Hur återställer man friskt hår efter färgning?


Kvinnor har färgat håret i århundraden, men om våra förfäder bara hade naturliga färgämnen så fick vi produkterna som innehåller aggressiva kemiska komponenter - ammoniak, formaldehyd, väteperoxid. Det är därför som nästan alla kvinnor åtminstone en gång frågade frågan: hur man återställer håret efter färgning?

Denna fråga är mycket viktig och kräver ett integrerat tillvägagångssätt. Det bör genast sägas att en fullständig hård restaurering är omöjlig antingen hemma eller i salongen. Men att föra håret i ordning och till och med växa ett tjockt, friskt hår under kraften hos vart och ett av det fina könet.

Vad ska kasseras

Så, misslyckad färgning görs, och håret är helt bortskämd. Vad ska man göra? Det är nödvändigt att omedelbart ta upp sin återhämtning, men innan man går vidare till professionella behandlingsrutiner och gör hemlagade masker måste man förstå vad som inte borde göras.

 1. Re-färgning. I ett försök att ändra färgen till en mer naturlig, gör kvinnor ofta ett misstag och blir målade en andra gång. Detta kan inte göras, eftersom detta förfarande endast förvärrar hårets tillstånd och utseende.
 2. Värmebehandling. Efter att ha bestämt sig för att behandla håret, är varje kvinna tvungen att överge användningen av strykjärn, lockor, hårtork och andra elektriska apparater. Det är ingen hemlighet för någon att den termiska effekten torkar upp och förstör hårstrukturen, varför försämra den redan beklagliga situationen?
 3. Shampoo med "dålig" komposition och aggressiva tillsatser. Det är bättre att omedelbart gå till en neutral vård med den mest naturliga kompositionen. Det är mycket bra om det innehåller kollagen och keratin - dessa ämnen återställer hår. Försök också välja produkter som är speciellt utformade för färgat och skadat hår.
 4. Kam med järntänder. Järn skadar hår, därför är det bättre att vägra en kam med metalltänder. Ett alternativ kan vara en plast, träkam eller en borste av naturlig borste.

Återhämtning i stugan

Om du har ekonomiskt tillfälle, tid och önskan, kan håråterställningen ske i salongen. Där erbjuds ett antal procedurer (glans, kauterisering, keratinproteser och andra). Men kom ihåg att många program kräver regelbundet upprepning av proceduren, så du måste gå till skönhetssalongen mer än en gång eller till och med två gånger.

Jag växte ryska spytt! Enligt by receptet! +60 cm i 3 månader.

Du bör också komma ihåg att under behandlingen av dina lockar med hjälp av professionella verktyg bör du aldrig färga, lätta och markera ditt hår. Du kan behöva ge upp några hemlagade masker, om du gör det.

Hår restaurering hemma

Hemvård för håret är det enklaste (eftersom det inte tar mycket tid), ekonomiskt (kräver inte inköp av dyra verktyg) och effektiv (ingredienserna i alla maskerna ges av naturen själv). Det är därför, med tjejer som misslyckas, att flickor ofta använder sig av folkrättsmedel för håråterställning.

Huvudingredienserna i hemlagad botemedel är:

 • ägg (vanligtvis äggula);
 • yoghurt;
 • kockost;
 • bröd;
 • basoljor (oliv, burdock, castor, avokado och andra);
 • apotek: fiskolja, vitaminer A och E;
 • gelatin;
 • medicinska örter.

Dessa och många andra produkter har en positiv effekt på hårets tillstånd och med regelbunden användning (det viktigaste är inte att vara lat!) Helt återställ strukturen och stärka rötterna.

Följande är några enkla, effektiva recept som har hjälpt mer än en kvinna att återställa hennes hårhälsa efter en misslyckad färgning.

Gelatinmask med lamineringseffekt

Alla vet om de fantastiska egenskaperna hos gelatin som en del av hemlaminering. Det släpper ut håret perfekt, fyller dem med styrka, förbättrar strukturen och utseendet.

För masken behöver du:

 • 1 påse gelatin;
 • flera skedar av kosmetiska oljor (du kan välja någon, till exempel linfrö, mandel, jojoba).

Blötlägg gelatin med kallt kokt vatten och låt det svälla. Smälta sedan i ett vattenbad och sätt i 1-2 matskedar av några oljor (det är bäst att välja de som har en regenererande effekt). Applicera blandningen på håret, fördela det jämnt över hela längden och tvätta av efter 40-60 minuter med ett mildt schampo.

Enkel mask från kefir

Detta recept är för lata och väldigt upptagna människor.

Fukta håret med fet yoghurt jämnt och linda huvudet i 30-40 minuter. Under denna tid kommer kefir att tränga djupt in i strukturen, mjukna och stärka dina lockar. Förfarandet utförs företrädesvis en gång i veckan.

Herbal conditioner för skadat hår

Blanda i samma proportioner kamille, plantain, nässla, yarrow, oregano. 4-5 matskedar av blandningen häll hett vatten, lämna i några timmar och skölj sedan generöst ditt huvud med avkok. Därefter rekommenderas att du sätter på huvudet med en handduk och tvättar resten av avkoket på en timme.

Ägg och oljemask

Blanda en äggula, några skedar med ricinus eller linolja och ett par kapslar av vitamin A. Blanda i en halv matsked av brandy.

Masken ska appliceras på hårrötterna, sätta ihop med en film eller en påse och håll i en timme, och tvätta sedan av med en mild schampo.

10 återhämtningsregler

Hår restaurering är i full gång och ger redan positiva resultat. Håret sken, "återupplivat", blev mer lydigt, mjukare, torrhet försvann och en hälsosam glöd uppträdde. Detta resultat kan inte annat än glädjas, men glöm inte några av de regler som ska följas för att inte förstöra håret igen.

