Kamille hårfärgning: hur man lyser håret?


Naturliga blondiner blir mindre - det här är ett bevisat faktum. Genetik hävdar att hårets mörka färg är dominerande, och snart kommer naturliga "glänsande" lockar att vara en verklig sällsynthet. Men var inte bråttom för att bli upprörd - du kan färga ditt hår, för det finns många sätt att göra detta.

Färger med kemiska komponenter förstör strukturen, gör strängarna spröda, torka hårbotten. Därför är det värt att välja naturliga färgämnen. Du kan göra ett avkok eller en mask av kamomill för att lätta håret.

Kamillefavör

Folkmedel och recept har tjänat respekt för kvinnor, eftersom de har testats i åratal. Att förbereda färgkompositionerna hemma är lätt, men du måste spendera lite tid.

Kamille kan användas som ett naturligt färgämne. Det ger en strålande glans, hjälper till att lätta de mörka strängarna. Den innehåller många närande och stärkande ämnen, vitaminer, etrar, mineraler. Därför lyser det inte bara, utan bryr sig också om hårbotten och håret, förbättrar blodcirkulationen, lindrar irritation och inflammation.

Hur målar man håret med kamomill?

Kamille används i fräsch eller torr form - det påverkar inte dess fördelaktiga egenskaper. Effektivitet beror på koncentrationen vid infusioner, exponeringstidpunkten. Masker med kamomill hjälper lätta håret med 1-3 toner. Kamillehårfärg ger tillbaka styrka och glans.

Brightening decoctions

Om du vill ändra färgen på ditt hår och ge den en gyllene nyans, förbered en avkok av kamille. De behöver skölja håret dagligen. För att öka effekten sänker du strängarna i bassängen med avkok och håller dem där i 5-10 minuter.

15 mg blommor häll vatten (700 ml), håll på en liten eld i flera minuter. Kall och spänning. Färgen blir mer intensiv om du ökar mängden kamomill och håller den på elden i 15 minuter.

Det finns ett annat sätt att laga mat:

 • 15-20 mg råvaror sätts i en gasväska
 • Häll kokande vatten (700-800 ml);
 • Lämna i en halvtimme, häll infusionen i en ren maträtt.

Efter att ha sköljt håret med kamille för att lätta, torka inte dem med en handduk.

För att inte bara färga, men också att stärka strängarna kan kamille kombineras med nässla. Ta ingredienserna i lika delar, täck med vatten och håll i några minuter över låg värme. När buljongen svalnar, spänna den och fukt krullarna med mycket vatten. Wrap huvudet med en handduk och lämna i 15-25 minuter. Efter åter skölj kamilledekok. Nettle kan ersättas med salvia.

Även svarthåriga skönheter kan använda en stark buljong. Efter proceduren kommer krullarna att få en trevlig skugga av koppar. Om trådarna är bruna, kommer de att kasta guld. Råvaror måste tas 2-4 gånger mer.

Tinkturer för att lätta håret

Klarar ljuset kamille i kombination med rosmarin. Ta en matsked av råvaror, fyll i vodka (120-160 ml). Insistera i två veckor på en varm och mörk plats, skaka behållaren dagligen. När tinkturen är klar, spänn den genom cheesecloth och torka hårbotten och strängarna med en bomullssvamp. Sköljning gör håret lättare efter 2-3 procedurer.

Effektivt påverkar kamomillfärg med henna. 200 gram färska blommor häll vodka (400-450 ml), lämna i en vecka. Torka 100 gram henna med vatten för att göra en uppslamning, lämna i 2 timmar. Därefter blanda det med kamomill och lämna i ytterligare två veckor.

När du är redo att använda, fuktar du pastellerna liberalt och lämnar i 40 minuter för att klargöra. Skölj med schampo.

Ljussmaskar

De stärker, närmar, återställer strukturen, ger en trevlig gyllene nyans och strålande glans.

 • Recept nummer 1 med glycerin

4 msk blomställningar häll kokande vatten (400-500 ml), lämna i flera timmar. Stam och tillsätt glycerin. Fördela denna komposition i alla lock, lämna i 30-50 minuter. När du har tvättat håret sköljer du låsen med kamilleavkokning.

 • Citron Recept # 2

8 msk råvaror häll vatten (300 ml), håll i 15 minuter över låg värme, kyla och påfrestning.

Häll juice från halv citron, 10 ml vegetabilisk olja. Applicera massan på håret, lämna i 30-60 minuter. Tvätta av med schampo. För att lätta håret med citron och kamille, utför proceduren dagligen.

Ytterligare komponenter kan väljas beroende på hårtypen. De kommer tillbaka huvudet av hårstyrka, elasticitet och glans. Regelbundna procedurer kommer att stärka folliklarna, göra håret vackert och friskt.

Hur lättar håret med medicinsk kamille?

Många kvinnor, som naturen har utrustad med mörkt hår, vill försöka på bilden av en vacker och känslig blondin. För att missfärga lockar kan du använda kemiska färgämnen, men nästan alla förstör hårstruktur. Det andra beprövade receptet för rätning är användningen av naturliga färgämnen, den vanligaste är kamille. Kamillehårlättnad är inte bara ett förfarande för färgning av strängar i ljusare färger, men också en samtidig återhämtning och återställning av krullar.

Användbara egenskaper hos kamomill

Kamille är en örtartad flerårig växt som har en rik kemisk sammansättning. Växten innehåller organiska syror, befästa substanser, mineraler, eteriska oljor, flavonoider och många andra komponenter som har en fördelaktig effekt på strukturerna och utseendet på trådarna.

Folkläkare från de allra äldsta tiderna utgör kamillebaserade recept, med vilka du inte bara kan förbättra strukturen på trådarna, men ger också håren en ljusare nyans. Tack vare färgämnepigmentet, som är en del av det medicinska örtet, kan den naturliga nyansen av strängarna tändas med ett par toner.

Planternas särskiljande egenskaper kan kallas:

 • Antioxidant egenskaper - den rika kemiska sammansättningen av växtgräs skyddar på ett säkert sätt strängarna från yttre destruktiva faktorer.
 • Regenererande egenskaper - regelbunden användning av friska örter bidrar till att normalisera syrabasbasen, och normaliserar följaktligen syrgasflödet till hud och hårceller.
 • Skyddskvaliteter - kamille skyddar på ett säkert sätt både hårbotten och strängarna från de negativa effekterna av patogena mikroorganismer, förstör aktiviteten av smärtsamma svampar.

Vad mer är dygden hos kamille medicin?

 1. Återställer elasticitet såväl som styrkan i strängarna.
 2. Det ger strängarna mjukhet och silkiness.
 3. Skyddar hårbotten och krullarna på ett tillförlitligt sätt från de skadliga effekterna av UV-strålar.
 4. Återställer försiktigt och effektivt den förstörda strukturen av trådarna.
 5. Hjälper till att accelerera hårväxten, stärker betryggande trådarnas rötter.
 6. Ger visuell volym till frisyren.
 7. Det närmar sig lockar med strålning, glans, hälsa.
 8. Copes med vissa hårsjukdomar: seborré, mjäll.

En av nackdelarna med kamomill är att lätta håret, det tar ganska lång tid. Som regel, för att få färgen på krullarna per ton lättare, måste du använda grönsaksråvaror i 10 eller flera gånger. Det är också viktigt att komma ihåg att gräs är bara ett regenereringsmedel för mörkt hår, med hjälp är det omöjligt att göra en blondin ur en brunett. Men det betyder inte att den medicinska växten inte kan användas som färgämne. Den systematiska användningen av en tätningsförening ger mörka krullningar en gyllene och rik färg.

