Keratin hårbehandling: magiska kulor och deras användning


Keratin finns i det yttre skiktet av hår - i nagelbandet och skyddar dem från skador, så att stärka deras struktur med detta naturliga protein stör inte balansen inuti cellerna och läker dem. Förresten är keratinhårbehandling hemma möjlig och prisvärd.

Denna kosmetiska procedur på molekylär nivå återställer hår.

Den senaste revolutionära taktiken är nu den mest populära i kosmetologiens värld. Det är efter keratinisering att de skadade krullarna ökar densiteten, lyser och blir lydig. I detta fall förstärks rötterna och hårlökarna väcker tillväxt.

Keratin formler för hår restaurering

Endast på detta sätt kommer vi att återställa skalet av de skadade strängarna.

Keratin är ett starkt och elastiskt protein, så det skyddar perfekt hårets struktur mot aggressiv kemi, temperaturförändringar och uttorkning. När det minskar splittras delarna och blir tråkiga. Penetrerar insidan, keratin aktiverar också förnyelsen av proteiner, och den innovativa formeln innehåller dess mest effektiva föreningar.

Funktioner av proceduren

Med keratinförnyelse är håret täckt med biologiskt aktiva proteiner.

 • Molekylärt protein läker hårets botten, fyller sin struktur och under påverkan av ånga blir identisk med det naturliga.
 • Andra kosmetiska proteiner, såväl som essentiella aminosyror och näringsämnen, ingår nödvändigtvis i sådana kosmetiska blandningar. Detta komplex kommer att ge tillbaka även hopplöst försvagat hår.
 • Instruktionen kommer att berätta hur du täcker håret med grädde när du behöver fixa effekten med en speciell balm.
 • Inom en halvtimme fäster keratin på ett tillförlitligt sätt flakskalor och botar kutiklet.
 • De utvecklade reducerande blandningarna är säkra, eftersom de inte innehåller skadliga kemikalier.
 • Effekten av naturlig glans och friskt hår observeras upp till 5 månader, då upprepar vi proceduren.

Rekommendationer och fördelar

Skadade krullar kommer att fyllas med dessa härdande ingredienser och blir starka och tjocka.

Keratinutvinning rekommenderas:

 • skadade lockar - detta kommer att uppdatera sin struktur;
 • att dimma håret - de kommer att få silkeslen från motsvarande komplex;
 • fluffiga, porösa trådar för att ge densitet, elasticitet.
 • efter en sådan återhämtning accelererar tillväxten av krullar;
 • Det keratinskyddade hårhåret är inte längre mottagligt för destruktion när det är stiligt med en varm hårtork, strykning och med aggressiv kemi, ultraviolett strålning.
 • tunna hår kommer att bli starkare och mer voluminösa;
 • färgade strängar håller färgen längre
 • alla delar av denna kräm fuktar hår, vitaminer ger näring till det, stimulerar celler.

Genomförande av sessionen

Keratinhårbehandling hemma utförs på samma sätt som salongen.

 • Tvätta håret med ett speciellt schampo för djup och grundlig rengöring: på så sätt absorberar de helt de helande ingredienserna.
 • Vi applicerar grädde på lite fuktiga lås.
 • Vi mätta dem med individuellt valda färdiga terapeutiska blandningar av proteiner + keratiner, med hänsyn till tillståndet och typen av hår.
 • Sedan torkar vi upp det med en varm torktumlare: från uppvärmning, koagulerar proteinet och stänger de skadade och utjämnande vågorna. Så här behandlas keratinhår utan rätning.
 • Vi kan räta ut lockiga strängar som är nedsänkt med härdande protein med ett järn som, som en hårtork, bidrar till koagulering och bildandet av ett utmärkt skyddsskikt på tidigare skadade och nu perfekt släta hår.

Hela sessionen är en och ett halvtimme, och priset motsvarar längden på lockar.

Tips! För att förlänga det erhållna resultatet, använd bara mitt huvud med schampo av samma linje och använd även den balsam som rekommenderas av anvisningarna.

Keratin restaurering med egna händer hemma föregås av ett urval av välkända medel. Vi studerar sin komposition, testar den på handleden eller bakom örat, eftersom formaldehyd ibland orsakar rodnad av känslig hud. Om det inte finns någon irritation efter en kvarttimme, fortsätt behandlingen.

Hemlagad keratinisering är effektiv och långsiktig om:

 • 3 dagar efter detta återhämtningskomplex tvättar vi inte vårt hår, stilar inte håret;
 • Skölj alltid med filtrerat vatten (saltlösning och klorerat vatten förstör dessa proteiner) och använd endast en speciell balsam, balsam.
 • Använd inte hårnålar och tuggummi för att inte skada de fortfarande mogna håren.
 • Kamma försiktigt med en mjuk, bättre naturlig borstborste.
 • färga inte hår de första 2 veckorna efter keratinisering;

Var uppmärksam! Före detta förfarande kan vi färga håret, men kom ihåg att keratin kommer att tända färgen med en ton.

Keratin hårbehandling - allt du behöver veta om proceduren

Krullar skadas dagligen på grund av aggressiv eller kemisk styling, negativa miljöförhållanden och andra negativa faktorer. Hår förlorar fibrillär proteinkeratin, vilket är grunden för stången, blir porös och tråkig. Ett speciellt förfarande utvecklades för att återställa och förbättra strängarna.

Keratinhårbehandling - fördelarna och nackdelarna

Återkoppling från kvinnor som har provat kursen av de presenterade manipulationerna är mycket motsägelsefull. På grund av olika åsikter är det svårt att förstå vad keratin är för hår - bra eller dåligt. Det är möjligt att bestämma värdet av denna terapi om det är noggrant att studera mekanismen för dess åtgärd och indikationer för användning, för att fråga rekommendationerna från kvalificerade experter.

Keratinhårbehandlingen uppfanns specifikt för kraftigt skadade lockar, vilka upprepades utsattes för färgning eller lätta, krullning och andra negativa förfaranden. Om strängarna är torra eller spröda, lite spröda och splittrade behöver de inte fibrillärt protein utan kvalitetsvård. Försök att keratin "reparera" svagt skadat hår kommer att leda till negativa konsekvenser. Krullar blir alltför hårda och bleka, kommer att förlora elasticitet, glans och lydnad.

Hår efter keratinåtervinning

Även en enda behandlingssession ger en märkbar och uttalad effekt, men man bör inte vänta på perfekt jämnhet och en spegelliknande glans av frisyren. Keratinrätning och håråterställning - olika manipuleringar. I det första fallet appliceras standardprotein med stora molekyler på strängarna. Det täcker håraxeln med en tunn ogenomsläpplig film, som härdar under termisk påverkan, skapar en slags "lock". På grund av detta är krökarna anpassade under en längre tid och behåller sin form i flera månader.

