Psoriasis medicin


Att välja ett botemedel mot psoriasis för patienter som lider av denna sjukdom är inte så lätt. Effektiva droger för vissa patienter kan ha en svag effekt för andra, så det finns ingen universell botemedel.

Det bästa botemedel mot psoriasis

De bästa läkemedlen för psoriasis är de som hjälper till att uppnå långvarig remission hos en patient. Psoriasis kan inte fullständigt botas, därför anses en signifikant framgång i behandlingen vara sjukdomsperiodens sjukdom, när de utrotande symtomen inte uppenbaras.

För behandling av psoriasis är det nödvändigt att agera i ett komplex. Läkare ordinerar externa salvor, piller och vitaminer - inuti, så att behandlingen av sjukdomen är så mångsidig som möjligt. Bland förberedelserna för extern användning rekommenderad grädde:

 • Akriderm är en mycket effektiv lösning som ger ett positivt resultat redan i slutet av den andra behandlingsveckan. Det inflammatoriska svaret minskar signifikant, plackerna blir mindre i storlek. På grund av det faktum att hormonal salva kan den inte användas under lång tid;
 • Mesoderm är en hormonell kräm för två gånger användning, när en positiv reaktion från läkemedlet för behandling av psoriasis uppnås kan dess användning minskas till en gång i veckan. Cremen används i kurser i tre veckor;
 • Dayvoneks - ett icke-hormonellt medel, för många patienter är det bästa botemedlet för psoriasis. Applicera inte mer än två månader, varefter de tar en paus
 • Läkemedlet på naturliga ingredienser - medicin Inderm för psoriasis åtföljs inte av utvecklingen av en allergisk reaktion.
 • Kartalin - smörjmedel med fett, så använd det säkert, men det har en viss beständig lukt. Icke-hormonella läkemedel och Kartalin, inklusive kan användas under en lång tid, eftersom läkemedlet inte är hälsofarligt.
 • Daivobet - ett läkemedel för psoriasis baserat på kalcipotriol och betametason. Det hjälper bra med psoriasis på palmerna och det är den bästa salvan för psoriasis på benen. Men är kontraindicerad för användning i hårbotten. Ansök inte längre än en månad.

Effektiva psoriasisbehandlingar

En effektiv medicin för psoriasis på kroppen produceras inte bara av utländska företag utan också av lokala tillverkare. Ryska droger för psoriasis i form av salvor är billigare, samtidigt som inte alla utländska droger ger den förväntade effekten. Även om priserna på utländska droger för psoriasis kan vara flera gånger högre än kostnaden för lokala fonder.

Listan över läkemedel för psoriasis kommer att rekommendera den behandlande läkaren och notera effektiviteten hos vissa föremål. Det är möjligt att behandla psoriasis utan dyra mediciner och inhemska droger. Läkemedlet ASD är till exempel inte dyrt, men det används framgångsrikt vid behandling av sjukdom.

Inte bara salvor kan användas för terapi, men även injektioner. Intramuskulära injektioner för många patienter är effektiva läkemedel mot psoriasis, eftersom de tillåter långvarig remission, men antiallerga läkemedel och vitaminer rekommenderas för patienter att förbättra effekten av de viktigaste drogerna. Bland de injicerbara läkemedlen som används:

 1. Immunomodulatorer Pyrogenal, Polyoxidonium, Timalin.
 2. Glukokortikosteroider Diprospan, Metipred, Prednisolon.
 3. Immunsuppressiva medel - moderna mediciner för psoriasis Stelara, Humira, Remicade.

Bland de effektiva drogerna i många forum rekommenderas asiatiska droger. Kinesisk medicin för psoriasis hemma enligt tillverkarens rekommendationer kommer att ge en utmärkt effekt vid behandling av sjukdomen. Men i många forum är patienternas uppfattning bara motsatsen.

Kinesiska psoriasisläkemedel Kungens skinn, Iganerjing, Fufang och Teslas medicin inspirerar inte förtroende och har ingen progressiv verkan annat än inverkan av inhemska droger. Även om det är ett billigt botemedel mot psoriasis, slösa inte tid på användningen av tvivelaktiga kosttillskott.

Huvudpsoriasismedicin

Det bästa botemedel mot psoriasis i huvudet är schampon och emulsioner med en helande effekt. Dessa är Zinocap, Skincap, Friederm Zinc, Friderm Tar, Squafan. Effektiva droger för psoriasis på huvudet är schampon med tjära, schampon med ketokonazol, och för barn finns det en särskild barnlinje.

Patienter noterar att salicylsalva, Naphtaderm med naftalanolja, Dayvonexsalva med kalcipotriol, Magnipsor med fett är effektiva för många. Dessa läkemedel kan behandla psoriasis produktivt, schampo och lotion för psoriasis ger ingen speciell hälsorisk eftersom de är baserade på naturliga ingredienser.

I svåra fall är patienter med psoriasis i hårbotten ordinerad och läkemedel för injektion. De är ganska effektiva eftersom de går direkt i blodet och ger en bra effekt. Preparat för injektionsbehandling är cyklosporin, metotrexat (tillgängligt i tabletter), soriatan.

Psoriasismedicin på armbågar

Den mest effektiva medicinen för psoriasis på armbågarna är hormonella droger Flumetazon, Cloveit, Triamcinolone, Hydrocortison. Det rekommenderas också att ta med psoriasispreparat som innehåller vitamin D - För personer med psoriasis utvecklas en speciell linje av sådana läkemedel. Med kombinationen av dessa grupper av läkemedel är det i de flesta fall möjligt att stoppa sjukdomsprogressionen.

Om det finns behov av att fortsätta behandlingen och inte alla tecken på psoriasis har försvunnit i händerna, så kopplar läkarna drogerna med zink. Det enklaste läkemedlet för nagelspsoriasis är vanlig zinksalva, som kan köpas på något apotek. Det har en utmärkt effekt på nagelarnas problemområden och händerna, fingrarna och med det extra intaget av antihistaminer uppnås förbättringar i terapi snabbare.

Behandla psoriasis på armbågarna kan vara en mängd olika droger, inklusive piller och salvor. Bland de externa läkemedlen rekommenderar läkare Lusterin salva, Methotrexate tabletter, Imupsor, Silimar. God effekt ges av Diprosalik och Diprospan, liksom det relativt nya läkemedlet Reamberin. För psoriasis i lederna rekommenderas dessutom vitaminer och kondroprotektorer.

Ny botemedel mot psoriasis

Nytt i behandlingen av psoriasis - biologiska läkemedel som har en bra effekt, men kräver införande av en läkares övervakning. Det nyaste läkemedlet för psoriasis för 2018 är Cosentics, Psoridel, Netakimab. De kan påverka även de mest allvarliga formerna av sjukdomen. De är dock inte beroendeframkallande och har hög effektivitet även vid långvarig användning. Ett nytt läkemedel för psoriasis på ben och armar kan förhindra psoriasisartrit.

