Mitt hår. Roux


Att hålla spetsarna på strängarna friska är inte en lätt uppgift. Vid det minsta felet i kroppen, brist på fukt och näringsämnen är de de första som tar ett slag. Och om håret började exfoliera, är det nästan omöjligt att rädda det.

Ibland hjälper en kort hårklipp till att maskera problemet. Dessutom är kort hår bättre levererat med näringsämnen än länge, och ser därför friskare ut. Men om du är van vid att imponera på lyxiga flätor eller krullar som faller på ryggen kommer du inte att kunna dölja problemet.

Är det möjligt att få tillbaka torra ändar av håret till liv? Behandling, enligt experter, kommer endast att resultera om den är komplex.

Hur man förhindrar tvärsnitt: vårdreglerna

 • En gång i månaden - en och en halv är det nödvändigt att trimma de skadade tipsen. Det är önskvärt för en erfaren mästare att göra detta med het sax (denna metod säkerställer tätning av sektionerna och förhindrar ytterligare stratifiering av håret). Om de patched områdena når flera centimeter, känner du inte ledsen för dem och försöker inte läka. Det är bättre att bli av med dem och kasta alla styrkor för att förhindra liknande problem i framtiden.
 • Skydda ditt hår från sol, vind, temperatur extremiteter. Det är sant att tipsen brukar sticka ut under huvudbonaden, så innan de går ut på gatan bör de behandlas med en exklusiv balsam eller termisk spray.
 • Försök att inte använda metall hårnålar, snäva elastiska band och andra tillbehör som klämmer håret. Braid inte flätorna för hårt.
 • Tvätta håret ordentligt (se nedan för hur du gör det).
 • Gå inte till sängs med vått, obekvämt hår.
 • Använd inte kamar av metall eller plast (med undantag för specialiserade): På grund av att trådarna elektrifieras och skadas.
 • Om möjligt, ge upp hårtorken eller begränsa användningen. Detsamma gäller för andra apparater för styling och curling hår: pleyk, strykjärn, stylers. Simulera lockar med händerna och använd mjuka curlers för att skapa lockar.
 • Använd inte de första tillgängliga stylingkompositionerna (de flesta lacker, geler och mousser gör håret tungt och torrt). Se till att de inte innehåller alkohol. Om medel tillåter, föredra professionell kosmetika.
 • Gör hemlagade masker.
 • Istället för resistenta färger, använd tint balsams. Avvisa salongprocedurerna som påverkar hårstrukturen (inklusive laminering, perm).
 • Försök med speciella köpmaskar för delade ändar: de limar de skadade hårfibrerna och ger dem ett hälsosamt och naturligt utseende. Naturligtvis behandlar dessa verktyg inte lockar, men är lämpliga för de fall där din frisyr ska se perfekt ut.
 • Ät en mängd olika måltider, ta vitaminer vid behov och led en hälsosam livsstil.

Tvätta och förbereda det

Om du inte kan ägna mycket tid på hårvård, försök kombinera behandlingen med tvättproceduren. Överensstämmelse med schemat nedan kommer att ge en bra effekt.

 • Tvätta huvudet inte för ofta, för att inte lämna håret oskyddat och inte störa sebumproduktionen. Tillräckligt att göra det två gånger i veckan.
 • Minst 10 minuter innan du tvättar (men bättre innan) använder en träkam med långa och glesa tänder, sprida lite vegetabilisk olja över håret och hårbotten. I extrema fall, bara fett torra slutar, men försiktigt.
 • Se till att vattentemperaturen inte är för hög. Varmt vatten torkar trådarna och stimulerar produktionen av överflödigt fett.
 • Hitta ett lämpligt schampo för dig: Neutral, utan aggressiva och viktande komponenter (parabener, sulfater, silikon), med naturliga ingredienser som ger fuktighet och mjukgöring till håret. Dessa kan vara: lecitin, provitamin B5, vete proteiner, växtbaserade extrakt, keratin, lecitin, fettsyror, sheasmör, äggulor. En bra lösning skulle vara ett tvålrotschampo. Dessutom, precis innan du tvättar huvudet, kan du lägga till några droppar essentiell olja till den avsedda delen av den färdiga produkten.
 • Glöm inte, efter tvätt, applicera en balsam eller en outplånlig balsam på håret (inte på hela längden, men bara på spetsarna).
 • Skölj inte torkat hår med sura lösningar (citron- och tranbärsjuice, ättika). Bättre användning för detta ändamål avkok eller infusioner av kamomill, linden, björk, mamma och mormor, nässla, timjan.
 • Tvättade krullar blottar försiktigt med en handduk och kamma inte till de är torra.

Bästa torra håroljor

För beredning av masker används sådana basoljor som: oliv, burdock, mandel, argan, shea, jojoba, kokosnöt, ricinus, havtorn. Du kan kombinera dem, eller du kan empiriskt välja den mest lämpliga för dig och använda den som grund eller i sin rena form (utan tillsatser) hela tiden. Olive- och burdockoljor anses vara universella. De återfuktar, läker krullarna, accelererar tillväxten och ökar elasticiteten. Havtornsolja förbättrar epidermis skyddsegenskaper, förnyar dess celler, och återställer även hårets axelns jämnhet och förbättrar kryddans tillstånd. Kokosnöt - mycket lätt och väl lämpad för hår som är fet på rötterna. Det har antibakteriella egenskaper. Castorolja är idealisk för skadade, torkade krullar. Det kan kuvera hårsaxeln, vilket gör det smidigt, accelererar tillväxten av strängarna och minskar deras bräcklighet. Det mesta kan sägas om mandelolja. Det absorberas väl inte bara i hårbotten, utan också i håret, mätta dem med vitaminer och återställer från insidan. Utan undantag gör de naturliga oljorna mjukare och mer smidiga, vilket förenklar processen med deras styling.

Fuktgivande masker

Dessa medel bör tillämpas 1 - 3 gånger i veckan i 1 - 2 månader. Du får inte transporteras med masker (speciellt olja): du måste tvätta huvudet för ofta, vilket leder till en snabbare frisättning av talg.

