Hennahaltiga hårfärger


Henna användes för hårfärgning i antiken. I modern kosmetologi ingår det i sammansättningen av naturliga färger.

Hårfärger baserade på henna har hög resistans och läkning egenskaper. Hämta det från en buske som heter Lawsonia. För produktion av färg används blad av växten. Indiska och iranska henna säljs på den ryska kosmetikmarknaden. Det är ett pulver som används för färgning av hår i ingefärg färg.

Användningen av henna för hår

Även i antiken var henna van vid att eliminera mjäll. Verktyget har antiseptiska egenskaper. Vid färgning av hår med henna förstärks deras rötter och strukturen komprimeras. Henna orsakar inte allergier, men torkar huden. Det rekommenderas inte att använda det för färgning av torrt och sprött hår. För att återfuka huden när du färgar hennahår, använd kokosolja.

Hennafärgat hår är mycket svårt att lätta. Färgen hör till varma toner. När du använder henna för att justera färgen kan du blanda den med kaffebönor eller kakao. Denna blandning ger håret mörkare nyanser.

För att minska det röda pigmentet utspädas henna med avkokning av nässla, och för att förbättra den används betesaft för blandning.

För färgning av hår späds hennapulver med varmt vatten eller ett avkok av örter för att få en grumlig konsistens. Den erhållna blandningen appliceras på vått hår längs hela sin längd.

Exponeringstid för att erhålla:

 • ljus nyanser - 5-10 minuter;
 • mörka nyanser - 25-30 minuter;
 • mättad färg - 1-1,5 timmar.

Efter applicering av henna på håret är de täckta med en plastfilm.

Henna-baserade hårfärger

Henna är en del av ett stort antal naturliga hårfärger. Det betyder också att det rekommenderas att ansöka om håret som inte utsattes för en kemisk våg. Bland de mest populära produkterna från Henna är:

Chandi

Färg avser naturliga produkter. Dess sammansättning innehåller 98% av olika örter och 2% av hjälpkemiska komponenter. Chandi 100% färger grå hår. Hon har ett antal rättsmedel. Färg bidrar till att stärka håret och är helt ofarligt. Hennaoljan som ingår i produkten närmar sig hårrötterna och ger curlsna en naturlig glans.

Verktyget har flera serier. Färgpaletten innehåller nyanser:

 • guld;
 • Red;
 • vinröd;
 • guldbrons och andra

Stabilitet av färgämnen - 2-3 veckor. Det rekommenderas inte att använda färgen för att ändra hårfärgen efter att ha varit i 1-2 veckor. Applicera färgämne för rent, torrt hår.

Logona

Färgbasen är färglös henna. Färgen har en mild effekt. Det skapar en skyddande film på håret längs hela längden. Komponenterna som ingår i produkten hjälper till att återställa hårstrukturen och närma sina rötter. Färgpaletten innehåller nyanser:

Medlen appliceras på torrt rent hår och åldras i 30-35 minuter för att få ljus nyanser och 60 minuter för en djup rik färg.

Ledi Henna

Färgen omfattar henna från Rajasthan. Färgen har regenererande egenskaper och är utformad för olika typer av hår. Den finns i två typer:

 • med en helt naturlig komposition, berikad med medicinska örter;
 • med färgämne.

Amla som finns i färgen stimulerar regenerering av hud och hårceller. Det saktar det gråa hårets tidiga utseende. Silkigt hår är försedd med tvålmutter som ingår i färgen. När du använder färg blir håret tjockare.

Fördelen med färg är dess antiseptiska egenskaper. Verktyget ger hår extra volym, rensar håret från mjäll.

Richenna krämfärg

Verktyget har en icke-ammoniakkomposition. Färgen tillhör premiumklassen och har en helande effekt. Den har en blek krämig struktur. Färgen innehåller en stor mängd Henna, som perfekt målar över grå hår.

Färgen irriterar inte huden, ger hår extra volym, silkighet, rik färg och glans.

Förutom henna innehåller färgen jojobaolja och sojaproteiner. Verktyget kan användas för alla typer av hår.

10 bästa henna färger

Egenskaper i rankningen

Varje kvinna, åtminstone en gång, när tiden för nästa hårfärgning närmade sig, tänkte på hur man gör denna process mindre traumatisk. Det är känt att färgen både professionell och från massmarknaden är ganska giftig, eftersom den har skadliga kemiska föreningar i kompositionen. De flesta färgämnena innehåller väte, sekundära aminer, parabener och p-fenylendiamin. Som ett resultat av konstant användning av färgämnen blir håret tunnare och svagare, deras glans försvinner. Att njuta av djup färg och läka tillståndet av hårfolliklar är kapabel att hala färg. Det finns flera typer av det:

En blandning av henna är ett färgämne av organiskt ursprung, som extraheras genom att samla och bearbeta lövbladen. Dessa löv innehåller ämnen som stramar det yttre lagret av hårflingor, vilket stärker dem. Henna, som bedömer sig genom recensionerna på Internet, löser följande problem:

 • mjäll;
 • Tvärsnitt av ändarna;
 • Överdriven aktivitet hos talgkörtlarna;
 • Håravfall;
 • Irritation.

Med hjälp av Henna i sin rena form kan du få nyanser från att brinna rött till djup kastanj. Också populär är färglös henna, vilket är av särskild efterfrågan bland blonda ägare. Blondiner, mer än någon annan, vet vad svaghet, tvärsnitt och håravfall är. Då kan rättvisa skönheter hjälpa till med färglös henna; Den har alla samma helande egenskaper som hennafärgning, men istället för en nyans får du bara glans av hår och förtjockning av dess struktur. Men använd inte henna mer än en gång i månaden, annars kan håret bli stift vid beröring.

Det finns många tillverkare av hennapulver idag, alla med egen formulering för att göra färg. Vissa har bara Henna i kompositionen, andra har basma tillagt, och andra har kemiska komponenter. Vi hämtade upp de bästa hennabaserade färgämnena och rankades. Fördelningen av platser i samlingen påverkades av följande faktorer:

 • säkerhet;
 • effektivitet;
 • Kvalitetskomposition;
 • Recensioner på Internet;
 • Price.

Den bästa målningen Henna

5 dag 2 dagvård

Hårfärg "Dag 2 dagvård" har en helt naturlig komposition, innehåller bara hennapulver. Henna har en mycket fin slipning, inte orsakar besvär under färgning och tvättas helt med vatten, även utan att använda schampo. Innan appliceringen, till skillnad från andra, ska "Dag 2 dagvård" pulver bryggas i 3 timmar, endast i detta fall kommer färgen att vara mättad och färgen kommer att vara beständig.

Blandningen torkar inte håret, ger dem en vacker glans, vilket resulterar i att deras struktur blir jämn. Henna soldater vågar av varje hår och hjälper till att kämpa delade ändar. För bättre effekt kan kefir tillsättas till pulvret. På grund av den sura miljön tränger färgen håret bättre, färgen blir rikare. Och om du lägger till en sked av basolja (olivolja, druvfrö) till färgen, blir ditt hår lättare att kamma.

4 Aasha herbals

Hårfärg "Aasha herbals" innehåller färgämnen (henna, arabica kaffe, betor och andra) och indiska örter (amla, hibiskus, sesam). Pulvret finns i flera färger: bitter choklad, svart kaffe, kastanj, burgund. Flickor med vilken hårfärg som helst kommer att kunna hitta ett lämpligt alternativ för sig själva. Henna överdriver inte håret, täcker dem med en tunn film och separerar därmed varje hår vilket underlättar kamningen. Läkande indiska örter förbättrar mikrocirkulationen, påskyndar hårtillväxten och förhindrar håravfall.

