Salvor för behandling av huvudets psoriasis


Psoriasis (psoriasis) i hårbotten är en icke-infektiös hudsjukdom, vars behandling kräver ett integrerat tillvägagångssätt. För att behandlingen ska lyckas är det inte tillräckligt med en inverkan på hudens yta, sjukdomen bör utvisas från insidan.

Tyvärr har modern farmakologi fortfarande inget verkligt effektivt komplicerat läkemedel som kan bota denna sjukdom en gång för alla eller åtminstone förhindra förekomst av återfall.

I kampen mot manifestationerna av denna typ av psoriasis använder de oftast speciella salvor, schampon, lotioner och vitaminkomplex. När man kör sjukdomsformer måste man ansluta droger som används i form av tabletter och injektioner.

Är det nödvändigt att behandla hårbottenpsoriasis?

Utan tvekan är det nödvändigt att behandlas. Ju tidigare behandlingen startas, desto färre återfall kommer ägaren till denna allvarliga sjukdom att vara orolig för.

Om du låter sjukdomen ta sin kurs kommer det rikliga utslaget som täcker ytan av huden på huvudet snabbt att bli tätt, högt över huden, plack prickade med silverfärgade mjällliknande skalor.

Med tiden blir plackarna så många att de sammanfogar för att bilda en tjock skorpa som täcker hela ytan av hårbotten. Den mest typiska manifestationen av en sjukdom som har uppnått en svår grad av hudskada är närvaron av den så kallade psoriasiskoronan, som visar början på övergången till inflammatorisk process från huvud till kropp.

Det mest populära och prisvärda sättet att avsevärt lindra tillståndet hos en person är speciella krämer och salvor. De är i det bredaste utbudet som presenteras i någon apotekskiosk.

Typer av salvor för behandling av huvudets hud

Följande läkemedel används vid behandling av hårbottenpsoriasis:

 • På basis av salicylsyra ("Kollomak", "Ukrokor", "Akriderm"). De har en antiinflammatorisk effekt, och dessa salvor gynnar inte bara den snabba läkning av nötningar och repor, utan aktiverar också processen med avskalning av den drabbade epidermis. Salvor av denna typ förhindrar spridningen av psoriasisskador på huvudets yta.
 • Med innehållet av fett ("Magnipsor", "Akrusstal", "Pulsar", "Kartalin"). Denna grupp av droger har antiinflammatorisk och keratolytisk (förstörande hypertrophied stratum corneum) effekt, på grund av vilken den normala strukturen på huden på huvudet återställs.
 • Innehåller extrakt och extrakt av medicinska växter ("Uryazh", "Lokobeyz", "Unna", "Bioderma"). Komponenterna hos dessa fuktgivande salvor hjälper inte bara att mjuka och släta den åtdragna, överdrosta huden, utan också lindra den från brinnande och överdriven torrhet, normalisering av vattennivån i den. Varaktigheten av den terapeutiska effekten i detta fall överstiger inte 12 timmar, därför bör preparat av denna grupp behandlas som kosmetika.
 • Innehållande zinkoxid. "Zink-salicylic" och "Zinc" - detta är en extremt effektiv salva för psoriasis på huvudet. Deras terapeutiska effekt är baserad på huvudkomponentens torkningseffekt. Som ett resultat minskar den inflammatoriska processen snabbt, den patogena mikrofloran förlorar sin förmåga att tränga in i de djupa hudlagren och patientens tillstånd förbättras signifikant.
 • Med tillsats av Naftalanolja, som har en lugnande effekt på irriterad hud. Kombinationen av svavel, tjära och magnesium bidrar till lindring av inflammerade lesioner, accelererar skärpningen av nötningar och försvinnandet av psoriasisplakor.
 • Innehåller en komplex förening zinkpyrithion ("Skin-cap", "Tsinokap"). Det här verktyget minskar signifikant skurningen av epidermis i hårbotten och har också antiinflammatorisk effekt, vilket neutraliserar mikrobes aktivitet. Varaktigheten av den terapeutiska effekten av dessa läkemedel sträcker sig inte över två månader, för att förhindra förvärring av sjukdomen, när de används, är det nödvändigt att parallellt ta med de läkemedel som rekommenderas av den närvarande specialisten.
 • Med vitamin D3 (Dayvoneks, Psorkutan, Calcipotriol). Effekten av denna komponent ger en aktiv antiinflammatorisk effekt och långvarig terapeutisk effekt.

Hormonala och icke-hormonella salvor för användning på huvudet

Hårbottenpsoriasis salvor kan delas in i två kategorier: hormonella och icke-hormonella.

Det är lämpligt att använda hormonella preparat för patienter med avancerad psoriasis. Sammansättningen av hormonala salvor inkluderar särskilda ämnen - glukokortikosteroider, som oftast representeras av hydrokortison, betametason, triamcinolon, klobetasol, budesonid, mometason och flumetason.

Glukokortikosteroidsalvor har en utmärkt antiinflammatorisk, antiallergisk och antipruritisk effekt och kan avsevärt mildra sjukdomstillståndet, men de bör användas med stor försiktighet:

 • För det första blir människokroppen snabbt van vid dem.
 • För det andra kan användningen leda till många biverkningar. Till exempel, hormonella preparaten Polcortolone, Phtoderm, Kenacort, vars aktiva ingrediens är triamcinolon glukokortikosteroiden, klarar helt enkelt klåda, inflammation och allergysymtom, men kan samtidigt utlösa utvecklingen av eksem och alla slags irritationer, upp till sekundära skador på huden.

Många patienter som använde flutsinar, Lorinden och Sinaflan salvor innehållande glukokortikosteroidflumetason och dess derivat noterar deras höga effektivitet vid bekämpning av symptomen på psoriasis. Överdosering av dessa läkemedel slutar emellertid ofta med en känsla av svår klåda och brännande, och kan också ändra hudens skugga något.

Om psoriasis är i det första utvecklingsstadiet, kommer inte hormonala salvor som innehåller borsyra och salicylsyra, zink och svavel att klara sina symptom.

Men i det här fallet bör du vara medveten om det stora antalet kontraindikationer som salicylsyra har, vilket är den viktigaste aktiva ingrediensen i salicylsyra, kvicksilversalicylsyra, svavelhaltig salicylsyra och salicyl-zinksalva.

Användningen av dessa medel bör överges till framtida mammor och patienter som lider av njurinsufficiens.

