Hårmask med citron och honung


Fördelarna med honung och citron är kända för många. Tillsammans stärker de immunförsvaret, lindrar ont i halsen, hjälper till att bekämpa inflammatorisk process. De är dock användbara inte bara för intag. En hårmask med citron och honung hjälper till att lösa ett antal problem: oljig seborré, kretsens fettighet, torrhet, brittleness och matthet. Dessutom, med hjälp av ljuset krullar en halv ton eller ton. Effekten av masken beror på förhållandet mellan komponenter och beror på deras sammansättning.

Påverkan av citron och honung på villkor av strängarna

Honung innehåller en stor mängd makro- och mikronäringsämnen, vitaminer. Det är ingen mening att lista dem - det är inte för ingenting att de säger att den här biodlingsprodukten innehåller hela periodiska bordet. Man kan bara säga att honung är särskilt rik på B-vitaminer, som är ansvariga för metaboliska processer i kroppen, vävnadsregenerering och därför för tillväxt av strängar. Det finns många mineraler i det, utan att bildandet av nya celler av integumentära vävnader, som bidrar till bevarande av fukt i cellerna, är omöjligt. Dessutom bör det noteras att denna produkt sätter ihop hårskalans skala och därigenom återställer den.

Citron är känd för att vara extremt rik på vitamin C, vilket förbättrar kroppens försvar och främjar regenerering. Men i denna frukt finns också vitaminerna B1, B2, A, E, liksom andra värdefulla element, inklusive organiska syror. På grund av detta, citronsaft fuktar strängarna, vilket gör dem strålande.

Det är mindre känt att både honung och citron har en ljuseffekt, men det är ändå ett bevisat faktum. Särskilt denna egenskap förbättras genom att blanda produkter.

Således är en mask baserad på citron och honung kapabel att

 • återställa strukturen av hårstänger;
 • eliminera feta trådar;
 • ge krullarna en hälsosam glöd;
 • stärka håret från rötterna, fukt dem, gör lydig;
 • lätt lätta krullarna.

Med en korrekt applicering och ett välvalgt recept kommer en mask som baseras på ovan nämnda produkter att gynna alla typer av strängar, och för feta krökor blir det en riktig frälsning. Det är bara viktigt att observera elementära försiktighetsåtgärder - för att testa medlen för förekomst av allergier mot dem, eftersom honung orsakar en allergisk reaktion hos många.

Mask för glans eller lätta hår

 • honung - 70 g;
 • citronsaft - 50 ml.
 • Tvätta citronen, skär den i halva och pressa saften ut ur den. Resultatet ska vara ca 50 ml.
 • Blanda saften med 70 g naturlig honung - det handlar om två stora skedar. Om honung är kandad måste den först värmas så att den blir tunnare. För att bevara alla vitaminer som finns i denna produkt kan den inte värmas upp mycket, därför är det bäst att smälta det i ett vattenbad. Detta gäller för beredning av masker med honom.
 • Rör om blandningen noga så att honung och citronsaft bildar en jämn massa.

Sprid honung-citronmassan i lock. Ta bort locken under polyetenbjörnen. Wrap huvudet med en varm scarf eller handduk. Tiden att lämna masken på håret beror på vilken effekt du vill få: för att lätta strängerna ska det vara mer än två timmar, du kan även lämna masken för natten och för att krullarna ska lysa utan att bli lättare bör du inte hålla masken i mer än en timme. Det är önskvärt att applicera masken på rena våta strängar. Om detta krav är uppfyllt kan det tvättas bort utan schampo, även om det fortfarande kan användas. För torrt hår är detta verktyg endast lämpligt om det lägger till en tesked vegetabilisk olja. Den bästa effekten kommer i detta fall att vara oliv och ricin.

Mask för att återställa strängarna

 • citron - hel för oljigt hår, halvt - för torrt;
 • 1 äggula
 • honung - 100 g
 • Kram ut rätt mängd citronsaft. För torrt hår räcker det med att ta saften från hälften av frukten, för oljigt hår bör dess mängd fördubblas.
 • Blanda med honungsjuice. Honung tas mycket, så massan kommer så småningom att bli ganska tjock.
 • Pound äggula med honung-citronmassa. Det måste vara helt homogent.

Denna mask kan appliceras inte bara på krullarna själva, men också på sina rötter. Att skapa en "växthuseffekt" med ett lock och en handduk ökar maskins effektivitet. Det kommer att återställa hårkropparnas struktur och återställa den tidigare skönheten till krullarna. Det är sant att det ska tillämpas regelbundet (en eller två gånger i veckan) i minst en och en halv månad. Den maximala kursperioden är 2 månader. Masken har också en fuktgivande effekt på trådarna, stimulerar tillväxten, speciellt om du lägger till en sked med burdockolja.

Masken med honung och citron är lätt att förbereda och trevligt att använda. Dessutom är dess effektivitet för restaurering av krullar i hemmet bevisat. Även med en enda applikation kommer det att ge dem en livlig glöd. Dock kommer bestående resultat att uppnås endast med regelbunden användning av verktyget.

Vackra lockar med honung och citron

Omsorg för hårets skönhet innehåller många förfaranden, ibland inte särskilt användbara. Färgning, ljusning, perming eller frekvent användning av curling och strykning stör den naturliga fukten, krullarna blir tunnare, delade, kan bryta ner och falla ut. Därför är det förutom den vanliga vården, inklusive schampo och balsam, nödvändigt att tillhandahålla ytterligare näring för att återställa den skadade strukturen och stärka strängarna. Den hemlagade hårmaskan med honung och citron hjälper till att återvända krullarna till mjukhet och glans, eftersom det är ett charmigt och välskött hår som är kvinnans främsta charm. För beredning av terapeutiska masker är det bättre att använda naturliga produkter, eftersom sammansättningen av de inköpta produkterna kan innehålla syntetiska substanser som endast ger en tillfällig kosmetisk effekt.

Mask effektivitet

Ägare av långt hår är särskilt viktigt regelbunden regenererande behandling, eftersom sådana strängar längre utsätts för olika influenser - solen, det hårda eller klorerade vattnet, innebär att upprätthålla färg och styling kan störa metaboliska processer, torrt hår och orsaka irritation i hårbotten. Genom att kombinera de användbara egenskaperna hos olika naturliga ingredienser i en mask får du ett underbart resultat i form av lyxiga lockar.

