Apotek och butiksmaskar för hårväxt: färdigt köpmedel för att aktivera tillväxt


Masker för tillväxt av krullar är hemlagad och redo (professionell).

I sammansättningen av maskerna i den professionella serien är alltid en del av kemi (silikon, konserveringsmedel). Detta är deras definitiva nackdel, men de behövs också: genom att neutralisera patogena mikroorganismer ökar sådana ämnen produktens hållbarhet.

Dessa färdiga köpta hårväxtmaskor skiljer sig från naturliga hemlagade, vars hållbarhet i kylskåp är i genomsnitt 3-5 dagar. Men de sparar tid.

Vad man ska välja

Vad ska jag leta efter när jag väljer professionella hårväxtmaskar? Vad har de gemensamt, vad är skillnaderna?

Ofta kan det finnas en situation där hårsäckarna är många, men några av dem är i vilande tillstånd. Många färdiga masker för hårväxt och densitet som bara är avsedda att väcka dem.

Det är omöjligt att bekämpa genetiska egenskaper, men det är möjligt att minimera externa begränsningsfaktorer så mycket som möjligt. Att veta om den här systembildande faktorn behöver inte falla för marknadsförareens trick, som förklarar en snabb tillväxt av krullar.

Curls kan och kommer att växa snabbare än vanligt, men inom gränserna för det möjliga. Förutom den genetiska, låga densiteten av hår, hormonella egenskaper eller problem, kan det saknas vissa spårämnen, ämnen och dålig näring.

Efter uteslutning av medicinska problem i kroppen uppenbaras en ytlig grund, på grundval av vilken det är planerat att neutralisera det.

Alla sådana verktyg innehåller följande standard uppsättning komponenter:

 • spårämnen
 • vitaminer;
 • proteiner;
 • naturliga extrakt
 • oljor, inklusive väsentliga;
 • konserveringsmedel;
 • silikoner.

Om undersökningen av problemet avslöjade att det var brist på spårämnen i hårets struktur som orsakade problem med tjocklek, bör betoningen läggas på att fylla på dessa ämnen på håret, hårbotten.

Professionella hårväxtlinjer kan innehålla följande populära komponenter eller extrakt som stimulerar tillväxtprocesser:

 • linolensyra;
 • vetegroddar
 • citron;
 • honung;
 • humle;
 • äggula
 • nässlor;
 • kanel;
 • senap;
 • peppar och andra.

Möjlig allergisk reaktion på ett visst element i kompositionen är ofta fallet för honung. Det är också värt att komma ihåg att honung och citron leder till lättnad och nässla, tvärtom - för att mörka krullarna. Därför, inte kvinnor som bestämmer sig för att behålla sin mörka / ljusa hårfärg, njut inte av dessa medel.

Extrakt av senap och peppar kan väcka vilande lökar, men samtidigt torkar de ut i hårbotten, därför bör sådana produkter i masker undvikas av företrädare för torrt hår.

Det bör vara mycket försiktig med dessa element eftersom de kan bränna huvudets hud och orsaka irritation på den.

Visste du att med vissa procedurer kan du påskynda tillväxten av strängar, till exempel mesotherapy och huvudmassage. Också mycket viktigt att kamma ordentligt.

Färdiga produkter

Tänk på den professionella sortimentet av populära märken och utvärdera bra köpta hårväxtmaskor: Uppgifterna är bland annat baserade på användaråterkoppling.

Sibiriens natur

Spa-serien innehåller en mask för tillväxt samt hårstärkning. Det ger glans och jämnhet.

Det bör också noteras fuktgivande och närande dess egenskaper. Detta är en linje av organisk kosmetika. Som en del av vissa naturliga extrakt och oljor.

Guld silke

I linjen finns en maskaktivator för tillväxt.

Tillverkaren garanterar mat, tillväxt och silkeshine.

hästkraft

Regenererande och fuktgivande effekt. Stärker håraxeln.

Designad mot håravfall, liksom att stimulera tillväxten av nya.

Mormor Agafya

Medlen för håret "Grandma Agafya's Recipes" kännetecknas av dess naturliga inriktning.

Produkter i denna serie är billiga för priset, kostar ca 30-50 p.

Masken från Agafya gör krullarna tjocka, starka, voluminösa och glänsande.

Ecolab

Ecolabs hårmask (250 ml) aktiverar hårväxt, och detta är en annan naturlig linje av vårdprodukter.

Det gör håret tätt, fuktar, mjukar.

Liksom alla organiska ämnen har Ecolab en kumulativ effekt.

Strukturen är krämig på grund av närvaron i kompositionen av sapropelisk lera. Tillverkaren garanterar att det stärker locken och stimulerar tillväxten.

Masken skapar också volym och har en mjukgörande effekt. För det första i kompositionen - naturliga ingredienser.

Det finns parabener, men de är på sista plats.

Estelle

Kollagen, proteiner och pantolakton observeras i kompositionen.

Gör krullarna starka och glänsande. Den har en närande och regenererande effekt.

Serien för hårtillväxt representeras av en "aktiv-procedur" spray och schampo av Otium Unique serien.

Avser medicinsk kosmetika.

I början av listan över kompositioner är mineralolja, silikoner och organiska komponenter - närmare slutet av listan. Men det finns ingen paraben.

Medlen ger den näringsrika, fuktighetsmjukande effekten.

Gör curls lydiga, men ger inte volym.

Designad speciellt för torrt hår. Om håret är fet, bör du undvika denna produkt.

Lady Henna

Som en del av endast en amlaolja. Detta är ett favoritmedel för indiska skönheter. Och med god anledning, för Amla är ett lagerhus av näringsämnen. Det är här i pulverform och kräver utspädning med vatten till önskad konsistens.

Det har en förstärkande effekt, tjocknar håret, vilket skyddar det från tvärsnittet. Förbättrar blodcirkulationen på huvudets yta. Stoppar prolapse och väcker nya glödlampor.

Med alla fördelar finns det en stor nackdel för blondiner - pulvret ger en mörk nyans. Det kan också göra krullningar hårda (från personlig erfarenhet).

Ej lämplig för torrt hår.

Vella

Masken återställer, ger enkel att kamma, gör håret skimt, mjukt, lydigt. Paraben fri. Silikoner i kompositionen.

Verktyget bidrar inte till tillväxt. Produkter mot förlust och tillväxt representeras av serum.

Kerostaz

Fuktgivande, jämnhet, återställning av lockar - resultatet av användningen av sådana masker. Det finns många olika alternativ för Kerastaz-masker, men täthetsproblemet löses endast av masken i Densific-serien.

