Hur man väljer färgfärg för hårfärg


Inte bara kvinnor, utan också män tillgriper hårfärgning. Olika skäl orsakar dem till det här: någon gillar inte sin naturliga färg, någon vill bli av med grått hår som har dykt upp, och någon uttrycker sig själv och repetterar hela tiden sina krullar. Att ändra bild av färgämnet kommer att vara mycket användbart och billigt sätt. Du behöver inte gå till bordet för en plastikkirurg, du behöver bara bli en blond, till exempel en brunett, och här har vi en helt annan person. Särskilt ofta används denna teknik av tonåringar som vill sticka ut från mängden. Men få människor vet att det är nödvändigt att experimentera med håret extremt noga, eftersom det är ganska enkelt att förstöra hår som redan är utsatt för daglig stress. I dagens material kommer vi att berätta om alla invecklingar att välja ett lämpligt hårfärg.

De bästa tillverkarna av hårfärger - vilket företag att välja

Ett stort antal varumärken som producerar hårfärg, representerat på hemmamarknaden. De försöker ansluta sig till det här segmentet till denna dag, trots att de ledande positionerna länge har ockuperats av världsberömda företag. Det är värt att notera att inte bara profilen kosmetiska företag är engagerade i skapandet av sådana produkter.

Många diversifierade företag har också framgångsrikt kommit med en mängd olika färgämnen, som senare blir populära bland konsumenterna. Samtidigt behöver de inte ha egen produktion, men det räcker att ingå ett kontrakt för tillverkning av medel på en viss anläggning.

Vi rekommenderar dig att uppmärksamma de mest populära företagen:

Alla dessa märken har stor erfarenhet inom kosmetikindustrin, produktionskapaciteten och den bredaste vetenskapliga potentialen.

Tusentals laboratorietester, strikt kvalitetskontroll och olika tester garanterar användaren ett utmärkt resultat av användningen av denna produkt. Vi rekommenderar att du väljer dessa märkesmedel utan rädsla.

De som är intresserade av att hitta ett specifikt färgämne rekommenderar vi att vi går till vårt betyg av de bästa hårfärgerna.

Principen för funktion och sammansättning av hårfärg

Hårfärg är en kemisk eller naturlig komposition som interagerar med keratin och färgämnen i vilken färg som helst.

Appliceringstekniken är ganska enkel: blanda färgämnet med ett oxidationsmedel, agenten fördelas jämnt över strängarna från rot till spets och lämnar den under den tid som behövs för exponering (vanligtvis från 20 till 40 minuter). Därefter sköljs håret ordentligt under tryck av rinnande vatten och fixerar resultatet med en speciell mask eller balsam.

Om återfärgning utförs fördelas kompositionen annorlunda: först på rötterna, märkning 15-20 minuter, sträcker sig sedan till spetsarna, väntar igen under samma tidsperiod som vid färgning av rötterna. Tint och halvfasta färgämnen ska omedelbart appliceras på hela hårets längd.

Färgämnen är vanligtvis uppdelade i tre nivåer:

1. Permanent. Är mest resistenta på grund av innehållet i ammoniak och väteperoxid. Ju högre andel av dessa komponenter, desto lättare kommer håret att göra färgen. Blondingsmedel innehåller dem i den maximala kvantiteten.

2. Semi-permanent. Ammoniakfria färgämnen som orsakar mindre hårskador. Dessutom innehåller de ett minimum av väteperoxid.

3. Skuggning. Dessa är vanligtvis schampo, balm, geler eller skum. De har inte ett oxidationsmedel alls, därför är de helt ofarliga för hårets hälsa. Det är emellertid omöjligt att ändra färgen med hjälp av denna toning.

Typer av hårfärger

Återkommande

Persistenta färgämnen innehåller väteperoxid och ammoniak. Tack vare dem finns det möjlighet att få önskad färg. Utan användning av förtydligande kommer sådana färger att öka din naturliga ton med 2-3 nivåer. Kompositionen varar vanligtvis 1,5-2 månader beroende på hårets tillstånd.

Peroxid och ammoniak orsakar skador på håret, höjningsvågor, på grund av vilka krullarna utsätts för mer negativa miljöeffekter. För att minska obehagliga konsekvenser är det nödvändigt att välja en speciell behandling för färgat hår.

fördelar:

 • ge någon nyans;
 • helt måla över grått hår;
 • resultatet tar lång tid.

nackdelar:

 • kan orsaka allergier
 • skada håret nagelbandet;
 • orsakar ofta torr hårbotten och hår.

semipermanent

Halvvariga färgämnen är inte sammansatta av ammoniak, vilket ger färgning på grund av en liten procentandel väteperoxid.

Sådana färger kan tända håret endast i tonen. De hålls halvt mindre ihållande, ungefär en månad. Det är en illusion att anta att halvfasta produkter är helt ofarliga för krullningar. Ja, skada när du använder dem är minimal, men de är fortfarande kvar.

fördelar:

 • innehåller inte ammoniak;
 • ingen skarp lukt;
 • få mindre skada på hårkutiklet;
 • hantera en liten mängd grå hår.

nackdelar:

 • medium uthållighet;
 • kan orsaka allergiska reaktioner och klåda;
 • Kompositionen har väteperoxid.

nyans

Tintfärgämnen är skapade för toning av naturligt hår. Det finns inga aggressiva ämnen i deras komposition, därför orsakar sådana produkter inte håret. Med hjälp av nyanser betyder det omöjligt att drastiskt ändra den befintliga färgen eller måla över grå hår, men du kan lätt betona den ursprungliga tonen, göra ditt hår glans och ljusstyrka.

Glöm inte att krullarna är tonade på grund av bildandet av en speciell färgfilm kring varje hår, vilket gör att du kan skapa skydd mot yttre påverkan. Det är bäst att använda liknande produkter för brunhårt och ljusbrunt, eftersom resultatet inte är märkbart på mycket mörkt hår, och på för lätt hår kan det visa sig vara för ljust.

fördelar:

 • innehåller inte ammoniak och väteperoxid;
 • absolut ofarlig;
 • skapa ytterligare skydd
 • lägg till glans.

nackdelar:

 • bibehålla inte mer än 3-6 tvättar;
 • ingen effekt på grått hår;
 • kan inte ens ändra tonfärgen.

naturliga

Naturliga färger inkluderar ämnen som erhålls i naturen, till exempel Basma, Henna, salvia, kamille, citronsaft och så vidare. Sådana produkter tar hand om hårets hälsa, stärker och närnar dem.

De vanligaste är henna och basma. De kan ändra hårets nyans till kopparröd, chokladkastanje eller svart. Basma kan inte användas utan henna, annars blir det en smutsig grön färg.

fördelar:

 • miljövänliga;
 • ofarliga;
 • stärka och skydda hår
 • låg kostnad.

nackdelar:

 • måla inte över grått hår;
 • bara skugghår;
 • dålig interaktion med andra färgämnen;
 • litet urval av färger;
 • lättnad är omöjligt.

