Vad är det bästa hårfärgen?


Idag fylls disken av kosmetikaffärer med ett brett utbud av hårfärgprodukter. Och det är ganska svårt för kunderna att förstå varans olika varor för att bestämma vilken produkt - professionell eller vanlig, att föredra.

Det bästa hårfärgen bör uppfylla olika krav. För att vara tillräckligt resistent är det bra att ligga på håret och ha en minimal traumatisk effekt på trådarna. Professionell kosmetisk uppfyller dessa krav mer, vilket framgår av många undersökningar och kundrecensioner. Låt oss ta reda på vilket hårfärg är bättre, och hur man väljer rätt färgverktyg.

Professionella färger: egenskaper och sorter

Alla hårfärger kan delas in i tre huvudkategorier:

 1. Motståndskraftig färg;
 2. Semiproof färgämnen;
 3. Färgmedel.

Hållbar färg. Denna grupp är i sin tur indelad i 2 undergrupper: permanent och halvvarig.

 • Ammoniak och väteperoxid finns i permanenta färger. Detta komplex av aktiva substanser och är ansvarig för färgstabiliteten. Väteperoxid lyser aktivt hårets naturliga pigment och ammoniak säkerställer penetrationen av färgkomponenten i hårets axel. Med hjälp av permanent färg kan du radikalt ändra hårfärgen och helt eliminera grått hår, vilket ger håret en rik färg. Sådan färgning är ganska resistent, färgen tvättar inte under en lång tid och förlorar inte ljusstyrkan. Samtidigt förstörs de aggressiva verkningarna av de aktiva substanserna hårets struktur, de blir tråkiga, torra och livlösa.
 • Halvvariga färgämnen påverkar håret mycket noggrant, men deras effekt är inte lika långlivad. Därför kallas de ofta färgtoner, eftersom de kan uppdatera den huvudsakliga hårfärgen väl eller byta den till 1-2 toner. Sådana färgämnen innehåller inte väteperoxid, därför är de inte lämpliga för lättnad, de kan måla grått hår om deras antal inte överstiger 50%.
 • Halvbeständiga färgämnen anses vara det säkraste håret. De ger en vacker och jämn skugga, men kan inte radikalt ändra färg eller högkvalitativ färg över grå hår, eftersom de innehåller minsta mängd ammoniak. Till följd av avsaknaden av skadlig effekt förblir strängarna starka och friska.
 • Färgmedel. Sådana färgämnen innehåller inte alls ammoniak, vilket påverkar hållbarheten hos färgning. Färgen tvättas snabbt ut och den ursprungliga hårfärgen återkommer efter flera schamponeringsprocedurer. Sådana produkter ger emellertid en naturlig färgmättnad, och tack vare den säkra sammansättningen kan de användas oftare, behålla önskad nyans.

Hur man väljer en kvalitet, bra hårfärg?

Många av oss tycker om att titta på det riktigt populära programmet "Testköp". Dess skapare hjälper ryssarna att välja högkvalitativa varor. Ett av diagrammen i detta program var tillägnad professionella hårfärger. Under överföringen valdes flera prover av populära färgämnen och skickades till ett specialiserat laboratorium för forskning.

Som ett resultat visade det sig att det bästa hårfärgen i "Testköp" -programmet är professionella produkter från välkända kosmetiska märken L'Oreal och Cios. I samma program fick potentiella köpare instruktioner om hur man väljer rätt färgfärg. Så, när du väljer ett färgämne, följ några viktiga regler:

 • Innan du köper, gå till tillverkarens officiella hemsida, kolla in färgpalettens färg och välj det lämpliga alternativet för dig själv.
 • Försök att köpa hårfärg i specialiserade butiker av professionell kosmetika. Vid inköp, kontrollera integriteten av förpackningens täthet hos ett rör av färg. Dessutom måste paketet innehålla batchnummer. Om det behövs, begära ett intyg om överensstämmelse som garanterar äktheten och kvaliteten på produkterna.
 • Var uppmärksam på priset. Bra färg kan inte vara billigt! Professionella verktyg är 2 till 3 gånger dyrare än konventionella färgkompositioner.
 • När du väljer en färg, använd tjänster från en säljare-konsult, han borde berätta om alla nyanser om att använda denna produkt, dess sammansättning, styrkor och svagheter och hjälpa till att hitta det bästa alternativet i "priskvalitet" -förhållandet.

Välj ett färgämne enligt hårtyperna och dess tillstånd. Var uppmärksam på färgämnets sammansättning. Om håret är skadat och torrt, är det bättre att överge användningen av aggressiva, vidhängande färgämnen och gå för mjukare och mer skonsamma alternativ. I ett stort sortiment av kosmetika är det lätt att bli förvirrad, en professionell frisör - stylist eller vårt betyg på de bästa hårfärgerna som vi tar upp till er uppmärksamhet kan hjälpa till med ett val.

Granskning av de bästa hårfärgerna

Experter genomförde nyligen en undersökning bland 700 ryska kvinnor i olika åldrar. Syftet med studien är att ta reda på vilken är den bästa hårfärgen och vilka kända varumärken kvinnor föredrar.

Enligt undersökningsresultaten kom Garniers produkter överst, L'Oreal var andra och Schwarzkopf var på tredje plats. Låt oss dölja mer detaljerat om de grundläggande egenskaperna och fördelarna med de färgämnen som ingår i betyget på de mest populära kosmetika.

1. Garnier

Nutrisse Crème-serien. Det välkända kosmetiska företaget har utvecklat en rad färgämnen, vars palett representeras av 14 nyanser. Det är en hållbar grädfärg med en känslig krämig textur som underlättar appliceringen på håret. Färgämnets sammansättning innefattar fruktoljor, keratin och näringsämnen.

Den unika patenterade formeln skyddar väl mot uttorkning och bryr sig omsorgsfullt för hår och bibehåller sitt hälsosamma och strålande utseende. Inkluderat med färgen är en speciellt utformad balmvård med avokadoolja, vilket ger strängarna jämnhet, mjukhet och silkighet.

Creamfärg har en trevlig, känslig lukt och målar väl grått hår. Många kunder tror att dessa är de bästa hårfärgerna för blondiner. Och det är sant att i denna serie presenteras huvudsakligen mättade, naturliga nyanser (gyllene, blonda, koppar, honung).

Color Naturals. Verktygslinjen påverkar riken i olika nyanser (mer än 30) och hållbarhet. Färgens ljusstyrka försvinner inte ens 8 veckor efter färgning. En innovativ formulär av kosmetika skapad på basis av naturliga ingredienser - olivolja, karit och avokado. De ger näring till håret och behåller sin mjukhet och naturlig glans.

Olia-serien. Dessa är beständiga krämfärger, vars främsta fördel är avsaknaden av ammoniak och andra aggressiva ämnen. Paletten består av 25 olika toner. Den speciella formeln för färgämnen innehåller fyra naturliga oljor: kamelia, solros, passionflower och alba.

De ger intensiv hydrering, främjar djup penetration av färgpigmentet, släpper och tätar vågorna i skadat hår. Denna omfattande vård skapar effekten av laminering, skyddar håret effektivt mot skadliga effekter och garanterar 100% resultat av färgning.

2. L'Oreal

Preference-serien. Paletten av färgämnen från L'Oreal presenteras i mer än 30 nyanser. Dessa är de mest varierade alternativen - från ljusblond till rika röda och lysande svarta färger. Färger av denna serie ger vidhäftande färgning som upprätthåller färgmättnad upp till 8 veckor.

