Tonad hårfärgning - fördelarna och nackdelarna


Det finns ingen kvinna som åtminstone en gång i sitt liv inte ville ändra sin naturliga hårfärg. Vi är benägna att byta och moderna färgtekniker gör att vi inte bara kan dölja grå hår utan också skapa en individuell bild som bäst passar vårt interna tillstånd.

Men många avstår från att färga eftersom de vet om de faror som färg orsakar hår. Lyckligtvis har vi idag en hel arsenal av godartade lösningar som kan korrigera den naturliga skuggan, utan att för mycket skada strukturen hos håraxeln. Dessa är hårfärgningar.

Vad är toning

Hur skiljer sig toning från målning, om i slutändan båda förfarandena ändrar hårfärg? Faktum är att dessa är helt olika processer. Grunderna för färgning är en kemisk reaktion som börjar vid tiden för blandning av färgkompositionen med oxidationsmedlet. Det är hon som är destruktiv för varje keratinlager som täcker varje hår.

Under toning med en balm är den skadliga effekten minimal, eftersom pigmentet förblir bara på hårets yta, utan att penetrera djupt in i det. Naturligtvis, med varje tvätt, går en del av det och efter 2-4 veckor får håret sin första nyans.

Intensiv toning kallas hårfärgning utan ammoniakfärger. Den kemiska reaktionen är i detta fall väldigt svag, eftersom den mest aggressiva komponenten av ammoniak ersätts med dess mer försiktigt verkande derivat.

Verktyget löser bara en liten yta, vilket gör att färgpigment kan konsolideras i det övre lagret, så att färgen varar längre - upp till 4-6 veckor.

Fördelar och nackdelar

Men om toning hårfärg är så bra och säkert, varför fortsätter många människor att tortera hår med resistenta medel? I själva verket är den milda effekten nästan det enda plusetiket. Och han har betydligt fler nackdelar:

 • färgen bleknar snabbt och tvättas fullständigt om några veckor;
 • färgen sammanfaller med det som bara anges på grå och lätt hår;
 • Det är möjligt att ändra den naturliga nyansen endast med 2-4 toner;
 • när interaktion med naturligt pigment kan ge en oförutsägbar nyans;
 • Färgen faller ojämnt på skadat hår.
 • ammoniakfri färg förstör också håret och torkar det;
 • Upprepad färgning sker varje 2-4 veckor;
 • Det går inte att måla över mycket grått hår.
 • från det förtydliga det är lätt att tvätta ut och snabbt dimmas på dem.

Det är viktigt! Färg av låg kvalitet i flera dagar efter tonning kan måla sängen och kläderna och rena sådana fläckar är svårt.

Det är ingen mening att använda färgtoner, om du vill ändra färgen radikalt eller du behöver helt måla höjdpunkter eller grått hår. De flesta är kontraindicerade under graviditeten, eftersom de innehåller andra kemikalier som skadar kroppen. De kan inte rekommenderas för kraftigt försvagat eller skadat hår - de måste behandlas först.

Tinting agenter

I moderna butiker kan du hitta olika verktyg för toning hår. Dessa är speciella schampon, nyanser av balsamer, ammoniakfria färger. Vart och ett av dessa verktyg har sina egna fördelar och funktioner i applikationen.

färgande schampo

Tint shampoo är en vårdprodukt, inte en färgning. Han kan inte kraftigt ändra skuggan och tjänar endast för att behålla sin intensitet. Innehållet i färgpigmentet i det är minimalt och använd verktyget helst 2-3 gånger i veckan.

Särskilda silverschampon används för att neutralisera det röda, vilket alltid förblir efter blekning av mörkt hår. De innehåller ett lila eller blått pigment som eliminerar oönskad färg.

Äldre kvinnor använder ofta dessa schampon för att lyfta det naturliga gråhåret och ge det en silverglans.

Hittills har en av de bästa blivit en tonad schampo från oroen "Rocolor" från Color Light-linjen, representerad av tio vackra nyanser, där det finns rosa, rött och lila. En bra bonus är effekten av laminering, vilket uppnås genom att skapa en tunn skyddsfilm kring varje hår.

Tonad balm

Huvudskillnaden mellan tennande balm och schampo ligger i en högre koncentration av produkten. I bra balm finns också omsorgsdelar: vitaminer, väsentliga och vegetabiliska oljor. De ger rakskydd under färgning, ger det glans och elasticitet.

I rankningen av tintbalsams visar sig de första positionerna oftast vara:

 1. Soloton från Estel. En rik palett av nyanser gör att du kan välja rätt färg för att förbättra intensiteten i vilken färg som helst, samt att få naturliga och ljusa trendiga färger.
 2. "Tonic" från "Rocolor". I paletten av denna tillverkare har högkvalitativa solbollar mer än 40 nyanser. Beroende på hårets färg och tillstånd, håller de upp till 4-6 veckor och samtidigt får du inte förstöra håret alls.
 3. "Irida" från frågan "Neva". En av de billigaste, men samtidigt ganska effektiva sättet. Dess väsentliga plus är förpackningen i engångspåse, vilket är lätt att ta på vägen. Färghastighet är genomsnittlig - varar upp till 4 veckor. Kompositionen innehåller glycerin, flytande keratin och silikon.
 4. Färg-Lux från Belita. Balms av den vitryska tillverkaren, väl beprövad i CIS. I en palett med 12 naturliga nyanser, vars sammansättning berikas med sheasmör och oliv. Men det här återspeglas i färgets uthållighet, och det tänds redan om några veckor.
 5. Fara är en annan populär balsam av den ryska tillverkaren, som erbjuder 16 mättade färger i naturliga och röda färger. Det färgar håret snabbt och säkert, men tvättas också lätt. Men du kan köpa flera nyanser och byter regelbundet hårfärgen.

Det är viktigt! Frekvent användning av tennbalsam överhårig hår. Det rekommenderas att använda dem 2-3 gånger i månaden.

Med grått och förblekt hår tvättas pigmentet mycket snabbare. Därför är det nödvändigt att använda schampo och balsam för tvätt, vilket ökar färgstabiliteten och också för att skydda dem från direkt exponering mot ultraviolett strålning.

