Shampoo för lockigt hår - en lista över de bästa produkterna


Ägare av krullar måste vara mycket svåra, eftersom bryr sig om håret kräver mycket ansträngning. För att underlätta denna uppgift kommer det att kunna ha högkvalitativ schampo för lockigt hår, utformat för att uppfylla alla viktiga rekommendationer.

Vilken schampo ska hämta?

När du köper ett schampo för lockigt hår bör du överväga några viktiga punkter:

 • Ge företräde åt produkter som innehåller naturliga oljor - jojoba, oliv, karit, druvfrö;
 • Lika viktigt är närvaron av extrakt av olika växter - vita lotusblommor, salvia, gingerrot och pepparrot;
 • Dessutom bör fosfolipider, ceramider, collagener och ceramider inkluderas i schampot;
 • Fuktning av hår kommer att tillhandahållas av glycerin och hyaluronka, och taurin-, hästkeratin och pärlproteiner kommer att tillföra glans till strängarna;
 • Det är lämpligt att använda sulfatfria schampon, som är baserade på tvättmedelskomponenter av naturligt ursprung. De bibehåller epidermis vattenbalans och leder inte till utveckling av allergier.
 • Använd inte kosmetika för att öka volymen. Komponenter som ingår i basen, kuvera ytan på locken med en tunn film som väger frisyren.

Tips! Krokigt hår har en mycket bräcklig struktur, så du måste tvätta det långsamt och med stor omsorg. Gör det i 2 tillvägagångssätt. Vid första etappen sker reningsprocessen direkt. Men den andra innebär genomförandet av en ljusmassage i huvudet, vilket förbättrar blodcirkulationen. Lika viktigt och torkat vågigt hår. Gnugga inte det med en handduk - det förstör keratinskiktet, provar dissektionen av spetsarna och leder till att krullarna snubblar.

Lista över bästa vuxna produkter

Modern kosmetisk marknad är fylld med många olika kosmetika för vård av lockar. Vi har sammanställt en rankning av det bästa!

Farmavita utjämning

Denna produkt, speciellt utformad för lockar, innehåller:

 • Grönt teextrakt - känt för sin kraftfulla antioxidant och antibakteriell verkan, minskar inflammation, tar bort fria radikaler;
 • Glukos - är ansvarig för att ge volym och hydratisering;
 • Glycerin - ger hår mjukhet och glans
 • Termopolymerer - skyddar strukturen på trådarna från de skadliga effekterna av strykning, curling och hårtork.

På grund av denna unika sammansättning, rengör schampo inte bara effektivt håret från föroreningar, men gör dem också elastiska, lätta och släta.

Faberlik Ikoniska Curls

Detta schampo har en ganska tjock konsistens och lätt diskret arom, vilket gör användningen inte bara trevlig men extremt ekonomisk. Positiva förändringar är märkbara efter att de första tvättkrullarna slutar att trycka, bli elastiska och återfuktas.

Tips! Innan du applicerar på håret, späd ut schamponet med en liten dos vatten och litet skum i handflatorna. Om detta inte är klart kommer krökarna helt enkelt att hålla ihop.

Det bör också noteras att Iconic Curls shampoo inte är lämplig för rakt eller hårt hår. Tack vare de mjuka ingredienserna som utgör kompositionen blir det absolut värdelöst för dem.

Schwarzkopf Bonacure Curl Bounce

Professionell produkt för lockigt hår tillverkat i Tyskland innehåller flera användbara komponenter:

 • Curl-minne är ett nytt system som ger en curl en vacker och elastisk form;
 • Kaktus extrakt - reglerar vatten och lipidbalans i epidermis, har en mycket stark fuktgivande effekt;
 • D-panthenol - stänger och återställer hårkutiklet;
 • Aprikosfröolja - närmar sig håret och fungerar som skydd mot yttre påverkan.

Huvuddragen i det här verktyget är dess extremt lätta textur. Det hjälper till att klara även med de mest olydiga krullarna och väger inte ner dem.

Tips! För att få ett perfekt resultat, använd Bonacure Curl Bounce i ett komplex med luftkonditionering och en mask från samma serie.

Kapous Smooth and Curly

Glatt och krusigt schampo är skapat för daglig vård av lockigt hår. Genom att tillhandahålla en fullständig rengöring, förhindrar detta verktyg att fästa krullar och främjar deras hydrering.

I sammansättningen av schampon finns:

 • Silkeproteiner - penetrerar djupt in i håret, skapa en tunn film som skyddar dem mot dissektion och skada.
 • Vete proteiner - har en fuktgivande, antiinflammatorisk, regenererande och stimulerande effekt, har en positiv effekt på lipiden och vattnet balans.

Resultaten är fantastiska - lockar efter att ha applicerat detta schampo blivit välskötta, hälsosamma och väldefinierade. Dessutom blir denna effekt efter varje "headwashing" bara märkbar.

Oscar Bland Jasmine Smoothing Shampoo

Shampoo för lockigt hår med effekten av utjämning kombinerar livgivande naturlig styrka och den senaste skönhetstekniken. Det främsta kännetecknet för detta verktyg är närvaron av flera användbara extrakt (lavendel, geranium, jasmin) och olivolja. De rengör inte bara håret föroreningar, utan även fuktar det, uppdaterar strukturen och ger jämnhet.

Matrix Curl Please

Curl Vänligen är ett mycket bra märke för lockigt hår, vilket ger krullen en vacker form, hjälper till att återfuka strängerna och förhindrar utseendet av överflödighet. Verktyget tvättar försiktigt bort fett och smuts och klämmer inte på krullarna. Det innehåller också jojoba, en närande olja som stimulerar hårväxt och lindrar epidermis från mjäll och andra problem.

Tigi lockar rockschampo

Denna produkt, som har en lätt citron-ananaslukt, är idealisk för daglig användning. Det låter inte lockar vara förvirrade, och ger dem också uttrycksförmåga och elasticitet.

Det är viktigt! Tigl shampoo har en kraftfull antistatisk och fuktgivande effekt, och skyddar också målade trådar från utlakning.

Estel Twist Otium

I hjärtat av krämschampot av detta märke är en speciell formel som underlättar dagliga vård av stygga krullar. Det innehåller flera aktiva substanser - vitaminer, fuktighetsgivare och spårämnen. Vidare användes en nyskapande teknik med en närande effekt under skapandet av produkten.

Tips! Twist Otium underlättar styling och gör det möjligt att hålla kvar kretsar, även vid hög luftfuktighet.

Regelbunden användning av detta verktyg ger obestridliga fördelar för håret - det återvänder glans och naturlig styrka, och förhindrar även dissektion och sprickbildning.

Dream Curls Frizz Ease

Professionell schampo för lockiga trådar från det kända engelska märket bidrar till att betona formen på lockar, underlätta processen med styling och återfuktar håret. Huvuddelen av produkten är jojobaolja, som är känd för sin närande, återbildande och fuktgivande effekt.

Syoss slät slappna av

Shampoo för krusiga krullar utformade med råd från framstående frisörer. Den bygger på en modern formel med en långvarig utjämningseffekt (effekten varar i en dag). Verktyget rensar försiktigt strängarna och underlättar lätt kamning. En annan stor bonus är en trevlig arom.

Det är viktigt! Smooth Relax innehåller inte sulfater och andra farliga ingredienser. Tack vare det här kan verktyget lätt tvättas och väger inte ner strängarna.

Tips för att välja ett säkert hårschampo

L'Oreal Expert Curl Contour

Ett effektivt schampo från det världsberömda franska företaget bidrar till att göra krullarna tydliga och elastiska. Kompositionen innefattar massan av de mest användbara komponenterna:

 • Ceramides - stärka hårsäckar, fuktar hela längden;
 • Druvfrösextrakt - har en kraftfull närande effekt, gör håret smidigt och elastiskt;
 • UV-filter - skydda håret från den destruktiva effekten av solljus.

Tips! Shampoo ger mycket skum och är perfekt för ägare av känslig hårbotten.

