Hur man tar bort modellen på huvudet på en nyfödd


Tillväxten av mjuka och fluffiga hår hos ett nyfött barn hindras av obehagliga gulaktiga jordskorpor - vad är det, hur man hanterar det och om man ska utföra drogbehandling? Det är inte nödvändigt att panik i vilket fall som helst, det är nödvändigt att försöka förstå, förstå orsaken och eliminera obehagliga formationer på ett effektivt, bevisat sätt.

Är gneiss en sjukdom?

Behöver inte skylla den unga mamman i barnets vårdslöshet. Gneiss är ett fysiologiskt fenomen, vars orsaker ligger i det ofullständiga arbetet hos talgkörtlarna och svettkörtlarna, närmare bestämt i sitt disharmoniska arbete.

Kan inte pågå länge med felaktig vård av barnets hårbotten och en tendens till allergiska reaktioner.

Vanligtvis är gneiss i hårbotten mest märkbar på kronan, i fontanelområdet, och kan till och med vara på pannan och ögonbrynen på barnet. Barnets mor, skrämd av ett sådant spektakel och vissa människors tro på att hennes barns hår inte kommer att växa, kan naturligtvis omedelbart gå till samråd med barnläkaren. Men innan du besöker doktorn kan du självständigt försöka förstå orsakerna till motsatt läpp.

Letar efter skäl

1. Från för stora drag och hypotermi lägger föräldrar en hatt på barnet, även hemma. Detta leder till ännu större svettning av huvudet och framväxten av fler och fler nya mjölkkorskor.

2. Behandlingshuden är ganska sårbar. Kosmetika som innehåller dofter och färgämnen kan provocera olika hudreaktioner. Det är nödvändigt att överge kosmetika med ljusa färger och rik lukt. Och naturligtvis, använd aldrig schampon för vuxna.

3. Dagliga vattenprocedurer med tvättning av huvudet, för viss del, kommer att leda till överhettning av hårbotten. Som ett resultat kommer sebaceous körtlar att öka, och antalet gulskorpor kommer bara att öka.

4. Otroligt nog låter det, men introduktionen av komplementära livsmedel kan också vara orsaken till gneissens utseende. För det mesta förekommer liknande reaktioner hos barn som är benägen för allergier.

Efter att ha analyserat korrekthet av vård för barnet och inser dina felaktigheter är det fortfarande nödvändigt att fortsätta att rita det lilla huvudet på onödiga lager. Vänta inte tills gneiss på huvudet, ögonbrynen kommer att gå över sig själv. Brist på skötsel av hårbotten kan leda till långvarig seboré och barnets skorpa kommer att förbli fram till 4 års ålder och till och med 7 år och kommer att kräva samråd med en hudläkare. Med ordentlig vård, blekas mörka skorpor gradvis borta, under det andra året av barnets liv.

Du bör inte använda kardinalmetoderna för att ta bort skorpan, försöka plocka bort vågar med hjälp av naglar eller andra föremål. Detta kan skada den känsliga huden, vilket ger mycket oro för smulorna.

Bli av med lep

Mjölkskorpor på barnets huvud, hur man tar bort gneiss hemma? Ett mer acceptabelt och det mest korrekta sättet att bli av med obehagliga formationer är enkla dagliga förfaranden. För att göra detta behöver du babyolja, som kan bytas ut med olivolja, petroleumgel eller till och med raffinerad, men den speciella babyoljan tvättas av mycket lättare.

Du behöver en kam och borste. Kammussling måste vara med trubbiga tänder för att inte skada den känsliga huden. En borste med syntetiska borst är inte lämplig, du behöver bara välja kamar med naturliga, mjuka borstar.

