Grön Läkare - Näsduk för mjäll för hår: recept och användaregenskaper


Många anser att nässlor är en värdelös och särskilt obehaglig ogräs på grund av att det är täckt med stingande hår. Men det användes i folkmedicin för behandling av ett brett spektrum av sjukdomar, från och med 1500-talet.

Och idag är det fortfarande en mycket populär medicinsk växt. Det är dock mycket överkomligt och det finns på fältet, i skogen eller i landet, som börjar i början av våren och slutar i slutet av hösten.

Gräsegenskaper

Nässla anses praktiskt taget det bästa folket åtgärda mot mjäll. Samtidigt stärker håret, förhindrar förlusten, hjälper till att förbättra sitt utseende och påskynda tillväxten. Andra örter läggs ofta till det, vilket ökar effektiviteten av formuleringarna.

Användningen av nässla mot mjäll har inga kontraindikationer, förutom individuell intolerans. Därför rekommenderar vi att du utför ett hudtest innan du använder något medel baserat på det.

För att göra detta, applicera den beredda kompositionen på handleden i en halvtimme. Om det inte förekommer några inflammatoriska processer under denna tid på huden, kan du fortsätta använda den för behandling av mjäll.

Innan du börjar behandlingen, måste du besöka en hudläkare, eftersom det i vissa fall kan mjäll orsakas av vissa sjukdomar, där behandlingen av folk rättsmedel inte kommer att ge önskad effekt.

Du bör också vara medveten om att nässle ger en gyllene nyans till blekt hår.

Kemisk sammansättning

Växtens kemiska sammansättning innehåller ett stort antal användbara ämnen:

 1. Vitaminer C, Bl, B2, PP, K, A, E;
 2. Mikro- och makronäringsämnen: järn, magnesium, kalcium, kalium, jod, fosfor;
 3. Syror: Folsyra, myrsyra, ättiksyra;
 4. klorofyll;
 5. Eteriska oljor;
 6. kolhydrater;
 7. proteiner;
 8. Fiber.

Kombinationen av dessa komponenter hjälper till att förbättra blodcirkulationen i hårbotten, förbättrar epitelregenerering och eliminerar klåda. Förutom det faktum att håret blir starkt, elastiskt, med en ljus, rik färg, med regelbunden användning av nässla mjäll.

Långvarig lagringsmetod

Det är naturligtvis bäst att använda fräsch, ung nässla för behandling av mjäll, men det är inte alltid möjligt. På vintern är det nödvändigt att använda torkade råvaror, som kan köpas på apotek eller skaffa sig själv.

För denna växt måste du dra ut tillsammans med rötterna och torka, hänga på vinden eller under en skugga i skuggan. Näsbenet torkar vanligtvis helt i en halvmåne. Därefter krossas råmaterialen och smulas i glasburkar eller tjocka papperspåsar.

Nässkörd är önskvärt att utföra innan fröna uppträder. Dessa växter innehåller mer näringsämnen.

buljong

Torkad nässla

Ett avkok av torkat nässla är önskvärt att bereda under användning av ett vattenbad. Detta bidrar till maximal bevarande av näringsämnen.

Detta görs med två behållare med olika volymer. I ett litet glas råmaterial hälls och hälls en halv liter vatten.

Den är placerad i en stor, fylld med vatten. Koka måste bibehållas i tjugo minuter. Sedan avkokas infusionen över två timmar och filtreras. För att förbättra dess effekt kan du lägga till en tesked honung.

Det här verktyget rekommenderas att tvätta håret. För att göra detta blandas hundra milliliter buljong med en liten mängd vanligt schampo. Denna komposition kan appliceras på hår av vilken typ som helst. Det måste gnidas i hårbotten och fördelas också över hela längden av håret.

Detta hjälper inte bara till att eliminera mjäll, utan också för att stärka håret, samt påskynda tillväxten. Avkoket kan också användas som en balsam, spädning av en del med tio delar vatten.

Torkat nässla med ättika

För att förbereda denna buljong, häll ett hundra gram nässla med en halv liter kokande vatten och samma mängd äppelcidervinäger. Kompositionen får stå i en halvtimme och stam. Det är nödvändigt att applicera det efter varje tvättning av huvudet, det hjälper inte bara att bli av med mjäll, utan också att bli ägare av tjockt och starkt hår.

Från nässle och kolvfot

Ett avkok av nässla och kolfot rekommenderas att använda, förutom att mjäll är fortfarande närvarande och kliande hud. För dess förberedelse måste du ta 50 gram av varje växt, hugga och häll en liter kokande vatten.

Kompositionen skickas till en mörk plats i tre timmar och filtreras därefter. Infusion bör appliceras minst tre gånger i veckan som en balsam, samtidigt som den gnuggar den i hårrötterna. Istället för coltsfoot kan du använda plantain, burdock, John's wort eller pepparmint.

Alkoholtinktur

För att förbereda alkoholiska nässeltinkturer, ta färska näsblad och tvätta dem ordentligt. Därefter krossas råmaterialet, placeras i en glasbehållare och hälls tio gånger mängden vodka. Kompositionen hålls i tio dagar och filtreras.

När den används suddas tinkturen i hårrotsarna utan att behandla håret. Detta kommer att bidra till att förbättra blodtillförseln till glödlamporna, rengöra hårbotten med överflödiga fettavlagringar, förhindra håravfall.

Tillsammans, alla dessa faktorer kommer att hjälpa till att bli av med mjäll snabbt.

Alkoholtinktur av nässla kan endast användas för oljig hårtyp. Använd inte kompositionen mer än två gånger i veckan, eftersom detta kommer att torka ut håret, bidra till försämring av färg och struktur.

Rhizome lotion

För att förbereda en lotion från näsens rötter måste du ta ett hundra gram krossade råvaror, häll en halv liter vatten och håll i ett vattenbad i tjugo minuter. Ostuzhenny buljong måste dräneras, häll i det två hundra milliliter vodka och insistera på en dag.

Du kan använda ett annat recept för att göra alkoholkrem från näsens rötter. Tjugo gram råvaror häller en halv liter vodka och insisterar i två veckor. Därefter sammansättningen av stammen och kombineras med kosmetisk salicylalkohol i mängden femtio gram. Sammansättningen gnids i hårrotsarna varannan dag.

Nettle mask

För att göra en skummask för hår måste du ta:

 • nässla (torkad) - fyra teskedar;
 • jäst (torr) - femtio gram;
 • honung (flytande) - fyra matskedar;
 • olja (olivolja) - tre matskedar;
 • olja (persika) - fem droppar.