På apotekshyllorna hittar du en hel grupp preparat gjorda på basis av olja. De mest kända salvorna Naftalan, Losterin, Naftarm, Neftesan. Perfekt lindrande smärta och klåda, med antiinflammatoriska och desinfektionseffekter, är dessa läkemedel kontraindicerade hos patienter med svår anemi. Du kan inte använda dem vid tidpunkten för förvärring av psoriasis.

För behandling av den initiala graden av psoriasis används läkemedel ofta i den kemiska formeln, som inkluderar kol, tall eller enbärstjära (salva Friderm, svavel tjära). Effekten av dessa medel ökar betydligt om patienten får ljusterapi eller genomgår UV-behandlingstider.

Användningen av tjärinnehållande medel bidrar till snabb avlägsnande av inflammation och har en desinfektionseffekt, men för stark lukt av tjära, absorberad i håret och bestående under lång tid, är anledningen till deras låga popularitet hos användarna.

Några dermatologer vid behandling av psoriasispraxis som innehåller senap (diklorodietylsulfid) och lewisit (triklorotrietylamin). Med tanke på de höga toxiciteten hos dessa ämnen tillsätts de till läkemedel i extremt låga koncentrationer.

Vid beredningen av psoriasin innehåller en del av senapet 20 000 delar av vaselinbasen och i den salta med antipsoriaticum späds en del lewisit med vaselin i ett förhållande av 1:40 000. Vid användning av dessa läkemedel behandlas psoriasis enligt ett schema. I fem dagar appliceras salvan på morgonen på de drabbade områdena i huden.

Därefter tar patienten en dagsbrott och tar ett gemensamt bad. Därefter upprepas den terapeutiska kursen (upp till fem repetitioner är tillåtna).

På ställen för läkemedelsexponering uppträder uttalad pigmentering och försvinner endast under den tredje veckan efter att behandlingen avslutats, och pigmentationens tidiga utseende och dess höga intensitet är nyckeln till inledandet av en terapeutisk effekt.

Moderna dermatologer försöker behandla psoriasis med antivirala läkemedel. 1-3% interferon eller oxolinsalva gnids in i ytan av huden i 10-14 dagar. 1-2% Tebrofen-salva, som vanligtvis används för att behandla ögonvirusinfektioner, hjälper ibland till att hantera särskilt resistenta former av psoriasis.

De positiva aspekterna vid användningen av antivirala läkemedel vid behandling av psoriasis är deras goda tolerans och den fullständiga frånvaron av biverkningar.

Hur man behandlar psoriasisalvor?

 • Börja behandlingen av psoriasis, du borde inte omedelbart tillgripa hjälp av potenta (hormonella och antibakteriella) läkemedel. Efter att ha blivit vana vid den viktigaste aktiva komponenten kommer patientens hud snart att sluta reagera på det, och du måste spendera tid på att leta efter ett nytt effektivt läkemedel. Därför bör behandling på ett tidigt stadium börja med antiseptiska salvor som kan skydda huden mot infektioner.
 • Det är omöjligt att behandla psoriasis med flera salvor samtidigt. Detta kan inte bara framkalla utvecklingen av en stark allergisk reaktion, men det kommer inte heller att klargöra vilken åtgärd som ledde till en positiv effekt vid behandlingen. Med bara en salva kan du snabbt utvärdera resultatet av dess åtgärd. I avsaknad av positiv dynamik kan du helt enkelt börja använda det nya läkemedlet.
 • Manifestationer av psoriasis är individuella, så du bör inte lyssna på råd från människor långt ifrån medicin. Endast en kvalificerad hudläkare kan ge en väldigt användbar rekommendation.
 • Om den positiva dynamiken i en väl beprövad salva plötsligt försvann och symtomen på sjukdomen började manifesteras med en ny kraft, bör du inte omedelbart byta drogen. Du bör analysera din kost på jakt efter någon ovanlig mat. Att byta till en allergivänlig diet kan minska risken för att förvärra sjukdomen och förbättra patientens välbefinnande.
 • Vilket salva som helst för hårpsoriasis tränger bättre in i ångad hud, så att du kan wrap huvudet med en terryhandduk fuktad med varmt vatten innan du applicerar terapeutiskt medel: detta kommer att förbättra resultatet av behandlingen avsevärt.

Den bästa salva för psoriasis i hårbotten

Sammanfattningsvis presenterar vi en lista över de mest effektiva och populära salvor som kan användas vid behandling av psoriasis (särskilt hårbotten). Den innehåller bara en liten del av de befintliga drogerna, men kan hjälpa till att hitta de mest lämpliga sätten.

 • Triderm.
 • Kremgen.
 • Betametason.
 • Friderm.
 • Mesoderm.
 • Akriderm.
 • Uniderm.
 • Afloderm.
 • Dermoveyt.
 • Belogent.
 • Tsinokap.
 • Salicylic.
 • Tsitopsor.
 • Berestin.
 • Dayvoneks.
 • Solipsor.
 • Naftaderm.
 • Psoriasin.
 • Kartalin.
 • Hudlock
 • Psorikap.
 • Antipsor.

Behandling av plack dolda av hår verkar vara ganska problematisk. Med tanke på komplexiteten i behandlingen av sjukdomen hos denna lokalisering är det nödvändigt att föredra salvor med hög penetrerande kraft och uthållig terapeutisk effekt.

I detta avseende har de bästa egenskaperna den helande salva Naftaderm, Salicylic och Dayvoneks. Med deras hjälp försvinner skorporna på huvudet efter flera tillämpningar av botemedlet.

Psoriasis - hur blir man av med en dödlig autoimmun sjukdom?

Döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - segern i kampen mot psoriasis är inte på din sida.

Och har du redan tänkt på kardinal behandlingar? Det är förståeligt, eftersom psoriasis kan utvecklas, vilket resulterar i ett utslag som täcker 70-80% av kroppsytan. Vad leder till kronisk form.

Röda blåsor på huden, klåda, krackade klackar, hudskalning. Alla dessa symtom är kända för dig självhäftande. Men kanske är det mer korrekt att behandla inte effekten, men orsaken? Vi hittade en intressant intervju med en dermatolog från det ryska Center of Dermatology. Läs intervjun >>

Psoriasis salva på huvudet

Det finns sjukdomar vars natur förblir ett mysterium idag. Detta inkluderar psoriasis: läkare hänvisar till autoimmuna patologier som inte orsakas av någon infektion. Hur och hur kan det behandlas? Rekommendationerna nedan hjälper dig att hitta en botemedel mot psoriasis.

Hur fungerar psoriasis salva?