 • Lös 1 tsk honung och samma torra jäst i 0,5 koppar uppvärmd kefir och låt i 15-20 minuter. Rör, applicera på hår (men inte i hårbotten). Sätt på en polyeten, och på toppen av den - en ulllock. Skölj med en mjuk (t.ex. bebis) schampo efter en halvtimme. Mask kan göras 2-3 gånger i veckan.
 • Värm 1 efterrättsked av honung och blanda med 1 äggula och 1 tsk mandel (castor) olja. Medan kompositionen inte är kall, applicera den på otvättat hår, var särskilt uppmärksam på tipsen. Wrap huvudet med en handduk. Halva och en halv senare, tvätta av masken och skölj krullarna med örttextrakt. Upprepa proceduren 1 - 2 gånger i veckan i 1,5 - 2 månader.
 • Blanda varm burkaolja och aloejuice i ett förhållande av 1: 2 (1: 3). Sprid masken på torrt hår. Behandla tipsen särskilt noggrant. Lämna i 1,5 - 2 timmar under en handduk eller hatt. Skölj med schampo och applicera en outplånlig balsam på ändarna av håret eller skölj dem med ett avkok av örter. Varning! Om du har färgade lockar, kan aloejuice lätt tända dem.
 • Smörj spetsarna på trådarna med yoghurt / fett yoghurt eller dopp i deras serum. Använd ett duschlock eller, om ditt hår är långt, lägg det i en plastpåse och binda den så att vätskan inte fläckar dina kläder. Tvätta av masken efter 30 till 60 minuter med ett mildt schampo.
 • Blanda 2 msk. matskedar av tung grädde, 1 tsk hvete kim olja, 5 droppar eterisk olja. Kompositionen appliceras på håret, gnid lätt in i spetsarna. Värm huvudet med en handduk. Håll masken från 40 minuter till 1,5 timmar. Tvätta av.
 • Skala och hugga 1 mogen avokado efter att du har tagit bort stenen. Puree appliceras på skarpa ändar av håret och isolerar de behandlade områdena med matfilm eller plastpåse. Tvätta massan med ett neutralt schampo efter 30 - 40 minuter.
 • Blanda 2 matskedar av fint riven morötter med samma mängd uppvärmd olja. Behandla håret över hela längden, varmt. Låt masken stå i 40 minuter, skölj sedan. Observera att denna komposition inte behöver appliceras på hårbotten, eftersom morotsjuice är en ganska ihållande färgämne.

Kraftfunktioner

Omfattande behandling av skadade tips innebär nödvändigtvis en diet. För att normalisera arbetet med talgkörtlarna rekommenderas att man dricker ett glas varmt citronvatten varje dag 30 minuter före den första måltiden (1 matsked citronsaft för 200-250 ml eller 2-3 skivor för 200 ml kokande vatten). Det bör också tas tre gånger om dagen, en timme före varje måltid, för att konsumera 1 tesked olivolja.

I allmänhet, med torrt hår måste du dricka minst 2 liter vatten dagligen. När det gäller kosten kan det verka ganska strängt, men du måste sträva efter att följa det.

 • ät inte mjöl
 • stekt, saltad, fet, rökt, kryddig mat ersätter kokt, ånga eller bakat;
 • konsumerar lika mycket grönsaker och frukter som råa;
 • Ät bara naturliga sötsaker: honung, kandad frukt, marshmallow;
 • Inkludera i kost av fermenterade mjölkprodukter och groddkornsprodukter;
 • ge upp alkohol, energidrycker.

Att ändra matvanor över tiden påverkar hårets tillstånd på ett mycket positivt sätt.

Enkla recept och viktiga rekommendationer för hur man behandlar torra ändar hemma

Förmodligen vill alla att hans hår har ett anständigt utseende.

Men ofta stämmer många naturliga faktorer och det moderna sättet att leva i detta, vilket orsakar ett eller annat problem.

Split ends är en av de vanligaste.

Men, som alla andra, om så önskas, kan den elimineras med hjälp av enkel behandling och efterlevnad av ett antal regler för hårvård.

Låt oss räkna ut hur man bota torra hårändar hemma.

Mycket torra hårändar: vad ska man göra hemma?

Innan du behandlar torra ändar av hår hemma behöver du veta vilka faktorer som framkallar deras utseende. Det kan finnas flera:

 • yttre miljö. Inverkan av nederbörd, stark vind, för låg eller hög temperatur i luften, direkt solljus påverkar hårets tillstånd negativt. Mössor (mössor, hattar, mössor och andra) hjälper till att spara sin hälsa;
 • dekorationer. Olika vackra elastiska band och klämmor hjälper till att skapa vackra frisyrer. Men om de håller håret hårt, kommer kraften inte att nå toppen. Som ett resultat blir de snabbt torra och splittrade;
 • tvätt. Tvätta inte håret mer än två gånger i veckan med varmt vatten. Varmvatten rekommenderas inte, eftersom det bidrar till ökad torrhet, tvättar ut fördelaktiga delar från hår och hud.
 • torkning. Det bästa alternativet är en naturlig metod att torka. En handduk som absorberar vatten väl hjälper till att påskynda det, men du behöver inte gnugga det hårt. Om en hårtork används ska den inte utsättas för hög temperatur. Håret ska delas upp i små strängar, och hårtorken ska inte vara ungefär trettio centimeter närmare den;
 • kamning. Våt hår är önskvärt att kamma med träkamper eller bara försiktigt dela upp strängarna med händerna.

Förutom naturfenomen och mekaniska effekter kan torra tips indikera en liten mängd vatten berusad per dag och ohälsosam kost, vilket inte ger tillräckligt med näringsämnen till kroppen.

Under behandlingen av torrt hår slutar hemma, och helst efter det, behöver du:

 1. Minska förbrukningen av bakverk vitmjöl.
 2. Byt bakverk med torkad frukt och honung.
 3. Istället för stekt mat konsumeras kokt, ånga eller bakat.
 4. Öka mängden råa grönsaker och konsumerade frukter.
 5. Daglig användning av mejeriprodukter som innehåller mycket kalcium.
 6. Undvik fet, salt och kryddig mat, såväl som kolsyrade drycker.
 7. Introducera spridna korn i kosten.

För att uppnå den maximala effekten av behandlingen ska du sluta dricka och röka.

Användbara masker

Hur man återställer torra hår slutar hemma? Masker!

Innan du börjar använda hemlagade masker för att återställa torra ändar av hår, måste du inspektera dem.

Om de är starkt nicked, bör de skäras.

