TOP-7 huvud lotion för psoriasis


Vissa människor på grund av hormonella förändringar, genetisk predisposition eller felaktigt anpassad metabolism lider av psoriasis, vilket uppenbarar sig i form av överdriven skalning och rodnad i hårbotten. Hur man ska vara, för att du vill bli av med det missbildade problemet som orsakar obehag? Naturligtvis, använd en speciell psoriasisbehandling lotion som sprutas på huvudets dermis.

Hur verktyget fungerar

Till att börja med, låt oss se varför psoriasis uppstår? Psoriasis är en dermatologisk sjukdom som är förknippad med en störning i arbetet med enskilda organ och system. Sjukdomen uppstår på grund av:

 • konstant stress och frekventa känslomässiga överspänningar;
 • hormonell obalans (särskilt under graviditet och puberteten);
 • störningar i metaboliska processer i kroppen;
 • giftigt arbete eller alkoholmissbruk
 • försvagning av immunitet
 • genetisk predisposition.

Psoriasis kallas också ungdomars sjukdom, eftersom den huvudsakligen förekommer hos personer i åldern 18-25 år.

Som regel uppträder sjukdomen på grova hudområden (armbågar, knän, under armarna). Inte ett undantag är hårets derma, som kan rodna, klia mycket och skala. Först uppträder en liten fläck, en valnöts storlek, men under exacerbation fångar psoriasis hela ytan av hårbotten och skapar en paraffinfilm.

Naturligtvis är det bara nödvändigt att behandla sjukdomen genom att eliminera grundorsaken. Men när peeling och klåda är för aktiva måste de avlägsnas lokalt med speciella masker, lotioner, salvor, geler och lotioner.

Det är sistnämnden, i motsats till andra medel, lämna inte oljiga märken på håret. På grund av dispersionen av de aktiva partiklarna faller den helande suspensionen uteslutande på hårbotten, utan att skapa en obehaglig glans på håret.

En viktig punkt! När man bekräftar diagnosen psoriasis hos en hudläkare och trikolog under exacerbationsperioden får man inte färga krullar med aggressiva färgämnen. Trots allt kan ingreppet av kemiska komponenter förvärra bilden, fram till utseendet av sår på hårbotten.

Försök också välja en medicinsk kosmetika för hårvård, så att det inte överdriver dermis.

Lotion för psoriasis eller lavar bör:

 • har antimykotisk effekt och exfolierande effekt
 • eliminera hårbotteninflammation och klåda i samband med dem;
 • skydda huden mot aggressiva miljöpåverkan;
 • förbättra blodmikrocirkulationen, vilket kommer att bidra till bättre återhämtning av dermis;
 • har en epitelverkan
 • Återställ vattnets balans i hårets mantel.

Fördelar och nackdelar

Bland fördelarna med psoriasis lotion för hårbotten är det möjligt att markera det faktum att de inte har en fet textur och därför inte kräver regelbunden tvättning av huvudet efter applicering.

 • mycket lätt att använda;
 • efter att ha ansökt, säg för natten behöver du inte tvätta håret på morgonen;
 • lindra klåda och rodnad
 • bidra till uppkomsten av snabb och långvarig eftergift
 • förbättra processen för regenerering av hårbotten
 • kan appliceras på andra delar av kroppen som påverkas av psoriasis.

Bland de negativa aspekterna av användningen av medel kan framhävas det faktum att lotioner inte eliminerar de grundläggande orsakerna till skalning. Vissa användare har en allergisk reaktion, vilket i sin tur bara förvärrar den nuvarande situationen.

Kontra

Bland kontraindikationerna kan noteras närvaron av allergiska reaktioner. Därför måste du prova verktyget på ett litet område av frisk hud. Spruta lite av upphängningen på insidan av din hand och vänta i ca 15-20 minuter. Om det inte uppstår kliande, urtikaria, rodnad kan du säkert använda läkemedlet för att eliminera manifestationen av psoriasis i hårbotten.

Dessutom rekommenderas inte många spray för gravida och ammande kvinnor, eftersom deras aktiva ingredienser kan komma in i blodet, absorberas av moderkakan eller passera in i mjölken.

Hormonala droger har allvarliga begränsningar vad gäller användning. De är kontraindicerade hos personer med allvarliga sjukdomar i njurarna och leveren, liksom de som har kraftigt försvagad immunitet.

Det är viktigt! Dermatologer rekommenderar generellt att gravida och ammande mödrar utsätter aktiv behandling av psoriasis. Mest troligt, den sjukdom de började manifestera på grund av en obalans av hormoner. Så snart en kvinna föds eller slutar amma, bör sjukdomen lämna sin dermis på egen hand.

På grund av alltför aggressiva komponenter i moderna sprayer kan de vara förbjudna för barn under 10 år och under akut dermatologiska sjukdomar.

Många aerosoler kräver noggrann applicering på hårbotten. Ögonkontakt kan orsaka brännskador.

Regler för ansökan

Som regel, innan du använder aerosoler, rekommenderar tillverkarna att tvätta de hårda områdena i hårbotten med varmt vatten. Sedan sprutas med hjälp av en specialdispenser på hårets yta.

Det är nödvändigt att vänta på en viss tid (i regel är det 15-20 minuter). Vissa produkter kräver ytterligare sköljning med rinnande vatten utan tillsats av schampo, och vissa kan lämnas utan tvättning.

Det är inte nödvändigt att våta och torka huvudet efter att ha behandlat huden med aerosoler, speciellt på vintern. För att eliminera den kvarvarande suspensionen, blott bara dermis av huvudet med en torr hygienbinda.

Som regel, för att bekämpa psoriasis, måste du använda en spray flera gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 1-2 månader beroende på graden av sjukdomen och varianten av läkemedlet (hormonella medel gäller inte i mer än 2 veckor).

Rekommendationer för användning:

 1. Innan du använder, var noga med att skaka burken så att alla ämnen är jämnt fördelade inuti och komma på huden.
 2. Var noga med att torka på platsen för läkemedlet med din handflata, vilket kommer att bidra till aktiv absorption av användbara komponenter som förbättrar hudens regenerering och eliminerar svampen.
 3. Du bör alltid vänta på den tid som anges av tillverkaren.
 4. Tvätta händerna noggrant med antibakteriell tvål när du har slutfört proceduren.
 5. Vissa aerosoler, speciellt hormonhaltiga ämnen, ska sprutas på huden och hålla flaskan på ett avstånd av 15-20 cm.

Tillverkare av många produkter hävdar att behandlingsperioden är 1-2 månader. Men de första resultaten kommer att märkas efter bara några applikationer. Efter 3-5 procedurer försvinner klåda, och efter 2 veckor lämnar de exfolierade plackorna huden.

Översikt över populära verktyg

Det finns olika typer av droger. Vissa av dem innehåller hormoner som kan orsaka beroendeframkallande hårbotten och negativt påverka kvinnokroppens tillstånd under graviditet och amning.

Hormonala medel är effektiva, men har tyvärr fler biverkningar. Aerosoler av icke-steroidt ursprung är nästan säkra, men för att eliminera problemet behöver de användas i mer än en månad.