Innan färgning av ditt hår ska du smita på templet och hudområdet hårväxt med en fet kräm för att undvika hudfärgning. För att få en större effekt av att konditionera håret, kan pulvret blandas inte med vatten utan med kefir. I recensioner noterar kvinnor en liten nackdel: När man applicerar henna, bakar det lite hårbotten. Detta hindrade emellertid inte "Aasha herbals" från att bli försäljningsledare.

3 Lady Henna

"Lady Henna" innehåller inte bara henna (lawsonia), utan även basma. Från användningen av detta henna hår blir mörkare, djupare färg. Man bör komma ihåg att skuggan beror på den ursprungliga hårfärgen, närvaron av grått hår. Pulver gör håret lättare och lättare att kamma. Efter färgning kan du inte använda schampo, eftersom Henna har rengöringsegenskaper. För större effekt kan du använda metoden för co-voshhinga (tvätta håret med en stor mängd balsam).

Köparen noterar kvaliteten på Henna, tack vare vilken det är mycket enkelt att applicera blandningen och färga håret. Mängden pulver beror på hårets längd och önskad intensitet av färgning; för långa krullar kan behöva 2 eller 3 påsar. Henna är väl fastsatt på håret, det är tillrådligt att inte tvätta håret i tre dagar efter att ha använt det.

2 KHADI

KHADI henna har flera färgalternativ, beroende på antal och typ av färgämnen som ingår i den. Färgen är väldigt resistent, så före appliceringen är det lämpligt att kontrollera hennaen på en liten näthalsträng. När du ser till att färgen passar dig, kan du måla. Färgen bör spädas med vatten vid en temperatur på 50 grader, eftersom vid högre temperaturer det mörka färgämnet förstörs.

Tillverkaren rekommenderar färgning av ljus eller grått hår i 2 steg. Först färga ditt hår med henna av röda nyanser, och efter ett tag - med henna av önskad mörk nyans. Det är med denna färgfärgsmetod bli mättad mörk färg. Amla, honom och sandelträ, som ingår i Henna «KHADI», ger näring till rotszonen, förhindrar att mjäll förekommer, förhindrar tidig hårbearbetning.

1 Zeitun

Zeitun henna produceras i Jordanien, producerad i form av briketter av 100, 300 och 1000 gram. Förutom henna innehåller den basmu, kakaosmör, solros, citron, olivolja, kokosnöt. På grund av den stora mängden oljor i kompositionen kan henna-blandningen lämnas på huvudet under lång tid för att erhålla den önskade nivån av färgmättnad, håret överdriver inte. Färgen ger en ovanlig koppar-kastanj färg. När du använder pulveret, kan du inte bära handskar, "Zeitun" tvättas helt av huden på händerna och huvudet, som bara är kvar på håret.

Kakaoxtrakt, rik på sällsynt och viktigt hår med mikrodelar, låter dig växa långt starkt hår; minskar deras ömhet och förlust. Solrosolja gör håret elastiskt och skyddar det mot exponering för höga och låga temperaturer och ultraviolett strålning. Eteriska oljor hjälper till att bli av med mjäll, lindra hårbotten.

Bästa färglösa henna

5 Artcolor

Henna, producerad i Iran, innehåller torkade löv av växten Kristus av törnen. "Artkolor" är idealisk för normalt och fettigt hår. På Internet är pulvret erkänt som den bästa produkten för att bekämpa mjäll, kliande och inflammation i hårbotten. "Artkolor" gör håret smidigt, eliminerar håravfall. På grund av sin egendom att separera varje hår, kan det användas istället för hårbalsam. Henna har en hög plats i betyget på hår restaureringsprodukter efter perm och färgning.

Efter att ha använt detta pulver sker skalning i hårbotten. I recensionerna noteras att förfarandena med denna henna är idealiska för personer med känslig epidermis. Det är nyfiken att blandningen kan användas som en mask för akne och hudirritation. Kvinnor använder henna och kosmetiska bad. Kvaliteten på Artkolor Henna bekräftas av Rostest-certifikatet.

4 adarisa

Den klara Adarisa henna är utformad speciellt för alla nyanser av blond. Den har en organisk komposition, innehåller bara trubbigt cassiapulver. Henna, som verkar på hårsäckarna, hjälper till att stärka rötterna. Det omsluter håret med en tät mantel, som täcker även epithelets minsta våg. Efter applicering av pulvret ser håret glänsande, silkeslitet, lättare att kamma.

I sina recensioner noterar kvinnor att efter att ha applicerat Adarisa henna i en månad ökar antalet nya hår, deras tillväxt ökar märkbart. Många kallar pulveret "Adarisa" den bästa lösningen i kampen mot utskurna tips. Efter användning av färglös henna, de första 2 dagarna, följ inte färgproceduren. Färgen kan helt enkelt inte fästa på håret, höljas i en "mantel" av henna, och färgen blir ojämn.

3 chandi

Färglös Chandi henna innehåller senna bladpulver. Efter att ha applicerat blandningen av henna som en mask, blir håret siden, mjäll försvinner. Det finns en aktivering av sovande hårsäckar, åldrande av hår och utseendet på grå hår saktar ner. Håret blir tjockare och tyngre. Henna-molekyler tränger in i ytskiktet i hårbotten och ökar mikrocirkulationen och förhindrar därmed håravfall.

Chandi pulver rekommenderas att använda färgad henna som en balsam eller en mask för redan färgat hår. I recensionerna noterar kvinnor utmärkt återhämtning av hår som skadas av hetluft. Henna "Chandi" kan användas på sommaren för att skydda hår från ultraviolett strålning. Henna innehåller inte kemiska tillsatser och kan användas även under graviditeten.

2 Triuga Herbal

En särskiljande egenskap hos henna "Triuga Herbal" är närvaron i kompositionen, förutom huvudämnet - lavsoniya, indiska örter - amly, shikakai, honom och bringaradzh. Växter har helande egenskaper och ökar effekten av Lawsonia på håret och epidermis. Amla förbättrar blodcirkulationen i hårbotten, minskar håravfall, läker mindre sår och lindrar irritation. Det bekämpar bakterier och hårbottensvamp, förhindrar förekomst av mjäll. Shikakai reglerar sebaceous- och svettkörtens arbete, omsluter varje hår, har en konditioneringseffekt. Bringaradzh sänker åldrande och håravfall.

På grund av innehållet i medicinalväxter upptar Triuga Herbal henna konsekvent ledande ställen i betyg av färglösa henna. I recensionerna noterar man en märkbar effekt efter första gången - håret blir jämnt, volymen och glansen visas.

1 IndiBird

Henna "Indibird" anses vara en av de bästa i rankningen av medel för behandling av hårbotten i hårbotten. Verkar som ett antiseptiskt medel, det förhindrar utvecklingen av infektionssjukdomar, eksem, atopisk dermatit. En henna mask med citronsaft ger blonda krullarna en vacker guldfärgad nyans. Ägare av mörkt hår kan också använda en mask för att ge hårvolym, glans och silke.

Blandningen är idealisk för personer med fet hår. Det kan balansera produktionen av talgkörtlar och håret stannar längre. För bättre effekt, innan du färgar håret, kan du tillsätta lite basolja till pulvret, till exempel druvfröolja. Också med hjälp av färglös henna kan man reglera intensiteten av färgning med vanliga henna. Det blir svårt att hitta pulver på butikshyllor, det är oftast beställt via nätbutiker.

Naturliga hårfärger

Vi hoppas att för läsare på vår webbplats är det ingen hemlighet att kemiska hårfärger är extremt giftiga, orsakar allergiska reaktioner och skadar hälsan väsentligt. Men hur man inte målas? Det är trots allt ibland det enda sättet att höja stämningen och självkänslan, att stämma överens med en annan våg, för att inte nämna de som måste göra det ändå på grund av grått hår.

Därför bestämde vi oss för de tjejer som ofta måste färga håret, för att skriva om hur detta kan göras, inte bara säkert för hälsan utan även för fördelarna med hår!

