15 populära hårfärger och deras paletter


Idag är den bredaste paletten av tillverkare och paletter av olika färger representerad på hårfärgsmarknaden.

Kvinnor strävar alltid efter perfektion och är mycket självkritiska. Men mer uppfinningsrika och optimistiska människor vet att det bästa sättet att heja upp dig är att byta frisyr. Här är det enklaste sättet att förvandla dig själv att göra hårfärgning.

Idag är den bredaste paletten av tillverkare och paletter av olika färger representerad på hårfärgsmarknaden. Som om du med en trollsticksvåg kan du bli en brinnande brunett, rödhårig beast eller en mild blondin.

Självklart, om du är van att alltid helt överge i händerna på en frisör, så är det inte alls nödvändigt att förstå nyanser av färger, även om det är användbart. Men om man föredrar självfärg eller inte litar på valet av stylister är det bättre att lära sig att navigera i paletten, vilket vanligtvis är ganska omfattande.

Hårfärgspalett

Färgpaletten är en typ av karta, med vilken du kan navigera i alla olika färger och välja lämplig nyans av hår. Paletten ger en tydligare bild av färg, till skillnad från en lacklåda. Vanligtvis läggs nyanser på ett speciellt pappshäfte, öppning som du ser framför dig en mängd olika nyanser av färg, presenterad i form av små prov av konstgjort hår.

Tillverkare av färger använder konstgjorda material för sina paletter, eftersom de är mer slitstarka och resistenta, eftersom de ständigt berörs med sina händer. Det här är den största fördelen med sådana paletter - du kan visuellt uppskatta den valda nyansen, flytta den, se färgen och alla halva tonerna. Bilden på färglådan är inte kapabel för detta.

Färgpaletten: professionell och hemfärgning

Tillverkare av hemmagjorda hårfärger har ett något mindre utbud av nyanser än professionella färgproducenter. De kan erbjuda upp till hundra och fler variationer av nyanser av en färg. Dessutom kan professionella färgämnen blandas och få alla nya nyanser. Var inte rädd för ett så stort antal prover, titta noga, du kan enkelt göra ett val.

Och kanske är det exakt det motsatta, men färgerna i professionell färgpalett är mättade, glödande. Detta bekräftas av Syoss professionella hårfärgspalett.

Mönsterprover arrangeras i en palett, inte på ett slumpmässigt sätt, men enligt ett visst mönster. Den ideala paletten hos stora företag ser vanligtvis ut så att du snabbt hittar tonen du behöver. Ovan är de lättaste nyanserna av färg, som gradvis tillsammans sänker antalet blir mörkare. Det vill säga de mörkaste tonerna kommer att ligga nedanför.

Shades palett av hårfärger

Färger för brunetter, blondiner och redheads upptar separata öar i paletten, och därför har du valt ditt eget sortiment måste du först bestämma en nyans, inte ton. Här måste du fokusera på din färgtyp av utseende. Det kan vara varmt eller kallt. Den korrekta definitionen av din färgtyp garanterar att din bild blir harmonisk och det betyder att du kommer att njuta av resultatet.

Till exempel är färg med en ashyfärg endast lämplig för flickor med kall färgtyp. Och om ägaren av gyllene hår bestämmer sig för att färgas med en ashyton, kommer hennes hår att få en grön nyans. Följaktligen ser en varm nyans inte ut naturligt på en tjej med en kall typ av utseende.

Efter att ha bestämt sig för den nödvändiga "varma" eller "kalla" subtonen av den framtida hårfärgen, måste du välja sin ton. Om du använder färgämne för hemfärgning kan du bara få en nyans nära hårfärgen genom att ändra den en eller två toner upp eller ner. Valet av professionell färg ger större valfrihet, eftersom olika oxidationsmedel kan användas för att erhålla önskad färg.

Med hjälp av en palett av färger kan varje flicka, oavsett om det är en brunett, blond eller rödhårig, otvetydigt välja önskad färg för sig själv och variera oändligt inom sin gamut.

Paletten av färger för blondiner

Färgpaletten för blondiner är den mest mångsidiga, dessa färger passar bäst för kardinalfärgsexperiment. Mässhåriga tjejer erbjuds skinnande nyanser av platina, kall ashy eller golden blond. Golden curls är idealiska för "spring girls" med ljusa ögon. Askblond är ett bra alternativ för färgtypen "sommar".

En djärv platina passform självsäker flickor cool färg typ. Minsta skada på ljushårets struktur orsakas av nyanser av en guld- och platinpalett.

Paletten av färger för brunetter

Färgpaletten för brunetter representeras av bruna, aubergine, kastanj och röda nyanser. En palett med svarta nyanser hjälper till att ge en bild av mystik och mysticism: blåaktig svart, plommon-svart och en svart vings färg.

En särskilt varierad palett av kastanjebrun, här och choklad, och valnöt och olika nyanser av kastanj och karamell. Ashy nyanser kommer att passa grönögda tjejer och guldbrun till hassel.

Den mest extrema betraktas som en palett av röda nyanser av färg. Hållare av den kalla typen är lämpliga för färger från mörkbruna till svarta vingar, och för en varm typ av utseende - från medium kastanj till rik choklad och djupbrun.

Färgpaletten för röd

Rödhåriga tjejer bör inte gälla de ljusa eller rika mörka färgerna. Kastanjpalats hjälper till att göra bilden mer strikt och blygsamt. Och för dem som vill ha en ljusare hårfärg lämplig - granatäpple, koppar, vinröd och rika röda nyanser.

Det bör noteras att olika tillverkare kan ha samma nyans med samma namn. Till exempel kan blond blond kallas pärla eller silver.

8 bästa professionella hårfärger

På jakt efter sin idealiska bild går tjejer villigt för experiment - de försöker olika stilar i kläder, gör experiment med smink och naturligtvis färgar håret. Och som statistiken säger, är majoriteten av sådana kvinnor: 70% av ryssarna vill inte gå med hårfärgen donerad av naturen. Men älskare idag för att vara en passionerad brunett, imorgon en snygg blondin och övermorgon - en skön rödhårig, de vet att hennes hår inte tolererar sådana dramatiska förändringar och ofta reagerar på dem med torrhet, brittleness och förlust av glans. Därför, för färgning är det bättre att köpa professionella färger som låter dig ändra bilden med minst skada på håret.