Användningen av citron för hår är inte bara begränsad till innehållet i stora mängder C-vitamin i denna frukt. Andra vitaminer som är viktiga för hälsan finns också i citronsaft och massa:

 • B1, B2 - hjälper till att göra locken elastiska, starka och glänsande, stimulera tillväxten av strängar och intensiv näring av hårsäckar.
 • D - ger hårfolliklar med essentiella fettsyror. Dessutom är det en nödvändig substans för absorption av kalcium, vilket förstärker skelettsystemet, naglarna och håret.
 • A, E - Främja blodcirkulationen och mättnad med syre, hjälpa till med snabb vävnadsregenerering, restaurering och tillväxt av hår.

Citroner innehåller också ett komplex av viktiga spårämnen - järn, kalium, fosfor, magnesium, svavel. Om de inte injiceras tillräckligt, lider hud och lockar först och allt, de förlorar sin naturliga utstrålning, de blir svaga och bräckliga. På grund av denna rika sammansättning av citron har läkning och regenererande egenskaper som används i kosmetologi och medicin.

Användbara egenskaper av honung är kända sedan antiken - vid behandling av sjukdomar används den som antibakteriellt, antiseptiskt, antiinflammatoriskt och antisvampmedel. Honung deltar i kroppens metaboliska processer, accelererar sårläkning, bidrar till återställandet av immunitet och energiförlust i kroppen. Honung och kosmetologi används ofta i sammansättningen av olika produkter för ansikte, kropp och hår. Hemmagjorda masker och honungspapper hjälper till att klara många hudproblem, sänka åldringsprocessen, återställa elasticitet och friskhet.

Honung innehåller vitaminer i grupp B, A, E, C, H, D och hela komplexet av värdefulla mikroelement som är nödvändiga för att fuktighet, närande och återställa hud och hår: salter av kalcium, natrium, järn, magnesium, fosfor, jod.

Honung innehåller också karoten - en antioxidant som stimulerar hårväxten, som ofta används i olika produktlinjer av professionella vårdprodukter.

Det är värt att ägna särskild uppmärksamhet åt det faktum att endast naturlig honung har alla listade egenskaper. Produkten från snabbköpet, värmebehandlad eller artificiell honung kommer inte att medföra någon fördel och kan endast användas vid tillagning.

Maskrecept

Det är nödvändigt att välja den nödvändiga kompositionen av masken, baserat på hårets typ och struktur, samt förekomsten av vissa problem av deras tillstånd. Också, för optimal effekt måste du följa några rekommendationer:

 • Honungsmaskar kan appliceras endast på rena strängar och blötlägger dem efter tvättning med en handduk.
 • Efter applicering av kompositionen är det nödvändigt att värma huvudet, ha på sig ett duschlock, med matförpackning eller en skuren plastpåse och en handduk, en varm halsduk eller en halsduk ovanpå;
 • Om honungen till masken är för tjock måste du lösa den i en liten mängd vatten (temperatur 38-40 grader). För varmt vatten kan förstöra honningens helande egenskaper
 • Alla formuleringar av masker har en djupare effekt om de appliceras lite uppvärmda. Det är bäst att göra det i ett vattenbad. Du kan inte värma kompositionen i mikrovågsugnen, eftersom honungen samtidigt förlorar dess fördelaktiga egenskaper.

1. Firming mask för tillväxt.

 • Ta lika mycket burdockolja, nypressad lök och citronsaft, tillsätt 1 äggula och lite flytande honung;
 • Blanda noggrant, applicera blandningen på rötterna och hårets längd och massera in i hårbotten med massörrörelser, försök att inte pressa för hårt eller krossa håret, för att inte skada dem.
 • Värm upp med hjälp av tillgängliga material och lämna i 2 timmar, skölj sedan med vanligt schampo.
 • Genomföra ett sådant förfarande en gång i veckan kan du förbättra strukturen hos skadat hår avsevärt och snabbt återställa dem efter färgning, perm eller blekning.

2. Mask för lätta.

 • Få vet att du kan försiktigt och försiktigt göra hårljuset med honung och citron. För att göra detta bör färsk citronsaft blandas med vodka och honung i lika stora proportioner.
 • Gnid vätska i håret och låt blöt i 2-3 timmar.
 • På så sätt kan du lätta ditt hår upp till 2 toner i några procedurer, om du självklart har blont eller ljusbrunt hår. Masken ger krullarna en varm gyllene nyans. För tjejer med naturlig mörkton eller för hårt hår, fungerar inte denna förklaringsmetod.

3. Mask för lösa och torkade trådar.

 • Blanda i lika stora proportioner naturlig honung och olivolja (burk, linfrö, mandeloljor har också en helande effekt);
 • Tillsätt citronsaft (ca 2 matskedar);
 • Värm och rör om tills slät;
 • Applicera den på rötterna och sträck försiktigt längs längden, varma, efter en timme, skölj huvudet väl med schampo;
 • Upprepa proceduren för mycket torrt hår kan vara 2 gånger i veckan. Användbara vegetabiliska oljor i kombination med honung gör håret elastiskt, fluffigt och glänsande.

4. Rengöringsmask för fet hår.

 • För att förbereda masken behöver du aloejuice. Du kan laga det själv, finhacka ett friskt löv av aloe och klämma väl genom ostkluten;
 • Med lika stora proportioner av den resulterande saften, flytande honung och citronsaft blandas och värms blandningen lite för bättre exponering och penetration i vävnaderna.
 • Applicera kompositionen på trådarna, starta från rötterna, efter en timme, skölj om möjligt utan att använda ett schampo;
 • Denna mask hjälper till att eliminera hårbotten i hårbotten och håret, återställer normal fettbalans, rengör porerna.

Hårmask med citron och honung

Metoder för traditionell medicin baseras på användningen av olika verktyg som enkelt kan erhållas för hand. Det kan vara vegetabiliska komponenter - örter, blommor, träd, liksom sådana produkter som finns i varje persons hus. Alla dessa naturliga produkter kan hjälpa inte bara i behandling utan även hud- och hårvård. Så de handgjorda maskerna är inte sämre än kosmetologernas utveckling. Sällan används vid framställningen av sådana kompositioner produkter såsom honung och citron.

Våra förfäder visste också att honung har många användbara egenskaper. Det användes i näring och vid tillverkning av olika läkemedel. Denna produkt rekommenderas för användning, både officiell och traditionell medicin och den enda kontraindikationen för konsumtion anses vara individuell intolerans, såväl som barn upp till ett år. Naturligtvis kan honung vara till nytta och utseende, inklusive hårets tillstånd. Det innehåller många unika vitaminer, aminosyror och mineraler. Maskor med dess användning har följaktligen en näringseffekt, mjuknar, förhindrar och behandlar prolaps och tvärsnitt. Användningen av honung i vård av hår gör krullarna mer fukta och starka, mättar dem med glans.

