Psoriasis lök huvud


Behandlingen av psoriasis med lök har praktiserats i århundraden. Ett av de mest populära recepten är bad i kombination med masker. Tvätta rent före proceduren. Ta sedan ett bad och lös en halv pack med vanligt bordsalt i vatten. Det är nödvändigt flera gånger att fördjupa sig i den resulterande lösningen, fuktande inte bara hela kroppen, utan även håret. Det är inte nödvändigt att torka, vattnet ska torka naturligt. Därefter höja löken med en mixer eller köttkvarn, du behöver minst 4-5 lök. Den färdiga mushen ska appliceras på huvudet och hela kroppen och lämnas i 20 minuter. Ta sedan bort med pappershanddukar och torka huden torr, men tvätta inte av den. Detta recept bör överges i händelse av att kroppen har repor och nackdelar.

Du kan behandla psoriasis med lök och använda skinkor. För att förbereda buljongen måste du hälla kokt vatten över skålen; 2 liter vatten behöver cirka 300 gram. Koka upp och håll på medellång värme i en halvtimme. Klar buljong läggs till ett bad, det är nödvändigt att ta det inte mindre än 30 minuter. Om vattnet börjar svalna, kan du alltid lägga till lite varmt vatten. Procedurer utförs av kurser två gånger i veckan i en månad. De kan kompletteras genom att skölja hela kroppen med buljonger av celandine eller cikoria samt att bada med samma växter.

För behandling av psoriasis kommer lök att passa en grönsak kokad i mjölk. Det är lämpligt att välja små lökar, skalla dem och sänka dem i den uppvärmda vätskan. Mjölk är önskvärt att ta hela koen. Koka grönsaken tills den är kokt, skaka den med en rivare eller köttkvarn. Applicera sedan den resulterande massan på kroppen i form av kompressor eller lotioner. Du kan också ansöka om håret. Håll gruel ska inte mindre än en halvtimme.

Behandling av psoriasis kan utföras med hjälp av juice. För att göra detta måste lökarna hackas och pressas genom cheesecloth. Den resulterande saften ska gnidas in i de drabbade områdena av kroppen och hårbotten. Du kan också göra lotioner och viktigast, efter att proceduren inte ska tvättas av saften under de första tre timmarna. Om det finns möjlighet - gnidning och komprimering strax före sänggåendet.

Vid tillämpning av folkmedicinska läkemedel för behandling av psoriasis, var noga med att strikt följa dosen. Det skulle inte vara överflödigt att samråda om huruvida en sådan behandling är tillåten med den specialist som tittar på dig. Faktum är att folkres recept egentligen inte passar en viss patient på grund av kroppens individuella egenskaper.

När ska jag applicera psoriasisbehandling på huvudet med lök

Psoriasis är en kronisk icke-infektiös hudsjukdom, åtföljd av utseende av peeling och röd-rosa utslag. I denna dermatos uppträder celldelning många gånger snabbare än vanligt, karakteristiska flingor bildas. Immunsystemets skyddselement börjar arbeta mot sina egna celler, och kronisk inflammation uppträder i lesionsfokuset. Det påverkar inte bara huden utan även lederna, inre organen, håret, naglarna. Patienten upplever fysiskt och psykiskt obehag. Det finns problem med social anpassning, en person försöker att visas mindre ofta i allmänhet, är hans kontaktkrets inskränkt.

Som läkarna säger är sjukdomen inte smittsam, inte dödlig och obotlig. Men det är möjligt att stabilisera patientens tillstånd, öka förlängningsperioden, med hjälp av droger, populära metoder för att lindra förvärringen. Psoriasis blir ett sätt att leva och du måste vänja dig.

Korrekt diet - vägen till återhämtning

Nutritionists rekommenderar att begränsa animaliska fetter i kosten, att överge alla produkter som innehåller choklad. En favorit kopp morgonkaffe kan endast tillåtas under eftergift. Det är oönskade att äta stekt, rökt, kryddigt. Citrusfrukter är också kontraindicerade. Vid försvårningsskeden bör man inte använda kolsyrade sockerarter, butiksjuice, produkter som innehåller socker, grönsaker och frukter med rött pigment, kycklingägg.

Du behöver äta mer färska grönsaker och frukter, de har inga kontraindikationer och har en bra effekt på kroppen: de normaliserar ämnesomsättningen, förbättrar de inre organens funktion. Torkade, frusna produkter är tillåtna, det är önskvärt att de inte behandlas termiskt. Ibland är bara en väl valda kost tillräcklig för att patienten ska få lättnad.

När hårbotten lider

Psoriasis i hårbotten är vanligast. Utseendet täcker pannan, nacken, nacken, öronlössen, huden ovanför och bakom öronen, avskiljningsområdet. Den milda formen karaktäriseras av enstaka foci, med allvarlig inflammation påverkar hela huden på huvudet.

På ett tidigt stadium gör sjukdomen knappt sig själv, då klåda och irritation uppträder. Om tiden inte börjar behandlas börjar inflammationsprocessen. Patienten kamar huden, vilket leder till sprickbildning på huvudet, sår. Skal förekommer - resultatet av exfolierande epitelceller. Vågar ökar, blir som vita flingor. Huden förtorkar, grovhet, förlorar elasticitet, är lätt skadad, sprickor, blöder. Brist på behandling försvårar processen, plackerna avtar, de ersätts med gråskalor.

När utslaget går från området av den håriga delen till pannan, hör öronen av en "psoriasisk krona". Klåda är ett karakteristiskt tecken på sjukdomen, dess utseende bör varna personen och skjuta upp ett besök hos en hudläkare är omöjligt.

Behandling av psoriasis på huvudet involverar olika sätt, bara läkaren kan korrekt välja tekniken.

Underbar grönsak från trädgården

Ett bra komplement till läkemedelsterapi var behandlingen av folkmedicin för psoriasis på huvudet. Det är användbart att komprimera, skölja håret med avkok av kamomill, tåg, andra örter, gnid olja, salva in i huden. Alla metoder som leder till förbättring av patientens tillstånd är motiverade.

En av de mest populära, billiga, billiga folkmedicin är bögen.

Även i antikviteterna noterades dess unika egenskaper, folk trodde att även lukten skyddar mot sjukdomar. För att skydda sig mot epidemier, hängde i husen en massa lökar.

Detta är verkligen en mirakel grönsak. Tillsammans med morötter har den rekordet för järnhalt, i vissa sorter finns det mer socker än vattenmelon. Lök är rika på mineralsalter: magnesium, kalcium, kalium, fosfor, den innehåller citronsyra och äppelsyror, många vitaminer, det stimulerar utsöndringen av magsaft, förbättrar matsmältningen. Lökfytoncider förstör bakterier och mikrober. Behandlingen av psoriasis med lök har praktiserats sedan antiken. Det faktum att denna grönsak är en bra assistent i kampen mot dermatit, märktes av våra förfäder. Appliceringen av hackad lök på de drabbade områdena minskar inflammation, mjukar huden.