För att återställa de använda strängarna hydrolyserades fibrillär proteinkeratin, tidigare fragmenterad i mindre molekyler. De kan penetrera direkt i håret och integrera i sin struktur. Detta protein fyller tomrum och skador, men bidrar inte till jämnhet. Curls tar ett hälsosamt och naturligt utseende.

Till keratin hårbehandling har maximal effekt, det är viktigt att ordentligt ta hand om håret efter proceduren:

 1. Tvätta inte strängar om 9-10 timmar, och bättre - 72.
 2. De första tre dagarna att bära bara lösa lockar, försök att inte ens fylla på öronen.
 3. Färg inte håret i 2 veckor (minimum).
 4. Kassera fixeringsanordningar under installationen.
 5. Tvätta håret med extremt mild, sulfatfri kosmetika.

Hur återhämtar keratin?

Införandet av hydrolyserat protein i håraxlarna utförs i steg. Antalet och sekvensen av etapper beror på rekommendationerna från tillverkaren av kosmetika, men den allmänna handlingsplanen är ungefär densamma. Förfarandet för keratinhår restaurering innefattar:

 1. Rengöring och förberedelse. Krullarna tvättas med ett speciellt schampo, vilket ger ett grundligt avlägsnande av damm, talg och smuts, så mycket som möjligt avslöjar stångens porer.
 2. Tillämpningen av terapeutisk komposition. Keratinkompositionen gnids försiktigt in i de våta och rena strängarna. Exponeringstiden beror på tillverkaren av läkemedlet och varierar från 30 minuter.
 3. Konsolidering. De behandlade locken torkas med en hårtork på ett mjukt sätt (lite varm luft).

Thermo-keratin hår restaurering

Vissa terapeutiska medel föreslår "lödning" av det fibrillära proteinet i stavens struktur och dess omedelbara stelning. Termo-keratinbehandling av hår kompletteras med ett annat steg - exponering för strängarna med hög temperatur. Efter att ha torkat krullarna med en hårtork kommer mastern att bearbeta dem med ett hett strykjärn (225-230 grader). Det är viktigt att göra detta mycket noggrant, inte ens sakna små områden, så sessionen varar 2-5 timmar.

Keratin hårbehandling hemma

Behandlingspriset är högt, särskilt om tjocka och långa flätor ska återställas. För att spara pengar, gör många kvinnor keratinbehandling på egen hand. För att utföra manipulationen behöver du köpa en speciell kosmetisk uppsättning och icke-sulfat shampoo och balm. Det är viktigt att ha ett strykjärn med en funktion för att styra uppvärmningstemperaturen.

Keratin Hair Restoration Kit

Läkemedel som effektivt förbättrar locken, producerar endast professionella varumärken. Behandling av hår med keratin av låg kvalitet kommer att skada strängarna eller ha ingen effekt. Det är nödvändigt att uppmärksamma strukturen hos fibrillärproteinet i de förvärvade fondernas sammansättning. Proteinet måste vara i hydrolyserad form med klyvda molekyler.

Erfarna frisörer rekommenderar att keratinhårbehandlingar genomförs med hjälp av kit från följande företag:

Keratin hår restaurering hemma - recept

Innan du köper bör du förtydliga för vilket förfarande den valda uppsättningen produkter är avsedda. Keratinbehandling och hårrätning utförs på olika sätt, men ett kosmetiskt företag kan släppa dem. Återställande manipulation av huset utförs på samma sätt som salong sessionen:

 1. Tvätta håret med ett speciellt, djupt rengörande schampo.
 2. Ta bort trådarna med en handduk, applicera en proteinkomposition. Det är nödvändigt att distribuera det noggrant, utan att missa de minsta sektionerna och tipsen.
 3. Håll läkemedlet på krullarna som anges i anvisningarna.
 4. Utan att tvätta keratinet, torka chocken med en hårtork.
 5. Dela håret i mycket tunna trådar. För vardera håll ett järn, uppvärmd till 230 grader (inte högre).

I framtiden måste du följa reglerna för vård för de återställda lockarna och köpa lämpliga hygieniska kosmetika. Gör en komposition för keratinisering hemma är omöjligt. För att fibrillärproteinet tränger in i kärnan och tränger in i sin struktur måste det hydrolyseras. Att splittra en stor proteinmolekyl är verklig endast i ett kemiskt laboratorium.

Keratin Hair Products

Om strängarna inte är skadade och behöver ljusterapi, kan du inte spendera pengar på dyra professionella förberedelser. I sådana fall rekommenderas kosmetisk keratinhår restaurering med hjälp av vårdgivare - schampo, balsam eller spray. Regelbunden användning av denna produkt hjälper till att förbättra krullarnas struktur, ger dem jämnhet och glans.

Keratinhårschampo

Lösa och sköra trådar måste tvättas noggrant men noggrant. För detta ändamål framställs speciella skonsam shampoo innehållande måttliga mängder fibrillära proteiner. Keratinbehandling i denna situation kommer att ta lång tid, men den systematiska användningen av ett användbart tvättmedel kommer att ge en uttalad kumulativ effekt.

Rekommenderade schampon med proteiner:

 • Bwarcure Schwarzkopf-serien Fiber Force;
 • Coppola Keratinkomplex;
 • Kapous Magic Keratin;
 • Konstant Glädje;
 • Kallos Keratin;
 • TRESemmé Keratin Smooth;
 • Katjonisk hydratiseringsinterlink (CHI) och andra.

Balm med keratin för hår

Fix resultatet av regelbunden tvätt av krullar med proteashampohjälpmedel för ytterligare mättnad av proteinsträngarna. Keratinbehandling hemma är önskvärt att genomföra omfattande, följt av applicering av en lämplig balsam. Detta kommer att påskynda restaureringen av kärnstrukturen och stärka dem från insidan.

Keratinbehandling av svagt hår utförs med hjälp av följande balms:

 • Syoss Keratin;
 • Revlon Keratin Balm;
 • Dr. Sante Keratin;
 • Giovanni 2chic dubbelutjämningskomplex;
 • Cien Reparation;
 • L'Oréal Expert Pro-Keratin Refill;
 • Chantal Sessio.

Keratinhårspray

För att uppnå maximala resultat hjälper produkter som inte behöver sköljas efter applicering. De absorberas helt i krullarna och återställer dem. Den bonus som en sådan keratinbehandling ger är rätsträngar och underlättar deras styling. Kvalitetssprutor med hög koncentration av fibrillär protein:

 • Somang Keratin SilkProtein;
 • Matrix Biolage KeratinDose;
 • Organix (OGX) brasiliansk keratinterapi;
 • Echos Line Seliar Keratin Spray;
 • Sette hårspray med keratin kollagen;
 • Nelly Keratina Liquida;
 • Fanola Oro Therapy.

Är keratin hårrätning skadlig?

Kvinnor är oförutsägbara. Rakhårda skönheter drömmer om hår och glada ägare av vågigt hår - om rakt hår. Och den senare var möjlig genom keratinrätning. Procedurens namn är välkänt, och det finns knappast en person som inte har hört talas om det.