Hur man känner igen ett bra hårfärg

Ofta kan man höra uppfattningen att färgen, som inte innehåller ammoniak, är absolut säker och inte kan förstöra håret. Tyvärr är det här en myt! Ammoniakfria färger är inte riktigt så aggressiva, men även med huvudet finns det tillräckligt med hårda komponenter som kan orsaka skada. Så, att välja en färg behöver du inte se så mycket ut när ammoniak saknas, liksom när det gäller väsentliga och naturliga oljor, växtekstrakter och andra fördelaktiga ingredienser som mjukgör effekten av kemiska ingredienser.

I jämförelse med färger från massmarknaden är professionella medel mer resistenta - de brinner mindre ut i solen, färgen kommer gradvis och jämnt ut och tvättas inte ut efter andra eller tredje tvätten av huvudet. Och slutligen erbjuder tillverkare av sådana färger den rikaste paletten av nyanser från naturlig till skandalös, bland annat kan du enkelt välja den exakta tonen du behöver. Dessutom kan färger inom samma linjal blandas för att få en mer noggrann nyans. Men du måste vara försiktig här - trots allt har många märken sådana färger som endast är avsedda att späda ut andra nyanser och är inte lämpliga för högkvalitativ färgning. De kallas korrekturläsare eller mixtoner. Och vet att, till skillnad från konventionella färger, kräver professionella ett separat inköp av en oxidator.

Och att välja det bästa bland professionella färger hjälper dig med vårt betyg, sammanställt med beaktande av yttranden från experter och recensioner av vanliga användare.

Hur man väljer rätt färgton för hår

När man väljer hårfärg, uppmärksammar många inte bara färgen som är ritad på förpackningen, men också till siffrorna bredvid den. Och några tar även en palett i sina händer, studerar den, och då är det med siffror att de hittar rätt förpackning. Vilken typ av kod är detta och varför är siffrorna så viktiga?

Vid organisering av en färgpalett måste varje hårfärgstillverkare följa vissa regler. Färgfärgen kan snedvrids när den skrivs ut, eftersom det som köparen vill få, och vad som erhålls som ett resultat, har ibland betydande skillnader. För att undvika sådant obehagligt utfall av händelser introducerades universella digitala symboler för färger och deras nyanser. De är lika viktiga för professionella produkter, och för färger avsedda för hemmabruk.

Vad betyder siffrorna?

Varje palett av hårfärger består av två, tre eller tre siffror. Dessutom har varje siffra sin egen betydelse. Det viktigaste är det första numret. Det kan separeras från följande punkt, en fraktion, en bindestreck eller inte separeras alls. Detta är en indikator på färgdjupet (tonhöjd). Det kan vara från 1 till 12 (från svart till ljusaste blondin). Koden avkodas enligt följande:

 • 1 - svart;
 • 2 - mörk mörk kastanje;
 • 3 - bara mörk kastanj
 • 4 - kastanj
 • 5 - lätt kastanj
 • 6 - mörkblond;
 • 7 - blond;
 • 8 - ljusblond;
 • 9 - blond;
 • 10 - ljusblond;
 • 11 - mycket lätt blond;
 • 12 - platina blond;
 • 0 - Ren, icke-naturlig nyans (blå, röd, grön).

Tips! Toner från 1 till 10 motsvarar naturliga färger. För att få hår med 11 eller 12 toner, är det nödvändigt att tända blont hår. Men i motsats till 0-tonen ser dessa färger ut naturliga.

Nästa siffra indikerar huvudfärgskärmen, den sista - ett tillägg. Ibland kan istället för dessa siffror vara nollor - det betyder att röret innehåller en ren tonfärg - ljusbrun, mörk kastanj eller till exempel en ljusblond. Om det finns en siffra, kan du dechifiera den enligt följande schema:

 • 1 - askblå;
 • 2 - ashes lila;
 • 3 - gyllene;
 • 4 - koppar;
 • 5 - lila röd;
 • 6 - röd;
 • 7 - brungrön (khaki);
 • 8 - pärlaaska;
 • 9 - rena ashen.

Nummer 3-7 betecknar varma nyanser och 1-2, 8-9 - kalla nyanser. Det vill säga om paketet innehåller den digitala koden 4,45 - det betyder att färgen är kastanj, men med en koppar och ljus violett röd nyans. Att veta vad siffrorna representerar på paletten, kan du exakt välja önskad färg.

Vad betyder bokstäverna?

Vissa tillverkare har övergivit den digitala klassificeringen av färger och använder brevet för dessa ändamål. Varje bokstav som används för en sådan kod är första bokstaven i färgnamnet på engelska. Det är:

 • A - As (ashen);
 • B - Beige (brun);
 • C - Koppar (koppar);
 • G - Guld (guld);
 • M - Mokko (mahogny färg);
 • N - Naturals (Blonde);
 • R - Röd (röd);
 • V - Violetter (lila);
 • W - Varm (varm gul).

Kombinationen av dessa bokstäver och deras sekvens låter dig bestämma nyanserna för en viss ton mer noggrant. Denna klassificering är en möjlighet att tydligt identifiera varje färg i nyansens palett. Därför, trots att varje tillverkare har sin egen färgpalett, för att vänja sig vid var och en av dem, är det tillräckligt att studera en universell kod.

Varför behöver jag veta färgnotationen?

Det finns en fråga: Varför memorera, vilket nummer eller brev betyder vad om du kan välja ett färgpaket baserat på färgen på paketet. Dessutom använder nästan alla tillverkare i paketet en mini-palett som visar hur färgen faller på håret, baserat på deras ursprungliga ton. Och ändå, för dem som målar regelbundet, är det viktigt att känna till kodens egenskaper. Det finns minst två skäl till detta.

 1. Experter rekommenderar även med en radikal färgförändring för att använda nyanser som inte är mer än 3 toner ljusare eller mörkare än originalet. Annars kan resultatet inte vara så framgångsrikt som vi skulle vilja.
 2. Om den primära hårfärgningen sker i salongen kan du ta reda på från mästaren den exakta färgkoden och fortsätt att göra den här proceduren hemma - snabbare och billigare. Närmare bestämt vilka beteckningar av professionella färger och läxor är identiska.

