Används salvia för att behandla hår


Sage - en vanlig och anspråkslös växt som har antiinflammatoriska och stramande egenskaper. Växten används för att behandla hår i form av: avkok, tinkturer, masker och sköljningar. Och hur ska vi se nedan.

Växtfördelar

Sammansättningen av salvia innehåller många näringsämnen som är nödvändiga för håret, det innehåller:

 • vitaminer - A, E, K, PP, beta-karoten;
 • mikro- eller makronäringsämnen - kalcium och kalium, järn, fosfor, zink, magnesium, natrium;
 • oljesyra och linolsyra i Omega-6-gruppen;
 • tanniner;
 • flavonoider som är ansvariga för färgningseffekten;
 • salvin är ett naturligt antibiotikum.

Sage löv används för torrt och fet hår, de har:

 • antiinflammatorisk effekt
 • anti-svampverkan - växten behandlar effektivt mjäll
 • näringsmässig och stimulerande effekt - växten används för hårväxt
 • rengöringsegenskaper - en infusion av salvia örter klarar av rester av hår kosmetika;
 • hydrering och näring
 • färgningseffekt - hjälper till att återställa glans och förbättra färgen på mörkt hår.

Hårapplikation

Medel med salvia hjälper till att förbättra hårets tillstånd och lösa ett antal problem:

 • olika typer av seborré, eller mjäll
 • håravfall och tillväxt - sköljning med salviadekok stärker rötterna;
 • spröd och tråkig färg, torrt hår - infusionen förbättrar blodcirkulationen i hårbotten, ger näringsämnen och fukt och därmed återställer hårets struktur.
 • klåda, irritation och inflammation på huden - antibakteriell och lugnande effekt läker huden och normaliserar talgkörtlarna.

Sage används också för hårfärgning. För ägare av brunt eller mörkt blont hår kommer sköljning att bidra till att bevara glans och mättnad i skuggan.

Infusioner och masker med salvia har en bra effekt på torrt hår, vilket kräver stark näring och fuktgivande. Det normaliserar vatten-fettbalansen, så det passar väl för fet hår.

När du använder produkten externt, är det bara att oroa sig för allergi. Applicera en droppe essentiell olja eller örtinfusion till din handled och vänta en halvtimme. Om det inte finns rodnad och utslag, kan du säkert använda den.

Hemlagad Sage Recept

Salvia används för hår i olika former: infusion, avkok, eterisk olja och en ingrediens i masker. Infusionen lagras inte mer än en dag och avkoket är upp till fyra dagar i kylskåpet.

Med regelbunden användning förvärvar håret en beständig lukt av salvie, för att bli av med vilken man använder lavendelolja.

Eterisk olja

Sage eterisk olja har egenskapen hos själva växten och används ofta, från mindre klåda till svår mjäll och överdriven håravfall. Att lägga till ytterligare komponenter kan förbättra en av oljans egenskaper.

Oljan används i en mängd av 3 till 4 droppar. Det läggs till 2-4 skedar av basolja - olivolja, jojoba, etc. Du kan applicera oljan över hela längden på håret eller på problemområdena: tips, rötter eller hårbotten.

En större effekt kan uppnås om du sätter på huvudet med en plastlock och en handduk. Håll inte masken med salvia på håret i mer än 40-45 minuter, skölj med schampo.

Infusion och avkok

Regelbunden sköljning med avkok av salvia kommer att stärka, förbättra hårets tillstånd och ge det glans.

Ofta används avkokningen för att färga och ge mörkt hår en jämn rik nyans och glans.

För att förbereda buljongen behöver du 1 kopp torrsalblad och en liter vatten. Sätt örten i kokande vatten i 30-60 minuter.

För att stärka och närma håret kan du göra en infusion.

Häll 5-6 matskedar torrt gräs med två koppar kokande vatten och låt det brygga i 1 timme. Avlägsna den beredda infusionen och skölj håret efter tvätt.

Salvia är ett naturligt färgämne, men för att måla grå hår måste man göra en insats. Doppa en bomullspinne i buljongen beredd enligt receptet och dra noggrant av håret. Bearbeta rötter vid behov. För att uppnå ett märkbart resultat måste proceduren upprepas varje dag i 1-2 veckor.

För lätt blont hår

Kombinationen med kamille neutraliserar färgegenskaperna och läker huvudets hud. Kamille tillåter inte att håret mörknar och läker också inflammation och förbättrar fettmetabolismen.

För kort hår är det tillräckligt att ta 1 matsked torra örter och häll 3 skedar kokande vatten. Det är mest lämpligt att filtrera infusionen så att kvarvarande torrmassa inte trängs in i strängarna. Efter att ha tillsatt 1 liter vatten till infusionen, skölj håret över tvätten 20-30 gånger, tvätta håret noggrant. I stället för vatten kan du ta utspätt äppelcidervinäger, det hjälper till att rengöra håret och hårbotten. Eddik måste spädas med vatten i ett förhållande av 1: 6.

Hårmaskar

Med oljig mjäll och intensiv håravfall

Ta 3-4 matskedar av druvfröolja, tillsätt 3 droppar salvia eterisk olja och en tesked flytande honung. Rör till en enhetlig konsistens och applicera och gnugga masken i hårrotsarna. Håll masken i upp till 40 minuter och tvätta sedan av det ordentligt.

Användningen av salvia för att stimulera hårväxten

För beredningen av masken behöver basolja, mandel eller oliv är väl lämpad. Ta cirka 2-3 skedar av någon av dem, beroende på hårets längd och tjocklek, och tillsätt 5-6 droppar muskotnötolja. Applicera blandningen i håret och sätt ihop med en handduk, tvätta masken på en halvtimme.

För vanlig huvudmassage är en mask med salviaolja (3-4 droppar) och rosmarin (3-4 droppar) till olivolja effektiv mot håravfall.

Hur man samlar och skördar gräs

På vårt lands territorium hittar du salvia 2 arter - inhemska eller vilda. Om du kommer att odla det själv, då under de första två åren efter såning kan du samla endast de nedre löven med en längd på 20 mm. Och använd sedan hela växten som helhet. Samlingen sker i två steg. Första gången är när knopparna dyker upp, under första halvåret och den andra när frukterna visas, i september.

