Vi utför hårlaminering hemma utan gelatin


Idag blir laminering av hår hemma alltmer populär. Den mest populära ingrediensen som ingår i salongredskapets sammansättning är gelatin. Mycket har skrivits och sagt om den här metoden, så vår uppgift är att överväga andra metoder. Vi kommer att prata om oljelaminering, olika masker, vi kommer att ge användbara tips om deras användning.

Oljelaminering utan gelatin

Laminering av hår med gelatin är ett mycket populärt förfarande och det är demonterat i en separat artikel, och nu kommer vi att överväga användningen av oljor.

Varje kvinna använder olika oljor i hennes hårvård. Varför inte laminering med deras användning? Oljor bryr sig om håret, närmar dem, gör krullarna vackra, glänsande.

Förfarandet för hemoljaminering består i grundlig rengöring av hårbotten, lockningar, applicering av den beredda kompositionen, håller den på strängarna. Effekten av ett sådant förfarande överstiger alla förväntningar. Curls är släta, släta, glänsande, flytande.

Resultatet av förfarandet är inte sämre än salongen. Efter att ha gjort det en gång hemma måste du upprepa det igen.

Hemoljamineringsprocedur

Att göra ett eget lamineringshår är ganska enkelt. Detta kräver inte speciella färdigheter eller enheter.

Överväg proceduren för att utföra proceduren:

 1. Först måste du ånga i hårbotten: så laminatföreningen tränger in bättre. För att göra alla porerna öppna, linda huvudet med en handduk i 3-5 minuter. Upprepa åtgärden 2-5 gånger.
 2. Värm blandningen något i ett vattenbad, låt det svalna något.
 3. Välj en avskiljning, separera sedan strängarna från varje sida och försiktigt applicera olja på dem.
 4. Massera hårbotten så att produkten absorberas bättre, penetreras till hårrötterna.
 5. Olja bör hållas på huvudet ungefär 1,5-2 timmar, du kan lämna för natten.
 6. Vid slutstadiet sköljer du håret med ditt vanliga schampo, applicerar en balsam balsam eller en mask.
 7. Tvätta huvudet igen, torka dina lockar.

Som du kan se är proceduren för hemlaminering med oljor inte alls komplicerad.

Mandelsmör

Mandelolja ligger på första platsen av fuktgivande produkter och ger näring till håret. Den kämpar för splittrade ändar, spröda, svaga strängar och ger dem vital vitalitet. Denna lösning är mest relevant på sommaren, när håret är övertorkat, utsätts för ultraviolett strålning, damm och gaser.

För en sådan mask, blanda i en tesked mandelolja, aprikoskärnolja, tre matskedar vatten. Efter det gäller på hörlurar, följ instruktionerna ovan.

Sheasmör

Sheasmör eller sheasmör är också en oumbärlig hjälpare av någon skönhet. Den är lämplig för vård av hela kroppen, inklusive hår. Frisyren blir mjuk, fuktad, oljebeskydd, återställer trådarna.

För laminering på detta sätt, blanda oljan:

 • Shi - 30 ml;
 • oraffinerad olivolja - 15 ml;
 • ett par droppar av din favorit nödvändig;
 • 10 ml vitamin E:

Sheasmör smältas i en mikrovågsugn, varefter det ska piskas till ett tillstånd av grädde. Sedan tillsätt resten av ingredienserna, blanda väl. Lamineringsföreningen är klar för användning.

Kakaosmör

Kakaosmör är ett utmärkt botemedel mot bräcklighet, torrhet, skador på krullar.

För att förbereda lamineringsmasken, ta följande oljor:

 • 30 ml kakao;
 • 10 ml druvutsäde;
 • 15 ml havtorn.

Observera att kakaosmör är vanligtvis svårt, så det smälter först i ett vattenbad.

Castorolja

Castorolja är mycket användbar för hår: håret växer snabbare, blir hydratiserat, keratin produceras mer aktivt i hårfollikeln.

För att utföra laminering med detta ämne, räcker det att blanda 15 ml avokado, ricinolja, olivolja, 10 ml honung, 3-5 droppar vitaminer A, E. Blanda allt tills det är enhetligt, masken är klar.

Kokosolja

Detta verktyg har också en regenererande, fuktgivande effekt på håret.

För att framställa lamineringskompositionen ta:

 • 30 ml kokosnöt;
 • 3 droppar lavendeloljor;
 • 45 ml vatten.

Blanda alla ingredienser, förvarma dem i ett vattenbad.

Foto före och efter

Användbara tips

Efter våra små tips kan du enkelt utföra lamineringen av hår hemma, för att uppnå ett resultat som inte är sämre än salongen:

 • Skäm bort dig själv med sådana masker ska vara 1-2 gånger i veckan.
 • För masker, använd naturliga oljor, helst oraffinerade.
 • För bästa möjliga penetration av pengar behöver du värma ditt huvud så gott du kan.

Var uppmärksam! Om du är intresserad av laminering med professionella produkter, läs sedan artiklarna:

Laminering av hemmasker

För skapandet av lamineringsmedel hemma är de produkter som är bekanta för varje perfekt passande, och varje hemmafru kommer definitivt att ha en. Låt oss titta på några av dem.

Äggsmask

Ägg är en unik naturlig produkt som är extremt användbar för din frisyr. Protein innehåller ämnen som är byggnadselement för lockar, äggulan är rik på mättade fettsyror som ger näring och fuktar håraxeln.

Göra lamineringsmasker på grundval av ägg, du kommer att uppnå följande effekt: spara strängar från gallring, gör dem smidiga, mjuka, närma krullar med vitamin B.

Äggsmask är lämplig för absolut alla, det är lätt att förbereda och använda.

 1. Blanda torrt senapspulver med det råa ägget tills det är gräddigt.
 2. Först bryta ägget, skaka det, sätt sedan gradvis på pulvret.
 3. Masken ska gnidas in i strängarna, kamma sedan krullarna med en kam med fina tänder.
 4. Sätt på ett duschlock, rulla upp håret med en handduk.
 5. Håll denna mask på 40-60 minuter, skölj sedan med rent vatten.

Rådet. Det är bättre att inte använda schampo, eftersom proteinet i ägget ska skapa en skyddande film på ytan av strängarna. Tack vare samma krökningar släpas.

Kefir mask

Mejeriprodukter är mycket användbara inte bara för näring, men också för beredning av olika kosmetika. Kefir masker skapar ett skyddande skikt på hårytan, vilket eliminerar sköra, torra, svaga strängar.

Men de kefirbaserade maskerna har en nackdel: de tvättar färgpigmentet från krullarna, så de rekommenderas inte att användas på färgat hår.

Effekten av kefir mask är att skydda, närma krullar, hårbotten behandling, skydda mot förekomst av svamp. En sådan laminering kommer att ligga i ca 3-4 veckor. Dessutom är masken billig, tillgänglig för alla.