Ammoniakfärg

För intensiv toning av hår med färg, är det bättre att använda professionella icke-ammoniakprodukter. I dem är koncentrationen av färgpigmentet betydligt högre i jämförelse med hushållet, och partiklarna är mindre, därför kan färgämnet penetrera djupare. Dessutom säljs oxidanten separat, vilket gör att du kan välja önskat blandningsförhållande med fokus på den ursprungliga nyansen och hårets tillstånd.

Men det här är svårigheten att arbeta med professionella färger hemma. För att välja det bästa alternativet måste du ha grundläggande kunskaper inom färgområdet och förstå hur den kemiska reaktionen av färgning fortsätter.

Ju mer radikal färgen skiljer sig från originalet, desto mindre sannolikt är det att färgfärgen ger det önskade resultatet.

Det är relativt säkert att färga ditt hår hemma med sådana medel:

 1. Vella, den professionella linjen Color Touch. Ammoniakfri färg som representerar ljusa mättade färger i paletten. Kompositionen innehåller keratin, som tätar pigmentet och ökar skuggans stabilitet.
 2. "Concept" linje Profy Touch. Beroende på koncentrationen av det använda oxidationsmedlet kan den användas för beständig färgning eller intensiv toning, berikad med cedertolja, vitamin C och kitosan. Det ger skuggan otrolig glans och elasticitet.
 3. "L'Oreal", Majirel-linjen - den mest skonsamma toningfärgen, som inte ens innehåller peroxid. Men tack vare moderna högteknologiska formler är den ganska motståndskraftig och kan även måla över grå hår. Naturfärg kan bara ändra 2-3 toner.
 4. Estel, linje Sence representeras av en palett med 56 nyanser, som även kan användas för resistent färgning. Men när man använder ett oxidationsmedel upp till 3% ger intensiv toning med minimal skada på håret. Berikad med flytande keratin, vitaminer, panthenol.
 5. "Matrix", linje Färgsynkronisering. Förutom intensiv toning ger effekten av laminering. Hår efter färgning perfekt slät och passar perfekt in i håret. I paletten av 76 nyanser, bland vilka det finns ultramoderna: orange, grön, lila, etc.

I kosmetiska butiker kan du också köpa hushållsbeläggningar från sådana kända tillverkare som "Garnier", "Londa", "Vella", "Palette", "Cies" och andra. När du köper, se till att kolla in matchande nyanser paletten för att se till att den valda färgen passar bra på ditt hår.

Folkmekanismer

Något förändrar den naturliga nyansen av håret, du kan använda tidtestad "farmors recept". Men kom ihåg att folkmetoden bara fungerar på tidigare ommålat hår. Om du redan har använt en tålig färg måste du först ta bort den med en tvätt, men efter det kan skuggan inte visa sig exakt som förväntat.

 • Lök Husk Med hjälp kan ljus och brunt hår göras. För att göra detta häll ett glas kokande vatten två matskedar skinka, koka över låg värme i 15-20 minuter och lämna i termos i flera timmar. Spänn buljongen, späd med varmt vatten till en halv liter och fuktar rent hår. Tvätta av kompositionen om 1-2 timmar utan schampo.
 • Kamomill avkok. Klara det ljusa håret på 1-2 toner. För att göra detta ska två matskedar blommor kokas i 10-15 minuter vid låg värme, spänning och skölj med detta avkokhuvud efter varje tvätt. Effekten kommer att visas om 2-3 veckor.
 • Mutterhud. Hennes avkok kan ge ditt hår en chic kastanjeskugga. Häll ett glas skal med en halv liter kokande vatten och koka i minst 30 minuter. Buljong fuktar håret försiktigt, linda och suga i 1-2 timmar. Skölj med rinnande vatten utan schampo. Med frekvent användning kan det torka ut håret.

Många andra sätt att toning med naturliga pigment är lätta att hitta på Internet. De flesta av dem är så ofarliga att de får användas även under graviditet och amning när kemiska färgämnen inte kan användas.

Butikerna kan fortfarande köpa naturliga färgämnen - henna och basma. De färgar intensivt håret och kan ändra den naturliga nyansen även med flera toner. Men de måste användas efter kemiska bläck inte tidigare än i 3-4 veckor, och när färgen blir trött på att ta ut den är det mycket svårt.

Hemvård

De flesta färgbalm ger håret den nödvändiga vården redan under toning, vilket är ett bestämt plus. I det här fallet är det enda nödvändiga sättet att lämna ytterligare, termisk spray och solskyddsmedel som kan användas vid behov.

Om intensiv toning med icke-ammoniakfärger utfördes behöver håret restaurering och ytterligare näring. För hennes omsorg är det önskvärt att använda schampo och balsam för färgat hår, liksom minst en gång i veckan - regenerera masker.

Många anhängare av ammoniakfria färger föredrar hemlagade masker till professionella, med tanke på dem mer användbara och naturliga. Detta är sant, men vegetabiliska oljor löser upp pigmentet och det tvättas på mycket kort tid. Därför är det bättre att fortfarande använda speciellt konstruerade för att öka fondens färgmotstånd.

Hårfärgade färgämnen

Hår för en kvinna är hennes stolthet. När allt eftersom länge sedan gamla tider var långa och välskötta lockar ansedda som en symbol för en tjejs skönhet.
Nu, i en tid av förändring och moderna omvandlingar, finns det så många sätt att ändra färgen på denna skönhet, som ibland blir nyfiket hur sådana resultat kan uppnås som erfarna frisörer kom fram till för detta.

Inte så länge sedan kom hårtoning in i mode, vilket kardinalt löser problemet med att ändra trådens färg.

Hur skiljer hårfärgning från färgning och hur är det gjort?

Professionella frisörer rekommenderar dig att inte färga håret med aggressiv färg, men att göra färgkorrigering med tonic.

Toning kan inte drastiskt ändra hårets färg, men det gör det mer mättat och ljust.

Denna färgning är semi-permanent färg, det är den mest försiktiga. Om vi ​​jämför det med ammoniakanaloger, förstör det inte krullarnas struktur, påverkar inte deras torrhet, eftersom den inte tränger in djupt inuti, deras effekt är begränsad till det yttre lagret.