Samla gräset i små buketter och torka i ett mörkt, torrt rum, under en baldakin eller i en torktumlare. Efter torkning är det bättre att hacka bladen och sätta dem i glasburkar, linnepåse eller kartonglådor.

Du kan köpa en färdig produkt i apoteket och kosmetiska avdelningar. Torrt gräs kostar ca 70 p. för 50 gr. och olja - 200 r. för 10 ml.

Sage är allmänt känt för sina egenskaper och har funnit bred tillämpning i kosmetologi. Genom att förbereda växten själv kan du vara säker på sin kvalitet, miljövänlighet och känna sig fri att använda den för sitt avsedda syfte.

Sage för hår - avkok för sköljning och de bästa maskerna

I det antika Grekland, var salvia ansedd som en växt av livet, och i forntida Egypten, var magiska egenskaper tillskrivna återhållfasthet och hälsa. En liten buske omsluter den förtrollande doften av alla som närmar sig den. Sage hår för årtusenden används för utstrålning och tillväxt av lockar. Salvia, som det också kallas, färgar håret i djupa, mörka toner.

Fördelarna med salvia ört för hår

 1. Stärker tillväxten och stärker glödlamporna;
 2. Återställer stamstrukturen;
 3. Löd kutiklet;
 4. Stopp håravfall och alopeci
 5. Eliminerar mjäll och irritation.

I kosmetologi började den användas på grund av närvaron av:

 • eterisk olja;
 • flavonoider;
 • alkaloider;
 • tanniner;
 • linolsyra glycerider;
 • organiska syror.

Applicering av salvia för hår

Den mirakulösa örtsalvia användes för restaurering och behandling av hår. Gynnsam effekt på hårbotten, förhindrar överdriven fett och torra rötter. Örter, olja och salviaxtrakt har en tonisk effekt på folliklarna, stärker dem och förbättrar tillväxten. Det är lätt att berika de färdiga kosmetiska produkterna med drogen, eller att skapa nya på grundval av dem.

Salviaolja

Sage eterisk olja är rik på monoterpener, sesquiterpenoler, fenoler, oxider, ketoner, koumariner. På grund av sin utmärkta sammansättning reglerar den aktivt sekretionen av körtlar, normaliserar hårbotten i hårbotten. Hjälper till att bli av med mjäll seborré, aktiverar tillväxt.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Shampoos, medicinska salvor, medel för splittrade ändar är berikade. På 15 ml bas är endast 4-5 droppar av en aromatisk vätska tillräckliga. Efter att ha tvättat krullarna i rent vatten kan du lägga 6-7 droppar essentiell olja och använda den för att skölja håret och byta ut balsam.

Infusion av salvia

Resultat: tinkturen eliminerar mjäll, reducerar fettinnehållet i rotområdet och är effektivt för densitet och volym.

ingredienser:

 • 15 gr. löv;
 • 80 ml brandy / alkohol.

Förberedelse och appliceringsmetod: sätt gräset i en burk, häll högvätskevätska, insistera att skaka regelbundet i en vecka, sedan spänning, använd kurser för behandling och återvinning. Applicera nödvändigtvis blanda tinktur med oljor, du kan hålla massage eller gnugga in i rötterna och lämna över natten.

Sage decoction

Resultatet: användningen av salvia för hårväxt bidrar också till att ge glans och silke.

ingredienser:

 • 10 gr. gräs;
 • 5 gr. kamomill;
 • 700 ml vatten.

Förberedelse och appliceringssätt: Häll de torra örterna med vatten, sätt på spisen, efter kokning, lämna i ytterligare tio minuter under locket stängt. Ta bort från värme, spänning. Det är möjligt att applicera medicinsk sagebuljong som en spray för att stärka och lysa, lägga till lite älskling, du får en medicinsk fixator för hår styling.

Sköljning med salvia

Resultat: löser nagelbandet, underlättar kamning, gör krullarna lydiga, elastiska.

ingredienser:

 • 10 gr. gräs;
 • 800 ml vatten;
 • 7 droppar bergamoteter.

Förberedelse och användningsmetod: brygg gräset med kokande vatten, låt insistera i en halvtimme, stam, tillsätt citrusolja. Distribuera efter tvättning av hår. Använd kurser för färgade och skadade lockar, för krökt och orubbligt sköljning av hår med salvia regelbundet vart åtta dagar.

Sage Dyeing

Resultat: Sage hårfärgning ger djupa naturliga nyanser.

ingredienser:

 • 50 gr. salvia;
 • 600 ml vatten.

Förberedelse och appliceringssätt: Häll gräset med vatten, koka över låg värme i ungefär femtio minuter, spänna, sätt på lockar, lindad med en film för att lämna i 2 timmar. Du kan regelbundet förbättra färgen, för att tona rötterna appliceras en gång var tredje vecka.

Hemlagad recept hår maskerar med salvia

Naturläkemedel är effektiva för att återställa spröda skadade strukturer och stärka rötterna. För att öka tillväxten, lägg till glans och elasticitet är att tillämpa folk recept med en medicinalväxt.

Mask för tillväxt

Resultat: För att förbättra hårväxten, upprepa grooming sessionen fem / sju gånger i månaden.

ingredienser:

 • 10 droppar musslor sageolja;
 • 15 ml burdockolja;
 • 10 gr. nässla.

Förberedelse och användningsmetod: Häll torrt gräs i pulver, tillsätt varm vegetabilisk olja och aromolja. För att bearbeta allt radikalt område tvättar du i en timme med schampo.

Mask från att falla ut

Resultat: de hemma masker som skapas av händerna stoppar nedfallet, närmar sig utarmade lökar.

ingredienser:

 • 30 ml buljong;
 • 4 ägg;
 • 15 ml havtornsolja;
 • 35 ml brandy.

Beredning och appliceringsmetod: piska alla komponenter på en bländare, fördela på våta strängar, låt värma över natten. Vid vaken skölj med varmt vatten.

Mask att stärka

Resultat: Effektiv växtbaserad behandling mot håravfall och förstärkning längs hela tillväxtens längd.

ingredienser:

 • 40 ml infusion;
 • 15 hasselnötsmör
 • 5 droppar essentiell olja av bitter apelsin.

Förberedelse och användningsmetod: För att mata in varm valnöt och citrusolja till den färdiga läkemedelsinfusionen. Sprid på rena våta strängar, varaktigheten av masken - en halvtimme.