Skinka, juice, gruel - allt går till affärer

Ett förfarande kräver 3-4 huvuden. Först, ta ett bad med havssalt eller bordsalt löst i vatten. Det är helt nedsänkt i det. Efter badning torkas inte huden, den bör torka sig, bara lite vått hår. Vid denna tid hugga lök i köttkvarn eller rivare. Sedan appliceras en uppslamning på de drabbade områdena på huvudet och kroppen och lämnas i 20 minuter, varefter massan gnids bort huden med lätta rörelser med en pappershandduk eller en steril duk. Efter två timmar tvättas med en lösning av celandine. Nästa dag, tvättas med en svag manganlösning med tvål. Sju procedurer kommer att räcka för att lindra patientens tillstånd. Detta recept är kontraindicerat om det finns sår, nötningar.

Undersök inte lökskalan. Det är ännu rikare i vitaminer och spårämnen än själva grönsaken. Avkoket används för att behandla många sjukdomar, det hjälper mot psoriasis på huvudet. De tar bara hinkar från fräscha, friska lökar, gamla, sjuka, benägna att ruttna är inte bra. För att förbereda buljongen hälls ca 200 gram skinka med en och en halv liter vatten, kokas, lämnas på medium värme i en halvtimme tills en vacker guldbrun färg erhålls, hälls i det förberedda badet. Dessutom sköljs med buljonger av celandine, cikoria. Huden blir mjukare, silkeslen, minskar inflammation. Bad med lökskal tas under månaden två gånger i veckan.

Lökjuice har länge använts i kosmetologi och för behandling av hudsjukdomar. Det regenererar och fuktar huden framgångsrikt och gör den mer elastisk. Den enda nackdelen är lukten, som förblir på huden och håret under lång tid, men för ett gott resultat måste du lida. För att få saften krossas löken och pressas genom gasväv och smeder sedan ont i huvudet. Det är tillrådligt att inte tvätta saften i minst tre timmar, så proceduren utförs vanligtvis på kvällen innan du lägger dig.

Några mer populära och effektiva recept:

 1. I helmjölk är det bättre att köpa den på marknaden, sätt den renade lökan och koka tills den mjukas, svalna, hugga, den resulterande massan appliceras på lesioner på huvudet, hålls i minst trettio minuter.
 2. Huvudet fuktas ordentligt med vatten, tjockt utsmyckat med en lök av lök, en plastpåse läggs på toppen och en halsduk eller tyglampa sätts på den. Efter en halvtimma, tvätta försiktigt blandningen från håret. Nästa dag kan du använda schampo.
 3. För att bli av med klåda på huvudet, sätt i lika stora proportioner juice av lök, vitlök och citron, tillsätt vegetabilisk olja. Blandningen appliceras på huden och lämnas i 25-30 minuter, tvättas sedan av med varmt vatten, till vilket tillsätts lite ättika.
 4. Lökjuice med ricinolja gnidas försiktigt i hårbotten och lämnas i 40 minuter, tvättas bort.
 5. Också med följande sätt: Till lökens juice tillsätt citronsaft, ricinolja, honung och en äggula. Grundligt blandad och utsmält plack på huvudet. Den helande massans exponeringstid är ungefär en halvtimme.

Dessa recept inte bara lindra inflammation, men också göra håret skimrande, silkeslen. Klåda och irritation försvinner, huden blir hydratiserad, elastisk, mer öm, antalet plack minskar.

Lökbehandling har hjälpt många patienter. Det är verkligen effektivt. Detta är ett av de enklaste och enklaste sätten att bli av med dermatologiska problem.

Vad man ska göra för att må bra

Patienten bör följa vissa regler:

 • huvudtvätt med speciella medel, använd mjuka schampon, helst barn;
 • Använd kammar och penslar bara av naturmaterial, de desinficeras dagligen;
 • Kamma håret försiktigt och försök att inte utsätta huden för mekanisk stress.
 • Fokus på inflammation på huvudet behandlas med ett desinfektionsmedel.

Vi måste överge gummit för hår, metall hårnålar. För långt hår är svårt att ta hand om, de kräver daglig styling. Därför är en snygg kort snygg frisyr precis vad du behöver, speciellt under exacerbationsperioden. Det gör inte ont för att utföra dagliga procedurer som använder medicinska masker, applikationer. Kort hår torkar snabbt, och personer som lider av hårbottenpsoriasis bör inte använda en hårtork. Under förbudet stryker och curling.

För att undvika exacerbationer måste du ge upp alkohol och röka, ta vitaminer, äta rätt, följa den dagliga behandlingen, det är rimligt att byta arbete och vila. Och en annan viktig regel - för att undvika oro. Även om detta ibland är svårt, har en positiv syn på livet, en positiv attityd, en lugn och jämn inställning till problem en positiv inverkan på människors hälsa. Ångest och stress kan orsaka sjukdomsuppkomsten eller förvärra symtomen.

Intressanta fakta om psoriasis

 • Det överförs inte till en annan person, även genom blodtransfusion.
 • I de antika förhandlingarna om medicin karakteriserades sjukdomen som den mest mystiska och mystiska. Hon uppträdde plötsligt och i sällsynta fall försvann också;
 • de gamla grekerna kallade termen "psora" alla sjukdomar där huden var kliande eller skalig;
 • i Ryssland kallades denna sjukdom "imperial" eller "djävulens rosor";
 • Rökare är mer benägna att drabbas av psoriasis än icke-rökare.
 • sjukdomen kan inträffa vid vilken ålder som helst, det diagnostiseras även hos nyfödda barn;
 • Under andra världskriget fanns en minskning av incidensen av psoriasis;
 • i norra regioner är sjukdomen vanligare än i södra
 • En utlösare av dermatos kan vara mekaniska och kemiska skador på huden, dränering, plötsliga temperaturförändringar.

En modern överklagande till en specialist kommer att möjliggöra en kompetent behandling i tid, och traditionella medicinmedel blir ett effektivt tillägg. Som ett resultat kommer patienten att få lättnad, vilket leder till en förbättrad livskvalitet.

De bästa sätten att hantera psoriasis hemma

Tillsammans med seborré, anses psoriasis (scaly beröva, kliande hud) anses vara en av de vanligaste dermatologiska sjukdomarna. Förutom hud och hår påverkar denna sjukdom leder, naglar, inre organ. Psoriasis kan inte infekteras genom kontakt med en sjuk person, men det är lätt att få ett arv från föräldrarna. Lär dig hur du lindrar klåda med populära folkrecept och vilken behandling som är mest effektiv hemma.

Sjukdomsbeskrivning

Huden är fläckig och kliande, fläckar, plack eller pustler verkar på det - allt detta kan indikera utvecklingen av en av de många sorterna av psoriasis. Noggrant bestämma typen och formen av sjukdomen kan bara läkare. Den skaliga beröva uppträder som ett svar av kroppen på olika faktorer: minskad immunitet, endokrina störningar, neurologiska problem, frekventa påfrestningar.