Hårfärg urval alternativ

struktur

Om naturliga färgämnen kan köpas utan rädsla för att förstöra håret, bör du noggrant studera kompositionen innan du köper syntetiska. Först och främst uppmärksamma den procentandel i vilken produkten innehåller väteperoxid.

1. Om du vill färga en nyans nära din inhemska färg eller mörkare, kommer 3 procent att räcka till.

2. Om förtydligande är nödvändigt, välj mellan 6 och 9.

3. Färgämnen utan ammoniak bör föredras för dem som inte har något grått hår och tänker inte byta hårfärg med mer än 2 toner.

konsistens

Krämiga färgämnen har en tjock konsistens. De är praktiska eftersom när du applicerar och håller färgen på håret, flyter inte, vilket är mycket bekvämt för självfärgning hemma.

I detta fall är produkten jämnt fördelad, även om det på torrt hår kan vara en känsla av att blandningen inte räcker till. För att undvika detta är det bättre att köpa två rör av färg istället för en.

Färger med heliumkonsistens, till skillnad från krämiga, kan flöda både under ansökningsförfarandet och vid det ögonblick då färgen är åldrad på håret. Därför måste du vara försiktig, försök att inte plaska det och inte bli smutsig.

För att undvika dribbling rekommenderar vi att du lägger en plastlock på huvudet och lägger en handduk på axlarna. Av fördelarna kan noteras en bra fördelning även på tjockt, voluminöst hår. Ofta är verktyget inte tillbringat helt och du måste kasta ut resterna.

Mousseens mycket lätta konsistens liknar ett viktlöst skum. Typiskt är en sådan konsistens i färgfärger. Mousse är lätt att applicera, bara pressa den nödvändiga delen, fördela den genom håret och kamma den med täta tänder.

Sådana medel strömmar inte eller stänker, vilket är en otvivelaktig fördel. Den tvättas av från håret, lättare helium och krämiga produkter.

Vilken hårfärg att välja

1. För ägare av en stor andel gråhår och för dem som vill drastiskt förändra färgen, rekommenderar vi att du tittar på permanenta resistenta färgämnen.

2. Semi-permanent är perfekt för människor som vill måla lockar ett par toner mörkare eller ljusare.

3. Tintschampo, balsam, skum och geler kommer att accentuera den befintliga nyansen eller ändra den ursprungliga färgen, tonade den. Bör välja de som älskar frekventa experiment och inte vill skada håret.

4. Naturliga färgämnen kommer att stärka håret, ge en kastanj, svart eller rödaktig nyans. Du kan bara välja sådana produkter om du är säker på att du inom några månader inte kommer att målas med syntetiska färger.

5. Skaffa pengar med 3 procent väteperoxid om du väljer en färg som ligger nära originalet eller mörkret.

6. Färger som innehåller 6 och 9 procent, behöver personer som vill lysa upp några få toner.

7. Krämiga produkter och färgämnen i form av en mousse är bäst föredragna för självfärgning.

Hur mycket kostar hårfärgen

1. Beständig färg är en av de dyraste. För hushållsfärg kommer att behöva betala cirka 300-500 r, och för professionell - från 500 och över.

2. Halvvariga rättsmedel är något billigare. Deras prisintervall är 150-300 p.

3. Färgfärger är också billiga, till och med märkes shampoo kostar ungefär 300-700 r.

4. Naturliga basma och henna är de billigaste. För en påse kommer att behöva betala ca 50-100 p.

5. För produkter som innehåller många användbara komponenter, såsom vitaminer, proteiner, etc. måste du betala cirka 700-1.500 p.

Regler för att välja hårfärg

Sederzhanie:

Hårfärg är en snabb och okomplicerad metod för att ändra utseendet. Någon vill gömma grått hår, någon vill korrigera den naturliga färgen, och någon gillar bara att byta. Den moderna kosmetiska industrin erbjuder ett stort utbud av olika produkter.

Hur inte gå vilse i denna sorten? Jag hoppas att min detaljerade analys av färger hjälper dig att göra rätt val.

1. Typer av hårfärger

Grundprincipen för färgämnesavdelning är deras "ursprung".

1,1. naturliga

Denna grupp omfattar henna och basma, liksom extrakt av vissa växter - kamomill, burdock, lökskal, etc. Vissa produkter används också som färgämnen, till exempel citroner, te och kaffe. Ägare av någon nyans av hår kan välja den nödvändiga färgen från en mängd olika naturliga färger.

Men naturliga nyanser har sina nackdelar. Den viktigaste av dessa är omöjligheten att förutsäga slutresultatet av färgning.

Därför föredrar naturliga färgämnen att använda dem som vill antingen lägga lite på sin naturliga nyans, eller som inte vill använda kemiska färgämnen.

1,2. fysiskt

Konstruerad för frekvent användning. Färgämnen tränger inte djupt in i hårstrukturen, men täcker bara dem med en osynlig film. Dessa inkluderar tonade schampon, tonics och balms.

På grund av deras inverkan får locken en rik färg och vacker glans, och filmen på deras yta är ett bra skydd mot yttre faktorer. Fysikaliska färgämnen tvättas snabbt av hårets yta och garanterar därför inte ett långvarigt resultat. Dessutom innehåller de inte ljussättningskomponenter, därför är de inte lämpliga för drastiska färgförändringar.

1,3. kemisk

Det finns två typer av kemiska hårfärger: beständiga och halvbeständiga. Sistnämnda är ibland förvirrad med fysiska, men det finns betydande skillnader mellan dessa medel. Halvbeständig, till skillnad från fysisk, tränger in i kretsens struktur, men inte så djup som resistent. Därför har de de bästa färgegenskaperna och tvättar inte så snabbt.

Återkommande

Ge penetrering av färgpigment djupt in i håret och därigenom säkerställa en bestående färgning i någon nyans. Sådana verktyg produceras oftast i en krämig form, såväl som i form av mousser, geler och masker. Stora tillverkare (Loreal, Schwarzkopf och andra) producerar olika linjer.

Ofta läggs mjukgörare och vårdprodukter till sådana preparat. Detta är nödvändigt för att minska de skadliga effekterna av kemikalier, förhindra biverkningar och bevara hårets naturliga skönhet.

semipermanent

Innehåller inte ammoniak eller väteperoxid, eller dessa ämnen är närvarande i små kvantiteter. Följaktligen är dessa färgämnen mycket mindre skadliga för håret än resistenta. Men de har en stor nackdel: även om de håller på länge, försvinner de fortfarande med tiden. Förutom permanenta färger, produceras de i olika former.