Det finns silikoner i kompositionen, det finns naturliga oljor. Lämplig för olika hårtyper.

Alerana

Medicinsk mask säljs i apotek. Det används speciellt mot skallighet.

Normaliserar talgkörtlarna.

Det finns en herrserie. Den innehåller silikoner, keratin och naturliga ingredienser.

Andrea

Speciellt för tillväxten i varumärket presenteras exakt serum. Påverkar vilande lökar och väcker dem.

Löfte tillverkare: mjuka och smidiga krullar.

Medlen ger näring och fuktar, eliminerar fraglighet. Kompositionen är naturlig och fet, så flickor med fet hår är inte särskilt lämpliga.

För ett mer imponerande resultat rekommenderar tillverkarna bland annat den integrerade användningen av verktygen i den presenterade linjen (balm, vätskor etc.).

Också experter rekommenderar inte bara att förlita sig på externa medel, men också att arbeta med deras kost, för att säkerställa tillgången på väsentliga näringsämnen från mat.

Vissa tillverkare, till exempel, den specialiserade linjen Rinfoltil, erbjuder till marknaderna bland annat användning av specialpiller.

På vår webbplats kan du bekanta dig med ett stort antal recept för hemlagade hårtillväxtmaskar: nikotinsyra, kaffegräd, vodka, senap och honung, aloe, ingefära, henna, bröd, kefir, kanel, ägg och lök.

Användbara material

Läs våra andra artiklar om hårväxt:

 • Tips om hur man växer lockar efter en kvadrat eller annan kort hårklippning, återställ den naturliga färgen efter färgning, påskynda tillväxten efter kemoterapi.
 • Lunar kalender hårklippningar och hur ofta behöver du klippa håret när du växer?
 • De främsta orsakerna till att strängar växer dåligt, vilka hormoner är ansvariga för deras tillväxt och vilka livsmedel påverkar god tillväxt?
 • Hur man snabbt växer hår på ett år eller till och med en månad?
 • Medel som kan hjälpa dig att växa: Effektiva serum för hårväxt, särskilt varumärket Andrea; Estel och Alerana produkter; cemerica vatten och olika lotioner; Hästkraftsschampo och olja; liksom andra tillväxtschampon, i synnerhet Golden Silk Activator Shampoo.
 • För motståndare traditionella medier kan erbjuda människorna: mamma, olika örter, tips om användning av äppelcidervinäger och senap, samt recept för hur man gör hemlagad schampo.
 • Vitaminer är mycket viktiga för hårets hälsa: Läs översynen av de bästa apotekskomplexen, särskilt drogerna Aevit och Pentovit. Lär dig om funktionerna i användningen av vitaminer i grupp B, särskilt B6 och B12.
 • Lär dig om de olika förberedelserna för att öka tillväxten i ampuller och tabletter.
 • Visste du att medel i form av spray har en positiv effekt på krämens tillväxt? Vi erbjuder dig en översyn av effektiva sprayer samt instruktioner för matlagning hemma.

video

Vi erbjuder att titta på en video om ämnet - ett utdrag av programmet "Allt kommer att vara bra" om maskerna för hårväxt:

Topp bästa hem- och hårmask

Användningen av masker för hår gör att du kan behålla hårets hälsa och attraktiva utseende, liksom att lösa de flesta problem som uppstår på grund av det. I det här fallet är det inte nödvändigt att köpa butiksprodukter, eftersom de flesta av alternativen kan förberedas av dig själv hemma. Den föreslagna artikeln kommer att överväga de mest effektiva och intressanta sorter som har visat sig på den positiva sidan.

De bästa hårmaskorna hemma

Hårförlust masker

Problemet med överdriven håravfall är bekant för många människor, det blir ofta förvärrat på hösten när hårlinjen saknar vitaminer och näringsämnen. Hittills finns det många recept för hemlagade masker som kan stoppa skallighet i de inledande skeden eller förhindra att de första symptomen börjar.

Masker för håravfall appliceras endast på helt torrt hår och varar i en timme, varefter du måste tvätta huvudet med schampo.

Några alternativ för att förbereda sådana medel diskuteras nedan:

 1. Du måste blanda en matsked naturlig bihoney med samma mängd burdockolja och tillsätt några fågelgrytor tagna från rå kycklingägg. Alla ingredienser blandas noggrant för att få en massa med enhetlig konsistens, varefter produkten kan gnidas direkt i huvudets hud. En timme senare måste masken tvättas av. Sådana metoder är mycket användbara eftersom de tillåter dig att hantera inte bara med den begynnande alopecien utan även eliminera befintlig mjäll.
 2. För att förbereda en annan mask måste du ta torkade eller färska men noggrant hackade nässlor. Det rekommenderas att skörda det själv, men i avsaknad av en sådan möjlighet kan växten köpas på ett apotek. Den tillagade nässeln blandas med vilken som helst tillgänglig mängd vegetabilisk olja, i slutet bör det vara en ganska tjock blandning. Den resulterande massan placeras i vilken glasbehållare som helst som den måste bosätta sig för nästa vecka. Omedelbart före användning filtreras blandningen och värms upp, eftersom den endast ska appliceras på huvudet i form av värme.

Reparera hårmaskor

Medel av denna typ rekommenderas att användas i närvaro av skadad hårstruktur, liksom under försämringen av frisyrens utseende.

Några recept för deras förberedelser beskrivs nedan:

 1. Det är nödvändigt att blanda i lika stora proportioner lökjuice, aloejuice, någon naturlig honungs- och burdockolja, som om nödvändigt kan ersättas med en mandel- eller olivolja. Med en genomsnittlig hårlängd är en matsked av varje ingrediens tillräcklig. I blandningen tillsättes några matskedar färdigberedd buljong baserad på burdock. Före appliceringen kan verktyget upphettas något i ett vattenbad, varefter det är jämnt fördelat över hela längden av håret. Då är det nödvändigt att wrap huvudet med en terry handduk eller klädfilm för att ge en termisk effekt. En timme senare måste du tvätta håret med schampo, då kan det sköljas ytterligare med vatten, till vilket tillsätts en liten mängd ättiksyra eller färsk citronsaft.
 2. För att förbereda en annan regenererande mask, är det nödvändigt att värma upp en tesked ricinolja och blanda den med en matsked kefir. Dessutom läggs en tesked aloe juice, du kan använda vitamin A eller E-vitamin, de ampuller som säljs i apotek. Alla komponenter blandas noggrant för att få en homogen massa, varefter masken fördelas över hela längden av håret, men särskild uppmärksamhet bör ägnas åt att gnida in i närheten av rötterna och applicera i hårets ändar, speciellt om de delar upp sig. För att bevara värmen, är huvudet inslaget med klädesfilm eller en handduk, efter 30 minuter måste det tvättas med schampo.