Salvor för psoriasis på huvudet är gjorda på grundval av olika ingredienser som har viss effekt på denna sjukdom. Den första gruppen består av icke-hormonella läkemedel, som indikeras för tidig behandling. Dessa inkluderar antiseptiska salvor och pastor innehållande salicylsyra och borsyra, zink eller svavel. Björk tjära i psoriasis, som är en del av salvor, är också effektiv - det har en desinfektionseffekt.

Den andra gruppen innehåller hormoner, betraktas som "tung artilleri" vid behandling av huvudpsoriasis. Sådana droger är effektivare, men deras huvudsakliga nackdel är den gradvisa beroende av komponenterna. Dessutom är antalet biverkningar mycket stora. Huvudkomponenterna för sådana salvor mot psoriasis är triamcinolon, vilket minskar inflammation och klåda, flumetason, som har antiallergiska effekter. Kompositionen innehåller också ofta clobetasol, hydrokortison, betametason - antiinflammatoriska ämnen.

Hur man behandlar psoriasis

Psoriasis är en sjukdom som inte kännetecknas av fullständig botemedel: du kan bara lindra tillståndet och bli av med sjukdomen. Behandlingen i detta fall beror helt på patologins utvecklingsstadium, varför läkemedlen och rutinerna väljs individuellt:

 1. Det kännetecknas av frånvaron av nya utslag, så patienter klagar inte över någonting.
 2. Skalning och irritation i huden förekommer, allt kliar komplementeras.
 3. Symtom innefattar inflammation, sprickbildning och sårskador med sår.
 4. I stället för att peeling på huden verkar förtjockning och grovbildning.
 5. Stora, röda plack med skalor noteras, vilka sedan avskalas och ersätts med gråaktiga partiklar som slår hela huvudet och sträcker sig bortom hårlinjen.

I de tidiga stadierna kan utvecklingen av sjukdomen stoppas med kost och vitaminer. Allt detta måste kombineras med sedativa, dvs lugnande förberedelser. Dessutom rekommenderas att använda shampoo, balsam eller spray för hårväxt för att stoppa förlusten. Effektivt för psoriasis är Aleran varumärkesprodukter. När sjukdomen fortskrider, måste mer allvarliga metoder användas: För det första icke-hormonella salvor och sedan hormonella.

Psoriasisbehandling med medicinering

Läget för läkemedelsbehandling för psoriasis ingår i den så kallade "terapeutiska interventionsstegen". Detta system består i att välja en lista över droger beroende på svårigheten hos sjukdomen hos varje patient. Lokal behandling av psoriasis är en effekt på de drabbade områdena med speciella krämer och salvor och föregår allvarligare förfaranden.

Non-hormonell psoriasis salva

Psoriasis salva på huvudet

De bästa salvorna och krämerna för psoriasis i hårbotten

Det händer att på grund av vissa faktorer uppträder psoriasis på håret, vilket åtföljs av bildandet av foci av död hud som liknar en paraffinfilm. Sjukdomen åtföljs av klåda och rodnad i hårbotten. Hur är det i det här fallet? Är det möjligt att behandla sjukdomen lokalt med speciella krämer och salvor för psoriasis? I detta kommer vi nu att räkna ut det och hjälpa dig att hitta den salva som passar bäst för varje enskilt fall.

Vad ska vara psoriasis salva

Naturen av psoriasis har inte studerats fullt ut av läkare. Experter kan inte komma till ett otvetydigt svar, vilket provar utvecklingen av sjukdomar.

Bland orsakerna är:

 • hormonella förändringar (särskilt i ung ålder och under graviditet);
 • autoimmuna störningar i samband med överföring av allvarliga infektionssjukdomar;
 • konstant stress och nervchocker;
 • utveckling av svamp i hårbotten;
 • kränkning av metaboliska processer;
 • genetisk predisposition;
 • ohälsosam diet, särskilt styva dieter;
 • och några andra faktorer.

Därför eliminerar den ursprungliga källan att bli av med sjukdomen för alltid. Men för att rengöra hårbotten i hårbotten, lindra inflammation eller övervinna svampen behöver du bara använda speciella geler, salvor och krämer, gnidade i hårets dermis.

Intressant att veta: Uppdelningen av vanliga celler tar 28-30 dagar. I psoriasis uppfattar immunsystemet cellerna som främmande, därför uppträder deras accelererade regenerering på bara 4-5 dagar. På grund av den starka skiktet i vissa områden, i synnerhet i hårbotten, bildas plack - vissa foci på vilka huden är mycket grov och fläckig.

Hittills, i landets apotek för att bekämpa psoriasis, finns det två alternativ för kosmetika:

 • Icke-hormonella aktiva beståndsdelar är växtextrakt, zink, salicylsyra och borsyra, svavel. Sådana verktyg är lämpliga för de som har psoriasisförändringar i hårbotten i början. På grund av sin ofarliga sammansättning är nästan alla typer av sådana kosmetika lämpliga för gravida kvinnor, ammande mödrar, småbarn och personer med svår lever- och njursjukdomar.
 • Hormonala droger. Dessa suspensioner är mycket snabbare från sina naturliga prekursorer för att lindra sjukdomen (inom några veckor). Men tyvärr kan många orsaka allergiska reaktioner, och deras resultat av kontraindikationer är imponerande.

Således är det bättre att överlåta valet av medel för lokal terapi av psoriasis till en dermatolog eller tricholog. Högspecialiserade läkare kommer att ordinera leveransen av flera tester, bestämma sjukdomsfasen och välj de bästa och effektiva drogerna, vars aktiva komponenter inte kommer att ingå i en konfrontation mellan sig och din kropp.

Kompositionen av pastan och salvor av hormonella läkemedel inkluderar triamycinolon, vars styrka syftar till att eliminera inflammation och klåda, flumetason, som bekämpar allergiska manifestationer, klobetasol, betametason och många andra komponenter i antibakteriell verkan. Tack vare kemikalier syntetiserad av kemisk industri, efter 3-4 ansökningar kommer du att märka en signifikant minskning av rodnad och komplett klåda.

I de tidiga skeden av sjukdomen, när det finns rodnad, klåda och flaking kan du dricka ett vitaminkomplex, gå på diet och ta till lugnande medel med lugnande effekt.

En viktig punkt! Om du märker bildandet av en skorpa och en ökning av antalet lesioner, använd först non-hormonal terapi och använd sedan steroidkosmetik.