Fördelar och nackdelar med keratinrätning

Varianter av kompositioner för rätning mycket, och därför uppstår ofta missförstånd. Därför bör du noggrant hantera alla frågor innan du går till salongen.

Keratin hårbehandling är ett unikt förfarande, eftersom även sköra och gloslösa krullningar efter det blir glänsande och friska raka strängar omvandlade till fulla liv. I kompositionen påverkar hårets struktur keratin och protein. De fyller hålrummen mellan fåglarna, skyddar håret från negativa utsidan. Bekymrad över det faktum att frisyren blir en "något" i dimma eller regn behöver inte ta ungefär sex månader, kan effekten av rätning variera så mycket.

I keratinkompositionen är i princip endast naturliga ingredienser. Det finns brasiliansk och amerikansk keratinisering. Skillnader i förfaranden i frånvaro av formaldehyd och pris. Hårets struktur återställs och fylls med hälsa. Men i motsats till den brasilianska rätningen, kommer resultatet av den amerikanska viljan att vara mindre, och efter två månader måste du uppdatera den.

Betydelsen av keratinrätning i försegling av näringsämnen i håret på grund av vikningen av keratin under verkan av hög temperatur. Skyddande film omsluter varje hår. Spetsarna är förseglade, hålrummen försvinner och håret får ett välskött och lyxigt utseende.

Det finns inga kemiska reagens i beredningarna, och detta är viktigt, eftersom skador på håret är mycket mindre. Statik försvinner, och det förklarar hårets fantastiska jämnhet. Hon är inte rädd för några avgaser eller damm.

Hur är keratin hårrätning gjort? Tiden för proceduren beror på kvalifikationerna hos mästaren och längden på klientens hår. Det tar vanligen omkring tre timmar, i vissa fall "sträckte" till sju. För att förbättra käthinnets känslighet för håret ska huvudet tvättas med ett speciellt schampo, vilket eliminerar all förorening.

På något torkat hår applicera drogen, räta håret och skydda det. Efter applicering av rätaren torkas håret. Slutligen - ett viktigt ögonblick: tätning. Ett speciellt järn på regimen med tvåhundrade trettio grader utförs på hårets huvud. På varje pryadochka lämnar från fem minuter. Det här steget är det längsta.

... och "mot"

Efter proceduren förvandlas håret, som om det är magiskt, inte på något sätt sämre än det lyxiga hårhår av kändisar. Men det finns en nackdel: Keratinrätning är förbjuden i många länder. Vad är skadligt att hålla? Anledningen är toxiciteten hos de aktiva substanserna i kompositionen. Aldehyd eller formaldehyd används som likriktare. Detta ämne är välkänt som cancerframkallande.

formaldehyd

Ämnet påverkar slimhinnorna i ögat, hud, andningsorgan, centrala nervsystemet och andra kroppssystem. Formaldehyd kan orsaka allvarliga allergiska reaktioner upp till anafylaktisk chock.

I kompositionen för rätning är substansen inte en enkel komponent, själva förfarandet är otänkbart utan det. Om inte aldehyd åberopas betyder det att dess sammansättning innehåller dess derivat, vilket utgör den beryktade substansen i processen.

Du kan använda sådana kompositioner, och kategoriskt säga nej att räta med någon teknik är inte värt att göra. Men säkerhetsåtgärder bör vidtas på allvar. Att genomföra förfarandet är endast tillåtet i ett välventilerat område med en huva i omedelbar närhet av kundens stol.

Du måste ha en medmask på både guiden och klienten. Det rekommenderas att stänga ögonen med skyddsglasögon mot gasformen formaldehyd under strykning. Om masken och glasögonen inte är närvarande kan det förekomma en brännande känsla i ögonen, sprickbildning och en karaktäristisk obehaglig lukt.

Ämnet har egenskapen att ackumuleras i levern, och senare identifieras problem med andra organ. Ofta efter rättersessionen klagade klienterna om konsekvenser som bröstsmärta och näsblod.

Hårkompositionen appliceras och observerar ett centimeter avstånd från rötterna. Läkemedlet ska inte appliceras på huden! Den minsta effekten av sådan exponering är irritation.

När du bestämmer proceduren bör du vara medveten om att detta är ett test för ditt välbefinnande, och åtgärder för att minska risken är obligatoriska. Vanligtvis föredrar tillverkare och hantverkare att inte prata om det aktiva deltagandet av formaldehyd i rätning.

Upprepa proceduren

Kemikalier är inte inblandade i rätningsprocessen. Och lödkeratin gör håret välskämt och vackert. Men effekten är bara tillfällig. Är rätningen skadad för ditt hår? Läkemedlet tvättas ut och lämnar inga spår. Vidare, efter tiden blir håret poröst, skadat och förlorar hårets bärbarhet.

För att återställa den förstörda strukturen kan du upprepa proceduren. Tomhet kommer att fylla de nya delarna av keratin med silikon, andningsstyrka och hälsa i locken. Men repetition förstör hårtexturen starkare, och resultatet blir tillfälligt igen.

För ofta uppdatering av resultaten leder till att håret bryts vid varje kontakt med kammen. Tipsna kan klippas, men frisyren måste bytas radikalt: trots allt kommer håret inte att vara på spetsarna, men i mitten av håret, döma av några recensioner. Det finns ingen garanti för att håret kommer att växa tillbaka snabbare än att bryta, ingen kan ge. Svaret på frågan, eller inte keratinrätning, måste leta efter sig själv.

Men, enligt trichologists, är det värt att besluta om att hålla för dem som upplever mycket allvarliga problem med lockigt hår. Om det inte kan rätas ut med någon annan teknik, till och med traditionella kemiska effekter, så kommer det inte att gå någon annan väg ut.

Välja kompositionen för keratinisering

Det är emellertid nödvändigt att mäta risken för skador i processen med keratinisering och lusten att få rakt hår. Är keratin hårrätning skadlig? Det är möjligt att svaret på frågan blir valet för krökta men friska strängar.

Salerm Cocmetics

Du kan spendera och spara keratinrätning. För att göra detta, använd produkterna Salerm Cosmetics. Keratinlyftning kommer att släta håret något, men det kommer att fuktas fullständigt och återställa strukturen. Det finns inga aggressiva ämnen vid beredningen av Salerm Cocmetics Keratin Shot.

Absolut keratinrätning är en Absolut Straightener-applikation. Rätning är kemisk, men hydrolyserat keratin med fuktgivande ingredienser används för att skydda håret.

Valet av komposition är en allvarlig fråga. En djup återhämtning på molekylär nivå kommer att ge HÅRBEHANDLING. Drogen penetrerar djupt in i håret och återställer det helt från mitten och närande. Behandlingar ska göras tre gånger i veckan. För kraftigt skadat hår är det här verktyget mycket effektivt. Goda resultat erhölls både som en självständig procedur och som en del av rätningen.