Mikrosfärer med pigment ger liknande hållbarhet, deras miniatyrstorlek gör det möjligt att penetrera djupt in i hårstrukturen och uppnå jämnhet och färgdjup. Sammansättningen av färgverktyg innefattar näringsämnen, vitaminkomplex och keratiner, som ger näring, fuktgivande och skydd av hår. Levereras med en vårdbalsam som fixar färgen och gör håret mjukt och hanterbart.

Casting Creme Gloss är en populär serie färgämnen bestående av 28 nyanser. Dessa är ammoniakfria färger som ger mest skonsam och mild färgning. Den speciella formeln med vård och näringskomponenter ger djup färg och samtidigt skyddar och stärker håret från utsidan och insidan.

Användningen av färg ger rika, ljusa färger och 100% grå hårfärgning samtidigt som hårhälsan upprätthålls. Produkter från denna serie är lätta att använda hemma. Deras ljusa, krämiga konsistens passar bra på håret och överskottet avlägsnas lätt.

Färgen luktar gott, flödar inte och tvättas endast efter 5-6 veckor. I förpackningen finns inbyggd balsam med royal gelé, vilket ger håret en jämn och glansig glans.

Excellence Creme-serien utmärker sig för sin maximala mjuka effekt, vilket uppnås tack vare ett speciellt skyddande serum. Det bör appliceras på håret omedelbart före färgning. Färgets huvudkomposition berikas med värdefulla pro-ceramider, som på ett tillförlitligt sätt förstärker håret och närnar det längs hela längden. Satsen innehåller även en balsam och en mask, de fixar resultatet av färgning och gör håret levande och glänsande.

3. Schwarzkopf

Viktig färgserie. Produkter från Schwarzkopf representeras av en rad ammoniakfria krämfärger baserade på naturliga växtkomponenter. De innehåller extrakt av vitt te och litchi, vilket garanterar mild färgning, näring och skydd av hår.

Som ett resultat är krullarna förvandlade, ser jämna och glänsande och glädje i en rik, djup färg. I denna serie presenteras mer än 20 olika nyanser.

Varje förpackning med färg kompletteras med en förstärkt balsam, som appliceras efter huvudfärgen, skyddar och förstärker håret säkert från rot till spets och gör det lydigt och voluminöst. Färgspektrumet är livligt och naturligt, valfri nyans är ganska resistent och håller på håret under ganska lång tid.

Perfekt Mousse. I denna serie av icke-ammoniakfärger presenteras 22 nyanser. De ger en djup, ljus färg och ger håret en lyxig, glansig glans. Kosmetika berikas med orkidé och sojabönekstrakter, som är ansvariga för att skydda och närma sig strängarna.

Produkterna i denna serie kännetecknas av deras ekonomiska användning och delikat, diskret arom. Färgen kommer med en speciell balm, vars volym är tillräcklig för att bearbeta även de längsta strängarna.

4. SYOS

Professionell prestation. Denna gräddgrå utvecklades av ett tyskt kosmetikföretag speciellt för effektiv hårfärgning hemma. För enkel användning är färgflaskorna utrustade med speciella applikatorer. Färgämnets sammansättning innefattar ett särskilt komplex av näringsämnen berikade med veteproteiner och provitaminer.

Färgpigmentet tränger djupt in i håraxeln, ger intensiv, bestående färgning och lång retention av mättad färg.

ProNature. Detta är det bästa professionella hårfärgen från varumärket SYOSS, eftersom det har ett minsta ammoniakinnehåll och garanterar en mild och försiktig vård. Paletten i denna serie innehåller 12 naturliga nyanser från en kall blond blond, till en glödande blå av svart.

Färgämnen innehåller en ökad koncentration av färgpigment, vilket säkerställer ljusstyrka och färgstabilitet, medan naturliga växtekstrakter av ginkgo och aloe vera återställer strukturen hos trådarna från insidan och säkerställer deras mättnad med vitaminer och näringskomponenter.

5. Wella

Beständig kräm - färger från företaget Vella är skapade på ett innovativt syrebasis, vilket garanterar långvarig bevarande av färgmättnad och ger mjukhet, elasticitet och naturlig glans av hår.

Kokosnötxtrakt, som ingår i produkten, omsluter varje hår med en osynlig biobeskyddande film som skyddar mot yttre och mekaniska influenser och stöder strängarnas hållfasthet och hälsa.

Färgens trevliga och känsliga konsistens gör det enkelt att fördela det över hela hårets längd, garanterar bestående färgning och skydd mot de skadliga effekterna av ultraviolett strålning.

6. Estelle (Estel)

Professional DeLuxe - en serie professionella färgämnen, som ger effektiv vård och skydd av hår. Färger av denna serie kan användas både för huvudfärgning och som färgämne.

Den patenterade formeln baserad på krom-energi-komplexet gör det möjligt att uppnå perfekt hårjustering, restaurering av deras struktur och skyddar strängarna från eventuella negativa effekter.

Efter färgning är håret starkt, mjukt och blir mättat med färg och livlig glans. Färgen är perfekt för att avlägsna grått hår, det är lätt att använda hemma, eftersom dess mjuka struktur gör det enkelt att applicera och jämnt fördela på strängarna.

7. Londa

Londacolor Professional är en färglinje med mikrosfärer som tränger djupt in i hårstrukturen och ger hållbarhet och ljusstyrka i färg. Produkter från Londa har det rikaste utbudet av färger.

Färgpaletten är representerad av mer än 90 olika nyanser, inklusive de mest otänkbara tonerna som kan tillfredsställa den rikaste fantasin. Färgämnena berikas med naturliga oljor och vaxer, vilket ger tillförlitligt skydd och vård och gör håret starkt, friskt och glänsande.

Lätt, krämig struktur säkerställer jämn applicering av färgämne, fyller fylligt grå hår, garanterar varaktiga resultat och lång hållbarhet av djup, mättad färg.

Recensioner om de bästa hårfärgerna bekräftar deras effektivitet och hållbarhet. Användarna är imponerade över det faktum att de bästa professionella färgerna inte bara ger en radikal färgförändring och komplett färgning av grått hår, utan också stöder hårets hälsa och skyddar dem från skadliga effekter.

Som ett resultat förändras hårets utseende dramatiskt, de ser välskötta, släta, starka och glänsande, lätta att kombinera och passar in i en frisyr.

Naturligtvis är allas preferenser olika, men bland produktens överflöd kan alla välja den produkt som bäst passar hårets typ och struktur och ger ett märkbart och varaktigt resultat av färgning.

Titta på videon: Vilken hårfärgning är bättre? Garnier, Syoss, Palette. översikt

Titta på videon: Berättelsen om mitt hår, hårfärg-jämförelse och mitt val

Ansökningsrecensioner

Granska №1

I flera år har jag använt L'Oreal hårfärger. De har en speciell serie produkter utan ammoniak, vilket är perfekt för mitt tunna och torra hår. Min färg är ljusblond, utan färgning, jag ser ut som en grå mus. Men efter att färgen just har förvandlats.

Jag väljer alltid glödande guld nyanser, vilket innebär att mitt hår ser bara lysande ut, och jag blir en mycket intressant blondin.

Färgen passar perfekt på håret, jag applicerar det själv, det orsakar inte irritation och strängarna ser välskötta och voluminösa ut. Naturligtvis är färgen utan ammoniak inte lika hållbar och snabbt tvättad, men den är säker och du kan tona håret oftare.