Kamille Recept

För att uppnå positiva resultat av färgning måste växtbaserade läkemedel användas systematiskt - det är idealiskt att behandla kamomillsträngar varje dag. Det finns 2 säkra sätt att lätta trådarna med hjälp av en medicinsk ört.

 1. Blonda damer efter varje shampooing rekommenderas att skölja trådarna med en speciell grönsaksammansättning.
 2. Brunetter, det är önskvärt att blanda huvudämnet med andra ljussmedel och den resulterande blandningen att användas som masker.

Förutom att lätta strängarna, efter användning av kamomill börjar håret att lysa, är mättat med hälsa och styrka, stärker, växer snabbare och hårbotten blir av med mjäll och irritation.

Kamomill avkok för rätning

Kamilledekok har utmärkta ljuskvalitetskvaliteter. För framställning av färgämnen är det viktigt att välja miljövänliga råvaror. Du kan köpa ett läkemedelsverk i ett apotek och du kan samla gräsblomställningar i skogen eller på fältet.

Kamomilldekok har ett antal positiva egenskaper:

 • naturlig antiseptisk
 • botemedel mot irritation i hårbotten;
 • botemedel mot mjäll och fläckande hårbotten.

För att få ett stabilt och märkbart resultat är det nödvändigt att skölja trådarna med kamilleavkok varje dag. Procedurens varaktighet varierar, vanligtvis från 1 månad eller mer.

 • 40 gr. kamilleblommor;
 • 220 ml. vatten.

Koka vattnet, häll kokande vatten över plantens beredda blommor, täck noga med locket. Brew buljongen tills den svalnar och förvärvar en behaglig temperatur. Skölj buljongen med sköljning. Det är inte tillrådligt att torka trådarna med en hårtork efter behandlings- och färgproceduren, det är viktigt att låta dem torka ut naturligt.

Tips som hjälper dig att lätta ditt hår med kamilleavkok:

En blandning av kamomill och citron för att lysa mörka och kastanjetrådar

Det är känt att citronen är fylld med syra, som har ljusa blekningsegenskaper. Om citronen används i kombination med kamomill kan du få en unik blandning för att lätta även de mörka trådarna. För att uppskatta resultatet är det rekommenderat att använda receptet varje dag i flera månader.

 • 220 ml. varmt vatten, men inte kokande vatten;
 • 8 msk. skedar av kamomillblomma;
 • 1 stor citron
 • 35 ml. någon vegetabilisk olja.

Förbered ett avkok baserat på kamomill (häll kokande vatten över plantans blommor och insistera), kyla blandningen till en måttlig temperatur. Separat, blanda oljan grundligt med citron (pressa saften). Blanda de 2 mottagna ingredienserna, lägg en mask på ytan av trådarna, linda huvudet med en plastpåse och kläm i ca en halvtimme. Citronmaskan tvättas av med en mild schampo och varmt vatten.

Kamille och glycerin för att lätta krullarna i olika nyanser

Bäst av allt, färgen baserad på glycerin och kamille bör användas av blonda damer, denna åtgärd har helande egenskaper och kan bli en analog av schampo, eftersom den har utmärkta rengöringsegenskaper.

Det rekommenderas att använda agenten med glycerin för att lätta strängarna inte varje dag, utan på en dag eller ännu mindre.

 • 160 gr. kamilleblommor;
 • 500 ml. vatten;
 • 1, 5 msk. skedar av glycerin starkt renad.

Förbered kamille avkok (häll kokande vatten över plantorna och insistera). Kyl upp buljongen helt, spänna den och blanda med glycerin, medan den resulterande kompositionen skakas kraftigt i 10 minuter. Förbered kompositionen noggrant, men smörj försiktigt tråden, massera huvudet och skölj sedan. Du kan se ett positivt resultat och en lysande gyllene nyans av trådarna inom 1 månad efter att du har använt ett naturligt färgämne.

Hur har kamille visat sig?

För att förstå hur kamille fungerar som färgämne, måste du granska recensionerna.

Av natur har jag brunt hår, men min dröm är att bli blondin. Under lång tid använde jag kemiska glansmedel, men de förstörde hårdt mitt hår. En vän rådde att skölja krullar med kamilledekok som reduktionsmedel. Efter den första veckan i bruk märkte jag inte några positiva resultat alls. Men efter 2 veckor av avkokningen blev mina strängar starkare, mjällen försvann och dessutom började hårets huvud få en gyllene nyans som jag länge drömt om. Nu för mig är en avkok av en växt en idealisk lösning för både behandling och hårfärg.

Ursprungligen använde jag bara kamilleavkok för lätta hår, men bestämde mig sedan för att tillsätta citronsaft till huvudblandningen. Resultatet förvånade mig - strängarna blev inte bara ljusare, men förvärvade förfining, mjukhet och fylld med solsken.

Kamille är en utmärkt medicin. Det är billigt, det kan köpas på något apotek. Om du följer de rekommendationer som föreskrivs i bruksanvisningen, kan du, förutom håråterställning, få ett par toner och lätta trådarna.

Jag är en rödhårig i mässan. Fram till nyligen gav jag naturliga färgsträngar mättnad med kemiska färgämnen, men nyligen läste jag om kamille på Internet, som har fantastiska egenskaper. Hittills har jag använt avkokningen i 2 månader redan - mitt hår har fått starkare, förvärvat hälsa och skönhet. Nu använder jag inte längre kemiska färgämnen, för efter sköljning med en medicinskt ört på mitt huvud fick jag den perfekta nyansen, som även mina vänner avundas.

Jag har använt kamilledekok för att lätta strängarna under lång tid. Nyligen beslutat att komplettera den vanliga sammansättningen av en tesked honung. Den resulterande blandningen gav krullen sken och gav dem en extraordinär doft. I framtiden vill jag försöka klargöra krullarna med hjälp av glycerin och kamille, med denna naturliga komposition drömmer jag att ersätta kosmetiska schampon.

Att lätta håret med medicinsk kamille är ett ganska långt förfarande, men det ger inte bara en fantastisk och rik skugga, utan också en bra och stark hårstruktur. Användningen av kamomill som vård och terapeutisk komposition rekommenderas speciellt för damer med tunt och livlöst hår.

