Psoriasis Shampoo på huvudet: en översyn av de bästa sätten


Dermatologer rekommenderar att man använder ett speciellt schampo för psoriasis på huvudet. Medhjälpen hjälper till att eliminera psoriasisplakor på huden som är dold under håret. Det finns flera typer av schampon. De skiljer sig åt i deras syfte och handling. För att läkaren ska kunna välja det mest optimala läkemedlet för behandling av psoriasis måste han bedöma patientens tillstånd och ta reda på vilka symptom han är oroad över.

Vilka egenskaper borde det ha?

Psoriasis som påverkar hårbotten anses vara den mest problematiska. Dessa plack är mycket svåra att hantera. De kliar sig själva hela tiden. Utslag är lätt skadade vid kamning, vilket ökar sannolikheten för att utveckla en sekundär infektion.

Ett bra psoriasisschampo ska ha följande egenskaper:

 1. Låt inte sjukdomen sprida sig.
 2. Rengör hårbotten väl;
 3. Inga problem att tvätta av
 4. Fuktar huden;
 5. Ta bort rodnad och inflammation
 6. Ge antibakteriella och antifungala effekter.

Inte alla lyckas hitta det perfekta verktyget för sig själva första gången. Om det köpta schamponet inte passar, är det värt att hitta en ersättare för den. Genom försök och fel kommer en person att kunna hitta en effektiv produkt som kommer att rädda honom från psoriasis.

Ett schampo som är perfekt för en person kan inte vara effektivt för en annan.

Antifungal Shampoos

Svampsvampschampo, som är ordinerat för hårbotten i psoriasis, hjälper till med att bli av med svampen. Denna infektiösa patogen är ofta närvarande på en plats som påverkas av en kronisk sjukdom.

Shampoo hjälper till att minska inflammatorisk process och stoppa svampens tillväxt. Efter att du har använt det här verktyget kan du känna dig starkt. Detta är en normal reaktion av huden på de aktiva komponenterna i läkemedlet, så du borde inte oroa dig för det.

Nizoral

Nizoral fungerar bra med psoriasisutslag. Den innehåller aktiv substans ketokonazol. Sådana schampon från psoriasis skiljer sig från fungustaticheskim och fungicida verkan.

Ett apotek som innehåller ketokonazol, som Nizoral, är idealiskt för att hantera problemen som orsakas av psoriasis:

 • Sverbezh;
 • peeling;
 • Svamp överväxt
 • Huvudskador på grund av papuleskador.

Shampoo presenteras i form av en orange vätska, som har en ganska viskös konsistens. Läkarna rekommenderar att tvätta sina huvuden 2 gånger i veckan under en hel månad. Under denna tid kommer det att vara möjligt att uppnå en förbättring av hudförhållandena.

Kostnaden för schampo på många apotek lite drygt 600 rubel.

Sjampoen är mycket tjock, så även en liten flaska kommer att hålla länge.

Dermazol

Detta verktyg är en av de bästa analogerna i Nizoral. De liknar varandra i deras effekter på sjuka hud. Svampdödande medel klarar också effektivt den infektiösa patogenen och desinficerar drabbade vävnader.

De aktiva beståndsdelarna som ingår i kompositionen för läkemedlet förändrar lipidsammansättningen i hudcellerna på grund av inhibering av syntesen av ergosterol.

För "Dermazole" måste du betala cirka 200 rubel.

Keto Plus

Keto Plus är ett effektivt huvudpsoriasisschampo. Den innehåller hormonet ketokonazol, som har en syntetisk natur och zinkpyrition. Dessa substanser gör det bra med sådana patologiska förändringar:

 • klåda;
 • peeling;
 • Spridning av svampinfektion;
 • Bildning av torra skorster;
 • Irritation.

På grund av skampens verkan reduceras noll risken för allvarlig skada på huden på huvudet. För att uppnå en stabil terapeutisk effekt måste du använda verktyget 2 gånger i veckan. Behandlingsförloppet tar en genomsnittlig månad.

Apoteksprodukten kostar minst 550 rubel.

Keto Plus, som Nizoral, innehåller ketokonazol. Dessutom ingår zink i dess komposition.

Cistifan / Squafan

De aktiva beståndsdelarna i det antifungala schampotet, som är avsett för behandling av huvudets psoriasis, normaliserar balansen i dermisens mikroflora. De eliminerar också tecknen på irritation, sverbezh och skalning som följer med dermatologiska sjukdomar.

Shampoo innehåller många komponenter, inklusive:

 1. Salicylsyra;
 2. klimbazol;
 3. mikonazol;
 4. Tea Tree och enbär oljor;
 5. Hypoallergena Squafan.

Behandlingsförloppet med denna produkt tar i genomsnitt upp till 6 veckor. Frekvensen att applicera den på huvudet bör begränsas till 2 behandlingar var 7: e dag.

Kostnaden för antifungala medel börjar från 800 rubel.

Bioderma

Moderna medel med hypoallergena egenskaper. Det utför flera uppgifter samtidigt, i motsats till ett antal andra schampon, till exempel Ducray-produkten, som kan eliminera endast tecken på flaking.

De aktiva ingredienserna i hårbottenbehandlingsprodukten hjälper till att uppnå följande resultat:

 • Normalisering av talgkörtelns utsöndring vid skadan;
 • Justera intensiteten i uppdelningen av hudceller;
 • Eliminering av vågar;
 • Återställande av mikroflora i hårbotten;
 • Försvinnandet av svampen;
 • Eliminering av klåda och irritation.

Läkarna rekommenderar att du använder verktyget 3-4 gånger i veckan. Vid behov ökar antalet procedurer. Det är nödvändigt att begränsa 1 tvätta huvudet med denna schampo en vecka för att förebygga förvärring av sjukdomen.

"Bioderma" är bland de dyraste produkterna, eftersom kostnaden på många apotek överstiger 1400 rubel.

Inte bara schampo, utan också andra försiktighetsåtgärder Bioderma har ett högt pris.

Sebozol

Läkemedelskomponenter i schampot, bland annat ketokonazol, hjälper till att uppnå ett bra resultat vid behandling av psoriasisplakor. Den terapeutiska produkten tillåter dig att bli av med svampen på grund av förändringar i membranets lipidkomposition. På grund av detta försvinner följande symptom:

"Sebasol" bidrar till snabb läkning av sår som förekommer på pappersplatsen. För att uppnå denna åtgärd är det nödvändigt att applicera schampo 2 gånger i veckan under en hel månad. Då kan du begränsa 1 shampooing med ett medel för att upprätthålla det uppnådda resultatet.

Detta schampo på många apotek kostar mer än 400 rubel.

Vichy (Vichy) Derkos

Vichy psoriasis schampo med antimykotisk effekt skapades på basis av sulfatfri teknik. Det har en keratolytisk effekt. På grund av detta eliminerar produkten:

Dermatologer rekommenderar att du tvättar håret med den här produkten minst två gånger i veckan i en månad. Efter avslutad kurs krävs en paus. Därefter tillåts användning av schampo för profylaktiska ändamål inte mer än 1 gång per vecka.

Förpackning med antimykotisk schampo kostar 500 rubel.

Vichy Derkos behöver använda kursen

Tjära schampo

En av de mest eftertraktade lösningarna hos patienter med dermatologiska sjukdomar är tjärschampo, vilket hjälper till att bli av med psoriasis på huvudet. Det låter dig lösa problemet med outhärdlig sverbezh, brännande, smärta och inflammation. Dessutom bidrar tjära till att stärka och förbättra hårväxten. Även om många patienter fortfarande måste ge företräde åt andra schampon, eftersom de är rädda för den specifika lukten av sådana medel.

Psorilom

Medicinsk schampo med tjära, som skiljer sig från sin naturliga sammansättning. Förutom huvudkomponenten innehåller den extrakt:

Shampoo har uttalade antimikrobiella, antiseptiska och antifungala effekter. Efter applicering uppmärksammar många patienter accelererad läkning av skadad vävnad. För att uppnå detta resultat ska du tvätta huvudet med "Psoril" en gång i veckan.