Masker för att stimulera hårväxten

Ibland växer långt hår till ett verkligt problem och en person behöver ett behov av ytterligare stimulans och acceleration av denna process.

I detta fall kan speciella masker bli huvudhjälparen, som är beredda enligt följande recept:

 1. I 200 ml kefir behöver du lägga till några smulor med rågbröd och en tesked henna. Verktyget ska stå i 5-10 minuter, varefter det ska blandas ordentligt. Applikationen bör endast utföras på tidigare tvättat och torkat hår, masken fördelas utmed hårets längd. Efter det ska huvudet omedelbart rullas med en folie eller handduk, efter en halvtimme måste du tvätta huvudet. Det kan finnas problem med spolning, så det rekommenderas att tillsätta en liten mängd äppelcidervinäger till vattnet. Ägare av blont hår är bättre att utesluta från Henna-kompositionen, för att förhindra missfärgning av hår.
 2. Det är nödvändigt att blanda i lika stor mängd kardborre och ricinolja, den rekommenderade volymen är två matskedar av varje ingrediens. Den resulterande oljeblandningen upphettas i ett vattenbad, varefter fyra teskedar nypressad citronsaft tillsätts till den. Alla komponenter är grundligt blandade, den färdiga masken appliceras på att rengöra håret, medan det är nödvändigt att utföra massörrörelser med fingrarna. Produkten hålls i 30 minuter under en plastfolie eller handduk, varefter du behöver tvätta håret med schampo.

Nourishing hårmaskor

Några recept är listade nedan:

 1. Du måste ta en halv banan och krossa den till ett tillstånd av gruel, som sedan tillsättes en matsked gräddfil och några matskedar av någon vegetabilisk olja. Alla ingredienser blandas noggrant och masken appliceras på rent hår, det måste hållas i en timme, varefter huvudet tvättas med varmt vatten.
 2. Den avokadobaserade masken är inte bara mycket effektiv men också lätt att förbereda. Ta bara en frukt och skär den för att extrahera massan och blanda den med yoghurt: du kan ta innehållet i en liten kruka. Blandningen blandas noga och appliceras sedan på håret. Tvätta av produkten efter en halvtimme, medan du använder schampo är valfritt.

De bästa färdiga maskerna

Sådana verktyg behöver inte förberedas hemma, eftersom de idag presenteras i butiker i ett brett sortiment.

Från att falla ut

Nedan kommer att övervägas några alternativ som är utformade för att förhindra eller bekämpa håravfall:

 • "Ljus fantasi" är ett specialiserat verktyg, vars huvudsakliga funktion är att förhindra skallighet. Kompositionen innehåller en stor mängd näringsämnen som verkar på vilande lökar, vilket leder till deras aktivering. Applicera verktyget i bara 10 minuter, varefter det måste tvättas av. Ungefärlig kostnad är 450 rubel.
 • "Mineral anti-fallout mask" av Planeta Organica är ett effektivt verktyg, vars verkningsmekanism bygger på ett stort antal Döda havet mineraler som ingår i kompositionen. Förvara det på huvudet behöver bara ca 2-5 minuter, varefter produkten tvättas med varmt vatten. Det ungefärliga priset är 300 rubel.
 • Planeta Organics "Svarta Marockanska Mask" är en produkt med en mycket tjock konsistens, vars huvudsakliga aktiva substans är naturlig arganolja och bukextrakt. Deras kombinerade åtgärder gör att du kan stoppa nedfallet och ge ditt hår ett tillförlitligt skydd mot de aggressiva effekterna av yttre faktorer. Den genomsnittliga kostnaden är cirka 250 rubel.

minska

Maskerna som beskrivs nedan har en regenererande effekt och är avsedda att appliceras på hår med skadad struktur:

 • Altai Honey Hair Mask från den kända tillverkaren av naturkosmetik Natura Siberica. Masken innehåller honung och ett stort antal biologiska komponenter för att säkerställa en komplex regenererande effekt och stärka håret. Kostnaden är cirka 1500 rubel.
 • "Provencalska örter" är ett botemedel mot Levrana, det har en helt naturlig komposition, den innehåller bara växtextrakt och eteriska oljor. Naturliga komponenter efter den första applikationen kommer att stärka håret och återställa den skadade strukturen. Kostnaden är ca 500 rubel.

För hårväxt

Alternativen som diskuteras nedan har en komplex positiv inverkan på håret, men samtidigt stimulerar processen hårväxten:

 • Natura Siberica's "Tsar's Elixir" är ett verktyg som rekommenderas för personer som har för tunt hår, eftersom denna mask inte bara accelererar deras tillväxt utan ger också tjocklek. Kompositionen innehåller ett koncentrat av Kamchatka björksoppa och några andra naturliga komponenter, som ger produkten med basiska egenskaper. Kostnaden är ca 150 rubel.
 • Sibiriska örter är ett botemedel mot Levrana, som innehåller en stor mängd vitaminer, mineraler och växtekstrakter, men huvudkomponenten är senapsolja, som ger näring och förstärker glödlamporna och ger också blodflöde till dem. Kostnaden är cirka 500-600 rubel.
 • "Dawn" från den inhemska tillverkaren "Makosh" innehåller burdock och nässlextrakt, ett stort antal olika eteriska oljor, senapspulver, jordnötter och många andra naturliga ingredienser som stimulerar hårväxtprocessen. Kostnaden är 600 rubel.

recensioner

Många köpte eller förberedde sig olika hårmaskor, några av deras intryck av denna erfarenhet och graden av dess effektivitet ges nedan:

"Mest av allt gillar jag organiska Lush masker, men deras pris är mycket högt och det är inte alltid möjligt att ha råd att köpa dem. Av de mer överkomliga alternativen är inhemska mineralmasker en bra passform för mig och använder dem som profylaktiska medel för att behålla hårets volym och hälsa. "

"Mycket ofta gör jag mig själv närande masker på sommaren, bara köpa färska frukter eller bär, bara krossa dem och blanda dem med äggula för att få ett helt naturligt och underbart sätt att stärka håret."