Om processen är i det inledande skedet kan du försöka återställa dem utan att tillgripa skärning med följande recept för att behandla torra ändar av hår hemma:

 1. Blanda en äggula med en sked vegetabilisk olja (oliv, burdock, mandel och andra). Lägg till blandningen en tesked flytande honung och brandy. Alla komponenter flyttas noggrant.
 2. Kombinera en matsked citron och aloe juice. I den resulterande vätskan tillsättes två matskedar gräddfil och en matsked honung. Kompositionen omröres tills den är jämn.
 3. Till den hackade massan av en medelhaltig avokado tillsätt en matsked vegetabilisk olja och honung och blanda väl.

Regler för ansökan

Innan du återupplivar torra ändar av hår hemma med masker, läs rekommendationerna för deras användning:

 • Ovanstående masker kan appliceras inte bara på hårets ändar utan också på hela huvudet som helhet. Du måste göra det två eller tre gånger i veckan.
 • procedurens gång bör vara från tjugo till trettio minuter;
 • För att förbättra effekten kan du slå in huvudet i plast och linda upp med en varm handduk eller sätta på en duschlock.
 • Det rekommenderas att tvätta av maskerna med ett neutralt, fuktgivande schampo eller att du själv gör det hemma. I industriella schampon kan du lägga till några droppar essentiell olja av mandel, jojoba, druvfrö, pelargon.

Oljor för behandling

Hur bli av med torra hår tips hemma med oljor? Vegetabiliska oljor är en viktig del i behandlingen av torra hårändar. De innehåller en stor mängd olika vitaminer, makro- och mikronäringsämnen, liksom kollagen och fettsyror.

För beredning av en oljebalm rekommenderas att blanda lika många flera utvalda oljor.

Kompositionen bör förvaras i kylskåp och användas flera gånger i veckan, vilket orsakar det till ändarna av håret eller hela huvudet två till tre timmar före tvätt. Tvätta av oljan ska vara varmt vatten med schampo.

Vegetabiliska oljor har ett annat handlingsspektrum, som syftar till att återställa torra ändar av hår hemma:

 • oliv och ricinus - har närande, fuktgivande och skyddande egenskaper, eliminerar snabbt bräckligheten;
 • burdock - återställer skadad hårstruktur, inklusive sina ändar, det ökar också tillväxten;
 • havtorn - främjar cellförnyelse av hårbotten och håret, vilket påskyndar behandlingen;
 • mandel - förbättrar hårets penetrerande förmåga, vilket gör det möjligt för dem att absorbera de maximala näringsämnena som återställer sin struktur.
 • Kokosnöt - inte bara närmar sig håret, men skyddar också hårbotten från svampsjukdomar och mjäll.

Är ditt hår oljigt vid rötterna och torrt på spetsarna? Läs på vår hemsida hur man bryr sig om dem, hur man återställer det naturliga balansen, och även vilken typ av masker och schampon att välja?

Vad mer kan du göra hemma?

Torra hårändar kommer att återhämta sig snabbare om:

 • drick ett glas varmt vatten en halvtimme före frukost varje dag, till vilken en matsked citronsaft läggs till;
 • Tre gånger om dagen, en timme före måltider, drick en tesked olivolja.

Detta kommer att bidra till att normalisera fettmetabolismen i huvudets och hårets hud, vilket bidrar till att minska tipsets torrhet.

Torra hårspetsar, naturligtvis, ger många obehagliga känslor i samband med utseendet. Dessutom orsakar de svårigheter med att skapa frisyrer.

Men om du följer ovannämnda rekommendationer för hårvård, följer lämplig näring och regelbundet använder medicinska masker och oljebalmer, så kan du snabbt slutföra behandlingen av torra och spröda hårändar hemma.

För att behålla hårets anständiga utseende måste du i framtiden följa en hälsosam livsstil och, för förebyggande åtgärder, göra en behandlingsmask en gång i veckan.

Användbar video

Hårda torra ändar - anledningarna till hur man hanterar det:

Metoder för behandling av torrt hår tips professionella och hem rättsmedel

Friskt hår innehåller upp till 79% protein, 1% pigment, 7% lipider. Skador på keratinskiktet leder till en förändring i den kemiska kompositionen. Stängerna förlorar vatten, pigment och blir sköra. På grund av störningar i talgkörtlarna saknar spetsarna naturlig smörjning. En brist på protein, mineraler och vitaminer begränsar hårsäckar i näringsämnen.

Till listan måste du lägga till fler externa faktorer:

 • termisk stapling
 • frekvent färgning;
 • felaktigt utvalda vårdprodukter;
 • tvättar med klorerat vatten;
 • försummelse av UV-skydd.

Vad ska man göra

För att återställa torra ändar av hår och ge dem ett friskt utseende löser de problemet på ett komplicerat sätt. Först utesluta provocerande orsaker, då:

 • justera näring genom att tillsätta mer protein mat till kosten;
 • upprätta en dricksordning
 • Använd hemlagade masker och kosmetiska medel.

Professionella lösningar

Strängar har en speciell egenskap för att ackumulera näringsämnen, därför är det tillrådligt att använda medel med långvarig effekt vid behandling av torra ändar av hår.

 • Linfröolja fyller insidan med fukt, släpper keratinskalorna, tillståndet och ger glans. Kostnaden för flaskan - 620 rubel.
 • Rene Furterer serum eliminerar överdriven torrhet av strängarna på kort tid och återvänder styrka. Priset är 1200-1400 rubel.
 • Den helande grädden "Phyto 72 från Frankrike med oljig konsistens innehåller extrakt av 7 växter. Sammansättningen tränger djupt in i Cortes, från det övre omslutar stavarna med ett transparent vatten-lipidmembran och ger dem mjukhet och elasticitet (610 rubel).

Råd från experterna! För snabb "lödning" gaffeltråd säljs produkter med silikon. Använd dem vid nödsituationer för att ge stilen snygg utseende.

Den revolutionerande produkten "Lycka för håret" varumärket Lebel

Japanska kemister och apotekare föreslagna att behandla torra hårändar på molekylär nivå. Förfarandet omfattar tre steg:

 • restaurering av Cortez;
 • utjämning och bindning av keratinvågar;
 • förstärkning av follikeln, stimulerande tillväxt, skydd mot yttre aggression. Kostnaden för ett förfarande - från 2000 rubel.

Klarbehandlingsregimer

Specialister erbjuder uttrycklig återhämtning med Kerastaz, innehållande KAPs mikroproteiner. KAPs bindande proteinmolekyler. Vita-cement och booster Ionium används med den.

