Nässla för hår. Masker, infusion och avkok av nässla för hår


De unika egenskaperna hos nätdekoket bestäms primärt av de strukturella elementen i sammansättningen av denna substans. Den kemiska sammansättningen av ämnet är rik på en mängd olika vitaminer och andra användbara element, som i sin tur tränger in i cellerna och börjar aktivt ha en fördelaktig effekt i enlighet med deras syfte.

Som ett resultat av detta förfarande förbättras hårets tillstånd avsevärt. Sammansättningen av buljongnätet innefattar direkt:

 1. Acetylkolin, myrsyra, histamin. Vid uppvärmning förlorar dessa substanser sina negativa egenskaper, varefter dessa strukturella element sönderdelas i vatten (det sätter sig i cellerna i strängarna och gör dem mjukare och silke) och koldioxid (det har olika fördelaktiga komponenter, nämligen det förhindrar för tidig förorening av håret).
 2. Vitamin A. Detta ämne accelererar läkning av olika skador och återupptar follikelns arbete. Nettle decoction är källan till din hårväxt.
 3. Vitamin C. I detta fall är en antioxidant, och bidrar även till framställning av kollagen i celler. Det har också en annan viktig egenskap, nämligen återställande av blodcirkulationen i huvudets hud, vilket har en positiv effekt på hårets tillväxt, förstärkning och övergripande heling.
 4. Vitamin K. Ser som en regulator av naturlig pigmentering. Förnyar den naturliga glansen och glansen av håret. Kvinnor med en mörk bit av trådar förvånade verkligen effekten efter att ha använt detta läkemedel. Blondor rekommenderas dock inte av experter att använda avkodning på grund av att färgen kan ändras till rödaktig. Saken är att när K-vitamin reagerar med karoten, varefter håret märkbart ändrar sin skugga till rött.
 5. Karoten. Detta ämne är en naturlig luftfuktare. Reglerar också funktionen hos talgkörtlarna. Efter att ha använt nässlor är håret märkbart mindre sannolikt att bli förorenat när de interagerar med yttre faktorer.
 6. Tanniner. Göra en stor del av nätets strukturella sammansättning positivt på huvudet, ta bort olika irritationer (klåda, mjäll) och också ha en antiinflammatorisk effekt (används för att behandla seborré). Och slutligen släta hårvågar. Efter användning blir strängar märkbart mer fackliga och elastiska.
 7. Flavonoider. De har en inverkan på hårrötterna, som ett resultat är de ett hinder för håravfall.
 8. Organiska syror. Penetrera nästan alla metaboliska processer som förekommer i huvudets hud. I detta fall påverkar det övergripande tillståndet för trådarna.

Kontra

I det här fallet har användningen av avkok av nässla för hår inte några skadliga effekter på kroppen. Endast vid kontakt med ansiktets hud är eventuella allergiska reaktioner i form av klåda eller irritation möjliga.

Det här verktyget har trots allt en stor mängd näringsämnen, nämligen:

 1. Eliminerar mjäll.
 2. Stärker hårsäckar.
 3. Accelererar läkning av olika skador.
 4. Förbättrar strukturen hos strängarna.
 5. Ger hår glans och volym.
 6. Inblandar snabb förorening av hår.
 7. Accelererar tillväxten.
 8. Förhindrar att trådar faller ut, etc.

Regler för ansökan

Effektiviteten av avkoket beror helt och hållet på kvaliteten på dess förberedelse. Varje steg är oerhört viktigt och för mer korrekt och korrekt produktion av innehållet måste du studera de stegvisa instruktionerna som presenteras nedan:

Fas 1. Samla och bearbeta komponenter

 1. Denna buljong kan också framställas från den farmaceutiska torra samlingen. Men för en mer effektiv och fördelaktig effekt är det nödvändigt att endast använda färska ingredienser. För att göra det först måste du självständigt samla in själva växten.
 2. Experter rekommenderar att man utför dessa åtgärder i början av sommaren, när plantan fortfarande är ung (ljusgrön, stammen är mjuk, blommorna börjar bara mogna). Det är önskvärt att samla nässlor på en torr tid utan nederbörd.
 3. De som drabbas av sjukdomar och insekter bör undvikas.
 4. Beroende på växtens tillväxt rekommenderas det att följa anvisningarna: om det är önskvärt att skära topparna för höga, med liten tillväxt kan du klippa av helt.
 5. Tvätta de uppsamlade komponenterna med vatten.
 6. Efter genomförandet av ovanstående steg kan du gå vidare till förberedelsen. Om du ska skörda måste du utföra ytterligare bearbetning:
  • Lägg växten på papper i ett välventilerat område, helst gömt från solen.
  • Varje par dagar rekommenderas att vända om för effektivare torkning.
  • Det är nödvändigt att torka inom 10 dagar.
  • Efter 10 dagar måste näsbladet separeras från stammen och vikas i lådor.
  • Butiksnät kan inte vara mer än 2 år.

Fas 2. Kokbuljong

 1. Först och främst måste du hälla 100 gram nässla 1 liter kokande vatten.
 2. Sätt sedan blandningen på elden i 30 minuter.
 3. Efter att ha utfört ovanstående steg, svalna till ett varmt tillstånd.
 4. Stam.
 5. Klar att använda.
 6. Kyl till ett varmt tillstånd.
 7. Stam.
 8. Använd enligt anvisningarna.