"När jag förstörde mitt hår på grund av för ofta färgning, var jag tvungen att återställa det under en mycket lång tid. Sedan dess, om jag dör, ska jag laga mig en gång i veckan eller köpa färdiga näringsmaskar för förebyggande. De skyddar och förstärker håret ganska bra, inga fler problem uppstod. "

Bäst hårmaskor

Den moderna marknaden för hårvårdsprodukter är så mångsidig att det är svårt även för proffs att förstå det.

Vårt betyg kommer att berätta vilken typ av hårmask du bör vara uppmärksam på. Vi väljer ledare bland butiksbehållare och hushållsblandningar.

Korrekt och effektivt hårvård börjar med ett urval av produkter. Det bästa resultatet kommer att ge kompetent användning av professionella verktyg i kombination med hemvård. När det inte finns någon tid att välja burkar och recept genom deras försök och fel, kommer betyg till räddningen. Nedan kommer vi att överväga alternativ som förtjänar din uppmärksamhet och återställa hälsan till även de mest skadade lockarna.

Bästa Hårmask (Professionell): Topp 5 Köpta Produkter

Många tjejer tycker att den bästa hårmaskan är professionell. Recensioner av kvalitetsprodukter finns på sidorna i många skönhetssamhällen.

Faktum är att professionella masker står i framkant för att hantera skador. Deras recept utvecklas av världsforskare med hänsyn till egenskaperna hos olika hårtyper, och kvaliteten garanteras av tillverkaren. De är lätta att använda, inget behov av några ytterligare manipuleringar, förutom att öppna burken och applicera produkten på håret. Om du valde deras tjänst, rekommenderar vi att du uppmärksammar våra vinnare.

Du kan ringa bara en minus av denna mask - den slutar mycket snabbt.

Bästa hårmaskor: bästa hemmet

Ibland är medel från "mormors bröstkorg" inte värre än butiken för att klara problemen. De är föremål för skört och torrt hår, bita ändar, brist på volym. De kan stoppa förlusten och göra krullarna växa "som jäst". Det viktigaste - att välja bevisade recept.

 1. För hårväxt
  1 matsked senapspulver;
  1 äggula;
  2 msk burdockolja (helst utan tillsatser);
  2 matskedar kokt vatten.
  Blanda alla ingredienser tills gruel. Gnid det på partiklarna, utan att påverka längden. Skydda med en handduk och håll i 60 minuter. Om den brännande känslan blir outhärdlig kan du tvätta den av tidigare, men inte mindre än i 25 minuter, annars kommer det inte att bli något resultat. Betydelsen av denna mask är att senap aktiverar metaboliska processer, vilket orsakar blodflöde till hårbotten. Resultatet är inte långt framöver. Hårförlusten kommer att minskas avsevärt efter den första ansökan, och efter en kurs om fem behandlingar (en per vecka), vänta på utseendet på många "antenner".
 2. Mot håravfall
  1 matsked lökjuice;
  1 matsked honung;
  2 msk burdockolja.
  Blanda lökjuice, honung och smör i en skål. Applicera direkt på hårbotten vid avskärningen, annars kommer det att vara svårt att bli av med den specifika lukten. Håll ungefär 40 minuter, tvätta av med varmt vatten med tillsats av äppelcidervinäger. Lök stimulerar hårsäckarna, så baldhet slutar snabbt nog.
 3. För ägare av fettigt hår
  2 matskedar gröna kosmetiska leror;
  2 matskedar vatten
  1 msk äppelcidervinäger eller citronsaft.
  Späd leran med vatten och tillsätt vinäger / juice. Effekten blir mer uttalad om ett avkok av medicinska örter, såsom nässla eller kamille, tillsätts istället för vatten. Håll huvudet i ungefär en halvtimme, skölj sedan med varmt vatten. Håret blir märkbart mindre fet, blir mindre smutsigt och får ett hälsosamt, snyggt utseende.
 4. För ägare av torrt hår
  1 msk burdockolja;
  1 matsked honung smält i ett vattenbad;
  1 msk aloe-massa.
  Blanda förvärmt smör och honung, tillsätt aloe (det är bättre om du håller det i kylskåpet i flera dagar). Applicera masken i full längd, tvätta av efter 30 minuter och njut av det återställda, vackra och mjuka håret. Olja och honung ger naturligt torrt hår och aloe läker skador.
 5. För total håråterställning
  - 0,5 liter mörk öl.
  Den enklaste masken. Applicera öl på full längd och gnugga aktivt i krullarna. Samtidigt kan du göra en huvudmassage, vilket kommer att påskynda blodcirkulationen. Då behöver du bära ett duschlock och linda huvudet med en varm handduk. För bästa effekt ska masken lämnas över natten, och på morgonen skölj med mycket vatten med tillsats av äppelcidervinäger. Frisyren blir märkbart snyggare, en spegelglans kommer att dyka upp och strängarna blir mycket trevliga att ta på.

Bästa hårmask: konsumentrecensioner

Recensioner av reella konsumenter som butik och hemma masker hjälper alltid till att bestämma det svåra valet.

Lady Vaseva, 25 år gammal:

"Jag träffade Keratin Restore Mask, OIL Line mask från WELLA Professional av en slump, men det var början på sann kärlek. Det är mycket tjockt, med en trevlig arom. Men viktigast av allt, detta verktyg ger näring till torrt hår. För mitt blekta huvud blev hon en riktig frälsning! "

"Den lummiga Jasmin och Henna masken är otroligt. Om du inte skrämmer märklig lukt, var noga med att försöka. Applicera det är nödvändigt innan du tvättar, det lockade mig. "Lush Jasmin och Henna" kunde reparera skadorna flera gånger, vilket påfördes med varmt strykjärn och hårtork i många månader. Visst, jag rekommenderar "

"Jag ville snabbt växa och stärka håret, så jag använde masken med öl. En och en halv och en halv två gjorde jag en gång i veckan. Krullarna blev faktiskt fluffiga, mindre feta och ser i allmänhet helt friska ut. "

"Jag såg resultatet av användningen av lök-honungsmask första gången. Hårglans, snygg och silkeslen. Effekten är som att gå till en skönhetssalong! "

10 budget hår masker som kommer att spara ditt hår

Sju starka mask för hår "Bathhouse Agafi"

På en gång kommer vi att säga att priset på två rubel för denna mask är väldigt mycket imponerande. Visst är volymen liten - bara 100 ml. Enligt tillverkaren använder den endast läkande och 100% naturliga ingredienser, inklusive organisk vetegroddarolja, svartalgetrakt och agavejuice.