För en sådan mask behöver du:

 • en tesked honung;
 • yoghurt;
 • 2-3 matskedar oljaolja.

Mängden kefir beror på hårets längd. Blanda varm kefir med övriga komponenter, blanda allt grundligt. Efter applicering sätter vi omedelbart på en keps, väntar 40-60 minuter, tvätta allt bort med shampoo.

Rådet. Kefir-masken visar sig vara ganska flytande, applicera den med bättre körrörelser.

Majonnäslaminering mask

Detta recept är lämpligt för ägare av torra trådar. På fet hår kan effekten inte vara vad som förväntades. Glutinösa fetter leder till motsatt resultat, strängar kommer att verka oljiga.

Majonnäs för masken används hemlagad, bestående av naturliga, användbara komponenter. Efter sådan laminering kommer du att uppnå absolut fukt, näring av strängarna, mättnad av dem med E-vitamin, förhindra utseende av mjäll.

För masker använder:

 • citronsaft;
 • ägg;
 • olivolja och klyftaolja;
 • salt;
 • socker.

Matlagningstekniken är densamma som vanlig hemlagad majonnäs. Applicera masken på alla lock, inklusive rötterna, håll huvudet i 1,5-2 timmar. Tvätta sedan håret på vanligt sätt.

Laminering av hår gör ditt hår vackert, glänsande, välskött. Det är inte nödvändigt att gå till frisören, betala en snygg summa. Oöverträffad hårskön kan enkelt, speciella färdigheter, kostnader för att uppnå hemma.

Lamination av hår hemma utan gelatin steg för steg

Efter att ha besökt frisören ser frisyren alltid på sig attraktiva. Håret präglas av glans, pomp och skönhet. De blir släta, en frisyrs geometri spåras tydligt. För att uppnå denna effekt applicerar mästaren speciella produkter på hela ytan av håret.

Efter hårets första tvättning blir håret igen olydigt och tråkigt. Lamination hjälper till att göra håret riktigt friskt och attraktivt. Proceduren utförs både på salongen och hemma.

Vad är ett hemlamineringshår?

På håret orsakar speciella masker som har en lamineringsegenskaper. Vågarna på varje håraxel är anslutna, en tunn film bildas runt håret. Filmen släpper och räter ut håret.

Krullarna blir motståndskraftiga mot yttre påverkan: Hårdvarnens höga temperatur, curling, väderfenomen, UV-strålar.

Skillnaden i hårets struktur utan laminering och efter laminering av håret. Curls blir smidiga och felfria.

Maskens näringsämnen förblir alltid inuti håraxeln. Lamination är ett sätt att läka håret.

Masker för laminering framställs av honung, ägg, vegetabiliska oljor, gelatin. Gelatinösa masker är svåra att förbereda och svåra att spola. Frisörer rekommenderas att utföra proceduren utan det.

För att uppnå effekten av glasering, färgning av hår, använd henna. Om det inte finns tid att göra masker, få professionella komplex: "Keraplastic", "Sebastian Professional", "Lebel".

Fördelar och nackdelar med laminering hår hemma

Laminering syftar till att förbättra hårkvaliteten, vilket ger en slät, fluffig frisyr, men innan du applicerar masken måste du noggrant analysera allt.

Lamination av hår hemma utan gelatin

Var uppmärksam! Experter rekommenderar inte laminering av hår hemma utan gelatin, om de är skadade och försvagade.

Det är nödvändigt att genomföra ett antal åtgärder för att återställa hårets axelstruktur, stärka folliklarna och förbättra hårbotten. Hårpärlor kommer inte att bibehålla vägt hår och kommer att falla ut.

Hur man korrekt utför laminering hemma

För proceduren är det nödvändigt att förbereda: mild schampo och rengöringsmedel med mer aktiva substanser, balsam, spray för lätt kamning av hår, laminationsblandning, vegetabiliskt avkok med ättika, folie, järn, badlock.

Steg-för-steg instruktion för hårlaminering hemma:

 1. Tvätta håret med ett djupt rengörande schampo.
 2. Torra lockar. Hårtork inte att använda. Det är nog att våta håret med en handduk.
 3. Spraya håret för att göra det lättare att kamma. Luftkonditionering på detta stadium används inte.
 4. Dela håret i separata lockar.
 5. Applicera den beredda kompositionen med hand eller med en borste på varje krull.
 6. Wrap varje krull i folie.
 7. Håll ett varmt stryk på den behandlade ytan.
 8. Sätt håret under locket.
 9. Hemma, lagring av hår utan gelatin varar 30-40 minuter. På professionella komplex anges procedurtiden i instruktionerna.
 10. Frigör håret från folien.
 11. Tvätta håret med ett mildt schampo med balsam eller balsam. Vatten ska inte vara varmt. Lätt varmt vatten ska användas.
 12. Skölj håret med avkok av ättika. Verktyget fixar lamineringen.
 13. Låt håret torka. Första gången efter proceduren rekommenderas inte att använda en hårtork.

För att få en snabb effekt av hårlaminering hemma utan gelatin, använd verktyg för uttryckliga procedurer: Sprayer "Teana", "Markel".

Effekten är anständig, men kommer att vara till den första tvätten av huvudet.

Viktigt att veta! Efter laminering rekommenderas det inte att tvätta håret i 3 dagar. Vid styling av hår från strykning, hårtork och medel för att fixera håret avstå. En gång vart 10 dagar är det nödvändigt att göra närande masker. För kamning, använd kamar eller borstar av naturmaterial.

Lamination av hår hemma utan gelatin. Recept recept

Sammansättningen av de flesta blandningar för hårlaminering innefattar gelatin: substansen innehåller en stor mängd kollagen. Experter indikerar att filmen på håret, som bildar gelatin, lätt rör sig bort från håraxeln och tvättas snabbt.

Lamination av hår hemma utan gelatin gjord med ägg, kefir, honung, kokosmjölk.

Dessa ingredienser ersätter gelatin. Förbereda blandningen med traditionella recept.

Grunden är honung: du behöver 1 tsk. Produkten upphettas i ett vattenbad till ett flytande tillstånd. Lägg i ägg och ricinolja i honung, 1 msk. l.

Blandningen omröres och lämnas på en kall plats tills den är tjock. Om du lägger till kalendula och eukalyptusolja i din mask, blir det mer mättat. Den totala mängden olja bör inte överstiga 1 msk. l.

Kefir bas: för en blandning av 4 msk. l. Kefir blandas med ägg och majonnäs: 2 msk. l. Om masken visade sig vara flytande, tillsattes stärkelse till den.

När laminering hår hemma utan gelatin använder vitaminformuleringar för masken. Blanda lika mycket oljor: ricin, burdock, lin.

Totalt 1 ssk. l. En flaska retinolacetat och innehållet i 1 kapsel alfa-tokoferolacetat sättes till blandningen: läkemedlet är känt som vitamin "E". Vitaminsammansättning bearbetar hårfolliklar och lockar.