Läkemedlet Xamiol - syntetiskt skapat vitamin D, tillverkas i form av salva och gel. Basen av drogen är inte bara vitamin, men betametason, vilket kraftigt ökar läkemedlets effekt. Xamiol är ett läkemedel som snabbt lindrar rodnad och plack, det hjälper till att lindra klåda och effektivt rensa huden från tillväxt och har minst kontraindikationer och biverkningar.

Nya läkemedel för hudpsoriasis kan reglera produktionen av T-lymfocyter och cytokiner, vilka är ansvariga för att upprätthålla inflammatorisk process i kroppen, vid nivån på effekter på DNA. Effekten av droger är mild. Läkemedel för hudens psoriasis är inte beroendeframkallande och kan rekommenderas för långvarig användning.

Och kom ihåg att det är omöjligt att bota psoriasis med medicinska droger, men för att uppnå en långsiktig remission är det ganska realistiskt.

Behandling av psoriasis på huvudet med medicin och folkmedicin

Hej kära läsare! Denna artikel kommer att diskutera behandlingen av psoriasis på huvudet. För att framgångsrikt bota det måste du veta vad sjukdomen är, orsakerna, egenskaperna i kursen, provocerande faktorer.

Psoriasis gör ont för många människor. Detta är en av de vanligaste hudsjukdomar på planeten. På många sätt bidrar utvecklingen av psoriasis till dålig ekologi, dålig näring, stressiga situationer. Dessa faktorer är provokationsmedel för manifestationen av sjukdomen.

Predispositionen till psoriasis är ärvt. Om båda föräldrarna är sjuka med denna sjukdom, kan kliniken dyka upp mycket tidigt och det är svårt att fortsätta, med skador inte bara på huden utan även på lederna.

Lyckligtvis är denna form sällsynt. I grunden är sjukdomen ganska fördelaktig och påverkar inte den allmänna hälsan signifikant.

Livskvalitet för patienter med psoriasis

En annan aspekt är livskvaliteten hos en person med psoriasis. Peeling rödaktiga fläckar på huden, benägna att slå samman, obehagliga skorpor på huvudet och ögonbrynen, hudvågor, som mjäll, på kläder hos en patient med hårbottenpsoriasis. Allt detta orsakar avvisning av andra, avsky och följaktligen isolering av patienten i laget.

Nästan alla vet att psoriasis inte är smittsam mot andra, men de försöker undvika en sjuk person. Han är mindre benägna att träffa en livspartner och skapa en lycklig familj. Personer med psoriasis är ovilliga att hyra. Det finns många sociala problem som kan leda till svår depression, även självmord.

VÅRA READERS RECOMMEND!

Klåda, skalning, rodnad och andra symptom går bort! Våra läsare använder redan den här metoden. Läs mer...

Men förtvivlad inte! Under ledning av en erfaren, kvalificerad hudläkare kan denna obehagliga sjukdom långa bibehållas i eftergift. Det är bara nödvändigt att kontakta en specialist i god tid. Lanserade fall är extremt svåra att behandla.

Former av psoriasis i huvudet och symptom på manifestation av sjukdomen

Med en mild form uppträder enda områden av rodnad och flaking, klåda i hårbotten. Hårlampor lider inte, håret faller inte ut.

I svår form är hårbotten fullständigt påverkad. Rödhet och skalning är förvirrande. Många skorpor verkar som exfolierar. Skillnaden är ökad blödning och inflammation i huden.

Kom ihåg: om du inte behandlar psoriasis i huvudet, kan sjukdomen över tiden gå till andra delar av kroppen.

Behandla psoriasisbehandling

För behandling av psoriasis krävs en rad åtgärder som syftar till att förbättra kroppen som helhet, med undantag för provokationsfaktorer. Det är nödvändigt att undvika stressiga situationer, försök att uppfatta negativ information filosofiskt, utan drama.

Interna attityder spelar en mycket stor roll vid behandling av sjukdomar. Om patienten inte tror på ett gynnsamt resultat, är framgången med behandling, då vad än potenta droger används, återhämtning svår.

Det deprimerade tillståndet har en skadlig effekt på kroppen, inte bara i en psykologisk aspekt, utan förstör också organ och vävnader. När stress uppstår under depression utlöses stresshormoner, vilket leder till en spasma av perifera kärl, som försvårar näring av vävnader.

Med psoriasis är detta en väldigt oönskade effekt, vilket kan leda till förvärring och försämring av processen. Därför behöver vi definitivt en positiv psykologisk inställning till återhämtning.

Behandlingen är omfattande. Dessa händelser inkluderar följande aspekter:

 1. Restorativ terapi;
 2. Lokal terapi riktade mot effekten, direkt på skadorna.
 3. sjukgymnastik;
 4. Sanatorium och utväg återhämtning.

Restorativ terapi

Vid behandling av psoriasis på huvudet föreskrivs följande läkemedel:

 • Läkemedel som har en lugnande effekt, förbättrar sömnen, den allmänna välfärden hos en person. För svåra depressiva sjukdomar behöver du kontakta en psykoterapeut för medicinsk korrigering och personliga attityder.
 • Allergiläkemedel. Psoriasis är en autoimmun sjukdom där målorganet är hud. Allergisk stämning försvårar sjukdomsförloppet.
 • Särskilda immunmodulatorer används - specifika och inte specifika. Dessa läkemedel bör ordineras av en immunolog under kontroll av ett immunogram;
 • Vitaminbehandling;
 • I svåra former, resistenta mot läkemedelsbehandling och ihållande progression, föreskrivs sådana starka läkemedel som cytostatika och hormoner kortikosteroider. Behandlingen utförs under en strikt övervakning av en läkare.

Lokal terapi

Förutom de allmänna effekterna på kroppen tillämpas salvbehandling. Salvor är indelade i:

 1. Keratoplastiska salvor är hormonfria salvor och har en lugnande antiinflammatorisk effekt. De lindrar klåda, mjuknar huden. De vanligaste är ichthyol, svavel tjära, naftalan, salicylsyra;
 2. Salvor innehållande hormonella preparat. De ordineras för allvarlig sjukdom.

Läs mer om icke-hormonella salvor i den här artikeln. Du kan ta reda på hormonella salvor här.

schampon

I psoriasis används medicinska schampon, eftersom den vanliga parfymen kan ha en negativ effekt på huden och förvärrar sjukdomsförloppet. Shampoos används vid behandling av psoriasis.

Schampon innehållande tjära, antifungala preparat, allergivänliga barns schampo har visat sig bra.

sjukgymnastik

Fysioterapiprocedurer påverkar sjukdomsförloppet positivt. Det kan vara:

 • Doserad ultraviolett bestrålning av de drabbade områdena;
 • Balneoterapi - radon och syrebad, termiska bad från naturliga källor, med havsvatten, vätesulfid;
 • hydroterapi;
 • Laserterapi;
 • Mudterapi

Spa behandling

Hjälper perfekt med lätta och medelstora former. För svåra fall, som rekommenderas av läkaren under en period av relativ eftergift.

