Hur färgar du ditt hår med henna själv


Hårfärg är ett förfarande som kvinnor har utfört i århundraden. Om nu de flesta kvinnor använder kemiska färgämnen, har tidigare använda naturliga ämnen, såsom henna.

Henna är ett pulver erhållet från löv av lövskogen från Lawsonia, som växer i regioner med tropiskt klimat. Enligt ursprungsorten är den uppdelad i indiska, sudanesiska, egyptiska, iranska och jemenitiska. Sudanese och Yemeni ger en ljusare nyans på grund av det höga innehållet av färgämnen.

Sammansättning och fördelaktiga egenskaper hos henna

Hon fick färgningsförmågan på grund av innehållet av färgämnen och tanniner i den, dessutom innehåller den substanser som har en fördelaktig effekt på hårets tillstånd:

 • Klorofyll är ett ämne som ger busken en grön färg. Det är en stark antioxidant, på grund av vilken det föryngrar och har en positiv effekt på hårbotten som helhet.
 • Hennotaninovsyra - huvudfärgen. I olika typer av henna är dess innehåll från 1 till 4%. Att det ger en eldig nyans till håret och ju mer hennotansyra, desto ljusare kommer färgen att visa sig när man målar. Även detta ämne har tanniska och antibakteriella egenskaper. På grund av detta lindrar det inflammation i hårbotten, minskar mängden mjäll och stärker håret.
 • Polysackarider - fuktar huden och normaliserar aktiviteten hos talgkörtlarna.
 • Pektiner - absorbera toxiner, minska fet hår. Dessutom pektiner omsluta varje hår, vilket gör att håret ser visuellt tjockare och mer voluminöst ut.
 • Harpor - gör krullarna glänsande och silkeslen.
 • Eteriska oljor och vitaminer - ton upp, förbättra blodcirkulationen och läget i hårbotten som helhet, vilket har en positiv effekt på hårets tillstånd.

Traditionellt var henna avsedd att färga håret en röd färg, den kallas röd. Men nu kan du hitta henna, som kan färga hår i olika färger.

Grundtoner: Burgunder, Svart, Kastanj, Vit. Dessutom säljs färglös henna, från vilken färgämnet avlägsnas. Den används som en förstärkande mask.

Alla dessa färger erhålls genom blandning i olika proportioner hönanpulver och baspulver. Detta indikeras på läkemedlets förpackning. Undantag: vit henna, vilket är ett klargörande medel.

Fördelar och nackdelar med henna hårfärgning

Positiva aspekter:

 • Skada inte håret. Henna är en örtberedning, det påverkar inte håret negativt.
 • Lågt pris - billigare än kemikalier för färgning.
 • Inga speciella färdigheter krävs vid användning.
 • Ger dig en stabil och ljus färg.
 • Förbättrar hårets tillstånd.

Negativa sidan:

 • Färgen penetrerar djupt in i hårstrukturen, vilket kan påverka färgen på strängarna negativt med efterföljande färgning.
 • Örtpulver är svårt att tvätta med vatten, varför en ojämn färg är möjlig.
 • Färger starkt grå och blekta krullningar.
 • Allergiska reaktioner är möjliga hos vissa människor.
 • När det är färgat med henna är det omöjligt att förutsäga den resulterande färgen. Det beror inte bara på den ursprungliga färgen utan också på typen av henna, beredningens kvalitet, exponeringstiden och organismens individuella reaktion.
 • Med frekvent användning torkar håret.

Hur man får olika nyanser

Henna + Basma

Det enklaste alternativet är att lägga till basma pulver till hennapulver. Beroende på proportionen kan du få olika hårfärg.

Beroende på de ursprungliga faktorerna kan den resulterande nyansen skilja sig från en person till en annan. Till exempel, ju tunnare håret desto ljusare blir färgen. Av stor vikt är trådens ursprungliga färg - när du färgar mörkt hår med ren henna får du bara en rödaktig nyans. Men om du färgar hennes blonda hår - blir de röda.

Förutom basma kan du lägga till andra ämnen för att få olika nyanser.

gyllene

Det finns flera sätt att få en gyllene nyans:

 • Henna uppfödde stark infusion av kamomill: 1 msk. l. torr kamille häll 50 ml. kokande vatten och infusera i 30 minuter. Buljong är inte nödvändigt att filtrera. Kamille fuktar och har en antiinflammatorisk effekt på hårbotten.
 • Gurkmeja pulver eller saffran blandas med henna i ett förhållande 1: 1. Dessa kryddor är starka antiseptika och antioxidanter, vilket har en starkare effekt på håret.
 • Gyllene färgar ökar med ökande surhet, så hennapulver kan spädas med kefir, sur grädde eller rabarberdekok. Med denna färgmetod får håret en speciell glans, eftersom en svagt sur lösning tvättar bort mineralfilmen från dem, som bildas under tvättning med vatten.

choklad

Chokladfärg kan erhållas genom att blanda henna med kaffe, kanel eller extrakt av valnötskal.

 • Henna med mark kanel blandas i ett förhållande 1: 1.
 • När man blandar med kaffe finns det flera sätt: 1. Du kan blanda 2 msk. l. malt kaffe och 1 msk. l. henna och späd blandningen med varmt vatten. 2.A kan göra en stark infusion av kaffe - 1 msk. l. 100 ml kokande vatten och späd upp lackfärgen. Båda metoderna är ganska effektiva.
 • Infusion av ett nötskal kan göras genom att hälla 2 matskedar krossade skal med ett glas vatten, koka upp och häll sedan i 40 minuter. Den resulterande infusionen späddes med hennapulver. Samma resultat ger och spädning av färg stark te.

Alla dessa ämnen innehåller tanniner, som har torkningsegenskaper, vilket bidrar till att normalisera aktiviteten hos talgkörtlarna och minska mängden mjäll.

rödaktig

För att få en rödaktig nyans bör henna spädas med sockerbetor, rött vin, infusionspåse eller blandas med kakaopulver i lika delar. Förutom att få en röd nyans förbättrar användningen av dessa komponenter hårets tillstånd, eftersom de är rika på vitaminer och näringsämnen.

Det finns ingen exakt andel i hennautspädning. Det är uppfödd infusion för att få en tjock uppslamning. Beroende på fuktigheten hos henna kan mängden tilläggskomponent variera.

Många författare råder att laga buljonger för avel, men det är inte helt sant. När kokande vitaminer förstörs, avdunstar eteriska oljor, så istället för avkok är det bättre att förbereda infusioner.

Henna hårfärgning

Iransk henna är ett naturligt färgämne, vars användning har ganska djupa rötter. Sedan antiken var det vanligt att skapa unika tatueringar och mönster på naglarna. Nu är kvinnor över hela världen glada att använda henna som färg och botemedel mot försvagade, skadade och överdriven feta strängar. Så hur färgar du ditt hår med henna, och vilka nyanser kan du få med det här verktyget?