Efter applicering är hårvågorna inriktade och strängarna ser jämna och glänsande ut. Det visar sig att använda toning kan inte bara ändra färgen, utan också förbättra hårets tillstånd. Effekten efter sådan färgning varar i en månad.

Fördelar och nackdelar

Det finns många produkter till försäljning för denna procedur, de kommer i form av färger, masker, balm, tonics eller en spray av hårfärger.

Den största fördelen är att färgen med denna färgning inte förstör krullarnas keratinstruktur, och de växande rötterna är ganska friska. Även med färgat hår tvättas toning mycket snabbt, vilket gör att det ofta går att byta färg på trådarna.

Och denna färgfärg skyddar mot frustration - om skuggan inte fungerar kan den lätt tvättas och ommålas i en annan ton. Med hjälp av toning kan du ändra bilden till en semesterfirande eller hela semestern, och sedan återgå till föregående färg.

Men nackdelarna med denna målarfärg är också tillgängliga:

 • Det målar inte helt över grått hår;
 • Den valda nyansen är inte synlig på de mörka lockarna;
 • om du nyligen har gjort markeringar eller lättare strängar, är det bättre att inte använda tonning, eftersom en oväntad nyans kan visa sig
 • Hårfärgprodukter är billigare än färger, men de är mycket dyrare än de senare, så att spara på färgning inte fungerar.
 • Att lätta håret med en tonik kommer inte att fungera, för dessa ändamål är det bättre att måla med ett oxidationsmedel.
 • Det finns en viss särdrag att använda toning - det, till skillnad från färgämne, kvarstår på huvudbonader, blir det särskilt märkbart under heta perioder när det tvättas bort från håret med svett.

Toning är utmärkt för dem som gillar att experimentera med sitt utseende, men när du använder det borde du veta att:

 • det kan inte kombineras med andra färger eller henna;
 • efter toning är det nödvändigt att använda speciella vårdprodukter för lockningar, eftersom det inte är ett terapeutiskt läkemedel och praktiskt taget inte påverkar håret.

Fördelarna och skadan av färgning

Även med frekventa färgförändringar skadar den färg som används i den, så den kan appliceras på kvinnor i en position som ammar eller lider av allergiska reaktioner.

En av de värsta scenarierna efter toning är den partiella förlusten av naturlig hårpigmentering. Ett oxidationsmedel är närvarande i toniken, och det kan lysa upp de återkroppade strängarna mer intensivt än de föregående. Av den anledningen är det troligen bättre att bläddra igenom Indol, Garnier, Schwarzkopf eller Cies hårfärgspalett, välj från vilken.

Tonic bär ingen skada på håret, men har ingen terapeutisk effekt på dem.

Det enda som innan du applicerar det ska testas i förväg på ett ogenomskinligt område i huden, för att inte tvivla på reaktionen på en eventuell allergi.

Baserat på ovanstående fakta kan vi dra slutsatsen att toning är kontraindicerad, och till och med meningslöst att göra om:

 • På håret är det grått hår, det kommer inte att måla dem helt;
 • henna applicerades tidigare på håret;
 • Sedan ögonblicket med belysningen eller förtydligandet har åtminstone en vecka inte gått.
 • Det finns skadade lockar. I det här fallet är det bättre att applicera toniken efter behandlingen, annars kan tonen dyka upp med olika ebb;
 • Det finns en hög känslighet för tonic ingredienser.

Hur man målar

I de flesta fall är detta förfarande betrodat att utförs av yrkesverksamma, men om det är nödvändigt att göra det hemma, så är processen för att blanda färgen och applicera den nästan helt upprepad, precis som med användningen av konventionellt färgämne.

Vanligtvis är färgen för toning utspädd på två sätt:

 1. omsorgsfullt blandad färg och oxidationsmedel. Deras proportioner upprätthålls enligt tillverkarens rekommendationer, vilka anges på förpackningen.
 2. betraktas som en mer godartad blandning, anpassad för hemmet. För dess förberedelse tas 1 tesked färg för toning, sedan ett bord l. oxidant, schampo och balsam, och i slutet av den resulterande kompositionen tillsätts lite vatten och bringas till önskad mängd medel.

Färgningsmedlet appliceras i endast 10 minuter, under vilken tid färgämnet är fixerat på locken, eliminerar vattnet som utgör färgen ojämn färgning.

Oxidizer tillåter hårfärg att agera direkt på håret och lockar - att målas i önskad färg. Läs i vår artikel hur man väljer oxidanter för hårfärger.

För att lätta håret leder inte till en ful gul färg, du behöver veta reglerna för användning av färger. Om färgämnen för att lätta mörkt hår här.

Nu finns det få som försummar möjligheten att grundligt ånga kroppen, så recepten för hemmet kosmetika kommer att vara lika relevant som någonsin. För dig video, hur man gör en användbar mask och kroppscrub http://ilcosmetic.ru/uhod-za-litsom/maski-uhod-za-litsom/bannye-dlya-tela-i-litsa-luchshie-retsepty.html

Den bästa färgen för hårfärgning

Valet av medel för en sådan process är imponerande, men det finns flera ledande företag vars användning ger en riktigt önskad ton om den tillämpas korrekt.

För förtydligad

Kapous färg har en trevlig effekt på håret. För att få en ljus nyans kan du först missfärga pulverens strängar i samma företag och sedan förbereda färgen i ett förhållande av 1: 2 tonic och oxidant.

I hennes palett erbjuds flera ljustoner, för att skapa en optimal nyans för ditt hår, bör du blanda flera färger på en gång, eftersom 10,1 är nästan transparent och 9,1 ger en asfärbeläggning. Bekantskap med denna färg är bättre att börja med en resa till frisören, där en erfaren mästare kommer att bestämma de bästa proportionerna och berätta hur man odlar dem nästa gång hemma.
Kockolja är en unik fytoaktivator. Den innehåller naturligt protein; inulin; feta och eteriska oljor; mineralsalter; många vitaminer. Plocka upp masker med burdockolja för hår.

För melirovannyh

Det är nödvändigt att applicera färg, vilket kommer att indikera att det är för färgat eller blekt hår. Samtidigt är det omöjligt att använda burka eller ricinolja, som vanligtvis rekommenderas att stärka lockor, eftersom de kan ge en gul nyans.