Resorter ska väljas med ett varmt havsklimat eller kurorter med naturliga mineralfjädrar.

Skidorterna i Svarta havet, Mineralnye Vody, Pyatigorsk, Krim är magnifika i Ryssland. Recensioner av patienter med psoriasis människor om spa-behandling är den mest gynnsamma. Detta är en förändring av landskap, många positiva känslor, havet, solen, färsk frukt. Vanligtvis, efter sådan behandling uppträder långvarig remission.

Behandling av psoriasis i huvudet hemma

Är det möjligt att bota en så komplicerad sjukdom av folkmedicinska lösningar? Bota endast folkmekanismer psoriasis är osannolikt att lyckas. Sjukdomen är mycket skrämmande, efter flera års eftergift kan exacerbation uppstå igen.

Det tenderar att återfalla med lesioner av redan stora områden. Därför bör behandlingen vara lång och komplex. Som en extra åtgärd vid det inledande skedet är traditionell medicin ganska effektiv.

Psoriasisbehandling på huvudet celandine

Människor har länge märkt de fördelaktiga effekterna av celandine på olika hudsjukdomar. Folk kallar det svälja gräs. Under behandlingen är det nödvändigt att ta hänsyn till att celandine är giftigt i stora doser.

 • För extern användning används alkoholtinktur av celandine. För detta gör du ¼ kopp torkat gräs och häll 1 liter medicinsk etylalkohol. Lösningen lämnas i flera timmar. Använd med försiktighet, eftersom det kan orsaka allvarlig irritation. Noggrant våt, utan att gnugga, de drabbade områdena. Vid sprickor kan blödning inte appliceras. Om irritation uppstår skölj med varmt vatten och smörj den drabbade huden med vegetabilisk olja;
 • En mjukare produkt erhålls på basis av torrt rött vin och celandine juice. För att göra detta, rulla en massa örter genom köttkvarn och pressa saften. Var noga med att arbeta i handskar, eftersom celandinejuice har en cauterizing effekt och färgar huden. Juice späds ut i 30 ml vin. Det rekommenderas att fukta de drabbade områdena med denna blandning.

För mer information om användningen av celandine för psoriasis finns i denna artikel.

Och även titta på en video om hur man tar bad med celandine:

Lika viktigt är rätt näring för psoriasis. Hur man äter, vad man ska äta, vilka kostvanor finns för en viss sjukdom - allt i artikeln.

Behandling av psoriasishuvudlök

Lök används som ett multivitamin och antiinflammatoriskt medel. Du kan använda en slam av hackad lök, sätta den direkt på de drabbade områdena. Efter 15 minuter avlägsnas vattnet. Torka är inte nödvändigt. Regelbunden användning ger ett ganska bra resultat.

slutsats

Innan du använder några salvor och tinkturer är det nödvändigt att testa för individuell känslighet, särskilt hos barn. För att göra detta bör tinktur eller salva i liten mängd appliceras på intakt hud på handen och observeras i 30 minuter. Om det finns rodnad eller irritation kan verktyget inte användas.

Tidig behandling av psoriasis i huvudet ger en bra effekt. Du behöver bara tid att kontakta specialisterna och kontrollera din sjukdom. Detta är inte en mening, så förtvivlan inte och förtvivlan. Tro på läkning gör underverk.

Jag säger adjö till det här. Idag lärde du dig om behandlingen av psoriasis på huvudet. Dela artikeln med vänner på sociala nätverk. Välsigna dig

Hur bli av med psoriasis på huvudet: 6 sätt

Patienterna kan inte permanent bli av med psoriasis i hårbotten. Dermatologisk sjukdom förvärras av stress, olämpliga kosmetika, allergiska reaktioner, dieter och eventuella dåliga vanor. För att avlägsna de inflammerade stötarna täckta med skalor från det döda epitelet, hjälp folkläkemedel, diet och hormonella droger med lugnande egenskaper.

Drivs av papper

Psoriasis överförs inte av luftburna droppar eller sexuellt, men det kan inte botas. Moderna droger tar bara bort symptomen och ökar varaktigheten av remission. Men läkemedel kommer att vara maktlösa om en person inte ändrar sin kost, eftersom hälsa och utseende beror på produkternas kvalitet.

En patient med dermatologisk sjukdom är kontraindicerad i choklad, kaffe, bakverk och drycker som innehåller kakaopulver. För att förvärra symtomen bly rökt kött och pickles, liksom en stor mängd salt. Spice behåller vätska i kroppen, saktar ned metaboliska processer.

Papuler och klåda kommer att försvinna om patienten vägrar stekt, socker, animaliskt fett och konserver. Kommer att ta bort kryddiga rätter och kryddor, läsk, ägg och grönsaker av röd färg från menyn. När exacerbation av psoriasis på huvudet utesluter:

 • källor till enkla kolhydrater
 • kött i någon form;
 • vit och rågbröd;
 • röda bär och frukter;
 • alkohol;
 • produkter med färgämnen.

Komponenterna som orsakar psoriasis ersätts med hälsosam fisk, linfrö och nötter. De levererar kroppen med B-vitaminer och aminosyror, som normaliserar nervsystemet, återställer huden och påskyndar metabolismen.

Metaboliska processer aktiveras av källor till komplexa kolhydrater. Dessa inkluderar spannmål, majsmjölbröd och torkat bröd. Fermenterade mjölkdrycker introduceras i kosten hos en patient med psoriasis: ryazhenka, naturliga yoghurt utan socker och tillsatser, kefir och även stugaost. Användbara sallader från gröna grönsaker, klädd med olivolja, samt frukt av neutrala nyanser: äpplen, persikor, päron, bananer.

Livsmedel under exacerbation av psoriasis används fraktionerad. Mellan delarna gör du en tre timmars paus. Var noga med att dricka rent vatten, vilket hjälper kroppen att bekämpa inflammation, långsam metabolism, toxiner och toxiner.

Medicinsk metod och kosmetika

Personer med dermatologisk sjukdom passar inte vanliga schampon och balm. Tvätta hårbotten, som bildade papullen och jordskorporna, rekommenderas med speciella antiinflammatoriska läkemedel:

 • Algopiksom;
 • Sulsenoy;
 • Nizoralom;
 • Friderm med tjära;
 • Sebozolom;
 • Skvafanom.

Lämpliga baby shampoos som inte orsakar allergier, samt läkemedel med svavel, tjära, ketokonazol, zink och salicylsyra. Kosttillskott absorberar i huden, lugnande klåda. Psoriasis läkemedel minskar inflammation, fuktar epitel och förlänger remission. För att shampoo accelererad återhämtning måste den användas korrekt:

 • Behandla vått hår, skumma och låt i 5-6 minuter.
 • Applicera ett botemedel i minst 2 månader, och bättre - 3-4.
 • Tvätta håret med psoriasis schampo tre gånger i veckan.

