Så här får du en vacker blond hårfärg, vi väljer en fashionabel nyans


Solglans ger en speciell charm till utsidan. Curls glädje med glans och utstrålning, uppfriskande hud, ger uttrycksfulla utseende. Att bestämma om reinkarnation är viktigt att välja en lämplig nyans. Lätt hårfärg har en speciell charm och med olika färgtekniker är det lätt att uppnå ett naturligt och snyggt utseende.

Egenskaper av ljus nyanser

Solsken eller kallt stålsken - För varje typ av utseende kan du välja den perfekta ljusskärmen. På toppen av popularitet, en naturlig palett som låter dig ändra inom samma färg. Extravaganta rika färger hjälper till att skapa intressanta bilder.

Variationer av ljustoner:

 • ljusblond - naturliga kalla färgämnen råder, väldigt krämmande i vård, kräver konstant fuktighet för att bibehålla glans, annars kan det bli en tråkig musfärg;
 • Vete - En lyxig nyans omfattar guld-, koppar- och nötfärg, det går till varma yttre färgtyper (vår, höst), betonar en mild persikoröddning, djup grågrön, bruna ögon;
 • honung - en elegant nyans som bäst används i kombination med blondkantade trådar, som ofta används för färgning med ombreteknik, lämplig för mörkskinniga tjejer med te och bruna ögon.
 • ashy - den faktiska kalla gamma innehåller en mångfacetterad palett av grå, nordisk, pärla, kräver regelbunden toning, noggrann vård, lämplig för kontrasterande utseende, du behöver behålla en ljus smink.
 • blont platina, sand, ultravita, några dussin namn, du kan uppnå önskad nyans först efter blekningsproceduren, lämplig för alla typer av utseende; professionell vård behövs för att neutralisera yellowness och bevara färgens intensitet;
 • jordgubbe - i 2018 kommer den verkliga färgen med en extravagant palett för flickor med ljust kallt utseende med porslinskinn, blå eller bruna ögon.

Fördelar med ljus nyanser:

 • uppdatera, föryngra
 • ge uttryck för ansiktets egenskaper
 • visuellt skapa volym, densitet.

nackdelar:

 • kräva noggrant underhåll
 • för färgintensitet är toning nödvändigtvis periodiskt;
 • Regelbundet behöver tonar växande rötter.

Varning! Blekt krullar påverkas av yttre faktorer - ultraviolett, temperaturförändringar.

Att passa

Blondingförfarande förlorar inte popularitet. Lätta strängar omvandlar omedelbart utseendet, utsöndrar ansiktsegenskaper, uppdaterar huden. Beroende på naturliga data har varje typ av utseende sina egna egenskaper. Att välja ljus nyanser för reinkarnation är viktigt att överväga färgreglerna.

Hur man väljer ljus nyanser:

 • Ju närmare tonen är den naturliga färgen desto mer går det till tjejen. Var noga med att ta hänsyn till riktningen - varm, kall.
 • Ägare av lätt varm hud med spridning av frynkor, gråttgrönt, te, olivögon är vete, beige, ljusbruna nyanser.
 • För sommaren med en rosa hudton, blågrå, blåa ögon kommer att gå ljusa ashy färger, platina, pärla, pärlablond.
 • För att brinna Vinter med uttrycksfulla svarta eller blåa ögon rekommenderas det inte att använda naturljusfärger. Mörkhåriga tjejer passar rik vit, grå, ultralätt, jordgubbe.
 • För höstfärgstyp rekommenderas det att använda honung, vete, kopparblond. En sådan palett ser lyxiga lockiga lockar ut.
 • Ofta väljs det varma valet av vete, ljusblond av män, det här är ett utmärkt alternativ för att måla grå hår. Rödhet, pigmentfläckar i ansiktet kommer att bli uppenbara när de färgas i ultrablont. Endast unga män upp till 30-35 år har råd med det. Vem av männen går vitt hår, tips om att välja en nyans du hittar på vår hemsida.
 • Hårklippningar och styling välj baserat på färgschemat. För naturliga nyanser kan du använda raka eller svagt krullade lock, vävning, svansar, flätor. Blondirovanny hår i pärla, pärltoner ser bra ut i asymmetriska hårklippningar, storleksanpassning.

Hur man kommer hemma

Lätt krullar kan vara en av de tre metoderna nedan.

Motståndskraftig färg

Används för att snabbt förvandlas till önskad nyans. Rekommenderas för färgning av ägarna av naturligt ljusbrunt, ljust blont lock samt efter blondning. För brunetter och brunhårda kvinnor är detta inte det bästa alternativet: pigmentet kan vara ojämnt fördelat, det är svårt att få den önskade tonen utan föregående missfärgning.

 • Palettbeständig krämfärg innehåller ultralätt, ljusstark, lätt platina, ljus, ljusbrun nyanser. Permanent behandling skadar inte stamstrukturen, skyddar keratinbeläggningen. Intensiv mättad färg varar upp till 8 veckor. Lyssnar framgångsrikt med grått hår, glädjer sig med glitter och glans. Kostnaden för 276 rubel.
 • Estel hårvård färg innehåller en mångfacetterad palett - ljus blondin, platina blondin, silver blondin, polär, pärla, pärlemor blondin. Innehåller inte ammoniak, lämplig för färgning av även tunna porösa koffertar. Fyller jämnt det grå håret, resultatet är en slät, intensiv nyans utan övergångar. Färgen har en nivelleringseffekt, vilket gör strängar även längs hela längden. Du kan köpa för 170 rubel.
 • Beständig Garnier-krämfärg med 3 oljor innehåller mer än 10 ljus nyanser. Presenterad i vete-bruna toner och variationer av ljusblond. Creambasen främjar en jämn fördelning av pigmentet, en rik färg kommer att glädjas upp till 8 veckor. Näringsrika oljor av oliv, shea, avokado främja delikat färgning. Du kan köpa för 170 rubel.
 • Avons långvariga krämhårfärg innehåller en ljusbrun, förgylld, ashy, blond, blond, ultrablont, ashy, ultrablont och blont. Italiensk färg är utformad speciellt för att skydda pigmentet från utlakning, åtgärder av höga temperaturer. Det orsakar inte irritation på hårbotten. Den innovativa formeln ger 100% färg över grå, bibehåller intensiv färg i 2 månader. Kostnaden för 195 rubel.