Folk recept

Det har länge varit möjligt att byta skuggning av hår med hjälp av olika avkok av växter som kan färga. Till exempel, genom att använda lökskal eller mutterblad.

Så om du vill skugga håret lite och stärka det, då kommer dessa "farmor" recept att vara mycket användbara för dig.

Auburn: Lökskal måste hälla kokande vatten och insistera om 2-3 timmar. Den resulterande infusionen sköljer håret efter tvätt - det ger en rödaktig nyans.

Kastanjebröd: Brew valnötblad och lämna i några timmar. Tvätta håret noga, ägarna av ljusbrunt hår får en vacker kastanjeskugga.

Vete: Naturligt lätta damer kan ge håret en ädelvetskugga och skina med ett enkelt avkok av kamomill.

Halm: Avfyra rabarber - koka gräset och lämna i ett par timmar. Applicera avkok till hår och linda en handduk i en timme.

Bra gammal henna och basma

Henna är en naturlig indisk färg, den är gjord av en busk som heter Lawsonia, som växer i vissa heta länder (Indien, Egypten, Sudan). Sedan antiken har detta pulver använts för färgning av en röd färg, både hår och kropp (henna ritningar på kroppen).

Basma är gjord av bladen av indigosfärfärgning och i kombination med henna målar den i mörka nyanser, från kastanj till svart, beroende på håret och mängden färgämne (kastanjhönan och basma 1 till 1, svart 1 till 2, brons 2 till 1).

Dessa färger rekommenderas att köpa endast indiska och titta på tillverkningsdatum.

Gammal färg kan "tacka" dig med en helt annan nyans än du skulle vilja. Pulvret späds enkelt med varmt vatten och försiktigt appliceras på torrt (helst smutsigt) hår. Sedan inslaget med en film eller plastpåse och en handduk ovanpå för värme.

Du kan hålla färgen från en halvtimme till 2 timmar, beroende på din hårfärg och hur färgen tas på dem. Henna och Basma är bra för att de är bra för håret, torka inte dem, utan stärka dem, så den här färgen kan göras för förebyggande ändamål.

Vegetabiliska hårfärger

Biokap Naturligt Hårfärg

Dessa är italienska produkter utan ammoniak och resorcin, parabener baserade på växtextrakt (havre, sojabönor, vete, fruktfettsyror).

Den mörka skalan erbjuder 22 nyanser och ljus - 12.

Granskning: Färger perfekt över grått hår och håller på länge. Till skillnad från konventionella färger finns det ingen irritation på hårbotten (det brukade rodna mig omedelbart). Jag kommer aldrig tillbaka till kemiska färger igen!

Natural Chandi Hårfärg

Detta indiska kosmetikmärke producerar en stor mängd naturliga hårvårdsprodukter (schampon, oljor, etc.), det finns också Henna och naturliga färgämnen. En serie organiska (7-10 nyanser) och en serie "Medicinsk ayurvedisk färg" till 5 nyanser. Sammansättningen av alla färger inkluderar premium henna och medicinalväxter, men du hittar inte skadliga kemikalier där. Den ljusaste nyansen är guldbrons, många djupa mörka, men blondinen med hjälp av dessa färger fungerar inte.

Recension: Det visade sig underbar mörk färg, som indiska kvinnor, och håret blev så silkeslen och levande. Det är lite ovanligt att färgen är pulver, men jag blev snabbt van vid det. Det viktigaste är att håret inte dödas!

Naturliga hårfärger Logona

Denna kända miljökosmetik är ett brett urval av naturliga färgämnen, baserade på naturliga färgämnen - henna, valnötskal, kamille och rabarber, med tillsats av veteproteiner och oljor.

Till skillnad från kemiska färgämnen tränger de inte in i hårets struktur och förstör inte det naturliga pigmentet, och färgen erhålls genom att kombinera detta pigment och färgen appliceras ovanpå. Naturligtvis innehåller denna färg inte giftiga kemikalier och rekommenderas kontinuerligt som ett terapeutiskt medel för hår.

Recension: Under året har mitt hår färgat med färger botats, blivit glänsande och växte märkbart. Färgen har 2 nackdelar - du måste gå med den länge (3-4 timmar), och den tvättas snabbt (jag hade grå hår igen efter 2 veckor). Men jag är redo att förlåta dessa brister, eftersom håret ser bra ut.

Naturlig hårfärg Aasha (Aasha)

En annan naturlig indisk färg - det finns en ayurvedisk linje (det finns 4 färger, inklusive guldblond) som också används för att behandla hårbotten, håravfall och en helande örtlinje (7 färger, det finns rött, koppar, mörkt, det finns ingen blond).

Recension: Det visade sig en lysande slät kastanjfärg, som hölls endast 1 timme. Färgen är pulver, men jag brukade måla med henna, så jag blev van vid det (från henna med basma fick jag aldrig en underbar färg från den här färgen). Håret ser hälsosamt och naturligt ut - det här är det viktigaste för mig!

Naturligt organiskt Khadi hårfärg

En annan allvarlig ayurvedisk hårfärg, som vann OekoTest-organisationens Sehr Gut-pris i Tyskland. Khadi-färgämnen består också av ayurvediska örter som läker och reparerar hår, mjäll, håravfall, hårbotten och andra problem, främjar hårväxt. Det innehåller inte färgförstärkare, konserveringsmedel eller kemiska oxidanter.

Testimonial: Khadi är väldigt populär i Europa, vilket tyder på hög kvalitet. Jag har naturligt tråkigt blont hår, så jag målade det alltid med något, men på grund av detta blev de som en svamp. Därför bestämde jag mig för att byta till naturliga färgämnen, du kan ofta byta nyanser - och bara för håret. Khadi har redan försökt tre färger - en glädje eftersom hennes hår är bra, jag hittade min färg.

Se även:

Färger från BioKap är absolut inte naturliga! Jag har nyligen kontrollerat sin sammansättning. Den är full av aromatiska aminer, vilka är cancerframkallande! Denna färg skulle aldrig ha kunnat få ett certifikat för organisk kosmetika ((((

I många år har jag använt naturliga hårfärger från det tyska miljöföretaget LOGONA. Jag har inte hittat något bättre sedan. Nu ska jag försöka beskriva hur är LOGONA bättre än kemiska hårfärger? LOGONA naturliga hårfärger får regelbundet toppbetyg från ekotester. Färger består bara av vegetabiliska färgämnen, till exempel ekologiskt odlade hönan, valnötskal, rabarber och kamille, till vilken tillsätts naturliga balsam - veteprotein och jojobaolja. Med hjälp av LOGONA-bläck kan du inte bara betona din naturliga naturliga ton, men ändrar också helt din vanliga hårfärg. Den enda funktionen är att det är omöjligt att tända håret med naturliga färgämnen, eftersom kemiska blekmedel inte tillkommer dem. "LOGONA hårfärger uppfyller kraven för moderna kvinnor - håret behåller en intensiv färg och glans från 4 till 8 veckor. LOGONA naturliga hårfärger färgar bara hårets yttre, skaliga yta, skyddar sin inre struktur och pigment med naturlig hårfärg (till skillnad från kemiska hårfärger som helt förstör det naturliga hårpigmentet och ersätter det med ett syntetiskt pigment). En ny hårfärg framträder som en följd av en kombination av det applicerade lagret av vegetabilisk färg och det naturliga pigmentet av hår som är genomskinligt genom det. Det faktum att det naturliga pigmentet bevaras löser bara det så kallade hårproblemet, vilket är så relevant när man färgar med kemiska färgämnen, när färgat hår och dess regrownrötter ser kontrast och även oanständigt. När LOGONA hårfärg efter 4-8 veckor gradvis förlorar sin intensitet hålls hårfärgen fortfarande kvar med naturligt hårpigment.