Applicera drogen två gånger: den första delen tvättar bort smuts, talg och död hudepitel, och den andra delen mättas med antiinflammatoriska komponenter.

Shampoo tilläggsalvor. Det första skedet av psoriasis behandlas med produkter som innehåller zink, naftalen, tjära och valicilla. På apoteket kan du köpa billiga krämer och pasta:

 • ihtiolovaya;
 • Kvicksilver salicylsyra;
 • svavel-tjära;
 • Naftalan;
 • zink;
 • salicylsyra;
 • resorcinol.

Pastor och salvor ersätts av lotioner med vitamin D3 eller dithranol. Den första gruppen inkluderar Dayvoneks och Psorkutan, den andra gruppen innehåller Tsignoderm, Psorax och Dyrastik. Lotioner och salvor för psoriasis kompletterar ultraviolett terapi. Förfarandet utförs på ett sjukhus eller specialiserade centra. Sola med psoriasis under naturligt solljus bör ske med försiktighet för att inte provocera förvärring av symtom.

Startad dermatologisk sjukdom behandlas med glukokortikosteroidsalvor. Hormonala droger tar snabbt bort inflammation, men leder till en minskning av immuniteten. Ofta, efter avbrytande av läkemedelspulverna, uppträder ofta igen.

Multivitaminkomplex med folsyra och nikotinsyra hjälper till med huvudpsoriasis. En patient kan prova Pyrogenal eller Picamillon.

Hemlagad kompressor

Peeling flingor mjuka med komprimering av de improviserade komponenterna. Fuktar och avlägsnar inflammation i en blandning av oraffinerade oljor: olivolja, solros, mandel, kokosnöt och aprikos. Blanda i en skål 2-3 komponenter och värm masken i ett vattenbad. Massage rörelser rubbed i hårbotten, inslagna med en plastlock. Oljemedlet lämnas över natten, och på morgonen tvättar de rester med en äppelbit utspädd med vatten. Glykotimolin och listerin används istället. 60 ml av det valda läkemedlet tar 0,5 liter varmvätska.

Psoriasis närande grädde är gjord av ricinolja. Blanda 15 ml av komponenten med flytande vitaminer E, A och D. Ange 10-15 droppar av varje additiv i varm olja och gnid försiktigt blandningen i den inflammerade massan. Wrap huvudet med klämfilm och en terry handduk för att öka smältbarheten av näringsämnen.

Symptom på psoriasis tar bort klöverblommor. I en påse med tjock gasbind häll 6-7 st. l. torkad växt. Billetet doppas i kokande vatten i 5 minuter och pressas sedan lätt. En varm poultice appliceras på problemområdet tills det kyls. Clover blommor te tas oralt, men utan honung eller socker.

Senapsmasker ökar blodcirkulationen i hårbotten. De minskar irritationen, lugnar klåda. Medikatpasta är gjord av senapspulver. Varmvatten införs i torrprodukten i små portioner tills en tjock massa erhålls, som liknar kissel i konsistens.

Masken sprids i ett tunt skikt över hårbotten. De behandlade zonerna är täckta med klibbfilm, en ullduk eller halsduk är bundet ovanpå. Senap medicin hålls tills en stark brinnande känsla. Resten av pulvret tvättas ut med örtdekok, som lugnar rodnad hud.

Recept med celandine

Celandine har antiseptiska och antiinflammatoriska egenskaper. Masker, avkok och lotioner från växten minskar papullen, mjukar skorpan från död epitel och tar snabbt bort symptomen på psoriasis.

Tillväxten av plack stoppar infusionen av torra stammar. I en murbruk knådas 50-60 g kvistar tillsammans med löv och blomställningar. Celandine och 500 ml alkohol eller vodka av hög kvalitet blandas i burk eller flaska. Infusion av celandine filter genom veckan. Först appliceras 2-3 droppar av medicinen på handleden eller underarmen. Om det inte finns utslag eller svullnad, gnidas i hårbotten. Tinkturen lämnas på huden för att torka, och tvättas sedan med kamilledekokare. Herbal drink skyddar mot irritation och brännskador.

Psoriasis salva är beredd från färskt celandine. Växten slits av i gummihandskar. Gröna kvistar malet med köttkvarn eller bländare. Mät 30 g saftig grus och blanda med andra komponenter:

 • två visade vita
 • ett glas vaselin;
 • 30 g honung.

Ägg används fräscha, äggulor läggs inte till läkemedlet. Produkterna blandas med en visp tills det är smidigt. Du kan värma massan i ett vattenbad så att oljeljuren mjuknar. Men temperaturen får inte överstiga 60 grader.

Salva gnidas i rena rötter, lämna i en halvtimme. Ett botemedel, som en tinktur, tvättas med kamilledekok, vilket neutraliserar saft av celandine och tar bort klåda.

Rött vin rekommenderas för patienter som inte har tid för frekventa kompresser och masker. Alkohol blandas med juice, som pressas ut av 300 g färskt celandine. I en varm lösning, blöt bomullstyg, täck kompressen med en plastpåse och gå och lägg dig. Lotionen är klar på kvällen, en gång om dagen. På morgonen tvättas håret med uppvärmd kamomillbuljong.

Hemlagad salva

Lancerad psoriasis avlägsnas med en produkt av 50 g farmaceutisk tjära och 50 krossade tabletter av Ascorutin. Den första komponenten torkar och desinficerar, den andra matar huden med C-vitamin, vilket är nödvändigt för att återställa epitelet.

Vid det första skedet behandlas en dermatologisk sjukdom med en blå lermask. Den torra komponenten späds ut med vatten eller örttekoko. Lämpligt linne, pil, nässla, kuller och kamille. I en tjock uppslamning av lera och en vätskebas lägger 2-3 klyft havsalt. Om kristallerna är stora knådas de i en murbruk. Masken gnids inte och sprids försiktigt på de inflammerade områdena. Låt torka lera, och tvätta sedan rester av medicinska schampon.

Psoriasis kommer att stoppa honungsalven. 20 ml Kalanchoe juice hälls i en skål, blandad med 5 droppar eukalyptusolja. Fylld med 1 msk. l. honung, rör om till slät och gnidde i hårbotten. Efter avtvätt fuktas de inflammerade zonen med babycreme med vitamin E.

Ett snabbt resultat är pumpa salva:

 1. Den apelsin köttet tillsammans med skalen skärs i tunna skivor. Sprid på en torr panna, täckt med pergamentpapper.
 2. Pumpan bakas vid lägsta temperatur tills hela saften har avdunstat.
 3. Torkade bitar knådas. Pulvret lagras i en tygväska.
 4. Varje kväll, förbereda en blandning av sellerijuice, vitlök och lök. Drycker tas i lika stora proportioner.
 5. Medicinen gnids in i placken från färskpressad juice och ströts med pumpa pulver på toppen.
 6. Vegetabilisk salva lämnas över natten. En duschlock och en varm scarf sätts på huvudet.