Fördelar och nackdelar

Användningen av salvor som eliminerar symptomen på psoriasis:

 • bidrar till eliminering av inflammatoriska processer och etablering av hudregenerering;
 • ger en lokal effekt (till skillnad från tabletter, kommer de aggressiva komponenterna av salvorna inte i blodet, vilket minimerar påverkan på arbetet hos enskilda organ och system i kroppen).
 • eliminerar ögonkontakt och slemhinnor, eftersom krämer och salvor appliceras direkt på plack;
 • förhindrar ytterligare spridning av papper, liksom förekomsten av en allergisk reaktion;
 • är relativt billiga och lätta att använda.

Nackdelarna med krämer, geler, pasta och salvor inkluderar överdriven hud, behovet av att skölja av med vatten (annars finns det en stark oljig glans) och möjligheten till några biverkningar.

Kontra

Icke-steroida läkemedel ska användas med försiktighet, speciellt om du ofta lider av allergier. Du kan sakna det friska området på huden på handleden och låt salvan aktiveras i en halvtimme. Om klåda, urtikaria, ödem är frånvarande, kan helande suspensionen användas på de drabbade områdena av dermis.

Läs alltid anvisningarna noggrant, eftersom vissa krämer är kontraindicerade under graviditet, amning och barn upp till en viss ålder.

Hormonala salvor, som tillhör gruppen glukokortikosteroider, undertrycker produktionen av hormoner, är därför förbjudna under graviditet, menstruation och amning av barnet.

De har följande lista med negativa effekter:

 • kan producera njurstenar;
 • bilda kolesterolplaketter, förvärra den vaskulära permeabiliteten;
 • ge beroendeframkallande hud till drogen;
 • de förvärrar ett dermatologiskt problem (hudatrofi, bildning av pigmentfläckar, dermatit, etc;
 • negativt påverka immuniteten (kontraindicerat för personer med hiv och de som har haft svåra sjukdomar);
 • kan förvärra situationen i närvaro av maligna tumörer;
 • och några andra negativa manifestationer.

Det bör noteras att så snart du slutar använda steroidläkemedel kommer hormonerna att stabilisera igen.

För psoriasis är det bäst att bli testad av en hudläkare. Efter en viss undersökning kommer en kompetent specialist att föreskriva en omfattande behandlingskurs, som innehåller ett vitaminkomplex, diet, salvor och lotioner för lokal användning. Kom ihåg att vissa komponenter i medicinsk pasta kan vara inkompatibla med andra droger. Därför engagera dig inte i obehörig behandling och överlåta din hårspecialist.

Vid inandning av hormonella medel i matsmältningssystemet är det nödvändigt att framkalla kräkningar och skölj magen. Läkare rekommenderar också att du använder absorberande medel, till exempel aktivt kol.

Regler för ansökan

Tyvärr kan du inte helt återhämta sig från psoriasis med hjälp av salvor, pasta, geler, krämer, eftersom dessa läkemedel bara lindrar symtom och lindrar patientens tillstånd.

Följ dessa riktlinjer:

 1. Fukta hårbotten med varmt vatten innan du applicerar produkten. Detta gör det möjligt att eliminera talg och föroreningar, vilket säkerställer direkt kontakt med dermis med de aktiva substanserna.
 2. Läs noggrant instruktionerna, för att någon salva ska appliceras med en tjock och några med ett tunt skikt.
 3. Efter att produkten har fördelats i hårbotten, massera försiktigt suspensionen i hårbotten. När du har slutfört proceduren, var noga med att tvätta händerna eller skydda dem med cellofanhandskar.
 4. Sakta upp salva sikt, som anges av tillverkaren (som regel 20-30 minuter).
 5. Skölj av med vatten, i vissa fall behöver du en bra sköljning när du använder schampo.

Behandlingsförloppet är rent individuellt. Om dessa är icke-hormonella läkemedel ska de användas 1-2 månader innan symptomen elimineras. Starka steroidprodukter bör inte användas i mer än 7 dagar. I de flesta fall utförs proceduren två gånger om dagen (på morgonen och på kvällen).

Översikt över de mest populära verktygen

Vad är att smärta huvudet med psoriasis? Denna fråga ställs nästan varje person som vill bli av med obehagliga klåda, oestetiska områden på huvudets dermis, liksom andra komplikationer i samband med sjukdomen.

När du väljer kvalitet bör kosmetika fokusera på:

 • fungicida och antibakteriella effekter av läkemedlet;
 • förmågan att förbättra hudens mikrocirkulation och säkerställa epitelförnyelse;
 • förekomsten av komponenter som är konstruerade för att lindra inflammation
 • biverkningar, liksom din tendens till allergiska reaktioner;
 • stadium av sjukdomen (första skedet, remission eller exacerbation);
 • kostnaden för medel och dess effektivitet.

Mycket ofta förvirras psoriasis med en svampinfektion som utlöses av en mikroorganisma av släktet Candida. Spridningen av candida kan också vara förknippad med ett försvagat immunförsvar som orsakas av själva psoriasis. Därför måste du köpa komplexa salvor och krämer, som också bekämpar svampen.

Non-hormonella läkemedel

 • Cream "Dawn" på basis av floralisin förbättrar metaboliska processer på cellulär nivå, fuktar huden perfekt och läker de sprickor som bildas. Använd verktyget 2 gånger om dagen, applicera ett tunt lager på de drabbade områdena. Behandlingsförloppet - tills fullständig läkning. Kostnaden för drogen är låg, bara 100 rubel.
 • "Antipsoriaz" eller annars Ivanovsalva. Denna lösning på basis av petrolatum, fett, lin och kitin har en fungicid (antifungal) effekt på huvudets dermis. Dessutom lugnar det och läker sår perfekt och förbättrar även hudens regenerering. Behandlingsförloppet är från 10 dagar till 4 veckor. Priset på salva börjar från 850 rubel per rör på 120 ml.
 • "Kartalin". Denna härdande suspension baserad på honung och fast olja med tillsats av kamilledekok, eukalyptusblad, löv och salicylsyra har en antiinflammatorisk effekt. När du använder läkemedlet ska det inte djupt gnidas in i scaly plaques, men behöver bara appliceras två gånger om dagen på ytan med ett tunt skikt. Terapi varar 10 dagar. Priset för Kartalin varierar i intervallet 890-1000 rubel.
 • "Naftaderm". Verktyget är framställt på basis av olja, emulgerat vax och alkohol. Det har en skalning av kornade partiklar, desinficerar applikationsplatsen, eliminerar klåda och minskar rodnad. På huvudets dermis ska appliceras med ett tunt skikt. Naftaderm tömmer din plånbok för 550 rubel.

