Mjälllök


Lök har länge använts för att behandla olika sjukdomar, inklusive seborré. Lök mjäll är en av de mest härdande sätten att hantera detta problem. Lök lindrar inte bara mjäll, utan stärker också håret, hjälper dem att göra dem mjuka till beröring och silkeslen utseende.

Användbara egenskaper

Lök innehåller en stor mängd vitaminer och mineraler, bland dem:

 • vitaminer E, P, grupp B;
 • askorbinsyra;
 • eteriska oljor;
 • zink, kalium, mangan, koppar etc.

På grund av innehållet i dessa ämnen är lökjuice och produkter från det så användbara vid behandling av mjäll på håret. Metoder för lökterapi tillämpas även i händelse av frånvaro av mjäll, det vill säga i syfte att förebygga. I vilket fall som helst har bågen en fördelaktig effekt på håret:

 • gör dem mjuka och glänsande i utseende;
 • fyller dem med hälsa och styrka;
 • närmar sig hårbotten
 • med ökade fetttorkar, med torrhet, tvärtom gör det mattare;
 • gynnar tillväxt och förhindrar nedfall.
Tillbaka till innehållsförteckningen

Allmänna behandlingsregler

Innan du förbereder och använder lökmedel för behandling av mjäll måste du följa följande regler:

  О För att undvika skalpning bör lök blandas med andra komponenter som är mer känsliga för huden.

vax ska användas i kombination med andra ingredienser. Anslutningen utförs för att inte prova en bränning av huden på huvudet med lökjuice i sin rena form.

 • Vid hård hårdhet sätts essentiella oljor, kefir, äggvita etc. till kompositionen av lökprodukter.
 • Om håret är oljigt blandas lökjuice med alkohol, äggula eller senap.
 • För att uppnå ett positivt resultat bör behandlingen inte avbrytas och utföras minst två gånger i veckan.
 • Tillbaka till innehållsförteckningen

  Mjälllök recept

  Lökbaskrämer

  En effektiv botemedel, som används för terapeutiska och profylaktiska ändamål i kampen mot torr mjäll, bereds helt enkelt. Den innehåller följande ingredienser:

  • Torr lökskal - en halv kopp.
  • Castorolja - 2 msk. l.
  • Krädsfrö - 1 tsk.
  • Vatten - 300 ml.

  Beredning och applicering av lotion:

  1. Blanda ingredienserna ihop.
  2. Insistera minst 7 dagar på en mörk, cool plats.
  3. Massera rörelser gnugga i hårets rot.
  4. Förfarandet utförs två gånger i veckan.
  Tillbaka till innehållsförteckningen

  Med vitlök

  En annan lökmedel i kampen mot seboré kombineras med vitlök och äggulor. Receptet för förberedelse och ansökan är ganska enkelt:

  1. Tar 2 msk. l. lök och vitlök juice.
  2. Juicer blandas med äggula.
  3. Det resulterande verktyget gnids i hårrötterna.
  4. Ställ i ca 30 minuter och tvätta av med vatten.
  Tillbaka till innehållsförteckningen

  Lökmask

  Torra strängar benägna att mjäll, hjälper mask, beredd från lök. I sin sammansättning:

  • Lökmassa - 50 g
  • Vodka - ¼ kopp.
  • Castorolja eller olivolja - 2 msk. l.

  Lök hårmask framställs och används enligt följande:

  1. Blanda alla ingredienser.
  2. Gnid i lite våta strängar.
  3. Skydda med topplindning.
  4. Ta inte bort i en timme.
  5. Skölj med varmt vatten med schampo.
  Tillbaka till innehållsförteckningen

  Buljong från oljig mjäll

  För beredning av buljong, som används i form av en sköljning för hår, ta skålen från lök. En avkok, kämpar med oljig mjäll, bereds enligt följande:

  1. Den torra skålen i en mängd av 1 kopp häll 500 ml kokande vatten.
  2. Insistera i 20 minuter.
  3. Används för att skölja hårets hår.
  Tillbaka till innehållsförteckningen

  Juice för att tvätta håret

  Juice som extraheras från lök används också för att tvätta och skölja hår. Det är viktigt att inte applicera det i sin rena form, eftersom det är möjligt att provocera en hårbottenbränning. Kombinera den med olika ingredienser förbättrar den terapeutiska effekten, vilket hjälper till att bli av med mjäll, liksom vid bekämpning av hårets huvuddel: torrhet, oljighet, brittleness.