Mask för fettigt hår

Resultat: Släng av hårigt fet hår hemma lätt tack vare gräset.

ingredienser:

 • 15 gr. gräs;
 • 10 gr. stärkelse;
 • 15 gr. röd lera.

Förberedelse och användningsmetod: kombinera pulverna, blanda tills de är homogena, distribuera från rotområdet. Efter att ha väntat en kvarttimme kan du spola.

Mask för torrt hår

Resultat: Masken med salviaolja ger näring och fuktar till mycket tips.

ingredienser:

 • 10 droppar salvia eterisk olja;
 • 20 gr. gräddfil;
 • 35 gr. äppelsås.

Förberedelse och användningsmetod: Blanda gräddfil med fruktpasta, tillsätt eterisk olja. Sprid på torra strängar, håll i ca 50 minuter.

Mask från grått hår

Ett utmärkt botemedel mot vitt hår, och du kan också använda naturliga färgämnen (te, kaffe, linden, etc.).

ingredienser:

 • 30 gr. vårt gräs
 • 20 gr. rosmarin;
 • 500 ml vatten.

Förberedelse och appliceringsmetod: kasta örter i kokande vatten, koka inte mer än tio minuter, ta av från värme och låt i ytterligare en timme. Applicera den kylda vätskan på våtkrullar med en pensel, upprepa proceduren var 20: e minut och så vidare, lämna den ytterligare 1 timme fem gånger.

Fläckmask

Resultat: Tack vare dess bakteriedödande verkan, lindrar det avskalning och irritation.

ingredienser:

 • 5 ml infusion;
 • 25 ml persikaolja;
 • 30 gr. salt.

Beredning och appliceringsmetod: Kallinfusion blandad med salt, tillsätt stenolja. Distribuera botemedlet vid rötterna, lämna i tjugo minuter, skölj med schampo.

Mask av salvia och vit lera

Resultat: ger en lång mängd hår, normaliserar fettinnehåll, ökar densiteten.

ingredienser:

 • 11 droppar salvia eterisk olja;
 • 25 gr. vit lera.

Förberedelse och användningsmetod: Blanda kaolin med bärt te till pastaens konsistens, sätt in den medicinska vätskan. Fördela svamp på det närmaste rotområdet med rena våta strängar, lämna i en halvtimme.

Mask av salvia och ägg

Resultat: återställer skötselhemmets hårvård.

ingredienser:

 • 30 ml buljong;
 • 2 ägg;
 • 20 droppar sandelträeter.

Förberedelse och appliceringsmetod: Kyld vispa salviadekoket med ägg, trä in i trävätskan. Sprid på våta lockar efter tvätt, slutför proceduren om en timme.

Mask av salvia med ättika

Resultatet: Ett naturligt recept ska användas för att skina och underlätta kamning.

ingredienser:

 • 5 ml infusion;
 • 15 ml äppelcidervinäger;
 • 50 ml mineralvatten.

Beredning och appliceringsmetod: I mousserande vatten blandas koncentrerad infusion och fruktäger. Sprida på våta rena strängar, skölj inte.

Maske av salvia och kamille

Resultat: återställer nagelbandet, ger kamille och salvia mjukhet och lyser till blont hår.

ingredienser:

 • teskedblad;
 • en tesked kamomillblommor;
 • 3 äggulor.

Förberedelse och appliceringssätt: Häll 20 ml varmt vatten över gräset, spänn det på tjugo minuter och blanda med äggulorna. Efter rengöring av låsen, sprida sig över hela längden, linda med film och handduk, efter en timme, slutför proceduren.

Sage och Nettle Mask

Resultat: Stärka stamstrukturen, gör skuggan mer mättad salvia och nässla för mörkt hår.

ingredienser:

 • 5 gram av huvudkomponenten;
 • 5 gram nässla;
 • 15 droppar orange eterisk olja.

Beredning och appliceringsmetod: Häll kokande vatten över färska örter (150 ml), när vätskan har svalnat, tillsätt orangefärgad eter. Borsta hela längden på våta strängar, skölj inte.

Salvia och rosmarin mask

Resultat: stärka rotsystemet, förhindra förlust, lindra mjäll och seborré.

ingredienser:

 • 5 ml salviaxtrakt
 • 10 droppar rosmarin eterisk olja;
 • 20 gr. öljäst.

Förberedelse och användningsmetod: krossa jästtabletten, späd med varmt svart te, sätt in växtbaserade extrakt och doftande olja i mushen. Gnid i hårbotten i fyra minuter, tätt omslagen med plast, lämna i ytterligare en timme.

Video: Användbara egenskaper och hur man ansöker salvia hemma

Recensioner om användningen av örter för hår

Efter en resa till havet blev håret mycket torrt och sprött. Jag förbereder en närande hårmask med salvia. Började se mer hälsosam, glänsande, lätt att kamma.

Från att falla ut, använder jag fastspärrande buljonger från salviablad och nässla. Jag sköljer istället för balsam, om sängen är mer gräs får jag tonic för färgning.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Applicering av salvia för hår

Vackert hår för en kvinna är inte mindre viktigt än ett vackert ansikte, långa ben eller en magnifik bröst och är ett kraftfullt vapen för erövring av män. Det är därför det är så viktigt att få effektiva vårdprodukter i ditt arsenal. Sage är perfekt, eftersom det kan användas för tillväxt och motverka håravfall, och han ger dem också styrka och gör dem starkare. Den används i form av eteriska oljor, och i form av avkok för sköljning och färgning.

Essentiell olja för hårväxt

Hårets utseende beror på deras hälsa. Miljöpåverkan, användningen av olika medel och anordningar för deras installation bidrar naturligtvis inte till deras hälsa. Av dessa skäl, för att förbättra hårets utseende, är det nödvändigt att dessutom använda olika medel.

Ett av deras effektiva sätt för närvarande är att använda salvia. Dess sammansättning innehåller många användbara ämnen som bidrar till normalisering av talgkörtlarna, ger hår skönhet, styrka och elasticitet. Salvia är ett bra sätt att stoppa processen att falla ut och stimulera tillväxten av nya hårsäckar.