Afrikanskt recept hårlaminering hemma

Mjölk tas som grund för en afrikansk blandning av hårlaminering hemma utan gelatin.

Använd ½ msk. kokosnöt eller fettköttmjölk. Varm men inte varm mjölk blandas med limejuice: ½ citrusfrukter. Blandningen mättas med 20 g solrosolja. Stärkelse används som förtjockningsmedel.

Alla ingredienser blandas i en skål så att det inte finns några klumpar. Masken lämnas i en skål vid rumstemperatur i 1 h, så att den tjocknar. Receptet blir mer mättat och resultatet blir mer effektivt om du lägger till lite honung i blandningen.

Indisk recept hårlaminering hemma

För framställning av hårlamineringsprodukter enligt det indiska receptet används både ko och kokosmjölk.

Fyllmedlet är en banan. I en blandare hällde 1 msk. kokosnöt och ½ msk. komjölk. Lägg till den finhackade banan. Mättad blandning ½ msk. honung.

Ingredienserna maldes i en mixer till en homogen uppslamning. Spänn blandningen genom en sikta. Masken appliceras på obehandlat torrt hår. Ställ upp till 2 timmar. Efter tiden tvättas masken av. Håret sköljdes. Hårtork och strykning används inte.

Lamination av hår med en lösning av humle och linfrön

Hopavkok används som ett bakteriedödande och antisvampmedel. Sköljning av hår med avkok hjälper till att stärka dem. Hoppmasker appliceras i hårbotten för att lugna huden och eliminera mjäll.

Linfrön normaliserar metaboliska processer i huden, skyddar hår från yttre påverkan.

För laminering använd följande recept:

 • 10 hoppkeglar och 3 msk. l. linfrön;
 • keglar gnider händer, frön krossas i en mixer;
 • Häll ingredienserna i varmt vatten, ½ l;
 • bringa buljongen till beredskap i ett vattenbad: inkuberat i 30 minuter;
 • avkok kyles naturligt och filtreras.

Skölj håret i 5 minuter. Torka utan hårtork. Om i halva buljong tillsätt 1 msk. l. stärkelse, blir blandningen tjock.

Det appliceras på håret, inslaget med plast, sätts på ett lock, tål masken i 30 minuter. Hårtvätt med ett mildt schampo med balsam. Skölj resterande avkok.

Laminering hårmask med ett ägg

Äggula innehåller mycket näringsämnen som kommer att mätta håret med mineraler och vitaminer.

Lamination av hår hemma utan gelatin kan utföras med receptkomposition med ett ägg

Protein bildar en glänsande film runt håraxeln. För masker använd 1 ägg. Den blandas med 100 g senapspulver och 10 g burdock eller ricinolja.

För äggblandning är det tillåtet att använda en äggula. Den kombineras med citronsaft och barnschampo: ta 0,5 st. ingredienser. Masken hålls i 50 minuter.

Lamination av hår hemma - resultat

Lamination gör för vilken hårlängd som helst. Efter proceduren blir långt hår lydigt, smidigt och elastiskt. De faller på axlarna och flödar med varje sväng av huvudet. Det är inte nödvändigt att räta dem dagligen med curling och skadar hårsaxelns struktur.

Krullar av lockigt hår ser mer imponerande ut. Krullarna räker inte helt ut.

Håret samlas i stora ringar. Om det finns ett behov av att räta ut ett lockigt hår, upprepas proceduren efter 2 veckor.

Lamination av hår hemma utan gelatin ger samma bra resultat som i skönhetssalongen. Det är bara viktigt att göra allt enligt reglerna.

Lamineringen gäller inte för hälsovård, men mineraler, kollagen och vitaminer kompletterar hårskalans tunna ytor. En skyddande film täcker näringsämnena och lämnar dem inuti håret.

Det är viktigt att komma ihåg! En gång var sjätte månad är det nödvändigt att avstå från laminering. Håret måste vara mättat med syre. Experter rekommenderar en paus på 1-2 månader.

Laminering kräver inte mycket tid. Förfarandet är enkelt att utföra hemma utan hjälp av en mästare.

Efter laminering behöver frisyren inte läggas varje dag. Det kommer alltid att vara attraktivt, du behöver bara kamma håret och forma det med dina händer.

Videoklipp om hårlaminering hemma utan gelatin

Hur man laminerar hår utan gelatin

Hemlagad hårlaminering i den här videon:

Recept för laminering utan gelatin (COCONUTOLJE, KOKONUTMÄLK, HONNE, YOLK):

Recept hårmaskor för laminering

Vi flickor drömmer alltid om silkeslätt, slätt, lättsamt och välskött hår. Du kan uppnå önskad genomlaminering. Idag är det ett av de mest populära förfarandena i skönhetssalonger. Förvånansvärt är det också enkelt att göra det hemma. Effekten kan inte särskiljas, men slår nästan inte på fickan.

Gelatin - nummer ett botemedel

Den mest populära produkten med en lamineringseffekt, som är lätt att göra hemma, är en gelatinmask. Som namnet antyder görs det på basis av regelbunden matgelatin. Du behöver bara tre produkter:

 • Gelatinförpackning (för genomsnittlig hårlängd);
 • Varmvatten - 3 msk. L.;
 • Eventuell balsam - sköljning.

Varför är gelatin så populärt när det appliceras på hår? Svaret är enkelt: det är en naturlig proteinprodukt av animaliskt ursprung som penetrerar inuti, bildar en skyddande film på håret.

Tack vare gelatinhår blir det elastiskt, elastiskt och glänsande.

Ta förpackningen av gelatin, häll innehållet i en djup panna. Häll sedan hett vatten, blanda noggrant. Vi gör detta så att kristallerna löser upp och inga klumpar bildar sig.

Om det är illa att blanda gelatin, kommer de bildade klumparna att förbli på håret och göra det svårt att kamma.

Blandningen ska vara homogen och tjock. Därefter lägger vi en balsam till den resulterande produkten och applicerar vår mask på rent, fuktigt hår som vi tidigare har tvättat med vanligt schampo.

Låt inte gelatin tjockna. Det är bättre att tvätta håret först och fortsätt sedan med att göra massan.

Efter applicering sätter vi en hatt eller en påse över huvudet, lindar en handduk över den och låt våra undvikande medel suga. Det tar ungefär 30-40 minuter. Därefter tvättar du håret först med varmt vatten och kyler sedan. Torka det.

Upprepa proceduren rekommenderas inte mer än 1 gång per vecka.

Men som med något verktyg har denna mask dess fördelar och nackdelar. Tänk på dem.

fördelar

 • Håret blir tjockare, en känsla av volym.
 • Split ends försvinner. Dina krullar är inte längre spröda.
 • För flickor vars krullar dras är denna mask en riktig frälsning.
 • Lämplig för färgade, blekta, melirovannyh, tunna, spröda, lockiga och splittrade ändar.

brister

 • Det är nödvändigt att tvätta håret ordentligt så att inga klumpar kvarstår på dem.
 • Det ska inte appliceras på rötterna, eftersom masken väger håret och volymen kommer att försvinna. Det är bättre att dra sig tillbaka 2-3 cm från rötterna.
 • Om du är allergisk mot gelatin är masken bäst att inte använda. I andra fall finns inga kontraindikationer.

