Färgämnen för grå hår: betyg av de bästa, recensionerna


Gråt hår är inte bara ett problem för äldre människor. Produktionen av melanin, pigmentet som målar håret, kan minska vid en tidig ålder på grund av brist på vitaminer, konstant stress och genetisk predisposition.

Gråa hår i ungdomar indikerar närvaron av hälsoproblem. Om de upptäckes och elimineras i tid, kommer håret att sluta bli grå. Men ibland är det inte tillräckligt. Då är den enda lösningen för de som är förvirrad av detta problem färgning.

Innehåller färger för att måla grå hår

Strukturen av grått och normalt hår är annorlunda. Detta medför en skillnad i färgningsförfarandet. Inte varje färg kan måla över grått hår.

Välja ett verktyg, du måste dra på sådana funktioner:

 1. Färger på grått hår ska innehålla ammoniak eller dess substitut och 6-9% oxid.
 2. Toning och sparsam färg tvättas snabbt bort, målar inte helt över de vita håren.
 3. Det är nödvändigt att välja medel med hänsyn till graden av grå hår.

Det första valet av färg är bättre att anförtro en erfaren mästare. Han kommer att uppskatta hårets tillstånd, färgen, de gråhåriga strukturerna. Endast med hänsyn till dessa egenskaper kan du välja lämpligt verktyg.

Hur får man vackert hår från en tvättduk på huvudet?
- Hårväxt över hela ytan av huvudet på bara 1 månad;
- Den organiska kompositionen är helt hypoallergenisk;
- Applicera 1 gång per dag;
- Mer än 1 miljon nöjda köpare av män och kvinnor runt om i världen!
Läs hela historien.

Översikt över de bästa färgerna

För att måla grå hår använder sådana populära färger:

Acme färg "Rowan"

Används för att måla en stor mängd grå hår. Pris per förpackning - 40 rubel. Som ett resultat är håret ljust, glänsande och slät. Men färgen som anges på förpackningen och erhållen som ett resultat av proceduren kan skilja sig från.

Nackdelarna innefattar den mättade obehagliga lukten av produkten;

Palette

Färger sitt gråa hår jämnt, mättar håret med färg och glans. Pris - från 100 rubel per förpackning. Som en del av många kemiska komponenter som torrt hår. Efter färgning behöver de extravård

Kaaral

Italiensk tillverkare av färgämnen. Den varar ca 2 månader, ger en rik och ljus färg. Lämplig för ägare av tjockt hår. Pris - från 250 rubel;

Förslag från L'oreal

Färg av hög kvalitet som färgar helt över grått hår, ger hår glans och välskötta. Vid färgning finns det en stark kemisk lukt som kan orsaka huvudvärk. Pris - från 250 rubel.

Färga hemma

Du kan färga håret med vita strängar hemma. För att göra detta måste du ha ett paket med färg, skyddshandskar, handdukar, varmt vatten. Vid användning av en professionell produkt kan ett oxidationsmedel behövas.

Färgprocessen sker i flera steg:

 1. Rör färgen och aktivatorn ut ur förpackningen tills en homogen uppslamning bildas. Vid behov tillsätt ett oxidationsmedel.
 2. Innan håret appliceras måste man testa förekomsten av en allergisk reaktion. För att göra detta, använd den resulterande krämiga massan på din hand och vänta i 15-20 minuter. Om klåda, utslag och rodnad inte uppstår kan färgen användas. Blandningen appliceras på torrt obehandlat hår. Först behandlas parietalzonen med särskild uppmärksamhet på de gråaktiga delarna. Verktyget ska vara jämnt fördelat över hela längden och lämna i 25-30 minuter.
 3. Med hjälp av en tunn kam bör färgämnet fördelas över hela håret och lämnas i ytterligare 10 minuter.
 4. Tvätta av färgen, tvätta håret ordentligt med en balsam eller skölj.

Gråt hår tar längre tid att färga. På grund av den skadade strukturen är de svårare att påverkas av färgpigment.

Under färgning behöver du noggrant behandla med ett kemiskt ämne: det kan fläcka kläder eller möbler. Vissa färger är svåra att tvätta. Undvik kontakt med ögonen och utsatt hud.

Alternativa metoder

Naturliga färgämnen används för att färga grå hår mindre ofta än kemiska på grund av sådana skäl:

 1. De är inte lämpliga för alla.
 2. Kräver konstant användning, tvättas snabbt ut.
 3. Måla inte alltid över grått hår.
 4. Det är svårt att förutsäga färgen, vilket är resultatet av naturlig färgning.

Denna typ är lämplig för dem som inte vill använda kemikalier och har några vita hår. Använd sedan henna och basma. Blanda dem i vissa proportioner, du kan uppnå olika nyanser.

Vid start av sådan färgning bör följande rekommendationer beaktas:

 1. Denna metod är inte lämplig för dem som har grått hår täckt med hela lockar.
 2. Innan du applicerar hela huvudet måste du testa det på en tråd och utvärdera den resulterande nyansen. Det kommer att ta tid, men det kommer att spara från oönskade blommor.
 3. Du kan inte fokusera på bilden av resultat på Internet. Färgning med henna och basma i varje fall kan ge en annan färg.

Henna och Basma används för läkning. De skadar inte hårstrukturen, gör dem skina, starka och friska. I små kvantiteter kan dessa verktyg användas som masker i kombination med andra vårdkomponenter: örtavkänning och oljor.

Kamilleavkok, starkt te, kaffe, lökinfusion har också färgegenskaper. Effekten av dem håller inte länge, tvättas snabbt.

recensioner

Olga, Jaroslavl, 27 år gammal

Grå började störa mig vid 24 år gammal. Sedan märkte jag i mina första gråa hår, men fästade ingen betydelse för detta. Vid 26 års ålder fanns det redan hela vita strängar på mitt huvud och jag bestämde mig för att välja sätt att måla dem på ett sådant sätt att de bevarar den naturliga färgen och deras hälsa så mycket som möjligt.

Efter att ha läst informationen på Internet bestämde jag mig för att försöka Henna med Basma. Jag hittade en steg-för-steg guide, köpte ett verktyg och följde alla instruktioner och recept. Vad var min besvikelse när mitt hår blev ett grönt nyans!

Jag var tvungen att fixa allt med professionell färg. Befälhavaren i salongen rekommenderade mig en pallete. Sedan dess, ingen henna. Jag använder inte det själv och rådgör inte andra.