Drogen har en överkomlig kostnad. Priset är i genomsnitt 400 rubel.

Algopiks

Som del av läkemedelsschampot tas tjärkomponent från enbär. Genom sin åtgärd liknar Zinovit, vilket framgångsrikt bekämpar mjäll på grund av svamphudsskador. Algopix hanterar också en sådan patogen. Men dess åtgärder är mer inriktade på att bekämpa inflammatoriska processer som bidrar till spridningen av psoriasis.

Tvätta håret med tjärschampo en gång i veckan. Behandlingstiden överstiger normalt inte 2 veckor. Efter en kort paus kan du upprepa den terapeutiska kursen.

Kostnaden för produkten börjar från 1190 rubel.

Friderm tjära

Bland de mest populära tjärschamponerna är detta verktyg. Det rekommenderas att använda med sådana problem:

 1. Ökad sebumsekretion;
 2. irritation;
 3. Oljig seborré.

Procedurer med användning bör utföras upp till 2 gånger i veckan under en tre månadersperiod.

Medelpriset på drogen är 350 rubel.

Friderm - en av de mest populära

Ett annat botemedel som bekämpar psoriasis i hårbotten. Det rekommenderas för komplex homøopatisk terapi. Sulfater finns i tvättmedlet tack vare vilket gott skum erhålls från det.

Kostnaden för drogen för att tvätta huvudet är i genomsnitt 220 rubel.

911 tarry

Shampoo 911 används aktivt vid behandling av psoriasis, liksom andra liknande medel, till exempel "Losterin". Läkemedlet undertrycker överdriven aktivitet av svamppatogener och avlägsnar döda hudpartiklar.

Shampoo har en mild effekt. Det torkar inte huden lika mycket som många av dess analoger med samma aktiva substans.

Den genomsnittliga kostnaden för apotekshampoo är 1200 rubel.

Fördelarna med schampo - mindre aggressiva

Tjära för ett bad från mormor Agafya

Läkemedelsmedicin för psoriasis i hårbotten klarar inte bara sjukdomen, det förbättrar även hårets tillstånd. Tjärmedicinen är baserad på björkkomponenten. Det gör det möjligt att uppnå följande resultat:

 • Skalningsreducering;
 • Eliminering av klåda;
 • Minskning av inflammationer;
 • Försvinnandet av tecken på torrhet;
 • Aktivering av regenerering av drabbade vävnader.

Efter en sådan behandling blir huden märkbart mer fuktig och väl preparerad. För att uppnå önskat resultat måste du använda schampo 2 gånger i veckan i en månad.

För förpackning av schampo måste betala från 300 rubel.

Super psori

Många som har varit tvungna att kämpa med psoriasisplåtar på huvudet är bekanta med egenskaperna hos Super Psori-behandlingsmedel. Med Shampoo-behandling kan du:

 • Gör huden mjukare;
 • Uppnå exfoliering av döda partiklar;
 • Lindra irritation och inflammation
 • Desinficera de drabbade områdena;
 • Återställ skadad vävnad.

Patienterna behandlas med denna produkt i en månad och använder den när man bara tvätter huvudet 1 gång per vecka.

"Super Psori" avser gruppen av tillgängliga droger i sin priskategori. Kostnaden startar från 140 rubel.

Shampoo lockar överkomligt pris

Healing Shampoos

Denna kategori av läkemedel innehåller schampo med zink. De kan också innehålla urea, salicylsyra, naftalenolja och andra komponenter.

Hudlock

"Skin Cap" används för att behandla psoriasis, vilket manifesterar sig i form av utslag i hårbotten. Den innehåller extrakt:

Recensioner av medicin för psoriasis "Skin-cap" i majoriteten förblir positiva. För att uppnå ett uttalat resultat krävs att använda drogen minst 3 gånger i veckan. Behandlingstiden tar vanligtvis inte mer än 1,5 månader.

Kostnaden för förpackning av farmaceutiska verktyg är lika med 1400 rubel.

Liebriderm Zinc

De goda kvaliteter som behövs för att bekämpa psoriasis, är detta schampo tillhandahållet av dess komponenter. Många läkare och patienter tror att denna produkt är bäst av sin egen sort.

Som en del av Librederm Zinc shampoo hittar du pyrithion zink och allantonin. Efter flera procedurer märker patienter synliga förändringar på ett positivt sätt. Huden får ett trevligt utseende, det blir ganska fuktigt och elastiskt.

De första 1,5 månaderna av behandlingsmedlen gäller 2 gånger i veckan. Efter antalet procedurer reduceras till 1.

Ett paket terapeutiskt schampo krävs för att betala cirka 420 rubel.

Detta schampo anses vara en av de bästa

Friederm Zink

Psoriasis schampo innehåller en stor del av zinkpyrition. På grund av det aktiverar agenten regenerativa förmågor i huden, eliminerar desquamation och inflammatoriska processer. Det hjälper också till att klara av stark håravfall.

"Frieder zink" ska användas inom 14 dagar, 2 gånger i veckan. Efter frekvensen av förfaranden reduceras till 1 gång.

I apotek kostar detta schampo från 600 rubel.

Etriveks

Ett hormonellt medel som har en liten lukt av alkohol. Det måste aktivt gnidas i hårbotten i 15 minuter, sköljas sedan med varmt vatten. Den aktiva substansen i läkemedlet clobetasol propionat ger honom hög effektivitet i kampen mot psoriasis.

Kostnaden för schampo är 700 rubel.

Kosmetiska schampon

Kosmetiska schampon som är utformade för att behandla psoriasis innehåller den minsta dosen av medicinska komponenter. Därför ger de inte någon speciell hälsoeffekt. Men dessa verktyg gör ett utmärkt jobb med uppgiften att behålla hårbotten och håret i gott skick.

Friderm Balans

Psoriasisschampot "Friederm Balance" utför flera funktioner:

 1. Rengör huden;
 2. Normaliserar talgkörtlarna;
 3. Lugnar epidermis;
 4. Kämpar mjäll och peeling.

Kosmetisk är lämplig för daglig användning.

För förpackningen av läkemedlet måste betala i genomsnitt 530 rubel.

Shampoo torkar inte ut huden

Ekoderm

Kosmetisk produkt har en neutral effekt. Det underlättar symtomen på sjukdomen, vilket gör det möjligt för personen att må bättre. "Ecoderm" kan användas som hjälp vid medicinsk behandling eller för att förhindra utveckling av dermatologiska störningar.

Priset på schampo kan överstiga 230 rubel.

Soultz

Sulsenschampo torkar drabbade områden avsevärt och skäller då döda hudvågor. Varje dag ska den inte användas. Det är bäst att begränsa till 3-4 behandlingar per vecka.

Detta schampo på apotek kostar ca 200 rubel.

Babyshampor

Medel som är i denna kategori är mer lämpade för profylaktiska ändamål, eftersom de ger en svagt uttryckt effekt. I deras sammansättning finns inga ämnen som kan skada huden. Därför rekommenderas de för behandling av psoriasis hos barn.

Jhonson's Baby

Det har en stark fuktgivande effekt, vilket gör barnets hud väldigt mjuk och smidig. Som ett resultat av denna behandling upphör papper att skadas, och döda vävnader avskalas snabbare.

För baby shampoo måste du betala 110 rubel.

Hipp (Hipp)

Shampoo är perfekt för nyfödda barn. Det innehåller växtextrakt som återfuktar den drabbade huden väl. Detta verktyg kan användas varje dag.

I genomsnitt är kostnaden för denna produkt 200 rubel.

Hippprodukterna är så känsliga som möjligt.

Byubhen (Buebchen)

Designad för att ta hand om huden hos småbarn. Shampoo fuktar perfekt epidermis, tar bort irritation och skyddar det mot uttorkning.

