Lamination av hår hemma med hjälp av gelatin (recept)


Ja, du hörde rätt. Idag kommer vi att erbjuda dig ett recept på laminering av hår hemma med gelatin.
Denna metod för hår restaurering är lämplig för dem som har hårt skadat hår, ändarna är splittrade, håret har förlorat en hälsosam glans och blir torr, som halm. Då kommer gelatinhårlaminering hemma att vara till nytta för dig. Även för ägare av tunt och glest hår, kommer en sådan lamineringsprocedur hemma att orsaka den mest synliga effekten av hårvolymen.

Fördelen med gelatin över lamineringsaffärer är att den innehåller kollagenprotein (naturlig) som täcker alla dina hår med en skyddande film. Därför kommer ditt hår att bli hälsosamt, tjockare efter ett sådant förfarande. Gelatin brinner och fukerar håret. Bara räkna inte med en fantastisk effekt första gången. För synliga förändringar behöver du minst 3 procedurer. Det är lämpligt att hålla dem när du är van att tvätta håret. Det vill säga om du tvättar håret tre gånger i veckan, kan du göra lamineringen med gelatin tre gånger i rad. Om du tvättar håret en gång i veckan, är håråterställningsförfarandena en gång i veckan. Varje gång ditt hår kommer att ackumulera effekt, och som ett resultat får du glans, silkighet och jämnhet.

Hemmagjord laminering av hår med gelatin är inte en fiktion, men en verklighet!

En annan fördel med detta håråterställningsförfarande är att hemlagad hårlaminering med gelatin har ett litet pris i affären, du kan köpa gelatin utan stora kostnader, vilket gör det svårt för någon tjej att utföra denna procedur hemma.
Själva förfarandet för laminering med gelatin är inte särskilt komplicerat och tar ungefär en timmes tid, i princip som vanlig hårvård, till exempel en hårmask. Nedan ger vi dig recept på gelatinlaminering, där allt är måttat, hur man gör hårlaminering direkt hemma.

Hemlaminering hårgelatin (recept)

För gelatinmaskan behöver du:

 • 1 påse gelatin;
 • Kokt vatten;
 • Mask eller balsam för hår.

Hur man gör hårlaminering (hårlamineringsanvisningar):

 • 1. Koka vatten, låt det svalna något. Vi häller ut 1 msk. sked gelatin i en glasskål och häll 3 msk. skedar inte varmt vatten. Om du har tjockt eller långt hår, öka sedan proportionerna med 3 gånger, dvs tillsätt tre skedar vatten till tre matskedar gelatin (gör alltid bara 1: 3). Blanda noga med allt. Var inte rädd, om gelatin pinnar till bestick, kommer den då lätt att tvättas bort. Vi rekommenderar, efter att du har blandat allt bra, täcka skålen med gelatin med en tallrik så att den inte kyler och fryser. Ja, förresten, är denna andel avsedd för kort hår. Efter det första förfarandet måste du själv justera proportionerna av den beredda gelatinösa blandningen. Så att nästa gång du bestämmer dig för att göra hårgelatinlaminering, vet du redan hur mycket blandning som behövs för ditt hår.
 • 2. Vid den här tiden, tills gelatinet sväller, går du att tvätta håret med schampo, och applicera sedan en balsam och tvätta sedan av det. Vi torkar håret med en handduk för att avlägsna överskott av fukt, men för att hålla den lite fuktig.
 • 3. Så från det ögonblick som vi gjorde den gelatinösa mushen, ska det ta ca 15-20 minuter. Nu kontrollerar vi att vi har med gelatin. Om det inte är helt upplöst, kan du återuppvärma det även i ett vattenbad, omröming tills en homogen massa.
 • 4. Lägg sedan till din favoritmask på gelatin - en halv matsked (det är inte tillrådligt att lägga till mer, eftersom effekten kanske inte är som den borde). Konsistensen ska likna tjock gräddfil eller deg.
 • 5. Applicera gelatinblandningen på ditt våta hår. Det är tillrådligt att inte applicera på hårbotten själv, dvs hår på rötterna själva. Stå tillbaka ca 1 cm från hårrötterna. Applicera en gelatinmask mycket snabbt. Du kommer att se - det här lamineringsförfarandet kommer inte vara svårt för dig.
 • 6. Nu, när vi lägger all blandning på håret, måste du sätta en plastpåse på huvudet eller en speciell keps. Täck med en annan handduk och värm huvudet med en hårtork i 10-15 minuter. Då går vi om hushållsarbetet och vi märker inte hur 45 minuter har gått.
 • 7. Torka av den gelatinösa masken med vatten. Du kommer att se att gelatin kommer att tvätta håret utan stor svårighet, tack vare den balsam som vi lade till blandningen.

Hår efter laminering (foto)

Hur ofta gör laminering hår?

Du kan göra gelatinlamination minst en gång i veckan i två månader. Du kommer att se resultatet direkt efter den första applikationen, och då kommer effekten bara att öka.

Vi gav dig ett exempel på det enklaste receptet för laminering av hår hemma med gelatin.

Men du kan också försöka göra gelatinösa masker med effekten av laminering. Vi erbjuder dig att bestämma vilken gelatin hårmask, dess recept, passar dig. När du väljer dig ska du styra din hårtyp, färg och grad av skada. Skillnaden mellan gelatinous mask och gelatin lamination är bara i det faktum att vi också lägger till en extra komponent i masken (äggula, mjölk, örter, senap, etc.). Och grundkompositionen och beredningsprocessen är densamma som med gelatinlaminering.

Hur man gör en gelatinmask?

Processen att göra en mask är densamma som hårlaminering. Lägg bara till en annan användbar komponent.

Hur applicerar man en gelatinmask?

Masken appliceras mycket enkelt, precis som en vanlig mask. Konsistensen ska likna flytande honung. Applicera inte en mask i hårbotten, men lämna hårrödorna (2 cm) fri från gelatin, så att det inte finns någon klåda och masken tvättas lättare.

För dem som har svårt att göra hemlagad hårlaminering med gelatin med ett skriftligt recept, rekommenderar vi att du tittar på en video om hårlaminering hemma.

Lamineringsgelatin (video)

Videon visar hur man gör en gelatinmask med kycklingblommolja. Hennes detaljerade recept ges nedan.

Därefter erbjuder vi dig recept för olika typer av hårmaskor. Du behöver bara välja en mask som passar för ditt hår och förbereda det. Det är väldigt enkelt. Basen för alla recept är andelen gelatin + vätska - 1: 3.

Gelatinmask med juice

Blondiner kan tillsätta till den resulterande blandningen saften av citron, utspädd med vatten och brunetter-morotjuice. Det visar sig att 1 matsked gelatin - 3 matskedar juice. Vi lägger till juice istället för vatten och värmer den här blandningen i ett vattenbad. Och då gör vi allt som vanligt.