  Andra medel

  Maskrecept nummer 1

  • Lökjuice - 50 ml.
  • Kefir och konjak - 2 msk. l.
  • Havsalt - 10 g.
  • Kockolja - 50 ml.

  Förfarandet för förberedelse och användning av medel:

  1. Anslut kompositionens komponenter.
  2. Applicera masken på håret.
  3. Hålla omkring en halvtimme.
  4. Tvätta av rester av blandningen med hår.
  Tillbaka till innehållsförteckningen

  Maskrecept nummer 2

  Olika oljor kan användas för att gnugga i hårets rot. Rosemary, lavendel, burdock och andra eteriska oljor används. Receptet på ett botemedel mot seborré i hårbotten innehåller olja, burk 1/3 kopp och samma mängd lökjuice. Till blandningen tillsätt 2 msk. l. honung, som kommer att lägga skinn och silkiness till håret. Den resulterande masken appliceras på håret efter varje hårtvätt, oavsett typ (torr, fet) och längd.

  Lök hårmask - en pålitlig allierad i hårvård

  Även i antiken vet kvinnor om fördelarna med lök och recept för kosmetiska ändamål, som inte förgäves överlevde till vår tid. Själva hårmaskan är en outtömlig källa till mineraler och vitaminer för deras hälsa. De element som ingår i lökens sammansättning har en fördelaktig effekt på hårbotten, hårväxten, förhindrar utseende av splittrade ändar och mjäll. Dessutom kommer en lökmask att ge ditt hår glans, fukt och fyll med användbara ämnen.

  Det stora pluset är att masken för hår från lök, på grund av dess fulla vitaminer, passar alla typer av hår. Och i löken själv kan du lägga till andra ingredienser som behöver lås av en eller annan typ.

  Lök är en örtartad växt av lökfamiljen, vanligtvis vi känner den under namnet "glödlampa". Den innehåller cirka 10% fruktos, sackaros och maltos, liksom mer än 2% protein. Ändå är den specifika löklukten som är känd för alla lämplig i köket, men inte alls på alla friska och fluffiga lockar. Emellertid kommer lukten efter lök hårmaskar sannolikt att vara beständig på strängarna med en porös struktur. En sådan struktur är inneboende i skadade strängar som ett resultat av användningen av olika stylinganordningar, kosmetika av dålig kvalitet, kemiska permer eller frekvent färgning.

  Om dina curls passar den här beskrivningen, så är det sannolikt att lukten kan dröja länge.

  Hur bli av med obehaglig lukt?

  Det finns flera hemligheter för att undvika biverkningar av hårmaskor från lök:

  • Tillsätt citronsaft, mashed banan eller rosmarin eterisk olja till lökmask.
  • Blanda 0,5 liter äppelcidervinäger och samma mängd vatten. Denna lösning ska sprutas hår efter att ha tvättat fonderna. När du har applicerat lösningen måste du vänta 3-4 minuter och tvätta den med schampo.
  • Blanda en tesked senapspulver och en påse färglös henna. Häll nymalet kaffe i blandningen kyld till 90 grader och täck om med lock. 10 minuter erhållna "gruel" bör insisteras, efter tiden, lägg cirka sex droppar av din favoritolja. Efter användning av en lök hårmask, applicera blandningen i 20 minuter. Tvätta av med schampo och var noga med att skölja med en stark infusion av örter. Den mest lämpliga samlingen av örter kamomill, nässla och mynta.

  Maskrecept

  Nu, när rädslan för lukten av hårmaskor från lök inte är så bra, kan du överväga olika recept.

  • Från att falla ut. Det här verktyget är helt enkelt i körning men samtidigt effektivt för håravfall. En sådan lök hårmask gör inte bara långsammare än starkt skallighet, men främjar också tillväxten av vilken typ som helst. För beredningen är det nödvändigt att ta en genomsnittlig lök och ge den genom köttkvarn. Här är masken och klar. Masken appliceras på våta krullar en timme innan huvudet tvättas. Det rekommenderas också att värma det applicerade medlet med en handduk eller en speciell keps.

  Från att falla ut kan du använda en lökmask för hår och hårbotten, som är baserat på gröna lök. Lökfjädrar males i en mixer tills de är mjuka. Därefter appliceras denna "gruel" på krullarna och rötterna, och sedan isoleras med en speciell hatt eller handduk och tvättas av på en timme.