När det gäller citron, används denna frukt ofta också i traditionella medicinuppskrifter. Det finns många vitaminer och mineraler i dess sammansättning, men askorbinsyra spelar huvudrollen bland dem. Detta ämne är en antioxidant som har en positiv effekt på kroppen. När det utsätts för hår är citronsaft ett underbart vårdmedel som inte bara är naturligt utan också säkert. Denna citrus torkar försiktigt överskott av talg och mättar hårglansen.

Tänk på de mest effektiva produkterna baserade på dessa produkter som kan användas för hårvård.

Honung, smör och citron

Kombinera fyra matskedar av högkvalitativ flytande honung med en matsked olivolja och nypressad juice från en halv citron. Alla dessa komponenter måste omröras noggrant för att bilda en homogen massa. När du har förberett massan, placera den nära en varm tallrik eller ett batteri och låt det stå i en halvtimme. Innan du applicerar en sådan komposition, måste du tvätta håret och torka det lite och kamma det försiktigt med en kam med breda tänder. Applicera masken, från hårbotten och till ändarna av håret.

Honung har en mycket intressant egendom - det kan bara visa en hel del användbara egenskaper efter lite värme. Det är därför att du, efter applicering av en honungsmask, borde linda huvudet i polyeten och sedan linda det med en handduk. Blötlägg kompositionen i trettio till fyrtio minuter, skölj sedan håret med varmt vatten och använd sedan schampo. Om en liten mängd komposition inte tvättas ut - oroa dig inte. I princip kan du i stället för olivolja använda andra oljor, men de ska alla vara oförfinerade. Citronsaft i detta fall gagnar inte bara håret, men underlättar också processen att tvätta oljan ur håret.

För att uppnå maximal effektivitet av ett sådant förfarande, utför det en gång varannan eller två veckor. Med regelbunden repetition kommer hårmasken med citron och honung att förbättra ditt hår och det blir jämn och silkeslen. Dessutom minskas håravfallet märkbart.

Andra citronanvändningar

För hårvård kan du använda citronsaft. Förbered en stor skål så att du kan doppa huvudet i det. Du kan också använda ett handfat, men det borde ha ett tätt stopp för att inte förlora en droppe dyrbar juice.

Krama ett par citroner i den förberedda behållaren och tillsätt lite kallt vatten till det, så att den erhållna vätskan är tillräcklig för att blöta ditt hår väl. Du kan lägga till lite ättika på saften, om du också vill rengöra håret av fett, kan du också använda gurka, hackad i en bländare, en sådan substans kommer att mätta håret med fukt.

Doppa huvudet inuti behållaren och fuktigt håret med den beredda vätskan. Samtidigt är det nödvändigt för en tid att vattna de hår som inte faller i vattnet. Efter en bra wrap håret med en handduk. För att uppnå en viss ljusning, blötlägg huvudet och sitta under solen - sitta vid det öppna fönstret eller gå utåt. Skölj sedan med kallt vatten.

Om du inte vill lätta håret, tvättar du bokstavligen om fem till tio minuter av rester av det applicerade ämnet.

Om du är ägare till en kort hårklippning, har du tillräckligt med juice från ett citroner, och för långt hår är det bättre att använda minst fyra medelstora frukter. Var noga med att skölja huvudet innan du lägger dig. Regelbunden användning av citroner kan synligt lätta håret.

En annan användning av honung

Denna biodlingsprodukt kan enkelt appliceras längs hela längden av något fuktigt hår och lämnas i trettio till fyrtio minuter. Efter tvätta håret med schampo. Ett sådant verktyg hjälper dig att sluta håravfall. Parallellt är det nödvändigt att ta honungen och insidan, en matsked tre gånger om dagen med ett glas vatten.

Honung och citron är fantastiska när det gäller användbarhet av ämnen som kan ge betydande fördelar för ditt hår.

De bästa recepten för hårmaskor med citron och honung

Påverkan av honung och citronhår

Citrusfrukter innehåller stora mängder C-vitamin, vilket förbättrar immunsystemet och förhindrar utvecklingen av infektioner. Citroner bidrar till att balansera surhetsgraden och har antioxidant, antiinflammatoriska, antimikrobiella effekter, vilket gör det möjligt att lösa olika problem med huden och locken.

Varje mask för håret med färsk citron och honung kommer att bidra till att förhindra förlust, brist på strängar och göra strängarna mycket större. Den positiva effekten av citrus uttrycks i följande:

 • eliminering av fettinnehåll
 • pH-normalisering;
 • djup skador återhämtning;
 • hudhydratisering;
 • sektionsförebyggande.

Citron har en ljuseffekt. Om du vill byta skuggans skugga utan kemisk och termisk exponering, kan du helt enkelt fukta strängarna med vatten med tillsats av citrusjuice.

För att göra behandlingen komplex, välj ett lämpligt recept på masken och var noga med att använda honung i sin komposition. Denna produkt är ett lagerhus av vitaminer och fördelaktiga spårämnen som är nödvändiga för ytterligare hårnäring.

Efter applicering av en citron- och honungsbaserad vårdprodukt kommer du att märka positiva förändringar. Curls kommer att vara smidig, silkeslen och lydig.

Maskrecept

Honung är berikad med mättade och omättade fettsyror, kalium, kalcium, magnesium, järn, natrium, fosfor och vitaminerna A, E och K, vilket gör den idealisk för hårvård. Citron är rik på biologiska föreningar som är nödvändiga för näringskräm.

Dessa två produkter är optimala för att lösa de vanligaste problemen. Om du väljer rätt mask baserat på dem kan du uppnå fantastiska resultat utan att besöka salongen.

firming

Om du gör styling varje dag, använd en styler, järn eller curler, den är mycket tunn och förstör krullarna. För att reparera skador och återställa hårstruktur, förbereda en mask av följande ingredienser:

 • 1 färsk citron
 • 3 matskedar honung;
 • 1 ägg.

Kram juice ut ur citrusjuice, slå en liten äggula, lägg till en söt produkt från biodling. Blanda allt grundligt. Applicera på hår från rötterna. För att uppnå maximal effekt, värm huvudet - sätt på en duschlock och linda en handduk. Låt på i 40 minuter, skölj sedan med schampo.

ljusn

Honungsmask har många positiva recensioner. Dessutom kommer det att bidra till att ändra krullarnas färg till en ljusare.