Ägg och senap

Detta är förmodligen den enklaste och prisvärda masken med den effekt vi behöver. Dessutom är det mycket användbart, tack för det här ägget, och passar alla typer av hår.

Du behöver bara två produkter:

Observera att det är användbart och äggulan, som innehåller ämnen som ger näring och hydratisering av hår och protein, som fungerar som ett utmärkt byggmaterial för ditt hår.

Smash ett rå ägg i en liten skål och sedan gradvis häll torr senap i den, rör omedelbart tills massan blir tjock grädde. Efter att ha uppnått detta resultat, applicera den resulterande produkten på vått rent hår, vilket hjälper dig att fördela det över hela längden av håret med en tjock kam. Då ska du lägga en hatt eller en påse på huvudet, linda en handduk över den och så vidare i 40-60 minuter. Skölj sedan med kallt vatten utan schampo.

En bra bonus: masken hjälper till att eliminera håravfall.

Kontraindikationer:

 • Allergier är möjliga, så gör först ett känslighetsprov: Applicera en liten blandning på din handled i 15 minuter, om irritation inte uppstår - använd gärna en mask. Under själva förfarandet, styras av dina känslor. Brännskador - spola före tid.
 • Det är nödvändigt att applicera en massa på fet hår för hela hårets längd, på torrt hår - bara på rötterna.

Kefir att hjälpa till

För denna lamineringsmask från improviserade medel behöver du:

Kefir - ett unikt verktyg. Den är idealisk för fettigt hår. Tack vare honom blir de inte så snabbt blivit feta. Dessutom skyddar det perfekt lösa håret.

Det är oundvikligt att säga att kefir, går in i masksammansättningen, tar bort mjäll, accelererar hårväxten och stoppar förlusten? Så kefir hjälper dig verkligen!

Vi tar alla komponenter i vår mask, blanda dem noggrant i en djup skål med en visp och applicera sedan på fuktigt hår. Vi lägger en plastpåse, en handduk eller en varm hatt på huvudet och väntar på en halvtimme, och tvätta sedan allt med varmt vatten. Som ett resultat får vi glänsande, elastiskt hår med en mask som inte har kontraindikationer!

Hår före proceduren är inte tvättbart!

I frisörer är laminering inte ett billigt nöje. Men nu känner du till några recept, som med slutresultatet inte på något sätt är sämre än professionella verktyg, och är billigare i pris tre gånger. Och då är en naturlig produkt alltid bättre än någonsin den dyraste och "ofarliga" kemi. Så använd och låt ditt hår vara vackert!

Mask för lamineringshår - vilket är bättre?

Hur vill du ha ett tjockt, lyxigt hår som bokstavligen lyser i solen. Men hur svårt är det att behålla det i detta tillstånd! Negativa externa och interna faktorer påverkar varje dag det destruktivt. En noggrann vård och restaurering är inte alltid tillräckligt med tid och pengar. Masken för laminering av hår hjälper till att rädda situationen och snabbt förbättra utseendet.

Vad är laminering

Laminat, per definition, är en slät film som täcker någon yta. Det kan skapas, inklusive på håret, både i salongen och hemma. hon:

 • justerar ytan på kutiklet;
 • släpper håret
 • ger den en blank glans
 • håller fukt och näringsämnen inuti;
 • förtjockar och stärker håret.

Beroende på hur lamineringen utförs och hur mycket korrekt hårvård som tillhandahålls hemma kan effekten av proceduren variera från 2-3 veckor till 1-2 månader.

Fördelar och nackdelar

Den största fördelen med laminering är förmågan att snabbt ge ett vackert hår till ett livlöst hår. Hennes färg är uppdaterad, ytterligare volym visas, kamning och styling är mycket enklare. Därför blir salongprocedurer allt populärare varje dag.

Men de har gott om minus:

 • högt pris - från flera tiotals till flera hundra dollar i kabinen;
 • aggressiv komposition - den har många kemiska komponenter som kan ge upphov till irritation och allergisk reaktion.
 • kortlivat resultat - även med perfekt omsorg, varar det inte längre än två månader.

Om kompositionen appliceras felaktigt eller på för torrt och skadat hår kan detta provocera deras ökade skörhet och förlust.

Dessutom är laminering inte en medicinsk procedur. Det är bara en tillfällig lösning på problemet. Samtidigt är det svårt att behandla hår eftersom användbara ämnen från masker och andra kosmetika inte tränger igenom laminatet.

Typer av masker

Eftersom professionell laminering inte är tillgänglig för alla idag, särskilt för långt tjockt hår, började många kvinnor föredra att laminera hårmaskor. Naturligtvis är resultatet av deras användning svårt att jämföra med salongprocedurer, men med regelbunden användning kan de visuellt förbättra hårets utseende avsevärt.

butik

Det enklaste sättet att köpa en mask med en lamineringseffekt i butikerna. De är rimliga priser och de är mycket lätta att använda. Idag erbjuds sådana produkter av många kända tillverkare. De första platserna i konsumentbetyg är:

Användning av professionella lamineringssatser hemma rekommenderas inte. Först av allt är deras pris för högt. Men viktigast av allt, om de används felaktigt, kommer de att göra mer skada än bra.

hushåll

Supporters av alla naturliga produkter föredrar hemlagade laminationsformuleringar gjorda på basis av ätlig gelatin. Det är dess egenskaper att skapa den tunnaste filmen på håret som tillåter att använda den för sådana ändamål. För detta förbereda basen. Gelatin späds ut med mjölk eller rent vatten i ett förhållande av 1: 3 och upphettas i ett vattenbad tills kristallerna är fullständigt upplösta.

Därefter späds blandningen med samma mängd som helst balsam och appliceras på rent, torrt hår (steg 1-2 cm från rötterna). De lägger en cellofan duschlock på håret, värma dem väl med en handduk och lämna dem i 30-60 minuter.

Det är viktigt att masken inte torkar helt. Skölj sedan försiktigt med varmt vatten och slutligen skölj huvudet med kallt vatten.

För att förbättra den terapeutiska effekten kan du mata in andra ingredienser i gelatinbasen istället för balm:

 • Äggula - det har ett högt näringsvärde, så det kommer att vara mycket användbart för svagt, tunt, skört, torrt hår.
 • Kefir - innehåller mjölksyra, som något ljusar och perfekt fuktar håret.
 • Mjölk - den används för utspädning av gelatin, och för mycket torrt hår kan du ta 10% grädde.
 • Castorolja är nödvändig för kraftigt skadat, kraftigt växande hår, eftersom det perfekt återställer sin struktur.
 • Vitaminer - det enklaste sättet att klämma i masken två eller tre injektionsflaskor av läkemedlet "AEVIT".