2. Nivån av hållbarhetsfärger

På färgens sammansättning, dess "ursprung" och hur länge det kommer att vara kvar på håret, utan någon kännedom om kemi, är ganska svår att förstå. Detta kan bedömas av de uppgifter som anges på förpackningen.

Motståndsnivåer indikeras i fyra punkter:

 • 0 - tillfällig;
 • 1 - instabil (nyans)
 • 2 - halvbeständig;
 • 3-resistent.

2,1. Med nivå 0

Tillfälliga färger är ett idealiskt verktyg för dem som inte är redo för kardinalförändringar, men vill experimentera lite med färg eller hitta rätt nyans. Sådana medel kan antingen helt färga håret eller ändra färg på enskilda strängar.

De produceras i olika former - geler, mousser, sprayer, slaktkroppar och pulver. Det senare alternativet, förresten, erbjuds inte bara av företag som specialiserat sig på hårprodukter utan även av andra kosmetiska tillverkare, till exempel Oriflame, Avon, Dior, Lumene och andra. Dessutom är slaktkroppar praktiskt taget det enda färgämnet som kan användas för barn.

fördelar:

 • stor och mångsidig färgpalett;
 • användarvänlighet;
 • skada inte håret
 • lätt att tvätta bort
 • hypoallergena (med undantag för fall av individuell intolerans).

nackdelar:

 • kort varaktighet: Lätta "noll" produkter tvättas bort omedelbart eller efter andra eller tredje tvätten och intensiva som klarar maximalt 4-5 vattenprocedurer.
 • ljusa färger kan inte visas mycket bra på mörkt hår.

2,2. Med nivå 1

Den första gruppen innehåller ostabila eller färgfärger. De är utformade för att uppdatera de redan färgade trådarna, vilket ger en vacker underton till naturliga krullar. Skuggmedel innehåller inte ammoniak och väteperoxid, därför är de mest ofarliga. Tvättade nästan helt genom 6-8 vattenprocedurer.

fördelar:

 • ge hårets huvud ljusstyrkan och glansen;
 • skada inte håret
 • effekten av växande rötter är inte märkbar;
 • naturlig färg returneras utan korrigerande förfaranden
 • möjlighet att använda som "korrigeringsmedel" när den återgår till en naturlig färg (för tidigare färgat hår);
 • möjligheten att använda för torkade och försvagade lockar, för vilka användningen av kemiska färgämnen är kontraindicerad (vissa medel, på grund av de ytterligare ämnena i kompositionen, har en terapeutisk effekt).

nackdelar:

 • måla inte grått hår;
 • ett litet antal nyanser i jämförelse med färger;
 • ganska snabbt tvättas ut;
 • Du kan inte ändra färgen mer än 1-2 nyanser.

exempel:

- icke-professionella: Palettfärgade geler, Tonic-balsam, Irida-schampo, Estel Love-shampoo, etc.

- professionell: Schwarzkopf Igora Color Gloss, Kemon Kroma-Life-färgningsmask, etc.

2,3. Med nivå 2

Den andra gruppen innehåller färger som innehåller väteperoxid, vilket ger långvarig färgning. De kommer att "hålla ut" från tre veckor till tre månader på villkor av tillfällig hårtvätt (standardfiguren är 28 huvudtvättprocedurer).

De låter dig också effektivt måla över grått hår, lätta krullarna med 1-2 toner, ge dem en vacker rik färg och ge extra försiktighet (om vegetabiliska oljor eller andra näringsämnen ingår).

fördelar:

 • innehåller vanligtvis inte ammoniak eller innehåller den i minimala mängder;
 • tillåter dig att lätta håret med 1-2 toner (beroende på mängden väteperoxid);
 • tvättas bort gradvis, vilket undviker effekten av återvunna rötter, om färgen inte är så annorlunda än den naturliga.

nackdelar:

 • det är nödvändigt att uppdatera färg med jämna mellanrum
 • När färgen hålls kan färgen skilja sig från den som anges på förpackningen.
 • Håret som tidigare målats med resistent färg får inte färgas, eller skuggan kommer att vara inkonsekvent med den förväntade
 • blont hår tvättas snabbt bort blonda nyanser;
 • I stället för ammoniak kan aminer innehålla - luktfria ämnen, men inte mindre giftiga än ammoniak.
 • kan inte klara av grått hår, om de är mer än 50%.

exempel:

- icke-professionell: Gjutningkräm Glans av L'oreal, L'oreal Sublim mousse av Cacting, Oreal PRODIGY, etc.

- Professionell: EstelDeLuxeSense, MatrixColorSync etc.

3,4. Med nivå 3

Den tredje gruppen innehåller långlivade färgämnen. Företrädare för denna kategori har många fördelar gentemot andra arter.

De målar helt över grå hår och för länge kvar på håret utan att ändra färg. Närvaron av ett stort urval av färger, toner och halvtoner, samt möjligheten till en dramatisk förändring av krullarnas färg gör dem väldigt populära.

På grund av de olika oljorna i deras komposition reduceras deras negativa påverkan på hårstrukturen under färgning och ytterligare försiktighet utförs.

fördelar:

 • stort färgområde
 • förmågan att drastiskt ändra färgen
 • möjligheten att lätta håret upp till 4 toner utan föregående blekning
 • 100% färg över allt grått hår;
 • långvarig effekt (högkvalitativa färger har en "outplånlig" effekt).

nackdelar:

 • ammoniak och väteperoxid kan skada håret;
 • När färgen ändras med mer än 4 toner, med sin fortsatta tillväxt, kommer gränsen för övergången av nyanser att vara synlig;
 • denna färgning rekommenderas inte för gravid och lakterande på grund av skadliga effekter av ammoniak och peroxid;
 • möjlig allergisk reaktion på färgkomponenter;
 • skarp och obehaglig lukt under färgning
 • möjlig skada på hårbotten med ammoniak och peroxid;
 • svårigheter kan uppstå vid den efterföljande bytet av en mörk nyans till en lättare;
 • Behovet av regelbunden färgning av rötterna (beroende på hårväxtens hastighet, en gång var 3-6 veckor).

exempel:

- icke-professionell: L'oreal Excellence, Syoss, L'Oreal L`OREAL SUBLIME MOUSSE, Palette, WELLATON, etc.

- Professionell: Estel Delux, Londa Professional, MATRIX SOCOLOR skönhet etc.

3. Hur man väljer rätt färgfärg

Färgprodukter från någon tillverkare består av grundtoner och ytterligare nyanser som har en numerisk eller alfanumerisk beteckning. Denna färgkodning anges alltid på rutan. Det är det enklaste sättet att bestämma vilken färg man kan förvänta sig av färgning, eftersom kommersiella namn som "bitter choklad" eller "frostig körsbär", som bilden på förpackningen, bara ger en uppfattning om den riktiga nyansen.

3,1. Skala av färger och nyanser

Det finns en "Internationell skala av naturliga toner" (achromatisk serie), bestående av 10 grundtoner från svart till ljusblond.

