Kaffe hårfärgning


Hårfärgskoffe har använts i århundraden, och i vissa kulturer används det fortfarande oftare än kemiska hårfärger, eftersom denna metod är mycket billigare och inte skadar håret.

När du försöker färga ditt hår kaffe, kan du inte längre neka dig själv nöjet. Allt du behöver göra är varje vecka, och de kommer att se bra ut.

Hårfärgskoffe kan du markera de naturliga röda och bruna nyanserna i ditt hår eller dölja grått hår, det hjälper dig också.

Enligt National Cancer Institute finns över 5000 olika kemikalier som används i hårfärgningsfabriker, varav många anses cancerframkallande. Till skillnad från traditionella hårfärger, som är giftiga och kan göra ditt hår torrt eller till och med skada det, är kaffe helt naturligt. Med hjälp av dessa enkla recept med kaffe ser du resultaten direkt.

Hur man gör hårfärg från kaffe. recept

Hårfärg Kaffe Recept # 1

Gör en rån svart kaffe som vanligt. Låt kaffet i kylskåpet svalna. Blanda i en skål 2 koppar outplånlig balsam med 2 msk. med skedar av malet kaffe och tillsätt kallt bryggt kaffe, blanda väl med en sked. Massage blandningen på torrt hår. Lämna det på håret i en timme eller så länge du behöver. Ju mer färg kommer att ligga på håret desto mörkare kommer de att visa sig. Skölj med varmt vatten.

Hårfärg Kaffe Recept # 2

1. Häll ett halvt glas balsam i en kopp och lägg till en matsked med snabbkaka i granulat. Rör om en sked tills kaffet är helt upplöst.

2. Ta antingen 1 matsked instant kaffe och 1/4 kopp varmt vatten till det eller brygg starkt kaffe. Häll nu 1/4 kopp snabb hett kaffe eller 1/4 kopp bryggt kaffe i balsam och rör om blandningen tills alla ingredienser blandas. Låt stå i fem minuter.

3. Nu är det dags att gå på toaletten.

4. Lägg en gammal handduk på axlarna för att fånga några droppar kaffe. Skruva upp en kaffeblandning och applicera försiktigt på torrt hår, försök att inte släppa det i ansiktet, händerna eller på golvet.

5. Fortsätt att applicera blandningen tills du har täckt hela huvudet. Massage färgen med kaffe i håret och hårbotten i två minuter.

6. Slå in håret i ett förpackning och binda det i en knut, du kan också sätta håret ihop med en handduk, så att du blir varm och kaffet absorberas snabbare. Låt blandningen stå på håret i 15-30 minuter, skölj sedan med varmt vatten. Skölj håret med schampo för att bli av med överflödig kaffe, skölj och torka håret med en handduk.

7. Torka som vanligt, och du har redan ett kaffe färg hår.

Hårfärg Kaffe Recept # 3

Vad behöver du för hårfärgande kaffe

• Tvätta eller skål

• Starkt bryggt kaffe

• Kamma för hår

1. Först och främst, gör dig en kruka med starkt kaffe. Ju mörkare desto bättre. Du måste använda naturligt kaffe. När du gör kaffe, vänta tills det svalnar. Du behöver från 2 till 4 koppar starkt kaffe beroende på hårets längd. För att göra kaffe, häll 1,5 koppar vatten i potten, sätt på spisen och koka. Lägg till 6 msk. matskedar kaffe i en kastrull med vatten och koka i 15 minuter.

2. När du har tvättat håret med schampo och applicerat balsam, doppa ditt hår i en skål med det färdiga kaffet.

3. Använd en mugg, skopa kaffe och vattna håret cirka 15 gånger.

4. Se till att du har vått håret helt.

5. Sprid kaffet från hårets rötter till ändarna med fingrarna eller en kam.

7. Tryck håret över diskbänken

8. Ett annat sätt att färga kaffehår är att köpa en flaska i kosmetik- och parfymaffären. Häll starkt svart kaffe (kallt, givetvis) i applikatorn, och använd det som en spray.

9. Du kan rulla håret med ett paket, men det kommer inte att absorbera färgen med en handduk.

10. Vänta 20 eller 30 minuter och tvätta sedan. Torka håret i solen.

Hårfärgande kaffe: Tips och tricks

- Upprepa färgprocessen om du inte får det önskade resultatet när du först färgar håret med kaffe. Det kan ta flera procedurer för att uppnå önskat resultat.

- Var försiktig när du använder kaffe på blont hår. Effekten av kaffe kan vara ögonblicklig och oönskade för blondiner.

- Kontrollera effekten av kaffe på en hårsträng på baksidan av huvudet innan du färgar hela huvudet. För att göra detta, applicera färgen och lämna den vid önskad tid, efter sköljning och kontrollera resultatet.

- Om du inte kan ställa lukten av kaffe, kan du ersätta den med svart te.

- Använd inte schampon som innehåller natriumlaurylsulfat, eftersom det saktar hårväxten och tvättar bort naturliga oljor och tvättar också bort kaffe från ditt hår.

Hårfärg kaffe: Vad du behöver veta

1. Färgen från håret kommer att tvättas av med varje shampooing. Därför måste du tona håret varje vecka.

2. Ju längre tid du färgar ditt hår kaffe, desto djupare och rikare färgen och längre stannar kvar på håret.

3. Kaffe ger ditt hår lukten av kaffe, och för att bli av med det måste du tvätta håret 2-3 gånger. För de som inte gillar lukten av kaffe, eller kommer att gå någonstans, rekommenderar vi att du färgar håret i 3 dagar eller tvättar håret tre gånger, vilket kommer att lätta dig av denna lukt.

4. Färgen du får beror på hårets färg. Om du har brunt hår blir färgen rikare, skinnigare och lite mörkare. Ju mer du färgar håret desto mörkare blir de.

Hårfärgande kaffe: Fördelar och nackdelar

Den enda verkliga bristen på kaffe hårfärgning är att det kanske inte passar din hårfärg. Det är perfekt för personer med ljus eller grått hår, och hjälper också till att avslöja en röd nyans i mörkt hår.

Vissa kvinnor gillar inte kaffe eftersom det innehåller oljor som gör håret kladdigt. Men om du lägger till luftkonditionering i blandningen, så kan du bli av med sådana problem.