Överväg att använda salviaolja som ett sätt att förbättra hårväxten. Du kan använda den på olika sätt. Det enklaste alternativet är att lägga till några droppar salviaolja (3-5 droppar) till ett vanligt schampo som används varje dag. Denna mängd olja beräknas per 15 gram schampo.

Essentiell olja kan användas i sammansättningen av masker för hår. För att förbereda måste du ta 3 matskedar jojobaolja, tillsätt några droppar rosmarin och salvia. Den resulterande blandningen appliceras på krökarna jämnt längs hela längden med särskild uppmärksamhet på rötterna och lämnar i ca 40 minuter.

För att uppnå maximal effekt måste håret vikas i en handduk eller klädesfilm. Efter en sådan mask måste strängarna tvättas mycket väl med rent vatten och därefter med schampo. Du kan ansöka masken en gång i veckan. I en månad kommer resultatet att märkas.

Avkok och infusion

Avkok och salvia kommer också att hjälpa till att bli av med många hårproblem och förbättra deras struktur väsentligt (håret blir tätare, effekten av "laminering" visas). För beredning hälls torr salvia ört (2 matskedar) med varmt vatten (1,5 koppar) och infunderas i 30 minuter. Efter att buljongen har svalnat, måste den försiktigt tömmas.

Det är nödvändigt att använda det som en balsam efter att ha tvättat håret med schampo. Det är värt att notera att avkoket (infusion) av salvia endast är lämpligt för hår i mörka nyanser eftersom pigmenten i den är en naturlig mörk färgförstärkare.

Effekten av salviadekok kan förbättras genom att lägga till en samling burdock, lavendel eller kamille. Användningen av dessa örter bidrar till att förbättra verkan av salvia. Observera att kamille neutraliserar mörka pigmenter av salvie, så avkokning (infusion) av salvia med kamomill kan användas för blont hår.

Infusion av salvia kan också användas för att öka hårväxten. Att förbereda och lagra tinkturen ska finnas i en noggrant stängd glasbehållare. För dess beredning behöver du 0,5 liter vodka, som blandas med samma mängd äppelcidervinäger. Den resulterande lösningen är nödvändig för att hälla 6 matskedar salviabladen. Tinkturen avlägsnas i kylskåpet i två veckor, medan varje dag blandas grundligt. Två veckor senare är tinkturen klar.

lövverk

Sage löv används för att stärka och växa hår från tidigt i tid. Recept för deras användning en stor mängd. Du kan använda salvia bladen i form av avkok, tinkturer, hårmasker. Bladen i denna växt har ett utmärkt antimikrobiellt och antiinflammatoriskt medel, så dess användning är ett effektivt och prisvärt sätt att ta hand om håret.

Sage Hårfärgning - Hur man färgar rätt

För närvarande är den vanliga användningen av hårfärger extremt negativ för deras kvalitet. Håret blir tunt och sprött, och som ett resultat ser de inte ut friska och vackra. Ett utmärkt alternativ är måleri salvia. Vi noterar omedelbart att denna metod endast är lämplig för ägare av mörka strängar (blondiner som är bättre att använda kamille).

För att förbereda avkoket för färgning, ta 4 matskedar örter, brygg det med ett glas vatten och låt i 30 minuter infusera. När potionen har svalnat, ska de skölja håret varje dag efter att ha tvättat håret. Gradvis kommer hårfärgen att förändras och mättas med en mörkare färg.

Observera att det här verktyget från salvia är lämpligt för grå hår. Det bör tillämpas för att erhålla önskad nyans. Förutom färgning och förvärv av fantastisk färg får du friskt och tjockt hår.

Sköljning av hår med salvia

När man pratar om sköljning av hår, innebär många tjejer och kvinnor speciell kosmetika från kända tillverkare för hårvård. Få människor använder idag naturliga gåvor. Och förgäves. Herbal infusioner, dekoktioner baserade på dem är inte på något sätt sämre än färdiga produkter, och är ofta kapabla att överträffa dem. Dessutom är denna metod perfekt för människor som predikar principerna om vägran av kemiska tillsatser och komponenter i hud- och hårvårdsprodukter.

Sköljning salvia blir ett utmärkt verktyg för daglig hårvård. Som tidigare nämnts är användningen av salviadekokning ägare av bara mörkt hår för att undvika överpigmentering av hår i en mörk ton. Denna blandning är idealisk för fet hår, eftersom dess komponenter reglerar aktiviteten hos talgkörtlarna.

För att förbereda sköljningen tas 5 matskedar salvia blad och fylld med varmt vatten (en kopp). Efter kylning kan du skölja håret. Det är bättre att förbereda blandningen varje dag en ny sats.

Salvia för skönhetshår

Sage har länge använts som en läkemedelsväxt, men den används inte bara i medicin. Lejonets andel av växtbaserade råvaror går till kosmetiska behov. Masker, krämer, salvor, lotioner är gjorda av det. På apotek hittar du också eterisk olja, medicinska schampon, balsambalsam. En sådan mängd omsorgsmedel säger om hur användbar salvia är för hår. Det stimulerar deras tillväxt, stärker rötterna, återställer strukturen, gör dem lydiga, glänsande och silkeslen.

Användbara egenskaper hos salvia

Sage - en växt med en mycket gammal historia. Romarna vördade honom som en helig växt, Egypten behandlade dem för infertilitet och trodde att det förlängde mänskligt liv. Vi ska försöka ta reda på hur salvia är användbart för hår. För att göra detta, överväga dess sammansättning och terapeutiska egenskaper.

struktur

Den kemiska sammansättningen av salvia är slående i dess rikedom och mångfald. Den innehåller en stor mängd vitaminer, mineraler, phytoncider och andra biologiskt aktiva substanser.

 • vitaminer - C, A, K, E, PP, B1, B2, B3, B6, B9;
 • makronäringsämnen - kalcium, kalium, fosfor, natrium, magnesium;
 • spårämnen - mangan, koppar, järn, selen, zink;
 • flavonoider;
 • tanniner;
 • flyktig;
 • organiska syror;
 • alkaloider;
 • växthormoner;
 • eteriska oljor.

Beroende på årstid kan kompositionen variera något. Så, till exempel, salvia kommer att ha den högsta koncentrationen av eteriska oljor under sin blomningstid. Tanniner multipliceras med hösten.

Ett intressant faktum! På 15-talet var salvie så värderad i Kina att 2 lådor med lött te gavs till en låda med krossad torrväxt.