Se även: Ljus hår med kamomill för 2-3 toner (video)

LiveInternetLiveInternet

-kategorier

 • dovzhenko alkoholism (0)
 • mot alkoholism (0)
 • alkoholism spb (0)
 • bekämpa alkoholism (0)
 • alkoholism hos män (0)
 • kronisk alkoholism (0)
 • hem alkoholism behandling (0)
 • alkoholism forum (0)
 • kodning från alkoholism recensioner (0)
 • alkoholism teman (0)
 • alkohol barriärmedel för alkoholism (0)
 • från alkoholism utan patientens kännedom (0)
 • alkoholism barriär (0)
 • droger från alkoholism (0)
 • botemedel mot alkoholism (0)
 • hur man botar alkoholism (0)
 • symtom på alkoholism (0)
 • droppar alkoholism (0)
 • alkoholism fri (0)
 • alkoholbehandlingsklinik (0)
 • recensioner om alkoholbehandling (0)
 • piller för alkoholism (0)
 • tecken på alkoholism (0)
 • konsekvenser av alkoholism (0)
 • alkoholism Moskva (0)
 • ölalkoholism (0)
 • centrum av alkoholism (0)
 • nationell alkoholism (0)
 • kodning mot alkoholismpriserna (0)
 • alkoholism metoder (0)
 • alkoholik klinik (0)
 • hemalkoholism (0)
 • Jag kommer att bota alkoholism (0)
 • hemalkoholism (0)
 • alkoholism och narkotikamissbruk (0)
 • kvinnlig alkoholism (0)
 • botemedel mot alkoholism (0)
 • alkohol förebyggande (0)
 • ingen alkoholism (0)
 • patienter med alkoholism (0)
 • kodar från alkoholism (0)
 • etapper av alkoholism (0)
 • alkoholismpriset (0)
 • alkoholism recensioner (0)
 • alkoholmissbrukskodning (0)
 • alkoholismbehandling (0)

-Sök via dagbok

-Prenumerera via e-post

-statistik

Hur färgar ditt hår med kamomill hemma.


Blond färg på lockar betyder kamille hjälper till att lätta håret för ett par toner. honungad färg och blir flytande och mjuk. Jag ska dela hur jag målar mitt hår med kamomill. Efter filtrering av den kylda buljongen hälls 1 citronsaft in i den. Kärnan i lätta förfarandet är att kompositionen ska vara smurt hår längs hela längden.


För att värma huvudet, använd en plastpåse och en tjock handduk. Efter tiden skölj håret är inte nödvändigt. De bör behandlas med en outplånlig balsam för blekt eller färgat hår. För ägare av torrt och fint hår rekommenderar jag att du lägger till 1 2 stora skedar av ricin, burdock eller olivolja till kamilleblandningen. Hur annars kan du färga håret med kamomill?


Det kommer att bidra till att stärka svagt sprött hår och sakta ner processen att falla ut. utspädd i varm spänd vätska 1 msk. häll juice från citronfrukt till blandningen. Användbar komposition bör hållas på huvudet i ungefär en timme. Om du känner dig klibbig kan du skölja håret.


Förfarandet är avslutat genom att bearbeta krullarna med en balsam efter blekning. honung kan irritera huden. Använd verktyget inte mer än 2 gånger i veckan. Nu färgar vi håret med kamomill med ombre-tekniken. För att göra detta häller 100 g torr blomställning omkring 300 ml kokande vatten, blanda kompositionen och låt den stå i 30 minuter.


Applicera blandningen på ditt hår och göm dem under en hatt, film eller handduk. Efter 40 minuter, mitt huvud med schampo. För mörkhåriga tjejer ger denna teknik en smidig övergång från mörka rötter till de ljusare ändarna av locken. Skillnaden kommer att se naturligt ut, och frisyren är väl preparerad och lättare. Nu förstår vi hur man målar över grå hår på blont hår med kamomill.


Kärnan i manipulation är att tvätta håret med kamilleinfusion. För att erhålla det, torkas de torkade blommorna helt enkelt med kokande vatten och infunderas i 60 minuter. kokande vatten för mörka toner. Om du kan få färska kamilleblommor, använd dem. under beredningen av färgämnet beaktas att 5 delar färska råvaror är lika med 1 del torkade blommor.


Blondiner som bara börjar bli gråa kommer att dra nytta av detta recept. Kamilleblommor dös med kokande vatten i en termos i ett förhållande av 1: 3 och avskurna i 4 timmar. Därefter sprids det nuvarande läkemedlet på håret från rötterna till ändarna och täcker huvudet med polyeten och en handduk. timmar hår sköljdes med varmt vatten. Titta på fotot med resultaten av kamillehårfärgning före och efter proceduren.


gyllene tonen hjälper till med kraftig kamilleinfusion. Få det från 3 msk. minut languor, och låt det sedan svalna. Medan produkten är varm tvättas de med schamponerat hår. Denna skönhetssession kan hållas två gånger i veckan.


Hur målar man hår med kamille och glycerin? Applicera masken på håret i 40 minuter. Verktyget ljussar trådarna och förbättrar sitt tillstånd med torrhet. Kamilleblekmedel får lägga till rosmarinblommor, ekbark, humlehoppar, linfrö, näsblad och andra naturliga ingredienser. Men deras andel i klargöraren bör stå för endast en kvart eller hälften av den totala sammansättningen.


Lägga till kamilleberedningen kryddig saffran ger håret ett koppar eller en svag honungsfärg. Vill du uppnå denna effekt? Därefter förbereda ett avkok av 50 g råmaterial och 200 ml vatten i ett vattenbad och tillsätt 2 spända kryddor till det spända men fortfarande heta avkoket. För djup penetrering av färgämnen i hårstrukturen kan tillsättas till blandningen 1 2 msk. För att förhindra skador på håret, blanda en blandning av kamomill och saffran utspätt med 5 droppar lavendelolja.


Efter riklig smörjning med den resulterande polyetenmassan är en vattentät omslag gjord och krullarna viks i en handduk. Efter 45 minuter sköljs håret för att bli av med peroxid och behandlas med balsam, utformad för att lämna efter förtydligande. Vid frekvent användning av masken från formuleringen är det nödvändigt att avlägsna beredningen av väte, annars kommer det att torka ut håret och göra dem sköra. Prova recept och var vacker!

Hur man färgar kamillehår

Oavsett hur långt framme kosmetologin är, skadar kemisk hårfärgning fortfarande glödlamporna och strängarna själva. I gamla dagar utförde kvinnor kamillehårfärgning och en vildblomma gjorde sitt hår friskt och glänsande.

Ägare av mörkt hår för att uppnå en betydande färgförändring med kamomillfärg kommer inte att fungera.

Men skönheter med naturligt medium eller ljusblont krullfärg innebär att kamomill hjälper till att lätta håret för ett par toner. Håret blir en naturlig gyllene honungsfärg och blir flytande och mjuk.

Jag ska dela hur jag målar mitt hår med kamomill.

Först förbereder jag ett avkok:

 1. Jag lägger 50 g torkade blommor i en emaljskål (jag har långt hår, ta 2 gånger mindre för korta strängar);
 2. häll råmaterial med ett glas vatten;
 3. Jag sätter tanken till vattenbadet och väntar på det kokande medlet.
 4. minska temperaturen på plattan;
 5. Jag täcker kompositionen med ett lock och plågar det i högst 20 minuter;
 6. Efter filtrering av den kylda buljongen hälls 1 citronsaft in i den.

Kärnan i lätta förfarandet är att kompositionen ska vara smurt hår längs hela längden. För att värma huvudet, använd en plastpåse och en tjock handduk. I en sådan "hatt" måste du hålla ut i 1,5 timmar.

Efter tiden skölj håret är inte nödvändigt. De bör behandlas med en outplånlig balsam för blekt eller färgat hår.

Jag rekommenderar ägarna av torrt och tunt hår att lägga 1 - 2 stora skedar av ricin, burdock eller olivolja till kamilleblandningen.

Hur annars kan du färga håret med kamomill? För en vacker nyans och sambehandling av hårbotten måste du använda honungskamomillkomposition. Det kommer att bidra till att stärka svagt sprött hår och sakta ner processen att falla ut.