Förfarandet för färgning av hår med naturlig henna är något annorlunda än att man använder kemisk färg och ser så här ut:

 1. Tvätta mitt hår med schampo och torka det med en handduk.
 2. Linje längs hårväxten vi smörjer med någon fettkräme, som skyddar huden från röda fläckar.
 3. Vi odlar Henna mycket varmt, men inte kokt vatten. Blandningen ska likna tjock gräddfil. Hennapulver säljs i ett paket om 25 gram. Denna väska är tillräcklig för ett hårhår av medellängd och tjocklek.
 4. Lägg behållaren med färgblandningen i en kastrull med varmt vatten - 7-10 minuter räcker.
 5. Dela håret i avstånd en och en halv centimeter bred.
 6. Använd en kam och borste, fördela hönan jämnt på varje del. Gör allt väldigt snabbt, annars kommer färgen att svalna och ger inte de förväntade resultaten.
 7. Vi först sätter huvudet ihop med en film eller en påse och döljer den sedan under en frottéhandduk. För att förhindra att henna läcker, placera pappershanddukar eller servetter längs kanterna.
 8. Henna exponeringstid beror på tjockleken och den första nyansen av strängarna, liksom på den nyans du vill ta emot. Så, mörkt hår kan behöva cirka 2 timmar, medan 10-15 minuter kommer att räcka för ljus. Så håll processen under kontroll och gör ännu bättre ett preliminärt test, tack vare vilket du kommer att kunna veta exakt resultatet.
 9. Tvätta av Henna med rinnande vatten utan schampo. Vid slutet sköljer vi strängarna med försurad lotion (vatten + vinäger eller citronsaft).

Hur färgar hår med henna och få önskad nyans

God dag, mina kära läsare! Nu har alla frågan "vilken gåva att välja för familjemedlemmar?" användbar produkt. Och inte ens för att det fäster äktenskap...

Från den här artikeln lär du dig:

Som min vän gifte jag knappt Turk...

För ett år sedan berättade en kompis av följande berättelse: En Turk höll på henne, alla försökte bekanta sina föräldrar, men hon var inte. Jag ville rulle den i mattan och åka till Istanbul, men då gick jag till tricket. Jag tog en påse med pulver, bad om att öppna den och häll den på min handflata. En vän skrattade och vägrade, Turken förlorade sitt humör och störde inte längre. Vad var det där?

Det visar sig att i vissa länder bruden, som ett tecken på lojalitet med brudgummen, skulle tillbringa natten med henna i handen. På morgonen skulle färgen lämna en fläck på handflatan, vilket innebar nästan ett avtalat äktenskap. Turken hoppades att Henna skulle hjälpa honom att hålla facket tillsammans, ser du?

Och än, Henna, eller de oförstådda Lawsonias baksida, är ryska kvinnor mer kända för att färga hår hemma, men har någon någonsin tänkt på sin skada?

Att vara eller inte vara Henna på ditt hår?

Jag vet inte om dig, men jag, som stod framför disken för många år sedan, var troligen köpt av Henna's billighet. Mindre än någonting i världen tänkte jag på effekten och användningen - jag ville ändra mitt utseende själv (det är aldrig för sent för någon "moster över 25") och gör det med minimal skada på familjebudgeten. Sedan uppskattade jag alla hennes helande egenskaper, uppdelningen av split ends och förmågan att skapa volym genom att förtjocka håret.

Henna fungerar som en film för håret, justerar vågorna, motstår aggressiva miljöer som saltvatten eller varm sol. Det förbättrar till och med vattenfettbalansen, som kan bidra till tillväxten av nytt hår och destruktion av mjäll. Applicera detta pulver och hårets hälsa.

Vilken effekt vill du få efter att ha använt henna?

 • Låt håret skina (en halv kopp henna, en fjärdedel vatten, rått ägg. Blandningen bereds på 30 minuter)
 • För att övervinna torrt och sprött hår (som i föregående recept, istället för ägg, använd 2 matskedar yoghurt)
 • Uppnå smak (tillsätt en fjärdedel tesked ingefära, kanel, svartpeppar och muskotnöt till Henna och vatten)
 • Stärka håret (färglös henna lämplig för användning)

Intressant! Färglös henna var känd under 1500-talet f.Kr. Det förändrar inte hårfärgen och har en antiseptisk effekt. Det ryktas att substansen även kan eliminera huvudvärk och upprätta blodcirkulation.

Det finns en annan sida på vår produkt - negativ, och jag måste varna dig om det. Det är bättre att inte använda det för färgning av torrt hår, eftersom det innehåller tanniner och vissa syror. Håret ganska snabbt kan bli tråkigt, tufft och börjar falla ut.

Dessutom bör du förstå att medan du målar med henna, är det bättre att inte använda kemiska färgämnen - det finns risk för att bli grön eller violett. Och om övergången är oundviklig, är det nödvändigt att först förbereda håret för det, till exempel göra 3-4 regenererande masker på kefir. Det samma magiska receptet är användbart för dig om du hade kemisk vinkning eller markering innan du använder henna på ditt hår, och nu har du bestämt dig för att börja använda naturligt färgämne.

Men om du har vägt och bestämt dig för att ta en chans, så är mitt råd till dig: Välj irländsk henna. I paletten, när den blandas med andra komponenter, hittar du mycket mer nyanser än i indiska.

Jag målar brunt hår jag...

Och här har du börjat färga processen. Förtvättat hår, frigör dem från överflödigt fett. Sätt på handskar, eftersom henna kan fläcka händer och det kommer vara problematiskt att tvätta det. Behandlade hårbotten, nacken, öronen fettkräme.

Börja att späda blandningen. Gör det i glas eller plasträtter. Kan jag ta keramik? Du kan. Det viktigaste - inte från metall som kan reagera med färg.

Du lägger varmt vatten till pulveret men inte kokar vatten, du behöver inte "brygga" blandningen i flera timmar. Lägg till oljor eller ämnen som bidrar till utseendet av en sur miljö, såsom citronsaft, äppelcidervinäger eller samma kefir.

Börja applicera kompositionen på håret. Vanligtvis är den första som färgar håret på kronan eller på baksidan av huvudet och äntligen - på templen, bakom öronen och i pannan, här är de vanligtvis tunnare. Mellan delarna lämnar 1-1,5 centimeter.

Enkla regler

 • Applicera henna på rötterna och fördela sedan färgen över hela längden av håret med hjälp av en kam.
 • Wrap huvudet med en handduk. Henna älskar värme (och huvudet också!).
 • Det är nödvändigt att tvätta pulvret från håret med mycket vatten utan att tillsätta tvättmedel.
 • Hårtork då torka inte.
 • Tvätta inte håret efter målning i tre dagar. Ju längre du inte tvättar - desto ljusare och rikare blir färgen.