De tips som ständigt utsätts för blonding, markering, rätning med järn, kommer att återställa kabinmanipulationer en gång vart 15 dagar baserat på produkter från L'Oreal Profesisonal-linjen. Alternativa behandlingsregimer inkluderar:

 • Shampoo Pro-Keratin;
 • speciell mask Absolut Reparation Lipidium;
 • Mythik Oil.

Kerastasprodukter används för torrt och tunt hår över hela längden efter avkapning, ljusning, curling i salongen:

 • Nutri-Termique schampo;
 • mask Forse Arhitecte;
 • Fiber Arhitecte Double Serum.

10 kranar på Elexir Ultime-oljepumpen kommer att fuka strängarna före tvätt, 2 kommer att underlätta styling. 1 gång i 4 veckor utföra ritualen "Keratermia".

För hår med normalt vid rötterna och sköra tips erbjuder:

 • En gång i månaden och en halv ritualen "Keratermia";
 • för att lägga en gång i 7 dagar "protokoll";
 • Nictar Termique dagligt termiskt skydd.

En session kostar 2000-2900 rubel.

Populära behandlingar

En av de mest populära är bio-laminering. Under inverkan av hög temperatur penetrerar proteinet och grönsakskomponenterna i delade flingor, fyller de inre hålen och nivellerar de trådar som täcker dem med cellulosafilm (kostnaden för en session för medelhår är 4 600 rubel).

Keratinbehandling baseras på lödning av proteinsubstansen inuti järnet. Det reanimates stavarnas struktur på mobilnivån (4000 rubel).

Hur bli av med torra hårändar: hem skönhetshjälpare

hemma kan du med hjälp av kosmetiska produkter, bevisad effektivitet i praktiken. För att börja, välj ett schampo med neutral p H med silkeproteiner, argonolja, aminosyrakomplex och keratin. Tillsammans med det används serum och balm. Bästa bästa verktygen:

 1. Elixir av Pantene.
 2. Balsam Londa Professional.
 3. Berika Wella Professional för full längd näring.
 4. Schwarzkopf - Färgfrys BC Bonacure - innebär att glansjämnhet ges till färgade trådar.
 5. Sammansättningen av Lee Stafford.
 6. Fransk fyllmedel - Dercos Vichy.
Kosmetika för hemmabruk

Tips! I varje rad finns verktyg för att hantera torra hårtips.
med varierande grad av skada. Att välja rätt kosmetika för hemvård och bestämma omfattningen av problemet är att det är bättre att först samråda med mästaren.

Ett exempel på en helhetslösning hemma:

 • applicering på strängar av varm kokosnötolja i 30 minuter;
 • shampooing med Klorane mango;
 • gnugga balsam i denna serie;
 • Använd kloran spray för skydd.

Reparationsmasker

Förutom kosmetika från affären med hjälp av masker. Effektivt recept:

 • smälta en sked vax;
 • häll 1,5 tsk shea- och kokosnötoljor;
 • en halv sked oliv och mandel;
 • 6 droppar ylang-ylang-eter eller citrus införs i den varma massan.
Behandlingar hemma

Den krämiga massan fördelas över de fuktiga ändarna, vänster över natten, tvättas på morgonen. Det är bättre att göra ansökningar 3 nätter i rad på helgen i 2 månader.

Grönsaker och ägg

En sked av ångad färglös henna är mald med äggula, 12 ml aloe, honung, vegetabilisk olja tillsätts, och en tesked av en skate läggs till för konditionering.

Klassiskt recept med burdock

I någon vegetabilisk olja sätter 80-100 g hackade burdockrötter i damm och insisterar 3 dagar. Sedan sätta i en kruk vatten, koka i 5 minuter, efter kylning, filtreras. Den resulterande medicinerade oljan smiter tipsen i en timme innan den tvättas.

Rådet äntligen. Om tipsen började exfoliera, är det bättre att skära bort strassen med het sax och börja en komplex terapi.

Hur man botar torrt hår slutar hemma

Hur man bryr sig om torrt hår

Med brist på fukt störs hårsäckens näring, och hårets utseende, och speciellt spetsarna, lider. Skadad hårstruktur kräver särskilt noggrann vård. Det är möjligt att bota torra tips både i professionella salonger och hemma.

Vad orsakar torra ändar av hår?

Bland de faktorer som leder till uttorkningen av hårändarna är:

 • fel hårvårdsprodukter
 • för ofta tvätta hår
 • användning av fixeringsmedel
 • perm,
 • frekvent användning av hårtork, strykjärn och tång
 • exponering för för höga eller låga temperaturer
 • simma i en pool med klorerat vatten eller i saltvatten, etc.

Torra ändar av hår splittrad och trasig, vilket gör frisyren snyggt. Men även det mest livlösa och skadade torra håret kan återställas, om det ordentligt bryr sig om dem.

Hur man börjar behandla torra hårändar

Skydda håret mot exponering för kallt och direkt solljus. För att göra detta, bära en hatt på vintern, och på sommaren - ha på sig en hatt eller hatt och samla hår i en hästsvans. För att inte störa inströdet av näringsämnen i håret, dra inte åt tandköttet för hårt.

Använd en hårtork inte mer än 2-3 gånger i veckan och välj en mild temperaturregim, eftersom den heta luften "lyfter" vågorna, ökar hårets porositet och kan göra frisyren otrygg och hård. Håll hårtorken på ett avstånd av 20-25 centimeter och för snabbare torkning, dela håret i separata trådar. Om det finns tillräckligt med tid, är det bättre att torka håret med en handduk och vänta på att den torkar naturligt.

Kamma bara vått hår med en platt träborste eller kam. Metall- och plastkammar kan skada vått hår, och du kan riva ut en hel massa från ångade naglar och märker inte det. Om det inte finns någon träborste, kan du bara försiktigt skilja håret från varandra med fingrarna och lätt kamma igenom.

Välj hår styling mjuka sätt. Vid användning av tång och strykning, använd termisk skyddsutrustning.

Hur påverkar kosten hårförhållandet

Korrekt näring förbättrar hårets tillstånd, men överdriven ätning av alla slags "risker" kan inte vara det bästa sättet att påverka håret. Ät proteinhaltiga livsmedel, matrika med vitaminer i grupp B, A, E, mikroelement, etc. Dessa är:

 • helkorn,
 • frukt och grönsaker
 • baljväxter,
 • svart bröd
 • mejeriprodukter,
 • nötter,
 • levern
 • skaldjur.

Det är bättre att avstå från stekt, fet och kryddig mat.