Matar det så här:

 • brygga torkade blommor;
 • utspädd i varm spänd vätska 1 msk. l. honung;
 • häll juice från citronfrukt till blandningen.

Användbar komposition bör hållas på huvudet i ungefär en timme. Om du känner dig klibbig kan du skölja håret. Förfarandet är avslutat genom att bearbeta krullarna med en balsam efter blekning. Ofta rekommenderar jag dig inte att göra en sådan mask, eftersom honung kan irritera huden. Använd verktyget inte mer än 2 gånger i veckan.

Nu färgar vi håret med kamomill med ombre-tekniken.

För att göra detta häller 100 g torr blomställning omkring 300 ml kokande vatten, blanda kompositionen och låt den stå i 30 minuter. Filtrera sedan försiktigt produkten och häll 50 ml väteperoxid med 30% koncentration i den. Applicera blandningen på ditt hår och göm dem under en hatt, film eller handduk. Efter 40 minuter, mitt huvud med schampo.

För mörkhåriga tjejer ger denna teknik en smidig övergång från mörka rötter till de ljusare ändarna av locken. Skillnaden kommer att se naturligt ut, och frisyr - välskötta och lättare.

Hur bli av med grått hår med kamomill

Nu förstår vi hur man målar över grå hår på blont hår med kamomill. Förfarandet bör utföras 1 gång per månad och det ger en gulaktig guldfärg. Kärnan i manipulation är att tvätta håret med kamilleinfusion. För att erhålla det, torkas de torkade blommorna helt enkelt med kokande vatten och infunderas i 60 minuter.

Beroende på slutresultatet framställs infusioner med olika styrka:

Om du kan få färska kamilleblommor, använd dem. Under beredningen av färgämnet beaktas att 5 delar färska råvaror är lika med 1 del torkade blommor.

Blondiner som bara börjar bli gråa kommer att dra nytta av detta recept. Kamilleblommor dös med kokande vatten i en termos i ett förhållande av 1: 3 och avskurna i 4 timmar. Därefter sprids det nuvarande läkemedlet på håret från rötterna till ändarna och täcker huvudet med polyeten och en handduk. Efter 1,5 timmar sköljs håret med varmt vatten.

Titta på fotot - det här är resultatet av kamillehårfärgning före och efter proceduren.

Förbättra hårets tillstånd och ge dem en diskret ljusguldton hjälper till att ge en stark kamilleinfusion.

Få det från 3 msk. l. torra råvaror och ½ liter vatten. Kompositionen sätts i ett vattenbad i 10 minuters languor och låt den sedan svalna. Medan produkten är varm tvättas de med schamponerat hår. Denna skönhetssession kan hållas två gånger i veckan.

Glycerin och saffran är ytterligare komponenter i kamomillfärg

Hur målar man hår med kamille och glycerin? Gör så här för att följa några enkla steg:

 • ett par stora skedar av torkade blommor häll ett glas varmt vatten;
 • insistera mycket på 2 timmar;
 • spänna kompositionen och rör om 60 g glycerin;
 • Applicera masken på håret i 40 minuter.

Verktyget ljussar trådarna och förbättrar sitt tillstånd med torrhet.

Rosemary, ekbark, hoppkeglar, linfrö, näsblad och andra naturliga ingredienser kan tillsättas för att lysa kamilleprodukter. Men deras andel i klargöraren bör stå för endast en kvart eller hälften av den totala sammansättningen.

Lägga till kamilleberedningen kryddig saffran ger håret ett koppar eller en svag honungsfärg. Vill du uppnå denna effekt?

Därefter förbereda ett avkok av 50 g råmaterial och 200 ml vatten i ett vattenbad och tillsätt 2 spända kryddor till det spända men fortfarande heta avkoket. För djup penetrering av färgämnen i hårstrukturen kan läggas till blandningen av 1 - 2 msk. l. väteperoxid. För att förhindra skador på håret, blanda en blandning av kamomill och saffran utspätt med 5 droppar lavendelolja.

Efter riklig smörjning med den resulterande polyetenmassan är en vattentät omslag gjord och krullarna viks i en handduk. Efter 45 minuter sköljs håret för att bli av med peroxid och behandlas med balsam, utformad för att lämna efter förtydligande. Vid frekvent användning av masken från formuleringen är det nödvändigt att avlägsna beredningen av väte, annars kommer det att torka ut håret och göra dem sköra.

P.S. Prova recept och var vacker!

Kamille - ett naturligt färgämne. Men om du vill lätta hårets färg med det, gör du så redo att utföra minst 10-15 procedurer, även om du är en blond i naturen. Kamomill verkar försiktigt, försiktigt, utan att skada hårstrukturen. Hon målar inte bara, men också behandlar. Därför kommer du inte bara att skaffa en ny nyans utan att få hälsosamma vackra lockar efter processen.

 • kamille;
 • - ett lock för färgning
 • - uppvärmningen
 • - älskling
 • - linden;
 • - juice (eterisk olja) citron
 • - ekbark
 • - Valnötblad
 • - lökskal.

Kamille - en av de bästa naturliga färgerna. Med sin vanliga användning blir håret en vacker guldfärg. Det torkar inte huden, är allergivänlig, passar alla hår. Efter de första applikationerna märker du inte färgförändringen, men notera att krullarna har blivit elastiska, passar lätt in i håret och viktigast av allt började de skina som i en schampoannons. Tyvärr, för att uppnå en allvarlig förändring av nyans måste du utföra minst 10 förfaranden. Och det här är fallet om dina lockar och så ljus färg.

Förbered ett avkok av kamille. För att göra detta, ta två matskedar av torkade blommor och fyll dem med en halv liter varmt vatten. Koka på långsam eld i 15-20 minuter och låt svalna. Dra sedan avkokningen. Applicera den resulterande vätskan innan du tvättar som en mask på ditt hår. Glöm inte att ha på färgfärgskåpa och uppvärmningslock. Kamomill bör hållas från 10 minuter till en timme. Efter shampooing, skölj håret med avkok och torka, helst utan att använda en hårtork.

För att uppnå resultat så snabbt som möjligt måste du lägga till avkokningen av kamomill andra naturliga färgämnen. Om du vill

lättare, du måste använda honung, torra lindblommor, citronsaft (eller eterisk olja). Om du vill uppnå en guldbrun nyans måste du använda ekbark, torr valnötblad, lökskal tillsammans med kamomill.

Ta två matskedar av kamomill och häll ett halvt glas kokande vatten. Låt det brygga och spänna. I buljongen lägg till två matskedar honung och tre eller fyra droppar citronolja. Rör om blandningen noggrant och applicera på håret före tvätt. Håll denna mask ska vara så lång som möjligt. Men resultatet kommer att visa sig snabbare än att använda endast kamomill. Om du har blont hår, då efter 2-3 procedurer kommer de att ändra färg. Ju mörkare den ursprungliga tonen, desto fler procedurer behövs för att få ett märkbart resultat.

I avkok av kamomill kan du tillsätta citronsaft och avkok av torkade lindblommor. Råvaror måste tas i lika stora proportioner. Den erhållna blandningen kan appliceras på håret innan det tvättas eller sköljes huvudet efter badprocedurer.

Om du vill göra färgen mörkgyllen, ta två matskedar av torrkamille, sätt i samma mängd krossad ekbark, lökskal eller torrblad av valnöt. Häll ett glas varmt vatten och koka i 15-20 minuter. Kall och spänning. Den resulterande lösningen för att skölja håret efter tvättning.

