Hur man får olika nyanser med henna


Sidinnehåll:

Många har sagt om hårfärgning med henna. Men jag skulle vilja notera en sak: det är väldigt svårt att få den önskade nyansen med henna, eftersom färgen inte bara beror på färgens proportioner och recept, utan också på kvaliteten på ditt hår, på sin typ, struktur, på din naturliga färg.

Den önskade nyansen kommer med Henna-färgningserfarenhet när du förstår hur ditt hår reagerar på vissa komponenter. Därför kan dessa recept anses vara villkorliga, och du kan ändra proportionerna själv. Läs mer: Blond nyanser: hur man väljer en blond.

Viktigt: Hennafärgen kommer att hålla tillräckligt länge och det är mycket svårt att tvätta det ur håret. Efter henna rekommenderas det inte att färga håret med kemiska färgämnen, göra kemisk perm eller långsiktig styling. Efter henna kan kemikaliefärg helt enkelt inte färga håret eller färga det i en oväntad ton.

Olika nyanser med henna

 1. För att få den lila tonen (bordeaux) henna utspädd i sockerbetor, carcade tea eller elderberry.
 2. För att göra detta, värm betorjuice till ca 60 grader, rör sedan in en påse av Henna.
 3. För att förbättra den röda nyansen i färgen kan du också lägga till 2 liter. madder rot.
 4. För skuggan "mahogny" henna måste hällas med heta cahors. Samma nyans att visa sig när man lägger tranbärsjuice.
 5. För choklad och kastanj lägger vi till naturligt svart kaffe till henna (1 matsked per 25 gram hennapulver). Att färga hår med henna med kaffe behöver du 4 msk. naturligt kaffe häll ett glas vatten och koka i 5 minuter. När kaffet har svalnat något, lägg till en påse av henna och rör om tills den är jämn.
 6. För körsbärstoner - värm upp eventuellt rött vin till 75 grader, tillsätt henna och äggula.
 7. För en ljusgyllen färg, tillsätt kamille teinfusion till henna (1 msk kamomillblommor på ett halvt glas vatten)
 8. Gyllene honungsfärg kan erhållas med rabarber, saffran, kamille, gurkmeja. Saffron på knivens spets läggs till en liten mängd vatten och kokas i två minuter. Lägg sedan till henna. Rabarber krossas, fylls med vatten och koka på låg värme i 20 minuter. Töj sedan och lägg till Henna.

Vad är henna

 • Färglös henna. I förpackningen med färglös henna hittar du ett grönt pulver som liknar vanligt henna, men i själva verket är det tillverkat av italiensk cassia. Denna växt och lawsonium tillhör olika släktingar och ur biologisk synvinkel är inte nära släktingar. Kanske började den första förvirringen i namnen på grund av att det latinska namnet på italienska kassan - Sennaitalica - är förenat med namnet henna-henna. Dessutom används både vanliga och färglösa henna på nästan samma sätt, men med olika mål. Färglös henna gör håret glans, förbättrar texturen av skadat hår, närmar sig hårbotten.
 • Svart henna. Under detta namn kan man sälja två olika färgämnen. Den första är den vanliga hennaen till vilken parafenylendiamin tillsätts. Erhållet på detta sätt används verktyget för att skapa svarta tatueringar och hårfärgning i rika mörka toner. Parafenylendiamin kan dock orsaka allvarliga allergiska reaktioner och leda till allvarliga skador på hud och hår, så nu är det i många länder förbjudet att använda det.
 • Ibland kallas svart henna också basma. Hon, som färglös henna, är inte relaterad till lawsonia. Basma är ett pulver av indigo färgämne, som är hem för Indien. Denna färg är säker och blandar den med henna, du kan få olika nyanser av auburn och kastanj. Till det redan kan svart henna måla över grå hår och skydda hår mot exponering för ultraviolett.
 • Röd henna - det här är den riktiga hennaen, pulvret från Lawsons löv är non-sticks, innehållande röd-orange färgämne. Henna ger hårvolymen, gör den silkeslen och mjuk, stimulerar tillväxten, förbättrar blodcirkulationen i hårbotten och eliminerar även mjäll.

Hur man får olika nyanser med henna

För att färga håret i en jordgubbarblond, förbereda en blandning av färglös henna och röd henna i ett förhållande mellan fyra och en, blanda med vatten och låt stå i tolv timmar. Applicera därefter den jämnaste pastaen på håret och tvätta det efter tre timmar. Tänk på att en riktig jordgubbarblond som använder detta färgämne bara kommer att fungera på blont hår.

För att färga blont eller rött kopparfärg av blont hår på samma sätt, använd färglös och röd henna i förhållandet mellan ett och ett.

För att använda henna för att färga hår i mörk koppar eller kastanjfärg finns det flera sätt. Om du har mörkt blont eller mörkt brunt hår nära svart, försök att hålla henna på ditt hår istället för de vanliga en och en halv timmarna i tre eller fyra timmar. Ofta kan den önskade färgen endast erhållas efter det andra eller tredje färgämnet, så var patienten. Du kan också blanda röda henna med basma, få ljusare och mörkare nyanser - beroende på mängden basma i blandningen och den ursprungliga hårfärgen. Om du till exempel torkar mörkt brunt hår med en blandning av henna och basma i förhållandet mellan en till en och håll färgen på håret i två eller två och en halv timme, får du en kastanjfärg med en rik rödaktig tinge. Om du använder en blandning av henna och basma på samma hår i ett förhållande på ett till två blir håret mörkt brunt.

En rik chokladfärg med en svag rödaktig nyans kan erhållas genom att blanda Henna inte med vatten, men med starkt svart te (två matskedar teblad för tre hundra milliliter vatten). Mörkröd och till och med burgund kan uppnås genom att blanda hönan med sockerbetor. Beroende på hur rik du behöver färgen, använd bara rödbeta juice eller juice blandad med vatten för att göra färg.

Om du vill färga ditt hår en mörk kastanjfärg, kan du också blanda henna med malet kaffe. Förhållandet mellan henna och kaffe beror på den ursprungliga hårfärgen, men i regel är en eller två matskedar tillräckligt för 100 gram henna.

Men den mest populära komponenten i en blandning med henna är Basma. Med hjälp av olika proportioner av henna och basma kan du också få ett brett utbud av nyanser.

 • Om du lägger till 1 del av basma (2: 1) till 2 delar av henna, får du en trevlig bronsfärg
 • en blandning av lika stor mängd henna och basma (1: 1) ger håret en mörkbrun färg
 • När man blandar 1 del av henna och 2 delar basma (1: 2) kan håret färgas svart
 • För att få en rikare svart färg, bör henna och basma tas i ett 1: 3-förhållande. Ju mer basty läggs till kompositionen desto mörkare blir håret.

Vilken färg ger Henna

Henna är en naturlig växtfärg erhållen från löv från Lawsonia Enermis buske. Henna innehåller 2 färgämnen - gulrött lavson och grön klorofyll. Dessa komponenter ger håret en viss nyans, det kan skilja sig beroende på den ursprungliga tonen i håret.