Granska nummer 2

Jag ständigt tonar mitt hår, för vilket jag bara använder professionella och högkvalitativa färgämnen. Färgproduktion i hytten hos hans fasta mästare. Hon rekommenderade dessa produkter till mig som det mest skonsamma och säkra håret för hälsan.

Jag föredrar produkter från företaget Schwarzkopf, deras färgområde är perfekt för mig. I produktlinjen hittade jag den perfekta nyansen för mig själv och de torkar hela tiden sitt hår i en guld-chokladton.

Färgen är ganska motståndskraftig, den har en delikat och känslig lukt, en balm appliceras på den, varefter håret börjar skina, som efter laminering. Som ett resultat är håret fullt av styrka och hälsa och ser bra ut.

Granska nummer 3

Nyligen upptäckt Estellefärg. Före detta färgade hon hela tiden håret med billig, genomhärdad färg, från vilken de blev torra och spröda, förlorade sin styrka och såg ut som en svamp.

Frisören rådde mig att läka mitt hår hemma med masker och sedan byta till färgning med professionella produkter från Estelle. För första gången färgade hennes hår med denna färg i salongen. Jag var nöjd med resultatet, mitt hår hade en vacker, rik färg och såg lyxig ut.

Det var en levande glans, de blev släta och mjuka. Nu ska jag använda Estelle hela tiden, och jag själv kommer att färga mitt hår hemma.

Hur man väljer hårfärg?

Hårfärg har varit känd sedan antiken. Forskare av arkeologer bevisar öppet att de gamla civilisationerna, precis som vi nu, följde deras skönhet och utseende. I Egypten, Rom och Grekland färgade tjejerna håret med naturliga naturliga ämnen som Basma och Henna. Slaviska folk älskade också att färga håret och ständigt förändrade sitt utseende. Våra mormor visste skönhetens hemligheter och använde lökskal, kamomill, svart te och mer. Men nu har allt förändrats enormt, det finns många tillverkare av hårfärger som erbjuder olika färgskärmar.

Det är värt att komma ihåg att färgämnet också kan orsaka allergi eller allvarlig irritation i hårbotten, i stället för en glans och hälsosamt hår. Vad ska man göra? Hur man väljer detta verktyg för hårfärg och får ett positivt resultat? Vi kommer att diskutera detta nedan.

Nästa tittar vi på:


Typer av hårfärger

Idag finns det tre typer hårfärgsprodukter:

Naturliga hårfärger

Naturliga färger inkluderar henna och basma, från växter får de ett pulver med tanniner och användbara eteriska oljor. Ett stort plus på dessa komponenter är att de inte bara färgar håret utan också stärker dem och ger dem ett levande och hälsosamt utseende. Vid färgning av blont hår med henna uppnås en rik röd nyans och om du färgar mörkt hår får du en kopparbrun färg. Du kan bara använda Basma med henna, eftersom färgen gör ditt hår mörkt, och om du använder basma utan henna kan du få gröntblått hår. Bristen på dessa färgämnen är att du kan få ett oväntat resultat, och hårfärgen kommer inte att vara den du har i åtanke. Det är bättre att skära en liten hårsträng och kontrollera färgen på den, speciellt om du har färgat ditt hår förut med en kemisk färg. När du uppnår ett positivt resultat kan du fortsätta att färga hela håret. Följ samma regler som anges på paketet.

Överdriv inte färgen och tvätta den noggrant i slutet av proceduren.

Om du tillbringade basma och henna, vänta några månader innan du färgar håret med ett kemiskt färgämne, ingen vet vad som kan hända med ditt hår. Utför ett experiment på hårsträngar och fortsätt sedan endast till färgning. En av de mest obehagliga nackdelarna med basma och henna är en liten färgskala, du kan inte göra ditt hår blont. Det är bäst att färga håret med dessa ingredienser med hjälp av en professionell, kontakta mästaren, och han kommer att göra allt efter behov. Oftast används naturliga färgämnen tillsammans med kemiska ämnen, till exempel vid behandling av hårrötter.

Kemiska hårfärger

Antalet färgtoner är fantastiskt, du kan välja absolut vilken som helst färg om du vill använda kemisk färgning. Färger fungerar tillsammans med väteperoxid och olika organiska föreningar av metaller: koppar, bly, silver, och så vidare. Kemiska medel anses oxidativa, innan färgning hår, blandas en oxidant och färgämne. I samband med reaktionen av element tränger de djupt in i hårstrukturen och färgar dem intensivt.

Trots det faktum att det finns många kemiska färger är krämfärger mycket populära. Allt detta beror på att de lätt målar över grå hår och är mycket lätta att applicera på hår. Det finns också halvt resistenta produkter som innehåller mycket mindre väteperoxid och ammoniak är frånvarande. Om du inte är säker på den nya hårfärgen är detta ett bra val för experiment. Om du inte gillar färgen är det okej när du tvätter håret flera gånger (5-10 gånger), färgen kommer helt och kommer inte att lämna några märken.

Fysiska hårfärger

Fysikaliskt färgämne är mycket lätt att tvätta bort, och allt på grund av att det inte kommer i kontakt med keratinhår. Hon kan inte gömma grått hår eller ändra färg till motsatsen, men du kan uppnå en ny nyans av hår. Hårskum, balm och schampon med färgämne är fysiska färgämnen och ammoniakfria produkter är de mest populära. Detta ämne tillåter inte fixering av färgämnet inuti håret. Trots det faktum att håret inte försämras och förblir frisk, kan du inte ge dem en bestående färg och kraftigt förändra den. Varje dag producerar tillverkare allt fler medel för att färga hår utan ammoniakinnehåll eller med lågt innehåll. I allt högre grad introduceras innovativa komponenter i sådana färger. Till exempel kan färgen vara en speciell gelfixare, helt säker för ditt hår.

Välja rätten

För att komma igång är att bestämma ditt mål, vilket resultat vill du uppnå? Om du vill gömma och måla över grått hår behöver du kemisk färg. Om du är blond och vill bli brunett, men om du bara vill lägga till en ny nyans i ditt hår och ändra din bild, fysiska målarfärger, alla slags balm, schampo och skinn, ändras det perfekt.

Vid färgning bör du veta att framgången med att måla i en viss färg beror på din hårfärg. Till exempel har mörkt hår mycket naturligt melaninpigment, så det blir svårare att färga det. I vilket fall som helst kommer färgen som avbildades på paketet att skilja sig markant från resultatet. Oftast på paketet finns bilder av möjliga resultat, bordet visar ungefär 4 färger som du kan få efter färgning. Ofta i skönhetssalongen finns det redan denna palett och ett bord där alla resultat visas för varje typ av hår, så det är lätt att bestämma och förstå vad som händer i slutet.

Under den första hårfärgningen behöver du inte försöka helt ändra färgen till motsatt, du borde känna färgens reaktion och ändra färgen med högst 2-3 färger. Faktum är att du kan byta mycket efter färgning, dina ögonbryn och hudfärg passar perfekt med naturlig hårfärg, men vad händer efter färgning? Ögonbryn kan bli mindre uttalad och ögonfransar blir alltför uttalade, du kan inte förändras för det bästa. Din hudfärg kan försämras, du blir mycket blek eller till och med gulaktig, så ta inte riskfyllda beslut. Du behöver inte vara ommålad från en blondin till en brunett utan råd från en make-up artist, det är inte i varje fall som du kan återgå till föregående hårfärg, och du måste gå med en ny hårfärg under mycket lång tid. Du kan kontakta en skönhetssalong och du väljer hårfärgen baserat på hudfärg och till och med ögonens färg och uttrycksförmåga, det här är det rätta beslutet i den här situationen. Inte varje brunett kan bli en attraktiv blondin, men en mästare kan ändra smink och öka eller minska uttrycksförmågan hos ögonbryn och ögonfransar. Under alla omständigheter, fortsätt inte en fullständig förändring av hårfärg, risken är för stor.