Den största fördelen med kaffe hårfärgning är att det inte orsakar skada på håret och är helt miljövänligt. Dessa är alla naturliga hårfärger som du kan göra i ditt kök. Prova det och du kommer se resultatet.

Försiktighetsåtgärder: Allt som kan färga ditt hår kan färgas och andra saker: hud, handduk och kläder. Därför är det nödvändigt att vidta försiktighetsåtgärder.

Kaffe hårfärgning

Många moderna kvinnor använder regelbundet denna metod för att ändra bilden som hårfärgning. Trots att kvaliteten på syntetiska färgämnen förbättras varje år är deras säkerhet för krillens hälsa fortfarande tveksamt. Faktum är att kompositionen av sådana verktyg innefattar aggressiva komponenter, vilka, som inleder en kemisk reaktion med hårets nagelskikt och kortikala skikt, förstör pigmenten, på grund av vilka hålrum bildas inuti håraxeln. Som ett resultat blir krullarna porösa och spröda, börjar bryta och stratifiera.

Det finns faktiskt ett sätt att ändra hårets färg utan att offra sin skönhet - det är ett säkert hårfärg med naturligt kaffe. Denna produkt, som börjar på morgonen av nästan varje person, kommer inte bara att ge dina lockar en ljus, diskret skugga, men fyller dem också med vitalitet och en subtil doft. Vilka fördelar har kaffe som hårfärg och har det nackdelar?

Kaffe hårfärgning: Fördelar och nackdelar

Kaffe är en populär naturlig produkt med tillräckligt starka färgegenskaper. Detta beror på dess speciella sammansättning, som innefattar tanniner, karotenoider och eteriska oljor, som med nära samverkan kan öka intensiteten av mörk pigmentpigmentering. Därför rekommenderas kaffebaserade blandningar huvudsakligen att användas för brunhåriga och brunetter. De främsta fördelarna med kaffe är att det:

 • orsakar ingen skada på krullarna;
 • gör att du kvalitativt kan ändra hårets struktur, vilket gör dem mer hållbara och elastiska.
 • ger hårets huvud extra volym;
 • fyller lockar med naturlig glans och strålning;
 • något torkar strängar, eliminerar fet skinn;
 • Det gör krullarna mjukare, mjukare och mer lättsam, vilket underlättar kamning och styling.
 • aktiverar hårväxt
 • stärker rötterna, förhindrar håravfall
 • ger håret ett stort antal färger.

Liksom alla andra naturläkemedel har kaffe ett antal nackdelar, vilket inkluderar:

 • instabiliteten hos den resulterande nyansen;
 • oförmågan att helt måla över grå hår;
 • svårigheten att välja önskad ton;
 • Behovet av flera upprepningar av förfaranden med vanliga intervaller.
 • betydande längd av färgningsförfarandet.

En annan nackdel med kaffefärgning är att det inte kan drastiskt förändra hårfärgen, så det är osannolikt att denna metod är användbar för blondiner - oftast slutar sådana experiment i en oväntad och i regel ojämn skugga. Också måla inte krökorna med kaffe omedelbart efter perm eller användningen av ammoniakfärger - effekten kommer inte att vara.

Hur färgar ditt hår kaffe

Färgning av kaffehår är ett enkelt förfarande, vars genomförande inte kräver yrkeskunskaper. Men för att ditt experiment inte ska bli till besvikelse bör du först bekanta dig med följande rekommendationer:

 • För beredning av färgkompositioner kan endast användas naturliga kaffebönor (pulveriserad). Instant kaffe är inte lämpligt för detta ändamål.
 • I recepten för framställning av kaffeblandningar indikeras de approximativa doserna av komponenterna, beräknade på den genomsnittliga längden av lockar. Justera dem för dig själv, försök att inte ändra proportionerna, annars kommer du inte att kunna uppnå önskad effekt (strängar kan vara färgade ojämnt).
 • Om den beredda blandningen visade sig vara för tjock, applicera den först på rotzonen och sprid den noggrant över hela längden av strängarna. Att måla krullarna med en flytande blandning sköljer bara håret i flera steg.
 • För att undvika den obehagliga känslan av klibbighet, som kan observeras efter kaffefärgning, rekommenderas att lägga lite balsam i färdigblandningen.
 • Innan proceduren, tvätta inte eller blöt huvudet - kaffemaskar ska appliceras på smutsiga och torra krullar.
 • Efter fördelningen av färgämnet i håret måste du lägga ett duschlock på huvudet och linda det med en handduk ovanpå. Eftersom kaffe inte irriterar huden, kan det hållas i upp till 2 timmar (om du vill få en rikare nyans).
 • Skölj kaffeblandningen ska vara vanligt vatten med schampo. Om du vill ta bort lukten av kaffe, skölj huvudet med varmt vatten med tillsats av din favoritolja (orange, rosmarin, lavendel eller något annat).
 • Om du inte lyckades uppnå önskad nyans efter första kaffefärgningen, utför några fler procedurer med intervaller om 1 var tredje dag. Varje gång färgen blir mer och mer levande och mättad.

Tänk på att färgresultatet beror på krullarnas ursprungliga färg: ljusbrunt hår mörkar och förvärvar en trevlig chokladfärg, rödhåren är dämpad i de brunhåriga kvinnorna (blir mindre ljus), och i brunetter är tonen nästan oförändrad, men håret är fyllt med lyxig glans. När det gäller de grå trådarna kan kaffet bara färga dem en kort stund innan den första tvätten på huvudet. Efter varje vattenförfarande måste färgningen utföras igen.

Kaffebaserade blandningsrecept

klassisk

Denna blandning, förutom att den ger en färgningseffekt, har också en helande effekt på håret - stärker dem längs hela längden, gör dem starkare, mjukare och silkeslen.

 • 50 g malt kaffe
 • 100 ml varmt vatten (90 grader).

Förberedelse och användning:

 • Fyll kaffet med varmt vatten, låt det brygga i 15-20 minuter.
 • Efter att kaffelösningen har svalnat, fördela den jämnt över hela längden av trådarna, täck den med klämfilm (eller duschlock) och en tjock handduk.
 • Vänta ca 30 minuter och skölj sedan håret med varmt vatten.