 1. Undvik brännande sol, vind och frost. När det är för varmt eller kallt ute, skydda huvudet med en huva, halsduk eller hatt.
 2. Trim tips regelbundet. Oavsett hur bra resultatet av restaureringen är är det inte möjligt att helt återställa det ursprungliga utseendet på håret. Därför trimmer du gradvis ändarna och den skadade "längden".
 3. Tvätta inte ditt huvud för ofta. Helst bör detta göras ett par gånger i veckan (oftare om det behövs), men inte alls dagligen.
 4. Undvik schampon innehållande SLS, parabener, PEG och andra skadliga ingredienser. Bättre föredrar säkra motsvarigheter med en naturlig sammansättning.
 5. Glöm kemiska hårfärger! Det är bättre att lämna produkten i butikshyllan om kompositionen innehåller: ammoniak, femilediaminer, parafenylendiamin, formaldehyd, etanolamin, bly, väteperoxid, fenol.
 6. Välj naturliga färger: henna, basma, tebladen används framgångsrikt för att få mörka nyanser, citron och kamille - för ljus.
 7. Kamma inte vått hår. Kam väljer från naturmaterial eller plast. Tänderna bör inte vara för ofta och för svårt.
 8. Kassera hårtorkar, plexuser och andra elektriska apparater för styling. Försök också att inte torka håret i solen.
 9. Granska din diet (inkludera fler grönsaker, frukter, nötter, fet fisk).
 10. Håll ditt hår friskt! Två gånger om året, drick en kurs med speciella vitaminer för att stärka håret från insidan, gör regelbundet hemlagade masker och utföra aromaterapi.

slutsats

Moderna kvinnor vet ofta inte hur man ska återställa håret efter färgning, men tipsen och rekommendationerna ovan kommer definitivt att hjälpa till att lösa problemet.

Hår restaurering är en ganska lång och tidskrävande process, men om du lägger maximal ansträngning och tålamod i det kommer resultatet att bli bra.

Hur man återställer hår efter färgning: tips och recept

Regelbunden användning av hårfärg passerar inte utan spår för håret. Många tjejer vet att de kemiska komponenter som hjälper till att få önskad färg, påverkar hårbotten och strukturen på strängarna negativt. Att minska skadorna och säkerställa att skötseln är korrekt hemma är inte en lätt uppgift, men det är ganska genomförbart. Artikeln beskriver i detalj hur man återställer hår efter färgning med hjälp av folkrecept och salongprocedurer.

Vilken skada kan färgas

Enligt handlingsprincipen och varaktigheten av resultatet kan färgen vara nyans, halvvarig och permanent. De första är de säkraste för strängarna, eftersom de inte tränger in i hårets axelns djup.

Pigment är fixerade på ytan, så det är konstigt att de snabbt tvättas ut (i 4-7 procedurer). En översikt över de bästa tintingschamponerna för hårfärg, hittar du på vår hemsida.

Halvbeständiga produkter anses vara skonsamma, eftersom de inte innehåller ammoniak. Istället innehåller den vanligtvis peroxid.

De mest beständiga, men också de mest skadliga för håret, är permanenta kemikalier. De tränger djupt in i håren, tappar strukturen, förstör de naturliga pigmenten, tvätta bort användbara vitaminer och spårämnen. Curls blir sköra, bräckliga, torra.

Om det är för ofta att färga trådarna, kommer färgpigmenten att ackumuleras i håren, vilket leder till förlust av elasticitet. Om ett sådant hårhår säger att det är svårt att röra, som strå, olydigt och liknar en tråd. Förlusten av väsentliga spårämnen leder ofta till att håret slutar växa normalt, försvagar, faller ut och ändarna slits av.

För att ändra strängarnas ursprungliga färg avslöjar konstgjorda pigment hårvågor, som idealiskt passar nära varandra, vilket ger släta, glänsande lock. Missbruk av kemiska färgämnen och felaktig vård kommer alltid att leda till att håret blir tråkigt.

Ämnen som utgör permanent påverkar dermis. Det är därför du ibland kan höra klagomål att efter att måla hårbotten kliar och gör ont, finns det torrhet. Därför är det inte förvånande att mjäll blir en frekvent följeslagare av regelbundna experiment med krullfärg.

Förresten. För att minska färgskadorna lägger kosmetiska företag till sina produkter de omsorgsfria komponenterna: oljor, vitaminer, växtekstrakter. Detta kan emellertid inte helt neutralisera påverkan av kemiska ingredienser på strängarnas struktur, därför krävs en full behandling av håret efter färgning. Detta kan göras i stugan eller hemma.

Hur man bryr sig om hår efter färgning

Näring, restaurering och bevarande av färg - de viktigaste anvisningarna för vård av färgade lockar. Efter färgning följer dessa rekommendationer:

 1. Öva fullfjädrad målning från rot till spets högst 2 gånger om året. Resten av tiden, justera rotzonen med en färg eller göra partiell toning (frekvens - en gång var 1-2 månad).
 2. Försök att inte färga håret på sommaren.
 3. Tvätta huvudet med schampon avsedda för färgade, skadade lockar. De rensar försiktigt håret och håller skuggan längre. Produkterna bör inte innehålla sulfater, vilket snabbt tvätter ut det artificiella pigmentet.
 4. Använd inte mjällschampon i onödan. Sådana droger är inte heller det bästa sättet att påverka färgschemat.
 5. Den rekommenderade frekvensen för att tvätta håret är 1-2 gånger i veckan.
 6. Applicera balm, masker och balsam för att återställa håret efter färgning från samma serie som schampo.
 7. Efter tvätt, skölj huvudet med kallt vatten - det här stänger skalorna och hjälper till att fixa färgen på locken. Bläddra sedan strängarna försiktigt med en handduk.
 8. Sköljning med ättika eller avkok av örter hjälper till att återställa håret efter färgning hemma.
 9. Efter färgning, kassera metall och plast borstar till förmån för trä kammusslor.
 10. Kamma inte de våta strängarna. Vid behov, använd en kam med sällsynta tänder.
 11. Gå inte till sängs om huvudet inte har torkat upp, annars kan de splittrade ändarnas utseende inte undvikas.
 12. Försök att torka håret naturligt utan att använda en hårtork. Undantaget är en ström av kall luft, men det är sällsynt.
 13. Använd mindre järn, krulljärn. Och utan att de skadade lockarna förstör ännu mer.
 14. Efter tvätt och färgning, åtminstone en stund, ge upp solarium för att fixa färgen på håret och förhindra att det brinner ut.
 15. Klipp regelbundet delade ändar. Krullar blir mer lydiga.
 16. Vecka gör masker för att fukta de skadade trådarna. Dessa kan vara hemlagade blandningar eller färdiga butiksprodukter.
 17. Alternera de regenereringsmedel som används efter hårfärgning, för att inte orsaka missbruk.
 18. Var försiktig med naturliga oljor: de kan påverka färgens snabbhet.
 19. Gör kemisk perm för färgade strängar (eller vice versa, om du kommer att färga krullade lock), behåll intervallet mellan procedurerna i minst 1 månad, annars är det mycket svårare att återställa håret efter färgning hemma.
 20. Skydda ditt huvud från ultraviolett med en hatt, näsduk, Panama för att fixa och behåll färgen längre. På vintern är huvudbonaden också nödvändig.
 21. I poolen, bära ett badmössa, eftersom klorerat vatten är en annan fiende med färgade lockar.
 22. Agera fullständigt Förutom användning av masker, sköljningar och andra medel, titta på mat. Ät frukt, grönsaker, fisk, drick rent vatten. Dessutom ta vitaminer för att återställa håret snabbare efter färgning hemma eller i salongen.
 23. Sluta inte börja halvvägs. Tror du att de gjorde 2 masker på en vecka - och det är det? Du är felaktig. Skadade krullar är viktig systematisk vård och patientbehandling.