Hormonala droger

Hormonala droger kan påverka det endokrina systemet, vilket minskar produktionen av vissa hormoner. Det är möjligt att den aktiva användningen av sådana kosmetika kan leda till ett antal biverkningar. Därför rekommenderar experter att använda dessa produkter i högst 7 dagar.

Intressant att veta: Dermatologer delar upp steroider mot psoriasispapper i 4 kategorier: från de svagaste till de mest potenta. Först ordinerar läkaren en salva från 1-2 kategorier. Om den helande suspensionen inte ger den önskade effekten, tillgripa starkare droger med 3-4 grupper (till exempel celestoderm, flucinar).

 • "Candide". Det har ett brett utbud av åtgärder. Det är främst ett anti-svamp läkemedel. Visas med färglåg och eksem. Rekommenderas inte för användning under graviditet, under amning och under menstruation. Priserna för mirakelsalven börjar från 200 rubel.
 • "Belosalik". Salvan på basis av betametason och salicylsyra redan efter 2-3 veckor tas för att eliminera symptomen på psoriasis. Det tar bort inflammation, förbättrar lipidbalansen i hårbotten, eliminerar allergier. Denna produkt av inhemsk produktion kostar dig 400 rubel.
 • "Daybovet" från Danmark. Betametason är som i föregående salva nyckelkomponenten. Men paraffin och kalcipotriol sättes till huvudkomponenterna. För att eliminera inflammation är det nödvändigt att applicera behandlingen endast en gång om dagen. För ett rör av grädde i 15 gram måste du betala 1100 rubel.
 • "Prednisolon". Den har antiinflammatorisk effekt och eliminerar klåda. Sätt en krämig suspension på platsen för lokalisering av papper. Kostnaden för en 5 milliliter tuba är 100 rubel.
 • "Hydrocortisone". Nyckelkomponenten är hydrokortisonacetat. Avlägsnar inflammatorisk process, eliminerar puffiness, förhindrar vidare utveckling av psoriasispapper. Ett rör i 10 ml säljs i apotek för endast 35 rubel.
 • "Celestoderm". Läkemedlet tillhör kategorin potent, eftersom det minskar permeabiliteten hos kärl intill huvudets hud. Den aktiva substansen är betametason, som snabbt och lätt lindrar inflammation. Dessutom förhindrar verktyget allergiska manifestationer på huden. Applicera ett tunt lager på de drabbade områdena 2 gånger om dagen. Kostnaden per rör i 15 ml är 300 rubel.
 • "King of Skin". Kinesiska kosmetika baserade på ketokonazol och clobetasol avlägsnar rodnad och klåda, och har också mykotisk effekt. Bidrar till den snabbaste återhämtningen av huden. Det kostar bara 250 rubel.
 • "Flutsinar". Det hör till kategorin starka kosmetika. Den används inte mer än 2 gånger om dagen under veckan. För att förbättra behandlingsproceduren ovanpå salvan rekommenderar tillverkaren att applicera ett sterilt gasbindbandage. Medelpriset för ett rör med en kapacitet på 15 g är 240 rubel.

Anti-inflammatorisk salva

Under eftergivningsperioden eller i de första stadierna av psoriasis kan du prova andra medel som snarare eliminerar inflammatoriska processer. Dessa inkluderar:

 • svavel-salicylsalva som dödar mikrober (kostnaden för ett rör börjar från 30 rubel);
 • Vishnevsky salva, som fungerar som en utmärkt antiseptisk och förbättrar blodcirkulationen (du betalar ca 40 rubel för ett litet rör);
 • zinksalva, som kommer att torka de drabbade områdena, samt kunna lindra klåda (kostar 50 rubel)
 • klistra och salva Sulsen, normalisering av talgkörtlarna och regenerering av epidermis (kostar cirka 85-100 rubel).

Som du kan se är ett överflöd av medel i kampen mot psoriasis slående i sin skala. Nästan alla säljs på apotek över hela landet utan recept.

Home Cooking Recept

Det är inte nödvändigt att lägga ut en snygg summa för inköp av utländsk salva. Du kan använda några av ingredienserna från kategorin traditionell medicin och förbereda salvan hemma. Här är några av de mest populära och effektiva recepten:

 1. På basis av fett. Du måste blanda 100 g fett, 10 g torrmark, 30 g krossad ekbark. I den resulterande slammet, skriv in äggvita. Insistera några timmar. Behandlingsförloppet är 2 veckor. Efter varje användning, var noga med att tvätta av masken med knappt varmt vatten.
 2. Kombinera 10% syntomycin liniment med propolisktinktur i förhållandet 3 till 1. Den resulterande uppslamningen används 1 gång per dag tills symptomen på psoriasis försvinner.
 3. Dampa huvudet med varmt vatten, sprid på toppen av den finhackade löken (medfört nästan i läget). Utför en aktiv dermismassage och lindas i håret med polyeten och sedan med en handduk, låt den aktiveras på hårets huvud i 30-40 minuter. Spola massa behöver tjära tvål.

När man väljer salvor och krämer som bekämpar symptomen på psoriasis är det bäst att konsultera en hudläkare eller tricholog. I apotek i landet kan du idag köpa produkter baserade på naturliga ingredienser som praktiskt taget inte orsakar biverkningar och påverkar inte organens och systemens funktion.

Om du tänker återhämta sig snabbt måste du förvärva potenta suspensioner som snabbt kan eliminera inflammatorisk process och förbättra regenerering av huden.

Bota för psoriasis på huvudet

Salva och kräm för psoriasis på huvudet väljs beroende på svårighetsgraden av patologin och svårighetsgraden av utslaget, närvaron av en exudativ komponent.

I de flesta fall är det svårt att förutspå hur huden ska reagera på användningen, det beror på patientens individuella egenskaper.

Syftet med utnämningen av medel för lokal användning

Psoriasis i hårbotten karakteriseras av utseende av plack, vars yta är täckt med ett tätt lager av dödsvågar. Sådana element sammanfogar sig, och sedan är hela huvudet täckt med en skorpa. För behandling av psoriasis väljs systemiska droger, men utan salvor kommer deras terapeutiska effekt att vara ofullständig.

Användning av externa agenter krävs:

 • för att minska det inflammatoriska svaret
 • för att påskynda resorptionen av formade plack;
 • för att lindra obehag - klåda och brännande;
 • för att förhindra spridningen av psoriasiselement över hela ytan av huvudet.

Hur man bota psoriasis i huvudet - den behandlande läkaren kommer att förklara. Det är svårt att välja en effektiv salva på egen hand, och du måste ta hänsyn till att vissa externa medel är kontraindicerade i ett visst stadium av sjukdomen.

