Den bästa masken för fuktgivande hår


Enkel vård, som består i tvättning och kamning, räcker inte för att håret lyser med en hälsosam glans och har en solid struktur. Solstrålar, ohälsosam kost, stress och andra faktorer påverkar strängarnas tillstånd.

Därför krävs för att rättvisa återställande av skadade områden komplexa åtgärder, inklusive användning av masker på växtkomponenter. De aktiva substanserna kommer att bidra till att balansera våtnivån på huden och strukturen, göra locken fjädrande, förhindra skallighet.

När behöver vi

Alla typer av hår behöver fuktgivande, men blekta trådar behöver speciellt näring och restaurering. Trots allt är färgprocessen åtföljd av användningen av aggressiva medel som torkar upp strukturen, gör den ömtålig. En indikation för användning är torr hårbotten.

Mikrobiologiska cellulära processer förekommer i skikten av epidermis. För en kemisk reaktion krävs en tillräcklig mängd fukt. När en brist bildas, ökad skalning, vilket uppträder i form av mjäll. Dessutom börjar hårlampan i en sådan miljö att försvaga, vilket kan prova håravfall.

Den djärva typen är också mottaglig för torkning. Sebaceous körtlar utsöndrar sekretion, vilket endast är manifesterat i rotzonen. Tipsna förblir oförskyddade. Därför delas och bryts ofta på ett sådant hårhår.

Grundkrav för fuktgivande masker

Syftet med användningen av fuktgivande masker är att skapa gynnsamma förhållanden för ackumulation av fukt i hudens hud, eftersom en hälsosam hårsökning beror till stor del på hårbotten och folliklarna. Vissa komponenter som utgör maskblandningarna kan påverka vattenbalansen.

Bland de effektiva produkterna står ut:

 • Mjölkderivat med hög fetthalt (yoghurt, kefir, yoghurt, etc.);
 • naturliga vegetabiliska orefinerade oljor (majs, olivolja, solros);
 • flytande naturlig honung;
 • äggula
 • kosmetiska oljor (druvfrö, linfrö, havtorn, persika, etc.);
 • urtete (kamille, kolspett, nässla, Johannesört, kalendula, etc.);
 • eteriska oljor (ylang-ylang, sandelträ, tea tree, mandarin, palmarosa, etc.).

Färdiga masker som ger hydratisering och näring, är gjorda på grundval av ämnen:

 • hyaluronsyra;
 • pantenol;
 • hydrolyserat keratin;
 • naturlig kunglig gelé;
 • feta aminosyror;
 • proteiner;
 • betain och andra.

Komplettera de färdiga produkternas sammansättning med vitaminkoncerner: A, B, C, E.

Den bästa fuktgivande masken hemma

Om tiden tillåter, då hemma kan du enkelt förbereda en fuktgivande mask och utföra proceduren. Detta kräver endast några komponenter som alltid kan vara tillgängliga.

För att uppnå önskat resultat måste du följa vissa regler:

 • Applicera blandningen bör vara cirkulära massorörelser, vilket ger djup penetration av de aktiva komponenterna;
 • fördela längs strängarna jämnt, en kosmetisk borste hjälper till med detta;
 • huvudet ska täckas med en polyeten halsduk och inslagna med en handduk;
 • för maskens funktion tar i genomsnitt 30-60 minuter (beroende på kompositionen);
 • skölj huvudet med varmt vatten (inte hett);
 • torrt, helst på ett naturligt sätt.

Recept nummer 1

ingredienser:

 • olivolja (20-30 ml);
 • naturlig äppelcidervinäger (5 ml);
 • glycerin (5 ml);
 • äggula
 • Mandarin eterisk olja (3 droppar).

Komponenterna blandas och appliceras på rotdelen och längs strängarnas längd. Ytan på huden bör masseras i 5-7 minuter. Åtgärdstiden är 50 minuter. Om kursen är fuktig, krävs veckoprocedurer i 1,5 månader. För förebyggande är det tillräckligt att använda blandningen 2-3 gånger i månaden.

Recept nummer 2

ingredienser:

 • naturlig fett yoghurt (150 ml);
 • 2 yolks;
 • essentiella oljor av apelsin och sandelträ (3 droppar vardera);
 • kosmetisk burdockolja (5 ml).

De kombinerade ingredienserna appliceras först till rotsystemet och fördelas sedan längs strängarna till spetsarna. Wrap huvudet med en plastduk och en handduk. Håll 40 minuter.

Kursen består av 10-15 procedurer med en applikationsfrekvens 2 gånger i veckan. Förebyggande åtgärder vidtas 2-3 gånger om månaden.

Recept nummer 3

ingredienser:

 • burdock och castoroljor i lika stora proportioner (20 ml vardera);
 • flytande naturlig honung (matsked);
 • aloe juice (2 msk);
 • Ylang Ylang essentiell olja (4 droppar).

Blandade komponenter med massörrörelser gäller på huvudets hud och fördelar sig sedan längs krullarnas längd. Bra handtag tips. Wrap huvudet med en plastduk och en handduk. Åtgärdstid - 30 minuter. Kursen består av 8-12 procedurer, utförs en gång i veckan. För att förhindra tillräckligt med två sessioner per månad.

Klar fuktgivande masker

Fruktmask HELEN SEWARD

Professionellt verktyg konstruerat för torrt och färgat hår. Kompositionen omfattar: växtextrakt, panthenol, fettaminosyror och vitaminer. Maskinkomponenterna tränger djupt in i epidermis, som har en effekt på cellulär nivå. Efter applicering noteras glans och elasticitet hos strängarna. Huvudfunktionen är att återfuka huden och hårstrukturen.

Kostnaden för en flaska på 250 ml är 1590 rubel.

Mascarilla hidratante Salerm mask

Masken ger en långvarig effekt på grund av den framgångsrika kombinationen av komponenter: propylenglykol, glycerin, biotin och vitaminkomplex. De aktiva substanserna tränger djupt in i epidermis, närnar det och skapar förutsättningar för fukthållande. Förutom att reglera vattenbalansen bildar masken skydd mot ultraviolett strålning och negativa miljöeffekter, näring med näringsämnen och återställer skadade områden i hårstrukturen.

Kostnaden för en flaska på 200 ml är 920 rubel.

Mask för torrt hår SDL M NUTRITIV MASK Alfaparf

Produktens sammansättning är rik på användbara och effektiva komponenter, bland annat: lin-extrakt, honungsprodukter, feta aminosyror, proteiner. Penetrerar djupt in i epidermis, ämnen håller fukt inuti, matar med användbara spårämnen. Efter applicering strängarna blir lydig och hållbar, men effekten av viktning observeras inte. Proteiner ger glans och intensiv vitaminnäring återställer strukturens lipidbalans.