Med färglös henna

Tack vare denna komposition kan du ge krusarna en trevlig chokladskugga och vacker glans.

 • 25 g färglös henna;
 • 50 ml varmt vatten;
 • 50 g sovande kaffegrund.

Förberedelse och användning:

 • Lös upp henna med vatten, lägg till kaffegrund och låt blandningen stå i 30 minuter.
 • Blanda noggrant och applicera den färdiga kompositionen på håret.
 • Värm håret och vänta i ca 40 minuter.
 • Tvätta av masken med varmt vatten.

Med konjak

Kaffemask med konjak färgar färgerna, fyller dem med förtrollande glitter och strålning.

 • 30 g malda kaffebönor;
 • 30 ml cognac;
 • 20 ml burdockolja;
 • 2 rå äggulor
 • 50 ml varmt vatten.

Förberedelse och användning:

 • Fyll kaffe med vatten, tillsätt äggulor, burdockolja och brandy.
 • Alla blandar och fördelar den resulterande kompositionen på locken.
 • Värm håret och lämna i 40 minuter.
 • Skölj håret noggrant med schampo vatten.

Havtornsolja

Blandningen som framställs enligt detta recept, färgar inte bara krullarna, vilket ger dem en trevlig kaffeskugga, men ger dem också hela längden, fyller med livlig glans och strålning.

 • 50 g malt kaffe
 • 30 ml havtornsolja;
 • 5 droppar nässla eterisk olja.

Förberedelse och användning:

 • Blanda malet kaffe med havtornsolja och tillsätt nettleeter.
 • Alla blandar och fördelar den resulterande kompositionen på locken.
 • Sätt på en duschlock, linda en handduk över den och vänta 40-50 minuter.
 • Skölj av masken med rinnande vatten.

Med basma

Denna mask gör att du kan färga krullarna och ge dem en hälsosam och strålande look.

 • 50 g kaffe
 • 200 ml kokande vatten;
 • 25 g henna och basma;
 • 30 g honung;
 • 30 ml olivolja.

Förberedelse och användning:

 • Häll kokande vatten över kaffe och lämna i minst en halvtimme, förpacka behållaren med en handduk (så att blandningen inte har tid att svalna helt).
 • Tillsätt henna, basma, honung och olivolja till kaffemassa.
 • Alla blandas och appliceras på lockar.
 • Blötlägg masken under värme i ca 30 minuter, och tvätta sedan det färgade håret med varmt vatten och schampo.

Med kanel

Med denna blandning kan du färga håret och ge den en behaglig choklad- eller guldbrun nyans (beroende på hårets ursprungliga färg) och göra krullarna mjukare, mjukare och silkeslen.

 • 100 g malet kaffe;
 • 10 g kanelpulver;
 • 4-5 vaktelägger (eller 2 kycklingar);
 • 50 ml cognac;
 • 30 ml havtornsolja.

Förberedelse och användning:

 • Blanda äggulor med brandy och vispa tills det är smidigt.
 • Häll i blandningen erhållen havtornolja och tillsätt långsamt kanel och kaffe.
 • Blanda allt och sätt den färdiga masken på huvudet.
 • Värm håret med en wrap och ett näsduk och vänta ca 60 minuter.
 • Skölj håret med varmt vatten och schampo.

Med rom

Detta verktyg kan ge krusarna en varm gyllene kastanjeskugga (på ljusbrunt hår) och dessutom förbättra hårets allmänna tillstånd.

 • 2 rå äggulor
 • 30 gram sockerrörsocker;
 • 100 g malda kaffebönor;
 • 30 ml av någon vegetabilisk olja;
 • 50 ml rum;
 • 50 ml kokande vatten.

Förberedelse och användning:

 • Slå äggulor med socker.
 • Häll kaffe i en annan behållare, tillsätt olja och rum, blanda allt och häll kokande vatten.
 • Anslut båda blandningarna och fördela den resulterande kompositionen på krullarna.
 • Värm håret och vänta i ca 40 minuter.
 • Skölj håret noggrant med schampo vatten.

Om du gillar att experimentera, ändra din bild, men du vill inte offra hårets hälsa, var noga med att vara uppmärksam på kaffe - en aromatisk och otroligt hälsosam produkt som inte bara kommer att ge dina lockar en ljus, rik nyans utan också fyller dem med energi och glamorösa.

Kaffefärgning: recept och rekommendationer

Många tjejer drömmer om att byta hårfärg, men de stoppas av det faktum att färgämnen innehåller kemiska färgämnen som påverkar hårets hälsa negativt. Idag blir naturliga produkter för färgning alltmer populär, och te och kaffe, som är bekant för oss, leder bland dem. Så låt oss prata om hur du färgar håret med kaffe.

Fördelarna med kaffe färgning

Trots det faktum att forskare har bevisat att konsumera en stor del av en kaffedryck är hälsofarligt, inklusive håravfall, det accelererar håravfall, användningen av korn i masker eller hårfärger påverkar frisyren positivt.

Saken är att den uppfriskande produkten innehåller koffein, antioxidanter och mineraler som skapar följande effekt:

 1. Förstärkning av rötterna. Under påverkan av koffein, fartygen expanderar, förbättrar mikrocirkulationen i hårbotten, mer syre levereras till folliklarna, och de läker.
 2. Antioxidanter minskar de externa effekterna av yttre faktorer som gör låsorna sköra och tråkiga.
 3. Försenar håravfall. Faktum är att testosteronhormon leder till skallighet, koffein, men inte betydligt, men undertrycker dess lokala effekter.
 4. Mineraler kommer att förbättra strängarnas utseende, mätta dem med användbara ämnen.

Tips! I kaffe är allt användbart, kaffetårta efter bryggning kan användas som hudskrubba, det hjälper till att bli av med mjäll och fuktar epidermis.

Nu är det klart att användningen av kaffe som färgämne är extremt fördelaktig effekt på hårets tillstånd, men det mesta av det rättvisa könet vet inte ens hur man gör sådan naturlig färgning hemma.