Tips! Det här alternativet är bara bra om det bara var färgat. Till exempel, enhetlig över hela längden av håret eller ombre. Komplex färgning med frisättning av specifika strängar hemma är inte alltid möjligt att upprepa.

Varje tillverkare presenterar ett stort antal hårfärg nyanser i form av en palett. Och det betyder att det är väpnat med paletter av olika märken (och det är lätt att hitta dem på Internet) och att veta det exakta antalet färger du vill få, det är inte svårt att välja det bästa färgen för ditt hår.

Kraski dlya volos

Hur man väljer hårfärg? Vilka typer av färger finns det? Vad betyder siffrorna på förpackningen? Hur man väljer den perfekta färgen, bestämmer sig för olika märken och tar hänsyn till modetrender, väljer hårfärg?

Kvinnor ville hela tiden vara vackra. Chic garderob, utsökta tillbehör, vacker smink och, naturligtvis, snyggt hår. Den frisyren hjälper en kvinna att sticka ut från mängden. För att behålla hårets skönhet skapades en rad olika verktyg.

Men framför allt målar hjälp i omvandlingsfrågor. Dessa verktyg om några minuter förändrar utseendet, gör det mer raffinerat, elegant och modernt.

Hårfärg, vad är det?

När du bytte bild på en kvinna brukade ofta hårfärgning. Vissa ändrar bara färg, medan andra vill ha något ovanligt och nytt, bara för dem är färg lämplig. Vid användning av denna metod är håret måttat i olika färger eller nyanser. Med hjälp av färg kan du skapa en unik och osannolik bild.

Genom att använda olika färger eller nyanser kan du ge ditt ansikte friskhet och välskötta. Håret lyser, men viktigast bidrar det till att dölja växande rötter och tillgripa färgning mycket mindre.

Färg kan göras på håret av vilken längd som helst. För att skapa en bildmästare använder du från 2 till 15 färger eller nyanser. För att göra detta är håret uppdelat i zoner, som var och en är målad i sin egen ton. Ett annat sätt att applicera färg i färg är att skapa överflöden från rot till spets. I detta fall går färgerna och nyanserna smidigt från mörka till ljustoner eller vice versa.

Ofta faller valet av färger och nyanser på en frisör-stylists axlar, med hänsyn till kundens önskemål. Speciell färdighet anses vara målning med omärkliga övergångar, men i vissa fall väljs en skarp, kontrasterande metod för att applicera färg. För ägare av fint hår är bäst överflödsteknik. Detta gör att du kan dölja felet och öka visuellt volymen av hårklippningen.

Hur man väljer rätt hårfärg?

Den moderna skönhetsindustrin erbjuder ett stort utbud av olika färger, tonade schampon, mousser och andra produkter som är utformade för att ge håret en annan färg. De skiljer sig åt i kemisk sammansättning, textur och, viktigast av allt, graden av påverkan på håret eller den så kallade hållbarheten hos färg.

Hur man väljer typ av färgämne?

Alla färger är uppdelade beroende på hur djupt färgpigmenten tränger in i hårstrukturen. Det finns fyra typer av färgmotstånd:

Naturlig färg kommer bara att återvända efter att håret växer tillbaka.

Egenskaper för permanenta färger:

 • 100% grå hårfärgning.
 • Omöjlighet att tvätta av färg.
 • Färgändring med 2-4 toner från en naturlig nyans.
 • Möjlighet att använda för en liten förändring i hårtonen.

Den permanenta låter dig måla bara rötterna, inte fördela färgen över hela längden. Att tona håret kommer att ha en frekvens från 2 till 6 veckor, beroende på tillväxthastigheten.

En permanent har en subtyp - det här är lätta färger. Denna typ av produkt är utformad för blekning av hår. De kommer att ändra hårets nyans med 3-4 toner och tvättas inte heller. Med hjälp av lättare brunetter och brunhåriga kvinnor kan bli blondiner.

Semi-permanent är en typ av färg som penetrerar nagelbandet och den övre delen av det kortikala skiktet av hår. Färgen kommer att tvättas efter 20-30 shampooingprocedurer. Denna sort är idealisk för att lägga till sken och markera skönheten i en naturlig nyans.

Egenskaper för halvfasta färger:

 • Frånvaron av ammoniak.
 • Låg procentandel väteperoxid.
 • Stort utbud av färgpalett.

Användning av toning kan inte dramatiskt ändra hårfärgen, t ex lysa.

funktioner:

 • Som en del av en flaska färg. De behöver inte förberedas före användning.
 • Frånvaron av sådana aggressiva komponenter som ammoniak och väteperoxid.
 • Begränsat urval av nyanser.

Medel för tillfällig färgning tränger inte in i håret utan bildar bara en tonad "film" på ytan. Den tvättas av efter den första schamponeringsproceduren. I vissa fall kan bläck på blont hår efter den första sköljningen förbli men de kommer att försvinna efter den andra användningen av schampot.

Hur man väljer en färgskugga?

Det viktigaste när du väljer en färgskugga för att ta hänsyn till vilken färgtyp du är. Denna indikator inkluderar färg på en persons hud och ögon. Det finns bara två huvudfärgstyper:

Människor med kall färgtyp har ljusa hudtoner, grå, blå eller violett ögon. Följande primära färger passar sådana unga damer:

Varm tsvetotipu inkluderar kvinnor med beige eller krämfärgad hud, med bruna eller gröna ögon. Följande primära färger är lämpliga för dem:

Välja en nyans, lita inte på hårfärgen på modellen som visas på framsidan av förpackningen. Det är bättre att uppmärksamma baksidan, där tillverkare anger ungefärliga resultat av färgning. Denna information är mer sannolikt, även om det inte garanterar 100% slump med bilden. Det är dock bäst att uppmärksamma den digitala beteckningen.

Dekryptera tal i färgtal

Den första siffran i siffran betyder alltid huvudfärgen och dess djup, i enlighet med den internationella klassificeringen. Det finns bara tio huvudfärger:

 • Svart - nummer 1.
 • Svart kastanj - №2.
 • Dark Chestnut - № 3.
 • Kastanj - № 4.
 • Ljuskastanje - № 5.
 • Dark Blonde - № 6.
 • Blonde - № 7.
 • Lätt blondin - № 8.
 • Blond - nummer 9.
 • Ljusblond - № 10.

