Bästa hårfärg: Top 2018


Varje säsong visas nya färgtekniker som kan överraska och imponera. I huvudet på allt detta är hårfärger, som inte bara innehåller nya nyanser, men också intressanta variationer baserade på grundläggande färger.

Så, vilket hårfärg, enligt experter, kunde uppfylla förväntningarna hos moderna fashionistas? Se en översikt över de mest populära varumärkena av professionella hårfärger och färgämnen för hemmabruk.

innehåll:

Professionell hårfärg topp ranking

Varje mästare väljer ett hårfärg som passar honom. Det är viktigt att färgen var bekväm att arbeta och få ett tydligt och förutsägbart resultat. Denna recension innehåller de mest populära produkterna för 2018 från professionella hårfärgade linjer.

Wella Koleston Perfect - prof. Hårfärg Vella Coleston, Tyskland

Det är resistent färg som gör att du kan få en rik ton. Hon är utförandet av oöverträffad tysk kvalitet. På paletten finns olika nyanser. Naturliga färger är särskilt populära, men exklusiva nyanser ignoreras inte. Hon föredrar inte bara av erfarna stylister, men också av vanliga kunder.

Matrix SoColor - hårfärg från Matrix-linjen, USA

Detta är ett av de favoritfärger som är resistenta hårfärg, som kan skapa rika och rika färger. Den önskade nyansen erhålls genom patenterad teknik ColorGrip. Målaren faller jämnt på det grå håret och håller den resulterande färgen under lång tid. Nyanserna innehåller redan en naturlig bas, förutom att färgerna anpassar sig till hårpigmentet. Därför är resultatet alltid utmärkt. Sammansättningen av den kemiska formeln innehåller näringsämnen som återställer skadad hårstruktur.

Igora Royal (Igora) - prof. färg från tillverkaren Schwarzkopf (Schwarzkopf), Tyskland

Designad speciellt för resistent färgning. Tack vare en speciellt utvecklad formel flödar färgen inte och appliceras jämnt längs hela längden av håret. Trots att serien tillhör den professionella nivån är den lätt att köpa för hemanvändning. Igora Royal-linjen har en ledande position i antalet nyanser, och närvaron av mixtoner gör att du kan skapa unika färger. Det finns ingen skarp och obehaglig lukt av ammoniak. Färgen har en lätt fruktig arom. Produkten innehåller hårvårdsprodukter och olika vitaminer.

Selektiv professionell italiensk professionell färg

Detta är en professionell färg från det italienska varumärket, som presenteras i 100 nyanser. Ger högkvalitativ färg och mottagande ultramoderna färger. Det otvivelaktiga kriteriet för färg är färgfasthet. Permanent färg målar perfekt över grått hår. Serien innehåller vårdkomponenter som släpper upp det porösa hårets struktur.

Farmavita - professionell färg, Italien

Efterfrågat italienskt varumärke i frisörens miljö. Färgämnen baserade på medicinalväxter och växtextrakt färgar håret försiktigt i naturliga nyanser. Resultatet är en rik och djup färg. Färger "Farmavita" har en krämig konsistens, som appliceras jämnt längs hela hårets längd. Näringsämnen som ingår i produkten minskar de negativa effekterna av kemiska element på strukturen hos hår och hud.

Majirel - Franskt hårfärg Majirelle från Loreal

Detta är en ny utveckling från företaget Loreal. Den patenterade färgformeln består av en mikrokationisk polymer, Ionen G och en Incel-molekyl, så att färgen inte stör hårets struktur. Revel Color (färgutvecklingssystem) förhindrar att pigmenten tvättar snabbt. Färgens krämiga struktur är mycket bekväm att applicera. Majirel är lämplig för dem som föredrar ljusa och mättade färger eller tvärtom reserverade, närmare naturliga nyanser.

Inoa - Fransk Inoa hårfärg från Loreal

Professionell färg utan ammoniak från det kända varumärket Loreal. Har ingen skarp och obehaglig lukt. Basfärgen är färgämne monoetanolamin. Noggrann utformad färgformel ger högkvalitativ färg över grå hår och jämn färg. Överdriver inte hår och upprätthåller naturlig lipidbalans. Färgen innehåller skyddande komponenter som förhindrar hudirritation och manifestationen av allergiska reaktioner.

Materia - Japansk färg

Det är på äraplatsen i rankningen av hårfärger. Färgtillverkaren är ett japanskt företag Lebel. Verktyget har unika egenskaper. Det ger jämn färg och skydd mot hår. På grund av att produkten innehåller en minsta procentandel ammoniak och väteperoxid, har färgen en sparsam effekt. Det höga innehållet av färgpigment bidrar till djup och varaktig färgning. Lipider och fytosteroler är inblandade i restaurering av hårstruktur.

Keune (Ken) - prof. färg för salonger, Holland

Ett nederländskt företag som producerar färger för professionell färgning. De är uppdelade i: ammoniak, ammoniakfri och produkter för SPA-färgning. På Keune-paletten hittar du 107 nyanser (5 - mixton och 80 - primära färger). Slutresultatet sammanfaller alltid med hårfärgens färgpalett. Färgen utsöndrar diskret arom och irriterar inte hårbotten. Silkeproteinerna i basformeln mjuknar krullarna och gör dem mer lätta.

Cutrin - professionella färger Kutrin SCC-reflektion, reflektion Demi, Reflektion Fyrverkerier, Finland

Populär finländsk färg bland frisörer och stylister. Klarar effektivt med grått hår. Aktiva ämnen tränger intensivt in i håret och ger högkvalitativ färgning. Färgernas sammansättning innehåller en vårdande ingrediens - arktisk tranbärsvax. Han, tillsammans med bivax, ger håret en attraktiv glans. Fördelen med färg är att den inte innehåller konserveringsmedel, silikoner och ammoniak.

Fyrverkerier i rangordningen av hårfärg är inte den sista platsen. Det omfattande färgområdet gör att du kan implementera även djärva experiment med utseende. Tillverkare använde ett försiktigt program vid tillverkning av färger. Håret får en vacker nyans och samtidigt upprätthålla sin sunda struktur.

CHI - professionell salongfärg, USA

Avser en icke-ammoniak-serie av färger. Tillverkaren av produkterna är Farouk Systems Group. I färgpaletten hittar du naturliga, ashy, koppar nyanser. Jonisk färg är lämplig för färgning av grått hår. Trots att färgen inte innehåller ammoniak, kan den lätta krullarna upp till 12 toner. Hårfärgning sker på grund av våg av det långa infraröda spektret, vilket höjer vågorna för pigmentpenetration.

Video: Hårfärg CHI

Estel De Luxe - Estellefärger för professionell användning, Ryssland

Ingår i branschen med professionella färger. Deras utveckling var engagerad i det kända ryska företaget LLC "Unicosmetics". Färgen färgar håret perfekt, ger en jämn färg och hälsosam glans. På grund av den unika formeln målar färgen perfekt över vitt hår. Den krämiga konsistensen är jämnt fördelad genom håret och flödar inte. Färgets sammansättning är skimrande pigment. Ytterligare skydd för lockar ger en omsorgsfull emulsion. Det är baserat på vitaminer, kastanjetrakt och chitosan.