Shading preparat

John Frieda Lightening Shampoo innehåller citrus och kamillextrakt. Gör det möjligt att lägga till glans och strålning till naturliga och färgade lockar. Lämplig för regelbunden användning, har en kumulativ effekt, som gradvis ger curls vete och soliga nyanser. Du kan köpa för 580 rubel.

L'Oreal Paris Casting Sunkiss Brightening Hair Gel låter dig skapa en naturlig effekt av solblekta krölar. Inkluderar serien för mörkt blont och ljusbrunt hår, hjälper till att ändra färgen till 3-4 toner. Gelén appliceras på trådarna, förtydligande uppstår när den utsätts för hårtork eller solljus. Om nödvändigt, upprepa proceduren om 3-4 dagar. Innehåller kameliaolja, termoaktiva ämnen, konditioneringsbeståndsdelar. Du kan köpa för 350 rubel.

Naturliga formuleringar

Hembakade recept ger dig möjlighet att ändra färgen på högst 1-2 toner endast för tjejer med ljusbruna, vetekronor. Som ett resultat kan du uppnå en ljusförklaring i varma färger, utseendet på glans, glans.

Kefir mask

Med regelbunden användning kan du lätta krullarna, göra dem mjuka, lydiga. Ett regenereringsförfarande rekommenderas också för blonda krullar i varma nyanser. Vitamiddelsammansättning stärker hela längden, förhindrar tvärsnitt och bräcklighet.

komponenter:

 • 50 ml kefir;
 • 20 ml kalamusavkokning;
 • kiwi.

Värm kefir i ett vattenbad, tillsätt calamus buljong och riven kiwi kött. Blanda väl, fördela på rena våta lockar över hela längden. Dölj under filmen, värm upp i 15 minuter med en hårtork. Vik en handduk och lämna över natten, på morgonen skölj buljong kamille. Upprepa 2-3 gånger i veckan för att uppnå önskad förtydligande. Du hittar mer recept för lättare hår med kefir på vår hemsida.

Citron spray

Ett effektivt verktyg ger krullarna en klar bländning, vilket ger en naturlig effekt. Resultatet av ansökan kan ses endast på naturligt, inte tidigare blondirovannyh hår.

komponenter:

 • 50 ml citronsaft;
 • 50 ml ljus öl;
 • 20 ml äppeljuice;
 • 5 droppar essentiell olja av bergamot.

I den skummiga drycken tillsätt nypressad citron och äppeljuice, doftolja. Häll i en burk med sprutmunstycke, fördela efter tvättning av håret jämnt överallt. Därefter torka krullarna med en hårtork i varmluftsläge. Upprepa målningsproceduren varannan dag i 2-3 veckor.

Partiella färgningstekniker

Monokrom färgning används vanligare hemma. Professionella tekniker med hjälp av flera toner gör det möjligt att uppnå effekten av voluminösa, tjocka krullar, iriserande med ljusa höjdpunkter.

Var uppmärksam! Partiell färgning av trådarna bidrar till att bevara stamstrukturen, för att säkerställa en hälsosam glans. Beroende på metoden för applicering av den blonda kompositionen kan du justera ansiktets form, ge uttryck för utseendet, dölja åldersrelaterade förändringar.

Populära tekniker:

 • Markering - mästaren väljer enskilda strängar, applicerar en avfärgningskomposition och vid behov utför ytterligare toning. Resultatet påverkas av metoden för att välja strängar - horisontell, vertikal, sillben, såväl som det målade området. Effekten av solstrålar, monokrom färgning skapas, ljusstyrka, färgsken läggs till.
 • Skaka de franska höjdpunkterna - gör att du kan ge krullarna ett naturligt utseende, strängar som utbrända i solen. Tekniken innebär att man använder 2 närmaste nyanser, applikationen sker över hela längden eller i separata zoner. Mjukt hår skapar en mjuk, smidig övergång, kräver ingen extra toning.
 • Ombre- som ett resultat är det en vacker slät eller kontrasterande övergång från mörk till ljustoner. En naturlig eller ljus, extravagant blontablett används tillsammans med en rad kastanj, choklad, valnöt. Övergången till en ljuston börjar i mitten av längden, gränserna är suddiga, så att du kan lägga till en hårvolym.
 • Balayazh - tekniken innebär att färglägga bara tipsen. Smidig sträckning börjar från det mörka basala området, sektionerna är markerade samt del av ansiktslås. Passar till raka hårklippningar utan uttunning, såväl som för volymetriska krullar. De skapade höjdpunkterna används för att korrigera tunt hår, utan dynamik och volym.

Kostnaden för förfarandet i salongen

Under de senaste åren har klargöringsproceduren förändrats avsevärt. Idag är det möjligt att använda olika färgtekniker, professionella verktyg. Ammoniakfria färgämnen gör att du kan rädda hårkutiklet och ta hand om locket. Kostnaden beror på färgteknikens komplexitet, längden och varumärket för de använda produkterna. Du kan behöva tvätta det tidigare pigmentet, ytterligare reparationsprocedurer - avskärmning, laminering.

Förutom monokrom färg kan mästaren använda 1-3 toner av en ljuspalett för att få ett naturligt utseende. Priset på lättare kort hår (upp till 10 cm) från 1500 rubel. upp till 3000 rubel Genomsnittliga krullar (upp till 15 cm) - 1600-4000 rubel, upp till 25 cm - 2000-6000 rubel, längre än 25 cm - från 3000 till 8000 rubel.

Allmänna vård tips

Ljuskrullar från naturen är mer subtila, bräckliga, kräver regelbundna regenereringsförfaranden. Brunetter och brunhåriga kvinnor kan möta strumpornas porositet efter färgproceduren. För att upprätthålla en hälsosam glans, liksom förebyggande av problem som tvärsnitt och nedfall, bör du överväga rekommendationer från proffs.