Vissa tillverkare lägger också till nr 11 och nr 12, som betecknar ljusfärger, beroende på graden av blekning.

Om numret bara innehåller siffror från 1 till 10 betyder det att denna ton har en grundläggande färg enligt den angivna klassificeringen. Emellertid har de flesta färgerna efterföljande siffror. De indikerar skuggan av en av de primära färgerna. Det kan finnas många, men de viktigaste sju. De två första är kalla, och resten är varma toner.

 • Ask - nummer 1.
 • Matt - nummer 2.
 • Guld - nummer 3.
 • Röd koppar - nummer 4.
 • Mahogany - nummer 5.
 • Blåviolett - № 6.
 • Brick - № 7.

Om det finns en annan siffra i rummet betyder det att två färger blandas i färgen. De dechiffreras enligt föregående schema.

Färgen på basfärgen får inte anges som nummer, men som ett alfabetiskt tecken. Till exempel på färger Pallet. De avkodas enligt följande:

 • Ask - S.
 • Platina - PL.
 • Lightening - A.
 • Primär färg - N.
 • Beige - E.
 • Tegel - W.
 • Röd - R.
 • Guld - G.
 • Koppar - K.
 • Blåviolett - F eller V.

Följande bokstäver kan också anges:

 • Naturlig (huvud) ton - N.
 • Måla med intensiv färg - I.
 • Matt ton - M.

Hållbarhet

Den sista viktiga indikatorn när man väljer färg - hållbarhet. För de flesta tillverkare är det tre år. Om det är över, då när det appliceras på håret kan ett sådant verktyg leda till oförutsägbara resultat. I bästa fall kommer färgen att förändras, i värsta fall kan sådan färg väsentligt skada håret och hårbotten. En produkt som har gått ut kan orsaka hudirritation, även för dem som inte är mottagliga för allergiska reaktioner.

Topp 9 bästa hårfärgerna 2018

Ommålning av håret gör det väldigt snabbt och enkelt att ändra din bild - vissa kvinnor tenderar att bli av med det gråa håret som visas, andra korrigerar sin naturliga färg och andra tar en kardinal tillvägagångssätt för att ändra sitt utseende. I kosmetiska butiker idag kan du hitta ett brett sortiment av liknande produkter, allt från de billigaste till professionella produkterna, vilket kommer att behöva gaffla ut. Bli inte förvirrad i en sådan sort kommer att hjälpa vår artikel.

Regler för att välja hårfärger

Det är mycket viktigt att vara uppmärksam på färgämnenas ursprung. De vanligaste produkterna som innehåller sådana naturliga ämnen som Basma eller Henna. Dessa inkluderar kamille, kardborre, te, och så vidare. Naturläkemedel har vissa nackdelar, varav mest allvarliga är oförmågan att förutsäga vilken färg som kommer att erhållas efter avslutad procedur. Professionella makeupkonstnärer rekommenderar att du använder sådana produkter om du behöver justera din naturliga hårfärg något.

För den vanligaste användningen är färgämnen baserade på fysiska färgämnen lämpliga - de tränger inte djupt in i hårstrukturen, men ger frisyren en rik färg och hälsosam glans. Färgämnen av denna typ tvättas ganska snabbt av håret, så du måste använda dem regelbundet. De ger inte klargörande komponenter, så för en allvarlig färgförändring kommer dessa medel inte att fungera.

En annan typ av hårfärger är produkter med kemiska färgämnen, och de är av olika typer - resistenta och halvbeständiga. Den första typen absorberas väl i håret och varar länge. Med hjälp kan du få nästan vilken nyans som helst, färgerna produceras i form av krämer, mousser, geler och masker. Deras komposition innehåller vanligen förstärkande och närande medel som minskar den negativa påverkan på håret.

Färgfärg ska väljas individuellt - för det här måste du använda säljarens råd eller kontakta en professionell sminkartist, som kommer att rekommendera en viss färgfärg. Det anges på förpackningen med en särskild digital kod.

Som du kan se är valet av hårfärg ganska mycket. Vid upprättandet av vårt betyg försökte vi ta hänsyn till dem alla, dessutom tog vi hänsyn till användar- och professionella recensioner och valuta för pengarna.

Den bästa hårfärgen 2018

De bästa färgerna för grått hår

3. Cream Londa

Detta varumärke har ett brett färgområde, så varje tjej kommer att kunna välja den lämpligaste färgen för sig själv utan att kontakta en skönhetssalong. Färgen är perfekt för alla typer av hår, dess konsistens är sådan att verktyget är lätt att applicera på hår. Det dricker inte eller dräneras under proceduren. Det rekommenderas att applicera det på torrt, otvättat hår, och det här görs med en speciell borste som börjar med hårrötterna. När färgen är klar är färgen mättad, djup och ihållande - håret kommer att hålla sin nyans i en eller två månader.

I kompositionen är ett ämne som Vitaflection, som är en mikroskopisk reflekterande sfär som inte tränger djupt in i hårstrukturen tack vare dem lyckas de uppnå en naturlig och hälsosam glans. I färgen finns ingen ammoniak, vilket vanligtvis skadar håret, orsakar utseendet av splittrade ändar. Den innehåller lipider - speciella ämnen som ger näring till håret och håller det fuktigt. Före första användningen är det lämpligt att kontrollera hudens reaktion på denna komposition - för detta appliceras färg på armbågen och hålls i två dagar. Om klåda eller rodnad inte uppstår, kan denna produkt användas.

 • Trevlig lukt av färg;
 • Inga aggressiva ämnen i kompositionen;
 • Dessutom närmar och skyddar det håret, vilket gör det mjukt;
 • Kombination blir mycket lättare;
 • Inga delade ändar bildas.
 • En allergisk reaktion kan uppstå.

2. Cream-paint ESTEL

Detta varumärke uppträdde på den ryska marknaden för kosmetika för inte så länge sedan, men det har redan blivit populärt bland vanliga användare. Kompositionen överensstämmer helt och hållet med de högsta internationella standarderna. Tillverkaren använder endast material av högsta kvalitet för att tillverka färg, så det här verktyget sprider sig allmänt både i skönhetssalonger och som färg för hemanvändning. Färgpaletten i detta varumärke innehåller 140 nyanser, så att välja rätt färg är inte för svår. Färgning utförs i strikt överensstämmelse med den färg som anges på förpackningen.