Fas 3. Applikationsfunktioner

 1. Om du bestämmer dig för att förbereda en mask, är det tillräckligt att lägga till ett avkok i enlighet med receptet.
 2. För sköljning av håret blandas avkokningen i 500 ml varmt vatten och 1 matsked bakpulver.
 3. Det är nödvändigt att skölja i 5 minuter, det är önskvärt att någon hjälpte dig med detta.
 4. Efter denna procedur är det nödvändigt att torka krullarna, men helst inte till slutet.
 5. Använd inte en hårtork.
 6. Varaktigheten av detta förfarande är 1 månad. Detta bör göras varannan dag. Som profylakse, använd 2 gånger om 10 dagar.

recept

Färskt nät för hår.

Kram saften från det friska nässlan och gnugga in i hårrötterna, efter tvättning och torkning av håret, linda huvudet och lämna i 30-40 minuter, skölj sedan med varmt vatten. Denna procedur kommer att stärka håret och påskynda deras tillväxt. Masken för hår från färskt nässla görs varannan dag i 3 veckor.

Infusion av nässla för hår.

Fyll bladet med torrt nässla (4 msk.) 400 ml kokande vatten, låt det brygga i 5-7 timmar. Den resulterande infusionen gnidde i hårbotten. Nässle tinktur för hår kommer att öka tillväxten och läka håret. Förfarandet bör utföras varannan dag.

Nettle avkodning för hår.

Ta 1 msk. l. torra löv och rhizomer av nässla, häll 250 ml vatten och simma i 20-30 minuter, låt buljongen svalna, gnid det sedan i hårets rötter och tvätta inte av det. Nettle för hårväxt används efter varje shampooing.

Nettle mask för hår med eteriska oljor.

Förutom dekokningar läker hårmaskor från nässla anmärkningsvärt. De är också mycket enkla att använda, massan från växten och de eteriska oljorna måste appliceras på ett rent huvud. Därefter måste du försiktigt fälla håret med mjuk cellofan och linda med en handduk ovanpå. Håll masken i ungefär en halvtimma och skölj sedan.

Nettle mask med burdock olja.

Kompositionen innehåller klyftaolja, marknät i en mixer eller köttkvarn och naturlig honung. Två matskedar mush från växter, en sked honung och en sked olja ska noggrant blandas och sätta dem på håret, lämna i 30-40 minuter, skölj sedan. Nettle och burdock hårmask appliceras 2-3 gånger i veckan.

Vitaminmask från nässla till hår.

Ta 1 äggula 150 ml nätdekok och 1 ml ampull vitaminer B1 och B6, blanda och applicera blandningen över hela längden av håret, linda huvudet och vänta 40-50 minuter, tvätta sedan håret med schampo. Denna närande hårmask ska göras 1-2 gånger i veckan.

Nettle mask för fet hår.

Några skedar av nässla vassla, lika många skedar av mark färsk kamomill och ekorrar från två ägg. Dessa ingredienser måste också blandas och appliceras på håret. Men du måste behålla det i håret i högst 10 minuter, eftersom proteinet skärper huden på huvudet.

Nettle och burdock för hår.

Ta ett avkok av nässla och ett avkok av burdock rot 150-200 ml, skölj håret efter schamponering. Sköljning av hår med nässlor kan ske regelbundet efter varje hårtvätt. Nettle och burdock hårmask gör håret silkeslen och frisk.

Hårmask med nässla och jäst.

I 200 ml nätdekok, tillsätt 50 gram jäst, 4 msk. l. flytande honung, 3 msk. l. Oliveolja, applicera blandningen i håret och lämna i 10-15 minuter, tvätta sedan håret med schampo.

Näs- och honungsmask.

Krama saften från det färskt nätet och tillsätt det 2 msk. skedar av honung, gnugga blandningen i hårrötterna och vänta 15 minuter, skölj sedan med varmt vatten. I stället för färskt näsjuice kan du göra 100 ml nötköttbuljong. Denna nätmask ger näring och stärker hårrötterna.

Infusion av nässla för mjällhår.

För att skölja håret måste du förbereda en enkel infusion: tre matskedar krossade löv av mor och styvmor och tre matskedar krossad nässla. Växter hälls med en liter varmt vatten och infunderas på en mörk plats i en timme. Före användning måste vätskan filtreras. Därefter ska tvättat hår sköljas med avkok och torkas utan att använda en hårtork.

Nettle mask och coltsfoot för tufft, orubbligt hår.

Ta 60 gr. nässla och kullben på 1 l. vattnet, koka köttet och låt det stå i 30 minuter, spänning. Häll lösningen i bassängen och tillsätt ca 2 liter varmt vatten. och sänka håret i flera minuter, skölj sedan huvudet med denna lösning, skölj inte. Ett sådant recept på en nettlebuljong för håret gör dem mjuka och lätta.

recensioner

Jag har sköljt hår med ett avkok av nässla, kullrot och kamomill i två månader redan, mitt hår har blivit mjukare, tjockare, till och med börjat växa snabbare, förlusten har i allmänhet halverats. I allmänhet rekommenderar jag alla.

Hår efter graviditet har blivit för torrt och sprött. Vänner rekommenderade att hänvisa till folkmedicinska lösningar. Därefter kom Internet över ett avkok av nässla. Jag bestämde mig för att försöka och resultatet blev positivt överraskat. Håret blev mjuk och silkeslen. Jag rekommenderar till alla.