Tips för att välja ett professionellt hårfärg

Garnier Hårfärg

Tillbaka 1960 kom Garnier Color Naturals-färg till salu. Sedan dess är detta märke väldigt populärt bland det rättvisa könet, allt detta på grund av komforten i bruk. Tillverkaren tillhandahöll inte bara kvinnor med ett komplett sortiment av färger, utan lade även handskar till förpackningen för att bekvämt färga håret. Garnier kan gömma grå hår och helt ändra hårfärg.

Schwarzkopf Professionell Hårfärg

För närvarande är denna tillverkare ledande på marknaden. Alla hårvårdsprodukter och hårfärgämnen i detta företag är mycket högkvalitativa och praktiska att använda, och Schwarzkopf Brilliance-linjen blåste upp den ryska marknaden. Det är en av de bästa och mest populära färgerna i Ryssland.

Schwarzkopf Professional erbjuder kvinnor ett brett sortiment av hårfärgning, den nya Igora-linjen imponerar med sin kvalitet.

Igorakomplexet innehåller följande hårvårdsprodukter:

 • Igora Royal Absolutes Anti-Age är ett mycket motståndskraftigt färgämne som hjälper till att måla över grått hår och helt ändra hårfärgen motsatt. Innehåller vitamin B7, vilket ökar hårets styrka och ökar elasticiteten.
 • Schwarzkopf Igora Royal - hårfärg med mycket varaktig effekt.
 • Schwarzkopf Igora Vibrance - semi-permanent färgning av hårfärg.
 • Igora Royal fashionplus - hårfärg.
 • Schwarzkopf Igora Color Gloss - ett skum för hårvård med olika nyanser.

Mycket högkvalitativ färg för alla tillfällen. Det används av stylister och vanliga tjejer hemma. Du kan också hitta ett sätt att lätta på håret eller att ändra sin nyans. Alla produkter från denna tillverkare tränger djupt in i hårstrukturen och ger hållbar färgning.

Jag vill komplettera den här artikeln med ett användbart videoklipp, som berättar om valet av nyanser till hår.

Mer detaljerat om valet av färg av hårfärgämnen, vi berättade i artikeln: hur man väljer en nyans för hår. Vi rekommenderar också att du bekanta dig med de traditionella metoderna för vård av färgat hår.

Hur man väljer hårfärg

ELLE ger råd om valet av färgämnen.

För omvandlingen går inte nödvändigtvis till salongen. Du kan byta hårfärg själv hemma. ELLE-manualen innehåller de grundläggande reglerna för att välja hårfärg så att skönhetsexperimentet sannolikt kommer att sluta till din fördel. Om du inte vet hur man väljer hårfärg och färg, gå till affären för att köpa färgämne med professionella konsulter. Specialisten hjälper dig att bestämma din naturliga färg, relatera den till önskat och erbjuda den mest exakta färgen av färg. Om det inte finns någon konsult och du måste lita på din egen styrka, så nedan är några viktiga rekommendationer.

Hur man väljer en nyans

Välj inte skuggan av färg, med fokus på någon annan. Ta en kändis frisyr till stylisten och fråga henne att upprepa det på ditt huvud är en sak. Men man bör komma ihåg att välja färg med tanke på att det går Melania Trump, vilket betyder att det passar dig, är farligt. Undersök din färgtyp för att hitta den lämpligaste färgen på hårfärg.

När du köper färg, jämför inte dig med kampanjmodellen på paketet. Attraktiva kampanjbilder med flera lag retuschering är ofta långt ifrån det slutliga färgalternativet. På baksidan av färgpaketet finns det ofta ett bord av toner som är mer eller mindre nära verkligheten. I instruktionerna indikerar färgtillverkaren ofta resultatet som kommer att erhållas efter färgning. Det är den här informationen - och inte reklambilderna - som är viktigt för att välja färgens färg.

Ny hårfärg bör vara i harmoni med hudton. Ägare av huden varma färger lämplig färg med guldfärg. För flickor med "kall" hudtyp är platina blond, mörk kastanj, vinodling och plommon nyanser lämpliga.

Samma regel gäller för ögonen. Människor med bruna, gröna nyanser av ögonen är mycket kastanj och gyllene nyanser med röd eller röd nyans. Ägare av grå och blå ögon föredrar kalla päron nyanser.

Märkningstabell

För att inte bli förvirrad, hur man väljer hårfärg, studera märkningen. På hårfärgspaketet kan du hitta siffrorna som den professionella kan lätt avkoda och den vanliga köparen förstår inte alls. Dessa siffror indikerar färgens ton, nyans och färg. Det första numret anger djupet av färgtonen, den andra (huvud) - huvudfärgen, den tredje - en ytterligare nyans.

Det finns tio huvudfärger i paletten, plus eller minus flera färger för varje märke. 1: svart; 2: mörkbrun; 3: medium brun; 4: ljusbrun, 5: mörkblond, 6: mediumblondin, 7: ljusblondin, 8: mediumblondin, 9: ljusblondin, 10: platinblondin.

Nyanser lite mindre: 1: Naturlig, 2: Ashy, 3: Gyllene, 4: Koppar, 5: Röd, 6: Lila, 7: Brun, 8: Pärlemor.

Beroende på syftet med färgning är det klart vilket hårfärg som är bättre att välja. Läs noga färgämnesammansättningen för ammoniakhalten. Ammoniakfärg belägger effektivt grå hår, men på naturligt hår kan det ge en överraskning och ändra färg ganska dramatiskt. Om färgens syfte är att bibehålla färg, uppdatera bilden och lägga till nya höjdpunkter, då är det bättre att välja mer mjuka bläck utan ammoniak.

Det är viktigt att veta att ju mer grått hår, desto ljusare blir den resulterande nyansen. Detsamma gäller för vuxna grå rötter.

Om du letar efter färg för hårfärg i hemmet och inte vet vilken du ska välja ska du köpa en ljusare nyans. Det är mycket lättare att lätta håret och korrigera nyans och lämna en ny ton från en ljusskala.

Många som vågade först på självfärgning, bryr sig om hur man väljer hårfärg och räddar dem under proceduren. Kemiska hårfärger är permanenta och halvvariga. Skillnaden är att permanenta färgämnen tränger djupt in i håret och garanterar varaktig färgning i vilken nyans som helst. Halvvariga färgämnen har en säkrare komposition (utan ammoniak, väteperoxid), de är mindre skadliga för hårets hälsa, men de kan inte skryta med rekordbrytande motstånd.

Transformation till en helt ny nyans är bättre att börja med halvfast färg som kommer att tvättas efter 30 shampooingprocedurer. Den här tiden kommer att räcka för att förstå om du tyckte om den nya nyansen, i vilka färggraderingar du känner dig bättre och är du redo att fortsätta experimentet.

Se alltid på utgångsdatumet för den färg som anges på förpackningen, öppna rör och oanvända under månaden ska färgrör slängas ut. Förfallna färgämnen kan ge en obehaglig överraskning.