Rent hennapulver färgar håret i orange-röda, röda röda, röda bruna nyanser, sådana toner orsakas av de viktigaste hennafärgen - lavson. Idag, men med hennafärgning, uppnås en stor variation av färger. För detta ändamål tillsätts andra färgkomponenter till hennapulver vid utspädning av färgämnet.

Men kom ihåg att vegetabiliska färgämnen är dåligt kombinerade med kemiska färger. En mängd olika färger kan uppnås genom att blanda henna med naturliga tillsatser och örter. Därför är det oönskat att använda syntetiska färgämnen tills hennafärgat hår har fullvuxet och vice versa. Samspelet mellan kemiska ämnen och lawsonia kan ge ett helt oförutsägbart resultat, upp till radikalt grön, orange eller blå nyanser. Dessutom kan den kemiska färgen ligga ojämnt och skuggan blir ojämn.

2 typer av henna är till salu:

Med hjälp av någon av dem kan du uppnå olika nyanser. Utan tillsättning av ytterligare färgämnen på håret av asfär eller ljusbrun nyans kommer henna lämna en solig solsken. Men de naturligt mörka krullarna kommer att vara koppargyllda eller rödaktiga. Kopparskärmen är fast lökdekok, som läggs direkt till färgen eller används som en balsam.

För att få en glans på håret, en ädel och mjuk nyans, rekommenderar proffsutspädare Henna med en sur vätska: En svag lösning av ättika utspädd med citronsaft, torrt vin, kefir. För att undvika överdrivning av trådar är det lämpligt att endast använda syrliga medel för fet hår.

Olika färger vid färgning med henna

 1. För att ge håret av alla slags nyanser med färgen med henna för håret, lägg till en mängd olika naturliga ingredienser, och till och med deras kombinationer.
 2. Tjock honunggul färg är idealisk för rättvisa tjejer. För att få det, gör ett avkok av kamille, brygga 2 msk. l. i 200 ml kokande vatten. Lägg avkokningen till färgen och applicera enligt anvisningarna. På samma sätt använd tinkturen av saffran (1 tsk. Örter per 200 ml kokande vatten), gurkmeja eller svagt kaffe. Inte bara en färg, men också en väldigt användbar tillsats, vilket ger denna nyans till krullningar, kommer att bli ett avkok av rabarber. Koka 200 gram torkade Rabarberstänger i 0,75 liter torrt vitt vin tills hälften av vätskan kokar bort, det tar vanligen 30 minuter. Om det inte finns något vin, ta vanligt vatten. I den resulterande buljongen lägg till Henna-förpackningen. Applicera färgen på håret och håll i 30 minuter.
 3. Färgen på gammalt guld kommer att lägga till en saffran shag. Ta 2 gram saffran och koka i 5 minuter i vatten för att späda färgen. Efter kokning lägger du henna till buljongen, sval, du kan måla.
 4. En vacker choklad nyans ger håret införandet av valnötblad i färgen. Koka 1 msk. l. lämnar i vatten till utspädd henna, lägg till 1 påse med pulver.
 5. Ett liknande alternativ - chokladkastanje - kan erhållas genom att använda tillsammans med hennajordklyfta, starkt kaffe, svart te, kakao, buckthorn och basma i stark uppfödning: 1 del basma till 3 delar henna.
 6. Röd eller vinröd ger håret följande komponenter:
 7. För att få röda körsbärsfärgsträngar med en lila nyans, använd samma rödbetorjuice, men det måste värmas till 60 grader, sedan lägger du en påse av henna.
 8. Färgen på mahogny kommer att lägga kakaopulver till krullarna. Anslut henna med 3 msk. skaka kakao och brygga blandningen med varmt vatten. Applicera det resulterande färgen för att rengöra och torka håret.
 9. Att få en ljus röd nyans kommer att hjälpa madderrot. För detta 2 msk. Sked den hackade roten i ett glas vatten, tillsätt hennapulver och använd färg enligt instruktionerna.
 10. Rika kastanjfärg med rödaktig nyans ger kaffet kaffe. 4 tsk. Häll ett glas kokande vatten och simma i 5 minuter. Kyl lösningen till en tolererbar temperatur och lägg till en påse av henna.
 11. En mörk kastanj med röd färg erhålls om du lägger till 100-150 gram henna, 2 msk. l. kaffe, matsoni, kakao, olivolja. Ju längre du håller den här färgen på håret, desto rikare är hårets resulterande färg.
 12. En ädel skugga av mörk kanel kan erhållas genom att lägga ett avkok av valnötskal till färgen. För detta 2 msk. l. krossad skal koka i 1 timme.
 13. Krullets blå-svarta nyans ger henna och basma blandad i lika stora mängder. Om du vill maximera effekten, ta 2 delar av basma till 1 del henna.
 14. Bronsskugga av hår kan erhållas med samma Basma. Utan henna, ger Basma håret en grönblå nyans. Därför, för att skapa en brons kasta på locken, ta 1 del av Basma i 2 delar av henna.
 15. Exponeringstiden påverkar också slutresultatet väsentligt. Den maximala effekten av färgen med henna för ljushår kommer att visas på 5-10 minuter. På mörkt hår bör henna hållas i 30-40 minuter och svarta krullar för färgning kräver minst 1,5-2 timmars exponering.

Vilken effekt har Henna på håret

 • Återhämtning efter misslyckad färgning och krökning. Det utförs av en kurs från flera förfaranden, men inte tidigare än i två veckor.
 • Accelererar hårväxten. Masker för hushållsbruk innehåller ofta denna ingrediens; färglös henna används vanligen.
 • Eliminerar mjäll, och på grund av den naturliga kompositionen skadar inte håret.
 • Bidrar till att många hudproblem och även parasiter försvinner.

En sådan mängd effekter som orsakas av biologiskt aktiva substanser i kompositionen. Henna, till skillnad från andra typer av färg, tränger djupt in i hårstrukturen och inramar inte det utanför. Den här egenskapen är inte alltid positiv eftersom användningen av henna också ger motsatt effekt: att ta bort färgen från håret blir ganska problematisk.

Hur man förbereder färg för färgning?

För att släppa den aktiva substansen i det rödgula färgämnet måste du blanda pulvret med en måttligt sur vätska. Detta gör färgen mer mättad och hållbar. Till exempel kan du blanda henna eller en blandning av henna och basma med citron- eller apelsinjuice, vin eller vinäger, subacid örtte.

Det rekommenderas inte att blanda naturliga färgämnen med yoghurt och andra mejeriprodukter, eftersom proteinerna som utgör dem absorberar färg och förhindrar frisättning av färgämnet från pulvret. Det är också värt att ha det när du lägger till kaffe blir färgen mörkare, men håret luktar dåligt, vilket kan orsaka en obehaglig huvudvärk. Pulver av narnation stärker även färg, men orsakar ofta irritation.