Kock- eller ricingelatinmask

Blanda gelatin och varmt vatten i ett förhållande av 1: 3. Lägg sedan till en halv tesked olja. Vidare, som vanligt.

Herbal gelatinmask

Brew kamilleblommor för blondiner, och nässlor för brunetter. Blanda avkoket med gelatin och tillsätt 1 msk. honung. Då är allt konsekvent, som i de tidigare recepten maskerar.

Gelatinmask för hårvolym

Vi behöver: 1 tsk. gelatin, 1 tsk. färglös henna, 1 tsk. senap, 2 msk. l. vatten, 1 äggula. Blanda väl i ett vattenbad.

Gelatinmask på mineralvatten

Vi köper i butiken vanligt icke-kolsyrade mineralvatten. Ta gelatin 1 msk. l. och tillsätt det 3 msk. l. mineralvatten. Rör om denna blandning i ett vattenbad tills gelatin är helt upplöst. Efter att gelatinmassan har svalnat, applicera den på håret. Eftersom gelatin innehåller vitamin E, måste du lägga till masken vitamin A eller ett par droppar citron med lavendelolja.

Gelatinmask med mjölk

Blanda allt i samma mängd 1: 3 gelatin och mjölk. Sätt i ett vattenbad tills gelatin är helt upplöst. Efter kylning, applicera på hår.

Gelatinmask med mandelmör

I ett förhållande av 1: 3 utspädd gelatin och vatten. Om du har torrt hår, lägg sedan till 1,5 tesked mandelolja till blandningen, 1 tsk för vanliga och 0,5 tsk mandelolja för fett. Vi sätter smält i ett vattenbad och applicerar sedan på håret. Håll denna mask i högst 30 minuter.

Ägggelatinmask för alla hårtyper

Späd gelatin och vatten i ett förhållande av 1: 3. Tillsätt sedan äggulan från kycklingen och sätt i ett vattenbad. Vidare, enligt anvisningarna.

Gelatin torr hårmask

Gelatin och vatten - 1: 3. Lägg sedan till ytterligare en tesked äppelcidervinäger och ett par droppar lavendelolja eller någon annan. Vi sätter i ett vattenbad och rör om. Följ sedan samma steg som tidigare.

Gelatin oljig hårmask

Ta 1 äggula, 4 matskedar citronsaft (kan ersättas med ättika), lägg sedan till gelatin - 1 matsked och schampo - 1 matsked. Allt detta omrörs väl, läggs i vattenbad etc.

Gelatin Shampoo Mask

Koka gräset (nässla, kamomill, burdock, etc.). Det beror helt på hårets typ och färg, vilket gräs du väljer. Lägg till 1/3 kopp avkok 3 msk. l. gelatin och din schampo. Vi lägger allt detta i ett vattenbad och rör om tills gelatin är upplöst. Applicera detta gelatinösa schampo på huvudet och låt det stå i 10 minuter. Förvara gelatin med schampo i kylskåpet i en vecka.

Hår efter gelatinösa mask ser jämna, släta, elastiska och tjockare ut.

Gelatinmask (foto efter laminering)

Hur ofta gör en gelatinös mask?

Du kan göra denna procedur för hår som gelatinlamination minst en gång i veckan. Och resultatet blir bättre, och effekten av gelatinmaskan - mer. Håret kommer att få en hälsosam utseende. Kommer att falla mindre och bryta.

Nu ska vi sammanfatta och svara på de grundläggande frågorna om hårlaminering, hur man gör det RIGHT:

 • 1. Försök att inte gnugga den gelatinösa masken i hårbotten, eftersom det kan orsaka skalning och klåda.
 • 2. När du bereder gelatinblandningen i ett vattenbad, se till att gelatin inte kokar. Han kommer omedelbart att förlora alla sina fördelaktiga egenskaper. I detta fall är det bättre att förbereda en blandning av gelatin igen.
 • 3. Försök att lösa upp gelatin fullständigt. Applicera inte blandningen med klumpar, eftersom de kommer att vara svåra att kamma med hår.
 • 4. Om ditt hår inte lyser, är effekten av laminering inte synlig även efter flera procedurer, så kanske du bör konsultera en läkare för att hitta orsaken eller sjukdomen.

Om du har några frågor, fråga dem i kommentarerna. Där hittar du svar på många frågor.

Förutom förfarandet för håråterställning med gelatin finns det också en gelatinmask som gör huden mer ungdomlig och hälsosam och kommer att lindra akne. Eller stärka naglarna med gelatin med hjälp av speciella bad mot brittleness och tillväxt. Allt detta finns i avsnittet Skönhetshemligheter.

Vi hoppas att du gillar vårt recept på laminering av hår med gelatin hemma. Nu kan du se bra ut. Om du har nya tillägg till receptet, tveka inte, och skriv din feedback i kommentarerna eller ge din receptgelatinmask.

Gelatin hårlaminering

Drömmer du om starkt, glänsande och glatt hår, men har naturen utrustad dig med en helt annan gåva? Hemmagjord laminering av hår med gelatin är nyckeln till din dröm. Som ett budgetalternativ till ett salongförfarande blir gelatinlamineringen alltmer populär bland kvinnor i alla åldrar.

Hur påverkar gelatin håret?

Med hjälp av en billig pakett gelatin kan du lösa många problem:

 • Återställa strukturen av strängarna;
 • Ge volymen till tunt hår;
 • Cure split ends;
 • Returnera den förlorade glansen av håret;
 • För att fixa skuggan av färgat hår, låt det inte tvättas;
 • Fuktar torra och spröda strängar.

Till skillnad från salongprodukter innehåller gelatin naturligt protein (kollagen), som säljer ändarna av håret, täcker dem med en skyddande film och är huvudbyggnadsmaterialet. Och strängarna själva, i de flesta fall, tolererar helt denna procedur.

Hjälmlagad laminering av hår med gelatin tar 60 minuter på styrkan och är inte en stor sak. Det är bara för att omedelbara resultat inte behöver räkna. Den synliga effekten kommer att komma åtminstone efter den tredje sessionen, och de bör utföras tillsammans med vanliga shampooing. De som tvättar håret tre gånger i veckan ska göra tre förfaranden.

Tvätta ditt huvud en gång var 7: e dag? En är nog. Strängar ackumulerar resultatet från en session till en annan, och inom en och en halv och en halv får du jämnhet, silkighet och glans.

Fördelar och nackdelar med gelatinlaminering

Gelatin hårlaminering har både fördelar och nackdelar. De otvivelaktiga fördelarna är den höga skyddsgraden från inflytande av ultravioletta strålar, utfällning, stylingprodukter och interna misslyckanden, som strängarna kommer ihop med gelatin.