Nyligen försökt skölja ditt hår med nässlor. Efter en månads användning kände jag inte riktigt några effekter. Kanske beror det på organismens individuella egenskaper. Så försök kanske det kommer att påverka dig bättre.

Nässla för hårväxt: hur man klarar av skallighet och förbättrar hår

Nettle tar med rätta stolthet som en naturlig stimulans för hårväxt. Till förmån för denna "biting" escape säger dess effektivitet, tillgänglighet och förmåga att använda hemma. Tänk på de mest effektiva sätten att använda nässla för hårväxt.

Princip för verksamheten

Nettle - en riktig gåva av naturen till alla som bryr sig om hårets hälsa. Denna buske är 50-70 cm lång, den kan vara en meter hög. Det växer överallt.

Sammansättning och användbara egenskaper

Dessa gröna skott har den rikaste sammansättningen av de nödvändiga elementen som låter dig växa och hålla lyxiga lockar under lång tid. Växten har följande sammansättning:

 1. Vitamin K återvänder skina och lyser färgerna även till blekt och tråkigt hår.
 2. Vitamin C hjälper till att förbättra blodtillförseln till follikeln, som en aktivator för hårväxt.
 3. Vitamin A är ansvarig för uppvakningen av "sovande" follikel och läkning av huden på huvudet. Eliminerar splittrade ändar, hanterar effektivt det förrädiska gråhåret.
 4. Vitamin B närmar sig hälsa, vilket ger dem en tillväxttakt.
 5. Flavonoider framgångsrikt bekämpar skallighet.
 6. Organiska syror normaliserar metaboliska processer som förekommer i rötterna.
 7. Karoten stabiliserar talgkörtlarna och fuktar hela längden.
 8. Tanniner lugnar hårbotten, vilket ger en "spegelliknande" smidighet av locken.
 9. Klorofyll stärker och närmar dem.
 10. Spårämnen (järn, mangan, barium, svavel, molybden, aluminium) är viktiga för hälsa och tillväxt.

Det här är intressant! Citron är sämre än nässla i närvaro av C-vitamin 10 gånger, vilket gör växten till en utmärkt antioxidant, under lång tid för att garantera krullarnas ungdom. Regelbunden användning av denna ört kommer att göra hårbotten frisk, och följaktligen kommer att accelerera deras tillväxt.

Vilka problem kan fixa

Färsk växtjuice förstärker hårbottencellerna och accelererar alla processer som förekommer i den. Blodet börjar cirkulera i en snabb takt, vilket förbättrar follikelns tillförsel.

Således eliminerar denna medicinska ört i bara 5-6 ansökningar:

 • mjäll;
 • eksem;
 • brittleness och split ends;
 • grått hår

Med hjälp av deckningar eller masker som innehåller nässla kan du:

 • återfå den förlorade glansen;
 • normalisera talgkörtlarna i hårbotten;
 • stärka håret och förbättra strukturen
 • bli av med irritation i hårbotten;
 • återvända lås av hälsa och styrka;
 • påskynda hårväxten.

Observera att du kan använda "brinnande" gräs när som helst på året. På våren är det användbart att använda färskt och eftertorkat. Båda har samma egenskaper.

Kontra

Innan du börjar använda verktyget måste du vara bekant med eventuella kontraindikationer. I annat fall kan detta medföra oönskade komplikationer av existerande patologier. Dessa inkluderar:

 • ökad blodkoagulering
 • graviditet;
 • sår eller sår på huvudet;
 • hårbotten sår eller skador;
 • komponentintolerans
 • njursvikt.

Om användningen av nässla är kontraindicerad för dig, oroa dig inte. Prova andra örter för hårväxt.

Foto före och efter

Kokningsregler

Det mest sanna sättet att stärka, skina och hårväxt är nässelfunktion. För att uppnå önskad effekt är det viktigt att följa följande punkter:

Hur man samlar in

En betydande mängd användbara element i skott av nässla och dess färger. Särskilt många av dem under blomningen. Det är under denna period som växten behöver skördas. Den fullständiga blomningsfasen börjar i juni och varar fram till början av augusti. Det är viktigt att ha tid att förbereda skotten i denna period.

Skärning görs i torrt väder, efter att dögen har torkats fullständigt. Det rekommenderas inte att använda nät från vägkanter, bensinstationer, etc. Det är bäst att använda ett fält- eller trädgårdsverk. Detta kommer att vara den bästa garantin för dess miljövänlighet.

Torkat gräs i skuggan, i varmt väder ute eller på en välventilerad veranda. För att göra detta sprida ut blommorna och lämnar i ett tunt skikt på en trasa eller ett papper.

beredning

 • 200 gram ung eller torkad nässla häll två liter kokande vatten;
 • täcka;
 • sätt på en måttlig eld i 15 minuter;
 • avlägsna från värme och insistera på 30 minuter.

Denna buljong rekommenderas att skölja huvudet varje gång efter tvätt, varannan dag. Blås inte torrt. Fortsätt i 30 dagar. Ta en paus i tre veckor och upprepa. Profylaktisk användning är tillåten.

Rådet. För att ge en blank glans kan du lägga till 2 matskedar till den färdiga nötkötten. loger. 9% ättika.