Drick en tillräcklig mängd vätska om dagen, annars kommer kroppen att ta fukt från håret "inifrån" och alla kosmetiska procedurer för torrt hår ger endast en kortvarig effekt. Det är mycket användbart att återställa hårbotten i fettbalansen för att dricka på ett tomt magevatten med citron. Häll 2 citronskivor med 1 kopp kokande vatten, låt det brygga i 5-6 minuter och drick i små sippor. Denna metod är utmärkt för "intern" återhämtning och bryr sig om torrt hår.

Hur ofta behöver du skära delade ändar

Om hårspetsarna redan är splittrade, kommer du inte att kunna "lima" dem på några mirakulösa sätt. Därför är det nödvändigt att regelbundet tillgripa en frisörs service, uppdatera frisyren minst en gång i månaden och en halv. Således kommer du att återvända till ditt hår ett attraktivt utseende, vilket är så bortskämd av delade hårändar.

Klippt och torkat hår kan skäras med het sax. I detta förfarande behåller spetsarna "lödda" och längre fukt. Om du verkligen värderar hårets längd, fråga befälhavaren att bara skära de skadade tipsen.

Tvätta torrt hår: Rätt förberedelse för proceduren

Med förberedelsen för att tvätta håret börjar hembehandling av torra ändar. 5-10 minuter innan du shampooar håret, applicera vegetabilisk olja på din hud och fördela det jämnt med ljusmassagerande rörelser. Borsta krullar med glesa tänder för att få oljan att nå hårets ändar.

Tvätta inte ditt huvud för ofta, eftersom daglig användning av schampo skadar håret och stör sebaceous körtlar. Välj ett neutralt pH-schampo med fuktighetsgivande ingredienser som:

 • Sheasmör,
 • keratin,
 • silkeproteiner,
 • aminosyror
 • lecitin och andra.

Torka försiktigt i huvudet med fingertopparna och skölj schamponet med varmt vatten. Tvätta under varmt vatten för torrt hår är oönskade.

Folkmedel för torrt hår med delade ändar

Ta en rå äggula av ett kycklingägg, rengör det från vita "filmer" (för att inte kamma dem ut senare) och lägg det till schampot. Näringsämnen som ingår i ägget kommer att "fylla" hårets skadade porer och "limma" ändarna.

Förbered en medicinsk mask för torra tips på basis av äggula. Blanda 2 rå kycklingägg med 2 matskedar av brandy eller vodka och 1 matsked yoghurt eller yoghurt. Blanda ingredienserna och använd dem istället för schampo. Efter några användningar märker du att ditt hår har blivit glatt och glänsande.

Herbal infusion för torra tips

Blanda 3-4 matskedar av kamomillblommor, kalendula, mor-och-mormor eller plantainblad, häll 2 koppar kokande vatten. Efter 2 timmar späd avkokningen med 2 liter varmt vatten och skölj håret efter tvätt.

Även för sköljning av hår kan du använda äppelcidervinäger och sprida 1 matsked i en liter vatten.

Medicinska masker för friskt hår

Hemmagjorda hårmaskor kan innehålla vegetabiliska oljor:

 • oliv,
 • pumpa,
 • sesam,
 • kardborre,
 • kokos,
 • senap,
 • hampa och andra

Senapolja stimulerar blodflödet till hårbotten och hårväxten. Sesam - återställer hårstruktur. Pumpaolja innehållande vitaminer D och E, är perfekt för behandling av torra tips.

Applicera värmd olja i håret 2 timmar innan du tvättar dem eller lämna masken över natten. Ju längre masken blir kvar på håret desto bättre.

Hur man hanterar torra hårtips och vad man ska göra hemma: Effektiv behandling och fuktgivande

Miljontals kvinnor vet vad hårda hår slutar. En liten men betydande detalj, skämmer bort hårets typ, säger försämringen av hårets kvalitet.

Blondiner och brunetter, brunhåriga kvinnor och rödhåriga skönheter lider ofta av delade ändar av håraxlarna. Hur blir man av med tipset? Prova populära recept, skämma bort lås med användbara, trevliga procedurer.

Orsaker till torra ändar av hår

Skäl för en lång tid behöver inte se. Den belastning som håret upplever när man skapar modig styling över tiden påverkar nödvändigtvis stående krullarna.

Under påverkan av negativa faktorer försämras hårsäckens blodtillförsel, strängarna blir tunnare, torra upp, blir sköra, tråkiga. Kombinationen av interna och yttre påverkan driver problemet djupt in. Tvärsnittet av spetsarna kräver ökad uppmärksamhet åt hårets hälsa.

Provokerande faktorer:

 • hyppig användning av strykning, styler, krusjärn, uppvärmda hårvalsar;
 • hårtork
 • otillräcklig näring av håraxlarna;
 • perm;
 • färg hår med aggressiva formuleringar;
 • vanlig fylld rotzon;
 • sjukdomar i hårbotten, försvaga hårsäckar;
 • dålig eller felaktig skötsel
 • brist på vitaminer, mineraler;
 • Den ständiga bärningen av svansar, tät vävning av flätor, användning av smyg, metallbarrettar;
 • billiga skampon av dålig kvalitet med natriumlaurylsulfat;
 • en resa till havet (saltvatten, vind, den brännande solen)
 • problem med inre organ som har negativ inverkan på huden och strängarnas tillstånd.

Listan är imponerande. Hur fixar du situationen? Hur man skyddar trådarna mot skador. Låt oss räkna ut det.

Ta reda på de bästa metoderna för att locka håret länge.

Om användningen av kanel för att lätta håret läsas på denna sida.

Effektiva behandlingar

Hur återställer man torra hårändar? Det enklaste sättet att skära några centimeter, men med ytterligare påverkan av skadliga faktorer kommer skador på ändarna av strängarna att visas igen. Kombinerad terapi - Frälsning från låga estetiska defekter.

Termostrizhka

En av teknikerna för att skydda hårstänger från skadliga influenser. Efter termoklippning avskärs sektionerna och hårets känslighet påverkas av anordningar för varm styling, nederbörd och olika föroreningar.

Friska, starka hår håller elasticitet, slutändar sektionen. Den märkbara, varaktiga effekten av förfarandet kommer endast att ske med frisörens professionalism.