Hur mycket för att hålla vårt pulver på håret? Allt beror på vad du vill få som ett resultat.

Om du vill läka ditt hår med henna, måste du vänta bara 15-10 minuter. Om du vill ha en röd eller röd färg, lämna den vid 40. Är du en brunett? Då kan du hålla i två timmar. Om du har blont hår, då i tredje minuten kommer du att kunna få en gyllene nyans och på det sjätte - ljusa röda håret.

Färg tar mer om du väntar på effekten, drick en kopp kaffe - det kommer att öka blodcirkulationen i håret.

Vilken färg ska du välja?

Färgens ljusstyrka kan bero på Hennas hållbarhetstid. Om pulvret har en gröngrön färg är den fräsch, om den redan har fått en brunfärg, är det troligtvis inte längre lämpligt.

Tack vare färgämnena som finns i henna kan du få någon nyans, allt från guld och sluta med blå-svart. Allt kommer att bero på koncentrationen och tillsatsen av ytterligare ämnen.

 1. För att få kopparfärgen behöver du 200 gram rabarber och en flaska torrt vitt vin. Sätt blandningen på elden och "koka" tills den förblir exakt hälften. Därefter sänka innehållet i hängan av henna och håll blandningen i en halvtimme på håret. I stället för vin kan du naturligtvis bara ta vatten. Och för mörkare gyllene nyanser kommer saffran (2 gram) eller kamille (2 matskedar) att göra.
 2. Röd körsbärsfärg uppnås genom att tillsätta betesaft. De säger att det även kan bli en mauvefärg.
 3. Mahognyfärg kommer att uppstå när man blandar henna med kakao (3-4 matskedar). En kastanj - med malet kaffe (4 teskedar per glas vatten) och valnötskal (2 matskedar).
 4. Chokladfärgat hår hjälper dig att återfärda ett paket av henna med tillsats av en matsked humle. I rött med en kopparskugga - fyra påsar av ämnet och två skedar av blommönster med en sked av nötkött.
 5. Om du vill lägga till en röd nyans till din naturliga svarta färg borde du bättre tända håret med väteperoxid (30-40 g).

Kom ihåg! Ingen av de henna du möter på hyllorna kan lätta ditt hår. Är henna framför dig? Det betyder att en clarifier håller på att bli knuffad på dig, och dessutom mycket billig. Du kan förlora ditt hår med honom för alltid.

Henna och en miljon nyanser av grått

Inte mindre populärt naturligt färgämne är Basma. Du har nog hört att det ibland färgar håret med henna och basma samtidigt.

Basma är ett gröntgråt pulver som härrör från slipning av indigo lägre blad. Den relevanta litteraturen föreslår att även profeten Muhammad själv inte föraktar att använda den!

Pulvret tas i lika stora proportioner med henna för att återfärga till en kastanjfärg. Om du behöver få svartblått hår i slutet, måste du lägga basma i disken dubbelt så mycket. Brons nyanser? - två gånger mindre

Jag vill ha en annan!

Det händer att den resulterande färgen inte gillar den och sedan frågan "vad ska man göra?" Visas. När det gäller henna är allt både enkelt och svårt på samma gång.

Skälen till att få den "fela färgen" kan vara hårets starka porositet, dess struktur, som helhet, såväl som den naturliga färgen.

Om du under den första dagen efter målningen förstod att användningen av henna fortfarande inte handlar om dig så är det ingen anledning att vänta på den tredje dagen då färgen blir intensiv och djup när den äntligen framträder under påverkan av syre. Skölj håret noga flera gånger med schampo.

Om färgen verkar vacker för dig, men du måste göra den mindre ljus, så kan du neutralisera den genom att gnugga uppvärmd vegetabilisk olja i håret. Så snart proceduren är klar, börja arbeta med en hårtork och tvätta sedan med schampo. Du upprepar allt förrän dina önskemål blir uppfyllda.

Tvärtom verkar det som om det inte finns tillräckligt med juiciness, vad då? Då i kursen måste du lägga eteriska oljor, till exempel te träd, rökelse eller eukalyptus. Om du lägger till några droppar lavendel, samtidigt som du sparar din hud från irritation, anses den allergisk och är lämplig för användning även för gravida och småbarn. Recept med pelargon eller rosmarinolja är också kända.

Jag gillar färgen, men det skulle inte göra ont för att ta bort rodnad... de kommer att rädda dig: avkok av kamomill eller nässla, doftande gurkmeja, ingefära (vilket emellertid kan skapa en brännande effekt), citronsaft.

Ingen röd, men du vill ha mörkare hår? Använd starkt te eller infusion på ekbark. Försök att uppnå önskad nyans med kaffe eller kakao.

Vad är resultatet

Som du förstår är Henna inte ett sådant ofarligt botemedel, eftersom det verkar, du måste vara på vakt med det. Det kan tända ditt hår och då kommer din volym bara att drömma om dig. Men det kan lägga till en extra färgning, zest till din vackra kvinnliga bild. Försök att förändra dig själv, ditt utseende, medan du är ung med din själ och känna styrkan i dig själv!

Idag har jag allt. Jag kan bara säga att jag själv är ett stort fan av iransk henna, och i många år har jag stärkt mitt hår med det. Ofta frågar folk mig om olika hemligheter av utseende, säger jag: - Läs min blogg, med hjälp du lär dig alla mina hemligheter. Dela med vänner, prenumerera på uppdateringar. Vi ses i nästa artikel!

Hur färgar håret med henna hemma (foto, video)?

Henna är vackert och flödande hår med olika nyanser och å andra sidan fruktar att det kommer att finnas grönska och oförmåga att välja något annat färgämne.

För att förstå alla aspekter och få klara instruktioner om:
Hur färgar hår med henna hemma? Vad är alternativen för hennafärgning?

Hur målar man i en viss ton: svart, choklad, röd? Hur färgar håret hemma själv? Vilka ytterligare ingredienser hjälper till att göra färgen ännu djupare och mer fantastisk?

Henna nyanser

För de som först vill göra hennafärgning måste du förstå att det kan ge överraskningar och vilka och i vilka situationer vi kommer att diskutera nu.

Beslutar att välja henna som hårfärg, det är värt att komma ihåg sådana nyanser:

 • Var beredd att använda den under en lång tid, eftersom det inte rekommenderas att använda kemiska analoger efter det;
 • lång exponeringstid på 40 minuter och däröver
 • speciell lukt efter applicering;
 • svårt att tvätta
 • du kan inte få exakt rätt nyans;
 • torkar lite hårbotten, för den torra typen rekommenderas det att lägga till naturliga oljor;
 • Använd: te, kaffe, vin, basma för en mängd olika färgpalett.
 • Sådana situationer är individuella, det finns en färgningserfarenhet på flera år, och inget som detta har inträffat, men färgning var bara Henna.