Bra faciliteter för barn

Problem med vård av lockigt hår förväntas inte bara för vuxna kvinnor, men även för små tjejer. Här pratar vi inte bara om de svårigheter som är förknippade med att lägga orubbliga krullar utan även om de negativa effekterna av tvättmedel på barnets delikat hårbotten. Det är därför att välja ett shampoo för ett barn med särskild vård - noggrant studera sin komposition, handlingsprincipen för de aktiva komponenterna och den effekt de har. För att underlätta uppgiften ger vi en lista över de bästa och mest pålitliga varumärkena.

Johnson's Baby Easy combing
Det här verktyget är helt i överensstämmelse med sitt namn - det förhindrar krusning av krullar och underlättar processen att kamma dem. Det är vad som behövs för lockigt hår! Detta schampo har en annan viktig funktion - på grund av sin proprietära formel "No More Tears," det biter inte alls ögonen och gör shampooing till en trevlig och helt säker process. Dessutom innehåller produkten ett luftkonditioneringsapparat som hjälper till att klara knutar och gör håret ovanligt mjukt.

Lilla älva
Detta varumärke producerar schampo med balsam, vars regelbundna användning förhindrar trassning av strängarna och underlättar deras kamning. Det är perfekt för ägare av frodigt styggt hår. Verktyget rensar snabbt håret från smuts, har en utsökt fruktig lukt och irriterar inte slemhinnorna. Den består av extraktet av läkemedelskamomill, som har en neutraliserande, antiinflammatorisk och helande effekt.

Det är viktigt! Shampoo "Little Fairy" kan användas för barn från 1 år. Det finns inga konstgjorda färger som kan orsaka allergisk reaktion.

Snyggt företag Prostokvashino
Mjölkschampo med balsam, utvecklat på grundval av naturliga ingredienser, är utformad för känslig vård av känsligt babyhår. Den läckande kraften i naturlig mjölk kompletteras med extrakt av maskros, klöver, humlehoppar, kardborre och kalendula.

Tips! Det här verktyget kan appliceras på hår av vilken typ som helst - det tvättar inte bara bra utan fyller dem också med användbara ämnen.

Hipp babysanft
Hipp är en av de bästa märkena, designad för känslig epidermis och mjukt barnhår. Här hittar du inte parfymer, estrar, parabener, tvålar, syntetiska konserveringsmedel och färgämnen. Deras plats togs av naturliga komponenter som varsamt tvätta barns hår och skydda huden från att torka ut. Dessutom orsakar Babysanft inte tårar, även när de slits av slemhinnor.

Little Siberica Easy combing
Detta speciella ryska märke gör inte utan specialverktyg för lock. Detta schampo är utformat för barn från 5 år. Dess viktigaste fördel kallas ofta kompositionen, som är 100% sammansatt av naturliga och användbara komponenter. Bland dem är extrakt av mallow, violett, kvällsklänning, asiatisk rygg och sibirisk pelargon särskilt märkbar. De ger curls med otrolig mjukhet, jämnhet och hydratisering.

Det är viktigt! Enkel kamning från Little Siberica innehåller inte silikoner, parabener och färgämnen av syntetiskt ursprung.

Bubchen Princess Rosalea
Shampoo balsam, som har en speciell formel, rengör huden försiktigt, ger silkiness till strängarna och mycket vacker glans. Med regelbunden användning kramas kramar mycket lättare och inte längre krossas.

Basen av schampo är oljor, extrakt av medicinalväxter och andra naturliga ingredienser, tack vare vilken tvätten av huvudet blir ännu mer användbar. Och viktigast av allt, Princess Rosalea från Bubchen har en neutral pH-nivå - när den kommer in i ögonen, irriterar den inte slemhinnan och orsakar inte tårar.

Tips! När du köper barns schampon för lockigt hår, ge företräde åt dem som innehåller naturliga ämnen.

recensioner

För att göra det slutliga valet, läs recensioner som regelbundna besökare lämnat till kvinnors forum.

Sofia: "Om varumärket Natura Siberica hörde många bra recensioner, men kunde fortfarande inte bestämma sig för att försöka. Och då köpte jag för stocken hela serien, tillsammans med en balsam och en mask. Ärligt talat, jag förväntade mig inget speciellt, för även professionella frisörer kan inte klara av mina krullar. Vad var min förvåning när shampoo inte bara tvättade håret bra, men gjorde också krullarna tydligare och mer eftergivliga. Nöjd och trevlig arom betyder, liksom dess tjocka konsistens. Jag använder detta schampo i ca 3 månader. Strängar har blivit mer välskötta och fuktiga, se bara bra, vid beröring - mjukt och silkeslitet. Och viktigast av allt väger inte verktyget håret alls. "

Elena: "Det hände just så att naturen belönade mig med vågigt hår som är svårt att kamma och svårt att stila. Nyligen köpte jag ett nytt schampo från Faberlic - Iconic Curls. Läkemedlet är verkligen väldigt bra. Först är det värt att notera en mycket bekväm flaska och en trevlig arom, som kvarstår på strängarna under lång tid. För det andra har schampot en tjock konsistens, så det tar lång tid. För det tredje var den höga kvaliteten på detta märke väldigt nöjd. Shampoo ger mycket skum, rengör håret väl, sköljer lätt och gör krullarna mjuka, elastiska och glänsande. Och de är inte helt förvirrade och lätta att kamma. "

Marina: "Jag har lidit hela mitt liv med mina krullers överflöd, men med problemet med Bonacure Curl Bounce löste detta problem sig själv. Detta schampo är perfekt för lockiga trådar. Det luktar väldigt fint, det skummar väl, används sparsamt och tvättar håret väl. Curls efter honom är inte förvirrade, lätt att passa och ha en tydligt definierad form. Efter Bonacure Curl Bounce behöver du inte använda några extra stylingverktyg - det gör mig väldigt glad! Och i sammansättningen av detta verktyg är vårdande kosttillskott som främjar snabb hårväxt. I allmänhet rekommenderar jag det till alla! "

Anastasia: "Vad jag bara inte försökte, på något sätt städa upp mitt lockiga hår! Även med anti-kemi - ingenting hjälpte. Jag var tvungen att ta den här egenskapen själv och leta efter ett bra schampo som kunde klara av motstridiga lås. Hon stannade vid Expert Curl Contour från L'Oreal Professional. Medlen liknade sin smak, tjock konsistens och naturlig sammansättning. Tack vare ceramider och druvfrö extrakt blev livslängden levande, upphörde att splittras och blev lättare att kamma. "

Victoria: "Under mitt liv försökte jag ha många olika schampon för lockigt hår, men jag tyckte om Johnsons babybarnsmedel mest. Du vet, han är inte på något sätt sämre än vuxna kosmetika. Tvärtom har mina strängar aldrig varit så vacker, mjuk och silkeslen! Verktyget bager inte ens när det kommer in i ögonen, det skummar väl, väger inte krullarna och gör dem mer tydliga och elastiska. Nu bara Johnsons baby och använd! ".

Översikt över lockiga hårvårdsprodukter (video):

Shampoo för lockigt hår

Vackert och snyggt hår är visitkortet hos alla tjejer. Särskilt attraktiva är lockigt och vågigt hår. Men denna typ av hår kräver särskild vård, som består av ett komplex av komplexa förfaranden. Särskilt viktigt är valet av vårdprodukter: det är väldigt viktigt att välja ett schampo som utför alla funktioner utan negativa effekter och med hänsyn till alla funktioner hos lockigt hår.

Typer av lockigt hår

 • Branta (spiral) lockar - den här typen är mer benägen för torrhet och brittleness. Branta krullar pressar kraftigt och ganska svårt att lägga sig. Ett annat problem är intensiv elektrifiering.
 • Curls "Botticelli" - de traditionella långa krullarna som bildar de fallande vågorna. Med otillbörlig vård är det svårt att forma och utforma dem, håret blir olydigt och börjar se slarvigt ut. Skriv Botticelli utsatt för fett.
 • Vågig - den mest "lydiga" typen av lockigt hår, lättare än andra som är mottagliga för styling. Den största svårigheten ligger i det faktum att vid hög luftfuktighet krullar de lätt.