Med det här varumärket kan du inte bara ändra ditt utseende, utan också ta hand om ditt hår - färgen innehåller ett keratinkomplex som återställer håret längs hela längden. Efter applicering håret blir mjukt, glänsande, färgen är naturlig och livlig. Gråt hår är målade jämnt, färgen dräner inte från håret när det appliceras, det finns ingen ammoniak i kompositionen, kostnaden är ganska acceptabel.

 • Det finns alltid på försäljning;
 • Hög hållbarhet;
 • Hårvård tillhandahålls
 • Tjock krämig konsistens;
 • Bekvämt att applicera och skölja.
 • Inte riktigt en trevlig lukt.

1. Cream paint Garnier

Det här varumärket har varit på marknaden i mer än 60 år. Under denna tid har ett stort antal kompositioner utvecklats. Med dessa bläck kan du snabbt och enkelt skapa ett nytt utseende, ge ditt hår en hälsosam glans, bli av med grått hår och sköta dig bra. Enligt experter och vanliga användare är denna färg absolut säker att använda. I kompositionen ingår näringskomponenter, genom vilka håret fylls med vitalitet. Det finns nästan ingen ammoniak i sammansättningen av färger, och det finns produkter som helt saknar detta ämne. Färgen motsvarar strikt det som anges på förpackningen. Satsen kommer också med en speciell mask som ger extra omsorg för håret efter applicering av färgen.

Denna produkt behandlar hår med omsorg, men det är bättre att skydda händerna på huden. För detta ändamål går speciella handskar tillsammans med färgen. Färgen blandas i strikt överensstämmelse med tillverkarens rekommendation, och sekvensen att lägga till komponenter får inte störas. Färg vid blandning kan ändras lite, men detta får inte skrämma, eftersom det inte påverkar slutresultatet.

 • Som ett resultat av användningen visar sig naturlig och vacker färg;
 • Utmärkt värde för pengarna;
 • Perfekt tändar håret, skuggan motsvarar exakt det angivna.
 • Hår kan bli lite hårdare än tidigare med färg.

Bästa ljusfärger

3. Cream-paint Wella Professionals

Detta är en av de mest prisvärda när det gäller priset på de bästa hårfärgerna för 2018. Färgen är gjord med alla de modernaste kraven, det är tillåtet för användning med alla typer av hår, eftersom färgen inte kommer att skadas vid färgåtergivning. Produkten innehåller ett stort antal mjukgörande oljor och ett antal ytterligare komponenter, vars verkan syftar till att återställa hårstrukturen. Ammoniakinnehållet är minimalt, så dess negativa påverkan neutraliseras av näringsämnen. Färg anses vara helt hypoallergen. I sin sammansättning är provitamin B5, som omsluter håret längs hela längden och skyddar färgen väl från att brinna under ultravioletta strålar.

Paletten är bred, det öppnar stora möjligheter för en tjej att välja en nyans. I satsen, förutom själva färgen, finns det speciella balsam-, serum- och engångshandskar för att skydda händerna på händerna. Alla färger är naturliga, det är nästan omöjligt att skilja dem från riktig hårfärg. Hon målar det mycket bra, håller håret länge, klarar sig bra med extrema belastningar, skadar inte håret. För att uppnå en bra effekt måste färgen blandas och appliceras i enlighet med anvisningarna.

 • Tjock konsistens;
 • Bra färgmotstånd;
 • Priset är i medelkategorin.
 • Ungefär en månad senare har vissa tjejer en känsla av torrhet i hårbotten.

2. Cream paint Schwarzkoupf

Detta är en av de mest använda hårfärgerna år 2018. Det finns både professionella produkter och verktyg för hemmabruk. Färgvariationen är bred, så varje tjej kan välja den mest lämpliga nyansen för sig själv. Konsistensen är ganska tjock, liknar en kräm, det finns speciella färgpartiklar i färgen, som kommer att tränga djupt in i hårstrukturen, vilket ger lång tid att bibehålla den givna färgen.

På grund av det faktum att alla färgpigmenten tränger djupt in i håret, behöver verktyget inte hållas länge, en halvtimme räcker för att alla element absorberas väl. I kompositionen finns också omsorgsdelar, de kan ytterligare stärka håret, närma dem, skydda dem mot bräcklighet. Färgen är ganska ljus och mättad på grund av innehållet i sojaprotein och orkidé extrakt, vilket ger håret en naturlig glans, håll dem i god form. Det kommer inte att blekna i solen eller tvättas under schamponering.

 • Godtagbar kostnad;
 • Motståndskraftig färg;
 • Utökat färgområde.
 • Många aktiva substanser som kan orsaka allergisk reaktion.

1. Måla L'Oreal Paris

Innehåller inte ammoniak, så det här verktyget är perfekt för svagt och tunt hår, gör dem inte sköra, och på grund av att näringsämnena i färgen förhindrar splittrade ändar. På grund av denna sammansättning behåller håret den erforderliga andelen fuktighet, börjar inte falla ut. Paletten innehåller ca 30 nyanser, den innehåller både traditionella färger och ganska ljusa och inte helt vanliga, till exempel plommon.

Denna komposition är väl lämpad för både professionell och hemanvändning. Färgen har en lätt struktur, det är lätt att lägga på håret, det börjar inte flöda, det har en trevlig arom. Verktyget är en utmärkt lösning för kvinnor som regelbundet gör en perm och sedan färgar. Det är lämpligt för toning av hårets spetsar, omkrossas efter föregående färgning. Inkluderat är allt du behöver för att utföra denna procedur - själva färgen, handskar, balsam som närmar sig håret efter färgning med innehållet i bikemjölksextrakt. Med detta ämne kan du färga håret utan att ha den minsta skada på dem. Detta verktyg är inte lämpligt för tjejer som har allergiska reaktioner mot andra färger, eftersom det innehåller henna-extrakt, vilket är ganska starkt allergen.

 • Just applicerad;
 • Används både hemma och i en skönhetssalong;
 • Tillsammans med färgen finns allt som behövs för proceduren.
 • Välnjuter och fuktar håret.
 • Det tvättas av i fyra till fem veckor, på grund av vilket det är nödvändigt att producera omfärgning.