Naturliga hårfärger

På hyllorna av butiker förekommer alltmer naturligt hårfärg, förskjutning av henna och basmu. De lovar att inte förstöra håret och till och med behandla det. Är alla dessa produkter säkra och vilka är pålitliga? Vilka egenskaper har organiska?

Henna för hår

Det finns en åsikt att det är omöjligt att skada med naturlig färg, speciellt om det är henna som används för att behandla hår. Men uttalandet är inte riktigt sant: en sådan produkt kan inte vara säker, men det orsakar mycket mindre skada än en konstgjord kemisk sammansättning. Hur färgar du ditt hår med henna, finns det en skillnad mellan den gamla budgetversionen och det nya dyra färgämnet?

Användbara egenskaper

Indisk henna är främst till salu, lite mindre iransk. Dess källa är Lawsonias buske, vars löv bearbetas för att producera färgämne. Henna har i mer än 5 århundraden använts för att eliminera mjäll och som ett antiseptiskt medel för att stärka håret och kompakta dess struktur. I jämförelse med färgämnen som innehåller ammoniak är det mindre sannolikt att det orsakar allergier och är tillåtet under graviditeten.

brister

Det största problemet med denna naturprodukt - den torkar. Detta blir en fördel för kvinnor med fet hårbotten, men med skadat, tunt, sprött hår som lider av brist på fukt är denna färgningsmetod oönskad. Det är möjligt att jämföra denna nackdel genom att tillsätta kokosolja, som snabbt tvättas och påverkar inte resultatet. Den andra minusen är inte att blockera någonting - det här är omöjligheten att bli lättare efter henna.

Henna färgning

I sin rena form ger henna alltid håret en varm nyans, röd i sina olika variationer. Få en mjuk blondin eller blondin med det kommer inte att lyckas, men ljusstyrkan och djupet kan variera. För detta ändamål läggs Basma eller livsmedel till Henna: till exempel kaffebönor eller kakao för att mörka, ett avkok av nässlor för att minska intensiteten av rött pigment och betorjuice för att förbättra den.

 • Det är mycket enkelt att färga med henna: Torka ut pulvret med örtavkok eller varmt vatten till en konsistens av tjock puré och sprid den över de våta strängarna.
 • Exponeringstiden beror på önskat resultat: En ljus nyans på blont hår - 5-10 minuter, på mörkt - 25-30 minuter. Lätt mättad färg - 1-1,5 timmar. Huvudet ska täckas med polyeten.

Basma för hår

I sin rena form ger denna produkt inte en svart färg, som vanligt menar, men blågrön. Detta förklarar det faktum att det inte rekommenderas att det används ensam. I kombination med henna blockerar Basma rött och orange pigment (enligt färgreglerna) och resultatet är en lugn nyans. Till exempel choklad eller kastanj. Svart erhålls med en hög andel basma - 2: 1.

Användbara egenskaper

Högt motstånd - den största fördelen med denna produkt: pigmentet sitter nästan fast, men slår inte på hårets hälsa. Lätt att arbeta med basma förtjänar också särskild uppmärksamhet: du kan göra en komposition om några minuter, den appliceras också snabbare än traditionell färg och tvättas ut ur håret lättare. Om så önskas kan du utföra "toning": Gör en hemlagad mask av mat och tillsätt en nypa Basma med henna.

brister

Oförmågan att förutse det exakta resultatet är ett av de viktigaste problemen med något naturligt hårfärg. Med Basma blir denna minus särskilt betydelsefull, eftersom inte alla vill ha en grön eller blå nyans på håret på grund av ett fel i proportioner. En olycklig nyans kan ändras med en ny färg, men det kan inte sägas om den här metoden passar dig. Basma torkar håret mindre än Henna, men är inte helt säkert.

Henna och Basma färgning

Operationsprincipen är densamma som den som beskrivits ovan. Proportionerna av henna och basma fattas godtyckligt beroende på hur mörkt eller ljust färgen borde vara. Om du tar dem i lika stora delar kommer det att bli klassiskt brunt, när Basma råder - svart och hennabrons. Du kan inte blanda produkter, men färga håret först med henna, sedan med basma. Det viktigaste är att inte glömma att tvätta bort den föregående kompositionen av hårets huvud.

Naturliga naturliga färgämnen

Innan du studerar folk recept, ta hänsyn till de viktigaste förutsättningarna för användning av organiskt material: med hjälp kan du färga bara naturligt hår. Om du tidigare har utsatt dem för kemisk sammansättning, särskilt ammoniak, måste du vänta tills det tvättas av eller håret växer tillbaka för att skära av det. Eller du kan lägga organiskt material på toppen, men resultatet är svårt att förutsäga.

För mörkt hår

Tänk på att för att skapa en fungerande komposition av naturligt hårfärg måste du använda en keramik- eller glasbehållare och en träspatel, annars kan oxidation av komponenterna ske. Detta gäller både fabriken och hemlagad blandning. Det är önskvärt att täcka håret med polyeten och en varm handduk, varma det med en hårtork för bästa resultat.

 • Brew starkt kaffe, skölj rent hår i det i 15-20 minuter, vilket gör flera tillvägagångssätt. Sedan kan du hälla dem med kallt vatten.
 • Lägg i din mask 3-4 Art. l. kakaopulver, rör om och håll på håret 50-60 minuter. Värm dem. Tvätta av utan att använda schampo.
 • Brew 1 msk. torra kastanjblad i 500 ml kokande vatten, kyla och skölj hår flera gånger.

Att ljusna

Det är mycket svårt att missfärga hår med naturliga komponenter, eftersom det här är nödvändigt att på något sätt öppna nagelbandet och förstöra delar av pigmenten. Utan konstgjorda ingredienser uppnås detta inte. De mest populära produkterna för mjuk ljus är citronsaft, kamille avkok, väteperoxid. Resultatet kommer bara att visas på icke målade duk efter 4-5 procedurer.

 • Kombinera färsk citronsaft och rent vatten i lika stora proportioner - 50 ml. Skaka, sprid längs längden och gå ut i solen. Exponeringstiden är 60-90 minuter.
 • Koka 500 ml vatten med 4 msk. l. kamilleblommor, håll under locket, men inte i brand, en halvtimme, sval. Skölj rent hår i denna vätska, skölj sedan inte med vatten.
 • Rör 3 msk. l. Kanel och samma mängd flytande honung, varm, applicera på längden, rulla upp med polyeten eller folie. Vänta 2-3 timmar och skölj.

För grått hår

Det är svårt av allt att arbeta med sådant källmaterial, eftersom allt faller på det väldigt ljust. Du kan använda något av ovanstående recept, men proffs rekommenderar att du justerar proportionerna så att andelen rött och rött pigment är så lågt som möjligt. Den mest framgångsrika varianten föreslås av östliga kvinnor - de målar över grått hår med valnöt skinnad, förkokt i kokande vatten.

Professionell naturlig färg

Fabriksprodukter är baserade inte bara på henna eller basma utan också på några blommiga komponenter - till exempel stjälkar och blommor av aster, jasmin eller till och med skal av valnöt, citron. Färglös henna förtjänar särskild uppmärksamhet. Professionella försäkrar: det är inte växtfärg - det finns kemiskt pulver i kompositionen, eftersom inget organiskt hårfärg kan lätta det. Vilka varumärken att lita på?

 • Aveda. Organisk är 95% bra, det manifesterar sig i grått hår, om du arbetar korrekt enligt instruktionerna.
 • Natulique. Måla utan ammoniak, producerad i Danmark, en miljövänlig produkt, men det är mycket svårt att köpa - bara genom salonger.
 • Khadi. Helt från naturliga växtbaserade ingredienser är henna närvarande.
 • Aasha. Ayurvedisk botemedel, i paletten finns ljusa färger, men de kommer också att ges en guldröd nyans.