  Överraskningar kan uppstå om naturfärg inte tillämpas korrekt, nämligen:

  • färgning på blekt hår;
  • kemiska färger användes efter henna eller basma;
  • använd en basma utan henna.

  Henna används ofta för färgning för att göra håret tjockare och öka volymen. Någon som är bekant med detta problem, men vill lära sig att väva volymetriska flätor, rekommenderar vi att du klickar på bilden eller länken.

  För dem som började färga håret med henna för att bli av med mjäll, rekommenderar vi att du lär dig mer om det på den här adressen. Enkla och användbara recept, tips hjälper dig att vinna det för alltid.

  Henna är också perfekt för att svara på frågan: hur man räker lockigt hår utan att stryka och hårtork hemma, läs om det här.

  Vad får du genom att välja ett naturligt färgämne?


  Dina krullar kommer att förvärva en naturlig glans och silkiness, och frånvaron av brända ändar och pälsliknande tangles kommer att göra ditt hår avundsjuka.

  Det är inte tillrådligt att tillsätta oljor och vitaminer till en varm lösning av henna, sedan de förlorar sina fördelaktiga egenskaper, så låt det svalna något eller applicera innan färgning.

  Hur väljer man henna?

  Innan du börjar bereda för målning, ange vilken typ som är lätt att köpa i dina butiker eller beställ online.
  Läs recensioner om vilka typer som är tillgängliga för dig.

  Överväg:

  • önskad nyans efter färgning;
  • första hårtonen;
  • andel;
  • exponeringstid
  • Ytterligare medel behövs för att få denna färg.

  Detaljerad analys av innehållet i påsarna

  1. Att välja henna, troligtvis kommer du inte hitta på kompositionens förpackning, om du har tur, kommer det att skrivas Lawsonia inermis.
  2. Om det finns andra komponenter än den här, bör du vara uppmärksam och studera dem. Kanske är det något med kemiska komponenter.
  3. När du har öppnat paketet och släckt innehållet kommer du att se ett mörkt grönt pulver luktande gräs. Inga dofter liknar kemiska färger eller vaxer.
  4. Vad du än lägger till henna, liknar dess sammansättning en slurry med grovhet (det blir inte slät, som gelé eller gräddfil).
  5. Det målar: hud, hår, men inte ett bad eller en tallrik.

  Mest prisvärda företag för invånare i Ryssland, Ukraina

  Vi ger länkar till båda sidorna för att se hela produktlinjen och letar efter recensioner om varje enskild produkt.

  Lyssna på recensionerna och försök på en separat strand om du tvivlar på färgen.

  Hur dina lockar kommer att reagera och vad vi får till följd av målning med 90% garanti är svårt att säga.

  Prissättningen har en ganska stor variation, så Henna Lash - från $ 7 per 100 gram och packade Henna från $ 1 per 25 gram. Ju mer naturligt produkten är desto högre är priset för det, men bedrägeri är inte uteslutet.

  Priset på henna påverkas av de tillagda komponenterna och leveransen, även om det är ganska billigt för rent.

  Henna Lash (Lush) (foto)


  En särskiljande egenskap av denna typ är förpackning i stora hängslen, innan applicering är det nödvändigt att skrapa. Den består av oljor och andra användbara komponenter, men det påverkar kostnaden, det är många gånger högre än vanliga dospåse.

  Henna-lash hårfärgning med detaljerade instruktioner i den här videon

  Hur mycket henna behövs för att helt överlappa vilken ton som helst?

  • För första gången målar du dig själv eller du har utsmyckning av rötterna.
  • längd;
  • densitet;
  • hårtjocklek;
  • naturlig ton (blondiner kommer att ändra färg snabbare).

  Vad visar erfarenheten?

  För tonning blir rötterna tillräckligt och 1 pack = 25g. För grått hår från 3 förpackningar och ovanför för att måla i flera lager.

  För brunetter med långa trådar som inte är mycket tjocka till midjan rekommenderar vi 3-4 packar = 100g.
  Även om vissa använder 16 förpackningar, kan detta endast bestämmas av erfarenhet!

  Hur gör man hela processen hemma?

  Vi förbereder alla nödvändiga tillbehör

 • Blandningstank, bättre glas.
 • Bunt, öppna och häll i behållaren. Lägg till andra ingredienser: basma, kaffe, olja, kanel... (enligt receptet).
 • Handskar och kam med en tunn ände.
 • Film för smörgåsar, bättre plastpåsar.
 • Kläder som är lämpliga för fläckar.
 • En stor spegel eller två motsatta.
 • Termisk keps eller handduk. Vi rekommenderar att du använder en film, ett näsduk av CB-material och en handduk, som redan är lämplig för röda fläckar från henna, liksom för att torka droppar från en trasa.
 • Regler för kompetent färgning med Henna hemma: steg för steg med bilder och videoklipp

  • på smutsiga eller rena krullar;
  • vått eller torrt;
  • med basma i en separat färgning eller samtidig;
  • sköljning av henna efter användning med eller utan schampo
  • sköljning: med balsam, ättika eller andra medel, avkok.

  Målning på smutsigt torrt hår

  1. Noggrann kamning. Creme öronen, panna och bakom öronen, tempel för att undvika mörka fläckar och fläckar.

  Koka Henna så här: Öppna och häll i behållaren. För dem som använder Basma och andra komponenter, hälls de också ut och hälls omedelbart. Rör om någon enhetlighet.

  Torka henna eller blanda, häll i varmt vatten. Använd en glas- eller plastbehållare, blanda med en träspatel eller sked. Ge henne möjlighet att brygga några minuter. Använd en stor skål med varmt vatten, var du ska placera blandningen med behållaren för att behålla temperaturen, om processen är lång.

  Efter kylning, tillsätt oljor och andra ingredienser som inte tolererar höga temperaturer.

  Byt kläder lugnt och riva ner fläckar. Lägg alla verktyg och murbruk på en separat lättillgänglig plats. Täck golvet med tidningar eller oljekudde, det är bättre att ta bort mattan och lämna den naken för att underlätta rengöringen.

  Använd handskar, blanda henna med en pensel flera gånger för att eliminera formningen av klumpar och blandningstemperaturen var alltid densamma.

  Applicera på rötterna och sprid över hela längden, om du målar för första gången.

  Vi målar rötterna, skiljer dem från delningen i tunna trådar, applicerar lösningen i båda riktningarna och längs skiljeväggen. Vi flyttar från mittpartiet till örat och upprepar sedan operationen till en annan. Så vi jobbar genom hela framdelen av håret, det område där vi gör malvinka. Smörj hårlinjen mest intensivt.