Topp professionella färger

3. Måla MATRIX

Designad för användning under förhållandena i en skönhetssalong och för hemfärgning. Det huvudsakliga kännetecknet för denna komposition är frånvaron av ammoniak i den, som kan orsaka allvarlig hårskada. Professionella frisörer noterar också en expanderad färgpalett av färg. Med hjälp kan du få en djup och intensiv färg, dessutom ger den fullständig hårvård. Denna komposition är lämplig för hår som inte tidigare har utsatts för förfarandet för färgning och för frisyrer som har bearbetats genom konstgjorda färgämnen.

Ammoniak i denna färg ersätts av etanol - andar höjer hårvågorna utan att skada strukturen, alla pigment tränger djupt in i håraxeln, vilket gör att kompositionen kan jämnt fördelas och absorberas väl. Kompositionen innehåller ceramider som kan närma och återställa även allvarligt skadat hår. Paletten innehåller 64 färger. Före färgning är det önskvärt att göra ett test för hårbottens känslighet, du bör också applicera en skyddande fettkräme. På håret behöver färgen inte hållas länge - för att alla aktiva komponenter ska fungera är det ungefär 20 minuter tillräckligt.

 • Bra företags rykte;
 • Färgformeln innehåller inte ammoniak;
 • Brett urval av färger;
 • Kan användas för alla hårtyper;
 • Enhetlig färg.
 • Oxideringsmedlet eller aktivatorn måste också tillhöra detta företag, eftersom reaktionen på kompositionerna från andra tillverkare kan vara oväntad;
 • Det kan vara svårt att hitta rätt nyans.

2. Syossfärg

Denna färg har varit på marknaden i mer än 20 år, trots att den tillhör professionella kompositioner, skiljer den från ganska acceptabel kostnad. Det produceras uteslutande av naturliga ingredienser, varför håret inte bara är skadat, utan också återställs, deras struktur blir tätare, de själva får ett hälsosamt utseende och naturlig glans. Sammansättningen innehåller ett extrakt av aloe vera, ett antal eteriska oljor erhållna från extrakt från växter, många vitaminer.

Många nyanser, förutom företagets tillverkare, producerar ständigt nya färger. Denna färg har ett stort antal olika serier, några av dem är så nära som möjligt till naturliga nyanser, andra kännetecknas av ett extraordinärt utseende. Färgen präglas av högsta kvalitet.

 • Hår efter färgning förblir starkt, gjort mer mjukt, inte förvirrat, så de är lätta att kamma;
 • Kompositionen är ganska hållbar, varar i flera månader, även under förhållanden med daglig huvudtvätt;
 • Bra döljer grått hår;
 • Konsistensen är tjock, färgen faller jämnt och flödes inte;
 • Hypoallergen komposition och rimlig kostnad.
 • Naturliga föreningar utesluter helt innehållet i ammoniak, på grund av vad många tycker att det här verktyget inte är för stabilt.

1. Färg Kapous Professional

Detta är en av de bästa hårfärgerna för 2018, under tillverkningsprocessen genomgår särskild kvalitetskontroll, vilket gör det absolut säkert för hår och hårbotten. Skapande teknik styrs av medicinska experter och professionella stylister, på grund av vilka produkter helt uppfyller alla angivna krav. Verktyget kan appliceras hemma. Paletten är bred, du kan lätt hitta rätt nyans. Hår efter färgning blir mättade färger, grå hår är helt dolt.

Färgen innehåller endast naturliga ingredienser, som inkluderar ginseng-extrakt, proteiner av vegetabiliskt ursprung, silke som har passerat hydrolysproceduren, det finns också keratin och andra närande föreningar.

 • mångsidighet;
 • Användarvänlighet;
 • tillgänglighet;
 • Tja bibehåller ofta shampooing.

Slutligen, hjälpsamma videor

Så, som du kan se, kan olika färgkompositioner verkligen förvirra. Om du väljer rätt hårfärg, kommer du att kunna få en vacker färg och ge extra näring till ditt hår. Om du fortfarande har vissa frågor eller vill uttrycka din åsikt om den här eller den här sammansättningen, har du kommentarer till den här artikeln.

Top Professional Hair Dye Ratings 2016

I 2016 erbjuder mode kvinnor dussintals olika trender i hårfärgning. Efter att ha studerat tematiska bloggar, videor på Youtube och artiklar i specialiserade tidskrifter kan vi skilja mellan flera huvudtrender:

 • Naturlighet och naturlighet. Maximal nära naturliga nyanser av ljusbrun, kastanj och svart;
 • Utsökta pasteller. Skuggar av silver, rosa guld och platina med en lila mittone;
 • Ljus pastell. Nyanser av persika glass, lavendel, turkos och marshmallow marshmallow;
 • Färgläggning av tekniken för "färghöjdpunkter";
 • Färgning i tekniken «splashlights»;
 • Effekten av solbländad hår;
 • Alla varianter av highlighting och ombre, från de mest naturliga till ljusa och upprörande, med skarpa färgövergångar och färgblockering.

Beroende på typ av utseende och personliga preferenser kan du alltid välja det lämpligaste alternativet. Men det är lätt att bestämma om valet av färg, men hur kan man inte ändra sig vid inköp av hårfärg? Marknaden erbjuder dussintals produkter med olika kompositioner och åtgärder, men vilka av dem kan ge en hållbar färg, samtidigt som de inte förstör hårets struktur? Vad är det bästa hårfärgen?

En detaljerad granskning av olika hårfärgämnen - från klassiker till ungdom - gör det möjligt för dig att förstå situationen och göra rätt val, och en särskild klassificering av hårfärger i var och en av sektionerna kommer att ge omfattande information.

Vi rekommenderar att du läser: Hair styling cream - för vem är det lämpligt?

Hur man väljer rätt färg: allmänna rekommendationer

Innan du går till din favoritbutik för ett köp bör du läsa våra tips om hur du väljer hårfärg.