Från barnens kosmetika behöver du schampo eller gelkräm som passar för daglig tvätt av huvud och kropp. Det är lämpligt att välja produkter utan skarp lukt, ljus färg med vegetabiliska rengöringsmedel som inte innehåller tvål. Förteckningen över ingredienser (på etiketten betyder) bör inte vara färgämnen och konserveringsmedel, bara naturliga ingredienser: örttextrakt, oljor och vattenemulsioner.

Så, har du förberett allt du behöver, kan du fortsätta med procedurerna för att städa huvudet från läpp. På en timme, eller minst 20-30 minuter före badning, behöver du smörja huvudet på småbarnet med varm baby (olivolja, vegetabilisk, petroleumjellyolja). Så att oljan inte sprider sig och inte faller i barnets ögon, måste du bära ett lock och dessutom fungera som en värmekompress. Under påverkan av olja mjuknar skalorna, vilket gör det mycket lättare att ta bort plack. Innan du tvätter huvudet, kan du försiktigt ta bort skalade vågar med en bomullspinne.

Under badning skumas en liten schampo i händerna och appliceras på barnets huvud, varefter det tvättas försiktigt, så att skum och vatten inte kommer in i ögonen och barnens öron. Under dagliga vattenförfaranden utan användning av schampo kan områden med särskild ackumulering av skorpor gnidas försiktigt med en svamp utan särskilt ivriga.

Efter badning förblir en sak - att kamma ut modellen med hjälp av kammen och sedan gå med en mjuk borste. Mjuka, snygga borstningsrörelser hjälper inte bara till att ta bort lösta korst, men stimulerar även hårväxten samtidigt som barnet lugnar sig. Med dagliga morgonprocedurer är det också nödvändigt att använda en kam och en pensel.

Några enkla regler och daglig vård av barnets hårbotten undrar utan några läkemedel, som endast behöver hjälp på råd av en läkare.

rön

Låt oss sammanfatta hur man behandlar lepahen på barnets huvud.

1. Vrid inte barnet, släpp huvudet från kepsarna i rummet och låt huden andas.

2. Medan barnet inte har några hår på huvudet, och det finns bara en ned, kan du inte använda kosmetika. I framtiden kan du inte misshandla schampo och andra medel, du borde tvätta håret mer än två gånger i veckan. Det bästa alternativet en gång.

3. Var uppmärksam på valet av schampo och andra kosmetiska hårvårdsprodukter för barnet. Förutom substandardprodukter som innehåller konserveringsmedel och färgämnen som har gått ut.

4. Kamma de smås hår och glöm inte att utföra aktiviteter som bidrar till sköljningen av Lep.

Om det under lång tid systematiskt genomförts rutiner för avlägsnande av gneiss har inte en positiv effekt, och skorpan blir mer, bör du konsultera en hudläkare. Med rätt och snabb omsorg passerar seborrheiskskorpa hos barn utan någon form av komplikationer utan att dra några speciella besvär för antingen barnet eller hans mamma. Tjocka krullar, rena babyhuvud kommer att vara en värdig belöning för en vårdande mamma.

Hur man tar bort ett barns mögel

Efter att barnet är födt, undersöker föräldrar dagligen varje tum av kroppen, undersöker möjliga förändringar. Särskild uppmärksamhet är inriktad på barnets huvud, där majoriteten av nyfödda ser lepp.

Dessa skorpor på huvudet stör många föräldrar. Moms och pappor försöker så snabbt som möjligt att rädda smulorna från denna "dekoration". Det är dock mycket viktigt att vidta försiktighetsåtgärder så att barnet inte skadar.

Hur man tar bort ett barns mögel

Efter två eller tre misslyckade försök att "tvätta" mjölkskorporna från barnets huvud vågar några föräldrar händerna på problemet. Gilla, tiden kommer - de själva kommer att försvinna. Detta är fel inställning, eftersom skorporna hindrar hårbotten från att andas och håret växer. Därför behöver du noggrann vård av hårbotten, så att barnet i framtiden inte kommer att ha problem med hårbotten.