Cystein kommer att replikera svavelmolekyler, förhindra brott och underlätta kamning. Den första applikationen kommer att läka håret, den andra kommer att läka av spår av färgämnen och andra skador, och efter den tredje keratinhårrätningen i salongen ser håret helt friskt ut. Drogen tvättas inte ut ur det.

Det är omöjligt att genomföra proceduren en gång: endast efter flera applikationer är resultatet märkbart. Rätning är tillåten först efter att ha tagit håret i ordning.

Alla droger verkar på ett liknande sätt, kraven bör presenteras endast för deras sammansättning. Det mest kända varumärket "Inoar". På grund av införandet av vitt lera och kakaosmör i kompositionen är preparatet ofarligt även under graviditeten, och arganoljan kommer att göra håret silkeslen och felfri.

Brazilian Blowout

Sammansättningen av den brasilianska utblåsningen garanterar shampooing utan att skada resultaten direkt efter avslutad procedur för brasiliansk keratinhårning. Även känd är den brasilianska keratinhårbehandlingen, som avlägsnar statiskt hårhår och har en stor effekt på torra färgade lockar.

Cadiveu (Cadiveu Brazilian Cacau) gör att du kan byta frisyrer efter keratinrätning dagligen. I kompositionen finns emellertid ohälsosamma ämnen.

cocochoco

Cocochoco-produkter hör inte till budgeten, men förutom Döda Havs mineraler har keratin baserad på fårull och mineraler med vegetabiliska oljor inga andra komponenter.

Hur lång räcker keratinhåret? Effekten av behandlingen kvarstår på håret upp till sex månader. Upprepning av proceduren entydiga recensioner lämnar inte: det finns information om skadat hår, skadad hårbotten och klåda. Så, att fatta beslutet att ändra, är det värt att ta och beslutet om kompositionen sparar inte. Och högkvalitativa droger eliminerar många problem.

Hårvård efter rätning

Efter proceduren behöver håret särskild vård. Det är nödvändigt att beakta befälhavarens råd och köpa speciella schampon som erbjuds dem. Det kommer att finnas stor försiktighet: även glasögon i hemmet måste bäras för att inte ändra hårets krökning i närheten av öronen.

Vårdregler

Tre dagar utesluter tvätt, användning av gummi, klämmor, vilket huvudbonad som helst. Två veckor efter proceduren bör håret inte färgas, och endast sulfatfria produkter ska användas för vård.

Efter rätning i tre dagar är det ens tillåtet att komma in i badet endast i en gummikåpa. Under strängaste förbudet mot bastun, bad och pool. Efter ett tag är vattenprocedurer tillåtna, men det är förbjudet att bada i håret: keratinöverdraget och sulfaterna och natriumkloridfördämningen. Kommer att hjälpa till med outplånlig balsam.

När havet eller klorerat vatten kommer på håret, måste du skölja håret med frisk och ren vätska. För att bibehålla effekten bör du använda en keratinhaltig mask.

Repeterande keratinisering är endast möjlig efter tre månader. Endast efter ett halvår efter omriktning kan en tredje keratinisering göras. Det är viktigt att veta att trådarna under varje session tjocknar och blir tyngre.

Efter keratin rätning hår faller ut? Endast med analfabeter. När du ackumulerar silikon med keratin, kan håret förlora volymen och håret kommer att hängas med raka pinnar som inte passar in i någon frisyr.

Vårdprodukter

Salerm Cosmetics produkter för vård efter keratinrätning har välförtjänt erkännande. I schampo är Salerm 21 hyaluronsyra, vilket ger fuktgivande skadat hår och föryngrande hår. Parabener är frånvarande.

Salerm 21 Express spray behåller alla användbara egenskaper hos varumärkets produkter: det närmar och skyddar håret mot termiska effekter, har även solskyddsfaktorer. Verktyget hjälper till att hålla keratinhår restaurering hemma. Fettet lämnar inte ett smutsigt spår på hårets huvud, men det kan appliceras både som en tvättbar och outplånlig förberedelse.

Salerm 21 finish finish spray ger både silkiness och repor. Koncentrerad komposition ger hög kostnadseffektivitet, därför är det bekvämt att använda det och för ägare av långt hår.

Skönhetsfrågor har aldrig varit överflödiga för kvinnor. Med tillkomsten av nya förfaranden började moderna skönheter aktivt använda erbjudandenen, ibland utan att tänka eller helt enkelt omedvetna om eventuell skada. Medvetet om hur mycket keratin hårrätning kostar, är det klokare att räkna ut alla nyanser före rätningen för att undvika lång och kostsam håråterställning efter ett misslyckat förfarande.

Keratinåtervinning

Om keratin återhämta sig mycket information. Jag kan knappast överraska dig med något nytt. Jag kan bara varna dig för att inte fatta ett beslut baserat på feedback eller skriva din recension baserat på misslyckad erfarenhet. Och kom ihåg: när keratinåtervinningen inte används järn, används den bara vid rätning av hår.

Vi vet alla att en riktig kvinna är ett permanent, det är i vår natur. Men även i henne lade en ständig önskan om skönhet, eftersom kvinnor är tunnare och djupare kunna uppfatta det.

Och helt logiskt, vill vi se inte bara skönhet, men också för att föra in det i världen, för att vara den mest därmed en unikt konstverk som är värd utsmyckning handlar om. Till exempel innehavare av lockigt hår ofta vill försöka räta ut och rakt - gör lockar, är det naturligtvis, till exempel, curling, som skadar håret är inte på något sätt skyddas.

Hårkeratinisering

Det är inte förvånande att vi alla har individuella idéer om skönhet. Med tillkomsten av ny teknik har det blivit ganska möjligt att bli den du ser i dina drömmar.

Till exempel är det för kvinnor med lockigt eller buskiga hår precis just nu möjligt att komma till önskad ideal jämnhet och rakt hår med hjälp av Kerastase, och för dem som har rakt hår, men inte silkeslent, kan keratirovanie fungera som ett utmärkt verktyg i kampen mot denna olägenhet.

Keratin restaurering, behandling och rätning av hår ger en signifikant förbättring av deras utseende, jämnhet, glans, lätt kamning och hälsosamt hår.

De blir mycket trevligare att röra vid, liksom mycket mer lättsam och motståndskraftig mot alla slags negativa influenser, till exempel från direkt solljus, från vädret, från den allmänna ogynnsamma atmosfären i storstäderna.

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

För att förstå hur det fungerar måste du först genomföra ett litet utbildningsprogram i terminologi.

Keratin är det protein som i grunden består av vårt hår. Om nittio procent av deras sammansättning är han.

Keratinhårsåterställningsmedlet innehåller inte bara sig själv utan också andra ämnen som tillsammans bildar något som liknar hår som har omvandlats till en flytande form. När håret behandlas med denna komposition täcker det naturligt hårets nagelkutan (kutan del) och har också en fördelaktig effekt på folliklarna - speciella påsar som skyddar hårsäcken under huden.