Förpackning baby shampoo kostar 200 rubel.

Jag och mamma

Ett annat botemedel mot behandling av psoriasis hos barn, som är baserad på växtbaserade ingredienser. Det har en fuktgivande effekt. Shampoo hjälper också huden att bli av med toxiner. Den är lämplig för behandling av barn från 3 år.

Priset på det här verktyget är i genomsnitt 120 rubel.

Kontra

Läkande schampon för psoriasis kan kontraindiceras hos personer som har ökad känslighet för sina komponenter. Dessutom rekommenderar läkare att avstå från att använda sådana droger för gravida och ammande kvinnor.

Shampoo innehållande färgämnen, dofter och andra skadliga ämnen är kontraindicerade för barnet.

Vad är viktigt att komma ihåg när du väljer

Det är inte så lätt att bestämma valet av terapeutiskt schampo, vilket hjälper till att klara av psoriasisutslag på huvudet. Någon föredrar inhemska produkter, andra litar på det exklusiva med utländska medel. Till exempel kan de köpa kinesiska droger som är av hög kvalitet och effektivitet.

Innan du köper är att utvärdera fördelarna och nackdelarna med alla tillgängliga alternativ för schampon. Företräde bör ges endast för de produkter som inte leder till biverkningar och komplikationer.

Det måste säkerställas att det inte finns några skadliga komponenter i det botemedel som kan förvärra patientens tillstånd.

För att inte göra ett misstag vid valet är det värt att fråga en specialist vilken schampo är bäst för att behandla psoriasis på huvudet och hur länge behandlingen ska vara.

Döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - segern i kampen mot psoriasis är inte på din sida.

Och har du redan tänkt på kardinal behandlingar? Det är förståeligt, eftersom psoriasis kan utvecklas, vilket resulterar i ett utslag som täcker 70-80% av kroppsytan. Vad leder till kronisk form.

Röda blåsor på huden, klåda, krackade klackar, hudskalning. Alla dessa symtom är kända för dig självhäftande. Men kanske är det mer korrekt att behandla inte effekten, men orsaken? Vi rekommenderar att läsa läkarhemens hemlighet från dermatologen på det ryska Dermatologiska centrumet.

Psoriasis schampo

Psoriasis är en kronisk hudsjukdom som hjälper patienten under hela livet. Det finns inget sätt att helt bli av med sjukdomen just nu, men det finns ett antal medel som du kan minimera sjukdoms symptom och uppnå eftergift. En av dessa lösningar är schampo för psoriasis på huvudet.

Skaliga formationer eller plack på huvudet av en person som lider av psoriasis orsakar inte bara fysiskt obehag, uttryckt av klåda utan också psykiskt trauma. Vidare bidrar de upplysta fläckarna av röd och rosa färg på huvudet under förvärring av sjukdomen till utvecklingen av social fobi.

Artikeln ger information om orsakerna och manifestationerna av sjukdomen, liksom vilka schampon för hårbottenpsoriasis anses vara mest effektiva. Dessutom kan du lära dig hur man väljer ett botemedel och vilka egenskaper det borde ha.

De främsta orsakerna till psoriasis

Orsakerna till psoriasis kan vara både objektiva (effekter av yttre faktorer) och subjektiva (ärftlighet).

Bland de objektiva skälen ingår:

 • manifestation av sjukdomen som ett resultat av mekaniska effekter på huden;
 • förvärring av sjukdomen kan vara en konsekvens av interaktionen med kemiska medel, överdriven användning av tvättmedel och rengöringsmedel;
 • Patientens yrke, som innebär direktkontakt med syra, lacker, lösningsmedel, färger och andra kemikalier.
 • sjukdomen är mer mottaglig för patienter vars hud kännetecknas av överdriven torrhet
 • abrupt klimatförändring;
 • missbruk av alkoholhaltiga drycker och narkotiska droger;
 • Närvaron av dåliga vanor, i synnerhet, såsom överspädning och kränkningar av den dagliga regimen;
 • överdriven motion;
 • orsaken till sjukdoms manifestationen kan vara användningen av vissa typer av mediciner.

Symptom på sjukdomen

Hur man känner igen sjukdomen (symtom):

 • skalning av huvudets hud, som först kan förväxlas med seborré
 • separering av plack från huvudet;
 • skalning av huden, vilket leder till bildandet av blodsår på huvudet;
 • kontinuerlig klåda, men kamning av de drabbade områdena rekommenderas inte, det kan orsaka förvärring av sjukdomen.

Det är viktigt! Vid de första symtomen på sjukdomen ska du omedelbart kontakta vårdcentralen för kvalificerad hjälp. Självmedicinering kan leda till försämrad hälsa och förvärring av sjukdomen.

Sällan försöker patienterna hantera sjukdomen med hjälp av okonventionella behandlingsmetoder, i synnerhet traditionell medicin. Herbal infusioner och salvor kan verkligen användas för att behandla psoriasis och uppnå en positiv effekt, men bara som ett hjälpmedel. Behandlingen ska baseras på traditionella metoder och rekommendationer från professionella.

Vilka egenskaper ska huvudet psoriasis schampo ha?

Medan tabletterna behandlar sjukdomen från insidan, är det prerogativet med salvor, schampon och terapeutiska geler att utföra denna funktion utanför, i synnerhet på huvudet. Nu är den farmakologiska marknaden fylld med olika läkemedel med en lovande effekt, men innan du väljer ett schampo måste du vara uppmärksam på dess egenskaper och komposition.

Terapeutisk schampo bör ha följande egenskaper:

 1. närvaron av analgetiska komponenter;
 2. anti-svamp effekter;
 3. antiinflammatorisk effekt.

Det finns flera typer av schampo för psoriasis, som har ovanstående egenskaper:

 • tjära;
 • antisvamp, som innehåller ketokonazol;
 • terapeutisk, tillmötesgående salicylsyra;
 • barns;
 • kosmetiska.

Vad rekommenderas för att tvätta håret med psoriasis

Healing Shampoos

Med psoriasis i huvudet har terapeutiska schampon en positiv effekt på hudens tillstånd på grund av närvaron av zink, ichthyol och salicylsyra i deras komposition.

4 av de mest effektiva schamponerna för psoriasis

 1. Psorilom.

Förutom salicylsyra och zink innehåller det vitaminer och naturliga växtextrakt (burk och kamille). Psorillo ger gynnsam vård för hårbotten, det är bra att skumma och har en trevlig lukt.

Komponenterna i schamponet, i synnerhet salicylsyra, har antimikrobiella egenskaper, bidrar till mjukning och avskalning av plack. Dessutom, på grund av närvaron av pyriotinsink i kompositionen av det terapeutiska medlet, har Psoril en antimykotisk effekt på hårbotten. Panthenol och växtextrakt lindrar hårbotten, samtidigt som den matas med näringsämnen, främjar läkning av blodsår, tonar upp och förstör skadliga mikroorganismer.

Huvudsyftet med Skin Cap är att tillhandahålla fullständig vård för känslig hårbotten, som kännetecknas av frekventa utslag, irritationer och flaking. Fördelen med verktyget är dess universella natur, den har antiseptiska och antihistaminegenskaper.

Hur man använder: Tvätta håret bör inte vara mer än 2 gånger i veckan, medan du tvärtom tvingar, och skölj håret väl. Tidsfristen är från fyra till fem veckor.

Läkemedlet är baserat på zinkpyrition. Användningen av schampo minskar flakning, förhindrar mjäll. Fryderm-zink-komponenter effektivt bekämpar klåda och irritation, främja hårväxt och förbättra deras struktur, påskynda genomförandet av regenerativa processer.

 1. Libriderm zink (Librederm).

Innehåller aktiva ingredienser, särskilt allantoin, zinkpyrition. Avlastar irritation, uttryckt av klåda, reglerar talgproduktionen. Zinkfrysare främjar regenerering av huden och påskyndar förnyelsen, förhindrar hudavskallning, näring och mjukgör hårbotten, påskyndar läkning av sår.