Om du inte gillar lukten av henna eller basma, kan du lägga till en sked torr kardemumma eller ingefära till blandningen, så att håret utsöndrar en utsökt doft. Om håret är skadat eller torrt kan du lägga till 2 msk. olivolja. Om du vill få en eldig orange färg, lösa upp henna med kokande vatten.

Hur färgar hår med henna hemma?

Innan du börjar färgning med naturliga färgämnen, för att ta reda på vilken färg det kommer att sluta med, måste du göra ett test. För att göra detta måste du ta en liten hårsträng nära nackområdet, applicera lite färg, linda krullen med film och lämna i 2-3 timmar. Då bör strängen tvättas, torkas, vänta några dagar för att färgen ska lösa och utvärdera resultatet. Om han inte passade dig, experimenterar du med proportioner och tillsatser.

Om testresultatet är helt tillfredsställande kan du börja färglägga ditt hår hemma:

 1. Täck krageområdet med en plast eller onödig handduk, använd handskar.
 2. Håret behöver förtvättas. Läs mer: Recept naturliga hårfärger.
 3. Vid hårväxten på pannan, nacken, bakom öronen och öronen ska de själva täckas med någon kräm för att skydda huden från pigmentering.
 4. Håret ska delas i små strängar på 2-3 cm.
 5. Blandningen appliceras på rent, torrt eller vått hår, men färgen absorberas bättre i våta lås.
 6. Använd kompositionen från rot till spets av varje krull med hjälp av en pensel. Om efter applicering av färg på alla trådar förblir blandningen och fördelar den över hela längden.
 7. Lägg en film eller en plasthatt på huvudet och varma med en handduk ovanpå. Vid måla endast Basma är inte nödvändigt att täckas.
 8. Då behöver du vänta lite tid. För ljus nyanser måste du vänta 30-40 minuter i värme eller 50-60 minuter vid rumstemperatur. Mörkare nyanser tar 45 till 80 minuter. Om håret är långt, då - 120 minuter. Om bara basma användes, måste du lagra med servetter, när basmen flyter.
 9. Efter den inställda tiden måste du tvätta varje sträng med mycket vatten och sedan all håret med användning av schampo och hårbalsam.
 10. Sedan torkas håret, kammas och placeras i håret.
 11. Frisyren får en välkänd struktur och stabil färg efter den tredje shampooingen.

Hennahaltiga hårfärger

Henna användes för hårfärgning i antiken. I modern kosmetologi ingår det i sammansättningen av naturliga färger.

Hårfärger baserade på henna har hög resistans och läkning egenskaper. Hämta det från en buske som heter Lawsonia. För produktion av färg används blad av växten. Indiska och iranska henna säljs på den ryska kosmetikmarknaden. Det är ett pulver som används för färgning av hår i ingefärg färg.

Användningen av henna för hår

Även i antiken var henna van vid att eliminera mjäll. Verktyget har antiseptiska egenskaper. Vid färgning av hår med henna förstärks deras rötter och strukturen komprimeras. Henna orsakar inte allergier, men torkar huden. Det rekommenderas inte att använda det för färgning av torrt och sprött hår. För att återfuka huden när du färgar hennahår, använd kokosolja.

Hennafärgat hår är mycket svårt att lätta. Färgen hör till varma toner. När du använder henna för att justera färgen kan du blanda den med kaffebönor eller kakao. Denna blandning ger håret mörkare nyanser.

För att minska det röda pigmentet utspädas henna med avkokning av nässla, och för att förbättra den används betesaft för blandning.

För färgning av hår späds hennapulver med varmt vatten eller ett avkok av örter för att få en grumlig konsistens. Den erhållna blandningen appliceras på vått hår längs hela sin längd.

Exponeringstid för att erhålla:

 • ljus nyanser - 5-10 minuter;
 • mörka nyanser - 25-30 minuter;
 • mättad färg - 1-1,5 timmar.

Efter applicering av henna på håret är de täckta med en plastfilm.

Henna-baserade hårfärger

Henna är en del av ett stort antal naturliga hårfärger. Det betyder också att det rekommenderas att ansöka om håret som inte utsattes för en kemisk våg. Bland de mest populära produkterna från Henna är:

Chandi

Färg avser naturliga produkter. Dess sammansättning innehåller 98% av olika örter och 2% av hjälpkemiska komponenter. Chandi 100% färger grå hår. Hon har ett antal rättsmedel. Färg bidrar till att stärka håret och är helt ofarligt. Hennaoljan som ingår i produkten närmar sig hårrötterna och ger curlsna en naturlig glans.

Verktyget har flera serier. Färgpaletten innehåller nyanser:

 • guld;
 • Red;
 • vinröd;
 • guldbrons och andra

Stabilitet av färgämnen - 2-3 veckor. Det rekommenderas inte att använda färgen för att ändra hårfärgen efter att ha varit i 1-2 veckor. Applicera färgämne för rent, torrt hår.

Logona

Färgbasen är färglös henna. Färgen har en mild effekt. Det skapar en skyddande film på håret längs hela längden. Komponenterna som ingår i produkten hjälper till att återställa hårstrukturen och närma sina rötter. Färgpaletten innehåller nyanser:

Medlen appliceras på torrt rent hår och åldras i 30-35 minuter för att få ljus nyanser och 60 minuter för en djup rik färg.

Ledi Henna

Färgen omfattar henna från Rajasthan. Färgen har regenererande egenskaper och är utformad för olika typer av hår. Den finns i två typer:

 • med en helt naturlig komposition, berikad med medicinska örter;
 • med färgämne.

Amla som finns i färgen stimulerar regenerering av hud och hårceller. Det saktar det gråa hårets tidiga utseende. Silkigt hår är försedd med tvålmutter som ingår i färgen. När du använder färg blir håret tjockare.

Fördelen med färg är dess antiseptiska egenskaper. Verktyget ger hår extra volym, rensar håret från mjäll.

Richenna krämfärg

Verktyget har en icke-ammoniakkomposition. Färgen tillhör premiumklassen och har en helande effekt. Den har en blek krämig struktur. Färgen innehåller en stor mängd Henna, som perfekt målar över grå hår.

Färgen irriterar inte huden, ger hår extra volym, silkighet, rik färg och glans.

Förutom henna innehåller färgen jojobaolja och sojaproteiner. Verktyget kan användas för alla typer av hår.

Henna hårfärgning: fördelarna och hårskadorna, recensioner och resultat

Henna är ett färgämne av naturligt ursprung. Det användes av invånarna i den antika öst. Med det färgade de håret och gjorde ritningar på kroppen som heter Mehendi.

För närvarande används henna både som dekorativt och som kosmetisk kosmetisk i maskernas sammansättning. Låt oss förstå varför Henna är så populär för hår, recensioner, fördelar och skador från användningen.

Vilka ämnen innehåller Henna

Henna är ett pulverformigt ämne härlett från en växt som heter Loveson Energy.