För att stärka rötterna och tillsätt extra volym till basblandningen, kan du lägga till förblandad: en tesked senapspulver, färglös henna, honung och en äggula. Denna mask kan appliceras endast med intakt hårbotten och håller inte mer än 20-30 minuter. Men det stimulerar den subkutana blodcirkulationen och ökar hårväxten.

En annan närande mask med effekten av hårlaminering bereds utan gelatin alls. Hennes recept innehåller: en halv kopp kefir, ett rå ägg, två matskedar majonnäs, en liten bördolja. Det är speciellt användbart för fet och kombinationshår, eftersom det reglerar aktiviteten hos talgkörtlarna, fuktar och mjukar hår och hud.

Laminationshemligheter

Ibland kvinnor klagar på att efter att ha laminerats hemma började krullarna se ännu värre ut än tidigare. Faktum är att kompositionen bereddes felaktigt eller i okunnighet om vissa subtiliteter och hemligheter:

 • Även om resultatet uppträder i viss utsträckning efter det första förfarandet, men för en långvarig effekt måste den göras flera gånger.
 • Upprepa laminer varje 2-3 veckor, annars kommer filmen att vara för tjock och håret kommer att förlora volymen.
 • Ju oftare håret tvättas, desto snabbare blir resultatet nivån, speciellt om sulfatfria schampon inte används.
 • Ofta är effekten svagt uppenbarad i alltför skadat och poröst hår - masken kan inte ens utjämna sin lättnad.
 • Laminerat hår rekommenderas inte att bli utsatt för varm styling, och det är önskvärt att torka dem med en hårtork vid låga temperaturer.
 • Stylingprodukter har också en destruktiv effekt på skyddsfilmen, så de rekommenderas inte för användning.
 • Det är nödvändigt att utföra färgning före laminering, men inte efter det - färgens ljusstyrka varar längre.

Laminera inte tjockt och mycket hårt hår. De kan förlora elasticitet och kommer att hålla sig i olika riktningar.

Sammanfattning

Enligt de flesta kvinnor anser användningen av gelatinmaskar för laminering av hemlagat hår ganska bra resultat som är lätta att utvärdera från fotot. Och dess enda nackdel är den tid som krävs för att förbereda och blanda ingredienserna. Men det här verktyget kan användas åtminstone varje vecka utan att håret skadas.

Effektiviteten hos butikslamineringsmasker är ofta högre än inhemska, men de kan ofta inte användas. Och med tanke på att resultatet hålls upp till flera spolar är det nästan omöjligt att se till att håret lyser ständigt. Men verktyget gör det möjligt för dig att hålla det vackert mellan kurser med intensiv terapi. I detta fall är det nödvändigt att kombinera dem med närande och regenererande masker eller balm.

Lamination av hår hemma

På sommaren har solens brännande strålar en negativ effekt på håret. Strängarna blir torra och spröda. Under inverkan av vinterns frost, förlorar de sin vitalitet, glans och attraktionskraft. Daglig användning av hårtorkar och strykjärn bidrar till störningen av strukturen och utseendet av splittrade ändar.

Hur man motstår de skadliga effekterna av naturliga faktorer och återställer friskt hår? Detta kommer att hjälpa det förfarande som kallas laminering. Det innebär att täcka ytan av lock med ett tunt skyddande skikt (film), och näringskompositionen berikar curls med vitaminer och mineraler.

Denna vårdmetod erbjuds i skönhetssalonger, men förfarandet är dyrt. Var inte upprörd, eftersom laminering kan göras hemma, och effekten blir inte sämre.

Förberedelser och försiktighetsåtgärder

Före proceduren behöver du rengöring, näring och hydratisering. Håret ska tvättas noggrant med djupt rengörande schampo minst 2 gånger och sköljas med rinnande vatten. Sedan fuktas väl: Applicera en närande balm eller balsam som är berikad med vitaminer och tvätta av efter 5-10 minuter.

Varför behöver jag laminera hår?

Lamination visas för alla typer av hår med olika längder. Med korrekt överensstämmelse med alla proportioner ger det ett positivt resultat och har följande fördelar:

 • Hjälper till att öka hårvolymen.
 • Få mjuka, silkeslena och smidiga strängar.
 • Återvänd förlorad glans.
 • Återställ de splittrade ändarna på grund av omslagsverkan.
 • Strängar slutar elektrifiera.
 • Garanterade säkerhetsförfaranden.
 • Minimikostnaden.

Förfarandet är också lämpligt för färgat hår. Vid korrekt utförande fortsätter skyddsfilmen att mata varje krök länge, förhindrar för tidig utlakning av färgpigment, samtidigt som en rik färg bibehålls.

Effektiva hemlagade lamineringsrecept

Det finns ett stort antal lamineringskompositioner, som lätt kan förberedas utan några speciella utgifter.

Gelatinbaserad mask

 • Gelatin utan färgämnen.
 • Renat vatten.
 • Varje mask för hår.
 • Vetexsolja eller någon annan som passar din hårtyp.

Förberedelse och användning:

Blötlägg gelatin i varmt vatten i ett förhållande mellan 1 och 3 och låt fullständigt upplösas.

När alla korn av gelatin har upplösts, tillsätt en mask, olja och rör om.

Applicera en gelatinös mask på våta lockor, kammar regelbundet med en stor kam och lindas i cellofan. Lämna kompositionen i 40 - 60 minuter, skölj sedan med rinnande vatten.

Avkok av lin och hoppfrön

Hopp, som ingår i buljongen, ger volymen, den används som bakteriedödande och som ett medel för att stärka hårstrukturen. Och linfrön garanterar en hälsosam glans och skyddar mot yttre faktorer.

För framställning av buljong behöver keglar av humle och linfrön i lika stora proportioner. 1 matsked av dem insisterar på varmt vatten i ca 30 minuter och sedan filtreras 2 gånger. Det finns två alternativ för att använda verktyget:

 1. Tillsätt 1 matsked stärkelse till strukturens tjocklek och applicera sedan som en mask i 30 minuter.
 2. Skölj håret efter tvätt.

Båda metoderna ger utmärkt resultat, håret ser friskt och glänsande ut.

Äggsmask

Äggula innehåller en stor mängd näringsämnen som hjälper till att upprätthålla en hälsosam balans och vitalitet i håret. Och protein omsluter varje kröning, vilket ger en strålande skyddande film.

 • 1 ägg;
 • 1 msk citronsaft
 • Schampo eller hårmask;
 • 1 tesked ricinus eller burdock olja.
 1. Blanda alla komponenter och applicera i 30 minuter under en plastfolie eller keps, linda med en handduk ovanpå.
 2. Skölj med varmt vatten efter proceduren.

Denna mask är också bra för att stimulera hårsäckar och hårväxt.