Hårfördelar

En sådan rik kemisk komposition förklarar varför salvia är så vanligt i kroppsvårdsprodukter. För håret ökar fördelen med det faktum att de fytohormoner som finns i den stimulerar spiring av "sova" hårlökar. Det är sålunda möjligt att uppnå större hårdhet och förhindra utveckling av alopeci-skallighet.

Det finns andra användbara egenskaper hos salvia, till exempel:

 • antiinflammatorisk
 • antimikrobiellt
 • sårläkning
 • tonic
 • förstärkning.

Infusioner och tinkturer hjälper till att bli av med överflödigt fett. Buljong från löv kommer att stärka hårrötterna. Balmer och masker, som han är en del av, kommer att påskynda tillväxten, bota mjäll. En vanlig sköljning av hår med salvia hjälper till att återställa sin förlorade glans, ger silkighet och jämnhet.

Tips! För att få maximal nytta av salvia rekommenderas det inte att utsätta den för långvarig uppvärmning. För att få avkok, häll helt och hållet torrpulverade råvaror med kokande vatten och låt dem infileras.

Ansökningsmetoder

Det finns många sätt att förbereda olika masker, tinkturer, tinkturer som använder salvia. För hår kommer deras användning att variera något beroende på läkemedlets form.

Mask för spröda, splittrade ändar

För att förbereda masken används den essentiella oljan av salvia, lavendel, ricinolja och burdock. De två sista är i lika stora proportioner, ungefär 2 msk. sked. De värms upp i ett vattenbad, blandas sedan med fyra droppar salviaolja och två lavendel. Den resulterande oljeblandningen gnids i huden medan den fortfarande är varm.

För att förbättra den terapeutiska effekten, är huvudet inslaget med plastfolie, täckt med en handduk ovanpå. Masken hålls i ungefär en halvtimme, tvättas sedan av med en mild schampo. Denna procedur måste upprepas minst 2-3 gånger om 7 dagar. Den rekommenderade behandlingstiden är 5-6 veckor.

Mask för att förbättra hårväxten

Sageolja för hår kan också användas som ett sätt att stimulera deras tillväxt. I detta fall är en blandning av burdock och mandelolja, 2 msk. skedar varje. Ta också salviaolja och kamille i mängden 4-2 droppar.

Masken är förberedd på samma sätt som i det första fallet. Blandningen appliceras på huvudet och täckes sedan med en plastlock på toppen. Håll dig också ungefär en halvtimme. Behandlingskurs - 16-17 procedurer.

Stärkande buljong

Ett avkok av salviehår framställs enligt följande. Ta torra salvia löv och burdock rot i lika stora mängder 2 msk. sked. De krossas, lägger till kamilleblommor och lavendel 1 msk. sked. Blandningen hälles med varmt vatten, får koka och får infusera. När buljongen kyler, filtreras den och sköljs med hår efter tvätt.

tinktur

Stärka hårväxten och bli av med seborré kommer att hjälpa alkoholtinktur av salvia, rosmarin, nässla. För dess beredning kommer att kräva en flaska vodka, en halv liter äppelcidervinäger, 6 msk. skedar salvia, rosmarin och 12 msk. skedar av nässla löv.

Örter krossas, placeras i en flaska mörkt glas och häll sedan vodo-ättik-blandningen. Tinktur läggs i 2 veckor i kylskåpet. Det måste blandas dagligen. Efter insistering filtreras det. Blandningen appliceras på hårrötterna. Med normal hårmask håll i ca en timme. Om håret är fet, då kan det ske på natten. Behandlingsförloppet är 3-4 veckor med raster på en dag.

Hur man förbereder växtbaserad tinktur av salvia, kommer du att lära av den här videon:

Användning av salvia i hårvård: användbara egenskaper och recept

I naturen finns det omkring 900 salviaarter, men inte någon av dem är lämplig för tillverkning av extrakt, oljor och avkok för användning i hårvård. Läkemedels salvia är den rikaste i sammansättningstypen av denna medicinska växt, därför används den ofta i traditionella medicinrecept. Naturligtvis betyder det inte att andra arter inte kan användas för att stärka och växa hår - det är möjligt, men de är betydligt sämre än apoteksmässan i form av eteriska oljor, och därför kommer recept som bygger på dem att vara mindre effektiva.

Användbara egenskaper hos salvia och möjligheten att använda den i hårvård

Möjligheten att använda salvia i hårvård bestäms av den rika kemiska sammansättningen av denna växt. Eteriska oljor upptar ca 3% salvia och är koncentrerade huvudsakligen i bladen. Förutom oljor innehåller växten:

 • Kamfer, som är irriterande och stimulerar blodcirkulationen.
 • Vitamin B1, reglerande ämnesomsättning i vävnader.
 • Vitamin C, vilket ökar motståndet mot mikroorganismer och infektioner.
 • Vitamin P, stärkande blodkärl.
 • Vitamin PP, som förbättrar energiomsättningen i celler.
 • Tanniner med antiinflammatorisk verkan.

Hjälp. Camphor är ett botaniskt läkemedel med irriterande egenskaper. Det betyder att det kan stimulera respiratoriska och vasomotoriska centret i hjärnan när de är förtryckta av olika skäl.

På grund av den rika kemiska kompositionen användes salvia från antiken till hårvård. Extrakt och avkok av denna växt lyckas klara av sjukdomar i hårbotten, och hjälper också till att stärka krullarna och färga dem på ett naturligt sätt.

Användbara egenskaper är följande:

 • förlustförebyggande
 • tillväxtfrämjande
 • reglering av talgkörtlar
 • behandling av inflammatoriska processer i hårbotten
 • Närvaron av färgämnen av naturligt ursprung.

Sage - användbara egenskaper och applikation, video

Området för frisör är mycket brett. Den innehåller:

 • färgning;
 • förstärkning;
 • skallighet behandling;
 • kämpa med mjäll;
 • eliminering av grått hår

Användningsföreskrifter och indikationer för användning

I folkmedicin används två slags salvia för hårvård: apotek och muskotmjölk. Läkemedelsform är idealisk för framställning av dekoktioner och muskotmjölk - för framställning av olja, eftersom det i jämförelse med andra typer innehåller en stor koncentration av väsentliga ämnen.