Karina, 36 år gammal, Moskva

Flera gånger försökte jag måla över grå hår i stugan, men det är dyrt, och proceduren bör utföras en gång i månaden. Jag bestämde mig för att lära mig hur man gör det själv och med minsta ekonomiska kostnader. För denna förvärvade Acme färgfärg "Rowan".

I lådan finns en instruktion. Naturligtvis lämnar lukten av färg mycket att önska: akrid och obehaglig. Men resultatet är värt det: hår efter färgning lyser, har en rik färg, bryter inte. Var noga med att använda en fuktgivande sköljning så att de inte skadas efter frekventa förfaranden.

Gråt hår målar över 100%. Jag råder alla, men det kommer att bli mycket svårt för personer med en känslig luktsinne att använda den. Lukten kan till och med få huvudvärk.

Färg för grå hår - hur man väljer, rankningen av de bästa färgerna

Vad är grått och varför verkar det?

"Enligt reglerna blir kvinnor vitt vid 45 år, män på 35 år. Faktum är att processen kan börja mycket tidigare, och även i åldern 18 finner någon tyvärr vita strängar. Vad är grått hår och vilka faktorer bidrar till det tidiga utseendet?

Djupet av hårfärgen beror på genetiken och direkt pigmentet kallas melanin. Det produceras av speciella celler - melanocyter, som produceras med hjälp av tyrosinas (ett enzym innehållande koppar). Vid något tillfälle upphör tyrosinas att produceras, och väteperoxid uppträder i hårlampan, vilket missfärgar håret och gör det transparent.

Minskningen av tyrosinasproduktion kan också börja i ung ålder på grund av genetisk predisposition eller negativa faktorer. En av de vanligaste orsakerna är kronisk stress, ångest. Ofta, efter en tragisk händelse eller en stark känslomässig chock, märker människor grått hår. Barnets födelse, följt av ständiga upplevelser och kronisk sömnberövning, orsakar ofta också utseendet av "metall" -strängar.

Andra orsaker till tidigt grått hår:

blodsjukdomar, hjärta, lever, njure, ateroskleros, sköldkörtelstörningar, hormonella obalanser;
brist på vitaminer och mikroelement
hårda proteinfria dieter;
länge stanna i solen eller en passion för solning
brist på tyrosinas enzym.

Korrekt näring, hälsosam sömn, brist på nervöst överstopp hjälper dig att hålla ditt hår ungt och vackert. Om silver trådar fortfarande visas, försök att neutralisera de skadliga faktorerna för att stoppa denna obehagliga process. Och för att anpassa färgen kommer det att hjälpa en bra färg för grå hår.

Principen om val av färg för grå hår

Starkt glasögon är det svåraste att färga på grund av att små hårvågor bildar en tät struktur. Sparande färger utan ammoniak kan inte måla över grå hår, eftersom den här komponenten gör hårkutlet mer lös och hjälper till att färga det.

Ett professionellt tillvägagångssätt inbegriper användningen av ytterligare förfaranden, på grund av vilket färgpigmentet blir bättre, och färgen själv varar längre. För mörkt och rättvist hår används olika tekniker. I det första fallet behandlas krullarna med oxid, sedan appliceras en färg utspädd med vatten, varefter en färg med starkt pigment används. För Blond appliceras oxidant 3-6%.

När du väljer hårfärg, kom ihåg:

en hög procentandel av oxid (6-9%) i färgen garanterar 100% grå färgning;

mjuka ammoniakfria färger, liksom färgämnen ger inte en tät målning, dessutom tvättas de mycket snabbare än ammoniakanaloger;

Välj ett färgämne enligt din hårtyp - ju tjockare de är desto högre procentandel av oxid och desto mer koncentreras färgämnet.

De som vill dela med grått hår försummar ibland salongens tjänster. Detta leder ofta till allvarliga skador på håret och hårbotten, eftersom den första gången att klara den vita korken ofta inte fungerar. Som ett resultat damerna experimenterar länge, vilket orsakar irreparabel skada på locken. Om du fortfarande bestämmer dig för att klara av den här uppgiften hemma, läs artikeln till slutet, för det kommer att diskuteras nedan om effektiva och säkra metoder för färgning.

Måla med ammoniak och utan - fördelar och nackdelar med grått hår

Om färgen presenteras som icke-ammoniak, men samtidigt säger tillverkaren att hon kämpar med grått hår, då finns det två alternativ: antingen finns ammoniak i kompositionen eller grå hår kommer inte att försvinna någonstans. Ändå föredrar vissa kvinnor att välja det milda alternativet, utan att uppmärksamma det faktum att vissa trådar blir mycket ljusare efter färgning.

Ammoniakfri färg tvättas snabbt ut, så var förberedd för det faktum att färgen inte håller länge. Produkten utan ammoniak är således ineffektiv mot grå hår, men det är mildt på hår. Ammoniakfärger täcker framgångsrikt grått hår, men risken att skada håret och hårbotten när de används hemma är ganska högt. Dessutom åtföljs färgprocessen ofta av en stark lukt.

Översikt av professionella färger för grå hår

Matris Dröm Ålder Sokol Skönhet

Många experter tror att Matrix SoColor är det bästa verktyget i kampen mot grått hår. Detta är en amerikansk produkt baserad på den patenterade teknologin ColorGrip. Sammansättningen innehåller ammoniak, men i rimliga mängder, så får färgen en livlig, djup färg, men förstör inte håret.

Näringskomponenter ingår i receptet, återställa skadad struktur. Förbered dig dock för att tipsen kan vara något torkade. Efter färgning, täcka ändarna med oljor.

Kapous Professional

Schwarzkopf Professional Igora Absolutes

Estel De Luxe Silver

Keune

L'oreal Professionnel Color Supreme

Utmärkt färg, den enda nackdelen som är det höga priset. Kostnaden är dock fullt berättigad, och du kommer inte ångra pengarna. Kvaliteten på fonderna ligger i en höjd, så det klarar även de svåraste uppgifterna. Ammoniak i sammansättningen av detta färgämne verkar i komplexet Densilium-R. Detta ämne förstärker håret och återställer dem snabbt.

Tack vare färgen blir håret tätare, vackrare och mer elastiskt. Förväxla inte denna färg med Preia Feria på L'oreal, eftersom det klarar av grå hår lite sämre. Det kan köpas om procenten av grått hår inte är mer än fem.

Budgetfärg för att måla grå

Londa Color "För den envisa grå"

Balsam skyddar inte bara, men förbättrar också färgen, eftersom det hjälper färgkomponenterna att tränga djupt in i hårkroppen.