Hur bryr sig om stygga krullar

För att bevara hälsan och skönheten hos lockigt hår bör du följa reglerna om att ta hand om dem:

 • Överdriv inte.

Krokigt hår i naturen har en torr och porös struktur, så att du försöker inte försöka öka denna brist. Det är nödvändigt att endast använda mjuka och mjuka schampon med naturliga ingredienser (olika växtbaserade extrakt och oljor), som inte innehåller aktiva kemiska komponenter. Kassera produkter som syftar till att öka volymen. Var noga med att applicera ytterligare fuktighetsgivare och näringsämnen i form av balm och balsam, liksom masker som ska appliceras flera gånger i veckan.

Var uppmärksam på sammansättningen av vården och kosmetiska produkter: det bör inte finnas alkohol och alkoholhaltiga ingredienser. Dessutom försök att begränsa användningen av hårtorkar, plana strykjärn för rätning, pleyok och andra tekniska anordningar som negativt påverkar krullarnas struktur.

 • Bara mild färgning.

För målning kan du bara använda de färger som inte innehåller ammoniak och väteperoxid. Ge företräde för naturliga växtbaserade ingredienser som vårdar krullarna. När du använder henna, blanda den med smör eller lätt balsam.

 • Särskild uppmärksamhet på hårets tips.

Det är nödvändigt att trimma tipparna regelbundet så att de inte delas upp, och håret ser snyggt och snyggt ut.

 • Mjuk kamning.

Du måste börja kamma håret från ändarna, flytta smidigt högre till rötterna. Använd inte hårda och grova kamar med metallelement. Det är bättre om kammen villi är från naturliga ingredienser. När du använder plastkammar, leta efter "Antistatic" -märkningen som förhindrar över elektrifiering och avlägsna oönskade syntetiska el.

 • Regelbunden vård.

Krokigt hår mer än rakt, behöver systematisk vård och uppmärksamhet, eftersom de flesta av vårdprodukterna är avsedda för seriell användning. Du bör regelbundet använda mineral och vitaminkomplex, vilket underlättar kammarprocessen och förhindrar håravfall.

 • Mjuk tvätt.

Krulligt hår är mycket känsligt för klorerat vatten, vars användning för tvättning leder inte bara till störningar i hårstrukturen, men också till utseende av klåda och skalning av hårbotten. Tvättningsproceduren bör utföras långsamt, två gånger. Den första tvätten utför funktionen för rengöring, och den andra måste kombineras med en huvudmassage för att förbättra blodcirkulationen.

Efter tvättning, försök att inte torka håret med en handduk. Denna procedur bidrar till kränkningen av keratinskiktet.

Rekommenderad komposition

Innan du köper ett schampo bör särskild uppmärksamhet ägnas åt beskrivningen av dess sammansättning, som anges på etiketten. Det är önskvärt att sådana komponenter som kollagen, keratin, glycerin, hyaluronsyra, taurin, tiramider och fosfolipider inkluderas. Och vice versa är det bättre att inte köpa varor som innehåller silikon, eftersom denna komponent negativt påverkar kretsens inre struktur.

Speciellt fördelaktiga effekter kommer att finnas på produkter som innehåller naturliga tvättmedelskomponenter, bland annat vegetabiliska oljor (olivolja, karit, jojoba, druvfrö) och avkok av örter (salvia, ingefärarot, vit lotus) kan särskiljas. Sådana naturliga ingredienser ger glans till håret, förhindrar snittet på tvärsnittet och ger elasticitet.

Kom ihåg, Curly Sue! 12 tricks för lockigt hår

Curly girls vill ha rakt hår, och skönheter med rakt hår ständigt curl curls. Ingenting kan verkligen göras här - det här är kvinnlig natur! Men det verkar för oss att den första är ännu svårare. Därför har vi samlat flera rekommendationer som kommer att underlätta livet för lockiga unga damer (åtminstone lite).

1. När du tvätter håret, dra ditt hår tillbaka.

Så håret blir inte förvirrat och brutet. Och shampoo inte huvudet: bara några droppar räcker. Tänk på att skumets överflöd påverkar strukturen hos lockigt hår.

2. Använd endast sulfatfria schampon.

När du väljer ett nytt schampo, se till att det är sulfatfritt: det torkar inte och rensar försiktigt det känsliga håret, förhindrar splittring av keratin. Goda, sulfatfria schampon säljs på skönhetssalonger eller professionella frisörer (du kan prova de populära produkterna L'Oreal Professionnel Nature Source De Richesse eller Desert Essence Coconut Shampoo). Massmarknadens märken kan emellertid också hitta bra icke-sulfat schampon, till exempel från varumärkena Natura Siberica och "Farmor Agafi's Recipes".

L'Oreal Professionnel; Desert Essence; Natura Siberica; "Recept mormor Agafi"

3. Byt ut schampo med balsam från tid till annan.

Man tror att håret börjar torka under påverkan av schampo. Gör därför ett försök: Tvätta dina curls minst en gång i veckan, inte med schampo, utan med konventionell balsam. Dess rengöringsingredienser är tillräckligt för att uppdatera håret i 1-2 dagar.

4. Kamma ditt hår med en kam med glesa tänder.

Det är en kam med sällsynta tänder som bäst tämmer stygga krullar. Vänja dig att kamma krullarna från botten upp: Börja från spetsarna och gradvis flytta till rötterna. Så du får inte tangles och lämnar inte hälften av håret på en kam.

Förresten borde kullar kamma omedelbart efter tvättning (även om det vanligtvis inte rekommenderas att göra detta) medan de fortfarande är våta. Men om du bestämmer dig för att räta ut ditt hår, kan du inte dra ut det med en borstning omedelbart efter tvättning, det är bättre att torka ut det på ett naturligt sätt eller med en hårtork med en diffusor.

För att bilda vackra krullar, använd ett formskum, till exempel Siren Waves Tecni.Art L'Oreal Professionnel eller Schwarzkopf Osis + Curl Me Soft.

Siren Waves Tecni. Art L'Oreal Professionnel; Schwarzkopf Osis + Curl Me Soft.

5. Hitta en mikrofiberhandduk

Vill du ha ditt hår att torka upp, förvandla sig till elastiska och släta krullar? Kasta ut din handduk och byt ut den med en mikrofiberhandduk! Det här tyget består av mjukare fibrer: de kommer inte att förstöra den naturliga formen på dina krökor. Tja, om handduken är lite våt och mjuk och inte torr och hård.

6. Försök sele tekniken

Små liv hackning för lockiga unga damer: Efter tvätt av håret och torka det med en handduk, linda hela volymen i liten flagella (från 4 till 10 över huvudet, beroende på hårets tjocklek). Säkra buntarna med plastklämmor, applicera stylingmedel på dem och torka med hårtork. Tro, dina krullar kommer att bli fantastiska!

7. Ordna ett hårbad

Vanligtvis är lockigt hår torrt. Huvudvården är därför i sin intensiva och regelbundna hydrering. Ett av de mest effektiva sätten är att behärska ett hemlagat hårbad och göra det minst en gång i veckan. Du behöver luftkonditionering, duschmössa, handduk och hårtork.

Applicera balsam för håret (du kan lägga till några droppar argan, kokosnöt eller jojobaolja), sätt på ett duschlock, våt en handduk och linda den runt huvudet. Varma ditt huvud med en hårtork i 30 minuter, ta sedan bort handduken, kepsen och tvätta huvudet. Håret kommer vara otroligt mjuk och silkeslen.

8. Leta efter hantverkare som är mästare i Brick Cutting.

För att klippa långt lockigt hår finns en speciell teknik - Brick Cutting (översatt från engelska - "klippa en tegel"). Det är ganska komplicerat, kräver speciell skicklighet, tålamod och manuell fingerfärdighet. Svårigheten är att stylisten måste systematiskt minska vikten av strängarna med saksens spetsar. För att göra detta fördröjer befälhavaren strängen och skär av håret i slumpmässig ordning, som om man lägger ut murverk.