Rådet. Hårfärg måste vara av hög kvalitet. Det är önskvärt att det innehåller ytterligare ingredienser för att skydda trådarna och ytterligare vård för dem.

Hur man återställer hår efter färgning

Bota, sluta håravfall, stärka, fukt och skydda håret från effekterna av negativa faktorer - det finns många sätt att lösa dessa problem. Skötsel av skadade trådar i hemmet kräver regelbunden användning av reduktionsmedel.

I frisörsalongen erbjuds professionella metoder för läkning av trådarna efter färgning eller tvättning (blekning).

Salonprocedurer

lamine

Återställer de splittrade ändarna, lägger sken på locken, förbättrar utseendet, skyddar mot skador. För att göra detta fördelas den speciella kemiska kompositionen över hela längden av håret, vilket skapar en skyddande film på håret. Som ett resultat förblir strängarna efter förfarandet elastiska, behåller vitaminer och andra användbara substanser. Effekten varar ca 1,5 månader.

glasera

Detta är ett av alternativen för laminering. Det är optimalt för krullar som har blivit torra, spröda, splittrade. Den produkt som används för proceduren liknar en glasyr för bakning. Den är färglös och färgad (ändrar nyans med 1-2 toner). Du kan göra hel eller delvis glas, på enskilda problemområden. Resultatet kommer att märkas i flera månader.

Botox för hår

Det behandlar hår från insidan, stärker och återupplivar dem, ger sken. Ger färgfasthet. Strängar blir mer elastiska, mindre splittrade.

screening

Ett annat namn är glans. Däremot matar laminering hårstrukturen från insidan. Den speciella blandningen bildar en film på locken, vilket gör dem täta och lätta, ökar volymen och ger det färgade håret ytterligare glans. Effekten av denna återhämtning efter färgning av håret varar upp till 2-3 veckor.

SPA-terapi

Detta kan innefatta en hel del procedurer, inklusive laminering, mineralisering (näring och återvinning), varmförpackning (för skadade och torra krullningar). Lista över tjänster kan variera beroende på hytten.

kauterisation

Systemet för steg för steg-förfaranden kan återställa skadade strängar. För att göra detta kommer håret att tvättas med ett speciellt schampo, fuktat med serum, behandlat med ett terapeutiskt medel, sedan med en speciell spray. Du kan gå igenom flera sessioner av cautery. Deras frekvens beror på hårets tillstånd. Salonger erbjuder kalla och heta behandlingar. Den andra är mer lämplig om strängarna utsätts för regelbunden färgning.

Keratirovanie

För att göra detta, använd en speciell substans, mättad med keratin. Som ett resultat stärks de hårda axelarnas skadade områden och förtorkas. Curls blir lydiga, silkeslen, levande, lättare att kamma. Efter förfarandet förbättras hårets motståndskraft mot effekterna av negativa miljöfaktorer.

cryomassage

Det är optimalt om du behöver behandla hår som faller ut starkt efter färgning. För massage applicera flytande kväve. Det förbättrar metabolismen, väcker hårsäckar, stoppar alopeci, stimulerar tillväxten av strängar. Som regel krävs flera sessioner av sådan håråterställning efter färgning. De håller inte länge, men kräver regelbundenhet.

Lycka till hår

Detta är namnet på det berömda japanska restaureringsprogrammet från Lebel Cosmetics Happiest. Det finns flera varianter av förfarandet. De skiljer sig åt i genomförandets stadier, antalet använda medel. Håret blir glatt, glänsande, men effekten varar inte länge, ungefär 2 veckor.

Varning! En betydande minskning av salongtjänster för restaurering är deras höga kostnad, från 1 500-2 000 rubel per session.

Folkmekanismer

Om priserna i salongen "bita", försök att återställa håret efter färgning hemma. Det finns många recept för behandling av skadade trådar.

Brödmask. Lämplig för näring, förstärkning, vitalisering av hårväxten:

 • slip 300 gram rågbröd;
 • fyll i med en liter bara kokande vatten;
 • lämna på en varm plats i 4-6 timmar;
 • filtrera genom cheesecloth;
 • gnugga gruelmassage i krullar;
 • täck ditt huvud med plast och en handduk;
 • Skölj med varmt vatten efter 2 timmar.

Varning! Detta verktyg rekommenderas mer för mörka lockar.

Jästkomposition. Besitter återställande egenskaper, hjälper till att återuppliva tråkiga färgade strängar:

 • späd 3-5 gram torr jäst med varmt vatten (35 milliliter kommer att behövas);
 • tillsätt 0,2 liter vassla;
 • täcka med polyeten och lämna på en varm plats;
 • vänta tills blandningen fördubblas;
 • sprid det på trådar, linda
 • efter 60 minuter, tvätta av.

Kefir mask. Kända medel för håråterställning efter färgning, fuktgivande och näring, vilket ger dem en hälsosam glans:

 • tillsätt till 0,5 liter fermenterad mjölksdrink kycklingägggul och 100 gram olivolja;
 • Rör om och smutta in i hårbotten. Det kommer att stimulera hårsäckarna;
 • värm krullarna, och efter en halvtimma, tvätta av återstoden av blandningen;
 • upprepa med intervaller en gång i veckan.

Ägg-burdock blandning hjälper flickor som inte vet vad och hur man stoppar håravfall:

 • Värm 3-4 matskedar av burdock (castor) olja i ett vattenbad;
 • lägg till 1 äggula
 • blanda och sprid över rötterna;
 • värm håret med polyeten och en handduk;
 • en halvtimme senare, tvätta av med shampoo.