Skuggan visar sig vacker, mättad och lång hållare. Det grå håret är perfekt målade över, och allt detta nöje kostar lite mer än 200 rubel.

Garnier Nutrisse Creme

Palette

Rowan (Acme Color)

Vi målar över grå hår hemma

Hur man målar över grått hår, om du inte är professionell? Genom att följa rekommendationerna nedan får du ett utmärkt resultat utan hälsorisk. Så, i stället för melanin, innehåller vita hår innehav av luftbubblor, vilket mycket komplicerar färgning. Av denna anledning utför experter förberedelsekrullar, som kan utföras hemma.

Färgtips

Ta pigmentet som motsvarar nivån på den valda färgen, bara från det naturliga området. Blanda med vatten i lika stora proportioner, applicera på rötterna eller den "vita" zonen och vänta en kvart i timmen.

Tvätta inte av färgen och applicera den valda tonen i kombination med färgen från det naturliga området (oxidationsmedel 6%), håll färgen så mycket som anges i tillverkarens rekommendationer.

Om du planerar att använda en ljus nyans, till exempel, röd, lägg till ett naturligt färgämne till det, annars grå hår kommer att "brinna" med en onaturlig färg.

För tunt och mjukt hår ta nyanser en ton kortare än den valda, annars kommer en "blackout" att inträffa. För grovt hår används en nyans av mörkare enton.

I avancerade fall används speciella färgämnen märkta 0.

Att uppnå bra resultat bidrar till att minska delen av oxidationsmedlet. Det vill säga om du vanligtvis behöver blanda färg med en oxidator i förhållandet 1: 1,5, minska förhållandet till 1: 1. Resultatet kommer gärna överraska dig.

Med de rekommendationer som presenteras i den här artikeln kommer du aldrig att stöta på problemet med "glödande" grå hår eller instabil färg. Om du inte bara ska måla över grått hår, men också föryngra ditt hår, vilket gör det mer elastiskt och vackert, hänvisar du till en professionell service.

9 bästa färger för grå hår

Åldersförändringar påverkar var och en av oss, bara någon den här gången kommer tidigare, någon senare. Det första gråhåret börjar dyka upp efter 30 år på grund av en minskning av produktionen av melanin, ett naturligt färgpigment. Tidig blekning av hår kan utlösa flera faktorer: en ärftlig predisposition, allvarliga sköldkörtelsjukdomar och nedsatt immunförsvar, tobaksmissbruk, konstant stress.

I vilket fall det här är en oåterkallelig process, och återvända den naturliga hårfärgen kommer inte att fungera. Vissa skäms inte över grå hår, men de flesta vill bli av med detta uppenbara tecken på åldrande. Bara en väg ut - hårfärgning. Idag finns ett stort utbud av verktyg för både professionell och hemanvändning.

Tidigare används ofta henna och basma. Men tyvärr skilde de inte uthållighet. Moderna färger är uppdelade i ammoniakfri och ammoniakfri. För säkerheten hos försvagat hår är det bättre att använda produkter utan denna komponent. För mättnad av skuggan är det bättre att använda den senare. Dessa färger innehåller en liten mängd ammoniak för långvarigt bevarande av pigmentet. Många av dem är berikade med näringskomponenter för vård och återhämtning efter proceduren.

Vilken typ av färg att köpa, för att inte skada håret och få den önskade ljusa färgen? Vårt betyg kommer att hjälpa dig att bestämma valet, speciellt eftersom de produkter som presenteras idag är erkända som de bästa för grå hår.

Måla över grått hår: 25 bästa färger

Problemet med "metall" i strängarna är känt för var och en av er eftersom många av det fina könet ser ganska tidigt ut. Men oroa dig inte - den bästa färgen för grått hår gör att du kan dölja problemet.

Hur man väljer en bra färg?

När du väljer ett verktyg för grått hår, se till att du beaktar dessa viktiga punkter:

 • Sluta på långlivade färgämnen. Med tanke på de specifika egenskaperna hos grått hår kan mjuka medel inte göra det;
 • Var uppmärksam på effektiviteten av den grå färgfyllningen som anges på förpackningen (60, 70, 100%);
 • Undvik för ljusa eller för mörka färger - luta dig på det naturliga hårets nyans;
 • Ge företräde åt färger med vårdande ingredienser.

Tips! Om du har tvivel om färgens kvalitet eller framgången för hela proceduren, kontakta mastern. Detta gäller även för ägare av skadat hår.

Bläddra bland populära märken

Vad är det bästa hårfärgen? För att svara på denna fråga bestämde vi oss för att skapa ett betyg av de mest effektiva metoderna. Det täcker ett ganska stort antal färgämnen - från hushåll och billigt till dyrt och professionellt.

Motståndskraftig professionell färgämne Ryska tillverkare med låg mängd ammoniak. Den består av naturliga ämnen, inklusive kakaosmör, som närmar håret från insidan och gör strängarna skina och mjuka. Den har en mångsidig palett - 100 vackra nyanser + 6 färgförstärkare. Det ger håret en jämn och rik skugga. Bland minuserna kan noteras den snabba förlusten av glans.

"Loreal Professionnel Color Supreme"

Det här verktyget kostar mycket mycket, men tro mig, köpet är fullt berättigat. Effektiviteten hos denna färg är på en mycket hög nivå - det fungerar även om det grå håret har påverkat mer än 80% av håret. "Loreal Professionnel Color Supreme" innehåller Densilium-R, en speciell substans som stärker rötterna, komprimerar trådarna och återställer strukturen.

Professionell färg för grå hår, utvecklat i Holland, är uppdelad i 3 underarter - permanent, sparsam och för SPA-färgning. Paletten "Keune" är mycket stor - 107 olika toner (80 grundläggande och 5 mixer). Vad som är viktigt svarar slutresultatet alltid som anges på paketet. Färgen har en diskret lukt, irriterar inte epidermis och innehåller silkeproteiner, vilket gör strängarna mjukare.

Persistent cream paint "Palet" - ett annat populärt och budgetalternativ. Det maskerar grått hår väl, har ett unikt färgskyddskomplex, ger ett stabilt resultat i 2 månader. Innehåller 32 olika toner, från vilken du enkelt kan välja vad du behöver. Det finns tre typer av färgämnen i Palette - för lätt, halvfast och permanent färgning.