Efter en sådan hårklippning blir krökarna snyggare, lydiga och håret kommer slutligen att upphöra att likna en maskros.

9. Använd en tandborste för att applicera lack på flera strängar.

Du känner till situationen när du gjorde en vacker styling, men en eller två strängar förstöra hela bilden: sticker de ut eller böjer sig i andra riktningen? Att hälla dem med lack är inte en bra idé, för då står inte bara dessa strängar utan även håret runt dem som en insats. Och vi vill att stylingen ska verka naturlig och krullarna är fria och enkla.

Vad ska man göra med så hårda strängar? Använd bara en tandborste: Applicera lite lack på det och sprida den över de stygga lockarna. Hon kommer tillbaka till sitt säte, och resten av hennes hår kommer att förbli naturligt mjuk.

10. Sova på en silk örngott.

Tro det eller inte, silke örngott behåller den vackra formen av lockar och praktiskt taget förstör inte stylingen (det hela är i friktion med håret, vilket skapar bomull men skapar inte siden).

11. Gör en bunt före sänggåendet

Silkesäcken är naturligtvis bra, men hon är inte heller en sådan trollkarl. Efter en 8 timmars sömn kommer ditt hår fortfarande att tveka, krullarna kommer att se röriga och raka ut. För att undvika mattade strängar och sönderrivna krullar, sova med en fri stråle. Skydda den med en silikon elastisk fjäder som inte skadar ditt hår.

12. Hopp - Frälsning för lockigt hår, om det inte finns tid

Ingen tid att packa? Sätt på ett vackert huvudband eller hårband. Om du fixar lite vått hår med en böjning rävar de upp på toppen av ditt huvud, och ingen kommer att tro att på morgonen samlades du om fem minuter och hade inte ens tid att kamma!

- Trenden är ljus, luftig, bytbar, som en kvinnlig stämning, bilder som är så lätta att skapa med hjälp av olika stilar. I dag dricker du med morgonkaffe efter en träning med lätta strandvågor, och i morgon bryter dina Hollywoodkrullar mänens hjärtan!

Curls går nästan vilken längd, från torget till mycket långt hår, omedelbart omvandlar bilden. Experimentera med krullets storlek är det så lätt att vara annorlunda varje dag, men förbli själv. Män kommer säkert märka detta!

Det bästa schampoet för lockigt och lockigt hår. Ansökningsrecensioner

Krulligt hår är juvelen och drömmen om många kvinnor. Men bara om de är väl placerade, glans, krullarna är uppbyggda, krullarna är fulla av hälsa. Men det här är ganska sällsynt. På grund av negativa yttre faktorer, felaktig hårvård, kan de bli torra och porösa, och strukturen hos lockigt hår är sådant att de, i avsaknad av ordentlig vård, börjar splittras, blir styva och orubbliga.

Typer av lockigt hår

Krokigt hår, till skillnad från raka linjer, har en helt annan struktur: klippet av vågigt och lockigt hår är ovalt, och raka linjer har en rund skärning. Ju ljusare den ovala är desto starkare krullarna är.

Det finns tre typer krullar:

 • Coola lockar. Sådana hår är mycket benägna att torra, de är starkt furrowed, eftersom deras vågar inte är stängda. Sådana små lockar är svåra att lägga.
 • Botticelli curls faller mycket snyggt med korrekt vård. Men ofta är krullarna dåligt utformade och ser inte ut väldigt snyggt och snyggt.
 • Vågigt hår Mer lydig än de föregående två typerna, men gör fortfarande sina ägare nervösa. Sådana lockar krullas lätt vid hög luftfuktighet.

Vi rekommenderar att du läser: Det bästa schamponet för färgat hår: recensioner

Hur man bryr sig om lockar

Krokigt och vågigt hår är vanligtvis torrt, bräckligt och tunt. De behöver specialvård som hjälper till att göra håret mjukare och starkare. Här är några tips som hjälper till att behålla krullarnas skönhet:

 • Torka inte håret. Välj schampon med milda tensider, använd balsam och balsam efter varje tvätt, fuktgivande och närande masker 1-2 gånger i veckan, och torka håret naturligt. Minska användningen av stylingprodukter, de innehåller alkohol som skadar håret.
 • Ge företräde till mjuka och mjuka färger, eftersom ammoniak och väteperoxid i kompositionen torkar håret mycket starkt. Henna, förresten, torkar också lockor, så det är bättre att blanda det med oljor.
 • Håll koll på tillståndet hos hårändarna, skär regelbundet delade ändar för att få dem att bli mer välskötta.
 • Skölj försiktigt håret, börja från tipsen, stiga högre och högre till rötterna. Det är bättre om kammen är gjord av naturmaterial: trä eller borst, om det fortfarande är plast, ska det märkas "Antistatisk". Krullet hår är lätt elektrifierat, och en sådan pensel hjälper till att avlägsna statisk elektricitet från krullarna.

Hur man väljer schampo

När du väljer ett schampo, var uppmärksam på dess utseende: det borde ha en enhetlig färg och tjock konsistens. Kontrollera utgångsdatum, utgått produkt kommer bara inte att gynna håret. Nu är det dags att titta på kompositionen.

För krusigt hår är det bättre att välja icke-sulfat shampoo som försiktigt rengör hårbotten och upprätthålla en vatten-lipidbalans. Närvaron av oljor (mandel, oliv, karit, druvfrön eller jojoba) i kompositionen kommer att ge näring och hydratisering av lockar, göra dem mjukare. Naturliga växtextrakt (majslök, salvia, lakrits, ingefära, häxhasel) stärker och ger glans. Ceramider, kollagen, keratin, glycerin och hyaluronsyra fyller håret med fukt, förhindrar sektionen, lägger elasticitet till lock.

Vi rekommenderar att du läser: Missfärgning av hår på huvudet

Bästa Curly Hair Shampoos

För fullständig vård av krävande lockigt hår är det bättre att använda en komplett serie kosmetiska vårdprodukter: schampo, balm, masker och outplånliga krämer, serum och sprayer.

Expert Curl Contour L'Oreal Professional är ett professionellt varumärke fransk schampo. Verktyget hjälper till att ge krullarna en tydlig kontur, vilket gör krullarna mer lätta. Kompositionen innehåller ceramider, förstärker håraxeln och fuktar dem, närande extrakt från druvutsädet, UV-skyddande filter, vilket sparar av de skadliga effekterna av ultravioletta strålar. Shampoo ger rikligt skum, lämpligt även för känslig hårbotten. Rengör försiktigt håret och bryr sig om sin skönhet.
Kostnaden för packning 250 ml är ca 800 rubel.

CHI Curl Preserve System för lockigt hår tillverkas i USA. Linjen innehåller schampo, tvättbar balsam, outplånlig balsam. Egenskaper hos CHI-serien för lockigt hår: produkterna innehåller inte alkali, lågt pH, komposition, rikt på aminosyror och proteiner. Varje produkt i linjen återfuktar håret, mjukar, skyddar, gör dem felfria och återställer vattenbalansen i hårbotten. Sammansättningen av schampo innehåller extrakt av medicinska växter: aloe, mint, salvia och lavendel och användbara komponenter: honung, citronsyra, vetegluten.
Priset på 355 ml schampo - cirka 1500 rubel.

En serie för lockigt hår KAPOUS PROFESSIONAL - professionell vård av rysk produktion. Linjen innehåller schampo och balsam. Tillsammans ger de fullständig daglig vård för lockigt hår. Shampoo rensar försiktigt hårbotten, innehåller inte aggressiva skummedel. Vete- och silkeproteinerna i kompositionen släpper hårkutiklet, vilket gör att de ser friskare ut, är mer strålande och slät. Shampoo hjälper till att förbättra hårbotten, vilket eliminerar överdriven torrhet. Silkproteinbalsam återställer kretsens elasticitet, ger sken och volym, underlättar kamning, förhindrar att fläckar.
Kostnaden för varje fond är cirka 300 rubel.

