Hårmaskar med citron


Sidinnehåll:

Citron i rankningen av hårprodukter är inte den sista platsen. Citron är rik på vitaminer och kan återställa hårstyrka, glans och hälsa. Hårmaskor med citron görs helt enkelt, de innehåller vanligtvis citronsaft, honung, lökjuice, avkok av örter och andra komponenter.

Citron är en doftande frukt som används ofta i matlagning, medicin och kosmetologi. Rating citron som ett klarningsmedel för curl orsakas av det faktum att produkten missfärgas inte bara försiktigt naturliga pigment, men har också en gynnsam effekt på allmäntillstånd håret. Läs mer: Hårmaskar med konjak.

Citronmask för hår, på grund av det enorma innehållet av viktiga vitaminer och mineraler, kan återställa krullarnas styrka, hälsa och glans. Förberedelse av läkemedelsblandningen kräver inte mycket tid och pengar, men med regelbundna förfaranden gör det möjligt att uppnå fantastiska resultat.

Användbara egenskaper och effekter av citron på håret

Citron är en känd representant för den stora familjen citrusfrukter. Frukten i denna växt innehåller en stor mängd vitaminer (A, P, B och C), mineralämnen, inklusive magnesium- och kaliumsalter, samt koppar, fosfor, zink och järn. Dessutom innehåller doftande frukter flyktiga och eteriska oljor som har antibakteriella egenskaper: de förstör patogener och förhindrar utvecklingen av infektioner.

När det gäller ljuseffekten som ett citron har på lockar beror det på närvaron av organiska syror (inklusive citron) i denna frukts massa. Dessa ämnen tränger in i håraxeln, förstör delvis det naturliga pigmentet (melanin), medan hårblekning är ganska mjuk och delikat - inte som att använda kemiska färgämnen. Det är också värt att notera att förklaringsprocessen i detta fall inte åtföljs av skador på krullarnas struktur, och det naturliga pigmentet återställs med tiden och håret får sin tidigare skugga. Om resultatet av ljusproceduren inte är tillfredsställande, förväntas den motsatta effekten inte för lång tid. På grund av sin unika kemiska sammansättning har citron, utöver dess vitare egenskaper, också ett antal användbara egenskaper:

 • återställer hårstruktur, eliminerar fraglighet;
 • stärker rötterna, ger styrka och elasticitet tillbaka till krullar;
 • ger hår renhet och friskhet, gör dem mer lydiga;
 • förhindrar brining av strängar, eliminerar oljig glans;
 • ger krullarna en vacker glans och fyller dem med strålning;
 • normaliserar talgkörtlarna;
 • bekämpar effektivt våt mjäll och seborré
 • lugnar hårbotten, lindrar irritation och klåda;
 • stabiliserar syra-basbalansen i huden.

Användning av denna friska frukt kan sålunda inte bara missfärda krullarna utan också ge dem nödvändig vård. Visst har denna populära botemedel vissa nackdelar:

 • För det första kan citronförtydligande endast utföras på naturliga strängar som inte tidigare har blivit färgade med kemiska färgämnen.
 • För det andra, med den frekventa användningen av gul citrus kan ökad torrhet och sprött hår observeras.
 • För det tredje är citronsaften (om den används i sin rena form) vanligtvis dåligt tvättad, varför krullarna blir styva (denna effekt går som regel bort efter flera vattenprocedurer med användning av schampo).
 • För det fjärde är blekningshår med hjälp av denna produkt en ganska långsam process, och för att lätta håret på flera toner är det nödvändigt att utföra mer än ett förfarande. Det bör också komma ihåg att blont och rött hår gör sig bäst för att ljusna med citron, medan blekningseffekten på svarta krullar blir nästan omärkbar.
 • För det femte, citron är ett starkt allergen och provar ofta förekomsten av oönskade hudreaktioner. Därför måste du försäkra dig om att produkten tolereras väl innan du använder det här verktyget för det avsedda ändamålet.

Applicera en citron som ett lättnadsmedel för hår, glöm inte känslan av proportioner. Denna produkt är givetvis användbar för krullningar, men med analfabeter kan det leda till mycket sorgliga konsekvenser. Man bör också komma ihåg att slutresultatet efter ljussättningarna beror inte bara på den ursprungliga hårfärgen utan även på sådana egenskaper som hårets axeltjocklek och styvhet: tunna och mjuka krullar missfärgar mycket snabbare än tjocka och tuffa.

Mask för glans eller lätta hår

 • honung - 70 g;
 • citronsaft - 50 ml.
 • Tvätta citronen, skär den i halva och pressa saften ut ur den. Resultatet ska vara ca 50 ml.
 • Blanda saften med 70 g naturlig honung - det handlar om två stora skedar. Om honung är kandad måste den först värmas så att den blir tunnare. För att bevara alla vitaminer som finns i denna produkt kan den inte värmas upp mycket, därför är det bäst att smälta det i ett vattenbad. Detta gäller för beredning av masker med honom.
 • Rör om blandningen noga så att honung och citronsaft bildar en jämn massa.

Sprid honung-citronmassan i lock. Ta bort locken under polyetenbjörnen. Wrap huvudet med en varm scarf eller handduk. Tiden att lämna masken på håret beror på vilken effekt du vill få: för att lätta strängerna ska det vara mer än två timmar, du kan även lämna masken för natten och för att krullarna ska lysa utan att bli lättare bör du inte hålla masken i mer än en timme. Det är önskvärt att applicera masken på rena våta strängar. Om detta krav är uppfyllt kan det tvättas bort utan schampo, även om det fortfarande kan användas. För torrt hår är detta verktyg endast lämpligt om det lägger till en tesked vegetabilisk olja. Den bästa effekten kommer i detta fall att vara oliv och ricin.

Citronmask för att återställa strängar

 • citron - hel för oljigt hår, halvt - för torrt;
 • 1 äggula
 • honung - 100 g
 • Kram ut rätt mängd citronsaft. För torrt hår räcker det med att ta saften från hälften av frukten, för oljigt hår bör dess mängd fördubblas.
 • Blanda med honungsjuice. Honung tas mycket, så massan kommer så småningom att bli ganska tjock.
 • Pound äggula med honung-citronmassa. Det måste vara helt homogent.