I allmänhet uppstår skorporna på huvudet (populärt benämnt lepom) på grund av ökad utsöndring av talgkörtlarna. De förekommer som regel i temechkaområdet, men kan vara i andra delar av huvudet. Lep förblir hos spädbarn i flera månader, och bara med rätt vård lämnar barnet ensam för evigt.

Att märka ett barns mögel, får under inga omständigheter riva av huvudet. Du riskerar att skada ett barns hud. Men du kan fortfarande inte bli av med dem helt. Dessutom ökar risken för infektion i detta huvudområde. Dessutom är det omöjligt att förhindra härdning av dessa skorpor, annars kommer det vara extremt svårt att ta bort dem. Det är viktigt att vidta åtgärder så fort du hittar en modell för din baby.

Följande tips hjälper till att rensa barnets korst på huvudet:

 • Tvätta barnets huvud noggrant med schampo under kvällsvattenbehandlingar.
 • Våt huvudet med en handduk;
 • Applicera oliv- eller babybarkolja, föruppvärmd i ett vattenbad. Torka försiktigt områdena med skorporna med en bomullsplatta.
 • För natten lägger vi en tunn bomullshatt på krummans huvud.
 • På morgonen tar du av locket och borstar skorporna med en träkam;
 • Tvätta igen mitt hår med schampo, tvätta bort den återstående oljan;
 • Re-combing skorpor.

Denna sekvens av åtgärder gör att du kan bli av med skorpor i några sessioner.

Om dina smulor inte hade skorpor på huvudet, bör du vidta förebyggande åtgärder för deras utseende:

 • om krummen ofta svettar eller har ett vått huvud när du ammar, tvätta ditt huvud dagligen;
 • Använd högkvalitativt hypoallergen baby schampo två gånger i veckan;
 • låt ditt hår torka själv;

Kamma barnet med en speciell babyborste med mjuka borstar för att stimulera hårväxten.

Lep i ett vuxen barn

På projektsidorna Mail.Ru Children tillåts inte kommentarer som bryter mot Ryska federationens lagar, såväl som propaganda och antidetenskapliga uttalanden, reklam, förolämpningar för författarna till publikationer, andra paneldeltagare och moderatorer. Alla meddelanden med hyperlänkar tas också bort.

Användarkonton som systematiskt bryter mot reglerna blockeras och alla meddelanden kvar kommer att raderas.

Du kan kontakta projektets redaktörer via feedbackformuläret.

Skulpterad på barnets huvud

 • Orsaker till skorpbildning
 • Hur förhindrar deras förekomst
 • Hur man tar bort mjölkkorskor
 • förebyggande

Nästan varje andra barn har skorpor på huvudet, så problemet har länge varit känt för alla och gör inte mammas panik. Men det finns inga mindre frågor från detta. Först av allt är föräldrarna intresserade av hur man tar bort dem, och sedan börjar de ta reda på orsakerna och tänka på förebyggande åtgärder. Låt oss försöka förstå problemet.

Orsaker till skorpbildning

Huvudskälet till skorporna är ganska enkelt. Faktum är att nyfödda har mycket känslig hud, som i sig predisponerar utseendet på eventuella hudstörningar. Och nu till de låga skyddsegenskaperna hos huden, lägger man till ett brott mot termoregulering eller vattenbalans i vävnaderna och villkoren för förekomsten av ett sådant problem förstärks ytterligare.

Men allt detta skapar bara gynnsamma förhållanden, och skorporna förekommer på grund av de särdrag som finns hos talg- och svettkörtlarna. Hos spädbarn arbetar de förra aktivt, medan de senare fortfarande är för snäva, och deras antal är mycket större än hos äldre barn eller vuxna. Och de kommer att börja arbeta normalt bara med 7 år. Som ett resultat, mjölk (de är också seborrheic) skorpor förekommer.