Salvor och krämer som används i psoriasis är uppdelade i hormonella och icke-hormonella. Behandling i ett tidigt skede av sjukdomen börjar med användning av läkemedel som inte innehåller hormoner.

Dessa verktyg eliminerar klåda och skalning, skyddar huden från negativa yttre påverkan och leder till omvänd utveckling av plack.

Icke-hormonella salvor är gjorda på basis av tjära, salicylsyra, olja, fett, vegetabiliska komponenter.

Hormonala preparat för extern applikation har en hög terapeutisk effekt. De inom några dagars användning minskar svullnaden i huden, gör plackorna mindre och eliminerar nästan obehaget.

Tilldela salva med hormoner i avancerade fall av psoriasis på huvudet. Detta beror på att glukokortikosteroider, med långvarig och frekvent användning, leder till missbruk och orsakar allvarliga komplikationer.

Hur man väljer antipsoriatisk salva

En salva väljs ut för psoriasis i hårbotten endast av läkaren efter undersökningen och i kombination med systemiska medel eller med fysioterapeutiska förfaranden. Läkaren kan rekommendera användning av flera externa mediciner, valet bör ta hänsyn till följande rekommendationer:

 • Börja omedelbart behandlingen av psoriasis på huvudet med antibakteriella och hormonella externa medel är inte värt det. Huden blir snabbt vant vid den aktiva komponenten och slutar därför ofta att reagera på den.
 • Extern terapi väljs så snart de första psoriasisförändringarna uppträder på huvudet. Vid detta tillfälle stannar salvor och krämer som har antiseptisk, mjukgörande och peelingverk ofta sjukdomsprogressionen.
 • Psoriasis på huvudet behandlas inte samtidigt med flera läkemedel med lokal åtgärd. Om flera läkemedel används samtidigt är en allergisk reaktion möjlig, och det blir svårt att förstå vilken medicin som hjälper.
 • Du kan inte få salvan, som rådgör andra patienter med psoriasis. Skalig zoster i varje patient utvecklas annorlunda, och därför kan regimerna som doktorn förskrivit inte vara densamma.
 • Om det tidigare använda läkemedlet med framgång har upphört att hjälpa, är det nödvändigt att fastställa den försvårande faktorn. Ofta går symtomen på sjukdomen inte bort om en allergiframkallande produkt är närvarande i kosten eller om olämpliga hårvårdsprodukter används. Avskaffandet av dessa orsaker till sjukdomen förbättrar kvaliteten på lokal behandling.
 • Komponenterna i någon antipsoriatisk salva tränger bättre in i epidermis om huden förindunstas. Det är inte nödvändigt att tvätta håret varje gång. Det är nog att byta huvudet med en handduk doppad i varmt vatten i en halvtimme före användning.

Lokal botemedel mot psoriasis på huvudet bör användas inte bara i den akuta fasen av sjukdomen. Plocka upp salva och med en förebyggande effekt mjukar huden, förhindrar irritation och skyddar mot de negativa effekterna av den yttre miljön.

Icke-hormonell salva

Salvor utan hormoner används i början av psoriasis på huvudet omedelbart efter utseendet av de första förändringarna. Dessa verktyg är inte beroendeframkallande, leder inte till atrofi i huden, påverkar inte inre organens funktion.

Det finns nackdelar med dessa läkemedel, varav den främsta är den långsamma utvecklingen av den terapeutiska effekten, de flesta patienter rapporterar en positiv trend efter 7-10 dagars användning av icke-hormonella läkemedel.

Salicylsalva

Läkemedlet har antiinflammatorisk och antimikrobiell effekt. I psoriasis värderas keratolytisk egenskap hos salicylsyra också - förmågan att förstöra döda hudvågor.

I det aktiva skedet av psoriasis används 2% salicylsalva. Sätt på ångplåtar i förväg, så proceduren är bäst att göra efter en dusch eller ett badkar. Vid akut inflammation är appliceringsfrekvensen två gånger om dagen, då kan du byta till en enda användning av läkemedlet.

Om du applicerar psoriasiselement med salicylsalva, bör du förbereda dig för att sängkläder kommer att bli bortskämda - liniment har en fet bas. Varaktigheten av att använda lokala läkemedel med salicylsyra är inte mer än en månad, varefter en paus på två veckor tas.

Zinksalva

Zinkpasta, eller annars salva, har uttalade antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. Användningen av läkemedlet i psoriasis leder till en minskning av obehag, förbättrar vävnadsregenerering, normaliserar talgkörtlarna.

Applicera pasta på huvudet ska vara flera gånger om dagen efter fördämning av plack. Under de första dagarna av sjukdomens förvärmning är det önskvärt att komponenterna i läkemedlet ligger på plattans yta i flera timmar, så att pastan används före sänggåendet.

För hårbottenpsoriasis används Lassarpasta ofta - en blandning av zinkpasta med salicylsalva. Två aktiva komponenter förbättrar verkan av varandra, på grund av vilken den omvända utvecklingen av psoriasiselement accelereras.

Tjärbaserad salva

Björk tjära är ett naturligt medel som är utrustad med keratolytiska, antiseptiska, antiparasitiska, antiinflammatoriska egenskaper. På basis av tjära skapade flera salvor som används i psoriasis.

Deras användning leder till minskning av klåda och irritation, påskyndar läkning av huden, mjukar plattorna och förhindrar patogener att komma in i såren.

Psoriasis i hårbotten behandlas med salvor: Anthraminsyra, Antrasulfonsyra, Colloidin. För att smutsa huden på dessa droger kan du själv bestämma dig, men bara behandlingen börjar med bearbetning av ett litet område, eftersom tjära ibland orsakar en allergisk reaktion.

Preparat med tjära har hög antipsoriatisk aktivitet, men används sällan. Och detta beror främst på deras specifika lukt, vilket är svårt att ta bort, även efter schamponering. Men vissa människor gillar den naturliga lukten av tjära, och de föredrar denna friska doft till kemiska dofter.

Fettbaserad salva

Medicinsk fett mjukar ytskiktet i huden, aktiverar biokemiska reaktioner och därigenom accelererar cellförnyelsen. Dessutom bidrar fett till att minska smärta, minskar klåda och inflammatorisk respons.

För psoriasis rekommenderar dermatologer att använda Kartalin-salva på den håriga delen av huden. Förutom fett innehåller det växtekstrakter. Efter applicering bör du inte tvätta huvudet i 12 timmar; använd läkemedlet en gång om dagen.