Om du är en naturlig blond och vill uppdatera ditt utseende, rekommenderar vi att du blandar följande komponenter:

 • saft av 1 citron
 • 100 gram honung;
 • 250 ml kefir (i stället för det kan du använda kamilledekok)
 • en nypa kanel.

Alla dessa produkter har en ljuseffekt och förbättrar maskins effekt. För beredningen måste du blanda ingredienserna till en homogen massa. Applicera sedan på hår och värm huvudet med en handduk.

Om proceduren utförs på sommaren, gå ut - exponering för ultraviolett kommer att påskynda effekten. Vänta 30 minuter (längre rekommenderas inte, för att du kan torka krullarna). Tvätta av på vanligt sätt.

För lösa lockar

Om du inte har besökt salongen länge och inte bryr dig om ditt hår, rekommenderar vi att du gör en mask av följande komponenter:

 • 1 citron
 • 3-4 matskedar färsk honung;
 • 25 gram gelatin.

Kram juice från citrus. Om strängarna är torra, är halvorna tillräckliga. Häll i honung. Blanda noggrant. Lös upp gelatin i vatten och värm lite till svullnad. Kombinera båda blandningarna och vispa lite.

Applicera på håret och lämna i 30-40 minuter. Tvätta sedan på vanligt sätt.

rensning

Citrusjuice ger inte bara krönen, utan rensar dem också bra. För att göra en enkel mask behöver du följande:

 • 1 citron
 • 100 gram honung;
 • 2 matskedar olivolja (kan ersättas med ricin eller kardborre).

Kram juice från citron. Vi går in i den honung och rätt mängd olja. Blanda noggrant och applicera på lite fuktigt hår. Håll i 30-40 minuter, tvätta sedan av och använd luftkonditioneringen.

Hur man väljer älskling

För beredning av omtänksamma masker måste kunna välja komponenterna ordentligt. Idag presenteras ett brett utbud av produkter på butikshyllor, inklusive honung. När du köper det, bör du komma ihåg följande:

 1. Spara inte - en kvalitetsprodukt kan inte vara billigt.
 2. Noggrant inspektera burken - närvaron av stora kristaller tyder på att sockret användes i produktionen. Detta minskar de goda egenskaperna hos honung.
 3. Få från en pålitlig säljare - bättre att delta i specialmässor där biodlare presenterar sina varor.

Färsk produkt har en vattnig konsistens. Den bästa effekten har honung från örter. Du kan bestämma den med en ljusgul färg. Om skuggan är mörkbrun, samlades den från bovete fält - den här typen av honung har en mindre fördelaktig effekt.

Regler för ansökan

Förberedelsen och användningen av citron-honungsmask gör det möjligt att genomföra ett antal regler. Om du vill få önskat resultat måste du hålla fast vid dem.

 1. Välj försiktigt mat - de måste vara färska.
 2. I matlagningsprocessen, var noga med att värma honungen lite innan du kombinerar den med citronsaft och andra ingredienser.
 3. Applicera försiktigt masken, eftersom den tenderar att tömma från huvudet. Förbered en handduk och sätt på något som inte är synd att bli smutsig.
 4. Var noga med att värma håret. Detta kan göras med duschlock och handduk.
 5. Håll inte kompositionen längre än den rekommenderade tiden, eftersom citronen har en torkeffekt och du kan skada krullarna.
 6. Mörkhåriga tjejer efter att ha använt masken är bättre att skölja huvudet med brandy.

Sammanfattningsvis

Om du inte har tid att gå till salongen och du behöver snabbt ta ditt hår i ordning, gör en honungsmask med tillsats av citrusjuice. Det har en utmärkt effekt - det rengör huden väl, ger näring av lökarna, reglerar vatten-lipidbalansen, ökar tillväxten och återställer den skadade strukturen hos strängarna.

Välj ett populärt recept som passar din hårtyp, förbered blandningen och njut av det fantastiska resultatet!

Hårmask med honung och citron: glans och krullets kraft

I årtionden har kvinnor använt den här användbar biodlingsprodukten för att göra huden frisk och frisk, och håret är mjukt, silkesigt och starkt. Om de helande fördelarna med honung kan du prata oändligt, det är en uppsättning vitaminer och näringsämnen.

På bilden är enkla produkter som ger stora fördelar för dina lock.

Men i de flesta fall är honung den viktigaste ingrediensen med olika komponenter, och nyligen har hårmasken vunnit stor popularitet - honung och citron, vilket är en del av det kommer att hjälpa till:

 • returkrulelasticitet och mjukhet;
 • bli av med mjäll
 • ge dem en naturlig volym och en hälsosam glöd.

När du köper honung, var uppmärksam på dess konsistens.

Hur man väljer älskling

 • För att blandningen med honung ska ge maximal effekt behöver du inte spara på huvudingrediensen. För högkvalitativ honung är priset ganska högt.
 • Det bästa är självklart att köpa honung för masker och mat direkt från biodlare eller på specialiserade mässor och utställningar. En bra produkt bör lämna ett märke på ytan, och om konsistensen, som vatten, är detta det första tecknet på att det späds ut.
 • När du köper kandiserad honung, var uppmärksam på kristallerna, stora säger att de använde socker i "produktion" av denna produkt, och äkta honung smakar jämnt som smör. Och bara om du ser väldigt bra ut så kommer du att kunna märka den granulära strukturen.
 • Hårblandningar med honung används bäst i badrummet innan du börjar tvätta håret. Egenheten hos denna naturliga komponent är att den "flyter".

Tips!
Försök att ersätta flera shampooingprocedurer med ett schampo för en honungsmask per vecka, feedbacken från denna metod är positiv: "krullar blir lydiga och mindre troliga att tvätta".

För oljigt hår

En hårmask av citron och honung kommer att vara mycket lämplig för oljig hårtyp. Som i alla andra blandningar med eteriska oljor och syror är det viktigaste att inte överdriva det. Trots det faktum att många experter tror att det inte finns någon synlig skada för att hålla lösningen med aggressiva ingredienser (och citronen, den aggressiva komponenten) för att hålla timmar, rekommenderar vi dig att begränsa dig till mer humana villkor, inte mer än en timme och ibland till och med 20 minuter.

Honung hjälper mycket med håravfall.

Korta matlagningsanvisningar:

 • Vi värmer upp tre skedar honung i ett vattenbad.
 • Tillsätt honungsjuice från en citron och blanda väl.
 • Applicera på lock och försiktigt massage rörelser gnugga in i rötterna med egna händer.
 • Vi väntar på ungefär femton minuter.
 • Tvätta blandningen med trådarna och skölj dem med vatten, med tillsats av citronsaft.