Beredningsmetod:

 1. Nettle hälla ett glas kokande vatten och insistera en halvtimme;
 2. Torka buljongen, tillsätt jästen och lämna den i ytterligare en halvtimme;
 3. Häll flytande honung;
 4. Tillsätt oliv och persikaolja.

Masken gnids i hårroten och fördelas över hela längden. Huvudet ska vara täckt med en plastpåse, och omslutas med en handduk ovanpå, vilket ökar maskins effekt.

Tjugo minuter senare ska det sköljas ordentligt med ett schampo. Behandlingsförloppet varar i en månad, då ska du ta en paus i två månader och, om nödvändigt, upprepa behandlingen.

Kombinationen av ingredienserna som ingår i denna mask hjälper dig att snabbt bli av med mjäll och förbättra hårets tillstånd. Torr jäst stärker håret och accelererar tillväxten, liksom normaliserar fettinnehållet. Honung, rik på vitaminer, mikro och makro, kommer att ge ditt hår extra näring och hjälpa till att återställa sin struktur.

Med hjälp av olivolja mjukgör och fuktar. Ferska olja bidrar till att förbättra ämnesomsättningen i folliklarna. Denna mask är lämplig för alla typer av hår, men applicera det inte på skador på hårbotten.

Ytterligare information i videon nedan:

Sap växter

För att göra näsjuice, ta fem matskedar fräscha löv och hugga dem i en mixer. Gnugga den här massan i hårrötterna och täck huvudet med polyeten och linda upp med en handduk. Procedurens varaktighet är en timme, då måste du tvätta håret med varmt vatten. För oljigt hår rekommenderas att lägga till en tesked havsalt till saften.

Effekt och resultat

Mjällbröd (recept och användaranvisningar, diskuteras ovan) är mycket effektiv.

Men för att upprätthålla en hälsosam tillstånd i hårbotten och håret, bör proceduren utföras regelbundet i minst ett år.

Vad kan lägga till behandling?

Effektiviteten av behandlingen av mjäll med nässla kan ökas om du använder lossningsdieten, följer lämplig näring, eliminerar användningen av alkoholhaltiga drycker och rökning.

Om du följer riktlinjerna för beredning och regelbunden användning av ovanstående medel på grundval av nässlor, då i de flesta fall kan du bli av med mjäll och få frisk, stark, tjock och glänsande hår, spendera ett minimum av tid och pengar.

Mjäll behandling av mjäll

Nettle används för hår mjäll (pityriasis) bestående av apotek droger eller nationella recept, tillagade på egen hand, särskilt eftersom det är krävande växt finns i stora mängder i fält, skog, på deras sommarstuga från vår till höst. De flesta av recensionerna vittnar om de positiva resultat som uppnåtts under behandling med en brinnande växt medan man eliminerar mjäll, balding och stärka håret.

Sammansättning och egenskaper

Huvudämnena som utgör växten presenteras i form av ett bord:

Mjäll effekt

Mjölk är angiven för användning i form av tinkturer, avkok, masker som har en baktericid och antimykotisk effekt. Med intensiv mjukning och fuktgivande blir håret slät och glänsande. När det gäller oljig mjäll kan fytoflingor och lotioner användas för att gnugga håret i huden. Tinkturen torkar tillsammans med den antifungala effekten hårbotten, vilket minskar sebumsekretionen. För att bekämpa torr mjäll är dekoktioner och masker bättre lämpade.

Om exakt följa instruktionerna på framställning och användning av växtbaserade läkemedel överensstämmer med villkoren i nässlor, är det möjligt att bli av med pityriasis, för att hitta en stark, elastisk hår genom att investera ett minimum av tid och pengar. Med den systematiska användningen av växtbaserade läkemedel som skapats på grundval av nässla, är den första effekten märkbar efter 14-30 dagar. För att uppnå en hållbar effekt utförs procedurer regelbundet under hela året.

Nettle mjäll Recept

Traditionella läkare använder många effektiva recept för mjäll på grundval av nässla. De flesta av dem inkluderar ett avkok av gräs. På grund av det faktum att växten kan konsumeras i torkad form, är denna behandling tillgänglig året runt. Nettle kan samlas in och förvärvas självständigt, liksom köps på apoteket. Om du samlar gräset själv, bör du komma ihåg att det inte kan torkas under den starka solen, eftersom de ultravioletta strålarna förstör näringsämnen.

Bladdekok

Ett avkok av nässla eliminerar mjäll. 1 msk. l. krossade blad av en växt, häll 250 ml rent kallt vatten på eld och koka. 1 timme att insistera på den mörka platsen. Då är infusionen nödvändig för att tömma och fukta hårbotten och håret. Örmedicin lämnas på håret tills det är helt torrt. Buljong kan beredas från en fräsch växt. För detta 2 msk. l. hackat gräs och det är nödvändigt att insistera en kvart i timmen. Därefter töm buljongen och låt den svalna.

Rektinktur på alkohol

En underbar effekt är alkoholtinktur av nässla. Skölj färskblad av plantan under rinnande vatten. Skölj sedan med en lösning av kokt vatten och läsk, slipa. Häll 45% alkohol eller vodka med 1 del råvaror och 9 delar vätska. Insistera på en mörk plats i 7 dagar under ett tätt slutet lock och i glas. Filtrera sedan tinkturen. Torka huvudets hud 1-2 gånger i veckan. Herbal remedy lindrar Pitiriasis och förhindrar håravfall.

Läkningsmask

För nätskräpet från nätet behöver du: hemlagad gräddfil (2 msk. L.), Krossad örtblad (30 g), äggula (1 st.), Mjöl från senap och senapsolja, 2 msk. l. Kombinerad nässla med piskad äggula, tillsätt sur grädde. Gradvis tillsätt mjöl och senapsolja. Verktyget appliceras på huvudets hud i 30 minuter, viks med polyeten och lindas med en handduk. Tvätta av masken med schampo.

Färsk juice

Färskt plukade blad av en växt (5 ss L.) Chop blender. Den resulterande fytomassen applicerades på hårrotsarna som gnider massrörelser. Skydda med folie. Applicera en handduk för att hålla varma. Procedurens varaktighet är 60 minuter. Tvätta av masken med varmt vatten. När oljig hårtyp måste sättas till den resulterande massan av 1 tsk. havsalt.