De essentiella oljorna av ylang-ylang, myrra, oregano, sandelträ och geranium accelererar återhämtningen. Läkemedelskomponenter läggs till i maskerna och lotionerna, samt avkokningar för sköljning. Torka 5 droppar eterisk olja med 10-15 ml havtorn eller linfröolja, värme och gnidning. Lämna i 8 timmar.

Psoriasis återkommer om patienten kombinerar en diet med droger för internt bruk och folk- eller apotekspulver. Naturliga oljor och örtdekok kommer att stoppa spridningen av plack, och hemlagad salva tar bort papullen och skalar. Efter återhämtning borde personen hålla sig till en diet, undvika alkohol och stress, och inte heller använda en hårtork och en kam med skarpa tänder för att inte skada hårbotten.

Hårbottenpsoriasis: behandling och granskning av droger

Psoriasis i hårbotten är vanligast, och det är den här sjukdomen som kan bli den första fasen av utvecklingen av andra, svårare och komplexa former av psoriasis. Denna sjukdom ger mycket olägenheter och obehag, och för dess behandling är det nödvändigt att använda många droger och tekniker.

De viktigaste kliniska egenskaperna hos denna patologi är rosa-röda, skaliga och kliande fläckar som är lokaliserade uteslutande under håret. Hitta dessa symptom, var noga med att söka läkarhjälp och börja omedelbart behandla. I vår artikel kommer vi att bekanta dig med de grundläggande principerna för behandling av psoriasis i hårbotten och droger som kan användas för att bekämpa denna obehagliga och progressiva sjukdom, som sorgar många män och kvinnor i olika åldrar.

Grundläggande principer för behandling av hårbottenpsoriasis

Den grundläggande principen för behandling av psoriasis syftar till att undertrycka hudens inflammatoriska respons och mekanismerna som utlöser dessa processer. Tillvägagångssättet vid behandling av denna sjukdom är alltid komplext och individuellt. Det tar hänsyn till

 • prevalensen av den patologiska processen;
 • stadium av sjukdomen
 • ålder och kön hos patienten
 • orsaker till psoriasis;
 • förekomsten av samtidiga patologier.

Komplexet av terapeutiska åtgärder kan innefatta:

 • lokal behandling;
 • allmän terapi;
 • sjukgymnastik;
 • Spa behandling.

I milda fall av hårbottenpsoriasis och i avsaknad av progression är i de flesta fall tillräcklig förskrivning av lokala preparat (schampo, geler, salvor, tjära etc.) och behandling av en ständigt progressiv inflammatorisk process kan kräva användningen av ett bredare utbud av farmakologiska preparat av olika grupper och fysioterapeutiska metoder..

Läkemedel för lokal behandling

Beroende på scenen i hårbottenpsoriasis kan keratoplastiska och glukokortikoidläkemedel för lokal användning förskrivas till patienten.

För extern terapi kan användas sådana keratoplastiska läkemedel och lokala medel:

 • Salicylsalva 1-2% - dess aktiva beståndsdel har en antiseptisk och antiinflammatorisk effekt, ger mer skalningsvåg och läkning av huden;
 • läkemedel baserade på tjära (Dithranol, Anthralin, Anthraro-bin, Tsignnolin, Tsigoderm, Psorax, Dietratik, Phytoderm Tar) - Dessa läkemedel bidrar till att undertrycka celltillväxt, snabbare exfoliering av skalor och hudläkning.
 • Ichthyolsalva - har smärtstillande, antiseptisk och antiinflammatorisk effekt;
 • Naftalan salva 10-20% - accelererar och stimulerar återställandet av hudens integritet, har en antiseptisk, antiinflammatorisk och smärtstillande effekt;
 • Solkoseryl - har en helande effekt;
 • droger med panthenol (D-panthenol, Bepanten) - har en regenererande, fuktgivande, närande, mjukgörande effekt och har svaga antiinflammatoriska egenskaper;
 • antihistaminer (Psilo-balsam, Fenistil-gel) - har antiinflammatorisk, antipruritisk och analgetisk effekt;
 • salva med vitamin D3 (Dayvoneks, Psorkutan) - hämmar tillväxten av keratinocyter, förbättrar hudimmuniteten, har antiinflammatorisk effekt;
 • Skin-Kap preparat (kräm, aerosol) - eliminera klåda och skalning, har antiinflammatorisk och fuktgivande effekt;
 • retinoider (Tazorak, Retinovaya salva, Isotrexin) - sakta ner mognad av hudvågor;
 • kosmetika med växtbaserade ingredienser (Aisida, Zosterin, etc.) - har en fuktgivande, sårläkning och antiinflammatorisk effekt;
 • antisvampmedel (Lamisil, Nizoral och andra) - Hjälp en viss patientgrupp, eliminera desquamation och inflammation i huden.

I svårare fall av hårbottenpsoriasis kan patienten rekommenderas att använda lokala preparat baserat på glukortikoidhormoner. Några av dem, förutom hormoner, innehåller också ytterligare komponenter som har en fördelaktig effekt på huden.

Till glukortikoida läkemedel för lokal användning inkluderar sådana droger:

 • Hydrokortison salva;
 • Prednisolonsalva;
 • Belosalik;
 • Vipsogal;
 • tselestoderm;
 • Sinalar;
 • Ksamiol;
 • Futsinar;
 • Soderm et al.

Glukokortikoidbaserade salvor har en mer uttalad systemisk effekt och kan endast ordineras av en läkare efter uteslutande av alla möjliga kontraindikationer.

schampon

För behandling av psoriasis i hårbotten används speciella medicinska schampon baserade på olika komponenter.

Hudlock

Den aktiva ingrediensen i detta schampo (zinkpyrition) har antiinflammatorisk, antibakteriell och antifungal aktivitet. Dess användning bidrar till normalisering av aktiviteten hos ett antal enzymer, stabilisering av cellmembran, snabbare rengöring av huden från peeling, normalisering av dess fettinnehåll och fukt. Detta verktyg kan användas av vuxna och barn.

Friderm tjära

Sammansättningen av detta schampo innefattar koltjära, som kan utöva en astringent, vasokonstriktor, antisvamp, torkmedel och keratoplastisk effekt. På grund av det faktum att det här verktyget kan torka ut hårbotten, rekommenderas att det inte används mer än två gånger i veckan.

Friederm Zink

Den aktiva ingrediensen i detta schampo (zinkpyrition) och dess andra komponenter eliminerar hudens avskalning, har antiinflammatorisk, fuktgivande och antipruritisk effekt. Dessutom har detta verktyg en positiv effekt på håret och kan användas för att behandla seborré, alopeci, dermatit och andra sjukdomar i hårbotten.

Squafan S

Sammansättningen av denna schampo innefattar salicylsyra, röd enbärolja och resorcinol. Dessa komponenter eliminerar irritation och klåda i huden, eliminerar effektivt desquamation. Efter shampoo kan du använda ytterligare hjälpmedel för hårbotten och hår - Squafan mask.