Om det i ett nötskal ligger orsaken till svettkörlens otillräckliga arbete och överskott - sebaceous. Allt detta läggs av naturen och beror inte på några främmande faktorer. Men det finns andra orsaker till seborrheiska skorpor som orsakas av felaktig vård.

Hur förhindrar deras förekomst

En skorpa på ett barns huvud är inte en sjukdom, men det ger oss inte rätt att ignorera problemet och låtsas att allt är i ordning. Börja med allergi, om det inte är där, så behöver du bara göra för att bli av med mjölskorskor att följa de grundläggande reglerna för personlig hygien.

 • Vik inte barnet. Observera att detta redan har skrivits mer än en gång och inte bara i samband med utseendet av seborrheiska skorpor. Och speciellt behöver du inte vara avundsjuk om du och din baby är inomhus, inte ute. Detta inkluderar även barnhattar, om ditt barn ständigt svettar huvudet, byt det till en lättare.
 • Använd endast schampon på en naturlig basis, och även då, inte mer än två gånger i veckan.
 • Kammen för barnet ska vara med naturliga borst.
 • Läs och följ reglerna för barnhårvård.
 • Faktum är att det ensam är tillräckligt för att skorporna på huvudet av det nyfödda börjar börja passera. Om detta inte hände och de blev ännu tuffare, skulle det vara bättre att söka hjälp av en läkare som hjälper dig att hitta orsaken och berätta hur du ska bli av med dem.

Hur man tar bort mjölkkorskor

Observera att du inte kan ta bort seborrheic skorpor med en skarp kam eller nagel. Således kommer du bara att skada barnet och skada hårbotten. För detta finns det mer godartade metoder.

Ungefär en timme före badning smörj skorporna på barnets huvud med steril vegetabilisk olja, petroleumgel eller salicylsalva. Sedan lägger du barnet på en bomullshatt, och efter en timme, ta bort och försiktigt massera hårbotten. För att göra detta, använd en kam med naturliga borstar.

Mjölkskorpor tvättas gradvis bort vid tvättning av huvudet. Men kom ihåg att du inte behöver tvätta huvudet igen, och speciellt försöka tvätta dem alla i ett bad.

Efter att ha badat, när håret börjar torka, är det dags att kamma. Kombinera ditt hår med en stump kammusling med glesa tänder och sedan en mjuk borste. Detta kommer att bidra till att avlägsna rester av skorpor. Men notera att denna procedur inte ska upprepas mer än en gång i veckan.

förebyggande

Alla följer från ovanstående punkter, men om vi sammanfattar får vi följande: Följ hygienreglerna, borsta regelbundet smulorna och se längden på håret, se till att barnet inte är allergiskt.

Det finns ett antal slutsatser om farorna med kosmetika för tvättmedel. Tyvärr hör inte alla nygifta mammor till dem. I 97% schampon används det farliga ämnet Sodium Lauryl Sulfate (SLS) eller dess analoger. Många artiklar har skrivits om effekterna av denna kemi på hälsan hos både barn och vuxna. På begäran av våra läsare testade vi de mest populära varumärkena.

Resultaten var nedslående - de mest publicerade företagen visade närvaron av de farligaste komponenterna. För att inte bryta mot tillverkarens lagliga rättigheter kan vi inte namnge specifika varumärken. Företaget Mulsan Cosmetic, den enda som passerade alla tester, fick framgångsrikt 10 poäng av 10 (se). Varje produkt är gjord av naturliga ingredienser, helt säkert och allergivänligt.

Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga 10 månader. Kom noga med valet av kosmetika, det är viktigt för dig och ditt barn.

Tillväxten av mjuka och fluffiga hår hos ett nyfött barn hindras av obehagliga gulaktiga jordskorpor - vad är det, hur man hanterar det och om man ska utföra drogbehandling? Det är inte nödvändigt att panik i vilket fall som helst, det är nödvändigt att försöka förstå, förstå orsaken och eliminera obehagliga formationer på ett effektivt, bevisat sätt.