Den första gången för att markera ska utföras av en professionell, han kommer att visa korrekt färgning och sedan hemma kommer det att vara möjligt att reproducera det själv, för att undvika det fina experimentet att få hår av grön eller lila färg.

Som tonik kan du använda väl beprövad färg:

 • Estel. Hennes asy och pärl nyanser när de kombineras med varandra ger den önskade tonen. För framställning av nyans kompositionen måste blandas färg och 1,5% oxidator i ett förhållande av 1: 2. Som en tonic föreslås att man tillsätter 1 del glansgel från samma företag, berikat med keratin. Alternativt kan du prova Estels Tint Balm.
 • Schwarzkopf Blondme. Detta verktyg kan användas för toning och för lätta krullar. Med det kan du skapa 6 olika ljus nyanser. Från kalla till exklusiva varma toner.

Mjölk - problemet med många människor. Ett av de effektiva sätten att bli av med detta problem är mjällschampo. Detaljer om namnen på farmaceutiska terapeutiska schampon.

Titta på videon: professionell hårfärgning

Ett stort antal befintliga oljor gör det möjligt att välja det alternativ som passar bäst för en viss situation - hårdare eller torrare hår, med förlust eller överdriven brittleness, för att bli av med splittrade ändar och andra problem. Läs om vilka oljor som ska användas för hårväxt och densitet hemma.

Hemma

Toning kan göras självständigt. Om tonen väljs rätt, kommer det inte att hända något obehagligt. Innan du applicerar agenten, rekommenderas att behandla hårbotten med en fet grädde, så kommer den här tekniken att göra det möjligt för dig att tvätta bort toniken som oavsiktligt har kommit på huden. När du arbetar med detta färgämne behöver du inte bära handskar, dess aktiva komponenter är inte lika aggressiva som i vanlig färg. Och det appliceras inte på smutsigt hår, men till nyligen tvättade och ännu inte torkade trådar.

Efter en viss tid av exponering av produkten till håret tvättas den av under rinnande vatten och en mask eller balsam distribueras till dem för att fixa resultatet.

Allt förenklar användningen av tonade baljor och schampon, de är inte lika resistenta som färg, men de kräver ingen speciell applicering och restaurering av hår.

Medel "Tonika" från Rokolor är ett billigt alternativ för att byta hårfärg. Med det kan du ständigt experimentera.
För flickor, vars smak och stämningar är lika byta som höstvädret, är möjligheten att välja önskad färg från hundratals befintliga nyanser av tillfällig färg en riktig frälsning. Från artikeln lär du namnet på den tillfälliga hårfärgen.

professionell

Kända kosmetiska märken har inte förblivit avskilda från toning och erbjuder sina produkter för mer långvarig exponering.

Wella Color Touch är en populär färgämne för att ändra hårfärg. Dess unika komposition gör att du kan anpassa krullarna och släta varje sträng. Ljusa och resistenta nyanser ger ditt hår en intressant färg och glans. Sammansättningen av färgämnen innehåller keratin, vilket skyddar trådarna mot fuktförlust.

Majirel L'Oreal - den bästa färgen för toning. Det kan användas mycket ofta, medan håret inte lider men ändrar bara nyanser. I färgen finns ingen ammoniak och peroxid, så det skadar inte låsen. Dess toningskomposition förblir utanför håret och ger det glans och silke. Han gömmer till och med sitt gråa hår. Ett brett spektrum av färger gör det möjligt att måla om dagen varje dag.

Ammoniakfri

Dessa goda medel har hittat många fans.

Londa Professional tonar intensivt och uppfriskar hårfärg. Det ger djup till naturlig ton och ger en mångdimensionell nyans till färgade strängar. Copes med grått hår med 50%. Det vax och keratin som finns i det eliminerar krullarnas porositet och slår ihop med splittrade ändar.

Färgpaletten av färg Londa består av 41 nyanser. Vid applicering av håret är det jämnt fördelat. För intensiv toning föreslås en sådan färg att blandas med 1,9% eller 4% oxidationsmedel. Den appliceras på vått rent hår och inkuberas i en kvart i timmen.

Konceptfärgen för Concept Profi Touch-håret är utformad för att färgas, samt att ge nyans till hår. Det är certifierat i Europa, skiljer sig från innehållet av högkvalitativa komponenter, såsom C-vitamin, chitosan, cedertolja, glukos och andra. Men den mest betydelsefulla är den komplexa "ViPL". Tillsammans ger de krullarna den önskade nyansen och bryr sig om dem. Även om färg och bezammiachnaya, men har ett högt motstånd.

Idag ökar ammoniakfärgen Capus snabbt popularitet. I färgpalett representerade många nyanser. Förutom Ollin hårfärg från en inhemsk tillverkare, som innehåller minsta mängd ammoniak.

Titta på videon: hur man lyser och tonar håret

recensioner

Katharina, 24 år gammal. Jag ständigt experimenterar med mitt hår, genom håret och dess färg överför jag min själs tillstånd. I mer än ett år har jag målat mig själv, för så länge har mitt hår tyckt att bli tunnare.
Därför föreslog frisören att den skulle ersättas med toning. Det målas oftare, men krullarna har blivit mer levande och det finns en glans på dem. Dessutom kom volymen från någonstans. Nyanser när de är blandade är helt olika, så du behöver inte vara uttråkad


Oksana, 29 år gammal.

Jag valde Kapous-färg för toning. När det appliceras på håret är det väl fördelat, det bakar inte vid åldern, det finns ingen stark lukt. Efter användning tvättar jag av och applicerar en starkare balm av samma företag. Första gången jag blev slagen av den resulterande glansen i mitt hår, nu är jag van vid det. Vid rötterna har jag mina egna grenar och när du rör dem efter toning känner du att de blivit mycket mjuka. Nu lyser jag bara min hårskugga med den här färgen och får ständigt samma resultat - välskött hår av trevlig färg.