Tana tarry

Den aktiva komponenten av denna lösning är renad björktjära, allantoin och provitamin B5 är ytterligare. Det kan användas för att eliminera skalning och klåda, har svamp och astringent effekt.

T / gel

Detta tjärschampo har samma egenskaper som Tana tjära tjära. Enligt många recensioner av patienterna ansågs detta verktyg vara det mest effektiva.

Node K

Sammansättningen av detta schampo innefattar ichthyol, salicylsyra, enbärolja och zinkpyrition. Denna åtgärd har en lugnande, antipruritisk, antiinflammatorisk och keratolytisk effekt. Efter användning av schampon rekommenderas att använda Nodet K-emulsion.

Curtiol S

Sammansättningen av detta verktyg innefattar: curtiol, salicylsyra och zinktiosalicylat. Användning av schampo hjälper till att eliminera flingning och klåda. Efter applicering kan Curtiol S-kräm användas.

Vid behandling av hårbottenpsoriasis kan även svampsvampskampor användas: i vissa fall är de effektiva och ger betydande lättnad.

Allmän terapi

Med svårare kurs och progression av hårbottenpsoriasis kan patienter rekommenderas läkemedel för intern eller parenteral användning. I de flesta fall är terapin komplex och behandlingsregimen är vald för varje patient individuellt.

I komplexet av allmän terapi kan läkare inkludera följande droger:

 • Hemodez-lösning;
 • enterosorbenter: Enterosgel, Sorbeks;
 • vitaminkomplex och vitaminer C, A och grupp B;
 • medel för icke-specifik immunterapi: Pyrogenal, ATP, Aloe;
 • immunodulatorer: Dekaris, Taktivin, Metyluracil, Leacadin, Splenin;
 • antihistamin droger: cetirizin och andra;
 • Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel - Indometacin, Naproxen, Diklofenak;
 • lugnande medel;
 • aromatiska retinoider: Acetritin, Etretinat, Neotigazon;
 • cytostatika: cyklosporin A, metotrexat;
 • monoklonala antikroppar: Adalimumab, Efalizumab, Thymodepressin, Alefacept, Infliximab, Ustekinumab;
 • kalcifierat autologt blod.

Med infektion av skadad hud och associerade sjukdomar som kan orsaka förvärring av psoriasis (pyoderma, tonsillit, tonsillit) kan patienten rekommenderas att ta antibiotika.

Sjukgymnastik och spa behandling

Sjukgymnastikbehandling av hårbottenpsoriasis kan ordineras vid olika stadier av sjukdomen. I komplexet av medicinska förfaranden kan läkare inkludera:

 • Kryoterapi: Psoriasisfokuserna påverkas av låga temperaturer (under 196-269 ° C), vilket bidrar till normalisering av ämnesomsättningen och minskar manifestationerna av inflammation, smärta och klåda.
 • laserterapi: exponering för en laserstråle säkerställer destruktion av psoriasisplakor och normaliserar ämnesomsättningen i hudcellerna;
 • PUVA-fototerapi: En fotosensibiliserare appliceras på huden med fokus på psoriasis (vissa av dessa läkemedel tas oralt) och ultraviolett strålning utförs, i vissa fall kombineras denna teknik med administrering av retinoider (Re-PUVA-terapi);
 • Fototerapi: bestrålning av psoriasisfoci utförs med användning av ultravioletta källor;
 • hirudoterapi: har en immunostimulerande, analgetisk, antipruritisk och antiinflammatorisk effekt.

Goda resultat vid behandling av psoriasis ger klimatbehandling. Patienter med denna sjukdom kan rekommenderas sådana orter:

 • Ungern - utväg Harkany;
 • Israel - utväg Döda havet;
 • Slovakien - Smrdaky resort
 • Kroatien - Naftalan resort
 • Turkiet - Kangal resort
 • Ryssland - orterna Pyatigorsk, Evpatoria, Anapa, Gelendzhik och Sochi.

Sanatorium-utvägsbehandling av psoriasis utförs under sjukdomsperioden och kan innefatta:

 • thalassoterapi;
 • luftterapi
 • HELIOTERAPI;
 • balneoterapi;
 • dietterapi;
 • mudterapi, etc.

För att uppnå ett effektivare resultat bör behandlingen av sanatorium-utväg vara minst 28 dagar.

Behandling av psoriasis i hårbotten kan ta ungefär en månad eller mer: Dessa indikatorer är strikt individuella och beror på sjukdomsstadiet och förekomsten av comorbiditeter. Tidig igångsättning av terapi och efterlevnad av alla rekommendationer från läkaren hjälper patienter med denna obehagliga sjukdom att uppnå en stabil remission och förhindra sjukdomsframsteg.

Vilken läkare ska kontakta

När utslag förekommer i hårbotten, kontakta en hudläkare. Dessutom kommer samråd med trichologen (hårbehandling specialist), kosmetolog för val av schampo och andra vårdprodukter vara användbar.

De bästa salvorna och krämerna för psoriasis i hårbotten

Det händer att på grund av vissa faktorer uppträder psoriasis på håret, vilket åtföljs av bildandet av foci av död hud som liknar en paraffinfilm. Sjukdomen åtföljs av klåda och rodnad i hårbotten. Hur är det i det här fallet? Är det möjligt att behandla sjukdomen lokalt med speciella krämer och salvor för psoriasis? I detta kommer vi nu att räkna ut det och hjälpa dig att hitta den salva som passar bäst för varje enskilt fall.

Vad ska vara psoriasis salva

Naturen av psoriasis har inte studerats fullt ut av läkare. Experter kan inte komma till ett otvetydigt svar, vilket provar utvecklingen av sjukdomar.

Bland orsakerna är:

 • hormonella förändringar (särskilt i ung ålder och under graviditet);
 • autoimmuna störningar i samband med överföring av allvarliga infektionssjukdomar;
 • konstant stress och nervchocker;
 • utveckling av svamp i hårbotten;
 • kränkning av metaboliska processer;
 • genetisk predisposition;
 • ohälsosam diet, särskilt styva dieter;
 • och några andra faktorer.

Därför eliminerar den ursprungliga källan att bli av med sjukdomen för alltid. Men för att rengöra hårbotten i hårbotten, lindra inflammation eller övervinna svampen behöver du bara använda speciella geler, salvor och krämer, gnidade i hårets dermis.

Intressant att veta: Uppdelningen av vanliga celler tar 28-30 dagar. I psoriasis uppfattar immunsystemet cellerna som främmande, därför uppträder deras accelererade regenerering på bara 4-5 dagar. På grund av den starka skiktet i vissa områden, i synnerhet i hårbotten, bildas plack - vissa foci på vilka huden är mycket grov och fläckig.