Var inte upprörd om du inte kunde förbereda nätskott för framtida bruk. Trots allt är det torkade gräset som köpts på apoteket absolut inte sämre än det som hämtats av egen hand och har ingen mindre fördel.

Effektiva medel

Om håret har blivit tråkigt, grop och växer väldigt illa, behöver de en ambulans. Den mask som innehåller nässla kommer att accelerera hårväxten, återuppliva håret, återvända och stärka alla vitala funktioner.

För att uppnå 100% av maskens resultat är det viktigt att följa de grundläggande reglerna för förberedelserna. Förbättring blir märkbar efter första användning av verktyget.

Mask matlagningsregler

 • använd inte metall- eller plasträtter;
 • förvärva de bästa råvarorna
 • blanda ingredienser tills slät
 • appliceras på hårbotten och hela hårets längd;
 • sätt på en plastlock och linda ett näsduk eller handduk.

recept

Äggsmask för tillväxt och glans:

 • 2 hemlagade ägg, slå med 2 matskedar honung;
 • 2 msk näsdekok blandat med 1 st. Av brandy;

Om håret är väldigt torrt kan du lägga 1 msk olivolja, om det är mycket oljigt kan du lägga till 2 msk blå lera.

Allt blandar och appliceras på hårbotten och håret. Att göra före sänggåendet, 2 gånger om 7 dagar. Efter tvättning av huvudet kan du skölja med nätdekok.

Herbal mask för hårväxt och förebyggande av grå hår:

 1. 1 st. Spoon of chamomile pharmaceutical mixa med 1 st. Skednät (hak).
 2. Tillsätt 50 gram varmt vatten och låt det suga.
 3. Tillsätt 1 äggula av hemlagad ägg.
 4. Fördela försiktigt över hela längden.
 5. Tvätta av med vatten efter 45 minuter.

Varning! Denna mask ska göras minst 2 gånger i veckan. Efter några veckor kommer håret att få vitalitet och kommer att gå in i ökad tillväxt.

Vitaminmask mot förlust:

 • 1 msk. nässlajuice;
 • 1 äggula;
 • 1 msk. honung;
 • 1 ampull vitamin B1.

Blanda äggula med vitamin, blanda juice och honung där. Rör om. Använd omedelbart en mask. Tvätta av efter en halvtimme med varmt vatten. Efter den andra appliceringen av denna mask blir håret elastiskt och starkt.

Mot håravfall och för att öka hårväxten kommer följande avkok att ge en fantastisk effekt:

 • 2 msk. hackad burdockrot;
 • 2 msk. marknät
 • 1,5 liter vatten.

Kock och nässla häll kokande vatten och håll på låg värme i 15 minuter. Täck och smörj i 20 minuter. Skölj och skölj huvudet efter tvätt. Kan användas varannan dag.

Med hjälp av medel som innehåller nässla kan du läka håret och klara av skallighet. Regelbunden användning av masker och avkok kommer att ge ett lyxigt hårstycke på en ganska kort tid. En hälsosam hårbotten och starkt elastiskt hår - den bästa garantin för ökad tillväxt.

Drömmer du om långt och vackert hår, men vet inte vart du ska börja? Följande artiklar kan vara användbara för dig:

Nettle avkodning för hår - användning och applikation

Nässlor med stort nöje används för hårvård, och det är inte förvånande. Växten koncentrerar en optimal lista över värdefulla ämnen som tränger djupt in i hårets kärna och har en helande effekt. Oftast används de på grund av njurberedningbuljonger och infusioner för att skölja strängarna. En sådan kurs kan lösa flera problem på en gång, men läs mer nedan om allt.

Nettle Sammansättning

Eventuella hälsande effekter måste övervägas när det gäller vilka ämnen som är koncentrerade i växten. Så, nässle är rik på retinol (eller vitamin A), vitamin K, askorbinsyra, tokoferol.

Men äraplatsen tilldelas B-vitaminerna. Bland dem är niacin, folsyra, pantotensyra, riboflavin, tiamin, pyridoxin och andra.

Inte utan införlivande av klorofyll, som är ansvarig för förebyggande av skallighet hos män och utseendet på bala fläckar hos kvinnor efter förlossning.

Basen består av mineraler, som upptar merparten av volymen. Dessa inkluderar jod, magnesium, järn, koppar, kisel, kalcium, krom. Andra element ackumuleras i mycket mindre volym.

Nässle är rik på tannin, tanniner, karotenoider, phytoncider, flavonoider, secretin, syror av organiskt ursprung.

Tack vare en så stor lista kan nässlor verkligen kallas oumbärlig inom mop-vården. Folkläkaren har en positiv effekt inte bara på håret utan också i hårbotten.

Nettle användning för hår

 1. Oftast används nässla, eller snarare buljonger och infusioner baserade på den, för att behandla mjäll, seboré, svampar av annan art.
 2. Växten är också effektiv mot prolapse, eftersom det behandlar alla grader av alopeci (endast i kombination med läkemedel och procedurer).