Salviabaserad olja framställs enligt följande. 1 del av torrblad av salvia tas 1 del av luktfri vegetabilisk olja (solros, olivolja eller annat). Löv placerade i en glasburk. Värm olja i ett vattenbad (kok inte i något fall!) Och häll i en burk, blanda väl. Stäng burkhalsen tätt med ett lock. Sätt burken på ett kallt mörkt ställe i 3 veckor, varefter oljan sju tränger igenom flera lager av gasväv.

Sage eterisk olja gör det själv - video

Indikationer för användning av olika former av salvia hemma för sjukdomar i hårbotten är som följer:

Skälen till ovanstående obehagliga symptom som kan påverka hårbotten hälsa och förvärra hårets utseende, samt leda till håravfall, kan vara följande faktorer:

 • permanent exponering för torr luft (till exempel en lång vistelse i ett täppt rum);
 • dålig kvalitet på vatten som används för tvättning
 • Användningen av kosmetika som inte är lämplig för din typ.
 • frekvent färgning med kemiska färgämnen;
 • regelbunden användning av torktumlaren för torkning;
 • långvarig stress
 • förekomsten av allergier.

Bara efter att ha eliminerat de negativa påverkan av dessa faktorer och genomför en komplex behandling av hårbotten kan man börja applicera recept med salvia för att göra håret vackert och friskt. Om det inte finns några terapeutiska åtgärder före kosmetiska förfaranden, kommer de inte att ha den önskade effekten eller kommer inte att synas alls.

Hem Hårvård Recept

För att känna de fulla fördelarna med läkning av salviaoljor är det inte nödvändigt att spendera pengar på dyra farmaceutiska produkter som innehåller extraktet av denna växt. Traditionell medicin har ackumulerat många effektiva recept som testats genom åren, så de kan användas säkert utan att tveka effektiviteten. Råvaror för att laga olja, avkok och infusioner samlas på egen hand eller köpas på apotek.

Rådet. Om du bor i ett ekologiskt rent område, där salvia växer, kan du samla och förbereda dig själv. Du bör dock veta att insamlingen ska utföras i en av två perioder: i juni - juli (spirande period) eller i september (fruktodlingsperiod). Den torkade växtens hållbarhet är 2 år, varefter salvia gradvis förlorar sina fördelaktiga egenskaper.

För behandling av hårbotten och hårvård använd olika former av salvia, nämligen:

 • Buljonger - som balsam, för att ge hårstyrka och glans, samt att behandla inflammatoriska sjukdomar i hårbotten (seborré, mjäll, närvaro av svamp).
 • Infusioner - för färgning och behandling.
 • Extrakt - för att stärka. Koncentrationen av eteriska oljor och vitaminer i extrakten är högre än i buljonger och infusioner. Därför används de när behandling krävs för allvarliga hårproblem (skallighet, etc.).
 • Olja - för beredning av terapeutiska masker.

Hemgjorda salvia potions är ett utmärkt alternativ till traditionella läkemedel, eftersom användningen av denna växt, särskilt vid behandling av hårbottensjukdomar, har bevisats i årtionden. Med tanke på vård, bör det betonas att om en person har problem med hårbotten, är det inte troligt att håret är vackert och välskött. Därför måste du lösa problemen i hårbotten, om det finns några.

De mest använda recepten av traditionell medicin baserad på salvia som används för hår:

 • Sageolja i sin rena form (inköpt eller förberedd självständigt) används för att ta hand om torrt, livlöst hår för att ge dem sken och hälsosamt utseende. För detta ändamål tillsättes 3-5 droppar olja till vilken hårmask som helst, blandningen appliceras på hårbotten, inkuberas i 20-30 minuter, tvättas sedan av med varmt vatten. Sådana förfaranden måste göras 2-3 gånger i veckan under månaden.
 • Sageolja i kombination med andra läkande oljor (jojoba, mandel, citron, kamille etc.) används också för att förbereda masker för att stärka och förbättra utseendet. Förberedelsen av sådana masker liknar föregående recept, men alla oljor blandas i ett förhållande 1: 1.
 • Mask med eteriska oljor av salvia och citron för att förhindra tidigt grått hår. För dess förberedelse måste du lägga till 3 droppar av denna och andra oljor till varje färdig mask (det kan köpas), försiktigt gnugga blandningen i huvudet. Oljorna ökar blodcirkulationen i det övre skiktet i hårbotten och hjälper till att bevara den naturliga färgen under lång tid. Masken ska göras 2-3 gånger i veckan under månaden. Upprepa proceduren var tredje månad.
 • En avkok av salvia blad, beredda enligt följande: 1 msk. l. torr rå häll 1 msk. kokande vatten, tänd elden, plågad (tillåter inte kokning) i 5-7 minuter, kyldes sedan och filtrerades. Efter varje hårtvätt skölj dem med detta avkok, försök att gnugga vätskan i hårbotten och jämnt fördela krullarna. Skölj buljongen är inte nödvändig. Vårdkursen - 1 månad. Det rekommenderas att upprepa en gång i kvartalet.
 • Skölj för att ge styrka. För dess förberedelse blandas 2 msk. l. torra blad av salvia och rosmarin, häll 2 msk. varmt vatten, simma i 3 - 5 minuter, sedan sval och filtrera. Efter tvättning sköljdes huvudet med den resulterande buljongen. Förloppsförloppet är 2 veckor av daglig användning med repetition var 6: e månad.
 • Buljong från salvia och svart te för färgning. Behöver ta 1 msk. l. och det och andra råvaror häll 2 msk. varmt vatten, sätt på låg värme, koka i 1,5 - 2 timmar, kallt. Tillsätt 2 droppar alkohol, blanda väl. Skölj håret med detta avkok i 5 dagar efter tvätt (skölj inte). Curls kommer att få en vacker kastanjebrunt färg. Det rekommenderas att upprepa en gång i månaden för att behålla färgdjupet.
 • Mask för att bli av med grått hår, för beredning av vilka ta 7 ssk. l. råvaror (om möjligt, färska), ett glas äppelcidervinäger, 1 färsk äggula från kycklingägg, 1 msk. l. kaolin (vit lera). Lägg i gräset och ättika i en kastrull, koka upp det. Minska värmen, koka i 3-5 minuter, avlägsna från värme, kyla något. Tillsätt lera och äggula. Rör om. Applicera på tvättat vått hår, blöt i 1 timme, skölj med varmt vatten. Upprepa en gång i veckan. Förresten kan en sådan mask tillverkas inte bara för färgning av grått hår, utan också helt enkelt för vård av hårbotten - då minskar maskerings tiden till 15-20 minuter.
 • Infusion av salvia, som är utmärkt för fet seborré och prolaps, bereds med beaktande av principen om att uppnå maximal koncentration av aktiva substanser i en växt i en vätska. Recept: 5 msk. l. torra råmaterial slipas i en kaffekvarn och placeras i en termos, 1 msk. kokande vatten, tätt stängt med lock, infunderat i 2 - 3 timmar, sedan filtrerat och kyldt. Den resulterande infusionen bör gnidas i hårbotten efter varje hårtvätt (skölj inte). Behandlingsförloppet är 1 månad upprepade var sjätte månad. Denna infusion hjälper väl att falla ut, oavsett orsakerna som orsakade det.
 • Sage decoction, används inuti för att eliminera problemet med håravfall. För matlagning buljong 5 msk. l. 500 ml kallt vatten hälls i torra råvaror, sätt på hög värme, kokas, koka över låg värme under ytterligare 5-7 minuter. Buljongen kyles, filtreras, ta 1/3 av Art. 3 gånger om dagen i 30 minuter innan du äter. Behandlingsförloppet är 1 månad. med upprepa 1 gång på 6 månader.