Tjärschampo för psoriasis

Tjära-baserade lösningar mjuknar hårbotten och hämmar bildandet av psoriasis-komponenter.

Det är viktigt! Innan du köper tjärschampo bör du rådfråga en specialist så att läkemedlets komponenter inte påverkar huden på patientens huvud och hans allmänna hälsa negativt.

De 4 mest effektiva tjärbaserade psoriasisschamponerna:

 1. Tjära från mormor Agafya;
 2. Friderm-Tar (Freederm);
 3. Super psori;
 4. Tana.

Ytterligare information! Förutom de ovan nämnda huvudhudsvårdsprodukterna för psoriasis, tarryschampo som Green Pharmacy, 911 Tar Degree, Terva Tjarscampo och andra är populära hos patienterna.

Sparande schampon för psoriasis

Till skillnad från huvudtyperna av schampon mot psoriasis innehåller inte barn skadliga ämnen, särskilt färgämnen, dofter och andra kemiska beståndsdelar, vars inverkan kan påverka patientens hälsa negativt. De mest populära produkterna i serien är Johnsons Baby och Hipp shampoo.

Egenskaper hos baby shampoos:

 1. frånvaron av farliga kemikalier
 2. Förekomsten av endast naturliga ingredienser;
 3. hypoallergen karaktär.

Babyshampor närmar barnets hud med fördelaktiga ämnen, mjuknar och förhindrar flakning.

Kosmetiska schampon

Kosmetiska preparat mjuknar huden, har en helande och regenererande effekt, en positiv effekt på patientens hälsa som helhet.

De mest effektiva är följande 4 verktyg:

För att tvätta ansiktet, rekommenderas att använda en särskild tvål som är utvecklad för användning av patienter med psoriasis. Det kan vara:

 1. sulfensyra eller svavelsyra;
 2. tvål Alverde med citrus tillsatser, gjorda i Tyskland;
 3. badsåpe från mormor Agafya;
 4. Tvålstyx innehållande kalendulaxtrakt och getmjölk, produktion Österrike.

Shampoos för psoriasis med antifungal aktivitet

Svampinfektioner bidrar till utvecklingen av psoriasis och bidrar till utvecklingen av sjukdomen. Följande schampon hjälper till att bekämpa sitt utseende på huvudets hud:

Inblandar framväxt och utveckling av svampinfektioner, i synnerhet jästliknande svampar. Hur man använder: Tvätta håret med det här verktyget, som är en orange viskös substans, rekommenderas inte mer än två gånger i veckan i 30 dagar.

 1. Ch'ing;
 2. sulsena;

Sulsen är känt för sin helande egenskaper och positiv effekt i kampen mot mjäll.

Det har en lugnande effekt på hårbotten, närmar sig huden och förhindrar svamptillväxten på grund av närvaron av ketokonazol och zink.

 1. Perhotal;
 2. Sebozol.

Ytterligare information! Kostnaden för schampon rekommenderas för huvudets psoriasis (bord).

26 av de mest effektiva schamponerna för psoriasis på huvudet

Psoriasis är en sjukdom som är svår att eliminera symtom, och behandlingen är inte utvecklad alls idag. Särskilt obehag skapas när psoriasisplack uppträder på huvudet, särskilt på huden under hårlinjen. Denna form av sjukdomen kräver ett unikt och specifikt tillvägagångssätt, eftersom användningen av krämer är svår. Att eliminera papper i håret är lättast att använda schampon med en speciell komposition. De lindrar symptomen och lindrar smärtan, vilket leder till återhämtning. Ett stort sortiment av schampon kommer att göra de flesta patienter till en dum, vi kommer att försöka hantera listan över de bästa produkterna inom ramen för artikeln.

Så tvätta håret med psoriasis: valet av schampo

Shampoo för psoriasis på huvudet bör ha några egenskaper som skiljer det från det vanliga sättet att tvätta huvudet. Således tillsätter kompositionen komponenter för att förhindra utveckling av plack och deras torkning, normalisering av hårbotten. Användningen av konventionellt schampo är oacceptabelt, eftersom det inte har den önskade effekten på psoriasis, utan tvärtom kan komplicera den. Om obehandlad tenderar den drabbade huden att öka plackans diameter, antalet manifestationer, och detta provokar klåda och peeling, ser visuellt ut som mjäll. I slutändan kan det orsaka håravfall och sår.

Att bestämma vad du ska tvätta håret med psoriasis bör baseras på effekterna av schampon. De måste ha full effekt på att eliminera smärta och återställa omslaget. Som ett resultat av användningen av tvättmedel kan uppnå:

 1. Hastigheten och intensiteten av hudens återhämtning är mycket högre. Gradvis blir plåtarna mindre i storlek och försvinner helt och hållet;
 2. Plastens tillstånd i huden kommer i ordning, på grund av detta är det mer skyddat mot effekterna av mekanisk skada;
 3. Klåda på huden är ett frekvent tillägg till psoriasis, schampon kan förbättra situationen.
 4. Fuktighetsgivande effekt. I ett sjukdomstillstånd är huden utsatt för torkning och bildning av skalor, och under oskyddad hud kan du ge elasticitet och fukt i hårbotten.
 5. Antalet scaly plaques minskar, gradvis försvinner helt och hållet;
 6. Undertryckt smärta.

På grundval av en uppsättning åtgärder som har ett separat tagget verktyg kan du bestämma möjligheten att använda den eller ge preferens till ett mer mildt / effektivt schampo.

Allmänna rekommendationer för användning av schampon

Det finns några rekommendationer för att övervinna psoriasis i håret när grunden för behandlingen är schampo. De listade reglerna gäller för alla fonder oavsett tillverkare:

 1. Shampoo bör gnidas in i huden, samtidigt som du försiktigt undviker plackens nederlag med naglarna, annars kan problemet förvärras.
 2. Hårtorken torkar håret och med huden. Med psoriasis är det bättre att överge torken;
 3. Det är inte en hemlighet att vattnet i kranen är ganska tufft, håret känner detta och visar negativa reaktioner på det. För att minimera effekten av vatten kan en snabb lösning av ättika (60 ml) och lite varmt vatten (20 ml) beredas. Skölj håret först med en blandning, och sedan med lite kallt vatten;
 4. Du bör försiktigt kamma ditt huvud, det är bättre att använda massage kammer som inte har skarpa ändar. Detta är också en del av terapin, eftersom kammen tar bort död hud, stimulerar blodcirkulationen och eliminerar talgackumulering.
 5. Hårvård behövs, men det är bättre att överge färg och styling. På grund av de aggressiva komponenterna av hårfärger kan färgning provocera inflammatoriska reaktioner, allergier eller irritation.

Antifungal Shampoos

Det är nödvändigt att slåss inte bara mot psoriasis i håret, eftersom sjukdomen ofta går tillsammans med svampinfektioner. Speciella antimykotiska schampon kommer att förstöra svampinfektionen. Samtidigt stimulerar de hudens regenerativa funktion efter en svampinfektion. På grund av användningen av sådana schampon är det möjligt att hämma smärtsyndromet, återställa de inflammerade områdena i huden och eliminera de resulterande skalorna.

Nizoral

Nizoral är ett schampo som används för psoriasis i hårbotten och innehåller aktiv substans ketokonazol. Det verkar på dermis som en fungicid (desinfektioner) och hämmar sporerens fördelning, i framtiden uppnås en fullständig botemedel. Shampoo har en snabb effekt på svampen, desquamation, klåda, samtidigt som den stimulerar regenerering av huden.

Shampoo orange, viskös, används 2 gånger om 7 dagar. Behandlingsförloppet är 30 dagar. För en flaska på 60 ml måste betala mer än 600 rubel.