Naturliga hårfärger

Artikelns innehåll [dölj]

Henna-berättelserna ingår i kategorin vad-du-var-flickor: en i tionde klassen färgade hennes hår och samtidigt hade hennes ansikten och väggarna en underbar röd färg, den andra, efter att ha överdriven blandningen, fick smaragdhår och den tredje användes Familjen recept i många år, har en lyxig chokladfärg. Henna (och det är den huvudsakliga vegetabiliska färgen och grunden för alla blandningar) är billigt, prisvärt och helt naturligt, vilket gör att även de mest sofistikerade unga damerna kan experimentera. Jag har också erfarenhet: i ett par månader har jag glatt allmänheten med en gulrot-orange skrynkad tartan på mitt huvud.

Hur man väljer en bra naturlig hårfärg?

I själva verket kan du kombinera Henna korrekt med andra naturliga färgämnen, du kan uppnå en helt fantastisk skugga och hårkvalitet. Behöver känna materiel:

1. Den mest populära och billiga iranska hennaen är vanligtvis mycket dålig. Välj indiska, och bättre - turkiska.

2. Det är lätt att bestämma kvaliteten på henna: den måste vara en ren grön eller gulgrön färg. Torkad, gammal henna har en rödaktig nyans.

3. Ren henna ger bara röd färg. Svart, kastanj, vit henna, som nu finns i överflöd till salu, har alltid en mystisk "färgämne" i den. Det är ett kemiskt färgämne.

4. Det enda alternativa hennaet är färglöst. Den är gjord av en annan växt (vanlig henna - från lawsonium, färglös - från Cassia dumma) och färgar inte håret. Men det behandlar dem perfekt: det närmar sig, återställer skadade trådar och torkar hårbotten. Du kan helt enkelt späda det med varmt vatten och göra masker.

5. Den tredje spelaren - Basma, torkade blad av indigo. Det kan igen inte användas oberoende, om du självklart inte har drömt sedan barndomen var som Malvina. Men i kombination med henna, ger Basma hela sortimentet av bruna och svarta nyanser.

6. För att uppnå komplexa, vackra blommor behöver du definitivt kryddor, torkade örter och olika tetyper.

7. Öppna henna ska förvaras i kylskåp och Basma i en mörk torrlåda.

Trots att vi är fans av allt naturligt glömmer vi inte att Henna har sina nackdelar.

Nackdelar med vegetabiliska färger baserade på henna

1. De kan inte helt måla över grå hår, endast 30-40% av grått hår.

2. De kan endast användas på jungfruligt hår - utan fabriksfärg, biovågor, laminering och andra invecklingar. Vegetabiliska färgämnen går in i de mest oväntade förhållandena med kemiska komponenter.

3. Processen att avel, blanda och måla sig är lång och tråkig. Håll blandningen på håret upp till sex timmar.

4. Henna målar huden, möblerna och katterna i orange färg och är mycket dåligt tvättad.

5. Första gången du kan få en fruktansvärd färg, vilket är svårt att tvätta bort. Du kan bara muffla det, skölj håret upprepade gånger med varm olja.

6. Vegetabiliska färger är inte lika resistenta som fabriksfärger. Vi måste byta till ett mildt sulfatfritt schampo för att inte tvätta henna före tid.

7. Vissa är allergiska mot henna, och särskilt till basma. Du kan bara lära dig om detta under målningsprocessen.

8. Många henna tar inte. Det enda sättet är att leta efter henna märkt "för kroppskonst". Den är mycket rik och ger en ljusare färg.

Recept för naturliga hårfärger

Fördelarna har givetvis också mycket: Henna lindrar verkligen mjäll och förbättrar hårets kvalitet, lägger till glans och elasticitet. Hon kan användas säkert under graviditeten och är det perfekta valet för en vegan. För att få ett garanterat bra resultat, använd detta schema:

1. Blanda hennapulver (100 g för varje 10 cm hår) med en kopp citronsaft. Sätt blandningen i värmen i 10-12 timmar. Lägg sedan till varmt vatten (inte kokande vatten!) Till konsistensen av tjock yoghurt.

2. Tvätta och torka håret noggrant. Täck dina axlar med en handduk eller tyg, använd en tjock fuktighetskräm på pannan och templet. Använd gummihandskar, använd sedan en pensel för att borsta rikligt med hennahår, flytta från kronan till spetsarna.

3. Sätt på en plastlock, linda huvudet med en varm handduk. För första gången håller du blandningen i en och en halv timme, skölj håret noggrant med vatten.

4. Under de närmaste tre dagarna kommer hennaen att "bosätta sig" och förvärva sann färg.

Denna sekvens måste observeras oberoende av vilka tillsatser du använder. I sig kommer det att ge en röd färg av varierande intensitet. Men enkla recept för andra nyanser:

Mörkt kastanj hår

Lös 100 g Basma med varmt vatten till en tjock konsistens. Håll i 5-10 minuter. Lös upp 3 matsked Amla-pulver (indisk krusbär, säljs i alla ayurvediska butiker) med varmt vatten och värm i 3 minuter i en mikrovågsugn i en separat skål. Tillsätt basma, amlu och 2 droppar lavendelolja till hennabasblandning. Fortsätt som beskrivet ovan.

Guldblond hårskugga

Lägg i en basisk blandning av en halv kopp starkt kallt kaffe och sätt det i värme inte för 12, men i 4 timmar. Innan du applicerar, lägg till en matsked olivolja och naturlig yoghurt.

koppar

Tillsätt 2-3 matskedar malda nötkött och 2-3 droppar lavendelolja till basblandningen. Håll i 2 timmar, skölj sedan noggrant med schampo.

Mörkblond

Tillsätt ett glas rött vin till basblandningen, en tesked kanel, jordklöda och paprika, 2 matskedar olivolja. Lägg till lite starkt svart te. Åtgärda som beskrivet ovan, men skölj inte ditt hår med vatten, men med en svag lösning av äppelcidervinäger.

Naturligtvis är möjligheterna till naturliga färger inte begränsade till detta spektrum. Vill du hitta ett recept för en ny nyans? Fråga gärna i kommentarerna.

Naturliga hårfärger

På hyllorna av butiker förekommer alltmer naturligt hårfärg, förskjutning av henna och basmu. De lovar att inte förstöra håret och till och med behandla det. Är alla dessa produkter säkra och vilka är pålitliga? Vilka egenskaper har organiska?

Henna för hår

Det finns en åsikt att det är omöjligt att skada med naturlig färg, speciellt om det är henna som används för att behandla hår. Men uttalandet är inte riktigt sant: en sådan produkt kan inte vara säker, men det orsakar mycket mindre skada än en konstgjord kemisk sammansättning. Hur färgar du ditt hår med henna, finns det en skillnad mellan den gamla budgetversionen och det nya dyra färgämnet?

Användbara egenskaper

Indisk henna är främst till salu, lite mindre iransk. Dess källa är Lawsonias buske, vars löv bearbetas för att producera färgämne. Henna har i mer än 5 århundraden använts för att eliminera mjäll och som ett antiseptiskt medel för att stärka håret och kompakta dess struktur. I jämförelse med färgämnen som innehåller ammoniak är det mindre sannolikt att det orsakar allergier och är tillåtet under graviditeten.

brister

Det största problemet med denna naturprodukt - den torkar. Detta blir en fördel för kvinnor med fet hårbotten, men med skadat, tunt, sprött hår som lider av brist på fukt är denna färgningsmetod oönskad. Det är möjligt att jämföra denna nackdel genom att tillsätta kokosolja, som snabbt tvättas och påverkar inte resultatet. Den andra minusen är inte att blockera någonting - det här är omöjligheten att bli lättare efter henna.

Henna färgning

I sin rena form ger henna alltid håret en varm nyans, röd i sina olika variationer. Få en mjuk blondin eller blondin med det kommer inte att lyckas, men ljusstyrkan och djupet kan variera. För detta ändamål läggs Basma eller livsmedel till Henna: till exempel kaffebönor eller kakao för att mörka, ett avkok av nässlor för att minska intensiteten av rött pigment och betorjuice för att förbättra den.

