8 bästa naturliga färgämnen


Beslutar att färga ditt hår, vi köper färg i affären - valet är väldigt stort. Men även en kvalitetsprodukt som inte innehåller ammoniak i kompositionen skadar krullarna. Med frekvent färgning blir de torra och spröda, tipsen börjar splittras. Situationen förvärras av den frekventa användningen av termiska enheter och stylingverktyg för styling. Så att färgningsproceduren sker utan att håret skadas, kan du använda naturliga komponenter - de tränger inte in i hårstrukturen och förstör inte de naturliga pigmenten i trådarna och är därför helt säkra för dem. Många naturprodukter färgar inte bara strängarna, utan ger också extra omsorg för dem. Den enda nackdelen med naturliga pigment är att de inte ger en omedelbar effekt och flera förfaranden krävs för att få önskad nyans av strängar.

Basma - mörkt hår utan mjäll

Basma erhålls från en indigofer-växt. Med hjälp av detta svarta pigment kan du färga håret i mörka nyanser - från ljusbrun till blå-svart. Krullarnas slutliga färg kommer i stor utsträckning att bero på deras ursprungliga ton och tillstånd. Men att använda basma i sin rena form är oönskad - det kan ge fula blå eller gröna nyanser till strängarna. Ofta blandas svart pigment med henna. I vilka proportioner blandar du färgämnen, och den slutliga färgen beror på.

I Basma finns det många användbara komponenter för hår - du ger dem extravård. Sammansättningen innehåller naturliga ämnen som hjälper till att eliminera mjäll. Att använda Basma är ett säkert sätt att göra håret starkt, slätt och glänsande.

Henna - färg och botemedel för krullar

Den mest populära bland kvinnor naturligt färgämne. Ta det från Lawsons torkade löv. Henna används som en separat färg eller utspädd med basma. Med hjälp av naturläkemedel kan du ge ditt hår en ljus nyans - från gyllene till ljusröda. Det beror helt på kompositionens exponeringstid och krullarnas startton.

Inte undra på att henna ofta används för beredning av terapeutiska hårmaskor. Pigment omsluter varje hår, skyddar det från negativa yttre faktorer. Henna, om alla regler i proceduren för färgning eller applicering av behandlingsmasker följs, gör krullarna elastiska, silkesiga, starka. Färg stimulerar också hårväxten.

Kanel - friskt, vackert hår med en ljus nyans

Kanel används ofta i hemvård för hud och hår - vanligtvis för beredning av friska masker. Detta aromatiska krydda har toniska och antiseptiska egenskaper. Krullar efter applicering av kanelbaserade produkter blir blankt, nedbrutet, deras tillväxt stimuleras.

Om du använder kanel i sin rena form, ger den ljusbrun eller gyllene nyanser. Krullans slutliga färg kommer att bero på deras ursprungliga färg. Rödhåriga tjejer kommer att få en något rödaktig nyans av hår, och brunetter kommer att lägga till gyllene färger i trådarna. För intensiv förtydligande av kran kanel blandad med citron och honung.

Kamille - Brightening och bryr sig om blont hår

Kamille - den bästa naturliga färgen för blont hår. Du kan inte drastiskt ändra färgen med denna medicinska växt - det ger bara ditt hår en gyllene nyans. Att använda kamille för blonda krullar ger dem utseendet av solbränna.

Förutom mildt hårfärg har kamille en rad olika användbara egenskaper - det stärker strängarna, vilket gör dem mer lätta och glänsande. En naturlig botemedel har en positiv effekt på hårbottens tillstånd - klåda och flaking elimineras.

Herbal decoction används för att lätta håret med kamomill - ett glas torkade blommor av växten fylls med 0,5 liter kokande vatten. De sköljde trådarna efter tvätt med schampo. Effekten kan ses efter några veckor av att applicera denna balm.

Rabarber - vilket ger håret en ljusbrun och askig färg

Rabarberrot har länge varit van vid att färga krullar i ljusa blonda och askfärger. Om växtens buljong behandlas med lätta trådar kommer de att få en ljusbrun ton med kopparton. Och användningen av rabarber på ljusbrunt hår gör att de kan tända upp till askfärgen. Växten visar en bra effekt vid färgning av grått hår.

Att färga hår rabarber används avkok - 2 msk. Jag krossade växter hällde 200 ml vatten och kokades i ca 20 minuter. Den resulterande balmen sköljde håret efter tvätt. För att öka effekten av användning av rabarber i infusioner tillsattes ofta vitt vin.

Kaffe - chokladtoner av lockor

Med kaffe är det väldigt lätt att få vackert chokladfärgat hår. Och om du blandar drinken med henna och målar ljusbruna krullar med ett sådant verktyg, kan du ge den en rik kastanjfärg.

För att färga krullar av kaffe, brygg en stark dryck och skölj håret med det, blötlägg ett tag och skölj sedan. Du kan regelbundet upprepa proceduren för att behålla färg.

Kaffetoner hjälper till att öka blodcirkulationen i vävnaderna, vilket har en positiv effekt på hårets tillstånd. Du kan påskynda tillväxten och göra dem starkare. För att göra färgningsproceduren ännu mer användbar, gör en kaffekorka för hårbotten - massage huden med lätta rörelser och skölj sedan håret med den beredda färgämnen.

Citron - snabb hårljus

Om du vill snabbt lätta krullarna, ta en citron. Redan efter flera procedurer lyser strängarna med minst 1 ton. Ta nypressad citronsaft, blanda den med samma mängd vatten, skölj krullarna med den resulterande lösningen och torka sedan i naturliga förhållanden.

Citron rensar väl hårbotten, ger skinsglans.

Observera att det inte är önskvärt att färga torrt hår med citron! Sur frukt har en torkningseffekt som bara förvärrar situationen.

Lipa - mättade bruna och kastanjebruna nyanser

Lipa ger lockar en vacker kastanjfärg. Om du håller det beredda färgämnet på strängarna under en kortare tid kommer du att få en ljusbrun nyans. Lipa används av blondiner och brunetter.

Och linden gör inte bara håret vackert, utan läker också dem. Strängar blir starkare, glänsande, inte elektrifierande. Lipa i komplex hårvård hjälper till att bli av med mjäll.