Denna mask kan appliceras inte bara på krullarna själva, men också på sina rötter. Att skapa en "växthuseffekt" med ett lock och en handduk ökar maskins effektivitet. Det kommer att återställa hårkropparnas struktur och återställa den tidigare skönheten till krullarna. Det är sant att det ska tillämpas regelbundet (en eller två gånger i veckan) i minst en och en halv månad. Den maximala kursperioden är 2 månader. Masken har också en fuktgivande effekt på trådarna, stimulerar tillväxten, speciellt om du lägger till en sked med burdockolja.

Masken med honung och citron är lätt att förbereda och trevligt att använda. Dessutom är dess effektivitet för restaurering av krullar i hemmet bevisat. Även med en enda applikation kommer det att ge dem en livlig glöd. Dock kommer bestående resultat att uppnås endast med regelbunden användning av verktyget.

Påverkan av citron och honung på villkor av strängarna

Honung innehåller en stor mängd makro- och mikronäringsämnen, vitaminer. Det är ingen mening att lista dem - det är inte för ingenting att de säger att den här biodlingsprodukten innehåller hela periodiska bordet. Man kan bara säga att honung är särskilt rik på B-vitaminer, som är ansvariga för metaboliska processer i kroppen, vävnadsregenerering och därför för tillväxt av strängar. Det finns många mineraler i det, utan att bildandet av nya celler av integumentära vävnader, som bidrar till bevarande av fukt i cellerna, är omöjligt. Dessutom bör det noteras att denna produkt sätter ihop hårskalans skala och därigenom återställer den.

Citron är känd för att vara extremt rik på vitamin C, vilket förbättrar kroppens försvar och främjar regenerering. Men i denna frukt finns också vitaminerna B1, B2, A, E, liksom andra värdefulla element, inklusive organiska syror. På grund av detta, citronsaft fuktar strängarna, vilket gör dem strålande.

Det är mindre känt att både honung och citron har en ljuseffekt, men det är ändå ett bevisat faktum. Särskilt denna egenskap förbättras genom att blanda produkter.

Således är en mask baserad på citron och honung kapabel att

 • återställa strukturen av hårstänger;
 • eliminera feta trådar;
 • ge krullarna en hälsosam glöd;
 • stärka håret från rötterna, fukt dem, gör lydig;
 • lätt lätta krullarna.

Med en korrekt applicering och ett välvalgt recept kommer en mask som baseras på ovan nämnda produkter att gynna alla typer av strängar, och för feta krökor blir det en riktig frälsning. Det är bara viktigt att observera elementära försiktighetsåtgärder - för att testa medlen för förekomst av allergier mot dem, eftersom honung orsakar en allergisk reaktion hos många.

Citron Lightening: The Classic Way

Citron för att klargöra krullarna kan appliceras på olika sätt, det enklaste av vilket är att använda denna produkt i sin rena form. För att utföra krullarnas blekningsprocess enligt den klassiska metoden behöver du:

 • keramisk eller glasskål;
 • färska citroner eller citronsaft (färdiga juicer och nektar från snabbköp kan inte användas, eftersom sådana produkter kan innehålla ytterligare föroreningar)
 • varmt vatten eller hårbalsam
 • sprayflaska eller bomullspuddar.
 • Kram saften från citronerna och häll den i en skål. Mängden juice beror på hårets längd (50 ml färdig produkt är tillräcklig för korta krökningar, ca 100 ml för medelstora strängar och 150-200 ml för långa strängar).
 • Lägg till saften lika mycket varmt vatten eller hårbalsam (med ökad torrhet av krullarna, är det lämpligt att föredra det andra alternativet).
 • Om du blandar citronsaft med vatten, häll den resulterande lösningen i en sprayflaska och steg tillbaka från hårrötterna ca 10 cm, spray det övre lagret av lockar längs hela längden.
 • När du använder citronsaft i kombination med balsam rekommenderas det att applicera den beredda blandningen i håret med bomullspuddar eller en bred mjuk borstborste. På samma sätt är det nödvändigt att bearbeta enskilda strängar (om du inte vill tända hela håret).
 • Omedelbart efter appliceringen av produkten måste du gå ut eller stå vid fönstret så att direkt solljus faller på ditt hår (ultraviolett ökar effekten av organiska syror som utgör citronen). För att uppnå störst effekt bör det ta minst 60 minuter att sola.
 • För att tvätta citronsaften från håret måste du använda en stor mängd varmt rinnande vatten. Om det är illa att tvätta trådarna kommer den torkade citronsaften att bli kristaller, som kommer att klämma fast under skäftskalorna, varför krullarna kan bli svåra. Efter avlägsnandet av produkten är det nödvändigt att behandla håret med balsam eller fuktgivande olja och låt det torka naturligt.

Hemlagad hårmask recept med citron

Miljön påverkar också hårets utseende och hälsa negativt. Därför rekommenderas hemlagade närande masker att göra minst 2 gånger om sju dagar.

Mask för tråkigt och svagt hår

Blanda i samma delar varm olivolja och pressa citronsaft. Applicera blandningen, massera din hårbotten försiktigt med fingrarna i 6-8 minuter. Det är viktigt att sprida masken över hela hårområdet. Förfarandet slutar efter 40 minuter, den applicerade blandningen tvättas bort.

Persiksmask med citron för elastiskt hår

Det är nödvändigt att ta i proportion 2: 1 färskpressad citronsaft och persika eterisk olja. Källkomponenterna är tätt blandade. Applicera blandningen på smutsigt hår.

Citronmask med avokado för att återfuka håret

Det är nödvändigt att laga gurkad avokado från fruktens massa. Därefter ska du hälla saften, pressad från en del av citronen. Efter det är det nödvändigt att blanda komponenter noggrant. Masken varar i 15 minuter.

Citron och kycklingägg för vitaminmask

Slå äggulor med två små skedar av tunn honung, två soppskedar citronsaft. Därefter tillsätts krossad vitlök till blandningen. Håll masken ska vara från 3 timmar till 5, skölj med kamomillbuljong eller nässla.

Fuktgivande hår

Blanda ingredienserna: äggula, 2 dessertskedar citronsaft. Häll en liten sked av brandy eller vodka i blandningen, och du ska hälla en stor sked av Henna och 10 gram honung. Blanda alla ingredienserna noggrant och fördela längs krullarnas längd. Masken förblir på håret i minst en timme. Skölj med kamomillbuljong eller schampo.

Näring för torrt hår

Citronzest blandad med gräddfil (två efterrättskedar) och en äggula. Massa hålla på håret i 30 minuter.