Hur bryr sig om blont hår:

 • shampoo är bättre att använda en professionell serie, väljer du en varm eller kall ton, bör du också köpa samma rad balsam, mask och spray för tipsen;
 • Det rekommenderas inte att använda massmarknadsverktyg: närvaron av silikoner gör krökarna tyngre, skapar en ogenomtränglig film, folliklarnas näring bryts ner med tiden, krullarna blir tråkiga, förlust är möjligt;
 • för att tvätta och skölja är det nödvändigt att använda varmt och jämnt kallt vatten, hett ger onaturligt rödhår, vilket är särskilt destruktivt för asy nyanser;
 • blont hår behöver regelbunden fuktning, användning av vätskor, sprayer, balsam, det kommer att tillåta att elektrimering undviks.
 • För varma vete toner, kan du använda folkmedicinska medel för att stärka, skina - avkok av kamomill, calamus, honungsmaskar;
 • För kalla färger används endast professionella produkter;
 • efter tvättning behöver du inte omedelbart utforma ditt hår, det är viktigt att låta krullen torka dig själv;
 • Innan du använder järnet eller hårtorket är det nödvändigt att använda skyddsutrustning.
 • för att kamma det är bättre att välja kamar från naturmaterial, skadar metallborstar ofta stammarna;
 • Det rekommenderas inte att måla över hela längden mer än en gång var 2-3 månader, det är bättre att använda färgämnen och endast för att använda resistenta färgämnen på den växande delen.

Ljuskrullarnas magi kan känna var och en och välja rätt nyans. Vackra höjdpunkter eller kallt spel kräver vård och professionell vård. Den lyxiga utstrålningen av blonda strängar gör att du kan skapa en mild och sensuell bild.

Vad kan säkert tända håret hemma:

Användbara videoklipp

Hemmeligheter för hårfärgning - blondens färg.

Blond utan yellowness. Hur man gör hårfärgning hemma? Hur får man en vacker platina nyans?

Lätt hårfärg

Blond skönhet i tiden av den berömda Marilyn Monroe orsakade beundrande blickar.

Blonda skönheter under tiden av den berömda Marilyn Monroe orsakade beundrande blick bland de manliga företrädarna och avundsjuka av brunette flickvänner. Sedan dess har nästan ingenting förändrats.

Lätt hårfärg

Kvinnor, som naturen inte har utrustad med ljuskullar, strider hårt med mörka strängar för att se ut som naturliga blondiner. Men är det bara med hjälp av hårfärg att bli en Hollywood-skönhet med snövit hår. Svaret på denna fråga är inte okomplicerat.

Med den synliga enkelheten av manipuleringar (att köpa ljusfärgad färg och applicera den på håret och sedan tvätta den) kan reinkarnationsprocessen i en blond bli ganska tidskrävande. Låt oss titta på förklaringsalternativen.

Hur blir man en blondin?

Ljusteknik används i fallet när det är nödvändigt att byta hårfärg till flera toner, men inte mer. Blondirovanie tillåter dig också att helt avstå från det mörka pigmentet och byta hårfärg med 5-7 toner. Det finns ett annat alternativ - att använda moderna färger för att förtydliga. I samband med deras användning är håret inte bara missfärgat, men förvärvar också den nyans du behöver. På mikronivån kan processerna som förekommer i hårets djup beskrivas som följer. Som ett resultat av förtydligande genomgår det naturliga pigmentet oxidation genom syre, vilket frigör peroxid.

Pigmentet är inte bara missfärgat, men förvärvar även egenskaper som gör det möjligt att lösa upp i vatten. Spola ut ur håraxeln, det bildar hålrum där. Det är på grund av denna omständighet att blekt hår blir så lätt. Dessutom förstörs keratinkedjan av hår. Graden av styrka av väteperoxid för färgning kommer i stor utsträckning att bestämma det önskade resultatet, liksom hårstrukturens egenskaper. Om så är fallet, om det är tillräckligt poröst, bör procentstyrkan vara liten, och om du har hårda och täta krökor, kan innehållet av peroxid vara 12%.
Observera, om du lyser upp de röda rötterna, applicera sedan kompositionen endast på den omärkta delen vid hårets botten.

Ljusfärg för att markera hår och ombre effekt

Om du inte vill drastiskt ändra bilden, kan du försöka göra en av fräsningstyperna. Denna procedur är en sekventiell ljussättning av håret och kan utföras som en oberoende manipulering eller för att förbereda färgning av trådarna i andra toner. Det finns flera tekniker för att markera.

Melirovka använder folie. Denna metod är den vanligaste. Håret är noggrant kammat och separata strängar med en given bredd bildas över hela ytan av huvudet. De behandlas med speciella färgämnen, oftast används för dessa ändamål är blondonoran och insvept i folie. Denna lättnadsmetod påverkar sparsamt håret, för inte alla krullar utsätts för lättade. Samtidigt lägger färgningen på folien extra hård volym och skapar en ljuseffekt på flera toner.

Markera med bländning. Ett bra alternativ för curvy curls som tenderar att krulla. I detta fall appliceras ljussfärgen med en borste och försöker fånga den yttre delen av locken. Som ett resultat skapas effekten av spelet solsken på håret, vilket visuellt ökar volymen och ger konturerna i ansiktet mjukhet och ömhet.

Melirovka genom en speciell keps. Denna teknik är perfekt för dem som vill lysa hårets övergripande bakgrund. I det här fallet är även enskilda trådar målade, endast deras bredd är ganska liten och uppgår till ett par millimeter. För att inte lätta på de intilliggande locken sätts ett tätt passande gummikåpa, vars yta är prickat med hål, på huvudet. Med hjälp av en speciell krok drar frisören strängarna ut och producerar färgning med ett lättnadsmedel.

Balayazh - den här typen av blonding är att lätta hårets tips. Färgen appliceras på ändarna av trådarna med händerna, för att skapa en försumlig effekt. Det finns ingen klar linje mellan upplyst hår och mörka strängar, och detta ger volymen till en frisyr.

Melirovka kam. Här behöver du en riktig professionell frisör. Färgning görs med en kam i form av en kam. Samtidigt blir rötterna i färgningen mer intensiv än vid ändarna.