För att få vackert hår, laga kalkdekok - 8 msk. Jag torkade blommor växter häll 2 matskedar vatten, koka, stam. Behandla håret med lösningen och håll i minst en timme.

Hårfärg med naturliga färgämnen

Miljoner kvinnor runt om i världen byter dagligen sitt eget utseende, experimenterar med smink, manikyr och frisyr. Det verkar som att en sådan process som hårfärgning är en mycket enkel uppgift, eftersom motsvarande färger kan köpas på vilken kosmetikaffär som helst. Men många av de produkter som erbjuds har en negativ effekt på håret, eftersom de innehåller många skadliga ämnen, som ammoniak eller starka alkalier. Du kan uppnå önskat resultat genom att ersätta syntetiska medel för naturliga färgämnen av naturligt ursprung. De hjälper inte bara till att uppnå den hårda hårskärmen, men bidrar även till restaurering och behandling av patienter och splittrade ändar.

Vi väljer nyans av naturligt hårfärg

För att färgresultatet ska motsvara de ursprungliga idéerna är det nödvändigt att välja rätt färgämne beroende på hårtonen. Nedan beskrivs huvudtyperna av färgningsverktyg i enlighet med krullarnas naturliga färg.

För målning i mörk färg

För att ge ditt hår en mörkare nyans kan du använda en kombination av naturliga produkter som henna och basma. Färgmättnad bestäms av andelen beståndsdelar:

 • Brun - 2 delar Henna blandat med 1,5 delar basma;
 • För att en mörkare brunhårig man ska komma ut är det nödvändigt att observera en en-till-en-andel
 • Svart färg kommer att erhållas om en del av henna och två delar av basma blandas i behållaren.

För att göra krullarna mörkare, kan du använda ett avkok av salvia, som för en tid ska appliceras på hårrötterna - detta kommer att måla över jämn grå trådar.

För chokladskugga

För att få chokladfärgen på olika nyanser, kan du använda dekoktioner av olika örter, såsom lindblad, svart te eller lökskal, men i detta fall kommer håret att få en ljusare brun ton. Färgmättnaden beror på graden av infusionsstyrka.

Om du utför flera experiment kan du välja den mest lämpliga produkten och späd den med vatten för att ändra graden av koncentration. För att få en rik chokladfärg är en infusion på krossad skal av nötter perfekt.

För blont hår

Få en ljusbrun färg med en kombination av rabarber och vitt vin. Dessa ingredienser gör det möjligt att uppnå det bästa resultatet i omvandlingen av vitt eller gulaktigt hår till en rik ljusbrun ton.

 • För att få en ljusbrun nyans med kopparflöde används rabarberfärg. Receptet på matlagningsbuljong: 2 msk. l. finhackad rabarber häll ett glas vatten och simma i ca 20 minuter över låg värme. Som ett resultat får du en balm som måste sköljas med hår efter tvätt. För att förbättra effekten av att använda rabarber i infusionen, tillsätt lite vitt vin.
 • För att få en vacker ljus blond nyans använder jag linden. För beredning av färgningsbuljong, 8 msk. l. torkad lime häll 400 ml. vatten, koka, dränera. Buljong bearbetar håret och håller i ca 30 minuter. Om det lindbaserade färgämnet hålls i mer än en timme kan du få en vacker kastanjebrunt färg.
 • Om du vill byta från brun till kastanjfärg, använd sedan ett verktyg gjord av kaffe och henna. För detta 4 l. malet kaffe häll 200 ml. vatten och koka i 5 minuter. Efter kylning av kaffedrycket lägger du 1 påse av henna till den. Komponenterna måste blandas och fördelas över hela hårets längd. Sätt en plastlock på toppen och lind ditt hår i en handduk. Håll färgen från 10 till 40 minuter beroende på vilken nyans du vill få, ljus eller mörk kastanje.

För färgning av grått hår

Om uppgiften är att omforma något vitt eller grått hår, tillsätt sken och yellowness till dem, tvätta dem med kamille avkokning. För samma effekt kan vara en blandning av gurkmeja och kanel, infunderad eller utspädd i en liten mängd vatten.

Om det är nödvändigt att färga krullar i ett mörkt, till exempel brunt, färg och göra det snabbt, måste du blanda ihop klassiskt svart te, snabbkaka och kakaopulver. Denna blandning kan eliminera grå hår i minst tid, inte värre än de dyra färgerna i ett syntetiskt prov.

 • Kakao med te. Att skapa en naturlig färg 4 msk. l. brygga svart te med 0,4 kopp kokande vatten. Te kokas på låg värme i ca 40 minuter, varefter den filtreras och kombineras med 4 tsk. kakao. Blandningen ska eldas tills vätskan avdunstar och blir en tjock blandning. Applicera färg på vått hår, linda in och inkubera i ca 1 timme.

Typer av naturliga färgämnen och deras tillämpning

Omedelbart bör det noteras att färgning med hjälp av färgämnen av naturligt ursprung inte bör utföras på förlängda strängar eller hår efter perm, såväl som krullar som tidigare färgats med syntetiska färgämnen. Naturliga färgämnen ingredienser appliceras endast för att rengöra, bara tvättas, fortfarande vått hår. För applicering är det bättre att använda svampar, borstar eller bomullspuddar, glöm inte handskar, eftersom händerna på huden också kan ändra sin färg.

Det är också viktigt att notera att olika typer och naturliga hårfärger är lämpliga för färgning på olika sätt, vilket delvis beror på hårets individuella egenskaper. Tunna och sällsynta trådar kan snabbt ändra sin färg - för färgproceduren krävs en lägre koncentration av lösningen och antalet komponenter i blandningen. Tjocka, långa och grova krullningar kräver längre åldrande för att erhålla den nödvändiga tonen. Tyvärr finns det ingen universell formel som kräver ytterligare kontroll över håret under färgmättnaden. Nedan är huvudtyperna av färgämnen som kommer att uppnå ett visst resultat.

Henna och basma

Henna och Basma är de mest kända och ofta använda hårfärgprodukterna. Båda elementen är ett pulver av torkade och krossade blad av växter, som har en stor mängd läkning egenskaper, förutom färgpigment.