När det gäller bristerna inkluderar de frånvaron av balsam, en stark lukt och den negativa effekten av kompositionen på håret - det blir skört och överdriven. För att undvika dessa ögonblick, ta hand om ditt hår med hjälp av speciell kosmetika - masker, balm, serum. Obs och det faktum att ett rör ofta inte räcker för att måla hela längden.

Förslag Skäl L'Oreal

Mycket högkvalitativ färg, vars pris är ca 250 rubel. För dessa pengar får du inte bara likformig färgning, men också komplex vård under hela proceduren. Efter målning blir håret livligt och glänsande.

"Estel De Luxe" från "Unicosmetics"

Detta är ett professionellt ryskt varumärke som har lyckats vinna miljoner av fans under en kort period av dess existens. Väl förklädd grå hår, bryr sig om håret och erbjuder ett urval av en mycket stor palett. Ger färgade lås med glans, ljusstyrka och silkighet. "Estel" har en krämig konsistens - den sprider sig inte och sprids jämnt över hela längden. Vi är också nöjda med den unika sammansättningen - det finns ett skimrande pigment i färgämnet och en närande emulsion baserad på kitosan, vitaminer och kastanjutdrag. Bland minorna kan hänföras till en obehaglig ammoniaklukt och förmågan att torka håret starkt.

En bra färg av franskt ursprung, som tillhör en mild linje. Den har en unik formel - minsta kemikalier + naturliga ingredienser som skapar ett osynligt skyddande skal på trådarna. Färgområdet har 66 moderna färger - från naturlig till exklusiv.

Professionellt färgämne, tillverkat i Tyskland, konstruerat för långvarig färgning av grått hår. På grund av den speciella formeln spreds den inte alls och genomtränger jämnt hela längden, därför är den idealisk för husmålning. Med antalet toner tar "Igora Royal" de första platserna. Närvaron av mixtoner, som gör det möjligt att skapa unika kombinationer, är också uppmuntrande. Färgen har en trevlig fruktig arom - det finns absolut ingen kaustisk lukt. Det innehåller goda vitaminer och andra vårdämnen.

"Wella Koleston Perfect"

Denna vidhäftande färgämne kan utan överdrift kallas en epitom av oklanderlig tysk kvalitet. Speciallinjen för vitt hår föredras av både professionella stylister och vanliga kvinnor. På paletten hittar du naturliga och ovanliga nyanser. Ammoniakfri färg "Wella Koleston Perfect" torkar inte håret och ger det en rik glans. Tyvärr lite toner lite tråkig över tiden.

"Rowan" från "Acme Color"

Permanent färg med utloppsroman kan kallas den mest prisvärda. Det genomsnittliga priset är 100 rubel, men resultatet blir rik, ljus och otroligt resistent. Paletten har 30 olika toner. Den enda nackdelen med "Rowan" är en stark ammoniak lukt som inte eroderar under hela färgningsproceduren.

Matrix SoColor är ett slitstarkt gråhårfärg från USA, vars främsta fördel är den patenterade ColorGrip-tekniken. Har stor popularitet, ger hårets huvud en ljus och intensiv nyans. Den lägger sig mycket lätt, impregnerar hela längden jämnt, bevarar sin färg under en lång tid, anpassar sig till pigmenten i strängarna, vilket ger ett utmärkt resultat. Formulärfärg innehåller näringskomponenter, återställande av skadad struktur. Nackdelar - lite torra tipsen, innehåller ammoniak.

Professionellt ammoniakfärg känt italienskt märke garanterar full färgning i 100 vackra färger. Dess otvivelaktiga fördel är hög motståndskraft. I kompositionen hittar du näringskomponenter som styr strukturen av poröst hår. Tyvärr är konsistensen av detta verktyg inte så tjockt.

"Londa Color Permanent"

Du vet inte vad hårfärg är bättre att välja för grå hår? Var uppmärksam på salongkrämig kräm från "Londa Color" (Tyskland). Färgen tvättas inte i ca 8 veckor, och den oxidativa emulsionen har en positiv effekt på kompositionens enhetlighet och ger ett utmärkt resultat. Färgen tonar grått hår och läker håret. Den innehåller lipider och naturligt vax, vilket ger högkvalitativa vård och neutraliserande effekter av kemi. En viktig fördel med "Londa Color" är det överkomliga priset. Av nackdelar - ett litet urval av nyanser.

En populär färgämne med en rik palett (35 snygga färger), utvecklad i de bästa traditionerna för nanomolekylär teknik. Den innehåller vitaminerna H, E, A och B3, vilket ger ett kraftfullt skydd mot negativa influenser. Det målar mycket mjukt, vilket säkert kommer att vara ägare av känslig epidermis. En liten torr tråd, har en skarp lukt.

Tips som hjälper dig att välja färg för grå hår:

Vilken professionell hårfärgning mår bäst på grå hår? Goda mästare är glada att rekommendera "Farmavita" färgämnen - det här italienska varumärket är extremt populärt i frisörens miljö. Skapat på basis av extrakt från växter, näringsrika oljor och medicinalväxter, färgar de försiktigt hår i naturliga och djupa toner. "Farmavita" har en krämig konsistens, flödar inte alls och impregnerar jämnt hela längden.

Fördelarna inkluderar ett demokratiskt pris och en låg andel ammoniak. Bland minuserna noteras torkningseffekten och den snabba nedtonningen av färg.

Ryska permanent med lågt ammoniakinnehåll. Färgpaletten består av 80 grundtoner, 6 mixton och 12 nyanser för blondiner. Det ger en mycket hållbar färg, men torkar strängerna lite och innehåller inte extra omsorgsfulla tillsatser.

Bra flytande färg fransk produktion. Giver en långvarig effekt, förkroppsligar 100% grå hår, behagar med olika färger (45 faktiska nyanser). Inkluderat hittar du en balsam baserad på naturliga ingredienser för att återställa den skadade strukturen. Loreal Preferencefärg har en tjock konsistens, men det luktar ganska obehagligt.

"Garnier Color Naturals"

En mycket högkvalitativ produkt baserad på tre ingredienser - olivolja, avokadoolja och sheasmör. Tack vare den tjocka konsistensen flödar Garnier Color Naturals inte och är lätt att applicera. Det luktar ganska snällt, ger ljusa nyanser utan onödig yellowness. Färgen uppfyller fullständigt visat.

Ljusfärgen från SchwarzkopfHenkel (Tyskland) är avsedd för självständig användning. Innehåller naturliga ingredienser som har en positiv effekt på hårets hälsa. Vi pratar om vete proteiner, vitaminer av grupp B och aloe vera. I paletten är 20 toner.