Indikationer för användning av avkok av nässla

 • Alopeci (svår håravfall);
 • Utseendet av mjäll och seborré
 • bräcklighet;
 • förlust av färg efter färgning
 • slöhet;
 • frekvent användning av termometrar;
 • svagt hår av naturen;
 • långsam tillväxt;
 • försämring av håret på grund av hormonavbrott
 • överdriven fetthalt
 • regelbunden perm, färgning, lättnad;
 • skalning av hårbotten, klåda, närvaron av sår;
 • torrt hår
 • dermatit, eksem, andra dermatologiska sjukdomar;
 • "Flytande" frisyr (sparsamt hår).

Kontraindikationer för användning av avkok av nässla

Alla medel har, trots sin naturlighet, vissa förbud att använda. Låt oss titta på vad som är typiskt för nässlor. Denna lista innehåller:

 • Förekomsten av sår och skador i hårbotten
 • lagret av ett barn;
 • laktationsperiod
 • purulenta neoplasmer i hårbotten i stora mängder;
 • komponentallergi;
 • individuell intolerans mot nässla.

Även om du är säker på att du inte har ovanstående kontraindikationer ska du först ta ett test innan du använder några hemläkemedel. Om du efter applicering på handleden inte täcks av huden med utslag, kan du använda ett avkok för håret.

Nettle avkodning för hår

 1. Klassiskt avkok. Verktyget är framställt av en ny anläggning. Tvätta noggrannarna noga med stammarna. För receptet behöver ungefär 60 gram. Glöm inte att använda handskar för att inte bränna dina händer. Koka samtidigt 0,5 liter. renat vatten. Skicka växten till kokande vatten och koka i ca 15 minuter. Coola medel. Applicera avkok som en balsam efter varje shampooing.
 2. Ett avkok av rötter och näsblad. Ett sådant enkelt recept hjälper till att hantera de vanligaste problemen i samband med hår. För att förbereda buljongen måste du kombinera i en liten kastrullrötter och torrbladslöv. Ta råvarorna i lika stora mängder och häll 400 ml. vatten. Koka komponenter i ungefär en halvtimme. Stam efter kylning. Använd kompositionen för att gnida i hårbotten. Om du bestämmer dig för att använda avkoket som en balsam, måste det spädas med vatten i lika stora mängder.
 3. Att ge näring till hår och hud. För beredning av erforderliga 30 gram. strimlad nässla, rosmarin, kardborre och gröna teblad. Häll ingredienserna 1 l. kokande vatten. Insistera betyder ungefär 40 minuter, stam. Applicera produkten som en balsam. Systematisk användning av kompositionen tar inte lång tid att vänta på ett positivt resultat.
 4. Mot mjäll. Kombinera i en kopp en lika stor mängd kalk och nässlor. Du kommer också att behöva lika mycket krossade hoppkeglar, kardborre och kamilleblomställningar. Häll 60gr. komponenter 400 ml. vatten. Tomit produkt efter kokning i 10 minuter. Efter kylning, belastning. Använd enligt anvisningarna.
 5. För glans. Förbereda medel använd det klassiska receptet. Efter buljong att förbereda, vänta på kylning och spänning. Gå in i ättika. Vid 1 liter buljong tas 40 ml. kemisk komponent. Skölj håret med den färdiga produkten efter shampooing. Vänta på att krullarna torkar naturligt.
 6. Mot en nedfall. För att klara problemet och aktivera vilande folliklar är det nödvändigt att förbereda en läkningskomposition. För att göra detta, hugga kullrot och färskt nässlor. Anslut 30 gr. varje komponent mellan sig. Häll 1,5 liter mat. varmt vatten. Skicka råmaterialet till spisen, vänta på att koka. Koka buljong kvart i timmen. Vänta på kylning, belastning. Gnid produkten i hårrötterna varje dag, ingen anledning att skölja.
 7. Från torrhet. För att förbereda läkningskompositionen måste du kombinera en lika stor mängd samlingsfödelsamling med nässlor. Häll 100 gr. råvaror 0,5l. kokande vatten. Koka i ca 20 minuter. Vänta på kylning, belastning. Använd den färdiga produkten som en balsam efter applicering av schampon.

Infusioner på nätet för sköljning av hår

Infusioner skiljer sig från dekoder som de inte behöver plåga på kaminen. Det är nog att ånga örterna med kokande vatten, för att insistera, spänning och applicera med ett syfte.

 1. Klassisk infusion. Blanda 2 handfullar torra växter med 700 ml. kokande vatten, täck behållaren med lock och vänta en timme. Efter denna period, filtrera njurinfusion, skölj strängar med den och tvätta inte av.
 2. Nettle med burdock. Krossa burdockrötter, kombinera dem med torkade blad av nässla i lika stor andel. Mät ut 2 matar av råmaterial, kombinera med 500 ml. kokande vatten. Vänta en timme, spänning, använd efter tvätt.
 3. Grönt te med nässla. För att behålla färgen efter färgning, använd följande infusion. Blanda 1 handfull torsk och bladgrönt te. Lager upp 600 ml. kokande vatten, vänta en timme. Filter, skölj strängar.

För att genomföra en omfattande restaurering av hår är det absolut nödvändigt att ta avfettdekok inom eller dricka ett komplex av vitaminer baserat på denna växt, köpt från ett apotek. Besök läkaren innan dessa manipuleringar för att få hans godkännande.