Särskilda funktioner

Något förfarande har sina egna egenskaper, vars genomförande låter dig få det önskade resultatet. I det här fallet är det viktigt att brygga drycken ordentligt, välja råvaror och utföra färgningen. För en vacker nyans, följ dessa regler:

 1. Du behöver färga håret med naturligt kaffe. Det är bäst att föredra den finaste slipningen, det ger maximal färg.
 2. Du kan inte spara på råvaror, lösliga granuler eller billig kaffe med tillsatser spenderar bara din tid.
 3. För en ljus nyans kan du färga håret tjockare efter att ha sovit kaffe.
 4. Det rekommenderas inte att använda naturliga färgämnen på håret efter kemisk färgning, resultatet kan vara oförutsägbart.
 5. Man bör komma ihåg att den slutliga färgen direkt beror på den naturliga färgtypen. Bäst av allt är kaffe lämpligt för brunthåriga kvinnor och rättvisa skönheter. Färgning av svart hår ger sina ägare en vacker ton och en ädel glans, medan blondiner bara behöver lite kaffe för att mörka håret.

Det är viktigt! För grå hår kan denna procedur användas som en engång, till exempel före en viktig händelse, eftersom efter första tvätt av huvudet börjar färgen att försvinna.

Instruktioner för färgning

Teorin har beaktats, nu är det möjligt att gå vidare till den praktiska delen. Du kan använda olika metoder för färgning, vi anser vara mest populära.

Metod nummer 1

Detta recept används oftast. Först måste du brygga ett mycket starkt kaffe. Kast i Åbo 3 msk. l. krossade korn och 5 msk. l. vatten. Koka upp blandningen och låt den smälta i 20 minuter.

Sedan, för bästa effekten, lägg till några droppar av vilken olja som helst som är lämplig för håret. Orange, citron, tea tree och kanel estrar fungerar bäst. Färg appliceras på torra lockar, du kan inte tvätta dem.

Låt blandningen ligga på håret i 20-40 minuter, tiden beror på önskad färg och tjocklek på ditt hår och tvätta sedan av färgen.

Tips! Det är inte så lätt att tvätta kaffet helt, du behöver några sköljningar. För att förenkla uppgiften, använd receptnummer 2.

Metod nummer 2

Det blir lättare att tvätta kaffet om det inte innehåller små partiklar. För att uppnå denna dryck kan du använda kaffebryggaren, men fästningen ska också vara stor. Koka några espresso, ständigt skapa nya bokmärken. Efter att ha uppnått önskad volym, tillsätt en matsked linfrö, ricin eller mandelolja till kaffe. Utmärkt komplement betyder tinktur av nässla, en artikel. l. kommer att räcka till.

Denna blandning kommer inte bara att ge en vacker färg utan också förbättra blodcirkulationen, påskynda hårväxten, göra dem starkare. Applicera "färg" kan vara en gång i veckan, som en nyansmask, så både hårets färg och hårförhållande bibehålls.

Metod nummer 3

För en beständig mörk färg kan kaffe kompletteras med naturliga ingredienser som henna och basma. I detta fall måste du ta ingredienserna från förhållandet 1: 2: 5, där 1 del henna, 2 delar basma och en stor del kaffe.

Gör kaffe, baserat på rekommendationerna från första eller andra receptet. Tillsätt resterande ingredienser och blanda färgen noggrant. Applicera blandningen över hela längden av torrt hår, exponeringstiden 40-60 minuter.

Mängden kaffe som behövs och exponeringstiden beror bara på hårets kvalitet och längd, den önskade nyansen. Du kan också uppnå en vacker färg med hjälp av andra drycker.

Tipsläsare! Lista över de mest ofarliga hårfärgerna - TOP-5 Bäst

Tefärgning

Denna vanliga drink för varje person innehåller tannin, fluor och mycket vitaminer, på grund av vilket det fyller håret med en ädel kastanjeskugga och läker dem. Efter flera sådana färgning, brittleness, kommer torrhet att försvinna, mängden mjäll kommer att minska avsevärt. Tefärgning har också flera recept.

Metod nummer 1

Du behöver 400 ml vatten och 2 msk. l. svart te. Fyll råvaran med kokande vatten och sätt i brand i 20 minuter. Låt drycken svalna, spänna buljongen, dra i håret i det.

Tips! Naturligt färgämne absorberas bättre, om du förtäring, tvätta håret med en lösning av läsk (1 msk soda per 200 ml vatten), krulla avfettning och var redo att ta emot pigment.

När strängarna blötläggs i te över hela längden, linda dem i polyeten, fäst en terryhandduk ovanpå. I ett sådant varmt huvud bör spenderas från 20 till 40 minuter beror allt på önskat resultat.

Metod nummer 2

Det passar dem som redan har grå hår. Ja, ja, och de kan vackert målade. Det viktigaste är att förbereda ett bra koncentrat. För 50 ml kokande vatten finns 3-4 skedar te, koka dem på låg värme i 30 minuter. Blanda blandningen och lägg till antingen kakaopulver eller malet kaffe, 4 tsk. Till det. kommer att räcka till. Massan blir tjock, så det är bekvämt att applicera det med en liten kam eller pensel.

Wrap hår med plast och en handduk, som i det första fallet. Låt blandningen stå i 40-60 minuter, skölj sedan med varmt vatten.

Rekommendationer om hur man säkert täcker grått hår med svart te:

Metod nummer 3

Hela tiden har vi pratat om att ge håret en mörk nyans, men du kan inte bara använda svart klassisk te utan också växtbaserade. Till exempel, daisy kollektionen kommer att göra ditt hår lite ljusare, ger dem en gyllene färg.

Kamille te kan användas som sköljning för ljus eller blont hår, det kommer att lägga lite "guld" till frisyren. Om du bara vill lysa färgen, måste du vänta lite. Ta torkade blommor och vodka i ett förhållande av 1: 2, blanda och insistera på 7 dagar. På dagen för färgning brygger du färglös henna i 300 ml kokande vatten, lämnar blandningen i 2 timmar och blandar sedan båda massorna. Denna färg lämnas i 30-40 minuter, efter det har tvättats ut med schampo.

Användbara tips

Så, nu vet du om det är möjligt att färga hår med kaffe eller te, hur man gör det. Många saker har sagts, men det finns några användbara rekommendationer kvar.

