matskedar stärkelse, lägg till 1 matsked oraffinerad olivolja uppvärmd i ett vattenbad. Blötlägg en timme på huvudet, skölj med vanligt schampo.

Stärkelse som livsmedelsprodukt uppskattas mycket av hemmafruar, så det är i nästan varje kök. Det kostar inget att höja sin rang och producera på bästa sätt att ta hand om fet hår, vilket alltid är ett problem för deras ägare.

Med regelbunden användning av stärkelsemaskar och schampo för krullar blommar de, blir mycket vackrare, snyggare och starkare. Säg adjö till håravfall och mjäll: stärkelse kommer att se till att du kommer ihåg dem mycket mindre ofta nu.

lycklig naturliga

Naturligt tillvägagångssätt för hälsa, näring och skönhet

Hur man gör torrt schampo hemma

Dela inlägget "Hur man gör torrt schampo hemma"

Hushålls Dry Shampoo är en effektiv, billig, naturlig produkt för att öka hårets friskhet. Hur man lagar mat Ansökningsmetod

Från tonåren lider jag av överdriven fet huvudbotten. Och ja, jag lider eftersom det ger mig mycket besvär.

Till slut kom det till att du var tvungen att tvätta håret varje dag. Och då undrade jag varför mitt hår inte växer alls?

Som det visade sig var svaret väldigt enkelt. Mitt huvud är ofta, vi tvätta bort de naturliga skyddsoljorna, vilket leder till torrt hår och splittrade ändar. Och med dem växer långt hår är nästan omöjligt.

Jag bytte till schampon och balsam med 100% naturliga ingredienser. Alltid plockade upp dem för oljig hårtyp, vilket jag tycker var ett stort misstag. När de tvättades av, torkade de mitt hår helt. Resultatet: rötterna var feta och spetsarna - torkade.

Min mat är nära ideal, så jag tror att det ökade fettinnehållet i hårbotten är fortfarande sådan min ärftlighet.

Jag försökte träna mitt hår utan att tvätta dem i flera dagar i rad. Men eftersom jag har hår och så tunt, är det lätt att föreställa mig vem jag var, utan att tvätta huvudet i ännu 2 dagar.

Allt detta varade tills jag upptäckte Dry Shampoo! Och nu tror jag att detta är en nödvändig sak för nästan hela den vackra halvan av mänskligheten.

Hushålls Dry Shampoo är ett effektivt, billigt, helt naturligt botemedel som är väldigt lätt att förbereda och applicera på ditt hår hemma.

Vad är torr schampo?

Det är ett ämne som absorberar överskott av talg / olja, när den appliceras på hårrötterna och håret. Resultatet - voluminöst, friskt hår som är lätt att stila och hålla i form.

Majoriteten av torra schampon i sin komposition, som många andra hårvårdsprodukter och inte bara, har inget naturligt.

Home Dry Shampoo kan användas för alla typer av hår.

Hur man gör torr schampo?

Den är förberedd helt enkelt. Ingredienser finns i nästan alla hem eller är lätta att köpa i affären.

Du behöver:

 • Corn / potatisstärkelse / arrowrootpulver - 1/4 kopp
 • Jord kanel / kakaopulver - mängden beror på hårfärgen
 • Eteriska oljor, (valfritt) - 4-6 droppar
 • Borsta för rodnad

Om du är blond, behöver du förmodligen inte lägga till kakao eller kanel (men det beror på skuggan).

Jag lägger till en blandning av kanel och kakao till mitt brunt kopparhår. Även om jag nyligen började använda rena pilotpulver (i Amerika är det svårt att hitta icke-GMO-stärkelse) med orange essentiell olja, helt enkelt för att mina andra hälften inte gillar lukten av kakao eller kanel på mitt hår, men han gillar lukten av apelsin. Men om dessa luktar inte stör dig - använd det gärna.

När du applicerar rent stärkelse eller arrowroot ser håret lite gråaktigt ut, så jag rekommenderar att du ansöker 2 timmar innan du går ut eller på natten.

Jag lagar vanligtvis detta schampo i reserv och förvarar det i en behållare för att inte slösa bort tiden att blanda den nästa gång.