Toning - perfekt för konstanta experiment med hårfärg. Med hjälp av det kan kvinnor, efter flera försök att hitta "sin" nyans, utan att skada krullarna. Detta är ett bra val för dem som ständigt övervakar det senaste modet och matchar det, och ändrar sin bild utan att bli igenkänd, inklusive hårfärg. Färger för toning ger en varaktig effekt än andra medel för denna plan, och vid behov kan de lätt tvättas bort.
Kanske är det viktigaste som bör uppmärksammas under graviditeten är hår. Under graviditeten försvagas de och förlorar sin glans. Men är det möjligt att färga hår under graviditeten? Svaret finns i den här artikeln.
För att behålla hårets skönhet uppfann experter hårfärger. Det är intressant, men vad består de av, vad är det med?

Vi rekommenderar också att du läser mer detaljerat om guldfärgad hårfärg.

Hårfärg

Tintingfärg är en säker kosmetisk produkt med vilken du kan ändra hårets nyans och ge det ett hälsosamt utseende. Sammansättningen innehåller oftast inte ammoniak, så det är helt ofarligt och har inga kontraindikationer.

Hår toning är ett bra alternativ till fullfärg. Anledningen till sådan popularitet är att färgen för toning är säker, liksom förfarandet självt. Med hjälp av toning kan du uppdatera bilden, göra den original och ge ditt hår en hälsosam utseende.

Kapous

Denna produkt har en mild inverkan på håret, eftersom det har en icke-ammoniakkomposition. För att få en ljus nyans lyser första strängar pulveret från samma tillverkare och bereder sedan färgen i ett förhållande av 1: 2 = tonic: oxidant.

Färgfärgen innehåller flera ljustoner.

Och även om färgen är lämplig för hemmabruk, är det bäst att söka hjälp från en erfaren mästare. Han kommer att kunna föreslå proportioner och berätta hur man använder färgen hemma. Färgen är baserad på burdockolja. Det fungerar som en fytoaktivator. innehåller:

Londa professionell

Denna färg bidrar till intensiv toning, vilket ger ett friskt utseende till trådens färg. De aktiva ingredienserna i produkterna gör den naturliga tonen djup och ger en mångdimensionell nyans till de färgade lockarna. Färgen klarar effektivt 50% grå. Kompositionen innehåller vax och keratin. De eliminerar porositet och splittrade ändar.

I linjen finns 41 skuggar. Vid applicering av färgen fördelas den lätt genom håret.

Matrix Socolor Beauty

Detta är en professionell färgfärg som utvecklats av det italienska företaget Matrix. Den har en rik palett av färger, bland vilka det finns både naturliga och ljusa nyanser. Funktion av produkten - lågt pris och hög hållbarhet.

Dessutom har färgmatrisen en naturlig komposition, så det finns inga kontraindikationer.

Sammansättningen innehåller ceramider och 3 unika oljor: jojoba, oliver och burdock. Färgämnen är perfekt för kvinnor som i ett förfarande vill bli av med grå hår. Applicera färg för att torka håret, skölj av efter 10-20 minuter.

L'Oreal

Detta verktyg är perfekt för hemtoning. Det innehåller inte ammoniak, så färgen har inga kontraindikationer. Dessutom gör den en rik hårskugga, dess aktiva ingredienser förstärker strängarna, ger en hälsosam glöd. Färgets formel bryter omsorgsfullt om strängarna och mättar dem med näringsämnen.

Följande komponenter användes i utvecklingen:

Applicera färg på våta strängar och tvätta på 10-15 minuter med rinnande vatten.

Keune

Detta är en ammoniakfri toningskomposition som gör att du kan behålla färgfasthet upp till 8-12 huvudtvättcykler. Så det här målaralternativet bör hänföras till hållbar toning. Tvätta skuggan sker gradvis. Basen erhållna lila-plommonpigment som gör att du kan få vackra, coola färger. Paletten har 40 nyanser som rekommenderas för att ge en naturlig, cool nyans till ljussträngar.

På grund av den tjocka konsistensen av färg, uppnås den bekväma tillämpningen hemma. Håll kompositionen i 20 minuter. Efter toning håret ökar deras glans, och strukturen är komprimerad.

Om du använder den klara färglösa färgtonen i denna serie kan du återuppliva hårfärgen, förbättra glansen, öka jämnheten och göra krullarna lydiga.

Kompositionen innehåller följande komponenter:

Estel

Kosmetisk färg för att tona håret Estelle bättre att köpa i en specialbutik. På paletten finns cirka 70 nyanser. Det finns både naturliga och ljusa, mörka toner. Färgen är helt ofarlig och har ingen kontraindikationer, eftersom det inte finns någon ammoniak i kompositionen.

Kompositionen innehåller komponenter såsom keratin, plommonekstrakt och avokadoolja. Tack vare dem blir håret lydigt, slätt och silkeslen. Applicera produkten på våthår, och tvätta om 20-25 minuter med rinnande vatten.

Wella färgkontakt

Detta är en populär färgfärg, med vilken du snabbt kan byta skuggning av hår. Den har en unik komposition som smälter och smidar varje hår, vilket uppskattas särskilt av tjejer med stygga krullar. På paletten finns ett brett utbud av nyanser: blont utan yellowness, ljusa, bruna toner. Kärnan i produkten är keratin.

Välj en högfärgad färgfärg - är en svår sak. Det är viktigt att noggrant studera produktkompositionen, för att inte orsaka ännu större skada på locken och samtidigt få den nödvändiga nyansen. Och innan du använder färgen är det absolut nödvändigt att utföra ett allergitest för att förhindra de obehagliga effekterna av toning.

Hur man väljer en professionell färg för att tona håret hemma

Flickor som ofta ändrar sin bild ska anta ett mjukt sätt att färglägga sina curls - toning. För detta ändamål används speciella kompositioner, vilka skiljer sig från en resistent permanent genom handlingsprincipen. Hårfärgfärg finns i olika former - balsam, schampo, tonic, spray, och antalet nyanser kommer att glädjas med sin mångfald även de mest krävande skönheterna.

Vad är

Ofta färgad kallad kortvarig, lätt eller försiktig färgning. Med hjälp av speciella preparat kan du ändra hårets initiala nyans, men inte drastiskt och i kort tid.

Nästan alla sådana produkter innehåller inte ammoniak, färgen tränger inte in i håret, men är bara fixerad på ytan. Hur länge resultatet kommer att bero beror på strukturen hos strängarna, den valda färgen, frekvensen för att tvätta huvudet. Efter allt, efter varje användning av schampo, om det bara inte är tonat, tvättas den nya färgen gradvis ut.