  Vi flyttar den sammansatta svansen på huvudets övre del framåt och lägger färg på baksidan av huvudet och färgar igen längs delarna parallellt med axlarna. Vi borstar ändarna av strängarna med en pensel eller gnuggar lösningen, för långt hår kan du doppa strängarna i lösningen och vrida den i en behållare. Upprepa tills alla trådar är bearbetade.

  Att sätta på en film och ett uppvärmningslock. Gå från 40 minuter till 2-3 timmar eller mer.

  Tvätta av med varmt vatten med ett schampo i vilodag för att använda en balsam, ättika eller avkok av örter.

  Vi ger en beskrivning av endast varianten på smutsiga lockar, eftersom resten kommer att vara liknande.

  Detaljerad steg för steg video målning henna hemma på egen hand

  Video henna hårfärg på modellen

  Låt oss prata om nyanser:

  Man tror att det är bättre att applicera på rena strängar, eftersom kontakten av schampon med naturlig färg tvättar ut färgen.
  Våt lockar absorberar färg lättare. Nackdelar med våt applikation - du kan inte se vilka trådar som är målade och vilka inte är. Kan läcka eftersom de redan är fuktiga.

  Hur får man den önskade tonen?

  En uppsättning tips när du färgar på mörkt hår med: betor, lökskal, karkadte, kaffe.

  En annan samling recept för färgning med naturliga färger i ett videoformat för ägare av blont hår

  svart

  Framställd genom att blanda 1 del henna med 2 - 3 delar basma. Tidsfördröjning från 3-6 timmar.
  En mörkare ton erhålls genom färgning i 2 steg: första henna + basma, sedan en basma.

  röd

  För att få olika toner av rött behöver du:

  • Endast henna. Det är viktigt att välja rätt sorter. Att bibehålla från 40 minuter till 6 timmar.
  • Koppar: Henna, Maringue, Citronsaft, Gurkmeja.
  • Deep auburn: Henna med kaffe, ibland med tillsats av basma.

  Var uppmärksam på rekommendationerna om henna själv, färgen och exponeringstiden anges där, det kan givetvis variera beroende på tjocklek och längd. Endast testning ger ett exakt svar.

  Var därför säker på att utföra ett experiment en gång så att det inte finns någon chockerande överraskning. Efterföljande färgprovning är inte nödvändig.

  Förvara en sådan lösning med en varm keps i 4 timmar eller mer. Detta beror på det faktum att håret är ganska tjockt och långt.

  De ser underbara ut, särskilt i solen. Deras skick är utmärkt, jag har redan målat med en sådan komposition i många år, alla är glada.
  Jag rekommenderar att du försöker detta färgalternativ, förstör inte håret och ger en djup mahognyfärg med en liten rödhårig.

  Röd lågvatten

  Ångad på: Cahors, rödbetorjuice eller körsbärsjuice (naturligt).

  På kaffe

  Vi får olika toner: choklad, kastanjrött. Kaffet kan både bryggas, när det läggs till blandningen för färgning, och bryggas separat och läggs sedan till de uthällda ingredienserna.

  Henna hårfärgning video med basma och kaffe

  Hur färgar ditt hår brunt och färgar över grått hår
  Detaljerad mästerklass för att bli rik brun med henna

  Hur färgar man mörkt hår med henna utan ryzhinki?

  Om du bestämmer dig för att tillgripa användningen av henna, för att du inte vet hur man ska sluta håravfall hos kvinnor och öka densiteten, kommer den här artikeln att berätta för andra faktorer som påverkar dem.

  Använd ofta masker från henna som försöker spara de splittrade ändarna, men i dessa fall rekommenderar vi att lära dig hur man skär hårändarna hemma i sig.

  Det är skadligt att använda kemiska färgämnen på barnhår, vi rekommenderar att du använder henna, men hur man gör en hårklippning till skolan själv om 5 minuter med foton och videoklipp som du hittar på den här länken
  http://ovolosah.com/detskiy/detskiepr/kak-sdelat-prichyosku-v-shkolu-samoj-sebe-za-5-minut-video.html.

  Hur får man en ljusare färg?

  Det är möjligt att ånga färg på olika vätskor:

  • kefir, sur mjölk;
  • konjak;
  • förlänga jäsningen, lämna den ångade blandningen under flera timmar eller dagar;
  • tillsätt citronsaft
  • bryggning te
  • håll bryggd blandning i en termos;
  • på det bryggda kaffet och lägg till mushen själv.

  Ju mindre du håller, desto ljusare är färgen 30-40 minuter. Titta på instruktionerna som är fästa vid färgen.

  Hur vet du exakt hur mycket du behöver?

  Experimentellt bestämma vilken mängd Henna du behöver för önskad ton och mät allt och spela in allt för 1: a gången. Så du får noggranna riktlinjer för nästa målning och förbättrar resultatet.

  Vad bör man överväga?

  • mängd vatten;
  • vikt av henna (hur många paket eller skedar);
  • tillsatta ingredienser (basma, kaffe, Cahors, gurkmeja);
  • kontakttid för hår och naturlig färg.

  Nu är det bara att tillämpa kunskapen och få den önskade färgen. Låt processen ge dig ett minimum av obehag och uppnå önskad ton från första gången!

  Innan du applicerar kompositionen på huvudet måste du fett öronen, pannan och nacken med en fet kräm. Detta förhindrar huden från oönskade färger. Om trådarna är torra, är det lämpligt att tillsätta några droppar burdockolja till blandningen. Detta kommer att fuktar håret och ge det glans. Hur ofta kan du färga håret med henna? För att få en bra effekt från användningen utan negativa konsekvenser för håret, bör den appliceras 1-2 gånger om månaden.

  Du har korrekt märkt nyanserna. Genom att färga är det individuellt hur snabbt dina hårrötter växer, eller om du vill uppdatera färgen på hela håret.

  Själv Crash Hår som AS (14STOLOVYH SKEDAR DRY Ginger henna 3STOLOVYE matskedar vegetabilisk olja, 17STOLOVYH SKEDAR ansträngda 70GRADUSOV varm grönt te, äggula Brush 2SYRYH SHUFFLE snyggt och krascha ditt hår kam kam HOLD 35minutes sedan att tvätta bort med varmt vatten och tvätta håret med schampo.

  Hur färgar hår med henna och basma

  Henna är ett underbart verktyg som, utan kemikalier och tillsatser, kommer att ge ditt hår en naturlig, behaglig nyans. Men du måste vara mycket försiktig med det, för på grund av felaktig blandning av proportioner, istället för en eldig röd blir du mörkgrön. Hur färgar du ditt hår med henna och samtidigt uppnår önskad nyans?