Hur man ansöker:

 1. Applicera torrschampo på partings, precis som du applicerar färg eller henna.
 2. Vi dunk vår rodna borste (jag använder en gammal pensel), borsta lätt av överskottet och applicera det på rötterna och på håret (vanligen 5-7 cm från rötterna).
 3. Efter alla avskiljningar appliceras, massera lätt hårbotten för att förbättra absorptionen av talg.
 4. Kombinera sedan noggrant håret och kamma ut stärkelsen / pilen.
 5. Vi tittar i spegeln och kontrollerar om det fortfarande finns "feta" områden. Och om vi hittar sådan, så använder vi vår torra schampo igen på dessa webbplatser.
 6. Därefter applicerar jag arganolja för hela längden av håret, förutom rötterna. Arganolja ger sken från fuktighet (jag har torra tips).

Det är viktigt:

 • Överdriv inte det. Om du applicerar för mycket Dry Shampoo, kommer håret att förlora sin glans och kommer att se ut som torr och livlös. Så det är bättre att applicera mindre och sedan lägga till, än omedelbart "överpulver" håret.
 • Dry Shampoo är inte en ersättning för att tvätta håret. Det kommer till nytta när du till exempel äter på semester eller på naturen eller till och med som mig, som inte vill tvätta håret varje dag när det gäller hårhälsa.

Nu tvättar jag mitt hår varje 5-6 dagar. Jag applicerar Dry Shampoo 3 dagar efter att ha tvättat håret. Och även efter 6 dagar ser mitt hår fortfarande skrymmande och rent ut.

Och jag bekänner, mitt hår med torrschampo ser mycket mer voluminöst ut än utan det. Det kan skapa ett problem för personer med mycket tjockt hår.

För att normalisera produktionen av talg och hårglans rekommenderar jag att du sköljer håret med äppelcidervinäger.

Dry Shampoo är ett idealiskt alternativ till frekvent ohälsosam hårvård. Gör det själv hemma från naturliga ingredienser är inte svårt och resultatet, tror jag, kommer att glädja alla.

Torka schampo gör det själv för mörkt och blont hår

Hej kära läsare! Förmodligen kommer du att hålla med att varje kvinna står periodvis inför en situation där hon är sen och inte har tid att tvätta håret. Men vill inte gå ut med ett smutsigt huvud! I detta fall kan torr schampo hjälpa till, vilket snabbt kommer att rätta till situationen. Under de senaste åren har torra schampon blivit alltmer populära, särskilt efter att många stylister och dermatologer började stödja shampooets vägrörelse, eftersom frekvent tvättning av huvudet leder till uttorkning av skyddskiktet, naturliga oljor från hårbotten, torr hud, mjäll och håravfall hår. Här erbjuder jag alternativ för hur man gör ett torrt schampo med egna händer.

Torka schampo gör det själv

Handlingsprincipen för torra schampon är att de består av ämnen som absorberar överflödigt fett från håret. I det här fallet börjar håret se bättre ut. Ja, och stylat otvättat hår som behandlas med torrt schampo är lättare än efter tvättning med vanligt schampo.

Butiken torra schampon kan kosta mycket och innehåller kemikalier som isobutan, butan och propan. Så varför inte skapa ditt eget torra schampo? Du kommer att spara pengar (alla nödvändiga ingredienser är sannolikt redan i köket) och du kommer inte att gnugga extra kemikalier i ditt huvud.

ingredienser:

För rättvist hår

 • 1/4 kopp majsstärkelse;
 • 1 tsk kanel;
 • 3-5 droppar eteriska oljor (tillval).

För mörkt hår

 • 1/8 kopp majsstärkelse;
 • 1/8 kopp kakaopulver;
 • 1/8 kopp kanel;
 • 3-5 droppar eteriska oljor (tillval).

instrument:

 • Måttbägare;
 • Blandningstank;
 • Blanda sked;
 • Förseglad behållare med lock;
 • Pensel för smink eller för applicering av hårfärg (tillval);

Basen av torrschampo är majsstärkelse, det absorberar mest fett på huvudet och håret. Kanel har antibakteriella och helande egenskaper, har en fördelaktig effekt på hårbotten. Eteriska oljor ger en behaglig lukt till ditt hår. Torrt schampo för mörkt hår karakteriseras av närvaron av kakaopulver i dess sammansättning. Det döljer vittnets majsstärkelse, så även om schampopartiklarna kvarstår på huvudet, kommer de inte att se ut som mjäll. Dessutom innehåller den vitaminer, mineraler och antioxidanter som är bra för hår.