Kortfattat om proceduren:

 • för tätningstips som inte har tillräckligt med kraft, bearbetar mastern det torra håret (det behöver inte blötläggas);
 • mästaren delar upp rena krullar i smala strängar, vridar dem, bearbetar (soldater) spetsarna med speciella hetaxlar;
 • enheten värmer upp till 180 grader, när den skärs, är skäret förseglat omedelbart;
 • kräver noggrann bearbetning av alla områden, annars kommer effekten inte att uppnås;
 • professionella handtag krullar med het sax från 2 till 3 timmar. En 40-minuters frisyr är ett tecken på låg kvalifikation. Resultatet av den "accelererade versionen" är den dåliga kvaliteten hos hårbearbetningen.
 • hårt arbete betalas dyrare. Kostnaden för termoklippning är 200-2000 rubel, beroende på salongens prestige, mästarens namn, längden på strängarna.

Hemlagad Mask Recept

Förbered en närande, regenererande sammansättning av naturliga ingredienser. Kostnaden för användbara blandningar är liten, effektiviteten är hög, tiden för tillagning är minimal.

Observera receptet, hålla sig till den tid som anges i receptet. Efter behandlingens gång kommer håren att bli starkare, friskare, torrhet, fula splittrade ändar kommer att försvinna. Den optimala frekvensen av sessioner är 2-3 gånger i veckan, baserat på skadans allvar. Kursens längd - 2 månader.

Toppmaskar:

 • morot. Det tar 2 msk. l. riven morötter plus samma mängd olivolja. Komponenterna blandas, läggs på ändarna av strängen, viks med polyeten, matfolie, handduk. Den användbara procedurtiden är 30 minuter. Ta bort blandningen, tvätta trådarna med en allergivänlig schampo;
 • frukt. Skala avokadoens mogna frukt, ta bort stenen, förbereda en mild potatismos. Den doftande massan innehåller fetter, vitamin E, fuktkräm. Behandla de skadade områdena, plocka upp ändarna av trådarna, linda i cellofan, då - med en handduk. Tvätta trådarna efter 40 minuter.
 • oljenummer 1. Värm ett par 2 msk. l. olivolja och klyfta. Smörj hårets spetsar med en näringsrik blandning, vrid de lösa strängarna, linda med folie eller folie, varma med en handduk. Sessionstiden är 1 timme. Skölj krullarna med kamilleavkokning efter tvätt.
 • oljenummer 2 Du behöver en typ av olja: mandel, burdock, argan, olivolja. Normal Castorca kommer att göra. Beroende på hårdets densitet, ta 2-3 msk. l. oljig vätska, smörj de torkade områdena, varma, lämna i 45 minuter. Vid kraftig torrhet i huden och strängen, behandla med olja alla zoner, från rötterna;
 • oljenummer 3 Det kommer att ta en tesked vete grod olja. Värderbar produkt är rik på proteiner, vitaminer. Den oljiga vätskan fuktar hårets torkade ändar. Värm näringsprodukten i handflatan, borsta det skadade håret, skölj inte av det. Processavdelningsplatser dagligen;
 • kefir. En enkel mask fuktar aktivt torrt hår. Värm en kvart kopp yoghurt (surmjölk), borsta ändarna av håret eller hela längden med ökad torrhet av håret. Isolera ditt huvud som vanligt. Efter tvättning skölj strängarna med surgjort vatten;
 • vitamin. Köp på apoteket läkemedlet "Aevit" eller ampuller av vitaminer A och E i olja. Den totala mängden vitamincocktail - 2 msk. l. Bearbeta de torra ändarna av trådarna, linda en film, då - med en handduk. Vänta 50 minuter, tvätta av näringsämnen med varmt vatten och sulfatfritt schampo;
 • med henna. Naturligt pulver är oumbärligt för att eliminera torrt hår. Det tar 2 dess. l. färglöst henna, varmt vatten. Anslut komponenterna, låt det brygga i 20 minuter. Till tjock mush lägg till 1 msk. l. mandel- eller ricinolja, 5 droppar vitaminer E och A. Applicera den varma blandningen på torra områden, vrid de mjuka trådarna, värm håret. Håll masken i en och en halv timme;
 • ägg och smör. Basis - två äggulor. Kefir (2 matskedar) eller ricinolja (1 msk) hjälper till att fukta och närma ändarna på håraxlarna. Lägg till några av komponenterna till äggulorna, slipa blandningen, smörj de önskade zonerna, varma. Om så önskas, applicera en olja eller kefir mask med äggula till full längd, tvätta den efter en halvtimme;
 • Herbal. Förbered en samling kamomill (2 matskedar), nässla, salvia - en matsked. Växtbaserade råvaror häll kokande vatten (1 liter), koka i 15 minuter. Stryk den kylda blandningen, häll 3 msk. l., tillsätt 2 msk. l. oljor från burdock rötter. Behandla de ohälsosamma ändarna av håren med en fuktgivande förening, värm det på ett vanligt sätt. Den optimala tiden är en och en halv timme.

Se alternativ för haircuts thrash för långt hår.

Läkare recensioner om vitaminer Komplivit Radiance läs i denna artikel.

Följ länken http://jvolosy.com/sredstva/masla/zarodyshej-pshenitsy.html för att lära dig recepten av masker för hår med vetekorolja.

Aromaraschosyvanie

Ett enkelt sätt att läka svaga lås. Använd oljor för torra hårändar: argan, mandel, castor, solros, olivolja, burdockolja. För att öka effekten på 15 droppar bas lägger du till 2 droppar lavendel eter, orange eller ylang-ylang.

Hur man agerar:

 • Applicera basolja på en träkam, kamma strängarna försiktigt över hela längden;
 • se till att hårändarna är oljade;
 • kamma håret i alla riktningar;
 • utföra proceduren på eftermiddagen eller kvällen (på morgonen skölj krullarna).

Regelbunden aromaterapi kommer att fuktar de splittrade ändarna, vilket ger en fin glans till ditt hår. För allvarlig skada, behandla ditt hår dagligen.

Hot wraps

En effektiv teknik är tillgänglig för någon kvinna. Nattmasker för hår kommer snabbt att bli av med torr hud, sträng, ge hårets elasticitet, fuktighet, mätta med spårämnen, vitaminer.

När ändarna är skurna, är heta oljebandslag effektiva. En ökning i temperaturen medför en förbättrad rörelse av fluidmolekyler. Användbara ämnen tränger in i stratum corneum mer aktivt, kutiklet återställs snabbare.