Kutiklet själv har en skyddsfunktion och består av mikroskopiska skalor som passar varandra tätt om håret är friskt och smidigt. Om håret skadades - fysiskt eller kemiskt (vilket betyder att det är färg eller perm), så blir det omedelbart märkbart på grund av bristen på hälsosam glans, förvirring, britthet och torrhet i håret. Men krökta människor är dessa vågor naturligt skadade, på grund av vilket, faktiskt håret och krullade i ringor.

För att släta dessa flingor och täcka dem med ett ytterligare skyddande lager appliceras keratisering. Denna olja ger dig möjlighet att ytterligare näring och stärka vårt hår. Den fördel det ger är synligt för det blotta ögat på bilden som tas av dem som redan har provat denna teknik.

När håret är täckt med en keratinmask, är de skyddade med speciella medel, ett krusjärn går in, vilket räter ut håret och tvingar dem att behålla sin form.

Keratin hårrätning - nackdelar, vilket är värt att veta

Jag vet inte om dig, men innan jag själv testar försöker jag alltid hitta den maximala informationen om den på Internet. Det är uppenbart att det alltid finns de som är "för" och det finns alltid de som är "emot", men sådan insamling möjliggör i alla fall att du i förväg kan veta vad du ska göra med dig själv och om det inte kommer att få allvarliga konsekvenser för dig själv. din hälsa och din skönhet. Så det var det jag lyckades hitta om keratin hårrätning...

Under detta förfarande appliceras ditt hår, förtvättat med ett speciellt schampo, en speciell lösning som innehåller keratin, protein och andra hjälpämnen. Molekylerna av den huvudsakliga aktiva ingrediensen - keratin, tränger djupt in i hårkutiklet och verkar på sitt tillstånd från insidan, inte bara rätning utan också skyddar den från externa negativa faktorer. Så, enligt kosmetologer, de som har keratin hårrätning är inte rädda för ultravioletta strålar eller nikotin rök. Håret är skyddat från insidan och fullt av styrka och hälsa. Dessutom, om deras tillstånd efter alla dina frisörsexperiment lämnar mycket att önska - behandlar denna procedur bland annat också dem. Så, till och med "dödad" av chelation och kemi, återställs håret och ser återigen välplexade, friska, lyxiga och viktigast av varandra - rakt (minns att det raka håret är nu i trend).

Men det är här att vi möter den första men väldigt signifikanta "men" - efter att ha applicerat en speciell komposition till håret, räcks de också med ett strykjärn för att "polera" effekten, så att säga, och om ditt hårs tillstånd är inledningsvis lämnar redan mycket att önska - ytterligare "strykning" är osannolikt att ge dem hälsa, även med tillståndet att applicera keratinkompositionen på sådant hår.

Därför ord som keratin riktning "botar" håret - och därmed, användning av särskilda rakpermanentningsmedel som "verk" vid en temperatur på 230 grader Celsius, föreslår tanken på skarp kontrast.

Särskild komposition för keratin hårrätning

Vi har redan skrivit om det faktum att kompositionen för rätning av hår innehåller inte bara keratin, men också protein, näringsämnen, och även... det innehåller formaldehyd. Ja, ja, du misstog inte, samma formaldehyd, som är ett cancerframkallande, vilket provar utvecklingen av cancer. Och när en sådan komposition (med formaldehyd) appliceras på håret, kommer alla dess komponenter, inte bara keratin, utan också cancerframkallande, tränga in i kroppen och börja sakta, men verkar säkert där, negativt påverka genetiken, dina andningsorgan och synvinkel samt påverkar ditt nervsystem.

Och nu tänka på om din "brasilianska" hårrätning är ett hälsoproblem?

Men även om din mästare börjar hävda att hans komposition för rätning inte innehåller formaldehyd - tro inte på honom. Om det inte fanns någon formaldehyd, skulle det inte finnas någon hårrätning under en så lång period. Dessutom är det tillräckligt att lukta blandningen som du sätter på håret, eftersom du ser att formaldehyd, "smakad" med alla slags dofter, finns kvar där...

Sanningen om keratin hårrätning

Efter första gången räta håret med keratin eller snarare nästa dag - du beundrar verkligen mästarens arbete, men... i stället för de lovade 4-6 månaderna av friskt och jämnt hår, efter 2-3 månader inser du att ditt hår återvänder till sin tidigare stat, börja curl, cross, sluta att skina och se frisk ut (inte undra - keratinet är tvättat!). Du skyndar dig snabbt till befälhavaren för att förlänga effekten av keratins magiska verkan, blundar i ögonen på att istället för de utlovade 6 månaderna var du en skönhet, bara hälften av den här perioden, gör du keratinhårrätningen igen och...

skrämmande. Håret såg inte bara bättre ut (du hoppades på det och betalade mycket pengar för det) - de började se sämre ut, dessutom känner du konstant klåda och brännande i hårbotten. Så är det! Ingen varnade dig för detta (förutom för oss självklart). Ja, ja, de som gjorde detta förfarande mycket ofta (mer än en gång) klagar på att resultatet av det upprepade experimentet på håret tyvärr besvikit dem.

De första kompositionerna för keratin hårrätning hade sina egna egenskaper - efter att de applicerades på håret... var det omöjligt att tvätta huvudet i 3 hela dagar, liksom att kamma och sticka håret. Idag har kompositionen blivit modernare, men... vara beredd på att efter en sådan rätning informerar din herre plötsligt om sådana egenskaper i denna procedur (han har bara "gamla" lager av keratin)...

För att försvara keratin hårrätning

Och ändå är vi inte hycklare, vi är för att kvinnor ska vara vackra, men att uppnå sådan skönhet med hjälp av moderna och ofarliga metoder. Inklusive keratin hårrätning. Därför, om du också har beslutat om ett sådant förfarande - välj en riktigt trevlig interiör, beprövade mästare och försöka lära sig om sammansättningen av din keratin så mycket information, förbereda håret detta förfarande - de bör inte "dödade" och även efter keratin hår riktning - fortsätt att ta hand om dem.

Och ändå... våra mödrar och mormödrar visste inte någonting om keratin hårrätning, men det betyder inte alls att de alla promenerade med hår som släp. För att uppnå hälsa och skönhet i håret valde de helt enkelt andra metoder och alternativ - oskadliga och naturliga, vilket vi önskar för dig.

Myter om keratinisering, eller om du kan skada dig själv genom att försöka kerastas?

Det finns många myter om effekterna av en hårda rätningsmask. Du kan sortera dem alla i ordning, samt läsa recensionerna av dem som redan har försökt brasiliansk keratinbehandling och håråterställning, se bilden "före" och "efter". Och gör ditt eget beslut om huruvida du ska göra det eller inte, och om du gör, hur och var.

Så myterna som omger keratinisering på alla sidor:

 • Efter att ha gjort keratin restaurering, börjar håret påstås att klättra.