Rot lotion behandling

Det används för behandling av Pitiriasis, kombinerat med ökat fet hår och håravfall. Ta 100 g nässlor, tvätta väl, hugga, häll 0,5 liter vatten och koka på ångbadet i 15 minuter. Torka buljongen och tillsätt 45% alkohol eller vodka i en volym på 200 ml. Insistera 1 dag. Gnid lösningen varannan dag in i hårrötterna.

Andra användningsområden

Växtsoppa används för snabbare vävnadsregenerering, sår, nötning, skärningar. Med avkokning inuti bidrar till att minska blödningen. Njurbaserade produkter hjälper kroppen att återhämta sig från operation, minska mängden socker i blodet och ta bort toxiner. Växten kan användas både i torkad och fräsch. I det senare fallet - som ingrediens för sallader och första kurser.

Vem är kontraindicerad användning av nässla?

Växtbaserade läkemedel från nässla mjäll tolereras väl och har inga specifika kontraindikationer. Om du är allergisk kan du göra ett test: Applicera en liten mängd av produkten på din handled, som du planerar att applicera på hårbotten. Om huden inte blir röd och det inte finns någon klåda, kan du säkert använda en lösning eller mask från denna ört. Den enda nackdelen med att använda nässla är en möjlig förändring i hårets skugga.

Nettle dandy decoction

Ett av de mest populära sätten är nässla. Om hårbotten är fet, och mjäll inte uppträder omedelbart efter att ha tvättat huvudet, men efter att håret blir fet, är det nödvändigt att kämpa med oljig mjäll. Detta är väl hjälpt av en avkok av nässla. Det är lämpligt att använda färska löv, men du kan också ta torkade, krossade löv och rhizomer.

För att förbereda buljongen, ta 500 g näsblad och koka dem i 0,5 liter vatten i 15 minuter. Cool och täta buljong. Det är nödvändigt att applicera, efter varje tvätt av ett huvud som en balsam, utan att tvätta bort. Ett avkok av nässla kommer inte bara att lindra mjäll, utan också stärka håret och få det att skina.

Torra rhizomer av nässla kan också användas för att förbereda ett avkok, och lägger till 1 kopp vodka eller alkohol. Den resulterande lotionen för att torka hårbotten.

Lotionen måste appliceras inom 10 dagar, det finns inga begränsningar för användning av avkok. Under behandlingen är det lämpligt att tvätta håret så lite som möjligt.

Vilka örter lindrar mjäll, topp 10 bästa decoctions i kampen mot sjukdomen

Särskilda schampon och droger för seborré finns inte alltid. Därför, före hälsa och skönhet av hår aktivt använt naturliga ingredienser. Fläckar örter har fått stor popularitet: nässla, kamille, aloe och andra. Billiga och prisvärda grönsaksråvaror löser effektivt problemet med vita flingor och parallellt förbättrar hårets övergripande tillstånd. Örter kan samlas in för hand eller köpas på ett apotek. Det viktigaste är att ordentligt förbereda medicinska avkok, tinkturer och masker från dem.

Princip för verksamheten

Naturliga råvaror växer i fält, ängar, som ogräs i sommarstugor - ett riktigt förråd med vitaminer, eteriska oljor, spårämnen och andra fördelaktiga ämnen. Detta beror på deras fördelaktiga effekter på människokroppen. Naturligtvis är sammansättningen av alla örter annorlunda.

Vissa har tanniner, kända för sin antiinflammatoriska effekt. Andra är rikligt begåvade med polyfenoler, som bland många fördelar har antibakteriella egenskaper (rosmarin, salvia).

Genom försök, fel och experiment har mänskligheten ackumulerat ovärderlig erfarenhet som möjliggör användningen av vissa växter vid bekämpning av hårbotten. Därför hjälper inte mjäll och seborré till alla örter, men bara väldefinierade.

De mest användbara råvarorna samlas på en ekologiskt ren plats, bort från företag, motorvägar. Det är viktigt att detta garanteras av tillverkaren som packar torra löv, blommor och rötter i kartongförpackningar. Maximalt resultat bör förväntas från vältorkade växtbaserade ingredienser med obestämd hållbarhetstid.

Förresten. Örter för mjäll har nästan inga kontraindikationer. Huvudförbudet är en allergisk reaktion. Men listan över medicinska växter som används i seborré är omfattande, så det är inte svårt att byta ut ett verktyg med ett annat.

