Shampoo för volym och tjocklek på håret: egenskaper hos kompositionerna och deras användning


Tunna mjuka krullar ger vanligtvis sina ägare en massa problem. De håller sin form dårligt, skapar inte en känsla av pomp, och med tät stil skapar de det mest deprimerande intrycket. Hårvolymschampo är en av de kosmetika som hjälper till att lösa detta problem.

Tunt och tjockt hår

Hårets tjocklek hos människor med olika hårfärger är väldigt annorlunda. I de flesta fall är blonda hårdiametern mindre än 0,05 mm, mörkbrunhåriga kvinnor och brunetter - upp till 0,07 mm och rödhåriga - mer än 0,07 mm. Det finns undantag men sällsynta.

Naturligtvis skapar helhetsintrycket av hårets massa inte bara hårets fysiska tjocklek utan också densiteten, så det blonde håret med tillräcklig tjocklek ser inte sämre ut än krullarnas krullar. Det är dock den här parametern som visar sig vara betydande från frisörens synvinkel.

Det är känt att frisyrens visuella volym kan ges på olika sätt: Använd en stapel som inte är helt säker, med hjälp av olika stylingverktyg, byta form - curling och så vidare. Också, tunt, mjukt hår på samma gång visar sig vara det sämsta alternativet: dess styvhet räcker inte för att hålla sin form under en lång tid, även under verkan av de mest effektiva fixeringsorganen. Som ett resultat försvinner volymetrisk frisyr ganska snabbt eller kräver användning av verkligt grymma konsolideringsmetoder.

Hur kan du förvandla tunt hår till tjockt eller åtminstone medium? Med hjälp av schampo.

Effekten av ett speciellt tvättmedel

Shampoo kan inte bara tvätta håret utan också återfuka, närma, skapa en skyddande film, behandla seborré och svampar och mycket mer. Naturligtvis talar vi om specialtåg. Inte mindre effektivt alternativ, vilket ger volymen av hår.

Detta kan göras på två sätt:

 • det övre lagret av ett hår består av tätt placerade skaliga former. Under påverkan av vissa ämnen kan vågar lossna från varandra - puff upp. Således ökar håret i volym, men förlorar samtidigt jämnhet och glans. Metoden är osäker, eftersom den bryter mot nagelns integritet, och därför förlorar hårskenan fukt. Nu används sådana föreningar extremt sällan;
 • Du kan öka tjockleken - shampoo innehåller organiska polymerämnen, som efter torkning bildar en transparent film på håret. Oavsett hur tunn det är, i mängden film läggs väsentligen volymen. Filmen inte dålig skyddar mot mekanisk skada, förhindrar fuktförlust, lägger till glans till lock. Vissa av dessa ämnen är emellertid ångsäkra, det vill säga de tillåter inte fukt och syre att passera genom håret.

Det andra alternativet är mycket säkrare. Filmen löses med tiden: vid nästa tvätt är håret fritt från det. Dessutom ska det här skalet mjuka hårsaksens oregelbundenhet, vilket gör det jämnare, det vill säga smuts och damm på krullarna ackumuleras mindre.

Sammansättningen av schampon

Medel för att ge volymen av den andra typen, förutom tvättkomponenter, innefattar vissa typer av silikon. Du kan hitta en mängd recensioner om detta ämne. Det bör dock komma ihåg: silikon silikon är annorlunda, eftersom denna definition gäller för ett antal polymerer med olika egenskaper.

En bra komposition innefattar en av följande typer:

 • polyoldimetikoner är säkra, ånggenomträngliga, men de bryts ner ganska snabbt i luften. Effekten av deras applicering varar mer än 18 timmar;
 • Dimetikoner är stabila, ger volym i 1,5-2 dagar;
 • amodimetikoner - hjälper inte bara att ge fluffighet mot ett hårhår, men också för att bevara färgen på färgade krullar;
 • hög polymer - ingår i professionella verktyg. Ge de mest stabila och uttrycksfulla resultaten.

Som regel innehåller schampon för volymen även vitaminkomplex och proteiner. Etablerade polymerfilm förhindrar avdunstning av fukt och näringsämnen retention, dvs gjord under tvätt keratin och vitaminer tvättas inte ut omedelbart, men över livstiden av filmen absorberas i mediet och ett inre skikt av hår. Därför noteras de bästa verktygen av detta slag också som omtänksamt. Deras kostnader är mycket högre.

Fördelar och nackdelar

Shampoos som ökar hårets tjocklek, är fortfarande inte så mycket omsorg som en kosmetisk produkt. Det är nödvändigt att tillämpa det med tanke på dess egenskaper.

Fördelarna med produkten inkluderar:

 • i själva verket få volymen på ett relativt säkert sätt;
 • hår, förstärkt med film, blir mer styvt och mycket bättre håller den givna formen;
 • polymeren fyller ojämnheter och tomrum, så att även skadade trådar ser friska och glänsande ut;
 • Filmen tillåter inte fukt att avdunsta från håret, och till och med behåller näringsämnen;
 • I viss mån skyddar silikonkrullarna mot mekanisk skada.

Nackdelarna med organen för att ge fluffinesspomp är också tillgängliga:

 • lämplig komposition endast för normalt och fettigt hår;
 • silikon påverkar absorption av fukt och syre från luft som leder till hårtorkning;
 • silikon är en del av alla förpackningsmedel - lacker, mousser, krämer. Följaktligen är det mycket lätt att överväga och torka håret om man samtidigt använder schampo för att öka volymen och många stylingkompositioner;
 • åtminstone en gång var 2-3 veckor, måste du använda något annat schampo, och för tecken på tömning - brittleness, förlust av glans, omedelbart sluta använda den.

Tips om hur man väljer shampoo efter hårtyp:

Bästa schampon

Att göra betyg av sådana kompositioner är ganska svårt. För det första varierar kostnaden för produkten inom mycket vida gränser. För det andra är bilden komplicerad av schampon, som inte bara är avsedda för volymen utan också omhändertagande. För det tredje hänvisas ofta till schampon med keratin och vitaminkomplex till denna kategori.