 • kamillehårfärg

Hur färgar håret kamille

HomeCare produkterNaturliga färgämnen

Naturliga blondiner blir mindre - det här är ett bevisat faktum. Genetik hävdar att hårets mörka färg är dominerande, och snart kommer naturliga "glänsande" lockar att vara en verklig sällsynthet. Men var inte bråttom för att bli upprörd - du kan färga ditt hår, för det finns många sätt att göra detta.

Färger med kemiska komponenter förstör strukturen, gör strängarna spröda, torka hårbotten. Därför är det värt att välja naturliga färgämnen. Du kan göra ett avkok eller en mask av kamomill för att lätta håret.

Folkmedel och recept har tjänat respekt för kvinnor, eftersom de har testats i åratal. Att förbereda färgkompositionerna hemma är lätt, men du måste spendera lite tid.

Kamille kan användas som ett naturligt färgämne. Det ger en strålande glans, hjälper till att lätta de mörka strängarna. Den innehåller många närande och stärkande ämnen, vitaminer, etrar, mineraler. Därför lyser det inte bara, utan bryr sig också om hårbotten och håret, förbättrar blodcirkulationen, lindrar irritation och inflammation.

Hur målar man håret med kamomill?

Kamille används i fräsch eller torr form - det påverkar inte dess fördelaktiga egenskaper. Effektivitet beror på koncentrationen vid infusioner, exponeringstidpunkten. Masker med kamomill hjälper lätta håret med 1-3 toner. Kamillehårfärg ger tillbaka styrka och glans.

Om du vill ändra färgen på ditt hår och ge den en gyllene nyans, förbered en avkok av kamille. De behöver skölja håret dagligen. För att öka effekten sänker du strängarna i bassängen med avkok och håller dem där i 5-10 minuter.

15 mg blommor häll vatten (700 ml), håll på en liten eld i flera minuter. Kall och spänning. Färgen blir mer intensiv om du ökar mängden kamomill och håller den på elden i 15 minuter.

Det finns ett annat sätt att laga mat:

 • 15-20 mg råvaror sätts i en gasväska
 • Häll kokande vatten (700-800 ml);
 • Lämna i en halvtimme, häll infusionen i en ren maträtt.

Efter att ha sköljt håret med kamille för att lätta, torka inte dem med en handduk.

För att inte bara färga, men också att stärka strängarna kan kamille kombineras med nässla. Ta ingredienserna i lika delar, täck med vatten och håll i några minuter över låg värme. När buljongen svalnar, spänna den och fukt krullarna med mycket vatten. Wrap huvudet med en handduk och lämna i 15-25 minuter. Efter åter skölj kamilledekok. Nettle kan ersättas med salvia.

Även svarthåriga skönheter kan använda en stark buljong. Efter proceduren kommer krullarna att få en trevlig skugga av koppar. Om trådarna är bruna, kommer de att kasta guld. Råvaror måste tas 2-4 gånger mer.

Klarar ljuset kamille i kombination med rosmarin. Ta en matsked av råvaror, fyll i vodka (120-160 ml). Insistera i två veckor på en varm och mörk plats, skaka behållaren dagligen. När tinkturen är klar, spänn den genom cheesecloth och torka hårbotten och strängarna med en bomullssvamp. Sköljning gör håret lättare efter 2-3 procedurer.

Effektivt påverkar kamomillfärg med henna. 200 gram färska blommor häll vodka (400-450 ml), lämna i en vecka. Torka 100 gram henna med vatten för att göra en uppslamning, lämna i 2 timmar. Därefter blanda det med kamomill och lämna i ytterligare två veckor.

När du är redo att använda, fuktar du pastellerna liberalt och lämnar i 40 minuter för att klargöra. Skölj med schampo.

De stärker, närmar, återställer strukturen, ger en trevlig gyllene nyans och strålande glans.

 • Recept nummer 1 med glycerin

4 msk blomställningar häll kokande vatten (400-500 ml), lämna i flera timmar. Stam och tillsätt glycerin. Fördela denna komposition i alla lock, lämna i 30-50 minuter. När du har tvättat håret sköljer du låsen med kamilleavkokning.

 • Citron Recept # 2

8 msk råvaror häll vatten (300 ml), håll i 15 minuter över låg värme, kyla och påfrestning.

Häll juice från halv citron, 10 ml vegetabilisk olja. Applicera massan på håret, lämna i 30-60 minuter. Tvätta av med schampo. För att lätta håret med citron och kamille, utför proceduren dagligen.

Ytterligare komponenter kan väljas beroende på hårtypen. De kommer tillbaka huvudet av hårstyrka, elasticitet och glans. Regelbundna procedurer kommer att stärka folliklarna, göra håret vackert och friskt.

Skönhet och hälsaBody vårdHälsa och hår hälsa

Naturliga blondiner är mindre och mindre - denna slutsats gjordes av genetiken. Faktum är att svart dominerar, och underbart guld, "soligt" hår blir snart en riktig sällsynthet - det här är naturligtvis en naturlig ljusskugga, men du kan färga ditt hår - det finns många möjligheter idag.

Tyvärr är inte alla moderna hårfärgnings- och lätta produkter helt säkra, och efter en serie liknande procedurer börjar håret lida mycket: deras struktur förändras, de sönderdelas och delas och hårbotten är också skadad.

Förutom speciella hårvårdsprodukter, inklusive lätt och färgat, kan och kan folkrecipes användas och oftare användas: De är effektiva, mycket säkrare än syntetiska balm och masker, och bland dem finns det de som kan ersätta färgämnen. Du kan förbereda dem hemma, ensam, om du gör en liten ansträngning och spenderar lite tid.

Kamillehår

Kamille har länge använts som ett naturligt färgämne för blont hår: det gör att blont hår lyser och mörkare hår hjälper till att lätta på det.

Dessutom innehåller den många naturliga ämnen som ger näring och förstärkning av hår: det här är hartser, färgämnen, vitaminer, mineraler och eteriska oljor. Alla har en positiv effekt, inte bara på håret utan även på huden: de bleknar, återfuktar, desinficerar, förbättrar blodcirkulationen och lugnar. Kamille används därför ofta i kosmetisk produktion.

Det finns många sorter av kamomill i naturen, men några av dem har en uttalad helande effekt: det här är en doftande kamomill, romersk kamomill och apotekskamomill. Dessa arter är mycket lika, men doftande kamille växer bokstavligen överallt, som apotek, men romersk kamille växer i Europa, och i vårt land är det bara på Krim, och det kallas även kamille ädel. Denna växt är så säker att det för medicinska ändamål kan användas även i vård av spädbarn.

Kamille kan användas i fräsch eller torr form: dess effektivitet beror på koncentrationen i avkok och infusioner, liksom vid tiden för exponering för håret. Du kan tända håret med 1 eller 3 toner, eller göra masker för hår med kamomill, och skölj bara håret - de blir starkare och lyser.

Kamilleavkok för lättare hår

Blond hår avkok av kamille ger en gyllene nyans, ljusbrunt hår uppdaterar, och hjälper även att dölja det starta gråa håret. Koka upp 2 msk. kamille i 1 liter vatten i ca 5 minuter, sedan sval och stam. För att färgen ska bli mer intensiv måste du ta mer kamomill och mindre vatten - 300 ml och koka i 15 minuter. Denna buljong sköljde håret eller fuktar dem längs hela längden för att uppnå en mer mättad färg.