Nässla för hår: medicinska egenskaper, tips om användningen och funktionerna i användningen

"En nässla i stället för sju läkare" - så respektfullt talade om det brinnande gräset i gamla dagar. På de fördelaktiga egenskaperna hos växter för förebyggande och behandling av olika sjukdomar har traditionell medicin länge varit känd. Skölj huvudet med nätdekok - nästan det mest kända "farmor" receptet. Är nässla bra för hår? Varför blir nässlextraktet en viktig ingrediens i varje tredje hårkosmetik?

Helande egenskaper och fördelar med nässla för hår

Vi vet om möjligheten att bränna nässla sedan barndomen. Samma egenskap av växten används för gott: syrorna i nätet stimulerar blodcirkulationen i hårbotten och inaktiva hårlökar vaknar. På grund av detta är njurmedicin effektiva i skallighet. Även om utsikterna att förlora lockar i den närmaste framtiden inte hotar dig kan växten användas för att stärka håret och påskynda tillväxten, samt att förhindra förlust mot bakgrund av beriberi, stress, sjukdomar, manifestationer av åldersrelaterade förändringar.

I nätet finns vitaminerna A, B, K och C. Den senare är ca 4 gånger mer i en stickande växt än i citrusfrukter. Kompositionen innehåller järn, zink, koppar, magnesium, kalcium, jod, mangan och flavonoider. Nålan är således rätt balanserat vitamin-mineralsk komplex av organiskt ursprung, liksom en kraftfull naturlig antioxidant. På grund av det höga innehållet av tanniner, tanniner och phytoncider klassificeras växten som ett naturligt antibiotikum som kan bota även allvarliga sjukdomar.

Flytande klorofyll - naturligt växtekstrakt. Nu används den internt och externt för behandling av alla sjukdomar. Ur en kosmetologisk synpunkt är klorofyll oerhört värdefull för regenerering, helande, bakteriedödande egenskaper. Nettle är den absoluta mästaren i klorofyllinnehåll, vars koncentration uppgår till 8%.

Recept Shampoos, masker, sköljningar baserade på nässlor syftar till att förbättra hårets tillstånd, ge dem styrka och glans, skydd mot negativa miljöfaktorer, normalisering av talg, bli av med mjäll, skalning och klåda. Den mest värdefulla delen av nätet är bladen, med färska, samlade under blomningen. Men självklart vet traditionell medicin ett antal sätt hur man bevarar dessa element under lång tid och hur man använder nässlor under hela året.

Skönhetsrecept

Oftast görs förberedelserna för vintern genom att torka färska löv. Detta kan ske självständigt. Och du kan köpa färdiga torkade blad i bulk eller i påsar för att brygga i ett apotek. Och även för långvarig lagring av nässla gör olja och alkoholtinktur.

Näsolja

Näsolja, liksom växtens torkade blad, säljs på apotek. Men det är lätt att laga mat hemma.

Du kan köpa färdig kakolja i ett apotek, och du kan själv förbereda det

För detta behöver du:

 • tätt sluten mörk glasbehållare;
 • färskt nässla;
 • någon kallpressad vegetabilisk olja.
 1. Vi tvättar bladen, hugger dem och fyller dem med en kapacitet på 2/3. Återstående volym ska vara olja.
 2. Stäng burken eller flaskan och lägg den i 2 veckor på en mörk och torr plats.
 3. Vi får regelbundet och skaka omedelbart.
 4. Vi filtrerar den färdiga oljeinfusionen, häll den i en ogenomskinlig maträtt och förvara den i kylskåpet.

Nässle tinktur

 • Första receptet: Vi tar juice från färska löv eller en stark buljong gjord av dem och blandar i lika stora proportioner med medicinsk alkohol. Insistera i 10 dagar vid rumstemperatur i en mörk plats, vi filtrerar;
 • andra receptet: fyll en flaska mörkt glas under nacken med färska löv, tillsätt vodka. Med våld vi vrider ett lock, lämnar vi en månad på en mörk, cool plats. Stam ut. Tinktur på alkohol, såväl som olja, förvaras i kylskåp.

För kortvarigt förvaring och bekväm applicering på håret med hjälp av juice, avkok och infusioner av nässla. Juice för sköljning är bättre att använda omedelbart efter beredningen, buljongen och infusionen förvaras i kylskåp i en vecka.

Nettle avkodning

I enlighet med det klassiska receptet, ta 100 g färska eller torkade blad, stjälkar och rötter per 1 liter kokande vatten.

Inom 20-30 minuter upphettas blandningen på en långsam eld eller vattenbad, kyles och filtreras. Du kan laga en blandad avkok. För detta kokas kullrot, coltsfoot, kamille, mint, rosmarin, Johannesört, grönt te tillsammans med nässla. Alla örter blandas i lika stora proportioner.

Oftast används nässla som avkok. Denna formel hjälper till att snabbt absorbera näringsämnen i blodet, sedan in i hjärnan och andra vävnader.

Infusion av näsblad

 1. 5 matskedar fräscha örter häll 1 liter kokande vatten.
 2. Däcket täcker och lämnar i 2-3 timmar. Receptet erbjuder att fylla en 1-liters burk med ½ volymer av färska blad. Häll kokande vatten till randen. Insistera 10 minuter.

För att få juice från fräschnät kan du använda en juicer eller först hugga bladet med en mixer eller köttkvarn och pressa ut med kraft. Juice förvaras i kylskåp i 3 dagar.

Nudlar tips

Det finns många tips för att använda nässla för hår. Tänk på de mest populära.