Rådet. Vitaminer A, E, Grupp B hjälper till att behandla hår efter färgning. Köp ampuller i apotek och lägg till innehållet i masker.

Effektiva medel för hår restaurering - sköljs med vinäger eller på basis av örter. De hjälper till att fixa och hålla färgen längre, göra strängare hälsosammare, gör tråkiga lockar glänsande, förhindra att pigmentet läcker ut.

Recept av de mest populära sköljningarna:

 1. Ättiksyra. Torka kärnan med varmt vatten i rätt mängd. Den klassiska proportionen är 1: 4. Detta är det optimala förhållandet för fet hår. För normala strängar, öka antalet delar av vatten till 5, för torra - till 6. För att återställa håret efter färgning hemma är det bäst att ta äpple eller vinäger.
 2. Rosmarin. Det närmar och stöder målade krullar. Ta 1 matsked torrt gräs, täck med liter kokande vatten och håll elden i 10 minuter. Kyl och filtrera. Använd två gånger i veckan.
 3. Från plantainen. Hjälper till att förhindra splittrade ändar. Krossat gräs (2 msk) bryggt med ett glas kokande vatten, insistera 60 minuter, filtrera. Strängar sköljs flera gånger.
 4. Nässlor. Det är optimalt om håret faller ut starkt efter färgning. Per liter vatten, ta 2 matskedar torra eller nyhackade örter, koka i 3-4 minuter, dra sedan i 20 minuter och filtrera. Om avkolningsvolymen minskade, ta den till 1 liter och skölj sedan håret.
 5. Baserat på skymning. Lämplig för brunhåriga kvinnor och brunetter vars krullar har blivit torra och spröda som resultat av färgning. 100 gram torrt råmaterial hälls med 3 liter vatten, kokas i ett vattenbad. Efter 24 timmar, filtrera och applicera.
 6. Kamomill. Det ger sken till ljussträngar, läker dem, stärker rötterna. 2 matskedar torra örter behöver hälla 2 koppar kokande vatten. Sätt i ett vattenbad och laga i 15 minuter från kokpunkten. Insistera en halvtimme och påfrestning. Du kan lägga ett avkok i en balsam med ättika eller utspätt med vatten.

Omsorg för hår efter färgning är inte lätt, men det måste ske. Härav beror inte bara skönhet, utan också krillens hälsa. Visa tålamod, flitighet och uthållighet för att gradvis återställa strängar. Följ alla regler och rekommendationer för vård, och resultatet kommer inte ta lång tid.

Alternativa behandlingar för håråterställning:

Hur man snabbt återställer hår efter färgning

Färga ditt hår i en annan färg är lätt. Det är mycket svårare än att ta itu med deras bräcklighet, slöhet och otäckt utseende. Det är bara nödvändigt att skaffa det skadade håret med lämplig vård genom alla tillgängliga metoder. Hur man återställer hår efter färgning, efterfrågad av frisören. De väljer rätt procedur som snabbt klarar av problemet. Och hemma kan du använda folkmedicinska lösningar.

Effekten av färgämne på håret

Ammoniak eller väteperoxid, som finns i färgen, orsakar enorma skador på krullarna. Konstgjorda pigment avslöjar hårvågor, vilket stör deras naturliga passform till varandra. Frekvent färgning leder till det faktum att trådar ackumuleras i sig själva främmande ämnen. Som ett resultat förlorar håret sin elasticitet, blir tråkig, styv, stygg. Ofta jämförs sådana krullar med en tvättduk.

Färgen påverkar också hårbotten. Klåda, irritation och mjäll kan förekomma, vilket är svårt att bli av med. Därför är det värt att överlämna färgning till en professionell. Han kommer att använda kvalitetsfärg med omtänksamma element och berätta hur man fortsätter att ta hand om håret. Eftersom det är lätt att byta skuggans skugga, men att återställa håret efter färgning är bara en tidskrävande uppgift.

Ta hand om målade trådar

Skötsel för skadat hår bör vara med största försiktighet. Även vackert och friskt hår efter att ha bytt färg kräver daglig vård. För att inte förvärra skador som orsakas av färg, bör du följa några tips:

 • Under perioden med hög solaktivitet (på sommaren) är det bättre att avstå från att byta skugga, för att inte överdriva strängarna;
 • på vintern rekommenderas att skydda håret med en hatt, och under sommarmånaderna - panama;
 • Kosmetiska vårdprodukter måste väljas speciellt för denna typ av lockar;
 • Om en perm är planerad bör den utföras en månad efter färgning.
 • Huvudtvätt tillåts inte mer än 2 gånger i veckan. I det här fallet är strängarna något vriden ut och inslagna i en handduk;
 • våta lockar kamar inte;
 • trä kamning används för kamning. Andra typer av kamning elimineras bäst eller ges till andra familjemedlemmar;
 • håret börjar försämras snabbt efter upprepad användning av hårtorken. Det blir mer användbart om håret börjar torka naturligt. Och det är också nödvändigt att begränsa användningen av curling och strykning.
 • Vid tiden för att gå och lägga sig, bör krullarna vara helt torra, annars kommer det att bli ett problem med de snittiga ändarna;
 • varannan månad bör ändra kosmetiska märket av omsorgsfulla medel;
 • var inte lat för att ständigt göra användbara masker;
 • i poolen att inte försumma baddräkten, eftersom klor påverkar färgen negativt;
 • Vitaminkomplex och rätt näring kommer att vara nyckeln till hela kroppen, inklusive hår.

Överensstämmelse med rekommendationerna gör det möjligt för de färgade trådarna att förbli ljusa och glänsande så länge som möjligt. Deras struktur kommer inte att bli skadad. Detta gör att krullarna kan återhämta sig snabbare.