Vad man ska göra:

Mät ut den önskade kvantiteten bulkbeståndsdelar och häll dem i blandningsbehållaren. Rör om en sked (du kan lägga till eteriska oljor om så önskas) och häll det i behållaren där det kommer att lagras. Använd efter behov.

ansökan

Pensel applicera torrt schampo på oljiga områden av hårrötter. Till exempel, i området med pärlor. Vid behov fördela shampooet längs hårets längd från rötterna till ändarna. Försök inte att gnugga schampo i hårbotten, annars kan det orsaka klåda. Lämna shampoo på håret i 5-7 minuter så att det absorberar det överflödiga fettet, och kamma sedan håret med täta tänder för att avlägsna schamponpartiklar.

Torr schampospray

Detta schampo använder samma koncept som tidigare schampon. Men det använder också vatten och ett flyktigt ämne - vodka eller alkohol.

ingredienser

1 kopp varmt vatten;
1/4 kopp majsstärkelse;
1/4 kopp vodka (eller alkohol);
3-5 droppar eteriska oljor (tillval).

instrument:

Måttbägare;
Förseglad flaska med en spray.

Vad man ska göra:

Blanda alla ingredienser i en liten sprayflaska och skaka väl. Före användning skaka shampoo, spray på rötterna och feta hår. Låt håret torka och stila som vanligt.

Obs!

Användningen av torr schampo kan inte ersätta shampooing. Använd det i fall då det är nödvändigt att uppdatera hårets utseende mellan vanliga shampooing.

I allmänhet började jag nyligen gillar pulverprodukter mycket. Nu, för att städa mitt ansikte och kropp började jag använda den naturliga indiska åtgärden, som är ett pulver och som jag också gör mig själv. I den här artikeln beskrev jag i detalj hur man gör det och hur man använder det.

Hur man gör torrt schampo hemma

Om ditt liv är fullt av händelser och oväntade svängar, skulle det vara bra att inte vara beroende av inhemska besvär. Att släcka hett vatten, långa resor, plötslig byte av planer är inte längre en anledning att se coy när det finns ett gott torrt schampo till hands. Det gör att du snabbt kan städa upp ditt hår när du inte kan tvätta håret på traditionellt sätt.

Du kan välja ett färdigt verktyg i form av en spray - sortimentet har nyligen varit otroligt brett. Tillverkare försöker uppfylla kraven hos varje kund och erbjuder formuleringar för hår av olika typer och nyanser. Det är dock värt ett sådant nöje ganska dyrt, och en flaska räcker för bokstavligen flera applikationer.

Är det möjligt att undvika onödiga utgifter eller frustration från att köpa en lågkvalitativ produkt? Självklart! Förbered ett underbart torrt schampo, välj ingredienserna på egen hand.

Förutom hjälp i nödsituationer, kommer han att erbjuda dig ytterligare tjänster:

 • Mitt huvud mindre ofta kan du minska dess greasiness.
 • Färgat hår håller den ursprungliga färgen längre.
 • Omsorgskomponenterna tar hand om ditt hårs hälsa.

Det verkar som att förbereda ett sådant verktyg - enkelt. Så det är, men för att göra det perfekt måste du noggrant välja ingredienserna. Dessutom kan många naturliga ämnen orsaka allergiska reaktioner - var uppmärksam på dina känslor.

Tips för att göra torrt schampo

Pulveriserad mjölk, grädde, lycopodia (pulver av månens sporer) - dessa substanser innehåller i sig stora mängder fett, så du bör inte lägga till dem.

Var praktisk: Skapa en komposition som har funktionerna torra deodorant för kropp och fötter, en mjuk skrubb eller en mask för hår och ansikte. Var försiktig när du väljer ingredienserna och deras koncentration.

Pepparbox eller annan kryddflaska med ett perforerat lock kan vara en lämplig behållare för ett sådant verktyg. Dessutom kan du lagra den i en flaska och dra gasväv, en bit nylonstrumpor eller annat finmaskigt tyg på halsen av det. Ett annat alternativ - en burk smuligt pulver. Applicera torrt schampo bekvämt med en pulverpuff, stor pensel för rodnad eller vanlig bomullssvamp.

Torrt schampo med cikoria

 • Rågmjöl - 1 matsked
 • Potatisstärkelse - 1 matsked
 • Instant cikoriapulver - 1 tsk
 • Ginkgo Biloba Extract - 0,25 tsk
 • Hydroxietylcellulosa - 0, 25 tsk
 • Raspberry Ketone Solution - 2 droppar
 • Citron eterisk olja - 2 droppar

Sifta mjöl genom den finaste sikten, kombinera med alla andra torra ingredienser. Tillsätt keton och eterisk olja, gnid försiktigt med en sked.
Shampoo är klart!