Skott från toppen av busken ger en ljusare färg - de används vid tillverkning av henna för mehendi. Hårfärg erhålls från de nedre bladen. Bladen skördas, torkas och krossas.

Henna innehåller många fördelaktiga ämnen, inklusive:

 • vitamin C,
 • vitamin k,
 • B-vitaminer,
 • spår av eterisk olja.

Användbara egenskaper hos henna

Som ett naturligt färgämne kan henna användas för hår. Henna sveper håret ute, gör det smidigt och skyddar mot solens negativa påverkan. I det här fallet blir håret mer frodigt, friskt, tjockt.

Skadorna på henna för hår, till skillnad från industriella färgämnen, som förändrar hårets struktur och penetrerar inuti, är minimal, vilket gör att henna kan få mycket positiv feedback.

Tanniner som finns i henna bestämmer effekten av färgning på talgkörtlarna och normaliserar deras arbete. Därför kommer henna att ge en extra trevlig effekt för ägare av fet eller torrt hår.

Filmen bildad på hårets yta, exfolierar flakskalor, förhindrar dissektion av ändarna. Henna har också en positiv effekt på hårbotten. Som ett resultat - förebyggande och bortskaffande av mjäll. Effekten är märkbar efter den första färgen.

Den negativa effekten av henna på håret

Recensioner av människor tillåter oss att prata om de obehagliga följderna av användningen av henna för håret och till och med orsaka skada på håret. Vi talar om baksidan av torkfunktionen hos henna: med sin frekventa användning förlorar håret mycket fukt, blir torr och svag.

Om du använder henna korrekt märker du bara de användbara egenskaperna.

Rusa inte från en extrem till den andra. Kom ihåg att ett överskott av henna gör håret styvt, inte elastiskt och styggt.

Varning! Människor som använder henna på färgat hår kan stöta på en oväntad nyans. I detta fall räkna inte med en likformig färg.
För blondor är användningen av henna inte visad om den inte är en färglös henna.

Vad säger trichologer om henna

Recensioner av läkare angående henna skiljer sig åt. De tror att henna för hår gör mer skada än bra. Det finns även en sådan synvinkel att henna inte stärker och läker hår, men tvärtom svagar det.

Henna färgat hår

Dessutom, enligt läkare, kan det irritera hårbotten och orsaka håravfall. Kvaliteten på henna, som tjänade som grund för en sådan slutsats, är dock inte känd.

Ett intressant faktum! Statistiskt visade sambandet mellan leukemi och dra mighendi på huden (cirka 60% av kvinnorna i Sydasien).

Efter en rad nyligen genomförda studier uttrycktes tanken om Henna-genotoxiciteten, varigenom det beslutades att inte rekommendera gravida kvinnor att använda denna naturliga färg, som alla syntetiska färgämnen (av olika skäl).

Frisörernas åsikter om henna för hår

Vissa frisörer talar negativt om hennapulver.

Experter säger att den "riktiga" hennaen har utseendet av en tvålstång och säljs exklusivt i handgjorda kosmetikaffärer.

Denna kakel innehåller kakaosmör, andra naturliga oljor, linalool. Naturligtvis, när den används i kombination med dessa komponenter, kommer den positiva effekten av henna att bli mer uttalad.

Henna för hår - recensioner

Hensyn och skador från henna ur synvinkel av vanliga människor manifesterar sig annorstädes. Moderna tjejer föredrar ofta Henna till syntetiska färger.

Färglöst hennafärgningsresultat

Av de tvetydiga effekterna av färgning noterar de att med efterföljande förtydligande är det mycket svårt att bli av med yellowness.

Men utmärkta recensioner får masker från färglösa henna. Diskussioner om populär färgning utförs även i många tidskrifter.

Vad att lägga till henna för användning till hår

Hennaens ursprungliga färg varierar från rött till brons (eftersom färgämnet inte helt täcker hårets naturliga färg). Men alla andra färger som erbjuds på marknaden erhålls genom att blanda med syntetiska färgämnen, vilket inte bidrar till användningen av denna naturliga färg.

Resultat henna och basma färgning

Ett undantag är Basma, som rekommenderas att läggas till henna i ett 1: 3-förhållande för att uppnå en mer naturlig färg.

Vid masker är det tillåtet att tillsätta kakaosmör, som har en vårdande effekt.

Hur man lagar Henna

Henna hade på håret bara en fördelaktig effekt, och inte skada, du borde följa några regler och rekommendationer för att förbereda kompositionen.

Stages av Henna hårfärgning hemma

Till exempel är endast icke-metalliska rätter eller metall sådana, men med en emaljerad beläggning lämpliga för dessa ändamål. I annat fall, enligt recensioner, reagerar färgen med metallen.

Det är värt att uppmärksamma att förberedelserna för färgning måste påbörjas i förväg. För att göra detta hälls hönan med vatten för att uppnå frisättning av henatoninsyra - en färgämne.

Var uppmärksam! Mängden kemisk reaktion påverkas inte av vattnets temperatur, utan av luftens temperatur i rummet. Vid + ​​20 ° C kräver henna upp till 5-6 timmar, färg kan beredas på kvällen.

En gång vid en temperatur av + 35 ° C kommer blandningen att vara klar om ett par timmar. Som ett resultat blir det brunt (luft syre oxiderar hennatonin). Det är inte nödvändigt att brygga henna med kokande vatten - när du målar dig får du en svag fula nyans.

Färgmättnad kan påverkas genom tillsats av torrt vin, citronsaft eller äppelcidervinäger till blandningen - detta kommer att göra miljön mer sur och den resulterande färgen ljus.

Att lägga till några droppar av dina favoritoljor är tillåtet.

Ägare av fint hår rekommenderas att ta kefir istället för vatten för hennablandningen. Innan detta är det önskvärt att värma upp det. Var inte rädd för att han störde. Men för dem som inte är redo för detta finns det ett annat sätt - bara lämna det i ett par timmar utan kylskåp.

Henna Application Rules

Det är tillrådligt att tvätta håret innan du använder henna.

Henna färgning: före och efter

Färgning utförs enligt följande:

 1. Blandningen appliceras på håret (den beredda blandningen bör ha konsistens med gräddfil) och de är därefter noggrant målade över.
 2. Huvudet är isolerat.
 3. Hålltiden beror på önskat resultat. Det tar ungefär 2 timmar att färga en brunetts hår. För rättvist hår är 1,5 timmar tillräckligt.
 4. Spola över behållaren (bassängen) för att inte fläcka någonting. Vattnet i slutet ska vara färglöst. Tvätta bort henna, det är önskvärt att vägra shampoo.

Den kemiska oxidationsreaktionen, som redan nämnts tidigare, fortsätter efter färgningsproceduren, därför kommer färgen under flera dagar att bli ljusare och förvärva mättade färger. Det är tillrådligt att inte tvätta håret för de närmaste tre dagarna efter färgning.