Förresten. För toning kan du ta inte bara sparsamma ammoniakfria formuleringar utan också naturliga färgämnen: kaffe, ekbark, kamomill, juice av olika bär och andra. Vissa frisörer använder halvvariga bläck som innehåller lite oxid. Det är ett kors mellan toniska och långlivade kemikalier.

Beroende på vad som används för att tona håret väljs utmärks dessa typer av tillfällig färgning:

 • ljus - skuggan varar inte längre än en vecka, det brukar varar fram till den första tvätten av huvudet;
 • mild - färgen varar i ungefär en månad, för detta tas ammoniakfria preparat;
 • intensiv - effekten är märkbar upp till 8 veckor, för att under professionell användning används professionell färg med ammoniak. Det är inte en nyansning i direkt mening, eftersom kompositionens pigment ger ett långvarigt resultat som tränger in i håraxlarna.

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med förfarandet:

 • enkel att hålla hemma;
 • demokratiska kostnaden för hårfärgning
 • skinnande hår;
 • en stor palett av nyanser för mörka, ljusa, röda och gråa krullar;
 • möjlighet att se sig själv i en ny färg för att bedöma hur mycket det är lämpligt för permanent färgning;
 • kumulativ effekt - ju längre du använder samma sammansättning, desto ljusare blir färgen;
 • mångsidighet - lämplig för att ändra den naturliga nyansen, maskerar grått hår, misslyckad färgning eller markering;
 • minimal skada på håret. Undantaget är kompositioner som används för intensiv toning;
 • Korrigering av utseende - en bra nyans gör hårets naturliga färg djupare, mer mättad, uppfriskar visuellt ansiktet, betonar skönhet i ögon, kindben eller läppar.
 • Du kan göra en korrigering två gånger i månaden - oftare än med kemisk färg.

Det finns negativa recensioner om toning, vilket bidrar till att bilda en objektiv åsikt om förfarandet:

 • Resultatet på håret varar inte länge;
 • För att förlänga effekten behöver du regelbundet använda nyans
 • Ägare av mörka strängar måste göra missfärgning, om det finns en önskan att bli lite lättare;
 • dramatiskt förändra färgschemat inte fungerar - bara några få toner;
 • toning färgat hår ger ibland ett oväntat resultat;
 • Spår av tillfällig färg är märkbara på en handduk, kudde;
 • dåligt vald nyans kan förstöra utseendet och kräva brådskande sköljning.

Vem passar den här färgen?


Användningen av tonics och balms är motiverad i många fall:

 • Med hjälp kommer det att vara möjligt att göra den naturliga hårfärgen mer mättad, för att lägga till glans i håret. För att göra detta, välj en nyans som liknar din naturliga.
 • En ljus palett med toningverktyg gör det möjligt att helt ändra bilden.
 • Sådana produkter är lämpliga om den tidigare hårfärgen har brunnit ut i solen eller har tvättats ut.
 • Den appliceras efter misslyckad markering eller korrigering av nyans efter perm.
 • Ofta används tintpreparat för att färga tipparna eller enskilda krullarna, genomföra ombra, shatush, balayazh-teknikerna.
 • Perfekt för flickor vars huvudhuvud är dåligt uppfattat av oxidatorn från professionella formuleringar.
 • Ammoniakfria toningmedel kan appliceras på håret under graviditeten under amning.
 • De passar och röda och gråa och blondiner med brunetter. Men för den bästa effekten bör du välja en specifik palett som rekommenderas för varje färgtyp av utseende, och inte sträva efter radikala förändringar. Frånvaron av oxid i en tonic är anledningen till att en brunett inte kan bli en askblondin utan ordentlig träning.

Varning! Ibland kan färgningsprodukter orsaka allergisk reaktion och individuell intolerans, så var noga med att utföra ett test före färgning.

Val av hårfärgsprodukter

Schampo. Det "bokstavligen" förnyar "den naturliga eller artificiella färgen på lockar och parallellt bryr sig om dem. Ofta innehåller denna produkt näringskomponenter. Ju oftare du använder produkten, ju rikare färgen är. För att återställa håret till sitt ursprungliga skick, byt ut det schamponfärg som normalt. Det kanske inte är tillräckligt bra att måla en stor mängd grå hår.

Balsam. Det ger strängar mer mättad färg än schampo. Ofta producerar kosmetiska företag specialiserade balmer: för fuktgivande, återställande, vacker glans. Så tillsammans med färgning får du extra försiktighet. Kohler tvättades gradvis, om du regelbundet inte använder verktyget.

Tonic. Ofta används detta ord som en synonym för tonad balsam. Det har blivit ett hushållsnamn tack vare det populära färgämnet "Tonic", vilka tillverkare ställer det som en balm. Tonics är helt redo att använda och koncentreras. I det andra fallet måste de spädas ut. Läs noggrant instruktionerna och rekommendationerna på flaskorna.

Spray. Det hör till den produktkategori som snabbt tvättas av håret med ett schampo. Med hjälp av en spray är det lämpligt att tona individuella strängar, göra en ombre eller shatush. Ofta innehåller produkter av kända kosmetiska företag en rik vitaminsats, vilket är en ytterligare fördel med användningen av dem.

Mousse skum. Sådana medel har en långvarig effekt som kan vara i ca en månad. Efter applicering på håret efter en viss tid måste de tvättas av. Vissa tillverkare levererar flaskorna med bekväma dispensrar, vilket eliminerar behovet av att använda en borste, svamp eller applikator.

Förresten. Dessutom finns det andra förberedelser för tonning: gel, lack, speciella masker, kritor, mascara.

Bläddra bland populära märken

På hyllorna i stormarknaderna hittar du ett stort antal kosmetiska produkter för toningkrullar. Det skiljer sig från olika kriterier: Metoden och principen för driften, varaktigheten av resultatet, färgpalett, pris, varumärke.

Bland den här sorten finns det flera av de mest populära märkena av tintprodukter som är efterfrågade bland köpare.

Varning! Tillverkningsföretag är inte ordnade efter popularitet, men i alfabetisk ordning.