Omslagsfoto: Thorbjørn Rodland

Maskens konsistens är ganska flytande, men det är lätt att klämma ut ur en rörpåse (som liknar majonnäs). Färgen är ganska närmare ljusbrun, lukten är neutral, även om kompositionen kan vara rädd för lukt av koner och andra naturliga "smaker". Av fördelarna: Maskan ger näring och fuktar hårbotten och håret. Tillverkaren lovar också hårtillväxt, men för att uppnå denna effekt rekommenderar vi dig att lägga till de vanliga oljorna från apoteket och hålla håret längre (upp till 25 minuter). Efter applicering finns det en känsla av friskhet och lätthet - även om det skulle vara konstigt om en sådan effekt inte alls existerade efter att ha tvättat huvudet. På otzovikah jämför många tjejer masken med balsam efter tvättning, säger de, ingen annan effekt än fuktgivande. Men, kära, vi kommer ihåg: två rubel. Titta inte på presenthästen.

Natura Siberica. Havtornsmask för torrt och normalt hår

En annan mask från den ryska tillverkaren, men dyrare och mer märkbar effekt. Här är en naturlig komposition: vitaminer, aminosyror, Altais havtorn och marockanska arganoljor, vit sibirisk lin och cederträolja, vilda sibiriska humle och silkeproteiner, en bekväm / vacker burk och en havtorn som slår näsan. Enligt tillverkaren, "masken djupt närmar sig håret, återställer dem och skyddar dem under efterföljande termiska effekter under styling." Denna effekt kommer verkligen att vara om du använder det regelbundet och minst två gånger i veckan.

Nackdelar: Det är inte särskilt ekonomiskt, eftersom konsistensen är mycket tjock och koncentrerad. Många använder den för att återfuka och återställa håret efter färgning. Masken kommer att vara bra för torrt och sprött hår, för oljig - du måste vara försiktig med applikationen, överdriv inte det. Kompositionen är rik på flera näringsrika oljor och naturliga extrakt som kommer att dra ekologiska älskare åt sidan. Effekten kan vara kumulativ och bara "salong", men igen, om du är trogen mot den här masken, som Orpheus - Eurydice.

OrganicKitchen Rainbow Nut Restore Mask

Låt oss börja med lukten. Här är han helt enkelt fantastisk och absolut inte cloying. Masken luktar som söt mandel och din första kärlek. Den andra kupan för offren för marknadsföring: skopflaskor. Men du bör uppmärksamma inte bara förpackningsdesignen utan även maskinsammansättningen: organiska pinjenötter, vitaminer, pistascholja och färsk mandelmjölk, vars namn på baksidan av "Prunus Amygdalus Dulcis Fruit Water" ser mer ut som en satanisk stavning. Masken deklareras med termisk skyddande funktioner och skyddar även mot UV-exponering. Det kommer bli svårt att bevisa det, men för lätt återupplivning av håret kommer det definitivt att passa.

Konsistensen, om det är möjligt att säga det, är mellanliggande - inte så "vätska" som en balsam, men det är också en tjock sträcka som kallar denna mask tjock. Måttlig konsumtion för applikationer 10-12 kommer säkert att vara tillräckligt (om du inte är ägaren med hår upp till svansbenet). På håret kvarstår inte. Effekten är ganska bra. Håret kan lätt kamma, även om du är en masochist och kamma den våt. Efter torkning är håret ganska smidigt och ligger bra, men det kan vara ont om du har lockiga (de ville skämta så att ingenting hjälper dig här, förutom Botox, men det finns faktiskt ett alternativ nedan).

Express återhämtning från jojoba och karit från SOIN VEGETAL CAPILLAIRE-serien från Yves Rocher

Det kommer att bli ett något dyrare segment (ja, ja, två rubel mer). Denna mask är högt berömd av ägarna av lockigt hår. Trevlig design plastburk med brett skruvlock och skyddande membran. Volym - 150 ml. Maskinsammansättningen är mer som en kräm men mycket tjock. Lukten är diskret och trevlig, som kan fångas på håret även efter tvätt.

Vilken av fördelarna: Hårglänsande och lätt att kombinera, se "förseglad" och snyggt. Vad kvinnans kunder av produkten är fanatiskt - masken räter något på det krusiga lockiga håret (tack vare jojobaoljan, som fungerar som flytande vax) + smälter inte hårbotten. Ingredienser: sulfat och parabenfri. Vi tror tillverkaren, särskilt med det namnet. Förresten, om du har ett oppositionsproblem: du är ägare av helt rakt hår och du kan inte få volymen ur dem - vänta med den här masken. Det är troligt att med henne kommer ditt hår att ta anti-volymen effekten av "Shar Pei slickade mig."

Elseve "Full Recovery 5" av L'Oreal

"Mask-sissy", som sagt av hennes lojala fans. Detta namn beror på dess smältstruktur. Vi är lovade att hon "intensivt bryr sig om hår, närmar sig det hela längden, återställer skadat hår från insidan och utsidan." Scalded till det mycket röda håret (om du är för sådana experiment), är denna mask osannolikt att rädda, men på godtagbara friska cuticles blir effekten utmärkt. På sidolinjen lovar damer konsekvent henne till varandra.

Masken med vanlig vit färg, homogen i konsistens, påminner om en diskret parfym genom lukten. Det skrivs väl, det "flyter inte ner" i handflatan. Vissa människor skriver att masken fungerar mer som en rik balsam, varefter det är lätt att disentangle och kamma hår. Den minsta kumulativa effekten kommer att vara korrekt. Genomsnittlig konsumtion - tillräckligt för 10 användning med långt hår. Ursprungsland: Tyskland. Ingredienser: veteprotein, prokeratiner och ceramider. Masken är osannolikt att kunna bota håret (som alla andra), men att uppdatera och behålla dem i ett stödjande tillstånd är unikt. Inte för ingenting som den "gudomliga" nämns om henne genom kommentaren. Faktum är att detta bara är en välannonserad pop - men varför inte?

Intensiv Phytomask för hår "Restaurering och volym" från ren linje

Budget och aggressiv! Egentligen nej, men det finns parabener i kompositionen. Detta är en antioduan mask - ett måste för poröst och fluffigt hår. Återigen, en mycket budget (fyra rubel - men kom ihåg, farmor Agafya på besparingar sparade alla) och funktionell. Tillverkaren lovar oss att återställa hårstrukturen på bara ett (!) Minut, samt donera volymen till dem utan att lägga till vikt. Kompositionen är långt ifrån naturlig, men eftersom det är en ren linje, har olika extrakt, vitamin A och flavanoider (skönhetsbloggers, ett nytt ord till dig!) Som ger näring till hårbotten blivit märkt till röret. Röret är bekvämt och av liten volym (med ekonomisk användning, upp till 12 applikationer räcker). Färgen på masken är krämig och det luktar som en slags kemisk kamomill, det ser ut som en billig tepåse.