Varning! "Syoss" kan bara användas på ommålat tidigare grått hår.

Produkten från det rysk-franska samarbetet hjälper till att ändra bilden utan att håret skadas. Helt konsekvent med den angivna paletten. Den har god hållbarhet, smälter inte länge och tvättar inte, förtäcker helt grå hår. Innehåller aktiva ingredienser (arginin och amlaolja), tack vare vilka trådarna blir otroligt mjuka. Och viktigast av allt, i "Faberlic Krasa" finns det ingen PDD, en skadlig kemikalie som ofta leder till allergier. Tyvärr har färgen en stark lukt och röret är inte så bekvämt.

Casting Creme Gloss L'Oreal

Den unika formeln av färgämne utan ammoniak eliminerar helt den grå färgen, klämmer inte på huden och orsakar inte irritation. Paletten har 28 färger. Lukten är trevlig, texturen är tjock nog för att ge en enkel applikation. Paketet har en balsam skapad på grundval av kunglig gelé. Spenderat sparsamt - ett rör är mer än tillräckligt för en genomsnittlig hårlängd. Färg erhålls med glitter.

Det kan skryta med ett brett spektrum av färger, vilket möjliggör de mest våldsamma experimenten. Den har en sparsam effekt, ger håret en vacker nyans, behåller sin struktur, ger glans och glans. Lukten är lätt och behaglig.

Det är viktigt! Naturliga nyanser ger ibland en grön subton, så det är väldigt viktigt att blanda pigmenten korrekt.

Kanske är detta en av de bästa färgerna för grå hår. Den nya utvecklingen av det franska företaget "L'Oreal" har en patenterad formel som består av Incel-molekylen, Revel Color-displaysystemet och Ionen G-mikrokatiska polymeren. Tack vare dem förstöder färgämnet inte strukturen och tvättas inte ut under lång tid. Creamy textur ger en bekväm applikation utan smet. På paletten finns både ljusa och fasthållna toner.

Professionell ammoniakfri fransk färg från det världsberömda varumärket Loreal har ingen skarp lukt och innehåller en palett med lyxiga nyanser. Det är baserat på monoetanolamin, ett unikt färgämne som gör att du kan måla över grått hår och jämföra den totala tonen. "Inoa" bryter inte mot lipidbalansen och överdriver inte strängar. Bland färgämnena finns skyddande ämnen som hindrar utvecklingen av allergier och irritation av epidermis.

Detta finska verktyg är mycket vanligt inom det professionella området. Det klarar mycket effektivt med grått hår, vilket ger inte bara högkvalitativ färg, men också intensivvård. Vaxer (bivax och arktiska tranbär), som utgör grunden för produkten, ger glans till lotionen och närar det från insidan.

Det är viktigt! Det finns ingen ammoniak, silikoner eller konserveringsmedel i Cutrin.

Berömd japansk färg har en verkligt unik kvalité - samtidigt skyddar håret och säkerställer en jämn färgning. "Lebel Materia" innehåller en liten dos peroxid och ammoniak, vilket inte hindrade det från att bli en av de bästa för att färga grå hår. Den innehåller lipider och fytosteroler, som är inblandade i den djupa förnyelsen av strängarnas struktur, liksom en betydande mängd färgpigment som bidrar till uthållig färgning.

Tyvärr finns det inga färdiga nyanser i paletten - du måste blanda grundläggande färger. Av denna anledning är "Lebel Materia" inte särskilt bekväm att använda hemma.

"Anthocyanin andra upplagan"

Professionella färgämnen för färgning av gråstrålar kan inte göra utan Anthocyanin Second Edition, en ny färg med en otroligt ljus palett och en lamineringseffekt. Basen för denna kosmetiska produkt är vegetabiliska extrakt som främjar djup färgning. Medel gläds med lätt arom och lägger till glans till lås. Tyvärr är det svårt att tvätta bort huden.

Denna klassificering är stängd med ammoniakfri jonfärg av amerikanskt ursprung. Hennes palett består av koppar, ask och naturfärger. Det finns ingen ammoniak i kompositionen - proceduren sker med deltagande av en våg av ett långt infrarött spektrum, vilket lyfter vågorna och släpper in pigmentet.

Regler för färgning av grått hår

För att använda färgen utan att håret skadas, kom ihåg dessa få regler:

 • Bestäm antalet grå trådar. Om det finns mer än 50% måste du välja proportionerna i förhållandet 1: 1.5 (syre / färg). Vid 70% av de grå hårfördelningarna fördelas i ett 1: 1-förhållande;
 • Analysera deras fördelning. Om det grå håret går jämnt och inte överstiger 50%, använd gärna mått "märkt upp till 50%". Om det förekommer öar, använd medel utan ammoniak;
 • Ställ in gråhårets och strängstyvets karaktär. För färgning av glasögonhår är proportionerna 2: 1. Kvinnor med mjukt hårhår kan stoppa i proportionerna 1: 1. De behöver ta färgen till en ton lättare än önskat;
 • Färgproceduren bör startas från baksidan av huvudet - i den här zonen den lägsta temperaturen;
 • Några dagar innan proceduren använder inte schampo och balsam
 • Bestäm om färgen. Det är svåraste att måla över grå hår på mörkt hår, eftersom de har en tätare struktur. Det är därför som de brunhåriga kvinnorna och brunetterna bör välja nyanser från det naturliga området (nära den inhemska färgen). Praktiskt taget i alla färger är de betecknade med ett nummer - 0, 4.0, 5.0 etc. För dem som vill byta färg måste du välja toner som ligger iurs medurs. I det här fallet skyddar du dig mot oförutsägbara resultat.

Medan du följer dessa rekommendationer kommer du aldrig att stöta på frågan: "Varför håller färgen inte på grå hår?".

Se också: Hur man färgar grå hår hemma (video)

Färg för grå hår: välj rätt

Maria Pimenova

Han skriver djupt men med humor om mode, konst, parfym, resor, hälsosam livsstil och välbefinnande.

Gråt hår är traditionellt förknippat med ålderdom, men trots detta börjar de vara annorlunda för alla: vissa blir grå endast efter 50, medan andra hittar det första gråa håret redan vid 20. Utseendet av grå hår i vilken ålder som helst bör inte uppfattas som en tragedi! När allt kommer omkring erbjuder modern kosmetologi ett brett urval hårfärger som inte bara hjälper till att bli av med det hatade gråhåret, men också ta hand om sin hälsa!

Vad är grått och varför verkar det?