Förteckning över medicinska växter

 • Aloe (agave). Det regenererar hudceller, förbättrar blodcirkulationen, stärker strängarna och stimulerar tillväxten av nya hår. Gör håret mjuk, silkeslen. Användning av aloe, kommer du märka att tipsen inte är så mycket förkedda. På grund av bakteriedödande egenskaper, agave kampar med svampen som orsakar mjäll, normaliserar fettbalansen i huvudet och därmed bidrar till att vita flingor försvinner i håret. Eliminerar klåda i huden.
 • Calendula. Mjukar, lugnar inflammerad derma, mättar den med vitaminer och mikroelement. De positiva effekterna av örten beror på att det innehåller askorbinsyra, salicylsyra och andra komponenter som är nödvändiga för behandling av seborré. På apoteket kan du köpa torkade blommor eller calendula tinktur, eller du kan självbereda dessa naturliga läkemedel. Detta rekommenderas för dem som lider av oljig seborré i huvudet.
 • Nettles. En av de mest användbara plantorna som hjälper mjäll. Den innehåller stora mängder vitaminer, mikro- och makronäringsämnen, liksom etrar, folsyra och andra komponenter. Det aktiverar hårväxt och stärker dem, gör dem elastiska och glänsande. Det förbättrar blodcirkulationen i huden, lindrar klåda och eliminerar vita flingor. När det används regelbundet ger det håret en rik nyans. Minskar fet hår, men i kombination med några andra örter, och lämpar sig för torra lock. Observera: Gamla näsblad har inte en sådan helande effekt som unga.
 • Lavendel. Dess sammansättning innehåller ättiksyra och valerinsyraestrar. Lavendel är en underbar antiseptisk. Det bidrar till att normalisera hårbotten i hårbotten. Avlägsnar vita flingor, lindrar klåda. Förhindrar håravfall, villkor dem, vilket gör det smidigt och glänsande. I många masker finns en essentiell olja av denna doftande ört, men den kan även användas i torkad form.
 • Kardborre. Kända avfettningsegenskaper, på grund av vilka det ofta används för seborré. Effektiv med håravfall, stärker folliklarna. Stimulerar rötterna, aktiverar tillväxten av strängar, återställer sin struktur. Det förnyar hudcellerna, lindrar klåda. Håret är inte längre sprött, splittrat, utstrålar glans, blir silkeslen, volym, elasticitet, kambrunn. Kockrot och olja från den (burdock) kommer att passa ägare av torra och oljiga, försvagade, tunna, skadade lockar.
 • Mor-och-styvmor. Naturligt antiinflammatoriskt och desinfektionsmedel. Positiv effekt på huden, eliminering av skalning. Förhindrar håravfall, alopeci. Stimulerar tillväxten av nya strängar, vilket gör dem mjuka, silkeslen och glänsande. Det är optimalt för kontroll av seborré, vilket åtföljs av ökat hårfett.
 • Renfana. Naturlig antiseptisk, hjälper till att bekämpa inflammatoriska processer. Gör starkare hårrötter, stärker dem längs hela längden. Det förhindrar utvecklingen av seborré, är ett bra förebyggande av förlust. Återställer torra, sköra strängar. Men kom ihåg att någon typ av skumtvätt är mer eller mindre giftig. Använd den mycket noggrant.
 • Rosmarin. Detta är en utmärkt krydda, liksom ett bra botemedel mot lockar. Det förbättrar blodmikrocirkulationen i huden, närmar hårsäckarna och aktiverar tillväxten av nya strängar. Rengör dermis, eliminerar fett och vita flingor. Stärker försvagat hår, vilket gör dem smidiga och glänsande. Du kan använda rosmarinolja eller förbereda masker baserade på vegetabiliska råvaror.
 • Kamomill. Det är svårt att föreställa sig en person som inte har hört talas om fördelarna med denna blygsamma blomma för hår. Det desinficerar effektivt inflammerad, irriterad hårbotten, lugnar den och lindrar klåda. Förhindrar ytterligare mjäll. Kamille förbättrar blodcirkulationen, stärker folliklarna och främjar aktiv tillväxt av strängarna. Gör krullarna glänsande och silkeslen, och med regelbunden användning ger dem också en gyllene nyans (viktigare för rättvisa tjejer).
 • Svalört. Innehåller askorbinsyra, tanniner, eteriska oljor, som har antimykotisk effekt. Rengör inte bara huden utan även håret. Avlastar dermis från olika utslag, eliminerar klåda, används aktivt vid behandling av seborré. Det ger curls en naturlig glans, stärker sina rötter. Det betraktas som en giftig växt, därför krävs försiktighet vid användning. Den mest skadliga från denna position är gräsroten.
 • Sage. Innehåller ett naturligt antibiotikum som kallas salvin. Det har antiinflammatoriska och antimikrobiella egenskaper. Undertrycker utvecklingen av svampinfektion, vilket provar utseende av mjäll. Eliminerar alltför hårt hår, bekämpar irritation på huden. Används för att accelerera tillväxten av strängar.

Ansökningsregler och funktioner

 1. Naturliga råvaror kan användas regelbundet för behandling och förebyggande av seborré.
 2. Använd inte växtbaserade läkemedel mot mjäll, om det ger dig obehag, rodnad, brännande känsla.
 3. Kom ihåg att giftiga örter (celandine, tansy) har mer kontraindikationer än alla andra vilda kulturer. Läs noggrant rekommendationerna från tillverkare av torravgifter.
 4. Med hjälp av växtbaserade hårprodukter under graviditeten, låt din läkare veta. Även extern användning kan skada ett ofödat barn. I synnerhet kräver rosmarin särskilda behandling. Giftiga kulturer för behandling av krullar under denna period är förbjudna!
 5. Börja terapi med en-komponent avkok eller mask. Observera reaktionen av huden och håret. Om allt gick bra, tillsätt gradvis andra örter.
 6. Alternera med olika ingredienser för att undvika beroende.
 7. Se till att örtberedningar inte faller i ögonen, munnen, näsan. Vissa kulturer kan orsaka slemhinnor.
 8. Lägg inte på huden en stor mängd juice av celandine, för att inte provocera en försämring av hälsan.
 9. Buljonger används för att tvätta huvudet eller som sköljning, vilket förbättrar effekten av ett speciellt schampo.
 10. Mjukfrekvensen bestäms individuellt. Du kan träna sköljning 3-4 gånger i veckan.

En viktig punkt! Efter att ha använt örter för mjäll med någon metod rekommenderas det inte att torka håret.

Foto före och efter

Ansökningsmetoder

För att eliminera de obehagliga symtomen på seboré, är något växtråvara lämpligt: ​​färskt och torrt, inköpt eller skördat för hand. Om du köper växtbaserade förpackningar i ett apotek eller phyto butik, var uppmärksam på utgångsdatumet.

Om du torkar blommorna och stjälkarna själv, vika dem på en skuggig, ventilerad plats. För att samla örter för mjäll, välj en klar, fin dag.

Tinkturer och avkok

1. Rosemary decoction:

 • hugga 5 gram örter;
 • häll ett glas kokande vatten;
 • håll en kvarts timme på medium värme;
 • kyla och applicera efter shampooing.

2. Medicin från burdock root:

 • vända råvaror till krossad massa;
 • anslut med vatten vars temperatur varierar vid +20. +25 ° C Andel: 1 del burdock root och 10 fluid delar;
 • varma inte mer än 15 minuter på låg värme;
 • Använd som hårspola eller distribuera över huden. Kursens längd - högst 8 veckor.

3. Njurinfusion:

 • häll ett glas torkade råmaterial i en liten behållare;
 • fyll i med vatten (0,5 liter behövs);
 • sätt i ett vattenbad, håll i 20 minuter;
 • lämna i 2 timmar så att avkoket infunderas;
 • filtrera ut. Om så önskas sötas du med 1 tesked honung. Sprid över hela längden, från rötterna till ändarna av håret.

Även denna tinktur tvättas med huvudet och blandar 100 ml med några droppar schampo. Verktyget är lämpligt för krullar av vilken typ som helst.

4. Acetikarnät:

 • Häll 100 gram torkat nässla med kokande vatten och naturlig äppelcidervinäger. Båda vätskorna tar exakt 0,5 liter;
 • lämna i 30 minuter;
 • filtrera, använd efter varje shampooing.

5. Recept med nässlor och coltsfoot:

 • slipa 50 gram av båda typerna av örter;
 • fyll i kokande vatten liter;
 • Rengör på en mörk plats i 3 timmar;
 • stam. Minst 3 gånger i veckan, använd som balsam, gnugga produkten tillsammans med hårrötterna. Det hjälper till att frigöra håret från vita flingor och eliminera klåda.