  • Mjäll. För att förbereda en mjäll av mjäll i mjölken hemma måste du ta en stor lök, skalla den och slipa genom köttkvarn. I slutändan ska "gruel" få inte mindre än ett glas. Med hjälp av gasbindning från blandningen klämma saften, eftersom det är vi behöver. Curls är noggrant kammade, varefter en bomullspinne i hårbotten appliceras löksaft. Du bör försöka att inte röra håret. Från ovan sätter på en polyetenhatt för uppvärmning. För att upprätthålla en sådan mask för hår mjäll behöver 2 timmar och tvätta av. Det rekommenderas att göra 2 gånger i veckan.

  Ett annat recept på mer avancerade fall. Då bereds lökmask för mjällhår som följer: två matskedar vodka och en sked löksaft blandas. Blandningen gnids i rötterna och tvättas av på en halv timme. Denna komposition är mer lämplig för feta trådar, men om du lägger till en sked av några oljor, torr, är den också lämplig.

  Du kan diversifiera denna mask för mjäll genom att ersätta vodka med calendula tinktur, eller istället blanda lökjuice med 1 ägg och 2-3 droppar mintolja.

  • För glans. I lika stora kvantiteter blandad lökjuice, honung, olivolja och schampo. Applicera blandningen på rötterna och skölj av efter 20 minuter. Tvätta huvudet med schampo, skölj sedan med en lösning av oxar och vinäger. Det är klart för hårmask för glans och volym. Det rekommenderas dock inte att använda det mer än en gång i månaden. Förutom glans förbättras strukturen, vilket är dubbelt användbart.

  Om du vill uppnå ett resultat, nämligen starka och glänsande lockar, kommer en mask för hår från lök och burdockolja att vara en säker allierad. Två handfullar av lökskalar läggs till avkok av en matsked av burdockolja. Den erhållna blandningen gnids i håret och i åldrarna 40 minuter. Men även lökskalningsavkärningen är perfekt för sköljning efter tvättning.

  Kan lök hjälpa till att bli av med mjäll?

  Mjölk finns i nästan var tredje. Detta beror på att hårbotten som producerar nya celler kasserar gamla vågar, och ibland blir de mycket märkbara inte bara på huvudet utan även på kläderna.

  Det finns många populära recept för mjäll, men skönhets skafferi idag vill berätta om en sådan underbar produkt som lök.

  Lök är den mest gamla och mycket effektiva anti-mjällmedel. På grund av det stora innehållet av vitaminer, mikroelement och olika mineraler har lökmasker en fördelaktig effekt på hårbotten. De hjälper till att bli av med inte bara mjäll, utan också stärka håret, skydda mot håravfall, ge dem styrka och hälsosam glans.

  Hur bli av med mjäll med lök?

  Lökmask

  För att förbereda en lök hårmask för mjäll behöver vi bara lök och alkohol.
  2 msk. Sked malet i köttkvarn (du kan ta lökhuvudet, och du kan och gröna fjädrar) blandas med 1 tsk alkohol. Blandningen gnids i hårbotten och viks med en handduk i 1 timme. Tvätta sedan av med varmt vatten och schampo mitt huvud.

  Lök och vitlök mot mjäll

  2 matskedar fräsk lökjuice blandat med 1 msk. sked vitlöksaft, lägg till 1 äggula och 1 msk. sked brandy. Blanda separat 2 msk. skedar av burdockolja och några droppar rosmarinolja. Sedan kombinerar vi 2 blandningar, blandar väl och applicerar den färdiga masken på håret och gnuggar den väl i hårbotten. Sedan sätter vi håret i en plastpåse och lämnar den i 20 minuter.

  Lök - ett folkmedel för mjäll

  Gnid laxhuvudet på en fin rivare och vik den färdiga blandningen i ostklaff. Den resulterande påsen gnider hårbotten 30 minuter före tvätt. Om mjäll är mycket, gör vi denna procedur en gång om dagen.

  Du kan pressa saften från en riven lök och gnugga försiktigt i hårbotten.

  Lök Husk mot fet mjäll

  50 gram lökskål häll en liter kokande vatten och låt det smälta i 40 minuter. Skölj håret med lök extrakt efter varje tvätt. Blondiner Detta verktyg rekommenderas inte, eftersom håret kan vara lite färgat.