Kefir mask

Laminering mask med tillägg av kefir - närande och användbar.

 • Kefir - 4 matskedar.
 • Ett ägg
 • Kockolja eller olivolja - 1 matsked.
 • Majonnäs - 1 matsked.
 1. Blanda produkterna och applicera den resulterande pastiga blandningen och sprid på strängarna, lämna i 25-45 minuter under locket och värm upp med en handduk.
 2. När du är klar, tvätta håret med schampo.
till innehåll ↑

Kokosmjölklaminerande förening

Kokosmjölk är rik på B-vitaminer, innehåller kalcium och omega syror, som är användbara för att ge näring till hårstrukturen, och laurinsyra bidrar till att göra trådarna smidiga, mjuka och smidiga.

 • Kokosmjölk.
 • Stärkelsepotatis eller majs.
 • Olivolja.
 • Nypressad citronsaft.

Förberedelse och användning:

 1. Till saften från halva citron, tillsätt 1,5-2 matsked stärkelse, rör om till en homogen struktur utan klumpar.
 2. Separat, i ett förhållande mellan 3 och 1, blanda kokosnöt och olivolja. Blanda sedan smör, citronsaft, stärkelse. Vid låg värme, låt inte koka, vänta tills det tjocknar.
 3. Ta bort från värme och kyla.
 4. Applicera masken på rent, fuktigt hår, sprida sig väl över hela längden.
 5. Sätt på en hatt och linda ett huvud med en handduk.
 6. Skölj med shampoo efter 1,5 timmar och torka trådarna utan hårtork.

Professionella verktyg - instruktioner och exempel

I kosmetikbutikerna finns en rad professionella hårlamineringsprodukter. Jag kommer att lista de droger som förtjänar uppmärksamhet.

Sebastian laminerar cellofaner

En uppsättning lamineringsmedel, schampo för volymen och vitaminproteinmask.

Applicera schampo för noggrant tvättat hår med en borste och kam och lägg sedan på en plastlock. Håll i 15 minuter, värm regelbundet med en hårtork för att förbättra effekten. Efter tvätt och applicera masken i 5-7 minuter.

Medel i företaget "Hair Company"

Representera två typer av lamineringsmedel: för rakt och lockigt hår.

 • Rengöring och återställning av schampo.
 • Komposition för laminering av hetfasen.
 • Sammansättning för köldfaslaminering.
 • Fuktgivande olja.
 • Den återställande masken.

Anvisningar för användning:

 1. På rent hår, tvättas med pre-schampo av samma företag, appliceras hetfasen och hålls i 10 minuter med värme eller 20 minuter utan värmeexponering.
 2. Applicera sedan oljan som ingår i uppsättningen.
 3. I den andra fasen applicerar du den andra agenten och håller i 5-7 minuter. Efter skölj håret och återfuktas, orsakar en mask i 10-15 minuter.
till innehåll ↑

Dikson fonder

Presenterad av ett kit som inkluderar:

 • Näringsrikt serum.
 • Firande schampo.
 • Reparationsmedel.
 • Skyddsvätska.

Anvisningar för användning:

 1. Applicera serum i det första steget för att torka håret och blåsa torrt.
 2. Därefter tvättas med schampo och appliceras reparationskomplexet i 5-7 minuter.
 3. Skölj med varmt vatten och använd skyddsvätska utan sköljning.
till innehåll ↑

Estel serie produkter

Estel serie produkter - produkter av det världsberömda varumärket, används ofta både i professionell kosmetologi och i hemmabruk. Alla komponenter som ingår i kompositionen är utvecklade med modern teknik och internationella standarder, vilket gör att de kan användas i skönhetssalonger.

Estels lamineringsprodukter har inte bara en regenererande effekt, utan ger näring och fuktar håret från rot till spets.

 1. En av de berömda uppsättningarna har namnet "Estel iNeo-Crystal". Shampoo rengör inte bara håret utan också bidrar till effektiv penetration av lamineringskomponenterna i de följande stegen.
 2. Gel 3D-effekt. Den presenteras i två versioner: för skadat hår, för normala lockar och med måttlig skada. Gelén tränger igenom och återställer krullarnas struktur, vilket bildar ett skydd i form av en tunn film. Som ett resultat blir strängarna släta och felfria som silke.
 3. Tvåfaslåsande lotion. Den innehåller chitosan, som närmar och fuktar. Dessutom innehåller kompositionen keratin, vilket främjar regenerering av hårstrukturen. Lotionen har en effekt att fasta filmen bildas mer efter att gelén använts.
 4. Poleringsserum som användes vid slutet av förfarandet. Det slipar och polerar filmen, vilket ger en mjukare konsistens.

Rekommendationer för användningen av Estel iNeo-Crystal kit

Lamineringsprocessen omfattar flera huvudfaser:

 1. Rengör ditt hår väl, särskilt fet på rötterna. Applicera schampo med massörrörelser, skölj sedan med varmt vatten. Upprepa proceduren om det behövs.
 2. Lamineringsprocessen. Applicera gelén med en 3D-effekt, separera vått hår med små trådar. Bär en cellofantlock eller linda en film, vilket skapar en termisk effekt. Du kan värma med en hårtork i 15-20 minuter. Efter sköljning med vatten och handdukstork.
 3. I det tredje steget applicerar lotion på de våta strängarna och sprider sig över hela längden. Spola det är inte nödvändigt.
 4. Den sista fasen är appliceringen av ett fixeringsserum för torrt hår. Den kan användas före installationen.

Laminering med professionella medel görs bäst i skönhetssalonger, men om det inte finns någon sådan möjlighet, var noga med att rådgöra med mästaren innan proceduren startas.

Laminerad hårvård

Efter proceduren är rätt hårvård också nödvändig! Detta kommer att bidra till att upprätthålla effekten under lång tid. Att krulla hålls längre hälsosam utseende, du måste följa rekommendationerna för vård.

 • Använd inte hårtork, krusjärn eller järn omedelbart efter laminering.
 • Använd schampon som inte innehåller sulfater, som består av naturliga ingredienser, extra hår och hårbotten, närma och fuktar.
 • Efter varje shampooing, applicera en balsam, vilket gör kamningen enklare.
 • Få en kam ur naturliga material.
 • En gång var 3-4 dagar gör oljemaskor.

Meningar av kosmetologer om hemlaminering

De allra flesta kosmetologer rekommenderar inte laminering hemma. Enligt deras åsikt kan den motsatta effekten hända och håret blir skört och sprött. Förfarandet är bättre att överlåta befälhavaren.

Kosmetologer rekommenderar att man använder metoden om håret:

 • Torr och spröd.
 • Strukturen är porös.
 • Saltad vid rötterna.
 • Det finns ingen volym och glans.
 • Fångad, skadad av perm.
 • Det finns elektrifiering.