Hittills, i landets apotek för att bekämpa psoriasis, finns det två alternativ för kosmetika:

 • Icke-hormonella aktiva beståndsdelar är växtextrakt, zink, salicylsyra och borsyra, svavel. Sådana verktyg är lämpliga för de som har psoriasisförändringar i hårbotten i början. På grund av sin ofarliga sammansättning är nästan alla typer av sådana kosmetika lämpliga för gravida kvinnor, ammande mödrar, småbarn och personer med svår lever- och njursjukdomar.
 • Hormonala droger. Dessa suspensioner är mycket snabbare från sina naturliga prekursorer för att lindra sjukdomen (inom några veckor). Men tyvärr kan många orsaka allergiska reaktioner, och deras resultat av kontraindikationer är imponerande.

Således är det bättre att överlåta valet av medel för lokal terapi av psoriasis till en dermatolog eller tricholog. Högspecialiserade läkare kommer att ordinera leveransen av flera tester, bestämma sjukdomsfasen och välj de bästa och effektiva drogerna, vars aktiva komponenter inte kommer att ingå i en konfrontation mellan sig och din kropp.

Kompositionen av pastan och salvor av hormonella läkemedel inkluderar triamycinolon, vars styrka syftar till att eliminera inflammation och klåda, flumetason, som bekämpar allergiska manifestationer, klobetasol, betametason och många andra komponenter i antibakteriell verkan. Tack vare kemikalier syntetiserad av kemisk industri, efter 3-4 ansökningar kommer du att märka en signifikant minskning av rodnad och komplett klåda.

I de tidiga skeden av sjukdomen, när det finns rodnad, klåda och flaking kan du dricka ett vitaminkomplex, gå på diet och ta till lugnande medel med lugnande effekt.

En viktig punkt! Om du märker bildandet av en skorpa och en ökning av antalet lesioner, använd först non-hormonal terapi och använd sedan steroidkosmetik.

Fördelar och nackdelar

Användningen av salvor som eliminerar symptomen på psoriasis:

 • bidrar till eliminering av inflammatoriska processer och etablering av hudregenerering;
 • ger en lokal effekt (till skillnad från tabletter, kommer de aggressiva komponenterna av salvorna inte i blodet, vilket minimerar påverkan på arbetet hos enskilda organ och system i kroppen).
 • eliminerar ögonkontakt och slemhinnor, eftersom krämer och salvor appliceras direkt på plack;
 • förhindrar ytterligare spridning av papper, liksom förekomsten av en allergisk reaktion;
 • är relativt billiga och lätta att använda.

Nackdelarna med krämer, geler, pasta och salvor inkluderar överdriven hud, behovet av att skölja av med vatten (annars finns det en stark oljig glans) och möjligheten till några biverkningar.

Kontra

Icke-steroida läkemedel ska användas med försiktighet, speciellt om du ofta lider av allergier. Du kan sakna det friska området på huden på handleden och låt salvan aktiveras i en halvtimme. Om klåda, urtikaria, ödem är frånvarande, kan helande suspensionen användas på de drabbade områdena av dermis.

Läs alltid anvisningarna noggrant, eftersom vissa krämer är kontraindicerade under graviditet, amning och barn upp till en viss ålder.

Hormonala salvor, som tillhör gruppen glukokortikosteroider, undertrycker produktionen av hormoner, är därför förbjudna under graviditet, menstruation och amning av barnet.

De har följande lista med negativa effekter:

 • kan producera njurstenar;
 • bilda kolesterolplaketter, förvärra den vaskulära permeabiliteten;
 • ge beroendeframkallande hud till drogen;
 • de förvärrar ett dermatologiskt problem (hudatrofi, bildning av pigmentfläckar, dermatit, etc;
 • negativt påverka immuniteten (kontraindicerat för personer med hiv och de som har haft svåra sjukdomar);
 • kan förvärra situationen i närvaro av maligna tumörer;
 • och några andra negativa manifestationer.

Det bör noteras att så snart du slutar använda steroidläkemedel kommer hormonerna att stabilisera igen.

För psoriasis är det bäst att bli testad av en hudläkare. Efter en viss undersökning kommer en kompetent specialist att föreskriva en omfattande behandlingskurs, som innehåller ett vitaminkomplex, diet, salvor och lotioner för lokal användning. Kom ihåg att vissa komponenter i medicinsk pasta kan vara inkompatibla med andra droger. Därför engagera dig inte i obehörig behandling och överlåta din hårspecialist.

Vid inandning av hormonella medel i matsmältningssystemet är det nödvändigt att framkalla kräkningar och skölj magen. Läkare rekommenderar också att du använder absorberande medel, till exempel aktivt kol.

Regler för ansökan

Tyvärr kan du inte helt återhämta sig från psoriasis med hjälp av salvor, pasta, geler, krämer, eftersom dessa läkemedel bara lindrar symtom och lindrar patientens tillstånd.

Följ dessa riktlinjer:

 1. Fukta hårbotten med varmt vatten innan du applicerar produkten. Detta gör det möjligt att eliminera talg och föroreningar, vilket säkerställer direkt kontakt med dermis med de aktiva substanserna.
 2. Läs noggrant instruktionerna, för att någon salva ska appliceras med en tjock och några med ett tunt skikt.
 3. Efter att produkten har fördelats i hårbotten, massera försiktigt suspensionen i hårbotten. När du har slutfört proceduren, var noga med att tvätta händerna eller skydda dem med cellofanhandskar.
 4. Sakta upp salva sikt, som anges av tillverkaren (som regel 20-30 minuter).
 5. Skölj av med vatten, i vissa fall behöver du en bra sköljning när du använder schampo.

Behandlingsförloppet är rent individuellt. Om dessa är icke-hormonella läkemedel ska de användas 1-2 månader innan symptomen elimineras. Starka steroidprodukter bör inte användas i mer än 7 dagar. I de flesta fall utförs proceduren två gånger om dagen (på morgonen och på kvällen).

Översikt över de mest populära verktygen

Vad är att smärta huvudet med psoriasis? Denna fråga ställs nästan varje person som vill bli av med obehagliga klåda, oestetiska områden på huvudets dermis, liksom andra komplikationer i samband med sjukdomen.

När du väljer kvalitet bör kosmetika fokusera på:

 • fungicida och antibakteriella effekter av läkemedlet;
 • förmågan att förbättra hudens mikrocirkulation och säkerställa epitelförnyelse;
 • förekomsten av komponenter som är konstruerade för att lindra inflammation
 • biverkningar, liksom din tendens till allergiska reaktioner;
 • stadium av sjukdomen (första skedet, remission eller exacerbation);
 • kostnaden för medel och dess effektivitet.

Mycket ofta förvirras psoriasis med en svampinfektion som utlöses av en mikroorganisma av släktet Candida. Spridningen av candida kan också vara förknippad med ett försvagat immunförsvar som orsakas av själva psoriasis. Därför måste du köpa komplexa salvor och krämer, som också bekämpar svampen.