Traditionella recept för att lämna, inklusive salvia, är enkla och samtidigt olika. Varje kvinna kan välja sin egen - beroende på problem och syftet med förfarandet. Om det finns nästan ingen ledig tid och det finns ingen önskan att förbereda en multikomponentmask, och jag vill att krullarna ska se friska och glänsande med ett minimum av ansträngningar och ekonomiska kostnader, kan du helt enkelt skölja håret med salviabuljong efter varje tvätt. Resultatet är inte långt i kommande! Blondiner, det här receptet passar emellertid inte, för deras hår kommer att få en grön nyans.

Kontraindikationer och eventuella biverkningar

Trots alla goda egenskaper hos salvia kan inte alla använda denna växt för hårvård. Trots att det är meningen att man använder extrakt och avkok av detta ört externt, genom huvudets porer, kommer de aktiva substanserna in i kroppen och kan ha en negativ effekt på kroppen om en person har följande sjukdomar:

 • någon patologi av sköldkörteln;
 • eventuella abnormiteter i njurarna;
 • hypotoni (lågt blodtryck).

I dessa fall måste du konsultera din läkare innan du använder salvia. Samma måste göras om kvinnan är gravid.

Men det enda fallet där användningen av en växt i någon form eller form är strängt förbjudet är en laktationsperiod. Faktum är att salvia avsevärt minskar mjölkproduktionen och kan leda till fullständig frånvaro med långvarig användning.

Recensioner om fördelarna med att använda avkok och andra växtbaserade produkter

Brewed 4 salvia påsar i en halv liter kopp. Och efter ungefär en timme gick för att tvätta mitt hår. Våt håret med buljong, tillsatt buljong till schampo och tvätta håret med skum, applicera en mask efter det. Hon tvättade av efter 5 minuter, pressade ut håret och sköljde huvudet med det återstående avkoket.

På håret luktar nästan inte. Hårtorkat naturligt. Håret blev slät, glänsande och samtidigt ljust och voluminöst. Färgen har blivit lite mörkare (eller det verkar mig), hittills inte särskilt märkbar. (På vintern minskar min naturliga hårfärg lite, och på sommaren lyser den.) Jag fortsätter experimentet och ser vad som händer flera gånger.

Jag använde salvia flera gånger i veckan (inte efter varje shampooing) i en månad. Starkt är färgen naturligtvis inte mörkad, men det blev mer mättad blond) och håret är jämnare och friskare))

Jag råder för ägarna av mörkt och blont hår, men blondinen kan ge råd om kamille. Även från örter för att skölja håret (speciellt på sommaren) kan jag råda mint.

Jag kommer fortfarande att växla med kamomill, eftersom jag fortfarande inte vill bli mycket mörk och jag gillar den gyllene glansen i mitt hår (vilken kamomill lägger märkligt till).

Sofishechka

http://irecommend.ru/content/tonirovanie-volos-v-bolee-temnyi-tsvet-otvarom-shalfeya-i-drugie-sposoby-ego-ispolzovaniya-v

De som har fet hår, kan sköljas med salviainfusion, reducera arbetet med talgkörtlar, och hjälper också till att eliminera mjäll.

Barbara

http: //flap.rf/Meditsina/Salfey

Jag råder dig att använda salvia för hår. Och tar bort fett och hårfärger. Billiga och arg.

Natalia King

Medicinsk örter salvia - översyn / http: //irecommend.ru/content/prirodnyi-sposob-zatemnit-volosy-ili-kak-moi-volosy-izmenili-tsvet-volos-v-ocherednoi-raz-mnEyta av formuläret

Sage - en unik gåva av naturen, innehållande en stor mängd värdefulla vitaminer och eteriska oljor, vilket gör den oumbärlig vid behandling av många sjukdomar och hud och hårvård. Möjligheterna att använda salvia i dermatologi är mycket breda. Extrakt och avkok av växter bota sjukdomar i hårbotten, stärka håret, förhindra håravfall, kan användas som ett naturligt färgämne för lock. Liksom alla andra medicinska växter har salvia ett antal kontraindikationer, så innan du använder den - även när du är ute - bör du alltid rådgöra med din läkare.

Sage i hårvård

Salvia (Salvia) är en gammal växt inhemsk i sydöstra Europa. Hypokrater kallade det heligt gräs, grekerna kallade "dödsövernoten" och Plinius den äldste profeterade ett långt liv till alla som odlar en medicinalväxt i sin trädgård. Ja, och i själva namnet på växten med helande kraft lagde hälsokoden - från latin, översätts den som "för att vara frisk". Idag får salvia också en betydande plats i tjänstemannen och i traditionell medicin.