Och slutligen är den sista typen av tändning permanent toning. I det här fallet kan du, med hjälp av branding, inte bara bli ett par ljusare toner, utan också ändra färg på ditt hår.

Hårfärg - välj din perfekta färg

Lusten att förändra den naturliga hårfärgen, eller betona den, är inneboende hos många kvinnor. Dessutom är det ett bra sätt att ändra bilden, och moderna kosmetiska färg- och hårvårdsprodukter gör denna process så enkel och harmlös för håret.

Moderna hårfärgsprodukter kan delas upp i flera kategorier: resistenta eller permanenta färgämnen; halvvariga mjuka färger; och nyansverktyg. Valet av färgämne beror på vilket resultat du vill uppnå när du färgar hår. Vissa kvinnor väljer tillfällig färgning med en noggrann schampo, medan andra föredrar permanent hårfärgning.

Permanent färgning är mer hållbar och varar längre, men tyvärr skadar ofta användning av sådana färgämnen håret. De flesta permanenta färgerna innehåller ammoniak, vilket har en negativ inverkan på hårets struktur och tillstånd. Även om det är han som ger djup penetration av färgämnet i hårstrukturen. Detta är det största motståndet mot färg. Det är möjligt att bli av med permanent färgning endast på ett kardinal sätt - att klippa håret och vänta tills det naturliga håret växer.

Till skillnad från permanenta färger innehåller inte mjuka halvfasta ämnen ammoniak. Denna komponent i deras komposition ersätts av andra, lättare och följaktligen mindre destruktiva substanser för hårstrukturen. Därför kallas de skonsamma. I sådana produkter tränger färgämnen inte för djupt in i håret och tvättas gradvis ut. Förutom resistenta färgämnen innehåller mjuka semipermanenta ett komplex av olika tillsatser som ger hårglans och välskötta utseende. Efter varje shampooing förlorar färgen med sådan färgning gradvis sin intensitet och efter sex till tio gånger tvättar huvudet helt bort. Mjuk färg är lämplig för dem som inte vill radikalt ändra hårfärgen och vända sig från en brinnande brunett till en blondin, eller vice versa.

Tint shampoo fläckar bara hårets yta, inte tränger in i strukturen. Detta är den mest instabila formen av färgning.

När du väljer ett färgämne eller hårfärgschampo är det alltid nödvändigt att vara uppmärksam på produktens sammansättning - ingredienserna får inte skada håret eller hårbotten. Vacker och naturlig hårfärg är den mest eftertraktade drömmen hos de flesta kvinnor, eftersom den rätta nyansen underlättar ögonens skönhet och djup, liksom den hälsosamma glansen i huden.

Vackert hår - tjockt och glänsande - betraktades hela tiden som den bästa dekorationen av en kvinna. Men moderna damer tycker ofta inte om den färg som ges av naturen. Kvinnor försöker nu och då ändra det eller åtminstone anpassa det. Hur gör man rätt, utan att det påverkar utseendet och sin egen hälsa?

Den nuvarande trenden i färg är strävan efter naturliga nyanser. Oavsett varför ditt hår är färgat - från önskan att gömma grått hår eller med dekorativt syfte - måste du sträva efter att skapa naturliga toner. Blondin är till exempel bättre att föredra på varma nyanser - guld, askblond, titian. Ren "perhydrol" -typ passar inte alls på modernt sätt eftersom det ser onaturligt ut.

Frisyr och hårfärg som motsvarar ansiktets färg och form, betonar personlighetens individualitet. Förändring av hårets stil kan du komma till behovet att ändra färg eller plats för de blekta trådarna. Men du bör inte glömma att, till exempel, ljusa strängar framför visuellt förstora ansiktsegenskaperna och vice versa.

Hårfärgspalett - vilken färg passar dig

"Och allt är inte så och allt är inte det. ", - självkritisk och strävan efter perfekta tjejer blir alltmer uttalade och tittar på deras reflektion. Samtidigt förstår de mest optimistiska och uppfinningsrika kvinnorna att det enklaste och mest prisvärda sättet att höja ett dåligt humör är att ändra frisyren.

En sådan överkänslig och förändrad varelse, som en kvinna som känner av de minsta förändringarna i naturen, miljön, syftar till att omvandla sig, till exempel genom att färga hår.

För att noggrant justera hennes bild gör en kvinna en resa till en butik eller frisör, där en varierad palett av hårfärger presenteras.

Här, i den fantastiska skönhetspalatset, lockar den bredaste paletten av hårfärger och förkroppsligar färgens mystiska färg och för dem som vill bli en brinnande brunett med en trollstav och drömma om en rödhårig beast och drömma om blont hår.

Komplexiteten består emellertid inte bara i valet av den exakta färgen från den presenterade hårfärgspaletten, men också i svårigheten att erhålla den förväntade färgen. Eftersom paletten av hårfärger är väldigt mångsidig. Och varje färg (från en viss tillverkare) har vissa egenskaper, krav.

Det bör beaktas vid val av färg och märke av hårfärg bland den föreslagna paletten av hårfärger, att paletten av hårfärger bara visar en ungefärlig nyans av det troliga resultatet. Den nya färgen beror inte mycket på färgens kvalitet, på märkets prestige utan på strukturen och typen av hår.

Denna säsong är hårfärgets palett fokuserad på kastanjskalan, dvs. alla nyanser av brunt och guld. Men modetreningen riktar sig till mörka, dämpade färger. Den vita paletten av hårfärger representeras mindre allmänt. Blond, konstigt nog, gå in i skuggorna...

Hårfärgspalett för brunetter: röd, brun, aubergine, kastanjebrun. Mystiskt och mystiskt utseende kommer att ge en palett av färger för håret i ravenflöjens färg.

Paletten med kastanjfärgade hårfärger är särskilt rik: mycket ljusbrun, mörkbrun, nutty och chokladtoner. Mer extrema är paletten av färger för hår av röda nyanser.