Om vi ​​pratar om minuserna ser de ut så här:

 • Resultatet kanske inte uppfyller dina förväntningar, eftersom varje persons hår är unikt (vad passar inte en annan);
 • Det är nödvändigt att ta hänsyn till den individuella toleransen mot gelatin, vilket kan vara känt genom ett allergiskt test (utfört på huden bakom örat eller på armbögen i 15 minuter);
 • Att applicera en gelatinmask på långa trådar är extremt svårt - du måste anlita hjälp av en vän;
 • Efter laminering växer rötterna mycket snabbt, men tipsen kan bli mycket torra.

Självklassiker, eller strandlamineringsrecept

På Internet hittar du många alternativ för hemlagringsgelatinatin.

Här är ett klassiskt recept på en gelatinmask.

 • Vatten - om ett glas;
 • Gelatin - 1 påse.

Hur görs hårlaminering hemma med gelatin?

 1. Häll vattnet i en ren panna, koka upp och låt det svalna något.
 2. Häll 1 matsked gelatin i en glasbehållare och tillsätt 3 msk. l. kylt vatten. Om håret är väldigt långt och tjockt måste proportionerna öka något, vidhäftning av förhållandet 1: 3.
 3. Sköt försiktigt blandningen och täck behållaren med lock.
 4. Jag använder mitt huvud med schampo och använder min vanliga balsam.
 5. Torka av trådarna med en handduk så att överskott av fukt är borta. Allt detta tar ungefär 15 minuter, under vilken gelatin ska lösa upp. Om detta inte händer, värms blandningen i ett vattenbad.
 6. Blanda gelatin med 0,5 msk. l. balsam eller mask och lägg på våta lås, retreating från rötterna på 1 cm (annars kan irritation och mjäll förekomma). Med långa lockar kan du använda pensel för att applicera färg.
 7. Vi packar huvudet med plastfolie och en tjock handduk.
 8. Slå på hårtorken på den genomsnittliga effekten och värm håret i ungefär en kvart i timmen.
 9. Vi väntar ytterligare 45 minuter och tvättar av den gelatinösa masken med varmt vatten. Tack vare balsam, kommer denna process att bli mycket snabb och enkel.

En viktig tillvägagångssätt: Du bör inte byta ut masken med en balm, eftersom den stänger hårvågorna och tillåter inte att organet absorberas.

Frekvensen för utförandet av gelatinmasken

Gelatin hårmask med effekten av laminering kommer endast att resultera med regelbunden prestanda, så var inte lat för att hålla den en gång i veckan i två månader. Du får se, ditt hår kommer snart att förändras bortom erkännande.

Lamination av hår med gelatin hemma: billigt förfarande med salong effekt

Om du letar efter ett överkomligt sätt att förbättra ditt hår, bör du titta på det här alternativet, som laminering av hår med gelatin hemma. Denna procedur möjliggör avsevärt förbättring av lökarnas tillstånd på huvudet, liksom att dölja de signifikanta tecknen på deras skada. Denna procedur är ganska signifikant i salongen, så hemlaminering med användning av gelatin blir alltmer populär.

Hårfördelar

Den främsta fördelen med gelatin är närvaron av kollagen i det, vilket är ett protein som är känt för sin särdrag att bevara hela organismens naturliga skönhet. Därför tas gelatin till grund för hemlamination. Effekten uppnås genom att täcka den behandlade ytan med en skyddande film för att dölja mikroskador och annan uppenbar skada.

Fördelar och nackdelar

fördelar:

 • Resultatet av förfarandet är en ökning av hårdensitet;
 • Smoothness och extraordinär mjukhet, samt imponerande hälsosam glans.
 • Återställ delade ändar;
 • Bladen elektrifierade;
 • Absolut säkerhet. Hemlaminering tillåts även för gravida kvinnor;
 • Många besparingar jämfört med ett liknande salongförfarande.

nackdelar:

 • Underlåtenhet att följa alla steg i receptuppspelningen kan leda till obehagliga konsekvenser: överdrivenhet, alltför fetthalt och så vidare;
 • Kanske ingen effekt;
 • Perioden när håret börjar växa fett accelereras;
 • Det finns möjlighet att öka spetsens torrhet.
 • Den klassiska metoden för laminering.

Det är viktigt! Liksom någon annan produkt kan gelatinpulver vara ett allergen, så innan du börjar proceduren är det lämpligt att prova på ett litet område av huvudet. Det är bättre att applicera en liten mängd av produkten bakom örat och vänta ca 15 minuter. Om det inte finns någon rodnad och andra störande tecken kan den gelatinösa massan appliceras.

Foto före och efter

Det klassiska receptet för gelatinlaminering

Låt oss analysera hur man gör hårlaminering hemma gelatin steg för steg. Vanligtvis anges följande två metoder under denna procedur:

Alternativ 1

Ingredienser krävs:

 • 1 påse (15 gr.) Gelatinöst pulver;
 • 3 matskedar kokt vatten. Det ska inte vara kallt (produkten sväller länge) och inte varm (kan krulla). Den ideala temperaturen är rumstemperatur eller något högre;
 • en halv matsked av en lämplig mask.

Beroende på hårets längd kan ingredienserna behöva mer.

Steg för steg instruktioner:

 1. Gelningsmedlet fylls med vatten under en period av 20 minuter. Rör väl för att undvika klumpar. Och om de har bildat, är det bättre att spänna den resulterande slussen genom cheesecloth. Annars kommer de hålla fast vid håret, och du kommer inte att kunna kamma dem.
 2. Nästa steg är att lösa upp gelatinpulvret. Detta kan göras antingen i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn.
 3. Slutligen tillsätts någon lämplig mask.
 4. Rubbningsrörelser i riktning från topp till botten, medel fördelas över hela längden. Rötterna kan inte röras.
 5. Vidare är kompositionen täckt med polyeten och en uppvärmd handduk. Exponeringstid - 40 minuter.
 6. Då behöver du bara tvätta håret och torka naturligt.

Det är viktigt! Hårtork för att torka håret omedelbart efter att proceduren inte kan vara. Annars kan effekten av viktning och förorening erhållas.

Alternativ 2

Ett annat alternativ för hemlaminering sker i två steg:

Steg 1 - Förberedelse och applicering av lamineringsschampo

För enkelhets skyld kan du omedelbart späda ett paket gelatinpulver i båda faser och fördela sedan i hälften för ytterligare beredning.

Du behöver:

 • ett halvt paket med gelatin;
 • från 6 till 8 skedar varmt vatten;
 • 50 ml baby eller organiskt schampo.

instruktioner:

 1. Lös upp huvudkomponenten i varmt vatten tills det är slät. Och lägg till schampo i ett förhållande 1: 1. Shampoo måste vara samma med gelningsmedlet, annars kan du förstöra krullarna, vilket gör dem alltför spröda.
 2. Applicera på otvättat huvud. Vi står vattnet i 40 minuter och täcker kompositionen med polyeten och en uppvärmd handduk.
 3. Vidare skummas allt och sköljs väl med varmt vatten.