Smutsiga, gulaktiga eller vita skorpor som bildas på barnets huvud har flera namn - gneiss, läpp, mjölk, seborrheiska korst och till och med "lullaby". Utbildning av varierande intensitet framträder hos de flesta nyfödda barn under de första månaderna av livet.

Är gneiss en sjukdom?

Behöver inte skylla den unga mamman i barnets vårdslöshet. Gneiss är ett fysiologiskt fenomen, vars orsaker ligger i det ofullständiga arbetet hos talgkörtlarna och svettkörtlarna, närmare bestämt i sitt disharmoniska arbete.

Kan inte pågå länge med felaktig vård av barnets hårbotten och en tendens till allergiska reaktioner.

Vanligtvis är gneiss i hårbotten mest märkbar på kronan, i fontanelområdet, och kan till och med vara på pannan och ögonbrynen på barnet. Barnets mor, skrämd av ett sådant spektakel och vissa människors tro på att hennes barns hår inte kommer att växa, kan naturligtvis omedelbart gå till samråd med barnläkaren. Men innan du besöker doktorn kan du självständigt försöka förstå orsakerna till motsatt läpp.

Letar efter skäl

1. Från för stora drag och hypotermi lägger föräldrar en hatt på barnet, även hemma. Detta leder till ännu större svettning av huvudet och framväxten av fler och fler nya mjölkkorskor.

2. Behandlingshuden är ganska sårbar. Kosmetika som innehåller dofter och färgämnen kan provocera olika hudreaktioner. Det är nödvändigt att överge kosmetika med ljusa färger och rik lukt. Och naturligtvis, använd aldrig schampon för vuxna.

3. Dagliga vattenprocedurer med tvättning av huvudet, för viss del, kommer att leda till överhettning av hårbotten. Som ett resultat kommer sebaceous körtlar att öka, och antalet gulskorpor kommer bara att öka.

4. Otroligt nog låter det, men introduktionen av komplementära livsmedel kan också vara orsaken till gneissens utseende. För det mesta förekommer liknande reaktioner hos barn som är benägen för allergier.

Efter att ha analyserat korrekthet av vård för barnet och inser dina felaktigheter är det fortfarande nödvändigt att fortsätta att rita det lilla huvudet på onödiga lager. Vänta inte tills gneiss på huvudet, ögonbrynen kommer att gå över sig själv. Brist på skötsel av hårbotten kan leda till långvarig seboré och barnets skorpa kommer att förbli fram till 4 års ålder och till och med 7 år och kommer att kräva samråd med en hudläkare. Med ordentlig vård, blekas mörka skorpor gradvis borta, under det andra året av barnets liv.

Du bör inte använda kardinalmetoderna för att ta bort skorpan, försöka plocka bort vågar med hjälp av naglar eller andra föremål. Detta kan skada den känsliga huden, vilket ger mycket oro för smulorna.

Bli av med lep

Mjölkskorpor på barnets huvud, hur man tar bort gneiss hemma? Ett mer acceptabelt och det mest korrekta sättet att bli av med obehagliga formationer är enkla dagliga förfaranden. För att göra detta behöver du babyolja, som kan bytas ut med olivolja, petroleumgel eller till och med raffinerad, men den speciella babyoljan tvättas av mycket lättare.

Du behöver en kam och borste. Kammussling måste vara med trubbiga tänder för att inte skada den känsliga huden. En borste med syntetiska borst är inte lämplig, du behöver bara välja kamar med naturliga, mjuka borstar.

Från barnens kosmetika behöver du schampo eller gelkräm som passar för daglig tvätt av huvud och kropp. Det är lämpligt att välja produkter utan skarp lukt, ljus färg med vegetabiliska rengöringsmedel som inte innehåller tvål. Förteckningen över ingredienser (på etiketten betyder) bör inte vara färgämnen och konserveringsmedel, bara naturliga ingredienser: örttextrakt, oljor och vattenemulsioner.