Det är bevisat att även frostskada i huden, solbränna eller kemiska brännskador kan provocera sjukdomen. I riskzonen är människor som har en genetisk predisposition mot psoriasis, liksom alkoholmissbrukare eller ofta tar hormoner.

I svåra former av sjukdomen lider lederna (psoriasisartrit), blod, lymfkörtlar (erythroderma), andra organ och system.

Mekanismen hos sjukdomen är förknippad med nedsatt celldelning av dermis. Normalt tar denna process ungefär en månad, och med scaly laven reduceras det till 4-5 dagar. Rosa och röda fläckar, gråvita vågor uppträder oftast på huvudet (i ansiktet och håret), på armbågar, knän, ben. En irriterande klåda gör att du klarar utbrottet nästan till blodet. Detta leder till reproduktion av patogen mikroflora och utveckling av dermatit. På grund av komplikationer kan hårsäckar påverkas, vilket leder till att trådarna faller ut.

Varning! Om psoriasis är lokaliserad i hårbotten, är det nödvändigt att behandla huden, inte håret.

Behandling av folkmekanismer: fördelarna och nackdelarna

Det finns många fördelar med recepten med vilken psoriasis behandlas:

 • variation och tillgång till ingredienser;
 • låg kostnad;
 • förmågan att samtidigt med behandlingen av huden för att förbättra hårets tillstånd;
 • effektivitet vid hantering av symtomen på sjukdomen, enligt användarens återkoppling
 • låg sannolikhet för biverkningar (jämfört med droger).

Nackdelarna med traditionella metoder för behandling av hud och hår för psoriasis innefattar:

 • bristen på officiella uppgifter om hur säker och lämplig det är att använda självgjorda verktyg
 • inte för snabbt resultat. Som i fallet med homeopati observeras en kumulativ effekt oftast;
 • Förekomsten av restriktioner och kontraindikationer;
 • risken för allergisk reaktion på huden, håret;
 • risk överdosering med dosering. Det är farligt om du tar giftiga växter.

Kontra

Välj försiktigt ett hemreceptrecept. Om du är allergisk mot någon del av läkemedlet, ta en annan läkemedel för behandling. Lyckligtvis erbjuder traditionell medicin många alternativ. Du vet inte hur man ska reagera på kompositionen av hud och hår? Till en början testar du den beredda blandningen, lägger en liten mängd på området bakom örat, på handleden eller på armbågen. Märkte besväret - det betyder att detta recept är kontraindicerat för dig.

Dessutom finns det några begränsningar vad gäller behandling av psoriasis under graviditet och amning. Experimentera inte på barn under 18 år. Deras hud och hår är mjukare än hos vuxna. Också överväga förbudet mot användning av vissa komponenter i vissa sjukdomar (till exempel, saltbad kombineras inte med ett sjukt hjärta).

Varning! Du kan inte använda recepten av informellt läkemedel vid behandling av psoriasis utan att ha råd med en läkare.

Folk recept för psoriasis

Innan du börjar behandla psoriasis hemma, korrigera din kost och livsstil. Allt detta kommer att förbättra det övergripande tillståndet hos dermis och hår. Alternativt arbete med vila, ge upp dåliga vanor, undvik stress, ta vitaminer.

Undanta rökt mat, choklad, marinerade, kryddiga, stekta rätter från menyn och i förvärringsfasen - även kött, röda grönsaker, frukt, läsk, socker, ägg.

Patienter som lider av psoriasis i huvudet, är det särskilt viktigt att tvätta håret ordentligt. Ett av de mest effektiva sätten är läsk. Du kan blanda den med en liten mängd babysjampo eller med vanligt vatten. Endast för att ansluta komponenterna behöver inte i en metallbehållare, annars kommer läsken att oxidera.

Gnid försiktigt denna produkt i hårbotten och skölj sedan håret. Lägg till natriumbikarbonatpulveret fint havssalt, halvolja, olivolja, malt naturligt kaffe - du får en peeling.

För hud och hår med psoriasis kommer det att vara användbart sodavatten. Vid 1 procedur behöver du ett pulverpaket. Lös det i ett bad med varmt vatten. Sätt dig ner och luta huvudet tillbaka, släppa håret tillbaka. Öronen kan stängas. Sitt i denna position i ca 30 minuter. Gör proceduren för natten (högst 3 på varandra följande), och på morgonen smörj de drabbade områdena med ättika utspädd med vatten.

Om huden kliar har spridit sig i hela kroppen, kommer saltbad att hjälpa. I 15-20 minuter, ta ett bad med varmt vatten, där 1 kilo havssalt är upplöst. Skölj därefter under duschen. Du kan lägga till havsaltjod (10 milliliter), furuxtrakt (100 milliliter), tinktur av valerian (75 milliliter). Periodicitet - varje 3-4 dagar, men endast efter att ha råd med en läkare.

Vid behandling av huvudets psoriasis gnider du fint havsalt i dermis. Skölj håret med rent vatten efter en timme. Dessutom följ noga andra regler för personlig hygien. Välj en kam som inte repa hårbotten, torka inte håret med en hårtork för tillfället. Använd flera hemmetoder av ett annat handlingsspektrum (externt, internt).

Preparat för behandling av psoriasis bör kombineras med varandra.