Kapous Professional (Kapus) - hårfärg för salonganvändning från den ryska tillverkaren Kapous Cosmetics

Ryska varumärke som producerar resistenta permanenta färger baserat på naturliga komponenter. Du kan välja mellan 106 nyanser, inklusive 6 färgförstärkare. Recensioner av specialister kokar ner på det faktum att de målade locken blir likformig, mättad färg. Förutom huvudkomponenterna innehåller produkten kakaosmör, som ger näring till håret från insidan, vilket gör dem fina och glänsande.

Kydra - professionell färg, Frankrike

Detta är en linje av mild hårfärg från en fransk kosmetisk tillverkare. Produktens unika egenskap är att dess formel innehåller minsta procentandel ammoniak och andra kemiska element av aggressiv verkan. Kompositionen är berikad med naturliga ingredienser som minskar negativa effekter av kemiska komponenter och skapar en osynlig skyddsfilm. Färgpaletten består av 66 nuvarande nyanser, allt från naturlig till exklusiv. Färger perfekt över grått hår.

LondaColor - professionella hårprodukter, Tyskland

Långvarig krämig hårfärg Londacolor Permanent. Den oxiderande emulsionen skapar en likformig färgämnesblandning och ger ett kvalitetsresultat. Färgen tvättas inte till åtta veckor. Måla perfekt målar grå hår. Sammansättningen av LondaColor innehåller naturligt vax och lipider, vilket ger fullständig hårvård, neutralisering av de skadliga effekterna av kemiska element.

Revlon - professionella färger Revlon-serien Revlonissimo NMT, Young Color Exel, Orofluido

Populär färg bland moderna modeister. Den varierande paletten består av trettio vackra nyanser. Färgen är utvecklad på grundval av nanomolekylära teknologier. Komplexet innehåller vitaminer E, B3, A, H, som ger skydd mot aggressiva yttre faktorer. Färgen fungerar väldigt försiktigt, så det är ganska lämpligt för känslig hårbotten.

Ollin färg - hårfärg Ollin, Ryssland

Permanent färg med ett minimum av ammoniak. Den huvudsakliga färgpalen visar 80 moderna nyanser, det finns också en speciell blond -12 toner och en blandning - 6 toner.

Goldwell - professionell hårfärgsprodukt

Den alltmer populära Goldwellfärgen har vunnit många hailr-masters förtroende. Professionell produkt som kräver träning. I linjen finns tre typer av färg: ammoniakfri, resistent, toning. Produktion Tyskland. Mer än 100 nyanser tillåter att förklara någon fantasi hos klienten.

Det bästa hårfärgen för hemmabruk

Många tjejer föredrar att göra färgning hemma. Särskilt för dig lägger vi en lista över märken av bra hårfärger som är lämpliga för hemmabruk.

Hårfärg Loreal Preference, Loreal Preference, France

Flytande krämfärg ger en bestående effekt. Färger helt över grå hår. Färgpaletten trivs med en mängd olika färger, den innehåller 45 moderna och relevanta färger. För att återställa den skadade hårstrukturen efter färgning tillsatte tillverkaren en speciell balm baserad på naturliga ingredienser.

Garnier Color naturals, Garnier Color Naturals, Frankrike

Kvalitetsfärg av hög kvalitet innehåller tre värdefulla komponenter: avokadoolja, sheasmör och olivolja. Krämig konsistens är bekväm att använda. Färgen flyter inte under färgningsprocessen. Det finns ingen skarp, obehaglig lukt av ammoniak. Tack vare en speciellt utvecklad formel kan färgen effektivt måla över grå hår.

Anthocyanin Second Edition, Anthocyan - en ny färg med ljusa färger och en lamineringseffekt, Korea

Anthocyan - högkvalitativ färg från den koreanska tillverkaren. Basen för produkten är kombinationen av växtekstrakter. De bidrar till att få rika och ljusa nyanser. Färgpaletten består inte bara av kreativa nyanser men också av naturliga mörka färger. Den har en diskret floral doft.

Faberlic Krasa - Faberlic krämfärg från det rysk-franska företaget Faberlic

Durable cream paint som hjälper till att uppdatera bilden utan att håret skadas. De resulterande nyanserna motsvarar paletten. Håller mycket lång tid, smälter inte och tvättas inte av. De aktiva ingredienserna i färger är amlaolja och arginin. På grund av dessa komponenter blir curls oöverträffad mjukhet. Färgerna innehåller ingen skadlig kemisk komponent PDD, vilket ofta är orsaken till allergiska reaktioner.

Casting Creme Gloss-hårfärgning Casting, L 'Oreal, France

Hårfärg med en unik formel utan ammoniak. Tack vare den milda sammansättningen orsakar den inte irritation, klämmer inte vid färgning och ger en jämn färg. Färgpaletten presenteras i 28 nyanser. Här kan du välja både naturliga och extrema färger. Färgen har inte en obehaglig, akrid lukt. Trevlig konsistens ger enkel applicering på håret. För att återställa hårstrukturen har tillverkaren utvecklat en speciell balm baserad på kunglig gelé.

Avon Advance Techniques, Avon Salon Care Hårfärgskräm, USA

Cream hårfärg, vilket möjliggör en salong effekt i levnadsförhållanden. Huvudpaletten innehåller populära nyanser av blond, choklad och svart. Advance Techniques dye ger ett 3-stegs hårfärgningssystem. Den innehåller: skydd, effektiv färgning, inklusive grått hår, högkvalitativ vård.

Palette, Palet - färg för hemmabruk, tillverkare Schwarzkopf, Tyskland

Paletten är ett populärt varumärke av färger för hemmabruk. Den rika färgpaletten består av 32 moderna nyanser. Färgerna är uppdelade i tre huvudtyper beroende på resistansnivå: lättfärgning, halvbeständig färgning och resistent färgning. Tack vare det innovativa "färgskyddskomplexet" smälter inte färgen till och med efter två veckor.

Syoss, Ciec - hårfärg från tillverkaren Schwarzkopf, Tyskland

Färg från den tyska tillverkaren SchwarzkopfHenkel är idealisk för användning hemma. Det innehåller olika naturliga ingredienser som har en fördelaktig effekt på hårets tillstånd, såsom: aloe vera, vitaminer från grupp B och veteproteiner. Färgpaletten består av tjugo primära färger.

Rowan, tillverkare Acme Color, Ukraina

Beständig krämfärg med ett extrakt av bergaska. Ger högkvalitativ färg och mild omsorg för hår av vilken typ som helst. I sin produktion används naturliga ingredienser och högkvalitativa färgämnen. Paletten är representerad av trettio olika nyanser.

Fördelar: överkomligt pris, resistent. Nackdelar: Vätskekonsistens, torrt hår, obehaglig lukt.

Gör din egen färgbedömning

Delta i undersökningen, rösta på ditt favoritmärke och gör ditt betyg på hårfärger. Vi kommer också att vara tacksamma för kommentarer om erfarenheten av att använda en viss färg.