Principen för den senare är något annorlunda, men de ökar också tjockleken något: keratiner fyller tomrum och ojämnheter, så skadade trådar blir mer frodiga. Tyvärr är denna effekt inte märkbar på friskt, men tunt hår.

Till toppen av de bästa verktygen ingår både professionella och vanliga verktyg.

Se även: 12 sätt att öka hårets tjocklek: de bästa apotekverktygen

Londa Impressive Volume

Professionellt schampo, det vill säga, garanterar borttagning av inte bara damm och smuts, men också överflödigt fett och rester av alla kosmetika - från vax till lack. Den består av olika vegetabiliska oljor, bambuxtrakt. Det ger ett mycket stabilt och långvarigt resultat, men trots det är det tillåtet att använda produkten på fint hår.

Kostnaden för schampo - 409 r för 250 ml.

Kapous Studio Volume Up

Innehåller inte silikon, men ger hårvolymen på grund av proteinerna av bomull och panthenol, som ingår i. Innehåller ett rikt vitaminkomplex som gör det möjligt att inte bara öka hårets tjocklek utan också att återställa strukturen och återställa den naturliga glansen. Det är värt 350 ml från 223 p.

LEBEL kosmetika Proedit Bounce Fit Shampoo

Alternativ från det övre segmentet i prisserien. Den bästa delen, väl sopa resterna av en mängd olika styling, inte bara smuts och damm, inte innehåller silikon, men har en mycket rik sammansättning: protein, salicylsyra, en aminosyra, ett extrakt av cinquefoil rötter. En av de få volymschampon som kan användas med torrt hår. Det är emellertid inte lämpligt för alltför tunna trådar. Kostnaden är väsentlig - 1790 r.

Matrix Biolage Volumebloom

Avser bara kategorin restorativa kompositioner för tätheten av lockar. Silikoner är inte här, men det finns keratiner och ett vitaminkomplex. Dessa substanser läker strängar och gör frodiga bara på grund av att de återställer den normala strukturen hos nagelbandet.

Kostnaden för schampo - 533 sid.

Ganska sällsynt typ av verktyg: designad främst för lockiga lockar. Sammansättningen är mycket ovanlig: havssalt, oljor, växtbaserade extrakt. Shampoo skapar en volym hår, men reglerar dessutom talgkörtlarna och på något sätt minskar mängden mjäll. Resultatet hålls fram till dagen.

En rättvis kostnad - 1334 s.

Dercos från Vichy

Den har en sällsynt och ovanlig komposition. Shampoo är mycket rik på mineraler - magnesium, järn, kisel, mangan, och så vidare. Mineraler är i den form som håret kan absorbera, vilket garanterar restaureringen av krökets struktur, även med den allvarligaste skadorna. Dercos kostar från 842 p.

Elseve av L'Oreal

Skapar och underhåller en volym på minst 18 timmar. Dessutom skyddar kompositionen trådarna från verkan av ultraviolett strålning. Visst passar det inte torrt hår, och ägarna av fett klagar ibland på mjäll.

Kostnaden för medel från 600 p.

Designad för att öka volymen av tunt och svagt hår. Shampoo torkar praktiskt taget, men det minskar glansen av feta trådar. Innehåller extrakt av burdock, havre, argan, samt keratiner och veteproteiner. Dessutom finns oljor av oliv och argan, som gör kompositionen till en vårdgivare, eftersom det främjar hår restaurering.

Volymen efter tvättkrullarna håller sig till dagar. För färgade krullar är dock detta alternativ inte lämpligt. Beräknad sammansättning av 703 p.

Kaaral Rening Volym

Den bästa kompositionen för att öka glansen av tunt hår. Innehåller olja av listigt pennik och kollagenhydrolysat. Dessa komponenter återfuktar håret, återställer klippkroppens struktur, även med skadade och färgade trådar.

Bland shampon i det lägre prisklassen anses detta vara det bästa. Priset är 610 p.

Constant Delight Life Force

Verktyget kan appliceras dagligen och utan rädsla för snabba dräneringskurver. Tvärtom anses kompositionen vara universell och rekommenderas för både oljigt och torrt hår. Berikat med honungsextrakt och arganolja, som också tillåter att behandla för torra trådar och återställa den naturliga glansen. Shampoo ger inte bara volymen, men stärker också rötterna.

Ett annat stort plus: oljorna i kompositionen skyddar krullarna mot överhettning. Detta är ett utmärkt alternativ för dem som ständigt använder hårtork och strykjärn. Produktkostnad - 459 sid.

Barex Silicon Hair Treatment

Det bästa schampot för försvagade lockar. Kompositionen innefattar silanol, zink och kisel. Rengör perfekt och eliminerar oljig glans. Effekten varar upp till 20 timmar. Verktyget får tillämpas varje dag. Shampoo värt 810 p.

Alternativ hemma

En riktigt lång effekt garanteras endast av de bästa professionella schamponerna. En volym, även om den inte är så stor, i 5-8 timmar kan tillhandahållas av gelatinskampo, som produceras hemma.

 1. Brygga torra kamomillblommor - mängden beror på hårets längd. Kyl buljongen.
 2. 1 matsked gelatin hälls med 2 matskedar av kamilleavkokning. Lämna i 30 minuter för svullnad.
 3. Massan är blandad med någon typ av schampo som är lämplig för hårtypen. Blandningen bör vara homogen.
 4. Använd verktyget på vanligt sätt.

För att öka effekten är det önskvärt att torka håret med en hårtork, dra lite håret vid rötterna.

recensioner

Det är svårt att ange vilka schampon som är bäst för volymen. Tjocklek, styvhet, snittets tillstånd - allt detta betyder att påverkan av samma komposition på olika hår är helt annorlunda. Recensioner av schampon för volymen återspeglar hela spektret av åsikter.