  Lök hårmask för torr mjäll

  1 msk. en sked finrenad lök, blanda med samma mängd ricinolja och tillsätt 2 msk. skedar av vodka. Vi gnuggar den färdiga masken i hårbotten 40 minuter innan du tvättar håret.

  Denna mask kommer inte bara att lätta dig av mjäll, utan ger också ditt hår glans och styrka.

  Alla dessa mjöl mjäll lämnar en obehaglig lukt. Men oroa dig inte för det. När du har tvättat håret med schampo, skölj håret med följande:

  • på 1 liter vatten 2 msk. skedar av citronsaft;
  • på 1 liter vatten 2 msk. senaps skedar;

  Dessa sköljningar hjälper till att neutralisera lukten av lök.

  Lök hår masker

  Regelbundna lök kan vara ovärderliga för hår. Mjölk, dålig hårväxt, håravfall och partiell skallighet kommer enkelt att fixa lök hårmaskor, det är bara viktigt att förbereda dem korrekt så att det inte finns någon lukt.

  Fördelarna med hårmaskor

  Lök har ett stort utbud av användbara komponenter, bland annat vitamin C, B6, B6, PP och E, mikro- och makronäringsämnen - zink, koppar, natrium, magnesium, jod, fluor, svavel, kalium och mangan. Lök innehåller också organiska syror. Hela denna butik av näringsämnen maskerar från bågen ger hår, gör dem friska och starka, stoppar förlusten, eliminerar mjäll och accelererar tillväxten. Den enda minus är en obehaglig lukt efter masken, men sköljningar kan enkelt lösa detta problem.

  Regler för användning av lökhårsmaskar

  Om du observerar dessa enkla regler får du maximal nytta av en lökmask - bli av med mjäll, eliminera håravfall och påskynda tillväxten, och du kommer inte att få problem med lukten av lök efter masken.

  • Använd endast lökjuice i masken, inte mashed lök. Lökpuré tvättas ut en gång och ger en stark lukt, vilket är då svårt att bli av med. Var därför inte lat för att pressa saften från de revade lökarna.
  • Lökmasker används ofta för att stoppa håravfall och påskynda hårväxten. Hårets rötter är ansvariga för detta, därför är det helt enkelt ingen mening och det är även skadligt att sprida masken från bögen över hela längden av håret. För att behandla en stark håravfall, applicera masken uteslutande på hårbotten och gnugga huden med fingertopparna.
  • Effekten av bågens mask kommer att märkas om du värmer upp kompositionen i ett vattenbad till omkring kroppstemperatur (36-37 grader).
  • Efter applicering rekommenderas att bära ett duschlock och täcka huvudet med en handduk.
  • Tid för vilken mask av lök som helst är 30-60 minuter. Men om du känner en stark irritation, tvätta sedan av masken tidigare, och nästa gång minska mängden lökjuice i masken med hälften så att huden används.
  • Var noga med att skölja håret med sköljning, recepten ges i slutet av artikeln för att avlägsna lukten av lök från håret.
  • Behandling med masker från lök utförs av en kurs - 2-3 gånger i veckan under en månad. Efter en 30-dagars paus görs, kan kursen upprepas om så önskas.

  Lökmasker för håravfall, mjäll och hårväxt

  Lökmasker förstärker hårsäckarna perfekt, vilket hindrar till och med stark håravfall. Förbereda denna mask, laga en lök, 1 msk. l. brandy eller vodka och samma mängd grönsak (och ännu bättre burdock) olja. Skala löken och hakan, rivaren eller bländaren, pressa saften, tillsätt alkohol och olja, gnid kompositionen i hårbotten. Sedan sätt på duschen och täcka med en handduk. En halvtimme senare, tvätta av masken, tvätta håret och skölj håret. För det snabbaste möjliga resultatet, kombinera detta recept med andra masker för håravfall.

  Mask av lök hårväxt

  Lökmaskar är bland de bästa tre bästa maskerna för snabb hårväxt. Produkten har en stimulerande effekt på hårsäckarna, på grund av den ökade blodcirkulationen, är fler näringsämnen lämpliga för hårsäckarna. Det är på grund av detta att hår börjar växa. För att få saften, hoppa över den skalade löken genom en köttkvarn eller en fin rivare, lägg massan i gasbind och pressa saften. Lägg till det 2 msk. l. burdock olja och 1 msk. l. honung. Värm blandningen och applicera på hårbotten. Om det brinner, prova andra masker för snabb hårväxt.