Vi har redan räknat ut den tekniska sidan av frågan och är väl medvetna om att keratinmasken appliceras inte på huvudet, utan på håret själv. För att spåra exakt vad som orsakade håravfallet, måste du tänka på att håret inte omedelbart reagerar på några faktorer som orsakar skada. Det kan väl vara så att du för omkring tre månader sedan hade någon form av stress, eller till exempel, du var sjuk och det påverkade ditt hår bara nu. När någon "nödsituation" i kroppen händer börjar han samla resurser från de delar som är mindre nödvändiga just nu, till exempel från hår. Om du övervakar din hälsa och under fyllningen av tillgången på väsentliga näringsämnen kommer förlusten att sluta mycket snabbt. Men att säga att keratinmaskan är skyldig är inte sant. På samma sätt, liksom att hoppas det med hjälp kommer det att bli möjligt att återhämta sig från en håravfall.

Behandling och återställande av hår med keratin ger en exklusiv extern, kosmetisk effekt som inte kan och borde inte fungera som medicin.

 • Vätskeformig keratin, när den appliceras på håret, ger påstås livshotande ämnen som är andningsskadliga och som kan orsaka cancer och allt annat, även de värsta alternativen.

Det finns viss sanning i detta - när en keratinmask appliceras på ditt hår, de gaser som vanligtvis kallas användbara fördjupar förstås, men det finns flera små "men": först eftersom dessa ämnen sänds i form av gas, har ditt hår de kan inte komma på något sätt - gasen avdunstar, och absorberas inte i dem, och för det andra är gaser, som vi vet, lätta, flyktiga ämnen som

De tenderar att flyga upp, inte ner, vilket innebär att du helt enkelt inte kan andas i denna muck. För det tredje löses hela problemet med "skadlig gas", uppblåst till otroliga storlekar, endast genom god ventilation i rummet. Tja, eller säg, den enklaste fläkten... Dessutom är det värt att läsa recensionerna av dem som redan har provat hårrätning på detta sätt och överväga fotot. Använd inte heller kosmetiska märken och lita på betrodda företag, annars är det osannolikt att du inte kan njuta av de lärdomar, vars pris är för högt.

 • Efter att ha fullbordat keratinmaskerna blir håret mycket värre.

Förutom de få undantagen, har kvinnor som gör keratinbehandling och hårrätning i naturen inte det mest lyxiga hårhåret. De kan ha fluffigt, lockigt hår som inte lyser av naturen och har en suddig form. Efter att keratinmasken är gjord blir håret slät, glänsande och lättsamt, och även rakt, eftersom det är en curling, inte bara keratinprodukter. Och sedan av någon anledning vill de avbryta kursen och deras hår återvänder till sitt ursprungliga tillstånd. Den välkända sanning som du blir van vid goda saker blir snabbt sannare än någonsin. Flickor under en så lång tid, för vilken keratinolja tvättas ut ur håret, glömmer vad de var förut och börjar skylla själva tekniken för att inte ordna det i håret från början. Och igen är det värt att läsa recensionerna av personer som verkligen ser på sig objektivt och också utvärderar vad som händer. Till exempel finns på Internet ett stort antal videor och foton där liknande resultat visas och det finns också ett foto där du kan se tillståndet för tjejhår före och efter proceduren.

 • Om jag vill återvända krullarna kommer krullen inte att vara tillgänglig efter keratin.

Detta är inte fallet, efter keratinhår restaurering är våget ganska möjligt, det enda som denna våg kommer att vara kortlivad: under regnigt väder kommer håret att återgå till sin ursprungliga rätade tillstånd, så om du planerar att göra stylingen och sedan gå ut i regnet, kom ihåg att alla perm kan gå ner i avloppet.

Recensioner Keratinåtervinning

 • spring_illusion

God dag till alla! Idag ska jag prata om ett sådant förfarande som "keratinåtervinning", vad det har gemensamt med keratinrätning och vilka risker det bär för ditt hår.

Först och främst finns det en hemsk förvirring om detta förfarande. Under täcken av "restaurering av keratin" i salongerna på något som bara inte försöker vparivat kunder.

Tillverkare av hushållsprodukter fortsätter med salonerna, som kallar "keratin" och "keratinbaserade" även de produkter där keratinet söks är mindre än det damm som molan flyger förbi.

Så vad är keratin och varför är alla så besatta med det?

Keratin - en typ av protein (protein), huvudelementet i håret.

Det är från keratin att hårets inre struktur är sammansatt, det är han som bildar keratinkedjor, vars buntar bildar det som vi brukade kalla hår.

Dessa kedjor är fästade samman genom speciella typer av bindningar som håller keratinfibrer ihop:

- Vätebindningar. Detta är ungefär en tredjedel av alla "kopplingar" inuti håret. De är väldigt instabila och kollapsa under verkan av jämnt vatten, vilket dock inte är hemskt - efter torkning själv reparerar de. Det är anledningen till att om du blåser det våta håret med curlers uppträder curls på det raka håret i den torkade formen och nästa gång du blir våt kommer de att försvinna igen.

- Jonisk (salt) kommunikation. Också inte särskilt resistent. Denna typ av "koppling" förstöras vanligtvis när hårets normala pH skiftas till för surt eller för alkaliskt (det händer med något bestående hårfärg, med tvål för att tvätta huvudet etc.).

- Disulfid (svavel) broar - den mest hållbara, en sådan "hitch" bryts inte av vatten eller vid tvättning av huvudet. Sådana länkar kan brytas på två sätt:

- Användning av aggressiva kemiska förfaranden - Hårfärgning med färgade färger (BEGRÄNSNING AV DET, ammoniakfärg eller ej, om tillverkaren lovade att stå på dig färgat hår, delar av anslutningar är definitivt slutet) eller perm (rätning)

- exponering för höga temperaturer (över 130-150 grader Celsius).

Och nu får vi se vad som händer under en sådan procedur som "keratinåtervinning" - det är också - hårrätning (med exempel på COCOCHOCO-keratinbehandling). Tillverkarens löften och ansökningsordning:

COCOCHOCO-keratinbehandling - Ett unikt förfarande som återställer hårkeratin, förlorat på grund av färgning, andra kemiska och termiska effekter. Med Keratin Treatment-metoden är ett salongförfarande som utförs av professionella stylister. Under förfarandet appliceras produkten på det beredda håret, absorberas i dem, torkas och dras ut.

Under proceduren används en komponentkomposition - Mask för håråterställning och rätning "Arbetskomposition". Efter applicering av masken torkas håret och dras ut med tångjärn och passerar varje sträng 5-7 gånger. Temperatur 230⁰С.

Här har du alla "mirakel" av rätning - ja, disulfidbindningar i håret "dödas" inte genom kemisk sammansättning. De dödas av exponering för ultrahög temperatur!

Förresten inträffar samma sak när man använder aggressiva färgämnen eller när det tänder håret (till exempel efter blondoranpulver), vilket är anledningen till att en tvättduk istället för hår är en så vanlig egenskap hos blondiner.