 • Ekaterina, 28 år gammal: "Jag stacker hela tiden mitt hår med en mängd olika metoder. De är tunna, mycket ljusa, så jag går inte ut utan gel, lack och mousse. Shampoo för tillämpad volym - Elseve. Volymen han skapade, men av någon anledning orsakade mjäll, så jag lämnade den. "
 • Marina, 33: "Jag använder Londa. Det håller i nästan 2 dagar, krullarna är inte förorenade, det finns ingen oljig glans, även om det finns olja i sin sammansättning. Dessutom, ur min synvinkel, torkar inte strängarna, det finns inget behov av ytterligare masker. "
 • Svetlana, 43 år: "Sällsynt tunt hår har varit min olycka sedan min ungdom. Efter att ha fött, kunde jag inte längre göra utan att lägga sig. För att ge håret ett maximalt antal, kombinerar jag medlen: Jag tar Constant Delight-schampo, jag torkar den med en handduk, jag applicerar Wella-mousse på våta strängar och sedan torkar det med en hårtork. Och snälla - ett anständigt hårhår. "
 • Nina, 21: "Jag försökte laminera för pomp." Bra förfarande, var noga med att upprepa. Mellan salongbesök använder jag schampo från KC Professional 4 skäl. Den vackra saken: strängarna är mjuka, men elastiska, inte förvirrade, skina. "
 • Olga, 38 år: "Jag gillar verkligen att matrisen ger volymen. Det innehåller inga silikoner, bara proteiner och oljor, så det bryr sig också om strängarna. Och volymen finns och garanteras hållas i 1,5 dagar. "

Shampoo för att skapa volym - ett bra alternativ till en mängd olika stylingprodukter och kosmetiska procedurer. Tid på att tvätta huvudet tar lika mycket som den vanliga kompositionen, men den resulterande effekten gör att du kan göra utan lack, gel eller vax.

Se också: Ett enkelt sätt att ge volym och tjocklek till tunt hår (video)

Shampoo för fint hår

Hår är en integrerad del av kvinnans skönhet. Om de är silkesmaga och välskötta, ger de förtroende och är ett tecken på hälsa. Vacker frisyr är en fråga om stolthet, och ibland till och med avundsjuka. Men om håret är tillräckligt tunt, är det ganska svårt att skapa en attraktiv volym. Vi kommer att prata om hur man hjälper lockar med schampo, i den här artikeln.

Funktioner lockar

Man tror att blondiner är de vanligaste ägarna av fint hår. Under livet av en kvinnas hår utsätts för yttre påverkan, vilket också påverkar deras tillstånd. Solen, kyla, färgning, torkning, vifning, lack och många andra faktorer gör dem tunnare, vilket gör dem svaga och smala.

Tunt hår kan vara lockigt eller rakt, fet eller torrt. Varje kvinna tänker på hur man stärker och gör dem tjockare och större.

Shampoo uppgifter

Vård för tunt hår är fundamentalt annorlunda än hur man bryr sig om hår med en tätare struktur.

Kom ihåg att någon typ är unik och vacker på sin egen väg. Skönhetsindustrin håller sig uppdaterad över tiden, för att lösa ett sådant problem, var salongprocedurer och hemmetoder utformade för att tjockna och stärka. Tunna kringar följs ofta av fet glans, eftersom naturligt fett är mer märkbart på dem. Därför måste du tvätta huvudet oftare.

Den rekommenderade sammansättningen av medel

Uppgiften med schampo för fint hår - för att ge volym och silkiness. Rengöringsmedelets sammansättning bör utesluta viktningsämnen som "tar bort" volymen. Det är bäst att uppmärksamma komponenter som tvättmedel och keratin. De bidrar till volymen och eliminerar effektivt fett och smuts. Tunt hår är mer mottagligt för brittleness, därför måste de ämnen som skyddar och förhindrar brittleness vara en del av rengöringsmedlet.

Varje tillverkare försöker uppfinna sitt eget schampo, vilket "dämpas" mot hårets skönhet. För detta ändamål använder företaget olika typer av experiment med kompositionen - tillsätt fruktsyror, extrakt och oljor. Dessa komponenter sköter omedelbart och har en torkningseffekt, vilket ger håret en hälsosam glans.

Dessa schampon arbetar som regel för att minska sebumproduktionen, vilket påverkar den oönskade "sken".

Låt oss ta en djupare titt på vad experter föreslår att uppmärksamma när man väljer vårdprodukter:

 • Shampoo är hälften av framgången med bra hår. Välj dem utan dofter och parabener. Tänk på att detta schampo inte bildar en stor mängd skum;
 • Allt som har en positiv effekt på hårfollikeln - pektin, örttextrakt (rosmarin, nässla, ginseng), silkeprotein, arginin, silikon, tång, provitaminer B5;
 • Balsams och balsam kommer att hjälpa. De skapar en osynlig skyddande film som skyddar det redan svaga håret från yttre påverkan.
 • Försök att applicera endast på håret, utan att påverka hårbotten. Balsams och sköljningar främjar talg
 • Använd termoelement så sällan som möjligt. Om du inte kan göra det utan en varm krull eller en hårtork, använd endast mildt läge. Innan du använder strykjärn och andra apparater, rekommenderas att man använder termiskt skydd.
 • Använd bara det verktyg som passar din hårtyp (för skadade, delade ändar etc.).

Lämpliga subtiliteter

Beroende på vilken typ av hår du har kan du välja anti-mjällschampo för färgad, naturlig eller permed. Om ditt hår i naturen har en lockig struktur, så kan du, efter eget gottfinnande, välja ett rätschampo. Beroende på komponenterna kan schampon ha en stärkande, regenererande eller snabbväxande effekt.

Tänk på hur ofta du ska använda schampo - dagligen eller ett par gånger i veckan. Gör inte ett skönhetsfel genom att tillämpa det här verktyget eller det som inte passar dig.

För fett

Shampoo är primärt utformat för att rengöra smuts, fett och stylingprodukter. Om du tvättar håret på morgonen, och på kvällen ser dina lockar smutsigt ut, utan tvekan är du ägare till fet hår. Vi kommer inte att berätta vad sysslor levererar fet. Denna funktion kräver nästan daglig tvättning, så det är bäst att välja ett mildt medel utan att djupt rengöra, vilket kan tunna ut ännu mer ömtåligt hår.

Undvik produkter som innehåller ammoniumlaurylsulfat och natriumlaurylsulfat, vilket kan vara skadligt.