Nettle sköljning

Det finns följande nässköljningar för hår:

 1. Nettleinfusion späds ut med varmt vatten och används som en balsam efter shampooing. Du kan lägga till en tesked honung. Spola inte.
 2. 0,5 liter buljong blandas med samma mängd varmt vatten. Skölj den resulterande lösningen med hår flera gånger efter varje tvätt.
 3. Alkoholtinktur utspädd med varmt vatten (1 del tinktur 4 delar vatten)
 4. Tillsammans med sköljning är det användbart att massera huvudet, gnugga försiktigt produkten i huden. Som en tonic botemedel spolas nätet tillräckligt för att använda 1-2 gånger i veckan. Kursen varar minst en månad. För behandling av mjäll och håravfall ska appliceras varje dag eller varannan dag med en kurs på 10-14 dagar.

Video: Skölj för att stärka håret från nässla

Nettle masker

Nettle masker är bra för att klara av många problem.

Koncentrerad anti-fallout mask

Sommarversion av masken - Applicera färsk juice på hårbotten under filmen i 1 timme. Skölj sedan håret utan att använda schampo.

Samma algoritm kan användas med användning av näsolja, samt att använda alkoholtinktur. För att förebygga håravfall och ytterligare acceleration av deras tillväxt används masker 2 gånger i veckan. Med början av skallighet gnids alkoholtinkt i rötterna varje dag i en månad.

Krapivno-saltmask för hår som är benäget för fett

 1. Den juice som erhålls från 300 g färska blad blandas med 1 msk. l. grunt havssalt.
 2. Kompositionen måste gnidas in i huden i hårbotten.
 3. Efter massagen, lämna blandningen i ytterligare en halvtimme som en mask, ha på sig ett duschlock och linda huvudet med en handduk.
 4. Tvätta av med vatten.

Den rekommenderade användningsfrekvensen är 1-2 gånger i veckan.

Firming mask

 1. Späd 1 msk. l. färglös henna-avkok i ett förhållande 1: 2.
 2. Tillsätt 1 tsk. älskling, ett par droppar din favorit eterisk olja och mixa.
 3. Applicera på hårbotten, insvept med en film på toppen, håll i 1 timme.
 4. Tvätta av med schampo.

Denna mask kombineras väl med sköljning med hjälp av infusion eller avkok.

Mask för torrt och skadat hår

 1. Blanda infusions- och havtornsjuice, tagen i samma mängd.
 2. Tillsätt 1 msk. l. honung.
 3. Applicera på hårrötterna och sprid över hela längden.

Gör en mask varje vecka.

Fläckmask

 1. Häll 100 g massa av rågbröd 3 msk. l. njurinfusion och 1 msk. l. äppelcidervinäger.
 2. Applicera på håret under filmen i 1 timme.
Äppelcidervinäger kombinerad med njurkött extrakt hjälper till att bli av med mjäll

Upprepa varannan dag i 2 veckor.

Kamomillmask för hårväxt

 1. Ta 3 msk. l. krossade näsblad och kamilleblommor.
 2. Blanda med proteiner 2 ägg.
 3. Applicera på håret och lämna i 15-20 minuter. Tvätta av med vatten utan att använda schampo.

Användningsfrekvens - två gånger i veckan.

Burdock mask för alla hårtyper

 1. 100 ml infusionsblandning med 2 msk. l. burdock olja.
 2. Applicera från rot till spets, insvept med film, håll i 30 minuter.
 3. Tvätta av med schampo.

Att göra 1 gång i 5-7 dagar.

Mask för att stärka håret med bifidobakterier

 1. 5 msk. l. färska näsblad och 1 msk. l. hugga mintbladen, häll 100 ml kefir.
 2. Låt blandningen infusera över natten.
 3. Den färdiga produkten appliceras på vått hår i en halvtimme.
 4. Tvätta av med vatten.

Det rekommenderas att utföra proceduren 1-2 gånger i veckan.

Kefir i hårmaskinsammansättningen bidrar till att stärka

Nässla för hårtvätt

 1. För att göra hemlagad schampo måste du hälla 100 g torra eller färska blad med 1 liter vatten.
 2. Tillsätt sedan 0,5 liter äppelcidervinäger.
 3. Värm över låg värme eller vattenbad i 30 minuter.
 4. Sedan delar vi 500 ml av den filtrerade buljongen i ett vattenbehållare.
 5. Mitt huvud utan att använda schampo.

Verktyget rensar effektivt håret, ger det glans och tar bort överskott av talg.

Nässla mot grått hår

Massera näsolja i hårbotten bidrar till att minska risken för grå hår. Dessutom har växten en ljusfärgseffekt, därför används njurprodukter ofta som en naturlig tonik från grått hår. Men sådana recept är endast lämpliga för ägare av mörkt och blont hår. Shampoo från infusion av nässla och ättika kan gnidas varje dag i rötterna i en månad. Håll inte mer än 45-50 minuter. Det rekommenderas att upprepa kursen var sjätte månad. Det grå håret blir osynligt, en mörk nyans återställs.