 1. svart;
 2. Mörk mörk kastanje;
 3. Mörk kastanje;
 4. Auburn;
 5. Ljus kastanj
 6. Mörkblond;
 7. brun;
 8. Lättblont;
 9. blond;
 10. Lättblont.

Detta är den första siffran i den färgstarka "cipher", vilket indikerar hur mycket färg är mörk eller ljus.

Så det finns en standard skala av nyanser, inklusive 8 nyanser (betecknas med siffror från 1 till 8) och nummer 0 på beteckningen av naturliga färger. Det är från skalans skala att den andra siffran "ansvarig" för huvudskuggan tas i färgens "chiffer".

 • 0. Naturligt;
 • 1. Ashen;
 • 2. Pearlescent (lila);
 • 3. Golden;
 • 4. Koppar;
 • 5. Röd;
 • 6. Violett;
 • 7. Brown;
 • 8. Pearl (blå).

Nummerkoden kan bestå av två, tre och ibland fyra siffror (till exempel 10.13 - ljusblond beige (ashy + golden = beige).

Den tredje och fjärde siffran är också från "nyans" -skalan. De betecknar en ytterligare nyans, vilken i färg är vanligtvis två gånger mindre än huvudskuggan. Om 2 och 3 siffror är desamma ska vi tala om intensiteten hos pigmentet som finns i det.

Till exempel anger "kod" på 1-0 eller 1,00 på förpackningen att den är en ren svart naturlig färg, 1-1, 1.10, 1.01, 1/0, 1/00 ​​är svart med en kall askaska.

Problemet är att inte alla tillverkare använder en standard internationell skala för märkning av bläck. Vanligtvis utvecklar varje tillverkare sin egen palett med egna beteckningar. Exempelvis markerar vissa företag (till exempel Palette, Colorissimo) färger med alfanumeriska beteckningar. Vanligtvis används bokstäverna för att beteckna skugganas skala, men ibland för att beteckna de grundläggande tonerna.

Estel pofessional (Ryssland).

Palett av nyanser: 0-naturlig; 1 aska; 3 gyllene; 4 koppar; 5 rött; 6-violett; 7 bruna; 8 pärla.

Exempel: 6/7 - Ljusbrun, Brun.

Kaaral (Italien).

Palett: 0-naturlig; 1 aska; 2-violett; 3 gyllene; 4 koppar; 5-mahogny; 6 rött; 8 brun.

Exempel: 6/38 - Mörkblond, Guldbrun.

Schwarzkopf IGORA (Tyskland).

Palett: 0-naturlig; 1 sandre; 2 pärlor; 3-aska; 4 beige; 5 gyllene; 6 brun; 7 koppar; 8 rött; 9 lila.

Exempel: 7/77 - Blond, intensiv koppar (koppar-koppar).

3,2. Oxid (emulsion, som visar mjölk, oxygent)

För att fixa färgen finns en oxid, som, beroende på dess procent, ger en annan effekt. Den är endast avsedd för kemiska färgämnen (beständiga och icke-resistenta).

För enkel användning är koncentrationen av väteperoxid per liter bas angiven på flaskor med oxid. Till exempel betyder 1,5% att 15 ml väteperoxid är närvarande i 1 liter bas. Andra procentandelar av utvecklande emulsioner används också: 3%, 6%, 9% eller 12%.

Olika proportioner och procentandel av väteperoxid krävs för att skapa olika nyanser och effekter:

 • från 1,5% till 2,5% - för toning eller mild färgning;
 • 3% - för färgning i ton eller mörkare med 1 nivå används ibland för toning;
 • 6% - för färgning 1-2 nivåer lättare och för grått hår (bättre fast pigment (färg));
 • 9% - för förtydligande på nivå 2-3;
 • 12% - används med färgämnen av en speciell tändningsgrupp (11 och 12-serien) i förhållandet 1 till 2 (1 del färg och 2 delar oxid), förtydligande vid 3-4 nivåer.

4. Preliminär "diagnostik" vid val av färg

För en tydlig orientering i färger och nyanser producerar nästan varje tillverkare sina bord, vilket gör det möjligt att bestämma färgfärgen med noggrannhet.

Men man bör komma ihåg att nyanserna i bordet erhålls genom färgning av vita syntetfibrer. Därför kan resultatet inte sammanfalla, även om håret är ljust och ommålat.

Om färgen tidigare gjordes kan den slutliga färgen vara annorlunda än färgen i paletten. För att uppnå önskat resultat bör en preliminär "diagnos" göras.

diagnostik

Innan du väljer en viss nyans bör du svara på några mycket viktiga frågor:

 • Gör grått hår, och hur många av dem (0%, 25%, 50%, 75%, 100%).
 • Vad är din naturliga hårfärg (välj tonnivå på internationell nivå).
 • Vad är din färg nu, om krullarna var förmålade (du bör också välja tonnivån på skalan).
 • Hårets önskade färg (bestäm dess nivå).

5. Val av färgämne ommålat, färgat och grått hår

5,1. omålad

steg:

 • Bestäm din hårfärg.
 • Bestäm om önskad färg:
 • tändare med mer än 4 toner. För att uppnå önskad nyans måste du först tända håret eller använda färg som kan lysa mer än 4 toner. Glöm inte att när det blir lättare, åtminstone för 1 ton, uppstår en varm nyans (koppar eller yellowness), beroende på hårfärgsnivån.
 • tändare på 1-3 (maximalt 4) toner.
 • ton till ton, lägg till nyans. Det rekommenderas att ammoniakfria och toningfärger, liksom färgämnen av vegetabiliskt ursprung.
 • mörkare. Om du inte är säker på att färgen passar dig, använd inte ammoniakfärg (det tvättas ut).

Exempel (Estel):

1. Hårfärgen är 7,0 - blond.

2. Önskad färg 9.34 (enligt Estelle palett) - blont guldbrun.

Lösning: Estelle 9.34 färg ska blandas med 6% oxid (se avsnitt "oxid"), håll i 35 minuter. Om du har långt hår, målar du först längden och sedan rötterna. Och om kort, så omedelbart hela längden.

5,2. målat

steg:

 • Bestäm färgen på rötterna och längden.
 • Bestäm den önskade färgen (se tabellen).

- Först färgar rötterna, sedan längden;

- Lämplig utan ammoniakfärg.

- Måla längd, och sedan regrown rötter. Oxid 3%;

- Färgen tvättas snabbt på blekt hår;

- Ta inte nyanser av aska, på blond hårfärg blir grå.

- Det är bättre att inte riskera mörkare hår, använd ammoniakfri färg;

- Håll färgen under en viss tid, eftersom kan vara mörkare än förväntad färg.

- Det är lämpligt att måla snabbt, för en likformig färg;

- Använd inte kalla färger, på det blekta håret erhålls en grå färgton.