Henna i sig ger håret en koppar, rik och ljus färg, oftast används den som ett medel för att färga håret en röd färg. Basma är i sin tur en komponent som används som ett naturligt färgämne endast i kombination med andra ingredienser. Detta är en förutsättning, eftersom gräset i sin rena form färgar håret i blågrönt och fördömer dem för omedelbar korrigering. Genom att kombinera båda sätten kan du få absolut någon krullning, allt från mjuk varm choklad till rik svart.

Ekbark för hårfärgning

Ett avkok av ekbark används inte bara som en naturlig ersättning för industriella färger, men också som en effektiv balm som ger näring till håret och ger det styrka, volym och naturlig glans. Verktyget tonar perfekt krullarna och kan mörka strängarna med fyra toner.

För beredning av råvaror kommer att behöva hälla en liter kokande vatten fyra matskedar av hackad ekbark. Därefter täcks blandningen med lock och infunderas i 3-4 timmar. Efter denna tid filtreras kompositionen och appliceras på håret. En förutsättning är att vikta de behandlade trådarna i cellofan, där de ska luddas i ca 4-5 timmar. Över huvudet insvept med en handduk, vilket också är viktigt vid färgning. Varaktigheten av hår åldrande bestämmer graden av deras mörkare, därför är det nödvändigt att justera tiden så att resultatet bäst passar förväntningarna.

Kamomill avkok

Ett avkok av kamille gör att du kan få olika nyanser, speciellt om du kombinerar verktyget med andra ingredienser. Här är några kvalitetsrecept för toningsträngar med kamilleavkokning:
För att lätta krullarna och ge dem en mjuk gyllene glöd, bör du göra en kamillektinktur (en matsked torkade löv på golvet i ett glas kokande vatten) och tillsätt den till en varm Henna mush;

För att måla över grått hår ska torra kamomillblad i volymen av ett glas fyllas med ett halvt glas kokande vatten och låt sedan blandningen stå i några timmar. I slutet av tiden tillsätts 3 matskedar glycerin till kompositionen. Nu kan produkten appliceras på håret, sprida den över hela längden och koncentrera sig på områden som speciellt kräver färgning. Det är nödvändigt att upprätthålla en färgkompress i ca en timme och skölj sedan med vatten; sköljning av håret efter varje tvätt med ett icke-koncentrerat extrakt av kamomill kommer att ge strängarna en guldton med en naturlig glans.

Lök Husk

Lökskal är först och främst ett terapeutiskt medel som kan göra det möjligt att kvalitativt stärka och läka hår. Färgning av hår med denna produkt kan få en gyllene eller ljusbrun nyans, men endast under förutsättning att de naturliga trådarna inte är mörka. Denna färg är perfekt för blondiner för att lätt tona krullar.

Förbered en blandning av toning i guld, häll 50 gram råmaterial med ett glas kokande vatten och sätt på en långsam eld i 20 minuter. För att uppnå en mörkare ton måste du öka volymen av originalprodukten till 200 gram och blanda med samma mängd vatten och på samma sätt koka kompositionen i 20 minuter.

Detta färgämne rekommenderas för mer användning för färgning av mörkare hår för att få en rik svart eller mörk kastanjetone. Det är användbart att veta att kaffelösningen gör det möjligt för de brunhåriga kvinnorna att drunkna ut rödhåran och göra strängarna jämnare och mörka i färg. En rik chokladskugga kommer ut när den är färgad med medelstora och ljusbruna kaffesträngar. För brunetter kommer färgen från kaffe inte att ge en speciell konstruktiv tonförändring, men det kommer att ge sken och skönhet.

För att göra kaffefärg, ska du blanda följande ingredienser:

 • en tesked kaffe
 • 1 tsk te olivolja;
 • cognac i mängden en matsked;
 • 2 äggulor
 • varmt vatten i mängden 2 teskedar.

salvia

Övervägande torkade blad och salvia stammar används för att färga mörkt hår, men verktyget är också lämpligt för grå trådar. Som ett resultat kan du få de mest oväntade färgerna, allt från ljusbrun till gul och slutar i mörkbrun. Att förbereda färgen ska vara 6 matskedar råvaror häll 2 koppar kokande vatten, låt dem brygga i 30 minuter. Denna blandning kan användas för att skölja håret för att ge den en ljus askakent eller att applicera på strängar i större koncentration för att få en mörk färg.

Video: Henna hårfärgning hemma

Videon beskriver steg för steg processen med hårfärgning med henna. Materialet innehåller en kvalitativ beskrivning av beredningen av blandningen baserat på hennapulver, följt av applicering av kompositionen på håret. Författaren till videon delar sin egen åsikt och avslöjar hemligheter som gör det möjligt för honom att precisera välja tonen för sig själv under målningsprocessen.

recensioner

Karina: Jag är en brunett och använder en blandning av henna och basma för att få svart hår - det här är ett effektivt alternativ.

Sveta: Jag sköljer ofta mitt hår med ett avkok av salvia - som ett resultat är det en utmärkt gulaktig nyans för mina rättvisa strängar.

Kira: Jag vill prova alla naturliga färgämnen, eftersom jag redan har bortskämdat mitt hår med kemiska färgämnen, men jag vet inte om den önskade färgen kommer ut. Det verkar för mig att det med hjälp av vegetabiliska färgämnen är omöjligt att få ett kvalitetsresultat.

Naturliga hårfärger

Vi hoppas att för läsare på vår webbplats är det ingen hemlighet att kemiska hårfärger är extremt giftiga, orsakar allergiska reaktioner och skadar hälsan väsentligt. Men hur man inte målas? Det är trots allt ibland det enda sättet att höja stämningen och självkänslan, att stämma överens med en annan våg, för att inte nämna de som måste göra det ändå på grund av grått hår.

Därför bestämde vi oss för de tjejer som ofta måste färga håret, för att skriva om hur detta kan göras, inte bara säkert för hälsan utan även för fördelarna med hår!

Folk recept

Det har länge varit möjligt att byta skuggning av hår med hjälp av olika avkok av växter som kan färga. Till exempel, genom att använda lökskal eller mutterblad.

Så om du vill skugga håret lite och stärka det, då kommer dessa "farmor" recept att vara mycket användbara för dig.