Salonprocedurer

I skönhetssalonger kan frisörer med hjälp av professionella verktyg framgångsrikt behandla, stärka, återställa krullarnas struktur. Trollkarlen kommer att berätta för klienten hur man återställer färgat skadat hår i flera sessioner av en lämplig och effektiv procedur. De mest populära metoderna är:

 1. Cryo. Med hjälp av flytande kväve löser problemet med håravfall. Som ett resultat stannar baldingprocessen, hårfolliklar börjar komma till liv, metabolism förbättras. För att uppnå en synlig effekt måste du utföra flera vanliga procedurer.
 2. Laminering. För behandling av hår använder frisörerna en speciellt utvecklad kemisk komposition, som fördelas över hela hårets längd. Som ett resultat skapas en film som förhindrar förlust av fukt och vitaminer och skyddar mot påverkan av skadliga faktorer. Utseendet på lockar förbättras, en hälsosam glans visas, tipsen återställs. Kompositionen är designad i 1,5 månader.
 3. Botox. Metoden är lämplig för dem som starkt delar hår. Förstärkning och behandling av hår kommer från insidan. Samtidigt försvinner färgen inte, men är fortfarande mättad under lång tid.
 4. Glasrutor är en typ av laminering. Ett långverkande förfarande (upp till flera månader) som hjälper till att återuppliva spröda, torra lockar. Metodens namn är inte oavsiktligt, eftersom det använda läkemedlet påminner om kakaisning. Glasrutor kan göras på vissa områden som behöver reanimeras.
 5. Glansning (avskärmning). Nutrition hår kommer från insidan. Arbetsblandningen gör tråden mer täta, vilket ökar volymen. Och filmen, som är formad på krullarna, gör trådarna lydiga och glänsande. Effekten varar ganska, lite mer än två veckor.
 6. Kauterisation. Om håret ofta utsätts för färgning, är det från tid till annan nödvändigt att genomgå flera sessioner av förfarandet. Befälhavaren kommer att tvätta håret med ett speciellt schampo, applicera ett fuktgivande serum, behandla håret med en medicinsk blandning och åtgärda resultatet med en professionell spray.
 7. Keratirovanie. Frisörer använder keratinrika preparat för förfarandet. Som ett resultat försvinner håret komprimerat, mindre skador på stavarna.

Samtidigt kan flera medicinska procedurer utföras på en gång, om hårets tillstånd kräver det.

Folkliga vägar

Kabinmetoder är dyrt nöje som inte alla har råd med. Men om hårets utseende skriker att hon behöver akutvård, kommer folkrättsmedel att komma till räddningen. Håråterställning efter färgning hemma utförs på två sätt: olika masker skapas utifrån de tillgängliga produkterna och växtbaserade kondensatorer är förberedda.

Exempel på masker:

 1. För att återge glans och naturlig elasticitet kan du använda en blandning bestående av en äggula och en matsked honung. Ingredienser blandas och appliceras på hela längden av vått hår. Efter 30 minuter skölj huvudet noggrant under varmt vatten med hjälp av schampo.
 2. För att behandla inte bara håret utan även hårbotten, är det bättre att ersätta ägget med burdockolja. På en matsked honung kommer att vara tillräckligt 10 droppar olja. Den resulterande massan appliceras på huvudet och efter 20 minuter tvättas av med schampo och vatten.
 3. Om håret började falla ut, är det i det här fallet lämpligt att använda en mask som tillverkas av vitaminerna A och E. Farmaceutiska preparat säljs i form av ampuller. Du kan ta olivolja som bas. Det värms upp i ett vattenbad och blandas med vitaminer. Blandningen appliceras på våta rötter. Masken kan hållas på huvudet hela natten.
 4. Lamineringsproceduren är enkelt reproducerad hemma. Det använder folkmedel för håråterställning. Du behöver bara en dospåse gelatin och någon olja som har regenererande egenskaper (linfrö, valnöt, castor). Väskan är fylld med kallt vatten och kvarstår i det tills det sväller. Gelatin smälts sedan och blandas med en stor sked av det valda smöret. Blandningen appliceras på håret och varar i 1 timme.
 5. Kefir påverkar perfekt livslösa krökningar. Det hjälper till att bota och stärka sköra strängar. För att förbättra effekten blandas den fermenterade mjölkprodukten med äggula och en liten mängd olivolja. På huvudet varar masken 30 minuter.
 6. Aromatisk kamning används som profylax. Några droppar kanel eller rosengingerolja appliceras på träkammen. Hårskrapa stimulerar hårväxt och förbättrar blodcirkulationen. Håret får ett hälsosamt, väl preparerat utseende.

Och även torrjäst, äggblandning med konjak, masker på grundval av bröd visade sig vara bra. Förfarandet bör göras regelbundet, 1-2 gånger i veckan, först då kommer det att finnas ett synligt resultat.

Herbal Cleaners

Apotek örter kan vitalisera hår som skadas av färg. De förhindrar utlakning av färgat pigment och behåller önskad nyans längre. Exempel på växtbaserade läkemedel:

 1. Kamomill. Lämplig för ljuskrullning. För 2 koppar tas kokande vatten 2 stora skedar gräs. Därefter skickas blandningen till vattenbadet i 15 minuter. Inom en halvtimme ska infusionen svalna, filtrera den och späd med vatten.
 2. Renfana. Brunetter använder ofta skumbaserade sköljningar om håret är torrt efter färgning, vilket gör håret mjukare och starkare. I 3 liter vätska behöver du lägga till 100 g gräs. Blandningen kokas i ett vattenbad. Då insisterar hon dagen fram till beredskap.
 3. Plantain är en utmärkt naturlig restaurator av split ends. När du förbereder infusionen bryts gräset med kokande vatten. Inom en timme infiltreras lösningen och filtreras därefter.
 4. God effekt på curls av vin eller äppelcidervinäger. För normalt hår, ta 1 del ättika och 5 delar vatten. Om håret är oljigt kan mängden vatten reduceras. Om låsningarna är torra, ta lite mer vätskor.

Användningen av folkmetoder kommer att ge ett bra resultat om du ständigt tillämpar dem. Det är bättre att växla mellan masker eller sköljningar för att förstå vilka av dem som ger en större effekt. Om problem uttrycks är det rekommenderat att använda flera procedurer i komplexet.

Otroligt enkelt: hur man botar hår utan att lämna hem

Frisk frisyr särskiljer sin ägare bland andra tjejer. Briljanta, tjocka krullar lockar stor uppmärksamhet och tjänar som en oumbärlig del av en snygg bild.

För att inte svika håret, följ noggrant över hälsan och vidta nödvändiga åtgärder i tid.

Tidig vård för håret ser alltid bra ut!

Hårets hälsa och orsakerna till dess förlust

Hår är en stamprocess som består av:

 • döda proteinceller - keratin (mer än 80%);
 • vatten (högst 15%);
 • feta pigment (kvarvarande ca 5%).

Den enda "levande" delen är follikeln - en osynlig glödlampa som döljer sig under hårbotten. Det är från de element som kommer från blodet att det producerar celler som flyttar till ytan, dör och går ut i form av hår.