Non-hormonella lotioner

 • "Anti Psori Nano". Detta läkemedel har framgångsrikt passerat mer än en klinisk studie i ursprungslandet - Schweiz. Kompositionen innehåller vitaminer, mikroelement, silverjoner och andra användbara komponenter som förbättrar tillståndet av huvudets dermis. Huvudingredienserna är inga kemikalier och steroider, så lotionen för psoriasis har en hel del biverkningar. Verktyget är kontraindicerat hos barn upp till 10 år. Applicera två gånger om dagen - på morgonen och på kvällen, och vid exacerbationer är det mer frekvent användning, högst 4 gånger. Aerosol tömmer din plånbok för 990 rubel.
 • "Skin cap". Detta läkemedel innehåller inte steroider, så det är lämpligt för både gravida kvinnor och barn. Sprängkomponenten är zink, vilket har visat sig positivt vid bekämpning av inflammatoriska processer i hårbotten, liksom svampar och bakterier. Hudlocket desinficerar hårbotten perfekt och har en positiv effekt på håret. För psoriasis används den 3 gånger om dagen i 1 månad. Kostnaden för medel startar från 1 800 rubel.
 • "Psorilom". Med regelbunden användning eliminerar aerosolen flaking, eliminerar klåda och bidrar till att förbättra hårets struktur. Inte mindre effektivt i kampen mot psoriasis än Skin-cap, men det är mycket billigare - 550 rubel.
 • "Skönhetsbalans". Naturliga kosmetika, som inkluderade utvecklarna av bladen av vinstocken, hästkastanjfrukter och andra naturliga ingredienser, tack vare vilket verktyget har praktiskt taget inga kontraindikationer, så det får användas för gravida kvinnor och barn. Enligt användarens återkoppling, efter regelbunden användning, rengörs huden, blir mjuk och mjuk. Tyvärr går kostnaden för aerosol över och börjar från 1850 rubel.
 • Spray "999". Lämplig endast vid remission av psoriasis, eftersom det hjälper till att återfuka huden och eliminera klåda. Sprayets sammansättning betyder cirka 30 örter som försiktigt bekämpar manifestationer av dermatit och neurodermatit. Tyvärr är verktyget inte lämpligt för ammande och kvinnliga kvinnor som är intressanta. Priset på medicinsk naturkosmetik börjar från 250 rubel för en 20 ml flaska. Sprajs i Kina.

Hormonala aerosoler

Till skillnad från de icke-steroida naturliga prekursorerna, är de mycket snabbare för att eliminera manifestationerna av psoriasis, vilket bidrar till remission. Var försiktig med användningen, särskilt om du är intressant eller ammar.

Som en del av användningen av hormonella droger följ följande riktlinjer:

 • De måste utses av en hudläkare, så du borde gå igenom ett par prov och få ett möte med en specialist flera gånger.
 • Maximal användningstid får inte överstiga 14 dagar.
 • aerosol sprayas i hårbotten inte mer än tre gånger om dagen;
 • Effektiviteten av den föreskrivna behandlingen bör övervakas från tid till annan av en specialist.

Lista över hormonella sprayer:

 • Belosalik. Sprayets sammansättning inkluderar salicylsyra, som klarar av torkning av huden. Verktyget är en riktig räddning för dermis med tecken på psoriasis. Det eliminerar bakterier och mykoser, mjukar hårets hud och främjar regenerering av epidermis. Kostnaden för Belosalik i apotek startar från 230 rubel.
 • Polkortolon. De viktigaste komponenterna i aerosolen är tetracyklin och triamcinol, som desinficerar suspensionens appliceringsplats samt lindrar inflammationsprocessen. Mycket ofta används en sådan spray för att behandla urtikaria, dermatit, kokar. Det rekommenderas att använda produkten intensivt nog - de gäller 2-3 gånger inom en vecka. Om instruktionerna från tillverkaren inte följs är biverkningar möjliga.

Det finns en hel lista med kontraindikationer:

 • svampinfektioner;
 • tuberkulos;
 • syfilis;
 • kyckling pox;
 • maligna tumörer i kroppen;
 • graviditet och amning.

Kostnaden för flaskan varierar mellan 330-500 rubel.

Psoriasis är en av de mest allvarliga sjukdomarna i huden, vilket leder till förnyelse av hudceller inte inom 30 dagar, som förväntat, men i 5. Samtidigt är fläckar som paraffinform på de drabbade områdena hudens sprickor och klåda det starkaste. Sjukdomen har ofta en kronisk kurs.

Läkemedel i form av en spray tas lokalt för att eliminera manifestationerna av psoriasis. Vissa av dem är rent naturliga och desinficerar bara de drabbade områdena lite. Andra, hormonella, bekämpar effektivt sjukdomen, men har ett antal kontraindikationer och kan leda till allergiska reaktioner.

Användbara videoklipp

Hur man botar psoriasis. Orsaker, symptom och behandling av psoriasis hemma.

Psoriasis lotion

En av de vanligaste platserna för lokalisering av psoriasis är hårbotten. Denna form av psoriasis kräver ett speciellt tillvägagångssätt inom terapi och hygienvård. Lotioner på fettfri basis används ofta vid behandling av hårbottenpsoriasis.

Behandling av psoriasis i hårbotten, liksom dess andra former, bör vara komplex. Du bör inte vara begränsad till medel för extern användning.

Det bästa resultatet kan uppnås med samtidig användning av lotioner och systemiska läkemedel - injektioner eller tabletter.

Multi-vektor komplex behandling av psoriasis bör innehålla avgiftning, antiinflammatoriska läkemedel, vitaminer. Med detta tillvägagångssätt kommer effektiviteten av lotioner för psoriasis att vara maximal och resultatet kommer att pågå under lång tid.

Oksipor

Oxypor Lotion är ett keratoplastiskt läkemedel som framgångsrikt används för psoriasis i hårbotten. Det minskar klåda, lindrar inflammation och främjar lys av döda hudceller. Denna effekt beror på närvaron i sammansättningen av läkemedelssalicylsyran - lokal keratolytisk. Dessutom innehåller läkemedlet bensokain, som har antipruritisk effekt, liksom etylalkohol, som spelar rollen som desinfektionsmedel.

För behandling av psoriasis i huvudet, gnidas Oxypor lotion försiktigt med fingrar i den drabbade huden. Du kan använda drogen två gånger om dagen. Samtidigt behöver du tvätta håret med ett mildt schampo och kamma håret med en kam med täta tänder.

Undvik kontakt med ögon och slemhinnor. Efter användning av Oxypor måste direkt solljus och andra källor till ultraviolett strålning undvikas.

Dayvoneks

Dayvonex-lösning för extern användning - ett effektivt icke-hormonellt läkemedel för behandling av psoriasis. Den aktiva substansen i Dayvonex, calcipotriol, har en inhiberande effekt på uppdelningen och differentieringen av keratocyter i huden. Detta minskar de yttre manifestationerna av psoriasis.

Lösningen appliceras på psoriasisskador två gånger om dagen med en bomullsplatta. En flaska lösning ska räcka till i minst 7 dagars användning. Dayvonex är inte lämplig för behandling av psoriasis på ansiktets hud.

Kontraindikationer för användning av Dayvoneks är:

 • överkänslighet mot kalcipotriol och andra komponenter;
 • hyperkalciuri;
 • kalciummetabolismstörningar;
 • hypervitaminos D;
 • ålder mindre än sex månader
 • ålder över 65 år
 • graviditet och amning.

Användningen av Dayvonex kan åtföljas av biverkningar som hudirritation, ökad klåda, hyperpigmentering, svullnad i ansiktets hud och andra. Biverkningar är ganska sällsynta.

Diprosalik

Diprosalik - glukokortikosteroid läkemedel. Dess terapeutiska effekter är:

 • ett antiinflammatoriskt;
 • antiallergisk;
 • vasokonstriktor;
 • lätt desinfektionsmedel.

Lotionen används för psoriasis i kroppen och hårbotten. Lösningen ska skakas och appliceras på psoriasisskadorna med hjälp av en bomullsplatta. Ansökningsfrekvensen är en gång var 12: e timme. Kursens varaktighet kan variera beroende på svårighetsgraden för varje enskilt fall.

Med utseendet av biverkningar av läkemedlet avbryts, stoppas behandlingsförloppet.

Vid användning av Diprosalika kan sådana biverkningar utvecklas:

 • klåda, brinnande hud;
 • torr;
 • hirsutism;
 • inflammation av hårsäckar;
 • akne eller akne
 • Förekomsten av icke-pigmenterade hudfläckar;
 • fukt;
 • utseende av sprickor, atrofierade områden;
 • mycket sällan - en kränkning av hypofys- och binjurshormonernas metabolism.

Diprosalik används inte för venös insufficiens, akne, smittsamma hudsjukdomar, tumörer, såväl som under graviditet och amning.