Så, har du förberett allt du behöver, kan du fortsätta med procedurerna för att städa huvudet från läpp. På en timme, eller minst 20-30 minuter före badning, behöver du smörja huvudet på småbarnet med varm baby (olivolja, vegetabilisk, petroleumjellyolja). Så att oljan inte sprider sig och inte faller i barnets ögon, måste du bära ett lock och dessutom fungera som en värmekompress. Under påverkan av olja mjuknar skalorna, vilket gör det mycket lättare att ta bort plack. Innan du tvätter huvudet, kan du försiktigt ta bort skalade vågar med en bomullspinne.

Under badning skumas en liten schampo i händerna och appliceras på barnets huvud, varefter det tvättas försiktigt, så att skum och vatten inte kommer in i ögonen och barnens öron. Under dagliga vattenförfaranden utan användning av schampo kan områden med särskild ackumulering av skorpor gnidas försiktigt med en svamp utan särskilt ivriga.

Efter badning förblir en sak - att kamma ut modellen med hjälp av kammen och sedan gå med en mjuk borste. Mjuka, snygga borstningsrörelser hjälper inte bara till att ta bort lösta korst, men stimulerar även hårväxten samtidigt som barnet lugnar sig. Med dagliga morgonprocedurer är det också nödvändigt att använda en kam och en pensel.

Några enkla regler och daglig vård av barnets hårbotten undrar utan några läkemedel, som endast behöver hjälp på råd av en läkare.

rön

Låt oss sammanfatta hur man behandlar lepahen på barnets huvud.

1. Vrid inte barnet, släpp huvudet från kepsarna i rummet och låt huden andas.

2. Medan barnet inte har några hår på huvudet, och det finns bara en ned, kan du inte använda kosmetika. I framtiden kan du inte misshandla schampo och andra medel, du borde tvätta håret mer än två gånger i veckan. Det bästa alternativet en gång.

3. Var uppmärksam på valet av schampo och andra kosmetiska hårvårdsprodukter för barnet. Förutom substandardprodukter som innehåller konserveringsmedel och färgämnen som har gått ut.

4. Kamma de smås hår och glöm inte att utföra aktiviteter som bidrar till sköljningen av Lep.

Om det under lång tid systematiskt genomförts rutiner för avlägsnande av gneiss har inte en positiv effekt, och skorpan blir mer, bör du konsultera en hudläkare. Med rätt och snabb omsorg passerar seborrheiskskorpa hos barn utan någon form av komplikationer utan att dra några speciella besvär för antingen barnet eller hans mamma. Tjocka krullar, rena babyhuvud kommer att vara en värdig belöning för en vårdande mamma.

Föräldrar är vanligtvis oroliga när en märklig skorpa dyker upp på sitt barns huvud. Mamma kan märka en så liten tillväxt medan han fortfarande är på sjukhuset. I vissa spädbarn bevaras dessa skorpor i upp till ett år, och även om de själva inte orsakar några olägenheter för barnen, försöker föräldrarna fortfarande bli av med tvivelaktiga tillväxter. Det är därför som alla mödrar ska bära sig med information om vad skorporna på barnens huvuden är, huruvida de är skadliga och hur man tar bort dem.

Orsaker till skorpor

Hos spädbarn är utseendet av korst ett mycket vanligt fenomen. Kanske har varje andra barn seborrheskorst, oavsett om det finns hår på huvudet eller inte. Namnet "seborrheic crusts" är i detta fall godtyckligt, eftersom dessa korstor utåt ser ut som symtomen på seborré. Sant, till skillnad från riktiga seborrheskorskor, har spädbarnsskorpor ingenting att göra med sjukdomen. Vid spädbarn är bildandet av jordskorpor på huden en naturlig process, vars rot är ojämnt arbete hos talgkörtlarna och svettkörtlarna. Några barn förefaller täta gula skorster, andra har tunt vitt, liknar klibbig mjäll. Detta är en enskild funktion, men i sitt ursprung är det ett och samma fenomen.