Ta till din vägg:

Läs detsamma:

Lägg till en kommentar

Som mästare säger jag Goldwell! Jag gillar färgen väldigt mycket, jag målar mig själv och jag målar klienterna, alla är glada!

Erfarenhet med hjälp av Lebel Materia 2 år. Varför varade så länge - ville inte byta befälhavaren själv. Färgen gjorde ursprungligen ett bra intryck, särskilt korrekt, de inrättade en marknadsföringskampanj. Men efter 2-3 gånger insåg jag att håret lämnar mycket att önska. Jag bestämde mig för att sluta på det en stund för att vänta på den lovade effekten. Miraklet hände inte. Om du inte använder massor av mycket dyra vårdprodukter med färg, blir ditt hår bara en handduk. Jag hade ingen sådan erfarenhet förrän även med budgetfärger. Lebel bara riktigt bra, och då var jag tvungen att prova en hel del sätt att komma till någonting. Jag kan ge råd om serumproedit (använd komplex). Som ett salongförfarande är det mycket dyrt.
toga:
- färgen i sig ger inte alls sken (det är endast möjligt i salongläge eller med speciella stylingverktyg, men med en sådan arsenal kan denna effekt uppnås med vilken färg som helst)
- dehydrerar håret
- Hårstruktur utan extra medel - släp
- tvättas snabbt. 2-3 toner på 3 veckor (min varannan dag)
-Att måla längden ofta råder jag inte alls. Håret återställs inte
- behandlas inte som angivet Även lätta produkter lämnar inte mycket bra resultat.
- dyrt (prisklass börjar från: rötter upp till 100 U.e - lång -200 cu.)

- bred palett och vacker färg, försett kompetent guide
- enhetlig fyllning
-klarar sig bra med grått hår
-ingen lukt
-brinner inte hårbotten (men om du överdriver det till och med 5 minuter finns det obehag)

Jag har dött mitt hår med Goldwell-produkter i 13 år nu. Användte hela paletten av sina produkter - topchic, colorance, elumen, nectaya. Jag har länge letat efter en sådan färg som inte skadar mitt hår, medan det blir motståndskraftigt för att måla dem. Ingen loreali, londa, snygga inte komma ikapp med det här märket. Och detta känns igen av frisörerna själva. Det enda... om du verkligen vill ha ett fantastiskt resultat - gå till salongen för befälhavaren. Real Goldwell-mästare lär sig ständigt. de har många seminarier och workshops, de vet mycket nyanser och tricks som beror på hur håret, strukturen, färgen, dina önskemål är. Och därför, när jag läser recensioner som: "... jag gick och köpte färg, jag smorde det - ingen effekt..." blir det löjligt, jag är nästan 50 år gammal men mitt hår ser mycket bättre ut och vackrare än många unga tjejs hår.....

Angela, tack för en kommentar. Tillagde hårfärgen rekommenderat av dig till vår ranking av de bästa hårfärgerna för 2018.
Låt oss göra det mest ärliga betyget! Rösta på dina favoritprodukter som presenteras i artikeln och rekommendera nya produkter eller beprövade produkter för färgning. Din feedback är mycket värdefull för oss!

Hur man väljer rätt hårfärg

Artikelns innehåll:

 1. Ammoniak exponering
 2. Vilken färg är bättre
  • Med ammoniak
  • Ammoniakfri
  • Färgmedel
  • Vegetabiliska färgämnen

 3. Vilken färg att välja

Ammoniak är en kemisk förening som används som tillsats till hårfärger, curlers och andra saker. Dess huvuduppgift är att skapa ett alkaliskt pH hos medlet, vilket kommer att prova hårsvullnad och utlösa nedbrytningen av väteperoxid. Detta är en obligatorisk komponent i permanenta hårfärger.

Funktioner av ammoniakens effekter på håret

Ammoniak i hårfärgen är i form av en förening med vatten. Dess korrekta namn är ammoniumhydroxid. Genom att orsaka stark svullnad i håret bidrar det till maximal penetrering av kemiska färgpartiklar i håret, vilket garanterar en långvarig effekt efter färgning.

Ammoniak i kombination med ett oxidationsmedel har en speciell lukt som kan orsaka en allergisk reaktion. Därför rekommenderas att testa kosmetika som innehåller ammoniak före användning.

De viktigaste fördelarna med ammoniak är volatilitet och liten storlek på molekylen. På grund av detta sköljs det väl ut ur håret och lämnar ingen obehaglig lukt efter att ha använts. Även om ammoniakpartiklarna efter färgning och schamponering förblir i håret, kommer de lätt att indunstas efter en kort tid och kommer inte att bidra till ytterligare destruktion av håret.

Effekten av att använda kosmetika med ammoniak har en negativ sida. Hårets struktur är helt förändrad, ytan blir grov och porerna kan inte stängas. Därför blir krullarna efter färgning med ammoniakfärger torr och bryts. Detta kan endast åtgärdas av högkvalitativa professionella hårvårdskosmetika, som fäller fukt i dem.

Vilket hårfärg är bättre

För närvarande erbjuder professionella kosmetiska märken att minimera negativa effekter av ammoniak på håret vid färgning och krökning. För att göra detta skapades en rad ammoniakfria kosmetika. Men innan du väljer en eller annan typ av färg eller medel för krökning, är det värt att utforska fördelarna och nackdelarna med och utan ammoniak.

Den bästa hårfärgen med ammoniak

Ammoniakfärg kallas också permanent. Detta är en stark och stark kosmetika som används för pålitlig hårfärgning och grå hårfärgning. Det finns oftast på hyllorna i moderna kosmetiska butiker, med permanent färg det bredaste utbudet.

Färg som innehåller ammoniak varar längre än andra och gör det möjligt att radikalt ändra hårfärgen. En av huvudkomponenterna i denna färg, förutom ammoniak, är väteperoxid. Det förstör det naturliga pigmentet. Tillsammans med ammoniak tillåter färgen att tränga in i hårstrukturen.

Dessa två kemiska föreningar verkar ganska aggressivt, öppnar vågar i håret och fixerar färgämnesmolekylerna i djupet av krullstången. Ju högre grad av hållbarhet av färg, desto djupare färgat hår och penetrerar kompositionen i hårbotten.

En egenskap hos ammoniakfärg är att den inte kan tvättas bort. Naturligtvis tvättas det gradvis ur hårstrukturen, och färgen blir mörkare. Det är dock värt att ta valet av färger på ett ansvarsfullt sätt, eftersom det inte går att ändra det inom en snar framtid. Är det att måla håret i en annan nyans, men det är en stor belastning på locken, vilket kan leda till allvarliga skador.

Också en signifikant nackdel med sådan färg är att det skador på håret, även med rätt användning. Återställ dem helt omöjligt. Endast vårdprodukter används som hjälper håret att se frisk ut och upprätthålla sitt tillstånd efter färgning.

Gruppen av permanenta ammoniakfärger innefattar blondningsmedel. De tar också bort pigmentet från håret, men de är inte ett färgämne i ordets fulla bemärkelse, eftersom de inte färgar håret, men missfärgar det bara. Fördelarna med dessa produkter är förmågan att drastiskt ändra hårets färg, göra den helt vit. Men bland bristerna - en stark skada på locken, vilket kräver noggrann behandling.