Var inte rädd för att experimentera - byt komponenter efter eget gottfinnande. Lätt att förbereda och förmåga att uttrycka din fantasi kommer säkert att göra ditt schampo det första steget för att göra mer komplexa kosmetika.

Huvudkomponenterna för torrt schampo (50-100%)

Sammansättningen av det hemlagade schampotet kan innehålla en mängd olika ämnen som hjälper till att rensa håret från överflödigt fett. Några av dem utför endast en absorberande funktion, andra är utformade för att ge volymen till ett hår, andra - uppdatering, den fjärde är utrustad med läkning egenskaper, de femte som ger kompositionen den önskade färgen.

Huvudkomponenterna i torra schampon är vanligtvis kolhydratpulver - stärkelse eller mjöl av olika ursprung. De absorberar väl sebum - hudfett - och omsluta håret, ge dem extra volym. Mjöl, speciellt - en grov slipning, innehåller stora partiklar - när man kammar tillsammans med dem, tas smuts också bort från huvudet. Nackdelen med denna komponent är dess inkonsekvens, så det är bättre att använda det i ett schampo för blondiner.


Stärkelse har en mindre struktur, det är omöjligt att helt ta bort sina rester med en kam. Men å andra sidan känns det inte på håret när det berörs, och det blir nästan transparent genom impregnering med fettsekretion. Erfarenheten visar att samtidig användning av dessa komponenter är optimal. Mjölpartiklar avlägsnas lättare, eftersom stärkelse gör håret mjukare.

Ibland används mineralföreningar som grund för hemlagad torr schampo:

 • Talk. Detta ämne används för tillverkning av babypulver. Dess partiklar är mycket små, absorberar fukt och fett väl, innehåller kisel och magnesium. Det har en uttalad torkningsegenskap, så lång användning kan orsaka skört hår och skalning av hårbotten. Dessutom är det uppfattningen att regelbunden inandning av talkum kan leda till cancer.
 • Soda. Prisvärd, men förskräcklig komponent. Hyppig användning kan orsaka hudirritation, torka ut det och också störa hårstrukturen. Om de är försvagade och benägna att tvärsnitt, använd inte läsk för att förbereda torrt schampo, särskilt eftersom dess pulver skapar inte mycket trevliga taktila känslor.
 • Kosmetisk lera. Kaolin används ofta i hårprodukter - det har många användbara ämnen för dem, botar mjäll, minskar fett, lindrar irritation, stärker rötterna. Som grund för torra schampo är leran inte så bra - dess närvaro på håret är för uppenbart. Om du vill lägga till den i blandningen, använd en lämplig mängd hårfärg i liten mängd. Lera paletten tillåter dig att förbereda ett verktyg för blondiner, och för rödhåriga och för brunetter.

Skärmningstillsatser (5-50%)

Vitt pulver kan vara synligt på mörkt hår. Med tiden kommer intensiteten i sin färg att minska, men du kan göra en torr schampongskugga, nära det önskade.

 • Kakao. Ganska en vanlig ingrediens i hemlagade torra schampo recept. Sådant chokladpulver kommer inte bara att absorbera fett, men ger också ditt hår en konditorivaror. Pulvret innehåller en viss mängd användbara mineraler och vitaminer. Du bör inte lägga till det för mycket - det finns risk för färgning av hårbotten, örngott och lätta kläder. Dessutom är det bättre att inte falla under stort regn, för att inte förklara för andra varför du har chokladstrimlar på pannan.
 • Coffee. Koffein är definitivt bra för håret - det stimulerar deras tillväxt. Lösligt pulver tints väl torrt schampo, men dess huvudsakliga nackdel - en intensiv lukt. Oavsett hur underbar duften av kaffe är, det är inte alltid lämpligt, särskilt i kombination med din parfym.
 • Cikoria. Löslig torr cikoria luktar inte lika påträngande som komponenterna beskrivna ovan. Det löser lite sämre i kallt vatten, eftersom det består av hälften av inulin. Detta ämne, som stärkelse, tillhör polysackarider och absorberar också orenheter. Dessutom används det ofta i kosmetika som en emulgerande och fukthållande komponent. Generellt har cikoriaroten extrakt en bra effekt på håret - det stärker dem från folliklar till ändar, läker irriterad hud, har en liten torkeffekt.
 • Grönsakspulver. Torra växter kan sättas till torr schampo. Färglös henna används ofta för detta ändamål. Hon har magiska egenskaper som stärker håret. Detta pulver har en grön nyans, men den kommer inte att synas på ljusbrunt hår. Inte mindre populär och användbar komponent - pulver från "violett rot". Faktum är att den så kallade torkade irisroten, bara dess smak är mycket lik violett. Förresten kommer denna subtila doft att följa med dig om du introducerar ett sådant additiv i produktens sammansättning. Förutom dessa pulver används pulver av amla, te, kalamrot och jämn senap, men den senare kan torka håret för mycket. Alla grönsakspulver ska siktas genom den minsta sikten, så att inga bitar hö kommer ut ur håret.