 1. Från fett med vaselin. Ta 300 gram av båda komponenterna. Lägg till dem äggvita, samt 20 gram honung och torkad, krossad celandine. Rör om och applicera på de drabbade områdena av psoriasis i hårets område i en månad. En viktig nyans: smöret ska vara medicinskt eller fett, utan föroreningar och tillsatser.
 2. Med ägg och fläskfett. Häll ättikan i en 0,2 liter burk och lägg kycklingägget i det. Efter en dag tillsätt 20 gram fläskfett, mixa försiktigt. Sprid på fläckiga områden på kroppen eller i hårområdet i 1-2 timmar. Ta bort resterna, smörj samma ställen med babykräm.
 3. Honung och ägg. Kombinera 20 gram söt produkt, äggvitt protein och 2 teskedar barnschampo. Applicera på fläckar, tvätta av efter 10-15 minuter.
 4. Tar vitlök Tvål som innehåller naturlig tjära, behandlar mjäll på håret, reglerar talgkörtlarna. Det kommer att hjälpa till med psoriasis. Grate baren och ta 2 matskedar av de färdiga chipsen. Tillsätt samma mängd fräsch vitlök. Fyll blandningen med ett glas vatten (0,25 liter), elda. När huvudvätskan avdunstar, kommer salvan att vara klar. Kyl det och applicera på de drabbade områdena längs hårlinjen eller genom hela kroppen.
 5. Med celandine. Ta örtens alkohol extrakt (2 delar), tillsätt linfröolja (4 delar) och petroleumgel (1 del) till den. Blanda noggrant och sprida de ömma fläckarna en gång om dagen.
 6. Baserat på aska. Bränna höfterna och ekbarken. Kombinera askan med petroleumgel i ett förhållande 1: 1 och smarta de drabbade områdena kort före sänggåendet. Det finns ett annat alternativ. Ta 25 gram ask och tillsätt 100 gram medicinsk fett, äggvita och 10 gram celandine. Låt det stå i 2 veckor och ansöka om psoriasis tre gånger om dagen.
 7. Malört. Pulver torrt gräs (kan köpas på apotek). Blanda malmträet i lika delar med smält fläskfett. Gnid in i de områden som drabbas av psoriasis 3 gånger om dagen.
 8. Med propolis. Förklara 10 gram biprodukt, tillsätt 200 gram mjukat smör. Värm blandningen över låg värme. Efter 15 minuter avlägsnas från värme, kyla något och spänning medan den fortfarande är i flytande konsistens. Applicera tre gånger om dagen, behandla ömma fläckar på kroppen och huvudet, nära håret.
 9. Ägg och olja. Denna salva rekommenderas speciellt under perioder av exacerbationer. Kombinera 2 färska kycklingägg med en matsked orefinerad vegetabilisk olja och 40 milliliter vinäger. Vispa bra. Applicera på drabbade områden före sänggåendet. Lägg ett bandage över det.
 10. Från sorrel och celandine. Båda växterna måste torkas, males i pulver och tas i ett förhållande 1: 1. För densiteten bör läggas björktjära. Applicera salva på den sjuka huden, på toppen - en bit trasa eller gasbindning.

Sköljning, tinkturer, kompresser

 1. Nätstyrka tinktur. Häll 250 gram växtrötter med en halv liter vodka. Stäng tätt och städa på ett mörkt ställe i 2 veckor. Skaka regelbundet. Drick den färdiga tinkturen före måltider, tillsätt 15-20 droppar till en liten mängd vatten. För extern användning med psoriasis, späd den med vatten och gnid i ömma fläckar.
 2. Hot soda komprimera. Lös upp 3 matskedar i läsk i en halv liter varmt vatten. Fukt vävnaden med denna vätska och applicera på de områden som drabbas av psoriasis tills kompressorn har svalnat.
 3. Herbal conditioners. Fördelaktigt eftersom de förbättrar hårets övergripande tillstånd parallellt. Om psoriasis är lokaliserad på huvudet, fyll upp med en torr kamille, sträng eller celandine. Fyra matskedar av någon ört häll en liter vatten och koka på låg värme i 15 minuter. Låt svalna, filtrera och skölj håret efter varje tvätt. Spola inte.
 4. Komprimera med cikoria. I en glasbehållare, kombinera 2 matskedar av markens rötter med 200 ml kokande vatten. Håll i ett vattenbad i 15 minuter. Kall, stam. För behandling av psoriasis, suga skivor av gasbind i denna buljong och applicera på ömma fläckar i 30 minuter. Kursen är 10 dagar.
 5. Tinktur av catnip. I allmänhet kallas denna växt murgrönaformad budra, men i folket kallas den både hund och kattmakare. Du kan göra en tinktur på det på två sätt:
 • dra 200 gram gräs med en flaska kvalitetsvodka. Tåla dagen, filtrera inte;
 • Häll 2 matskedar av torrt råmaterial i ett glas vinäger. Insistera på en vecka. I psoriasis används båda läkemedlen på samma sätt: tre gånger om dagen.

Förresten. Bland andra populära metoder för behandling av psoriasis i hemmet är användningen av plack kvar i kastrullen efter kokande mjölk, liksom krossade fiskskalor blandade med fiskolja eller skalning av fett sill. Några av de medel som tillämpas på de drabbade platserna i form av minikompressor.

masker

Om psoriasis är lokaliserad överhuvudtaget på huvudet, prova dessa recept för hårmaskar:

 1. Lök. Ta några löklökar (beroende på längden på trådarna), skalla dem och vrid dem till en mush med hjälp av en mixer eller köttkvarn. Sprid det över huvudet, lägg i håret med polyeten och en handduk. Tvätta håret med rent vatten efter 20 minuter. För att bli av med lukten kan du laga skölj med ättika eller citronsaft. Med regelbunden användning kommer strandstrukturen att förbättras, de kommer att bli starkare, och psoriasis manifestationer kommer att försvinna.
 2. Kefir. En sådan mask kommer dessutom att fuktar håret, göra det mjukare. Matlagning är lätt. Sprid lite uppvärmd kefir över huden och krullarna. Värm huvudet. Efter en halvtimma, tvätta av masken från håret. Om nödvändigt, kamma de scaly partiklarna med en tjock kam som inte skadar dermis.
 3. Mud. Innebär användning av terapeutisk lera som samlas in av dig under en semester på en utväg, eller köps på ett apotek. För behandling av psoriasis hemma och förbättra hårets tillstånd, lösa upp 1-2 matskedar av huvudkomponenten i avkok av kamomill eller kalendula. Lägg till några droppar vitamin B. Applicera på hud och hår i 15 minuter, skölj. Använd inte just denna mask för behandling av psoriasis hemma om du har problem med ditt hjärta eller blodkärl.
 4. Kardborre. Parallellt hjälper det till håravfall. Kombinera 1 msk burdockolja och calendula tinktur, tillsätt kycklingägg. Sprid på ömma fläckar, skölj håret väl efter 1,5 timmar. Om nödvändigt, kamma vågorna med en kammussling.
 5. Multikomponent hårmask för psoriasis. Hackla aloe löv, pressa den medicinska vätskan. Till 6 delar av den resulterande saften, tillsätt 1 del kamferalkohol och björktjära samt ett kycklingägg. Slå allt till en homogen blandning. Applicera på de platser som drabbats av psoriasis, i en halvtimme. Värm ditt hår. Tvätta av masken med ett speciellt schampo rekommenderat för scaly lichen. Använd dessutom örtsköljning.

Effekt av användning

Behandling av psoriasis hemma med hjälp av folkrecept förbättrar det övergripande tillståndet hos huden och håret. Salvor, kompressor och andra medel lindrar inflammation, har desinficering, exfoliating egenskaper.

De mjuknar dermis, täckta med plack, eliminera obehagliga känslor, minska klåda. Hårmaskar för psoriasis förstärker folliklarna, förhindrar förlust av strängar.

Om du tror på undersökningsdata är det nästan den mest effektiva behandlingen för psoriasis att känna igen fast olja och drogerna där den ingår.

Samt hjälp bantning, sanatorium vila på spa (i Pyatigorsk, Sochi, Yeisk och andra städer), med saltbad, antihistaminer, användning av hormonella salvor och externa beredningar tjära.