Lamination är ett användbart förfarande som reanimerar och förvandlar håret. Det finns en andra typ - biolaminering. Båda metoderna innefattar användning av naturliga ingredienser. Skillnaden är att förberedelserna för normal laminering innehåller ett proteinkomplex. Och biolaminering, detta är den nyaste japanska prestationen, vilket gör att man kan skapa effekten av "slät silke". Dess sammansättning innefattar cellulosa extrakt av avokado, bambu eller maskros.

Vad du ska välja - kontakta salongen eller gör självständigheten - en personlig sak. Det är viktigt att komma ihåg att nyckeln till vackert och friskt hår är korrekt och regelbunden vård.

Hemmagjord hårmask med lamineringseffekt

Laminering av hår är en sak, självklart, attraktiv, men inte billig. Skönhetssalonger som erbjuder det, begär mycket pengar, men inte alla är nöjda med resultatet.

Vad är det här förfarandet? Vilka är dess fördelar och fördelar? Och finns det ett anständigt alternativ till hårlaminering hemma?

Om detta, liksom hemlagade hårmaskor med effekten av laminering, i dagens artikel Pantry of Beauty.

Vad ger lamination av hår?

Det är känt att håret efter lamineringsproceduren får en behaglig glans, blir jämn och smidig. Dessutom skyddar den skyddande filmlamineringen, som omsluter håret, i hög grad håret från de negativa effekterna av vind- och temperaturförändringar.

Pantry Beauty lyckades ta reda på att förutom denna effekt kan hemlaminering ha en extra fördel för håret och fylla den med olika näringsämnen. Och allt detta - med hjälp av hemlagade hårmaskor med effekten av laminering.

Grunderna för beredning av hemmasker för laminering är gelatin - en produkt av bindväv av animaliskt ursprung. Dess sammansättning är användbar för att stärka hår och naglar, liksom de positiva effekterna av gelatin på huden.

Gelatinös film som täcker håret, såväl som professionell laminering, skyddar dem mot aggressiva effekter, men andra komponenter som läggs till i masken skapar en näringskraftig, fuktgivande, stramande eller aktiverande hårväxteffekt.

Det bör också noteras att de gelatinösa maskerna lätt tvättas av och lämnar inte en oljig glans eller klisterpåverkan, och med systematisk användning av sådana masker slutar håret att elektrifiera, bli mjukt och smidigt.

Hemmagjord hårmask med effekt av laminering. Rekommendationer för användning.

Dessa masker är lämpliga för dem som bara vill stärka håret och ge sin bild charm, och de som försöker förhindra att de sönder slutar, för att återställa skadat och försvagat hår.

Tja, allt som krävs för förfarandet är gelatinpulver, lite fantasi och tid. Gelatinmaskan appliceras alltid på rent, vått hår och sedan förpackas med plastfolie i 30-60 minuter. Recept för beredning av gelatinmaskor, det finns många - från elementär till utsökt, flera av dem är glada att dela Pantry of Beauty.

Folk receptar hemlagade hårmaskor med effekten av laminering.

Recept 1. Enkel laminering.

Ett elementärt recept där 1 matsked gelatin ska fyllas med vatten - 3 matskedar och låt blandningen stå i 15-20 minuter. För att gelatinet ska kunna lösa upp och svälla bättre rekommenderar vissa att uppvärmningen blandas i ett vattenbad, men det får inte koka i något fall.

Masken appliceras på håret, de sätter ihop sina huvuden i film och en handduk, och de värmer upp den med en ström av varm luft med en hårtork. Tvätta av efter 40 minuter med schampo.

Recept 2. Klassisk hemlaminering.

Det första enkla lamineringsreceptet kommer alltid att vara basen och det första steget för att göra någon hemma mask med effekten av laminering. Det beror bara på dig om du vill förenkla eller diversifiera maskreceptet.

Så i klassisk laminering sätts 1 tsk hårbalsam och 2-3 droppar essentiell olja (helst citrus) till den svullna gelatinmassan före applicering på håret. Masken stå 40-60 minuter, tvätta av med schampo.

Recept 3. Nourishing laminering.

Näringsrik laminering för hår är ett recept älskat av många, eftersom dess sammansättning innehåller en sådan värdefull komponent av hemmet kosmetologi som äggulor. Äggblomma tillsätts till den gelatinösa massan (spätt i ett standardförhållande av 1: 3) och komponenterna blandas noggrant före applicering. Ställ 30-50 minuter.

Recept 4. Vitamin hårmask med en lamineringseffekt

I det här receptet måste du avvika lite från det klassiska receptet och späd ut gelatin, inte med vatten utan med varm mjölk, vilket gör det möjligt att ge ytterligare hår med torrt hår.

Masken upphettas och innan den appliceras löses den i 1 tesked vitaminer A och E (säljs i apotek). Applicera på hår i 40-60 minuter, såväl som i andra recept, inslagna med plast och en handduk och uppvärmd med hårtork på toppen. Tvätta av med schampo.

Recept 5. Laminering av hår för att ge volymen.

Ett annat ovanligt recept där gelatin och färglöst hennapulver, honung och senap och äggulor är organiskt övervägande.

Förbered masken, späd gelatinet med vatten och tillsätt sedan 1 tesked senap och färglös henna och vispaddling till den resulterande massan. Masken upphettas i ett vattenbad, applicerat på håret, håll i 50-60 minuter. Om du känner dig intensiv förbränning eller allergi mot honung, ska masken omedelbart tvättas av.

Dessa är enkla eller inte så hemlagade masker som hjälper till att stärka håret, fylla det med styrka och glans, gör det lydigt och smidigt. För en bestående effekt rekommenderas det att utföra dem med en frekvens av 2-3 gånger i veckan.

Recept masker för laminering hår hemma

Huvudsyftet med laminering: lusten att få "skinnande" fosterhår.

Under förfarandet bearbetas de för att skapa ett tunt men tätt skal på varje, vilket tvingar det övre lagret flingor att hålla fast vid varandra.

Hon tillåter inte hennes frodiga hår att röra sig och vågig krullning.

Tänk på i denna artikel vilka ingredienser som ska utföra laminering hemma och vad resultatet är värt att vänta.

Vem kan ansöka?

Om målen uppnås gradvis ofarliga masker med motsvarande egenskaper hos curls komponenter (äggula, mejeriprodukter, örter), då allt.

Med torr, spröd, fallande fall kommer även professionell laminering att förvärra problemet över tiden på grund av den långvariga störningen av den naturliga luftväxlingen inuti håret.

Den första metoden försvagar gradvis håret, men omedelbart efter proceduren ser de väldigt lyxigt ut. Efter den andra krullen är inte så lysande, men denna glans är naturlig och deras tillstånd förbättras med varje efterföljande procedur.