BEGREPP

Erbjuder budget kosmetika av inhemsk produktion. Hårfärgsprodukter:

 1. Frisk upp - en serie balsam för att behålla nyanser. I kompositionen - linfröolja, lecitin, bivax. Det finns separata produkter för rött, koppar, brunt, blont, svarta lockar. Varje flaska på 300 milliliter kostar ca 400 rubel.
 2. Antigul effekt är en kategori kosmetiska produkter i lila flaskor som hjälper till att hålla en vacker blond nyans på ljusa och blekta lås. Särskilda pigment neutraliserar yellowness, gör håret mjukt, silkeslen. I denna serie finns:
 • en tintsalm med en arktisk blond effekt som ger en silverton till ditt hår. Kostnaden för en flaska 300 milliliter - från 250 rubel, 1 liter - ca 500 rubel;
 • balsam för att färga ljusstrålar i en ljus pärlblond. Pris för 0,3 liter - 250-300 rubel;
 • en speciell balsam för grå hår, som fördubblar "silver" i håret och bryr sig om håret. Det kostar ungefär lika mycket som liknande betyder CONCEPT av samma volym: cirka 300 rubel;
 • Silverschampo för blondiner finns i en stor flaska (1 liter) och kostar ungefär 450 rubel samt en liten (0,3 liter), vars pris är hälften.

Kapous Professional

För kortvarig färgning av hår har företaget utvecklat en serie Life Color, som innehåller balm och schampo (6 färger vardera).

Capus produkter är lämpliga för naturliga och redan färgade lockar. De innehåller inte ammoniak och väteperoxid, därför påverkar de noggrant hårets struktur. De tränger inte inuti och tätt omsluter locken med en film, skyddar håret mot ultraviolett strålning. Färgerna tvättas gradvis bort.

Färgpaletten för Kantus Färgfärgsprodukt:

Varje flaska hår toner har en volym på 0,2 liter och kostar omkring 400-450 rubel.

Londa professionell

Det tyska företaget erbjuder så många som 42 nyanser av ammoniakfri färgserier. Intensiv toning:

 • askbrun;
 • kopparröd;
 • pärlaaska;
 • rödlila;
 • guldbrun och andra.

Som en del av förberedelserna finns det Vitaflection-mikrosfärer som reflekterar ljus. Alla produkter är förpackade i ljust apelsinlådor. Detta skiljer dem från den resistenta målaren Londa, en serie som har ett lila utseende. Volymen av rör - 60 ml. Pris - ca 320-330 rubel.

Varning! Färgintensiv toning från Londa Professional är inte en tennbalsam, utan snarare en semi-permanent agent. Det måste blandas med oxidationsmedlet i samma företag 1,9% eller 4% i ett förhållande av 1: 2. Färgen upprätthåller cirka 20 procedurer för att tvätta huvudet.

L'Oreal Paris

Det välkända varumärket har också utvecklat en icke-ammoniakfärg, som inte är en tonad tonic, men mindre skadlig för trådarna än en permanent permanent:

 1. En serie alkaliska preparat DiaRichesse för naturligt hår. Ger möjlighet att måla över 70% av grått hår. Paletten är 50 nyanser, från isig blond och päron milkshake till chokladtryffel och sammet kastanj. Kostnaden för ett paket varierar mellan 560-800 rubel per 50 ml. Dessutom behöver du använda utvecklaren av samma serie.
 2. Dia Light sur ph gör håret smidigt och glänsande. Lämplig för flickor med känsliga på grund av frekventa färgningskurvor. Paletten är representerad av 29 nyanser. Till skillnad från Richesse är DiaLight-serien från L'Oreal inte avsedd att lysa upp trådarna. En förpackning av läkemedlet kostar 500-650 rubel.
 3. Casting Creme Gloss är en annan L'Oreal Professionnel-produkt som inte innehåller ammoniak. Du kan välja vilken nyans du vill från 28 toner. Balm efter färgning, som kommer i satsen, bryr sig dessutom om hår. Pris - ca 350 rubel.

L'Oreal övervakar regelbundet användarnas önskemål och erbjuder en stor samling L'oreal hårfärger. Varianterna av nyansens palett, fördelarna och nackdelarna i varje serie finns på vår hemsida.

Matrix

Företaget, som producerar professionella färgämnen, erbjuder ett helt system ColorGraphics Lift Ton, med vilken du kan lätta och tonade hår. De flesta av fonderna har redan upphört, men finns ibland på marknaden. Kostnaden för flaskor - från 360 rubel per 118 milliliter.

Det finns i matrisen och icke-ammoniakfärger som kan användas för att tona, återställa, förbättra eller korrigera färgschemat samt glasrutor (glans) - färgsynkronisering. Paletten representeras av fem dussin nyanser. Färgen upprätthåller upp till 20 procedurer för att tvätta huvudet. En flaska 90 milliliter värda 450-600 rubel. Färgen måste spädas ut med en aktivator.

Dessutom producerar företaget Matrix akvarell nyanser i en serie vattenkolor. Om du spädar dem med en genomskinlig ton får du pastellfärger. Sortimentet av färger - blå, rosa, persika, grön, pärlemorfärg. Kostnaden för någon är ca 500 rubel.

Varning! Alla matrisprodukter rekommenderas för användning i salonger.

Schwarzkopf Professional

 • Bonacure Color Freeze Silverfärgad silverschampo. Ta bort yellowness, rödaktig nyans. Enligt recensioner är det effektivt även på mörkt blont hår (det ger dem en kall glans). En 250-ml flaska kostar cirka 450 rubel, en liter flaska kostar 1800-2000 rubel. Tidigare kunde försäljningen också hitta en serie palettschampon från Schwarzkopf.
 • Direktfärger för toning IgoraColorWorx (serien CONCENTRATES och INTENSE) appliceras på blont eller blekt hår. Behöver inte använda ett oxidationsmedel. Färgområdet är lila, turkos, orange, korall och andra ljusa färger. En flaska på 100 milliliter värt ca 750 rubel.
 • Skugga mousse Igora Expert är 16 naturliga nyanser: ashy, golden, brown och others. De håller på huvudet upp till 8 tvättprocedurer, blandar sig lätt bland dem, appliceras bekvämt och döljer grått hår upp till 20%. Kostnad - från 600 rubel per 100 milliliter.
 • Tennspray BlondMe, presenterad i fyra toner: is, jade, jordgubbe, stålblå. Det gör hårmått, stärker det tack vare vitaminkomplexet. Kohler försvinner helt efter 3: e shampooing. Priset för 250 milliliter är 700-800 rubel.