Förvänta dig inte att populära recept är garanterade att läka huden och håret från psoriasis. Effekten av dessa läkemedel är baserad på konsumentreaktion, men har inte studerats officiellt. Därför bör kampen mot psoriasis vara ett komplex, inte ignorera läkares rekommendationer och ta medicinering. Hemmagjorda hårmaskor, sköljningar, tinkturer är bra som stödjande, inte grundläggande terapi. Du kan klara av psoriasis genom att agera samtidigt i olika riktningar.

Användbara videoklipp

Behandling av psoriasis hemma.

Hur man cure psoriasis hemma för evigt.

Hur man behandlar psoriasis i hårbotten

Psoriasis är en kronisk sjukdom i huden av icke-infektiös typ, som hör till gruppen av scaly herpes, som ofta är lokaliserad på huvudet. Kunna provocera allvarliga kränkningar i en persons fysiska och psykiska tillstånd. Den största risken för psoriasis vid möjlig utveckling av psoriasisformer av artrit och hepatit. Men att veta hur man behandlar psoriasis på huvudet, kan du undvika sådana allvarliga konsekvenser.

Detta är utseendet på utslag i hårbotten.

skäl

VIKTIGT ATT VET! Ett botemedel som kommer att rengöra din hud och lindra psoriasis för alltid. Läkare i hemlighet började ge råd till sina patienter! Läs mer >>>

Psoriasis är en icke-smittsam sjukdom, med de faktorer som det anses vara:

 1. Mjuk mekanisk effekt på huvudets hud i form av friktion, gnidning, intensiv kamning.
 2. Användningen av kosmetika för hårvård som irriterar huden.
 3. Allergiska reaktioner som kännetecknas av ett konstant utseende.
 4. Torrt hår och hårbotten i huvudet, manifesterad i form av mjäll, vilket är orsaken till utvecklingen av seborrhepspsoriasis.
 5. Frekvent stress och depression.
 6. Förekomsten av sjukdomar av icke-infektiös typ.
 7. En abrupt förändring i livsstil, manifesterad i avvisandet av dåliga vanor eller efter stelna dieter, liksom väderförhållanden när man flyttar till en annan klimatzon.
 8. Ärftlig predisposition
 9. Hormonala störningar.
 10. Felaktig och otrolig mat.
 11. Missbruk av dåliga vanor.

symptom

Den kliniska bilden av sjukdomen beror på typen av psoriasis:

1. Plaque

Den vanligaste formen av sjukdomen diagnostiseras hos nästan 90% av patienterna med psoriasis. Karaktäriseras av följande funktioner:

 • De inflammerade hudområdena i huvudet är röda och de är täckta på toppen med grå hud som är torr och skalig. Vid lesionsplatsen noteras en lokal temperaturökning;
 • Det grå skiktet kan lätt avlägsnas, och den röda huden under den är snabbt skadad och blödar.

Sådana områden av den drabbade huden kallas psoriasisplakor. De tenderar att öka i storlek, slå samman med andra plack och därigenom bilda hela kluster.

2. Teardrop

Manifierad i form av hudskador som liknar droppar, där det finns torrhet, rodnad och svullnad. Den främsta orsaken till utvecklingen av guttatpsoriasis är streptokockinfektion.

3. Pustulär

Den allvarligaste typen av psoriasis, kännetecknad av utseendet på huden på bubblans huvud eller blåsor, fylld med en klar vätska, pustler. Huden runt dessa lesioner förvärvar rodnad och svullnad. I pustulär form av psoriasis föreligger en stor sannolikhet för en exacerbation när den klara vätskan inuti vägen ger plats för purulent innehåll.

Psoriasis på huvudet av någon av de tre typerna kan botas: foto före och efter.

stadium

Utvecklingen av psoriasis i hårbotten karakteriseras av staging:

 1. Progressive. Inledningsskedet orsakas av ett stort antal små formationer som tenderar att växa snabbt och förena.
 2. Stationär. Vid detta tillfälle upphör tillväxten av plack som börjar bli täckta med skalor.
 3. Regressiv. Det finns en resorption av plack, en minskning av flakningen av huvudets hud, och bildningen blir blek.

behandling

Terapeutiska åtgärder som syftar till att bli av med psoriasis kännetecknas av komplexitet, vilket innefattar både yttre och inre effekter på sjukdomen. De viktigaste rättsmedel för psoriasis på huvudet är:

1. Medicinering


I närvaro av måttliga eller svåra former av sjukdomen behandlas psoriasis med droger:

 • Reamberin. Presenterad i form av en lösning avsedd för dropp. På grund av den antihypoxiska och återställande effekten är huvudinsatsen inriktad på att avlägsna berusningsskyltar. Huvuddelen av läkemedlet är bärnstenssyra, känd för dess antioxidantegenskaper, liksom förmågan att mätta cellerna med syre.
 • Metotrexat. Läkemedlet används endast om det är nödvändigt att bota de allvarliga formerna av sjukdomen. Åtgärden syftar till att bromsa processen med celldelning. Mottagning sker intravenöst eller muntligt. På grund av förekomsten av ett stort antal biverkningar används läkemedlet först efter medicinskt samråd.
 • Diprospan. Tillhör en grupp hormonella droger. På grund av de många kontraindikationer som föreskrivs för svåra former av psoriasis.

2. Sjukgymnastik

Fysioterapi är väl etablerad vid behandling av hårpsoriasis. Hittills har de mest beprövade och mycket effektiva metoderna för fysioterapi effekter:

a) Fototerapi

Det är ett sätt att undertrycka tecken på psoriasis genom ultravioletta strålar. PUVA-terapin, som föreslår exponering för ultraviolett strålning, har visat sig mest positivt. Bestrålning utförs efter att ha tagit en fotosensibilisator, ett läkemedel som ökar känsligheten hos huden till ljus. Efter mottagandet blir det möjligt att tränga in i ultraviolett ljus i de djupare skikten av huden, vilket gör det möjligt att effektivt behandla sjukdomen.

b) Kryoterapi

Metoden kännetecknas av kortvarig exponering för kyla på de drabbade hudområdena i huvudet. Kärnan i förfarandet är följande:

 • patienten ligger i en speciell enhet som ser ut som en kamera och kallas cryosauna;
 • En kall gas med en temperatur på -130 grader lanseras in i kammaren. Resultatet är ögonblicklig kylning av huden, liksom stimulering av naturliga skyddsprocesser.
 • patienten befinner sig i denna position i några minuter.

Effekten av kryoterapi uppnås efter att ha fullgjort en hel kurs på 30 sessioner. Varje dag kan upp till 4 procedurer utföras som hjälper till att eliminera klåda och smärta, inflammationsprocesser.

c) Laserterapi

I detta fall används lasern. Dess fördel ligger i de terapeutiska effekterna på den drabbade huden utan att påverka friska områden. Förfarandena är smärtfria och ofarliga: detta uppenbaras i avsaknad av ärr och efterföljande pigmentering efter behandling.