  Anti-mjäll mjöl

  Lök hjälper till att klara av mjäll, eliminera klåda och täthet. För att förbereda mjällmassan, pressa saften från glödlampan, lägg till 2 msk. l. honung, blanda och applicera på hårbotten.

  Lökmask för torrt hår

  Masker från lök ger torrt hårstyrka, pomp, återvänder glans, närmar och fuktar. Receptlökmask för torrt hår är enkelt - blanda glödlampan med 1 rå äggula och 2 msk. l. vegetabilisk olja. Applicera blandningen på hårbotten.

  Mask av lök för fet hår

  Eliminera effekten av "smutsigt" hår, för att skapa produktionen av talg och återföra håret till ett snyggt utseende kommer att hjälpa följande mask för fet hår. Blanda saften av en lök med 2 msk. l. citronsaft, lägg till en kvart kopp yoghurt. Kompositionen är klar att användas.

  Mask av lök för normalt hår.

  Normalt hår behöver också ordentlig vård, lökmaskar i denna fråga kan vara mycket användbara. Receptet på denna mask kommer att bidra till att öka glans, volym och påskynda hårväxten. För dess förberedelse behöver du 2 msk. l. vanlig Baker's jäst häll samma mängd varmt vatten, lägg till blandningen 1 tsk. socker eller honung och låt behållaren svälla på en varm plats. När jästen "stiger", blanda dem med saften av en stor lök, tillsätt 1 msk. l. vegetabilisk olja (du kan ersätta den med någon annan). Vi påminner dig om att masken appliceras på hårrötterna.

  Hur man eliminerar lukten av lök efter masken

  Det är ingen hemlighet att efter att ha applicerat masker från lökar kvarstår en obehaglig lukt på håret. För att avlägsna lukten av lök från håret, måste du först skölja dem ordentligt under kallt vatten (du får inte använda hett vatten), tvätta håret noggrant med schampo (håll håret i en skumlös lösning i 3-4 minuter) och skölj sedan håret med en av följande kompositioner.

  • Om du har oljigt hår, använd antingen sköljning med äppelcidervinäger (lös 3 msk cidervinäger i en liter vatten med den resulterande lösningen, skölj håret, håll det på håret för lite, skölj sedan av det med varmt vatten) eller skölj med citronsaft på den. samma volym vatten är en halv citronjuice.
  • Om du har torrt hår blir honung och färglös henna den bästa sköljningen. Honungen i vattenbadet löses i flytande tillstånd och appliceras på samma plats där lökmasken var i 10 minuter, hönanet späds med vatten till tillståndet av tjock grädde, appliceras på hårrötterna och tvättas av efter 15 minuter.
  • Ett mer universellt botemedel mot alla typer av hår är persiljadekok. En massa örter brygga sätta i kokande vatten, låt det baka i 5 minuter. Cool och använd enligt anvisningarna. Mer recept hittar du i artikeln hårbalsam, som är intresserade, titta.

  Lök mjäll

  I hårvård har den vanliga löken använts under lång tid. Denna grönsak planterade verkligen varje värdinna i hennes trädgårdsgardin. Det har inte bara ett mycket brett utbud av applikationer i matlagning, men ingår också i listan över de mest effektiva verktygen inom traditionell medicin och kosmetologi. Bland annat med hjälp av lök stärktes kvinnor och revitaliserade håret, liksom kämpade med en så obehaglig och frekvent förekomst som mjäll i hårbotten.

  I varje hem finns nästan alltid ett löklök. Detta är en mycket prisvärd, men samtidigt effektiv effekt i vård av hår och deras behandling. Och eftersom lökmasker har fått stor berömmelse bland tjejer och kvinnor.

  Lök Mask mjäll Recept

  Lök för beredning av masker för hår används med en mängd olika komponenter, beroende på vilken typ av hår som är avsedd mask och vilka problem med hår och hårbotten, det är utformat för att lösa. Men "utspädning" lök med andra ingredienser är mycket önskvärt: om du applicerar en skarp lök i hårbotten i sin rena form kan du bli bränd och till och med mer flaking som ett resultat. Även om vissa tjejer även detta recept är ganska lämpligt. Att göra denna lökmask är väldigt enkel och lätt: rista eller hugga löken på ett annat sätt, lägg vattnet i en gasväska och gnid det på hårbotten innan du tvättar håret och lämnar masken i en halvtimme.