Hårfärgspalett för röd: tjejer med soligt och naturligt eldigt hår ska inte vända sig till den ljusa och rika svarta hårfärgspaletten. Rödhåriga djur som vill göra sitt utseende mer blygsamma, strikta och affärsmässiga, rekommenderar experter koppar och kastanjepalett av färger.

Hårfärgens palett för blondiner: De blonda skönheterna har en bredare färgpalett, eftersom hårets ljusa färger är perfekta för frisyrens mest dramatiska färgändringar. Den minsta skadan på blondhårets struktur kommer att leda till en palett av hårfärger av gyllene och platina nyanser.

Så den här säsongen är hårfärgets palett bred och mångfacetterad. Och enligt prognoser från ledande stylister kommer moderna toner från en eventuell hårfärgspalett att vara från kastanjeguld till dämpat-rött, vilket är lämpligt för att uppfriska bilden av en tjej som markerar eller färgar med mjuka övergångstoner.

För att överensstämma med säsongens huvudsakliga trend - naturlighet - kan du förbättra, subtilt komplettera den naturliga hårfärgen med en harmonisk nyans av den lyxiga paletten av färger som föreslagits av mästaren.

30 hårfärger och paletter

Kvinnor strävar alltid efter perfektion och är mycket självkritiska. Men mer uppfinningsrika och optimistiska människor vet att det bästa sättet att heja upp dig är att byta frisyr. Här är det enklaste sättet att förvandla dig själv att göra hårfärgning.

Idag är den bredaste paletten av tillverkare och paletter av olika färger representerad på hårfärgsmarknaden. Som om du med en trollsticksvåg kan du bli en brinnande brunett, rödhårig beast eller en mild blondin.

Självklart, om du är van att alltid helt överge i händerna på en frisör, så är det inte alls nödvändigt att förstå nyanser av färger, även om det är användbart. Men om man föredrar självfärg eller inte litar på valet av stylister är det bättre att lära sig att navigera i paletten, vilket vanligtvis är ganska omfattande.

Hårfärgspalett - L'Oreal Excell 10

Hårfärgspalett

Färgpaletten är en typ av karta, med vilken du kan navigera i alla olika färger och välja lämplig nyans av hår. Paletten ger en tydligare bild av färg, till skillnad från en lacklåda. Vanligtvis läggs nyanser på ett speciellt pappshäfte, öppning som du ser framför dig en mängd olika nyanser av färg, presenterad i form av små prov av konstgjort hår.

Tillverkare av färger använder konstgjorda material för sina paletter, eftersom de är mer slitstarka och resistenta, eftersom de ständigt berörs med sina händer. Det här är den största fördelen med sådana paletter - du kan visuellt uppskatta den valda nyansen, flytta den, se färgen och alla halva tonerna. Bilden på färglådan är inte kapabel för detta.

Färgpaletten: professionell och hemfärgning

Tillverkare av hemmagjorda hårfärger har ett något mindre utbud av nyanser än professionella färgproducenter. De kan erbjuda upp till hundra och fler variationer av nyanser av en färg. Dessutom kan professionella färgämnen blandas och få alla nya nyanser. Var inte rädd för ett så stort antal prover, titta noga, du kan enkelt göra ett val.

Och kanske är det exakt det motsatta, men färgerna i professionell färgpalett är mättade, glödande. Detta bekräftas av Syoss professionella hårfärgspalett.

Mönsterprover arrangeras i en palett, inte på ett slumpmässigt sätt, men enligt ett visst mönster. Den ideala paletten hos stora företag ser vanligtvis ut så att du snabbt hittar tonen du behöver. Ovan är de lättaste nyanserna av färg, som gradvis tillsammans sänker antalet blir mörkare. Det vill säga de mörkaste tonerna kommer att ligga nedanför.

Shades palett av hårfärger

Färger för brunetter, blondiner och redheads upptar separata öar i paletten, och därför har du valt ditt eget sortiment måste du först bestämma en nyans, inte ton. Här måste du fokusera på din färgtyp av utseende. Det kan vara varmt eller kallt. Den korrekta definitionen av din färgtyp garanterar att din bild blir harmonisk och det betyder att du kommer att njuta av resultatet.

Till exempel är färg med en ashyfärg endast lämplig för flickor med kall färgtyp. Och om ägaren av gyllene hår bestämmer sig för att färgas med en ashyton, kommer hennes hår att få en grön nyans. Följaktligen ser en varm nyans inte ut naturligt på en tjej med en kall typ av utseende.

Efter att ha bestämt sig för den nödvändiga "varma" eller "kalla" subtonen av den framtida hårfärgen, måste du välja sin ton. Om du använder färgämne för hemfärgning kan du bara få en nyans nära hårfärgen genom att ändra den en eller två toner upp eller ner. Valet av professionell färg ger större valfrihet, eftersom olika oxidationsmedel kan användas för att erhålla önskad färg.

Med hjälp av en palett av färger kan varje flicka, oavsett om det är en brunett, blond eller rödhårig, otvetydigt välja önskad färg för sig själv och variera oändligt inom sin gamut.

Paletten av färger för blondiner

Färgpaletten för blondiner är den mest mångsidiga, dessa färger passar bäst för kardinalfärgsexperiment. Mässhåriga tjejer erbjuds skinnande nyanser av platina, kall ashy eller golden blond. Golden curls är idealiska för "spring girls" med ljusa ögon. Askblond är ett bra alternativ för färgtypen "sommar".

En djärv platina passform självsäker flickor cool färg typ. Minsta skada på ljushårets struktur orsakas av nyanser av en guld- och platinpalett.

Paletten av färger för brunetter

Färgpaletten för brunetter representeras av bruna, aubergine, kastanj och röda nyanser. En palett med svarta nyanser hjälper till att ge en bild av mystik och mysticism: blåaktig svart, plommon-svart och en svart vings färg.

En särskilt varierad palett av kastanjebrun, här och choklad, och valnöt och olika nyanser av kastanj och karamell. Ashy nyanser kommer att passa grönögda tjejer och guldbrun till hassel.

Den mest extrema betraktas som en palett av röda nyanser av färg. Hållare av den kalla typen är lämpliga för färger från mörkbruna till svarta vingar, och för en varm typ av utseende - från medium kastanj till rik choklad och djupbrun.