3. Krämer och salvor

För att bli av med psoriasis genom lokala preparat är det lämpligt att använda:

a) krämer

Följande föreningar har visat sig bra:

 • Pikladol. Hög effektivitet av grädden uppnås endast med komplex behandling av sjukdomen. Det har en ljus antiinflammatorisk mjukningseffekt. Främjar snabb regenerering av huden. Verktyget används tills sjukdomen återkommer.
 • Tsinokap. Huvudkomponenten, som representeras av pyrithionzink, har en antibakteriell effekt som väcker bakteriernas död.
 • Psorilom. Den har en rik växtsammansättning med ett rikt innehåll av vitaminer, på grund av vilket desinfektion av huvudets hud. Det har också en sårläkning och antimykotisk effekt.

b) salvor


Experter rekommenderar att du använder:

 • Naftaderm. Salvan är känd för att effektivt undertrycka kliande känslor på huvudet. Karakteriseras av regenererande, analgetiska, antiseptiska och antiinflammatoriska effekter. Huvuddelen är Naftalanolja, vilket ger läkemedlet en uttalad lukt av olja. Appliceringsmetoden reduceras till en enkel applicering av salva på huden under håret utan att gnugga. Behandlingskursen är 5 veckor.
 • Salicylsalva. Basen av läkemedlet är syran med samma namn, som kännetecknas av frånvaron av provokerande sidreaktioner.
 • Dayvoneks. Salvan har en viskös konsistens med en genomskinlig färg. Huvudämnet är kalcipotriol, som är en syntetisk analog av vitamin D.

4. Lotioner

Även "försummad" psoriasis kan botas hemma. Glöm inte att smita en gång om dagen.


Olika lotioner är också effektiva mot psoriasis:

 • Belosalik. Det hör till gruppen hormonella medel, som inkluderar betametason och salicylsyra. I kombination med varandra har dessa ämnen antiinflammatorisk, antihistamin, antiseptisk effekt, åtföljd av avlägsnande av kliande känslor. Lätt att applicera lotionen beror på närvaron av ett speciellt munstycke för att spruta de drabbade områdena av huvudet.
 • Diprosalik. Den har en liknande komposition. På bekostnad av en spray sätts det med lätt gnidning. Effektivt för lindring av symtom och inflammationsprocesser.
 • Calamine. Läkemedlet har en naturlig komposition som innehåller zink och kalamin. Resultatet är en antiinflammatorisk och kylande effekt.

5. Shampoo


Shampoos i behandlingen av psoriasis på huvudet i håret är indelade i flera kategorier:

a) Dogternye

Kompositionerna innehåller nödvändigtvis tjära av björk, pil och barrträd i form av tall och enbär. Dessa komponenter bidrar till

 • avlägsnande av överskott av talgsmässiga manifestationer
 • hudrening av döda celler;
 • tvätta salvor oljig konsistens;
 • avlägsnande av inflammation och klåda;
 • undertryckande tillväxten av svampmikroorganismer.

De mest effektiva schamponerna: "Friderm Tar", "Psoril", "Algopiks". De har en lugnande effekt, klarar av kliande känslor på huden.

b) antifungala

En kraftfull antifungal effekt uppnås genom att öka klåda sensationerna i början av användningen av schampon. Den aktiva substansen i den aktuella gruppen är ketokonazol.
Den mest effektiva schampo-antifungala gruppen anses vara "Nizoral":

 • sanitiserar svampskador
 • lugnar huden
 • läker de drabbade områdena.

Shampoo är lämplig för att bekämpa alla typer av svampskador på huvudet.

c) medicinsk

Medicinsk kategori av schampon kännetecknas av närvaron av:

 • salicylsyra;
 • urea;
 • ihtiola;
 • zink och andra.

De har en uttalad antibakteriell och fuktgivande effekt. Medicinska schampon presenteras i ett stort sortiment. Den mest populära är "Skin Cap", lämplig för en annan typ av svamphudsskador. "Skin Cap" säljs också som en aerosol. Den appliceras externt genom att spruta på håret på ett avstånd av 15 cm.

6. Folkmekanismer

För att avlägsna manifestationerna av psoriasis, använd ofta recept av traditionell medicin. Var uppmärksam på den mest prisvärda för användning hemma:

a) Oljor:

 • Essential. Ofta används eteriska essenser: ylang-ylang, oregano, myrra, sandelträ, pelargon. Havtornsolja är inte mindre effektiv vid behandling av en sjukdom. Det har en lugnande effekt, desinficering och regenerering av huden.
 • Linfrö. Linfröolja hjälper till att stoppa inflammation, lindra puffiness och läka snabbt de drabbade områdena i huvudet.

Masker för huvudet är gjorda av de nämnda oljorna:

Recept # 1:
 • burdock olja i mängden av ett par skedar är blandat med 5 droppar ylang-ylang och kamille;
 • blandningen upphettas och gnids i huvudets hud;
 • masken lämnas i 40 minuter, tvättas sedan av med schampo.

Ett positivt resultat uppenbaras vid accelererad läkning av huden, förbättrar hårstrukturen och förhindrar håravfall.

Recept # 2:
 • druvfröolja i mängden en tesked blandad med en matsked av grapefruktmassa;
 • 10 droppar citron-essens tillsätts;
 • oljeblandningen gnids i de drabbade områdena och lämnas i en halvtimme;
 • efter det att den önskade tiden har gått, tvättas masken av.

b) Tvålmedel


Den särskilda populariteten hos denna tvål beror på följande egenskaper:

 • förbättrad blodcirkulation;
 • förstörelsen av patogena bakterier
 • desinfektion av de drabbade områdena
 • avlägsnande av smärtsamma och kliande känslor.

Tvättmedelstvål kan ha en tömningseffekt. Detta bör beaktas hos patienter med ökad torr hårbotten. Du bör också vara förberedd för det faktum att tvålen har en ganska skarp lukt.

c) Lök

Recept för behandling av psoriasis: lök krossas, inslagna i gasväv och appliceras på den drabbade huden i några minuter. Efter hela huvudet måste du tvätta det med kallt vatten och applicera salva till platsen för plackplacering.

7. Diet

En av de främsta orsakerna till psoriasis är allergiska reaktioner. Under behandlingsperioden är det viktigt att följa en viss kostnäring:

 • uteslutning från kost av alkoholprodukter
 • Förekomsten av en bråkdel, som innebär att man äter mat i små portioner och håller pausen på tre timmar.
 • minimera saltintaget;
 • avvisande av rökt kött och pickles;
 • undantag från kosten av konstgjorda tillsatser i form av färgämnen och konserveringsmedel;
 • frekvent konsumtion av färska grönsaker och fruktprodukter;
 • daglig konsumtion av fermenterade mjölkprodukter.