Masken lägger inte fett i håret, det tvättas av utan problem, utan att lämna en film är den visuella effekten märkbar. Konsistensen liknar en 15 procent sur grädde och lägger till vilken mask som kan ha en chans att multiplicera dess effekt (vi är inte säkra, men läser folkrecept - det verkar som en fungerande idé).

Näringsrik mask för torrt hår med sheasmör och honung från Le Petit Marseiliais

Om du är ett fan av honung (särskilt kalk) - försiktigt, kommer denna mask att få dig att äta den. Det luktar väldigt gott, slår inte på plånboken och med en kumulativ effekt. Tillverkaren lovar att göra ditt hår smidigt och glänsande och håller sitt ord. En burk av en mask med ett bekvämt lock, av en blekorange färg, som ger bort en ljus pärlemor. Maskens konsistens är mycket tjock, rik och tät. Omedelbart tror du att allt kommer att vara bara supernäring här: Om du vrider burken över, kommer inte allt inuti att ens springa. Därför är det klart att håret kommer att fördelas jämnt och inte flöda.

Från recensioner "omsluter varje hår, hår som absorberar en mask, är mättad med fukt." Samma flicka hävdar att hon efter sex månaders regelbunden användning glömde brittleness och splittrade ändar, eftersom sheasmör är känt för dess fuktighetsgivande egenskaper. Vi förstår inte riktigt hur du kan glömma splittrade ändar, men... Kanske finns det verkligen sådana glada människor. Och de är inte skalliga. Volym - 300 ml, tillverkare - Frankrike. Håll masken rekommenderad i tre minuter, men för att uppnå bästa effekten kan du ta upp till 8-10 minuter under filmen och en handduk.

Regenererande mask för håråterställning med skadad struktur av det vitryska märket Liv Delano Valeur, Reparationsterapi

Vi har äntligen en inhemsk tillverkare, vars mask kallas ett verkligt genombrott bland vitryska hårmaskor! Vi tittar på de aktiva komponenterna: keratin, som fyller hårets skadade områden, sticker lossa vågar till håraxeln och förhindrar utlakning av färgpigment. Avokadoolja och hydrolyserat veteprotein, vilket ger en förlorad elasticitet och mjukhet mot håret, och stärker också hårstrukturen längs hela längden. Jackpot: Amisol-TRIO-membranlipidkomplex. Allt detta gör att vi kan ange masken till kategorin "akut och budgetstöd till håret." Om så önskas kan du subtrahera ytterligare ett tusen och ett extrakt, vilket i komplexet har en positiv effekt inte bara på håret utan även på hårbotten. Silikoner och parabener är inte här, och tillverkaren rekommenderar även att lägga en mask på rötterna. För att uppnå en verkligt märkbar effekt är det bättre att ansöka om minst 20 minuter.

Masken med vit färg, utan onödiga färgämnen, är genomsnittlig i konsistens, liknar butiksjogurt. Doften är en vanlig kosmetisk, Vitrysslandsk kosmetika skilde sig aldrig från mycket snygga luktar. Denna mask är mycket älskad och rekommenderas att användas under vintersäsongen, när den är kall ute, och håret lider redan. Effekten är omedelbart efter den första ansökan. Håret är perfekt kammade, glänsande, mjukt och behagligt att röra vid - och även tipsen ser återupplivade.

Och nu uppmärksamhet, priset är fem rubel för en volym på 300 ml. Du kan använda generöst. I själva verket kan masken konkurrera med lyxvarumärken medan den återstår i segmentet "super tillgängligt". Forumet delar med att många människor blev kär i denna mask efter födseln, och det hjälpte verkligen. Inte med en baby, från torrhet och håravfall efter graviditet.

Extra näring och restaurering "Coconut Paradise" från Organic Shop

Denna mask är redo att sjunga odes, bara genom att öppna röret: lukten är ett verkligt kokosnötsparadis från Bounty-annonsen. Bekvämt rör, fin design i vita och turkosfärger, som än en gång lägger till en förening med vad? Det är rätt med den chokladstången.

Många säger att denna mask är fallet när effekten är bättre än tillverkarens löften (effekten jämförs med effekten av salonglamination). Färgen är vit, nästan transparent. Masken liknar förtjockad kokosnötolja. Tvätta lätt. Ingredienser: utan silikon, men det kommer inte att vara möjligt att skryta av super naturliga ingredienser. Efter att ha använt masken är håret slätt och mjukt, naturligt behagligt att ta på och lätt att kamma. Några anteckningar verkade skina. Masken fyller inte rötterna (till skillnad från kollegan - kokosnötsolja, som du måste vara mycket försiktig med) och väger inte håret. Tja, om du inte är ett fan av kokosnöt, var uppmärksam på tillverkarens andra masker från serien "frukter", speciellt köpare som mango masken. Om vi ​​inte har lagt till i listan några fler wow masker från två till tio rubel, dela resultaten i kommentarerna!

15 bästa hårmaskar

Vackert, hälsoskinnigt hår, som en dyrbar dekoration, kompletterar den kvinnliga bilden och gör den ännu vackrare. Det är sant att inte alla tjejer kan skryta med lyxiga krullar, donerade av naturen, men ett kompetent tillvägagångssätt och väl valda vårdprocesser gör underverk - och just nu blir det fult utseende bokstavligen tjockare framför ögonen och shimmers som kinesisk siden! Och den första assistenten i den svåra uppgiften att ta hand om dem är en mask.

Hur man väljer en bra hårmask: expertutlåtande

Louis Faria, en kandidat från frisörskolen i Paris, en stylist och chef i en av Jean Louis Davids salonger, vet allt om hans hår och tror att det viktigaste är att välja masken individuellt. Så, en bra mask för färgat och blekt hår ska vara näringsrik och förhindra att färgning försvinner. För frusigt och torrt hår ska du välja fuktgivande masker på en keratinbas, och för fettigt hår rekommenderar Louis en mask med grön lera.

Det är emellertid viktigt att inte bara köpa rätt mask, utan också att använda den på ett skickligt sätt. Till exempel, om håret är tunt, lämnas blandningen bara i några minuter, annars kommer masken att väga håret, och det blir svårt för dem att lägga till volym. Om håret är benäget för fett vid rötterna, när man applicerar en mask bör detta område undvikas. Och i alla fall bör särskild uppmärksamhet ägnas åt tipsen, eftersom det vanligtvis är den mest torkade delen av håret.