Kostnaden för en flaska på 200 ml är 1332 rubel.

effektivitet

Regelbunden användning av fuktgivande masker normaliserar vattenbalansen i hårbotten och hårstrukturen. Efter det första förfarandet kan du märka en kosmetisk effekt på trådarna. Det tar mer tid att stabilisera mikrobiologiska processer i epidermis.

Vanligtvis används masker i kursen, vilket ger 1-2 enkla applikationer per vecka i 1-1,5 månader. För att förhindra tillämpningen av medel kan regelbundet vara 1 gång per vecka. Detta kommer att räcka för att upprätthålla vattenbalansen och en hälsosam typ av strängar.

En viktig roll för att uppnå resultatet är korrekt användning av medel. Vanligtvis appliceras blandningen på rent fuktigt hår. Först gnids kompositionen i den radikala delen genom massering av rörelser, varefter den fördelas jämt över hela längden.

recensioner

På grund av täta blixtar har mitt hår blivit för svagt och torrt. Hon hittade en väg ut i masker gjorda av honung, aloejuice och eterolja av tea tree, palmarosa. Efter 4-5 procedurer är effekten synlig för blotta ögat. Förutom glans uppträder styrka och elasticitet. Till beröringsfältet komprimerad struktur. Jag rekommenderar!

Mitt botemedel mot torrt hår är enkelt. En gång i veckan applicerar jag fat kefir på hela hårlinjen. Efter 30 minuter tvättas med varmt vatten. Detta är tillräckligt för att bibehålla vattenbalansen. Jag har länge glömt över mjäll och andra obehagliga manifestationer. När det är möjligt, lägg till några droppar orange eterisk olja till kefir. Det har en positiv effekt på håret.

I flera år har jag tagit råd från min mormor. För att återfuka håret, särskilt efter en varm sommar, använder jag masker baserade på dekoreringar av örter. Det finns många recept, men jag var personligen mer nöjd med samlingen av nässla, kamomill och kalendula. Jag brygger gräset i lika stora proportioner och håller i 20 minuter i ett vattenbad. Därefter filtrerar och berikar jag vätskan med vitaminerna A och E. Jag gillar också att lägga till 4 droppar essentiell olja i mandarin för användning och lukt. Det här är bara en vitaminbomb för hår.

Hur fukta håret - 10 fantastiska maskeras recept

Om krullarna är sköra och torra, så är detta ett säkert tecken på att de saknar fukt. Eftersom det är mycket enkelt att återfuka ditt hår hemma, kan du undvika att slösa av salongbehandlingar. Med hjälp av hemhydrering är det lätt att uppnå elasticitet, helt av med brittleness och splittrade ändar.

Recept fuktgivande hår masker

# 1. Olika väsentliga och vegetabiliska oljor, som ofta används i hårterapi, är kända för sina utmärkta fuktighetsgivande egenskaper. De är rika inte bara i fettsyror, utan också i naturliga enzymer, vitaminer och mineralämnen.

# 2. Först och främst bland ägarna av torra och sköra strängar är kokosolja. Det är nödvändigt att värma massan till 25-27 grader, då blir det flytande och fördelas längs längden. Olja kan inte skölja några timmar, eller till och med gå över natten. Elasticiteten kommer att öka märkbart efter första användningen.

Så här ser håret ut med applicerad fuktgivande mask av kokosnötolja.

# 3. Snabbt återställa torra ändar och fuktar dem och hjälpa Sheasmör för hår. Shea-extrakt hjälper inte bara till att återställa strängarna, men också för att förbättra hårbotten. Använd det såväl som kokosnöt. Smält först och sprida sedan jämnt över trådarna.

# 4. Observera att för torrt och sprött hår rekommenderas inte burdockolja i ren form. Vid kontinuerlig applicering kan det bidra till torrhet och brittleness. Det är bättre att sprida den på rötterna, och ändarna som ska behandlas med havtorn, oliv eller majsprodukt.

# 5. En god närande mask erhålls från gelatin och honung. Torrt gelatin bör blandas med vatten och lämnas att svälla i 20 minuter. Vid denna tid värmer honungen upp i ett vattenbad. Ingredienser kombineras med varandra. Till blandningen fördelas lätt över ytan av locken till den, du kan lägga till en liten mängd konventionell balsam eller balsam. Håll i vikt minst 40 minuter.

# 6. Från splittrade ändar hjälper effektiva masker med lera och oljor. För varje hårstyp (lockigt, tunt, tätt) är det en egen typ av mineraler:

 1. Kambriumblå lera är den mest lämpliga för färgade trådar, eftersom det tenderar att stärka sköra strängar, läka huden och kärnan;
 2. Torra tunna krullar hjälper till med att återställa kaolin. Han kan också djupt närma de rätade strängarna, stärka rötterna och fukta ändarna;
 3. För täta krullar är den gröna mineralreningen från gifter och silikon optimalt.

Lera kan användas för att behandla hårbotten och håret, men proportioner bör beaktas. Fuktar lockiga lockar efter markering eller rak färgade trådar hjälper lera, utspädd i proportioner om 2: 1 (vatten: mineral). För läkning kombineras bergets pulver med örtbuljong eller mineralvatten i lika delar.

Video: hur man fukter hår hemma med hjälp av olika produkter och masker
https://www.youtube.com/watch?v=h4p3CKaqZrQ

# 7. En utmärkt fuktgivande hårmask hemma erhålls från en blandning av oljor och färglös henna. För att göra det måste du köpa irländsk henna och rör det med något örtdekok enligt instruktionerna. I den resulterande massan läggs till en tesked havtorn och burdock. Applicera över hela längden, tvätta inte i en timme.

# 8. För intensiv håråterställning och fuktgivande hjälp kommer kelpmasken. Många populära recept inkluderar alger på grund av deras mättnad med mineraler och essentiella syror. Det är nödvändigt att köpa torrt pulver av havskål på apoteket, häll varmt vatten enligt anvisningarna, blanda den med någon olja eller vanlig balsam och applicera den på trådarna. Denna blandning är i åldrarna 40 minuter. Hon kommer inte bara att kunna intensivt fukta krullarna utan också påtagligt öka tillväxten.

# 9. Castorolja och ägg anses också vara en utmärkt fuktkräm. Dessa produkter garanterar djupaste näring och restaurering av stången, mättnad av celler med fukt och näringsämnen. Ägget ska piskas och kombineras med två matskedar av varm castorca. Den resulterande massan appliceras över hela längden. Huvudet måste vara täckt med polyeten och en handduk. Detta är nödvändigt för att få växthuseffekten. Spola efter 2 timmar. Om så önskas kan du lägga till en favorit eterisk olja, honung eller vitaminer till massan.