  Användbara egenskaper

  Detta är ett underbart verktyg som upptäckts av indianer. Även då försökte de olika blandningar av färger och ingredienser, det var deras recept som blev grunden för moderna färger med en naturlig bas. Användbara egenskaper hos henna:

  • det hjälper till att öka hårväxten;
  • Henna innehåller unika ingredienser som hjälper till att bli av med mjäll, sjukdomar i hårbotten och även parasiter.
  • hon behandlas ofta med skadat hår efter kemisk färg, men inte tidigare än två veckor efter färgning.
  Före och efter färgning av hår med henna och basma

  Video om hur man färgar håret med basma och henna

  Vi väljer färg för målning

  Röda nyanser

  Ofta med hjälp av Henna-tjejer vill bli röda djur. Även med användning av pulver utan tillsatser kommer färgen att vara nära naturlig, ljus och resistent. Men vad behöver man göra för att ändra färgen på färgen?

  För att få en ljus röd färg måste du blanda innehållet i tre hönanpåsar (mängden beror på hårets längd) och en halv dospåse av ingefära. Häll kokande vatten och applicera på håret. Liten hemlighet: Ju längre du insisterar blandningen desto mörkare blir färgen.

  Vill du bli en tjej med kopparlås hemma? Enkelt enkelt! Vi behöver sju påse med regelbunden henna, en tredjedel av en tesked ingefära, gurkmeja, kanel, blanda upp det hela och häll över mycket starkt svart te. Den ljusare skuggan av naturligt hår - desto ljusare kommer färgen att färgas.

  Foto - Rött hår före och efter målning

  Henna är inte bara ett färgämne, utan också en utmärkt kosmetisk produkt som bryr sig om hår, ger volymen och styrkan. För att ta hand om lockigt hår måste du blanda iransk henna (ta den mängd som behövs för din längd), två skedar av avokadoolja, 10 droppar rosmarinolja och två skedar kakao. Allt detta rör om och späd med kokande vatten. Rör om en gång till. Innan du färgar håret, se till att det inte finns några klumpar i blandningen. Smör på håret och håll i 2 timmar under klädesfilm.

  För att färga håret med en djup ingefärg med koppar nyanser, måste du späda fyra påsar av henna till ett uppslamningstillstånd, lägg sedan till två skedar av förvärmd blommihonung och en sked av nötkött till den. Om håret är mycket torrt kan du också slå ägget i blandningen. Blanda noggrant och applicera på trådar, stå i 2 timmar.

  Vi är målade i kastanjfärg

  För att få den önskade skuggan av choklad på huvudet, måste du använda basma och henna i lika stora proportioner. Om så önskas, förutom att måla, kan du separat göra samma blandning, vilket kommer att stärka håret. Färgen bör blandas med nässla eller burdock buljong, tillsätt bara några droppar nötkreatur eterisk olja. För förstärkningslösningen måste du förbereda svart kaffe eller mycket starkt te, jojobaolja och blanda väl. Den första blandningen rekommenderas att appliceras på rötterna, och den andra - längs hela längden av håret. En mycket viktig punkt om kaffe: För att hitta rätt koncentration, måste du blanda pulvret med vatten tills du får en mörk färg. Med detta recept kan du också ge ditt hår en något röd nyans, lägg bara till ett avkok av lökskal istället för burdock buljong.

  Bilder - Henna målade i kastanjens färg

  Mycket vacker färg erhålls genom att blanda klyftor, rött vin och henna. Om du experimenterar lite med koncentration kan du få en vacker chokladfärg, nära naturligt.

  Man tror att om du färgar håret efter färgämne får du lite galen nyans, vilket då blir mycket dåligt att tvätta bort. Detta är inget annat än en fördom. Detta var fallet med tjejer som felaktigt upprätthöll proportioner eller använde henna på mindre än två veckor efter användning av kemikalier.

  För att få en mycket mörk färg, måste nästan svart, iransk henna blandas i proportioner 2: 1 med basma, och allt detta måste hällas med torrt rött vin. Tvätta om en timme, det här verktyget behöver inte tvättas från håret när du använder schampo, det kan du göra bra utan det. Resultatet blir en mörk kastanjfärg.

  Vill du bli en mystisk brunhårig kvinna? Blanda sedan två delar basma med en del av henna, tillsätt kanel på knivbladet och späd det med starkt kaffe. Tvätta av på en timme.

  Iranska Henna torkar ibland håret mycket, så du kan köpa någon professionell, till exempel "Lash: Bitter Choklad" istället. Det är väldigt cool att det här verktyget redan är blandat med rätt ingredienser och du behöver inte leka med ingredienserna för att få önskad färg, som de säger - lägg bara till vatten.

  Receptet på hur du färgar ditt hår brunt:

  1. naturlig kaffe mark. På fyra skedar tar vi ett glas vatten, det är en andel för en påse Henna. Om du färgar håret med kaffe kommer en mycket djup färg att komma ut, vilket kommer att ligga i ungefär en månad;
  2. starkt svart te. Det används av att hälla några skedar te med varmt vatten;
  3. kakao, bryggd som kaffe;
  4. tornet, det används inte bara i naturliga schampon utan även under färgning för att ge färgdjup. En halvtimme koka vi 100 gram bär i ett glas vatten och häll sedan i henna;
  5. valnötblad och nötskal. På ett glas av blandningen behöver vi en sked full av medel;
  6. Amla. Detta pulver kan köpas på apoteket, blandas i lika delar med henna.

  Det är värt att komma ihåg att Henna inte är en färg, utan snarare en nyans som kan användas vid eliminering av hår. Med hjälp kan du väldigt vackert skugga mörkt hår och betona rött, utan att skada strängarna för att lätta dem eller bara för att läka krullarna.

  Foto - Henna färgar i brunt

  För att få den röda färgen, som troligtvis kommer att gå till Bordeaux-paletten, måste du blanda egyptisk henna (250 gram, späd den med ättika), en halv liter rödbetersjuice, två skedar med madderpulver, fyra skedar amlapulver och trettio droppar ylang ylang och kryddnejlika. Det kommer vara svårt att applicera denna oljeblandning själv, så det är bättre att fråga någon. Håll på håret i minst tre timmar, och sedan beroende på önskad nyans.

  Innan du färgar håret med henna, om de är gråa eller efter kemisk exponering (laminering, curling eller färgning med kemiska ämnen) bör du rådfråga experter. Reaktionen av strängarna är oförutsägbar, och i stället för brun kan du bli ljusröd.

  Vi får en ljusbrun färg

  Att måla hår hemma i ljusbrun färg med henna är ännu enklare än med speciell färg. Och poängen är inte bara i ljushet, men också i det faktum att du på så sätt kan tända håret några få toner utan att skada håret.

  För att få en ljusblond färg måste vi köpa två påsar med röda henna och en påse Basma, blanda, späd med vatten (även om det är bättre att blanda med kamomill) och applicera på trådar, fördela jämnt, med en bred kam, tvätta av efter 1,5 timmar.

  Ljusbrun färg kommer också, om henna häll buljonglökskal. Vi behöver få en krämig blandning. Denna metod kan lätt färgas med henna i ljuston, mörkt blont hår eller till och med brunt, beroende på exponeringstid.