Dermazol

Shampoo liknar den tidigare versionen och anses vara analog. Det är indicerat för användning i allergier mot Nizoral. Det har också en fungistatisk effekt och saktar ner multipliceringen av sjukdomsceller. Grunden för effektiviteten av läkemedelshämmande effekten på framställning av ergosterol. Detta åstadkommer en förändring av hudens lipidkomponenter. Kostnaden är 200-250 rubel för 60 ml.

Keto Plus

Läkemedlet är baserat på zinkpyrition. Shampoo anses vara hormonellt, eftersom det innehåller ketokonazol. Verktyget eliminerar effektivt bildandet av vågar, blockerar avskiljningen av huden och den dör ut. Dödar svampar, mest kända arter och minskar irritation. På grund av hudens förvärvade elasticitet minimerar det eventuellt skador på huden på mekaniska sätt. Rengöringsmedel, appliceras jämnt 8 gånger i månaden. Pris - 550-600 rubel för 60 ml.

Tsistifan

Antisvampmedel som blockerar desquamation, lugnar irritabilitet och klåda. Det aktiva inflytandet är baserat på komponenterna i schampon - mikonazol, salicylsyra, tea tree etc. Tack vare dem lyckas de uppnå normalisering av mikroflora och metabolism i hårbotten. Läkemedlet orsakar inte allergier. Behandlingen utförs genom att använda substansen 2-3 gånger om 7 dagar i 1-1,5 månader. Pris - 800-1000 rubel per burk 125 ml.

Bioderma

Den största fördelen med bioderm är en hypoallergen effekt och en mild effekt. Används ofta för överkänslighet i huden. På grund av sin milda effekt kan den även användas dagligen. Används även som profylaktisk för att förhindra återfall.

Huvudpåverkan - lokalisering och hämning av svampens livskraft, normaliseringen av hudens mikroflora, sätter i ordning förhöjd celldelning av epidermis, vilket minskar bildningen av skalor. Dessutom stabiliseras utsöndringen av fett från körtlarna och kliar mjuknar. Dessutom har schampon en bra effekt på håret och en hälsosammare utseende.

Ämnet används vanligtvis 3-4 gånger i veckan för behandling eller 1-2 gånger för förebyggande. Kostnaden är 1400 rubel för 200 ml.

Sebozol

Antimykotiskt läkemedel baserat på hormonet ketokonazol. Vanligtvis anges för svamp eller dermatofytos av jästtyp. Shampoo återställer hudens lipidkomponenter, eliminerar skadliga effekter och påskyndar återhämtningen av systemet. Vid behandling av psoriasis används 2 gånger i veckan. Behandlingsförloppet är 30 dagar. Den kan också användas istället för tvål / schampo vid remissionstiden - en gång i veckan. Du kan märka läkemedlets effektivitet efter 2 veckor. Kostnaden är 400 rubel per 100 ml.

Vichy Derkos

Medel, visade sig vara en effektiv schampo antifungala effekter. Den är gjord på basis utan sulfatteknik. Formeln för läkemedlet är unik, har en keratolytisk effekt på huden. Det minimerar avlägsnandet av dermis, lugnar klåda, hårbotten tar på sig det bästa utseendet. Basen av schampo är termiskt vatten, vilket kompletteras med selensulfid och mjölksyra. Används flera gånger om 7 dagar i ca 1 månad. Behandlingssteget kräver ett visst avbrott mellan användningen. Med förhindrande är det tillräckligt att använda en gång i veckan. Kostnaden för en burk på 200 ml är 500 rubel.

Perhotal

Antifungala läkemedel som huvudsakligen är aktiva vid behandling av jäst och dimorfa sporer och vissa andra infektioner. Hormonet ketokonazol är en av komponenterna i schampon. Användningen bör begränsas till flera procedurer per vecka och inte mer än en månad. Pris - 380 rubel.

Kräm och salva för psoriasis

I vissa fall användes salvor och krämer för behandling av psoriasis på huvudet, men de är ineffektiva vid bildandet av plack i håret. Men det är extremt användbart i resten av ansiktet. Det finns hormonell och icke-hormonell salva.

Den första kategorin är effektivare, men leder till missbruk och har ett stort antal kontraindikationer, men effekten är inte stabil. Sådana ämnen innefattar: prednisolon, belosalik, daybovyt, lorinden.

Tvärtom kräver icke-hormonella krämer en längre användning och eftergivningsperioden är längre, med praktiskt taget inga kontraindikationer. Bland de bästa salvorna: salicylsyra, zinksalva, losterin, dayvoneks.

PsoriControl - ett innovativt botemedel mot psoriasis

Det är möjligt att köpa medel med rabatt på den officiella webbplatsen >>>

Läkarnas syn på läkemedlet Läs >>>

Kinesisk grädde "Yiganerjing"

Det har länge varit känt att människor med asiatiska rötter är mycket mindre mottagliga för psoriasis. Läkare och forskare kan fortfarande inte bestämma vad exakt är orsaken till den asiatiska genens motstånd mot psoriasis, men håller med om att orsaken är troligast i kraftsystemet. Kinesiska läkare har tillsammans med representanter för kinesisk traditionell medicin utvecklat en grädde "Yiganerjing", som består av spårämnen, som inte är närvarande i tillräckliga kvantiteter bland representanter från länder utanför Asien.

Tester har visat hög effektivitet av detta verktyg. Tiden efter vilken agenten börjar agera annorlunda för varje person, men 87% av individerna mottog signifikanta förbättringar en månad efter starten av ansökan. Av dessa var 56% under de första två veckorna.

Verktyget är helt säkert och har inga kontraindikationer, det rekommenderas även för barn. Vid framställning av grädden användes endast naturliga ingredienser.

På grund av det stora antalet förfalskningar rekommenderar vi att du bara köper på den officiella hemsidan >>>

Dyagmy schampon

I basen av vissa schampon är tjära. Det kan vara från olika träd: tall, björk, pil, enbär, etc. Varje art på egen väg påverkar kroppen och behandlingen av psoriasis. Denna komponent renar huden på döda celler (flingor), eliminerar inflammation, lugnar huden från irritation eller flaking. Mångfald även i denna nisch är tillräckligt stor, kräver en professionell och försiktig inställning till studien av de bästa sätten.

Psorilom

Shampoo består helt av naturliga ingredienser. I kompositionen är björktjära, men innehåller olika växtekstrakter. Verktyget effektiviseras genom en uttalad anti-mykotisk, antiseptisk och antimikrobiell effekt. Gör att du kan eliminera irritation och smärta på huden och påskynda regenerering av frisk vävnad. Det kan användas dagligen, eftersom produkten är säker och inte har några biverkningar. Förbättring uppnås även efter den första ansökan. Som en förebyggande åtgärd används den en gång i veckan. Kostnad - 400 rubel per 200 ml burk.

Algopiks

Består av enbär tjära, har en helande effekt. Samtidigt hämmar svampens uppdelning och normaliserar inflammerad hud. Algopix är ett effektivt verktyg som eliminerar obehagliga manifestationer och accelererar skärpningen av plack med frisk hud. Behandlingsförloppet - en månad, gäller 1 gång per vecka. I framtiden, om nödvändigt, återbehandling, en paus i 2 veckor. Pris - 1200 rubel för 200 ml.

Friderm tjära

Innehåller en tjära från kolindustrin, som är mottaglig för bearbetning. Papuler avgår snabbt, och i framtiden förhindrar deras omformning. Bekämpar alla typer av externa symptom på psoriasis. Behandlingstiden är 3 månader när den används 2 gånger i veckan. Kostnad - 650-700 rubel per flaska på 150 ml.

Shampoo Tan beredd på basis av björktjära. Som hjälpkomponenter av vitamin B5, kokosnötolja och allatoin. Det orsakar ökad viskositet i huden och motstår effektivt svampen. Vattensaltet är påfyllt, eliminerar irritationer och mjuknar, fuktar dermis. Behandlar ett antal homeopatiska läkemedel med komplext inflytande. Behandlingen är 30 dagar när den används 1-2 gånger i veckan. Pris - 150 rubel per flaska 300 ml.