Frizz Ease DREAM CURLS-serien för vågigt och lockigt hår från det engelska varumärket har i sitt lineupschampo och balsam som passar alla hårtyper. Medlen hjälper till att betona formen av naturliga krullningar, underlätta styling och återfuktning. Jojobaolja i kompositionen närmar hårbotten och håret, stärker, gör håret lydigt och lockar mer elastiskt.
Kostnaden för en pengar är ca 600 rubel.

Bonacure Curl Bounce är en lockig hårvårdsserie av det professionella tyska varumärket Schwarzkopf. Linjen innehåller: schampo, spray och mask. Sammansättningen av varje verktyg innehåller ett innovativt komplext Curl-minne, vilket hjälper till att ge en lockig form till en vacker form, panthenol återställer hårvågorna, stänger dem. Aprikosfröolja närmar och skyddar håret, och kaktus extrakt fuktar och återställer vattenlipidbalansen i hårbotten. Seriens produkter gör inte håret tyngre, de hjälper till att klara även med mycket tuffa och stygga strängar.
Kostnaden för schampo - ca 500-600 rubel, en mask och spray kommer att kosta mer - från 700 rubel.

MATRIX Totalresultat Curl Please - en serie för lockigt hår, som innehåller schampo, balsam, fixeringsgeler och lotion för strukturering. Linjen hjälper till att klara de typiska problemen för lockigt hår: torrhet, brittleness, hårsnitt, tack vare jojobaolja och veteproteiner, som ingår i var och en av produkterna. Efter att ha tillämpat serien är håret mer glänsande, blir smidigt och lättsamt, blir inte förvirrad och krullarna ser starka ut och skarpa.
Kostnaden för schampo och balsam cirka 500 - 600 rubel för varje verktyg. Lotion och gel kostar lite högre - ca 900-1000 rubel.

Vi rekommenderar att du läser: Manlig frisyrgel

Vad är Co-vosing?

Relativt nyligen uppträdde ett nytt begrepp med tvättning, vilket innebär att man använder en balsam för att tvätta håret. Sammansättningen av schampo innehåller ofta aggressiva ytaktiva ämnen som förstör hårets kvalitet, men ger ett doftande skum, som nästan alla är vana vid. Konditioneringsmedel innehåller även ytaktiva ämnen, men i en mycket lägre koncentration, på grund av vilka de kan rena hårbotten smärtfritt, men inte skada håret. Inledningsvis uppfanns medvetenhet för bräckligt lockigt hår, vars struktur lätt skadades, varför krullarna såg livlösa och inte hade en klar form. Ko-tvätt rekommenderas för ägare av torrt hår, lockar och de som experimenterar med sitt eget utseende gör ofta heta styling och ändrar trådens färg.

Att njuta av skönhetens lockiga hår måste göra ansträngning. När du använder kosmetika, var uppmärksam på kompositionen, utseendet och hållbarheten. Det är att föredra att välja produkter från samma serie, i så fall kommer alla komponenter i linjen att komplettera varandra och kommer snabbt att bidra till att förbättra utseendet på lockigt hår, göra dem mjukare och mer lätta.

Det bästa schampoet för lockigt hår: krullarna godkänner

Det bästa schampoet för lockigt hår - vad är det? Vad ska det innehålla, vilka funktioner kan det utföra, vad skiljer sig från schampo för raka strängar? Läs vidare och ta reda på!

Det hände just så att hårvård börjar med det korrekta valet av schampo, och i det här fallet borde det vara det bästa schamponet för lockigt hår. Detta beror på att lockigt hår har en speciell struktur, vilket innebär att de behöver speciellt utvald vård.

Bästa schampo för lockigt hår = schampo för torrt hår

Det bästa schamponet för lockigt hår är nästan alltid det bästa schamponet för torrt hår.

Eftersom lockigt hår nästan alltid är torrt.

Naturligtvis har naturliga krullar ofta en porös struktur med brist på fukt inuti. Och efter långvariga curlingsträngar blir också mer torra och skadade.

Redaktörens råd: I det här fallet bör du titta närmare på "Sea buckthorn" -schampo från märket "Ett hundra skönhetsrecept" baserat på tvålmut och lindblomstringsbuljong med havtorn och persikaoljor. Syrhetsnivån för denna produkt undviker den torrhet som schampon brukar orsaka. Torrt lockigt hår blir mer glänsande och lättare att kamma.

Med tanke på glans och lätt kamning av lockigt hår ska vi inte glömma balsam. Curls denna kategori av hårprodukter är helt enkelt nödvändigt för att få dem att se friska, full och mindre förvirrad.

Curly girls kommer att förstå: ofta är balsam-sköljning viktigare än schampo, och dess flaska slutar först. Vissa utövar även hårvård med balsam - metoden heter samvasket men mer om det senare.

Det bästa schampoet för ett lockigt hår - återställningseffekten

Flickans redan torra, lockiga hår är ofta traumatiserat av heta strykjärn och salongrätning, vilket, trots reklamlöfter, faktiskt inte har någon stor fördel. Den bästa shampooen för lockigt hår kan neutralisera skador och återställa krullningar, släta strängar och förhindra tvärsnittet av spetsarna.

Redaktörsråd: till exempel kan det vara Chamomile Shampoo Shampoo av varumärket Pure Line på örtavkok, med kamomill och burdockoljextrakt samt FITOKERATIN-komplexet.

Formeln bidrar till att återställa glans och styrka för att torka och skadade hår, samt ge extra densitet och basvolym. I ett par av detta schampo borde du också använda en balsam för att uppnå bästa effekten.

Det bästa schamponet för lockigt hår, om du övar med tvätt

Det bästa schamponet för lockigt hår är ibland inte ens ett schampo, men en luftkonditionering. Faktum är att många lockiga tjejer har en hårrengöringsmetod som kallas samvasket (från den engelska tvätten - "balsam endast tvätt"), det vill säga att tvätta håret med balsam istället för schampo.

För att inte överdriva det redan torra lockiga håret, tvättar ägarna av naturligt lockigt och väldigt lockigt, ibland afrovolol, krullar med balsam-sköljning eller balsam. Det är värt att notera att denna procedur inte är lämplig för alla, men endast för ägare av mycket torrt hår. Annars får strängarna och hårbotten helt enkelt inte den nödvändiga rengöringen, som kan påverka deras tillstånd negativt.

Redaktörens råd: Om ko-vshing passar dig, tack vare den här metoden, kan lockigt hår bli mer lättsamt och fuktat, börja bryta och dela mindre, skaffa glans och elasticitet. TIGI-märket har utvecklat en särskild rengöringsmedel för TIGI Bed Head Calma Sutra som tvättas på en sulfatfri basis med brasilianska och babassuoljor.

Med stark torrhet och skada kan det här verktyget kräva att det är det bästa shampooet för lockigt hår. Produkten för tvättning bör appliceras på fuktigt hår och får stå i ca 5 minuter, massera håret ordentligt och skölj noggrant.

Hur man väljer ett schampo för lockigt hår?

Yana Ilinskaya

Skönhet och livsstil direkt från Europa (Prag, Tjeckien).

Invecklade lockar kan inte bara tacka deras ägare med entusiastiska recensioner av andra, men också orsaka hennes många problem! Vi ska berätta för dig hur du sköter om lockigt hår.

Funktioner av strukturen av lockigt hår: hur skiljer sig de från rak?

Det är viktigt för curlsägare att veta: deras hår är väldigt annorlunda än raka! Forskare har bevisat att lockigt hår är mer poröst och sprött, eftersom deras kärna är böjd av naturen!

Denna omständighet gör krullarna utsatta för torrhet - på hår med en sådan struktur är brist på fukt mer märkbar än på rakt hår.

Hur bryr sig om lockigt och vågigt hår?