Hårfärg utan ammoniak

Många kvinnor, som har upplevt ammoniakfärg på sig själva och har känt alla "charms" av skadat hår, tenderar att hitta ett färgämne som försiktigt torkar lockar och har en sparsam effekt på dem. Ett alternativ till traditionella permanenta hårfärger är ammoniakfria produkter.

Bland deras fördelar är följande:

  Efter applicering av sådan färg delar håret inte, blir mer fuktigt och levande, förlorar inte sin naturliga glans.

Processen med att måla ammoniakfri färg är reversibel. Efter en sådan exponering (utan ammoniak och med en minskad mängd väteperoxid) kan det naturliga hårpigmentet inte kollapsa fullständigt. Det innebär att du kan skicka den "inhemska" hårfärgen eller färga ditt hår i en ny nyans med lätthet.

Professionella bezammiachnye färger innehåller i sammansättningen av närande oljor, fördelaktiga växtbaserade ingredienser och extrakt.

 • Hårfärg efter exponering för ammoniakfri färg blir mer naturlig än vid färgning av permanenta medel.

 • Alla dessa fördelar bidrar till ökningen av populariteten hos sådan färg bland kvinnor och professionella frisörer. Det är emellertid värt att nämna om svagheterna hos sådana kosmetika:

   Ammoniakfri färg är mindre resistent än permanent. Om du tvättar håret utan ett speciellt verktyg som skyddar håret från att skölja ut skuggan, kommer det att ändras i 6-8 fall av tvätt.

  Lätt krullar med sådan färg är nästan omöjliga.

  Denna färg är ineffektiv med ett stort antal gråhår. Hon kommer helt enkelt inte att måla över det, eftersom produkten utan ammoniak inte kan tränga in djupt i grått hår.

 • Det är lämpligt att färga håret med färg från icke-ammoniak i en skönhetssalong, eftersom sådana kosmetika har en komplex komposition, och du måste blanda det i strikta proportioner.

 • Skuggningsmedel för hårfärg

  Denna grupp av hårfärgsmedel innehåller olika geler, schampon, skum, tonic, som har en färgnyans. De kan inte helt färga håret, eftersom de bara inramar sitt övre lager med ett speciellt pigment av direktåtgärd. Sådana produkter innehåller inte heller ammoniak.

  Tintfärgämnen ger en ljus nyans till håret och tvättas av som regel i 1-2 schamponeringsprocedurer. Ofta används de efter permanent hårfärgning för att fixa resultatet, göra håret glans och mer mättad färg.

  Fördelarna med sådana fonder är:

   Förmåga att förändra utseendet något under en kort tid.

  Håret är inte skadat.

 • Behöver inte speciella färdigheter i att måla hår.

 • Det finns nackdelar med sådana färgämnen. För det första kan färgfläckar vara kvar på kläder och sängkläder. Och ibland färgas håret ojämnt.

  Herbal Hair Dyes

  De mest populära vegetabiliska hårfärgerna är henna och basma. Droger baserade på dem innehåller inte ammoniak och försiktigt fläckar lockar, inte skadar dem, men tar hand om och fuktar.

  Henna i sin rena form ger en ljus nyans av koppar. Basma - blågrön. Därför rekommenderas att blanda dem för att få den bästa nyansen. Om du inte har kunskapen i vilka proportioner att göra det är det bättre att köpa färdig komposition. På förpackningen anges den färg du får i slutet.

  Även växtbaserade hårfärger är infusioner av te, kamille, kaffe, ett avkok av valnöthud. Liksom skuggfärger kan grönsaker bara ge en viss ton till håret under en kort tid.

  Bland fördelarna med sådana färgämnen - låg kostnad och miljövänlighet. Det är också troligt att sådana naturliga färgämnen är hypoallergena och hjälper till att stärka, återställa och närma hår.

  Och bland bristerna kan identifieras en kort effekt. Dessutom, efter färgning av hår med henna, följt av en övergång till kemiska färgämnen, kan du få en oförutsägbar färg på lockar.

  Vilken hårfärg att välja

  Att välja hårfärg är nödvändigt, med tanke på vilken typ av dina lockar och målen du förföljer. För att få önskad nyans och inte orsaka allvarliga skador på ditt hår, följ dessa regler:

   Bestäm din hudton. Om du tillhör en kall färgtyp väljer du ett hårfärg av dämpade toner - ashy, ljusbrun, pärlblond. Om du har "varm" gyllene hud, kommer kastanjfärg och nyanser vara ett utmärkt alternativ.

  Var uppmärksam på graden av grå hår. Om du har mindre än 30% grått hår, använd sedan icke-ammoniakfärger eller färgton. Om håret är mer än hälften av håret är det enda alternativet som passar dig för färgning permanent färg.

  Börja med små experiment. Om ditt hår är i gott skick kan du experimentera lite med dem. Välj en nyans och färga ditt hår för att avgöra om en viss färg passar dig. Även om det inte passar dig eller du inte gillar det, kan du enkelt tvätta det med hår.

  Välj en ljusare nyans om du använder permanenta färger. Kom ihåg att färgen på förpackningen och håret alltid är annorlunda på ett eller annat sätt. Om färgen visar sig vara mörkare än vad du planerat, är det osannolikt att det ska korrigeras. Men om nyansen är ljusare än väntat, kan den målas över med en nyans.

  Tänk på hårets typ. Kom ihåg att tjockt och tätt hår fläckar längre, slät - snabbt förlorar färg, och lockigt och poröst förlorar nästan inte pigment. Tänk på dessa faktorer när du väljer en färgtyp.

  Läs noga kompositionen. Naturligtvis kan inte alla få reda på namnet på kemikalier, men du kan hitta användbara föreningar. Ett bra hårfärg bör innehålla proteiner, oljor och biotin.

  Kontrollera färgutgivningsdatumet. Förfallna kemikalier orsakar irreparabel hårskada och kan orsaka allergiska reaktioner från andningsorganen.

 • Köp inte billiga färgämnen. Vissa, i strävan efter billighet, anser att, till exempel, svart kan jämnt måla ett billigt verktyg. Men billiga kosmetiska preparat kan innehålla giftiga ämnen, till exempel tungmetallsalter, formaldehyd. De är mycket farliga för hälsan.

 • Hur man väljer hårfärg - se videon:

  Detaljerad kemisk sammansättning av hårfärger

  Hur färgar vi ditt hår - grunderna

  Förmodligen finns det inte en enda flicka eller kvinna som inte skulle utsätta sitt utseende för någon eller annan förändring, och hårfärgning ingår i denna ärade första plats. Frisyrens skönhet är en obligatorisk anteckning av utsidan av en modern, välskötta kvinna och möjligheten att välja rätt färg på lockar, om inte nöjd med det naturliga, är en nödvändig färdighet i den moderna skönheten. Naturligtvis vet alla att färgning kan orsaka hårskador, så det är nödvändigt för varje kvinna att kunna förstå kompositionen av färgämnen.