Citronmask för fet hår

Det kommer att ta lite ansträngning och tid att få denna typ av hår i ett tillstånd av silkiness och friskhet. Sebaceous körtlar är aktiva, och även frekvent tvättning av huvudet kommer inte att ge det önskade resultatet. Men citrontinkur hjälper till att klara det här problemet. Förbered 100 gram vodka med tillsats av en halv citronsaft. Låt stå i 30 minuter. Applicera på håret, massera lätt med fingertopparna.

Mask mot glans

Slå på ägget och blanda med en tesked citron, tillsätt 30 gram cognac. Applicera blandningen, massera huvudet medan du gör det. Uppvärmning med plastlock och en frottéhandduk ökar den positiva effekten. Skölj med varmt vatten och tvättmedel efter 20 minuter.

Citron och äpple för silkeslen hår

Förbered en grus av medelstort äpple och blanda med 2 soppskedar äppelcidervinäger, 1 matsked citronsaft. Blandningen smutsas försiktigt in i rotsystemet. Först efter detta fördelas masken över hela längden på krullarna.

Nourishing mask för vilken hårtyp som helst

Gör en tinktur av en blandning av olika örtberedningar av 25 gram av varje typ av ört. Tillsätt en halv kopp olivolja och en liknande mängd citronsaft. Sätt blandningen på ett mörkt, kallt ställe i sju dagar. Före användning är det nödvändigt att spänna blandningen och gnugga masken om en timme före tvätt.

Mask för lätta hår

Gnugga citronsaft, du kan lätt markera lockar. Men effekten varar inte länge. I vilket fall som helst kommer ditt hår att få näring och hälsa.

Mask med citron för fet hår

Blanda 1 tsk. citronsaft, 1 tsk. aloe juice, 1 tsk. honung, 1 kycklingula och 1 vitlöksklyfta. Torka försiktigt men försiktigt masken i hårbotten. Lämna i 40 minuter. Skölj masken med varmt vatten, varefter du dessutom kan tvätta håret med vanligt schampo.

Mask-wrap med citron för torrt hår

Om du har torrt hår är ditt alternativ wrap med citronsaft. Lätt värm lite olivolja och tillsätt saften av 1 citron. Rör om ingredienserna noggrant. Applicera en maska ​​jämnt på hårbotten och sprida sig över hela längden av håret. Håret ska vara lite vått. Sätt på en plastlock och linda en varm handduk över huvudet. Efter 20-30 minuter, tvätta noga av masken med varmt vatten. Skölj håret med mineralvatten.

Fastställande och återställning av mask med citron

Citron hjälper till även om håret började falla. Blanda saften av 1 citron, 1 kycklingula och 1 tsk. ricinolja. Applicera blandningen i hårbotten och massage i 5 minuter. Håll masken i 40 minuter, skölj sedan grundligt med varmt vatten. Läs mer: Hårmaskar med olivolja.

skallighet

I händelse av ett allvarligt problem är det nödvändigt att göra användbar gnidning av hårbotten och hårrötterna. Ta ett hundra gram vodka och tillsätt tre matskedar citron. Blanda ingredienser och i en tätt sluten behållare insisterar veckan. Balding områden torka blandningen varje dag.

För torrt hår

Lättberedd hårmask med citron och olivolja passar bäst av dina torra krullar som behöver fuktighet. Värm två matskedar smör, lägg sedan till en matsked citronsaft. Rör om och gör oljepappningen, gnid försiktigt blandningen i hårrötterna och på strängarna själva, som ska vara våta. Varma dina lockar och efter en halvtimme kan du skölja av produkten. Gör denna procedur två gånger i veckan för att få ett resultat.

Håravfall

Om ditt hår förlorar, använd sedan följande citronmask. Ta 2 matskedar citronsaft, till vilken tillsätt ett ägg och en tsk ricinolja. Applicera blandningen som kom ut på huvudet, gnugga väl in i huden. Tvätta av masken efter 40 minuter. Använd varannan vecka, med en stark förlust lite oftare, men växlande med andra sätt att håravfall.

Hårmaskar med citron: 14 recept

Att ha friskt och vackert hår är inte tillräckligt för att bara använda kosmetika. För att förbättra effekten är det nödvändigt att systematiskt använda hemlagade masker baserat på naturliga produkter. Vi behöver utforska några enkla sätt att hjälpa curls att alltid förbli i sin ursprungliga form. Tänk på de mest effektiva recepten för citronhårsmaskar.

Användbara egenskaper för citron för hår

 • bli av med ömhet
 • normalisering av pH-balans
 • eliminering av fet hår
 • tändning på flera toner;
 • skada återhämtning
 • rida hårbotten i torrhet;
 • sektionsförebyggande.

Citron Skölj

 1. Medlen ger håret en synlig glans. Efter den vanliga hanteringen av att tvätta håret, använd citronsköljning.
 2. Förbereda produkten, ta 130 ml. nypressad citronsaft och 650 ml. kokande vatten.
 3. Kombinera komponenterna och blanda noggrant, låt kompositionen infilera i ca 6 timmar. Använd sköljning efter att huvud håret tvättats.

Aloe äggula och juice

 • Använd en liten behållare, blanda i den 30 ml. citrusjuice, 45 ml. flytande aloe, 15 gr. robust honung och 1 kycklingägg.
 • Ta kompositionen till en homogen uppslamning, applicera på huvudet med massagerörelser. Gnugga massan i rötterna och fördela sedan till tipsen.
 • Vänta 1 timme, tvätta bort på vanligt sätt. Om du systematiskt applicerar en liknande mask, kommer det att bli av med fet hår.
 • Senap och senap

  1. Masken ger näring och stärker håret. Kompositionen förhindrar också förlusten. Blanda väl 12 gr. Castorolja, 10 g. senapspulver, äggula och 40 ml. citronsaft.
  2. Tvätta håret på vanligt sätt med hjälp av ett lämpligt schampo. Därefter applicera masken på ett lite fuktigt hår. Täck huvudet med en film och en näsduk, vänta 45 minuter. Skölj med varmt vatten.

  Olive och honung

  1. En mask med liknande ingredienser kan berika krullar med näringsämnen. Håret blir också mycket starkare, medan lydnad och mjukhet inte kommer att försvinna. Allt annat krullar kommer att få märkbar glans.
  2. För att få näringsblandningen, kombinera 100 gr. flytande honung, 45 gr. citrusjuice och 30 ml. olivolja. Rör omedelbart, överför massan till vattenbadet. Vänta 15-20 minuter.
  3. Före manipulation måste håret tvättas och torkas. Därefter fördela masken i ett tätt skikt från rötterna till ändarna. Wrap huvudet med plastfolie, linda en terry handduk över den.
  4. Håll kompositionen i 40 minuter, torka sedan av masken med varmt vatten med rengöringsmedel. Blandningen får anbringas 1 gång om 5 dagar. Efter några procedurer får du ett smart hårhår.