Steg 2 - Maskberedning

Du behöver alla samma produkter som i första etappen, men i stället för schampo lägger vi till balsam 1: 1.

instruktioner:

 1. Applicera på vanligt sätt, undviker områden vid rötterna.
 2. På samma sätt viks vi i polyeten och sätter i en handduk. Vi står från 40 till 120 minuter.
 3. Skölj med varmt vatten.

tips

 1. Denna procedur görs bäst inte mer än en gång var tredje vecka.
 2. Hår med en tät "asiatisk" struktur är bättre att inte laminera. Men tunn och overdried - mycket rekommenderas.
 3. Särskilt bra att utföra laminering för färgat hår. Eftersom den resulterande filmen förhindrar pigmentet från utlakning. Naturligtvis bör färgning utföras före ett sådant förfarande.
 4. Det är möjligt att använda en hårtork efter laminering, men det är bättre att vägra likriktare (curling, strykning, etc.).
 5. Om det är möjligt, är det bättre att inte tvätta håret efter laminering i flera dagar.
 6. Under dagen efter proceduren är det bättre att inte dra håret i en hästsvans, bulle eller flätat.
 7. Gör masker baserade på gelatin.
 8. Eftersom dessa kosmetika liknar hemlaminering, kan de också användas för återhämtning av deras hår. När den appliceras, är kompositionen täckt med polyeten och en handduk, och efter en kryddat tid tvättas den av med schampo.

Gelatin Mask Recept

Äggsmask för alla hårtyper

Blanda en påse med gelatinpulver, äggula och ett par matskedar balsam. Låt i 30 minuter svälla och applicera på huvudet. Datum för ansökan - inte mer än en gång i veckan.

Mask för torrt hår

Blanda ett glas mjölk, en matsked gelatinpulver och samma sked honung. Ge svullnad och sätt på i 1 timme.

Mask med citron för oljigt och färgat hår

Blanda saften av halv citrus och en matsked gelatinpulver, ge svullnad, tillsätt ett par matskedar schampo och lämna i en halvtimme. Tvätta av med bara vatten.

Användbara videoklipp

Marina Grishkova talar om rätning med gelatin:

Svetlana Bozhina talar om en mask med gelatin:

Lamination av hårgelatin hemma. Fördelarna och skadorna, recepten och stegvisa instruktioner

Skönhetssalonger erbjuder en mängd olika behandlingar för att återvända till ett hälsosamt hår.

Laminering är fortfarande den mest populära idag. Många kvinnor föredrar ett alternativ till salongaktiviteter - gelatinlaminering av hår hemma.

Hur gelatin laminerar hår

Vegetabiliskt kollagen används i strukturen av professionella lamineringsprodukter. Huvudkomponenten av gelatin är djurkollagen. Det innehåller också proteiner och proteiner - ett byggmaterial för friskt hår och naglar.

Den vackra halvan av mänskligheten gör ett val till förmån för den naturliga sammansättningen av gelatinmasker. En mirakulös blandning täcker håret med en skyddande film. På grund av detta glättas håren, vändas från mattad till likformig och glänsande. Dessa processer skapar effekten av laminering.

Fördelar och nackdelar

Lamination av hår hemma med gelatin har båda sina fördelar och brister. Varför är det värt att bestämma om hårtransformationen på detta sätt?

 • För det första kommer de negativa effekterna av miljön och gifter som förgiftar kroppen inte att skada håret, eftersom ämnet kommer att täcka dem med en skyddande film;
 • hårlökar kommer att få ytterligare byggmaterial i form av protein, vilket säkert kommer att påverka strukturen hos skört hår.
 • Efter den första sessionen kommer curlsna att se mer briljant, slät och snyggt;
 • Sådana frisyrer kräver inte stora finansiella investeringar.

Förtydligandet av förfarandet lockar. Alla som är inställda på hemlaminering bör emellertid också bekanta sig med de negativa faktorer som kan uppstå under och efter manipuleringen:

 • Experter säger att inte alla typer av hår är känsliga för djurkollagen. Detta innebär att om en gelatinisk laminering gjorde ett mirakel med en person, kanske det inte helt enkelt tar den andra;
 • inte uteslutet faktumet av allergi mot gelatin. Innan proceduren påbörjas, rekommenderas att man sväller gelatin bakom öronen och håller i 15 minuter. Det bör inte finnas några reaktioner. Detta innebär att du kan på ett säkert sätt applicera kompositionen på håret.
 • Ägar av hår under axlarna är svåra att applicera gelatinblandningen på egen hand;
 • laminering med gelatin accelererar hårföroreningar processer;
 • Överraskande, efter flera laminationssessioner kan hårets ändar bli torra, även om de inte var tidigare;
 • Konsistensen av blandningen betraktas också som en minus. Förfarandet kan bli tortyr om gelatinkompositionen är för flytande. Men problemet är löst med hjälp av pappershanddukar, servetter och hattar.

Finns det någon skada från hemmet?

Laminering av hår med gelatinmasker i förhållandena i huset kan orsaka allvarliga skador på kvinnans frisyr. Trichologists är säkra på detta, även om komponenterna är miljövänliga och naturliga.

För det första handlar det om kvinnor med allergier. Gelatinkompositionen påverkar inte bara håret utan även hårbotten. Således kan det orsaka ganska allvarliga allergiska reaktioner.

Vissa människor har sköra hårfolliklar. Överflöd av en stor mängd näringsämnen kan leda till håravfall. För att undvika sådana situationer måste strukturen lösas upp så mycket som möjligt vatten.

En annan nackdel med laminering ligger i det faktum att gelatinmasker hemma rekommenderas för användning på redan behandlat hår. Faktum är att laminering kommer att ytterligare betona spröda och flisade krullar.

Gelatinlamineringseffektivitet

Lamination av hår med gelatin en gång kommer inte att skapa en fantastisk effekt, säger trikologer. För att resultatet var uppenbart är det värt att utföra minst 2-3 procedurer.

Men även 1 gång kommer det att räcka för att berika håret med det bästa byggmaterialet av naturligt ursprung - protein. Gelatin kommer att återuppliva den skadade strukturen hos lockar och stimulera tillväxten av hårsäckar. Det finns ingen signifikant skillnad mellan användningen av detta ämne i hemmet och en professionell blandning för avskärmning i frisörsalonger.

Gelatinlaminerande masker

Gelatinmask - ett bra alternativ till salongprocedurer, skräddarsydd för varje kvinnas individuella egenskaper. För att göra en klassisk gelatinblandning effektivare kan du blanda den med olika naturliga ingredienser.