För kombinerad

Det händer att hårets rötter snabbt blir fet och tipparna karakteriseras av torra. Denna funktion ger också många problem till värdinnan. Kom till hjälp med schampon med ett särskilt märke, vilket anges på förpackningen. Experter rekommenderar att du använder någon form av lifefix - skölj med schampo för oljigt hår vid rötterna och använd ett schampo för de snittiga ändarna för spetsarna.

För hårvård av blandad typ, rekommenderar vi professionella dig att välja produkter som innehåller veteprotein, nässlextrakt eller oleanolsyra.

För torr och spröd

Torra spröda lockar - problemet är motsatt av djärvt. Och vård av dem är att ge livlöst hår en hälsosam och silkeslen glans. Spara på schampo i detta fall kommer att vara vad de säger, "dyrare". Cleanser ska vara så milda som möjligt, bäst av allt, om det är professionellt eller farmakologiskt, det vill säga terapeutiskt.

När du väljer ett schampo, var uppmärksam på pH-värdet i kompositionen bör den vara så låg som möjligt.

Det finns en myt att det är bäst att "träna" håret för att tvätta så lite som möjligt. Enligt denna skönhetsteori blir håret över tiden mindre smutsigt. Som övning visar, om din hårbotten är fet, då kommer inte detta "trick" att hjälpa. Sebum kommer att stå ut och täppa till porerna plus allt, om ditt huvud är rent eller smutsigt.

Därför är det bäst att tvätta håret eftersom det blir smutsigt, vilket alltid hjälper dig att se välskötta.

En vacker frisyr är ett visitkort av en tjej eller, som vissa säger, det är 50% av skönheten, för att du kan se en smart hög från fjärran. Inte alla skönheter som naturen har utrustad med henne, så många måste tillgripa ytterligare medel i form av ett schampo med viss effekt. På jakt efter ett sådant schampo kan du spendera mycket tid och pengar. Du kan självständigt testa varje verktyg för dig själv, och du kan lita på recensioner och erfarenheter från andra människor. Låt oss vända oss till schampoklassificeringen, som baseras på kundens återkoppling.

Betyg av de bästa tillverkarna

Klorane

Det är ett idealiskt schampo för frekvent tvättning av tunna trådar. Huvudkomponenten - mandel, bidrar till produktionen av kollagen och elastin. Under tvätt ger energi och berikning med näringsämnen.

Bonacure

Schwarzkopf, en professionell inom sitt område, har utarbetat ett förstärkningsprogram som fungerar inomhus. Mycket bra ger volymen och komprimerar hårstrukturen. Tusentals människor runt om i världen har uppskattat denna produkt.

Macadamia

Om du behöver vitaminförstärkning, var noga med att uppmärksamma dessa produkter, utvecklade av experter inom deras område. Sjampoen förhindrar håravfall och har en helande effekt.

Nirvel

Professionellt schampo för försvagat hår, utan volym. Naturliga ingredienser gör underverk. Shampoo ger det som inte presenteras av naturen - glans och tätning. I samlingarna av varumärket hittar du schampo av olika typer (för färgade, ljusa eller gråa trådar).

Matrix

Detta schampo är en riktig hitta för fint hår. Proteiner fyller den porösa strukturen, varigenom volymen skapas. Matrisschampo förhindrar håravfall och underlättar också vård av svagt hår.

SYOSS

Denna produkt lovar hår med en försvagad struktur för att ge ett hälsosamt och lyxigt utseende. I Syoss linje finns allt du behöver för att skapa och behålla skönhet - schampo, balm och balsam.

Nivea

Märket med ett världsnamn gör att alla tjejer med tunt hår kan lysa med lyxigt hårhår. Shampoos av denna tillverkare är utformade för att höja rötterna och därigenom ge volymen.

L'Oreal

Den välkända L'Oréal-märkningen för vård av svagt hår har förberett en exklusiv produkt med kakaoxtrakt. Noggrann vård, toning tunna strängar och en fantastisk mängd du gav.

Torka schampo

Detta schampo är en riktig hitta för olika tillfällen när det inte finns möjlighet att tvätta håret ordentligt. Det städar och uppdaterar om några minuter. Det rekommenderas att applicera på huvudet och använda en kam. Volym, glans och ljus arom ges till dig.

Det är dock värt att komma ihåg att det ofta är olämpligt att använda detta verktyg.

För mer om tunn hårvård och en översyn av produkterna, se videon nedan.

Vårdhemligheter

För att hitta det mest effektiva sättet är det bäst att vända sig till proffs. Trichologists undersöker ditt hår, ger individuella rekommendationer och hitta det perfekta botemedlet för dig.

Styling, mousse och geler har en tillfällig effekt, vilket ger en viss "vikt" för håret. Att använda sådana verktyg är bäst från tid till annan. Men professionell schampo kommer dina lockar att mötas "med ett slag".

Som vi kan se har varje tjej sin egen hemlighet av skönhet. Det händer så att ett schampo är perfekt för en kvinna och hjälper inte den andra. Därför, på jakt efter ditt idealverktyg måste du gå igenom några experiment. Du ska inte göra bara ett schampo, tillverkare är ett antal extra vårdmedel - pre-schampo, balm, masker, balsam och specialoljor.

De kommer också att göra ditt hår ser fantastiskt ut.

Hjälpprodukter förvånar fantasi med sitt överflöd. Varje verktyg har sin effekt - en ger sken, den andra accelererar tillväxten, och den tredje ger oss näring eller volym. Det antas att det med tiden utvecklas till ett speciellt schampo och det upphör att behaga med sin åtgärd, därför rekommenderar trichologer att byta vårdprodukt från tid till annan. Tack vare ett enormt val löser detta problem i vår tid i två konton.

Recensioner av schampon för tunt hår

 • 3
 • 3/5
 • 1
 • 2
 • 5/5
 • 3
 • 5
 • 4/5
 • 13
 • 1
 • 5/5
 • 4
 • 5
 • 1/5
 • 10
 • 8
 • 5/5
 • 10
 • 6
 • 4/5
 • 17
 • 6
 • 3/5
 • 6
 • 5
 • 5/5
 • 21
 • 11
 • 5/5
 • 7

sida

Vår databas har redan samlat 34 recensioner av schampon för fint hår. Du kan också dela din åsikt med projektdeltagarna genom att lägga till en översyn av schampo i ditt badrum.