Psoriasis i hårbotten före och efter behandlingen

förebyggande

För att förhindra utseende av psoriasis i hårbotten är användbar:

 1. Undvik överhettning och solbränna.
 2. Tid att diagnostisera och behandla sjukdomar.
 3. Tvätta noga och kamma håret.
 4. Tvätta huvudet regelbundet med läkande schampon.
 5. Håll dig till en hälsosam och näringsrik kost.
 6. Skydda dig mot negativa känslor och undvik stressiga tillstånd.
 7. Välj kosmetiska produkter för hårbotten och hårvård enligt deras typ.

Även om psoriasis i hårbotten är en allvarlig sjukdom, kan behandlingen vara snabb och smärtfri. Det viktigaste är att följa läkarens rekommendationer och noggrant övervaka deras hälsa, förhindra några patologiska manifestationer.

Behandla psoriasisbehandling

Psoriasis är en sjukdom som ger en hel del besvär för en sjuka. Först det obehagliga utseendet. Huden är täckt med fläckiga plack, som samtidigt kliar. Omgivande ser squeamishly. Det finns problem i kommunikationen, de etablerade kommunikationerna är trasiga - affärsmässiga och personliga. För det andra orsakar förståelsen att psoriasis är oåterkallelig mycket lidande från att situationen är hopplös. När allt är sjuk kommer en person att vara tvungen att ständigt följa en diet, plocka upp speciella tvättmedel för kropp och hår, övervaka deras psykologiska tillstånd. Den minsta avvikelsen från dessa regler kommer att framkalla en försämring.

Behandla psoriasisbehandling

Typer av psoriasis

I huvudsak är psoriasis en dermatos. Det har endokrina eller immunologiska störningar, såväl som avvikelser i centrala nervsystemet.

Enkelt. Det förekommer i de flesta fall. Plattorna växer, bildar på huvudet stora, skaliga lappar.

Pustulös. Avser en komplex form. Förutom hårbotten påverkas hela kroppen hos patienten.

Teardrop. Det är så kallat eftersom utslaget på huden är formad som en droppe.

stadium

Den första. Karaktäriseras av utseendet på små rosa plack, som snabbt ökar i storlek och går samman i en stor. Efter ungefär en månad slutar tillväxten.

Den andra. I det andra stationära skedet av psoriasis visas skalor på plack på toppen.

Den tredje eller regressiva scenen. Plackens färg blir blek, de blir mindre i storlek och avskalningen stannar nästan helt. Om du följer alla rekommendationer och följer en viss livsstil, kan du behålla det här steget under lång tid.

Folkmekanismer i kampen mot psoriasis

 • Linfröbehandling. Lin, som ett terapeutiskt medel, används i sjukdomar i mag-tarmkanalen och i hudsjukdomar. Infusion av frön hjälper effektivt med psoriasis, i t. h. hårbotten. På kvällen brygga du en sked av linfrö i en termos med ett glas kokande vatten, och på morgonen, före frukost, spänna infusionen och dricka den helt.
 • Vid förhöjning av psoriasis, hjälper linfröolja utmärkt om upp till fem gånger om dagen för att smörja utslaget på huvudet till en bestående förbättring.
 • Selleri har också funnits i behandlingen av psoriasis. Krydd av saften från färsk sellerirot och drick två skedar tre gånger om dagen. Från gruel ansöka om två timmar komprimerar på den drabbade huden. Var tålamod - proceduren bör upprepas dagligen i två månader.
 • Poultice av klöver. Sy ett gasväska på storleken på de drabbade områdena på huvudet, fyll det med klöverblommor. Sätt på påsen i kokande vatten i en minut, ta av, kyla något och pressa. Sätt på plack psoriasis i ca två timmar. Clover infusion drink.
 • Björk tjära, som idag säljs i apotek - ett gammalt botemedel mot psoriasis. För en timme applicera den på öm hud, skölj sedan med vatten och skölj med stark infusion av celandine. Att behandlas med tjära bör vara två veckor.
 • Kohl, vi började prata om tjära, vi kommer inte att sakna ögonblicket och ge ett exempel på behandling av psoriasis med fett. Behandlingen är inte så trevlig, men effektiv. Vi vet inte hur den officiella medicinen hänför sig till denna metod, men folkläkare använder det med framgång. Metoden är enkel: Fett psoriasisplakorna med fett i två timmar, skölj sedan med babysjampo.
 • Behandling med lök måste utföras under semestern, eftersom löket måste appliceras på sjuka hudområden och lämnas för en dag. Torka sedan håret, torka och applicera nästa sats lökgrus. Och så - en hel månad.
 • Brännande medicinskt ämne kommer att fortsätta senap. Tillsätt lite varmt vatten till senapspulveret, blanda noggrant och fördela över den drabbade huden. Tie toppen med plast och en näsduk. Häll senapsmask tills du känner en stark brännande känsla. Avlägsna och skölj.
 • Broth horsetail behandlar också psoriasis. Två skedar med en kulle torra örter koka fem minuter i en liter vatten. Efter två timmar, torka och fukt håret med buljong. Torka inte! Vänta på att ditt hår torkar naturligt.
 • Kompressor av cikoria rot bör göras i tio dagar. Hacka en rot enbart och brygg två skedar med en halv kopp kokande vatten. Skicka till ångbadet i en kvart i timmen. Ta bort en timme senare stam. Dab tyget och applicera i 30 minuter på plack psoriasis.
 • Skölj hårbotten med ett avkok av örter. Förbered jämnt nässla, nasturtium, pilbark och kullrot. Två skedar av samlingen lägger i tre hundra ml varmt vatten och håller elden i trettio minuter. Efter en timme, spänna och fuktar hårbotten och håret. Torka inte, låt det torka och håret och huden absorberar alla läkningsmedel. Femton procedurer är tillräckliga för att lindra förvärringen.
 • För intern administrering utarbetas en infusion av celandine och violett. Förbered en blandning av lika uppdelade växter och tillsätt tjugo gram till hundra och femtio ml kokt vatten. Efter två timmar, stam. Drick före måltiden. Behandlingen är utformad i tre veckor.
 • Narvite saftiga stammar av celandine och pressa saften ut ur tre hundra gram av en växt. Blanda det omedelbart med samma mängd naturligt torrt rött vin. Gör lotioner med kompositionen och lämna en kvarts timme. Skölj sedan med vatten. Utför proceduren en gång om dagen på kvällarna.
 • Från celandine kan förberedas och inte mindre effektiv alkoholinfusion. Mash torr celandine och mäta den fjärde delen av glaset. Häll det i en halv liter alkohol och lämna i en vecka. Med hög effektivitet i vissa fall kan tinkturen orsaka irritation, därför först kontrollera hudens reaktion på den. Om allt är normalt smörj de drabbade områdena med tinktur en gång om dagen och låt dem torka. Sköljning av huvudet med kamillextrakt hjälper till med irritation.
 • Stoppa tillväxten av psoriasisplåtar solros. Två små blommande korgar av solros finhacka och blanda med hundra ml torrt vitt vin. Efter två dagar, tryck noga på korgarna och häll ut vinet. Använd den resulterande vätskan för att komprimera eller smörja plåten.
 • Köp kycklingägg av den första friskheten. Separera ekorren från de två äggen, vispa dem och tillsätt dem tre hundra gram vaselin, en sked full av honung och en sked gruel från färskt plockad celandine. Rör tills mjuk. Använd som salva.
 • Perfekt hjälp med psoriasis varm olja komprimerar. Olja, ta oliv och jordnöts i lika stora mängder. Vid sänggåendet, värm oljeblandningen något och gnid det försiktigt i hårbotten. Bär ett litet lock på toppen eller bind ett hår med ett tyg. Tvätta håret på morgonen. Om det tvättas av med svårighet, använd en lösning av äppelcidervinäger.