Håravfall

Förberedelsen av kompositionen av håravfall tar inte mer än en halvtimme. De viktigaste produkterna är:

 • gelatin - 1 msk. l.
 • flytande rumstemperatur (vatten) - 3 msk. l.
 • kycklingägggula - 1 st.

Blandningen bör blandas, upphettas i ett vattenbad (koka inte), kyla och sprida sig på fuktigt hår. Låt inte stå längre än 20 minuter och ta bort den bekväma temperaturen med vatten.

En annan mirakulös komposition av masken för håravfall ligger i rågbrödets sammansättning och ser så här ut: Häll ½ kopp mejeriprodukt i ½ kopp. citron och tillsätt rugbröd. När blandningen sväller lägger vi till klar gelatin i den. Gruel måste hållas på håret under en handduk med minst 30 minuter.

näringsrik

Det mest effektiva verktyget för näringande hår från rot till spets betraktas som avkok av medicinska örter.

 • gelatin - 1 msk. l.
 • flytande rumstemperatur (vatten) - 3 msk.
 • infusion av medicinska örter;
 • honung - 1 msk.

Oliveolja anses vara en fantastisk ingrediens för närande hår. I kombination med vatten och gelatin skapar masken en fantastisk effekt.

För torrt hår

Laminering av hår med gelatinös mask med äggula i hemmet kommer inte bara att lindra håravfall, utan också lösa problemen med torra krökningar. Denna blandning ger näring till hårsäckarna och ger samtidigt glans och silke.

 • gelatin - 1 msk. l.
 • vatten vid rumstemperatur - 3 msk. l.
 • kycklingägggula - 1 st.

Ett effektivt recept för att bli av med torrt hår:

 • gelatin - 1 msk. l.
 • varmt vatten - 3 msk. l.
 • äppeläger - 1 tsk
 • lavendelolja - 1-2 droppar.

Mask med gelatin och senap hjälper till att bli av med fett och stimulera tillväxten i hårbotten. Tillsätt 1 tsk till gelatin svullet i vatten vid rumstemperatur (proportioner 1/3). mark senap frö torr. Blöt håret i komposition och håll det inte längre än 20 minuter.

För oljigt hår

Receptet rekommenderas av professionella frisörer för att minska hårfettligheten:

 • matgelatin - 1 msk. l.
 • vatten vid rumstemperatur - 3 msk. l.
 • 1 äggula;
 • citronsaft (vinäger) - 4 msk. l.
 • schampo - 1 msk.

Det antas att ägaren av en vanlig hårtyp endast krävs för att behålla dem i gott skick. För detta har experter utvecklat effektiva recept, med införlivande av ovannämnda gelatin.

Lös upp i vattengelatin att lämna tills svullnad. Ange sedan den önskade delen av schampon. Gnugga blandningen i håret, kringgå rötterna. Vik upp huvudet med en plastpåse. Blöt-torrt hår under en kort tid (ca 2 minuter). Håll masken på huvudet i ca 60 minuter.

För normalt hår

Hår utan synliga problem blir inte överflödigt för att lägga till komponenter för fuktgivande. Traditionell matgelatin måste spädas inte i vatten, men i 2 msk. avkok av örter och tillsätt 2 msk. någon form av älskling.

Det är mer effektivt för rättvisa tjejer att använda kokad kamomill, för mörkhåriga tjejer - kokt lind. Gnid blandningen i krullar hela hårväxten.

För hårvolymen

Kefir är en stor hjälpare som återvänder volymen och styrkan att krulla. Denna mejeriprodukt slingrar håret med en film som skyddar dem från negativa miljöfaktorer. För masken, ta:

 • gelatin - 1 msk. l.
 • vatten vid rumstemperatur - 3 msk. l.
 • jäst mjölkprodukt - 1 kopp;
 • ättika.

Efter applicering av blandningen är det nödvändigt att massera huvudet i 20 minuter. Därefter ska masken tvättas av med kallt vatten och ättika (1 kg per 1 liter vatten).

Hårrätning

Gelatin som ett ämne för laminering av hår i kombination med 3 msk. en varm vattenlösning och 1 tsk. schampo eller balsam, som kan räta ut den mest mattade lochmaen hemma. Tänk på att dessa är medelstora proportioner, som används för hårlängd upp till axelbladet. Efter den första händelsen blir det klart hur mycket du behöver blandningen.

Hemlamineringsproceduren

Hårförberedelse

Förfarandet för laminering med gelatin hemma är enkelt och tar inte mycket tid. Den första frågan en tjej frågar sig innan lamineringen börjar är hur man förbereder sitt hår för nästa procedur? Det är enkelt. Det är bara nödvändigt att tvätta håret med vårdprodukter och torka lite med en handduk.

Hur man lagar gelatin för laminering

 • Efter att ha bestämt maskinsammansättningen med gelatin som huvudkomponent är det nödvändigt att fortsätta till beredningen av de återstående ingredienserna;
 • steg för framställning av gelatinös lösning. Lägg 1 msk. l. gelatinkristaller i en glasskål och häll 3 msk. vatten genomsnittstemperatur. Antalet matskedar av kristaller beror på hårets längd och tjocklek. Ungefärligt förhållande 1/3;
 • då blandningen omröres, med uppmärksamhet på den enhetliga fördelningen av gelatin och vätska;
 • lämna gelatin under locket för svullnad. Vid denna tidpunkt (ca 15 minuter) kan du göra förberedelsen av håret för proceduren.

Framställning av kompositionen och dess applicering

Det finns två sätt att applicera kompositionen för laminering i hårbotten. Det enkla är det här:

 • Efter beredningsfasen lägg ½ msk i gelatin. hårregenererande medel (mask). Det är inte nödvändigt att överskrida proportionerna, eftersom effekten av laminering kan vara minimal. Konsistensen av den beredda blandningen bör i slutändan se ut som tjock kräm;
 • en platt borste för färgning av hårblandning baserad på gelatin fördelas genom håret. Avståndet från rötterna måste vara minst 2 cm.
 • Efter applicering av blandningen är håret inslaget i en plastpåse eller lock. För större effektivitet är det lämpligt att sätta på huvudet med en varm handduk och använda uppvärmning med hårtork.
 • Den totala exponeringsperioden för gelatinblandningen bör vara 45 minuter. Av dessa, spendera 15 minuter för uppvärmning med en hårtork och 30 minuter för att hålla kompositionen på huvudet.

Den andra metoden är mer tidskrävande. Emellertid kommer effekten av proceduren att vara mycket längre. Alla åtgärder är identiska med föregående metod, men det finns skillnader:

 • Efter att ha blandat blandningen måste du förbereda remsor av folie (5 * 10 cm) och ett strykjärn för rätning av hår.
 • distribuera hår på strängar;
 • sprid varje sträng med gelatinös blandning, vikla med folie och järn flera gånger.