- Längden är färgad efter ett tag, rötterna;

- Används 6%, 9%, 12% oxid.

- Första rötterna är färgade, sedan längd;

- Används 3%, 6%, 9% oxid. Extremt sällan 12%.

- Gör en syra eller sprängningstvätt;

- Det rekommenderas inte att ändra hårfärgen för mycket. kan brinna hår.

- Idealisk för toning hårtoner skum, schampon och färger;

- Om du vill ha lite ljusare färgar du håret med 6% oxid. På 9% på egen risk.

Exempel (Estel):

1. Växta rötter 6,0 - mörkblond, längd 9,3 - guldblond.

2. Önskad färg 6,7- mörkblond, choklad.

Lösning: Estelle 6,7 färg blandad med 3% oxid. Måla över längden först och sedan rötterna. Håll i 35 minuter.

5,3. grå

Vid färgning av grått hår måste du ta hänsyn till många nyanser.

 • Om du har upp till 50% grått hår rekommenderas ammoniakfärger från nivå 7 och mörkare med oxid 6% (detta är fallet om din naturliga färg är mörk). Samt ett bra alternativ - markera.
 • Om du har från 50 till 80% grått hår, rekommenderar vi färger från nivå 9 till 7 (när rötterna växer, grå hår kommer inte att synas). Markeringen är också lämplig. Du bör inte ta väldigt varma nyanser. Oxid passar från 6% till 9%.
 • Om du har 80 till 100% grått hår rekommenderas färgämnen från de ljusaste till 8 nivåerna. Du kan helt enkelt lägga nyans med färgton, skum etc. Eliminera mörka och ljusa färger!

5,4. Tabell över uppskattningar och granskning av färger (baserat på personlig erfarenhet)

6. Viktiga rekommendationer

Många erfarna stylister och frisörer rekommenderar att man utför den första färgen i salonger och frisörsalonger. Befälhavaren kommer inte bara att hjälpa till med valet av önskad ton och skugga, men också korrekt måla.

Ytterligare manipuleringar kan utföras hemma av dig själv:

 • Var försiktig med att ändra hårfärgen som tidigare färgats med henna, basma eller andra naturliga färgämnen. När man applicerar konstgjorda färgämnen för att förutsäga är resultatet nästan omöjligt.
 • Lightening svart hår är omöjligt i en applikation. Gradvis applicering av lättare nyanser krävs. Till exempel, efter den svarta färgen måste du måla i mörk kastanj, sedan mörkbrun, blond och så vidare. Endast i det här fallet kommer det att finnas en korrekt och förutsägbar förtydligande.
 • Mycket ljusa nyanser bör appliceras endast på naturliga strängar. Artificiellt blekt hår kommer att skadas ännu mer.
 • För att måla grått hår skulle det bästa valet vara naturliga nyanser.
 • Färgat hår på något sätt kräver ökad uppmärksamhet och vård före, under och efter färdigställandet av målningsprocessen. För pigmentets bästa penetration och för att få ett stabilt och enhetligt resultat är det värt att på förhand utföra ett antal förfaranden för att återställa hårets jämnhet.
 • Behöver alltid vara uppmärksam på hållbarheten. Verktyg med utgångsdatum kan orsaka signifikant skada på håret eller ändra grundtonen utan igenkännande.
 • Det är aldrig för sent att experimentera med hårfärg, men kanterna av orsaken måste respekteras. Vid färgning är det värt att uppmärksamma åldern, längden på trådarna, den ursprungliga tonen och det övergripande utseendet, så att den nya nyansen harmoniskt passar in i den nybildade bilden och inte motsäger den.

Hur man väljer hårfärg

ELLE ger råd om valet av färgämnen.

För omvandlingen går inte nödvändigtvis till salongen. Du kan byta hårfärg själv hemma. ELLE-manualen innehåller de grundläggande reglerna för att välja hårfärg så att skönhetsexperimentet sannolikt kommer att sluta till din fördel. Om du inte vet hur man väljer hårfärg och färg, gå till affären för att köpa färgämne med professionella konsulter. Specialisten hjälper dig att bestämma din naturliga färg, relatera den till önskat och erbjuda den mest exakta färgen av färg. Om det inte finns någon konsult och du måste lita på din egen styrka, så nedan är några viktiga rekommendationer.

Hur man väljer en nyans

Välj inte skuggan av färg, med fokus på någon annan. Ta en kändis frisyr till stylisten och fråga henne att upprepa det på ditt huvud är en sak. Men man bör komma ihåg att välja färg med tanke på att det går Melania Trump, vilket betyder att det passar dig, är farligt. Undersök din färgtyp för att hitta den lämpligaste färgen på hårfärg.

När du köper färg, jämför inte dig med kampanjmodellen på paketet. Attraktiva kampanjbilder med flera lag retuschering är ofta långt ifrån det slutliga färgalternativet. På baksidan av färgpaketet finns det ofta ett bord av toner som är mer eller mindre nära verkligheten. I instruktionerna indikerar färgtillverkaren ofta resultatet som kommer att erhållas efter färgning. Det är den här informationen - och inte reklambilderna - som är viktigt för att välja färgens färg.

Ny hårfärg bör vara i harmoni med hudton. Ägare av huden varma färger lämplig färg med guldfärg. För flickor med "kall" hudtyp är platina blond, mörk kastanj, vinodling och plommon nyanser lämpliga.

Samma regel gäller för ögonen. Människor med bruna, gröna nyanser av ögonen är mycket kastanj och gyllene nyanser med röd eller röd nyans. Ägare av grå och blå ögon föredrar kalla päron nyanser.

Märkningstabell

För att inte bli förvirrad, hur man väljer hårfärg, studera märkningen. På hårfärgspaketet kan du hitta siffrorna som den professionella kan lätt avkoda och den vanliga köparen förstår inte alls. Dessa siffror indikerar färgens ton, nyans och färg. Det första numret anger djupet av färgtonen, den andra (huvud) - huvudfärgen, den tredje - en ytterligare nyans.

Det finns tio huvudfärger i paletten, plus eller minus flera färger för varje märke. 1: svart; 2: mörkbrun; 3: medium brun; 4: ljusbrun, 5: mörkblond, 6: mediumblondin, 7: ljusblondin, 8: mediumblondin, 9: ljusblondin, 10: platinblondin.

Nyanser lite mindre: 1: Naturlig, 2: Ashy, 3: Gyllene, 4: Koppar, 5: Röd, 6: Lila, 7: Brun, 8: Pärlemor.

Beroende på syftet med färgning är det klart vilket hårfärg som är bättre att välja. Läs noga färgämnesammansättningen för ammoniakhalten. Ammoniakfärg belägger effektivt grå hår, men på naturligt hår kan det ge en överraskning och ändra färg ganska dramatiskt. Om färgens syfte är att bibehålla färg, uppdatera bilden och lägga till nya höjdpunkter, då är det bättre att välja mer mjuka bläck utan ammoniak.