 • Blonda tjejer är svåra att gissa med en ton, ibland passar färgen inte jämnt, var förberedd för detta. Det är bäst att först göra ett test på en obekväm webbplats.
 • Om färgen inte var så mörk som du ville, omedelbart upprepa proceduren. I det här fallet kan du inte vara rädd för att förstöra håret.
 • Shampoo innehållande natriumlaurylsulfat bidrar till snabb utlakning av färgämnet, dessutom reducerar detta ämne hårväxten, det är bättre att föredra ekologiska produkter.
 • För att uppnå ett långvarigt resultat måste du upprepa proceduren 1-2 gånger i veckan, men med varje färgning blir färgen rikare.
 • Eteriska oljor kan inte bara på ett fördelaktigt sätt påverka håret utan också lindra dem av kaffe arom.

Sammanfattningsvis vill jag säga att för att erhålla önskat resultat är det sällan nog för ett förfarande. Naturliga färgämnen föreslår att man hittar den bästa kompositionen genom försök och fel. Kom ihåg att varje person är unik, så närma sig frågan om din skönhet individuellt, då kommer du att lyckas.

Se också: vi ger en vacker nyans till håret och vi bryr oss om hår samtidigt med hjälp av kaffe och iransk henna (video)

Hårfärg kaffe. Kaffe hårfärgning recept

Under många århundraden har skönheter använt naturliga färgämnen för att ge silkiness och glans i håret. I vissa kulturer har dessa traditioner överlevt till idag. En av dessa metoder är hårfärgning med formuleringar baserade på naturligt svart kaffe. Dessa färgämnen är mer acceptabla för hår, för trots att moderna färgämnen presenteras för oss som ofarliga, lider hårpärlor och hårbotten av deras effekter. Ammoniak, som används vid färgning, ändrar hårets struktur, lyfter vågorna. Curls samtidigt blir mer mottagliga för färgning. Som ett resultat har vi ett vackert färg och torrt torterat hår.

Färger utan ammoniak, som vanligtvis ersätts av etanolamin, är inte särskilt resistenta. Färgpartiklar av denna typ täcker håret med ett tunt skikt, som inte förstör dess struktur, men det tvättas ut om några veckor, och den önskade nyansen är mycket svårare att uppnå, permanent färgning är nödvändig.

Efter att ha försökt en gång att färga håret med kaffe, kan du inte längre motstå sådant nöje. Inte bara utseendet utan också krullarnas struktur kommer att förbättras. Det enda besväret är att du måste repetera färgningen en gång i veckan. Med hjälp av kaffe är det möjligt att förbättra de röda och bruna hårskuggarna som ligger i naturen. Självklart, först måste du förtydliga i detalj vilken typ av recept som passar din skugga.

Fördel och skada

Innan du diskuterar recepten för kaffehår, överväga fördelarna och nackdelarna med denna kosmetiska procedur. Låt oss först tala om det goda.

 • är en naturlig produkt och kommer inte att skada håret;
 • kan du kvalitativt ändra hårets struktur, vilket gör det tjockare vilket ger håret extra volym;
 • mättar hår med naturlig glans
 • torkar lite fet hår, vilket undviker förfarandet för daglig shampooing;
 • gör strängar mer lätta och praktiska för läggning;
 • aktiverar tillväxten av strängar;
 • kämpar skallighet
 • ger hår ett brett utbud av nyanser.

Anmärkningsvärda nackdelar med kaffefärgning är:

 • oförmågan att måla över grått hår;
 • Komplexiteten hos valet av önskad nyans;
 • betydande varaktighet av förfarandet
 • instabiliteten hos den resulterande färgen.

tips

Den hundraåriga erfarenheten av att använda kaffe i hårfärg gjorde det möjligt att dra några slutsatser som måste beaktas:

Det viktigaste är att du bara kan använda naturligt kaffe, men inte lösligt.

För att påskynda processen med färgning av hår är att välja råmaterialet i den finaste slipningen.

Du bör inte använda kaffe när toning blont hår, eftersom skuggan kan vara väldigt oväntat eller komma ut mycket ojämnt. Idealisk färgning av kaffe för kvinnor, den här metoden hjälper dem att skugga och mätta färgen.

Den skugga som erhållits på ett sådant sätt kan dekorera håret i ungefär en vecka, då är det nödvändigt att göra om färgningen. För att öka färgens snabbhet kan man göra med henna.

För att bli av med klibbigheten som visas på håret är det rimligt att applicera balsam. Han eliminerar helt denna obehagliga brist.

För att få färgen på den erforderliga intensiteten kan det behöva återföras färgning.

För att välja exponeringstid, utför ett experiment på en sträng.

Om lukten av kaffe är absolut oacceptabel för din kropp, kan du också använda svart te.

Vid användning av naturliga färgämnen rekommenderas inte användning av schampon som innehåller natriumlaurylsulfat, detta ämne sänker hårväxten och tvättar ut den resulterande färgen.

recept

Det är bara bra att färgning av hår i färgen på mörk choklad inte behöver spendera mycket tid och pengar: recept för kaffefarger är extremt enkla och kräver ingen specifika färdigheter. Till låg kostnad kan du uppnå en anmärkningsvärd effekt: en rik ljus skugga, färgspel och extraordinär volym.

Före färgning är det dock värt att kontrollera att ett sådant förfarande inte provar klåda, irritation eller andra allergiska manifestationer. För att göra detta, använd den färdiga kompositionen på handleden, om efter 20-30 minuter på huden finns inga förändringar, förutom för mindre färgning, kan du inte rädda för att börja måla håret.

 • Hur man får krullar av kaffefärg

Sekvensen av åtgärder: blanda 2 msk. l. cognac, 2 tsk. malda kaffebönor, två äggulor, 1,5 tsk. burdock olja och ett par matskedar vatten för att erhålla en homogen massa, då masken lämnas i en och en halv timme för att brygga i en mörkare plats. Sedan, med en pensel eller kosmetisk svamp, sprids den resulterande blandningen över håret, lämna inte mindre än en halvtimme. Efter shampooing i håret kvarstår inte diskret kaffeskugga. Om det finns en önskan att göra färgen mer intensiv, måste denna procedur upprepas och det måste göras flera gånger.