Trots att bildandet av jordskorpor är en naturlig process kan vissa föräldrars handlingar öka sin tillväxt:

 1. Överhettning. Barn som är insvept i värme och lagt på en hattsvett mer. Från denna skorpa bildades mer aktivt.
 2. Hyppig shampooing. Barnets hud har ännu inte ett tillförlitligt skydd, och därför förvärrar ofta shampooing med schampo eller tvål situationen.
 3. Använd olämpliga hushållskemikalier. Shampoo och tvättgeler som innehåller färgämnen, dofter och andra "kemikalier" är inte lämpliga för spädbarn. Barn med sådana medel är ofta allergiska, vilket ökar bildandet av seborrheiskorskor.

Skala av katastrof

Skorpor på barnets huvud är helt ofarliga. Dess enda minus är estetisk. Ibland kan du finna uppfattningen att dessa korststörningar störa hårväxten. Detta är bara en annan missuppfattning. Och ändå föredrar de flesta mammor att ta bort tillväxten, för om de inte gör det, går de inte tillräckligt länge. (Se artikeln om varför ett barns hår växer dåligt)

Hur man rengör

Det mest effektiva sättet att eliminera skorpor är mekaniskt avlägsnande. Detta bör ske enligt en viss metod. Du kan inte skrapa dem med en nagel eller ett skarpt föremål - det kan skada känslig hud. Det är också omöjligt att ta bort skorporna utan att blötlägga dem på förhand.

För att eliminera skorporna från barnets huvud behöver du kosmetisk eller steril vegetabilisk olja (du kan använda petroleumgel), en tunn keps, schampo och en kam med naturliga borst.

 • De områden i hårbotten som skorporna uppträder bör oljas rikligt och hållas i 20-30 minuter. För bättre mjukgöring kan du bära en tunn stickad lock på huvudet.
 • När den korrekta tiden för "oljning" är över måste du försiktigt avlägsna skorporna med en kam, vilket gör rörelser i olika riktningar.
 • Oljan från huvudet och håret tvättas av med babyshampo. Under shampooing kan områden med skorskor masseras ytterligare med fingrarna.
 • Efter badning, när det inte finns någon olja eller schampo kvar på huvudet, kan du återigen "gå" med en kam för att avlägsna separerade rester.

Upprepa detta förfarande, liksom i allmänhet, tvätta huvudet baby, du kan inte mer än 2 gånger i veckan.

Video: Hur och med vad du ska ta bort seborré

Foto memo om hur man tar bort skorporna från barnets huvud

Om schampo från jordskorpor

Istället för "oljeproceduren" kan du använda ett speciellt schampo från korstarna. Inte alla tillverkare har sådana medel. När det gäller att välja ett schampo kan du lita på rekommendationer från mammor i onlinemiljöer och recensioner av vänner. Från shampooing schampo, räddar naturligtvis inte. I kampen mot skorpor ersätter schampo oljan, eftersom den innehåller mjukgöringsingredienser. Till skillnad från olja är det nödvändigt att skumma på huvudet och skölja av efter 2-3 minuter, och efter sköljning fortsätt att kamma ut de exfolierade skorporna. Effektiviteten av denna metod är svår att bedöma objektivt. Tydligen spelar personliga funktioner en stor roll, eftersom ett schampo hjälper till flera applikationer, och den andra hjälper inte i flera månader.

Video nr 2:

Förebyggande av utseende

Om förebyggande åtgärder inte lindrar föräldrarna helt av problemet med skorporna på en babys huvud, åtminstone minska deras spridning.