Huvuduppgiften att ta hand om håret ligger i att bevara integriteten hos keratinstången, som består av:

Bilden visar hårets struktur

Distinguishing funktioner av en hälsosam frisyr

Det är lätt att bestämma frisyrens tillstånd genom sitt utseende.

Om strukturen inte är trasig och kutiklarnas delar ligger nära, är håret annorlunda:

Friska krullar: glänsande, mjuk och så attraktiv!

En viktig men inte avgörande indikator är också hårdhetsdensiteten. Om det inte finns några märkbara skalliga fläckar på huvudet och håren bara faller ut med vissa manipuleringar (tvätt, kamning etc.), finns det inget att oroa sig för.

OBS! Tjockleken bestäms genetiskt och beror till stor del på hårets tjocklek och antalet "arbets" folliklar. Den dåliga funktionen hos den senare signalerar interna problem.

Hur förlorar curls deras hälsa?

I allt högre grad tänker moderna tjejer hur man ska behandla sitt hår. Och den här frågan är tyvärr inte alls ledig. Många skönheter runt om i världen står varje dag inför faktorer som påverkar hårets tillstånd väldigt negativt.

Även felaktig kamning kan förvärra hårets hälsa!

Förstör keratin och kan följaktligen förstöra håret:

 • värmebehandling;
 • mekanisk skada vid kamning
 • kemiska manipuleringar (färgning eller krökning);
 • fel kosmetika;
 • frekvent användning av stylingprodukter;
 • klimatförändringar.

Inte bara externa men även interna problem kan skada stången.

Under påverkan av ett antal faktorer -

 • brist på vitaminer / spårämnen
 • olika sjukdomar;
 • felaktig diet
 • tar några droger

- löken deformeras Speciellt akut svarar den på bristen på näringsämnen. Som ett resultat blir keratin skör, vågar dåligt i kontakt med varandra, och frisyren försämras.

Korrekt närma krullarna, inte bara från utsidan, men också från insidan

Ibland kan orsaken till dåligt hår vara en obehaglig sjukdom. Därför kommer många flickor att veta i förväg hur läkaren heter som behandlar hår och skador på huden.

Det är trots allt värt att kontakta honom om du har observerat

 • svår klåda;
 • riklig mjäll
 • rödaktig eller blödande plack på huden.

Med dessa symptom behöver du veta exakt vilken läkare som behandlar ditt hår, för Det är väldigt farligt att välja behandling utan föregående diagnos. Du bör kontakta trichologen - en smal specialist som endast handlar om problem med lock och hårbotten.

Självmedicinering: när det hjälper

I dag uppmärksammar och allt oftare tjejer på populära recept som testas av tid och generationer. Förstod visste förfäderna mycket bra hur man behandlar hår hemma: det var helt enkelt inget nuvarande kosmetiskt.

Naturliga ingredienser är ett bra alternativ för att återställa och stärka håret.

En blandning av dem hjälper till med:

OBS! Folkrecepten klarar av situationen om strängarna påverkas av yttre påverkan. Interna sjukdomar bör anpassas med hjälp av rätt näring, vitaminer och med hjälp av en läkare.

Oroa dig inte: du kommer enkelt att klara av några hårproblem på egen hand!

Effektiva recept - 100% resultat

Curls är mycket förtjust i naturliga produkter. Det är därför som restaureringen av egna händer med organiska masker ger snabba och högkvalitativa resultat.

Om du behöver förstå hur man behandlar hår efter färgning, var uppmärksam på den återställande blandningen för torra och spröda strängar. Med regelbunden användning kommer frisyren att återhämta sig på 2-3 månader.

 • aloe juice - 2 msk.
 • vitlöksaft - 2 tsk
 • honung (flytande) - 2 msk.
 • äggula
 1. I en mixer eller köttkvarn, kapa aloe löv. Gruel sätter i cheesecloth och pressa saften.
 2. I den resulterande vätskan lägger du till varm honungs- och vitlöksaft. Rör om.
 3. Vispa skinkan separat och anslut till arbetsstycket.
 4. Applicera på rötterna och locken i en halvtimme. Skölj med rent vatten och naturligt schampo.

Den enda punkten: Använd inte en hårtork när du har använt blandningen.

 • klyfta / olivolja - 1-3 st.l.
 • honung - 1 tsk.
 • några någon eterisk olja
 1. Kombinera alla ingredienser och sätt i mikrovågsugnen i några sekunder utan omrörning.
 2. Värm masken försiktigt blanda.
 3. Lägg på lockar, var särskilt uppmärksam på tipsen. Värm filmen.
 4. Tvätta av efter 40-50 minuter.

Det är nödvändigt att göra en mask med en kurs på 3-4 gånger om 7 dagar i tre månader.

Plocka upp rätt näring för färgade lås och de kommer att lysa med hälsa!

Särskilt anmärkningsvärda lockar efter kemi. Curling eller straightening på detta sätt förändrar hårets struktur på allvar och stör deras naturliga balans.

Att klara de negativa konsekvenserna kommer att hjälpa en enkel mask bestående av

 • äggula;
 • jäst - 5-10 g;
 • grädde (hög fetthalt) - 1 msk.
 • ricinolja - 2 msk.

Dessa produkter blandas i värmebeständig kapacitet och värme (på ångbad eller i mikrovågsugn). En del av blandningen gnuggar in i rötterna och fördelar en del av längden. Varm och håll i en halvtimme, skölj sedan.

Lökterapi

Fantastisk komposition har en mycket enkel och prisvärd vegetabilisk lök.

Den innehåller sådana nödvändiga frisyrämnen som:

Obehaglig lukt - den enda negativa punkten på lökmaskar

Att ha funderat på hur man behandlar hår med en båge, kommer att ge dig själv medhjälpmedel för hår, vilket hjälper till med olika problem.