Fufang (ren kropp)

Fufan Lotion (aka Pure Body) - Kinesisk medicin för psoriasis. Fufan används också vid behandling av annan infektiös och icke-infektiös dermatit. Läkemedlet innehåller hormon fluotsinonid som är ansvarig för de flesta effekterna av detta verktyg. Dessutom innehåller den kamfer, salicylsyra, ättiksyra och fluorsyra och andra komponenter.

Terapeutisk effekt av Fufan:

 • kylning, lindrande klåda;
 • reducerad skalning;
 • desinfektion av den drabbade huden
 • nedsättning av blodkärlen (och som en följd - reduktion av rodnad);
 • depression av inflammation.

Recensioner av lotion från psoriasis Fufan bekräftar dess effektivitet. Speciellt noterar patienterna att klöda snabbt försvinner, reduktion av rodnad och flaking. De flesta patienter kan uppnå denna effekt på 3-4 dagar. Vanligtvis är behandlingen 10 dagar.

När du använder Fufan för att behandla hårbottenpsoriasis, ska det spädas ut med etylalkohol i ett förhållande 1: 1.

Läkemedlet har många kontraindikationer och begränsningar i bruk, innan du använder det, bör du rådgöra med din läkare.

Elokim

Elokom är ett annat hormonellt medel för behandling av psoriasis. Liksom andra glukokortikosteroider har den en kraftfull antiinflammatorisk effekt. Detta minskar klåda, rodnad, svullnad i huden.

Lotionen appliceras endast på huden som påverkas av psoriasis. Några droppar av drogen är tillräckligt. I flera dagar från början av kursen används lotion varje dag och sedan, som symtomen minskar, sänks appliceringsfrekvensen till 1 gång om 2-3 dagar.

Elokom kan provocera utvecklingen av biverkningar, såsom:

 • klåda, brinnande
 • torr hud;
 • hirsutism;
 • inflammation av hårsäckar;
 • akne;
 • streckmärken;
 • infektiösa hudsjukdomar.

Det är förbjudet att applicera Elokom på sår och slemhinnor. Ej lämplig för gravida och ammande mödrar.

Hudlock

Skin-up lotion är ett icke-hormonellt anti-psykotiskt läkemedel. Det används också vid behandling av eksem, atopisk dermatit och andra dermatoser. Som en aktiv komponent innehåller Skin-up zinkpyrithion. Den har en kylande effekt, torkar huden, förstör bakterier och svampar, stimulerar regenerativa processer.

Skin-up produceras i form av en aerosol. För behandling av hårbotten med ett speciellt munstycke som kommer med en Skin-up ballong. Skaka flaskan före användning. Applicera ett medel av ett tunt lager, håll ballongen på ett avstånd av 15 cm från huden. Gnugga lotion är inte nödvändigt. Användningsfrekvens - upp till 3 gånger per dag.

Ibland får hudens uppbrännande känsla av huden. Vanligtvis försvinner denna reaktion under de första tre dagarna efter användningen.

slutsats

Läkemedelsindustrin erbjuder ett brett sortiment av läkemedel för behandling av psoriasis, inklusive psoriasis i hårbotten. Typiskt föreligger dessa preparat i form av en skummel lotion. Det rekommenderas att använda sådana lotioner i kombination med läkemedel för psoriasis av systemiska effekter (i form av tabletter, injektioner, etc.). Det är känt att ett integrerat tillvägagångssätt gör det möjligt att uppnå utmärkta resultat i kampen mot psoriasis. Välj en lämplig lotion och en behandlingsplan hjälper dig en specialist - en hudläkare.

Effektiv psoriasis lotion

Psoriasis lotion är den mest bekväma och effektiva formen av medicin. Denna konsistens hjälper till att enkelt applicera produkten på huden, fördela den jämnt till de skadade områdena, särskilt när det gäller hårbotten. En rad olika lotioner, deras fördelar, liksom recensioner av patienterna nedan anser.

Psoriasis lotioner irriterar inte huden

Fördelar med psoriasis lotion

VIKTIGT ATT VET! Ett botemedel som kommer att rengöra din hud och lindra psoriasis för alltid. Läkare i hemlighet började ge råd till sina patienter! Läs mer >>>

Dermatos av denna typ är inte botad, men drar endast tillfälligt tillbaka under påverkan av olika droger. Därför är läkarens huvudsakliga uppgift att välja den mest effektiva medicinen för patienten (för att förlänga förlängningsperioden) och den mest lämpliga formen av läkemedlet. Tillsammans med krämer, salvor, geler och sprayer skiljer sig lotion från bekvämlighet och effektivitet. Denna frisättningsform har många fördelar:

 • enhetlig fördelning och snabb absorption i de drabbade områdena;
 • Efter appliceringen av lotionen finns det inga spår och smutsiga filmer, på grund av vilka kläder och sängkläder inte är smutsiga.
 • produkten behöver inte tvättas
 • säker komposition (innehåller inte kemikalier).

Formen av lotionen är lämplig för psoriasis på huvudet. Flytande oljebeständighet är väl borttagen från håret, till skillnad från salvor och krämer baserade på petroleumgel eller fett.

Lotion för psoriasis

Läkemedel mot psoriasis i form av lotioner irriterar inte huden, effektivt lindrar inflammation, klåda, minska skelning och svullnad i epidermis.

Läkande lotioner är uppdelade i två huvudgrupper - hormonella (steroid) och icke-hormonella. Kinesiska droger används ofta för att lindra scaly lichen exacerbations (psoriasis).

För behandling av scaly beröva bättre att använda kinesiska lotioner

hormonell

Remedierna i denna grupp eliminerar väl utslaget, förhindrar smältning av plack, reducerar grovhet och rodnad.

Tänk på de mest effektiva hormonella lotionerna.

Diprosalik

Läkemedlet har antibakteriell, antiinflammatorisk, antiallergisk och keratolytisk egenskap (förhindrar avskalning).

Läkare, baserat på karaktären av sjukdomsförloppet, rekommenderar att gnugga lotion i de drabbade områdena 2 gånger om dagen. Innan huden behöver förberedas - tvätta och torka med en handduk.

Gnugga Diprosalic två gånger om dagen.

 • lever- och njursjukdom;
 • graviditet och amning
 • utveckling av hudsår;
 • överkänslighet mot läkemedlet.
Det är viktigt att inte överskrida mängden terapeutisk substans.

Du kan köpa Diprosalik på något apotek. Pris - från 620 s.

Belosalik

Den aktiva substansen - betametason - eliminerar desquamation, klåda, hjälper till att minska inflammatorisk process. Läkemedlet har antiallergiska, antibakteriella och immunosuppressiva egenskaper, vilket försiktigt påverkar huden.

Med hjälp av Belosalik är det möjligt att inte bara minska symptomen på psoriasis avsevärt, utan också att rengöra huden i det döda lagret och förhindra att svamp- eller virusinfektioner kommer in.

Belosalik hjälper till att rengöra huden på döda partiklar

 • standardterapi - från 1 till 3 gånger per dag i 3-4 veckor;
 • en lång kurs - varannan dag i flera månader (bestämd av en hudläkare).

Vid behandling av skällande berövande Belosalik kan behandlingen inte stoppas abrupt. Efter avslutad kurs rekommenderas det att applicera lotion under en tid för att konsolidera effekten och förhindra återfall.

Du kan köpa detta läkemedel på apotek i någon stad i Ryssland. Pris - från 248 sid. för 20 ml. Om du beställer via internet kommer kostnaden med leverans att vara inom 450 p.

Dermoveyt

Läkemedlet bidrar till att behålla fukt i huden, vilket bidrar till att eliminera torrhet, mjukna förtjockning och hämma hyperkeratos.
Applicera drogen ska vara 1-2 gånger om dagen genom noggrann gnidning i de drabbade områdena. Varaktigheten av behandlingen är upp till 4 veckor.

Dermoveit mjukar torr hud

Före användning är det viktigt att samråda med en specialist, eftersom det hormonella ämnet har vissa kontraindikationer:

 • intolerans mot enskilda komponenter i drogen;
 • vanliga plack finnar;
 • tuberkulos, herpes, vattkoppor;
 • hudcancer
 • rosacea (rosacea) och rodnad (akne);
 • barns ålder upp till 1 år.
Under födelseperioden eller amning bör användningen av läkemedlet strikt övervakas.