Citron hjälper till att bekämpa överdriven fet hud, medan honung stärker och ger näring hårsäckar. I tandem kommer dessa två ingredienser att lägga till styrka och glans till dina lockar.

För lättare hår

Om du bestämmer dig för att lätta dina strängar försiktigt med en ton, kommer det att klara håret med honung och citron som passar dig mest.

Det är sant att detta kräver ett visst tålamod, eftersom det måste hållas på strängarna i minst sex timmar, så det är bättre att gå och lägga sig i sängen.

 • Börja med att tvätta krullarna med schampo och läsk (tillsätt en liten mängd soda till ditt schampo).
 • Ta honungen så mycket att det är tillräckligt att applicera på hela längden av trådarna, värma i ett vattenbad.
 • Applicera på trådar, stäng paketet och rulla upp med en handduk eller sätt på en varm hatt.
 • Nu kan du gå och lägg dig. Nästa morgon, tvätta av honungen och njut av den nya nyansen.

Denna blandning, även om det tar lång tid, men det kommer verkligen att mildra dina krusar försiktigt. Ja, och närmar dem med styrka och hälsa. Soda i detta recept är nödvändigt för att ännu mer "öppnas" när du tvätter huvudet, flakarna i hårets övre lager, för optimal penetration av honung i hårets djup.

På morgonen kan du ha några problem med att tvätta av honungen, men var inte upprörd, vänta bara längre under varmt vatten.

Och glöm inte att efter proceduren är det nödvändigt att skölja hårsträngarna med utspädd citronsaft.

Resultatet är märkbart efter flera förfaranden.

Kompositionen med tillsats av olja

 • 4 skedar av honung;
 • 1 sked olivolja;
 • Juice från halv citron;

Alla ingredienser blandas väl tills de är mjuka. När blandningen är klar måste du sätta den på en varm plats i en halvtimme. Innan du applicerar lösningen måste du tvätta krullarna och torka dem och kamma sedan. Blandningen appliceras utgående från hårrötterna.

Honung har en intressant egenskap - för att visa läkningskvaliteter med lite värme, det är anledningen till att när du har applicerat masken måste du först packa huvudet med en plastpåse och sedan sätta ihop med en handduk. Håll verktyget på strängarna i ungefär trettio till fyrtio minuter.

Då är allting enkelt: honungsblandningen tvättas först med varmt vatten, och sedan måste du tvätta håret med schampo. Det är möjligt att lite pengar kommer att förbli på krullarna, men det är inte alls skrämmande.

Förresten förblir huvudkomponenterna - citron och honung för hår oförändrade, men oljan kan till exempel ersättas med en annan (skägg för hår eller vanlig solros).

Detta verktyg ger maximalt resultat om du inte använder det mer än en gång i veckan. Om proceduren upprepas regelbundet i tre månader, kommer effekten att bli mycket märkbar - trådarna blir smidiga, silkeslösa och håravfall minskar avsevärt.

Förbered blandningen själv.

Näringsblandning

Nourishing hårmask: honung + ägg + citron för feta och tunna. Vi tar en äggula, slå bra, blanda den resulterande vätskan med citronsaft. Proportionerna av komponenterna bör vara ungefär desamma.

Blandningen som du har fått upphettas ganska mycket i ett vattenbad till rumstemperatur och först därefter appliceras det på strängarna och fördelar jämnt fördelningen av vätskan över hela längden. Wrap huvudet med klämfilm eller plast och linda en handduk över toppen. Efter en timme, tvätta bara ditt huvud, du kan även utan att använda schampo.

Inte alla de rättvisa könen har tur av naturen att ha vackra krullar, men det här är ingen anledning att bli upprörd. Det viktigaste är rätt omsorg för dem.

För att påskynda hårväxten

Citron-honungsblandning med lök hjälper till att stärka hårstrukturen och påskynda tillväxten. Juice halva löken, blanda med olja (till exempel olivolja), äggula från ett ägg och citronsaft. Lösningen upphettas och appliceras först på rötterna, sedan i hårbotten, och först därefter på strängarna. Låt kompositionen vara på strängarna i 30-60 minuter och tvätta sedan av.

slutsats

Vår skönhet är i våra händer!

För beredning av masker används endast naturliga och färska ingredienser, så recepten som beskrivs är inte rädda för att ändra eller komplettera, så länge de är extremt användbara komponenter. Känn dig fri att använda naturliga masker med honung, de kommer att göra ditt hår friskare, starkare och tjockare. En video i den här artikeln hjälper till att hantera nyanser.

Brightening hår med honung och citron: en spektakulär cocktail för hårets skönhet

Ljusa ditt hår med prisvärda och säkra ingredienser. Vi har redan pratat om oxens ljusning med honung, och nu ska vi titta närmare på hur man använder honung och citron för att lätta håret. Du kommer inte bara att få en ljus nyans till dina lockar, men också läka, förbättra ditt utseende och ge en glans. Även om du är mycket försiktig med ditt hår, kan du försöka försöka lätta håret med honung och citron.

Användbara egenskaper

Honung är en unik produkt som har samlat in mer än 400 spårämnen, vitaminer och näringsämnen. Honey wraps gör curls mjuk, fuktad och hälsosam utseende. Och även biprodukten kan eliminera hårbotten och torrheten, påverkar hårföremålen positivt.

Citron är användbar för curls på grund av innehållet i vitaminer och eteriska oljor. Det bidrar till att eliminera problemet med fett, mjäll, närmar sig strängarna och ger dem en blank glans. Verkar effektivt på vilken typ av hår som helst.

Hur får man ljusare

Honung innehåller en kemisk komponent som under vissa förhållanden frisätter väteperoxid. Med en liknande princip arbetar oxidanter i kemiska färger. Således kommer honungen inte bara att återställa och återfukta strängarna, men också göra dem ett par nyanser lättare.

Blekens egenskaper har blivit kända i århundraden. Orientaliska skönheter använde citron för att lätta sina vackra lockar. Allt tack vare syran, som tränger in i hårstrukturen och delvis missfärgar det mörka pigmentet.

Dessa komponenter kan lätta strängarna både individuellt och i blandad form. Det är nödvändigt att förstå att naturliga komponenter kan lätta strängar med högst tre nyanser. Mörkhåriga tjejer kommer att få en mörkblond färg, på blonda huvuden kommer sättet att fungera mer effektivt och ge en tydligare förtydligande. På svart blir resultatet nästan osynligt. Reaktionen hos varje organism är individuell, därför är det ganska svårt att förutsäga slutresultatet. Du kan göra en provfärgning på otaliga strängar.