Det är viktigt att veta att ju mer grått hår, desto ljusare blir den resulterande nyansen. Detsamma gäller för vuxna grå rötter.

Om du letar efter färg för hårfärg i hemmet och inte vet vilken du ska välja ska du köpa en ljusare nyans. Det är mycket lättare att lätta håret och korrigera nyans och lämna en ny ton från en ljusskala.

Många som vågade först på självfärgning, bryr sig om hur man väljer hårfärg och räddar dem under proceduren. Kemiska hårfärger är permanenta och halvvariga. Skillnaden är att permanenta färgämnen tränger djupt in i håret och garanterar varaktig färgning i vilken nyans som helst. Halvvariga färgämnen har en säkrare komposition (utan ammoniak, väteperoxid), de är mindre skadliga för hårets hälsa, men de kan inte skryta med rekordbrytande motstånd.

Transformation till en helt ny nyans är bättre att börja med halvfast färg som kommer att tvättas efter 30 shampooingprocedurer. Den här tiden kommer att räcka för att förstå om du tyckte om den nya nyansen, i vilka färggraderingar du känner dig bättre och är du redo att fortsätta experimentet.

Se alltid på utgångsdatumet för den färg som anges på förpackningen, öppna rör och oanvända under månaden ska färgrör slängas ut. Förfallna färgämnen kan ge en obehaglig överraskning.

Förberedelse för färgning

På dagen före färgning rekommenderar experter att testa för en allergisk reaktion. Även om du inte använder färgen av ett varumärke för första gången och helt litar på det, kan du inte säkert veta vilken komposition som finns i paketet, om alla normer för säker lagring och transport har observerats. Det räcker att lägga några droppar färg på huden inuti armbågen för att se om det kommer att finnas en allergisk reaktion eller ej. Om rodnad och klåda inte observeras är allt i ordning och du kan fortsätta att färgas.

Håll dig till de tillfälliga rekommendationer som anges på paketet. Genom att hålla färgen på håret ökar du delvis skuggan, men i själva verket med egen hand förvärrar hårets tillstånd.

Det är bättre att tvätta bort mörka nyanser (särskilt äggplantor) lite tidigare, för att inte få färgen på saga enhörningen. Observera tiden vid färgning och försök att applicera färg snabbt. Kom ihåg att hårda tjocka hårfläckar är längre än tunna och mjuka.

Hurst Shkulev Publishing

Moskva, st. Shabolovka, hus 31b, 6: e ingången (ingång från hästbanan)

Hur man väljer rätt hårfärg

Vilken hårfärg att välja - inte den enklaste frågan med den nuvarande sorten av märken, märken och alla slags nyanser. Men vi kommer att hjälpa kvinnor i denna svåra uppgift genom att berätta alla nyanser för att välja rätt hårfärg, inklusive för lätta och framhäva.

Det är trots allt osannolikt att en kvinna över 25 år som inte skulle ändra färgen eller skuggan av hennes hår åtminstone en gång kunde hittas i staden. Även om kvinnan inte färgade håret i salongen, med professionell färg, så brukade hon naturligtvis skugga, mousses, skum. Och äldre generationens damer älskar särskilt Henna och dess kombination med basma, som traditionellt inte litar på kemiska färgämnen, med tanke på att allting naturligt är bättre.

Alla färger är uppdelade i tre stora typer: kemiska, fysiska och naturliga. Överväga i detalj var och en av dessa arter.

Kemiska färger

Allt som säljs i en vanlig kosmetisk butik finns i ljusa lådor och har de mest populära färgerna - det här är naturligtvis kemiska färgämnen. De har alla samma princip: färgämnet reagerar med ett oxidationsmedel baserat på väteperoxid. På grund av detta är krullarna målade på ett eller annat sätt. De används för toning, markering och lätta tjejer som vill bli blondiner. Kemiska färgämnen kan göra ditt hår ljust brunt, och rött, och någon annan färg, gör grått hår ljust och vackert.

Fysiska färger

Dessa är tillfälliga färgämnen. Sådana medel fungerar i mycket begränsad tid - de tvättas bort efter den andra eller tredje tvätten av huvudet. Men deras palett är helt enkelt fantastiskt - och ljusbrun, och röd, och någon annan.

Betydelsen av deras användning är att överraska någon med mångfärgade strängar, sticka ut från mängden. Och hela tiden så människor planerar inte att gå. Skandalösa tonåringar och kändisar brukar använda dem, vilket ger en intressant ton till håret - en mängd ljusa och skrikande färger, paletten i dessa färger innehåller ganska mycket. För gråa trådar använder dem ingen mening.

Naturfärger

Naturliga färger inkluderar först och främst den berömda orientaliska hennaen och basma. De kan inte bara ge håret en röd eller svart ton, men också stärka dem. Vissa kvinnor använder henna för att stärka och tona deras hår i en röd färg.

Även för naturliga färger kan man räkna med starkt tebröd, kaffe, avkok av lökskal, vilket ger håret gyllene nyanser. Citronsaft och kamillextrakt är upplysta och ekbark och ädelbärsinfusion ger håret mörka nyanser.

Men för att uppnå ett märkbart resultat är det nödvändigt att genomföra flera färgprocedurer. Det tar mycket tid, vilket aldrig är tillräckligt. Rött hår i svart, de kommer säkert inte att vända. För det andra kan ingen förutse resultatet av en sådan färgning med noggrannhet. Vilken färg får du - kanske inte rätt nyans. Ingen expert ger här en garanterad prognos. För grått hår att använda dem är värdelöst.

Det är för målning att välja rätt sätt med ett mer garanterat resultat, testat i laboratorier som har en omfattande palett av färger.

Persistensnivåer

Varje hårfärg har sin egen specifika resistansnivå. Det är från denna nivå beror på hur länge denna färg på håret kommer att vara. Det finns 4 nivåer:

Nivå 0 - tillfälliga färger. Färg i taget. Mycket kort. Oxideraren innehåller inte.

Nivå 1 - nyans. Ge en viss ton till tiden.

Nivå 2 - halvfasta färger. Lämplig för toning.

Nivå 3 - resistenta (permanenta) hårfärgprodukter. Många färger och nyanser.

Överväg dem bättre i detalj, för att göra det tydligare.