 • Honung - 1 msk.
 • ricinolja - 1-1,5 tsk.
 • lökjuice - 1 msk.
 1. Värm honung och smör lite.
 2. Utan att låta svalna, kombinera med lökjuice.
 3. Hantera skadade trådar. Vik upp håret i cellofan och en varm hatt.
 4. Håll i minst en halvtimma, skölj med vatten.
 • vårlök - 3-4 fjädrar
 • citronsaft - 1 tsk
 • cognac - 1 tsk
 1. Hackla lökfjädrarna med köttkvarn.
 2. Kombinera cognac och citronsaft, värma upp. Blanda båda delarna av masken.
 3. Intense rörelser gnuggar in i rötterna, täcker med folie och handduk.
 4. Efter en och en halv timme, ta bort kompositionen med schampo.
 • juice av den 1 stora löken
 • varmt vatten - 2 tsk
 • castor, burdock och olivoljor - på 1 tsk.
 • torr jäst - 2 tsk
 1. Blanda alla ingredienser noggrant.
 2. Låt masken stå på ett varmt, mörkt ställe i ca 10-15 minuter.
 3. Behandla blandningen med huvudet, varma och låt i ca 50-60 minuter.
 4. Applicera schampo för att skölja och behandla ändarna med balsam.

Tandem av lök och honung kommer att lindra torrhet, brittleness och sektion

Varning! Alla listade masker ska tillämpas regelbundet. Minsta ränta är 10 behandlingar med ett intervall på 1-2 dagar.

Kämpa med tvärsnittet

Delade hårändar - priset för frekventa förändringar av bilder och experiment med hår. Ibland är det bästa sättet att rädda ditt hår att besöka en frisör. Att bli av med buntet hjälper dig att krulla snabbt och fullt ut.

Att skära ändarna är dock helt oönskade när du vill öka hårets längd. Om så är fallet, lära dig hur man behandlar badat hår utan att offra det.

En utmärkt terapeutisk effekt kan ge enkla en-komponentmasker. De bör tillverkas av lätt uppvärmda vegetabiliska oljor, noggrant behandla sina tips.

Ett bra resultat kommer att visa ansökan:

 • kardborre;
 • mandel;
 • castor;
 • oliv;
 • kokosnötolja.

Följande komponenter hjälper till att diversifiera det terapeutiska medlet något:

 • feta kefir / yoghurt;
 • mosad persika, banan eller avokado;
 • mycket flytande honung;
 • pantenol.

Efter att ha läst hur man behandlar hår hemma, var inte rädd för att experimentera. Gärna välja din favorit ingrediens och kombinera med din favoritolja. Bestäm behandlingsområdet beroende på hårtyp: med ökad utjämning av sebaceousa, smörj endast ändarna, och med fullständig torrhet, även rotområdet.

Folkrecept ger tillbaka frisyrens ljushet, strålning, skönhet och dig - det naturliga överklagandet

slutsats

Hårbehandling är en ganska lång process som kräver regelbundenhet och uppmärksamhet. De synliga positiva resultaten kommer emellertid inte att ta lång tid, och frisyren kommer återigen att bli strålande, felfri och mycket attraktiv.

Ytterligare intressant information om vårt ämne finns i videon i den här artikeln.

Återställ håret efter färgning hemma

Kvinnor är så bytbara - de gillar att ändra sin bild, ibland utan erkännande. Gårdagens blonda med rakt hår är ibland svårt att känna igen i en brunett med eleganta lockar och om hon föredrar en ljus röd färg med röda trådar imorgon, känner hon sig kanske inte igen i spegeln. Tyvärr lider håret ofta av dessa förändringar, eftersom färgning är en stor stress för dem.

Våra mormor och mormor brukade i princip henna, vilket stärkte håret, vilket gjorde det friskt, silkeslen och strålande. Om du undersöker kompositionen av moderna hårfärger kan du se att de innehåller mycket aggressiva kemikalier som spolar ut användbara ämnen och spårämnen från håret, och även aktivt reklamerade ofarliga färgämnen med en sparsam komposition är fortfarande inte 100% säkra. Det visar sig att efter varje färgning behöver håret återupplivningsförfaranden som ger glans, hälsa och skönhet till det.

"Det är omöjligt att helt återställa hårstrukturen efter färgning, eftersom det uppstår irreversibla processer i dem. Men du kan återställa hårglans och silkighet, eliminera svaghet, brittleness och livlöshet, samt att förbättra dem till det maximala. Acceptera inte situationen - hår kan och bör behandlas. "

Skada från färgning kan minskas om du följer vissa regler och begränsningar. Torka aldrig håret igen efter misslyckad färgning, tänd inte eller markera det - det förstör hårstrukturen ännu mer.

"Du måste också ge upp curling, stryka och till och med en hårtork. Faktum är att termisk effekt torkar och färgämnen färgat hår mycket starkt, men varför förvärra situationen? Också sluta använda lågkvalitativa billiga schampon och balm med skadliga ingredienser (parabener, natriumklorid, SLS) - använd läkande produkter för färgat hår eller schampon med keratin och kollagen. Och borsta aldrig ditt hår med metallkammar. Det är bäst att köpa träkamper eller massageborstar med naturliga borst, men även med sådana kamar är det bättre att inte kamma vått hår för att inte skada hårsäckarna. "

Och det är inte rekommenderat att gå med huvudet upptäckt i kylan, i regnet eller under solens brännande strålar - var noga med att täcka håret med en hatt eller huva, speciellt när det gäller solen.

De huvudsakliga hemmetoderna för hårbehandling är masker, som kan baseras på mejeriprodukter, naturliga vegetabiliska oljor, vitaminer E och A, gelatin, bröd, honung, frukt och avkok av medicinska örter.

En mycket bra mask med effekten av laminering, som är framställd av en påse gelatin, blöt i kallt vatten före svullnad. Därefter smälter gelatin i ett vattenbad och blandas med 1 msk. l. lin, burdock, mandel, valnöt och annan olja som har regenererande egenskaper. Applicera produkten på håret i ungefär en timme, skölj sedan. Denna mask gör håret fluffigt, starkt och starkt.

Kefir masken är enkel och effektiv - borsta bara håret med fet kefir och linda huvudet i 40 minuter. Kefir mjukar håret, fuktar och närmar dem, vilket gör dem mindre spröda och svagare.

Förbered växtbaserade hemmagjorda hår skölj från yarrow, oregano, kamille, växt och nässla. För att göra detta, blanda örterna i lika stora proportioner, fyll i kokande vatten och låt dem stå i flera timmar. Skölj håret väl efter tvättning, linda det i en handduk, och en timme senare tvätta den med vatten.

En av de mest effektiva regenererande hårmaskorna efter färgning anses vara en äggoljeblandning med brandy, som är framställd av äggula, ett par skedar av orefinerad olja, två apotekskapslar av A-vitamin och 0,5 msk. l. konjak. Skölj försiktigt masken i hårrötterna och skölj med schampo efter en timme. Håret efter denna procedur kommer att vara mjuk, silkeslen och glänsande!