Tvättkomposition

Experter rekommenderar att kompositionen sköljs med varmt vatten, närmare kallt. Det är inte tillrådligt att använda schampo, eftersom det kommer att tvätta bort det mesta av den gelatinösa masken.

Recept kompositioner för hemlaminering

Det finns många ingredienser som kan sättas till kompositioner för hemlamineringshår.

Med mjölk

 • mjölk (för exotiska älskare kan du ta kokosolja) - ett halvt glas;
 • olivolja - 1 msk.
 • några skivor pressad citron;
 • stärkelse -1,5 msk (det kommer att tjockna komponenterna och förbättra effekten av rättelse).

Häll citronsaft, häll stärkelsen till en jämn massa. Häll mjölk och olivolja i smörgåsar, långsamt introducera stärkelse-citronblandningen. Värm i ett vattenbad, utan att vänta på kokning, avlägsna från värme i ett tillstånd av tjock grädde.

Blandningen fördelas jämnt till rent hår. Vi lägger på en plastpåse eller keps, en varm handduk och glömmer proceduren i 1,5 timmar. Ta sedan bort kompositionen från håret med schampo.

Dessa ingredienser, särskilt kokos eller mjölk, ger håret en härlig glans. Strängar visuellt tjockare.

Med avkok av kamille

Receptet kommer att tilltala tjejer med ljus hår. Kamille ger dem sken och återvänder ljusstyrka.

 • Gelatin - 30 g.
 • avkok av kamilleblommor - 1 kopp;
 • Vinäger 9% - 1 msk. l.
 • castor, burdock olja extrakt eller retinol - 1 msk;
 • mask av någon tillverkare;
 • gräddfil eller majonnäsprodukt - 1 msk.

Det rekommenderas att motstå en blandning av ingredienser på huvudet i 40 minuter.

Med ägg

Det är möjligt att utföra hemlaminering av hår och med hjälp av kycklingägg. Proteinet som ingår i dess sammansättning kommer att skapa en skyddande film på håret. Det är dock värt att komma ihåg att proteinet torkar hårbotten.

Om det uppstår obehag efter proceduren rekommenderas att ersätta ägget med gelatin. Ägare av fet hår, det är önskvärt att utesluta från majonnäs och öka mängden yoghurt.

 • 1 st ägg;
 • majonnäs - 1 msk. l.
 • yoghurt - 1 msk. l.
 • grönsakslösolja - 1 msk. l.

Med älskling

Kolla in ett annat fantastiskt hemlaminatrecept:

 • honung - 1 timme
 • ricinolja - 1 msk. l.
 • kycklingägg
 • calendula

I den uppvärmda på ett vattenbad lägger honung resten av ingredienserna. Några droppar ringblomma gör sammansättningen mer mättad, respektive effektivare.

Med avkok av nässla

Ett intressant faktum. Starkt avkok av nässla fungerar som ett färgämne och återställer ljusstyrka och färgmättnad till mörkt hår.

 • gelatin - 1 msk. l.
 • avkok av näsblad - 1 kopp;
 • schampo - 2 tsk;

Läkning gröt kommer att vara klar efter insisterande i 30 minuter och gelatin svullnad. Den appliceras på håret, inkuberas i ca 40 minuter, avlägsnas sedan med vatten vid rumstemperatur.

Med morotsjuice

I de klassiska instruktionerna för gelatinlaminering av hår (1 matsked gelatin och 3 msk kokt vatten) kan du göra små förändringar. Till exempel, använd morotjuice istället för vatten. Den här ingrediensen underbar och fuktar håret. Brunett och brunhårad morotsjuice kommer att ge en annan överraskning, och det kommer att göra hårets nyanser ljusare och rikare.

Med senap

För att få en lamineringsmask behöver du:

 • gelatin - 1 tsk;
 • vatten vid rumstemperatur;
 • färglös henna - 1 tsk;
 • kycklingblomma - 1 st.
 • torra senapsfrön - 1 tsk.

Proceduren för beredning av masken enligt klassisk teknik: de torra ingredienserna späds ut med vatten, blandas och upphettas i ett vattenbad.

Senap tar bort fett och skapar synlig volym på håret. Återkopplingen från användningen av denna mask är endast den mest positiva.

Äppelcidervinäger

Ägare av hår benägna att feta, kommer att uppskatta masken av sådana ingredienser:

 • 1 äggula;
 • äppelcidervinäger (citronsaft), utspädd med vatten, 3-4 msk. l.
 • gelatin - 1 msk.
 • schampo av hårtyp - 1st.l.

Observera äppelcidervinäger är den perfekta ingrediensen för att markera den ljusa nyansen av hår.

Med havsalt

Havsalt som en ingrediens i hårmaskor återställer håret och börjar processen med aktiv tillväxt. Det kommer också att torka huden och bli av med fett. Verkligen löser en mirakelbehandling många problem. Så, i vilken proportion är det nödvändigt att använda havsalt som en komponent i kompositionen för hemlaminering?

Till den klassiska metoden för laminering tillsätt 10 gram. havsalt. För bästa resultat rekommenderas att man sätter ett par droppar kosmetisk olja i blandningen. Den resulterande gröt lämnar i en halvtimme för att svälla. Applicera sedan på hår enligt traditionell teknik.

Med oljor

Stärka effekten av hemlaminering och medicinska eteriska oljor. De bästa som lägger till glans och närnar hår är citron, lavendel, ylang-ylang, eukalyptus, ros, jasmin, apelsin och rosmarinolja. I den färdiga gelatinblandningen tillsätt 3 droppar av denna ingrediens.

Vegetabiliska oljor kan påverka lamineringens prestanda. Bland de många oljekstrakter som presenteras i apotek rekommenderas trichologer att välja ett val till druvfrö, argan, olivolja, mandel och kokosnötolja. ¼ tesked olja i den färdiga gelatinkompositionen kommer att skapa en otrolig effekt på håret.

Hur ofta kan jag göra hemlaminering?

Sjukvårdens frekvens bestäms beroende på hårets tillstånd. Skönhetsindustrin är överens om att sådana förfaranden bör utföras högst 1 gång om 7 dagar i 2 månader.

Förvirra inte gelatinlaminering och gelatin hårmask. Det senare rekommenderas att göra mindre ofta, eftersom det består av aktiva komponenter som kan överbelasta hårbotten.

Effektens varaktighet

Effekten av denna procedur kan variera från en månad till två månader. Varaktigheten av resultatet av gelatinlaminering av hår påverkas också av frekvensen av tvätt och användning av hårtorkar, strykjärn, krullar och olika stylingprodukter hemma.