 1. Läsa recensioner bör inte underskattas. Ofta är det på otzovik-sidorna att du kan läsa sanningsenlig information om en viss färg. Dessutom bifogas bilder med resultatet, där du kan se hur säkert håret är för hårstrukturen.
 2. På webben hittar du de officiella platserna för kosmetiska företag som är verksamma inom färgtillverkning, samt deras ryska kontor, där du kan ta reda på omfattande information.
 3. När du väljer färg i en butik bör du noggrant inspektera lådan: den ska inte krossas eller öppnas. Informationen måste skrivas tydligt, det angivna utgångsdatumet. Därefter måste du studera kompositionen. Om bläcket är indikerat som organiskt eller med naturliga ingredienser ska de skrivas ut i början av ingrediensförteckningen.
 4. Butikerna har alltid en palett av nyanser med trådar, färgade med motsvarande nyanser av hår. Strängen i den valda nyansen kan appliceras på ansiktet och se i spegeln hur håret ungefär kommer att se efter färgning.
 5. Om din hårskugga inte ingår i listan med rekommenderade på låsen med färg, bör du inte riskera och förvärva den här uppsättningen: ofta kommer färgkompositionen helt enkelt inte att ta håret och de kommer att förbli samma nyans som de var.

Betyg professionella hårfärger

Du kan få en spektakulär färg, om du förvärvar professionella verktyg. De utvecklas tillsammans med kända frisörer och stylister som råder och arbetar för att skapa en effektiv, men samtidigt är det icke-aggressivt för hår att byta skugga. Bedömning av professionella hårfärger hjälper till att välja rätt.

 1. Selective Professional EVO - professionell färg för permanent färgning. Enligt en undersökning av Hair's How-tidningen är det det bästa professionella hårfärgen. Hon målar över grå hår med 100%, skadar inte hårstrukturen, utan tvärtom bryr sig om det, återställer naturlig mjukhet och glänsar till hår tack vare det organiska extraktet av en farmaceutisk kamille.
 2. C: ehko Färg Explosion - budget professionell färg, som du kan utan risk för hårstruktur för att prova nya nyanser.
 3. Concept Profy Touch är ett inhemskt professionellt hårfärg med en mjuk och mild inverkan på håret. Färgstabilitet ges - mer än 8 veckor utan återtoning.
 4. Life Color Plus Professional är en låg ammoniakfärg som är idealisk för hemmabruk. Den tillverkas i Italien med användning av naturkvalitet och syntetiska komponenter av hög kvalitet. 110 nyanser från blåaktig svart till pärlaaska för att välja mellan fashionistas.
 5. Igora Royal. Den berömda professionella hårfärgen är en av de mest lämpliga för färgning av blont hår och högkvalitativ lätta. Skämmer inte bort håret, behåller sin struktur, ger mjukhet och silkighet.

Var bättre att välja färg?

Hårfärger säljs nästan överallt: även i livsmedelsbutiker kan du hitta separata ställen med produkter från massmarknadspriset. Ett bredare sortiment finns i kosmetiska super- och stormarknader, samt specialiserade butiker av professionell kosmetika. Var bättre att köpa färg?

 1. Kosmetisk stormarknad. I dessa butiker presenteras ett brett sortiment av budget- och medelprismärken. Massmarknaden innehåller färger som: • Paletten från Schwarzkopf. Mycket billig färg med en standard uppsättning nyanser, där det finns både naturligt och rika, ljusa. Skillnader i fasthet, målar över ett grått hår, men torkar tyvärr hår. • Färgmask från Schwarzkopf. I paletten dominerad av kalla nyanser - redan ett stort plus. Hårfärg i sig presenteras i form av en skummande luftmousse, som pressas ut ur en flaska med en spray. Enkel applikation ger utmärkt resultat. • Kändis från Estel. Budget, men med den här högkvalitativa versionen av ammoniakfri hemfärgning. Ljus upp till tre toner, färgning av grått hår, färghastighet upp till 8 veckor. Produkter från L'oreal, Wella Professional, Revlon-företag kommer att tillhöra det genomsnittliga prissegmentet. I kosmetiska stormarknader hjälper konsulter alltid köparen att välja en lämplig produkt, men de kommer inte att kunna svara på mer specifika frågor om färgning, till exempel om färgen passar bra på hår som tidigare har målats med henna.
 2. Professionell kompetens - fördelen med konsulter från specialbutiker och frisörsalonger. Här kan man välja ett verktyg för att färga både mellansegmentet (Kapous, Igora) och lyxklassen (till exempel Olaplex färgprodukter). Därför är det bättre att köpa färg om det är möjligt och finansiellt i en specialaffär.

Topp permanent hårfärg: topp 5 produkter

Motståndskraft är det viktigaste inslaget i modern färg. Det är ingen mening att byta nyanser av strängarna, om pigmenten tvättas ut efter några fläckar.
De bästsäljande produkterna för sådan färgning är de som anges nedan. Vilken hårfärg är bättre?

 1. L'oreal Recital Preference. Den mest populära hårfärgen i Ryssland, som köps för hemfärgning. Den har en stor palett, där du kan hitta både naturliga och lugna nyanser, såväl som rika nyanser av koppar, platina och en ravinvinge. Färgen är ammoniakbaserad, så det torkar håret lite. För att hålla strukturen frisk kan oljebaserade regenerativa masker användas.
 2. Kapous Professional är det bästa halvprofessionella hårfärgen. Avviker genomsnittspris. Färger grå hår med 100%, lyser med 3-4 toner, ger vidhäftande färgning upp till 8 veckor. En bred palett av nyanser är ett absolut plus.
 3. Matrix Hair TruColor - naturliga men samtidigt mättade nyanser. Vårdkomposition och speciella mikropigment för pärlemorsk ger mild och högkvalitativ färgning.
 4. Verona Cosmetics Revia-resistent hårfärg av polsk produktion, analog av skälpreferens. Färger håret helt längs hela längden utan att skada strukturen.
 5. Endast Estel - Inhemsk hårfärg, olika skonsam komposition. Nu kommer det inga frågor om vilken hårfärg du ska välja.

Betyg av ammoniakfria hårfärger

Vi rekommenderar att du läser: Cream för hårborttagning - fördelarna och effekterna

Håret ändrar ofta sin struktur efter färgning, blir tråkig, spröd, torr. Vilken hårfärg är bättre att välja för noggrann färgning?