Auburn: Lökskal måste hälla kokande vatten och insistera om 2-3 timmar. Den resulterande infusionen sköljer håret efter tvätt - det ger en rödaktig nyans.

Kastanjebröd: Brew valnötblad och lämna i några timmar. Tvätta håret noga, ägarna av ljusbrunt hår får en vacker kastanjeskugga.

Vete: Naturligt lätta damer kan ge håret en ädelvetskugga och skina med ett enkelt avkok av kamomill.

Halm: Avfyra rabarber - koka gräset och lämna i ett par timmar. Applicera avkok till hår och linda en handduk i en timme.

Bra gammal henna och basma

Henna är en naturlig indisk färg, den är gjord av en busk som heter Lawsonia, som växer i vissa heta länder (Indien, Egypten, Sudan). Sedan antiken har detta pulver använts för färgning av en röd färg, både hår och kropp (henna ritningar på kroppen).

Basma är gjord av bladen av indigosfärfärgning och i kombination med henna målar den i mörka nyanser, från kastanj till svart, beroende på håret och mängden färgämne (kastanjhönan och basma 1 till 1, svart 1 till 2, brons 2 till 1).

Dessa färger rekommenderas att köpa endast indiska och titta på tillverkningsdatum.

Gammal färg kan "tacka" dig med en helt annan nyans än du skulle vilja. Pulvret späds enkelt med varmt vatten och försiktigt appliceras på torrt (helst smutsigt) hår. Sedan inslaget med en film eller plastpåse och en handduk ovanpå för värme.

Du kan hålla färgen från en halvtimme till 2 timmar, beroende på din hårfärg och hur färgen tas på dem. Henna och Basma är bra för att de är bra för håret, torka inte dem, utan stärka dem, så den här färgen kan göras för förebyggande ändamål.

Vegetabiliska hårfärger

Biokap Naturligt Hårfärg

Dessa är italienska produkter utan ammoniak och resorcin, parabener baserade på växtextrakt (havre, sojabönor, vete, fruktfettsyror).

Den mörka skalan erbjuder 22 nyanser och ljus - 12.

Granskning: Färger perfekt över grått hår och håller på länge. Till skillnad från konventionella färger finns det ingen irritation på hårbotten (det brukade rodna mig omedelbart). Jag kommer aldrig tillbaka till kemiska färger igen!

Natural Chandi Hårfärg

Detta indiska kosmetikmärke producerar en stor mängd naturliga hårvårdsprodukter (schampon, oljor, etc.), det finns också Henna och naturliga färgämnen. En serie organiska (7-10 nyanser) och en serie "Medicinsk ayurvedisk färg" till 5 nyanser. Sammansättningen av alla färger inkluderar premium henna och medicinalväxter, men du hittar inte skadliga kemikalier där. Den ljusaste nyansen är guldbrons, många djupa mörka, men blondinen med hjälp av dessa färger fungerar inte.

Recension: Det visade sig underbar mörk färg, som indiska kvinnor, och håret blev så silkeslen och levande. Det är lite ovanligt att färgen är pulver, men jag blev snabbt van vid det. Det viktigaste är att håret inte dödas!

Naturliga hårfärger Logona

Denna kända miljökosmetik är ett brett urval av naturliga färgämnen, baserade på naturliga färgämnen - henna, valnötskal, kamille och rabarber, med tillsats av veteproteiner och oljor.

Till skillnad från kemiska färgämnen tränger de inte in i hårets struktur och förstör inte det naturliga pigmentet, och färgen erhålls genom att kombinera detta pigment och färgen appliceras ovanpå. Naturligtvis innehåller denna färg inte giftiga kemikalier och rekommenderas kontinuerligt som ett terapeutiskt medel för hår.

Recension: Under året har mitt hår färgat med färger botats, blivit glänsande och växte märkbart. Färgen har 2 nackdelar - du måste gå med den länge (3-4 timmar), och den tvättas snabbt (jag hade grå hår igen efter 2 veckor). Men jag är redo att förlåta dessa brister, eftersom håret ser bra ut.

Naturlig hårfärg Aasha (Aasha)

En annan naturlig indisk färg - det finns en ayurvedisk linje (det finns 4 färger, inklusive guldblond) som också används för att behandla hårbotten, håravfall och en helande örtlinje (7 färger, det finns rött, koppar, mörkt, det finns ingen blond).

Recension: Det visade sig en lysande slät kastanjfärg, som hölls endast 1 timme. Färgen är pulver, men jag brukade måla med henna, så jag blev van vid det (från henna med basma fick jag aldrig en underbar färg från den här färgen). Håret ser hälsosamt och naturligt ut - det här är det viktigaste för mig!

Naturligt organiskt Khadi hårfärg

En annan allvarlig ayurvedisk hårfärg, som vann OekoTest-organisationens Sehr Gut-pris i Tyskland. Khadi-färgämnen består också av ayurvediska örter som läker och reparerar hår, mjäll, håravfall, hårbotten och andra problem, främjar hårväxt. Det innehåller inte färgförstärkare, konserveringsmedel eller kemiska oxidanter.

Testimonial: Khadi är väldigt populär i Europa, vilket tyder på hög kvalitet. Jag har naturligt tråkigt blont hår, så jag målade det alltid med något, men på grund av detta blev de som en svamp. Därför bestämde jag mig för att byta till naturliga färgämnen, du kan ofta byta nyanser - och bara för håret. Khadi har redan försökt tre färger - en glädje eftersom hennes hår är bra, jag hittade min färg.