  Citron och naturliga oljor

  1. Verktyget kan förbättra blodcirkulationen, såväl som rädda huvudet från utseende av mjäll. Blanda 2 äggulor, 2 ml vardera för att förbereda blandningen. burk- och ricinolja, 50 gr. citronsaft.
  2. Få från komponenterna i en homogen komposition, applicera på rotzonen med massagebevegelser. Distribuera resterna av masken längs stapelns längd.
  3. Wrap ett hår hår, ha byggt ett uppvärmningslock, vänta en halvtimme, tvätta den med varmt vatten och en balsam. För att uppnå maximala resultat bör kompositionen appliceras systematiskt 2 gånger i veckan.

  Kefir och schampo

  1. Var försiktig när du använder den här masken. Komponenterna kan tända håret ett par toner.
  2. Blanda i en total skål 150 ml. kefir 1,5% fett, 1 äggula, 40 ml. Cognac, 50 gr. citronsaft och 20 gr. schampo.
  3. Applicera en mask, gnugga produkten i rotzonen, fördela den återstående blandningen längs krullarnas längd.
  4. Sätt en polyetenlock på håret, linda ett huvud med en scarf. Masken appliceras över natten, efter att ha vaknat, sköljs av med varmt vatten och schampo.

  Lök och Citrusjuice

  1. Om du blandar ingredienserna i rätt proportioner kan du undvika den obehagliga lökluften. Tack vare citronsaft neutraliseras det. Efter applicering av masken blir håret smidigt och lättsamt.
  2. Vrid in mush 40 gr. lök, 35 ml. citrusjuice och 30 gr. olivolja. Blanda komponenter, uppnå enhetlighet. Gnugga masken i folliklarna, fördela resterna till ändarna av håret.
  3. Värm huvudet med cellofan och en scarf. Vänta i 35 minuter, skölj med schampo, skölj håret med kall ättika lösning.

  Kockrot och kamille

  1. Kompositionen har visat sig som ett botemedel mot förlust. Ta 60 gr. torkade burdockrötter, skickas till värmebeständig behållare.
  2. Häll i tillräckligt kokande vatten (ca 300 ml.), Vänta i 20 minuter tills infusionen är infunderad. Därefter spolas vätskan, häll den i 100 ml. färsk citronsaft.
  3. Masken appliceras 5 minuter före hårvård. Gnugga blandningen i rötterna, vänta lite tid, fukta chocken och applicera schampo. Tvätta bort på vanligt sätt.
  4. Buljong kan också användas som balsam. För detta gör du 400 ml till citronsammansättningen. infusion av salvia och kamille.

  Iran och burdock

  1. Maskan är utformad för fet hårtyp. För att bereda kompositionen blandas i en total behållare 25 gr. burdock rot, 100 ml. citronsaft och 40 ml. ayran. Häll 250 ml i ingredienserna. kokande vatten, blanda noga.
  2. Infusera uppslamning i ca 6 timmar vid rumstemperatur. Masken appliceras med massagebe rörelser till rotområdet innan du tvätter håret. Kompositionen får appliceras 3 gånger på 7-8 dagar.

  Schampo och äggula

  1. Verktyget hjälper till att återställa och stärka försvagade lockar. För att förbereda masken, ta 25 gram. citrusjuice, 45 gr. pulpy honung, 50 gr. lökgruel, 1 äggula, 30 ml. burdock olja och 35 g. schampo lämplig för din hårtyp.
  2. Slå blandningen med en visp eller en mixer med minimal effekt, använd sedan masken på rena, fuktiga krölar.
  3. Gnid försiktigt föreningen i rötterna, fördela resterna längs längden. Bär en cellofantlock, linda huvudet med en varm scarf. Vänta 1,5-2 timmar, skölj med kallt vatten.

  Honung och Aloe

  1. Verktyget på grundval av komponenterna hjälper till att återställa hårstrukturen och lätta på fettet. För att förbereda en effektiv komposition, kombinera 15 ml. citronsaft, 20 gr. pulpy honung, 50 gr. aloe juice och 1 äggula.
  2. Masken gnids i hårets botten med massrörelser. Sedan appliceras kompositionen på spetsarna. Medlen suger sig 40 minuter under film och näsduk. Tvätta av masken med schampo, skölj håret med avkok baserat på nässla och hypericum.

  Olivolja och citrus

 • Kombinera citronsaft och olivolja i lika stora mängder, överväg hårets längd. Skicka kompositionen till ett vattenbad, värm upp till 35 grader.
 • Blöt en stapel grundligt från rot till spets. Maskens exponeringstid är inte begränsad, du kan säkert lämna verktyget hela natten. Wrap huvudet med en film och en handduk.
 • Vid uppvaknande, tvätta bort på vanligt sätt. Masken har närande egenskaper och hjälper till att återställa torrt hår.
 • Persikaolja och Castorca

  1. Verktyget ger näring och fuktar strängarna, vilket ger dem mjukhet, lydnad och glans. Anslut 25 ml. persikolja, 20 ml. ricinolja, 30 ml. citrusjuice.
  2. Gnugga masken i hårrötterna 35 minuter före huvudvattenbehandlingen. Applicera produkten varje gång innan du tvätter huvudet.

  Hypericum och vegetabilisk olja

  1. Blanda i en skål 20 gr. Hypericum, 15 gr. nässla, 25 gr. kamille och 12 gr. burdock rötter. Häll 130 ml i behållaren. varm vegetabilisk olja och 50 ml. färsk citrusjuice.
  2. Häll ingredienserna i en glasbehållare, stäng locket ordentligt, lämna i 6-8 dagar vid rumstemperatur. Spänn sedan blandningen, applicera 50 minuter innan du tvättar håret.

  De flesta masker syftar till fet och vanlig hårtyper. Citronsaft med olika ingredienser ger näring och vitaminiserar strängarna. Komponenterna hjälper också till att återställa hårets skadade struktur. Var försiktig när du applicerar på mörkt hår, vissa komponenter lyser lockar märkbart.