Du kan somna 2 msk. kamille i en gasväska, häll kokande vatten och lämna i en halvtimme; skölj håret efter tvätt och torka inte, men vänta tills det torkar sig själv.

Ett starkt avkok av kamomill hjälper till att få en nyans av koppar, även om håret är svart och för brunhårda kvinnor börjar de kasta guld - du behöver bara ta 2-3 gånger mer kamomill än för blondiner.

Tinktur för lätta hår med kamille och rosmarin

För lätt hår kan du göra en tinktur med kamille och rosmarin. Vi måste ta 1 msk. råvaror, häll vodka (3/4 kopp) och insistera 2 veckor på en varm, mörk plats i en flaska mörkt glas, skaka varje dag. Den färdiga tinkturen filtreras genom cheesecloth och förvaras i en ren, sluten flaska; Det gnider hårbotten 2 gånger i veckan.

Avkok för färgning av hår med kamomill och nässla

Matlagningsdekok och infusioner för hårljus kan göras med hjälp av olika komponenter. Till exempel, en avkok av blomställningar av kamomill och rhizomes av nässla inte bara lyser, men stärker också håret. Vi måste ta 1 msk. torka råmaterial, häll en liter vatten, koka i 5-10 minuter på låg värme, kyla och fuktiga hår över hela längden. Slå sedan en halsduk runt huvudet och håll i ca 20 minuter. När håret är torrt bör de fuktas med kamille-essens, blanda det med vatten 1: 1. Efter en timme skölj håret med extraktet av kamille och låt det torka. Det är möjligt att ta salvia löv istället för nässla rhizomer.

Infusion för lätta hår med kamomill och väteperoxid

Du kan använda extraktet av kamille läkemedel med tillsats av väteperoxid. Kamille (150 g) hälles med vodka (500 ml), infunderas i 2 veckor, filtreras, peroxid (50 ml) tillsätts och används för att lätta hår.

Mycket stark infusion kan hjälpa till att måla över grått hår. Det är nödvändigt att brygga kamille i en termos (1 del av kamomill i 3 delar vatten), håll i 4 timmar, och sedan våt håret med infusion, dela dem i strängar, som vid vanlig färgning. Täck huvudet med en wrap, linda en handduk och håll i ca en timme.

Kamomillfärg infunderad med vodka

En annan kamillefärg - infunderad med vodka. Vodka (400 ml) häll 200 g färsk kamille och lämna i en vecka. Sedan hälles henna (100 g) med varmt vatten (300 ml), infunderas i 2 timmar, kyles och hälls i infusionen av kamomill. Insistera om ytterligare 2 veckor, dränera sedan den resulterande infusionen, fukta håret ordentligt och håll i 40 minuter. Tvätta av med deras schampo.

Infusion av kamillehår med glycerin

Ett ganska effektivt färgämne erhålls från infusion av kamomill, om du tillsätter glycerin till det. För att göra detta häll de torkade kamilleblomställningarna (ca 150 g) med kokande vatten (0,5 liter), tillsätt i 2 timmar, spänna och tillsätt glycerin. Denna blandning används för att tvätta huvudet, och håret blir gyllengult - skuggan varar ungefär en månad.

Kamille med citronsaft för lättare hår

Färgen är ännu effektivare om du tillsätter citronsaft och vegetabilisk olja till kamilleinfusion. Torkade kamilleblommor (8 matskedar) hälls med varmt vatten (300 ml), upphettas i 15 minuter i ett vattenbad, kyles, filtreras, ½ citronsaft och vilken olja som helst (2 msk) tillsätts. Blandningen appliceras på håret, kammas och får torka - du kan i solen, om möjligt. Sedan tvättade de håret med sin schampo.

Kamille med vegetabilisk olja kan göra hårmaskor. En handfull kamilleblomställningar (färsk eller torr) hälls med vilken olja som helst (0,5 koppar), insisterar i en vecka i en tätt sluten glasburk och filter. Masken appliceras på håret i en timme innan du tvätter huvudet, i varm form.

Kamomillmask för att stärka håret

Om håret är ljust och torrt kommer de att stärkas med en hårmask med kamomill och lanolin (det finns på apotek) - det görs 1-2 gånger i veckan. Det tar 0,5 koppar lanolin, torra kamomillblommor (2 msk) och varmt vatten (1 kopp).
Kamille hällde kokande vatten, stäng och insistera en timme. Infusionen filtreras genom gasbindning i 4 lager, den resulterande vätskan blandas med lanolin och uppvärms i en mikrovågsugn eller i ett vattenbad. Blandningen hälles i en glasburk, får svalna lite och appliceras på håret och hårbotten i 15-20 minuter, tvättas sedan noggrant med varmt vatten. Shampoo används om det behövs. Blandningen förvaras i en sluten burk på en sval plats och upphettas före användning, vid behov.

Kamomill mot perhodi och håravfall

Med utseende av mjäll och håravfall hjälper följande blandning:
rå äggula, olivolja (0,5 tsk), kamille eterisk olja (5 droppar). Blandningen gnids i hårrötterna 1 gång per vecka, 30 minuter innan huvudet tvättas.

Om du lider av fet seboré, måste du tvätta huvudet med infusion av kamilleblomställningar (1:10) 2-3 gånger i veckan. Du måste göra cirka 15 rutiner för att få ett positivt resultat. Efter 2-3 veckor, om det behövs, kan kursen upprepas.

Kamomill mot fet hår

För att rengöra håret och hårbotten i fett, för att minska produktionen av talg hjälper en stark kamilleinfusion med cologne eller 70% alkohol (1: 1). Detta betyder att fuktas en vattnad eller gasvävtampa och på en dag gnuggar hårbotten.

Regelbundna procedurer med kamomill och vissa hemkomponenter kommer att stärka hårsäckarna, göra håret vackrare, återställa sin hälsa och glans, accelerera tillväxten. Trots allt hjälper folkmekanismer alltid - du behöver bara komma ihåg om dem oftare.

Författaren: Gataulina Galina
Artikeln är skyddad av upphovsrätt och närstående rättigheter. Vid användning och återtryck av materialet krävs en aktiv länk till den kvinnliga webbplatsen inmoment.ru.

Skönhet och hälsa hos håret

Tillbaka till toppen av kroppsvårdssektionen Bakom toppen av skönhets- och hälsoavdelningen

Färga håret med kamomill. Färg recept

Oavsett hur långt framme kosmetologin är, skadar kemisk hårfärgning fortfarande glödlamporna och strängarna själva. I gamla dagar utförde kvinnor kamillehårfärgning och en vildblomma gjorde sitt hår friskt och glänsande.

Ägare av mörkt hår för att uppnå en betydande färgförändring med kamomillfärg kommer inte att fungera.

Men skönheter med naturligt medium eller ljusblont krullfärg innebär att kamomill hjälper till att lätta håret för ett par toner. Håret blir en naturlig gyllene honungsfärg och blir flytande och mjuk.

Chamomile Dye Recept

Jag ska dela hur jag målar mitt hår med kamomill.

Först förbereder jag ett avkok:

 1. Jag lägger 50 g torkade blommor i en emaljskål (jag har långt hår, ta 2 gånger mindre för korta strängar);
 2. häll råmaterial med ett glas vatten;
 3. Jag sätter tanken till vattenbadet och väntar på det kokande medlet.
 4. minska temperaturen på plattan;
 5. Jag täcker kompositionen med ett lock och plågar det i högst 20 minuter;
 6. Efter filtrering av den kylda buljongen hälls 1 citronsaft in i den.