 • 7
 • 25
 • 10
 • 5
 • 2
 • 23

LadiesProject är en social kosmetikguide. En plats där flickor diskuterar kosmetika, utvärderar produkter och varumärken, lär sig nya produkter, läser om rabatter och försäljning, lär dig att välja och köpa kosmetika av hög kvalitet. Alla kan bli en del av vårt vänliga lag.

Gå med oss ​​just nu, läs, kommentera, dela feedback och idéer, berätta om nya inköp!

7 bästa schampon för fint hår

Tunt hår är lustfullt och kräver ökad uppmärksamhet. Men de kan vara mycket vackra, om du ger dem rätt vård. I kampen för lyxigt och hälsosamt tunt hår spelar bra schampo långt ifrån, om inte huvudrollen.

Kriterier för att välja bästa shampoo för fint hår

Här är en lista över ämnen i det schampo som du behöver leta efter på etiketten:

 • provitamin B5 - tjocknar håret och omsluter det med en film;
 • keratin - stramar hårstrukturen utan att göra dem tyngre;
 • silkeproteiner - anpassa hårstrukturen, återställ klippkroppen;
 • Tang - Kompakt, mättat hår med mikroelement
 • växtextrakt och naturliga oljor - lösa breda problem: stärka, fukt, kämpa mot fett eller torrhet.

Tunt hår kan vara torrt, oljigt, normalt och blandat (oljigt vid rötterna och torrt vid spetsarna). Olika typer av schampon är utformade för att lösa ett specifikt problem: att hantera oljighet eller torrhet, fuktar håret, tillför volymen etc. För varje situation måste du leta efter "din egen" botemedel, så schampon för fint hår är så olika.

Shampoo tillverkare för fint hår

Tillverkare av professionell kosmetika producerar ett stort antal schampon som är lämpliga för fint hår: Collistar, L'Oreal, Wella, Kerastase, Vichy och andra. Dessa komprimerar, volymsbildar och förstärker hårstrukturen. De kännetecknas av användningen av dyra polymera föreningar, omslutande och skyddande hår.

Tillverkarna av apoteket linjer av schampo: Paul Mitchel, Cora, Nature Gate och andra - lita på kraften av naturliga ingredienser och använda egna mönster. Massmarknaden erbjuder även schampon för volymen och förstärkning av håret (till exempel Pantene, Herbal Essenses, Shamtu och andra).

"Expert prissättning" ansåg egenskaperna hos flera schampon för fint hår som uppfyller angivna kriterier och är populära hos kvinnor.

8 bästa schampon för fint hår

Kosmetiska företag som är involverade i hårproduktion för en stor mängd. Det är viktigt att komma ihåg att någon typ av vård är väldigt individuell: det som har kommit upp till en kund kommer inte nödvändigtvis att glädja en annan. Men desto mer positiv feedback från tillverkaren, desto mer förtroende orsakar det.

Shampoo för fint hår vilket företag väljer

Mormor Agafyas recept

Prisvärd inhemsk kosmetika, lovande naturlig sammansättning av vårdprodukter. Produkter av detta varumärke kan ibland ersätta dyra utländska fonder. Det producerar ett brett utbud av schampon för alla hårtyper.

Ren linje

En annan representant för budgetkosmetik. Medlen utvecklas på basis av fototerapi. Det är populärt, en sådan schampo är lätt att hitta på hyllorna i någon butik.

Garnier

Det franska företaget är medlem i en stor kosmetisk grupp L'Oréal. Företagets historia har mer än 100 år. Garnier Fructis-schampon uppträdde på hyllor av hushållsaffärer 1994 och är fortfarande i efterfrågan.

procter Gamble

Pantene varumärket tillhör det amerikanska företaget Procter Gamble, som är världsledande inom kosmetikindustrin. Märket blev populärt tack vare anti-mjällschampo.

Londa

Det tyska varumärket professionella kosmetika grundades 1956. Alla produkter är utvecklade på grundval av modern teknik. En ny serie hårbottenprodukter som är utformade speciellt för att lösa problem med hårbotten. Serien innehåller flera serier för att lösa vissa problem.

Schwarzkopf Henkel

Ett stort kosmetikföretag representerar varumärket Syos. Tillverkaren presenterar sina produkter som professionella men billiga medel. Shampoo av detta märke präglas av acceptabel kvalitet till ett överkomligt pris.

Kerasys

Koreanska kosmetika övervinner självt den inhemska marknaden. Utan aktiva reklamföretag, tjänar dessa fonder massiv popularitet. Kerasys schampon kan omvandla livlöst hår, men nästan alltid finns det en silikon som européerna ogillar.

Topp shampoo för fint hår

Presenterat betyg är utvecklat på kundrecensioner. Vid studier av produkter beaktades följande faktorer:

 • ger volymen till tunt hår
 • tillhandahålla lämplig vård;
 • ekonomisk användning;
 • Effektens varaktighet (volym, hydratisering, renhet)
 • bekvämlighet och utseende av förpackningar;
 • möjlighet att använda utan ytterligare vård;
 • klagomål om allergiska reaktioner, torr klåda eller mjäll
 • priskategori.

Senaste hårvårdsprodukterna

I denna kategori av produkter är att tillhandahålla Shampoo Kerasys Salon Care Nutritive Ampoule. Produktbeskrivningar och recensioner lovar en fantastisk effekt.

fördelar:

 • ringlets få volym, passar lätt och kam;
 • ger glans och snyggt utseende;
 • effekten kommer att märkas från första användningen;
 • luktar gott
 • ekonomisk konsumtion, för bildning av ett tjockt skum bara en liten mängd schampo;
 • väl tvättad
 • elegant förpackning;
 • bekvämt lock för en standardvolym och dispenser för en stor flaska;
 • även om det appliceras utan balsam ser håret friskt ut.

nackdelar:

 • kunder noterar att shampooet är svårt att tvätta bort och efter att ha använt det blir håret snabbt smutsigt;
 • icke-naturlig komposition, närvaron av parabener och silikoner;
 • ganska hög kostnad.