Tips från Louis Faria: För att förbättra maskins effektivitet, när dess påverkan behöver du sätta på huvudet i en uppvärmd handduk - så kommer de aktiva komponenterna i blandningen lättare att tränga in i håret och ge maximal nytta.

Och för att bestämma den bästa hårmask som kan lösa ett specifikt hårproblem, kommer vårt betyg att hjälpa dig, baserat på åsikter från professionella och recensioner av vanliga användare. Vi valde det bästa av de mest populära maskerna, allmänt representerade i försäljningen.

10 bästa hårmaskar

Egenskaper i rankningen

Från hårets skönhet beror mycket på utseendet på varje tjej. Oavsett deras längd eller färg, måste de se välskötta, vara blanka och silkeslika. För att alltid hålla krullarna i ett sådant tillstånd behöver de bara sköta sig ordentligt. Experter rekommenderar inte bara att ta seriöst valet av schampon och balm, men också att ge ytterligare stöd för hårets hälsa. Med detta menas användningen av speciella medel, bland vilka maskerna är mest populära.

Hårmask - ett medel för intensivvård. Den innehåller en stor mängd näringsämnen, så det kräver inte daglig användning, till exempel många schampon. Masker kan variera i sammansättning, konsistens, prestanda, kostnad etc. Dessutom har de alla olika anvisningar:

 • fuktgivande torrt och sprött hår;
 • återställande av skadade lockar;
 • frigörelse från splittrade ändar;
 • slåss med förlust
 • bevarande av mättad färg av färgat hår etc.

En viktig fördel med masker - möjligheten till professionell vård hemma. Vi har valt de bästa produkterna i olika kategorier. Alla har rekommendationer från experter eller köpare.

De bästa maskerna för hår restaurering och tillväxt

För fullständig vård av skadat hår kräver användningen av specialverktyg. Deras komposition bör innehålla speciella vårdkomponenter som kan öka tillväxten och förbättra hårstrukturen. Till exempel gör vissa oljor, som fyller det övre skiktskiktet, dem visuellt vackrare och lägger till glans. Moderna tillverkare har flera verkligt effektiva medel för att återställa skadat hår. Alla är representerade i vår ranking.

3 L'Oreal Professionnel Absolut Reparation Lipidium

Masken av det kända kosmetiska märket L'Oreal Professionnel har redan blivit kär i många tjejer. Det är utformat för att maximera återhämtningen av även det mest skadade håret. Berikat med ett unikt komplex "Lipidium", det förstärker och läker synligt varje lås. Ett stort plus betyder - bekväm användning. Det räcker att lägga en mask på vått hår och låt det stå i 3-5 minuter och skölj sedan med vatten. En sådan enkel applikationsmetod kommer särskilt att vädja till dem som har varje minut räknat. Absolut Reparation Lipidium ger lätt kamning, kämpar delade ändar, minskar brott och förhindrar faller ut. Det har också en positiv effekt på hårbotten. Volym 200 ml, tät textur.

 • den mest praktiska applikationen;
 • långsam förbrukning
 • fin salong doft;
 • enkel distribution
 • märkbar återfuktande effekt;
 • bra mjukgöring och håråterställning.
 • inte naturlig sammansättning
 • högt pris;
 • håret blir smutsigt snabbt.

2 Macadamia DEEP REPAIR MASQUE

En av ledarna bland medel för återhämtning är den amerikanskgjorda Macadamia-masken. Den har en unik formel som tränger in i varje krökning. Skapat speciellt för svagt, skört och torrt hår. Resultatet är inte långt framöver - det är redan synligt efter flera användningar. Djup återhämtning och rekonstruktion gör krullarna friska, välplexade och glänsande. Flickorna pratar om en märkbar återfuktning och näring, med hjälp av de positiva oljorna i kompositionen. Förpackning 100 ml nog under en längre tid. Maskens konsistens är medium med päronteckningar. En trevlig äppel smak kommer att vara en extra bonus när den används. För bästa resultat, applicera produkten på håret i 7 minuter och skölj med vatten.

 • bra komposition;
 • djup återhämtning;
 • mjukhet och glans
 • trevlig lukt;
 • fuktighetsgivande effekt
 • UV-skydd;
 • bra recensioner
 • mat.

1 Natura Siberica SaunaSpa

Masken hos den populära inhemska tillverkaren Natura Siberica SaunaSpa är bäst i kategorin "restaurering". Huvudskillnaden betyder - en användbar naturlig komposition. Det är helt frånvarande sulfater, parabener och andra skadliga ämnen. De aktiva beståndsdelarna här är: Vetefrönolja, som är ansvarig för att återställa hårstrukturen, ginseng-extraktet, vilket förbättrar hårbotten, solbrännsfröolja, vilket ger en otrolig glans och utstrålning, medunitsa, som har en fuktgivande effekt. Tillgänglig SaunaSpa i en burk med 370 ml avskruvande lock, som varar i ca sex månader. Maskens konsistens är optimal - det är inte för fet, så det gör inte krullarna tyngre och lämnar inte en obehaglig effekt på händerna. Applicera på vått hår, kräver sköljning efter 15 minuter. Perfekt för hemmabruk.

 • den mest naturliga kompositionen;
 • optimal kostnad;
 • märkbar hydratisering;
 • slåss utfall
 • mjukar snabbt håret;
 • bekväm användning;
 • tillräckligt länge
 • utmärkt konsistens;
 • bästa recensioner.

De bästa hårmaskorna mot splittrade ändar

Split ends är ett mycket vanligt problem bland tjejer. Det uppstår på grund av frekventa biverkningar med hårtork och andra apparater. Värmen förstör hårstrukturen, gör den torr och spröd. De första tecknen på skador är splittrade ändar, vilket i hög grad förstör hårets utseende. För att bekämpa detta problem finns specialverktyg tillgängliga från populära tillverkare.

3 Saem Silk Hair Argan Intense Care Pack

Mask för hemmabruk baserat på arganolja Saem arbetar aktivt med splittrade ändar, förhindrar åldrande av hår och stärker sin struktur som helhet. Dess viktiga funktion är skydd mot miljöens negativa effekter. Det syftar till att ge ett välkänt utseende till håret, liksom till deras återhämtning. Strukturen liknar en luftig soufflé eller yoghurt, är väldigt trevlig att ta på. Presenterade medel i form av en burk med en volym av 200 ml och har en mycket långsam flödeshastighet på grund av enkel snabb applicering. Det är nödvändigt att sätta bara i flera minuter.