Sätt att förtydliga

Honungsförtydligande görs med en omloppsbana (helst på natten) av 5-10 procedurer. För att göra detta appliceras honung i rena och naturligt torkade lockar med honung i flytande tillstånd. Därefter måste strängarna vikas med en wrap, linda med en handduk och stå i flera timmar, skölj sedan med schampo.

Citron fungerar bäst med ett par solsken. Spray från färskpressad citronsaft och vatten sprutas rikligt på strängarna. Ta ett solbad i minst 2 timmar. Efter skölj håret med schampo och mata med balsam.

Perfekt ljusnar krullarna hemma, essentiell olja av citron.

Varning! Citron har en torkningseffekt. För att inte skada håret, lägg till lite balsam för sprayen. Under och efter lätta använd fuktgivande masker.

En blandning av två produkter kan effektivt lätta och läka tråden, förbättra strukturen.

Citron-honungsmix

För matlagning måste du blanda i lika stora proportioner citronsaft, honung och olivolja. Massan bör inte komma i kontakt med metallen, annars utseendet på gröna nyanser på håret. Blandningen bör appliceras med en pensel eller bomullsvamp på hela längden av trådarna. Då måste de fixas, linda dem med polyeten eller folie, linda med en handduk och stå i 2-4 timmar. Förfarandet är avslutat med shampooing och din favoritvårdsprodukt.

Den angivna färgkompositionen är utgångspunkten för vilken du kan lägga till andra komponenter. Detta kommer att göra håret ännu levande och elastiskt. I stället för olivolja kan du använda en annan favoritolja. Kompositionen kan anges:

Alla produkter är tillgängliga och lätta att använda. De bör introduceras i blandningen i en mängd av 1-2 teskedar per 100 g bas.

Användbara ljustips

Citron-honungsblandningen fungerar bäst med varma temperaturer. För att undvika överhettning ska den lämnas i 15-20 minuter på kokplattan.

Kompositionen får inte tvättas från första gången. Resterna av masken kan lämnas på locken och ta bort dem med följande shampooing. Av denna anledning är missfärgning bäst gjort före helgerna.

Använd inte en mask i närvaro av sår, allvarlig irritation. Kontraindikationer är också individuell intolerans mot någon komponent.

För naturligt torrt hår föreslår vi att du använder vegetabiliska oljor för att tända håret.

Vi erbjuder några mer effektiva sätt hur man blir en blondin med hjälp av folkmedicinska lösningar:

För dem som tvivlar på effektiviteten av folkmetoder, hjälper vi dig att välja de mest skonsamma kosmetiska produkterna för blekningskurvor: en lättare hårkräm, en rik balsam för vitaminer och näringsrika ingredienser för hårljus eller en harmlös lätta hårspray.

Användbar video

Titta på videon hur man applicerar honung och citron till ditt hår:

Hårmaskar med citron

Sidinnehåll:

Citron i rankningen av hårprodukter är inte den sista platsen. Citron är rik på vitaminer och kan återställa hårstyrka, glans och hälsa. Hårmaskor med citron görs helt enkelt, de innehåller vanligtvis citronsaft, honung, lökjuice, avkok av örter och andra komponenter.

Citron är en doftande frukt som används ofta i matlagning, medicin och kosmetologi. Rating citron som ett klarningsmedel för curl orsakas av det faktum att produkten missfärgas inte bara försiktigt naturliga pigment, men har också en gynnsam effekt på allmäntillstånd håret. Läs mer: Hårmaskar med konjak.

Citronmask för hår, på grund av det enorma innehållet av viktiga vitaminer och mineraler, kan återställa krullarnas styrka, hälsa och glans. Förberedelse av läkemedelsblandningen kräver inte mycket tid och pengar, men med regelbundna förfaranden gör det möjligt att uppnå fantastiska resultat.

Användbara egenskaper och effekter av citron på håret

Citron är en känd representant för den stora familjen citrusfrukter. Frukten i denna växt innehåller en stor mängd vitaminer (A, P, B och C), mineralämnen, inklusive magnesium- och kaliumsalter, samt koppar, fosfor, zink och järn. Dessutom innehåller doftande frukter flyktiga och eteriska oljor som har antibakteriella egenskaper: de förstör patogener och förhindrar utvecklingen av infektioner.

När det gäller ljuseffekten som ett citron har på lockar beror det på närvaron av organiska syror (inklusive citron) i denna frukts massa. Dessa ämnen tränger in i håraxeln, förstör delvis det naturliga pigmentet (melanin), medan hårblekning är ganska mjuk och delikat - inte som att använda kemiska färgämnen. Det är också värt att notera att förklaringsprocessen i detta fall inte åtföljs av skador på krullarnas struktur, och det naturliga pigmentet återställs med tiden och håret får sin tidigare skugga. Om resultatet av ljusproceduren inte är tillfredsställande, förväntas den motsatta effekten inte för lång tid. På grund av sin unika kemiska sammansättning har citron, utöver dess vitare egenskaper, också ett antal användbara egenskaper:

 • återställer hårstruktur, eliminerar fraglighet;
 • stärker rötterna, ger styrka och elasticitet tillbaka till krullar;
 • ger hår renhet och friskhet, gör dem mer lydiga;
 • förhindrar brining av strängar, eliminerar oljig glans;
 • ger krullarna en vacker glans och fyller dem med strålning;
 • normaliserar talgkörtlarna;
 • bekämpar effektivt våt mjäll och seborré
 • lugnar hårbotten, lindrar irritation och klåda;
 • stabiliserar syra-basbalansen i huden.

Användning av denna friska frukt kan sålunda inte bara missfärda krullarna utan också ge dem nödvändig vård. Visst har denna populära botemedel vissa nackdelar:

 • För det första kan citronförtydligande endast utföras på naturliga strängar som inte tidigare har blivit färgade med kemiska färgämnen.
 • För det andra, med den frekventa användningen av gul citrus kan ökad torrhet och sprött hår observeras.
 • För det tredje är citronsaften (om den används i sin rena form) vanligtvis dåligt tvättad, varför krullarna blir styva (denna effekt går som regel bort efter flera vattenprocedurer med användning av schampo).
 • För det fjärde är blekningshår med hjälp av denna produkt en ganska långsam process, och för att lätta håret på flera toner är det nödvändigt att utföra mer än ett förfarande. Det bör också komma ihåg att blont och rött hår gör sig bäst för att ljusna med citron, medan blekningseffekten på svarta krullar blir nästan omärkbar.
 • För det femte, citron är ett starkt allergen och provar ofta förekomsten av oönskade hudreaktioner. Därför måste du försäkra dig om att produkten tolereras väl innan du använder det här verktyget för det avsedda ändamålet.