Kärnan i lätta förfarandet är att kompositionen ska vara smurt hår längs hela längden. För att värma huvudet, använd en plastpåse och en tjock handduk. I en sådan "hatt" måste du hålla ut i 1,5 timmar.

Efter tiden skölj håret är inte nödvändigt. De bör behandlas med en outplånlig balsam för blekt eller färgat hår.

Jag rekommenderar ägarna av torrt och tunt hår att lägga 1 - 2 stora skedar av ricin, burdock eller olivolja till kamilleblandningen.

Hur annars kan du färga håret med kamomill? För en vacker nyans och sambehandling av hårbotten måste du använda honungskamomillkomposition. Det kommer att bidra till att stärka svagt sprött hår och sakta ner processen att falla ut.

Matar det så här:

 • brygga torkade blommor;
 • utspädd i varm spänd vätska 1 msk. l. honung;
 • häll juice från citronfrukt till blandningen.

Användbar komposition bör hållas på huvudet i ungefär en timme. Om du känner dig klibbig kan du skölja håret. Förfarandet är avslutat genom att bearbeta krullarna med en balsam efter blekning. Ofta rekommenderar jag dig inte att göra en sådan mask, eftersom honung kan irritera huden. Använd verktyget inte mer än 2 gånger i veckan.

Nu färgar vi håret med kamomill med ombre-tekniken.

För att göra detta häller 100 g torr blomställning omkring 300 ml kokande vatten, blanda kompositionen och låt den stå i 30 minuter. Filtrera sedan försiktigt produkten och häll 50 ml väteperoxid med 30% koncentration i den. Applicera blandningen på ditt hår och göm dem under en hatt, film eller handduk. Efter 40 minuter, mitt huvud med schampo.

För mörkhåriga tjejer ger denna teknik en smidig övergång från mörka rötter till de ljusare ändarna av locken. Skillnaden kommer att se naturligt ut, och frisyr - välskötta och lättare.

Hur bli av med grått hår med kamomill

Nu förstår vi hur man målar över grå hår på blont hår med kamomill. Förfarandet bör utföras 1 gång per månad och det ger en gulaktig guldfärg. Kärnan i manipulation är att tvätta håret med kamilleinfusion. För att erhålla det, torkas de torkade blommorna helt enkelt med kokande vatten och infunderas i 60 minuter.

Beroende på slutresultatet framställs infusioner med olika styrka:

 1. en halv liter vatten och 100 g torkade blommor tas för att få en ljus nyans;
 2. 150 - 200 g råmaterial insisterar på 0,5 liter kokande vatten för mörka toner.

Om du kan få färska kamilleblommor, använd dem. Under beredningen av färgämnet beaktas att 5 delar färska råvaror är lika med 1 del torkade blommor.

Blondiner som bara börjar bli gråa kommer att dra nytta av detta recept. Kamilleblommor dös med kokande vatten i en termos i ett förhållande av 1: 3 och avskurna i 4 timmar. Därefter sprids det nuvarande läkemedlet på håret från rötterna till ändarna och täcker huvudet med polyeten och en handduk. Efter 1,5 timmar sköljs håret med varmt vatten.

Titta på fotot - det här är resultatet av kamillehårfärgning före och efter proceduren.

Förbättra hårets tillstånd och ge dem en diskret ljusguldton hjälper till att ge en stark kamilleinfusion.

Få det från 3 msk. l. torra råvaror och ½ liter vatten. Kompositionen sätts i ett vattenbad i 10 minuters languor och låt den sedan svalna. Medan produkten är varm tvättas de med schamponerat hår. Denna skönhetssession kan hållas två gånger i veckan.

Glycerin och saffran är ytterligare komponenter i kamomillfärg

Hur målar man hår med kamille och glycerin? Gör så här för att följa några enkla steg:

 • ett par stora skedar av torkade blommor häll ett glas varmt vatten;
 • insistera mycket på 2 timmar;
 • spänna kompositionen och rör om 60 g glycerin;
 • Applicera masken på håret i 40 minuter.

Verktyget ljussar trådarna och förbättrar sitt tillstånd med torrhet.

Rosemary, ekbark, hoppkeglar, linfrö, näsblad och andra naturliga ingredienser kan tillsättas för att lysa kamilleprodukter. Men deras andel i klargöraren bör stå för endast en kvart eller hälften av den totala sammansättningen.

Lägga till kamilleberedningen kryddig saffran ger håret ett koppar eller en svag honungsfärg. Vill du uppnå denna effekt?

Därefter förbereda ett avkok av 50 g råmaterial och 200 ml vatten i ett vattenbad och tillsätt 2 spända kryddor till det spända men fortfarande heta avkoket. För djup penetrering av färgämnen i hårstrukturen kan läggas till blandningen av 1 - 2 msk. l. väteperoxid. För att förhindra skador på håret, blanda en blandning av kamomill och saffran utspätt med 5 droppar lavendelolja.

Efter riklig smörjning med den resulterande polyetenmassan är en vattentät omslag gjord och krullarna viks i en handduk. Efter 45 minuter sköljs håret för att bli av med peroxid och behandlas med balsam, utformad för att lämna efter förtydligande. Vid frekvent användning av masken från formuleringen är det nödvändigt att avlägsna beredningen av väte, annars kommer det att torka ut håret och göra dem sköra.

Kamillehårljus - tidtestad metod

Kamille har länge använts i olika situationer. Någon undrade bara på förlovade, älskar inte kärlek, och någon fäster stor vikt vid växten och tilldelade en av huvudrollerna i läkemedels- och kosmetologivärlden. Hon är känd för sina helande egenskaper. Utan tvekan är en av de främsta fördelarna hypoallergen, den kan även ges till barn som avkok. Under lång tid visste kvinnor hur man ljöd kamillehår hemma med hjälp av infusion av blommor. En sådan metod som att lätta håret med kamomill är fortfarande populärt hos kvinnor.

Historia av

Det första omnämnandet av de underbara egenskaperna hos blomställningar går långt tillbaka till det antika Egypten. Egyptierna invigde denna blomma till solguden Amon-Ra, och det är inte förvånande, eftersom blomman verkligen ser ut som en liten sol. Läkare används i stor utsträckning avkok och infusioner för läkning av kvinnors sjukdomar och används som ett medel för hudvård. Den antika läkaren Avicennna beskrev i hans skrifter en blomma som ett antiseptiskt och diuretikum och visade senare att dess avkok kan ta bort stenar från njurarna.

I Ryssland behandlade buljonger och infusioner barnens infektioner, feber och trodde att de hade en analgetisk och koleretisk effekt. Munken i Tibet, som lärde sig om den otroliga sammansättningen av växten, började göra en föryngringskräm med tillsats av eteriska oljor.

Läkning och kosmetiska egenskaper

Oftast konsumeras denna unika blomma inuti, gör avkok eller infusion. Avkok hjälper till att minska irritation i tarmarna, lindra gastritsymptom och används ofta för magbesvär. Avkoket har en absorberande effekt och tar bort toxiner från kroppen.