Non-hormonella läkemedel

 • Cream "Dawn" på basis av floralisin förbättrar metaboliska processer på cellulär nivå, fuktar huden perfekt och läker de sprickor som bildas. Använd verktyget 2 gånger om dagen, applicera ett tunt lager på de drabbade områdena. Behandlingsförloppet - tills fullständig läkning. Kostnaden för drogen är låg, bara 100 rubel.
 • "Antipsoriaz" eller annars Ivanovsalva. Denna lösning på basis av petrolatum, fett, lin och kitin har en fungicid (antifungal) effekt på huvudets dermis. Dessutom lugnar det och läker sår perfekt och förbättrar även hudens regenerering. Behandlingsförloppet är från 10 dagar till 4 veckor. Priset på salva börjar från 850 rubel per rör på 120 ml.
 • "Kartalin". Denna härdande suspension baserad på honung och fast olja med tillsats av kamilledekok, eukalyptusblad, löv och salicylsyra har en antiinflammatorisk effekt. När du använder läkemedlet ska det inte djupt gnidas in i scaly plaques, men behöver bara appliceras två gånger om dagen på ytan med ett tunt skikt. Terapi varar 10 dagar. Priset för Kartalin varierar i intervallet 890-1000 rubel.
 • "Naftaderm". Verktyget är framställt på basis av olja, emulgerat vax och alkohol. Det har en skalning av kornade partiklar, desinficerar applikationsplatsen, eliminerar klåda och minskar rodnad. På huvudets dermis ska appliceras med ett tunt skikt. Naftaderm tömmer din plånbok för 550 rubel.

Hormonala droger

Hormonala droger kan påverka det endokrina systemet, vilket minskar produktionen av vissa hormoner. Det är möjligt att den aktiva användningen av sådana kosmetika kan leda till ett antal biverkningar. Därför rekommenderar experter att använda dessa produkter i högst 7 dagar.

Intressant att veta: Dermatologer delar upp steroider mot psoriasispapper i 4 kategorier: från de svagaste till de mest potenta. Först ordinerar läkaren en salva från 1-2 kategorier. Om den helande suspensionen inte ger den önskade effekten, tillgripa starkare droger med 3-4 grupper (till exempel celestoderm, flucinar).

 • "Candide". Det har ett brett utbud av åtgärder. Det är främst ett anti-svamp läkemedel. Visas med färglåg och eksem. Rekommenderas inte för användning under graviditet, under amning och under menstruation. Priserna för mirakelsalven börjar från 200 rubel.
 • "Belosalik". Salvan på basis av betametason och salicylsyra redan efter 2-3 veckor tas för att eliminera symptomen på psoriasis. Det tar bort inflammation, förbättrar lipidbalansen i hårbotten, eliminerar allergier. Denna produkt av inhemsk produktion kostar dig 400 rubel.
 • "Daybovet" från Danmark. Betametason är som i föregående salva nyckelkomponenten. Men paraffin och kalcipotriol sättes till huvudkomponenterna. För att eliminera inflammation är det nödvändigt att applicera behandlingen endast en gång om dagen. För ett rör av grädde i 15 gram måste du betala 1100 rubel.
 • "Prednisolon". Den har antiinflammatorisk effekt och eliminerar klåda. Sätt en krämig suspension på platsen för lokalisering av papper. Kostnaden för en 5 milliliter tuba är 100 rubel.
 • "Hydrocortisone". Nyckelkomponenten är hydrokortisonacetat. Avlägsnar inflammatorisk process, eliminerar puffiness, förhindrar vidare utveckling av psoriasispapper. Ett rör i 10 ml säljs i apotek för endast 35 rubel.
 • "Celestoderm". Läkemedlet tillhör kategorin potent, eftersom det minskar permeabiliteten hos kärl intill huvudets hud. Den aktiva substansen är betametason, som snabbt och lätt lindrar inflammation. Dessutom förhindrar verktyget allergiska manifestationer på huden. Applicera ett tunt lager på de drabbade områdena 2 gånger om dagen. Kostnaden per rör i 15 ml är 300 rubel.
 • "King of Skin". Kinesiska kosmetika baserade på ketokonazol och clobetasol avlägsnar rodnad och klåda, och har också mykotisk effekt. Bidrar till den snabbaste återhämtningen av huden. Det kostar bara 250 rubel.
 • "Flutsinar". Det hör till kategorin starka kosmetika. Den används inte mer än 2 gånger om dagen under veckan. För att förbättra behandlingsproceduren ovanpå salvan rekommenderar tillverkaren att applicera ett sterilt gasbindbandage. Medelpriset för ett rör med en kapacitet på 15 g är 240 rubel.

Anti-inflammatorisk salva

Under eftergivningsperioden eller i de första stadierna av psoriasis kan du prova andra medel som snarare eliminerar inflammatoriska processer. Dessa inkluderar:

 • svavel-salicylsalva som dödar mikrober (kostnaden för ett rör börjar från 30 rubel);
 • Vishnevsky salva, som fungerar som en utmärkt antiseptisk och förbättrar blodcirkulationen (du betalar ca 40 rubel för ett litet rör);
 • zinksalva, som kommer att torka de drabbade områdena, samt kunna lindra klåda (kostar 50 rubel)
 • klistra och salva Sulsen, normalisering av talgkörtlarna och regenerering av epidermis (kostar cirka 85-100 rubel).

Som du kan se är ett överflöd av medel i kampen mot psoriasis slående i sin skala. Nästan alla säljs på apotek över hela landet utan recept.

Home Cooking Recept

Det är inte nödvändigt att lägga ut en snygg summa för inköp av utländsk salva. Du kan använda några av ingredienserna från kategorin traditionell medicin och förbereda salvan hemma. Här är några av de mest populära och effektiva recepten:

 1. På basis av fett. Du måste blanda 100 g fett, 10 g torrmark, 30 g krossad ekbark. I den resulterande slammet, skriv in äggvita. Insistera några timmar. Behandlingsförloppet är 2 veckor. Efter varje användning, var noga med att tvätta av masken med knappt varmt vatten.
 2. Kombinera 10% syntomycin liniment med propolisktinktur i förhållandet 3 till 1. Den resulterande uppslamningen används 1 gång per dag tills symptomen på psoriasis försvinner.
 3. Dampa huvudet med varmt vatten, sprid på toppen av den finhackade löken (medfört nästan i läget). Utför en aktiv dermismassage och lindas i håret med polyeten och sedan med en handduk, låt den aktiveras på hårets huvud i 30-40 minuter. Spola massa behöver tjära tvål.

När man väljer salvor och krämer som bekämpar symptomen på psoriasis är det bäst att konsultera en hudläkare eller tricholog. I apotek i landet kan du idag köpa produkter baserade på naturliga ingredienser som praktiskt taget inte orsakar biverkningar och påverkar inte organens och systemens funktion.

Om du tänker återhämta sig snabbt måste du förvärva potenta suspensioner som snabbt kan eliminera inflammatorisk process och förbättra regenerering av huden.Nästa Artikel
Hur man gör shampoo gör-det-själv hemma