 • Få en kastanjeskugga

Färgkomposition:
25 g henna
2 msk. l. malt kaffe
Par vattenskedar
Sekvensen av åtgärder: pulver henna utspädd i vatten för att erhålla en massa som liknar sin konsistens mjuka deg. Nästa steg är att lägga till kaffe. Lämna färgen en stund så att den är väl infunderad. Applicera blandningen i håret med en pensel eller kosmetisk svamp, skölj huvudet efter 15 minuter.
Denna metod är anmärkningsvärd också av det faktum att hårfollikeln, som är mättad med användbara ämnen, blir starkare och återställer sin struktur, blir hälsosammare och starkare än vanligt.

 • Ett enkelt recept på kaffe färgning

ingredienser:
3 msk. l. malt kaffe
2 msk. l. hårbalsam
Ett par kokande vattenskedar
Sekvensen av åtgärder: du måste brygga en kopp kaffe, kyla försiktigt. Rör det kylda kaffe med luftkonditionering och de återstående kaffebönorna. Blanda väl och fördela färgen på håret så jämnt som möjligt och blöt i 1 timme. För att få en mörkare ton bör exponeringstiden för bläcket ökas.

 • Det populäraste receptet för färgning av hår med kaffe

ingredienser:
6 msk. l. malt kaffe
1,5 staplar kokande vatten
Sekvens av åtgärder: brygg kokande vatten 6 msk. kaffe, låt brygga i en kvart i timmen. Då tvättas rent hår med luftkonditionering. Därefter sköljs huvudet med den resulterande kompositionen minst 12 gånger. Blandningen appliceras med en kam över hela längden av håret. Med hjälp av en handduk är håret täckt och inslaget för att påskynda färgen. Efter 30 minuter blandningen tvättas av med vatten.

 • Kaffekrämmaske för havtorn

ingredienser:
60g malet kaffe
1 msk. havtornsolja
4 droppar nässlaolja
Ingredienserna blandas noga och förinfunderas. Sedan appliceras färgen i en halvtimme på att rengöra håret och tvätta sedan väl med vatten.

 • Färgsmask med malet kaffe, basma och honung

ingredienser:
3g henna
3g basmy
3g älskling
3g olivolja
Kaffebryggare
Blanda alla ingredienser noggrant. Den resulterande blandningen bör fördelas över hårbotten och strängarna. I en halvtimme kvarstår masken på håret, och sedan tvättas den av med rinnande vatten.

Kaffe hårfärgning

Hur färgar ditt hår kaffe, så att de blir mer friska, glänsande och blir mättade färger? Vi hjälper dig att svara på dessa frågor. Det finns några enkla men viktiga tips.

Sedan antiken har kaffe använts inte bara som en uppfriskande drink utan också som ett sätt att stärka håret. Trots allt använde färgpigmentet i kaffebönor eliminerade de negativa effekterna av kemikalier, vilket vanligen finns i de flesta färger. Dessutom är den här metoden mycket billigare och billigare för de flesta tjejer, eftersom det finns en burk kaffe i nästan alla hem. Det är bara en gång värt att försöka skugga hårfärgen med kaffe, och du kommer inte att kunna neka detta nöje.

Hur färgar du ditt hår med kaffe? Det finns flera recept. I grund och botten, när du använder något av dessa, kommer kaffe att hjälpa till att betona och stärka bruna och röda hår nyanser. Gråt hår kan också enkelt döljas med hjälp av ett mirakelverktyg.

Man bör också komma ihåg att kaffe är en helt naturlig produkt som inte torkar hår och resultaten av dess användning är synliga direkt. Så hur färgar du ditt hår kaffe?

Hårfärg från kaffe. Enkla recept

Hårfärg kaffe. Recept nummer 1
Vid tillverkningen av hårfärg från kaffe måste du först och främst brygga en kopp kaffe med medelstark styrke. När vi sätter kaffet i kylskåpet så att det är coolt.
När drycken har svalnat, blanda den med 2 glas ofördelbar balsam och 2 matskedar malet kaffe. Allt detta är grundligt blandat.
Nästa steg är att applicera blandningen på rent rent hår. Det är nödvändigt att vår kaffeblandning stannar på ditt hår i minst en timme. Tiden kan vara längre, det beror allt på hur mörkt du vill få som ett resultat.
Skölj kaffefärgen av håret med varmt vatten.

Hårfärg kaffe. Recept nummer 2
Häll ett halvt glas balsam i koppen och tillsätt omedelbart kaffe i granulat. Rör om en sked tills kaffepartiklarna är helt upplösta.
Nästa sak måste du brygga starkt kaffe. Om du inte vet vad det borde vara i konsistens, håll dig sedan i följande proportioner: För 1 matsked instant kaffe behöver du en kopp varmt vatten.
Därefter kombineras ¼ inducerat kaffe och ¼ kaffe, utspätt med luftkonditionering. Rör om blandningen tills kaffet är helt upplöst. Masken ska infusera i 5 minuter.
Vi går på toaletten, lägger en gammal handduk på axlarna, för att inte fläcka kläder, applicera kaffefärg till hårbotten och håret med massagerörelser.
Slutligen måste du sätta i huvudet i en påse och binda den i en knut. För större effekt är det bättre att dessutom täcka huvudet med en handduk. Detta kommer att påskynda processen och öka dess effektivitet. Kaffe åldrande tid på håret - 15-30 minuter.
Tvätta av masken med varmt vatten. Du kan använda schampo för att ta bort kaffepartiklar. Vi gnuggar våra huvuden med en gammal handduk, eftersom håret fortfarande kan innehålla färgpigment av kaffe.
Torka på vanligt sätt.

Hårfärg kaffe. Recept nummer 3
Detta hårfärgande kaffe är det mest populära, men samtidigt dyrare. För sin produktion behöver vi en kruka med starkt kaffe (ju rikare drycken desto effektivare är proceduren). För tillverkningen av denna mask rekommenderar experter att använda naturligt, nymalt kaffe. För att köpa ett vackert chokladfärgat hår behöver vi från 2 till 4 koppar starkt, rikt kaffe. Din hårlängd blir det avgörande kriteriet för mängden dryck. Det är bäst att använda följande proportioner: Häll 1,5 koppar vatten till koka, sätt 6 matskedar kaffe och låt det brygga i 15 minuter.
Därefter tvätta håret och applicera balsam på håret. Kaffe häll i bassängen.
Nu, beväpnad med en mugg, häller vi kaffe på vårt hår minst 15 gånger.
När håret är helt fuktat med en lösning, fördela partiklarna jämnt längs hela längden av håret med händerna eller med en kam.
Krama håret och linda det med en gammal handduk. Påskynda processen att förpacka en handduk.
Vi väntar på 15-30 minuter beroende på den förväntade graden av färgdjup.