Utseendet av grå hår, liksom andra egenskaper hos håret - färg, tjocklek, tendens att krulla - på grund av genetik. Proteinmelaninet, som produceras av melanocyter, är ansvarig för färgen. De produceras i sin tur med ett speciellt enzym-tyrosinas.

Med ålder upphör tyrosinas att produceras, och väteperoxid börjar ackumuleras i hårfollikeln. Hon gör håret färglöst. Förresten, tyrosinas kan sluta produceras i ung ålder. Förutom genetisk predisposition finns det flera anledningar:

 • kronisk stress;
 • brist på vitaminer och spårämnen;
 • styv proteinfri diet;
 • hormonella obalanser, njurarsjukdomar, blod, hjärta, lever;
 • länge stanna i solen eller i ett solarium.

En hälsosam sömn, rätt näring och minskad stressbelastning hjälper dig att behålla hårets skönhet och hälsa. Och om de grå trådarna redan har dykt upp, kommer professionell färg att hjälpa till att bli av med dem!

Vad är viktigt att veta innan färgning av grått hår?

Gråt hår skiljer sig från det vanliga, inte bara i färg utan också i struktur: nagelskalorna i det är upphöjda, och på grund av detta sköljs färgpartiklar snabbt ut. Dessutom är grå hår på grund av luftmikrobubblor (speciellt i vuxenlivet) som bildas i dem torra och spröda. Det är därför de är svårast att färga.

Dessutom kan grått hår delas upp enligt ett antal egenskaper:

 • med antalet gråa hår - mindre än ett kvarts, halv eller helt grå huvud;
 • efter typ av koncentration - brännvidd eller diffust gråhår.

Baserat på dessa parametrar är det värt att välja inte bara färgen, men också metoden för hårfärgning!

Hur man väljer färg för grå hår?

För att hålla din nya färg under en lång tid och att vara likformig, är det nödvändigt att välja en färg för att måla grått hår noggrant.

På grund av strukturen av grått hår, kommer ingen toningsschampon att fungera. När du köper ett färgämne för grått hår, var uppmärksam på kompositionen: helst bör det vara 6-9% oxid. Endast sådant högt innehåll kan måla över grått hår!

Ammoniakfria remedier fungerar inte heller - de är naturligtvis ofarliga men inte effektiva för att måla grått hår. Som ett resultat kommer du att få ojämnt färgat hår, vars färg kommer att spolas ut bokstavligen inom några veckor. Men om på förpackningen av färgen anges "utan ammoniak" och samtidigt påstår tillverkaren att hon kämpar med grått hår, vänta på ett knep: antingen finns det fortfarande ammoniak i kompositionen, eller det grå håret försvinner inte efter användningen!

Hur man väljer färgtonen för grått hår: expertråd

Om ditt mål är att återställa håret till sin naturliga färg, är det viktigt att välja rätt färgfärg.

Hur man målar över grå hårblondiner?

"Gråt hår är nästan omärkligt på ljust hår, så i början kan det lätt göras med blekning till en blond blond eller färga en kall ochenk i blondan."

Svetlana Stepina

Hur man målar över grått hår på ljusbrunt hår?

"Det rekommenderas att ägare av ljusbrunt hår före färgning av grått hår förpigmenteras (när analoger av naturliga pigment tränger igenom hårstrukturen och fyller hålrummen. - Red.), Eftersom färgen på grå hår ser ljusare ut än på normala. Jag skulle rekommendera ägare av ljushårigt hår till prepigmentering med naturliga nyanser - en ton lättare än önskad nyans. "

Svetlana Stepina

Hur målar man över grått hår på mörkt hår?

"Brunett är det svåraste att gömma grått hår. Och om du inte är redo att göra höjdpunkter eller radikalt ändra hårfärgen till ljus, var du redo att besöka salongen regelbundet. För att färga mörkahåriga människor blir mer motståndskraftiga och färga hårdhår i salonerna, utför de mordonzazh-tjänsten - under inverkan av en speciell oxidator (med väteperoxid. - Ed.) Hårkutikskalorna stiger och färgen är lättare att tränga in i dem (håret mjuknar "Och gör det mer poröst, så att de blir lättare utsatta för färgämnet pigment." - Ed.). "

Svetlana Stepina

Översikt av professionella färger för grå hår

Vilken färg att välja att måla över grått hår under lång tid? Vi pratade med professionella stylister och fick reda på hur de använder sig själva!

Rekommenderade medel

Majirel krämfärg

Superhållbart färgämne som ger en jämn djup nyans och smidigt målar över 100% grått hår! Den revolutionerande färgformeln innehåller innovativa Incell-molekyler som ger en hälsosam glans och förhindrar torrhet och brådhet, medan Lonen GTM-komponenten skyddar håret under färgning.

I Majirel-paletten med 75 nyanser, som innehåller kalla, gyllene och ljusande färger.

Maldiva: "Även skadat hår kan lita på denna färg!"

Ta hand om färgat hår

Så att problemet med grå hår stör dig mindre, räcker det inte bara att måla över silver trådar! Mycket viktigare - ta hand om dem!

Grundreglerna är enkla.

 • Tvätta inte ditt huvud för ofta.
 • Tvätta inte håret med mycket varmt vatten - detta kan göra håret tråkigt.
 • Prova en långvarig hårmask. Applicera det före sänggåendet - det hjälper till att släta hårets naglar.
 • Under blåstorkning använd en spray för värmebeskydd av håret och ett mer mildt termiskt läge.

En professionell vårdsprodukt för grå och färgat hår ger dig en professionell mästare. Försum inte bort resor till skönhetssalongen och spara inte på din hälsa!

Det verkar som ett fel har inträffat. Försök igen senare.

Granskning av de bästa färgerna för grått hår: hur man inte misstar valet

Det har höras att säga att ingen färg hjälper från grått hår - endast resistent med högt ammoniakinnehåll. När det första grå håret uppträdde, var jag tvungen att kolla på mig själv. Och ja - det visade sig att inte alla märken, särskilt från massmarknaden, klarar av att dölja grått hår som om det aldrig hade funnits.

Naturliga färgämnen mot grått hår

Du kan sitta ner tidigt, även vid 20-25 år. Inte helt självklart, men individuella strängar måste målas över. För att inte skämma bort håret med frekvent färgning är det värt att prova naturliga färgämnen, henna och basma. De kan och måla över grå hår och stärka håret. Du kan använda antingen henna eller basma eller en blandning av båda kompositionerna - det beror helt på den nyans som du vill få efter färgning. Henna ger en palett av nyanser från gyllene till kopparröda, basma färger hår svart. Kastanjebrun nyanser erhålls genom att blanda dessa två färgämnen.