  I varierande grad fungerar något hårfärg på två principer - antingen förstör den naturliga färgen eller pigmenter håren med egna substanser. Förutom de här grundämnena innehåller färgämnen som regel ämnen för att fixera ton och ofördelbarhet, vilket ger sund utstrålning och djup, förstärkning och fuktgivande hår från rötterna till mycket spetsar etc. När håret är färgat oxideras färgämnet med keratinhår, eftersom de tänds med väte, vilket frigörs från peroxiden. I detta fall interagerar syre med färgämnet och bildar ett pigment vilket ger skugga. Hårfärg kan innehålla renad parafenylendiamin, vilket ger en mycket svart färg, men som späds med resorcinol, en kombination av dessa två ämnen och ger olika nyanser. Hydrokinon används också vid bildning av pigment.

  Någon kemi

  Eftersom färgbehandling handlar om kemiska processer måste vi vara säkra på standardiseringen, annars får vi olika resultat varje gång. Faktum är att det finns en internationell standard som normaliserar kompositionen av färgämnesblandningar, som måste överensstämma med alla högkvalitativa hårfärgämnen. I långlivade blandningar förvärvar vi två ämnen - själva pigmentet och oxidationsmedlet, medan vi behandlar färgämnen i den tredje gruppen, det vill säga en hög grad av uthållighet (de kallas också permanent). Väteperoxid (eller peroxid) är alltid ett oxidationsmedel. Från en kemists synvinkel är resistent hårfärg en blandning av ämnen som består av:

  • ammoniak (eller dess ersättare)
  • grunderna
  • väteperoxid
  • oxidationspigment (de målar).

  Funktionskomponenter

  Vilka kemikalier interagerar specifikt med vårt hår och vad de ger oss. Deras lista och egenskaper:

  1. Ammoniak är en av nyckelkomponenterna i många färger. Det skapar en alkalisk miljö, vilket kan leda till att hårskalets nagelborttagning sönderfaller, ibland irreversibelt. Ammoniak bör inte överstiga 3,2% av färgvikten. Ammoniak bidrar till bildandet av eksem och dermatit, skadligt vid inandning.
  2. Basen av färgblandningen har funktionen att lösa andra ämnen, vilket ger en konsistens som är lämplig för applicering, liksom att fuktar hårbotten och skyddar spetsarna. Ofta införs speciella ämnen i sin sammansättning för att hämma aktiviteten hos oxidationsmedlet och konserveringsmedlen (parabener).
  3. Väteperoxid är den starkaste oxidanten av det naturliga hårpigmentet - melanin, liksom oxidatorn av färgpigment. Peroxid har samma effekt som ammoniak, men det fungerar mjukare och svagare. Den används för att tillverka grå och hårda krullar för färgning. Peroxid, trots den väletablerade åsikten, är relativt ofarligt för krullningar och blir aggressiv för dem och huden bara om du "avtar" sin mängd över 12%.
  4. Oxidationspigment är icke-färgade aromatiska aminer, aminofenoler eller oxibensener, vilka under påverkan av ett oxidationsmedel bildar en tillräckligt stark färgad förening som är olöslig i vatten. Färgkoncentrationen beror inte bara på mängden pigment och kvaliteten på dess bildning utan även på den tid det tvättas bort från strängarna under färgning. Användningen av sådana färgämnen i färgen är strikt reglerad.

  TIPS 1. Använd aldrig färgämnen som är designade för att färga huvudet runt ögonen (ögonbryn och ögonfransar), eftersom pigment i stora mängder kan orsaka lokala allergiska reaktioner (brännskador, ödem).

  Klassificering av blandningar beroende på innehållet

  Färgblandningar kan vara av 3 typer, vilket beror på styrkan av deras verkan och inre fyllning:

  Beständig är klassisk hårfärg innehållande ammoniak (eller aminer) och väteperoxid. Resultatet är en snabb, men ofta oförskämd och oförutsägbar effekt. Mest skadliga.

  Skuggningsblandningen eller balsammen är praktiskt taget ofarlig, men också mindre resistent, lätt tvättad av, även före den tionde tvätten av huvudet. Namnet talar för sig själv, det används bara för att understryka och uppdatera hårfärg, nivellering nyanser.

  Det mellersta alternativet är en halvbeständig hårfärg. Dess sammansättning innehåller inte ammoniak, men innefattar väteperoxid. Den tvättas i genomsnitt i 2 månader. Vanligtvis ger en ton lite mörkare än förväntat. Mellanliggande för hårskada eller nästan harmlöst.

  Säkerhetsteknik

  Alla kvinnor är medvetna om de skadliga effekterna av färgning. Omedelbart är hårfärgning en osäker sak, det finns inga "idealiska" blandningar, förutom några få naturliga färgämnen, till exempel henna, som är gjord av torkade löv av Lawsonia inermis L. eller Basma, gjord av Indigofera tinctoria L. Du kan minimera skadorna från målningen genom att välja ett alternativ som inte är ammoniakbaserat. Problemet är att sådana blandningar fläckar hårets huvud sämre, eftersom de inte tränger in djupt in i håraxeln, de är ytliga och tvättas snabbt bort. Men med frekvent användning av dessa färgämnen ackumuleras i håret.

  TIPS 2. Om du vill lägga till hälsa i ditt hår, använd naturliga färgämnen. I dessa färger finns det alltid ämnen som har en positiv effekt på ditt hår: vitaminer i grupp B, UV-filter, olika vegetabiliska fetter (oljor). Dessa substanser neutraliserar färgskador, mjukar hårbotten, ökar blodtillförseln till hårrötterna, förhindrar håravfall.

  Slutligen, för älskare av video- och kemiska experiment, rekommenderar vi att du tittar på den populära vetenskapshistorien om hårfärger:

  och om skadliga ämnen i deras sammansättning:

  TIPS 3. Fel är att professionella färgämnen har en annan komposition än hushållen, så de är inte så aggressiva när de verkar på håret. De skiljer sig bara från det större valet av färgalternativ och möjligheten att blanda toner. Oxidationspigment finns i mindre kvantiteter, så professionella färger är mindre resistenta. Men om du använder en ökad dos av sådana färgämnen, ge hushållets resistens.

  Var därför allvarlig om färgning, läs noggrant färgkompositionen och sedan kommer ditt hår alltid att glädja dig med naturlig skönhet och hälsa!

  Hårfärger

  Hårfärger - den främsta produkten av skönhetssalonger. Huvudsyftet är att göra det möjligt för människor att helt eller delvis ändra hårets färg. Sedan antiken har folk brukade använda dekorativa kosmetika, liksom att ändra färgerna på håret, för att göra sig vackra. Nu har denna önskan inte förändrats, men bara den tillämpade tekniken har förändrats och alla kosmetika har blivit säkrare. Om tidigare när människor bytte hårfärg till ljusare, var folk ofta blygna, nu är det en stor sällsynthet, som vittnar om en felaktigt utförd procedur.