# 10. För att fukta tipsen efter tvättning och förhindra deras tvärsnitt, rekommenderar trichologer att smörja dem med flytande tokoferolacetat. E-vitamin kommer att bidra till att skydda strängarna mot negativa yttre påverkan, ge dem styrka och glans, samt ge elasticitet och hydratisering. Effekten är märkbar efter första användningen. Du kan komplettera oljelösningen B12 eller karoten i ampuller.

Rekommendationer för vård av torra lockiga lås:

 1. Efter varje tvätt måste du kasta hårdekok med örter. Detta kan vara grönt te, en blandning av salvia och mint, nässla och andra växtdelar;
 2. För att alltid ha fuktigt hår är det nödvändigt att göra masker regelbundet. Välj några av de mest attraktiva för dig och alternativa dem;
 3. Över torkade, skadade eller missfärgade trådar måste skyddas mot aggressiva yttre faktorer med hjälp av professionella produkter. För sådana ändamål kan du använda luftkonditioneringsapparater, outplånliga sprayer eller vätskor.

Professionella kosmetika för fuktgivande hår

Varje handgjord mask kommer att bli mycket effektivare om den kompletteras med professionella medel. Till exempel kan torra lockiga lås tvättas med endast ett speciellt fuktgivande hårschampo (säger Estel - Estel Aqua Otium). Den innehåller ett unikt komplex av ämnen som hjälper till att behålla fukt i krulens celler, skyddar strängen mot temperatur och mekanisk stress och förstärker kärnan.

Fuktgivande hår med professionella produkter

För att säkerställa maximal vård rekommenderar vi också att köpa en ultralätt fuktgivande balm för skadat och torrt hår Estel OTIUM AQUA. Den innehåller naturligt utvalt betain, jojoba-extrakt och essentiella aminosyror. Produkten kan användas både i salongen och hemma. Lämplig för regelbunden användning.

Om en näringsmässig hemmask inte är planerad på en viss dag, kan du applicera Somang oföränderlig fuktgivande vätska på krullarna. Många tjejer i deras åsikter på forumet uttrycker att ett av de bästa alternativen är Bonacure Moisture Kick fuktgivande hårspray. I samma betyg kan du inkludera Loreal Oil Mythic Oil and Medicinal System 4.

Mytisk olja från Loreal för att återfuka håret

Separat måste du säga om botemedlet från Kharisma - fuktgivande spray-conditioner för matt spänningshår. Avser det mest prisvärda alternativet från de beskrivna. Innehåller glycerin, fruktsyror och vitaminer. Trots att den enkla kompositionen kan eliminera fluffigheten, ger krullarna mjukhet och glans.

Utmärkt recensioner har också en professionell fuktgivande serum Kapous Dual Renascence 2-fas (Capus). Dess främsta fördel är att produktens sammansättning innehåller isolerat keratin, kombinerat med oljor och D-panthenol. Efter tvätt appliceras produkten på fuktigt hår och tvättas inte av, vilket ger mat, fuktighet och skydd samtidigt.

Fuktgivande serum Kapous Dual Renascence 2-fas

Om du inte bara behöver fuktar, utan också återställer hår, rekommenderas att du köper en krämmousse. Pantene Pro-V. Den viktigaste aktiva ingrediensen är panthenol, lugnande delade ändar och skadade lockar. Den används både omedelbart efter tvättning på våta strängar och på torrt.

Super fuktgivande hårmask hemma

Representanterna för det mässa kön utsätter ofta sina lås för termiska och kemiska effekter. Olika färgning, curling, blåstorkning, användning av olika pleyk och stylers - allt detta förr eller senare påverkar hårets kvalitet. Håret blir tunnare, torrt, tråkigt och avbrott lätt.

Fuktgivande masker är utformade för att hantera dessa obehagliga konsekvenser. De levar upp tipsen och återställer locken.

Vilka masker är bättre - professionella eller hemma?

Definitivt svara på den här frågan är svår. Strukturen och typen av hår är olika för alla. En högkvalitativ mask som förvärvas i en professionell butik kan helst arbeta på en enda flickas hår och ge ett helt annat resultat på håret som liknar typ och struktur till den andra. Detsamma kan sägas om läxor.

Fördelarna med hemma masker:

 • tillgänglighet;
 • billighet;
 • Naturlig sammansättning.
 • Måste tinker lite med tillverkningen;
 • Eventuella allergier mot någon komponent, såsom honung.

Fördelarna med professionella masker:

 • Användarvänlighet;
 • Exponeringshastigheten.
 • Dyrt pris;
 • Inte den mest naturliga kompositionen.

Det är svårt att förutse vad som är rätt för ditt hår. Här är det nödvändigt att prova olika alternativ, eftersom det finns värdiga representanter bland professionella och hemlagade masker.

Det är mycket önskvärt att använda hemlagade fuktgivande hårmaskor till alla tjejer en gång i månaden för profylax, oavsett hårtyp, och ägare av torra krullar från naturen, liksom tjejer som missbrukar färg och termiska typer av styling, kommer inte att störa användningen av fuktgivande masker 1-2 gånger i veckan.

Idag kommer vi att titta på recepten på några av de bästa fuktgivande hårmaskorna hemma, som du kan göra från skrotprodukter.

Enkelheten och användarvänligheten sparar tid och pengar på att gå till salongen, och den resulterande effekten kan överträffa salongresultatet.

Masker för torra hårändar

Fuktgivande mask för ändarna av håret på basis av morotsjuice

I morotjuice finns en mängd olika vitaminer och mineraler. Dess läkning egenskaper är bra för regenerering av hårstrukturen. Detta recept livar de torra ändarna av lockar, vilket gör dem smidiga, glänsande och lätta.

 • Färskpressad morotjuice;
 • Vilken vegetabilisk olja.

Blanda ingredienserna i lika stora proportioner och massera lösningen i hårspetsarna. Blötlägg kompositionen från en halvtimme till en timme och tvätta huvudet med varmt vatten.

Baserat på färglös henna

Färglös henna är känd för sina fördelaktiga effekter på hår. Det har stärkande egenskaper, ger håret ett strålande utseende och lyser, "löser" hårtips. Detta recept är lämpligt för ägare av torra och exfolierade tips.

 • Färglös henna;
 • 2-3 tsk en flytande lösning av vitaminerna A och E;
 • 2 msk. mandelolja.

Färglös henna fylls med kokande vatten tills en tjock konsistens. Täck med något och vänta en kvart i timmen. Värm oljan lite och häll i den resulterande lösningen.