Tillfällig (fysisk) färg

De har en stor och varierad färgpalett. Det är bland dessa färger att du kan hitta smaragdgrön och giftig rosa. De är enkla och lätta att använda, inget särskilt skydd krävs. De kan göra en blond ängel till en brinnande svart gypsy för en kväll.

instabil

Dessa är tintsalmer, mousses och andra kosmetika. De kan bara ge den önskade tonen till den ursprungliga hårfärgen, men ändrar inte den till en annan. För förtydligande och belysning används de inte. Därför, om din hårfärg i princip passar dig, men jag vill ha mer ljusstyrka eller tillägga, säg en rödaktig eller blond nyans, då kommer en palett av instabila färger att hjälpa dig. De tvättas ganska snabbt - för 6-8 besök i duschen. Men på bekostnad av toning kan de helt ändra bilden och ge håret ett intressant ljud ett tag.

Men tintmedel kan i de flesta fall inte klara av mörkt hår - för sådant hår är bättre att använda kemiska färgämnen. För grått hår är de inte heller lämpliga. Paletten av sådana medel är inte rik nog.

Genomsnittlig nivå

Sådana färger är ganska vanliga i den moderna frisörindustrin. De kan måla över och grått hår i olika färger, men i en begränsad tid - med grått hår, tyvärr, tvättas alltid målaren först. Paletten på dessa medel är omfattande - det finns mycket att välja mellan. Till exempel, med en blond ton för blondiner är en bra lösning.

Sådana medel är inte för skadliga alternativ än den tredje resistenta gruppen, därför är det ibland bättre att använda dem. Men resultatet av målningen kommer inte vara för lång och ihållande, särskilt för grå hår. För en liten förtydligande och markering kan de användas - paletten tillåter.

ihållande

Dessa är de mest populära färgerna. De består av en oxidator och ett rör av färg. Deras färger är de mest olika, naturliga nyanserna råder. Om du färgar håret med liknande permanenta färger, se till att du regelbundet använder balm och gör närande maskor. De har en omfattande palett - du kan välja några nyanser och färger - till exempel ljusbrun eller något röd ton för blondiner - en bra lösning.

I allmänhet håller färgen på håret under lång tid. De kan användas för toning.

Motståndskraftig färg kallas också permanent. Det är permanent. De är lämpliga för att markera och förvandla brunetter till blondiner, eftersom de innehåller en oxidator.

Hur man väljer hårfärg

 • Om du bestämmer dig för att ändra hårets färg drastiskt, till exempel ljusbrun till röd, välj sedan en bättre resistent färg. Du kan rådgöra med säljaren i butiken om motståndskraften hos de representerade varumärkena.
 • Motståndskraftiga verktyg är lämpliga för att markera och instabila - för toning.
 • Tänk på att om en lyxig platinblond ryms på lådan betyder det inte att du kommer att ha exakt densamma. Även om färgpalett är omfattande finns det fortfarande begränsningar.
 • Lådan visar den perfekta färgen. Med hjälp av en enkel låda med en budgetfärg är den här färgen inte en dröm att få.
 • För grå hår, välj den mest resistenta färgen.
 • Om dina planer inte innehåller en dramatisk förändring i utseende, välj en toning shampoo för toning eller en tillfällig färg till att börja med. Under flera sådana experiment kan du själv välja den lämpligaste färgen.
 • Läs noga kompositionen. Det är särskilt viktigt att känna till procentandelskompositionen av väteperoxid, som ingår i oxidationsmedlet. Det bästa peroxidinnehållet är från 6 till 9 procent. Men för att lyfta fram är det viktigt att denna procentandel är tillräckligt stor.
 • Nu finns det föreningar helt utan ammoniak. De är dyrare, men enligt tillverkarna fungerar de på ett säkert sätt, målar på ett pålitligt sätt över grå hår och byter ton. De kan även användas för att markera. I detta fall innefattar inte färgen ett oxidationsmedel.
 • Det skulle vara bra om det finns eteriska oljor, vitaminer, proteiner, flytande silke i kompositionen. Användningen av sådana verktyg, inklusive för toning - detta är korrekt.
 • Om du hittar i kompositionen av tungmetaller som kvicksilver, bly eller zink - det här är en bra anledning att överge köpet. Även för att göra en rödaktig ton grå hår kan vara tillgänglig med ljusa färger.
 • Se till att utgångsdatumet ännu inte har kommit ut. Om du färgar håret med ett verktyg som redan har passerat kan resultatet bli ostabilt eller chocka dig med en oförklarlig nyans - färgpalett kan inte garantera resultatet i det här fallet.

Hur man väljer hårfärg

Hälsningar! Varför är det värt att färga hår? Vad betyder siffrorna på hårfärgskassan? Är ammoniak så hemskt? Vad är minus av icke-ammoniakfärger? Hur väljer man färg och oxiderande emulsion?

När jag vill färga mitt hår i en viss färg, oavsett den naturliga nyansen, har jag inga frågor. Jag vill ha "Fiery-Red" - Jag köper en låda med rätt bild. På huvudet "Fire" - jag är nöjd.
Men rödhåriga har stört mig länge. Och jag kan inte färga mitt hår. Jag har fallet när färgat hår är bättre än naturligt. Varför? På grund av strukturen

Mitt hår är slaviskt typ. Tunn. Tryck ner. Mycket bleknar i solen, från vilken de blir porösa, torra, förlorar glans och elasticitet, kan inte stylas, elektrifieras.
Så hår behöver extra täckning. Och färgläggning är ett av sparningsalternativen. Det ger färg, glans och densitet. Allt annat: Solskydd, hydratisering är en fråga om daglig vård.
Men hur man väljer hårfärgen?

Jag målar mitt hår från 14 år och jag vet från erfarenhet att den bästa artisten är Nature. Den lämpligaste hårfärgen är din egen. Förutsatt att kroppen är frisk, är maten balanserad, vården väljs perfekt. Friskt hår glänsande, rika färger, elastiska, smula. Men vad händer om barndomen är lång förbi och håret saknar briljans och färgmättnad? Eller försök med färg som sätts i en "tricolor"? Många väljer färgning "i sin egen färg." Jag bestämde mig för att göra det.
Och här är frågan: "Vad är min färg?"

Från oktober 15 till april 16 färgade jag inte mitt hår och på grund av väderförhållanden berörde inte solen dem. Jag växte 7-9 cm i min färg. Jag såg honom. Jag gillade färgen.

Korrekta bestämma hårfärgen kommer att hjälpa två saker:
- dagsljus
- Skala av nyanser.
I teorin är skalan "internationell", det vill säga för alla färger. Men varje tillverkare har sina egna tankar om färg. I klassisk skala är 10 toner, var 1 den mörkaste (svarta) och 10 den ljusaste (vita / väldigt ljusa blondan).
Dessa är de mycket siffror som visas på lacklådan. Den första siffran är tonnivån. Eller djupet av tonen.

I solen verkar det som om jag har en solid "sex". Men med att ha applicerat en palett av nyanser till mitt huvud, slutade frisören: "Den sjunde nivån".
På ett av forumen för frisörer läste jag denna åsikt:
Det verkar alltid för oss att vår hårfärg är mörkare än den egentligen är. Om en tjej säger att hennes naturliga bas är "åtta", har hon sannolikt en 9 ton. Så, jag växte min färg och fick reda på att det är den sjunde nivån.