Det finns andra recept:

 1. Ta 50 g torra löv och rötter, hugg, häll 0,5 liter vodka och lika mycket äppelcidervinäger. Skaka och låt insistera på en mörk sval plats i 3 dagar. Efter en viss tid är det nödvändigt att placera blandningen på låg låga och värma den, utan att koka den. Ge kompositionen svalna, filtrera. Vi gnuggar vätskan i hårrötterna varje dag i 2 månader.
 2. Blanda hackade gröna grönsaker med 1-2 yolks beroende på hårets längd, ansök om 2-3 timmar. Denna metod gör det inte bara möjligt att bli av med grått hår, men också för att förbättra och stärka håret. Lämplig för daglig användning.
 3. Mask för ljusbrunt och mörkt blont hår bereds enligt följande: du måste ta 1 matsked krossad torkad löv och naturlig färglös henna. Tillsätt lite kokande vatten, omrör kontinuerligt. Det bör finnas en massa tjock uppslamningskonsistens. För torrt hår kan du lägga till 1 matsked vegetabilisk olja: oliv, mandel, kokosnöt, druvfrö och jojoba till receptet. Sätt på en hatt, linda en handduk och vänta i 1 timme. Tvätta av med varmt vatten. Upprepa proceduren 2 gånger i veckan.

Grey nässlemaskar har en kumulativ effekt. Med varje användning blir håret mer uttalad mörk nyans och gråa trådar blir mer osynliga.

Video: Nettle Cream Shampoo

Funktioner för användning för olika hårtyper

Nettle har egenskapen att byta hårfärg. Därför är den bästa plantformen blondin, brunhåriga kvinnor och brunetter. Blondes riskerar att förvärva en piquant grön nyans. För att undvika färgning blandade ägarna av ljust hår nettle med ljusande ingredienser. Till exempel en avkok av kamille eller citronsaft.
Dessutom karaktäriseras nässlehuds kosmetika av en torkningseffekt.

För de som har torrt hår är det lämpligt att inte applicera växten eller applicera produkten lokalt.

Som ett skydd mot torrhet när du använder masker kan du förbereda tipset på kardborre eller olivoljor. Tinktur baserad på alkohol eller vodka är ett bra val för normalt och fet hår, avkok och infusioner på vatten är mer lämpliga för torrt hår.

Nettle depilation

I strävan efter vackert tjockt hår är det viktigaste att inte blanda oljan från näsblad med oljan från dess frön. Den senare används för att avlägsna oönskat hår.

För att förbereda lösningen för depilering behöver du:

 1. 40 g krossade frön häll 100 ml av någon vegetabilisk olja.
 2. Låt blandningen ligga på en sval, mörk plats i 1-2 månader.
 3. Spänn blandningen och förvara i kylskåpet.
 4. Applicera sedan på områden med hår.

Kursen måste vara minst 2 månader.

Med en rakhyvel kan denna metod naturligtvis inte jämföras. Men efter 2-3 veckors användning kommer du att märka att håren har blivit mindre och resten har märkbart utarmats.

Kontraindikationer och biverkningar

Kontraindikation för användning är individuell intolerans.

Det rekommenderas att ett känslighetsprov utförs på handleden eller på armbågens insida.

Nätets egenskaper för att stimulera blodflödet leder oundvikligen till det faktum att när man applicerar masker, schampon och balm känner vi hur kliande hud. I detta fall är en lätt brinnande känsla under förfarandena acceptabel. Men med en stark kliar är det bättre att vägra att använda produkten.

recensioner

Den första sköljningen var otroligt nöjd med mig, mitt hår förvärvade en oöverträffad glans, som inte kom från inköp av masker. Och vid beröring var silke, och viktigast av allt var de rena i upp till 4 dagar och inte 1-2 som vanligt. Mjäll försvann.

Julia Savenkova

http://irecommend.ru/content/pervoe-vpechatlenie-pokazalos-obmanchivym-krapiva-ne-pomogla-mne-ozhivit-moi-volosy

Förra året frågade jag mina föräldrar att torka mig nässla för hår. Även i barndomen lärde min mormor mig att skölja mitt hår med buljong. Visst, då hade jag dem guldbrun och från nässle hade en grön nyans. Och nu på kastanj är inget synligt, så jag försöker alltid skölja.

Irene

http://narodnayamedicina.com/opolaskivanie-volos-krapivojj-otvar-krapivy-dlya-volos-mojj-otzyv/

Jag sköljer med nässla efter schampo + lite balsam, nässla är torr, nyplockad, ung, bara bryggd med kokande vatten, lämnar i 10-15 minuter, ibland mer, då kyler jag och lägger till några droppar citronsaft. Jag sköljer bara med kall buljong, hårvågorna är stängda och håret är mycket glänsande, kammat väl.

Gästen

http://www.woman.ru/beauty/hair/thread/3967973/1/#m22931358

Olja, juice, avkok och infusion av nässla fungerar som självständiga medel eller som ingredienser för inköp och hemlagad kosmetika. Regelbundet tillsätter bara några droppar nässleolja till en dos schampo, vi kommer att ge en effektiv smink för hårbotten och håret. Olja kan också blandas i lika stor utsträckning med färdiga masker, balm och sköljningar. Fördelen med nätnät är dess tillgänglighet. Grass växer nästan överallt. För det lata finns det alltid ett alternativ att köpa färdiga blad eller frön på ett apotek för blygsamma pengar. Och det är viktigt att komma ihåg att kompositionen av "brinnande gräs" gör användningen effektiv externt och internt.Nästa Artikel
Hur appliceras ricinolja på håret?