Som ett resultat bör en flytande pasta bildas, där det är nödvändigt att tillsätta vitaminer. Produkten förvaras på en mörk plats, tätt täppt. Använd en gång i veckan, håll i ändarna i 2-3 timmar.

Masker för färgat hår


Nedan är de mest effektiva maskerna för färgade och blekta krölar. De bryr sig intensivt om håret, återupplivar dem och ger dem en hälsosam utseende.

Med konjak

Cognac lägger sken och utstrålning till locken och kan till och med förbättra färgen på de färgade trådarna, medan äggulan intensivt ger näring krullarna och fuktar dem.

För att förbereda kompositionen behöver du:

 • 100 ml cognac;
 • enda äggula.

Blanda alla ingredienser och fördela blandningen i strängar. Lämna masken på huvudet i 20-30 minuter och tvätta huvudet med varmt vatten.

Nourishing mask

Detta alternativ kommer att bli en livräddare för tjejer som experimenterar med frekvent färgning. Dess komponenter närmar sig och bryr sig om håret.

 • del av en mogen banan;
 • del av mogna avokado
 • äggula.

Kombinera alla ingredienser, gnugga dem försiktigt och massera dem till jämn tråd. Vik en handduk. Håll blandningen på huvudet i ca 30 minuter och skölj med varmt vatten.

Fuktgivande mask för torrt hårtyp

Gelatinbaserad

 • 1 msk gelatin;
 • 1 msk. kokosnöt eller ricinolja;
 • 20 droppar av en blandning av vitaminerna A och E;
 • En halv kopp varmt vatten.

Blötlägg gelatin i vatten och låt det svälla helt. Värm därefter tills klumparna försvinner. Häll resten av masken i den kylda massan. Smörj allt hår. Wrap huvudet med den applicerade blandningen med plastfolie och dra upp en varm keps ovanifrån. Sitt med en mask från en halvtimme till en timme, och tvätta den av från huvudet.

Baserat på jästa mjölkprodukter

 • En halv kopp av en jäst mjölkprodukt;
 • 2 msk. olivolja;
 • 1 msk. smält honung.

Kombinera komponenterna tillsammans och borsta hela hårets längd. Wrap huvudet med den applicerade blandningen med plastfolie och dra upp en varm keps ovanifrån. Sitt med en mask från en halvtimme till en timme, och tvätta den av från huvudet.

Fuktgivande hårmask med aloe juice

 • En halv kopp gräddfil;
 • 1 msk. l. kokosnötolja;
 • 1 msk. färsk aloejuice;
 • 1 äggula.

Smält kokosoljan till ett flytande tillstånd och häll de resterande ingredienserna in i den. Massage den resulterande massan i strängar. Wrap huvudet med den applicerade blandningen med plastfolie och dra upp en varm keps ovanifrån. Sitt med en mask från en halvtimme till en timme, och tvätta den av från huvudet.

Några fler alternativ för masker:

lök

 • färsk lökjuice;
 • flytande honung;
 • någon vegetabilisk olja;
 • och ett äggs äggula.

Kombinera alla komponenterna tillsammans och massera i strängar. Sitt i 30-40 minuter med en mask på huvudet och tvätta av det.

Mycket fuktgivande oljebaserad hårmask

De mest fuktgivande och närande hårmaskorna är gjorda av oljor. Detta mättar till exempel håret med användbara ämnen och ger det glans och strålning.

 • 2 msk. olivolja;
 • 2 msk. ricinolja;
 • 10 kapslar av vitamin A;
 • 1 kapsel vitamin E;
 • en äggula
 • 2 msk. flytande honung;
 • Färsk juice av en halv citron.

Alla komponenter kombineras och smörjs.
hårlängd Wrap ett huvud med den applicerade blandningen med klämfilm och dra upp en varm hatt från ovan. Sitt med en mask i en halvtimme, och tvätta den sedan från huvudet.

Baserat på arnica-tinktur

Masken av arnica-tinktur har en aktiv fuktighetseffekt på grund av innehållet i ett stort antal biologiskt aktiva substanser. Detta alternativ hjälper till med överdriven tattered curls.

 • 3 msk. Arnica tinkturer;
 • 2 msk. någon vegetabilisk olja;
 • äggulor av två ägg.

Kombinera alla komponenter i masken och smörj hela hårets längd. Wrap huvudet med den applicerade blandningen med plastfolie och dra upp en varm keps ovanifrån. Sitt med en mask i en halvtimme, och tvätta den sedan från huvudet.

Express mask

Receptet på denna mask är enkelt, men mycket effektivt. Oljor och äggula matar torra lockor och majonnäs ökar den fuktgivande effekten.

Du behöver:
1 msk

 • olivolja;
 • ricinolja;
 • majonnäs;
 • och ett äggs äggula.

Blanda komponenter och massera blandningen i strängar. Vik huvudet i plast och varmt med varmt material. Låt det fungera i 20 minuter och skölj sedan kompositionen med schampo.

På grundval av kefir

Kefir fuktar krullarna perfekt och kämpar med deras bräcklighet på grund av innehållet av jäst, vitaminer och mjölksyrapinnar.

 • 300-500 ml kefir;
 • äggula
 • 2 msk. vegetabilisk olja.

Blanda produkterna tillsammans och fördela över hårbotten. Lämna 30-40 minuter på huvudet och tvätta sedan med varmt vatten.

Super Moisturizing Avocado Hair Mask

Avokados arbetar underverk med hår. På grund av det höga innehållet av fettsyror, ger den intensivt och fuktar strängarna, vilket ger dem perfekt jämnhet och silkighet. Masken kan återuppliva även de skjuvade låsningarna.

För att förbereda kompositionen behöver du:

 • 1 hälften av mogen avokadofrukt
 • 1 hälften av mogen banan;
 • 1 msk. l. någon vegetabilisk olja (helst oliv eller kokosnöt);
 • 1 msk. l. gräddfil eller hemlagad majonnäs.

Finkopp frukten till en ren konsistens för att underlätta ytterligare sköljning av blandningen. Lägg till de återstående komponenterna och försiktigt sprida masken över strängarna. Wrap huvudet med den applicerade blandningen i polyeten och varma med varmt material.

Mask måste hållas från en halvtimme till en timme och tvätta sedan håret med schampo och skölj.