  Traditionellt för torrt hår och hårbotten rekommenderas att lägga till en mängd olika väsentliga och vegetabiliska oljor, gräddfil, grädde, majonnäs, äggvita, för hår som är benägna att oljigt hår - brandy och sprit tinkturer, äggulor, mjölk, senap, även några etrar.

  Vi erbjuder dig färdiga recept för mjäll:

   Lök mjäll för torrt hår. Förbered blandningen genom att koppla ihop 1 matsked hackad lökmassa, 1 matsked ricinolja och 2 matskedar vodka. Gnugga den resulterande föreningen i hårbotten, skölj efter 40-60 minuter.

  För att uppnå önskat resultat måste mjälllökmasker göras regelbundet.

  Lökmask samlar många positiva recensioner. För många tjejer är ett sådant verktyg bra: de säger att en bågskyttsmask kan göra underverk!

  Men var förberedd för det faktum att du inte kan ingå i antalet lyckliga tjejer. Lök, som alla andra hårprodukter, är inte lämpliga för alla, och inte alla gillar dem. Många är förvirrade och avstötas av den ihållande lökluften, som länge kvarstår på strängarna efter användning av sådana masker. Om det här är det enda, enligt din mening, att det saknas en lökmask, så kan den lätt elimineras. Skölj bara håret efter att ha applicerat lök med vatten (1 liter) där du måste späda 2 msk citronsaft eller senap eller några droppar av din eteriska olja.

  Lökmask för hår: de bästa recepten

  Bågen får oss att gråta och hårmasken med bågen gör att du gråter med glädje när du ser utmärkta resultat och elegant hår.

  Visst, denna grönsak i många år har du varit bra assistenter i köket och i dina kulinariska studier. Så varför inte försöka behandla håret med denna underbara grönsak? Speciellt om det är billigt, snabbt och bekvämt.

  FAQ. Vad du behöver veta om masken

  Precis som varje kosmetisk produkt har sina egna regler, tricks och nyanser, så har de den här masken. De viktigaste frågorna som uppkommer före beredningen av hårmaskor från lök:

  1. Vad är användbar båge? - Lök är ett gammalt, allmänt använt verktyg för att återställa hälsa och hårväxt. För detta ändamål används nyberedd lökjuice, både i ren form och med andra komponenter. Lök innehåller en stor mängd vitaminer. Och förutom hela komplexet av vitaminer finns det svavel, eteriska oljor, fluor, kalcium, magnesium, flavonoider och järn.
  2. Hur fungerar det? - Lökjuice irriterar hårbotten, som väcker och stimulerar hårsäckarna, blir de mer mottagliga för vitamin-mineraluppfyllning. Som ett resultat stärks rötterna, tillväxten stimuleras och accelereras, håret faller mindre ut och detta tjänar också som ett förebyggande av deras förlust. Om du vill påskynda hårtillväxten eller sluta / förhindra håravfall - är en mask för hår från en båge perfekt för dig!
  3. Hur ofta kan du göra? - Resultatet kommer bara att märkas i kursansökan. Det ska göras varje 1-1.5 veckor i 2 månader. Efter att du ska ta en paus på ett par månader och vid behov fixa effekten - upprepa kursen, särskilt om det är en mask med en böja mot håravfall.
  4. Vilken typ av hår? - För alla typer. Men alla rekommenderade tillskott till det bör väljas utifrån vilken typ av hår du har. Experimentera med kompositionen hittar du det perfekta receptet på ditt hår.
  5. Hur lång tid att behålla en mask av lök på håret? - Den maximala tiden att hålla denna mask är en halvtimme. Men det är optimalt att hålla masken i 15-20 minuter, eftersom effektiviteten beror på applikationens regelbundenhet och inte under en sessions varaktighet.
  6. Hur snabbt bli av med lukten? - En av de viktigaste egenskaperna hos lök är en beständig och skarp lukt som kan ligga på hår i upp till två dagar. Att tillsätta vissa ingredienser kan lätt minska den långlivade lukten (till exempel kefir, citronsaft, eteriska oljor, senap). Det är också önskvärt att göra en mask för hår med en båge i helgen, så lukten kommer att få tid att försvinna. Det är nödvändigt att tvätta blandningen ordentligt från håret, inte ens skada schampo. Du kan skölja med vatten utspätt med citron (mer lämpligt för fett och normal typ). Om lukten är oacceptabel för dig i allmänhet, måste du välja: att ha friskt hår, men att lida en viss lukt lite eller att förbli utan ett användbart förfarande, men med doftande hår.
  7. Hur man gör en effektiv mask av hårbågar? Använd följande recept och tips.
  8. Hur man gör en mask av hårbågar? Det finns grundläggande knep för denna mask som alltid måste följas.