Ju ljusare din färg desto ljusare blir skuggan. Färgning utförs vanligtvis omedelbart på hela huvudet. På gråtonade rötter och strängar (om grå är mindre än 50%), kommer samma färg att se annorlunda ut - till exempel var de målade i en röd nyans och gråstrålarna visade sig närmare orange. Upprepad färgning hjälper till att undvika skarp kontrast. Och varje gång den naturliga färgen på de gråa områdena måste hålla längre än resten av håret. Vegetabiliska komponenter tränger långsamt in i skalets axelskal. För att få en ljus nyans måste du stå emot kompositionen i ca 30-40 minuter, för en mättad nyans tar det ungefär 3 timmar och för hårt hår tar det ca 6 timmar.

Hur man gör färgkomposition

Om grått hår är mer än hälften är receptet:

 1. Både henna och basma bryggs med vatten. Det är bäst att späda färgämnen i glas eller porslin, men så att det tål kokande vatten (90 o).
 2. Pulvret måste blandas noggrant med vatten och lämnas för att infusera i 5 minuter. Färgens konsistens ska vara som tjock gräddfil.
 3. Var beredd på att det är ganska problematiskt att applicera det på håret: det verkar som att blandningen rullar i klumpar och smulor. Basma tjocknar snabbare än henna: Om det är obekvämt att applicera, kan det fortfarande spädas.
 4. Om du tänker måla över hela längden behöver du mycket färg: inte en, men 3-5 paket med 25 g vardera.
Det är bättre att välja en färgton färg så att den inte starkt står i kontrast med den naturliga hårfärgen

För färgning av enskilda strängar måste blandningen beredas på olika sätt:

 1. Färgen bryggs med varmt vatten och kokas över låg värme i 5-10 minuter. Så han kommer att ta starkare och starkare.
 2. Applicera blandningen ska vara varm - så långt som hårbotten kan stå.
 3. Du kan tvätta huvudet före färgning, och om ditt hår är rent, blöt det bara.
 4. När hela blandningen är fördelad, är huvudet inslaget med matfilm och en handduk ovanpå.

Hur man får önskad nyans:

 • Brun: Henna och Basma blandas i ett förhållande 1: 1, färgningstiden är 30 minuter;
 • lätt kastanj: henna och basma blandas i ett förhållande 1: 1, färgningstiden är 1 timme;
 • kastanj: henna och basma blandade i ett förhållande av 1: 2, tiden för färgning - 1,5 timmar;
 • brons: henna och basma blandas i ett 2: 1 förhållande, färgningstiden är 1,5 timmar;
 • svart: henna och basma blandas i ett förhållande av 1: 3, färgningstiden är 4 timmar.

Torrt och tunt hår som tidigare missfärgats kommer att färga snabbare. På den mörka och hårda hårfärgningsblandningen måste du tvärtom hålla längre, annars skillnaden då kan du inte se.

Ta hand om färgat hår

Henna och Basma kan användas som en solglasögon, bara för att uppdatera skuggan. För att göra detta måste du förbereda ett avkok: om den här hennaen, applicera den på håret i 3-5 minuter, skölj sedan av det, om basma - skölj bara huvudet.

För att dämpa en för ljus färg kan du applicera unscented förvärmd vegetabilisk olja till de målade låsningarna och lämna i en halvtimme, tvätta sedan håret med schampo. Eller lös upp i varmt vatten 1 msk. l av ättika och några droppar citronsaft och skölj håret med denna blandning.

För att hålla färgen längre och förbättra hårets hälsa kan du gnugga gräsblandningen på rötterna:

 • Från torkade rosehip bär (4 msk L för 2 koppar varmt vatten). Bären sätts i en termos, häll kokande vatten och lämnas för att infusera för en dag. Innan du använder buljongfiltret. Gnid i hårroten efter varje tvätt.
 • Från salvia. 5 msk. Jag hackade örter i en panna, häll vatten och koka i 3-5 minuter. Insistera buljong i minst 3 timmar, sedan filtreras och blandas med 1 tsk glycerin och 1 droppe vitamin E. Blandningen gnids i hårbotten varje dag i 2 veckor.

Vi målar över grå hår med naturliga färgämnen - video

Recensioner av naturliga färger

Min mamma använder förmodligen hälften av hennes liv för att använda henna och basma, hon har så coolt, skönt, friskt och tjockt hår som jag aldrig sett på hennes ålder (hon kommer att bli 70 i år). Inget grått hår är synligt, allt är målade över, målade ungefär en gång i månaden eller två. Det är möjligt och ofta, från henna och basma bara till nytta. Jag försökte måla mig ett par gånger, bara tills jag kan få den önskade färgen. Det är också svårt för mig att applicera denna blandning med en borste, jag hjälper med mina händer. För att sprida det exakt på hela håret sprider jag bara mina fingrar över hela huvudet, rör låsen och lägger mer blandning. Tja, det är mer lämpligt för mig att blanda konsistensen av inte mycket tjock gräddfil, om den är tjockare, så kommer den helt enkelt att få en klump. Rör noggrant och applicera på att rengöra lite fuktigt hår varmt (så långt som tolerant mot hårbotten, utan fanatism). Jag vill försöka utan Basma för att få en rik röd färg.

Gästen

http://www.woman.ru/beauty/hair/thread/4537810/

Mycket bra Henna målar över grå hår. Jag är 35, varav jag är 10 år gammal, jag har redan målat med henna. Jag vet inte vad som är mjäll, allergier, håravfall och andra problem. Jag har långa lockor, det var henna som hjälpte mig att odla dem, hårfärgen är jämn, djup kopparkastanje. Det ser väldigt bra ut. Jag började också bli grå, jag bekänner att det är problematiskt att måla grå hår med henna. Mitt råd till dig, köp inte billig henna. Bra henna säljs endast på marknaderna i östliga länder (Turkiet, Iran, Irak, Marocko, Tunisien, Algeriet, Indien). Jag köper i Turkiet, det målar perfekt över grått hår. Marockanska är fortfarande bra. Indiska är bara magisk, det ger en mer röd mättad färg. Men du kan inte köpa den från oss. Förtvivlan inte, leta efter ditt recept, experimentera vad som är bättre och mer effektivt för ditt hår. Jag försäkrar dig att det är värt det. Gör inte med kemiska färger, speciellt om ditt hår blir grå, och du måste bära smink ofta! Handlingen av henna - kumulativ, underbar ljus färg framträder över tiden. Mina vänner skrattade åt mig först och nu frågar de om ett recept att dela.