  • hårfärg
  • fysisk färg
  • halvvarig färg
  • demi-permanent färg
  • permanent färg
  • hårfärgning
  • ammoniakfri färg
  • kosmetika

  Moderna hårfärger är ganska säkra produkter som passerar många tester innan de når konsumenten. Dessutom, även om vi jämför kompositionerna av färger från 20-25 år gammal och modern, så kan vi tydligt säga att med varje ny och ny teknologisk lösning blir de mjukare och mer skonsamma mot håret. Om det tidigare var huvudkravet att helt färga hår och dölja grått hår och tillverkare helt enkelt blundade för många parametrar av hårkvalitet, men nu är det inte så. Varje ny komposition innehåller mer omsorg och mindre aggressiva ämnen. Det kan inte sägas att modern färgning, och särskilt lätta, har blivit 100% skadlig för håret - det är inte så, men det är fortfarande mycket mjukare än sina föregångare.

  Moderna professionella linjer av hårfärger har blivit ganska stora och standardiserade. Om tidigare kan färgpaletten bestå av endast 20 färger - och detta ansågs vara en ganska stor palett, nu visar närvaron av mindre än 100 färger i färgpaletten (för ammoniumbeständig färg) starka begränsningar. I detta avseende började tillverkarna systematisera färgfärger med olika nummereringssystem (en palett av hårfärger). I ett sådant system har varje färg och nyans en bokstavlig eller numerisk beteckning som indikerar vilka nyanser den här färgen är gjord av.

  Om vi ​​mer detaljerat tittar på den professionella serien av färger, så kan vi se en tendens att expandera sorterna av färgberedningar. Varje 8-10, och ännu oftare, skapar kemister nya produkter som skiljer sig radikalt från de som finns på marknaden, vilket tvingar dem att klassificeras enligt principen om deras arbete och kompositionens egenskaper. Tilldela sålunda:

  Permanenta hårfärger - den viktigaste gruppen färgämnen, som används överallt för hårfärgning. Det kan inte bara ge en annan färg och nyans till håret utan också måla över grått hår och lätta den naturliga hårfärgen.

  Demipermanent hårfärgämnen färgar färger som inte tänder håret, men gör ett bra jobb för att ändra hårets skugga och mörkare.

  Sju permanent färgämnen är mjuka nog färgämnen som gör att du kan byta hår nyanser, inte utan att använda väteperoxid under en kort tid.

  Fysiska färgämnen - instabila färgämnen för att ändra hårets nyans under en kort period på 1-2 dagar och en liten färgtonkorrigering.

  Ammoniakfria hårfärgämnen delas vanligtvis i en separat grupp på grund av kompositionens art, men de kan också helt delas in i permanenta och demipermanenta.

  Naturliga hårfärgämnen är färger i vilka färgavkodningar och extrakt av växter och frukter används som färgpigment.

  Metallhårfärger är en grupp av färger som tidigare använts mycket, men på grund av de skadliga effekterna på kroppens föreningar har intresset för dessa produkter bland konsumenterna minskat.

  Hårfärg det

  Hur man väljer hårfärg? Vilka typer av färger finns det? Vad betyder siffrorna på förpackningen? Hur man väljer den perfekta färgen, bestämmer sig för olika märken och tar hänsyn till modetrender, väljer hårfärg?

  Kvinnor ville hela tiden vara vackra. Chic garderob, utsökta tillbehör, vacker smink och, naturligtvis, snyggt hår. Den frisyren hjälper en kvinna att sticka ut från mängden. För att behålla hårets skönhet skapades en rad olika verktyg.

  Men framför allt målar hjälp i omvandlingsfrågor. Dessa verktyg om några minuter förändrar utseendet, gör det mer raffinerat, elegant och modernt.

  Hårfärg, vad är det?

  När du bytte bild på en kvinna brukade ofta hårfärgning. Vissa ändrar bara färg, medan andra vill ha något ovanligt och nytt, bara för dem är färg lämplig. Vid användning av denna metod är håret måttat i olika färger eller nyanser. Med hjälp av färg kan du skapa en unik och osannolik bild.

  Genom att använda olika färger eller nyanser kan du ge ditt ansikte friskhet och välskötta. Håret lyser, men viktigast bidrar det till att dölja växande rötter och tillgripa färgning mycket mindre.

  Färg kan göras på håret av vilken längd som helst. För att skapa en bildmästare använder du från 2 till 15 färger eller nyanser. För att göra detta är håret uppdelat i zoner, som var och en är målad i sin egen ton. Ett annat sätt att applicera färg i färg är att skapa överflöden från rot till spets. I detta fall går färgerna och nyanserna smidigt från mörka till ljustoner eller vice versa.

  Ofta faller valet av färger och nyanser på en frisör-stylists axlar, med hänsyn till kundens önskemål. Speciell färdighet anses vara målning med omärkliga övergångar, men i vissa fall väljs en skarp, kontrasterande metod för att applicera färg. För ägare av fint hår är bäst överflödsteknik. Detta gör att du kan dölja felet och öka visuellt volymen av hårklippningen.

  Hur man väljer rätt hårfärg?

  Den moderna skönhetsindustrin erbjuder ett stort utbud av olika färger, tonade schampon, mousser och andra produkter som är utformade för att ge håret en annan färg. De skiljer sig åt i kemisk sammansättning, textur och, viktigast av allt, graden av påverkan på håret eller den så kallade hållbarheten hos färg.

  Hur man väljer typ av färgämne?

  Alla färger är uppdelade beroende på hur djupt färgpigmenten tränger in i hårstrukturen. Det finns fyra typer av färgmotstånd:

  Naturlig färg kommer bara att återvända efter att håret växer tillbaka.

  Egenskaper för permanenta färger:

  • 100% grå hårfärgning.
  • Omöjlighet att tvätta av färg.
  • Färgändring med 2-4 toner från en naturlig nyans.
  • Möjlighet att använda för en liten förändring i hårtonen.

  Den permanenta låter dig måla bara rötterna, inte fördela färgen över hela längden. Att tona håret kommer att ha en frekvens från 2 till 6 veckor, beroende på tillväxthastigheten.

  En permanent har en subtyp - det här är lätta färger. Denna typ av produkt är utformad för blekning av hår. De kommer att ändra hårets nyans med 3-4 toner och tvättas inte heller. Med hjälp av lättare brunetter och brunhåriga kvinnor kan bli blondiner.

  Semi-permanent är en typ av färg som penetrerar nagelbandet och den övre delen av det kortikala skiktet av hår. Färgen kommer att tvättas efter 20-30 shampooingprocedurer. Denna sort är idealisk för att lägga till sken och markera skönheten i en naturlig nyans.

  Egenskaper för halvfasta färger:

  • Frånvaron av ammoniak.
  • Låg procentandel väteperoxid.
  • Stort utbud av färgpalett.

  Användning av toning kan inte dramatiskt ändra hårfärgen, t ex lysa.

  funktioner:

  • Som en del av en flaska färg. De behöver inte förberedas före användning.
  • Frånvaron av sådana aggressiva komponenter som ammoniak och väteperoxid.
  • Begränsat urval av nyanser.

  Medel för tillfällig färgning tränger inte in i håret utan bildar bara en tonad "film" på ytan. Den tvättas av efter den första schamponeringsproceduren. I vissa fall kan bläck på blont hår efter den första sköljningen förbli men de kommer att försvinna efter den andra användningen av schampot.