  Citron Hår Mask Recept

  Att bli ägare av ett tjockt, smidigt och glänsande hår, det räcker inte med att använda butiksprodukter, och inte alla har råd med salongvård. Hår behöver restaurering och näring med hjälp av produkter som honung, naturliga oljor eller avkok av örter. Bland produkterna av räddarna står solen och vitaminiserad citron ut livligt. Den naturliga masken för citronhår verkar på flera fronter samtidigt, vilket ger effekten av ljussättning och återställer hälsan till locken.

  Citron Benefit

  Användningen av citrus som en aktiv komponent i maskerna i hemmet är ganska naturlig och på grund av dess värdefulla kemiska sammansättning. Citronsaft innehåller följande aktiva element:

  • Naturliga syror hjälper till att balansera hudens talgkörtlar.
  • Pektin, flavonoider och karoten främjar vävnadsregenerering, har en peeling effekt.
  • Det höga innehållet av hesperidin och sesquiterpener stärker skyddsfunktionen, ger naturlig glans och läkning.
  • Riboflavin, tiamin och C-vitamin förhindrar mjäll, ger syrebildning och ger en antiinflammatorisk effekt.
  • Förutom vitamin C innehåller frukten vitaminerna A, B, B1, B2, E, D, P, eteriska oljor och ett helt komplex av mineraler (kaliumsalter, fosfor, järn, mangan, magnesium, kobolt och svavel) som främjar hårväxt.

  De aktiva beståndsdelarna i kompositionen återställs och behandlas genom att penetrera djupt i hårbotten och hårstrukturen. Effekten av applikationen är redan synlig efter flera förfaranden.

  Citronbaserade masker hjälper till att förhindra mjäll, normalisera talgkörtlar, skina, regenerera hårbotten, tillväxt och lätta krullar.

  Hur gör citron ljusare hår?

  Förfaranden för att lysa citronsaft har många fans bland blondiner. Hur fungerar de? Organiska syror aktivt, men försiktigt påverka pigmentmelanin, som är ansvarig för hårets färg, förstör det, så det finns en förtydligande. Detta är en effektiv analog av kemiska agens, om du inte behöver en kardinalförändring av färg från en brunett till en platina blondin, men bara några få toner ljusare.
  Särskilt effektiv är användningen av citrusparad med honung - denna tandem är mest framgångsrik i recept för att klargöra lockar. Bee honung fungerar som en lätta katalysator och ökar effekten av citron.

  Innan du börjar applicera citronblandningar, läs de viktiga rekommendationerna:

  1. Citrus har egenskapen att torka lockar, så att maskernas sammansättning för hår med citron ska sättas till de närande och fuktgivande ingredienserna.
  2. Vid applicering av citronblandningen, undvik kontakt med slemhinnor och ögon.
  3. Om hårbotten är skadad finns det öppna sår eller repor, det är bättre att avstå från att använda citronsaft.
  4. Innan du applicerar citron-senap blandning, maskerar med citron och honung eller bara citronvatten, bör du göra ett allergiskt reaktionstest.
  5. Använd mineralvatten (1: 1 förhållande) för att minska de aggressiva effekterna av syra. Citronvatten rekommenderas för användning.
  6. Om lättnad inte ingår i dina planer, behåll en mask med citron på håret i högst 20-25 minuter (speciellt om honung är närvarande i blandningen).

  Citronjuice Mix Recept

  Recept för masker och jämn hårsköljning med citronhalt är enorma: citron-senapsmask, blandar med tillsats av naturliga oljor eller honung. Välj ett recept baserat på önskad effekt och närvaron av vissa problem med håret.

  Juice clarification

  På sommarperioden rekommenderas det att applicera citronsaft på håret innan de går ut i solen, så dess aktivitet ökar och du kan uppnå den moderna naturliga effekten av de brända låsningarna.

  I denna förklaringsmetod användes citronsaft i sin rena form. Applicera den på hårets längd, men i inget fall på hårbotten.

  Om resultatet av förtydligande efter den första appliceringen av juice inte är märkbar är det troligt att pigmentet motstår envishet och inte kräver fler förfaranden.

  Skölj för glanskrullar

  Efter shampooing med vanligt schampo är det nödvändigt att skölja håret för att tvätta de aggressiva kemiska partiklarna och ge håret en hälsosam glans. I detta fall kommer citronvatten att hjälpa till.

  • en halv kopp citronsaft
  • 3 koppar kokande vatten

  Juice häll varmt vatten och smutsa i 5-7 timmar. Använd även sköljningen efter det vanliga tvättförfarandet.

  För att återställa skina och ljusa fettigt hår

  • citronsaft 1 msk
  • Aloe 2 matskedar
  • honung 1 poäng
  • 1 äggula

  Aloe juice och citron blanda noggrant med honung, applicera med gnidningsrörelser i rötterna och hårbotten, fördela längs längden. Blötlägg masken i 40-60 minuter, skölj sedan med schampo. Denna mask kommer att hjälpa till att bli av med problemet med fet hår.

  Med ricinolja mot håravfall

  • 1 citronsaft
  • 1 äggula
  • ricinolja 1 tsk
  • senap 1 te

  Limonnikovo senap blandning appliceras på vått hår. Åtgärdstid - 40 minuter.

  Att lätta och stärka

  • juice och krossad hud av 4 citroner
  • äppelcidervinäger 500 ml
  • rabarberrot 40-50 g
  • honung 50g
  • alkohol 50 g

  Gör ett avkok av rabarber, hackad hud av citron och vinäger. Naturlig honung kan smältas separat i ett vattenbad. Sila buljongen, tillsätt alkohol, citronsaft och honung. Ett sådant koncentrat för förtydligande kan förvaras i kylskåp och förvärmas före användning.

  För att återställa och fukta torrt hår

  • citrusjuice
  • olivolja

  Blanda komponenter i förhållandet mellan 1 och 1, använd limonnikovooljeblandning i hårbotten och hårlängden. Skapa en växthuseffekt och håll blandningen i en timme. Skölj sedan med varmt vatten och schampo.

  mjäll

  • citrusjuice 1 msk. l.
  • äppeläger 2st. l.
  • olivolja 2 msk. l.

  Värm oljan till en behaglig hårbottenstemperatur. Massage oljan på rötterna. Efter 1 timme, blanda äppelcidervinäger och citronsaft, gnugga kompositionen i huden och skölj med varmt vatten och schampo efter en halvtimme.