Användningen av UV-balmer, sulfatfria schampon och professionella vårdprodukter för laminerat hår förlänger varaktigheten av den mirakulösa produkten.

Experter tror att denna typ av hemlaminering är ett bra sätt att spara budgeten.

Svar från det rättvisa könet från hemvårdsprocedurer är bara positiva. Hår efter dem ser glänsande, voluminöst och starkt ut. Var inte rädd för att experimentera och skäm bort dig själv i din egen skönhetssalong!

Videoklipp: Vi laminat hår hemma

Lamination av hår hemma gelatin. De två bästa maskerna är:

Lamination av hår hemma med gelatin enligt populära recept:

Lamination av hårgelatin hemma

Lamination av hår med gelatin hemma är ett förfarande som gör att du kan få en hälsosam utseende på ditt hår: volym, jämnhet, silkighet. Ingredienser är tillgängliga och billiga, så det är möjligt att spara på att besöka salongen, men samtidigt se välskötta och "dyra".

Professionell hårlaminering

Först 1997 kom hårbelyst upp, uppfunnet av ett japanskt företag för produktion av professionell kosmetika för frisörer-färgämnen. Detta är en teknik för uthållig färgning utan oxidant, när håret längs hela längden framträder som i en film av pigment med extra vitaminiserade ingredienser. Vad gör det möjligt att inte förstöra keratinstrukturen och ger ett välvårdat utseende.

För att upprätthålla denna färgning utvecklade de en rad omsorgsfulla medel som förlänger effekten och håller färgen från att tvätta ut. Exakt har dessa salongverktyg blivit extremt efterfrågade i Ryssland och Rysslands talande länder.

Tjej med gelatin-laminerat hår

I väst är laminering utan färgning inte så populär. Eftersom det har en tillfällig inverkan, och professionella material som används av frisörer för denna tjänst är ganska dyra. Och till skillnad från keratinåtervinning är hårlaminering inte en medicinsk procedur, utan en kosmetisk procedur. Ändå tillåter professionell hårlaminering:

Förvara färg längre efter färgning.
Skydda mot atmosfäriska och konstgjorda faktorer: frost, ultraviolett strålning, effekterna av smog.
Ge glans och jämnhet till livlöst hår.
Tätningsdelade ändar, växa friska krullar.
Lägg till volym och tjocklek för att tunna på grund av förtjockning av hår.
Underlätta läggandet av styggt hår.

Procedurer, beroende på tillverkaren och typen av näringsgel, har olika namn: biolaminering, biocementering, enrobing, screening. Men principen är densamma för alla lödningsvågar och omsluter håret helt:

Cellulosa.
Silkeprotein.
Aminosyror Vete, Soja.
Artificiellt protein med vitaminer.
Biokomplex med tillsats av silikoner.

Resultatet är en ögonblicklig visuell effekt och skydd av skadat hår från ytterligare förstörelse, skydd mot yttre faktorer. Dessutom behålls naturlig fukt inne i håraxeln, färgen är fast, elasticiteten ökar och glans och jämnhet uppträder.

Salongliknande hårlaminering hemma görs med hjälp av näringsformuleringar med gelatin och agar-agar. Båda ämnena ger en gelliknande massa och ger håret en skyddande andningsfilm, som liknar professionella produkter.

Lamination av hår med gelatin hemma utomlands kallas "rysk lamination".

Användningen av gelatin i kosmetologi

Agar-agar är ett extrakt från alger, därför är förtjockningsmedel i det cellulosa, en linjär polysackarid. Gelatin består av denaturerat kollagen av animaliskt ursprung. Därför, trots strukturen som förändras av hydrolys och tillräckligt stora kollagenmolekyler, är den närmare hårets naturliga sammansättning, vilket är 60% protein.

Gelatin innehåller:

Mindre mängder kolhydrater, fetter, stärkelse och aska.
I 100 g gelatinöst pulver - 0,7 gr. kalcium 0,3 gr. fosfor, 0,011 gr. natrium, 0,08 gr. magnesium, 0,002 g. järn.
85-90% av proteinerna. Aminosyror: glycin, hydroxiprolin, alanin, prolin, taurin, glutaminsyra, asparaginsyra.

Aminosyror, som verkar externt, fyller på strukturen hos skadat hår, fuktar håret och bär ytterligare ämnen i håraxeln. Tack vare regleringen av ämnesomsättningen stärks håret. Speciellt fördelaktiga effekter av aminosyror på färgade lockar, de gör dem elastiska och håller permanent färg.

Rödhårig tjej med laminerat hår

Glycin hjälper till att uppnå mjukhet och jämnhet. Arginin återställer hårets inre struktur, liksom kalcium. Taurin stimulerar tillväxt, prolin aktiverar metaboliska processer som stärker hår. Fosfor behövs för att eliminera fragilitet och förbättra pigmentering, dvs färg ljusstyrka.

Naturligtvis ändras kollagenet i gelatin (det kan jämföras med ett rått och kokt ägg), och det är omöjligt att säga att det är extremt genomsyrad av "nyttan" av håret. Men det kan helt "leverera" näringsämnen genom att fylla keratin vågar och omsluta dem med en skyddande mantel.

Gelatin som livsmedelstillsats kallas E-441. Dess användning inuti - ökar produktionen av hyaluronsyra genom kroppen.

Gelatin används ofta i kosmetologi på grund av följande egenskaper:

Det bildar ett mjukgörande, andningsbart kollagenskikt på hår och hud, vilket upprätthåller en fuktbalans.
Förlänger effekten av kosmetiska komponenter: oljor, närande, fuktgivande och vitaminformuleringar, extrakt.

Fördelarna med gelatin för hår är bevisade av många positiva recensioner. Och även om recepten av gelatinmaskor existerade långt före utseendet på en fashionabel salongprocedur såg utbrett berömmelse relativt nyligen, tack vare videon som publicerades på Internet.

Recept för laminering av hårgelatin hemma

Hemlagad laminatgelatin lämplig för alla typer av hår. Ägare av tunna och skadade lockar skriver i recensionerna att håret blir "livligare" och mer voluminöst och splittändarna är mindre märkbara. Ibland finns det negativa svar på överdriven fluffighet, som lätt kan avlägsnas med vårdprodukter som innehåller silikon. Låt oss berätta några recept för masker för laminering av hår med gelatin steg för steg hemma.

Det klassiska receptet på laminering med gelatin är lätt att förbereda. För medelstort hår: Häll 2 matskedar av omedelbar gelatin med 6 skedar ljummet kokt vatten och rör om. Låt stå i 15-20 minuter. Det är viktigt att den resulterande lösningen inte har klumpar, som då är svåra att kamma ut.

För att bli av med blodproppar rekommenderas att värma blandningen i ett vattenbad (eller i en mikrovågsugn) tills den är fullständigt upplöst eller filtrerad. I den beredda gelatinösa substansen matas 1,5 msk. l. Silikonfri grooming hårmask som du använder hela tiden. Det ska göra en krämig konsistens.