Så att eleganta curls och curls inte ser försummade, är det viktigt för sina ägare att följa några enkla regler:

 • minska shampooingens frekvens: lockigt hår är inte så hårt i hårbotten som rak, så det är inte nödvändigt att dagligen tvättas.
 • att använda termiskt skydd (och det är bättre att avstå från värmeisolering alls!): På grund av den mer porösa strukturen blir krullarna lättare förstörda av hårtorken eller järnet.
 • man bör inte torka håret med en handduk omedelbart efter tvättning: det är nog att våtma dem med en mjuk handduk och låta dem torka på egen hand - så kommer hårets struktur att bli mindre skadad och de lekfulla krullarna kommer inte att sönderfalla.
 • kamma före shampooing, inte efter: även den mjukaste kammen kan skada konsistensen av lockigt hår!

Hur man väljer ett schampo för lockigt hår?

Grunden för vård för lockigt hår är enkelt: det är viktigt att fukta dem på ett rättvist och regelbundet sätt och att välja rätt schampo!

Skönhetshackning från stylisten och L'Oréal Professionnel-expert Anastasia Kukushkina:

"Shampoos för curls a priori ska vara mjukare än normalt, för att sådant hår är mer benäget för torrhet, speciellt om de är målade. Att ta hand om dem använder produkter med högt innehåll av olika oljor: till exempel Mythic Oil-linjen från L'Oréal Professionnel. Med dem blir ditt hår alltid fuktigt, mättat med användbara ämnen och ser väldigt imponerande ut! "

Anastasia Kukushina

Är schampon med silikon lämplig för lockigt hår?

Man tror att de silikoner som utgör vårdschampon för lockigt hår, gör dem tyngre. Men det här är inte fallet: Silikoner är faktiskt bästa krulskamrater, eftersom de bildar en skyddande film som förhindrar att fukt avdunstas!

"Vill du ge dina lockar elasticitet? Använd sedan Expert Absolut Repair-shampoo från Curl Control-serien - det kommer positivt att betona deras struktur! "

Anastasia Kukushina

Kuddebalsam - alternativ till lockigt hårschampo

Om det inte fanns någon speciell schampo för krullar till hands, är det bättre att använda inte den första tillgängliga åtgärden, men en balsam för kooshing - professionella stylister råder oss. Vi ska se om detta är så.

Det finns också ett rengöringsmedel i coking balsam, som i schampo för lockigt hår, men i ganska liten mängd. När du använder det, kommer rening att vara ganska lätt [utan att störa lipidbalansen. - Ca. Ed.], Men ändå får håret maximal hydrering och omsorg.

Topp 3 professionella schampon för lockigt hår

Vi lärde oss av vår expert, L'Oréal Professionnel stylist Anastasia Kukushkina, vad innebär att hon rekommenderar att använda dagligen till sina lockiga kunder:

Shampoo för lockigt hår

Stora vågor eller charmiga små krullar - krulliga natursträngar kräver mycket uppmärksamhet. Den generösa gåvan av naturen är sårbar: sådana krullar torkar snabbt ut och bleknar, reagerar på kranvattenkompositionens sammansättning och effekterna av styling termiska enheter. Skador på håret kan till och med vara slarvigt kamma.

Ökad känslighet på grund av hårstammens porösa struktur. Vid böjningsområdena genomgår stratum corneum vågorna ytterligare styrka tester. Om de förlorar sin grepptäthet, försvinner fukt och glans, torrhet, brittleness och överdriven elektrifiering.

Bara en väg ut - för att lära sig hur man ordentligt bryr sig om naturens grymma gåva. När man väljer ett schampo, avvisar de sig från en strängs struktur och väljer en produkt med fuktighetsgivande och mjukgörande ingredienser. Dessa är naturliga oljor av jojoba och mandel, olivolja och druvfrö, samt extrakt från ingefära, apelsin, eukalyptus. Det är värt att uppmärksamma vilka ytaktiva ämnen som ingår i kompositionen - företrädesvis skiljer de sig från en mild åtgärd.

Tillverkare erbjuder en rad kosmetiska produkter för lockigt hår: de är lämpliga för naturliga krullar och de som uppstod som ett resultat av kemisk perm.

Alla schampon som anges i översynen är lämpliga för daglig vård.

Bio Traitement Curly av Brelil Professional

250 ml för 660 rubel.

Medlen av den italienska linjen Bio Traitement Curly gör att du kan bilda en klar krullning, ge dem elasticitet och fukt.

Sammansättningen av schampo - termiskt vatten, vilket minskar styvheten och extraherar från den tropiska clementinen, fylld med användbara ämnen. Ginseng extrakt och eukalyptus essentiell olja stärka rötterna och förhindra håravfall. Aminosyrorrika risproteiner återställer lipidbalansen i huden, stärker strängarna och neutraliserar den aktiva effekten av tensider.

Verktyget rensar försiktigt och tar upp upproriska krökningar, utan att göra dem tyngre. Fruktsyror och vitaminer återställer tätheten hos en skalig mantel, närmar sig folliklarna, ger energi och glans till de tarnerade låsen.

Bonacure BC Smooth Perfekt av Schwarzkopf Professional

250 ml för 790 rubel.

Formeln för rengöringsprodukten är baserad på en speciell teknik som nivåer och närmar sig strukturen hos nagelbandet. Med hjälp av en utveckling som genomförs av ett välkänt varumärke, uppnås kontroll över kladdiga, krusiga krullningar och de skadade delarna av hårstjärns hornhinnan återställs och glans, silkighet och elasticitet återgår.

Shampoo tar inte bort krök helt, som när man lägger med ett järn, men gör dem lydiga, vilket eliminerar utskjutande upproriska delar. Aprikoskärnolja förbättrar kamningen: färska, delikata trådar passar bättre och ser välskötta ut.

Cutrin curliSM

300 ml för 450 rubel.

En stor finsk angelägenhet har levererat sitt avkomma med en patenterad kombination av ingredienser. Vete och pärla proteiner kondensera nagelbandet, ge styrka och elasticitet till dehydratiserat hår. Vitaminer som ingår i oljan av svarta vinbärsfrö mättas med fukt och användbara ämnen, motstår de skadliga effekterna av sol, vind och temperaturförändringar.

Ekonomiskt och effektivt, CurliSM låter dig göra en stygg mane till en snygg frisyr. Det är särskilt effektivt i kombination med luftkonditioneringsapparaten i samma serie.

Estel Otium Twist

250 ml för 430 rubel.

Den komplexa formeln som ligger till grund för det mjuka krämiga schampotet, låter dig ordentligt ta hand om de lockiga locken och lätt lockigt hår. Kombinationen av aktiva substanser är berikad med vitaminer, mikroelement och den fuktgivande komponenten av pantolakton.

Lås av perfekt form, naturlig och iriserande, är resultatet av arbetet med innovationer som ger intensivvård och enkel modellering.

Otium Twist rensar ekonomiskt och noggrant, ger en krökt mjukhet och struktur. Frisyren glider välvårdade vågor, även med hög luftfuktighet.

Frizz-Ease Dream Curls av John Frieda

250 ml för 650 rubel.

Jojobaolja hjälper till att skapa fjädrande och livliga lockar, med betoning på deras naturliga överklagande. Komplexet av aktiva ingredienser, som inkluderar fuktgivande ingredienser och silikoner, släpper ut de rufflade plattorna i hårets överdrag, förhindrar skador. Curly mane upphör att vara outlivande: det är lätt att passa och ser spektakulärt ut.

Fräscha och mjuka krullar är inte hemska väderlustar.

Londa Curl Definer

250 ml för 420 gnid.

Specialiserad kosmetika Londa kommer att bidra till att förbättra utseendet på otänkbara strängar och uppnå en välskött frisyr. Extrakt från ingefära och olivlöv inbukar svaga dimsträngar med energi och fukt.

Minimal konsumtion, grundlig rengöring och en attraktiv arom är karaktäristika hos Curl Definer. Verktyget mjuker och betonar krökets struktur, som håller sin form även efter en huvudbonad.

Rening smidigt av Kaaral

250 ml för 630 rubel.