För älskare av experiment: Shampoo kan färgas med hjälp av vanlig ögonskugga, aktivt kol, speciella kosmetiska pigment. Var försiktig: de kan fläcka hårbotten.

Aktiva tillsatser (5-10%)

För att torka schampo, gjord med egna händer, gav håret inte bara tydlig renhet utan också styrka, det är värt att lägga till speciella kosmetiska ingredienser. De kan köpas på specialiserade nätbutiker.

 • Torka extrakt. För håret kommer den maximala fördelen att ge extrakt från växter - nässla, lind, burdock, ginkgo biloba, amla, ginseng, vete, bärbär. Dessutom finns det extrakt av propolis, röd eller svart kaviar - bara lista inte. Välj kosttillskott för din hårtyp och humör. Var inte rädd för att lägga lite mer än vad som anges på förpackningen - i torra blandningar beter sig komponenterna mycket mer passivt.
 • Aminosyror silke eller keratin. Dessa ingredienser kommer omedelbart att göra håret mjukare och mjukare, och långsiktig användning kommer att stärka dem väl och lindra hårbotten av irritationer. Lägga till en liten mängd silke kommer att underlätta lätt avlägsnande av stora schamponpartiklar vid kamning.
 • Proteiner av ris eller vete. En bra ingrediens för torr schampo är en extra absorberande som skyddar och stärker håret.
 • Silikonmikrosfärer. I torra formuleringar uppvisar utmärkta mattningsegenskaper.
 • Hydroxietylcellulosa. Detta naturliga gelningsmedel i torrt schampo hjälper till att avlägsna fettföroreningar, men kommer att ta hand om att hårbotten och håret inte är för torra.
 • Mineralpulver. Oxider av zink, aluminium, titan; Glimmer glimmer, pärla och speciella kosmetiska föreningar - Matlake Opa, Covabead Glas, Borglöd. Dessa tillskott kommer att ge hår jämnhet, förbättra rengöringseffekten, skydda mot ultraviolett strålning. Några av dem har en liten glans.
 • Salicylsyra. Syrapulver bör användas i minimala koncentrationer. Det hjälper till att undvika förekomst av inflammation i hårbotten och blockering av kanaler, bidrar till att minska fettsekretionen.
 • Raspberry keton Den doftande bär ingrediens främjar aktiv tillväxt av hår. För framställning av kosmetika som används i form av en två procent alkohollösning.

Smaksättningskomponenter i torrt schampo (1-3%)

Om ditt torra schampo inte har en särskilt trevlig lukt, korrigera den med doftande tillsatser. Vätskeformiga ingredienser tillsättes droppvis och tritureras så att pulvret absorberar aromen och fukten avdunstar.

 • Kryddor. Jord kanel, nötkött, kardemumma, anis. De bör läggas i blygsamma proportioner, eftersom de kan orsaka irritation.
 • Eteriska oljor. Kanske det bästa alternativet smak. För torra schampo är oljor av citron-, bergamot-, lavendel-, mynta-, cypress-, enbär-, rosmarin, clary salvia, vinväxter, timjan, rökelse, cedarolja väl lämpade - de provocerar inte för stor sebumproduktion.
 • Syntetiska dofter. Stort urval, intensiv lukt, lågt pris - alla fördelar med ett sådant additiv.
 • Favorit parfym. Så att hårets doft inte dissonerar med din parfym, kan du lägga en droppe parfym till shampoopulvret. Kontrollera att lukten av en sådan blandning över tiden inte övergår till något oacceptabelt.

Smaksatta formuleringar bör förvaras i en hermetiskt förseglad behållare.Nästa Artikel
Fläckschampo: vilken är bättre