Färgpaletten för röd

Rödhåriga tjejer bör inte gälla de ljusa eller rika mörka färgerna. Kastanjpalats hjälper till att göra bilden mer strikt och blygsamt. Och för dem som vill ha en ljusare hårfärg lämplig - granatäpple, koppar, vinröd och rika röda nyanser.

Det bör noteras att olika tillverkare kan ha samma nyans med samma namn. Till exempel kan blond blond kallas pärla eller silver.

Topp 10 bästa färger för att lätta håret

Du har bestämt dig för att bli blond och vill ha en elegant blond utan yellowness? Eliminera detta problem kommer att hjälpa högkvalitativ färg för att lätta håret.

Orsaker till yellowness

Experter identifierar flera orsaker för utseendet av yellowness under förtydligande:

 • Användning av icke-professionell färg av dålig kvalitet. Om du är osäker på ditt val, kontakta en erfaren färgist;
 • Brist på grundläggande kunskaper och färdigheter. Beslutar att spara pengar på att besöka en skönhetssalong, riskerar du att spendera ännu mer arbetskraft och resurser för att köpa toningbalsam och rengöringsschampo;
 • Brott mot tekniken för att förbereda färgkompositionen och korrektheten att applicera den på krullarna Genom att spola färgen förr eller senare kan du få ett oväntat resultat.
 • Graviditet, amning och menstruation. Vid denna tidpunkt i kvinnokroppen finns det olika hormonella förändringar som påverkar slutresultatet;
 • Sköljning av hår med kranvatten. Flödande vatten innehåller en stor mängd rost, salter och andra skadliga föroreningar som ger blonden en gulaktig ton;
 • Färgande hår utan föregående missfärgning. Om blondiner och ägare av ljusblonda strängar har råd med det, kan brunhåriga kvinnor och brunetter knappast göra utan ett sådant förfarande. Faktum är att mörka lockor har ett mycket motståndskraftigt naturligt pigment, vilket är nästan omöjligt att avlägsna med färg;
 • Regelbunden sköljning med örtavkokning;
 • Konfliktfärgskompositionerna. Alla vet att färgen inte kan appliceras över henna eller basma - detta kan leda inte bara till gult, men också till en grön och lila nyans;
 • Ritning av masker på basis av oljor.

Hur väljer man rätt färg för lättnad?

När du väljer den bästa klarifieraren, var noga med att överväga ett par viktiga nyanser:

1. Typ av färgämne. Ljusfärg är av flera slag:

 • Pulver - Perfekt för att ta bort resistent pigment, innehåller aggressiva ingredienser som kan leda till överdrivning av trådarna.
 • Cream - har en ganska tjock konsistens, tack vare vilket produkten är lätt att applicera och flödar inte;
 • Olja - den mest skonsamma färgen, innehåller inte ammoniak och fördelas jämnt längs hela hårets längd.

2. Sammansättning. Så att ljussättningen inte skadar ditt hårs tillstånd, sluta på godartade produkter utan ammoniak och väteperoxid. Visst kan sådana färgämnen missfärga strängarna inte mer än 2 färger, så endast ljusbruna tjejer kan använda dem. Men för mörkt hår behöver en starkare formuleringar som innehåller speciella kemiska ingredienser. Men här måste du se till att andelen av dessa ämnen inte var för hög.

Tips! För att mjuka klararen och utföra proceduren utan att håret skadas, tillsätt olja eller extrakt av växter. De har närande, stärkande och fuktgivande egenskaper, samt neutralisera den aggressiva komponenten.

Granskning av de bästa lätta färgerna

Den moderna kosmetologimarknaden erbjuder en stor mängd lättnadsfärger. Vilken är bäst? Vi erbjuder dig de 10 bästa kvalitetsprodukterna.

En av de mest populära tillverkarna, som producerar resistenta färger med en liten mängd ammoniak. Garnier paletten innehåller 8 vackra nyanser - 2 kalla och 6 varma. Bland dem är platina blonde, pärlor och kräm pärla i största efterfrågan. Den största fördelen med färgämnena för detta företag är närvaron av naturliga oljor (oliv, jojoba och vetex), vilket ger strängarna glans och silkiness.

Garnier producerar också Color Shine clarifier - utan ammoniakmedel med tranbärs-extrakt och arganolja, utformad för enkel förtydligande (inte mer än en halv ton) och neutralisering av yellowness efter användning av långlivade färgämnen.

I raden av detta märke finns det Revlonissimo NMT Super Blondes - ett super kraftfullt verktyg med en ljusare effekt, med vilken du kan ändra nyansens nyans med cirka 5 positioner samtidigt. Färgen innehåller proteiner och estrar, vilket ger elasticitet mot hårets huvud och vacker ren färg. Paletten av Revlonissimo NMT Super Blondes har flera intressanta alternativ - jordgubbar, champagne, solig blond, etc.

Denna produkt ingår också i antalet professionella. Färg Igora Royal ger dig en stabil och djup färg till ett mycket överkomligt pris. Och viktigast av allt - den resulterande nyansen sammanfaller alltid med tonen som anges på förpackningen.

Matrix Color Sync

En annan populär ljusfärg avsedd för ljus (2 färger) och mild förtydligande av lock utan en fruktansvärd yellowness. Denna komposition är lämplig för ägare av ljus eller blont hår. Färgpaletten, se den här artikeln.

Märket, som är känt över hela världen, har utvecklat ett underbart verktyg för fläktresistent Loreall Paris Casting Sunkiss Lightening Gel-färg. Det viktigaste kännetecknet för detta färgämne är fullständig beredskap för användning - du behöver inte beräkna proportionerna och blanda kompositionen i en separat behållare. Det räcker att pressa in innehållet i röret på strängarna och jämnt fördela från rot till spets. Med gelformatet kan du hålla en målningssession utan någon speciell skada på ditt hårs hälsa, eftersom det finns flera fördelaktiga ämnen i det (kamelolja, skyddskonditionerare och termoelement).