Riven potatispress

 • Rå, riven potatis - perfekt för terapeutiska kompresser. Sätt potatisvatten på plack och håll i ca en timme. Tvätta av med vatten. Dagliga potatis kompressor är ett utmärkt botemedel mot psoriasis.
 • Kålpipa - du kan inte tänka på någonting lättare. Fuktar kompressmaterialet i saltlake varje dag och appliceras på de drabbade områdena. Mycket snart börjar plackorna torka ut. Healers hävdar att saltlösning kompressor kommer att bota psoriasis helt. Men jag tror att detta är för djärvt uttalande.
 • Vi kommer att behöva svansar från en mogen pumpa. Sprid dem på ett bakplåt och placera dem i en brunnsugn. Baka dem tills de blir till aska. Cool och samla pumpaaska i en ren, torr burk. Varje kväll, innan du lägger dig, behandla plackorna med en blandning av sellerijuice, lök och vitlök, och medan de är våta, strö pumpaaska överst. Slå en halsduk över huvudet och gå och lägg dig.
 • Askalva på äggvita är ett populärt botemedel mot behandling av psoriasis på huvudet. Bränn de vildrosta kvistarna och ekbarken. Slå en kycklingäggvit och lägg till tre skedar av en och en annan aska, ett hundra gram fett och en sked av torrt celandinepulver. Blanda ingredienserna noggrant och lämna i tjugo dagar. Sprid den drabbade huden före sänggåendet och lämna till morgon. På morgonen tvättar du med barnsåpe och skölj med kamomill eller kalendula.

Kycklingäggsalva

 • Ett annat recept på kycklingssalva. Ägg, utan att bryta, sätt i en glasburk och häll tvåhundra ml ättika. Tjugofyra timmar senare, mash ägget med en sked, lägg i burken en sked med kokt svamp och blanda noggrant. Applicera på ömma fläckar i en halvtimme. Efter tvätt, använd zinksalva.
 • Efter komprimering och applikationer, och efter regelbunden tvättning, är det bra att använda avkok och infusioner på medicinska örter för att skölja hårbotten och håret. Välj den mest prisvärda själv. Till exempel, den vanligaste nässeln, nämligen rötterna på en växt. Skär växtens rötter och koka hundra och femtio gram i en liter vatten i fem minuter. Kyl till en bekväm temperatur, belastning och användning enligt anvisningarna. Eller comfrey. Han, ett hundra och femtio gram, insisterar i en liter kokande vatten och används som sköljning.
 • Äldste i Ryssland blev vördad för sina föryngrande egenskaper. Det rensar kroppen perfekt, och med psoriasis är den här egenskapen mycket viktig. För internt bruk, bereda ett äggbärsekstrakt. En timme insisterar i en halv liter kokande vatten två matskedar av växten. Drick infusionen ska vara efter varje måltid i ett halvt glas.
 • Om du ständigt upplever en klåda, och det finns inget till hands, kommer vanlig vaniljning att spara. Ta en läsk, tillsätt lite kokt vatten och sätt den resulterande vattnet på placken. Mycket snart kommer du att känna igen klåda.
 • Havtorn kan kallas drottning av bär, med tanke på alla dess medicinska egenskaper. I psoriasis är det användbart att förbereda och använda en salva baserad på smör. Olja bör vara naturlig, rustik. Smält 50 gram smör, kyla något och tillsätt fem gram havtornolja. Blanda väl och häll i en glasburk. Smörj den drabbade huden, täck med polyeten och låt den ligga i en halvtimme. Skölj sedan och skölj med örtinfusion. Förfarandet utförs en gång om dagen, helst på natten.

Grundläggande regler att följa för psoriasis patienter

 • För att tvätta håret, välj endast specialprodukter.
 • Hår bör kammas med penslar och borstar av naturmaterial.

Combs måste vara av naturmaterial.

 • Kombinera hår, försök att inte röra hårbotten.
 • Alla kammar, penslar och kammar som du använder behandlar dagligen.
 • Sluta använda hårtorken - det torkar huden. Torrt hår på ett naturligt sätt. Rätstrykjärn, curlingjärn och curlingjärn - ta bort - de kommer bara att skada dig. Gäller även hårbanden och metall hårnålar.
 • För att ditt hår ska bli snyggt, välj rätt kort frisyr. På så sätt sparar du dig från behovet av daglig styling och användningen av stylingprodukter och tillbehör och underlättar daglig hårtvätt efter användning av terapeutiska masker och applikationer.

Förebyggande av förebyggande åtgärder

 • Följ kosten.
 • Tvätta håret med bara mjuk, helst älskling, schampo.
 • Ta regelbundet vitaminkomplex.
 • Ge helt upp alkohol och röka.
 • Observera den dagliga rutinen, alternativt arbete och vila.
 • Undvik stress i hemmet och på jobbet.

Strömregler

 • För alltid (!) Glöm choklad och alla produkter som den innehåller - godis, chokladkaka konfekt, kakao och kaffe.
 • Kategorisk icke-stekt, kryddig, syltad, kryddig kryddor.
 • Tyvärr är alla citruspsoriasispatienter också kontraindicerade.
 • I det akuta skedet av sjukdomen, utesluta läsk, alla sockerhaltiga produkter, alla rödfärgade grönsaker och frukter, kycklingägg och kött.

Det är viktigt!

Psoriasis är inte smittsam

Bevisat! Psoriasis är inte smittsam! Det fanns inte ett enda fall av psoriasis från en sjuk person, även i det akuta skedet. Psoriasis överförs inte ens om blodet transfuseras från en frisk patient.

Överraskande, men ett faktum - under det stora patriotiska kriget noterades en kraftig minskning av sjukdomar och förvärringar av psoriasis.

Rökning kvinnor har en 78% högre risk för psoriasis än icke-rökare.

Vitskinniga människor utvecklar psoriasis oftare än andra tävlingar.

"The Imperial Disease" - psoriasis fick detta namn eftersom många stora personligheter lidit - Stalin, Rockefeller, Churchill...Nästa Artikel
Hur man återställer håret efter att ha fallit ut. Hembehandling, masker, produkter och mediciner