Acrosalbaserad psoriasiskräm med korrekt användning leder till fullständig försvinnande av psoriasiselement, efter att det har använts i kursen finns inga pigmenterade fläckar kvar på huden. Hög effektivitet vid behandling av scaly berövande olika läkemedel Antipsor, Antipsoriasis, Magnipsor.

Oljebaserad salva

Externa produkter som innehåller naftalen exfolierar döda hudpartiklar, aktiverar epitelets tillväxtzon, leder till resorption av plack. Till oljeblandande salvor ingår Naftalan, Psori-naft, Dermo-naft. Deras användning minimerar obehag, ökar lokal immunitet.

Läkare rekommenderar användningen av lokala agenter med naftalan i sjukdomsintaget, det vill säga när den akuta perioden av sjukdomen sjunker.

Salva med vitaminer

Vitaminer som ingår i det yttre sättet för psoriasis, förbättrar metaboliska processer och ger näring till hudcellerna. Dayvonex salva innehåller en analog av vitamin D3, under påverkan av läkemedlets komponenter, döda partiklar från plackens yta avlägsnas bättre, aktiviteten hos T-lymfocyter reduceras. Dayvoneks för behandling av psoriasis appliceras först efter 18 år.

Calcipotriolsalva hämmar celldelning, det leder gradvis till läkning av psoriasiselement. Medel Videstim innehåller retinol, som aktiverar metaboliska processer och påskyndar läkning av huden. Detta läkemedel ordineras efter det att den akuta processen har minskat.

För psoriasis i huvudet utförs salvbehandlingen i steg. Först de nödvändiga sätten att minska inflammatorisk process och ha keratolytisk effekt.

Efter nedsättning av det aktiva steget används preparat för att hjälpa till vid vävnadsregenerering. Under remissionstiden behöver du ständigt använda krämer som mjuknar hårbotten och förhindrar irritation.

Hormonalva

Hormonalmedicin för psoriasis på huvudet ordineras endast av en läkare. Salva med glukokortikosteroider för flera tillämpningar minskar i hög grad klåda och irritation, under deras inflytande stannar utvecklingen av plack, och de försvinner gradvis. Men medel med hormoner används endast enligt strikta indikationer.

Hormonala externa medel är uppdelade i fyra grupper enligt deras styrka. Den första gruppen innehåller Prednisolon och Hydrocortison-salvor, som kännetecknas av en svag antiinflammatorisk effekt, men det finns inga negativa reaktioner på deras användning.

Stark terapeutisk effekt är olika salvor Cloveit, Dermoveit, de ordineras i extrema fall och i en period som inte överstiger 5 dagar. Externa preparat med hormoner använder inte mer än 14 dagar, mångfalden av deras applicering - upp till tre gånger per dag.

Förlängning av behandlingsförloppet eller ökning av användningsfrekvensen leder till atrofi i huden och kan orsaka systemiska störningar. Medel baserade på glukokortikosteroider lindrar akuta manifestationer av psoriasis och behandlas sedan med andra läkemedel.

Psoriasis i hårbotten är en patologi som leder inte bara till fysiskt lidande. Bildandet av fula plack och korst på huvudet orsakar inre obehag och tvingar ofta en person att leda ett återkommande liv.

Korrekt utvald salva och användning av antipsoriatiska schampon hjälper till att snabbt avlägsna huddefekter och förhindra förvärring av sjukdomen.

Vilken typ av salva hjälper psoriasis på huvudet

Vid behandling av psoriasis i kroppens öppna områden används ofta salva. Smärtsamma psoriasisplåtar som påverkar hårbotten ligger i en svår att nå, under håret. Vanligtvis påverkar psoriasis hårlinjen och går till pannan, till templen eller till baksidan av nacken. Skalning, rodnad och utmattande klåda orsakar mycket obehag för patienterna. Behandling med salvor anses vara effektiv och hjälper till att uppnå långvarig remission.

Intressant! Om du behandlar hudsjukdomen i ett tidigt skede kan du snabbt uppnå eftergift.

Typer av mediciner

En effektiv salva för behandling av psoriasis på håret kan köpas på apoteket, beställt på ett certifierat apotek eller i en butik med medicinsk kosmetika. Analys av priser visar att förvärvet i stora apotekskedjor eller via Internet är billigare med i genomsnitt 3-7%. Följande är de mest populära salvorna och deras karakteristiska egenskaper.

Salicylsalva

Billiga medicin som används för att behandla hårbotten. Läkemedlet anses vara populärt bland patienter med psoriasis i akut stadium. Den maximala mängd salicylsalva som en vuxen säkert kan använda är högst 10 ml per dag. Behandlingen utförs av kursen, kursens längd och användningsfrekvensen väljs av en hudläkare. Enligt recensioner har vissa patienter svårt att tvätta salven, så det här verktyget är inte lämpligt för alla. Dermatologer säger att resultatet från ansökan sker inom 3 dagar och varar i minst en månad efter avslutad behandling med detta läkemedel.

Varning! Verktyget kan torka ut huden och orsaka riklig avskalning. Vanligtvis är salicyl förskrivet för att suga, med framgång klarar man med rikligt exsudat.

Naftaderm

Den klassiska metoden för behandling av psoriasis är Naftalanolja, som i mer än ett sekel har använts för att framgångsrikt lindra attacker av denna sjukdom. För att remission ska vara stabil behöver du minst 2-3 veckor för att använda denna medicinering. Salvan ger följande resultat:

 • högkvalitativ anestesi
 • snabbt avlägsnande av inflammation
 • eliminering av klåda;
 • läkning av sår och tårar i huden.

Recensioner säger att Naftaderm nästan omedelbart lindrar det obehagliga obehaget och känslan av täthet i området med psoriasisfall. Smörjmedlet ska vara ett tunt skikt, direkt på hårbotten. Gnidde läkemedlet inte ska vara, det absorberas oberoende. Under vilka förhållanden kan psoriasis behandlas med Naftaderm?

Barn applicerar Naftaderm kontraindicerat. Det finns inga uppgifter om läkemedlets säkerhet i förhållande till behandlingen av gravida eller ammande patienter, så behandlingen utförs i samråd med hudläkaren och gynekologen.

Det är viktigt! Efter 4 veckor med att använda Naphtaderm behöver du besöka en hudläkare och se till att behandlingen kan fortsätta.