  En vacker naturlig ljusbrun färg erhålls om iransk henna (8 påsar), blandas med två väskor Basma och en blandning som består av barber, karkadte och nötkryddor, om du vill kan du också lägga på kanel.

  Du kan kombinera effektiviteten hos kefir masker och henna genom att blanda dessa medel. Vid överensstämmelse av alla proportioner kommer blandningen inte att flöda och absorberas snabbt. För att få en mörk blond färg behöver du:

  • 4 matskedar henna;
  • 2 skedar kakao;
  • piskad äggula;
  • sked av persikaolja för hår;
  • fyra cedaroljor;
  • en ampulka av vitamin E;
  • Ett glas kefir, inte kallt.
  Foto - Måla Henna i blond färg

  Allt detta är blandat, inget behöver värmas upp. Det är mycket viktigt att applicera produkten inte på vått hår, men på lite fuktigt, så vår färg med kefir kommer att hålla bättre. Tvätta av efter en och en halv timme.

  Färger med indiska henna är ljusare. De ger mer röd färg än ljus eller brun. Därför måste flickor som vill få ljusblont hår med ljustrött huvud blanda indisk henna och ingefärapulver (1: 3), lite citronsaft, en kopp fatfett och eteriska oljor av lin och kladd. Allt är blandat och värms upp i ett vattenbad eller batteri. Beroende på behoven hos färgen för att motstå hår från en halvtimme till två.

  Om du behöver lite ljust hår som nyligen har blivit utsatt för kemisk färg, måste du använda färglös henna, blanda det med avkok av kamomill eller citronsaft. Detta verktyg kommer inte att tända de bruna trådarna, men de blonda kommer att bli ett par toner lättare.

  Vad att lägga till henna för att få ljus nyanser:

  • Du kan helt enkelt färga håret med vit henna med kamille avkokning;
  • naturlig blomma honung;
  • kanel hjälper till att bekämpa rödhårig på blont hår;
  • hår målade med gurkmeja, få en gyllene nyans;
  • Vitt vin lyser strängar;
  • rabarber också med henna ger ljus nyanser.

  För att professionellt färga håret i önskad färg med henna måste du först kontrollera den valda koncentrationen på en liten serie krullar. Detta är särskilt viktigt för håret med grått eller tidigare färgat.

  Bra eller dåligt?

  Det vore rätt om du skriver yttranden från experter om henna. Många trichologer är inte glada över det faktum att kvinnor igen aktivt har börjat använda detta verktyg. Enligt deras åsikt spenderar henna hårstrukturen, ger den fluffighet, stratifierar skalorna, vilket leder till ett tvärsnitt av tipsen och behovet av daglig hårvård.

  Oavsett om du vill använda den här färgfärgen är det upp till dig, men när du väljer, var uppmärksam på tillverkaren. Många som klagar över den dåliga färgen utnyttjade helt enkelt lågkvalitativa produkter som smittas aktivt in i vårt land.

  Slutligen måste du komma ihåg att innan du färgar hår med henna läser du noggrant instruktionerna, tittar på videon på ämnet, lär dig att färga håret, få stenciler och gå inte för långt från de rekommenderade proportionerna.

  Jag målar hår med henna

  Idag är butiker och skönhetssalonger fulla av olika hårfärger, men en sådan naturlig lösning som Henna fortsätter att uppta en värdig plats. Med hjälp av verktyget kan du inte bara färga håret i ädla nyanser, utan också ge dem styrka och glans. Hur färgar hår med henna hemma, kommer den här artikeln att berätta.

  Användbara kvaliteter av henna för hår

  Övningen av att färga hår med henna i olika nyanser har en växande popularitet.

  Henna är ett pulver från Lawsonias löv. Eftersom henna är ett örtmedel innehåller det ingredienser som är bra för håret. Den dominerande mängden är B-vitaminer, henna-konstruktioner, stärker hår, råder mot bakterieegenskaper och djup näring av pigment.

  Regelbunden användning av henna hjälper håret:

  • Stärka hårrötterna;
  • Eliminera mjäll vid tillsättning av andra ingredienser till kompositionen (hennafärgning är pigmentering + komponenter som utöver färgen utgör masken);
  • Rensa, normalisera måttlig talg
  • Dölj grått hår;
  • Ge ditt hår en charmig orientalisk glans.

  Är det möjligt att måla med henna. Vilket hår att färga med henna

  Innan färgning, låt oss se om varje typ av hår har naturlig hennafärgning. Naturligt henna hårfärgning är inte lämpligt för alla kvinnor, eftersom resultatet beror på många faktorer. Att vänta lite med hennafärgning om:

  • Gråt hår över 80%. Henna färgning grå hår har sina egna egenskaper;
  • Det är nödvändigt att färga färgat hår med henna efter ett tag eller att göra blekning med naturliga medel för att bli av med pigmentpigmentet;
  • Efter en perme absorberas inte henna pigmentet i håret på grund av impregnering med kemi;

  Kemisk vinkning kan inte appliceras på håret efter hennafärgning, de samverkar dåligt.

  Om du efter målning med henna planerar att måla igen, då ska du vänta eller gå tillbaka till tvätten. Vi rekommenderar att du tvättar håret med naturliga produkter.

  Du kan färga håret med henna för någon nyans av hår, men med en annan uppsättning av komponenter beskrivs recepten för varje typ av hår nedan.

  Vilken färg det kommer att visa sig om det är målat med henna beror på den ursprungliga hårfärgen och receptet som används. Det är möjligt att måla ljust med henna med naturliga hår nyanser, där henna kommer att ge en mer uttalad effekt (ljusbrun, brunhårig).

  Oavsett original hårfärg, på något recept för färgning med henna, rekommenderar vi att du gör ett test före användning, vilket hjälper till att verifiera resultatet. För detta, lägg ned en lägre hårsträng enligt vad som anges i receptet.

  Hur man målar med henna hemma enkla effektiva recept

  Först måste du korrekt beräkna mängden hennapulver för längden på ditt hår:

  • För kort hår rekommenderas inte mer än 50-100 g;
  • För hår under bilen - 150-200 g;
  • För frisyr upp till axlarna - 200-300 g;
  • För bälteslås - från 300 g.

  I en matsked - 10/15 gram

  Hur länge behöver henna färga ett hårbord (recepten anger den önskade mängden för medellängd av håret, men du måste ändra det i förhållande till dess längd):

  Varning! Mask för färgning på basis av henna och basma måste appliceras på rent och torrt hår. Om det rekommenderas att färga det på smutsigt hår för att färga en professionell färg, är det inte nödvändigt att färgas med henna. Fett på håret skyddar håret från den dramatiska effekten av färgämne, medan henna är en naturlig användbar lösning, så tvätta huvudet (i smutsigt hår kan pigmentet inte penetrera djupt i håret och färgen blir mindre djup).