Efter den första siffran, som berättar om tonnivån, ser vi den andra på lådan. Vad pratar hon om? Och det här är en färgnyans.
Om du färgar ditt hår, då med "speciell. effekter "och bara måla i naturlig färg är inte intressant. Dessutom har jag fått höra många gånger att jag har mycket gul pigment. Vad betyder detta? Detta är min färg nyans. Gul eller "gyllene" är - 3. Vad mer är det?
4 - koppar (röd) *
5 - mahogny (lila) *
6 - röd *
* beror på tillverkaren
Kaaral 6,38 färgämnen är till exempel mörkblonda guldbruna.

Hårfärg är varm, kall och neutral.
Du kan inte gå fel om du väljer en nyans enligt din färgtyp. Färgtyper är också indelade i varma / kalla / neutrala. Hur hittar du det? På många sätt. Den enklaste färgen på venerna på händerna (på handleden, på armbågens inverkan. Insidan).
Om venerna är gröna, det här är en varm färgtyp - välj varma eller neutrala nyanser.
Om blåkall färgtyp, cool eller neutral nyanser.
Om inte klart blå eller grön, men något mellan neutralt.
Jag har till exempel en blandad, neutral typ. Jag gillar varma och naturliga nyanser av hår. Kallt är också bra, men bara i december och februari, medan fräknarna är borta och huden är vit som papper.

Med eller utan ammoniak?
Ammoniak ger en kemisk reaktion som sker i cortex, på grund av vilket ett pigment ändras till ett annat. Skämmer det bort håret? - ja. Men det är inte så läskigt. Det finns normer, standarder med vilka ammoniak i färgens sammansättning är mycket låg procentandel och tillåten mängd (volym). Och högkvalitativa färger innehåller inte bara ammoniak och färgämnen. Nu produceras färger med tillsatser som är användbara för hår. Penetrerar djupt in i håret (vid denna kemiska reaktion), dessa tillsatser tar hand om håret. Färgning blir försiktig. Och håret blir inte bara färg + mjukhet och glans.

Det som är klart dåligt i ammoniakfärger är deras obehagliga lukt. Han är hemsk. Speciellt om tillverkaren sparat på parfym.
Efterfrågan skapar utbudet. Och vi har ett stort urval av ammoniakfria färgämnen. De "stinker inte ammoniak". Och färgen tvättas snabbt av håret. Gör dessa färger försiktigt på håret? Ja, detsamma. Jag var vacker med ammoniak och utan. Och den enda skillnaden är hållbarhet.

Om inte ammoniak, vad då?
På grund av något bör färgning ske. I dessa färger ersätts ammoniak med monoetanolamin. Vad är bra? - Stink inte ammoniak. Vad är dåligt? - Det är mycket svårt att tvätta håret.
Ammoniak tvättas relativt lätt av håret. För detta finns speciella pH-stabiliserande schampon. Monoetanolamin är inte så lätt att ta bort från håret. Och kvar i dem, han fortsätter att oxidera håret, det är att förstöra dem! Under en lång, lång tid, varefter håret blir torrt, poröst, tråkigt och sprött.
Jag vet inte, kanske finns det redan schampon som kan hantera detta reagens)

För mig själv väljer jag naturligtvis målar med ammoniak. För utan ammoniak håller färgen på mitt hår högst 3 veckor. Och att måla längden så ofta är jag inte redo.


Hur man väljer oxid?
Genom att köpa färg från massmarknaden väljer vi inte oxid. I dessa färger är han alltid 6%. Är det nödvändigt?
Ju högre andel, desto starkare påverkar håret.
Frisörer varierar denna procentsats beroende på önskad färg, initialt nyans och hårets tillstånd.

Den lägsta procentsatsen används för att tona tidigare målat hår. För att uppdatera färgen. Eller för färglös toning, vilket ger samma densitet, glans och mjukhet och samtidigt ändrar inte färg. Olika tillverkare har återigen olika indikatorer. I Londa är det till exempel 1,9%. Kaaral - 1,8%.

Procentandelen är högre, vanligtvis 3%, för färgning på färgning. Detta innebär utan förtydligande. Kan vara mörkare, lättare - nej. Detta är tillräckligt för färgning hemma.
För övrigt ljusar färgen inte färgen.

Därefter samma 6%, som framgångsrikt används i massfärger. För att klargöra en naturlig nyans av hår på en nivå. Återigen måste vi ta hänsyn till tillverkarens olika egenskaper.

En hög andel är 9%. För avklaring på 2 toner.

Och den högsta procentsatsen är 12%. Ljus upp till 5 toner. För blondiner. Jag använder den för färgning med ljusande färg.
Londacolor "Resistent färgning" 10-12 rad. Super Blonds. Jag målar håret för min mamma. Naturlig bas 1. Nästan allt hår är grått. Vi använder 12 ton och den högsta oxiden är 12%. Gör inte det här! Jag råder dig att bli professionell. hår lysa upp. 12 ton, vi får förstås inte. 8-9 är ganska. Gråt hår "försvinner", min mamma är nöjd. Det betyder att vi lyser och färgar håret samtidigt. Utan användning av ljuspulver.

På emulsionen indikeras en annan indikator såsom vol. Till exempel vol. 20 (6%). Vad betyder detta? Det betyder att för 1 kg. oxid står för 20 liter. Atomsyre som brinner ut efter 40 minuter. Syre kommer att brinna och ammoniak kommer att börja sticka ut. Även i icke-ammoniakfärger.
Om hårfärgning "ton-på-ton" passerar strikt enligt instruktionerna, bör du inte tänka på det alls. Anvisningarna anger alltid proportionerna av färgämnet och oxiden, till exempel 1: 1,5 och exponeringstiden. För "rötterna" på en gång, för den tidigare målade - en annan. Och den totala exponeringstiden, varefter färgen måste tvättas av håret.
Denna information är här endast för referens. Om du tänker på komplex färgning är det bättre att kontakta mästaren.

Och eftersom jag en gång målade i svart påminner jag dig:
Mary_Nec 30 mars 2016 10:57
Jag tänkte också en gång att svartfärgat hår ser tjockare ut. Det är inte så mycket färgen som i färgen själv. Färg gör håret tjockare. Men sedan myntets baksida. När resistent färgning artificiellt pigment går in i en kemisk reaktion med en naturlig, ändrar den. Och när färgen tvättas bort tvättas alla dessa förändrade pigment ut ur håret. Och håret tvärtom blir tunnare än det var innan färgning.
Slitstark svartfärg tvättas inte alls. Därför är med varje färgning hår tjockare och tjockare.
Vackert och friskt hår för digNästa Artikel
Vilken färg att lätta håret utan yellowness - de professionella hemligheterna