Förberedelse för färgning

På dagen före färgning rekommenderar experter att testa för en allergisk reaktion. Även om du inte använder färgen av ett varumärke för första gången och helt litar på det, kan du inte säkert veta vilken komposition som finns i paketet, om alla normer för säker lagring och transport har observerats. Det räcker att lägga några droppar färg på huden inuti armbågen för att se om det kommer att finnas en allergisk reaktion eller ej. Om rodnad och klåda inte observeras är allt i ordning och du kan fortsätta att färgas.

Håll dig till de tillfälliga rekommendationer som anges på paketet. Genom att hålla färgen på håret ökar du delvis skuggan, men i själva verket med egen hand förvärrar hårets tillstånd.

Det är bättre att tvätta bort mörka nyanser (särskilt äggplantor) lite tidigare, för att inte få färgen på saga enhörningen. Observera tiden vid färgning och försök att applicera färg snabbt. Kom ihåg att hårda tjocka hårfläckar är längre än tunna och mjuka.

Hurst Shkulev Publishing

Moskva, st. Shabolovka, hus 31b, 6: e ingången (ingång från hästbanan)

Hur man väljer färg för hårfärgning

Många tjejer tänker på vilken hårfärg som ska väljas före färgning så att den helt färgade strängarna, under lång tid för att hålla en ljus nyans och glans. För att välja rätt ton och färg, måste du bestämma din naturliga färg på lockar, ta reda på färgtypen av utseende. Detta är särskilt viktigt om håret har en röd glöd, nästan svart eller grå. Överväg hur man väljer hårfärg beroende på typ av utseende, deras struktur och det önskade resultatet efter färgning.

Bestämmer utseendet färgtyp innan du köper färg

För att välja rätt färgton och önskad färg måste du först bestämma den existerande färgtypen av hud, ögon och hår. Detta kan enkelt göras hemma och står vid spegeln. Däremot är det uppdelat i varmt och kallt och med namn - på vintern, vår, höst och sommar. Vid flickor av varm typ är huden vanligtvis brunbrun, brun, ögon grön eller brun. Dam av kallt färgtyp utmärks av mjölkaktig hud med blöda, blåa eller gråa ögon.

Färg typ höst

Sådana tjejer brukar ha rödaktig, rödaktig hårfärg med olika moduleringar: koppar, guld, kastanj. Du kan göra din nyans ljusare genom att välja en färgbehandling eller ändra den till en mörkare. Att välja rätt färg måste du välja när du köper en kastanj, koppar-guld, honung-karamellton. Lämplig för färgning enligt färgtyp och svart.

Färg typ vår

Sådana kvinnor är oftare ljusbruna, chokladkastanj eller bärnstensfärgade krullar, så färgen de behöver för att hämta ljusa nyanser. Lämplig för färgning av röd, gult, gyllene honungston, färgen på mjölk eller mörk choklad, brandy.

Färg typ sommar

Färgen på strängarna hos dessa kvinnor är oftast mus, smutsig, ask eller ljusblond. Det är bättre för dem att göra markering, markera enskilda krullningar i ansiktet, eller att välja någon nyans av blond för färgning. Asyton, platina, gyllene sand eller vit färg rekommenderas. Röd glöd ger ansiktet ett blekt uttryck, mörka färger av färger bör inte köpas heller.

Tsvetotip vinter

Det är lätt att välja hårfärg för en sådan färgtyp av tjejer. Deras hår är vanligtvis av mörka nyanser, närmare ljusbrun och svart. Lämplig för färgning av asfär, auburn eller kastanjetone, speciellt om din färg är naturlig.

Valet av färg på graden av motstånd

Efter att ha bestämt färgfärgen bör du också bestämma vilken grad av färgstabilitet att välja för hemfärgning. Enligt detta kriterium utmärks följande medel:

 • Permanent permanent - innehåller ammoniak och väteperoxid i kompositionen, vilket garanterar varaktig färg i flera veckor. Lämplig för dem som har sin nyans av ljusröd, kastanj, svart eller grå.
 • Professionell - innehåller speciella komponenter som förhindrar skador på strukturen vid ansökning av medel. Andelen ammoniak i dem minskar men detta påverkar inte den valda tonen och hållbarheten. Färgen varar från 3 till 5 veckor.

 • Semi-permanent (tonic) - väljs för att ändra tonen lite, med 2-3 positioner. Kan måla över högst 50% grått hår, innehåller inte peroxid och ammoniak. Det är bättre att köpa dem efter samråd med en frisör.
 • Halvsäker - Skada inte krullarnas struktur på grund av låg ammoniakhalt. Färg efter färgning blir ljusare, mer mättad.
 • Skuggning - det säkraste, om det tillämpas korrekt, enligt anvisningarna. Innehåller inte ammoniak, finns i form av balm, schampon. Lämplig för mörkt och blont hår, vilket ger en vacker nyans under en kort tid.
 • Naturligt (henna, basma, decoctions av örter, ekbark) - låter dig få en röd, guld eller svart färg utan att skada håret. Efter färgning kan håret ändra tonen till koppar, röd och röd, brun, beroende på receptet.
 • Populära och beprövade varumärken

  Stylister rekommenderar - det är bättre för hemfärgning att köpa färg från kända tillverkare som ansvarar för kvaliteten på sina produkter. Deras medel har instruktioner i ryska, engångshandskar, ampuller för blandning av oxidationsmedel och färgkomposition.

  För att korrekt applicera drogen måste du läsa fodret i förväg för att testa för allergier.

  Professionella rekommenderar följande märken:

  • "L'Oreal" - håller sin färg under lång tid, den har en balm som bryr sig om dig i en låda och överdriver inte hår.
  • "Garnier" - har en bred palett, vilken nyans som helst kvarstår länge. Lämplig för färgning i rött, brunt, askelt eller svart, innehåller inte ammoniak.
  • "Estel" - innehåller i sammansättningen av vitaminer, keratin, bryr sig om lockningar under färgning. Det är bäst att köpa det i närvaro av grått hår eller byta skugga med 2-3 toner.
  • "Vella" - populär på grund av den skonsamma kompositionen innehåller vitaminer och omsorgsserum.
  • "Palet" - ger en hållbar färg, älskad av blondiner för en rik ljuspalett.
  • "Sjöss" - anses vara en professionell färg, noga med att ta hand om strängarna. Bäst av allt kan du välja önskad nyans.

  Dekryptera numret på förpackningen med färg

  Det blir lättare för dem som drastiskt byter hårfärg för att bestämma mönstret på färgen. Men byte av 1-2 toner kräver noggrann studie av förpackningen, att hitta rätt nyans efter antal. Att förstå data är lätt om du vet vad som deklareras av siffror. Hitta en låda med lämplig färg i katalogen eller på butikshylla, ta hänsyn till följande.

  Den första siffran till punkten indikerar graden av färgmättnad. Ju mindre antal, desto mörkare är tonen:

  1. Black.
  2. Mycket mörk kastanj.
  3. Mörk kastanj (brun).
  4. Kastanjebrun (brun).
  5. Ljusbrun
  6. Mörkblondin.
  7. Brown.
  8. Lätt blont ton.
  9. Blond.
  10. Intensiv blond.

  Numren efter den första punkten är nyanser och graden av naturlighet hos färgen. De går från 0 till 8.

  1. Palett av naturliga nyanser.
  2. Askgrå.
  3. Pärlemor.
  4. Gyllene (gyllene).
  5. Koppar (röd färg).
  6. Röd (mahogny).
  7. Lila.
  8. Brun (kastanj).
  9. Choklad.