I Loreal-samlingen finns toner för ljusbrunt, ljust och även mörkt hår, så du kan enkelt välja önskad färg. Färgen förbrukas ganska ekonomiskt - en förpackning är tillräcklig för 2 färgning.

Reader tips! Paint Loreal - typer av färger, paletter och recensioner

Det är viktigt! Loreall Paris Casting Sunkiss-färg innehåller aggressiva kemikalier, så glöm inte handskar när du hanterar. Också var noga med att värma ditt huvud med ett speciellt lock - utan att det utsätts för värme, kanske verktyget inte fungerar.

Professionell färg, tack vare vilken du kan lätta ditt hår för 4-6 toner utan att ge dig en yellowness. Paletten innehåller mycket mycket vackra nyanser - silver, guld, ask, pärla, etc. Var och en av dem ger ett rent mättat resultat. Nyfiken kan Schwarzkopfffärger också användas som förebyggande åtgärd. Produktens naturliga sammansättning (vitaminer + royal gelé, innehållande biologiskt aktiva substanser) kommer inte bara att "rengöra" blondan, men kommer också att närma strängarna, stärka dem från insidan, ge dem styrka och glans.

Klargörare av detta märke gör att du kan ändra färgen med så många som 8 positioner, samtidigt som du garanterar en vacker jämn nyans utan det minsta ledetråd av en gulaktig underton. Färgen har en sparsam effekt - det inte bara målar, men bryr sig också om strängarna, skyddar dem från att torka ut, vilket ger mjukhet, ömhet och silighet. I Syoss linje finns 4 typer av media - från medium till ultra klarare.

Mycket bra medel för rysk produktion, populär bland moderna mästare. I raden av detta märke finns klargörande, färgnings- och färgningskompositioner som har en mild effekt. Med Estel Deluxe-färg blir håret mjukt och lättsamt, och effekten utan yellowness varar länge.

Bbcos White Meches Bleaching

Denna samling färgämnen är idealisk för mild och högkvalitativ ljusning av mörkt hår. Överensstämmelse med alla regler gör det möjligt att minimera de negativa effekterna av aggressiva komponenter. En annan särskiljande egenskap hos Bbcos White Meches blekning färgämnen är närvaron av en krämaktivator och ett brightenerpulver utformat för att bearbeta omkroppade rötter.

Högkvalitativ krämfärg utan skadliga ingredienser. Tyvärr är det nästan omöjligt att hitta den på den fria marknaden, men det här verktyget används ofta i salonger. Den består av 3 mycket viktiga komponenter - en vårdande lotion, blekmedel och närande serum.

Tips! Även om du lyckas köpa Goldwell Silklift-färg, försök inte använda det själv. Faktum är att eventuell avvikelse från instruktionerna och fel val av hjälpämnen kan leda till mycket obehagliga resultat.

Litteratur tips

För att skydda håret från effekten av yellowness, lyssna på råd från erfarna colorists.

Tips 1. Vanligt blekt hår med speciella balm, schampo eller mjuka färger i silver, blått, pärla och lila. Dessa lösningar är mycket koncentrerade, så de kan inte appliceras i färdig form - håret kan bli grått. Var noga med att lägga till det vanligaste schampot (proportionerna anges i instruktionerna).

Tips 2. Köp ett speciellt schampo för blekt hår - det kommer att hålla en ren, strålande ton.

Tips 3. För att säkerställa en jämn färgning av hela hårets hår, börja proceduren med håret på baksidan av huvudet och gå sedan till templen och området nära pannan. Applicera blandningen rikligt, försök inte spara. Kompositionens exponeringstid, registrera efter bearbetning av den sista krullen.

Tips 4. För att hålla blondan utan yellowness med dig under lång tid, använd endast filtrerat vatten för att tvätta. Du bör också använda sköljning från lätt surgjort vatten (1 tsk. Citronsaft för 1 vätska).

Tips 5. Förbered en upplysningsförening omedelbart före appliceringen på håret. Långvarig kontakt med luft leder till oxidation av blandningen och påverkar slutligt slutresultatet.

Tips 6. Om håret är skadat och försvagat är det absolut nödvändigt att gå igenom behandlingsbanan och skära ändarna. Bäst av allt för dessa ändamål är lämpliga regenererande och förstärkning av masker med keratin, proteiner, vitaminer, elastin, kollagen och andra användbara komponenter. Om du vill kan du använda hemgjorda produkter - baserad på kefir, honung, svartbröd, gräddfil, gelatin, etc. För att förbättra effekten, ta vitaminer för hår, naglar och hud.

Tips 7. Vid blandning av hårfärg, se till att det inte finns några klumpar i blandningen - färgen blir ojämn.

Tips 8. Innan du applicerar kompositionen på huvudet, utför ett test för allergier. För att göra detta, applicera en liten mängd färdig färg på armbågens inre vik eller på handleden. Om det inte uppträder rodnad, utslag och andra oönskade fenomen efter en kvart i timmen på det behandlade området, fortsätt proceduren.

Tips 9. Medan du simmar i poolen glöm inte att ha en speciell keps. Bleach - Blondiens främsta fiende!

Tips 10. Utför proceduren endast av proffs.

Rekommendationer om hur man korrekt ljusar håret med kemiska färgämnen:

recensioner

Sammanfattningsvis hittar vi recensioner av vanliga kvinnor som tändes med olika färger.