Läkemedelssalongen är dock nära besläktad inte bara för medicin. Hela plantagen växer för kosmetiska behov. Krämer, lotioner, masker, shalvia salvor är utformade för att förbättra hudens hälsa. Sage för hår i balsam, sköljmedel, medicinsk schampo, hemlagad infusioner, avkok och masker stärker rötterna, närmar och återställer hårsaxens struktur, aktiverar tillväxten av nya, "pacifies" curls olydnad och gör dem silkeslen. Dessutom ger Shalvia de antibakteriella, antiseptiska, antiallergiska och antifungala egenskaperna förmågan att lindra inflammation i hårbotten, bekämpa mjäll och överdriven sekretion av sebaceous sekret.

En sådan "track record" säkrade Shalvies rykte som ett universellt botemedel mot hår. Förberedelse av infusioner, avkok och masker från salvia är inte svårt, och effekten och fördelarna hos sådana hushålls "läkare" är jämförbara med dyra kosmetiska produkter.

Infusioner och avkok som sköljer med salvia

Det enklaste, och därför är det vanligaste sättet att ta hand om hår med örter skölja krullar med avkok och infusioner. Systematisk sköljning av hår med salvia förbättrar tillväxt, volym och stimulerar bildandet av nya stavar, rensar huvudets hud från alla slags föroreningar, inklusive den oljiga glansen på strängarna. Med konstant användning (i flera veckor, efter varje schamponeringsprocedur), är effekten av välplejd, hälsosamt hår fixat under lång tid.

Det är viktigt! Salvia har höga färgegenskaper, så ägare av ljust hår bör vägra regelbundet sköljning med salvia.

 • Grind torra örter: 2 msk. skedar av shalvia och kockrot, 1 msk. en sked av kamomill och lavendelblommor.
 • Samla ångad 2 liter kokande vatten, täck och lämna ett avkok av salvia för att håret ska infusera i en halvtimme. Stam.
 • Skölj rent hår för att slutföra shampooingproceduren.

Alkoholinfusion för att stärka strängarna

 • Till 500 g vodka tillsätt 500 g äppelcidervinäger.
 • Blanda torkade och smuliga salviablad (5-7 msk. Skedar), nässla (10-15 msk. Skedar), rosmarin (5-7 msk. Skedar) och häll en lösning av vodka och vinäger. Förbered en salviainfusion för hår endast i en glasbehållare!
 • En blandning av örter insisterar i kylskåpet i minst 14 dagar. Rätter med infusion varje dag skaka.
 • Klar potion för att bearbeta endast hårets rotzon. Om du använder sådan salvia för fet hår, kan du hålla natten, för alla andra typer - ungefär en timme. Wellness kurs är utformad i 3-4 veckor.

Sageolja för hårhälsa och skönhet

En balanserad pH-nivå i hårbotten är ett viktigt villkor för att upprätthålla ett hälsosamt och välskött hår. Normalisera och upprätthålla hudens surhet kommer att hjälpa shalviya, eller hellre oljan från bladen. Dessutom är salviaolja för hår oumbärligt om folliklarna behöver näring och förstärkning. Dess användning förhindrar mjäll, utvecklingen av alopeci, stimulerar uppvaknandet av "sovande" lampor.

Sageolja med långsam tillväxt

 • Oljeblandning (några droppar av varje olja) från shalvia, jojoba, olivolja gnider i huden under håret.
 • För att värma huvudet på ett bekvämt sätt i inte mindre än en halvtimme.
 • Tvätta av oljemaskan med schampo.
 • Applicera salvia till hårväxt i sex månader, 2-3 behandlingar per vecka.

Sageolja för näring och fuktgivande

 • Kombinera två matskedar av ricinolja och burdockolja, värm den i ett vattenbad.
 • Tillsätt 2 droppar lavendel eterisk olja och 3 salvia.
 • En blandning av oljor för att behandla hårrötter (massageavfall).
 • Mask att isolera med polyeten och en handduk.
 • Skölj noggrant med schampo efter 40 minuter.
 • Den synliga effekten kommer att inträffa efter 15 procedurer, vid användning - 2-3 gånger om 7 dagar.

Sage - naturligt färgämne för mörkt hår

För att förbättra färgen på mörka strängar, för att ge dem djupare toner, kan du använda naturliga vegetabiliska färgämnen. Shalviya - bland dem. Det mörkar försiktigt stavarna utan att skada strukturen och överdriver inte. Mjukt hårfärgning med salvia förekommer i flera steg:

 • Koka en liter vatten i en kastrull, tillsätt hackade torra shalviablad och fortsätt att laga mat på en lugn eld i ytterligare 30-60 minuter. Ju längre desto rikare blir avkoket.
 • När vätskan har svalnat till en behaglig temperatur kan den appliceras på de tvättade strängarna. Det är nödvändigt att bearbeta huvudet i flera tillvägagångssätt, därför är det bättre att dela färgämnet i portioner. Små delar gnider en avkok längs hela längden av trådarna. Upprepa 10-15 gånger per procedur.
 • Att färgas bättre trängt in i stavarnas struktur, får färgen lämna på håret under en handduk i några minuter.
 • Neutralisera persistent arom av shalvia, du kan använda olja av lavendelblommor. Bara några droppar appliceras på trådarna kommer att ändra lukten av hår.
 • Flera sådana procedurer per månad kommer att ge en ädel mörk nyans till locken som även kan dölja grå hår.

Sage Hair Spray

För att se till att salvia lämnar hår är en universal kosmetisk, kan du använda en annan metod. Och så här - spray. Det är lätt att applicera, eftersom det är bekvämt för daglig användning. Den systematiska användningen av shalvia spray hjälper till att stärka krullarna och "strama" dem i tillväxt. Det kommer också att vara användbart för fet hår, eftersom det normaliserar aktiviteten hos talgkörtlarna och eliminerar strängar från överskott av sekret.

 • Blanda en matsked av torkad shalvia med en stor sked av linfrön.
 • Blanda blandningen med kokande vatten och lämna i två timmar.
 • I den färdiga infusionen lägg till några droppar av din favoritolja (för oljigt hår, citron, cederträ, cypressolja, för torrt hår - ylang-ylang).
 • Spraya rör om och häll i en flaska med en spray.
 • Du kan lagra en outplånlig produkt i kylskåpet i upp till 1 månad, applicera det på ditt hår vid en lämplig tid flera gånger om dagen.


Nästa Artikel
"No Shampoo" -rörelsen: Hur kan du tvätta håret?