 • Överhett inte krummen. I ett varmt rum, ta alltid av din hatt. Hemma är det också långt ifrån att även en nyfödd borde vara i en hatt.
 • Håll luftfuktigheten på rätt nivå.
 • Utan fanatism, behandla ditt barns huvud. Tvätta med tvättmedel kan vara 1-2 gånger i veckan.
 • Välj noggrant hushållskemikalier för smulor, för att inte provocera allergier och dermatit.
 • Använd en kam dagligen, även om det inte finns något speciellt att kombinera. Massage med en kam från naturliga borstar är ett bra förebyggande av bildandet av jordskorpor.

Seborrheic skorpor på krummans huvud - inte ett så allvarligt problem, som det kan tyckas vara mammor. Om skorpan inte kan tas bort på något sätt - du kan kontakta en specialist, men i de flesta fall behöver inte detta problem medicinskt ingripande och allvarliga åtgärder.

Vi läser om ämnet vård:

 1. Varför har ett barn hud på huvudet och kroppen?
 2. Hudvård
 3. Nyfödd hygien

Datum: 5 januari, 2015

Efter att barnet är födt, undersöker föräldrar dagligen varje tum av kroppen, undersöker möjliga förändringar. Särskild uppmärksamhet är inriktad på barnets huvud, där majoriteten av nyfödda ser lepp.

Dessa skorpor på huvudet stör många föräldrar. Moms och pappor försöker så snabbt som möjligt att rädda smulorna från denna "dekoration". Det är dock mycket viktigt att vidta försiktighetsåtgärder så att barnet inte skadar.

Hur man tar bort ett barns mögel

Efter två eller tre misslyckade försök att "tvätta" mjölkskorporna från barnets huvud vågar några föräldrar händerna på problemet. Gilla, tiden kommer - de själva kommer att försvinna. Detta är fel inställning, eftersom skorporna hindrar hårbotten från att andas och håret växer. Därför behöver du noggrann vård av hårbotten, så att barnet i framtiden inte kommer att ha problem med hårbotten.

I allmänhet uppstår skorporna på huvudet (populärt benämnt lepom) på grund av ökad utsöndring av talgkörtlarna. De förekommer som regel i temechkaområdet, men kan vara i andra delar av huvudet. Lep förblir hos spädbarn i flera månader, och bara med rätt vård lämnar barnet ensam för evigt.

Att märka ett barns mögel, får under inga omständigheter riva av huvudet. Du riskerar att skada ett barns hud. Men du kan fortfarande inte bli av med dem helt. Dessutom ökar risken för infektion i detta huvudområde. Dessutom är det omöjligt att förhindra härdning av dessa skorpor, annars kommer det vara extremt svårt att ta bort dem. Det är viktigt att vidta åtgärder så fort du hittar en modell för din baby.

Följande tips hjälper till att rensa barnets korst på huvudet:

 • Tvätta barnets huvud noggrant med schampo under kvällsvattenbehandlingar.
 • Våt huvudet med en handduk;
 • Applicera oliv- eller babybarkolja, föruppvärmd i ett vattenbad. Torka försiktigt områdena med skorporna med en bomullsplatta.
 • För natten lägger vi en tunn bomullshatt på krummans huvud.
 • På morgonen tar du av locket och borstar skorporna med en träkam;
 • Tvätta igen mitt hår med schampo, tvätta bort den återstående oljan;
 • Re-combing skorpor.

Denna sekvens av åtgärder gör att du kan bli av med skorpor i några sessioner.

Om dina smulor inte hade skorpor på huvudet, bör du vidta förebyggande åtgärder för deras utseende:

 • om krummen ofta svettar eller har ett vått huvud när du ammar, tvätta ditt huvud dagligen;
 • Använd högkvalitativt hypoallergen baby schampo två gånger i veckan;
 • låt ditt hår torka själv;

Kamma barnet med en speciell babyborste med mjuka borstar för att stimulera hårväxten.Nästa Artikel
Orsaker och effekter av skur på huvudet