Elokim

Huvudämnet - mometason - minskar utslaget, hämmar tillväxten av plack på kroppen, eliminerar klåda och skalning. Verktyget fungerar på alla drabbade områden, inklusive hårbotten.

Även "försummad" psoriasis kan botas hemma. Glöm inte att smita en gång om dagen.

Metod för applicering är att gnugga en liten mängd medicin i huden flera gånger om dagen. Behandlingen varar tills den terapeutiska effekten kommer.

Elokom lindras från utslag och plack

Läkemedlet är en ganska billig medicin jämfört med dess motsvarigheter. Dess pris - från 170 s.

nonhormonal

Läkemedel av icke-hormonell grupp anses vara säkraste för kroppen. De mest effektiva av dem presenteras nedan.

Dayvoneks

Den aktiva substansen - calcipotriol - är en analog av vitamin D3. Det bidrar till normaliseringen av uppdelningen av hudceller, styr processerna för deras keratinisering.

Dayvoneks fungerar som ett effektivt botemedel mot psoriasis på huvudet, bra för mjäll. Det bör gnidas in i de drabbade områdena 1-2 gånger om dagen i 7-8 veckor.

Dayvoneks hjälper också att bli av med mjäll.

Kontraindikationer inkluderar individuell känslighet, graviditetsperiod, barns ålder upp till 6 år.

Dayvoneks lotion kan köpas för 1850 s.

kalamin

Sammansättningen av läkemedlet är inte hormonella substanser. Den innehåller bara naturliga växtbaserade ingredienser.

Läkemedlet lugnar huden skadad av psoriasis, lindrar svullnad, irritation och inflammation. Det är ett effektivt läkemedel i kampen mot scaly berövande hos barn.

Calamin innehåller bara naturliga ämnen.

Kontraindikationer Calamin har inte. Ett undantag är ökad känslighet hos patienter till läkemedlets sammansättning.

Kostnaden för lotion - 890 p.

Zema lotion

Zema Lotion innehåller bara naturliga ingredienser. Verktyget reglerar tillväxten av hudceller, hämmar deras intensiva keratinisering, djupt renar, lindrar irritation och klåda.

Appliceringsmetod: gnid en liten mängd vätska i de ömma fläckarna flera gånger om dagen i 3-5 veckor.

Zema lotion renar effektivt psoriasis från huden.

Zema säljs i form av 15 ml flaskor med vätska. Köp medicin kan vara i genomsnitt 180 p.

kinesisk

Dermatologiska lotioner från Kina är mycket populära bland patienter med psoriasis och är mycket effektiva vid bekämpning av hudpatologier.

Kinesisk Fufan Lotion Clean Body

Utländsk botemedel har ett brett utbud av åtgärder. Läkemedlet hjälper till att uppnå långvarig remission och glömmer psoriasis under lång tid.

Doktorns officiella namn är Compoud Fluocinonide Tincture Fufang Cusuan Fuqingsong Ding. Kineserna uppfann denna medicin speciellt för att hämma tecken på skalig berövande.

Pure Body Lotion Huvudsaklig effekt:

 • snabb läkning av hudytan;
 • stimulering av regenerativa processer i epidermis;
 • aktivering av blodcirkulationen i skadade områden
 • eliminering av inflammation och svullnad;
 • en signifikant minskning av klåda och brännande i de drabbade områdena.

"Fufan" Ren kropp - En effektiv kinesisk medicin för psoriasis

På grund av dess antiseptiska egenskaper förhindrar lotionen bakterier och infektion från att komma in på plack.

Fufan rekommenderas att appliceras på ömma fläckar 1-2 gånger om dagen. Vid behandling av psoriasis på huvudet måste organet spädas ut med olivolja i proportionerna 1: 1.

Ämnet har praktiskt taget inga kontraindikationer.

Kostnaden för drogen - från 450 till 1100 sid.

recensioner

Oksanka
"Jag har lider av psoriasis i mer än 20 år. Under denna tid försökte jag prova många olika lösningar." Remission tog en kort stund. "Jag har nyligen läst från en bekant apotekare om Clean Body lotion., och rodnad och våg reduceras. "

Ser_Bernar
"Vid nästa återfall av psoriasisutslaget rådde hudläkaren Calamine lotion. Det var ingen snabb effekt, men efter 2 veckor började placken minska och klåset nästan försvann. I själva verket hjälper läkemedlet, men inte så fort som det står på Internet."

Mamina_yagodka
"Jag har en gemensam plackpsoriasis. Jag har nyligen köpt Dermoveit på råd av en vän, jag bestämde mig för att prova det. Efter första användningen intensifierades klåda och brännande känsla och utslaget blev allvarligt ont. Jag gick till en läkare. Det är lättare. Nu använder jag bara alla läkemedel efter att ha hört en läkare, och jag läser noga instruktionerna. "

Vilket botemedel mot psoriasis på huvudet bör föredras: salva, lotion, spray eller schampo? Välj baserat på sjukdomsstadiet.

Psoriasis i hårbotten är en av de mest skrämmande, svåra att behandla sjukdomar.

Insidiousness av det ligger i det faktum att sjukdomen praktiskt taget inte manifesterar sig i de tidiga stadierna, förutom att det finns en liten skurning, som en person vanligtvis tar för en enkel säsongsmässig avitaminos.

Men det är komplexiteten hos sjukdomen: De första etapperna utan kompetent komplex behandling blir snabbt komplexa, som redan åtföljs av oacceptabel klåda och rodnad.

Kombinationen av huden leder till bildandet av mikroskopiska sår genom vilka infektion uppträder och som följd bildandet av smärtsamma röda plack, grovbildning av huden. Men oavsett hur svårt denna sjukdom är, är det acceptabelt, om det inte är fullständigt, men för behandling, vilket undertrycker de negativa manifestationerna av denna sjukdom.

En sak att komma ihåg är att lida av psoriasis: nu borde du alltid övervaka din hälsa, kosten, för att inte orsaka eftergift, hudens tillstånd. Om du följer dessa regler kan du återställa hudens hälsa och skönhet. Men vad betyder hjälp för att släcka sjukdoms smärtsamma symtom och hur man väljer att inte gå vilse i det moderna bredaste sortimentet av massmarknad och apotek?

Urvalskriterier

Att tänka framför långa hyllor med flaskor, rör, burkar med alla slags droger som lovar att bli av med psoriasis en gång för alla, bör du klara dig med följande urvalskriterier:

  För det första är det nödvändigt att noga läsa medias sammansättning och inte bara klara reklamsslagord.

Kompositionen bör innehålla glukokortikoider eller keratoplaster, huvudkomponenterna som syftar till att bekämpa dermatologiska problem, i synnerhet med psoriasis.

 • Det är mycket bra om dessutom vitaminer och naturliga komplex ingår i kompositionen: de hjälper huden att återhämta sig snabbare.
 • Det är viktigt att välja ett botemedel mot psoriasis på huvudet baserat på sjukdomsutvecklingsstadiet.

  Läkande schampon kan klara av de första, första etapperna, för att underlätta dem och minska de smärtsamma manifestationerna.

  I svåra fall är det bättre att vända sig till starkare droger som har en komplex kemisk sammansättning som kan undertrycka utvecklingen av sjukdomen, förhindra infektion och minska inflammation, salvor, speciella vätskor kan vara sådana.

 • Det är inte nödvändigt att använda kriteriet för väl publicerade medel som en grund: i allmänhet döljer hög reklam för sig ett mycket svagt läkemedel, vilket sannolikt inte kommer att ge effektiv hjälp. Kvalitet består inte alltid av ett högt pris, och ibland hanterar billiga narkotika inom hemmet mycket bra. Bra rykte behöver inte reklam, det går från munnen till munnen.
 • Köp inte salvor, balsam, geler och schampon i små butiker, men bara på platser med bevisat positivt rykte. Det finns ofta fall där små detaljhandelssäljare köper billiga, lågkvalitativa produkter, där någon ibland oacceptabel komposition kan döljas bakom färgglada förpackningar. Var uppmärksam och uppmärksam.
 • Remedies för psoriasis i hårbotten

  Hittills har köparen det bredaste valet av alla möjliga medel för detta problem. Men vilken ska man välja?