 • Det är mycket enkelt att färga med henna: Torka ut pulvret med örtavkok eller varmt vatten till en konsistens av tjock puré och sprid den över de våta strängarna.
 • Exponeringstiden beror på önskat resultat: En ljus nyans på blont hår - 5-10 minuter, på mörkt - 25-30 minuter. Lätt mättad färg - 1-1,5 timmar. Huvudet ska täckas med polyeten.

Basma för hår

I sin rena form ger denna produkt inte en svart färg, som vanligt menar, men blågrön. Detta förklarar det faktum att det inte rekommenderas att det används ensam. I kombination med henna blockerar Basma rött och orange pigment (enligt färgreglerna) och resultatet är en lugn nyans. Till exempel choklad eller kastanj. Svart erhålls med en hög andel basma - 2: 1.

Användbara egenskaper

Högt motstånd - den största fördelen med denna produkt: pigmentet sitter nästan fast, men slår inte på hårets hälsa. Lätt att arbeta med basma förtjänar också särskild uppmärksamhet: du kan göra en komposition om några minuter, den appliceras också snabbare än traditionell färg och tvättas ut ur håret lättare. Om så önskas kan du utföra "toning": Gör en hemlagad mask av mat och tillsätt en nypa Basma med henna.

brister

Oförmågan att förutse det exakta resultatet är ett av de viktigaste problemen med något naturligt hårfärg. Med Basma blir denna minus särskilt betydelsefull, eftersom inte alla vill ha en grön eller blå nyans på håret på grund av ett fel i proportioner. En olycklig nyans kan ändras med en ny färg, men det kan inte sägas om den här metoden passar dig. Basma torkar håret mindre än Henna, men är inte helt säkert.

Henna och Basma färgning

Operationsprincipen är densamma som den som beskrivits ovan. Proportionerna av henna och basma fattas godtyckligt beroende på hur mörkt eller ljust färgen borde vara. Om du tar dem i lika stora delar kommer det att bli klassiskt brunt, när Basma råder - svart och hennabrons. Du kan inte blanda produkter, men färga håret först med henna, sedan med basma. Det viktigaste är att inte glömma att tvätta bort den föregående kompositionen av hårets huvud.

Naturliga naturliga färgämnen

Innan du studerar folk recept, ta hänsyn till de viktigaste förutsättningarna för användning av organiskt material: med hjälp kan du färga bara naturligt hår. Om du tidigare har utsatt dem för kemisk sammansättning, särskilt ammoniak, måste du vänta tills det tvättas av eller håret växer tillbaka för att skära av det. Eller du kan lägga organiskt material på toppen, men resultatet är svårt att förutsäga.

För mörkt hår

Tänk på att för att skapa en fungerande komposition av naturligt hårfärg måste du använda en keramik- eller glasbehållare och en träspatel, annars kan oxidation av komponenterna ske. Detta gäller både fabriken och hemlagad blandning. Det är önskvärt att täcka håret med polyeten och en varm handduk, varma det med en hårtork för bästa resultat.

 • Brew starkt kaffe, skölj rent hår i det i 15-20 minuter, vilket gör flera tillvägagångssätt. Sedan kan du hälla dem med kallt vatten.
 • Lägg i din mask 3-4 Art. l. kakaopulver, rör om och håll på håret 50-60 minuter. Värm dem. Tvätta av utan att använda schampo.
 • Brew 1 msk. torra kastanjblad i 500 ml kokande vatten, kyla och skölj hår flera gånger.

Att ljusna

Det är mycket svårt att missfärga hår med naturliga komponenter, eftersom det här är nödvändigt att på något sätt öppna nagelbandet och förstöra delar av pigmenten. Utan konstgjorda ingredienser uppnås detta inte. De mest populära produkterna för mjuk ljus är citronsaft, kamille avkok, väteperoxid. Resultatet kommer bara att visas på icke målade duk efter 4-5 procedurer.

 • Kombinera färsk citronsaft och rent vatten i lika stora proportioner - 50 ml. Skaka, sprid längs längden och gå ut i solen. Exponeringstiden är 60-90 minuter.
 • Koka 500 ml vatten med 4 msk. l. kamilleblommor, håll under locket, men inte i brand, en halvtimme, sval. Skölj rent hår i denna vätska, skölj sedan inte med vatten.
 • Rör 3 msk. l. Kanel och samma mängd flytande honung, varm, applicera på längden, rulla upp med polyeten eller folie. Vänta 2-3 timmar och skölj.

För grått hår

Det är svårt av allt att arbeta med sådant källmaterial, eftersom allt faller på det väldigt ljust. Du kan använda något av ovanstående recept, men proffs rekommenderar att du justerar proportionerna så att andelen rött och rött pigment är så lågt som möjligt. Den mest framgångsrika varianten föreslås av östliga kvinnor - de målar över grått hår med valnöt skinnad, förkokt i kokande vatten.

Professionell naturlig färg

Fabriksprodukter är baserade inte bara på henna eller basma utan också på några blommiga komponenter - till exempel stjälkar och blommor av aster, jasmin eller till och med skal av valnöt, citron. Färglös henna förtjänar särskild uppmärksamhet. Professionella försäkrar: det är inte växtfärg - det finns kemiskt pulver i kompositionen, eftersom inget organiskt hårfärg kan lätta det. Vilka varumärken att lita på?

 • Aveda. Organisk är 95% bra, det manifesterar sig i grått hår, om du arbetar korrekt enligt instruktionerna.
 • Natulique. Måla utan ammoniak, producerad i Danmark, en miljövänlig produkt, men det är mycket svårt att köpa - bara genom salonger.
 • Khadi. Helt från naturliga växtbaserade ingredienser är henna närvarande.
 • Aasha. Ayurvedisk botemedel, i paletten finns ljusa färger, men de kommer också att ges en guldröd nyans.

My-Krem

kosmetika från A till Z

Hårfärg baserat på henna

Recension: Henna-baserad hårfärg Lady Henna - Henna-baserad hårfärg

fördelar:
Innehåller inte ammoniak, har ingen stark lukt, färgar perfekt gråhår, är resistent, förpackningen har alla nödvändiga föremål för hårfärgningsproceduren

nackdelar:
Färgen är mörkare än den deklarerade, dyra.