  Följ huvudreglerna och du kommer att bli förvånad över resultatet:

  • Eftersom monstret måste appliceras på hårbotten, fördelar sig över hela längden inte vettigt. Trots allt har masken en positiv effekt på rötterna.
  • Före appliceringen är det inte nödvändigt att tvätta håret, masken kommer att "må bra" även med ett smutsigt huvud.
  • Efter applicering, wrap huvudet med en plastlock och en varm handduk.
  • Det är bättre att skölja med varmt vatten med naturligt schampo.
  • Du kan inte överdriva masken, annars kan du orsaka irritation eller allergier.

  Kontra

  Inte alltid en mask är lika användbar för alla. I vissa fall är det bättre att vänta, annars kan du helt enkelt inte se den förväntade effekten, eller förstärka problemet. Begränsning från förfarandet bör vara tillgängligt:

  • någon skada på hårbotten, inflammation, finnar;
  • allergisk mot lökjuice eller andra ingredienser som används
  • Det finns en känsla av stark förbränning eller irritation efter applicering, i det här fallet är det värt att tvätta av masken omedelbart. Men glöm inte att LJUS brinner, värmer, stickningar - det här är helt normalt, masken fungerar så!

  recept

  Det traditionella receptet för hårmaskor med lök innebär inte att man lägger till andra produkter. Du behöver bara grilla en stor lök på en rivare och pressa saften, som omedelbart kan appliceras på huvudet i en cirkelrörelse.

  Men i kombination med andra ingredienser finns det inget onaturligt! Om du behöver lösa flera hårproblem samtidigt kan du lägga till andra ingredienser i lökjuice.

  Mot en nedfall

  Hårmask med en båge är ett utmärkt botemedel mot att falla ut. Det finns flera recept att välja mellan, alla kan antingen vara en lösning på ett redan stöttat problem eller ett profylaktiskt:

  • Mala en lök och blanda med högkvalitativ honung (2 matskedar).
  • Mask för hår från lök faller ut med kefir och aloe. Blanda 2 msk. l. kefir och 2 msk. l. aloe juice och lök.
  • Mask för hår med lök för densitet: förblanda 1 matsked öl eller bakersjäst med 2 msk. l. varmt vatten, låt stå i en halvtimme. När du kan lägga till 2 msk. l. lökjuice och 1 msk. l. vegetabilisk olja till din smak.

  Mot mjäll

  Lök - en naturlig mjällläkare. Men inte alla recept är universella. Det är nödvändigt att välja ett recept beroende på hårets typ:

  • Skallökmask för normalt hår: Lökjuice (2 msk.) + Aloejuice (2 msk.) + Vätskeformig honung (1 msk.).
  • För fett: 3 msk. l. lökjuice + avkokning av hoppkeglar (häll ett halvt glas keglar i en timme med ett glas kokande vatten) + kullrot (brygg i samma proportioner som konerna). Rot och kottar kan köpas på apoteket.
  • För torr: lökjuice (2 msk. L) + olivolja eller ricinolja (2 msk.) + Äggula.

  För tillväxt

  Mask för hårväxt med en båge - ett verktyg som i många år inte har förlorat sin relevans och efterfrågan. Förmodligen finns det ingen billigare, prisvärd och naturlig tillväxtpromotor.

  • En enkel mask av lök för hårväxt med klyftaolja och äggula: 3 msk. l. juice och 2 msk. l. oljorna blandas noggrant med äggula.
  • Lökjuice (3 msk.) + Vitlöksaft (2 tsk.) + Vegetabilisk olja - till exempel oliv, burdock, kokosnöt (3 msk.) + Äggula.
  • Lökjuice (3 msk.) + Morotjuice (2 msk. L.) + Kockolja (1 msk. L.) + Citronsaft (2 tsk.).

  Universalbuljong från lökskal

  Stärkar håret och eliminerar mjäll efter schamponering, sköljning av hår med avkok av lökskal. Skålen i flera lök uppvärms i ett vattenbad i 30 minuter, sedan filtreras de genom buljongen. Det måste tillåtas svalna till kroppstemperatur.