  Färdigt att använda receptmaskerna med citron hemma kan du uppnå fantastiska resultat. Nyckeln till framgång är regelbundenhet av förfaranden och överensstämmelse med alla regler om användningen av citrus.

  Hårmaskar med citron

  Lush vackert hår - drömmen om varje kvinna, men inte alltid naturen belönar oss med det vi drömmer om. Ja, och många yttre faktorer påverkar hänsynslöst hårets tillstånd: en förorenad atmosfär, ohälsosam kost, stress och så vidare. I vår tid, under perioden med kosmetologiskt välstånd, verkar det som om alla dessa problem är lösliga - kosmetikaffärer är rikliga. Och kvinnor återvänder i allt högre grad till hemlagade skönhetsrecept, som till och med användes av våra mormor, men lägger till fler "moderna" ingredienser.

  Det är uppenbart att citron i kosmetologin i vårt land används relativt nyligen, men han har redan fått en sådan popularitet att det verkar som om han alltid växte upp i våra breddgrader och användes av ryska skönheter. Men låt oss komma till rätta. Denna artikel fokuserar på citronhårsmaskar. Låt oss försöka hitta svar på många frågor som rör många människor: Är citron verkligen säkert för hår, vilken användning är det och hur man applicerar det.

  Citron för hår: bra eller dåligt

  Alla vet att citron är rik på vitamin C. Men det finns många andra användbara saker i sin komposition som sällan talas om: eteriska oljor, organiska syror, vitaminer (A, B, B1, B2, E, P), mineraler (kalium, järn, kalcium, fosfor, magnesium, kobolt, zink, koppar etc.). Efter att ha noggrant studerat vikten av dessa komponenter kan vi dra slutsatsen att citron är mycket användbart för vårt hår:

  • bidrar till att stärka hårsäckarna;
  • aktiverar hårväxt
  • avbryter nedfallet
  • förhindrar utseende av grå hår;
  • eliminerar alltför oljigt hår
  • gör håret glans
  • lyser upp trådarna.

  Utgående från ovanstående kommer masker med citron att passa de kvinnor som har skört, snabbt fettigt hår, tunt och tråkigt.

  Men är det allt riktigt färgstarkt? Finns det ingen skada i rädsla? Många trichologer varnar: citron torkar hårbotten väldigt mycket, vilket kan orsaka mjäll eller brännskador, liksom dränering av strängarna över hela längden. Om du använder citronmaskar slumpmässigt kan du förstöra hårets utseende ännu mer, även om det såg ganska friskt ut.

  Citronmaskar är dock mycket populära, och de som gör dem regelbundet rekommenderas att följa följande regler:

  • Använd citronmasker, bara om du har hår som är benäget för fett.
  • För att minska de aggressiva effekterna av citron i hårbotten och trådarna, späd det med mineral gas utan gaser (1: 1).
  • Håll inte masken på huvudet i mer än 40 minuter och lämna i alla fall inte hela natten.
  • Kontrollera alltid om den beredda kompositionen kommer att orsaka allergier mot dig (applicera den först på handleden).
  • Lägg till fuktgivande ingredienser till masker med citronsyra, vegetabiliska oljor.
  • Applicera kompositionen för att torka rörigt hår.
  • Använd inte citron, om du inte vill lätta dina strängar, eftersom citron och honung används ofta för att lätta håret med 1-2 toner.

  Sådana enkla regler bör följas för att håret ska glöda med hälsa och skönhet.

  Citron Hår Mask Recept

  Att förbereda en hårmask med citron är lättare än någonsin. Det innehåller inte ovanliga komponenter. Du kan säkert experimentera med de produkter du har till hands, men ger fortfarande föredragna bevis. Vi erbjuder de tio mest populära.

  Första receptet

  Om du vill tända dina strängar i flera toner kan du göra den här masken. Förutom lättnad, närmar du också hårbotten, ger hårets huvud extraordinära strålning. För att förbereda masken behöver du:

  • 200 ml kalendula avkok
  • färsk juice av en citron;
  • 2 matskedar av naturlig honung.

  I kyld avkok av kalendula tillsätt citronsaft och honung. Applicera denna förening över hela längden av håret, linda med plast och en handduk och lämna över natten (8 timmar) eller gör en mask under dagen och byt håret till direkt solljus för att påskynda citronens verkan. Denna mask är lämplig, även om du inte vill tända håret. Lämna det bara i 20 minuter, skölj sedan med varmt vatten.

  För att lätta håret använder de också följande recept, för vilket du behöver förbereda:

  • citronsaft (1 ssk);
  • Cognac (2 matskedar);
  • kefir (2 ssk);
  • ett ägg;
  • schampo (tesked).

  Blanda alla ingredienser och applicera på håret. Värma upp dem och lämna i 5 timmar. Om du plötsligt känner en brännande känsla eller något annat obehag - tvätta omedelbart av masken.

  Andra receptet

  Masker baserade på äggulor med tillsats av citronsaft är också mycket populära och är perfekta för dem som lider av överdriven fet hår. För att göra det måste du blanda följande ingredienser:

  • 1 äggula
  • en tesked citronsaft;
  • en tesked honung.

  Masken appliceras på hårbotten och gnids i strängar, insvept i en handduk och lämnades i en timme, sköljdes sedan med kallt vatten. Vegetabiliska oljor läggs också till äggmaskar - ricinolja, olivolja, burdock. Tack vare honom kan du också eliminera problem med håravfall och påskynda deras tillväxt.

  Tredje receptet

  Vi har redan sagt att masker med citron också används för problem med håravfall, så vi erbjuder dig följande kompositioner:

  • lökjuice (1 msk);
  • citronsaft (1 ssk);
  • vegetabilisk olja (1 msk.).

  Blanda alla komponenter noggrant, applicera på hår och efter 30 minuter skölj med varmt vatten, tvätta med schampo och skölj med ättika.

  Fjärde receptet

  Citronmasker kämpar effektivt med mjäll, om du väljer rätt komponenter. Det mest populära mjällreceptet är:

  • citronsaft (1 ssk);
  • äppeläger (1 msk);
  • olivolja (1 msk.).

  Blanda alla ingredienser noggrant, applicera på hårrötterna och över hela längden av trådarna, lämna i 20-30 minuter, tvätta sedan håret på vanligt sätt.

  Femte receptet

  Herbal decoctions har en positiv effekt på håret, och om du lägger till vegetabilisk olja och citronsaft till dem kommer effekten att bli ännu bättre.