Några viktiga tips när du färgar kaffe
1. Om du inte kunde få den önskade färgen med den första kaffefärgningen, upprepa proceduren flera gånger tills du är nöjd med resultatet. Förresten, med varje ny tid som färgas med hjälp av kaffe kommer din hårfärg att bli mjukare, djupare och rikare.
2. Med sådana färgning ska blondiner vara särskilt försiktiga - kaffe kan ge en oväntad nyans.
3. För att undvika överraskningar vid färgning, prova den förberedda kaffelösningen först på en hårsträng som tagits från huvudets baksida.
4. Det rekommenderas inte att använda schampon som innehåller natriumlaurylsulfat. Inte bara sprider detta ämne kaffe från ditt hår, det saktar också ner tillväxten.
5. Kaffehår ska målas varje vecka, för även den starkaste lösningen på basis av drycken tenderar att tvätta bort.
6. Det är lätt att skydda dig från någon klibbighet som kan uppstå på ditt hår efter färgning med hjälp av kaffe, genom att lägga lite av en konventionell balsam till den beredda blandningen.
7. Var försiktig: När färgning av kaffe kan färga inte bara hår, utan också kläder och saker, så var försiktig när du använder den.

Den otvivelaktiga fördelen med färgning med kaffe är den absoluta säkerheten i proceduren för ditt hår. Oljeinnehållet kommer att bidra till att håret blir friskare och ger en hälsosam glans. Kaffefärgning hjälper till att dölja grått hår och på mörkt hår avslöjar och betonar skuggan av mahogny. Glöm inte att när man färgar med kaffe är det bättre att använda en stark naturlig dryck. Nu vet du att sådant kaffe inte bara uppfriskar perfekt, men hjälper dig att vara attraktiv i många år!

De mest populära produkterna i kategorin - Kaffebönor

Hur färgar kaffe hår

Kaffe används för att färglägga hår i århundraden, och i östra kulturer används det oftare idag än fabriksfärg, eftersom det är billigare och samtidigt är det användbart för hår. Naturligtvis är effekten av den mycket mindre resistent, men om kaffe färgas i en vanlig hårvårdsprocess, och det görs ungefär en gång i veckan kommer färgen att ackumuleras, och krullarna blir hälsosammare, mer fjädrande och glänsande. Idag kommer vi att berätta för dig hur du färgar ditt hår kaffe ordentligt.

Fördelar och nackdelar med kaffe hårfärgning

I fabriker som producerar hårfärger används mer än 4000 syntetiska föreningar, av vilka några är kända som cancerframkallande. Kaffe innehåller upp till 2000 ämnen, men allt detta är naturliga ingredienser. Förfarandet kan utföras hemma, med recept med olika ingredienser för att uppnå önskad effekt.

Fördelarna med kaffe färgning:

 • Positiv effekt på cortexen, stärker den, håret blir tjockare frisyr ser skrymmande ut;
 • Väcker och förstärker hårsäckar
 • Ger naturlig glans på grund av naturliga oljor;
 • Rengör kaffe utan tillsatser torkar lite feta rötter, vilket gör tvättproceduren mer sällsynt.
 • Det närmar och fuktar strängen i längd;
 • Det lindrar huden från mjäll;
 • Eliminerar statisk effekt;
 • Stimulerar tillväxten och utseendet på nya duniga hår;
 • Gör kretsar mer lydiga;
 • Smoothes vågar, kämpar splittrade ändar;
 • Minskar håravfall och hjälper till att bekämpa skallighet.

Efter en tid tolererar regelbunden användning av kaffehår bättre värmevärden från hår hårtork, krusjärn, strykning, hårkrullare.

Nackdelar med kaffe hårfärgning:

 • Kort sikt - tvättas bort för 3-4 tvättar;
 • Det målar inte över grå hår och blont hår tillräckligt bra;
 • Proceduren varar längre än målning med vanlig färg;
 • Det är svårt från första gången att få önskad nyans.

Vem är lämplig för hårfärgning kaffe: effekt för blondiner, brunetter, blond, röd

Kaffe bara några toner mörkar håret, medan det kan färga dem ojämnt. Beroende på den ursprungliga skuggan och krillens tillstånd är helt olika resultat möjliga:

Blondes hårfärgande kaffe är vanligtvis inte lämpligt, eftersom strängarna färgas ojämnt, är effekten av bränt hår möjligt. Ändå kan du prova på en sträng, och om du är nöjd med tonen, applicera masken noggrant över hela längden. I extrema fall kommer färgen att tvättas om ungefär en vecka, så om du verkligen vill kan du prova. Men gör inte den första färgen innan särskilt viktiga händelser där du behöver se perfekt ut.

 • Kaffe faller på ljusbrunt hår, vanligtvis utan rödhårig. Mörkar en till två nyanser beroende på koncentrationen och tiden för åldrandet. Du kan få mycket intressanta toner kaffe med mjölk eller honung och kaffe nyanser.
 • På mörkt hår visar kaffet en något rödaktig ton, gör färgen djup, rik, med en hälsosam glans från första gången. I orientaliska kulturer, som bara färgar kaffebar, har de flesta kvinnor mörkt hår, och på dem passar kaffemaling perfekt. Om du vill lite uppfräscha färgen är kaffe ett utmärkt val.
 • Kaffe röd färgning hjälper till att ge håret en djup koppar nyans, för att göra det lite mörkt, men med djupa toner börjar håret omedelbart att lysa. Detta är ett sätt att dämpa den naturliga ljusstyrkan i rött, men det förlorar inte sin individualitet.
 • Gråt hår kan ge en viss skuggning, men oftast på en gång, före den första schamponeringen. Eller färgen kommer fortfarande att vara blek. Att bli en brunett med hjälp av kaffe kommer inte att fungera, men det här är en möjlighet att göra bilden lite mer intressant, för att lätt ändra den naturliga nyansen utan att skada för försvagade strängar.