Effekten av italiensk schampo på avokadoolja på grund av det rika innehållet av aktiva substanser i kompositionen av den naturliga komponenten. Vitaminer och essentiella fettsyror närmar huden och strängarna, återställer vattenbalansen, skyddar mot sol, värmehärdning och andra aggressiva effekter.

Rening Smidig kan släta keratin vågor, hjälper till att försiktigt lägga ner fluffiga krullar och väger inte håret vid rötterna. Shampoo rengör inte bara krullarna utan underlättar också det dagliga modelleringsförfarandet.

Syoss slät slappna av

500 ml för 320 rubel.

Billig lösning med panthenol, aprikosolja och veteproteiner gör det möjligt att snabbt glömma morgonkaoset på huvudet. Resultatet av hans arbete - smidiga och rena hårlinjer, som om de låg i salongen.

Slät avslappning ger ett tjockt skum och återkommer snabbt friskhet. Användarna märkte att trådarna efter några veckors användning blir mer avslappnade, smidiga och lätta att modellera.

Det bästa schampoet för lockigt hår

Dagens artikel är helt ägnad till lockigt hår och de ägarna som uppfattar dem som en ödetsgåva, och inte en hemsk mardröm.

Vi kommer inte prata om hur man ska räta lockigt hår, tvärtom, hur man uppnår det maximala resultatet - hälsosamt, lysande, vackert och, viktigast av allt - dina lockar!

Torr, stygg, spröd, splittring, fluffig, matt - allt detta handlar om det lockiga håret från naturen, som helt enkelt måste vara helt vackert och förföriskt glänsande.

Hur?

Om detta idag från den första personen - ägarna av tunna, benägna att torka lockigt hår.

Krokigt hår av natur kräver mycket mer uppmärksamhet och framsteg än rak.

Varför?

Det handlar om strukturen hos det lockiga håret, vars struktur skiljer sig markant från den direkta. Krokhårets struktur är porös och relativt lös, vilket förklarar

jämförelse av rakt, lockigt och lockigt hår

Det finns en känsla av lockig hårväxt. Håraxeln är böjd, vilket medför att ett stort antal skalor som täcker det lämnas osläppt. Av den anledningen kommer naturliga fuktighetsgivare som kommer från glödlampan längs hela stångens längd, inte till sin ände. Resultatet är överdriven pomp, brittleness och split ends.

Och även i det här fallet bör krusigt hår särskiljas från lockigt hår. Om vi ​​överväger hårfollikeln under ett mikroskop, är det reniform i lockigt och i krökta är det ovalt. Man tror att graden av krökning beror på tjockleken - desto tunnare desto starkare krulnar de och vice versa. Det tunnaste och platta håret från företrädarna för Negroid-tävlingen, som, som vi vet, lockar starkare än resten. Men i sådana regler finns undantag: Tjockt och tätt hår kan vara lockigt och tvärtom tunna vågiga.

Dessutom är antalet lockigt och lockigt hår mycket mindre än rakt. Om i genomsnitt växer ägarna av rakt hår 120 tusen, då är deras krokiga 100 tusen. Effekten av pomp och volym uppnås på grund av att varje hårkrull skapar en mycket större volym än ett rakt hår. Följaktligen ökar den totala volymen. Förutom ett mindre antal lockigt hår finns det också färre talgkörtlar, som släpper ut en näringsrik och skyddande hemlighet, det så kallade naturliga smörjmedlet. I allmänhet kompenseras allt, men i allmänhet är lockiga lås mindre fet än raka linjer.

Krokigt hår är inte en anledning att ta tag i järnet - bara vänja sig vid tanken att de behöver fullvård, vilket kommer att ta lång tid. Och som ett resultat, den vanligaste komplimangen: du behöver inte ens packa ditt hår - bara tvätta dem.

Så första saker först.

Shampoo för lockigt hår

Allt börjar sjampo. Vad bara schampon jag inte har försökt. Sulfatfria schampon har också testats (sulfat shampoo är kända för att ha en dålig effekt på något hår, särskilt poröst lockigt och lockigt). Detta är en rad sibiriska naturprodukter: för normalt hår och med havtorns extrakt (för övrigt är lukten av schamponet fantastiskt). Tyvärr kom inte heller den ena eller den andra upp. Inte för att Natura Siberica är ett dåligt schampo, jag kom bara inte upp eller fel verktyg valdes.

När du väljer ett schampo för krusigt hår är det viktigt att ha en stor mängd näringsmässiga och fuktgivande ingredienser, särskilt: kokosnötolja, jojobaolja, argan eller olivolja, samt lotusekstrakter, kornblomma, lavendel, lind, havtorn och andra.

Det rekommenderas inte att använda schampon för fet hår, för att ge volymen eller för normalt hår, eftersom de alla leder till ytterligare torrhet, vittnesmål och följaktligen ökad bräcklighet. Näring och fuktgivande (för torrt hår) - det här är schampon som bör föredras, vare sig med eller utan sulfater. För närvarande använder jag ett billigt schampo, producerat av det vitryska företaget Belita: Shampoo-nutrition med havtorn och limefärgat extrakt för torrt och skadat hår. Även efter ett schampo är strängarna utmärkta: mjuka, glänsande och lätta att kombinera. Priset är ca 130 rubel för 500 ml.

När det gäller användningen av professionella verktyg, är det bästa av det relativt billiga medlet välförtjänt erkänt schampokräm för lockigt hår Estelle.

Estel OTIUM Twist Shampoo Cream

Shampoo säljs bara i butikerna av professionell kosmetika och ingen annanstans. Enligt tillverkaren (påminnelse är Estelle ett inhemskt företag som specialiserat sig på produktion av professionell kosmetika), schampokrämmen rengör, fuktar och närmar sig vilket ger obehandlade strängar jämnhet och mjukhet. Shampoo-cream, förresten, sulfat - i kompositionen av SLS (sulfater) på andra plats.

Konsistensen är medium, färgen är päron, den tvättas väl.

Trots närvaron av sulfater är schampokräm verkligen en krämbas, rensar försiktigt hårbotten och strängarna, men inte till favoritspetsen (detta är inte nödvändigt). Men samtidigt torkar det inte, lindrar hårbotten och minskar mängden förlorat hår. Efter att ha applicerat Estel OTIUM Twist-shampoo ligger de lockiga låsen som de borde - snygga krullar (naturligtvis, om du har döda eller torkade ändar - är ett schampo inte tillräckligt och det är uppenbart).

Efter användning är låsningarna mjuka, glänsande, inte förvirrade. Delikat och skonsam rengöring gör att du kan göra utan en balm eller en mask (du bör inte neka det, men i allmänhet är effekten efter att du använder schamponet mycket bra). Tillverkaren erbjuder att köpa en balsam av samma serie - för lockigt hår, men det känns som att det nästan inte skiljer sig från andra billigare produkter.

Känns som att tvätta normalt lockigt hår som är benäget för torrhet i ändarna ska vara var tredje dag. God effekt på krusigt hår och esulfatschampo Estelle.

Estelle cream shampoo pris för lockigt hår - ca 400 rubel för 250 ml.

Det är möjligt och till och med nödvändigt att prova Esteles schampo, helt plötsligt är det här precis vad passar dina lockar, men jag upprepar - det räcker inte med bara ett schampo.

Förresten, på forumet och vanliga informationsplatser kan du läsa rekommendationen att tvätta lockiga och lockiga trådar med vanlig balsam eller balsam. Jag övade denna metod.

 1. Han jobbar. Men de första två veckorna du behöver tvätta håret varje dag för att åtminstone på något sätt bli av med effekten av feta rötter. Efter två veckor är det tillräckligt att tvätta dem varannan dag eller en gång varannan dag.
 2. Balm eller balsam ska inte vara fet. För ett sådant experiment är endast feta balsamer lämpliga (i själva verket de som tvättas bättre).
 3. Stor kostnad. Om en liten mängd schampo räcker för att tvätta lockigt eller lockigt hår, då för att tvätta rötterna lite behöver du en hel del balsam eller balsam.