Masker för laminering av hår hemma utan gelatin

De mest lämpliga ingredienserna:

 • Flytande äggula (som en del av masker eller som ett alternativ till schampo - en källa till naturligt protein, vitaminer).
 • Honung (komponentmasker med fuktighetsgivande, antibakteriella egenskaper).
 • Nässla, hopp, kamille, linfrö (infusioner, dekokationer kan vara en bas för masker eller ett medel för den sista sköljningen).
 • Cream (bas för att bekämpa uttorkat hår - vitaminer, aminosyror och kasein har en fördelaktig effekt på lockets utseende).
 • Kefir (för masker mot hög fetthalt - syror, vitaminer, kasein och protein absorberas väl).
 • Bananer (i form av potatismos för att skapa en doftande brygga som kan öka volymen till en frisyr, till och med ut vattenbalansen inne i håret och förbättra det från insidan och inte bara utanför).
 • Gelatin (en komponent för "pumpning upp" krullar med kollagen).

Vi listar de viktigaste matlagningsrecepten.

På yoghurt (kefir, yoghurt)

Det är att föredra att ta yoghurt eller hemlagad yoghurt, piskad i en mixer, vilket gör maskens sammansättning mindre vätska - det blir lättare att applicera.

 1. Mejeriprodukt (0,5 glas) blandat med 1 msk. l. honung.
 2. Lägg till 2 msk. l. oljor (olivolja, linfröer, castor eller burdock).
 3. Smörj blandningen noggrant.
 4. Applicera på rötterna, håret.
 5. Sätt på duschlocket, över handduken.
 6. Bär en mask i 30-40 minuter.
 7. Rengör håret med varmt vatten, med en neutral schampo.

Banan för tunna trådar

De otvivelaktiga fördelarna med denna mask:

 • Ger pomp.
 • Glans.
 • Minskar tendensen att sväva.
 • Ger en trevlig bärnsten.

Hur man lagar mat

 1. Mogen banan krossas till potatismos.
 2. Blanda med 5-7 skedar varm varm mjölk.
 3. Kashitse låt stå i 10 minuter.
 4. Kram ut mycket.
 5. Lägg till vätskan 1, 5 msk. skedar av kokosnötolja (om inte ersätta burk eller oliv).
 6. Mask som används på otvättat hår, har en plastlock i ungefär en halvtimme.
 7. Skölj med varmt vatten med en liten mängd neutral schampo.

Titta på en video om en bananmask:

Återvinningsljus från infusion av humle, calamus, burdock och nässla med feta dropdown krullar

Matlagningsrecept:

 1. Häll 2 delar hopkeglar och calamusrötter, 1 burdockrötter och blad av dioecious nässla i eldfast behållaren.
 2. Gräsuppsamling (1, 5 matskedar). Steka 750 ml kokande vatten.
 3. Blandningen hålles i en termos i 30 minuter.
 4. Gnid i små portioner i rötterna, håll i 10 minuter.
 5. Skölj håret med rester av infusion.
 6. Med långt hår, infusion att laga i en större volym, ökar mängden insamling och vatten två gånger.
 7. Medel att applicera på dem en gång i veckan, utan att använda schampo.
 8. Använd med vilken typ av hår som helst.

De antiseptiska egenskaperna hos calamus och nässla kommer att minska aktiviteten hos talghemligheter, humlekomponenterna och burken "polera" hårets keratinyta, fuktar det inre skiktet, läker folliklarna.

Från linfrö och hummer för alla typer

Det används för att uppnå följande mål:

 • För glans.
 • Återhämtning av lipidbalans.

Hur man använder:

 1. Frö (2 msk.) Mala i en kaffekvarn.
 2. Blanda med samma antal hopkottar.
 3. Häll blandningen av 0,5 st. kokande vatten och 20 minuter för att insistera i en termos.
 4. Stam.
 5. Applicera på torrt, inte smutsigt hår (till exempel tvättas dagen innan).
 6. Smörj spetsarna med kardborre eller annan naturlig olja.
 7. Bär en mask i 5 minuter, skölj först med varmt vatten och sedan med kallare vatten.

Äggbaserad

Yoghurtprotein med ricinolja för de svaga

Huvudseffekten av ansökan:

 • Det lägger till glans.
 • Förhindrar entanglement.
 • Återställer elasticitet.

Hur man lagar mat

 1. Protein och Art. l. Slå smör tills gräddig konsistens.
 2. Lägg till blandningen 3 msk. l. yoghurt och piska igen.
 3. Mask att distribuera genom håret, gnid in i rotszonen.
 4. Skölj noga efter 30 minuter under ett uppvärmningslock.

Från hemlagad majonnäs för torr och normal (använd inte butiksprodukten)

Syfte och användbar åtgärd:

 • Det närmar sig.
 • Fuktar.
 • Det lägger till glans.
 • Nivåer.
 • Förhindrar entanglement.

Hur man använder:

 1. Kyckling äggula blandad med tsk. oliv- eller burdockolja.
 2. Lägg till en viskning av havsalt och vanligt socker.
 3. Beat till gräddig.
 4. Tunna massa 1 msk. l. citronsaft.
 5. Du kan lägga till ett par matskedar av kamomill eller njurinfusion (st. L. Torrbotten för att klara 20 minuter i 50 ml kokande vatten).
 6. Gnid en mask i rotzonen och fördela längs strängarna.
 7. Håll i 40 minuter under ett uppvärmningslock.
 8. Skölj med neutralt schampo.
 9. Återstoden av infusionen kan gnidas in i rötterna efter den sista sköljningen.

Kontra

De viktigaste kontraindikationerna för användning:

 • Allergi mot minst en komponent i masken.
 • Oförmågan att tvätta håret ordentligt efter proceduren.
 • Personlig intolerans mot komponenterna.

Gelatinös laminering i hemmet ger sällan en godtagbar effekt: håret får extra vikt, ser salt ut efter några timmar (speciellt på sommaren).

Att ha gelatinösa "rustning" i flera dagar kan orsaka irritation på huden och håravfall på grund av nedsatt luftbyte.

Köpt för egen användning

Återställande med glans effekt från Belkosmeks Hair Lamination för torrt och trassigt hår

Komponenter med ansvar för lamineringseffekten:

Hur man använder:

 1. Applicera på lätt torkat, tvättat hår.
 2. Håll en kvarts timme.
 3. Skölj med varmt vatten utan extra vårdprodukter.
 4. Det fungerar bäst i kombination med ett schampo av samma riktning.

Gliss Kur Million Gloss linje för skyddande beläggning

Komponenter med ansvar för lamineringseffekten:

Mer lämplig för normalt hår, tunna beror på volymen. Hur man ansöker:

 1. Shampoo för att uppdatera håret.
 2. Applicera balsam.
 3. Skölj efter 3 minuter.
 4. Applicera masken.
 5. Skölj efter 3 minuter.

Att vara vackert snabbt eller för att uppnå hårets attraktivitet långsamt, men garanterat att det är säkert, är upp till dig. När du väljer den första sökvägen, var noga med att kontakta endast yrkesverksamma.Nästa Artikel
Dr Komarovsky om orsakerna till håravfall hos barn