Håret med förlusten av nödvändiga "kopplingar" faller bara ifrån varandra. Därför många klagomål om brittleness och tvärsnitt av hår efter keratinrätning (detta blir märkbart inte omedelbart, men efter några månader, eftersom många av det tråkiga hårets tillstånd inte binder med keratin).

Självklart kommer inte allt hår definitivt efter ett sådant tillfälle. Vissa hårtyper (tjocka, hårda och slitstarka) kan överleva en sådan bespottning inte ens en gång, men flera gånger. Men tunna och svaga (eller redan målade) får som regel kritisk skada efter första gången.

Det spelar ingen roll att likriktaren innehåller keratin. Keratin (även om den är i rätt koncentration och har rätt storlek på molekylen) återställer inte hårets bindning. Man kan "mätta" håret med protein så mycket som möjligt - om han inte håller sig inne i håret, är det ingen mening i detta.

Den viktigaste slutsatsen: KERATIN RESTORATION har inget att göra med KERATIN RECTIFICATION, eftersom de har helt olika uppgifter.

Om du efter att "restaureringsproceduren" blev lovad att håret kommer att ändra sin struktur (stoppa curling, vågorna kommer att försvinna osv.) - du kommer inte att se en återhämtnings händelse alls, men en övning för att rätta dem!

Vad är keratin (protein) återvinning?

Detta är användningen av keratinprodukter på håret.

Men inte varje keratin är bra för hår. Och inte något hår, det är användbart.

För det första att ha den önskade effekten måste keratin (protein) i kompositionen vara tillräcklig. Och om du ser i masken (till exempel, den så populära L'oreal Absolute Repair) är det önskade proteinet i listan helt bakom konserveringsmedel och parfymdoft, det kommer inte att ge någon fördel för ditt hår.

För det andra måste keratin ha den önskade storleken av molekylen för att penetrera hårets inre skikt över kutiklet.

"Normal" keratin tränger inte in i hårets hår, det klibbar helt enkelt på toppen, verkar som silikoner eller en lamineringsfilm. Det mest slående exemplet är ampullerna Dikson Ristrutturante:

Samma sak händer med håret när man använder hemlagade "stärkande" masker - proteiner från varken ägg eller från gräddfil eller från gelatin absorberas inte av hår. Av anledningen till samma molekylmängd.

För att keratin (protein) skulle kunna tränga in i håret måste dess molekyler vara artificiellt fragmenterade (hydrolyserade). Endast hydrolyserad (eller fragmenterad till en ännu mindre statlig - aminosyror) kan integrera i hårstrukturen och ge lokal reparation, fylla i skadade områden.

Kombinationen av rätt storlek och rätt mängd proteiner finns vanligtvis bara i professionella återhämtningsprogram eller intensiva masker, till exempel i L'anza keratinproteser.

På grund av den kompetenta kompositionen kan keratinproteser på ett anständigt sätt förbättra strukturen hos skadat hår.

Det finns andra keratin (protein) baserade reparationsprogram från andra professionella varumärken:

 • 4-stegs hår restaurering JOICO K-PAK
 • Lycka till håret LEBEL
 • Redken kemi
 • Olaplex

Förutom effektiva hemmetoder, till exempel, verktygen i Schwarzkopf Bonacure Fiber Force-sortimentet:

Efter att ha läst reklam kan man tänka sig att keratinunderverk är användbara för allt hår utan undantag. Men i verkligheten är det inte.

Medelvärda doser av keratin (proteiner) behövs endast för en typ av hår - skadad. Inte torr, torr eller stygg. Skadad. Och allvarligt skadad - vanligtvis kemiskt (permanent, beständig färgning, ljusning).

Användningen av keratin på oskadat (dåligt skadat) hår leder till det motsatta resultatet - glittande keratin kommer att göra håret svårt, trassigt och omanagerat.

Jag lärde mig om förfarandet för keratinhår restaurering (inte rätning, nämligen restaurering) från min mästare, som översvämmade med nattingalen, som beskriver hennes charmar.

I det ögonblicket satt jag i stolen och gjorde mitt blackouthår (avlägsna splittrade ändar), och jag tänkte hur jag skulle glädja mig mer.

* Jag bryr mig hela tiden om hår och försöker att inte springa. Tack vare hemvård lyckades jag göra håret till något anständigt från en tvättduk, så jag gör ständigt olika stödprocedurer.

Befälhavaren var tydligt i brand och kunde fängsla med sina löften :)

"Vad är hår?", Sade han, "det här är keratin vågar, under vilka klor, damm, smuts, träskor, smog, rester av kosmetika, i slutet. " Vad har vi i den här flaskan? "- Han satte in reklam för mig med mening," KE-RA-TIN, med andra ord flytande hår! "

Mitt kritiska tänkande var rädd och gick underjordiskt, krossat av entusiasm och järnargument från denna lysande marknadsförare :)))

Han fortsatte: "Vi kommer att applicera keratinkräm, men vid låga temperaturer är det värdelöst, så glöm det köpta keratinpreparatet och tät det i håret med höga temperaturer. Tänk dig att nya keratin kommer att ansluta till din keratin och du kommer att ha flera gånger mer keratin !! "

Jag kunde inte lyssna på det här längre, jag gav upp :) Endast klargjort priset och om det är en formaldehydrätning. Efter att ha kontrollerat att förfarandet inte har något samband med formaldehyd, avslappnad jag och vad som än händer :)

Pris - 3500 rubel för långt hår.

I kabinen fanns material för keratinåtervinning Keune och Bes, och om jag förstod korrekt gjorde jag det med hjälp av BES (jag spionerade på tekniken på Internet - allt tycktes passa ihop)

Det viktigaste jag vill säga är att proceduren är väldigt lång (ca 2 timmar) och väldigt doftande. Jag kände olika luktar: en banan och mandel och till och med olika frukter... Inte alla kommer att tycka om det, huvudet kan göra ont.

Först fick jag ett djupt rengöringsschampo. Vad blev förvånat - mästaren berörde inte hårbotten alls. Tvätt hår, börjar nästan från mitten. Det är ganska konstigt, vanligtvis sköljer alla huden tills det piper, men inte i det här fallet. Hud fick en hel del uppmärksamhet i slutet.

Redan hemma, efter att ha sett tekniken, insåg jag att det här är en funktion av förfarandet. Tydligen är det mycket kraftigt schampo.

Dessutom sköljdes håret först med varmt, sedan isvatten.

Effekten av temperaturchock (som bara inte kommer upp)

Därefter kom tiden för tråkig hårbearbetning. Allt är så långsamt att du kan somna. Jag läste tidningar och drack kaffe... trött - ingen styrka.

Då var det dags för flera fler verktyg:

Applicera-skölj, applicera-sköljning. Jag har blivit vuxen i denna handfat och min nacke har blivit ont.... (Jag kommer ihåg taket under en lång tid, liksom temperaturchocken som följde med alla manipulationer :)

Tja, det verkar vara ögonblicket för det sista ackordet - sättet att tvätta ut, och jag gick hem. Jag hade inte något att ställa krafternas styrkor längre, jag var verkligen trött på att styra skönhet, jag ville snabbt gå hem och sova :)

Effekten var förstås märkbar: allt skiner, allt rinner. Inte hår - en saga!