 • Tatyana, 35 år: "Jag drömde om att bli blondin från skolan. Och vid omkring 30 år bestämde jag mig för att det var dags att belysa denna dröm. Jag har naturligt lätt blont hår, vilket gör att du kan göra utan blekningsproceduren. För färgning valde Palette från Shvartskopf färg "platina blond". Som utlovat av tillverkaren kom färgen ut utan yellowness. Resultatet är helt enkelt utmärkt - en vacker och klar blond med platinaton. Jag målar denna färg under en längre tid - mer än 4 år. Jag var rädd att håret inte skulle bära en sådan belastning, men i detta avseende lät inte färgen ner mig. Jag rekommenderar det till alla. "
 • Margarita, 26 år: "Lyssna upp för det tredje året med färg Revlon Super Blond (färgblå blondin). Denna professionella färgämne är perfekt för färgning hemma, för jag har inga problem med att måla. Anger som galen - en skugga utan yellowness, vacker och väldigt resistent. Dessutom ger färgen extravård. Om du vill bli blondin, var god att välja det här verktyget! ".
 • Catherine, 40 år gammal: "Jag är en blondin med 20 års erfarenhet, så jag lyckades studera problemet med yellowness noggrant. De senaste åren har jag använt Estelle. Färgen är väldigt bra - håret lyser bara! Självklart lägger jag regelbundet på olika masker, men själva verktyget närmar och fuktar också. Och det sista pluset i spargrisen - tillgänglighet och ekonomi! ".
 • Sophia, 28: "Jag tyckte verkligen om Bbcos White Meches Blekning lättare färg utan ammoniak. Jag färgar bara i stugan och bara det här betyder. Resultatet är alltid utmärkt, blandningen misslyckas aldrig. Medan de flesta blondiner jag vet är ute efter remedier för yellowness, tycker jag om min rena och vackra silverblondin. Om du också vill glömma detta problem, stoppa ditt val på produkterna i det här företaget. "
 • Polina, 28 år gammal: "Under nästa blekning i salongen hade jag håret bränt, så sedan har jag bara målade mig själv. Jag valde en mjuk färg för att lätta håret från Garnier. Jag försökte både pärla och platina blond - jag gillade båda tonen. Vi är också glada att färgen inte bara skadar hårstrukturen, men stärker också rötterna (allt på grund av oljor). "

Se också: hur bli av med yellowness i hår, om det redan har dykt upp (video)

Ammoniak och mjuka färger för blondiner

Färgämnen för färgning av ljus och blekt hår: En översyn av ammoniak och ammoniakfria färgämnen från populära tillverkare.

Hårkosmetik tillverkare producerar mer än 40 olika blonda nyanser. Färg för blont hår, utformat för naturliga blondiner och kvinnor med blekta krölor. Med hjälp kan du bli av med oönskat gult hår efter att ha markerat och blekat, uppdatera naturligt blont hår, glans och glans eller ändra den befintliga nyansen.

Paletten av nyanser för blont hår

I varje palett av hårfärger har varje nyans ett individuellt numeriskt nummer i formatet H.XX. Den första siffran från 1 till 10 anger nivån på tonens djup, numret efter punktton eller färgnyans.

För att måla blont hår är alla färger lämpliga med det första numret i paletten från 8 till 10, där:

 • 8.XX - ljusblond;
 • 9.XX - blond;
 • 10.XX - mycket lätt blond.

Den översta raden i professionella färgpaletter är ultralätta nyanser avsedda att lätta håret upp till 4 nyanser utan att använda blondonoran. För toning av blekt hår är de inte lämpliga.

Klassificering nyanser för blont hår:

 1. Asktoner är en mycket lättblond: 10,1, 10,18, 10,16; Blondin: 9,1, 9,16, 9,18; ljusblond: 8. Nummer 1 efter punkten betyder en ren skäggsskugga, 18 - askepärla, 16 - asyilpur.
 2. Guldtoner - X.3 (gyllene), X.13 (ask-gyllene), X.73 (beige-gyllene).
 3. Koppartoner - X.4 (koppar), X.34 (guldkoppar), X.74 (brunkoppar), X.45 (kopparröd).
 4. Tone beige - X.7 (brun), X.76 (brun och lila).
 5. Violetta nyanser - X.66.
 6. Rosa toner - X.65.

För att få snövit hår blandar färgare i professionella salonger flera färger i olika proportioner. Vanligtvis är det nyanser av lila, brunt och pärla.

Dessa är nyanser - X.65, X.76, X.66.

Översikt av populära färger för blondiner

För att lätta blont hår på 1-2 toner och bli av med oönskade gula hår används kemiska ammoniakfärger. Om du vill byta skuggning av hår utan att bli lättare, då är en mild färg utan ammoniak lämplig för dessa ändamål.

24 bästa paletten av hårfärger (foto)

Hårfärg kan du ändra bilden och skapa en individuell bild. Den rätta färgen kan betona ansiktets värdighet. Det är ibland mycket svårt att välja rätt hårfärg, men en palett av professionella hårfärger kommer alltid till räddning.

innehåll:

Hembakade hårfärgspalettar

Professionella hårfärgspalettar

Hemanvändande hårfärgspalettar

I dag presenterar den kosmetiska marknaden ett stort antal varumärken som erbjuder färger för färgning hemma.

Huvudskillnaden mellan hushålls- och professionella färger är att deras sammansättning är universell. Vanligtvis innehåller de en stor mängd ammoniak och väteperoxid. Tack vare dessa aktiva ingredienser är pigmentet perfekt fixerat inne i håret vilket ger en stabil färgning. Tyvärr kan tillverkare av färger inte ta hänsyn till många faktorer, inklusive hårförhållanden hos slutkonsumenter. Det är därför, ibland kan tjejer inte uppnå önskat resultat - den resulterande färgen kan variera avsevärt från färgen på färgen som presenteras i fotopaketet eller paletten.

Alla ammoniakfärger avsedda för hemmabruk, arbeta på en enda princip. De skiljer sig endast i antalet ytterligare komponenter. De ger varaktiga resultat - färgen visar sig vara rik och djup.

Mjukare fläckar ger ammoniakfria färger. Om du tittar på färgerna på hårfärgerna ser du att de är alla närmare den naturliga nyansen.

Hårfärg Garnier Color naturals (Garnier)

Färg Garnier Color naturals har en unik komposition, berikad med avokadoolja, olivolja, karit och polymerer, vilket perfekt slätar hårstrukturen och ger dem en unik mjukhet.

Förutom den användbara kompositionen gläds åt en mångsidig palett av färger. Nyanser är indelade i 9 samlingar, vilket gör det mycket enkelt att välja lämplig färg. Från den föreslagna paletten kan du välja olika nyanser av blond, kastanj, "svart nyanser", "röda nyanser", etc.Nästa Artikel
Rosemaryolja för hår - recensioner