  Vanligtvis på rutan ser numreringen så här ut: 8.34 eller 9.1.

  Tips för att applicera färgämnesammansättning

  Välja rätt nyans för hemfärgning, du måste blanda det ordentligt och applicera det på ditt hår. Det är bekvämare att ta någon som assistent, köpa en speciell pensel, en kappa för att skydda mot färgfärger på kläder. Professionella råd:

  • Mörka strängar bör vara missfärgade först, annars kommer färgen inte "ta" dem. Denna regel är särskilt viktig för brunetter som vill få ljusa färger.
  • Om färgförändringen sker för första gången kan du måla en osynlig sträng. Så det kommer bli klart vad som händer i slutet.
  • Vid återfärgning applicera kompositionen endast på de vuxna rötterna, för att inte bränna strängarna och inte att överdriva dem.
  • Om det grå håret på huvudet lite, kan du välja mörka och svarta toner. Om mer än 30% - mörkbrun, kastanj kommer att göra. Om det finns mycket grå hår, blir det mycket svårt att måla dem själv. Det är bättre att göra detta med en erfaren mästare i stugan, för att undvika misstag.
  • När du köper färg, var uppmärksam på procentandelen ammoniak, väteperoxid. För ägare av skadade eller torkade trådar, spröda tips, är det bättre att använda ammoniakfria formuleringar och tennberedningar.
  • Att skriva på paketet sammanfaller inte alltid med slutresultatet, så det är viktigt att bestämma den naturliga färgen mest exakt, läs rekommendationerna på lådan.

  Efter alla dessa tips kan du enkelt välja rätt färg för kvalitet och färg, förvandla från en brunett eller brunhårig till en blond skönhet, nyans röd, blont hår, bli en dödlig dam med ljusa koppar eller ashy krullar.

  Regler för att välja hårfärg

  Sederzhanie:

  Hårfärg är en snabb och okomplicerad metod för att ändra utseendet. Någon vill gömma grått hår, någon vill korrigera den naturliga färgen, och någon gillar bara att byta. Den moderna kosmetiska industrin erbjuder ett stort utbud av olika produkter.

  Hur inte gå vilse i denna sorten? Jag hoppas att min detaljerade analys av färger hjälper dig att göra rätt val.

  1. Typer av hårfärger

  Grundprincipen för färgämnesavdelning är deras "ursprung".

  1,1. naturliga

  Denna grupp omfattar henna och basma, liksom extrakt av vissa växter - kamomill, burdock, lökskal, etc. Vissa produkter används också som färgämnen, till exempel citroner, te och kaffe. Ägare av någon nyans av hår kan välja den nödvändiga färgen från en mängd olika naturliga färger.

  Men naturliga nyanser har sina nackdelar. Den viktigaste av dessa är omöjligheten att förutsäga slutresultatet av färgning.

  Därför föredrar naturliga färgämnen att använda dem som vill antingen lägga lite på sin naturliga nyans, eller som inte vill använda kemiska färgämnen.

  1,2. fysiskt

  Konstruerad för frekvent användning. Färgämnen tränger inte djupt in i hårstrukturen, men täcker bara dem med en osynlig film. Dessa inkluderar tonade schampon, tonics och balms.

  På grund av deras inverkan får locken en rik färg och vacker glans, och filmen på deras yta är ett bra skydd mot yttre faktorer. Fysikaliska färgämnen tvättas snabbt av hårets yta och garanterar därför inte ett långvarigt resultat. Dessutom innehåller de inte ljussättningskomponenter, därför är de inte lämpliga för drastiska färgförändringar.

  1,3. kemisk

  Det finns två typer av kemiska hårfärger: beständiga och halvbeständiga. Sistnämnda är ibland förvirrad med fysiska, men det finns betydande skillnader mellan dessa medel. Halvbeständig, till skillnad från fysisk, tränger in i kretsens struktur, men inte så djup som resistent. Därför har de de bästa färgegenskaperna och tvättar inte så snabbt.

  Återkommande

  Ge penetrering av färgpigment djupt in i håret och därigenom säkerställa en bestående färgning i någon nyans. Sådana verktyg produceras oftast i en krämig form, såväl som i form av mousser, geler och masker. Stora tillverkare (Loreal, Schwarzkopf och andra) producerar olika linjer.

  Ofta läggs mjukgörare och vårdprodukter till sådana preparat. Detta är nödvändigt för att minska de skadliga effekterna av kemikalier, förhindra biverkningar och bevara hårets naturliga skönhet.

  semipermanent

  Innehåller inte ammoniak eller väteperoxid, eller dessa ämnen är närvarande i små kvantiteter. Följaktligen är dessa färgämnen mycket mindre skadliga för håret än resistenta. Men de har en stor nackdel: även om de håller på länge, försvinner de fortfarande med tiden. Förutom permanenta färger, produceras de i olika former.

  2. Nivån av hållbarhetsfärger

  På färgens sammansättning, dess "ursprung" och hur länge det kommer att vara kvar på håret, utan någon kännedom om kemi, är ganska svår att förstå. Detta kan bedömas av de uppgifter som anges på förpackningen.

  Motståndsnivåer indikeras i fyra punkter:

  • 0 - tillfällig;
  • 1 - instabil (nyans)
  • 2 - halvbeständig;
  • 3-resistent.

  2,1. Med nivå 0

  Tillfälliga färger är ett idealiskt verktyg för dem som inte är redo för kardinalförändringar, men vill experimentera lite med färg eller hitta rätt nyans. Sådana medel kan antingen helt färga håret eller ändra färg på enskilda strängar.

  De produceras i olika former - geler, mousser, sprayer, slaktkroppar och pulver. Det senare alternativet, förresten, erbjuds inte bara av företag som specialiserat sig på hårprodukter utan även av andra kosmetiska tillverkare, till exempel Oriflame, Avon, Dior, Lumene och andra. Dessutom är slaktkroppar praktiskt taget det enda färgämnet som kan användas för barn.

  fördelar:

  • stor och mångsidig färgpalett;
  • användarvänlighet;
  • skada inte håret
  • lätt att tvätta bort
  • hypoallergena (med undantag för fall av individuell intolerans).

  nackdelar:

  • kort varaktighet: Lätta "noll" produkter tvättas bort omedelbart eller efter andra eller tredje tvätten och intensiva som klarar maximalt 4-5 vattenprocedurer.
  • ljusa färger kan inte visas mycket bra på mörkt hår.

  2,2. Med nivå 1

  Den första gruppen innehåller ostabila eller färgfärger. De är utformade för att uppdatera de redan färgade trådarna, vilket ger en vacker underton till naturliga krullar. Skuggmedel innehåller inte ammoniak och väteperoxid, därför är de mest ofarliga. Tvättade nästan helt genom 6-8 vattenprocedurer.

  fördelar:

  • ge hårets huvud ljusstyrkan och glansen;
  • skada inte håret
  • effekten av växande rötter är inte märkbar;
  • naturlig färg returneras utan korrigerande förfaranden
  • möjlighet att använda som "korrigeringsmedel" när den återgår till en naturlig färg (för tidigare färgat hår);
  • möjligheten att använda för torkade och försvagade lockar, för vilka användningen av kemiska färgämnen är kontraindicerad (vissa medel, på grund av de ytterligare ämnena i kompositionen, har en terapeutisk effekt).

  nackdelar:

  • måla inte grått hår;
  • ett litet antal nyanser i jämförelse med färger;
  • ganska snabbt tvättas ut;
  • Du kan inte ändra färgen mer än 1-2 nyanser.

  exempel:

  - icke-professionella: Palettfärgade geler, Tonic-balsam, Irida-schampo, Estel Love-shampoo, etc.