Applicera en citron som ett lättnadsmedel för hår, glöm inte känslan av proportioner. Denna produkt är givetvis användbar för krullningar, men med analfabeter kan det leda till mycket sorgliga konsekvenser. Man bör också komma ihåg att slutresultatet efter ljussättningarna beror inte bara på den ursprungliga hårfärgen utan även på sådana egenskaper som hårets axeltjocklek och styvhet: tunna och mjuka krullar missfärgar mycket snabbare än tjocka och tuffa.

Mask för glans eller lätta hår

 • honung - 70 g;
 • citronsaft - 50 ml.
 • Tvätta citronen, skär den i halva och pressa saften ut ur den. Resultatet ska vara ca 50 ml.
 • Blanda saften med 70 g naturlig honung - det handlar om två stora skedar. Om honung är kandad måste den först värmas så att den blir tunnare. För att bevara alla vitaminer som finns i denna produkt kan den inte värmas upp mycket, därför är det bäst att smälta det i ett vattenbad. Detta gäller för beredning av masker med honom.
 • Rör om blandningen noga så att honung och citronsaft bildar en jämn massa.

Sprid honung-citronmassan i lock. Ta bort locken under polyetenbjörnen. Wrap huvudet med en varm scarf eller handduk. Tiden att lämna masken på håret beror på vilken effekt du vill få: för att lätta strängerna ska det vara mer än två timmar, du kan även lämna masken för natten och för att krullarna ska lysa utan att bli lättare bör du inte hålla masken i mer än en timme. Det är önskvärt att applicera masken på rena våta strängar. Om detta krav är uppfyllt kan det tvättas bort utan schampo, även om det fortfarande kan användas. För torrt hår är detta verktyg endast lämpligt om det lägger till en tesked vegetabilisk olja. Den bästa effekten kommer i detta fall att vara oliv och ricin.

Citronmask för att återställa strängar

 • citron - hel för oljigt hår, halvt - för torrt;
 • 1 äggula
 • honung - 100 g
 • Kram ut rätt mängd citronsaft. För torrt hår räcker det med att ta saften från hälften av frukten, för oljigt hår bör dess mängd fördubblas.
 • Blanda med honungsjuice. Honung tas mycket, så massan kommer så småningom att bli ganska tjock.
 • Pound äggula med honung-citronmassa. Det måste vara helt homogent.

Denna mask kan appliceras inte bara på krullarna själva, men också på sina rötter. Att skapa en "växthuseffekt" med ett lock och en handduk ökar maskins effektivitet. Det kommer att återställa hårkropparnas struktur och återställa den tidigare skönheten till krullarna. Det är sant att det ska tillämpas regelbundet (en eller två gånger i veckan) i minst en och en halv månad. Den maximala kursperioden är 2 månader. Masken har också en fuktgivande effekt på trådarna, stimulerar tillväxten, speciellt om du lägger till en sked med burdockolja.

Masken med honung och citron är lätt att förbereda och trevligt att använda. Dessutom är dess effektivitet för restaurering av krullar i hemmet bevisat. Även med en enda applikation kommer det att ge dem en livlig glöd. Dock kommer bestående resultat att uppnås endast med regelbunden användning av verktyget.

Påverkan av citron och honung på villkor av strängarna

Honung innehåller en stor mängd makro- och mikronäringsämnen, vitaminer. Det är ingen mening att lista dem - det är inte för ingenting att de säger att den här biodlingsprodukten innehåller hela periodiska bordet. Man kan bara säga att honung är särskilt rik på B-vitaminer, som är ansvariga för metaboliska processer i kroppen, vävnadsregenerering och därför för tillväxt av strängar. Det finns många mineraler i det, utan att bildandet av nya celler av integumentära vävnader, som bidrar till bevarande av fukt i cellerna, är omöjligt. Dessutom bör det noteras att denna produkt sätter ihop hårskalans skala och därigenom återställer den.

Citron är känd för att vara extremt rik på vitamin C, vilket förbättrar kroppens försvar och främjar regenerering. Men i denna frukt finns också vitaminerna B1, B2, A, E, liksom andra värdefulla element, inklusive organiska syror. På grund av detta, citronsaft fuktar strängarna, vilket gör dem strålande.

Det är mindre känt att både honung och citron har en ljuseffekt, men det är ändå ett bevisat faktum. Särskilt denna egenskap förbättras genom att blanda produkter.

Således är en mask baserad på citron och honung kapabel att

 • återställa strukturen av hårstänger;
 • eliminera feta trådar;
 • ge krullarna en hälsosam glöd;
 • stärka håret från rötterna, fukt dem, gör lydig;
 • lätt lätta krullarna.

Med en korrekt applicering och ett välvalgt recept kommer en mask som baseras på ovan nämnda produkter att gynna alla typer av strängar, och för feta krökor blir det en riktig frälsning. Det är bara viktigt att observera elementära försiktighetsåtgärder - för att testa medlen för förekomst av allergier mot dem, eftersom honung orsakar en allergisk reaktion hos många.

Citron Lightening: The Classic Way

Citron för att klargöra krullarna kan appliceras på olika sätt, det enklaste av vilket är att använda denna produkt i sin rena form. För att utföra krullarnas blekningsprocess enligt den klassiska metoden behöver du:

 • keramisk eller glasskål;
 • färska citroner eller citronsaft (färdiga juicer och nektar från snabbköp kan inte användas, eftersom sådana produkter kan innehålla ytterligare föroreningar)
 • varmt vatten eller hårbalsam
 • sprayflaska eller bomullspuddar.
 • Kram saften från citronerna och häll den i en skål. Mängden juice beror på hårets längd (50 ml färdig produkt är tillräcklig för korta krökningar, ca 100 ml för medelstora strängar och 150-200 ml för långa strängar).
 • Lägg till saften lika mycket varmt vatten eller hårbalsam (med ökad torrhet av krullarna, är det lämpligt att föredra det andra alternativet).
 • Om du blandar citronsaft med vatten, häll den resulterande lösningen i en sprayflaska och steg tillbaka från hårrötterna ca 10 cm, spray det övre lagret av lockar längs hela längden.
 • När du använder citronsaft i kombination med balsam rekommenderas det att applicera den beredda blandningen i håret med bomullspuddar eller en bred mjuk borstborste. På samma sätt är det nödvändigt att bearbeta enskilda strängar (om du inte vill tända hela håret).
 • Omedelbart efter appliceringen av produkten måste du gå ut eller stå vid fönstret så att direkt solljus faller på ditt hår (ultraviolett ökar effekten av organiska syror som utgör citronen). För att uppnå störst effekt bör det ta minst 60 minuter att sola.
 • För att tvätta citronsaften från håret måste du använda en stor mängd varmt rinnande vatten. Om det är illa att tvätta trådarna kommer den torkade citronsaften att bli kristaller, som kommer att klämma fast under skäftskalorna, varför krullarna kan bli svåra. Efter avlägsnandet av produkten är det nödvändigt att behandla håret med balsam eller fuktgivande olja och låt det torka naturligt.