  Drogerna är indelade i fem kategorier, nämligen:

  Och nu mer om allting.

  Salvor är det mest effektiva botemedlet för psoriasis på huvudet. Fördelarna är:

  • möjligheter att släcka ett väsentligt spridet fokus av sjukdomen, lugna irriterad hud;
  • antiinflammatorisk och antiseptisk effekt;
  • startar processen med cellregenerering, vilket är särskilt viktigt för psoriasis.
  1. Salicylsalva. Vanligtvis används 1 eller 2 procent komposition.

   Salvets huvudsakliga effekt är dess antiinflammatoriska och desinfektionseffekt. Behandlingsförloppet gör det möjligt att uppnå avskalning av kornade hudvågar och börja läka och reparera celler.

   Salicylsyra, som ingår i, är ett utmärkt medel för många typer av infektioner, vilket är särskilt viktigt i det här fallet. Ansökan består i en enkel applicering av salva på det rengjorda området av den drabbade huden. Kursen varar från en vecka till två, beroende på scenen.

   Solkoseril. Salva av ett brett spektrum av åtgärder, används även i kirurgisk medicin för återställande av slemhinnor. Inklusive aktivt använd i dermatologi. Mjukgörande effekten av Solcoseryl har gjort salvan populär bland patienterna.

  2. Salva med en del av tjären. Tjära från forna tider var i gott skick med läkarna, folkläkare. Med ankomsten av vetenskaplig medicin blev det känt att tjära har en stark antiseptisk och sårläkningseffekt. Den naturliga komponenten kan jämföras i kraft av dess effekter med många kemiska medel, men i motsats till dem har den inga kontraindikationer och biverkningar.

  Geler, sprayer, balsamer, sprayer

  Panthenolbaserade läkemedel har visat sig mycket bra. Dessa är Fenistilgel och Psilobalzam. De kemiska beståndsdelarna och de naturliga komplexen (extrakt av medicinalväxter) inhiberar tillväxten av patogena organismer som alltid observeras i psoriasis när en idealisk miljö skapas för tillväxt av skadliga bakterier som sprider sjukdomen till andra delar av huden.

  Keratinocyter som finns i dessa läkemedel har en mjukgörande, antiinflammatorisk effekt, eliminerar klåda.

  Det är nödvändigt att fördela och en aerosol Skin Cap. Framträdande på läkemedelsmarknaden nyligen har den fått en stor popularitet hos patienter på kort tid. Avlägsnandet av flaking, klåda, inflammation och cellregenerering är huvudområdena för aerosoler. Applikationen är enkel - applicering av rensad hud en gång om dagen tills lättnad.

  Healing Shampoos

  Listan över medicinsk schampo är ganska bred. Deras fördel är användarvänlighet - den terapeutiska effekten kommer efter första användningen. För proceduren behöver du bara tvätta håret. Denna enkelhet och gjorde schampon speciellt efterfrågan idag.

  • Lamisil. De komponenter som utgör shampoo har antiinflammatoriska, antiseptiska och antimykotiska effekter. Omfattande avskalning elimineras, det naturliga, hälsosamma hudöverdraget på hårbotten återställs.
  • Nizoral. Denna lösning används i stor utsträckning av psoriasisdrabbade. Kvaliteten på effektivitet, tillförlitlighet, tog honom till ledarpositionen för kategorin medel för bekämpning av psoriasis. Det anses vara en av de bästa lösningarna för psoriasis på huvudet.

  lotioner

  Medicinska lotioner föreskrivs också av trichologer och dermologer för att bekämpa psoriasis. Deras tillämpning skiljer sig inte från komplexitet: du behöver bara torka de inflammerade områdena i huden tills lättnad. Men som med speciella schampon, kan aerosoler, geler, lotioner inte användas länge, du bör byta droger för psoriasis på huvudet för att förhindra deras missbruk.

  Lotionerna är uppdelade i hormonella och icke-hormonella.

  Hormonala droger:

   Belosalik. Kombinationen av komponenterna av dipropioanat, silcylsyra och betametazol gör detta läkemedel för psoriasis på huvudet mycket effektivt. Salicylsyrabrunnskal, främjar regenerering. Det är också anmärkningsvärt att Belosalik, till skillnad från många moderna lotioner, inte lämnar några rester, håret klibbar inte, vilket också är viktigt.

  Elokim. Gör det möjligt för dig att klara av alla slags dermatologiska sjukdomar, inklusive intraktabel exudativ form av psoriasis.

  Icke-hormonella läkemedel:

  • Dayvoneks. Detta är ett utmärkt botemedel mot behandling av psoriasis på huvudet i ett komplex. De spädde användningen av hormonella lotioner. Men effekten av icke-hormonella droger är något lägre och de används två gånger om dagen.
  • Calamine. Det huvudsakliga aktiva elementet är zinkoxid, som är känt i medicin som en antiinflammatorisk, sårläkningskomponent. Zinkoxid används också i kirurgisk medicin för snabb läkning av vävnader. Fördelarna med lotionen: ingen skarp lukt, lämnar inget spår, en uttalad bedövningseffekt. Brister som inte identifierats.

  Folkmekanismer

  Traditionell medicin är rik på bra recept, tips för att hjälpa till att hantera någon dåre. Det finns mycket kunskap i sin spargris att bekämpa psoriasis. Så, hemlagad salva har en positiv effekt på irriterad hud:

  Ta 2 msk. l. hyvlat tjärsåp och 5 vitlöksklyftor, krossade till ett tillstånd av vattendrag. Ingredienserna blandas, hälles i ett glas vatten och kokas på låg värme i ca 10-15 minuter tills det mesta av vattnet förångas. Då ska salvan svalna, då är den klar att användas.

  Mer sparsam egendom än skarpt luktande, men fortfarande sådan läkning vitlök, har ett bad för hårbotten i njurinfusion. Nettle har ett rikt spektrum av vitala vitaminer och mikroelement. Det desinficerar, lugnar, lindrar klåda och rodnad i huden, eliminerar desquamation. Förfarandet utförs en gång om dagen i 5-7 minuter.

  Ungefärlig behandlingstid

  Självklart utvecklas behandlingsförloppet uteslutande av läkare-trikologen på grundval av de erhållna analyserna, baserat på sjukdomsfasen.

  Den genomsnittliga kursen kan bestå av följande procedurer:

  1. Användningen av hormonhaltig lotion är den 3-4: e dagen.
  2. Användningen av terapeutiska schampon - 5-10: e dagen.
  3. Rubbing salvor i hårbotten - 11-15 dagar.

  Tillsammans med användningen av läkemedelsbehandlingar för psoriasis i hårbotten, är det värt att använda folkläkemedel.

  Det är också nödvändigt att berika din kost med vitaminer och försöka hålla en aktiv livsstil, oftare att vara i frisk luft.

  Solen - huvuddelen i kampen mot sjukdomen, och detta bör inte glömmas bort.

  Så vi har avvecklat de viktigaste metoderna för att hantera sjukdomen som kallas psoriasis. Shampoo, lotion, salvor, sprayer och populärt råd, allt detta ger tillsammans en positiv effekt.

  Då behöver du bara behålla ditt fysiska tillstånd, följa kosten, använd inte produkter som orsakar allergiska reaktioner, och sedan kan du behålla en hälsosam hud under lång tid. Jag önskar dig hälsa och bra!

  Användbar video

  Titta på en video om hur man behandlar psoriasis med hjälp av speciella sprayer:

  I vilka fall använder du hormonella droger:

  Lista över de mest effektiva lotionarna för psoriasis

  Lotioner för psoriasis hjälper till att bli av med obehagliga symptom: klåda, brännande, oestetisk utseende av huden. Icke-hormonella lotioner är lämpliga för det första skedet, och om psoriasis redan har nått en svår form, kan läkaren ordinera hormonella lotioner.