  • på en matsked av någon ört (nässla, kamomill, Johannesjurt, burdockrot);
  • juice av en citron
  • en halv kopp vegetabilisk olja (oliv, ricin eller burdock).

  Häll örter med uppvärmd vegetabilisk olja och låt smaka i 7 dagar. Strained ready infusion appliceras på håret i en timme innan du tvättar håret.

  Recept Six

  Senapspulver används också mot håravfall. Vi erbjuder dig ett enkelt men mycket effektivt recept.

  • citronsaft (2 matskedar);
  • äggula
  • ricinolja (tesked);
  • senapspulver (tesked).

  Samtliga komponenter blandas och kompositionen appliceras på hela längden av trådarna, lämnas i 30 minuter, tvättas av med varmt vatten och tvätta håret på vanligt sätt.

  Recept sjunde

  Aloe juice har en bra effekt på håret, så det rekommenderas att lägga till det i formuleringar med citronsaft.

  • citronsaft (3 ssk);
  • kycklingägg
  • honung (1 tsk);
  • aloe juice (1 tsk).

  Smaka äggulan väl och tillsätt resten av ingredienserna. Masken lämnas på håret i minst en timme.

  Receptet åttonde

  För mycket oljigt hår är en mask med ingefära lämplig. För dess förberedelse behöver du:

  • citronsaft (1 tsk);
  • kefir (3 msk);
  • honung (1 ssk);
  • riven gingerrot (1 msk.).

  Blanda alla ingredienser noggrant och applicera på hårbotten först med massagebehandlingen, sedan fördela masken över hela hårlängden. Tvätta av efter 30 minuter.

  Recept nionde

  Clay hår masker är också mycket populära. De hjälper till med att bli av med oljig mjäll, och ger också håret en hälsosam glans och eliminerar problemet med förlust:

  • citronsaft (2 ssk);
  • vitlöksaft (1 tsk);
  • blå lera (2 msk.).

  Lös upp blå lera i vatten, tillsätt citronsaft och vitlök, blanda noggrant. Applicera en mask på hårrötterna, lämna i 20-30 minuter, varefter de tvättar huvudet på vanligt sätt.

  Recept tio

  Det senaste receptet är det enklaste att förbereda. För att ge håret en unik hälsosam glans kan du torka hårrötterna varje dag med en enkel sammansättning: citronsaft + vatten. Blanda de två vätskorna i lika stora proportioner. Eller laga citronbuljong: Koka ett glas vatten, tillsätt några skinn citron, koka i ytterligare 15 minuter och låt svalna.

  Vi hoppas att du har hittat ett lämpligt recept för dig själv och kommer att vara nöjd med resultatet.

  Hårmaskar med citron

  Citronanvändning för hår

  Citronhår sköljning

  Avkok mot förlust med citronsaft

  Oljiga hårmaskar med citron

  Recept 1. Mask med citron och avkok av örter

  För oljigt hår, blanda 1 msk. burdockrötter och 1 matsked calamus, häll dem med 1 kopp kokande vatten och tillsätt 3-5 matskedar. citronsaft. Insistera blandningen i 7 timmar, helst på en varm plats. Efter att kompositionen är infunderad, gnugga den varm i hårrötterna varje gång före tvätt (helst 2-3 gånger i veckan). Den återstående blandningen kan spädas med vatten och sköljas håret efter tvätt.

  Recept 2. Citronmask med lökjuice för sällsynt hår

  - lökjuice;
  - 1 msk. citronsaft;
  - 1 msk. burdock olja;
  - 2 msk. honung;
  - äggula;
  - 1 msk. schampo (valfritt, för bättre tillämpning).

  Om du har fet hår och svag, sällsynt och skadad (till exempel efter färgning eller permeering), sedan omsluter det med citronsaft, kommer det att hjälpa till att "återuppliva", blanda blanda 1 glödlampa med 1 matsked citronsaft, 1 msk burdockolja, 1 äggula, 2 matskedar honung och 1 matsked en sked schampo. Slå alla ingredienser i skum med en mixer. Efter tvätt, applicera den resulterande massan till fuktigt hår och gnid i hårbotten. Vi täcker huvudet med en plastpåse och en handduk. Låt i 2 timmar och skölj sedan med vatten.

  Goda råd: För att håret kvarstår rent i schampo för ett oljigt hår, lägg till några droppar essentiell olja av en citron.

  Recept 3. Citron + Aloe

  Ett annat bra recept på fettigt och svagt hår: 1 tesked citronsaft och honungsblandning med 2 matskedar av aloejuice och tillsätt 1 äggula. Den resulterande kompositionen gnids i hårrötterna 30 minuter före tvätt. För bästa effekten sköljer du håret efter att du har avkorkat Hypericum.

  Masker med citronsaft för torrt hår

  Recept 1. Mask med citron och olivolja. Hårt hår hjälper kompressor av citronsaft och olivolja. Blanda lika stora andelar citronsaft och olivolja, värm lite och applicera på hårrötterna och fördela längs hela längden. Vi sätter på huvudet och lämnar i 30 minuter - 1 timme. Lämna om möjligt masken över natten.

  Recept 2. Näringsrik mask med oljor och citronsaft

  Persikolja (1 msk. L.), Castorolja (1 msk. L.) Och citronsaft (2 tsk.) Blandas noggrant och appliceras på håret. Det rekommenderas att göra denna mask 30 minuter innan du tvättar huvudet.

  Masker för alla typer av hår med citronsaft

  För detta recept behöver vi följande örter: Nässla, Johannesjurs, Kamille, Kockrot (Du kan också ta andra örter). 1 st. l. Vi fyller i varje örter med vegetabilisk olja (0,5 koppar) och juice av 1 citron. Tätt nära och lämna insistera på veckan. Efter denna tid filtrerar vi kompositionen och applicerar den på håret en timme före tvätt. Skölj sedan väl.

  Receptet hjälper perfekt till att bekämpa mjäll. Därför häller skålen med 3 citroner med en liter vatten och lagar på låg värme i 15 minuter. Skölj och skölj håret efter tvätt.

  Andra användbara recept:

  Med skallighet Vodka (100 gram) och citronsaft (3 msk) hjälper till. Blanda saften med vodka och lämna i en tätt sluten behållare i en vecka. Det resulterande verktyget torkar balding områden av huvudet 1 gång per dag.