911 tarry

Läkemedlet innehåller glycerin, katon, kokosnötolja. Kokad på basis av björktjära. Sjampoen är inte bara effektiv, utan också snabb, och snart normalisering av huden och iakttagandet av eftergift observeras. Verktyget är ganska lätta effekter, vilket leder till dess användning i profylaktiska syften. Det rekommenderas att använda ofta, även dagligen, med profylax - 1-2 gånger i veckan. Pris - 150 rubel för 150 ml.

Super psori

Shampoo baserat på naftalanolja och salter av magnesium-ursprung. Snart efter användning eliminerar den inflammatoriska reaktionen, lindrar svullnad, klåda och tar bort smuts. Den har en stark antiseptisk effekt och ger näring till huden för snabb regenerering. Behandlingsförloppet är 1 månad när det används 2 gånger i veckan. Pris 140 rubel per flaska 250 ml.

Medicinska schampon:

Medicinerade schampon har en stark effekt på huden vilket provar en snabb återhämtning. Vanligtvis är de beredda på grundval av redan kända och effektiva ämnen: ichthyol, urea eller salicylsyra. De har en komplicerad effekt på hela hårbotten och eliminerar skador på plack och bildning av papiller. Accelerera epidermis regenerativa funktion.

Hudlock

Läkemedlet är baserat på zink, vilket är känt för dess antibakteriella och antifungala effekt. Samtidigt tar man bort puffiness och inflammation. Effektivt eliminerar klåda, irritation, skalning och gör huden mer plast. Används mest för torr hud och utslag på dermis. Det har en snabb effekt på återkommande psoriasis och används 2-3 gånger i veckan. Behandlingstiden är 4-5 veckor. Pris - 1300 rubel för 150 ml.

Liebriderm Zinc

Utförs med användning av pyrition och allantoin. Efter flera applikationer aktiveras återställningen. Tack vare drogen är plasticitet och fukt. Används 2 gånger på 7 dagar, detta görs två gånger. Därefter reduceras dosen till 1 gång på 7 dagar och appliceras i 6-8 veckor. Pris - 450 rubel per flaska 250 ml.

Friederm Zink

Ett extremt effektivt läkemedel på grund av det höga innehållet av zinkpyrition. Bekämpar alla former av psoriasis och sekundära infektioner. Påverkar också hårsäckarna och förhindrar deras förlust. De första 2 veckorna används 2 gånger i veckan. Sedan ytterligare 6-8 veckor 1 gång. Kostnad - 600 rubel för 150 ml.

Etriveks

Läkemedelskategorin glukokortikosteroider, som påverkar hud och blodkärl i plackerna, smalnar dem. Den höga effekten av ämnet gör det till en rekommenderad behandling. Kurs - 1 månad. Den ska användas varje dag efter starten av eftergift, fortsätt sedan behandlingen med 2 gånger i veckan. Långvarig remission ges genom att använda läkemedlet i 6 månader i rad. Priset är 900 rubel för 60 ml.

SKIN RELIEF

Läkemedlet rekommenderas att använda ofta, eftersom det inte orsakar biverkningar. På grund av effektens mjukhet används den även till patienter med ökat krävande skydd, till exempel hos barn. I det israeliska bolagets sortiment finns flera effektiva schampon. Priskategori 1700-1800 rubel.

Kosmetiska schampon

Den största skillnaden i medel för en liten inverkan på psoriasis, men en hög koncentration av kosmetiska komponenter för att uppnå friskt hår. Eftersom huvudbehandlingen inte används.

Friderm balans

Läkemedlet är indicerat för skalning, mjäll, klåda, inflammation och behovet av att rengöra epidermis från fettsekretioner. Effekten är mjuk och mikroflora, syrabalansen är inte störd. Används som schampon för daglig användning. Det rekommenderas att utföra terapi i eftergift. Pris - 550 rubel för 150 ml.

Ekoderm

Det är ett schampo som inte orsakar allergier och består av ämnen med lojal effekt, därför överväger det övervägande, normaliserar huden, men har praktiskt taget ingen effekt på papper. Effektiviteten hos substansen är endast indirekt. Gör att du kan rengöra och närma hår. Används hos patienter med särskilt känslig hud. Används för att uppnå maximal längd på eftergift. Pris - 240 rubel för 150 ml.

Soultz

Den används för våt hud och torkar den lite. Det har en mild effekt på separationen av skalor. Används varannan dag, 3-4 gånger i veckan. Pris 200 rubel för en 150 ml burk. I vissa apotek hittar du "Sulsen Forte", som tillsätts med klimbazol. Detta schampo kostar 400 rubel för 250 ml.

Babyshampor

Huvudskillnaden är en sparsam effekt och frånvaron av skadliga ämnen eller allergener.

Jhonson's Baby

Fuktar huvudet och gör huden mer plast, mjukare. Papules lever lite och vågar är enklare att separera. Den används som huvudmedel för att tvätta huvudet. Pris - 120 rubel för 200 ml.

Medel för allergivänlig användning som används för behandling av spädbarn. Kompositionen är rik på olika extrakt av blommor och växter, oljor. Hipp påverkar huden som normaliserar dess vatten-sura tillstånd och ökar skyddseffekten. Används varje dag. Pris - 200 rubel för 200 ml.

Byubhen

Används av barn i alla åldrar, inklusive nyfödda. Normaliserar epidermis mikroflora, eliminerar det irriterande fenomenet, klåda. Hjälper exfolierande flingor och förhindrar torr hud. Det används dagligen under hela behandlingen och i eftergift. Kosta inom 200 gnidning för 200 ml.

Med hjälp av någon av dessa schampon är det möjligt att uppnå maximal effekt vid behandling av psoriasis i hårbotten. Samtidigt kommer påbörjandet av remission snabbt, och användningen av läkemedlet är så enkelt som möjligt. Vanligtvis är valet av schampo gjord av den behandlande läkaren, som väljer den mest framgångsrika behandlingen.

Granskning av 7 psoriasis schampon - effektivitet, behandlingstid, pris

Shampoo kan användas för att behandla hårbottenpsoriasis. Resultatet visas i genomsnitt i en månad. De mest effektiva är fonder med aktuella steroider. Det måste dock komma ihåg att dessa hormonella potenta substanser och med okontrollerad långvarig användning kan till och med förvärra psoriasis.

För enkelhets skull delar vi schampon från psoriasis i 4 grupper:

Psoriasis Shampoos Avlasta klåda och peeling

 1. schampon med glukokortikoider (hormonella);
 2. mjäll skampon (inklusive Algopix);
 3. schampon med zinkpyrition aktiverad;
 4. tjärschampo.

Nyckeln till framgången här är att hålla sig till det schema som doktorn föreskriver. Då är risken för biverkningar minimal och behandlingen kommer att ge ett resultat.

1. Topikala glukokortikosteroidläkemedel

Den första gruppen som vi kommer att titta på är schampon för psoriasis med glukokortikoider.

Ämnen av denna grupp är hormoner som produceras i kroppen av binjurebarken. Som läkemedel har de använts sedan 40-talet av förra seklet.

Naturligt eller konstgjort syntetiseras, de används ofta i medicin. Glukokortikoider har immunsuppressiva, antiinflammatoriska, antiallergiska effekter.

Med det progressiva stadiet av psoriasis, förskriva läkemedel som:

 • lindra inflammation
 • reglera processerna för celldelning av epidermis;
 • måttligt skalade keratinska hudpartiklar;
 • eliminera allergiska reaktioner
 • eliminera smärta i huden.

Dessa egenskaper har kortikosteroidläkemedel. Tänk på ett schampo som innehåller aktuella kortikosteroider.

1,1. Etreeks schampo

Etreeks schampo är ett starkt läkemedel, endast enligt instruktionerna och med försiktighet.