Rådet. Istället för coltsfoot kan du ta andra örter för mjäll: St John's wort, burdock root, mint och plantain.

6. Nettlealkoholtinktur uteslutande för fet hår:

 • tvätta och hugga färskt gräsblad;
 • sätt dem i en glasburk;
 • fyll i vodka. Dess mängd bör vara 10 gånger mängden växtbaserade råvaror;
 • lämna på en mörk, sval plats i 10 dagar;
 • spänning och gnugga in i rötterna utan att röra håret. Gör detta inte mer än 2 gånger i veckan. Nettle från mjäll i form av en alkoholisk tinktur förbättrar blodtillförseln till folliklarna, rengör dermis från talg, förhindrar håravfall.

7. Kockrot och celandine celandine:

 • hacka 3 torkade burkrötter och 2 matskedar av växten;
 • häll en liter kokande vatten och håll i 30 minuter över låg värme;
 • låt svalna och filtrera;
 • Skölj håret efter varje hygienisk procedur.

8. Kamilleavkok:

 • kombinera 4 msk torkt mjäll ört med 2 liter vatten;
 • koka i 15 minuter;
 • Kyl och skölj håret tre gånger i veckan, inte längre än 2 månader. Ta sedan en 12 veckors paus.

9. Tincture of herbal. Det lindrar klåda och vita flingor i 10-12 procedurer. Förbättrar blodcirkulationen i huden, hjälper till med intensiv håravfall:

 • Förbered en torrblandning genom att kombinera 50 gram kockrot, 20 gram vardera - kalamusrötter och kalendula blommor, 10 gram humlekottar;
 • Blanda och mäta 3 matskedar, som fylls med kokande vatten liter;
 • låt det brygga i 2 timmar i en ugn eller i ett vattenbad;
 • Kyl lite och applicera på rötterna i en varm form varannan dag. Behandlingsförloppet är 2 månader.

10. Tansy avkodning:

 • 100 gram råvaror häll 3 liter vatten;
 • koka i 10 minuter;
 • värm med en handduk och lämna över natten
 • Skölj håret i minst 5 minuter efter varje användning av schampo.

Rådet. Herbal decoction kommer att fungera mer effektivt om du tvätta håret med rå äggula blandat med vatten.

masker

1. Nettleolja med honung och jäst för alla typer av hår:

 • häll 4 teskedar av torkade råvaror med ett glas kokt vatten;
 • lämna i 30 minuter;
 • filtrera, tillsätt 50 gram torr jäst
 • ta bort en halvtimme igen;
 • Häll i 4 matskedar av naturlig flytande honung. Tjockt kan värmas något i ett vattenbad;
 • lägg till 3 matskedar olivolja och 5 droppar persika;
 • distribuera masken på håret, gnugga in i rötterna;
 • värm huvudet och skölj blandningen med varmt vatten efter 20 minuter.

2. Medel med aloe:

 • pressa saften från 1 medium lök med en mixer eller köttkvarn;
 • Blanda med naturlig honung, agavejuice och burdockolja;
 • Förvandlas till en enhetlig konsistens och applicera på hårrötter i 2 timmar. Rör inte på tipsen. För att förbättra effektiviteten, värm huvudet, och för att bli av med lukten av lök surgör vattnet för att skölja med citron eller vinäger.

Du kan gnugga frisk ren agavejuice i huden på natten och tvätta av på morgonen. Men med aloe mjäll med lök, är honung och burdock olja mycket effektivare. Detta verktyg eliminerar vita flingor och stärker håret.

3. Kamomillmask:

 • Häll 2 matskedar av torra råvaror med ett glas kokande vatten;
 • koka inte längre än 15 minuter, låt den brygga och svalna;
 • lägg till en matsked av burdock olja och en halv kopp kefir;
 • gnugga blandningen 40-50 minuter innan du går till duschen och skölj med baby schampo. Denna mask av kamomill hjälper från mjäll och klåda, peeling.

4. Mask av havregryn och mjällkräftor för torra och oljiga typer av seborré:

 • ånga flingorna med avkok av alla medicinska växter. Det kan vara kamille, nässla eller salvia samt växt och andra örter för mjäll.
 • Håll huvudet i minst 2 timmar.

Effekt av användning

En ungefärlig behandling av mjällbehandling för mjäll är 1-1,5 månader. Under denna tid bör du märka förbättringar i hårförhållandet. Tack vare växtbaserade buljonger kommer de att bli starkare, starkare, mer elastiska, silkeslen, de kommer att falla mindre, bryta och stratifiera vid tipsen.

Naturliga råvaror kommer att anpassa fettbalansen i hårbotten, lindra mjäll. Curls kommer att lysa i en naturlig, inte oljig glans. Från vissa örter (kamille, nässla, rosmarin) kommer strängar att få en rik nyans.

Att bota seborré bara tinkturer, decoctions och masker fungerar inte om orsaken till sjukdomen är förknippad med dysfunktion av organ och system. Problem med hormoner, nerver, mag-tarmkanalen, och inte bara kan orsaka utseendet av vita flingor i håret.

Örter är effektiva som ett naturligt alternativ till köpta schampo, balsam och balsam, och alls inte som en ersättning för fullfjädrad behandling med läkemedel.

Om du lider av mjäll och oljigt hår på grund av olämpliga kosmetiska produkter - kommer recept med naturliga ingredienser att lindra dig av dessa symtom. I andra fall krävs en fullständig kroppsundersökning för att hitta orsaken till sjukdomen. Växtbaserade läkemedel i en sådan situation kommer att vara en bra hjälp och tillägg till huvudterapin.

Användbara videoklipp

Folkmedel för mjäll.

Folkmedel för behandling av mjäll: masker, tinkturer, avkok, örter, oljor.

En blogg om skönhet och mode

En blogg om skönhet och mode

Nässla för hår - ett utmärkt botemedel mot mjäll och förlust

Hej kära läsare. Denna artikel handlar om nässla och dess fördelaktiga egenskaper för hår.

Det är fantastiskt hur många medicinska växter växer runt oss! Vid första anblicken verkar det som att nässla är en vanlig växt, men i själva verket är det en mycket vanlig växt med stingande hår på löv och stjälkar. Även om många betraktar nässla som gräs, är det samtidigt en läkemedelsväxt som har helande egenskaper: antiseptisk, sårläkning, hemostatisk och anestetisk.