Henna Hair Masks: Recept

Masker med henna innehåller ofta fuktgivande ingredienser som kompenserar för Hennas negativa torkningseffekt. För dem som är rädda för att torka hår, lämpliga recept som tillåter tillsättning av oljor.

Färglös henna är lämplig för att göra en mask

Alla masker appliceras på lite fuktigt hår. Huvudet är isolerat (det är bekvämare att använda en vinterhatt istället för en handduk och ett duschlock i stället för en film för detta). Tvätta masken, du måste använda schampo, men du kan ta och naturligt.

Användbar för hårbottenmasken av henna och vetex:

 1. En påse av färglös henna - 25 g.
 2. 3 msk. l. amla oljor.
 3. 1 msk. l. burdock olja.
 4. 1 tsk. druvfröolja.
 5. 1 tsk. vetegroddaroljor.

Henna måste spädas med varmt vatten, låt det brygga, tillsätt olja efter ett tag. Applicera på hår, isolera. Tvätta av på en halvtimme.

Mask mot håravfall med ostmassa:

 1. 3 msk. l. henna.
 2. 2 msk. l. citronsaft.
 3. 2 äggulor.
 4. 200-300 gram stallost.

Alla ingredienser måste blandas och appliceras på huvudet. Bär en hatt och täcka med en handduk för uppvärmning. Håll masken ska vara 30-40 minuter.

Vit Henna mask:

Den enklaste, men inte mindre effektiva, kan betraktas som en mask som består av färglös henna. För beredningen, ta vattnet i förhållandet 1: 2 eller 1: 3.

Istället för vatten är användningen av dekokationer av örter tillåten.

Kombinera Henna och vatten (örttekoko). Effekten av masken kan justeras genom tillsättning till maskoljan:

 • mot förlust - ricinus och olivolja (tillräckligt för 1 msk.);
 • för sken - mandel;
 • för mat - ricinus.

Mask av henna och kefir för större hydratisering och näringsvärde

Kefir används ofta som en bas för stärkande masker. Mycket enkelt recept, men ger utmärkt resultat tack vare dess sammansättning.

OBS! Innan du förbereder masken måste du värma kefir och lämna den i några timmar vid rumstemperatur. För torrt hår bör du välja en mer fettig kefir och för fet hår - kefir med minskat fettinnehåll.

Masken appliceras på rent eller lätt förorenat hår.

För maximal effekt måste kefir masker hållas värma huvudet med en handduk.

Ska blanda 2 msk. l. Henna och 4-5 Art. l. kefir (beror på hårets längd). Applicera, håll i en halvtimme. Det är acceptabelt att lägga till eteriska oljor eller ett par kakao skedar (för blondiner rekommenderas inte).

Som det visade sig är henna för hårrecensioner ganska motstridiga. Fördelarna och skadorna på detta färgämne, liksom resultatet av färgning beror till stor del på överensstämmelse med reglerna för förberedelse och användning.

Följande video berättar om användningen av henna:

Den här videon kommer att berätta om henna och basma hårfärgning:

Om du vill lära dig hur man gör hårmaskor med färglös henna, titta på följande video:

Henna för hår - färg och masker

Naturliga färgämnen användes i forntida kulturer som ett kosmetiskt eller terapeutiskt medel. Den mest populära representanten för naturlig hårfärg är Henna. Med hjälp kan du enkelt ändra bilden genom att göra trådarna ljusare, mörkare, av en annan nyans eller med överflöd av huvudfärgen. Krockarnas struktur förändras efter applicering av henna-baserade produkter, de blir tjockare, tätare, strukturen är inriktad och hela frisyren blir tyngre, ser friskare ut och frodigt.

Vad är henna - typer och funktioner

Färgen är gjord av löv från Lawson, säljs i pulverform. Naturens livsmiljö är ett land med tropiskt klimat. Där Lawson är en mycket vanlig vild växt. Förutom det naturliga färgämnet för strängar, ger det också industriell färg, värdefulla oljor. Samlade löv sorteras. Unga löv skickas för bearbetning för färgen som används i den tillfälliga tatueringen, och resten - vid framställning av medel för färgning av lock. Färgen har en funktion att mätta färgen med varje ny applikation.

Det finns följande typer:

Indiska henna

Namnet kommer från det land där växten växer för att producera ett färgämne. Den har en mindre färgpalett än till exempel den iranska motsvarigheten. Kan blandas med andra färgämnen av naturligt ursprung, men du måste närma dig detta med extrem noggrannhet. Lägga till rödbeta juice tillåter att måla över strängarna i en nyans av mogen körsbär, och gurkmeja ger en gyllene nyans.

Henna iranska

Denna typ av färg har ett brett spektrum av färger, kan användas med tillsatser. Till exempel ger ingefära en ljusstark nyans och kaffe kommer att göra krullarna i den mörkaste färgen, vinet kommer att ge en röd nyans, kefir garanterar en mörk sträng. Ursprungsland för växter för denna typ av färg - Iran, där namnet kom ifrån.

Färglös henna

Baserat på färgens namn är det tydligt att medlet inte används för färgning. På grundval av det används olika kosmetiska masker eller krämer som används för att behandla håret, liksom för att förbättra deras utseende. Denna typ av färgämne extraheras från de torkade löv av Lawsonia. I olika kombinationer kan läkemedlet återvända till en hälsosam utseende, vacker färg, glans till hår, återställa strukturen på strängen efter kemisk exponering, accelerera tillväxten.

Som ett billigt alternativ används färglös färg för att skapa en lamineringseffekt. Mängden krullar tillhandahålls genom förmågan att penetrera färgämnen i hårets mycket struktur, förtjocka den. Det rekommenderas inte att använda en ren produkt eller i kombination med andra hårvårdsprodukter oftare än två gånger i veckan för att förhindra att trådarna torkar ut.

svart

Användningen av denna typ av färgämne möjliggör färgning av krullar i färgerna av mörk choklad med en rik skugga, hälsosam glans. Detta tillhandahålls av den ingående komponenten - indigo.

vit

Det används mest sällan av fashionistas, eftersom det tjänar till att bleka trådarna och bleka dem. Med upprepad användning lyckades många att uppnå en snövit färg, som rent papper.

Henna hårfärgning

Tvätta håret med djupt rengöringsschampo eller SLS-schampo, men utan silikon, innan du färgar. Djuprengöring gör att färgen penetrerar djupare. Efter färgning rekommenderas inte huvudet att tvätta i 2 dagar. Detta kommer att hålla färgen under lång tid.