Recensioner av detta verktyg är positiva, de flesta författare påpekar endast priset som en minus.

Shampoo för vård av tunt hår "som i salongen"

Professionella kosmetika kan uppnå bra resultat. Men det som säljs på hyllorna i vanliga butiker faller inte alltid i denna kategori, och ibland förlorar de i stor utsträckning budgetmedel. Bland de varor som lovar effekten av salongvård bygger att fördela tre fonder som har utmärkta rekommendationer från köpare.

Londa Scalp Vital Booster

Tyskt varumärkesschampo som är utformat speciellt för att lösa hudproblemen klar.

fördelar:

 • väl ser efter håret, torkar inte, renheten förblir länge;
 • packad med en bekväm flaska och har en trevlig lukt;
 • konsumerar långsamt, bildar ett gott skum;
 • sköljes väl, detta schampo kan enkelt tvätta av håroljor och masker.

nackdelar:

 • i vissa fall röra upp håret;
 • onaturliga komponenter, de naturliga komponenterna som finns, är i slutet av kompositionen.

Om effekten av volymköpare nämns inte tydligt.

Matrix Biolage Full Density

Produkter av detta märke används ofta även i professionella butiker.

fördelar:

 • komprimerar hår
 • krullarna blir lydiga, blir mjuka;
 • ger jämnhet, tames krusigt hår;
 • välskötta utseende efter användning;
 • ekonomisk konsumtion, rikligt skum;
 • lätt tvättas av håret;
 • Förpackningen är lätt att använda, locket öppnas utan svårighet.

nackdelar:

 • granskare noterar att med alla de positiva effekterna inte produkten kompletterar volymen;
 • produktvärde;
 • Specifik mentol arom, vilket inte är för allas smak.

Syoss FULL HAIR

Professionellt verktyg som du kan köpa i vilken butik som helst. Så här placerar tillverkaren sina produkter.

fördelar:

 • ger den lovade volymen;
 • tvättar krullarna perfekt
 • har en trevlig lukt;
 • Säljs i ett stort paket och ekonomiskt konsumerat.

nackdelar:

 • hår efter detta schampo blir snabbt smutsigt;
 • Det finns fall av mjäll eller klåda efter applicering.

För dem som vill ge tunt hårvolym är Syoss FULL HAIR perfekt. Men det är bättre att kontrollera medlen för allergiska reaktioner före användning.

Prisvärd shampoo för fint hår

I denna kategori beaktas inte bara det låga priset utan även möjligheten att köpa ett verktyg i närmaste butik. Det är inte alltid nödvändigt att spendera mycket på fullvärdig hårvård. Du kan välja ett lämpligt verktyg från vår lista.

Pantene Pro-V "Extravolym"

Pantene produkter segrade säkert butikerna. Shampoo för att ge volymen fick mycket positiv feedback från köpare.

fördelar:

 • som del av inga silikoner;
 • håret får extra volym;
 • fuktar, gör krullar glänsande och lydig;
 • god arom;
 • Det är lämpligt att hålla en liten flaska i handen.
 • väl tvättar, en stor mängd skum bildas, så förbrukningen är minimal.

NDR:

 • locket öppnas tätt;
 • lämplig endast för frekvent användning, eftersom krullarna snabbt blir smutsiga.

Bedömning av recensionerna klarar Pantene Pro-V "Extra volym" med alla uppgifter utan allvarliga brister.

TOP 10 schampon för fint hår

Silkigt tätt hår, som håller sin form och volym väl, ser det mest fördelaktiga ut. Vad kan inte sägas om tunt hår som kan ge mycket problem till sin ägare. Bristen på volym och svårighet i styling hjälper till att kompensera för speciella schampon. De rengör försiktigt och samtidigt utföra en viktig estetisk uppgift - de gör frisyren särskilt attraktiv. Vi valde TOP-rengöringsmedel för fint hår, med fokus på positiva recensioner och konsumentbetyg.

Garnier Fructis "växer i full kraft"

Vi bestämde oss för att tilldela titeln "The Best Shampoo for Fine Hair" till en produkt från det franska företaget Garnier. Nästan alla verktyg som varumärket producerar blir träffar i sin nisch. Och förtjänt så, för Garnier kan perfekt kombinera utmärkt kvalitet och ett mycket överkomligt pris.

Alla Fructisprodukter är berikade med fruktsyror och vitaminer. Shampoo "Tillväxt i full kraft" är inget undantag. Den innehåller all rikedom av citrusfrukter, skänkt av naturen. Verktygets unika karaktär ligger i den kompetenta kombinationen av citrusxtrakt och ceramidmolekyler. Ceramid kompenserar för brist på lipider i håraxelns struktur, läker och regenererar. Synligt förbättrar hårets kvalitet över hela längden och ger naturlig styrka till det. Frukt extrakt ger strängar med vitaminer och ger livsenergi.

Verktyget utvecklades med ett öga till ägarna av skört hår. Med regelbunden användning av schampon slutar inte bara håravfall, men också processer med intensiv tillväxt av nya strängar lanseras.

 • rik frukt arom;
 • märkbar volym efter tvätt
 • effektivt avlägsnar alla föroreningar "att squeak";
 • ger rikligt mjukt skum;
 • hår faller ut mindre under schamponering och under kamning.

L'oreal Professionnel Volumetry Anti-Gravity Effect Volume Shampoo

Vilken typ av schampo kan rena och omsorgsfullt rengöra, liksom produkten från L'oreal. Professionella verktyg från franska varumärket är mycket effektiva och kan hantera flera uppgifter samtidigt:

Salicylsyra har blivit den viktigaste aktiva ingrediensen i produkten. Det tar snabbt bort alla föroreningar - damm, överflödigt fett och döda hudpartiklar. Samtidigt uppnås effekten av basalvolymen - syran lyfter håraxlarna vid basen, vilket gör dem visuellt mer frodiga och fluffiga. Stödpunkterna skapas mellan de enskilda håren och utgör det tunnaste nätverket. Det gör att strängarna kan förbli voluminösa så länge som möjligt, fram till nästa shampooing. Med hårkolonnens interna struktur fungerar en speciell Intra-Cylane-teknik som gör krullarna glänsande och smidiga.