Men nästa dag var all skönheten under vindstråken och en hatt inte längre så imponerande, och ännu mer efter den första shampooingen. Nej, effekten av grooming höll en tid, men det var inte något extra, för det jag vill springa till salongen igen och ge ytterligare 3,5 tusen.

Rekommenderar jag proceduren?

Innan viktiga händelser - absolut! Resultatet är där, det gömmer inte)

Ett bröllop, en födelsedag, ett ödesdigert datum... Men bara för dagen eller dagen för evenemanget. Annars kan du förbli besviken, eftersom effekten inte varar, men "på väg ut".

Jag rekommenderar verkligen Keratinåtervinningen, eftersom jag inte har gjort mitt hår sämre, men är du redo att ge ett tillräckligt bra belopp för en kort tid, bestämmer du :)

Har du förmodligen hört mer än en gång om ett sådant förfarande som ett KERATINBEHANDLINGSRÄTTNINGS-hår? Ännu inte Och ära till GUD. Och tänka inte ens på att drömma om det.

Jag berättar för dig detta som en kryddat frisör - mer än 7 års erfarenhet. Jag arbetade själv på alla typer av keratiner.

Här är den verkliga sanningen:

För några år sedan arbetade jag i en av skönhetssalonen i Moskva. De började precis arbeta med dessa keratiner. Denna keratisering görs för alla, för Denna procedur anses terapeutisk!

TROLLER INTE. DETTA ÄR INTE SÅDAN.

CERATING dödar ditt hår.

Ja, många fördelar:

- Bli inte förvirrad vid våt kamning

Allt som är lovat till dig längre är fullständigt nonsens!

De lovar att håret inte kommer att falla ut - varför?

Ja, för när de dras av järnet dras alla svaga hår ut av rötterna!

Ingen keratin i håret är lödd. Detta är i naturen ofrånkomligt.

Ditt hår från denna procedur kommer aldrig att botas! Och för allt detta - ditt hår bärs 7-15 gånger med ett strykjärn. Håret blir sprött och tunt ut efteråt! Och lukten? Detta är formaldehyd! När de inhaleras sker en förändring i DNA-celler, eventuellt förgiftning! Skadad slemhinnor i andningsorganen, matsmältningen etc.

Jag också, föll för denna bete! Jo, jag bestämde mig - varför det här är en medicinsk procedur, varför försök inte. WOW. Håret kommer att vara som modellen! Men jag var väldigt fel! Jag gjorde keratisin själv varannan månad i ett år. När jag insåg att jag hade gjort ett tantrum hade jag!

Medan keratin är på håret, ja, ditt hår är TYPE i utmärkt skick, men så fort det går ut ur det tar det ungefär 3-5 månader och här är det överraskning. Håret är bitat, livlöst, tråkigt, fruktansvärt sprött, staten är mer som att tugga!

MEN, hur så? När allt är Keratinizing är utformat för att bota ditt hår!

Flickor. Bra, bra, det här är inte så.

Lita på mig, jag sträcker mig i 2,5 år, jag har kollat ​​mig själv!

Testade det här på dig själv!

HUR frisören kan berätta säkert: Det finns inget värre än det här, till exempel ett återställningsförfarande. Vem kom i samma situation - Håret kan sparas med naturliga naturliga masker.

Och för mig själv, som ett alternativ, valde jag laminering.

Mitt hår är väldigt torrt och poröst, delat genom hela längden. Tryck ner. Och jag vill att silke flödade och glittrade.

Även efter färgning skina en hel vecka. Jag hade redan en roligaste upplevelse med keratinrätning på kupongen, det visade sig vara lamt, eller du skulle inte se utan tårar - hur. Men tiden gick och jag ville försöka något sådant, för hoppet dör senast.

Frisören är givetvis alltid redo att erbjuda något, bara betala pengarna. Hon erbjöd keratinåterhämtning med kommentaren "Att du, jag gör inte keratinrätning alls, det är fu!" Det kostar bara 500 r (med en rabatt för första gången), lovar "snabbt, harmlöst och effektivt" och jag bestämde mig.

Trollkarlen arbetar med Kapous Magic Keratin-linjen. De arbetade särskilt med mig med lotion. I kompositionen av alkohol och hydrolyserad keratin.

Vad tillverkaren lovar

På grund av den höga koncentrationen av keratin, som penetrerar djupt in i hårstrukturen, försvagas keratinföreningarna på molekylär nivå, hårfolliklarna är dessutom försedda med näringsämnen. Panthenol-delen har en regenereringseffekt, förbättrar glans, återställer elasticitet och underlättar kamning. Solros Extrakt innehåller i sin sammansättning mättade fettsyror och signifikanta mängder vitamin E, som släpper nötköttet och återställer hårets integritet. Den harmoniska kombinationen av naturliga komponenter i lotionen bidrar till att förbättra hudtonen, håret blir starkt, silkeslen och felfri.

Hur var proceduren?

Efter färgning applicerade de lotion på mig, skakade på huvudet med en handduk och skickade mig till väntan på 15 minuter. Det var ingen skarp lukt, hårbotten brändes inte och klämdes. Efter 15 minuter tvättades lotionen bort, håret blåstorkades, även utan strykning. Det fanns ingen lukt igen!))

Med tanke på förfarandets enkelhet, trodde jag inte särskilt på effekten. Jag drogs av en hårtork och en rund pensel, allt som vanligt efter färgning. De visade resultatet, inte dåligt, men mycket liknar den vanliga slutliga färgningen och sträcker sig med en hårtork)

Det är inte nödvändigt att titta på effekten av sådana förfaranden omedelbart, men efter tvättning vet jag redan det))) Efter 3 dagar tvättade jag mitt hår och märkte genast vilken hår som blev... vätska))) Slithering och behövde nästan inte balm (lägg en droppe istället för en handfull). Torkad med en handduk och de låg omedelbart på axlarna av en disheveled och rak, slät (vanligtvis trassig klump).

Torka... samma som omedelbart efter proceduren. (Nästan)

Hårspetsarna splittras knappt.

Jag är chockad))) Från 20-minuters proceduren för 500 rubelar denna effekt.

Effekten varade 2 månader helt, för tredje månaden gick allting till ingenting.

Förresten, tvättar jag inte huvudet ofta, en gång var tredje eller fyra dagar, kanske om tvålen oftare effekten skulle ha varit mindre.

I allmänhet gillade jag verkligen allting. Jag ska försöka göra proceduren hemma. Även om mästaren säkert sa att keratin bara kommer att falla på "hett hår" i den meningen direkt efter färgning.Nästa Artikel
Masker från fluffigt hår - orsaker, medel och vårdregler