  Citron hårspray: skära citronen i tunna skivor och täck med ett glas vatten. Sätt det på elden och koka tills halva vätskan kokar bort. Sedan filtrerar vi buljong och lägger till ett par droppar vodka eller alkohol. För sprayning använd en sprayflaska, applicera på håret som en vanlig lack. Detta verktyg kommer inte bara att hålla ditt hår, men också förbättra ditt hår!

  Hårmaskar med citron

  Absolut varje tjej vill ha vackert glänsande hår, för att de är en av de första egenskaperna hos kvinnlig skönhet. Men som regel lyckas den här drömmen sällan, som med felaktig vård blir håret snabbt torrt, skört och tråkigt.

  Numera finns det många välreklamerade dyra läkemedel som lovar att rädda dig från hårproblem för alltid, men det är värt att spendera stora summor pengar när det finns lika effektiva medel för att förbereda som du behöver mycket liten tid. Sådana medel innefattar i första hand alla typer av hårmaskor. Samtidigt är det inte nödvändigt att köpa dem i butiker och apotek, eftersom naturprodukter har de bästa läkningstegenskaperna, och det är från dem som i hemmet kan du göra en idealisk mask för ditt hår.

  Citron, sedan antiken, är känd för sin helande egenskaper. Den är rik på ett stort antal vitaminer och biologiskt aktiva ämnen som ingår i den. Tack vare honom kan du rensa håret av många sjukdomar och brister. På kortast möjliga tid kommer det tillbaka till ditt hår samma skönhet och hälsa.

  Citron masker för fet hår

  Ofta lider flickor av ett sådant problem som fettigt hår. Jag tänkte att jag bara tvättat mitt hår på morgonen, och på kvällen hade stylingen redan förlorat hela sin volym och en ful fettig blomma uppträdde på håret. Lösningen på detta problem är mycket lätt att hitta, eftersom det finns flera folkmedicin som snabbt hjälper till att få ditt hår tillbaka till det normala.

  En av de mest effektiva lösningarna för att bekämpa fet hår är citroninfusion. För att förbereda det måste du blanda saften av en halv citron med 100 gram vodka och låt den brygga i 20 minuter. Den resulterande blandningen bör appliceras dagligen endast på hårrötterna. Det är oerhört viktigt att använda detta verktyg noggrant, med stor försiktighet, eftersom den är mycket stark och kan torka hårbotten om den används felaktigt.

  Inget mindre effektivt verktyg på detta område är äggmasken på citron och brandy. Effektiviteten hos denna mask är att kolesterolhalten i äggula förhindrar bildandet av talg. För att göra det behöver du ett ägg, blanda med en tsk brännvin och citronsaft. Den resulterande blandningen gnider massagebehandlingen i hårbotten, värms sedan med en handduk och håller i 15 minuter. Skölj sedan huvudet väl med schampo och balsam.

  Citronmask för torrt hår

  Torrt och sprött hår, detta är ett annat problem som moderna tjejer står inför. Och ofta är de själva synderna av vad som hände. Faktum är att vår värld har blivit omrustad med ny teknik, och det fina könet på jakt efter den perfekta frisyren har alltmer gripit till användningen av hårtorkar, stylers, hårkrullningsstrykjärn och detta skadar vårt hår väldigt, gör dem torra och spröda.

  För att hålla håret i gott skick räcker det inte bara att tvätta dem med bra schampon, det är också mycket viktigt att använda extravårdsprodukter. Och det är här som masker baserade på citron kommer att komma till din räddning.

  Mask för torrt hår av citron, ägg och honung. För dess förberedelse måste du blanda två teskedar honung, en äggula och en kvart citronsaft, blanda allt bra. Lägg sedan till en riven vitlöksklyfta där. Den resulterande blandningen appliceras på rötterna och hårbotten i en cirkulär rörelse. Detta kommer att förbättra blodcirkulationen och förbättra hårfollikelns funktion. Denna mask kan lämnas i flera timmar, varefter, för större effektivitet, tvätta av med en nätdekok.

  Du kan enkelt lägga till styrka och glans till sprött torrt hår, om du blandar en halv avokado i en puree och tillsätt saften av en halv citron. Den erhållna blandningen för att bearbeta håret längs hela längden och lämna i 15 minuter, skölj sedan. Denna mask ska appliceras 2 gånger i veckan.

  För att återfuka torrt hår, försiktigt piska en äggula, lägg till 1 msk till den. sked med solrosolja med lukt, 2 matskedar citronsaft och 1 tesked hönan, skate och honung. Allt grundligt blandat och applicerat över hela längden av håret. Täck sedan med en handduk, håll i 50 minuter och skölj med varmt vatten.

  Lemon hårväxt masker

  Långt, välsköttsfritt hår från urminnes tid, ansågs vara den främsta prydnaden av kvinnor. Det var för honom att slutsatsen drogs om flickans hälsa och hennes vitalitet. Det var ägarna av långt och vackert hår som var de första att gifta sig med. I vår tid har mycket förändrats, och nu har hårets längd inte längre ett sådant värde. Men trots det, drömmer det mesta av det fina kön fortfarande om att ha ett långt och tjockt hår.

  På hyllorna i butikerna finns brett representerade produkter av kända tillverkare, som lovar på kortast möjliga tid för att påskynda hårets tillväxt i två och ibland tre gånger. Men är det värt att tro på modern reklam när det finns hundratals sätt som våra farmor har verifierat.

  Sådana mirakulösa egenskaper har en mask som är baserad på avkok av burdockrötter och citronsaft. För att förbereda detta verktyg borde du hälla 2 matskedar torr burdockrot med ett glas vatten och koka i 10-15 minuter. Därefter insisterar den resulterande buljongen om 2 timmar och när den kyls, filtreras genom 2 lager av gasbindning. Det läggs också ett halvt glas färskpressad citronsaft, och den resulterande massan gnides med en massörande rörelse i hårrötterna före tvätt. Detta verktyg kommer inte bara att påskynda tillväxten av ditt hår, utan också bidra till att bli av med mjäll och vitaminbrist.

  För att förbereda en annan effektiv folkmedicin, måste du överleva saften från en glödlampa. Det läggs också 1 matsked citronsaft, kycklingägggulv, en liten bördolja, schampo och honung. Allt detta är väl piskat, då tillståndet av ett tjockt skum. Efter applicering på vått hår ska den här masken vara täckt med polyeten och en varm handduk i 2 timmar. Tvätta sedan håret med ditt vanliga schampo och skölj med nåldekok.  Nästa Artikel
  Hur man bevarar hårbotten och hårets hälsa: orsakerna till sårets utseende och hur man behandlar dem