Först och främst är ett avkok av nässla för hår ett supermedel mot håravfall och mjäll, det stärker rötterna mycket bra. Det används om håret faller kraftigt ut.

Kemisk sammansättning

Den rika kemiska sammansättningen av nässla (vitaminmineral) gör den användbar för eventuella problem med hår:

1. Vitaminer: askorbinsyra (vitamin C), vitaminer från grupp B, tokoferol (vitamin E), vitamin K, karoten, karotenoider.

Vitamin C i nässla är 2 gånger mer än i citron, och 10 gånger mer än i äpplen. Karoten mer än morötter, havtorn, sorrel.

Vitaminer hjälper krullarna att bli mjuk, mjuk, elastisk, elastisk, silkeslen. De stärker också rötterna, läker sår i hårbotten och tar bort oljig glans.

2. Mineraler: järn, kalcium, kalium, barium, krom, svavel, mangan, koppar, aluminium.

Makro- och mikroelement hindrar håravfall, räddar från skallighet, ökar blodcirkulationen i cellerna, aktiverar tillväxten av nytt hår, gör låsen stark och elastisk.

3. Andra: tanniner, flavonoider, phytoncider, organiska syror (formisk och gallös).

Dessa näringsämnen hjälper till att bli av med seborré, mjäll, klåda, har antiinflammatorisk effekt, stoppa förlusten, släta krullar, gör dem glänsande.

Användbara egenskaper

En gång fanns inga schampon, balsam, balsam, så kvinnor använde folkmekanismer. En av de mest populära växterna där de användes var nässla. Och nu spelar hon en stor roll i kosmetologin. hon:

 • eliminerar mjäll
 • behandlar seborré
 • stärker rötterna
 • förhindrar faller ut
 • accelererar ny hårväxt
 • tar bort överflödigt fett
 • gör krullarna glänsande och lysande
 • förbättrar strukturen
 • lindrar irritation, klåda, läker sår i hårbotten

Indikationer för användning

Nässla är en helande växt, ett universellt botemedel mot olika hårproblem. Infusion av nässla för hårfester:

• fettigt hår
• tråkig
• mjäll, seborré
• nedfall
• långsam tillväxt

Kontra

1. För torrt hår är det bättre att inte applicera avkoket för hela längden, bara gnugga in i rötterna så att krullarna inte blir ännu styva.
2. Infusionen kan också lätt fläcka trådarna.
3. Individuell intolerans.
4. Allergi.

Korrekt applikation

Innan du lagar mat, bekanta dig med hur du korrekt förbereder nätdekok och applicera det i masker:

 1. Du kan inte ta nässlor med gulade, blekande löv eller löv med sjukdomar. Det ska bara vara vackra, gröna blad. Det är bäst att ta en ung nässla, som finns i maj, juni.
 2. Bladen har medicinska egenskaper, de samlas under blomningen.
 3. I masken behöver du lägga till nätdekok.
 4. Efter sköljning, låt krullarna torka naturligt, utan hårtork.
 5. Avkoket kan appliceras under månaden flera gånger i veckan.
 6. Masken kan hållas i ungefär en timme.

Matlagningsbuljong och infusion

 1. Infusion. 2 bord. sked nätkött måste hälla kokande vatten (1 liter), låt det brygga i en halvtimme, sedan spänna.
 2. Buljong. 2 bord. sked brödvatten (1 liter), koka upp och koka över låg värme i 5 minuter. Därefter måste du lämna i en halvtimme för att insistera, dränera.

Effektiva recept för lockar

Nässla hjälper väl med mjäll, förlust av krullningar, ökad talg. Hennes extrakt läggs till schampo, balm, balsam.

För oljigt hår

 1. Förbered ett avkok av dessa örter: nässla, lind och kamille. Ta dem vid bordet. sked, häll kokande vatten, lämna i en halvtimme. Lägg sedan till en skorpa av rågbröd. Gnid in i rötterna. Håll 60 min.
 2. Lägg till en tesked havssalt i en njurinfusion och gnid in i huvudets hud. Med det som finns kvar kan du skölja ditt hår.

Mot mjäll

 1. Nettle decoction blandas med kefir (ta hem) i samma mängd. Gnid in i rötterna och applicera över hela längden i 1 timme.
 2. Näsblad och rhizomer tar på 1 bord. sked och häll äppeläger (250 ml). Därefter måste du häll kokande vatten (250 ml) och håll i en halvtimme i ett vattenbad. Vänta tills det svalnar, spänner och gnuggar in i rötterna.

Pr otiv dropout

 1. Blanda nätdekok med alkohol 1: 1. Det måste sättas in i 10 dagar. Sedan kan du gnugga i hårbotten och hålla i en timme.
 2. Avkok med nässla, kalamusrot och coltsfoot. Ta örter på 1 bord. en sked. Fyll med kokande vatten (500 ml), låt sjuda i 15 minuter. Gnid in i rötterna.

För tillväxt

 1. Det är nödvändigt att pressa saften från nätet. Grind nässla löv i en köttkvarn. Gruel samlas i cheesecloth och pressa saften. Du kan också prova genom en juicer. Den resulterande saften späds ut med mineralvatten (utan gas) i samma proportioner och gnider i hårbotten. Vänta 1 timme och spola därefter.
 2. Avkok med nässla och mynta. Lägg till det kefir, sätt på rötterna i 60 minuter.
 3. Stärka hårbotten med hjälp av denna mask: Blanda nätdekok med en tesked honung, äggula och bord. en sked olivolja. Applicera blandningen till rötterna i en timme.

Sköljning för volym

Det är möjligt att skölja krullarna, så snart näten avkok, och med tillsats av andra örter. Till exempel, lägga till kamomill, mint, burdock och coltsfoot.

För nätsköljning ta 2 tabeller. skedar av nässla, ett glas vatten. Fyll bladen med vatten, koka, kyla och spänna. Skölj krullarna med infusion. Det behöver inte tvättas med vatten.

Eventuellt kan ett par droppar essentiell olja sättas till sköljningen. Om du vill lägga till en annan ört till avkoket, blanda sedan alla örter i lika stora proportioner och fyll i vatten.

Applicering av nässla mjäll

Nettle har länge använts som ett botemedel mot många kosmetiska och medicinska problem. Det behandlar hår, hud, gastrointestinala organ, förbättrar immunitet, stärker kroppen som en helhet. Otroligt bred räckvidd av nässla för hår: med hjälp av att stärka håret, stimulera hårväxten, bli av med håravfall och behandla mjäll. Vi kommer att berätta mer om fördelarna med nässla mot mjäll, eftersom det är en av de mest effektiva folkrecepten för att bli av med obehagliga "snöflingor" på huvudet.