  - professionell: Schwarzkopf Igora Color Gloss, Kemon Kroma-Life-färgningsmask, etc.

  2,3. Med nivå 2

  Den andra gruppen innehåller färger som innehåller väteperoxid, vilket ger långvarig färgning. De kommer att "hålla ut" från tre veckor till tre månader på villkor av tillfällig hårtvätt (standardfiguren är 28 huvudtvättprocedurer).

  De låter dig också effektivt måla över grått hår, lätta krullarna med 1-2 toner, ge dem en vacker rik färg och ge extra försiktighet (om vegetabiliska oljor eller andra näringsämnen ingår).

  fördelar:

  • innehåller vanligtvis inte ammoniak eller innehåller den i minimala mängder;
  • tillåter dig att lätta håret med 1-2 toner (beroende på mängden väteperoxid);
  • tvättas bort gradvis, vilket undviker effekten av återvunna rötter, om färgen inte är så annorlunda än den naturliga.

  nackdelar:

  • det är nödvändigt att uppdatera färg med jämna mellanrum
  • När färgen hålls kan färgen skilja sig från den som anges på förpackningen.
  • Håret som tidigare målats med resistent färg får inte färgas, eller skuggan kommer att vara inkonsekvent med den förväntade
  • blont hår tvättas snabbt bort blonda nyanser;
  • I stället för ammoniak kan aminer innehålla - luktfria ämnen, men inte mindre giftiga än ammoniak.
  • kan inte klara av grått hår, om de är mer än 50%.

  exempel:

  - icke-professionell: Gjutningkräm Glans av L'oreal, L'oreal Sublim mousse av Cacting, Oreal PRODIGY, etc.

  - Professionell: EstelDeLuxeSense, MatrixColorSync etc.

  3,4. Med nivå 3

  Den tredje gruppen innehåller långlivade färgämnen. Företrädare för denna kategori har många fördelar gentemot andra arter.

  De målar helt över grå hår och för länge kvar på håret utan att ändra färg. Närvaron av ett stort urval av färger, toner och halvtoner, samt möjligheten till en dramatisk förändring av krullarnas färg gör dem väldigt populära.

  På grund av de olika oljorna i deras komposition reduceras deras negativa påverkan på hårstrukturen under färgning och ytterligare försiktighet utförs.

  fördelar:

  • stort färgområde
  • förmågan att drastiskt ändra färgen
  • möjligheten att lätta håret upp till 4 toner utan föregående blekning
  • 100% färg över allt grått hår;
  • långvarig effekt (högkvalitativa färger har en "outplånlig" effekt).

  nackdelar:

  • ammoniak och väteperoxid kan skada håret;
  • När färgen ändras med mer än 4 toner, med sin fortsatta tillväxt, kommer gränsen för övergången av nyanser att vara synlig;
  • denna färgning rekommenderas inte för gravid och lakterande på grund av skadliga effekter av ammoniak och peroxid;
  • möjlig allergisk reaktion på färgkomponenter;
  • skarp och obehaglig lukt under färgning
  • möjlig skada på hårbotten med ammoniak och peroxid;
  • svårigheter kan uppstå vid den efterföljande bytet av en mörk nyans till en lättare;
  • Behovet av regelbunden färgning av rötterna (beroende på hårväxtens hastighet, en gång var 3-6 veckor).

  exempel:

  - icke-professionell: L'oreal Excellence, Syoss, L'Oreal L`OREAL SUBLIME MOUSSE, Palette, WELLATON, etc.

  - Professionell: Estel Delux, Londa Professional, MATRIX SOCOLOR skönhet etc.

  3. Hur man väljer rätt färgfärg

  Färgprodukter från någon tillverkare består av grundtoner och ytterligare nyanser som har en numerisk eller alfanumerisk beteckning. Denna färgkodning anges alltid på rutan. Det är det enklaste sättet att bestämma vilken färg man kan förvänta sig av färgning, eftersom kommersiella namn som "bitter choklad" eller "frostig körsbär", som bilden på förpackningen, bara ger en uppfattning om den riktiga nyansen.

  3,1. Skala av färger och nyanser

  Det finns en "Internationell skala av naturliga toner" (achromatisk serie), bestående av 10 grundtoner från svart till ljusblond.

  1. svart;
  2. Mörk mörk kastanje;
  3. Mörk kastanje;
  4. Auburn;
  5. Ljus kastanj
  6. Mörkblond;
  7. brun;
  8. Lättblont;
  9. blond;
  10. Lättblont.

  Detta är den första siffran i den färgstarka "cipher", vilket indikerar hur mycket färg är mörk eller ljus.

  Så det finns en standard skala av nyanser, inklusive 8 nyanser (betecknas med siffror från 1 till 8) och nummer 0 på beteckningen av naturliga färger. Det är från skalans skala att den andra siffran "ansvarig" för huvudskuggan tas i färgens "chiffer".

  • 0. Naturligt;
  • 1. Ashen;
  • 2. Pearlescent (lila);
  • 3. Golden;
  • 4. Koppar;
  • 5. Röd;
  • 6. Violett;
  • 7. Brown;
  • 8. Pearl (blå).

  Nummerkoden kan bestå av två, tre och ibland fyra siffror (till exempel 10.13 - ljusblond beige (ashy + golden = beige).

  Den tredje och fjärde siffran är också från "nyans" -skalan. De betecknar en ytterligare nyans, vilken i färg är vanligtvis två gånger mindre än huvudskuggan. Om 2 och 3 siffror är desamma ska vi tala om intensiteten hos pigmentet som finns i det.

  Till exempel anger "kod" på 1-0 eller 1,00 på förpackningen att den är en ren svart naturlig färg, 1-1, 1.10, 1.01, 1/0, 1/00 ​​är svart med en kall askaska.

  Problemet är att inte alla tillverkare använder en standard internationell skala för märkning av bläck. Vanligtvis utvecklar varje tillverkare sin egen palett med egna beteckningar. Exempelvis markerar vissa företag (till exempel Palette, Colorissimo) färger med alfanumeriska beteckningar. Vanligtvis används bokstäverna för att beteckna skugganas skala, men ibland för att beteckna de grundläggande tonerna.

  Estel pofessional (Ryssland).

  Palett av nyanser: 0-naturlig; 1 aska; 3 gyllene; 4 koppar; 5 rött; 6-violett; 7 bruna; 8 pärla.

  Exempel: 6/7 - Ljusbrun, Brun.

  Kaaral (Italien).

  Palett: 0-naturlig; 1 aska; 2-violett; 3 gyllene; 4 koppar; 5-mahogny; 6 rött; 8 brun.

  Exempel: 6/38 - Mörkblond, Guldbrun.

  Schwarzkopf IGORA (Tyskland).

  Palett: 0-naturlig; 1 sandre; 2 pärlor; 3-aska; 4 beige; 5 gyllene; 6 brun; 7 koppar; 8 rött; 9 lila.

  Exempel: 7/77 - Blond, intensiv koppar (koppar-koppar).

  3,2. Oxid (emulsion, som visar mjölk, oxygent)

  För att fixa färgen finns en oxid, som, beroende på dess procent, ger en annan effekt. Den är endast avsedd för kemiska färgämnen (beständiga och icke-resistenta).