Vad man ska göra:

 • Ta tre efterrättskedar av kardborre och ricinolja, värm försiktigt ett par;
 • smörj hår, kam, var särskilt uppmärksam på ändarna av trådarna;
 • täcka håret med cellofan, linda en handduk;
 • Se till att värmekåpan inte klämmer på huvudet.
 • Behandla skadat hår på kvällen, på morgonen tvättar du krullarna som vanligt.
 • Fuktar rena strängar av kamilledekok
 • behandlingen varar en månad eller två. Övervaka hårets tillstånd.

Riktlinjer för förebyggande åtgärder

Att förebygga negativa fenomen är lättare än att lösa problem. Detta påstående gäller helt och hållet för vård av hår. De flesta kvinnor vet hur man förhindrar negativa stunder, men följer ofta inte trichologists rekommendationer.

Efter en lyckad behandling, upprepa inte de misstag som orsakade försämringen av strängarnas kvalitet. Rekommendationerna är enkla, att behålla håret i gott skick kräver inte mycket pengar och ansträngning. Ångra inte tiden för förfarandena. Förebyggande av sjukdomar i hårbotten är alltid billigare än behandling.

Hur man förhindrar torra tips? Vilka förfaranden rekommenderas trichologists?

Notera:

 • Använd hårtork, uppvärmda hårvalsar oftare, vägrar att räta ut med ett strykjärn;
 • Curl ditt hår med curlers som inte skador strängar (papilotki, boomerangs). För att ge volymen ge en stark hög, använd kardborreband
 • Gör regelbundet masker för hår, gör aromskalning, skölj med avkok av örter;
 • två gånger om året, genomföra en förebyggande kurs av heta omslag för hår;
 • trimma regelbundet ändarna av strängarna: splittrade ändar störa den normala tillväxten hos håraxlarna;
 • Efter tvättning av huvudet, använd en balsam. Byt ut balsam med en aktiv förening som ger näring och fuktar håraxlarna.
 • På sommaren och på vintern skyddar du locken mot solstrålar, låga temperaturer.
 • efter att ha återvänt från badorten, utföra rehabiliteringsbehandling för torkade strängar;
 • använd högkvalitativa kosmetiska produkter, tvätta huvudet med schampo utan silikon och parabener;
 • var uppmärksam på håret, om det finns negativa tecken, börja behandlingen.

Följande video recept effektiva mask för torra hår slutar:

Torra hårändar: vad ska man göra hemma?

Håret ska alltid se väl preparerat, det är de som ger flickan nåd. Men dagens moderna rytm lämnar sitt märke. Tritely inte tillräckligt med tid för att utföra förfarandena. Härifrån börjar strängar torka, och ändarna delas upp. Vad ska man göra i den här situationen? Låt oss räkna ut det tillsammans.

Orsaker till torra tips

 • vanlig hår styling med hjälp av termometrar;
 • permanent blåstorkning;
 • användningen av stylers (skum, vax, etc.);
 • dålig näring av hårkärnan;
 • svaga folliklar;
 • uttorkning av hela kroppen
 • dålig kost
 • färgning, blekning, perm;
 • hårt hår, grova hårtillbehör med skärkanter;
 • bär frisyr "hack" i rotsnittet;
 • dermatologiska problem i hårbotten;
 • brist på grundläggande vård för mopp;
 • kroppen är berövad av vitaminerna A, E;
 • användningen av billiga sulfat shampoo;
 • lever i en ogynnsam ekologisk miljö
 • arbeta med flyktiga par
 • semester på havet eller frostig luft utan huvudbonad;
 • kroniska sjukdomar i inre organ
 • skadlig missbruk.

Det bör förstås att denna lista delas. Det kan kompletteras beroende på tillståndet hos en viss persons kropp. Bland orsakerna till att ändarna splittras kan hänföras till tarm- och magproblemen. Före huvudbehandlingen rekommenderas att passera test och besöka en tricholog.

Aromatisk spridning från splittrade ändar

 • Denna metod för behandling av skadade trådar är bland de billiga, så sök inte efter fler ursäkter. Det är dags att behandla ditt hår. Få den eteriska oljan av patchouli, rosmarin, citron, tea tree eller lavendel.
 • Skydda dig med en träkam, borsta den med utvald eterisk olja eller en blandning av flera typer. Börja att borsta strängen genom strängen, flytta från botten till toppen.
 • I slutet av proceduren ska din kam lätt skjuta ner från rotzonen utan att klamra sig. Aromaterapi utförs på kvällen, varaktigheten av en session är 15 minuter, frekvensen av behandlingen är varje dag.
 • Förutom denna procedur bör en oljemask appliceras en gång i veckan. Värm 40 ml. burdock olja upp till 35 grader, sprid på torrt hår, uppmärksamma tipsen. Håll minst 1,5 timmar.
 • Wraps mot split ends

  1. Hot wraps utförs över natten. Inom den tilldelade tiden tränger de aktiva substanserna in i hårskalan, fuktar de trådar väl och eliminerar torrhet.
  2. Om du står inför ett starkt tvärsnitt längs hela längden, skynda inte att skära ditt hår. Få ricinus och burdockolja på apoteket. Blanda dem i lika stora proportioner för att göra det tillräckligt att arbeta genom hela moppen.
  3. Värm kompositionen över ångan till en behaglig temperatur, applicera på håret, var särskilt uppmärksam på ändarna. Efter att ha gnid in, linda filmen över huvudet och sätt sedan på duschlocket.
  4. Efter att ha vaknat på morgonen följer du det vanliga sättet att shampooa huvudet flera gånger. Skölj låsen med ättikvatten, följande procedur utförs om 2 dagar. Kursens längd - 1,5 månader.

  Split slutar haircut

  1. Frisyren utförs med speciella heta saxar, som efter att ha klippt de splittrade ändarna tätningshår. På grund av detta sänks sannolikheten för återavsnitt med 40%.
  2. Ett sådant förfarande kommer inte bara att lätta dig från problemet, men skyddar också ditt hår mot skadliga väderförhållanden och andra yttre irritationer i framtiden. En bestående effekt är möjlig efter det första förfarandet.
  3. Hårklippet tar ungefär 1,5-2 timmar. Om du erbjuds att hålla den på 40 minuter, bör du vara vaken. Det här är en uttrycklig behandling som inte ger bra resultat. För det noggranna arbetet på två timmar måste du betala 1.000-2.000 rubel.

  Masker från snittets tvärsnitt

  Det mest effektiva verktyget i kampen mot tvärsnitt är en mask av riktningsverkan. Hem kosmetiska produkter återfuktar och närmar håret längs hela längden, så att håret ser friskt och glänsande ut.