Slutsats: Metoden kan testas, och någon (till exempel de som har tjockt lockigt hår) - det är lämpligt.

För mig själv valde jag schampo, som jag tar ganska lite, om en tesked, spädar jag det i min handflata med vatten och försöker applicera den bara till rötterna. Jag tvättar omedelbart av det, varefter jag applicerar en balsam eller balsam. Tvätta balsam för sommaren, när håret inte är smutsigt, men redan gammalt. Dessutom torkar solens strålar dem redan.

Balsam eller balsam för lockigt och lockigt hår

Användningen av schampo två i en är kontraindicerad i vilket hår som helst, och i synnerhet lockigt. Men det är nödvändigt att använda en balsam eller balsam - det är ett axiom (balsamens sura medium neutraliserar återstående alkali och tvättas inte av efter att ha använt schampon).

Välj en bra balsam och använd den. Balsam eller balsam kanske inte är dyrt - det är viktigt att det passar specifikt för ditt hår (jag använder Revimor Balsam och är nöjd med det).

Torkning, styling och kamning lockigt och lockigt hår

Torkning bör vara naturligt - det är ett axiom (jag tror att du inte borde säga att gnuggigt hår med en handduk inte är värt det). Varmluftsdroger, strykning och andra medel - bryter mot hårets struktur och torkar dem ytterligare. Men det händer när du behöver tvätta håret på morgonen eller bara inte ha tid att vänta (krullar torr mycket längre än rakt hår) - i dessa fall kan du fortfarande använda en hårtork i kyltorkning eller hårtork med diffusormunstycke.

Styling lockigt hår som sådan och är inte - friska strängar och lockar och utan styling vackert lögn. Förutsatt att de inte är överdriven, delas ändarna inte upp (splittrade ändar - bara en skur av lockigt hår, även skära det, även om de inte skärs - de förefaller om och om igen, och därför verkar det som att krökarna inte växer alls). Jag rekommenderar starkt att du inte använder skum, mousse och annan styling, oavsett hur vacker och spektakulär frisyren är efter användningen. Alla de jag testade ledde till att efter ett par månaders användning, istället för vackra lockiga lockar, kvarstod en borste av torrt hår som sticker ut i olika riktningar, vilket du inte kan ringa på krullar. I speciella fall kan du naturligtvis använda mousse eller skum, men bara i speciella.

För styling använder jag havtornsgel för att bilda krullar från Natura Siberika. Den formar och fixar lockor och håller i allmänhet krullar i flera dagar (utan den, den tredje dagen blir lockiga krullar naturligt vågiga, men inte fluffiga).

Enligt tillverkaren innehåller gelén: Altai havtornsolja (det här är en ganska omfattande serie havtornsbaserade produkter för ansikts- och hårvård), arganolja, extrakt av arktisk ros, silkeproteiner, vitaminer B5, F, PP. Pris: ca 300 rubel för 200 ml. gel.

Gelén är inte dålig, det förstör inte lockigt hår, tvärtom, det bildar vackra curlicues. Men! Efter att ha använts, blir de hårdare vid beröringen, vilket inte är dåligt för mitt alltför mjuka hår. Grundregeln: Ta en liten bit (den extruderade droppen ska vara storleken på ett två-rubelmynt - det här är för medelstort hår, på axelbladet) och appliceras på de våta strängarna (inte vått, inte torkat, men våt - det viktigaste är att inte springa vatten). Applicerad, jämnt fördelad (jag skrynklar dem till och med så att gelén fördelades jämnt).

Voila: att ha torkat ut de ligger med vackra krullar (använd inte för mycket gel - effekten av smutsiga strängar som hänger med isbitar skapas).

För mycket torra ändar kan du använda kosmetisk olja för hår, inklusive lockigt. Olja är i sortimentet av nästan alla tillverkare av hårvårdsprodukter: L'Oreal, Garnier, Natura Siberika (från samma havtornare), farmor Agafia. Nästan alla innehåller ljust druvolja, som på grund av sin struktur är helt absorberad och lämnar inte en oljig glans och arganolja - det bästa av de bästa hårvårdsprodukterna, liksom E-vitamin, vilket brist leder vanligtvis till brådhet och torrhet av spetsarna. Du kan köpa olja på någon anständig kosmetikaffär, eller du kan själv göra det genom att köpa druvor och arganoljor på apoteket, liksom E-vitamin (du kan senare lägga det på några masker för att ta hand om lockigt och lockigt hår).

Bas: druvolja (90 procent av kompositionen), resten är vitamin E och arganolja. Oljan appliceras också på vått lockigt hår (ganska lite) och fördelas över det. Du måste experimentera med olja för att hitta den optimala mängd som behövs för ditt lockiga hår.

Om du går till sängs med våta strängar är det bättre att fläta dem i en fläta: på morgonen ligger de i vackra vågor, snarare än en explosion i olika riktningar.

Kombinera lockiga lockar är bäst kammade med flytande tänder (jag föredrar plast antistatisk, eftersom träet snabbt krymper, vilket resulterar i att tunt hår faller i mikrotryck och sträckor).

Regelbunden vård för lockigt och lockigt hår

Tvätt och styling är förstås bra, men vi får inte glömma masker. Jag tränar masker ungefär en gång i veckan. Det kan vara den vanliga vikten av torra tips med varm olja: kokosnöt (jag älskar kokosnötsolja, som jag gör mig själv), ricinolja i kombination med kladd, mandel, olivolja - allting är bra, i kombination med varandra eller som en självständig åtgärd (kom ihåg att tillsätta E-vitamin köpt på apoteket).

Wrap lockigt hår. Applicera oljan på torra strängar ungefär två till tre timmar före tvätt. Och sedan, som vanligt, tvätta dem. Lämplig för mycket "döda" och torra tips.

Masker för lockigt och lockigt hår är desamma som för någon annan.

För tillväxt gör jag det här: honung, pepparvodka, äggula, citronsaft, burdockolja - i lika stora delar (ungefär 1 matsked). Dessutom lägger jag till vitaminer. Applicera om ett par timmar, tvätta sedan med schampo.

För näring och hydratisering gör vanligtvis det som faktiskt är tillgängligt. Jag gillar det här: 1/3 kopp kefir, 1 matsked honung, 1 äggula, 1 tsk jäst, en nypa röd peppar - det rengör hårbotten väl (jag lägger inte till olja, eftersom tipsen är normala). Jag sätter mig varm. Jag tvättar det på två timmar (det är väl tvättat med endast balsam, om det inte är oljigt).

Jag gillar verkligen effekten av laminering av hår med gelatin, men det håller på att bada, men det ser vackert ut.

Och ett par rekommendationer.

 1. Vitaminer. Ibland hjälper vitaminer till att få håret att leva. De kan vara fulla, kan användas i masksammansättningen. Läkemedlet är bra - försumma inte dem (drick vitaminer för hår ska vara noga, helst efter att ha råd med en läkare).
 1. Du kan berika shampoo med E-vitamin - från detta kommer bara att gynna. Du kan också göra en enstaka balsambaserad schampo genom att tillsätta en matsked citronsaft till den, vilket neutraliserar de fetter som ackumuleras i hårbotten.
 1. Om du övar på morgonen för att spruta dina lockiga eller lockiga trådar för att ge dem form, är det bäst att göra det med lavendelolja. Torka 10-15 droppar eterisk olja i 1 liter destillerat vatten (ej destillerat - koka flera gånger normalt). Häll i en flaska med en bulker och använd efter behov efter skakning.
 1. Våt lockigt hår kam med dina fingrar - effekten är densamma, och brittlen eller skadorna är mindre.
 1. Måla lockar bäst sparande färger utan ammoniak (bra färg för lockigt hår som produceras av Estel). Om lockigt hår precis började bli grått, kan du försöka markera - det ser väldigt imponerande ut.

Korrekt vård för lockigt hår garanterar sitt felfria utseende med minimal styling.Nästa Artikel
Är det möjligt att färga håret efter förtydligande?