  Fördelarna med lotioner vid behandling av psoriasis

  Psoriasis av en annan typ är aldrig helt botad, den kan bara skickas till eftergift. Därför behöver patienten välja det mest lämpliga och effektivare sättet för honom, så att eftergivningsperioden varar så länge som möjligt. Också viktigt är dosformen av läkemedlet, det mest praktiska och effektiva är lotion. Det har många fördelar:

  • Lotionen är jämnt fördelad och absorberas också snabbt i huden.
  • Det finns inga oljiga spår i slutet av proceduren, så kläderna, som sängkläderna, blir inte smutsiga.
  • ingen anledning att skölja bort;
  • Det finns inga kemikalier i kompositionen, så lotioner är säkra preparat.

  Hormonala lotioner

  Hormonbaserade produkter hanterar snabbt sin uppgift och efter den första applikationen förbättras tillståndet väsentligt. Men att behandlas med sådana droger kan endast vara under överinseende av en läkare, eftersom de kan orsaka många biverkningar. Endast en hudläkare eller trichologist bestämmer metoden och behandlingsförloppet.

  Elokim

  Lösningen av denna lotion har en färglös bas av gulaktig nyans. Verktyget är baserat på hormoner, som finns i 20 ml injektionsflaskor. Elokom klarar avlägsnandet av obehagliga symptom: klåda, smärta, brinnande, det eliminerar också den inflammatoriska processen och bidrar till snabb läkning av sår.

  Komposition. Läkemedlet består av följande komponenter:

  • mometasonfuroat;
  • isopropanol;
  • propylenglykol;
  • natriumdihydrofosfat;
  • hydroxipropylcellulosa;
  • fosforsyra;
  • vatten.

  Indikationer. Elokom utses av läkaren för följande överträdelser:

  • dermatos;
  • psoriasis;
  • inflammatoriska hudsjukdomar.

  Application. Drogen är en lotion för extern användning, bör appliceras på den drabbade huden en gång om dagen. Gnid in i huden med mjuka rörelser tills det är helt upplöst. Behandlingsförloppet beror på svårighetsgraden av sjukdomen, toleransen av läkemedlet och hur snabbt läkemedlet fungerar.

  Kontraindikationer. Använd inte lotion om det finns kränkningar, till exempel:

  • acne rosacea;
  • akne vulgaris;
  • perioral dermatit
  • individuell intolerans mot den aktiva substansen
  • tuberkulos och syfilis;
  • hudsvamp;
  • graviditet;
  • laktationsperiod
  • barn under 2 år.

  Ungefärligt pris. Du kan köpa varor ca 200 rubel.

  Diprosalik

  Diprosalik har antiinflammatorisk, antibakteriell, antiallergisk verkan, och det förhindrar också hudens avskalning.

  Komposition. Kompositionen av lotionen innehåller följande komponenter:

  • betametason;
  • salicylsyra;
  • natriumhydroxid;
  • dinatriumedetat;
  • isopropylalkohol;
  • vatten.

  Indikationer. Lotion kan ordineras för följande sjukdomar:

  • psoriasis av vilken plats som helst, inklusive hårbotten
  • seborré;
  • dermatoser.

  Application. Från 1 till 3 gånger om dagen appliceras några droppar av produkten på den drabbade huden och masseras försiktigt i huden. Behandlingsförloppet beror på svårighetsgraden av sjukdomen och kvaliteten på behandlingen, cirka en månad spenderas vid behandling.

  Kontraindikationer. Du kan inte använda verktyget för sådana brott:

  • njure och leversvikt;
  • graviditet;
  • amningstid
  • barn upp till 2 år
  • hudcancer;
  • sår;
  • individuell intolerans mot komponenterna.

  Ungefärligt pris. Du kan köpa drogen till en kostnad av 620 rubel.

  Dermoveyt

  Läkemedlet hjälper till att behålla fukt i skikten av epidermis, vilket hjälper till att mildra förtjockningen, förhindrar torkning och hämmar hyperkeratos.

  Komposition. Lotionen består av vissa komponenter:

  • klobetasolpropionat;
  • glycerolmonostearat;
  • bivax substitut;
  • cetostearylalkohol;
  • propylenglykol;
  • hlorokrezol;
  • natriumcitrat;
  • citronsyra;
  • vatten.

  Indikationer. Bland indikationerna för användning ingår:

  • alla typer av psoriasis (förutom vanlig plack);
  • kroniskt eksem
  • lichen planus;
  • discoid lupus;
  • hudsjukdomar.

  Application. Verktyget appliceras 1 eller 2 gånger om dagen och smutsas försiktigt in i huden på marken. Behandlingsförloppet är ca 1 månad.

  Kontraindikationer. Innan ett beslut behandlas med denna lotion är det nödvändigt att studera instruktionerna, eftersom det finns vissa kontraindikationer:

  • individuell intolerans mot komponenterna;
  • patchy scaly zoster;
  • kyckling pox;
  • tuberkulos eller syfilis i huden;
  • hudcancer;
  • acne rosacea;
  • akne;
  • barn under 1 år.

  Ungefärligt pris. Kostnaden för detta läkemedel är 450 rubel.

  Belosalik

  Lotionen har en genomskinlig bas, vars lukt liknar isopropanol. Verktyget är baserat på hormoner, så effektiviteten kan ses från de allra första applikationerna. Lotionen har antiinflammatoriska, antipruritiska, antimykotiska, anti-ödem och antimikrobiella egenskaper.

  Komposition. Beredningen innehåller följande ämnen:

  • betametasondipropionat;
  • salicylsyra;
  • dinatriumedetat;
  • valium;
  • natriumhydroxid;
  • isopropanol;
  • vatten.

  Indikationer. Lotionen används för följande brott:

  • zoster;
  • psoriasis;
  • atopisk dermatit;
  • lupus;
  • huvuddermatit;
  • eksem;
  • seborré.

  Application. Skaka flaskan med lösningen innan sprutan påbörjas och spraya sedan på lotion på den drabbade huden. Om det behövs, utför samma manipulationer på hårbotten.

  Kontraindikationer. Drogen har ett antal kontraindikationer:

  • syfilis eller hudt tuberkulos;
  • kyckling pox;
  • sår;
  • akne vulgaris;
  • rosacea;
  • barn under 6 år
  • individuell intolerans.

  Ungefärligt pris. För att köpa denna lotion bör du ge 400 rubel för 20 ml.

  Hudlock

  Verktyget kan undertrycka patogena bakterier, såväl som den drabbade epidermis. Den aktiva substansen bidrar till att kyla och torka huden, lindra klåda och inflammation.

  Komposition. Läkemedlet består av följande komponenter:

  • zinkpyrition;
  • isopropylmyristat;
  • polysorbat;
  • trolamin;
  • etanol;
  • drivmedel;
  • vatten.

  Indikationer. Lotionen används för följande brott:

  • psoriasis;
  • atopisk dermatit;
  • eksem;
  • atopisk dermatit;
  • seborrheisk dermatit;

  Application. Sprayen sprutas på förrenad hud på ett avstånd av 15 cm från de drabbade områdena två gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 1-1,5 månader.

  Kontraindikationer. Förekomsten av allergiska reaktioner på huden, individuell intolerans.

  Ungefärligt pris. Läkemedlet är inte ett billigt läkemedel, för det borde ges 3 100 rubel.

  Ksamiol

  Läkemedlet används för psoriasis i hårbotten, men det är inte sällsynt att de behandlar andra delar av huden. Effekt kan noteras med mild till måttlig sjukdom.

  Komposition. Sammansättningen av Xamiol innehåller följande ämnen:

  • betametasondipropionat;
  • kalcipotriolmonohydrat;
  • flytande paraffin;
  • polypropylenglykolstearat;
  • ricinolja.

  Indikationer. Lotionen används i psoriasis i hårbotten och i andra delar av kroppen vid den initiala och måttliga svårighetsgraden.