Kamomillte hjälper till att lindra trötthet, lugna nervsystemet och förbättra sömnen. Te och dryck för att lindra ont i halsen med sjukdomar som SARS, influensa och ont i halsen. Infusionsblomställningar används för inandning, med inflammation i luftvägarna. Och även infusion används i konjunktivit, gnugga ögonlocken. Tinktur används för att skölja huvudet, det lugnar huden, gör håret välskötta och starka. Infusion används ofta i kampen mot mjäll.

Infusion kan torka ansiktets hud, det kommer att föryngra och ge huden en hälsosam glöd. Till den här dagen, när de badar, lägger de ett avkok av blommor till vattnet, så att sömnen blir lugnare, och ett sådant bad tar bort små inflammationer och olika utslag i den känsliga, barnsliga huden, vilket kräver mild vård och mjukvård.

Fläktar av naturliga hårvårdsprodukter har länge funnit om det är möjligt att lätta håret med en kamomill. Ett avkok av kamomill för att lätta håret kan göra skuggan lättare och utan att skada dem.

Tänk på att kamillehårfärgning får maximalt 3-4 ton eller mindre. För starkare blekning rekommenderar vi att du använder andra metoder, som Hydroperit.

Säkerhetsåtgärder

Blomman är så fantastisk för dess egenskaper att den praktiskt taget inte har några kontraindikationer. Buljong vattnade till och med barn med halssjukdomar. Men med försiktighet är det nödvändigt att söka på gravida kvinnor. Kamille innehåller hormonet östrogen, som i stora mängder kan orsaka missfall.

När den appliceras topiskt är den enda kontraindikationen individuell intolerans. Före användning, använd lite avkok på din handled och vänta. Om klåda eller irritation inte uppstår kan kompositionen användas säkert.

Kamille recept för lättare hår

För att lära sig hur kamomill lyser håret rekommenderas att man byter flera recept. Låt oss undersöka flera recept och ta reda på hur man lyser eller färgar hår med kamomill hemma:

Med citron

Detta recept som innehåller kamille och citron för att lätta håret kom till oss från Gamla Östern. Trots att de östliga tjejerna mestadels mörkhåriga glömde de aldrig om användningen av citron för kosmetiska ändamål. Citronsaft hjälper till att klargöra tack vare dess syra.

 1. 25 g blommor, häll 1 msk. hett vatten och låt sippra i 1 timme.
 2. Stam och tillsätt citronsaft halv.
 3. Applicera kompositionen i full längd och linda i en handduk, lämna i 20-30 minuter.
 4. Tvätta huvudet med ditt favoritschampo och använd balsam.

Maskreceptet är inte begränsat till kamomill och citron, du kan lägga till gurkmeja och olivolja. Ingredienserna kan kombineras och kombineras, resultatet blir utmärkt, till exempel, användningen av honung och citron för förtydligande ger ett bra resultat.

Med älskling

Många kvinnor noterar att användningen av honung att lysa i kombination med ett avkok av kamomill gav dem märkbara förändringar i hårets färg. Det verkar som att vissa enkla ingredienser, men hur mycket bra! Hon brukar inte bara ljusa håret utan ger också ett naturligt utseende och en ljus glans.

 1. 1 förpackning farmaceutisk kamille Häll 2 msk. vatten.
 2. Koka upp, täck sedan och låt stå i 30 minuter, sedan spänna.
 3. Tillsätt citronsaft och 3 matskedar honung.
 4. Applicera på ett rent huvud, lämnar i 1,5-2 timmar.
 5. Tvätta av med varmt vatten. Applicera 1 gång per vecka.

Det finns en förenklad version av masken. 25 g torkade blommor häll 100 ml vatten, koka upp och minska värmen. Efter 15 minuter avlägsnas från värme och lämnas för att svalna. Stam och tillsätt 1 tsk. honung. Sprid blandningen jämnt på rena, fuktiga lockar, täcka med lock och linda i en varm handduk. Håll i 30 minuter, skölj sedan med varmt vatten.

Med glycerin

Receptet med tillsats av glycerin är inte förgäves anses vara en av de mest älskade av kvinnor. Glycerin har omslutande egenskaper och kan fixa färgpigmentet inuti håret. På grund av denna förtydligande kommer dess effekt längre. Att göra en mask:

 1. Ta 100 gram kamille och häll 1 kopp kokande vatten.
 2. Insistera 30 minuter efter töjning och tillsätt 50 gram glycerin.
 3. Applicera blandningen jämnt på trådarna och värm med en handduk i 1 timme.
 4. Tvätta av med varmt vatten.

Med saffran

Kryddor används inte bara i matlagning, utan även i frisör, i synnerhet för att lätta skuggan. Saffron, rosmarin, gurkmeja, kanel - alla dessa kryddor hjälper till att få en mjuk gyllene eller honungsfärg.

 1. 2 msk. l. blomställningar blandas med en liten nypa saffran och häll 1 kopp varmt vatten.
 2. Efter 30 minuter spolas och tillsätt citronsaft.
 3. Applicera på rena, fuktiga krullar och skölj med kallt vatten efter 25 minuter.

Kamille hårlättnad foto före och efter

Hemlagad schampo med kamomill

I kosmetisk industri är användningen av blommor av växten ganska efterfrågan. Blomman innehåller en stor mängd vitaminer, mineraler, eteriska oljor. Det läggs ofta till schampo och anti-agingkräm. Gör shampoo med kamomill för att lätta håret kan vara hemma.

 1. 2 msk. l. blomställningar häll ett halvt glas kokande vatten.
 2. Den resulterande kompositionen slingras i en varm handduk och lämnas för att infusera i en halvtimme.
 3. Sedan spänna och tillsätt samma mängd vanligt barnschampo.

Detta schampo bör lagras högst en vecka, eftersom resultatet är direkt beroende av friskhetsperioden. Med konstant användning gör det inte svårt att vänta på dig själv - dina krullar blir blankt och lätta. Många kosmetiska företag är redo att erbjuda sin egen version av lätta hårschampo.

Tips! För att stärka och skina till håret, kan du bara använda ett avkok, sköljer huvudet med det efter varje tvätt.

tips

 • Om du bestämmer dig för att lätta upp grått hår, innan du applicerar ljussmaskorna, måste du dessutom bearbeta strängarna med fet grädde eller smör.
 • Håret kan inte tändas minst en vecka efter perm.
 • På dagen för förfarandet kan du inte besöka poolen. Reagens i vatten kan ge en oväntad och oönskad färg.
 • Om håret är skadat, behandla sedan en vecka före ljussättning med närande maskor.
 • För att använda masken med honung behöver du köpa blom, ljus honung, av god kvalitet.
 • Du borde inte vänta på fullständig förtydligande, men det är ganska möjligt att räkna med 3-4 toner ljusare. För att uppnå önskad effekt är lättare för rättvisa kvinnor, måste rött och mörkt hår göra mer rutiner.
 • Förfarandena blir mest framgångsrika om de appliceras på fuktigt hår.

Förutom kamomill finns det många folkmekanismer för hemlagad hårljus:

För dem som vill ha radikala förändringar, rekommenderar vi att man använder väteperoxid eller försöker lysa håret med läsk. Innan du tänder det tidigare målade håret, se till att bekanta dig med procedurens egenskaper, annars riskerar du att skada håret.

Användbara videoklipp

Tips om lättare hår med kamomill kan du titta på videon:Nästa Artikel
Curls utan curlers och curlers - hur man snabbt och snabbt vindar strängar?