Experter rekommenderar också aromaterapi - kamma hår med träkam med tillämpning av läkning av naturliga oljor. Denna behandling närmar hårsäckarna och förbättrar blodcirkulationen i hårbotten, stimulerar hårväxten och förbättrar deras utseende. För aromaterapi är oljan av kanel, mint, ingefära, rosmarin, kamomill, ros och lavendel lämplig. Denna procedur är väldigt trevlig, det slappnar av och toner samtidigt, fyller håret med styrka och energi.

Mitt hår. Roux

Allt för ditt hår

Vård och hälsa

Håråterställning efter blekning och färgning

Många tjejer för att förverkliga drömmen om blonda krullar, bestämmer proceduren för att klargöra strängar. Ofta börjar problem efter håret: blekning är inte en mild färg, så håret snabbt blir torrt, tråkigt, skört. Följande är tips för förebyggande, liksom sätt att behandla blekta strängar för att återställa dem till ett hälsosamt, pulserande och vackert utseende.

Det första att göra

Det finns allmänna rekommendationer för behandling av blekt hår, vilket kan genomföras hemma. Alla är enkla och kräver inte stor tid och pengar. Också nedan är tips för vård och förebyggande av krullar från ytterligare skador. Kom ihåg att effekten av behandlingen alltid är högre om den sker systematiskt. Välj de bästa procedurerna för dig och regelbundet ge dem tid.

 • Väng dig vid tanken att skadat hår är särskilt sårbart för alla termiska och kemiska behandlingar. Därför, till det maximala, minska användningsgraden för curling, strykning, samt eventuella stylingprodukter som lack eller skum. Helst kassera dem helt och hållet. Detsamma gäller hårtorken: ett tag är det bättre att föredra att torka håret på ett naturligt sätt.
 • Borsta inte krökarna omedelbart efter att ha tvättat huvudet - deras struktur är just nu mycket känslig för skador. Lämna inte strängar av råa för natten. Det kommer inte att vara överflödigt att köpa en trähårspassage.
 • En bra lösning är att köpa vitaminer B6 och B12 i ampuller, vars innehåll bör gnidas i hårbotten innan du tvättar håret. Begränsa dig själv i konsumtion av nikotin och koffein: de förstör B-vitaminerna i kroppen, och i själva verket är de nödvändiga för hälsa och tillväxt av lockar.
 • Herbal decoctions har en positiv effekt på håret, vilket gör det mjukt. Prova ett par matskedar torr mint häll kokande vatten i en timme, och den resulterande infusionen sköljer strängarna i 5 minuter.
 • När du köper schampo för färgat eller skadat hår, notera att det ska märkas "fuktgivande". Även för behandling av blekta krölor behöver du användning av outplånliga balsam och balsam - effekten av dem är högre än för vanliga, eftersom de täcker strängarna med en speciell "skyddande" film som skyddar dem mot negativ påverkan från utsidan.
 • Det kommer att bli nödvändigt att skära de splittrade ändarna, som ofta uppstår med regelbunden förtydligande. Så curls bli av med den extra bördan. Klippets längd kommer att bero på graden av skador på trådarna.
 • Låt inte håret komma under de heta solens direkta strålar - ta bort locken, till exempel under panama.

Och slutligen, om håret är skadat i sådan utsträckning att inga ansträngningar gjorda för att återställa dem hjälp, bör du kontakta salongen till befälhavaren för hjälp. En av de tjänster som helt kan återanpassa det "dödade" håret är cauterization, vilket också är hårets glans, där näringsämnen och spårämnen kommer in i strandstrukturen under speciell värmebehandling. En liten nyans: När man passerar en glans kan man inte måla.

Naturliga masker för håråterställning

Ett effektivt sätt att behandla hår efter lätta är masker. Som i fallet med ovanstående rekommendationer är huvuddelen i deras användning regelbundenhet, då kommer du bara att få önskat resultat. Dessutom bör man inte överdriva det med användning av reducerande blandningar: krullarna slutar att "ta" vitaminämnen om de blir överflödiga.

Samma mask ska göras varje 3-4 dagar i veckan i 1-1.5 månader. Efter det är det lämpligt att välja en annan terapeutisk komposition: håret upphör att uppfatta och absorbera det gamla botemedlet.

Henna från förpackningen hälls med förberedd nässla eller kamilleinfusion (den första är bra för densitet och accelererad tillväxt av strängarna, den andra för mjukhet). För att förbereda buljongen måste du ta 2 matskedar av växten i torr form och häll 0,5 liter kokande vatten.

Ta en msk. brandy och honung och blanda noggrant med rå äggula. Gnid in i hårbotten först och sprida sedan jämnt över hela längden på strängarna. För att värma håret med ett cellofantlock, sedan med en handduk i en halvtimme. Skölj efter att du bara kan vattna.

 • Brödsmulor och växtdekok

Först måste du förbereda växtdekok, för vilken du behöver 1 tsk. plantain, kamille och nässla i torr form. De behöver hälla 0,5 liter kokande vatten i 2 minuter. Därefter tillsätts en smulad bit svart bröd till infusionen, blandningen infunderas i några timmar och filtreras genom gasbindning eller en sikt. Den resulterande smulan ska noggrant gnidas tills den är jämn och gnider i hela längden av håret, från början av rötterna.

Ta honung, fräsch aloejuice och ricinolja i lika stora proportioner, fördela håret jämnt, var särskilt uppmärksam på rötterna och hårbotten. Skaka strängarna med en handduk, och efter en halvtimma, tvätta av masken med varmt vatten.

Oljor för blekning av hår

Oljor är till stor hjälp för de som drabbas av lätta krullar. Du bör ta en av basoljorna (mandel, olivolja eller ricinusolja), värma den i ett vattenbad och applicera på hela längden av trådarna, förpacka dem sedan med polyeten och en handduk. Efter några timmar kan du tvätta bort det.

Du kan också blanda basoljor med eteriska oljor, vilket kommer att behöva 5-10 droppar. Detta gör det också lättare att skölja produkten ut ur håret - i ren form går basoljorna dåligt.

 • slutsats

Även om hårets tillstånd efter ljussättning kan bli värre, när krullarna blir tråkiga, spröda och torra vid beröring är det inte meningen. Skadade strängar kan och bör behandlas, och metoderna ovan är ganska kapabla att klara av detta.Nästa Artikel
Kefir maskerar för hår hemma