  Hur man väljer en färgskugga?

  Det viktigaste när du väljer en färgskugga för att ta hänsyn till vilken färgtyp du är. Denna indikator inkluderar färg på en persons hud och ögon. Det finns bara två huvudfärgstyper:

  Människor med kall färgtyp har ljusa hudtoner, grå, blå eller violett ögon. Följande primära färger passar sådana unga damer:

  Varm tsvetotipu inkluderar kvinnor med beige eller krämfärgad hud, med bruna eller gröna ögon. Följande primära färger är lämpliga för dem:

  Välja en nyans, lita inte på hårfärgen på modellen som visas på framsidan av förpackningen. Det är bättre att uppmärksamma baksidan, där tillverkare anger ungefärliga resultat av färgning. Denna information är mer sannolikt, även om det inte garanterar 100% slump med bilden. Det är dock bäst att uppmärksamma den digitala beteckningen.

  Dekryptera tal i färgtal

  Den första siffran i siffran betyder alltid huvudfärgen och dess djup, i enlighet med den internationella klassificeringen. Det finns bara tio huvudfärger:

  • Svart - nummer 1.
  • Svart kastanj - №2.
  • Dark Chestnut - № 3.
  • Kastanj - № 4.
  • Ljuskastanje - № 5.
  • Dark Blonde - № 6.
  • Blonde - № 7.
  • Lätt blondin - № 8.
  • Blond - nummer 9.
  • Ljusblond - № 10.

  Vissa tillverkare lägger också till nr 11 och nr 12, som betecknar ljusfärger, beroende på graden av blekning.

  Om numret bara innehåller siffror från 1 till 10 betyder det att denna ton har en grundläggande färg enligt den angivna klassificeringen. Emellertid har de flesta färgerna efterföljande siffror. De indikerar skuggan av en av de primära färgerna. Det kan finnas många, men de viktigaste sju. De två första är kalla, och resten är varma toner.

  • Ask - nummer 1.
  • Matt - nummer 2.
  • Guld - nummer 3.
  • Röd koppar - nummer 4.
  • Mahogany - nummer 5.
  • Blåviolett - № 6.
  • Brick - № 7.

  Om det finns en annan siffra i rummet betyder det att två färger blandas i färgen. De dechiffreras enligt föregående schema.

  Färgen på basfärgen får inte anges som nummer, men som ett alfabetiskt tecken. Till exempel på färger Pallet. De avkodas enligt följande:

  • Ask - S.
  • Platina - PL.
  • Lightening - A.
  • Primär färg - N.
  • Beige - E.
  • Tegel - W.
  • Röd - R.
  • Guld - G.
  • Koppar - K.
  • Blåviolett - F eller V.

  Följande bokstäver kan också anges:

  • Naturlig (huvud) ton - N.
  • Måla med intensiv färg - I.
  • Matt ton - M.

  Hållbarhet

  Den sista viktiga indikatorn när man väljer färg - hållbarhet. För de flesta tillverkare är det tre år. Om det är över, då när det appliceras på håret kan ett sådant verktyg leda till oförutsägbara resultat. I bästa fall kommer färgen att förändras, i värsta fall kan sådan färg väsentligt skada håret och hårbotten. En produkt som har gått ut kan orsaka hudirritation, även för dem som inte är mottagliga för allergiska reaktioner.

  Hur man väljer färgfärg för hårfärg

  Inte bara kvinnor, utan också män tillgriper hårfärgning. Olika skäl orsakar dem till det här: någon gillar inte sin naturliga färg, någon vill bli av med grått hår som har dykt upp, och någon uttrycker sig själv och repetterar hela tiden sina krullar. Att ändra bild av färgämnet kommer att vara mycket användbart och billigt sätt. Du behöver inte gå till bordet för en plastikkirurg, du behöver bara bli en blond, till exempel en brunett, och här har vi en helt annan person. Särskilt ofta används denna teknik av tonåringar som vill sticka ut från mängden. Men få människor vet att det är nödvändigt att experimentera med håret extremt noga, eftersom det är ganska enkelt att förstöra hår som redan är utsatt för daglig stress. I dagens material kommer vi att berätta om alla invecklingar att välja ett lämpligt hårfärg.

  De bästa tillverkarna av hårfärger - vilket företag att välja

  Ett stort antal varumärken som producerar hårfärg, representerat på hemmamarknaden. De försöker ansluta sig till det här segmentet till denna dag, trots att de ledande positionerna länge har ockuperats av världsberömda företag. Det är värt att notera att inte bara profilen kosmetiska företag är engagerade i skapandet av sådana produkter.

  Många diversifierade företag har också framgångsrikt kommit med en mängd olika färgämnen, som senare blir populära bland konsumenterna. Samtidigt behöver de inte ha egen produktion, men det räcker att ingå ett kontrakt för tillverkning av medel på en viss anläggning.

  Vi rekommenderar dig att uppmärksamma de mest populära företagen:

  Alla dessa märken har stor erfarenhet inom kosmetikindustrin, produktionskapaciteten och den bredaste vetenskapliga potentialen.

  Tusentals laboratorietester, strikt kvalitetskontroll och olika tester garanterar användaren ett utmärkt resultat av användningen av denna produkt. Vi rekommenderar att du väljer dessa märkesmedel utan rädsla.

  De som är intresserade av att hitta ett specifikt färgämne rekommenderar vi att vi går till vårt betyg av de bästa hårfärgerna.

  Principen för funktion och sammansättning av hårfärg

  Hårfärg är en kemisk eller naturlig komposition som interagerar med keratin och färgämnen i vilken färg som helst.

  Appliceringstekniken är ganska enkel: blanda färgämnet med ett oxidationsmedel, agenten fördelas jämnt över strängarna från rot till spets och lämnar den under den tid som behövs för exponering (vanligtvis från 20 till 40 minuter). Därefter sköljs håret ordentligt under tryck av rinnande vatten och fixerar resultatet med en speciell mask eller balsam.

  Om återfärgning utförs fördelas kompositionen annorlunda: först på rötterna, märkning 15-20 minuter, sträcker sig sedan till spetsarna, väntar igen under samma tidsperiod som vid färgning av rötterna. Tint och halvfasta färgämnen ska omedelbart appliceras på hela hårets längd.

  Färgämnen är vanligtvis uppdelade i tre nivåer:

  1. Permanent. Är mest resistenta på grund av innehållet i ammoniak och väteperoxid. Ju högre andel av dessa komponenter, desto lättare kommer håret att göra färgen. Blondingsmedel innehåller dem i den maximala kvantiteten.

  2. Semi-permanent. Ammoniakfria färgämnen som orsakar mindre hårskador. Dessutom innehåller de ett minimum av väteperoxid.

  3. Skuggning. Dessa är vanligtvis schampo, balm, geler eller skum. De har inte ett oxidationsmedel alls, därför är de helt ofarliga för hårets hälsa. Det är emellertid omöjligt att ändra färgen med hjälp av denna toning.