När du först målar, försök alltid färgen på en obekväm strand! Och gör det för några timmar för att se resultatet, och behåll färgen lika mycket, men på hela hårets hår.

Kaffe hårfärgning recept

Det finns två fundamentalt olika sätt att färga hår:

 • Ren kaffeinfusion appliceras på redan tvättat hår och torkas så, helst i solen. Det ger hår en nyans och glans.
 • Kaffe används som en komponent i masker, och tvätta sedan håret med schampon. Du får en extra effekt från masken, krullarna blir mjuka och silkeslen.

Kaffe fungerar i de flesta fall som en basisk ingrediens, och en mängd olika komponenter läggs till det, som i andra hårmaskor (äggula, konjak, henna, kefir, oljor etc.). Med tillsats av kaffe kommer alla masker att färga håret. Alla proportioner och volymer ges i medellängd, för långa, öka antalet komponenter!

Att ta bort doften av kaffe, brandy, ägg etc. Efter färgning, tillsätt citron, apelsin eller någon annan eterisk olja till masken. Bara några droppar för medelhår!

Naturlig kaffe

Du måste laga mycket, ca 1,5-2 liter dryck. Det är bekvämt att ta ett 100 gram kaffe och häll kokande vatten över det. Låt det stå, filtrera genom filtret för att bli av med tjockan. Tvätta håret med schampo, använd balsam. Ta 2 coasters. Vattna ditt hår med infusion av kaffe, fördela det längs längden. Byta bassängerna på platser, spendera 15-20 sköljning.

Alternativt kan du hälla infusionen i en sprayflaska och spraya hela håret och torka det naturligt.

Naturligt kaffe + balsam

Gör 200 ml starkt naturligt kaffe, ca 1,5 matskedar. Koka på låg värme, låt den brygga och kyla. Blanda 2 matskedar malet kaffe, en infusion av redan bryggd och kyld, blanda i en balsam eller någon mask till en tjock konsistens.

Instant kaffe + balsam

Lösliga granuler eller pulver är inte användbara alls, men i nödfall kan du använda dem. 2 matskedar med en glid för 80-100 ml balsam.

Kaffegrund + färglös henna

Fyll förpackningen med färglös henna med varmt vatten till en tjock grädde. Förbered kaffe med en hastighet av 2 matskedar per 200 ml. Töm vätskan, sätt i tjock i en skål till henna. Låt det brygga i en halvtimme.

Naturligt kaffe + brandy + ägg + smör

Denna mask återställer helt jämnt torrt sprött hår. Ta 2 matskedar av brandy, äggula, en sked olivolja eller linolja, en matsked med finmalt naturlig kaffe. Blanda, tillsätt ett par matskedar vatten för att underlätta appliceringen.

Kaffe hårfärgning process

Allt som färger lockar, färg och allt annat. Ta kläder som är lätta att tvätta och rulla upp axlarna med en handduk. Färgen droppar och spricker.

 • Masker appliceras på smutsiga torra lockar.
 • Ta en tunn kam eller en speciell borste. Du kan antingen skilja håret i strängar, som de gör i salongen, eller måla rötterna först och applicera sedan kompositionen i full längd.
 • Vik upp huvudet med en film eller sätt på och binda på påsen, eftersom massan kommer att flöda.
 • Dessutom sätta håret över filmen med en handduk.
 • Att måla tog sig snabbare, värma upp huvudet, inslaget med ett paket och en handduk, en hårtork, så du accelererar reaktionen. Sitt inte i ett utkast: ju mer värme desto bättre.
 • Håll färgen i minst en halvtimme, helst en timme eller till och med två. Ju längre du håller, desto ljusare och mörkare blir färgen.
 • Skölj med varmt (inte varmt!) Vatten med schampo. Du kanske måste repetera det två gånger. Det är bättre att använda miljövänliga schampon utan SLS. Om tjocken användes, tar det lång tid att skölja bort små partiklar.

Hårfärg kaffe: recensioner av dem som redan har försökt

Att pröva kaffefärg kostar alla som bryr sig om håret och vill göra färgen mörkare eller djupare. Skuggan tvättas av ungefär en vecka, och håret är inte skadat, så det är helt säkert.

Anna, 28 år gammal:

Jag har färgat kaffehår i 2 år nu, jag har min egen skugga - ljusblond, mus. Kaffe gör det choklad, ser väldigt intressant ut. Jag applicerar en mask med balsam i en halvtimme, två gånger i veckan, innan du tvätter huvudet. Håret förstör inte, silkeslen, mjuk. Jag är väldigt nöjd!

Marina, 33 år:

Till att börja med använde jag kaffe som en sköljning, som de rekommenderar överallt - att blondiner - kamille, till brunetter - kaffe. Efter ett tag märkte jag att håret inte bara blev bättre, men också färgen är rikare, djup, lite kastanj, den sjunger i solen. Ibland lägger jag på masker med konjak, deras hår växer snabbare från dem.

Lena, 49 år gammal, privat frisör:

Jag rekommenderar kaffe till mina kunder som bara vill "uppdatera skuggan". I praktiken var hon övertygad om att det inte skadar några hårtyper, och krullarna blir vanligtvis bättre. Fungerar som en tonic, men utan någon kemi. Och de flesta gillar en lätt kaffe arom!

Negativa recensioner om hårfärgning av kaffe på forumet inträffar nästan aldrig. Är det - ojämn färg i blondiner med otillräckliga färgfärger.

slutsatser:

 1. Kaffe är utmärkt för att färga hår, mörker dem med 1-2 toner. På blonda krullar ser mer choklad ut, på mörk ger djupa nyanser av brun, röd - mörk koppar.
 2. Blondiner och gråhårig använda kaffe som färg försiktigt, det kan vara risk för ojämn färg.
 3. Naturligt färgämne skadar inte håret, och till och med vice versa: återställer och stärker dem, stimulerar tillväxten, gör den mer hållbar och elastisk, kämpar för splittrade ändar. Du kan antingen skölja tvättad hårinfusion eller applicera en mask med balm, balsam, oljor på smutsigt torrt hår.
 4. Om något går fel - kommer skuggan att tvättas i ungefär en vecka.


Nästa Artikel
Curlers och deras sorter