Beroende på längden på pigmentet bör tas:

 • För kort - från 50 till 100 g
 • För mellan ca 200 g
 • För lång - från 500 g

Färgen bereds genom att blanda färgkompositionen med en vätska som har en syra. I rollen som oxidationsmedel kan användas: apelsin, grapefrukt, citronsaft, nypressad, vin, vinäger. För att få ytterligare en nyans kan andra medel av naturligt ursprung tillsättas. För att återställa håret eller minska de skadliga effekterna av färgämnen kan läggas till:

 • För torra lockar - 2 msk. l. olivolja
 • För doften av hår, kardemumma eller ingefära (inte mer än 5-6 g för lång)
 • För förbättring och större färgmättnad - kryddnejlika (i pulverform)

Färgberedningsinstruktion:

1. Häll pulvret i skålen. 2. Långsamt tillsätt varmt vatten. 3. Låt i 3-4 timmar förtorkas. 4. Applicera.

 1. Torka pulvret med ett oxidationsmedel (vatten och citronsaft)
 2. Lägg till de ytterligare ämnen som är lämpliga för typen av trådar, önskad effekt.
 3. Stäng behållaren med färg, lämna på en mörk plats vid rumstemperatur i en halv dag

Snabbare beredning utförs vid en utspädning med vatten av 60-70 ° C, förvaring i en sluten behållare i 2-3 timmar.

 • Använd gummi- eller plasthandskar för att arbeta med komponenter.
 • Det är nödvändigt att motstå färgen längre så att den maximala mängden färgpigment frigörs från pulvret.
 • Det är förbjudet att hälla kokande vatten.
 • Ware för härdning och utspädning av pigmentet måste vara värmebeständig plast eller aluminium.

Så här applicerar du henna

Man måste ta hand om de material som finns till hands, vilket kommer att behövas under färgningsprocessen. Detta är:

 • Enkel eller speciell färgborste
 • En handduk är bättre att det inte kommer att vara synd att bli smutsig
 • Duschlock
 • Kap på kläder för skydd mot målningsstrukturen
 • Kam för att separera tunna trådar
 • klipp

Henna färgning instruktioner:

 1. Kamkrullar, uppdelade i 4 strängar, från vilka de mindre strängarna kommer att separeras för applicering av en färgborste.
 2. Färga hela volymen försiktigt till spetsarna med en borste, steg tillbaka från rötterna.
 3. Slutligen, fläck rötterna, massage försiktigt huvudet och kamma sedan.
 4. Sätt på duschlocket, linda det med en gammal handduk.
 5. Färg för att hålla högst 2 timmar, inte mindre än en halvtimme, beror allt på mörkret och mättnaden som du vill få som en följd av processen.
 6. Skölj färgen noggrant utan hjälpmedel, bara ren rinnande vatten.

Efter noggrann tvättning av färgen tillåts balsamman att göra krullarna mjukare och trevligare att ta på. Ta hand om håret efter en sådan manipulation av det naturliga pigmentet ska vara som vanligt, utan användning av aggressiva kosmetika. Det är nödvändigt att överge tanken på färgning med andra färger med komponenter av onaturligt ursprung.

Henna för hår - fördelarna och skadorna


Tanniner och pigment, som ingår i den naturliga färgen, låter dig använda detta verktyg för färgning och behandling. Den innehåller också:

 • Vitaminer, eteriska oljor - förbättra hudtillståndet, blodcirkulationen, upptonningen.
 • Harpor - ge silkiness, glanskrullar.
 • Pektiner - öka mängden strängar på grund av den individuella omslutningen av varje hår, minska dess fettinnehåll genom att adsorbera toxiner.
 • Polysackarider - normalisera sebaceous körtlar, fuktar huden.
 • Hennotaninovsyra - är det huvudsakliga färgämnet pigmentet, vars innehåll är i genomsnitt 1-4%. Det har antibakteriella, tanniska egenskaper, som hjälper till att stärka lockor, minska mängden mjäll, lindra inflammation i hårbotten.
 • Klorofyll - har en föryngrande effekt på grund av antioxidantegenskaper.

Det rekommenderas för användning inte mer än 1-2 gånger i veckan.

Henna och Basma - Mix Färg

Basma är ett färgämne av naturligt ursprung, vilket erhålls genom slipning, bearbetning lämnar indigofer. Det ser ut som ett grågrönt pulver som efter användning ger förstärkning av rotsystemet, accelererar tillväxten, förbättrar strukturen och bekämpar många kosmetiska problem, såsom mjäll. När den används med henna späds den i ett förhållande av 1 till 3 delar av pigmentet. Det används sällan på egen hand, eftersom effekten är en blågrön krullfärg.

Strängar kan målas med en blandning på två sätt: växelvis eller samtidigt. I den första metoden görs färgning först med henna och sedan med basmo som två fullfärdiga processer. I det andra måste du späda ut färgen. För att få en viss färg, måste du hålla färgen under en viss tid på ditt hår:

 • Mörk svart nyans: du behöver 2-3 timmar - b / x - 1/1
 • Kastanjetang: 1-1.5 timmar - b / x - 1/2
 • Ljusbrun färg: 15-20 minuter - b / x - 1/3

TIPS: Så att färgen efter färgning inte är mycket ljus behöver du värma solrosoljan, applicera den över hela längden av trådarna i 25 minuter, skölj med varmt vatten med schampo.

Instruktioner för samtidig färgning med en blandning av två färgämnen:

 • En blandning av pulver hälles i en plast eller porslinskål, utspädd med vatten vid en temperatur av 75-85 ° C.
 • Tvätta huvudet med schampo, kammade innan färgkompositionen applicerades.
 • För skydd, sätts onödiga kläder, gummihandskar på, en barriär av vaselin görs längs strängens tillväxtlinje längs hela omkretsen av huvudet.
 • Från och med den occipitala zonen separeras strängarna, täckta med en tunn borste av ett färgämne.
 • Sätt på en hatt för att simma eller använd matavlindning.
 • Rullade runt huvudet med en frottéhandduk.
 • Ställ vid rätt tid, tvätta med vatten utan att använda schampo eller annan vård.

VIKTIGT: Gråt hår är inte värt att måla med denna komposition. Det är bättre att välja metod för att växelvis applicera henna och basma.

Hur länge håller henna på håret

Varaktigheten av färgningseffekten kan vara annorlunda, den här indikatorn beror på typen av lockor, vården av vården. På vågiga lockiga trådar varar färgen i genomsnitt 6 till 8 veckor. Detta beror på hårets porositet, som snabbt kan bli mättat med pigment, och ger dem också snabbt bort med varje hårtvätt. Bara en månad kan pigmentet hålla ut för brunetter som har lockar med andra egenskaper i strukturen. Upp till 3 månader kan njuta av resultatet av att fläcka rödhåriga tjejer.

För att öka varaktigheten av färgbevarandet av de färgade trådarna bör regelbunden färgning utföras, exempelvis med krämer eller schampon, som inkluderar denna färg. Om färgen är tråkig, slutar du bara använda färgen, tvättar resultatet av toning på ett naturligt sätt.

För att klargöra krullarna, använd vit henna. Med hjälp, efter de första applikationerna, kan du uppnå en röd eller ljus brun nyans. Med långvarig färgning, lovar regelbunden färgkorrigering tillverkarna en snövit färg. Bland kontraindikationerna är den sannolika allergiska reaktionen på komponenterna, omöjligheten att förutsäga färgen erhållen efter första användningen.