Och här är en annan fuktgivande mask för långt hår:

Tips för att eliminera överdriven torrhet

 • Utsätt inte håret för frekvent färgning. Vänta minst 3 månader innan nästa målning;
 • Använd speciella fuktgivande schampon och sköljningar av samma serie som kompletterar varandra.
 • Efter shampooing är det nödvändigt att applicera en luftkonditionering eller en balsam, avsedd att "lödda" hårflingorna och skydda dess struktur. I samma syfte, efter tvättning, skölj dem med en svag lösning av ättika utspädd i kallt vatten;
 • Minimera användningen av hårtorkar, tang och andra värmeanordningar. Använd en hårtork, använd en kall eller varm ström av luft eller låt håret torka naturligt;
 • Skydda håret från kall, värme, stark vind och ultraviolett strålning;
 • Ät ordentligt och fullt. Den dagliga kosten som är fattig i protein och vitaminer påverkar hårets kvalitet negativt.
 • Drick det dagliga intaget av vatten. Brist på vätska i kroppen kommer också att påverka hårets tillstånd.


Perfekt slät, fuktat hår är inte en dröm, men resultatet av liten ansträngning och tålamod. Skönhetshår i dina händer. Det viktigaste är inte att vara lat och resultatet kommer inte ta lång tid!

Fuktgivande hårmaskor: TOP 10 märken och 15 hemlagade recept

Många tror att fuktgivande hårmaskor behövs endast för dem med torr typ. I själva verket är restaureringen av vattenbalans nödvändig för alla. Om folliklarna och själva stången lider av brist på livgivande fukt kan detta störa arbetet hos de subkutana talgkörtlarna, så att tillståndet för fet hår förstärks också.

Trichologists tror att orsaken till de flesta problem med vilka patienter tar itu med dem är just bristen på vatten i cellerna. Lyckligtvis kan du snabbt och enkelt fylla det med märke och hemlagade masker.

effekt

Fuktgivande mask kan köpas i en affär eller ett apotek eller beredas hemma från naturliga ingredienser till hands. Under alla omständigheter kommer dess huvudsakliga uppgift att vara normaliseringen av vattenbalansen i cellerna i folliklarna och själva håret. Om det görs korrekt och regelbundet kan det lösa ett antal problem:

 • förhindra elektrifiering
 • gör håret mjukare och mer lättsinnigt, lätt att stila;
 • ge dem en vacker naturlig glans
 • återställa dem efter exponering för aggressiva faktorer (färgning, curling, lång vistelse under solen);
 • öka deras volym;
 • eliminera skador, behandling och brott
 • bli av med splittrade ändar;
 • bota seborré, mjäll;
 • mätt rötterna med fördelaktiga ämnen;
 • förbättra subkutana talgkörtlar
 • normalisera vattenbalansen;
 • skydda mot negativa torkningsfaktorer (ultraviolett, hög temperatur, ånga, termisk styling verktyg etc.).

Fuktgivande masker mättar inte bara lökens celler och håret själv med dyrbar fukt, men hjälper dem också att hålla dem inne så länge som möjligt. Till följd av detta förbättras tillståndet av alla typer: fettiga, på grund av normalisering av de subkutana körtlarna, slutar att lysa så mycket och torra blir mjukare och bli av med nedskärningar.

Råd från trichologer. Om kosmetika för fet hår inte hjälper, försök en gång i veckan att använda någon fuktgivande mask. Trichologists hävdar att i 80% av fallen är det brist på fukt som hindrar subkutan körtlar från att fungera normalt. Dehydrerad, de är stressade och försöker skydda hårbotten, öka produktionen av talgkänsliga sekret.

Märkesklassificering

I denna TOP-10 hittar du de bästa fuktgivande hårmaskorna från kända varumärken. Trots att de innehåller alla slags syntetiska ingredienser, är de flesta av dem utveckling av vetenskapliga laboratorier. Naturligt kan du inte kalla dem, men de hanterar mycket effektivt återställandet av vattenbalans. I rankningen hittar du mass- och premiumklassen.

 1. Viktlös hydrerande mask - för torrt tunt hår, med vitaminer och arganolja. Moroccanoil (Israel). $ 47,5.
 2. Elasticizer Extreme är en super fuktgivande mask med aloe vera och exfoliants. Philip Kingsley (Storbritannien). $ 37,1.
 3. Sea Complex 3 - för djup fuktighet, med marina extrakter. Orising (Italien). $ 28,2.
 4. ProYou Nutritive - näringsrik, med högkoncentrerad soja och vete proteiner. Revlon Professional (USA). $ 16.2.
 5. Deep Moisture Intensive Mask - intensiv, med proteiner, honung och mango. Professional. Londa Professional (Tyskland). $ 12,6.
 6. BB Cream Hidratacao - med ett aminosyrakomplex. Coiffeur (Brasilien). $ 12,4.
 7. Pure Luxury Argan Color Protect Therapy - för färgat hår, med arganolja. Rich (Ryssland). $ 12.
 8. Full Force Moisturizing Mask Aloe Extract - med aloe. Ollin (Ryssland). $ 7,8.
 9. Macadamia Kativa - med macadamia. Kativa (Peru). $ 2 (engångspåse).
 10. Gyllene hirs - för torrt och sprött hår, med hirs och jojoba. Nationella apoteket (Ryssland). $ 0,9.

Märke fuktgivande hårmaskor från vår TOP

Professionella fuktgivande masker som används av frisörer och mästare i skönhetssalonger anses vara de mest effektiva. De agerar direkt - bokstavligen efter den första applikationen förbättras hårets tillstånd markant. Därför kan du, förutom de varumärken som ingår i betyget (Revlon Professional och Londa Professional), också uppmärksamma sådana världsberömda varumärken som La'dor Professional (Korea), M-Cerade Professional (Korea), Macadamia Professional (USA) ), Loreal Professional (Frankrike), Schwarzkopf (Tyskland), Estel Professional (Ryssland), Matrix (USA).

Var uppmärksam. Trots det höga priset har Maroccanoils israeliska viktfria hydrerande mask segrat över många med sin effektivitet. Efter det blir håret omvandlat till erkännande - Skaffa glans, silkighet, bli mjuk och felfri efter första gången.

Hur man gör

Ingrediensval

Både varumärke och hemgjorda fuktgivande masker ska innehålla komponenter som återställer vattnets balans i cellerna. Dessa inkluderar:

 • fettmjölkprodukter: mjölk (3,5% eller mer), naturlig yoghurt utan färgämnen, hemlagad yoghurt, kefir (3,5% eller mer), gräddfil (20%), vassle, grädde;
 • naturlig honung köpt från apiary, och inte i affären;
 • äggula (helst från ägg från hushållens kycklingar och så färskt som möjligt);
 • vegetabiliska oljor extra jungfru;
 • vatten: värme, icke-kolsyrade mineraler, smält, rosa;
 • avkok och infusioner av alla medicinska växter
 • juice pressad från de lägre löv av aloe;
 • alla kosmetiska oljor;
 • Massan av frukt och grönsaker;
 • olja eller ampuller vitaminer;
 • några estrar: sandelträ, apelsin, palmaros, rökelse, ylang-ylang, kamomill, lavendel, myrra, rosenträ, mandarin.