  Rekommendationer för färgprocessen:

  1. Den färdiga masken ska appliceras på håret och sedan sätta på en plastlock på toppen och dessutom värma huvudet med en handduk.
  2. Färgtid beror på hårfärgen och önskad nyans.
  3. Om du vill ha tonhårigt hår med henna, och inte drastiskt ändra färgen, kommer 20-30 minuter att vara tillräckligt.
  4. Med mörka trådar bör sådan färg hållas i mer än två timmar. Ju mer tålamod du har desto ljusare blir färgen.
  5. Det är nödvändigt att tvätta av färgen 1 gång med varmt vatten och försiktigt, om du har för grovt hår, använd en luftkonditionering i slutet. Henna fortsätter att färga håret under dagen, desto färre ingrepp blir desto längre kommer du att njuta av resultatet av färgning.

  Genom att hålla fast vid dessa enkla tips, kommer du att veta exakt hur man färgar håret med henna. Vi vänder oss till förberedelserna av masker.

  Hur man målar med henna i ljus röd färg

  Om du funderar på att färga din henna röd, försök så här det här effektiva receptet hemma:

  • Henna (iransk) - beräkna längden på håret som anges ovan.
  • Kakaopulver - två teskedar
  • Rosemaryolja och avokado 7 droppar
  • Kanel - på toppen av en kniv
  • 1 äggvita

  Blanda pulverformiga ingredienser - hönan, kakao och kanel, täck med lite varmt vatten. Separera proteinet och tillsätt olja till det, kontrollera temperaturen på vattnet och tillsätt protein till det, det är viktigt att det inte krullar, blanda allt ihop.

  Applicera på håret rikligt med en borste och linda den under locket i värmen.

  Tvätta av med vatten och schampo.

  Resultatet av färgning av naturligt blont hår med henna i ljusrött:

  Resultatet av hennafärgning i rött färgfoto:

  Hur man målar med henna i koppar färgfoto:

  Hur man målar med henna i brun-kastanjens färg

  Målad med henna i mörk färg kommer att läggas till följande komponenter:

  • Cropny buljong - 0,5 liter
  • En halv kopp hårt te (en matsked)
  • En halv kopp starkt kaffe (1,5 matskedar)
  • 3 droppar tangerin eterisk olja
  • 10 droppar jojobaolja
  • Äggula

  Brew en sprinklingbuljong, kaffe och te. Ta henna (beräknad för längden) och 2 skedar av varje buljong blanda ihop. Om blandningen är för tunn, lägg till mer te. Tillsätt äggula och smör.

  Sprid masken genom håret från roten till ändarna. Blötlägg en färgämne i 1,5 timmar under en hatt och handduk. Tvätta av en gång med schampo och vatten.

  Resultatet av färgning med henna i mörk kastanje färgfoto:

  Resultatet av färgning med hennafärgat hår i kastanj färgbild:

  Resultatet av hennafärgning i kastanjens färgfoto:

  Hur man målar med henna svart

  Att färga med henna och basma svart behöver ta förhållandet mellan henna och basma 2 till 1 (beräkna hårets längd). Med tillsatsen av följande komponenter:

  • 1 protein
  • 10 droppar jojobaolja
  • Svart te
  • Henna och basma

  Blanda Henna och Basma i torr form, späd knappt med varmt te och slå i proteinet och oljan. Blanda kompositionen. Applicera på håret så att de är som smurt och lämna på hår under en handduk i 2 timmar. Efter tvätt av med schampo är en gång tillräckligt.

  Applicera blandningen för att rengöra torrt hår, sätt sedan på en duschlock och topp med en handduk för att värma huvudet. Denna färg bör hållas i minst två timmar. Ju mer desto rikare skuggan blir.

  Färgning av hår med henna, Basma eller kaffe passar alla som älskar mörka nyanser.

  Resultatet av färgning av hår med henna och basma i nästan svart färgfoto:

  Hur man målar med henna chokladfärg

  Att måla med henna chokladfärg måste du använda följande ingredienser:

  • henna pulver (längd)
  • matsked basma
  • en halv kopp rött vin
  • kakao 3 tsk
  • 80 gram hagtorn bär för ett halvt glas vatten

  För att göra detta bör bären (ca 100 g per glas vatten) kokas i en halvtimme och läggas sedan till henna. Om nödvändigt, tillsätt lite varmt vatten. Färgens konsistens ska vara som tjock gräddfil.

  Applicera gruel jämnt på håret, sätt sedan på en duschlock och linda upp med en handduk. Håll färgen i minst 2 timmar.

  Resultatet av hemfärgning brunt hår med henna choklad:

  Vi erbjuder ett annat enkelt recept om du vill färga det i Henna-färg. För att göra detta kan du använda röda henna i kombination med basma. Medlen måste blandas i lika delar (1: 1) och spädas med extrakt av kamomill eller lökskal. Som med det traditionella receptet bör blandningen vara krämig. Applicera sedan gruel med henna på ditt hår och sätt på en duschlock. Du kan värma med en handduk. Vänta minst 1 timme.

  Henna färgning av mörkt blont hår i chokladfärg hemma foto:

  Hur ofta Henna?

  Hur mycket hår att färga med henna beror på hårets typ. Normalt och fettbenet hår kan målas inte mer än två gånger i månaden. Torrt hår är inte mer än en gång i månaden, eftersom detta färgämne tenderar att torka hår. Om det finns en tendens till allergier, kan du tillämpa proceduren varannan månad. För ofta användning av henna kan leda till att håret tarniseras, och därför svarar frågan om hur mycket Henna kan färga håret, vi rekommenderar inte mer än det finns ett behov av det.

  Färger Henna hår?

  I vissa fall kan användningen av henna leda till torrhet, hårbränning och förlust av elasticitet. Särskilt ett sådant resultat är möjligt om du blir borttagen med färgen för ofta. Med upprepad användning av henna är håret ofta otrissigt och tufft.

  Användningen av sådan färg kräver erfarenhet, eftersom det är nödvändigt att veta hur man korrekt färgar det med henna för att få önskat resultat. Du kanske måste experimentera flera gånger.

  Det är oönskade att använda henna för färgat hår, eftersom resultatet är oförutsägbart. Om du fortfarande vill försöka, måste du tillgripa en sådan procedur inte tidigare än 2 veckor efter kemisk färg. Lättare hår efter henna är extremt svårt.

  Vad gör man om färgen inte fungerar

  Vilken färg det kommer att visa sig om det är målat med henna beror ofta på den ursprungliga hårfärgen, därför kan resultatet ibland inte motivera väntetiden. Tvätta av oönskade färger blir lätt och ofarligt med naturligt naturligt hårtvätt.  Nästa Artikel
  Getmjölk för hår skönhet hemma