 • ekonomiskt förbrukad
 • Det finns 2 alternativ för förpackning - 300 och 1500 ml;
 • Rengör grundligt hårdorna och hårbotten.
 • överdriver inte hår
 • orsakar inte mjäll och skalning
 • Lämnar huvudet friskt under lång tid efter tvätt.

Matrix Totala resultat High Amplify Shampoo

Produkten är placerad som ett proteinschampo för fint hår, utan naturlig volym. Proteiner ansvarar för att bygga hår på alla nivåer - längd och tjocklek. Strängar mättade med proteinproteiner blir tjockare och täta, vilket inte kan påverka volymen. Varje hår är täckt med en tunn protein slöja, och tillsammans håller de perfekt volymen och passar lätt in i frisyren i önskad konfiguration.

Silikonfri shampoo formel anses vara den mest miljövänliga - den kosmetiska effekten uppnås med hjälp av naturliga ämnen. Studier har visat att efter applicering blir shampoo curls tjockare och tjockare med 35%. Särskilt uttalad kommer att vara resultatet när du använder schampo i ett par med balsam av samma serie.

 • även mycket oljigt hår tvättar väl;
 • förlänger tiden till nästa shampooing;
 • curls blir livliga, silkeslen och lydig;
 • besitter en svag lukt av dyra salongschampo.

Vichy Dercos Densi-lösning Shampooing Epaisseur

Brand Vichy har länge varit i behov av reklam. Ekologiska produkter som erbjuds av företaget har tjänat prestige bland många kunder som vet mycket om kosmetika av hög kvalitet. Shampoo för att återställa densiteten och volymen av tunt och svagt hår fick namnet på tätningen. Verktyget har utvecklats i Vichy-laboratoriet, med hänsyn till alla behoven hos tunna strängar. Den resulterande produkten har flera fördelaktiga egenskaper för komplex vård. Det rengör, återställer, stärker och tätar hårbanan.

Speciella egenskaper hos produkten är obligatoriska för två aktiva beståndsdelar:

 • Ramnose är en växtsackarid som stimulerar hårsäckar för att växa mer täta, fjädrande och starka krullar;
 • Phyloxan är en revolutionerande molekyl känd för sin förmåga att öka diameteren och densiteten hos strängarna.

Vad är bra betyder:

 • lägger till 40% volym;
 • ger håret glans och behaglig doft;
 • minskar brott
 • hår mjukt utan fluffiness.

Echosline S8 Volumizing Shampoo

Italiensk professionell schampo är lämplig för alla typer av hår. Men de mest märkbara resultaten observeras på tunt hår, vilket även stylingprodukter inte hjälper. Redan en av denna produkt kommer att räcka för att uppnå ett vackert hår och håller formen perfekt.

Verktyget har en kumulativ effekt, så resultatet blir fixerat gradvis, vilket förbättrar hårets tillstånd med varje efterföljande schamponering. Shampoo fungerar bra i rotzonen, lyfter håren och gör det inte möjligt för dem att bli "snygga". Naturlig glans och extra volym - det här är det minsta som kunderna kan lita på. Dessutom lovar verktyget effektivt skydd - kompositionen täcker håraxeln med en osynlig film, vilket skapar en barriär mot skadliga yttre faktorer.

 • trevlig mentol lukt, ger en känsla av friskhet;
 • ger en chic volym;
 • väl sköljer rötterna
 • konsumeras sparsamt även på långt hår.

Melica Organisk Anti-Hair Loss Shampoo

Melisa Laboratorium är ett baltiskt märke ursprungligen från Litauen, som är verksamt inom nischen av organisk kosmetika. En funktion i verktyget är multitasking - det rensar, kämpar för hårvolymen, återställer, stärker och släpper.

Vad är sammansättningen av organiska medel:

 • calamus extrakt - "väcker" vilande lökar och accelererar hårväxten;
 • veteproteiner - förbättrar strängarnas struktur och fixar formen;
 • bröd extrakt - berikar hår och hårbotten med vitaminer och fördelaktiga föreningar.

På grund av den komplicerade vården förvärvar håret ett attraktivt utseende. Smoothness, silkiness, volym och lydnad kommer inte längre att vara en dröm, men kommer att bli en verklighet. Shampoos tjocka konsistens skapar ett rikt, rikt skum, som är väl fördelat över hela kretslängden och rensar till mycket tips.

 • säker komposition, 95% bestående av naturliga ingredienser;
 • spola ut eventuella smuts, fett och oljiga vårdsmaskar;
 • slåss utfall
 • överdriver inte strängar, lämnar dem fuktiga och levande
 • skapar inte effekten av en snabbare förorening av håret än många naturliga botemedel synd.

Shampoo för fint hår: TOP-9

Shampoo för fint hår och den subtilitet han själv väljer...

Shampoo för fint hår - en av de mest efterfrågade produkterna på den kosmetiska marknaden. Dessa schampon är i vård av nästan alla märken av hårvårdsprodukter. Denna artikel kommer huvudsakligen att fokusera på de verktyg som du kan köpa i närmaste stormarknad, det vill säga det genomsnittliga prissegmentet och budgeten för fint hår.

Vilken schampo ska du välja för fint hår

På frågan om vilket schampo att välja för tunt hår svarar de flesta: Naturligtvis, med anteckningen "för att ge volymen". Vissa kommer att gå lite längre och börja titta i schampon för fint hårtätning och ge volymen av hårkomponenter. Bland sådana ämnen emitterar traditionellt keratin och proteiner, växtextrakt och oljor, liksom provitamin B5.

Men det fungerar inte alltid så, att någon komponent i ett schampo för fint hår strängt syftar till att skapa pomp. I grund och botten är effekten av produkten baserad på ett komplex av element, som regel speciellt utformade för detta schampo.

Dove-shampoo "Volume and Recovery" med Hydra-Lift-komplexet gör att du samtidigt kan njuta av fint hår med fördelaktiga ämnen och ge den en frodig volym.