Brunhilda

http://www.woman.ru/beauty/hair/thread/4537810/

Vilken typ av färg från grå hår att komma hem: alternativ för kvinnor

Hård och spröd grå hår är generellt svår att färga. Sparsamma föreningar utan ammoniak fungerar som regel inte, eftersom färgpigmentet inte kan penetrera hårets släta och täta skede. Så färgen blir suddig och kommer inte att vara länge. Ammoniak tillsätts för att göra hårstrukturen mer lös och därigenom underlätta penetrationen av färgkompositionen under skalet.

Om tillverkaren insisterar på att färgen är ammoniakfri, men samtidigt garanterar den 100% målning av grått hår, då är det sannolikt ammoniak i kompositionen. Eller det är verkligen ett sparsamt alternativ, men då kommer även gråa hår efter färgning inte att försvinna någonstans - de kommer fortfarande att visa sig ljusare på hårets bakgrund. Då kommer färgen någonstans på några veckor att tvättas och måste måla igen. Ammoniakfria formuleringar är relativt ofarliga för håret, men det är ganska besvärligt att använda dem. Det tar mycket tid att ständigt ta hand om ditt hår, mycket för att köpa färg. Måla med ammoniak kommer att blockera det grå håret, och ganska lång tid - i en månad eller till och med en och en halv om du lär dig att maska ​​de växande rötterna och de enskilda vita tänderna av läppstift, mascara eller hårspray. Men sådana föreningar skadar resten av håret: även tillverkare gömmer inte det faktum att om de används felaktigt kan resten av håret bli torrt och sprött och kan börja falla ut. Med en hög koncentration av oxid finns risk för brist på hårbotten.

Om grått hår inte är mer än 20% kan du använda ett tonat schampo eller tonic. Mjukt, med innehållet av peroxid, färgämnen hjälper till att lösa problemet på fint hår, om grå hår inte är mer än 50%. Räddning och utmärkning - särskilt blonda tjejer. Om grått hår är mer än 60% och håret har en tjock och tät struktur, kommer resultatet endast att ge färgning med permanenta färgämnen med hög resistans, som innehåller ett oxidationsmedel.

Hårfärg med ammoniak - det mest pålitliga alternativet mot grått hår, du kan välja vilken nyans som helst

Färgteknik

Ju hårdare håret desto svårare är det att färga det. Eftersom grått hår kommer i olika texturer - tunn / tjock, hård / mjuk, finns det flera sätt att färga det. Det vill säga när du bestämmer dig för att måla hemma, bestämma din hårtyp och uppskatta hur mycket procent du har om grå hår. Då kan du redan planera vilka medel som behövs för färgning och i vilken mängd.

På det så kallade "glaset", vilket är svårt att måla med grått hår, gör du först betning eller mordonssage:

 1. En oxidationsmedel appliceras på områden med grått hår och lämnas i 15-20 minuter. Vilken koncentration att ta kompositionen beror igen på strukturen: 1,5-3% är lämplig för fint hår, 6% för hård, 9% för mycket hård.
 2. Tvätta håret innan färgning inte är nödvändigt, håret ska vara torrt.
 3. När oxidationsmedelets uppehållstid är över, behöver den inte tvättas, det är tillräckligt för att bara våta huvudet med en servett eller handduk och torka sedan med en hårtork.
 4. Oxideraren under de här få minuterna lyckas ändra hårklackens struktur, lyfta hårets skärskiktskala (skyddsklädsel). Nu absorberas färgpigmentet snabbare, även på kompositionen med låg koncentration av oxidant.
Under ansträngningen av en oxidator öppnar flakorna i hårets skyddshölje, så att pigmentet snabbt kommer att falla i cortexten, hårets kropp

Du kan omedelbart färga håret med 6-9% oxidationsmedel, eller du kan göra det 2 gånger vid 3% (en gång under betning, den andra - när färgning). Det tar längre tid, men utrustningen är bevisad: i jämförelse med den vanliga färgen tvättas 6% oxidationspigmentet mycket längre och färgen förblir mättad längre. Och kvaliteten på håret, enligt stylister, efter en så mild färgning är bättre.

För en mer hållbar hårfärg rekommenderas att du först behandlar endast med ett oxidationsmedel och sedan med ett färgämne.

I en ung ålder är grå hår ofta ojämnt, inte över huvudet, men låt oss säga, endast på rötterna eller individerna, med olika tjocklek, strängar. I sådana fall är det lämpligt att pigmentgråt hår med en naturlig nyans före huvudfärgningen, en tonlighter än den som kommer att målas senare. Utan sådan förberedelse ser färgat grå hår alltid ljusare ut än alla andra, kontrasten är ofta för skarp, speciellt om en ljus färg är vald.

För prepigmenteringen är hälften av den beredda färgen tillräcklig:

 1. Den måste spädas med vatten i ett förhållande 1: 2 och appliceras endast på grått hår i 20 minuter.
 2. Det rekommenderas att spraya håret ur sprutflaskan så att den är lite fuktig.
 3. Den andra halvan av färgämnet blandas med 3% oxidationsmedel och appliceras ovanpå denna komposition och sedan längs hela hårets längd.
 4. Tåla färgbehovet ca 40 minuter.
Förpigmentering hjälper att mätta tomt hår med ett färgämnepigment så att det blir mer mättad färg vid återfärgning

På grovt hår med brännvitt hår kan du göra det första dressingen, sedan förpigmentering, sedan den vanliga färgen. Det viktigaste är att koncentrationen av oxidationsmedlet inte ska överstiga 3% varje gång. Om det inte fanns någon betning och färgning utförs omedelbart tas koncentrationen av oxidationsmedlet högre:

 • 6% - om grått hår inte är mer än hälften
 • 9% - om grått hår är 80-100%.

Färgens uppehållstid - enligt instruktionerna på förpackningen (från 30 till 50 minuter).

12% oxidator, den senare används endast i salonger i svåra fall. Eventuella brott mot dosen av ett sådant koncentrat kan leda till fullständig förlust av hår.

Översikt över färgämnen för kvinnor i mellanklassen

Färgen för grått hår skiljer sig från det vanliga, eftersom det innehåller mer färgpigment och har en starkare effekt på håret.Nästa Artikel
Hur man gör smutsigt hår friskt utan att tvätta?