Om du inte håller andelen, torkar håret från alltför stora gelatinösa effekter och kan börja bryta av eller intensivt stratifiera i ändarna. Om du lägger till för mycket färdigställd inköpsmask, kommer du inte att få effekten av laminering, gelatin tvättas bara av.

Flickan utför proceduren av lamineringshår hemma

Hur man gör hemlaminering

Recept för gelatinlamination av hår hemma är varierade, men det är värt att veta om viktiga nyanser av förfarandet. Förutom att tiden förbereder en blandning av gelatin, måste du välja minst 60 minuter för korrekt hemlamination. Preliminärt, inom några timmar, bör ett allergitest utföras (bakom örat eller i armens skur).

Tvätta håret med vanlig schampo innan du applicerar laminatsammansättningen. Applicera ett luftkonditioneringsapparat som innehåller silikon är inte värt det, eftersom det släpper ut naglarna, men vi behöver dem att vara öppna för lamineringsföreningen. Men du kan applicera ett terapeutiskt serum, vars effekt kommer att öka som ett resultat av laminering. Ibland rekommenderas att tillsätta utspädd gelatin direkt till schampon (i samma proportion som i den klassiska masken). Effekten av laminering förbättras genom dubbel användning av gelatin: vid tvätt och vid applicering av en mask.
Torka sedan lite håret och blötlägg det med en handduk. Fuktighet är nödvändig för att öppna och rengöra keratinvågar på hår från andra vårdmedel. Detta kommer att bidra till en bättre penetrering i gelatinblandningens struktur.
För att du ska kunna göra en hemlaminering, bör du försiktigt applicera en mask på de underdressade trådarna och dra tillbaka 3-4 cm från hårbotten. Detta är viktigt eftersom proteinet kan orsaka klåda på grund av störningar i talgkörtlarna och follikelns respiration.
Wrap ditt huvud, varma med en hårtork. Håll ca 40 min.
Skölj utan schampo, kallt vatten. Applicera en balsam specifikt - inte krävs, men inte förbjuden. Det kan göra krullarna för tunga.

På laminerat hår är inte så läskigt att göra styling

Lamination med gelatin har få kontraindikationer. Du kan göra det 2-3 gånger i månaden. Denna procedur har inte en kumulativ effekt, men det övergripande tillståndet hos krullarna förbättras. Du borde ta pauser under vilka du kan prova andra masker, till exempel med olivolja.

Det finns en metod för laminering av hår hemma med upphettningen av järnsträngarna belagda med gelatinös komposition och omslagen i folieremsor. Det kallas ibland "rätt" hemlaminering, i motsats till den första metoden, som i själva verket är en mask med gelatin. Termiska effekter kan dock påverka hårets tillstånd, särskilt skadade. Därför rekommenderar vi inte att öva varianten med värmning med krulljärn.

Varianter av masker baserade på gelatin

För att förbättra eller förflytta effekten på en lösning på ett specifikt problem kan du komplettera det beprövade receptet på en gelatinbaserad laminationsmask med andra komponenter.

Byt ut vatten med en varm infusion av linfrön och humlekål, 50:50. Faktum är att sköljning används i folkrecept för att ge volym, glans och jämnhet till håret. Tillsammans med gelatin och butiksmask kommer detta verktyg att ge en "wow-effekt". Sug och buljong andra örter: burdock, nässla, kamille. Och till och med grönt te. Det finns positiva recensioner om att använda kojölk och kokos i stället för vatten.

Dessutom kommer tillsats av flytande vitaminer från kapslar som säljs på apoteket: A, E och C, samt ett gel-extrakt av aloe vera, att möjliggöra vitaminisering av hemmet för laminering.

Olika komponenter kan sättas till den gelatinbaserade laminkompositionen.

För torrt hår rekommenderas det också att lägga till:

Slagen äggula.
Med.
Vegetabiliska fettoljor: mandel, olivolja, ricinus.
Eteriska oljor: rosmarin, salvia, ylang-ylang.

Äggula är ofta en del av hårmaskor.

För oljiga krulor införs följande gelatinösa lamineringsblandning:

Citronsaft eller äppeläger.
Vispad ägg
Med.
Gruel från färglös henna.
Olja av Hypericum, hasselnöt, risfrön, olivolja.
Essentiell olja av tall, cederträ, kajaputa, bergamot, pepparmynta.

Olika essentiella oljor kan tillsättas till den gelatinösa laminatföreningen.

Hjälpkomponenterna matar hår och effekten sträcker sig i tid: kollagen absorberar dem i sig och kommer gradvis att "ge" sitt hår till nästa tvätt.

Resultat: foto "före" och "efter" hårlaminering med gelatin hemma

Som vi skrev ovan är hårlamineringens resultat jämnhet och elasticitet hos håret. Titta på bilderna "före" och "efter" hårlaminering med gelatin i huset. förutsättningar att veta vilket resultat du borde ha.

Laminering hårgelatin brunett "före" och "efter"

Laminerad gelatin hår blondin "före" och "efter"

Kontraindikationer och skada på hemlaminering med gelatin

Innan laminering med gelatin hemma ska du objektivt bedöma hårets tillstånd. Om håret faller ut, det är klåda, sår, överdriven fettighet med mjäll, bör du först läka håret. Likväl botar inte hemlaminering, men ger i högre grad en visuell effekt.

Efter frisättning av keratinskalor från gelatinfyllmedel kan krillläget i vissa fall försämras. De försvagade nagelpartiklarna i delade ändar tvättas av med kompositionen, vilket gör dem tunnare ännu mer. Det innebär att masker med gelatin inte helt kan ersätta den återställande vården för alltför hårt skadat hår. Eventuella problem med hårbotten är också kontraindicerade.

Skador på hemlaminering med gelatin förekommer ibland om håret är naturligt tjockt och tjockt eller har försvagade folliklar. Närvaron av en viktfilm provocerar en belastning på hårsäckarna. På grund av detta börjar håren falla ut.

Skalet täcker håret, även om det behåller sin naturliga fuktighet, men tillåter inte att det suger upp fukt från utsidan. Därför finns det en möjlighet att bryta mot cellulär metabolism.

Tunna och sällsynta lockar efter laminering hemma kan ha en fet och snygg look med en oljig glans, i stället för den förväntade volymen och glansen. En perm på grund av laminering är ofta deformerad.

Ändå är effekten av hemlaminering med gelatin ofta positiv, vilket framgår av många recensioner och videoklipp från dem som har provat proceduren på sitt eget hår. Och nu vet du allt om hur man laminerar hår med gelatin hemma!Nästa Artikel
Betyg av effektiva vitaminer för hår