Shampoo för fint hår "plus en"

Shampoo för fint hår, som alla andra, kommer i ett par med balsam. För att uppnå en bestående volym effekt på håret är det bäst att använda en balsam-sköljning från samma serie. Men du kan kombinera schampon och balsams av olika serier och till och med märken, det kommer inte att bli en så stor skam som en absolut obalans för balsam.

Inte ignorera balsam, och håret när kammar kommer att berätta "tack."

Inte bara det, utan ett luftkonditioneringsapparat, mjukas inte nagelflakorna efter tvätt, men också många schampon för tunt hår tenderar att torka håret på grund av vilken volym som skapas. Som ett resultat får du hår utan glans, mer ömtåligt, vilket är svårt att kamma och sätta. Och allt du behövde var att klämma håret efter tvätt, använd balsam för ett ögonblick och tvätta det med ljummet vatten.

Shampoo för tunt hår utsatt för fett

Tunt hår är ibland benägen för fett, och då är det mycket melankoli. Strängar blir snabbt smutsiga och hänger som istappar, när du tvärtom vill ha ljushet och vacker frodig stil. I detta fall behöver du schampo för tunt hår, vilket kommer att ge den nödvändiga hydrering, men kommer inte att väga ner strängarna. Till exempel, som Dove-shampoo "Osmasgas" med Oxyfusion-teknik, vilket gör att du inte kan välja mellan hårets frodighet och deras fuktighetsgivande egenskaper.

Ett annat schampo för tunt hår mot fettighet

Om hårbotten är utsatt för fett, förlorar håret snabbt rotvolymen. Och utan det, på tunt hår finns det praktiskt taget ingen anständig styling. Strängar är lätta och smuliga bara omedelbart efter shampooing för fint hår, men betyder det att du behöver tvätta håret varje dag? Faktum är att för många ägare av hårbotten, benägen för fett, har daglig sköljning av huvudet blivit en panacea.

Ändå rekommenderar hårvårdsexperter att tvätta håret 2-3 gånger i veckan, då får hårbotten släppa mindre fett. Och vad ska man göra före det? Värt att prova torrt Dove Hair Therapy Refresh Care Shampoo med grönt teextrakt och silkeproteiner.

Detta är ett utmärkt torrt schampo för tunt hår som är benäget för oljighet, vilket gör att du kan förlänga tiden mellan att tvätta håret, vilket gör det frodig och friskt.

Och ytterligare ett schampo för tunt hår mot greasiness

För att minska hårets överdrivna fettinnehåll, samt att ge hårvolymen - båda dessa uppgifter är möjliga även för budgetschampon för fint hår. Ta en titt på Calendula-shampongen i varumärket Pure Line. Den innehåller extrakt av vinväska, calendula och salvia, hjälper till att reglera hårbotten i huden. Kompositionen innehåller också Phytokeratin-komplexet, varav shampoo bidrar till att skapa volym i rotzonen.

Så här hittar du det bästa shampooet för fint hår

Det bästa schamponet för fint hår är inte nödvändigtvis det dyraste. När du väljer, titta bara på kompositionen och kundrecensioner. Till exempel bekräftas egenskaperna hos schampon "Pure Line", som bekräftas av konsumenttester. Shampoo "Vete" av det här varumärket, enligt majoriteten av respondenterna, hjälper verkligen till att bibehålla den basala volymen och återställa håret. Verktyget är tillagat på köttfältets fält och innehåller ett närande extrakt av vetexprydnader.

Tätningsschampo för fint hår

Vitaminer B5, C och E, extrakt av rosa grapefrukt och guarana frön - dessa fördelaktiga ingredienser kombineras i ett kompakt schampo för fint hår Timotei "Luxurious Volume". Beundrare av naturliga formuleringar av detta ljusschampo ger ljushet, elasticitet och beständig volym, som kan ta upp till två dagar.

Shampoo för fint hår enligt populära recept

"Öl" -schampo för fint hårmärke "Ett hundra skönhetsrecept" inspireras av de populära recepten för vård av hårfritt hår med hjälp av öl. Denna dryck har länge varit känd för sina stärknings- och tätningsegenskaper för hår. Shampoo "Hundra recept av skönhet" med extrakt av öl och vete är ett snabbt och bekvämt sätt att tillämpa populära recept i praktiken, stärka håret och ge det volymen från rötterna.

Shampoo för fint hår efter färgning

Om du har tunt hår, men de är färgade, skulle det vara ett misstag att välja en vanlig schampo för tunt hår. Färgat hår behöver specialvård med färgskydd. Till exempel i shampoo "Clover" märket "Pure Line" på avkok av fem användbara örter och klöver extrakt. De aktiva ingredienserna i sammansättningen av detta schampo hjälper färgat hår att förbli glänsande längre, och pigmentet - mindre tvättas ut med varje användning av schampo.

Clover-shampoo innehåller också Phytokeratin-komplexa molekyler, tack vare vilket verktyget hjälper till att höja håret på rötterna, för att göra dem starka, täta och visuellt tjockare. Glöm inte att användningen av en balsam från samma serie ökar effekten av schampot, och det är värt att försöka minst en gång i veckan att använda en revitaliserande och färgskyddande mask för färgat hår.

Firande schampo för fint hår

Tunna trådar ser ofta sköra, tråkiga och livslösa ut, och är i princip så. I så fall är det dags att göra något åt ​​det och närma sig hårvård på allvar. Firande schampo för fint hår Sänghuvud Elasticat Det brittiska märket TIGI med proteiner och elastin används ofta i skönhetssalonger, naturligtvis, ihop med luftkonditionering från samma serie i ljusgröna förpackningar.

Dessa produkter gör håret starkare och starkare, även om krullarna är tunna och svaga av naturen. I allmänhet, om du av misstag får tunt hår som inte håller volymen bra, blir det svårt att göra en stor man av dem, men det är ganska möjligt att ge en måttligt stabil rotvolym. Glöm inte bara schamponet för tunt hår, använd lämpliga balsam och extravård. Titta på enkla styling och tricks för att skapa en visuell hårdhet, och ingen kommer att gissa att dina strängar inte har tillräckligt med volym!Nästa Artikel
Kam "Darsonval": funktioner och funktioner