Hur användbar nässla för mjällhår

Nettle är extremt rik på olika användbara ämnen som är nödvändiga för vår kropps fullständiga funktion. Här och vitaminerna A, K, C, B och syror: Folsyra, ättiksyra, myr och karoten, magnesium, järn, kalcium. Till exempel innehåller askorbinsyra i nätet mer än den mest kända källan - citron!

På grund av denna komposition har nässla antiinflammatoriska, regenererande, antiinfektiva effekter. Det förbättrar blodcirkulationen, vilket stärker håret, ger näring till rötterna, aktiverar reparationen av hårbottenceller och saktar deras exfoliering. Nässla för håravfall - det första botemedlet. Nettle kan stärka lockar, som ofta börjar falla ut vid mjäll, förbättra hårstrukturen. Klåda, som ofta åtföljer seborrheic sjukdomar, hjälper också till att eliminera nässla.

Nettle anti-mjäll: hur man använder?

Från bladen (och inte bara) nätet kan du göra mycket mjällmedel. Kanske är det vanligaste botemedlet för nässla mjäll ett avkok av bladen. Det finns flera recept för dess beredning, som vi beskriver nedan. En avkok av nässla från mjäll används som hårspolning, tillsätts till schampon och masker.

Förbered också olika infusioner av nässla för mjäll, gör masker, använd växtolja. Förresten, är njurolja rekommenderad att använda mjäll med torr hårbotten.

För beredning av avkok och tinkturer kan man använda torra eller färska näsblad.

Nässla för mjällhår: Ett recept på matlagningsbuljong

För att förbereda ett avkok av bladen av nässla behöver ett glas torkade växter. Buljongen är beredd i ett vattenbad: det sparar maximalt användbara ämnen. Vi måste ta två behållare: stora och små. Häll en halv liter vatten i ett litet kaknet. I en stor behållare häller du också vatten och lägger en behållare med nässlor. Koka på elden i tjugo minuter. 3 timmar ger buljongen att införa, varefter filtret filtreras.

Att bli av med mjäll, med avkodning mitt huvud. 100 ml "potion" sättes till en liten mängd schampo. Applicera gnidningsrörelser i huvudets hud, fördela längs hela längden på krullarna. Nässlor som är förberedda på detta sätt för mjällhår hjälper inte bara till att eliminera problemet, utan också gör håret starkare.

Nettle mjäll mjölk

Älskare av traditionell medicin rekommenderar att man gör maskar av sköldväxter. För större effekt, lägg till ett antal andra produkter till nätet.

Förutom torkat nässla, behöver du torrjäst (en matsked), honung (4 msk), olivolja (3 msk), några persikoljedroppar.

Förbered masken, häll nätet med kokande vatten, lämna i 40 minuter. Tillsätt jästen till buljongen och låt den stå i ytterligare en halvtimme. Nu kan du lägga till honung och smör, och blanda allt bra.

Vi gnuggar masken från näsbladet mot mjäll i hårbotten och sprider den gradvis över hela håret. För att förbättra effekten sätter vi på en plastlock, lindar ett huvud med en handduk. Efter 24 minuter ska masken tvättas ordentligt med shampoo.

Nettlejuice från mjäll

En bra hjälpare i kampen mot mjäll är den brinnande växtens saft. Speciellt är det effektivt mot mjäll på torrt hår. Det är inte svårt att laga nudelsaft på egen hand. För juice, ta 5 matskedar friskt nässla, slipa i en mixer. Juice är inte nödvändigt att filtrera: gnid, som det är, tillsammans med krossade löv i hårbotten. Återigen lägger vi på duschen, vi lägger den med en handduk och går i en timme. Skölj sedan huvudet noggrant.

Om du vill göra ett sådant medel för oljig hårtyp, lägg till en tesked havssalt.

Effekten och kontraindikationerna av användningen av nässla mjäll

På frågan om nässla mjäll hjälper, kommer majoriteten att reagera positivt. I nätverket kan du hitta många recensioner om vilka resultat nässle kommer att ge i kampen mot mjäll. Vi tog med de mest populära recepten för beredning av läkningsmedel som användarna berömmer. Det viktigaste i kampen mot mjäll: regelbundenhet. Från ett förfarande kommer det att finnas lite förvirring, det är nödvändigt att utföra veckovårdsbehandlingar.

Dessutom kan mjäll prata om vissa sjukdomar i kroppen, i vilket fall ett integrerat tillvägagångssätt behövs med användning av läkemedel som föreskrivs av en läkare.

Innan du använder nässla för mjäll, kontrollera din hud för allergiska reaktioner och känslighet för komponenter. För att göra detta, använd ett avkok på handleden, vänta en halvtimme och se om det finns någon reaktion, irritation, inflammation. Om allt är i ordning, kan du på ett säkert sätt applicera nässla för mjällhår, utan rädsla för djärva "biter" av skållningsverket.

Hur man applicerar nässla mot mjäll?

Nettle har använts för att normalisera hårbotten under en längre tid. Nästan alla slaviska stammar använde saften av denna växt som ett element av hårvård i form av salvor, sköljningar och masker. För närvarande har effekten av nässla, inklusive för att eliminera mjäll, bevisats länge.

Sammansättningen av nässla och mekanismen för kamp med mjäll

Nässle innehåller ett komplex av olika aminosyror, eteriska oljor, klorofyll, vitaminer K, C, B. Näsjuice innehåller folsyra, myrsyra och ättiksyra och andra biologiskt aktiva substanser, liksom karoten, magnesium, järn och kalcium.

Resultatet av åtgärden av dessa komponenter på hårbotten är följande: blodcirkulationen förbättras, hårrotsarna stärks. Processerna för regenerering av epitelet intensifieras, cellernas skalning saktar ner, eftersom deras livslängd ökar betydligt.

Eteriska oljor bidrar till att stärka hårets struktur, göra den elastisk, stark, återvänder en rik färg.

Det finns flera recept för mjäll baserat på nässla.

Hur man lagar en avkok av mjäll från torkad nässla

Ett av de enklaste recepten. Du behöver torrt nässle (medicinskt preparat), som du kan köpa på apoteket eller torka det själv (helst inte i solen, eftersom några av de användbara egenskaperna är förlorade). Det är värt allt detta - från "billiga" på ett apotek till att "frigöra" på gatan. Nässle är fortfarande ganska vanliga vilda arter.