  För enkel användning är koncentrationen av väteperoxid per liter bas angiven på flaskor med oxid. Till exempel betyder 1,5% att 15 ml väteperoxid är närvarande i 1 liter bas. Andra procentandelar av utvecklande emulsioner används också: 3%, 6%, 9% eller 12%.

  Olika proportioner och procentandel av väteperoxid krävs för att skapa olika nyanser och effekter:

  • från 1,5% till 2,5% - för toning eller mild färgning;
  • 3% - för färgning i ton eller mörkare med 1 nivå används ibland för toning;
  • 6% - för färgning 1-2 nivåer lättare och för grått hår (bättre fast pigment (färg));
  • 9% - för förtydligande på nivå 2-3;
  • 12% - används med färgämnen av en speciell tändningsgrupp (11 och 12-serien) i förhållandet 1 till 2 (1 del färg och 2 delar oxid), förtydligande vid 3-4 nivåer.

  4. Preliminär "diagnostik" vid val av färg

  För en tydlig orientering i färger och nyanser producerar nästan varje tillverkare sina bord, vilket gör det möjligt att bestämma färgfärgen med noggrannhet.

  Men man bör komma ihåg att nyanserna i bordet erhålls genom färgning av vita syntetfibrer. Därför kan resultatet inte sammanfalla, även om håret är ljust och ommålat.

  Om färgen tidigare gjordes kan den slutliga färgen vara annorlunda än färgen i paletten. För att uppnå önskat resultat bör en preliminär "diagnos" göras.

  diagnostik

  Innan du väljer en viss nyans bör du svara på några mycket viktiga frågor:

  • Gör grått hår, och hur många av dem (0%, 25%, 50%, 75%, 100%).
  • Vad är din naturliga hårfärg (välj tonnivå på internationell nivå).
  • Vad är din färg nu, om krullarna var förmålade (du bör också välja tonnivån på skalan).
  • Hårets önskade färg (bestäm dess nivå).

  5. Val av färgämne ommålat, färgat och grått hår

  5,1. omålad

  steg:

  • Bestäm din hårfärg.
  • Bestäm om önskad färg:
  • tändare med mer än 4 toner. För att uppnå önskad nyans måste du först tända håret eller använda färg som kan lysa mer än 4 toner. Glöm inte att när det blir lättare, åtminstone för 1 ton, uppstår en varm nyans (koppar eller yellowness), beroende på hårfärgsnivån.
  • tändare på 1-3 (maximalt 4) toner.
  • ton till ton, lägg till nyans. Det rekommenderas att ammoniakfria och toningfärger, liksom färgämnen av vegetabiliskt ursprung.
  • mörkare. Om du inte är säker på att färgen passar dig, använd inte ammoniakfärg (det tvättas ut).

  Exempel (Estel):

  1. Hårfärgen är 7,0 - blond.

  2. Önskad färg 9.34 (enligt Estelle palett) - blont guldbrun.

  Lösning: Estelle 9.34 färg ska blandas med 6% oxid (se avsnitt "oxid"), håll i 35 minuter. Om du har långt hår, målar du först längden och sedan rötterna. Och om kort, så omedelbart hela längden.

  5,2. målat

  steg:

  • Bestäm färgen på rötterna och längden.
  • Bestäm den önskade färgen (se tabellen).

  - Först färgar rötterna, sedan längden;

  - Lämplig utan ammoniakfärg.

  - Måla längd, och sedan regrown rötter. Oxid 3%;

  - Färgen tvättas snabbt på blekt hår;

  - Ta inte nyanser av aska, på blond hårfärg blir grå.

  - Det är bättre att inte riskera mörkare hår, använd ammoniakfri färg;

  - Håll färgen under en viss tid, eftersom kan vara mörkare än förväntad färg.

  - Det är lämpligt att måla snabbt, för en likformig färg;

  - Använd inte kalla färger, på det blekta håret erhålls en grå färgton.

  - Längden är färgad efter ett tag, rötterna;

  - Används 6%, 9%, 12% oxid.

  - Första rötterna är färgade, sedan längd;

  - Används 3%, 6%, 9% oxid. Extremt sällan 12%.

  - Gör en syra eller sprängningstvätt;

  - Det rekommenderas inte att ändra hårfärgen för mycket. kan brinna hår.

  - Idealisk för toning hårtoner skum, schampon och färger;

  - Om du vill ha lite ljusare färgar du håret med 6% oxid. På 9% på egen risk.

  Exempel (Estel):

  1. Växta rötter 6,0 - mörkblond, längd 9,3 - guldblond.

  2. Önskad färg 6,7- mörkblond, choklad.

  Lösning: Estelle 6,7 färg blandad med 3% oxid. Måla över längden först och sedan rötterna. Håll i 35 minuter.

  5,3. grå

  Vid färgning av grått hår måste du ta hänsyn till många nyanser.

  • Om du har upp till 50% grått hår rekommenderas ammoniakfärger från nivå 7 och mörkare med oxid 6% (detta är fallet om din naturliga färg är mörk). Samt ett bra alternativ - markera.
  • Om du har från 50 till 80% grått hår, rekommenderar vi färger från nivå 9 till 7 (när rötterna växer, grå hår kommer inte att synas). Markeringen är också lämplig. Du bör inte ta väldigt varma nyanser. Oxid passar från 6% till 9%.
  • Om du har 80 till 100% grått hår rekommenderas färgämnen från de ljusaste till 8 nivåerna. Du kan helt enkelt lägga nyans med färgton, skum etc. Eliminera mörka och ljusa färger!

  5,4. Tabell över uppskattningar och granskning av färger (baserat på personlig erfarenhet)

  6. Viktiga rekommendationer

  Många erfarna stylister och frisörer rekommenderar att man utför den första färgen i salonger och frisörsalonger. Befälhavaren kommer inte bara att hjälpa till med valet av önskad ton och skugga, men också korrekt måla.

  Ytterligare manipuleringar kan utföras hemma av dig själv:

  • Var försiktig med att ändra hårfärgen som tidigare färgats med henna, basma eller andra naturliga färgämnen. När man applicerar konstgjorda färgämnen för att förutsäga är resultatet nästan omöjligt.
  • Lightening svart hår är omöjligt i en applikation. Gradvis applicering av lättare nyanser krävs. Till exempel, efter den svarta färgen måste du måla i mörk kastanj, sedan mörkbrun, blond och så vidare. Endast i det här fallet kommer det att finnas en korrekt och förutsägbar förtydligande.
  • Mycket ljusa nyanser bör appliceras endast på naturliga strängar. Artificiellt blekt hår kommer att skadas ännu mer.
  • För att måla grått hår skulle det bästa valet vara naturliga nyanser.
  • Färgat hår på något sätt kräver ökad uppmärksamhet och vård före, under och efter färdigställandet av målningsprocessen. För pigmentets bästa penetration och för att få ett stabilt och enhetligt resultat är det värt att på förhand utföra ett antal förfaranden för att återställa hårets jämnhet.
  • Behöver alltid vara uppmärksam på hållbarheten. Verktyg med utgångsdatum kan orsaka signifikant skada på håret eller ändra grundtonen utan igenkännande.
  • Det är aldrig för sent att experimentera med hårfärg, men kanterna av orsaken måste respekteras. Vid färgning är det värt att uppmärksamma åldern, längden på trådarna, den ursprungliga tonen och det övergripande utseendet, så att den nya nyansen harmoniskt passar in i den nybildade bilden och inte motsäger den.


  Nästa Artikel
  Hur färgar du ditt hår med henna själv