Hemlagad hårmask recept med citron

Miljön påverkar också hårets utseende och hälsa negativt. Därför rekommenderas hemlagade närande masker att göra minst 2 gånger om sju dagar.

Mask för tråkigt och svagt hår

Blanda i samma delar varm olivolja och pressa citronsaft. Applicera blandningen, massera din hårbotten försiktigt med fingrarna i 6-8 minuter. Det är viktigt att sprida masken över hela hårområdet. Förfarandet slutar efter 40 minuter, den applicerade blandningen tvättas bort.

Persiksmask med citron för elastiskt hår

Det är nödvändigt att ta i proportion 2: 1 färskpressad citronsaft och persika eterisk olja. Källkomponenterna är tätt blandade. Applicera blandningen på smutsigt hår.

Citronmask med avokado för att återfuka håret

Det är nödvändigt att laga gurkad avokado från fruktens massa. Därefter ska du hälla saften, pressad från en del av citronen. Efter det är det nödvändigt att blanda komponenter noggrant. Masken varar i 15 minuter.

Citron och kycklingägg för vitaminmask

Slå äggulor med två små skedar av tunn honung, två soppskedar citronsaft. Därefter tillsätts krossad vitlök till blandningen. Håll masken ska vara från 3 timmar till 5, skölj med kamomillbuljong eller nässla.

Fuktgivande hår

Blanda ingredienserna: äggula, 2 dessertskedar citronsaft. Häll en liten sked av brandy eller vodka i blandningen, och du ska hälla en stor sked av Henna och 10 gram honung. Blanda alla ingredienserna noggrant och fördela längs krullarnas längd. Masken förblir på håret i minst en timme. Skölj med kamomillbuljong eller schampo.

Näring för torrt hår

Citronzest blandad med gräddfil (två efterrättskedar) och en äggula. Massa hålla på håret i 30 minuter.

Citronmask för fet hår

Det kommer att ta lite ansträngning och tid att få denna typ av hår i ett tillstånd av silkiness och friskhet. Sebaceous körtlar är aktiva, och även frekvent tvättning av huvudet kommer inte att ge det önskade resultatet. Men citrontinkur hjälper till att klara det här problemet. Förbered 100 gram vodka med tillsats av en halv citronsaft. Låt stå i 30 minuter. Applicera på håret, massera lätt med fingertopparna.

Mask mot glans

Slå på ägget och blanda med en tesked citron, tillsätt 30 gram cognac. Applicera blandningen, massera huvudet medan du gör det. Uppvärmning med plastlock och en frottéhandduk ökar den positiva effekten. Skölj med varmt vatten och tvättmedel efter 20 minuter.

Citron och äpple för silkeslen hår

Förbered en grus av medelstort äpple och blanda med 2 soppskedar äppelcidervinäger, 1 matsked citronsaft. Blandningen smutsas försiktigt in i rotsystemet. Först efter detta fördelas masken över hela längden på krullarna.

Nourishing mask för vilken hårtyp som helst

Gör en tinktur av en blandning av olika örtberedningar av 25 gram av varje typ av ört. Tillsätt en halv kopp olivolja och en liknande mängd citronsaft. Sätt blandningen på ett mörkt, kallt ställe i sju dagar. Före användning är det nödvändigt att spänna blandningen och gnugga masken om en timme före tvätt.

Mask för lätta hår

Gnugga citronsaft, du kan lätt markera lockar. Men effekten varar inte länge. I vilket fall som helst kommer ditt hår att få näring och hälsa.

Mask med citron för fet hår

Blanda 1 tsk. citronsaft, 1 tsk. aloe juice, 1 tsk. honung, 1 kycklingula och 1 vitlöksklyfta. Torka försiktigt men försiktigt masken i hårbotten. Lämna i 40 minuter. Skölj masken med varmt vatten, varefter du dessutom kan tvätta håret med vanligt schampo.

Mask-wrap med citron för torrt hår

Om du har torrt hår är ditt alternativ wrap med citronsaft. Lätt värm lite olivolja och tillsätt saften av 1 citron. Rör om ingredienserna noggrant. Applicera en maska ​​jämnt på hårbotten och sprida sig över hela längden av håret. Håret ska vara lite vått. Sätt på en plastlock och linda en varm handduk över huvudet. Efter 20-30 minuter, tvätta noga av masken med varmt vatten. Skölj håret med mineralvatten.

Fastställande och återställning av mask med citron

Citron hjälper till även om håret började falla. Blanda saften av 1 citron, 1 kycklingula och 1 tsk. ricinolja. Applicera blandningen i hårbotten och massage i 5 minuter. Håll masken i 40 minuter, skölj sedan grundligt med varmt vatten. Läs mer: Hårmaskar med olivolja.

skallighet

I händelse av ett allvarligt problem är det nödvändigt att göra användbar gnidning av hårbotten och hårrötterna. Ta ett hundra gram vodka och tillsätt tre matskedar citron. Blanda ingredienser och i en tätt sluten behållare insisterar veckan. Balding områden torka blandningen varje dag.

För torrt hår

Lättberedd hårmask med citron och olivolja passar bäst av dina torra krullar som behöver fuktighet. Värm två matskedar smör, lägg sedan till en matsked citronsaft. Rör om och gör oljepappningen, gnid försiktigt blandningen i hårrötterna och på strängarna själva, som ska vara våta. Varma dina lockar och efter en halvtimme kan du skölja av produkten. Gör denna procedur två gånger i veckan för att få ett resultat.

Håravfall

Om ditt hår förlorar, använd sedan följande citronmask. Ta 2 matskedar citronsaft, till vilken tillsätt ett ägg och en tsk ricinolja. Applicera blandningen som kom ut på huvudet, gnugga väl in i huden. Tvätta av masken efter 40 minuter. Använd varannan vecka, med en stark förlust lite oftare, men växlande med andra sätt att håravfall.Nästa Artikel
Allt om färgämnen används för att lätta mörkt hår