Se även:

Färger från BioKap är absolut inte naturliga! Jag har nyligen kontrollerat sin sammansättning. Den är full av aromatiska aminer, vilka är cancerframkallande! Denna färg skulle aldrig ha kunnat få ett certifikat för organisk kosmetika ((((

I många år har jag använt naturliga hårfärger från det tyska miljöföretaget LOGONA. Jag har inte hittat något bättre sedan. Nu ska jag försöka beskriva hur är LOGONA bättre än kemiska hårfärger? LOGONA naturliga hårfärger får regelbundet toppbetyg från ekotester. Färger består bara av vegetabiliska färgämnen, till exempel ekologiskt odlade hönan, valnötskal, rabarber och kamille, till vilken tillsätts naturliga balsam - veteprotein och jojobaolja. Med hjälp av LOGONA-bläck kan du inte bara betona din naturliga naturliga ton, men ändrar också helt din vanliga hårfärg. Den enda funktionen är att det är omöjligt att tända håret med naturliga färgämnen, eftersom kemiska blekmedel inte tillkommer dem. "LOGONA hårfärger uppfyller kraven för moderna kvinnor - håret behåller en intensiv färg och glans från 4 till 8 veckor. LOGONA naturliga hårfärger färgar bara hårets yttre, skaliga yta, skyddar sin inre struktur och pigment med naturlig hårfärg (till skillnad från kemiska hårfärger som helt förstör det naturliga hårpigmentet och ersätter det med ett syntetiskt pigment). En ny hårfärg framträder som en följd av en kombination av det applicerade lagret av vegetabilisk färg och det naturliga pigmentet av hår som är genomskinligt genom det. Det faktum att det naturliga pigmentet bevaras löser bara det så kallade hårproblemet, vilket är så relevant när man färgar med kemiska färgämnen, när färgat hår och dess regrownrötter ser kontrast och även oanständigt. När LOGONA hårfärg efter 4-8 veckor gradvis förlorar sin intensitet hålls hårfärgen fortfarande kvar med naturligt hårpigment.

Naturliga hårfärger - toppen av de bästa naturprodukterna

I den här artikeln hittar du allt om vilka naturliga färgämnen som finns för hår, hur man applicerar dem korrekt och effektivt, de bästa och beprövade recepten.

Naturliga hårfärger - hur man färgar ditt hår naturligt

Kvinnor gillar att förändras. De gillar att ändra sin stil så ofta som möjligt, för att få lite "zest" till sin bild. Något nytt och intressant... Och det gäller inte bara garderoben! Kvinnor är stora älskare att byta hår, prova någon annan frisyr, en ny hårfärg...

Och, efter att ha bestämt dig för att färga ditt hår, brukar vi gå till affären och köpa färg där. Lyckligtvis är valet nu väldigt stort, för varje smak och färg, för varje plånbok.

Men vi måste veta att även högsta kvalitet, dyraste färg, som regel innehåller ammoniak i dess sammansättning. Och det här är ett verktyg som orsakar irreparabel hårskada.

Hur? Med ganska frekvent färgning blir håret torrt och tråkigt, sprött, spetsarna blir splittrade, hårets utseende gör ett ganska rörigt intryck.

Lägg till detta ofta användning av hårtorkar, plejor, strykjärn, styler styling (lack, skum etc.), situationen är redan mycket ledsen...

Vad ska man göra med allt?

För att hårfärgsproceduren inte skadar håret, kan du använda naturliga, naturliga hårfärger! De, som regel, tränger inte djupt in i hårets struktur, bryter inte mot sitt eget naturliga hårpigment. Det innebär att de är helt säkra.

Dessutom färgar många färgämnen på ett naturligt sätt inte bara färgsträngarna, de ger också extra omsorg för lockar.

Den enda nackdelen som naturliga färgämnen har är att de inte ger en omedelbar effekt. För att erhålla önskad nyans är det nödvändigt att utföra färgningsförfarandet flera gånger.

Efter färgning med vegetabiliska färgämnen förändras den naturliga nyansen på håret, själva hårets struktur är läkt, krullarnas glans, skönhet och vitalitet uppträder.

Naturliga färger fungerar endast med det yttre hårskiktet. För att direkt ändra färgen dramatiskt - nej, kommer de inte att förändras. Men de kommer att lägga till intressanta och ljusa nyanser till deras naturliga hårfärg.

Vad är naturliga hårfärger?

Folkskönhetsrecept ger oss en naturlig färgning, som använder avkok, extrakt, extrakt av örter som:

 1. Hop - det är för att ge en gyllene nyans till blont hår.
 2. Kamille - det är en mild, mjuk ljusande effekt och för att stärka håret.
 3. Sage - för att ge mer rödbrun nyans.
 4. Valnöt - för att lägga till en mörkare hårton, närmare den krämbruna färgen.
 5. Lök Husk - kommer att ge en spektakulär gyllene gnistkrullar.

Vilka andra naturliga produkter kan användas för hårfärgning?

 • Kanel är friska, vackra krullar av en ljus nyans. Det har toniska, antiseptiska egenskaper. Håret efter applicering av kanelmasker blir blankt, helt nedbrutet, växer bättre, det finns en ljus ljusbrun eller guldton. För att lätta håret blandas kanel med citronsaft och honung.
 • Kamille - är förtydligande och vård samtidigt för blont hår. Det ger hår en gyllene nyans, stärker strängarna, gör dem mer fina, vackra och glänsande. Klåda och fläckning av hårbotten elimineras. Herbal avkok av kamomill används för detta. Beräkning - en sked av blommor i ett glas kokande vatten.
 • Rabarber - det kommer att ge ditt hår en ljusbrun och askig nyans. För att göra detta, använd ett avkok av rabarber.
 • Kaffe är choklad på håret. Och i kombination med henna - det här är en vacker kastanjfärg. För färgning behöver du brygga starkt kaffe, skölja håret, håll det ett tag och tvätta sedan av det.
 • Citron - lätt lätta håret. För detta behöver du färsk citronsaft. Blanda det med samma mängd vatten, skölj håret.
 • Lipa - ger rik brun och kastanjetoner. För att göra detta brygga du en kalkblomma (en sked för ett glas) och bearbeta håret med den här lösningen. Håll samtidigt åtminstone en timme.

Vad mer används för naturlig färgning? Det här är henna och basma.

 • Henna ger skuggning av hår från rött till mörkt kastanj. Samtidigt ökar hårväxten, gör strängarna mer silkeslen och glänsande.
 • Basma fläckar i mörkblå, men i sin rena form används den ganska sällan. Det rekommenderas att kombinera med henna, medan färgutbudet ökar betydligt.

Basma för hårfärgning

Basma är lyxigt hår av mörk färg, helt utan mjäll!

Den erhålls från en växt som kallas indigofer. Använda basmafärger hår i mörka färger, ner till blå svart. Den slutliga hårfärgen beror på den ursprungliga färgen.