Hårmask med färglös henna

I kosmetologi används färglös för terapeutiska ändamål. På grundval av detta utarbetas speciella masker som behandlar huden och har en förstärkande effekt för trådarna. Den mest populära masken anses vara en klassiker.

Klassiskt maskrecept

Torka färglös henna i vatten i ett förhållande av 3: 1. Applicera på lockar, tål en halvtimme. Det rekommenderas inte att färga ämnen efter ett sådant förfarande för de närmaste 3 dagarna. Med försiktighet måste du använda blondiner, eftersom pigmentets komponenter kan ge håret en grön eller gråaktig nyans. Använd i genomsnitt 1-2 gånger i månaden.

Henna grädde för hår - vad är det?

Cream henna eller, som det kallas även flytande färg, är en färdig komposition. Det kan appliceras utan föregående förberedelse. I kompositionen av detta verktyg är endast 100% naturliga ingredienser baserade på Lawson eller Cassia. Huvudkomponenterna:

 • Färgpigment
 • syror
 • alkoholer
 • pentanol
 • Polymer Dimethicone
 • keratin
 • Propylenglykol
 • glycerol
 • Veteolja
 • Ginseng extrakt
 • Almond och burdock olja
 • Lavsonia eller cassia
 • vatten

Flytande färg har en rik palett, representerad av 12 nyanser:

 • choklad
 • svart
 • Mörk kastanje
 • Naturlig blondin
 • mocka
 • Koppar-röd
 • En röd-koppar
 • kastanj
 • karamell
 • Bitter choklad
 • Burgundy
 • Den klassiska skuggan av henna

Färgen appliceras på samma sätt som det klassiska torra färgämnet. Före proceduren tvätta trådarna noggrant och applicera en krämig komposition på hela ytan. Efter instruktionerna på förpackningen är det nödvändigt att klara det målade huvudet som är inslaget i polyeten, en varm trasa, beroende på färgmättnad från 10 till 30 minuter.

Denna typ av färgämne tvättas av på liknande sätt - med varmt rinnande vatten tills ämnet helt elimineras utan att använda hårmedel.

När man väljer grädde bör henna vara uppmärksam på skugga, syfte (färg eller utan pigment). Färgförändring sker inte alltid omedelbart på grund av bristen på ett färgämne i kompositionen. Ägare av vanliga och torra krullar bör inte använda denna typ av färg.

Henna-baserade färgfunktioner

De mest populära märkena är Sani Tint, Naturfärg, Aasha, Khadi, Natulique, Aveda, Artcolor, Phytocosmetics, Moran. De är representerade av produkten av en färglös typ, för färgning av hår med ett brett palett av nyanser.

Så tvätta Henna från huden

Ofta kan färgämnet vid färgning sätta på den oskyddade huden på händerna eller "sprida ut" bortom gränserna för de färgade trådarna. Då måste du snabbt avlägsna pigmentet, för att inte bära röda eller bruna fläckar på dig själv. Det finns många sätt som har blivit populära som ett resultat av övning.

Den mest populära är användningen av en lösning av antibakteriell tvål och vatten. Om detta inte ger den önskade effekten kommer alkoholhaltiga ämnen som är ofarliga för kroppen att komma till räddningen. För komplex, djup penetrering av pigmentet i hudskikten är det nödvändigt att konsultera en specialist. Det bör förstås att sedan radikala metoder baserade på kraftiga substanser eller mekanisk skada på det övre skiktet i epitelet kommer att appliceras.

Henna allergi

Färgämnet är tillverkat av naturliga ämnen som kan orsaka allergisk reaktion. Före färgning är det nödvändigt att utföra ett litet mottaglighetstest av organismernas komponenter. För att göra detta, välj en plats i det öppna området av handens hud, använd en liten mängd färgkomposition med dubbel koncentration. Efter 10-15 minuter kan du skölja. Under denna tid bör allergier förekomma irritation eller rodnad på platsen för färgning. När du bestämmer det ska du sluta använda färg.

REFERENS: Allergisk reaktion kan vara en indikator på produkter av dålig kvalitet.

I mer komplexa fall kan allergier uppstå i form av andfåddhet, hosta, ödem i andningsorganen, utslag och klåda, utbildning på epitel i form av lavar etc.

Henna Artcolor - funktioner

Denna produkt används för färgning och behandling av många problem krullor, hud. Det används för att minska eller förhindra strandfall, eliminera seborré, mjäll och återställningsstruktur. Strängar de målas noggrannare, det är effekten av en ökad hårväxt.

Finns i brunt, rött, grönt eller vitt pulver eller i form av briketter. Kan användas som en balsam eller hårschampo. Den presenteras på marknaden i ett klassiskt, skuggat och färglöst format. Du kan välja nyanser av mahogny, brons, kastanj, choklad, rubin, burgund. Vid färgning bör du ta hand om skyddsutrustning för händer och kläder, använd inte en färglös produkt på aska frisyrer, se till att lukt av färg är uttalad i det finns inga klumpar, utspädda med 1 tsk. Bordvinäger 6% koncentration.

Henna Phytocosmetics - Funktioner

Denna produkt är cream-henna, består av färgämnen av syntetiskt ursprung. Bland de viktigaste fördelarna med varumärket:

 • Mättnadskurvor ljusare skiner
 • Brist på aggressiva komponenter
 • Näring, förstärkning, noggrann vård
 • Förmåga att förbättra tillväxten
 • Får inte smutsig, lätt distribuerad, bara applicerad, mycket bekväm att använda
 • Innehåller 9 nyanser i paletten
 • Till skillnad från konventionella färger kan den användas flera gånger i månaden.
 • billigt

Användningen av färgämnen Phytocosmetics är mycket enkel:

 1. Applicera på vått hår, jämnt, särskilt vid rötterna, fördelat över hela längden.
 2. Den är insvept i polyeten och varm tyg i en period av 10 till 30 minuter.
 3. Skölj noggrant i varmt vatten.
 4. Förfarandet upprepas efter några dagar för en mer mättad färg.

Henna Moran (Moran) - Funktioner

Färgämne från tillverkaren Moran kommer i 13 nyanser av färg och färglös henna. Användningen av färg är enkel, det behöver inte förberedas före användning, som ett pulver. För att skydda händerna och kläderna från pigment kan du börja måla

Färgen är åldrad på huvudet, lindad med klädesfilm som är insvept i en varm trasa. Efter 10-30 minuter tvättas håret i rinnande vatten tills det är helt rent. Därefter kan du använda luftkonditionering. En fördelaktig effekt på hår- och hårbotten.

Henna schampo

Funktion av Henna-baserade schampon i deras renhet, minsta innehållet av skadliga ämnen. Dessa produkter är lämpliga för alla typer av hår och hud, och används för regelbunden användning som för vård av konventionell kosmetika. Den enda skillnaden från användningen av pulver är avsaknaden av en bestående färgningseffekt, varaktigheten av bevarande av nyansen. Används mer för förebyggande, terapeutiska ändamål.