 • användbara aktiva beståndsdelar;
 • optimal konsistens;
 • snabb åtgärd;
 • fuktighetsgivande effekt
 • omedelbar jämnhet.

2 Kaaral Purify Hydra Deep Nourish Mask

Det kända ungdoms kosmetikmärket Kaaral är en super fuktgivande mask Purify Hydra Deep Nourish Mask. Skapat speciellt för skadat, försvagat hår. Den har en unik formel baserad på kunglig gelé som bekämpar torrt och sprött hår. När du använder en gång i veckan, kommer du ett märkbart resultat efter ett tag. Curls kommer att se smidigt ut och vara otroligt mjuka för beröring. Spaltiga ändar är snabbt och effektivt förseglade.

 • slåss med splittrade ändar;
 • djup fuktgivande
 • tillräckligt länge
 • bra recensioner
 • bra kvalitet.

1 Revlon Uniq One ​​Flower

Följande mask från Revlon är ett exempel på ett optimalt förhållande mellan pris och kvalitet. Verktyget är gjord i form av en spray som måste appliceras på vått hår och behöver inte tvättas av. En viktig fördel med masken är närvaron av termiskt skydd. Efter applicering kan du säkert använda en enhet utan rädsla för hårskador. Revlon Uniq One ​​Flower löser flera viktiga problem på en gång: det gör kamningen enklare, kämpar för splittrade ändar, ger sken och volym, tvättar inte färg, skyddar mot höga temperaturer och förenklar styling.

 • Den mest lämpliga applikationen (spray);
 • inget behov av att spola
 • lätt kamning
 • volym;
 • bra recensioner
 • termiskt skydd
 • lysa;
 • mycket långsam förbrukning.
 • håret blir snabbt oljigt.

De bästa professionella hårmaskorna

Många tjejer föredrar professionella vårdprodukter. De har ett bra snabbt resultat. En annan fördel - effekten pågår länge på håret. Professionella hårmaskor är dyrare än vanligt, men de har en förbättrad komposition. Nedan är det mest effektiva sättet.

2 Kerastase Force ARCHITECT

Professionell mask Kerastase "Force ARCHITECT" skapades speciellt för benägen till sprött hår. Den är utformad för att maximera skyddet mot skador, samt stärka svaga krullar. Efter att ha använt denna mask ser håret ut mer välskötta och friska. Det ger otroligt glans och eliminerar torrhet. Djup fuktgivande effekt ger också jämnhet och silkighet. Den har en hög grad av skydd mot yttre irriterande faktorer. Finns i 200 ml burkar, som räcker för i genomsnitt 3 månader.

 • professionell vård hemma;
 • delade ändar;
 • återställande av skadat hår
 • förstärkning;
 • eliminering av torrhet
 • den behagliga lukten håller på håret långt.

1 Matrix Biolage Hydrasource

Masken av professionell kosmetisk märke Matrix är utformad för att djupt fukta håret. En viktig särskiljande egenskap hos Hydrasource är dess sammansättning. Det innehåller inte skadliga kemiska element, men fungerar på grund av sådana fördelaktiga aktiva ingredienser som aloe vera, rosmarin etc. Det ger en bländande glans till håret och gör dem smidiga och silkeslen. Verktyget har endast positiva kundrecensioner, eftersom ger ett märkbart resultat efter flera användningar. Samtidigt passar den till jämnt färgat hår och skyddar deras färg.

 • djup fuktgivande
 • bra komposition;
 • slåss med förlust
 • effektivitet;
 • professionell vård hemma;
 • långsam förbrukning.

De bästa maskerna för färgat hår

Färgat hår kräver alltid speciell vård. De är starkare än andra som behöver återhämtning och ordentligt skydd. För att håret ska se vackert ut och krullarna är välskötta, rekommenderar experter att du ska köpa masker speciellt för färgat hår. Nu finns det många av dem. Vi valde de bästa verktygen utifrån kundrespons.

2 Natura Siberica Havtorn

Natura Siberica djupåterställande mask från den berömda "Sea-buckthorn" -serien är också lämplig för färgat hår. Det är lätt att använda, även hemma. Den unika sammansättningen nöjer inte bara, fuktar och stärker, men behåller också den ursprungliga färgen efter målningen. Den täta konsistensen ger en enkel applikation, smältan smälter på håret. Efter flera applikationer kan du se ett fantastiskt resultat. Håret blir smidigt, inte förvirrat och ser väldigt snyggt ut.

 • användbar komposition;
 • trevlig struktur;
 • välsmakande lukt;
 • bra recensioner
 • optimalt pris.

1 ESTEL Otium Blossom

ESTEL är en unik formel speciellt för färgat hår. Blommomaskens uppgift är att behålla den ursprungliga färgen efter målningen och göra den ännu mer mättad. Masken från ESTEL syftar till att stärka strukturen, läkning och läkning av skadat hår. Kakaosmör, tillsammans med andra aktiva ingredienser, tränger in och ger maximal återhämtning. Curls ser jämna och glänsande ut efter den första applikationen. Bekämpar förlust och brittleness.

 • utmärkt skydd för färgat hår;
 • djup återhämtning;
 • fuktighetsgivande effekt
 • utmärkt mat recensioner;
 • kunder;
 • bra pris

Hur man väljer en hårmask

Det finns fall där en flicka köper hårvårdsprodukter från en rad av en viss tillverkare. Men det betyder inte att de kommer att vara lika användbara för henne. Till exempel kan schampo ha en positiv effekt, men masken är för tung eller vice versa för att torka håret. När du väljer ett lämpligt verktyg ska du följa följande regler:

 1. Först måste du bestämma din hårtyp. Varje verktyg är utformat för ett specifikt fall, så resultatet beror på korrekt urval av masken.
 2. Olika oljor (jojoba, argan, etc.) är väl näring och lämpar sig för frekvent användning;
 3. Tunt och försvagat hår i behov av medel, vars sammansättning är berikad med keratin;
 4. Experter rekommenderar att man får masker som löser ett specifikt problem (till exempel för tillväxt eller hydratisering). Undvik universella lösningar. de är mindre effektiva;
 5. Närvaron av växtextrakt direkt påverkar jämnheten;
 6. Var uppmärksam på kompositionen - det måste vara minst hälften av de naturliga ingredienserna;
 7. Köp endast produkter från välrenommerade tillverkare. Detta kommer att hjälpa till att undvika användning av verktyg av låg kvalitet.


Nästa Artikel
Hemmasker för täthet och skönhet av hår - de bästa recepten