Sammansättningen av fuktgivande masker ska inte vara aggressiva ingredienser som har en torkande effekt: senap, kanel, alkoholhaltiga drycker (brandy, vodka, alkohol), peppar, alger etc. Citronsaft och gelatinpulver är endast tillåtna i begränsade kvantiteter och endast i kombination med oljor. Äggvitt bör inte användas, eftersom filmen som bildas av den kommer att störa penetrationen av fukt i cellerna.

beredning

Komponenter som vanligtvis upphettas (mjölk, kefir, vassle, avkok, honung, vatten, oljor), som en del av fuktgivande masker kräver ett speciellt tillvägagångssätt. Deras temperatur bör inte överstiga 30-32 ° C: högre bidrar till avdunstning av fukt, vilket är så nödvändigt för torrt hår. Håll därför 5 minuter. på ett ångbad, till ett varmt tillstånd, smält något - och nog. Detta kommer att ge ett annat plus - en garanti för att äggulan inte kommer att curdle, och vitaminerna och eteriska oljor som inte tolererar höga temperaturer kommer inte att förlora sina läkningsproblem.

Äggula, gräddfil, yoghurt, yoghurt, aloejuice, frukt- och grönsakspuré, vitaminer och estrar ska vara vid rumstemperatur - inte varm eller kall.

Använd inte metall- och plastbehållare för matlagning - det är bättre att använda trä, glas eller keramik för detta ändamål. Blandningen kan vara en gaffel, visp eller nedsänkningsblandare. Huvuddelen är att massan är homogen och utan klumpar.

Om blandningen är flytande har du 2 val:

 1. Fuktar bara hårbotten och håret med sina tips, låt det tappa, sticka och sätt på en hatt.
 2. Lägg till det råg eller linmjöl, som kommer att fungera som ett förtjockningsmedel.

Det är mycket lättare att klara av för tjock konsistens: tillsätt någon flytande ingrediens (samma rosenvatten eller örtavkok).

Koka lika mycket som du använder på en gång. En hemlagad mask kvar i kylskåpet innan nästa procedur kommer att förlora några av dess fördelaktiga egenskaper eller försämras. Minsta - det kommer inte att bli någon effekt av det. Maximal - kan orsaka hyperemi i hårbotten och hudutslag.

Om huden behöver fuktas reagerar den på många ingredienser med en allergisk reaktion. Därför krävs teststegsmaskinerna (detta gäller varumärket och hemmet). Före första användningen ska den appliceras med ett tunt skikt på kroppens känsligaste områden. Detta kan vara en inre armbåge, en remsa av huden bakom örat eller en handled. Håll en kvarts timme, spola och spåra resultatet.

Hur lång tid divergerar åsikterna. Någon säger att en halvtimme är tillräckligt, andra råder att vänta 12 timmar eller till och med en dag. Med tanke på att några allergener har en långsam, men djup effekt, stannar du fortfarande vid det maximala intervallet - det blir säkrare. Om det inte finns någon klåda, utslag och rodnad under denna tid, applicera blandningen direkt på huvudet och håret.

Tänk samtidigt: testet ger inte 100% garanti för frånvaro av allergisk reaktion. Det minskar risken för att den uppstår. Vissa allergener börjar bara agera efter en viss tid med upprepad användning av verktyget.

infliction

Masken appliceras på rent, fuktat hår och hårbotten. Därför, före proceduren, är det bättre att skölja dem ordentligt och torka dem något.

Eftersom det är nödvändigt att fuktar hårbotten och håret appliceras masken över hela ytan. Det kräver inte intensiv gnidning i rötterna, men tipsen bör fuktas rikligt.

Därefter måste du kamma håret noga, samla hår i en bulle så att det inte bryts upp i strängar som kan fläcka dina kläder. Det sista steget är uppvärmning. Den fuktgivande masken anses vara universell eftersom den kommer att utföra sin huvudfunktion även om huvudet inte är täckt med någonting. Men för att påskynda reaktionerna kan du bära ett duschlock. Handduk och näsduk - särskilt efter eget gottfinnande.

Varaktigheten av märkesmaskerna anges i instruktionerna, hemma - nästan obegränsat. Eftersom de inte innehåller aggressiva komponenter kommer det inte att vara något att oroa sig för om du glömmer dem. Som övning visar det uttryckliga förfarandet att de kan tvättas av efter en halvtimme - det här är tillräckligt för ytlig återfuktning av rötterna och håret. Olja och vitaminblandningar, liksom kefir, kan hållas i upp till 8 timmar: oftast är de gjorda för hela natten.

tvätta

Ett av de mest avgörande stadierna när man använder fuktgivande masker. Det första problemet är kopplat till spolning av oljor, som efter sig själv lämnar en känsla av greasiness. För att förhindra detta sköljer du huvudet två gånger:

 1. Utan att väta hårbotten och håret, doppa bara händer i vattnet, applicera schampo, skum så mycket som möjligt (utan vatten kommer det att bli svårt). Tvätta av.
 2. Applicera schampo en andra gång - redan på ett vått huvud, skum, skölj.

Det andra problemet är förknippat med dofter, som ofta utgör hemmagjorda masker på håret. Detta gäller för de som innehåller äggula, castorca, yoghurt. I vanliga fall tillsätts ättika eller citronsaft till sköljvattnet, vilket ger sken och obehagliga lukt. Men samtidigt kännetecknas de av en torkningseffekt som kan negera all effektivitet av en fuktgivande mask. Därför kommer inget att lämnas utan att använda eteriska oljor (5 droppar per 500 ml vatten).

Sköljande hett vatten är inte lämpligt. Det bör vara vid rumstemperatur eller knappt varmt.

Slutstadiet

Rusa inte för att använda en hårtork efter sköljning. För att bibehålla effekten bör håret torka naturligt. För hela perioden av återhämtning (under pågående applicering av fuktgivande masker varar) försök att överge några termiska stylingverktyg - tång och strykning. Styling verktyg för rigid fixering är också bättre att inte använda.

Balsams och balsam är tillåtna, som kombineras med schampo - de bör ingå i en enda linje för att återfuka håret.

Full kurs sträcker sig från 10 till 15 masker. Deras antal, liksom användningsfrekvensen, beror på hårets initiala tillstånd. Du bör börja med 1 gång per vecka. Med dålig effektivitet kan ökas upp till 2 gånger.