Aktiv beståndsdel, komposition

Indikationer för användning

Vuxna från 18 år. I psoriasis, förutom:

 • pustulös;
 • omfattande plack (vulgär) psoriasis.
 • graviditet och amning
 • känslighet för medicineringskomponenter;
 • virala, svamp-, mykobakteriella, parasitiska infektionssjukdomar.

Behandlingskurs

Det rekommenderas att applicera varje dag i 4 veckor. Om det inte finns något resultat, granska behandlingen.

Applicera på torr hårbotten, lämna i 15 minuter, skölj med vanlig schampo.

Erievex Recensioner

Recensioner visar positiva resultat. Men många psoriasispatienter är rädda för att använda schampo på grund av den hormonella aktiva beståndsdelen.

Feedback på Etreeks schampo av Andrey Masny

Medicinsk forskning

I beskrivningen av den aktiva substansen (clobetasolpropionat) anges det: för kortvarig användning, under överinseende av en läkare.

Medicinsk forskning om läkemedlets effektivitet är inte tillgänglig.

Biverkningar

 • ögonirritation
 • akne, follikulit;
 • svullnad, torrhet, atrofi, åtdragning och irritation i huden;
 • klåda, urtikaria, erytem, ​​utslag;
 • allergisk kontaktdermatit
 • huvudvärk.

Kostnad för

Genomsnittspriset i Moskva är 850 rubel. för 60 ml.

tillverkare

Laboratorium Galderma (Frankrike)

Instruktioner på tillverkarens webbplats

Narkotikabasering

Etreeks schampo är ett läkemedel med en hormonell aktiv ingrediens. Det ska användas med försiktighet, under en kort tid.

Recensioner säger en positiv effekt, men bara vid tidpunkten för användning av schampo. Också beroendeframkallande effekt noteras. Det finns ingen medicinsk forskning om resultaten av psoriasisbehandling.

2. Skräpschampo

Den andra gruppen av schampon, som vi anser - mjällschampo.

I indikationerna för användning av psoriasis är inte angivet, men de har en peeling och mjukningseffekt. Psoriasis i hårbotten är ofta förvirrad med mjäll, symptomen är likartade. Recensioner av dessa läkemedel är ofta positiva för behandling av psoriasis.

I det här avsnittet kommer du också att ta reda på priset på Algopix shampoo.

Några verktyg som jag inte inkluderade i översynen, men värt att nämna.

Det finns få recensioner av Losterin shampoo, men innehåller också naturliga ingredienser. Och i indikationerna för användning finns det mjäll och psoriasis i hårbotten. Shampoo från serien Harmony of Pure Metals är också avsedd för behandling av mjäll och innehåller naturliga ämnen - koppar, järn, zink. Recensioner av dess ansökan räcker inte.

2,1. Schampo "sulsena"

Sulsenschampo hjälper mjäll i 90% av fallen (enligt medicinsk forskning). Det finns positiva recensioner om användning av psoriasis i hårbotten.

Aktiv beståndsdel, komposition

Indikationer för användning

Indikationer - för behandling av mjäll. Enligt recensioner - med psoriasis i hårbotten.

 • överkänslighet;
 • graviditet och amning

Behandlingskurs

Individuellt för alla.

Applicera på vått hår, skum, lämnar i 3 minuter. Skölj sedan och upprepa proceduren.

Recensioner av Sulsen

Det finns positiva återkopplingar om användningen av Sulsen-shampoo för psoriasis:

Recenserad av Natalka om schampot "Sulsena"

Recenserad av Ella på shampoo "Sulsena"

Medicinsk forskning

Studien av schampo utfördes av laboratoriet för laboratoriet i den statliga institutionen för det vetenskapliga forskningsinstitutet för arbetsmedicin vid den ryska akademin för medicinska vetenskaper. Tänk på att dess resultat relaterar till effektiviteten hos en mjällschampo.

Studien innebar 30 personer med mjäll. Resultatet - 27 personer botades (90%). Vad verkar bara fantastiskt.

Biverkningar

 • allergier - hudutslag, eksem, klåda, dermatit;
 • hudirritation;
 • lokal håravfall
 • kan färga något hår.

Kostnad för

Genomsnittspriset i Moskva är 300 rubel. för 150 ml.

tillverkare

Amalgam Lux LLC (Ukraina)

Narkotikabasering

Sulsenschampo är effektivt mot mjäll i 90% av fallen. Recensioner säger att detta läkemedel ger resultat vid behandling av psoriasis i hårbotten. Det minsta antalet biverkningar gör att du kan prova detta verktyg.

2,2. Algopix Shampoo

Algopix schampo har ett minimum av biverkningar på grund av dess naturliga sammansättning.

Aktiv beståndsdel, komposition

 • salicylsyra;
 • enbär tjär
 • mikroalgaextrakt extrakt.

Indikationer för användning

Indikationer - för behandling av fet och torr mjäll, seborrheisk dermatit, pityriasis. Enligt recensioner hjälper det med psoriasis i håret.

Kontra

 • överkänslighet;
 • graviditet och amning
 • barnens ålder
 • varning - med astma i bronkial.

Behandlingskurs

Det är individuellt för alla, i anvisningarna anges det 1-2 veckor.

Applicera på vått hår, skum, lämnar i 5-10 minuter. Applicera 3 gånger i veckan.

Recensioner Algopikse

Recenserad av KATYA på Algopix schampo

Recenserad av Vesna om Algopix shampoo

Recenserad av användare 777 om shampoo "Algopiks"

Medicinsk forskning

Inga data i öppna källor.

Biverkningar

 • allergi i form av klåda, brinnande, skalning;
 • torkar huden.

Kostnad för

Genomsnittspriset på Algopix-shampoo i Moskva är 260 rubel. för 200 ml.

tillverkare

Narkotikabasering

Vi vet inte om medicinsk forskning. Enligt recensioner hjälper schampo med hårbottenpsoriasis. Dess naturliga komposition och ett minimum av biverkningar kan användas för behandling.

3. Shampoo med zinkpyrition aktiverad

Tänk på följande grupp av psoriasis schampon. I dem aktiveras den huvudsakliga aktiva beståndsdelen zinkpyrition.

Effekten av läkemedel med zinkpyrition är inte fullständigt förstådd. Enligt en teori stör zinkpyrition transporten av vitala substanser till cellen. Som ett resultat dör hon. Detta ämne dödar också streptokocker och stafylokocker, som kan provocera utvecklingen av psoriasis.

Använd schampo med zink separat från glukokortikosteroider.

3,1. Shampoo "Skin Cap"

Shampoo "Skin-cap" är populärt för behandling av psoriasis. Verktyget finns också i form av en spray, salva och kräm.

Aktiv beståndsdel, komposition

Indikationer för användning

Psoriasis, dermatit, klåda, mjäll.

Kontra

 • överkänslighet mot komponenterna
 • gravida och ammande kvinnor - med försiktighet.

Behandlingskurs

Behandling tar 5 veckor och 1-2 gånger i veckan för att förhindra exacerbationer.

Den appliceras 2-3 gånger i veckan. Skaka flaskan, applicera på fuktigt hår, massage. Skölj och applicera en andra gång. Lämna på håret i 5 minuter, skölj sedan noggrant.

Hudkepsrecensioner

Recenserad av Renka om shampoo "Skin-cap"

Recenserad av Kate om shampoo "Skin-cap"

Medicinsk forskning

Federal State Institution "State Research Center för dermatologisk kirurgi vid Federal Agency for High-Tech Medical Care" genomförde en studie om effektiviteten av läkemedlet Skin-Cap.

De jämförde behandlingen av vulgär psoriasis med Skin-cap (40 patienter) med andra metoder (10 patienter).