  Application. Innan behandlingen påbörjas ska röret skakas noggrant och appliceras sedan på de drabbade områdena i cirkelrörelse. Huvudpsoriasis behandlas en månad och resten av huden - 2 månader. Du kan ansöka en gång om dagen, helst före sänggåendet.

  Kontraindikationer. Du kan inte använda lotion om du har följande problem:

  • psoriasis (exfoliative, teardrop-formad, pustulär);
  • infektioner i huden;
  • njure och leversvikt;
  • brist på kalcium i kroppen
  • barnens ålder
  • individuell intolerans mot komponenterna.
  • Graviditet och amning med försiktighet.

  Ungefärligt pris. Du kan köpa varor till ett pris av 100 rubel.

  Betasalin

  Lotionen är en vit eller klar viskös vätska, på grund av vilken produkten är ekonomisk. Den har antiinflammatoriska, antipruritiska och antifungala effekter.

  Komposition. Lotionen innehåller följande ämnen:

  • betametason;
  • salicylsyra;
  • isopropylalkohol;
  • dinatriumedetat;
  • valium;
  • natriumhydroxid;
  • vatten.

  Indikationer. BetaSalin är avsett för behandling av följande sjukdomar:

  • psoriasis;
  • iktyos;
  • atopisk dermatit;
  • lichen planus;
  • dyshydrosis;
  • seborrheisk dermatit;
  • eksem.

  Application. Läkemedlet ska sprutas på de drabbade områdena av kroppen, tryck på sprayen i den mängd som är nödvändig för fullständig hydratisering. Du kan ansöka från 1 till 2 gånger per dag. Behandlingsförloppet ska inte överstiga 3 veckor.

  Kontraindikationer. Applicera inte lotion i närvaro av följande patologier:

  • kutan tuberkulos;
  • hudinfektioner;
  • perioral dermatit
  • rosacea;
  • individuell intolerans mot komponenterna.

  Ungefärlig kostnad. BetaSalin kan köpas för 500 rubel.

  Non-hormonella lotioner

  Lotioner som inte innehåller hormoner kan inte få en snabb effekt på psoriasis under perioden av exacerbation. De används oftast för profylaktiska ändamål och längre behandling. Fördelen med sådana produkter är att de är säkra för kroppen och, om de används korrekt, ger ett bra resultat.

  Oksipor

  Verktyget finns i form av en lotion, förpackad i 60 ml ampuller. Lotion bekämpar effektivt manifestationer av psoriasis, har en keratoplastisk effekt. Tack vare den aktiva substansen försvinner döda celler och saktar också tillväxten.

  Komposition. Sammansättningen av Oxypor innehåller följande ämnen:

  • salicylsyra;
  • bensokain;
  • etylalkohol;
  • kol tjära.

  Indikationer. Oxypor riktar sig mot behandling av psoriasis och hudsjukdomar, åtföljd av klåda, skalning och irritation.

  Application. Lotionen ska appliceras på ren hud direkt på den drabbade huden, varefter du inte kan tända i 5 minuter. Det är möjligt att använda medel till 4 gånger om dagen.

  Kontraindikationer. Använd inte läkemedlet om det finns en individuell intolerans mot ämnet. Det är förbjudet att applicera lotion på ljumsområdet, hudens anus och runt ögonen. 2 timmar efter att proceduren inte går under direkt solljus.

  Ungefärligt pris. Kostnaden för sådana medel är 1 200 rubel.

  kalamin

  Läkemedlet har en lugnande, torkande och antipruritiska egenskaper. Det desinficerar huden, minskar svullnaden och eliminerar inflammatorisk process. Återställer hudens epidermis.

  Komposition. Den aktiva substansen är zinkoxid och kalamin. Vad gäller hjälpämnen inkluderar dessa:

  • glycerol;
  • bentonit;
  • natriumcitrat;
  • fenol;
  • vatten.

  Indikationer. Lotion kan användas för:

  • kyckling pox;
  • psoriasis;
  • dermatit;
  • herpes;
  • allergier;
  • akne;
  • rubella;
  • eksem;
  • solbränna;
  • insektbett.

  Application. Först måste du skaka flaskan väl, lägg sedan lite pengar på en bomullspinne och behandla alla drabbade områden. Behandlingsförloppet är 1,5-2 månader.

  Kontraindikationer. Använd inte läkemedlet till personer som har en individuell intolerans mot komponenterna.

  Ungefärligt pris. I Ryssland kan Calamine köpas på ett apotek för 500 rubel.

  Zema lotion

  Lotionen är gjord av naturliga ingredienser, så det kan reglera tillväxten av hudceller. Det hämmar keratinisering, rensar epidermis, lindrar klåda och irritation.

  Komposition. Lotion innehåller:

  • salicylsyra;
  • resorcinol;
  • fenylsyra.

  Indikationer. Zema lotion kan användas i närvaro av följande sjukdomar:

  • eksem;
  • psoriasis;
  • dermatit;
  • svampar;
  • seborré;
  • klåda;
  • giardiasis;
  • psoriasis under naglarna och på huvudet.

  Application. Inom 4 veckor måste en liten mängd lotion gnidas in i de ömma fläckarna i huden upp till 4 gånger om dagen.

  Kontraindikationer. Läkare rekommenderar inte användning av läkemedel för:

  • graviditet;
  • laktationsperiod
  • barndom;
  • individuell intolerans.

  Ungefärligt pris. Budgetalternativet, som kostar 180 rubel.

  PsoEasy

  Lotionen avlägsnar irritation och klåda i hårbotten, mjäll, stärker håret och förhindrar håravfall.

  Komposition. Den består av ett läkningsmedel med mineraler från det döda havet, eteriska oljor och växtekstrakter.

  Indikationer. Applicera lotion för eksem, mjäll, psoriasis och atopisk dermatit.

  Application. Du bör noggrant tvätta håret med schampo av samma serie, använd sedan lotion och gnid in i ditt huvud genom att massera i cirkulära rörelser i 2 minuter. Med systematisk behandling blir resultatet synligt om 1-2 veckor.

  Kontraindikationer. Kan inte användas med individuell intolerans mot komponenterna.

  Ungefärligt pris. Kostnaden för denna lotion är inte billig och uppgår till 3 700 rubel.

  Ala-septisk

  Drogen innehåller inte hormoner, vätskan i flaskan är viskös grön färg med en inte mycket trevlig lukt. Denna lotion kan behandlas både vuxna och barn, eftersom den baseras nästan på naturliga ingredienser. Det fanns fall när läkemedlet förvärrade psoriasis, varefter det fanns en fullständig återhämtning.

  Komposition. Produkten innehåller följande komponenter:

  • aloe;
  • tea tree oil;
  • extrakt av medicinska växter;
  • salicylsyra;
  • bensoesyra;
  • iodinol;
  • vitamin E.

  Indikationer. Lotionen är indicerad för följande sjukdomar:

  • psoriasis;
  • rosacea;
  • akne;
  • herpes;
  • mjäll;
  • idrottsfot.

  Application. Flaskan ska skakas före användning, sedan med en bomullspinne applicerad på de drabbade områdena. Inget behov av att spola.

  Kontraindikationer. Endast enskild substansintolerans noteras.

  Ungefärligt pris. Kostnaden för detta verktyg är 380 rubel.

  Dayvoneks

  Finns i form av en salva, kräm och lotion, i den senaste versionen av kompositionen ingår vitamin D - kalcipotriol. Läkemedlet på kort tid återställer epidermis och normaliserar hudregenerering.

  Komposition. Den aktiva substansen i läkemedlet är kalcipotriol, bland hjälpämnena är följande:

  • cetostearylalkohol;
  • makrogol-cetostearat;
  • glycerol;
  • klorallymetenaminklorid;
  • natriumdihydrat;
  • dinatriumdihydrat;
  • natriumdioxid;
  • mjuk paraffin;
  • flytande paraffin;
  • vatten.

  Indikationer. Dayvoneks används vid behandling av psoriasis av något slag.

  Application. Före proceduren ska huden rengöras, applicera lotion på de drabbade områdena och gnugga in i huden med massagerörelser. Efter en vecka kommer förbättringar att märkas. Behandlingsförloppet är 1-1,5 månader.