Ett glas torkat nässla är förberedt i ett vattenbad, vilket gör att du kan spara den maximala mängd användbara ämnen.

Två behållare används, nässlor sätts i en mindre och en halv liter vatten hälls över det, och mer kokning upprätthålls i 20 minuter. Därefter hålles buljongen upp till en halvtimme och insisterar tills den kyls (2-3 timmar).

Vid första användningen av buljong spenderar elementärt hudtest. För att göra detta, applicera den kylda vätskan på insidan av handleden och skölj inte av det i en halvtimme. Om avkokningen inte orsakar inflammation eller andra uttalade hudreaktioner - kan du säkert använda den för att behandla hårbotten.

Den används för varje hårtvätt, det späds med vanligt schampo, 100 ml buljong är tillräckligt på en gång. Verktyget uppfattas ganska organiskt av flertalet hudtyper, därför finns inga begränsningar i bruk (endast individuell intolerans). Efter 2 veckor blir mjäll betydligt mindre.

I vissa fall är det omöjligt att fullständigt bli av med mjäll med hjälp av nässla, eftersom mjäll kan vara resultatet av metaboliska störningar och kroniska sjukdomar.

Vid tvättning av huvudet är det nödvändigt att gnugga produkten i huden och fördela den genom håret, eftersom nässle effektivt påverkar både huden och stärker hårets axelstruktur. Den konstanta användningen av nässla höjer effektivt hårväxten.

Hur användbart nässla för hår, och hur man använder det hemma

De helande egenskaperna hos nässla i folkmedicin har använts under lång tid. Det bidrar till att reglera den normala matsmältningen, på våren elimineras avitaminos, förbättras blodets tillstånd (koagulerbarhet) och är ett utmärkt hjälpmedel vid vård av utseende. Detta är den perfekta assistenten för ansikts och huvudproblem.

Förfaranden med hjälp av nässla hemma har samma effekt som när du besöker salongen. I denna artikel kommer vi att prata om hur man löser eventuella hårproblem med hjälp av nätets unika egenskaper.

Sammansättning och läkning egenskaper

Sammansättningen av nässla innehåller organiska syror och kisel, hjälper till att stärka håret.

Växten innehåller vitaminer B2, K, C, mycket salter av järn, kalium, socker, svavel, mycket protein, kalcium och klorofyll.

Effektiv nät med sådana hårproblem:

Naturliga stimulanser tannin och karoten, som förstärker kroppens immunitet, återställer och mättar folliklarna på mobilnivån, hjälper till att övervinna vattenhårdhet och aggressiva sediment.

Användningsalternativ för nässla

 • skölj;
 • masker;
 • tinkturer;
 • Extrakt.

Allt detta kan beredas på basis av färska eller torkade näsblad. Också användbara är stammarna och rötterna. Du kan köpa blankt i påsen på apoteket, och du kan samla och torka plantavgifterna själv.

Den bästa tiden är från juni till augusti. Nässla blommar vid denna tidpunkt. Vädret måste vara klart för daggningen att torka. Om du samlar inte bladen, men rötterna, är det bäst att samla på våren eller hösten.
- Samla bara i soligt väder på miljövänliga platser.
- Växten måste vara frisk: utan parasiter, bladlöss, inte täckta med spindelväv.

För beredning av hårvårdsprodukter kan du ta både självuppsamlade nässlor och de som köps på apoteket.

Du kan göra en örtcocktail, lägga till andra medicinska örter (coltsfoot, kamomill, burdock root, linden, calendula).

Recept med steg för steg förberedelse och användning - vidare i artikeln.

Rekommendationer före användning

 1. Den enda skadan från applikationen - nettlextraktet torkar håret lite. Därför måste ägare av torrt hår lämna över sköljningsproceduren, och gör bara hudrubbning.
 2. Nettle något färgar hår, ger det en grön ton. Blondiner förbereda bättre sköljning med tillsats av citronsaft, äppelcidervinäger, som inte tillåter färgning.
 3. Applicera den beredda balmen på rötterna mer bekvämt i form av en spray.

sköljning

Infusion av nässla för hår bör beredas utan användning av kokande vatten (häll varmt vatten).

 • Nettle (färsk eller torr) 100 gram
 • Vinäger 0,5 L
 1. 100 gram häll 1 liter vatten, tillsätt en halv liter vinäger.
 2. Koka 30 minuter på låg värme.
 3. Stam ut.
 4. I en skål med varmt vatten häll 2-3 koppar buljong. Tvätta håret utan att använda andra tvättmedel.

Buljong med vinäger

 • Krossade löv 100 gram
 • 6% äppeläger 0,5 liter
 • Vatten 0,5 l

100 gram krossade blad koka i 30 minuter med en halv liter 6 procent äppelcidervinäger och en halv liter vatten. Dagligen 30 dagar i rad för att tvätta denna lösning med hår.

Nettle med coltsfoot

 • Nudel 1,5 msk. l.
 • Coltsfoot 1,5 st. l.

Tre matskedar av nässla i sin rena form och coltsfoot brygga i en liter kokande vatten, lämna i en timme, dränera. Tvätta håret med detta nätdefekt bör vara tre gånger i veckan i en månad.

För att stärka och mot håravfall kan hårsköljning göras med avkok av en blandning av örter: kardborre, kamille och nässla. Förbereda en blandning av torra krossade örter i samma proportion, 3 matskedar av samlingen hälls 0,5 liter varmt vatten och hålls i ca 5 timmar. Sköljning görs varje dag för en halvmåne. Eventuellt kan du i receptet lägga till calamusrötter.

Kock och humle (koner) med nässla

Torra råvaror kommer att mala till en homogen massa, blanda 1: 1: 1, ta 3 matskedar av samlingen och häll 1 liter varmt vatten. Koka i ett vattenbad i 10 minuter. Låt stå 1 timme, dränera. Skölj håret varje dag efter shampooing.

Kock och kalendula med nässla

 • Burdock 1 msk. strimlad rötter
 • Calendula 2 msk. krossade blommor
 • Nudel 1 msk. krossade löv

Blanda burdock med calendula och nässla. Häll kompositionen med varmt vatten (ca 90-95 grader). Skölj håret efter varje tvätt i en månad. Receptet kan användas på torrt och oljigt hår under perioden då det förekommer inflammation eller för att förhindra håravfall.Nästa Artikel
Huden på ögonbrynen skäller av: orsaker och behandling