  Typer av hårfärger

  Återkommande

  Persistenta färgämnen innehåller väteperoxid och ammoniak. Tack vare dem finns det möjlighet att få önskad färg. Utan användning av förtydligande kommer sådana färger att öka din naturliga ton med 2-3 nivåer. Kompositionen varar vanligtvis 1,5-2 månader beroende på hårets tillstånd.

  Peroxid och ammoniak orsakar skador på håret, höjningsvågor, på grund av vilka krullarna utsätts för mer negativa miljöeffekter. För att minska obehagliga konsekvenser är det nödvändigt att välja en speciell behandling för färgat hår.

  fördelar:

  • ge någon nyans;
  • helt måla över grått hår;
  • resultatet tar lång tid.

  nackdelar:

  • kan orsaka allergier
  • skada håret nagelbandet;
  • orsakar ofta torr hårbotten och hår.

  semipermanent

  Halvvariga färgämnen är inte sammansatta av ammoniak, vilket ger färgning på grund av en liten procentandel väteperoxid.

  Sådana färger kan tända håret endast i tonen. De hålls halvt mindre ihållande, ungefär en månad. Det är en illusion att anta att halvfasta produkter är helt ofarliga för krullningar. Ja, skada när du använder dem är minimal, men de är fortfarande kvar.

  fördelar:

  • innehåller inte ammoniak;
  • ingen skarp lukt;
  • få mindre skada på hårkutiklet;
  • hantera en liten mängd grå hår.

  nackdelar:

  • medium uthållighet;
  • kan orsaka allergiska reaktioner och klåda;
  • Kompositionen har väteperoxid.

  nyans

  Tintfärgämnen är skapade för toning av naturligt hår. Det finns inga aggressiva ämnen i deras komposition, därför orsakar sådana produkter inte håret. Med hjälp av nyanser betyder det omöjligt att drastiskt ändra den befintliga färgen eller måla över grå hår, men du kan lätt betona den ursprungliga tonen, göra ditt hår glans och ljusstyrka.

  Glöm inte att krullarna är tonade på grund av bildandet av en speciell färgfilm kring varje hår, vilket gör att du kan skapa skydd mot yttre påverkan. Det är bäst att använda liknande produkter för brunhårt och ljusbrunt, eftersom resultatet inte är märkbart på mycket mörkt hår, och på för lätt hår kan det visa sig vara för ljust.

  fördelar:

  • innehåller inte ammoniak och väteperoxid;
  • absolut ofarlig;
  • skapa ytterligare skydd
  • lägg till glans.

  nackdelar:

  • bibehålla inte mer än 3-6 tvättar;
  • ingen effekt på grått hår;
  • kan inte ens ändra tonfärgen.

  naturliga

  Naturliga färger inkluderar ämnen som erhålls i naturen, till exempel Basma, Henna, salvia, kamille, citronsaft och så vidare. Sådana produkter tar hand om hårets hälsa, stärker och närnar dem.

  De vanligaste är henna och basma. De kan ändra hårets nyans till kopparröd, chokladkastanje eller svart. Basma kan inte användas utan henna, annars blir det en smutsig grön färg.

  fördelar:

  • miljövänliga;
  • ofarliga;
  • stärka och skydda hår
  • låg kostnad.

  nackdelar:

  • måla inte över grått hår;
  • bara skugghår;
  • dålig interaktion med andra färgämnen;
  • litet urval av färger;
  • lättnad är omöjligt.

  Hårfärg urval alternativ

  struktur

  Om naturliga färgämnen kan köpas utan rädsla för att förstöra håret, bör du noggrant studera kompositionen innan du köper syntetiska. Först och främst uppmärksamma den procentandel i vilken produkten innehåller väteperoxid.

  1. Om du vill färga en nyans nära din inhemska färg eller mörkare, kommer 3 procent att räcka till.

  2. Om förtydligande är nödvändigt, välj mellan 6 och 9.

  3. Färgämnen utan ammoniak bör föredras för dem som inte har något grått hår och tänker inte byta hårfärg med mer än 2 toner.

  konsistens

  Krämiga färgämnen har en tjock konsistens. De är praktiska eftersom när du applicerar och håller färgen på håret, flyter inte, vilket är mycket bekvämt för självfärgning hemma.

  I detta fall är produkten jämnt fördelad, även om det på torrt hår kan vara en känsla av att blandningen inte räcker till. För att undvika detta är det bättre att köpa två rör av färg istället för en.

  Färger med heliumkonsistens, till skillnad från krämiga, kan flöda både under ansökningsförfarandet och vid det ögonblick då färgen är åldrad på håret. Därför måste du vara försiktig, försök att inte plaska det och inte bli smutsig.

  För att undvika dribbling rekommenderar vi att du lägger en plastlock på huvudet och lägger en handduk på axlarna. Av fördelarna kan noteras en bra fördelning även på tjockt, voluminöst hår. Ofta är verktyget inte tillbringat helt och du måste kasta ut resterna.

  Mousseens mycket lätta konsistens liknar ett viktlöst skum. Typiskt är en sådan konsistens i färgfärger. Mousse är lätt att applicera, bara pressa den nödvändiga delen, fördela den genom håret och kamma den med täta tänder.

  Sådana medel strömmar inte eller stänker, vilket är en otvivelaktig fördel. Den tvättas av från håret, lättare helium och krämiga produkter.

  Vilken hårfärg att välja

  1. För ägare av en stor andel gråhår och för dem som vill drastiskt förändra färgen, rekommenderar vi att du tittar på permanenta resistenta färgämnen.

  2. Semi-permanent är perfekt för människor som vill måla lockar ett par toner mörkare eller ljusare.

  3. Tintschampo, balsam, skum och geler kommer att accentuera den befintliga nyansen eller ändra den ursprungliga färgen, tonade den. Bör välja de som älskar frekventa experiment och inte vill skada håret.

  4. Naturliga färgämnen kommer att stärka håret, ge en kastanj, svart eller rödaktig nyans. Du kan bara välja sådana produkter om du är säker på att du inom några månader inte kommer att målas med syntetiska färger.

  5. Skaffa pengar med 3 procent väteperoxid om du väljer en färg som ligger nära originalet eller mörkret.

  6. Färger som innehåller 6 och 9 procent, behöver personer som vill lysa upp några få toner.

  7. Krämiga produkter och färgämnen i form av en mousse är bäst föredragna för självfärgning.

  Hur mycket kostar hårfärgen

  1. Beständig färg är en av de dyraste. För hushållsfärg kommer att behöva betala cirka 300-500 r, och för professionell - från 500 och över.

  2. Halvvariga rättsmedel är något billigare. Deras prisintervall är 150-300 p.

  3. Färgfärger är också billiga, till och med märkes shampoo kostar ungefär 300-700 r.

  4. Naturliga basma och henna är de billigaste. För en påse kommer att behöva betala ca 50-100 p.

  5. För produkter som innehåller många användbara komponenter, såsom vitaminer, proteiner, etc. måste du betala cirka 700-1.500 p.  Nästa Artikel
  Skapa charmiga lockar! Nyttiga tips om hur man korrekt rullar curler på kort hår, utan att gå hem