Därför blandas Basma med henna. Från vilka proportioner sker blandning, och den slutliga färgen kommer att bero på.

I Basma finns det många komponenter som är användbara för håret, så vid färgning tillhandahålls också vård av strängarna.

Och framförallt är det eliminering av mjäll. Dessutom blir håret starkt, slätt, helt glänsande.

Henna för hårfärgning

Henna är både ett färgämne och ett botemedel mot dina lockar!

Detta är det mest populära naturliga färgämnet. Henna erhålls från Lawsonia-plantans torkade löv och används som en separat färg. Eller späd det med Basma.

Henna ger håret en ljus nyans, röd, guldröd. Det beror helt på tiden, hur länge kompositionen upprätthålls, liksom på starttonen.

Henna används ofta i masker för hår. Det omsluter varje hår, skyddar mot negativa yttre faktorer, gör locken elastisk, silkeslen, mycket vacker, håret växer bättre.

Naturligt hårljus på naturliga sätt.

Om du har blont hår är du lämpliga färgämnen som du kan göra dig från kamilleavkok, linddekok och lökskal.

 • Linden hårfärgning

Om du har långt hår kan du använda hela förpackningen.

Med en genomsnittlig längd dela beloppet två gånger. Färgning med detta verktyg kommer att ge en delikat gyllene nyans och glans, kommer att stärka hårsäcken. Kardinalt ändra färgen, naturligtvis, kommer inte att fungera.

För färgning behöver du någon form av behållare, gasbind och en vanlig kam.

Förbered ett linddekok för din hårlängd. Kyl det till varma spänningar.

Applicera blandningen i håret från rötterna längs hela sin längd med hjälp av en kam.

Lämna i 40 minuter. Därefter tvättar buljongen.

Tack vare dessa åtgärder får du en vacker hårskugga, som kommer att särskiljas av en speciell glans.

 • Kamille hårfärgning

En avkok används. Han kommer att göra ditt hår gyllene och glänsande, måla över grått hår.

Färgen som ett resultat kommer att bero på hur koncentrerad det avkok du använde.

Applicera klar avkok till hår, fördela, gnida. Låt det stå i en halvtimme, tvätta sedan av det med varmt vatten.

Lökskallande hårfärgning

Koka lökskal med vatten för att bilda en koncentrerad lösning (5 delar skal per 1 del vatten). Kyl, applicera över hela längden på håret.

Sådan färgning kan användas ganska ofta, om du vill ständigt behålla hårfärgen i den nyans du behöver.

 • Recept med vit aspen bark och trälök

Med detta recept får du gott hår som har styrka, hälsa och vacker glans. Vit aspen bark och lössluor (tre matskedar) vardera ska fyllas med ett glas vatten och kokas i ca 25 minuter.

Efter det, låt det brygga.

Stam, tillsätt 150 ml. hemlagad yoghurt eller vanlig kefir. Applicera blandningen på vått hår och håll i en timme.

Skölj sedan med schampo vatten.

Hur färgar du ditt hår i mörka nyanser med hjälp av naturliga produkter?

Detta hjälper kanel, te och kaffe. Beredningen av sådana formuleringar tar inte mycket tid, men kommer att medföra många fördelar för hårets skönhet!

 • Recept för färgämne med kanel.

För beredningen av denna färg behöver honung, kanel, vatten.

Alla 100 gram. Blanda kanel och honung, tillsätt vatten.

Applicera en varm blandning på håret längs hela längden. Värm huvudet med en handduk. Färgning är värd att motstå upp till flera timmar.

Detta recept hjälper dig att få vackert och friskt hår, eftersom det hjälper till att stärka hårbotten och hårsäckarna.

 • Hårfärgning med svart te

Te innehåller tannin och antioxidanter, vilket ger hälsa och glans, liksom en vacker nyans av mörkt hår.

Du kan även spela med nyanser och lägga till lite kakaopulver eller kaffe till ditt te.

Det är nödvändigt att hälla ett par matskedar te med kokande vatten, låt det brygga, spänna, kyla och applicera på håret medan du värmer huvudet med en handduk.

Håll det från 30 till 40 minuter, skölj sedan med varmt vatten.

 • Hur färgar hår med kaffe

Använd detta fantastiska recept för att lägga till extra glans och styrka i ditt hår.

Ta och brygg kaffe, applicera det på trådarna i 30 minuter. Som ett resultat får du vackra krullar av mörk glänsande nyans.

 • Hårfärgning med henna, kaffe och lökskalningsavkok

En bra effekt ger en kombination av dessa komponenter: henna, kaffe, te och avkok av lökskal.

Denna blandning är utmärkt för skönhet och fin kaffekvalitet med mörkt blont, brunt och brunt hår.

För att förbereda kompositionen behöver du en vanlig glasskål och alla ingredienser.

Först måste hälften av en kopp lökskal fyllas med vatten, kokas och lämnas för att stå i cirka fyrtio minuter.

Då måste du värma om igen och tillsätt en halv sked svart te, lämna det i en halvtimme. Sila infusionen, koka upp den och tillsätt en matsked naturlig malet kaffe.

Redan efter ca 10-15 minuter måste denna blandning upphettas för sista gången och häll en påse hona där. Rör om och applicera kompositionen på håret. Håll en timme.

Naturliga färgämnen för hår - hur man gör hår koppar och röda nyanser?

 • Lök Husk

Ta lökskal i lika stor mängd med vatten. Koka i ca 40 minuter.

Cool, använd den kylda buljongen till håret efter att ha tvättat, lägg en plastlock på huvudet och linda huvudet med en handduk. Håll i två timmar.

 • En blandning av henna och basma - för auburn hår

Du kan uppnå en vacker kastanjetone på ditt hår genom att blanda tre delar basmakulver och två delar av hennapulver. Ytterligare anvisningar ges i instruktionerna på förpackningen.

 • Valnöt för hårfärgning

Används i blad med ekbark.

För att förbereda färgkompositionen är det nödvändigt att göra ett avkok av valnötblad och ekbark i proportion av 3 matskedar av blandningen per kopp vatten.

Efter avkokningen infunderas, kyls den och används som en balsam-sköljning efter tvättning av huvudet.