Utan en grundläggande förändring i hårets struktur kan komponenterna i detta schampo väsentligt återuppliva krökorna. Kan användas av ägare av alla typer - fett, torr, blandad, i något av deras tillstånd.

Sådana schampon används på olika sätt: att mätta skuggen bör användas flera gånger i månaden efter tecknen på utlakning av pigment. Åldrar inte mer än 15 minuter, varierar från olika tillverkare. För normal vård, kan du använda det oftare, massera långsamt håret medan du skumar. Endast varmt rinnande vatten är lämpligt för spolning.

De mest populära Henna-shamponerna är Cloran, Radle Shyam, Richenna, Color Mate Active Plus, Maribell.

Henna för hår: recensioner

Mycket positiv feedback finns på naturlig färg. Örtfärger överlappar grått hår, ge en djup och varaktig färg. Men viktigast av allt, de skadar inte och orsakar inte prolaps, utan förbättrar ökningen av krullningar.

Så här återställer du problemkrullar

I många år var jag målad med kemi. Först var jag en blondin - jag kände alla svårigheter och konsekvenser av förtydligande. Då var det svårt att återvända från blondinen till rött. Vem har provat färgämnen i nyanser av rött, vet att de ser vackra på kort tid - de tvättar snabbt och ser tråkigt ut efter 2 veckor.

Mjölk verkade, reklamerade schampon hjälpte inte. Dessutom, varje gång efter att jag har spolat färgen, förlorade jag en betydande del av håret. Och varje dag är det inte ett litet gäng att dra ur kammen. Jag var desperat! Jag bestämde mig om det fortsätter, jag kommer snart att bli skallig, och en chock av lockor var min stolthet! Lyckligtvis hittade jag ett forum där kvinnor delade resultaten av färgning och behandling med naturliga färgämnen.

För en månad sedan använde jag först Henna och Amla. Jag blandade pulvret med varmt vatten med en mixer - det blev flätat smidigt och tätt, som sur grädde. Borsta den. Hon täckte huvudet med folie och satt på en tjock hatt. Ingenting droppade, flödade, luktade starkt av hö, jord, gräs...
Efter 2,5 timmar tvättade jag av färgen med vatten. Sedan den dagen är mjäll borta och har inte återkommit. Bara detta kommer att övertyga mig om att stanna med detta färgpulver, men det finns andra fördelar!

Först och främst är färgen vacker, lysande och skimrande i solen. När jag vrider en sträng på mitt finger glider en glöd över den, som i en kemisk färgreklam. Färgets doft varar 2-3 dagar efter färgning. Håret är mjukt, ser friskt och droppar mindre! Efter 3 veckor är färgen inte förlorad i intensitet. Jag ser att mina krullar är tacksamma för att jag skiljer sig från kemi.

FOTO 1: några veckor efter kemisk färgning, tvättas, torkas med hårtork, utan stylingmedel - förberedd för användning av naturligt färgämne.
FOTO 2: 2 dagar efter hennafärgning - tvättas efter en applikation, utan stylingmedel, torkas något med hårtork.
FOTO 3: 15 dagar efter. Varje 3 dagar på natten applicerades längden på oljan - kokosnöt, olivolja, jojoba. Men oljens färg påverkas inte, vilket vanligtvis är fallet med kemiska färgämnen.

Säker färgning under graviditeten

Resultatet: mörkt rött, slät och glänsande hår.

Alltid målade med kemiska färger. För närvarande gravid, så bestämde jag mig för att använda naturlig färg för att inte skada barnet. Detta var den andra erfarenheten av Henna. För många år sedan köpte jag det på ett vanligt apotek, orsakade det och effekten var dålig. Men jag bestämde mig för att försöka igen. Nu togs valet av tillverkaren och själva produkten på allvar.

Jag var nöjd med resultatet, färgen är cool, håret är glödande och viktigast av allt, blockerade han grått hår. Jag gillar inte lukten av blandningen, men det är möjligt att klara det. Som ett resultat finns det
många fördelar.

Jag förberedde pulvret med citronsaft och satt det på en varm plats i 2 timmar. Tvättat hår och torkat. Sedan applicerade hon pastan, vikte huvudet i folie och en handduk. Efter 4 timmar tvättas försiktigt färgen och torkas.

Nästa gång jag försöker utan citron tror jag att färgen blir mörkare.

Från prolaps och för tillväxt

Mitt hår var alltid i dåligt skick. De drabbades av 2 graviditeter, sedan olika experiment. Permanent vinkning, färgning, rätning. De började falla ut, var torra, grova, tråkiga, livlösa. Efter tvättning var det mycket svårt att kamma dem, håren var trassliga och brutna. Det var ett ögonblick när de började falla ut i klaser. Jag besökte flera hudläkare, sväljade piller, vitaminer för hår, masker och ingenting. Överallt är det fullt av mitt hår. Jag satte mig ner till datorn och började leta efter information om detta ämne. Allt som jag försökte rådde och det fanns inga effekter. Jag färgade igen kemisk färg, för jag har mycket grå hår. Men det började falla igen.

Jag bestämde mig för att leta efter växtbaserade färger som förstärker hårsäckar, ger färg och förbättrar tillståndet. Hittade information om henna. Jag brukade vanliga och svarta, för att jag alltid gillade den svarta färgen. Vad gav mig färgning med naturliga färgämnen:

 • slutade falla ut
 • växa nya på platser där tappade ut i klumpar
 • en fantastisk sken dök upp
 • täcker grått hår
 • känslan av att håren har blivit mycket större eftersom de har blivit tjocka
 • luktar bra (lukt av färskt hö)

Ändarna blir ibland lite torra, men jag använder smör.

Jag förbereder blandningen för att färga dagen före målningen. Kryp citronsaft i en porslinskål, blanda pulvret och sätt på en varm plats. När det tar ungefär 12 timmar, applicerar jag blandningen. Nu använder jag bara för rötter, längden på färgen förblir lika lysande. Wrap mitt huvud med en wrap och en handduk, håll i 2 till 3 timmar. Efter några timmar sköljer jag mitt hår noggrant.

Slutligen har jag en drömfärg och inga problem med att falla ut.
Inte bara jag, men min dotter mår också med detta naturliga färgämne, bara hon använder rött - en vacker färg. Hennes krullar är friska, starka, de är inte längre feta.

slutsats

Henna är en färg av naturligt ursprung, kännetecknat av goda färgegenskaper, möjligheten till terapeutisk användning. Perfekt för en mild förändring av bilden, behandling av skadat hår. Ej lämplig endast för personer med stor andel grå hår, efter kemiska förfaranden som förändrar hårets struktur.

Valet av pulver eller färdigt färgämne bör baseras på möjligheten att applicera det i ett specifikt fall, en kombination av en naturlig källafärg, färgens färgade färgton. Var noga med att kontrollera förekomsten av en allergisk reaktion på pigment, eftersom detta kan orsaka komplexa hälsoeffekter.Nästa Artikel
Hair Forum.com