Rådet. Titta även på produkterna Tonika, Estelle och andra.

Regler och funktioner, Application Tips

 1. När du väljer ett skuggningsverktyg, vägledas inte bara av tillverkarens "stora namn" utan även av konsumentens återkoppling på sina produkter.
 2. Köp tonika och balsam som passar bäst i din färgtyp. För att bestämma det, gör ett enkelt hemtest eller konsultera en professionell stylist.
 3. Var uppmärksam på tillverkarens rekommendationer för att hitta den optimala nyansen för sina lockar.
 4. Försök inte bli lättare med ett toningmedel. Välj en färg som matchar hårets skugga eller mörkare. Undantaget är den preliminära missfärgningen, men då är det svårt att tala om en mild toning.
 5. Olämplig färg kommer visuellt att göra dig äldre, accentuera ditt utseende, eller bara se olämpligt ut. Detta gäller särskilt trendiga ashy, silver, rosa toner.
 6. Blondiner kan experimentera med en större palett än brunhåriga kvinnor och särskilt brunetter. Ägarna av mörka lockar bör välja ett rött, rött, brunt, kastanjebrunt, aubergine och svart sortiment.
 7. Tabuot för ljust blont hår är lila och djupt chokladbrunt. Du kan få ett oväntat resultat.
 8. Det optimala valet för krullar av någon nyans är ett medel som skiljer sig från 1-2 toner från det ursprungliga håret.
 9. Flickor med blont hår tar lätt bort den fula gula toniken, schampon eller balsam med ett lila pigment. Enligt recensioner kommer en sådan produkt på mörkblonda strängar att skapa en ljus effekt av ashyton.
 10. För att se vilken färg det kommer att dyka upp efter att toning detta eller det drog, försök först ut det på en tunn occipital sladd. Detta råd är särskilt relevant om du nyligen färgade lock med en permanent, henna eller basma, gjorde en perm.
 11. Toning agenter måste fördelas ganska snabbt på håret för att få en enhetlig nyans.
 12. Du kan applicera tonic / balsam direkt från flaskan eller pressa in en liten mängd i en icke-metallisk behållare.
 13. Ungefär en månad före förfarandet börjar man genomgå en regenerativ maskeringsperiod. Använd stylingprodukter mindre, använd mindre hårtork, krusjärn, strykjärn för att behandla hår.
 14. Om det finns splittrade ändar, skära dem i förväg.

Färgteknik

Shading shampoo ska användas på samma sätt som vanligt: ​​Applicera på fuktigt hår, skum, sköljning. Innan det borde du dessutom vänta några minuter - tonen blir lite ljusare.

Det finns rekommendationer enligt vilka du först måste tvätta håret med vanligt schampo, och bara då - toning. I praktiken görs detta sällan. Medel är utformade speciellt för att rensa hår från talg med en extra bonus i form av lätt toning.

Spray och mousse fördelas på vått hår, och skillnaden mellan dem är att det första verktyget inte tvättas av.

Varning! Läs anvisningarna på det köpta verktyget. Det kan innehålla ytterligare, mer specifika rekommendationer för optimala resultat.

För att få en ny färg med en tintsalm eller tonic, fortsätt enligt följande:

 1. Ta ett test för att se till att verktyget är rätt för dig. Applicera lite på handleden eller armbågen. Tro på en halvtimme: finns det några rodnader, klåda.
 2. Tvätta och torka håret lite.
 3. Sätt på gamla kläder eller en vattentät kappa för att inte bli smutsig.
 4. Kamma lite fuktiga krullar.
 5. Dela in i 4 delar och fixa på baksidan av huvudet, tempel, krona med krabba / klipp.
 6. Använd handskar.
 7. Lös upp håret från den occipitala zonen, dela in i strängar ca 2 cm bred.
 8. Måla dem växelvis, flytta från rötterna till kanterna.
 9. Använd samma teknik, fördela produkten längs strängarna vid templen, sedan vid kronan.
 10. Behåll den tid som rekommenderas av tillverkaren. Detta är vanligtvis inte längre än 30 minuter.
 11. Skölj huvudet med varmt och i slutet kallt vatten (det ska bli transparent).

Varning! Tekniken är universell för något hår, men mörka lockor måste vara missfärgade i förväg om tonic / balsam är lättare än hårets ursprungliga färg.

För förfarandet för preliminär blekning av mörkt hår framställs en speciell komposition för ljussättning enligt anvisningarna. Innan du applicerar huden längs hårlinjen smutsad med fet grädde.

De fördelar blekningsblandningen över korta strängar från rötterna till spetsarna och över de långa - omvända. Huvudet värms inte, kompositionen hålls inte längre än 30 minuter och tvättas sedan av.

Färgverkan

Tinting kallas därför en tillfällig färgning, eftersom resultatet inte håller länge och färgen tvättas gradvis helt av håret, om du inte utför korrigeringen. Du kan göra ommålning varje månad för att behålla intensiteten i skuggan - varannan vecka.

Ett viktigt tillvägagångssätt: Ju oftare du använder nyansverktyget, desto ljusare blir färgen.

Utan korrigering kommer den att försvinna efter cirka 4-6 schamponeringsprocedurer.

För att göra den nya färgen sist så länge som möjligt, undvik långvarig sol exponering och simma i poolen utan ett lock. För att återställa strukturen hos strängarna använd inte naturliga oljor: de bidrar till utlakningen av artificiellt pigment.

Ammoniakfria toningprodukter är optimala för tjejer som inte är villiga att riskera hårets hälsa. Med korrekt urval och korrekt användning av tonic, kommer schampo eller spraykrullar att förbli vackra och glänsande. I så fall kan deras färg ändras så ofta som ditt humör.

Alternativa hårfärgningsprodukter:

Vilken färg som helst är en stress för lockar. Vi kommer visa dig hur man återställer hår efter färgning.

Användbara videoklipp

Hur tona det gula håret av blondiner.Nästa Artikel
Hur man gör vågiga lockar med curling (video)