 • Kaffe och starkt te för hårfärgning

Kaffegrund eller starkt bryggt svart te ger en mycket vacker mörk nyans till ditt hår. För att göra detta, använd helt enkelt kaffe eller teblad som en mask på ditt hår.

Håll i 40 till 50 minuter.

Om du lägger till några droppar citrusolja till din massa kommer ditt hår att lysa mycket effektivt.

Var kan man köpa ett naturligt hårfärg?

Var uppmärksam på det stora urvalet av naturliga färgämnen för hår.

Naturtint, resistent hårfärg, 4N naturlig kastanje, 5,28 fl oz (150 ml)

 • Bästa naturprodukter
 • Ingredienser inkluderar naturliga ingredienser.
 • Ammoniakfri · Resorcinolfri · Parabenfri
 • Färger helt över grå hår
 • Rik och ljus färg
 • Laboratorier Phergal
 • Dermatologiskt testad
 • Ej testad på djur

Rainbow Research, Henna, färgämne och hårbalsam, mörk kastanj (sabel), 113 g (4 oz)

 • Utan färgämnen och kemikalier
 • 100% naturligt växtpulver
 • 100% naturlig växtfärg och hårbalsam
 • Utan några kemikalier, konserveringsmedel och färgämnen.
 • Exklusivt från växtmaterial
 • Återställer, ökar volymen och glansen på alla hårtyper
 • Kan appliceras på grått eller grått hår
 • Gradvis bleknar, varar 4-6 veckor i genomsnitt (kan appliceras oftare)
 • Naturprodukter från familjeföretaget sedan 1976

Använd naturliga färgämnen för håret ordentligt och alltid vara vackert!

Basborstar, hårborstar med naturliga borstar och bambuhandtag

Används och rekommenderas av stylister runt om i världen.

 • Hög kvalitet
 • Eco Friendly Comb
 • Kam av 100% ren bambu

Tack vare högkvalitativa borst och hantverk har våra kamrar visat sin tillförlitlighet även till de mest krävande yrkesverksamma sedan 1979

Daglig borstning med en naturlig bristad basborste hjälper till att förbättra ditt hårs tillstånd, vilket ger en hälsosam utseende.

Naturligt hårfärg: färgmetoder utan kroppsskada

Jakt efter stil och skönhet innebär både en positiv och en negativ effekt. Att ge håret friskhet med färgämnen bidrar inte till deras hälsa. För att lösa problem med skador på hårstrukturen började tillverkarna producera en rad naturliga färgämnen baserade på örter och oljor. Användarvänlighet och överkomliga priser lockar bara uppmärksamheten hos det fina könet på dessa produkter. Vem vill inte se vacker och välskötta, samtidigt som man har friskt hår?

Naturliga hårfärger

Färgämnen på en naturlig basis är en sann upptäckt för dem som inte bara ska behandla hår, men också för att ändra ton eller skugga. Naturliga hårfärger inkluderar:

Naturfärg inramar hårskaktstrukturen och ger den färg ute, istället för att penetrera inuti som kemiska färgämnen. Strukturen förblir intakt, och ytbeläggningen fungerar som en skyddande film från omgivningen. Dessutom innehåller växtberedningar elasticitet och glans till hår, läker de splittrade ändarna och aktiverar ämnesomsättningen i hårbotten.

Folk recept

Det huvudsakliga receptet på nästan alla hemmålningar - 2 msk. skedar av råvaror sjuda i 0,5 liter vatten. Stam och applicera varmt avkok till håret. Beroende på tonen, håll under en handduk från 30 minuter till flera timmar. De bästa naturliga färgerna är kaffe, kamille, hundrosa, lök och valnötskal, rabarber och lind, te, honung och citron.

Bra gammal henna och basma

Henna färgning är en extra kraft till håret, stärka dem. I kombination med basma kan du ge olika nyanser:

Vegetabiliska hårfärger:

Välja naturliga färgämnen för grå hår

Tips för ett framgångsrikt urval av naturligt hårfärg som målar över grå hår

Topp 10 naturliga hårfärger som färgar över grått hår. Egenskaper, egenskaper

Färg för grå hår hemma

Hemmålningar maskerar inte bara den grå färgen utan behandlar även i vissa fall även av med gråa hår.

För att förbereda ett hemmedel, använder vi vanliga henna och basma, men vi lägger definitivt till 5 droppar Aevit vitaminer (eller 5 bollar) för varje färg. Detta kommer gradvis att återställa balansen i hårbotten och hjälpa till att växa starkt hår.

Även färgning görs genom att skölja starka infusioner av kamomill, svart te, rabarber (det är bättre att köpa örter i apoteket, brygga enligt instruktionerna på förpackningen).

Prisvärda medel för färgning av grått hår

Det billigaste sättet att måla grå hår är henna och basma, den genomsnittliga kostnaden är cirka 45 rubel per förpackning. Om du går till phytoapoteket blir det billigt att samla kamille, rabarber, rosmarin och salvia. De kommer att kosta upp till ett hundra rubel per samling eller ett hundra gram gräs.

Naturliga färgämnen på vegetabiliska baser är en bra lösning för att inte bara pryda håret med en speciell nyans utan också att behandla trötta strängar. För dem som inte vill röra sig med förberedelserna för dekoktioner eller masker, tillverkar tillverkare färdiga krämfärger eller färgverktyg med vegetabilisk komposition.

Varning! Fara! Herbal hårfärg Aasha Herbals. Hue Black Coffee

I 7 månader har jag färgat mitt hår med en blandning av henna och basma, med varierande framgång att få från brunt till nästan svart.

Allt passar mig i denna typ av färgning - håret har blivit starkt, mer tätt, glänsande, elastiskt.

Det enda tillvägagångssättet är att färgen tvättas i 3-4 dagar från skadade trådar i ansiktet, vänd från mörkbrun till ljusgul tråd + grå hår som är väldigt annorlunda än huvudfärgen, blir det mörkt rött.

I princip var allt detta inte särskilt påfallande, men jag reste nyligen med min man till ett stort köpcentrum med ljusa speglar. Jag blev förskräckt - den skalliga färgen förstörde mitt humör, mycket... all denna sorg var upplyst endast av en galen hårglans.