God dag till alla läsare!
Jag skulle vilja berätta lite om mitt senaste hårfärg. Redan för länge sedan, slutade hon använda kemiska färgämnen, eftersom hon var rädd för allergiska reaktioner och hade en dålig erfarenhet av konsekvenserna av svår håravfall efter färgning. Av detta skäl försöker jag få färger med mer eller mindre naturlig komposition baserad på henna för färgning av hår.
I snabbköpet tittade jag efter en avdelning med växtbaserade färger under lång tid och regelbundet, efter behov köper jag dem. Mitt senaste köp var hårfärg baserat på Henna Lady Henna, valde en nyans som heter 4 "Kastanj". Kostnaden för ett paket med denna färg är ca 265 rubel. På baksidan av lådan kan du läsa information om sammansättningen av denna färg, som innehåller ingredienser som Steriliserad indisk henna, Arabica Coffee och Acacia catechu och färgämne. Allt utom färgämnet låter ganska naturligt. Hårfärg baserat på Henna henna innehåller inte ammoniak och peroxid.
På förpackningsboxen finns det också information om att hårfärg baserat på Henna Lady Henna inte rekommenderas för färgning av ögonbryn och ögonfransar. Innan appliceringen rekommenderas att kontrollera huden för känslighet för komponenter.
I lådan finns 6 färgpåsar - Lady Henna pulver 10 g vardera, dispenser för vatten, polyetylenhandskar, en liten pensel för applicering av färg, en plast transparent kåpa och bruksanvisningar. Enligt min åsikt är ett utmärkt kit, alla nödvändiga föremål för färgproceduren i förpackningen närvarande.
Jag använde 4 lackpåsar på mina långa hårcentimeter, tio axlar lägre, även om jag kunde lägga till en femte. Innehållet i dessa fyra påsar hällde jag i en speciell glasskål och tillsattes varmt vatten för att få konsistensen av flytande gräddfil.
Därefter applicerade hon den färdiga färgen på håret, började från rötterna och höll det i exakt 30 minuter. Jag vill notera ett viktigt ögonblick - den här färgen har en känslig, knappt märkbar och icke irriterande lukt, till skillnad från vissa kemiska målarfärger, vilket vanligtvis orsakar obehag under färgningsproceduren.
Sedan tvättades färgen från håret, först med mycket vatten, tvättades sedan med schampo och sköljdes.
Hårfärg på basis av Henna Lady Henna färgade håret helt längs hela längden och alla de lilla första gråa håren. Resultatet blev att färgen visade sig vara en rik mörkbrun färg, troligen fortfarande närmare svart. I princip förväntade jag mig ett sådant resultat, eftersom jag redan från erfarenheten av att använda sådana färger baserade på henna, upprepade gånger fick en skugga mycket mörkare än vad namnet själv lovar och dras på paketet.
Hår efter färgning blev blankt, mer lättsamt, mjukt. När det gäller håravfall märkte jag inte särskilt skillnaden före och efter färgning. Färgens hållbarhet är genomsnittlig, färgen varar ungefär en och ett halvt år, färgen kan färgas upp igen när gråa hår på rötterna blir märkbara.
Som ett resultat vill jag säga att intryck av att använda denna hennabaserade färg var fortsatt mycket positiv. Denna hårfärg klarar perfekt med målningen av grått hår. Jag rekommenderar att prova denna färg till de som inte tolererar kemiska färgämnen och älskare av mörkbrun, närmare den svarta färgen på hårfärger.


Övergripande intryck: Henna-baserade hårfärg

Hårfärg Lady Henna - glatt, glänsande och voluminöst hår, samt många fler fördelar och en enorm minus. Hue №1 svart och jämförelse med hans älskade Aasha Herbals.

Hur många recensioner tittade på henne och kunde särskilt förstå hur indisk färg Lady Henna skiljer sig från hennes älskade Aashi, tills hon försökte det själv. Nu kan jag dela ganska fina intryck.

Jag gillar verkligen att använda naturliga färgämnen med henna och basma. Men ibland stör det här långa färgproceduren, och du vill applicera färg i sådana fall, vilket inte bara snabbt ändrar hårfärgen utan också har tid att förstöra strukturen och behöver inte hållas på huvudet under ganska lång tid. Under året använde jag Aasha Herbals i sådana fall och var mycket nöjd.

Men som alltid ville jag prova någonting nytt, om det visar sig vara bättre än vad som redan finns där. Därför köpte Lady Henna snart en färg baserad på henna.

pris:

Jag köpte färg, som alltid i onlinebutiken. För närvarande kostar det cirka 165 hryvnian, nästan inte mer än Aashi Herbals.

Men det är först vid första anblicken, om vi jämför det med Aasha, förpackningen, som jag vanligtvis har tillräckligt med förpackning för två gånger. Och så var inte hela paketet för mitt hår inte tillräckligt, eftersom det appliceras svårare alldeles samma och tjockare.

förpackning:

Vacker, lysande, glädjer bara ögat, jämfört med Aasha. Så vi försökte, allt är så ljust och färgstarkt, men tyst packat. Och i mitten, förutom sex söta väskor, olika prylar, en pensel, en mössa och handskar, utan vilken man helt kan göra.

Eftersom borsten till exempel är mycket miniatyr vet jag inte ens att den kan appliceras och målas alls.

instruktioner:

Jag rekommenderar dig att ta en titt på det, men inte följa alla rekommendationer, annars kommer det att bli en chock, som under min målning. Jag tycker att det här är en mycket stor minus.

Det är skrivet att det är nödvändigt att applicera färg på tvättat och torrt hår. Jag håller med den första punkten, men om du applicerar färg på torkat hår är det definitivt inte tillräckligt med ett paket för långhåriga tjejer.

Mitt hår är lite lägre än axelklingorna och jag följde omedvetet första gången strikt enligt instruktionerna, så en förpackning var nog för mig bara för hälften av huvudet. Det är bra att jag hade ett annat paket, men jag vet inte vad jag gjorde.

Dessutom rekommenderar tillverkaren färgen utspädd i ett förhållande av en till tre (för en påse tar 30 gram vatten) är konsistensen mycket tjock. Vatten du behöver lägga till 50 gram exakt ett paket och applicera på rent fuktigt hår.

Det finns inga problem med min älskade Aasha, allt kan göras utan att avvika från instruktionerna.

Håll färgen på håret kan vara från 30 till 60 minuter. Jag höll 40 minuter, jag var tillräckligt nog.

ingredienser:

Lady Hennas färg består av henna, till vilken en tillåten liten andel färgämne tillsätts. Därför är det inte lika ofarligt som vanligt naturligt henna.

Men om vi jämför det med de vanliga, även mycket kända färgämnena för hår, som vi ofta tycker om att köpa i butiker, är det mer mildt i detta avseende och har nästan ingen negativ effekt på håret.

Jag gillade att tillverkaren tydligt beskrivs här, att han lägger till och dechiffrerar vilken färg som finns i färgen, eftersom i Aasha Herbals allt detta är krypterat.

lukt:

glädje

Redan bara en örtluft, mycket trevligare än i Aash, här påminde han mig om lukten av vanlig naturlig henna. Jag tvivlade ens om början, hur mycket procent av färgämnet i Aash, om hon har så stark lukt. Och hon luktar inte som örter, som Lady Henna, men något kemiskt.

Mina visningar:

Applicera färgen på samma sätt, även på vått hår lite sämre och mer komplicerat än Aasha.

Jag behöver 6 väskor till mitt hår, inte 3-4 påsar, som vanligt. Men jag gillade det faktum att Lady Henna inte klämmer fast eller färgar hårbotten alls, och hon tvättas också lätt av håret och lämnar inte en obehaglig, tung lukt. I detta förlorar Aasha henne.

Jag tar alltid en svart nyans, jag gillar det. Men här är det lite annorlunda. I Aasha är han mycket ljusare och rikare och jag gillade lite mer. Och efter Lady Henna är färgen mer som naturlig, som om den är enkel, svart, utan överflöd.

Håret lyser också bra efter båda färgerna, som om de slätas ut för att bli mer tät och skrymmande, men Lady Henna torkar dem ännu mer. Därför tyckte jag inte riktigt om mina tips efter att ha målat, det var helt enkelt inte möjligt att kamma dem utan en balm direkt. Först beklagade jag till och med att jag hade bytt min älskade Aashe.

När du torkar bort färgen, så går det i slutet av ett ljusgult vatten, efter Aashi Herbals är det vatten som jag har är mörkt blåaktigt och handdukarna och huden är målade mycket mer. Färgen är inte mindre resistent. Jag har det tvättat i minst tre månader, trots att jag tvättar mitt huvud nästan varje dag. Men fortfarande mina tunna hår, kände speciellt den här spröda änden fungerade inte som förväntat. Därför använder jag knappast någonsin det. Mitt hår Aasha passar mer.

slutsats:

Självklart rekommenderar jag att du försöker. Vem har normalt, inte torrt hår, han kanske inte märker alla dessa minuser. Lady Henna har också sina fördelar och fördelar, vilket kan till och med tacka någon mer än Aashi Herbals. Jag kommer bara använda den igen om det inte visar sig vara min favoritfärg på försäljning.