  Kontraindikationer. Du kan inte behandlas med denna lotion om det finns en individuell intolerans mot komponenterna och metaboliska störningar i förhållande till kalcium. Försiktighet bör behandlas för gravida kvinnor och ammande mödrar.

  Ungefärligt pris. I Ryssland kan detta läkemedel köpas på något apotek till priset av 860 rubel.

  Sulfomik

  Lotionen är skapad med naturliga ingredienser, den har bakteriedödande, antiinflammatoriska, antipruritiska egenskaper. Det kan också mjukna huden, eliminera den ökade utsöndringen av fett och bidra till sköljning av plack.

  Komposition. Aktiva ämnen är:

  • salicylsyra;
  • borsyra.

  Ytterligare komponenter är följande:

  • kamfer;
  • glycerol;
  • utfälld svavel.

  Indikationer. Verktyget är mest effektivt vid behandling av psoriasis och akne.

  Application. Innan proceduren går, ska flaskan skakas väl och appliceras sedan med en bomullsplatta på problemområdena i huden.

  Kontraindikationer. Endast enskild intolerans noteras.

  Ungefärligt pris. Du kan köpa medicin till priset av 380 rubel.

  Kinesiska produkter

  På den farmakologiska marknaden har kinesiska produkter bevisat sig från den bästa sidan. När allt kommer omkring är kombinationen av låg kostnad och effektivitet deras huvudsakliga kram. Lotioner kan lindra tillståndet hos en person som lider av psoriasis. Nedan finns de bästa kinesiska lotionerna för att bekämpa psoriasis.

  Lee Kang

  Finns i form av en lotion, förpackad i injektionsflaskor på 30 ml. Det har antiinflammatoriska, antipruritiska, antifungala, kylande och antiallergiska effekter. Läkemedlet kan döda svampen och bakterierna från den drabbade huden, liksom förhindra deras spridning.

  Komposition. Li Kang består av följande ämnen:

  • salicylsyra;
  • kamfer;
  • borneol;
  • extrakt av medicinska växter.

  Indikationer. Läkaren kan ordinera ett läkemedel för behandling av:

  • psoriasis av olika etiologier;
  • hudinfektioner;
  • eksem;
  • dermatit;
  • dermatoser.

  Application. Applicera lotionen bör vara på ren hud, vänta sedan 10 minuter, inte bära över kläder. Behandlingsförloppet bestäms av läkaren.

  Kontraindikationer. Applicera inte produkten i armhålorna, runt ögonen och i ljummen. Läkemedlet är kontraindicerat hos personer med komponentintolerans.

  Ungefärligt pris. Den genomsnittliga kostnaden för Li Kang är 410 rubel.

  Fufaev

  Finns i form av en lotion, förpackad i 50 ml injektionsflaskor. Vätskans färg är orange eller ljusbrun. Verktyget har antiprittiska, antiinflammatoriska, antiallergiska och antifungala effekter.

  Komposition. Fufan innehåller följande komponenter:

  • salicylsyra;
  • fluorsyra;
  • borneol;
  • kamfer;
  • extrakt av medicinska växter.

  På grund av denna komposition kan komponenterna förstöra viruset, svampen och bakterierna, och förhindrar också spridningen av inflammation till frisk hud.

  Indikationer. En läkare kan ordinera Fufan om du har följande villkor:

  • psoriasis av någon etiologi
  • hudsvamp;
  • bakteriella skador på huden;
  • dermatit;
  • eksem.

  Application. Läkemedlet ska appliceras på den förrenade huden, gnugga massage cirkulära rörelser i den drabbade huden. Lotionen kan också användas för psoriasis i hårbotten.

  Levereras med borste för enkel behandling av sjukdomen. För att bota psoriasis på huvudet bör det spädas ut 1: 1 med etylalkohol eller olivolja. Behandlingen ska ske två gånger om dagen, utan att behöva skölja av produkten.

  Kontraindikationer. Applicera inte på huden i ljummen, runt ögonen och i armhålorna. Applicera inte heller lotion om det är intolerans mot ämnen.

  Ungefärligt pris. Du kan köpa en sådan högkvalitativ produkt till priset av 400 rubel.

  Tunkantszo

  Läkemedlet är tillgängligt i form av shampoo-lotion förpackad i 30 ml. Innebär svampdödande, antipruritisk, exfolierande och antimikrobiell verkan.

  Komposition. Läkemedlet innehåller:

  • ketokonazol;
  • polyakrylsyra;
  • dodecyl;
  • natriumsulfat;
  • kokosylnatrium;
  • kokosnötolja;
  • etylenglykol;
  • hydroximetylbensen;
  • tetranatrium;
  • parfymessens;
  • natriumhydroxid;
  • saltsyra;
  • natriumklorid;
  • destillerat vatten.

  Indikationer. Används shampoo lotion för vissa sjukdomar:

  • klåda och peeling när huden är infekterad;
  • psoriasis;
  • mjäll.

  Application. Ca 5 ml lotion appliceras på hårbotten och pundas för att bilda ett skum. Då ska du massera hårbotten och skölja med varmt vatten.

  Kontraindikationer. Avslag på behandling Tunkanzzo ska vara personer som har följande villkor:

  • graviditet;
  • individuell intolerans
  • laktationsperiod
  • barn;
  • Applicera inte runt ögonen och på den drabbade huden.

  Ungefärligt pris. Du kan köpa varor till ett pris av 400 rubel.

  Jie Er Yin

  Tillgänglig lotion i flaskor på 140 ml. Det har antiinflammatoriska, antiseptiska, antipruritiska och även återställande egenskaper.

  Komposition. Jie Er Yin är baserat på naturliga ingredienser, men består snarare av medicinska örter:

  • Sophora;
  • malört;
  • Monnier;
  • jasmin gardenia.

  Indikationer. Lämplig lotion för behandling av följande sjukdomar:

  • eksem;
  • dermatit;
  • herpes;
  • psoriasis;
  • akne;
  • skabb;
  • gonorré;
  • colpites;
  • mykoplasma;
  • infekterade sår;
  • inflammatoriska processer i könsorganen.

  Application. Lotionen appliceras på den drabbade huden och masseras med massagerörelser. Behandlingsförloppet är 1,5-2 månader.

  Kontraindikationer. Bland kontraindikationer noteras endast enskild intolerans.

  Ungefärligt pris. Du kan köpa drogen till ett pris av 500 rubel.

  Allmänna rekommendationer för användning av lotioner

  Det är viktigt att inte bara välja rätt lotion för psoriasis och kontakta din läkare, men också att använda den korrekt. Nedan följer en steg-för-steg instruktion om hur man använder lotion:

  • Efter att patienten har köpt en lämplig lotion för sig själv på apoteket, ska han bli våt över de drabbade områdena eller ta ett badkar så att huden är ren.
  • Därefter måste du skaka flaskan noggrant flera gånger.
  • Om det finns ett sprutmunstycke på flaskan, ska det riktas mot det drabbade området och sprutas i tillräcklig mängd så att placken fuktas. Om munstycket saknas är det nog att fukta en bomullspinne i vätskan och gnugga den i huden.
  • Efter applicering av produkten ska den försiktigt gnidas in i huden med försiktiga masseringsrörelser.
  • 10-20 minuter behöver inte över kläder sår underkläder, så att det inte blir smutsigt.
  • I slutet tvättar du händerna med tvål och vatten.
  • Beroende på svårighetsgraden av sjukdomen utförs proceduren från 1 till 4 gånger om dagen.

  Mer detaljerad applikation beskrivs för varje lotion i artikeln ovan.

  Det finns många lotioner för psoriasis: hormonella, icke-hormonella och kinesiska. Var och en av dem har många användbara egenskaper, men inte alla kommer att passa en enskild person. Eftersom drogerna är kontraindicerade är det nödvändigt att läkemedlet väljs av en erfaren hudläkare.  Nästa Artikel
  Hur man gör vackra krullar och lockar med en strykning eller curling, och fixa effekten: 5 sätt