 1. Estel Celebrity. Den nya produkten från det ryska varumärket har nöjt många kvinnor. Färgen skiljer sig verkligen i den sparsamma åtgärden samtidigt som ett grått hår är målat över helt. Mättad ädel nyanser ser positivt ut från sidan. En trevlig bonus är den lilla blommiga doften av färgämnet.
 2. Garnier Olia. Demokratiska till kost, men mycket högkvalitativ hårfärg utan ammoniak, som består av mikrooljor och organiska ingredienser. På grund av produktens sammansättning, är varje hår täckt med en film av mikroolja, pigment av färg levereras till det, och hårstrukturen är inte skadad på grund av oljebeskydd.
 3. L'oreal Prodigy. Ammoniakfritt färgämne för att ge pärlemorterns effekt på håret: varje hår glimmar i solen och lyser skönt. Färgen innehåller mikrooljor, värdefulla aminosyror och en trevlig parfym med en blommig doft.
 4. L'oreal Sublime Mousse. För dem som just börjar färga håret eller bestämde sig för att göra en tillfällig toning - det bästa alternativet. Färgen är inte väldigt resistent, kan bara varas i 6 veckor (och det här är det maximala), sedan tvättas pigmenten gradvis. Men hon förstör inte håret och efter färgning ser de ännu mer välskötta och glänsande ut.
 5. Schwarzkopf Perfect Mousse - Tysk kvalitet till ett överkomligt pris. Färgen i form av skum-mousse fyller perfekt det grå håret, ger en ljus, rik färg och torkar inte håret.

Färgämnesbedömning

Skapa en spektakulär bild genom att välja en ljus, ovanlig nyans för färgning. De mest populära nyanserna är silver, roseguld, brons, samt nyanser av persiksglass, lavendel, turkos och rosa marshmallow.
Vilken hårfärg passar bäst för toning i ljusa nyanser?

 1. Antocyanin. Ammoniakfri färg med medelbeständighet, vilket ger mild hårfärgning. Medellång hållbarhet - från 4 till 6 veckor, sedan tvättas pigmentet och återfärgning krävs. På paletten finns olika nyanser, varav de mest intressanta är A01 och A02 - under grått hår, rosa P04, lavendel V04, koboltblå B05 och lila V03. Enligt köpare är detta det bästa hårfärgen.
 2. Galen färg. Utmärkt färg för toning, som inte kommer att offra hårda galena färgstarka experiment. Avviker mild sammansättning och ljusa pigment.
 3. La Riche - den största fördelen med denna rad är ett brett utbud av nyanser, från neon grön till ädla nyanser av ebenholts och silver.
 4. PM skiner. Den snygga designen av flaskorna i detta märke anpassar sig redan till experimenten, och det stora utbudet av färger representeras av utmanande nyanser av körsbär och marmelad.
 5. May Ting. För djärva experiment med hår, framhäver eller färgar enskilda strängar är May Ting-produkterna optimalt lämpade. En bred färgpalett med 40 nyanser ger dig möjlighet att välja det bästa alternativet.

Medel för markering och färgning

För att markera de enskilda strängarna, skapar effekten av bränt hår och färgning "fjädrar" används specialverktyg. Välj från våra topp-5 några av verktygen och fortsätt till färgning, glöm inte bara på folien och kappan!

 1. L'oreal Recital Preference Glam Lights. En relativt ny produkt från den franska kosmetiska jätten. Kommer i kombination med en speciell kam för att markera, förenkla färgningen av trådar. Om du gör allt strikt enligt instruktionerna, kan du uppnå samma resultat som en professionell mästare.
 2. Schwarzkopf Nordic Color. Det klassiska verktyget för att skapa ljusa strängar i skandinavisk stil. Mycket sparsam i sin handling, trots förtydligandet från 3 till 5 toner. Tyvärr är det nu sällsynt att sälja.
 3. Estel Solo Contrast - inhemsk färg för att markera. Finns som naturliga nyanser av lätta aska aska, liksom ljusare sådana, som "Red Velvet" eller "South Poppy".
 4. Palette Delights Glare färger. Medel för hemmaxplosion i tekniken för framhävning och bländning. Torkar håret lite, men samtidigt är det resistent mot pigmentresistens.
 5. Supra Gold. Inhemska medel för val av enskilda strängar. Lyser i fem toner. Enligt kunder är det ganska bra, men det kan orsaka torrt hår, så det är bättre att använda en återställningsmask omedelbart efter färgning.

Måla för att skapa en ombreffekt


Hittills, av alla kosmetiska företag, har bara L'oreal släppt en speciell färg för att sträcka färger över hela längden. Recensionens Wild Wildbrush-linje är utformad för ägare av både ljust och mörkt hår, som är redo för ett experiment som Ombre-färgning.
Med denna färg kan du utföra olika effekter:
• Classic ombre: gradvis sträckning av färg längs hårets längd;
• Skapar effekten av solblekt hår när endast tipsen är färgade;
• Balayazh - fördelningen av enskilda strängar för att skapa effekten av solljusets spel i ditt hår;
• Splashlights och Color Blocking - skarpa horisontella gränser av ljus och mörkare nyanser;
• Kalifornien markerar - färgning av enskilda strängar längs hela längden av håret, förutom rötterna.
Färgen är väldigt lätt att använda, även en nybörjare kan hantera färgprocessen. Först blir håret ljust och sedan tonat - det visar sig vara den önskade effekten.

Vi rekommenderar att du läser: Spray från håravfall, hjälper det? recensioner

Istället för slutsats

Varje hårfärg är bra på sitt eget sätt, så det bör väljas från ett visst pris eller specifikt segment. Du kan t.ex. ta reda på vilket professionellt hårfärg som är bättre, via Internet eller genom våra artiklar, vilket indikerar fördelar och nackdelar med var och en av varumärkena på marknaden.

Ammoniakfärger passar bättre för klassisk färgning - de är mer resistenta. Mjuk färgning kräver användning av ammoniakfria färger och professionella produkter med ekologiska ingredienser. Ljusfärgat hår och individuella trådar kan tillverkas med hjälp av specialfärger och toningmedel. Slutligen finns separata uppsättningar tillgängliga för att markera och ombre. Det är bara att välja ditt alternativ - säkert, omtänksamt och motståndskraftigt.Nästa Artikel
Hur man effektivt använder havsalt vid behandling av mjäll?