Om den första valda masken inte fungerade som den borde kanske det inte passade dig helt enkelt. Det borde hitta en helt annan komposition. Om det inte finns någon mening från honom, gör en tid med en trikolog för att utesluta en sjukdom som kräver professionell behandling.

Ytterligare rekommendationer

Vad mer kan du göra för att återfuka ditt hår hemma:

 1. Öka luftfuktigheten i rum där du spenderar mycket tid.
 2. Inkludera i dietgelé, mousses, vegetabiliska fetter, samt produkter med vitamin A, som har en fuktgivande effekt på ansikte och hårets hud: kräm, havtornbär, avokado, morötter, smör, kål, ägg etc.
 3. Drick en dag minst 2 liter vatten på sommaren - 2,5.
 4. Använd hattar när som helst på året.
 5. Undvik klorerat och varmt vatten.
 6. Avvisa färgning, perm och andra aggressiva förfaranden.
 7. Besök inte vid användning av masker, bastur och bad.

Utan dessa regler kan även den mest effektiva masken bli ett slöseri med tid och pengar. Att lösa detta problem måste närmar sig omfattande.

Obs. Trichologists rekommenderar att man gör en hel kurs med fuktgivande masker två gånger om året: i april (för att förbereda sommarsäsongen) och i juli (för att skydda hår från ultraviolett strålning och andra aggressiva torkningsfaktorer). Om du regelbundet färgar eller curlerar i stugan, behöver du dessutom en annan kurs på vintern.

Hemlagade recept

Välj ett recept i enlighet med hårets ursprungliga tillstånd och det problem som behöver lösas.

 • För torrt hår

Blanda 100 ml ofiltrerad öl och 50 ml föruppvärmd extra jungfruolja.

 • För mycket torr

Fuktar hela hårbotten med upphettad ricinolja. Gör isolering. Lämna över natten.

Blanda 100 ml myntdekok, 20 ml citronsaft, vitlök potatismos (2-3 kryddnejlika), 50 ml aloejuice pressad från bottenbladet, 50 ml smält honung, 2 rå äggulor.

 • För normal

Blanda 100 ml yoghurt med 40 ml citronsaft, 50 ml örttekoko (från bark av ek, kamomill, nässla eller salvia).

 • För kombinerad

Blanda ett rått ägg, förkrossat till skum, med 50 ml extra jungfruolja och 20 ml aloejuice pressad från bottenbladet.

 • Mycket fuktgivande mask

Blanda 100 ml 20% gräddfil, 20 g smält kokosnötolja, 20 ml aloejuice pressad från bottenbladet, 1 färsk äggula.

 • För hårändar

Blanda 100 ml varm burkaolja, 1 färsk äggula, innehållet i 3-4 kapslar "Aevita".

 • För torr och tunn

Blanda 100 ml av någon uppvärmd kosmetisk eller vegetabilisk olja med 2-3 rå äggulor.

 • För skadad

Blanda 50 ml ricinolja, fiskolja, aloejuice och smält honung.

 • För målade

Häll 100 g rågbröd (med en skorpa) med ett glas kokande vatten. Efter en halvtimme, kläm ut den, tillsätt 100 ml avkokning av en av örterna till den resulterande brödbryggan: celandine, plantain, salvia eller nässla.

Blanda 100 ml 3,5% kefir med 50 ml linolja och 1 rå äggula.

Blanda 50 ml olika oljor: kokos, castor, macadamia och argan smält.

Blanda 100 ml naturlig yoghurt med 50 ml smält kokosnötolja, 20 ml honung.

 • healing

Blanda 100 ml kefir, 50 ml naturlig yoghurt, 50 ml jojoba, 2 rå äggulor, 50 ml aloejuice, 1 ampull retinolacetat (vitamin A).

Smält 15 g gelatin i varmt vatten (1 till 3 förhållande). Vänta tills det sväller. Rör om det inte finns några klumpar kvar. Blanda med 20 ml smält kokosolja, tillsätt 10 droppar oljediaminer A och E.

Fuktgivande masker är utformade, i motsats till populär tro, inte bara för torrt hår. Normalisering av vattenbalans gör att du kan lösa många problem som påverkar andra typer. Därför måste de regelbundet ingå i vårdprogram för alla.

Fuktgivande hårmaskor: 9 bästa recept

Livets ekologi. Skönhet: Fuktgivande är nyckeln till vackert, glänsande och friskt hår, varför fuktgivande hårmaskor har blivit en integrerad del av hårvård hemma

Fuktgivande är en pant av vackert, glänsande och friskt hår, varför fuktgivande hårmaskor har blivit en integrerad del av hårvård hemma.

Hur man gör fuktgivande hårmaskor hemma

Mycket ofta klagar kvinnor att de inte ser effekten av hemgjorda fuktgivande hårmaskor. Men om du överensstämmer med tekniken kommer en fuktgivande hårmask hemma att vara inte sämre än en liknande från en skönhetssalong.

1. Fuktgivande mask ska appliceras på rent hår, vilket skiljer hemlagad fuktgivande mask från de flesta andra som gör innan de tvättar huvudet. Tvätta håret med schampo, skölj med en handduk och torka dem något (så att de är våta, men vatten dricker inte från dem). I rent hår absorberas de fuktgivande komponenterna i masken mycket bättre.

2. Det är mycket viktigt att den hemgjorda fuktgivande masken är fördelad över hela längden av håret, från rötterna till spetsarna. Du kan för detta ändamål använda en kam med breda tänder.

3. Efter applicering av masken på huvudet är det nödvändigt att skapa värmeskydd för håret för att skydda det våta huvudet från kallt och för att skapa bekväma förhållanden för absorptionen av den fuktgivande masken. Därför lägger du omedelbart på ett duschlock eller en plastpåse, och sedan för mer värme, är det önskvärt att knyta en scarf eller handduk ovanpå.

4. Hemma innehåller fuktgivande hårmaskar längre än andra, från en halvtimme till en och en halv timme, överväga detta i ditt schema. Den exakta tiden för var och en av de hemma maskerna vi ska ge separat.

5. Tvätta bort den fuktgivande hårmasken med varmt vatten, ungefär kroppstemperatur (37 grader).

6. Det rekommenderas att använda en hemlagad fuktgivande mask som en förebyggande åtgärd en gång i veckan, för behandling - 3 gånger i veckan.

Fuktgivande mask för kefir hår

I Ryssland var traditionellt hemgjorda fuktgivande hårmaskor gjorda av jästa mjölkprodukter som perfekt närmade och fuktigt hår - det är nog att minnas vilka eleganta flätor som slaviska tjejer hade.