Jag vet att en jämn färg kan uppnås genom separat färgning, d.v.s. Först färgar vi håret med henna (rött), tvättar av och applicerar basma (blå) på toppen. Med en sådan överläggning erhålls en klar likformig färgning, med fullständigt mörkare av det grå håret.

Men det finns ett problem, i min stad säljer de inte separat till Basma, förutom billiga ArtColor-säckar, som tvättas av mitt hår i exakt tre tvättar.

Som jag sa tidigare beställer jag i min butiks online-butik en färdig blandning av henna och basma. Jag vet att det är möjligt (och nödvändigt) att beställa högkvalitativ Basma från AromaZons hemsida, men för beställning behöver du samla en stor mängd som jag för närvarande inte har eller har, men jag drar alltid, spenderar dessa pengar på kosmetika för vård.

Så bestämde jag mig för att färga färg på basis av Henna med färg. Jag trodde att en gång i 7 månader har jag råd att ge upp en liten bit av helt naturlig färgning.

Herbal hårfärg Aasha herbals

Färg - Svart kaffe
utseende

Den vanliga låda, med löften om naturens färg från tillverkaren.

Herbal hårfärg, Aasha Herbals, 60 gr. är en 100 naturlig produkt. Färgen är gjord på färglös henna i kombination med läkning av örter. Tack vare örter ger den en mild, mjuk och effektiv färgning.
Örter täcker bara hårets yta, skyddar den mot yttre påverkan. Färgen ger hår med rik färg. Håret är fult, mjukt och glansigt. Henna i kombination med örter ger håret, fyller alla oregelbundenheter i strukturen. Rekommenderas för skadat hår. Urtextrakt ger extra näring till hårrötterna och bevarar deras hälsa. Färgen innehåller inte ammoniak och skadliga kemiska föreningar.
Färgen presenteras i guldbrun, vinodling, kastanj, mahogny, svart, svart kaffe, indigo svart. I packning 6 * 10 färg, handske, instruktion och en trevlig överraskning.
Inuti lådan finns 6 påsar av blandningen, 10 gr. vardera.

I varje väska finns en annan väska som är otroligt upprörd eftersom jag ville måla snabbare, och den vän som kom för att hjälpa till att måla, ville slutföra denna åtgärd snabbare och fortsätta till en liten bankett arrangerad för att hedra min avresa.

Det tog 4 väskor till min längd, dvs bara 40 gram. färg, med vanlig färgning av en blandning av henna och basma behöver jag 100 gram.

När jag öppnade påsarna insåg jag genast att det var praktiskt taget ett namn på örterna, men vita granuler i stort antal visar oss närvaron av ett färgämne, som kommer att ansvara för hårfärgen.

Färgen appliceras perfekt, det finns absolut inga problem.

Problemen började med spolning - hår som en fiskelinje, varken tvättas eller rivits.

Något som att torka bort detta "naturliga" färgämne fortsatte jag att torka mitt hår efter att ha tillämpat den vanliga vården på håret - Joyko spray, krämskyddsmedel REDKEN, Matrixolja... och sedan i den andra cirkeln är allt detsamma... och sedan för tredje gången...

Håret är torrt, håret är som fiskelinje, håret är halm.

Hmm, jag har inte haft det här länge.

I tre dagar borstade jag mitt hår med masken av L'Oreal, min älskade, min mest arbetande och lät mig aldrig ner. Lagrade 2 sonder för ett speciellt tillfälle... bara inte för detta...

I allmänhet kan jag säga att alla försäkringar från tillverkaren om naturlighet kan likställas med noll, den är inte baserad på vanlig henna och basma, men färgen är färgen ansvarig för färg.

Jag har nu en känsla av att jag färgade mitt hår med tygfärg, fu.

MEN! denna färg har ett stort plus. Hårfärgat ÄVEN, inklusive grått hår. Färgen är elegant, jag gillar det verkligen. Men jag riskerar inte längre mitt hår!

Naturligt hårfärg baserat på henna, örter och oljor

Henna har använts sedan antiken och har idag inte förlorat sin relevans. Till skillnad från kemiska färgämnen skadar det inte, men tvärtom stärker håret, gör det starkt och elastiskt. Henna från Agility ™ är helt säkert att använda, så det kan användas av både gravida och ammande kvinnor, kvinnor med autoimmuna sjukdomar och helt enkelt en tendens till allergier av olika slag.

Med vårt hårfärg kan du få mycket stora nyanser, från gyllene koppar till mörk kastanj och svart. Det är viktigt att förutom den önskade färgen får du en fullständig vård för både hår och hårbotten. När allt kommer omkring är oljorna, växtbaserade pastaer och extrakt som ligger bakom varje bar ett lagerhus med vitaminer, mineraler och aminosyror som är nödvändiga för hårväxt och aktivitet.

Vi erbjuder dig flera alternativ för henna-baserad hårfärg för fet, torr, normal. Det är möjligt att stärka håret och utan färgning - färglös henna hjälper till att bli av med mjäll, ge håret vitalitet och volym.

Det är viktigt att veta att:
Om håret tidigare färgats med kemisk färg är sannolikheten för att få gröna nyanser 70%. Konsultera med din frisör - det finns tillräckligt med kemiska lacker. Om du med hjälp av vår färg har blivit en brunhårig kvinna eller en brunett, kommer du inte att kunna bli en blondin med kemiska färgämnen. Använd alla åtgärder för att förhindra färgning av det faktum att det inte borde ha utsatts för färgning - händer, hår, öron, kläder... Henna tvättar praktiskt taget inte och är extremt svårt att tvätta bort.

Separera den önskade mängden färg från baren, sätt den i en emaljerad eller keramisk behållare, värm den i ett vattenbad eller smält med kokande vatten (tills flytande gräddfil). Om möjligt - använd inte metallföremål - Henna gillar inte det. Kall till kroppstemperatur och applicera på hår, från början av huvudet. För att få en gyllene-kopparskugga på blont hår tar det 20 minuter. Ljusbrunt hår bör hållas i ca 40-60 minuter. Brunetter måste hålla 1,5-2,5 timmar. För en mer effektiv effekt kan du använda ett uppvärmningslock.Nästa Artikel
Hur man gör tunt hår tjockare och tjockare