  Masken måste fördelas över hela längden, särskild uppmärksamhet ägnas åt tipsen. Terapi tolererar inte kaotisk ledning, för i det här fallet märker du inte en påtaglig effekt. Gör masker minst två gånger i veckan i 2-3 månader. Byt recept så att håret inte vänjer sig vid en komposition.

  1. Äggula med kefir. Separera de tre kycklingblommorna i förväg, se till att de är kylda. Blanda med 40 ml. kefir, 20 ml. ricinolja, 10 g. gelatin. Slå ingredienserna och lämna i en tredjedel av en timme. Efter den angivna perioden sänker fördjupningsblandaren i kompositionen, bringa massan till homogenitet. Applicera över hela längden, dra tillbaka från roten på de två fingrarna. Håll masken under filmen i en halvtimme.
  2. Vitamin E med henna. För denna mask behöver du färglös henna, mäta den i en mängd av 40 gram. Anslut med varmt vatten, blanda och låt stå i en halvtimme. Ange ampullen av tokoferol (vitamin E) eller retinol (vitamin A). Applicera på hår från mitten till ändarna och gnugga. Wrap med klämfilm, lämna i 1 timme (eller hela natten, om möjligt). Spolning utförs med schampon utspätt med vatten.
  3. Morötter med olivolja. Detta recept är endast lämpligt för röda haired unga damer och damer med mycket mörkt hår. Carrot mask kan inte appliceras på lätta trådar, eftersom kompositionen kommer att fläcka dem. Grädda 3 rotgrönsaker på en finkornig rivare eller passera genom en mixer. Kram saften, blanda den med 40 ml. uppvärmd olja av burdock eller oliv. Sprid över hela längden på staplarna, som påverkar rotområdet. Håll värmen, håll kompositionen i minst 45 minuter.
  4. Nettles. Förbered infusionen av rygg och nässla, skölj det torra håret och skaka huvudet med en film. Vänta minst 2 timmar, skölj sedan locken utan schampo.
  5. Avokado med tokoferol. Tvätta och skalla avokado, bli av med benet. Vrid massan i en jämn mush med en mixer. Introducera tokoferolampullen. Krullar får full hydratisering. Medlen appliceras endast på det skadade området. Omslut en chock med cellofan och en handduk. Tvätta håret med ett välbekant schampo efter 45 minuter.
  6. Olivolja med kullock. Skicka 60 ml. oljor, tagna i lika stora mängder, värma upp på ångbadet. Kompositionen bör ha en temperatur av högst 40 grader. Olja skära ändarna. Vik krullarna och vänta en timme. Skölj håret med kamilledekok.
  7. Mandelolja med oliv. Ta lika mycket arganolja, olivolja, mandel och burdock. Rör om ingredienserna och värm i ett vattenbad. Tänk längden på håret och ta den önskade mängden olja. Sprid produkten över problematiskt hår, det är möjligt längs hela längden, från rötterna, isolera. Ta bort efter 50 minuter.
  8. Germ olja med protein. Blanda 20 ml i en kopp. vete grod olja och kyckling äggprotein. Smörj blandningen noggrant och sprid över hela längden. Verktyget kan vara lite uppvärmt, effekten ökar markant. Lämna det i 2 timmar. Kompositionen kan appliceras dagligen, skölj med någon växtdekok.
  9. Kefir med honung. Varm 200 ml i ett vattenbad. kefir och 50 gram. blomma honung. Uppnå från homogena masskomponenter. Applicera masken med en kosmetisk borste med ett tjockt lager. Wrap curls med cellofan och en scarf. Vänta 2 timmar, skölj sedan med naturligt schampo.
  10. Tocopherol med retinol. Kombinera oljebaserade komponenter i lika stora mängder. Resultatet ska vara ca 60 ml. bearbeta torra tips och varma enligt det klassiska systemet. Vänta 1 timme, skölj med schampo utan överflödiga föroreningar.

  Andra sätt att behandla en sektion

  Det är viktigt att förstå att det är omöjligt att helt bli av med de piska ändarna. Detta problem kan jämföras med en dålig tand eller en trasig nagelplatta. För att klara problemet kan du använda medicinska örter avkok och hjälpprodukter.

  1. Hästsvans. Växten tillhör listan över de mest populära sätten att återställa strukturen och stärka krökorna. Den rika kompositionen ger dig möjlighet att uppnå ett positivt resultat på kortast möjliga tid. Systematisk användning av häststång visas i örtmedicin.
  2. Spenat. I det här fallet behöver du inte själva växten, men dess nypressad juice. Regelbunden applicering av kompositionen stärker hårstrukturen och stimulerar huden fullt ut.
  3. Lemon. För att stärka håret och förhindra hårets tvärsnitt rekommenderas att citrusjuice. Verktyget måste gnidas in i rötterna och täcka dem med tips. Om du applicerar färsk citron regelbundet, efter några förfaranden, kommer strängarna att märkbart härda och förvärva den ursprungliga briljansen.
  4. Nettles. Anläggningen har varit känd för sin helande egenskaper i årtionden. Nettle används framgångsrikt i folkmedicin för att återställa hårstrukturen. Hår och hårbotten för att fullt ut ta emot alla nödvändiga enzymer. En synlig volym visas, torrhet och brittleness försvinner.
  5. Aloe. Produkten syftar till noggrann rengöringskräm från förorening. Alo penetrerar skalorna och skyddar håret från externa negativa faktorer. Strängar får utmärkt hydrering.
  6. Rädisa. Rot rekommenderas att använda som hjälpkomponent. Radis eliminerar perfekt ökad torrhet av lockor. Dessutom stannar grönsaksjuice effektivt strängarna från att falla ut.
  7. Jäst. Verktyget är känt för koncentrationen av vitamin D, komponenten är nödvändig för normal tillväxt av friska staplar. Gjut under en kort tidsperiod mätt krullarna med fukt och dra tillbaka det i hårstrukturen.
  8. Linden träd Linden-baserad avkok effektivt bekämpar ökad torrhet i håret och hårbotten, vilket förhindrar utseende av mjäll.

  För att klara av torrt hår ensam måste du göra en stor insats. Det önskade resultatet kommer att uppnås efter några månader, gör dig redo för detta. Kasta inte fallet igång, effekten kommer gärna överraska dig.  Nästa Artikel
  Enkel hårmask