Tja, för glada fans av naturlig henna och basma vill jag tillägga att sådana halv naturliga färgämnen fortfarande har en liten procentandel, men de påverkar hårets struktur och ingen har avbrutit allergier mot dessa färgämnen, och allt händer, så ofta använder liknande Jag rekommenderar inte färgämnen, och det är bättre att använda helt naturligt hår baserat på henna och basma, till exempel som Chandi.

Måla som kräver ett speciellt tillvägagångssätt för dig själv! Tillagt foto

Utmärkt hårfärg baserat på henna. Färger helt över grå hår!

- Vad är det här? Ahhh. Du har grått hår.

Efter detta hjärtsökande gråte kände jag en liten smärta i hårbotten. Under tiden såg min klasskompis triumfant på mig, visade mig långt hår mellan mina fingrar, vilket var riktigt grått och omedelbart sped off för att visa det för alla andra. Denna berättelse hände för länge sedan när vi båda studerade i femte klassen. Så jag lärde mig om problemet med tidigt grått hår, som berörde mig i barndomen.

Självklart har jag redan slutat för länge sedan både en skola och en högskola, jag bröt upp med den klasskamraten, men problemet med tidigt grått hår har inte lämnat mig sedan, vilket tvingade mig att prova en mängd olika färger och metoder. Jag vill notera att jag alltid har föredragit grönsaksbaserade färger, och jag berättar om en av dem idag.

Hårfärg "Crown" (Corona) tillverkas i Indien med varumärket Navv Herbals. Förpackningen visar tillverkarens och distributörens adress och telefonnummer. Det finns också information om att produkten är tillverkad i enlighet med kvalitets- och säkerhetsstandarderna ISO 9001: 2008. Dessutom finns det ett tecken i form av en halvmåne och en stjärna och inskriptionen Halal.

Och även en högkvalitativ översättning till ryska, för vilken tillverkaren har ett särskilt tack. Nyanser - svart och hela sortimentet av röda och bruna toner.

Nu lite om färgens sammansättning. Trots det glada uttalandet från tillverkaren "Indian henna för män och kvinnor" insisterar jag på att det är en färg baserad på henna.

Du kan enkelt verifiera detta om du studerar kompositionen, men det är väldigt mildt.

Ingredienser: Henna (nonstickig Lawstone), Amla (indisk krusbär), aloe vera, guargum, parafenyldiamin, natriumperborat, citronsyra.

Färgen är förpackad i påsar om 10 gram (som ofta säljs individuellt); ett förpackning innehåller 12 sådana påsar. Tillverkaren lovar "skina och hälsa av hår", "100% färgning av grått hår", och rapporterar också att färgen hjälper till från håravfall, ger tillväxtstimulering och avsaknad av mjäll. Hållbarheten för detta läkemedel - 24 månader från produktionsdagen.

Nu ska jag berätta om användarupplevelsen. Jag har tjockt mörkt hår med en liten men märkbar grå i parietaldelen. En lackfärg varar nästan hälften av mitt huvud (det här är om jag bara färgar håret vid rötterna). Jag använder traditionellt en svart nyans, eftersom den helt motsvarar min naturliga färg. Därför gör jag det mesta av tiden bara ställen med grå, det är snabbt och mycket bekvämt.

Färgen i sig är inte ett svart pulver, som man kanske tror, ​​men en rödaktig färg och fin slipning. Brewed på vanligt sätt för henna, det vill säga med hett (inte kokande!) Vatten. Det visar sig ganska tjock, jämn blandning som lätt kan appliceras på håret (om du vill kan du lägga till kosmetisk olja, men det är inte alls nödvändigt. Färgen är perfekt fördelad över håret och kan enkelt häftas utan extra medel). Exponeringstid är 30-40 minuter. Under denna tid är mitt gråa hår helt målat över. Jag tror att det är inte värt att hålla färgen längre eftersom den innehåller kemiska komponenter.

Nu om bristerna. Färgen sticker märkbart hårbotten, så folk med känslig hud och allergier bör använda den med stor omsorg. Färgen innehåller parafenyldiamin. Därför försöker jag använda den inte mer än en gång i 1-1,5 månader. och i små kvantiteter.

Men annars, allt som tillverkaren lovar är i allmänhet sant. Håret faller verkligen inte ut och delas inte, växer snabbt, lyser och ser bra ut. Mjölk är inte, trots den ledsna ekologiska situationen. Gråt hår är målade över, färgen är slät och vacker. Och därför - med stor glädje rekommenderar jag!

Hårfärg med färglöst henna-extrakt (många bilder)

Jag älskar att ta hand om hår, jag gör ständigt olika masker, stärker hår med henna, basma, oljor, jag använder alla slags serum, flytande kristaller för hår. Ibland är det en väldigt stark önskan att måla dem i en annan färg, men henna och basma tillåter inte honom att förändras dramatiskt (du kan läsa här). Ja, och hårbrännsbeständiga färger är inte särskilt ivriga. Jag såg av misstag denna färgkräm Henna i affären. Attracted av det faktum att det inte innehåller: ammoniak, väteperoxid, para-fenylendiaminer, resorcinol, parabener och tungmetaller. Och lovar bio-vård baserat på naturlig henna (som en del av cassia italica extrakt är färglös henna, men det ger inte färg till färgen).

Pris - ca 100 rubel. Jag valde färgen så nära som möjligt till min - lätta kastanj - Nr 2 Cappuccino.

Förpackningen innehåller ett rör av kräm-henna - 75 ml, bruksanvisningar, skyddshandskar.

Förpackningsinnehåll Beskrivning Sammansättning. Det finns cassia italica-färglös henna

Färgen är klar för användning. Applicera på rent, lite fuktigt hår. Det har en gelkonsistens, det är enkelt fördelat över hela längden, det flödar inte. krämfärg

Hennes lukt är helt enkelt fantastiskt! Ingen ammoniak eller peroxid. Mycket trevlig fruktig lukt! För en gång hade jag tillräckligt med ½ rör (jag har tunt och inte tjockt hår).

Exponeringstiden från 30 till 120 minuter, beroende på den ursprungliga hårfärgen och önskat resultat. Innan du färgar fotot. Upp till

Jag höll till det maximala - 120 minuter. Skölj sedan grundigt håret med vatten tills vattnet blev klart. Shampoo eller balsam används inte. Torkad naturligt, utan användning av hårtork. resultat:

Efter, hår utan styling

Sedan lägger hon håret på med denna underbara roterande huvudborste: Efter, med styling

Håret blev väldigt mjukt, inte fastnat, lätt kammat. Den resulterande färgen kan naturligtvis inte kallas "Cappuccino". Färgen på mitt hår blev lite mörkare, med en liten ädlad nyans av mogen körsbär. Jag kan inte säga något om uthållighet, jag kommer att avregistrera senare. Jag misstänker att han kommer att tvätta av i 1-2 gånger, som en tintsalm.

Jag gillade att använda den här färgen Henna cream, det var väldigt bekvämt, jag tyckte särskilt om lukten.

Hur man blir av med den uttråkade hårfärgen, läs HÄR

Mina andra hårfärgningsexperiment:

Estel Deluxe Estel Deluxe:

Bevis 0 / G Graphite

9/61 Blont lila aska

9/16 Blond aska-lila

8/65 lätt-ljusbrun violett-den röda

Anti-gul effekt Estelle Estel Professional

Hushållsfärg:

L'OREAL RECITAL PREFERENCE 7.43 Shangrila / Intense Koppar

Palette EN10 Pearl Blonde

Schwarzkopf naturliga lätt 542 Opal Ash Light Brown

L'OREAL CASTING Creme Gloss 200 Ebony och Kastanj 400

nyans balsamer:

Lisap Easy C-Gloss - grå antracit

Concept Profy touch "Färgförnyelse" för att neutralisera yellowness

tonic 4,0 choklad

Estel LOVE nuance 10/1 Silver - SilverNästa Artikel
Hur färgar håret med henna och basma? Foto steg guide