Du kan ta sur mjölk, klabbar, kefir och göra en utmärkt fuktgivande hårmask från någon av de presenterade alternativen. Häll ett halvt glas av produkten, lägg det i en tallrik med varmt vatten i några minuter för att värma upp det något och fördela massan över hela längden på ditt hår. Förfarandet tar 30-40 minuter, varefter masken tvättas av. Du kommer bli glatt överraskad hur effektiv den här enkla masken återfuktar håret.

Ägg fuktgivande hårmask

Människor argumenterar för vad som kom före en kyckling eller ett ägg, men det finns inget argument om effektiviteten hos en äggmask för fuktgivande hår, alla är överens med detta uttalande. Om du har torrt hår behöver du bara äggula, om oljig - bara vit och tjejer med normalt hår kan ta hela ägget. Lägg till ägget eller dess delar i förhållandet mellan ett till ett mineralvatten med gas, 5-6 droppar citron, skaka allt bra och sprida blandningen över hela längden på håret och sätt locket på i ca 20-25 minuter. Tvätta av med schampo för din hårtyp.

Fuktighetsgivande mask med yoghurt

Naturlig yoghurt är en utmärkt balanserad produkt som hjälper inte bara från insidan, men också från utsidan. Till exempel kan du skapa en kvalitet hemgjord fuktgivande hårmask från yoghurt. Du behöver ett glas naturlig yoghurt, utan socker, smakämnen och färgadditiv och en apelsin. Kram saften ut ur apelsinen, blanda den med yoghurt, lägg till 2 matskedar mjöl eller stärkelse till samma plats och blanda det igen.

Det är viktigt att du applicerar masken omedelbart efter beredningen, för att maximera effekten av fukt, sträcka den över hela längden av håret. Du kan ta av masken och tvätta håret på 20-30 minuter.

Fuktgivande hårmask med gurka

Alla vet att vatten i en gurka rymmer upp till 80 procent av sin volym, och vattnet är inte enkelt, men strukturerat. Därför är det naturligt att använda en mask med en gurka hemma för fuktgivande hår.

Det enklaste receptet är att helt enkelt skalla en ny gurka, grilla den och gnugga den resulterande vattnet i en halvtimme i rötterna och längden på håret. Men du kan diversifiera det, till exempel genom att lägga till gurka 2-3 matskedar av naturlig yoghurt utan socker, som innehåller ett stort antal användbara ämnen. Det är också möjligt att ersätta yoghurt med god gräddfil för att fukta, men utan några kemikalier är det bättre att ta hemlagad, från marknaden.

Fuktgivande hårmask med oljor

Mask med oljor är en idealisk hemgjord lösning för fuktgivande torrt hår och hår med skadade tips, eftersom oljor kan penetrera djupt i hårstrukturen och bilda en skyddande film, samtidigt som fukt hålls inuti.

Blanda i en glaskopp med 1 msk. l. Olive-, mandel- och ricinolja säljs alla i apotek. Värm sedan blandningen i ett vattenbad till kroppstemperatur, tillsätt 4 droppar eteriska oljor (ett val av lavendel, ylag-ylang, pelargon, tea tree, rosmarin). Applicera en mask på håret och håll i en och en halv timme.

Aloe Moisturizing Hair Mask

Hemmagjorda fuktgivande hårmaskor med aloe har de vackraste recensionerna bland den vackra halvan av mänskligheten - de återfuktar håret, ger förtjockning och minskar bröthet och ger inte ett splittande spets till nedstigningen. Kortfattat kan denna fuktgivande hårmask också kallas hemläkare.

Här är det viktigt att inte lägga till många komponenter till aloe för att inte störa dess arbete. Så, två matskedar av aloejuice (köp på apoteket) och samma naturliga osötade yoghurt kombineras i en glasbehållare, följ sedan de regler som vi berättade i början av artikeln. Fuktar håret med denna mask i en timme.

Fuktgivande hårmask med gelatin

Gelatin är ett enkelt och billigt sätt att återfuka ditt hår hemma, återställa glans och återställa styrka. Den används för hemlaminering, och förseglar även de skiktade hårflingorna och fyller eventuella skador.

För att förbereda denna fuktgivande mask, häll 2 msk. l. gelatin 4 msk. l. kallt vatten. Vänta tills gelatinet sväller, sätt sedan i ett vattenbad, efter att gelatinet är helt upplöst, avlägsnas från värme och låt svalna en stund. Sprid över hela längden av håret, håll i en timme och skölj.

Fuktgivande hårmask med honung och glycerin

Denna hemgjorda fuktgivande hårmask fungerar universellt - honung ger användbara näringsämnen till håret och glycerin (kan ersättas med burdockolja) stänger hårflingorna, tack vare vilken vi får en dubbel effekt.

Denna fuktgivande mask fungerar bra i alla åldrar, de mest positiva recensionerna om det. Blanda 2 msk. l. flytande honung och 1 msk. l. glycerin (säljs i apotek) och vegetabilisk olja, är kompositionen försiktigt fördelad över håret och hårbotten. Håll i 40 minuter, skölj sedan.

Fuktgivande hårmask med banan och gurka

Utmärkt resultat för torrt hår hemma visar en mask med banan och gurka. Båda dessa produkter, som du vet, innehåller fukt redan på mobilnivån, så den fuktgivande effekten av denna mask är märkbar nästan omedelbart.

Så masha en banan till en slam, skära av huden från en gurka och gnid den i en fin rivare. Kombinera båda produkterna, tillsätt två matskedar olivolja och gnid i hårbotten i en halvtimme. Skölj sedan håret under rinnande vatten, om nödvändigt kan du använda schampo. Vi rekommenderar denna fuktgivande hårmask två gånger i veckan med en paus på 3 dagar.

Vad mer, förutom masker, kan användas för att återfuka håret hemma

Om du lägger till 1 tsk. honung i din vanliga balsam-balsam, får du ett utmärkt verktyg som bibehåller fukt i ditt hår och skyddar det mot delaminering och bräcklighet.

Örtete - kamomill, kalendula, horsetail och nässla - hjälper till att återfuka håret. Häll en liter kokande vatten en blandning av de angivna örterna (1 tsk. Av varje ingrediens), insistera på 1 timme. Du kan använda sköljningen från en typ av gräs, enligt din önskan.

Följande eteriska oljor har visat att fukta ditt hår - ylang-ylang, orange, sandelträ, rosenträ, rökelse, kamomill, myrtle. Lägg till 3-5 droppar till schampon, balsams, fabrik och hemlagad fuktgivande masker, liksom bara i vattnet, som du sköljer ditt hår. publicerad av econet.ru

Det kommer att vara intressant för dig:Nästa Artikel
Broccoli fröolja för hår - masker, balsam och balsam