Användningen av Skin-cap-preparatet som externt medel vid monoterapi hos patienter med mild svårighetsgrad av vulgär psoriasis resulterade i klinisk remission av sjukdomen hos 83,3% av patienterna. Användningen av Skin-cap-förberedelsen som en del av komplex terapi (i kombination med PUVA-behandling) hos patienter med svår och måttlig grad av psoriasis gjorde det möjligt att uppnå klinisk remission hos 91% av patienterna.

Biverkningar

 • allergiska reaktioner.

Kostnad för

Genomsnittspriset i Moskva är 1400 rubel. för 150 ml.

tillverkare

"B. Brown Medical SA "(Spanien)

Narkotikabasering

Recensioner av schampo "Skin-cap" lite, men alla positiva. Läkemedlet är icke-hormonellt (enligt tillverkaren) och ger resultatet. Medicinska studier har visat att detta schampo ger remission av psoriasis i 83,3% av fallen. En sådan hög siffra för ett externt verktyg får dig att tänka på studiens kvalitet och sanning. Att lita på honom eller inte - ditt val.

3,2. Shampoo "Friderm Zinc"

Shampoo "Friderm Zinc" har antimykotisk, antimikrobiell, antiseborrheic verkan.

Shampoo "Friderm Zinc"

Aktiv beståndsdel, komposition

Indikationer för användning

 • psoriasis;
 • dermatit.

Kontra

 • överkänslighet mot komponenterna
 • Det finns inga belägg för huruvida gravid eller ammande kvinnor kan användas.

Behandlingskurs

Behandling tar 1,5-2 månader, om det behövs - en andra kurs.

Applicera på vått hår, skum, skölj. Applicera sedan igen, lämna i 5 minuter, skölj. Använd 2 gånger i veckan - de första 2 veckorna, och sedan 1-2 gånger i veckan.

Recensioner av Friederme zink

Det finns få recensioner på psoriasisbehandlingsforum för att utvärdera effektiviteten.

Recenserad av Karina om schampo "Friederm Zinc"

Medicinsk forskning

Medicinsk forskning är inte offentlig.

Biverkningar

 • allergiska reaktioner.

Kostnad för

Genomsnittspriset i Moskva är 700 rubel. för 150 ml.

tillverkare

Narkotikabasering

Shampoo "Friderm zink" innehåller den aktiva ingrediensen - zinkpyrition. Enligt de ryska hudläkarnas rekommendationer bör läkemedlet hjälpa till. Den reella feedbacken är dock extremt liten.

Ovan har vi redan beskrivit läkemedel vars resultat har bekräftats. Valet är ditt - gör forskningen på dig själv eller tillämpa det som är verifierat.

4. Tjära schampon

Den sista gruppen av psoriasis schampo är naturlig tjära. Tjära används för behandling av hudsjukdomar sedan gammalt Ryssland.

Välj tjärschampo är inte lätt. De produceras av ryska och utländska företag:

 • tjärschampo 911 (Ryssland);
 • Finska tjärschampo;
 • schampo från mormor Agafi (Ryssland);
 • schampo från "Neva cosmetics" (Ryssland);
 • Tana shampoo (Ryssland);
 • tjärschampo "Guld silke";
 • Björk tjära schampo;
 • tjärschampo "Ett hundra recept av skönhet."

Huvudskillnaden mellan tjärschampo är tjärens ursprung: enbär, björkbark, tall.

Låt oss titta närmare på 2 populära tjärschampon.

4,1. Schampo "psoril"

Sammansättningen av schampo Psorilom - naturliga ingredienser, växtekstrakter. Därför har läkemedlet ett minimum av biverkningar.

Aktiv beståndsdel, komposition

 • björktjära;
 • extrakt av tåget, Hypericum, celandine.

Indikationer för användning

Vuxna över 18 år med psoriasis.

Kontra

 • överkänslighet mot komponenterna
 • graviditet och laktationsperiod.

Behandlingskurs

Applicera på vått hår, massage och skölj noggrant med vatten. Applicera om, lämna i 2 minuter, skölj.

Behandlingsförloppet är individuellt.

Psorilom recensioner

Generellt positivt:

Recenserad av användaren Poli089 om schampo "Psorilom"

Recenserad av Camomile på schampo "Psorilom"

Medicinsk forskning

Forskning är inte offentligt tillgänglig. Läkare säger att tjära ger resultatet i behandlingen av psoriasis.

Biverkningar

Kostnad för

Genomsnittspriset i Moskva är 400 rubel. för 200 ml.

tillverkare

LLC Alkoy (Ryssland)

instruktion

Narkotikabasering

Shampoo "Psoril" lämplig för de som föredrar naturliga produkter av ryskt ursprung. Den innehåller tjära och medicinska växter, vilket minimerar biverkningar. Feedback från riktiga människor är positivt - botemedlet är effektivt.

4,2. Shampoo "Friderm tjära"

Shampoo "Friderm Tar"

Aktiv beståndsdel, komposition

Raffinerad kol tjära

Indikationer för användning

Patientpsoriasis (hårbotten).

Kontra

Ökad känslighet för komponenter.

Behandlingen tar 2-3 månader.

Applicera på vått hår, gnid in tills skumformar, skölj. Applicera om igen, lämna i 5 minuter, skölj håret noggrant.

Recensioner av Friederme tjära

Bland recensionerna är positiva och negativa.

Recenserad av Natalka om schampo "Friderm Tar"

Recenserad av Ella på shampoo "Friderm Tar"

Medicinsk forskning

Forskningshampo är inte offentligt.

Biverkningar

Kostnad för

Genomsnittspriset i Moskva är 600 rubel. för 150 ml.

tillverkare

Schering-Plau Pharma Lda (Portugal)

Narkotikabasering

Shampoo "Friderm tjära" är inte särskilt effektiv vid behandling av psoriasis. Medicinsk forskning är inte fritt tillgänglig, men människans åsikter är olika: det hjälper någon, men inte andra.

rön

Shampoos för hårbottenpsoriasis eliminerar sjukdomens symptom - psoriasispapper och plack. Det finns emellertid ingen garanti för att sjukdoms manifestationer inte kommer tillbaka igen. Med okontrollerad användning av hormonella droger ökar risken.

 1. Etreeks schampo ger resultatet, vid tidpunkten för appliceringen. Kan vara beroendeframkallande. Använd under överinseende av en läkare, läkemedlet innehåller en hormonell aktiv ingrediens.
 2. Shampoo "Skin-cap" ger resultatet - både i recensioner och i medicinsk forskning (83,3% av fallen med återhämtning).
 3. Effektiviteten hos schampot "Friederm zink" bekräftas inte av någon medicinsk forskning eller recensioner.
 4. Shampoo "Friderm tjära" är inte särskilt effektiv i psoriasis. Däremot är sjukdomen enskild, och läkemedel med tjära har ett resultat (som rekommenderas av läkare).
 5. Shampoo "Psoril" innehåller tjära, extrakt av tåget, Johannesört och celandine. Naturmedicin, med ett minimum av biverkningar. Recensioner talar om verktygets effektivitet.
 6. Shampoo "Sulsena" är avsedd för behandling av mjäll. Men enligt recensioner hjälper det med psoriasis i hårbotten.
 7. I sammansättningen av schampot "Algopiks" - salicylsyra, enbär tjära. Läkemedlet har ett minimum av biverkningar och positiv feedback.

Kom ihåg att psoriasis behandlas individuellt för varje patient. Därför har behandlingen också sin egen. Och det är ganska möjligt att ineffektiva på annat sätt passar dig.

Bland de betraktade fonderna kan du välja den som passar priset. Varning bör endast ske med kortikosteroidhormonala schampon. Resten är säker att använda med rimlig användning. Dessutom rekommenderar läkare att byta shampoo så att det inte finns någon habituation effekt.

Men tänk på om du bara behöver lindra symptomen på psoriasis, om det finns bevisade läkemedel och metoder för behandling av psoriasis.Nästa Artikel
4 sätt att skapa krullningar i tjejer. Hur kan du snabbt och säkert få barnets hår hemma?