Dayvoneks

Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen i denna salva är kalcipotriol. Konsistensen av läkemedlet är idealisk för behandling av hårbotten, salva viskös, väl absorberad. Dermatologer rekommenderar ofta Dayvonex mot vulgär psoriasis, men andra typer av sjukdomar kan också behandlas. Flera funktioner i användningen av droger, vilket är användbart för att lära patienter:

 1. Smöra hårbotten bör regelbundet, varje dag. De som försöker behandla plack en gång i veckan kommer inte att bli framgångsrika.
 2. Den aktiva aktiva beståndsdelen inhiberar starkt uppdelningen av keratinocyter, hjälper till att lindra tillståndet.
 3. Kalcipotriol i sin kemiska sammansättning liknar vitamin D3 och har en liknande terapeutisk effekt.
 4. En kontinuerlig kurs är ca 2 månader, varefter sannolikheten för biverkningar ökar.
 5. Dayvonex eliminerar psoriasis huvudskada hos vuxna och barn från 6 år.

Barn kan bara behandla sina huvuden efter en barnläkare och en hudläkare ger sitt godkännande. Vem kan inte behandla psoriasis Dayvoneksom:

 • lider av allergier mot läkemedlets komponenter;
 • gravida och ammande kvinnor
 • patienter med kalciummetabolism
 • personer över 65 år gammal.

Dayvoneks behöver inte tvätta hårbotten, det är viktigt att sova för att inte torka all medicin på kudden.

Varning! Att få medicinen på ansiktet är oönskade, och på slemhinnan är det farligt.

Magnipsor

Grunden för läkemedelsfettfettet. Dermatologer säger att de positiva resultaten från Magnipsor-behandling uppnås av de patienter som följer en diet. Det är nödvändigt att ta bort från kosten:

 • ägg;
 • röda frukter och grönsaker;
 • mjölk och mejeriprodukter;
 • choklad;
 • lök, kryddor och vitlök;
 • citrusfrukter

Mot bakgrund av en sådan kraft kommer Magnipsor att arbeta efter 1-3 applikationer. Några rekommendationer som läkare ger:

 1. Smöra huden i hårbotten bör vara ett par gånger om dagen.
 2. Först och främst bör den medicinska kompositionen appliceras på de mest smärtsamma områdena i hårbotten. Den smärtstillande effekten av salvan kommer snabbt att lindra tillståndet.
 3. Det ska försiktigt massera drogen i hårbotten, så läkemedel tränger snabbt in i de djupa lagren av dermis.
 4. Under de första dagarna av användningen kan patienten uppleva allvarlig klåda i 5-10 sekunder efter applicering av läkemedlet. Det viktigaste är att inte kamma huden, en sådan reaktion anses normalt.

Det anses att Magnipsor är effektivare som ett medel för monoterapi, och är dåligt kombinerat med andra droger. Vem ska inte behandlas med psoriasis Magnipsor:

 • barn under 7 år
 • gravida kvinnor;
 • lakterande kvinnor.

Biverkningar inkluderar en subjektiv känsla av värme vid användningsstället för läkemedlet, irriterande klåda, rödaktig svullnad utslag.

Tips! Om dessa symptom uppstår, tvätta läkemedlet från hårbotten och ta en antihistamin.

Ett integrerat tillvägagångssätt för behandling av psoriasis på huvudet

Behandling under överinseende av en hudläkare gör att du kan justera läkarens recept genom reaktionen som kroppen ger. Garanterade effektiva droger existerar inte, eftersom psoriasis i hårbotten i stor utsträckning har en individuell kurs. Med ett integrerat tillvägagångssätt ska läkaren välja kombinationer av läkemedel. Enligt recensioner ger användningen av följande grupper av läkemedel ett stabilt resultat och remission:

 1. Keratolytiska salvor: svavelsyra, svavel-salicylsyra, kvicksilver-salicylsyra, tikthol, tjära, resorcinol. 2-3 salvor kan användas samtidigt om läkaren har godkänt det.
 2. Glukokortikoid salva. Den riktade effekten av hormonala salvor läker snabbt huden. Utmärkt recensioner har droger som Belosalik eller Beloderm. Remission av psoriasis i hårbotten kräver en kort kurs strängt under kontroll av en hudläkare. Det är omöjligt att behandla hudsjukdomar med sådana kraftfulla verktyg på egen hand.
 3. Vitamin D och dithranol lotioner, schampo, tjära tvål. Detta är en relativt billig medicinsk kosmetika, som nästan alltid kompletterar behandlingen med salvor. Smöra huden bör vara efter att ha tvättat huvudet.

Förutom läkemedel kan psoriasis behandlas med hemmagjorda salvor, formuleringar baserade på medicinalväxter, tjära, fett eller tång.

Enkla och effektiva hemlagade recept

Högkvalitativa råvaror för hemmetoder för psoriasis i hårbotten kan köpas på apotek billigt. Konvalescenta patienter säger att följande behandling ger bra resultat:

 1. Ta en fem liter pack dogrose grenar och bränna. Låt askan, blanda den med petroleumgel. Applicera blandningen på huden. Håll salva i kylskåpet.
 2. Blanda äggvita med petrolatum, tillsätt ca 250 g fett, ca 20 g lind honung och ca 20 g torrmark. Applicera omedelbart efter beredning av kompositionen, förvara inte under lång tid.
 3. Kram Kalanchoe juice (ca 10 ml), blanda med ett glas honung, tillsätt 30g eukalyptusolja. Medel kan endast förvaras i kylskåpet högst 1 vecka.
 4. Blå lera (säljs i apotek) blandat med vatten, sammansättningen av kompositionen bör vara tjock, som sur grädde. Tillsätt 50 g tjära (bäst av alla björkar) och cirka 50 bitar av krossade Ascorutin tabletter. Detta läkemedel kostar ett öre och säljs i alla apotek. Salva perfekt lindrar klåda och irritation i psoriasis i hårbotten, orsakar inte missbruk eller allergier.

Det finns inget resultat av sådan behandling, ingen specialist kan förutsäga. Fördelarna med traditionella metoder är att de är billiga och kostnaden för experimentet på plånboken hamnar inte exakt. Dermatologer bekräftar att med en diet är det möjligt att uppnå en förbättring med populära metoder. Men med allvarlig psoriasis, särskilt med erytem, ​​är det ingen mening att smita på huvudet, du behöver byta till systemiska droger. Det är nödvändigt att behandla psoriasis med injektioner eller tabletter om användningen av externa medel inte ger resultat inom 3-6 månader. Komponenterna som utgör folkläkemedlen finns i konventionella salvor för hårbotten i hårbotten. Den enda skillnaden är pris och biotillgänglighet.

Vi kommer vara mycket tacksamma om du betygsätter det och delar det på sociala nätverk.Nästa Artikel
Finns det mjäll och kliar ditt huvud? Vad ska man göra