  Således, med hjälp av tillgängliga naturläkemedel, kan du behålla ditt hår i utmärkt skick. Ofta är lösningen mycket nära, enkel och billig.

  Mask för "hår" av "båge"

  På vintern upplever hårbotten verklig stress. Hår börjar falla ut, förlora sin glans, bli smutsigare snabbare och bli tjock, mjäll förekommer. Och bara vid denna tid på året behöver de särskilt skydd. Hårmask är förmodligen den mest effektiva metoden för näring, skydd och förnyelse av skadat hår.

  Fördelarna med bågen kan inte överskattas:

  • Lökar berikas med vitaminer C, Bl, B6, B2, PP1, E.
  • I bågen finns ett stort antal mineraler, såsom kalcium, järn, kalium, mangan, fosfor, koppar, zink, jod, kobolt, fluor.
  • Och lökjuice innehåller folsyra, karoten, keratin, biotin, citronsyra och äppelsyror, eteriska oljor.

  Det är därför en hårmask av lök är så användbar.

  Användbar lökmask

  Hårmaskor ska användas av alla, även om du för närvarande inte har några hårhälsoproblem. De används för näring, restaurering, bevarande av hälsosam hårlinje.

  Hårmaskor gjorda av lök är mirakulösa.

  • De är rikligt återfuktad,
  • göra dem glänsande och frodiga,
  • också eliminera mjäll,
  • ge extraordinär glans
  • närma rötterna
  • stimulera tillväxten
  • förhindra att falla ut.

  En sådan mask är ganska enkel att tillverka, och om du lägger till olika komponenter i bågen kommer maskens effektivitet att öka avsevärt. Om ditt hår är torrt ska masken hållas i ungefär en timme. Det tar ungefär två timmar för normalt hår och tre timmar för fet hår.

  Du behöver inte vänta på en omedelbar exponering om du bara använde masken en gång. Det rekommenderas att använda masker en eller två gånger under en sju dagarsperiod i minst två månader. Det rekommenderas inte att använda olika masker varje gång, det är att föredra att välja en och använda den under hela kursen.

  Receptar lökmasker för hårtyper

  Mask för alla hårtyper.

  • Blanda fyra delar lökjuice, en del av brandy och sex delar av burdockrotbuljong.
  • Applicera masken på hela längden på ditt hår.
  • Skölj noggrant efter en två timmarsperiod.

  Masker för torrt hårtyp.

  • Blanda i ett förhållande 1: 1: 1 citronsaft, lökjuice och vegetabilisk olja. Den resulterande blandningen bör appliceras på håret, vilket gör massorrörelser. Applicera sedan schampo och skölj med ättika.
  • Blanda tre matskedar lökjuice med en äggula, en sked honungste, en sked burdockolja och två skedar techampo. Applicera denna mask i ca en timme. Skölj sedan noggrant med varmt vatten.

  Masker för fet hår.

  • Två msk juice av lökjuice blandad med två matskedar ricinolja. Därefter applicera på huvudområdet, vilket gör en massörrörelse. Huvudet ska vikas med film och på toppen - med en handduk. Vid slutet av detta förfarande tvätta håret noggrant med schampo.
  • Ett annat alternativ. Insistera på en lök i ett halvt glas vodka i två veckor på ett ställe utan ljus. Den resulterande infusionen är noggrant gnidad i hårrötterna. Därefter måste du tvätta av med vatten som innehåller senap eller citronfruktjuice.

  Masker för att stärka håret

  Du kan använda ett av recepten:

  • Blanda tre till fyra matskedar lökjuice, en matsked av brandy och två eller tre matskedar av kardolja. Gnid försiktigt in i hårrötterna och sprid över hela längden. Sätt på en hatt och linda huvudet med en handduk. Skölj noggrant med varmt vatten efter en timme.
  • Blanda en lök, riven med en rivare, med en sked tehoney. Applicera blandningen på hårrötterna. Skölj med varmt vatten efter en timme utan att använda schampo.
  • Ett löklök skuren i fyra delar (tillåtet att skära utan att ta bort skalen), lägg i ett glas och häll äppeläger. Det är nödvändigt att insistera på en dag och gör sedan filtreringen. Som ett resultat kommer du att få en lökbröd som innehåller komponenter som hjälper till vid snabb hårväxt. Tinktur bör gnidas in i huvudets hud. Wrap yourself i en handduk. Denna procedur rekommenderas att utföra på natten. När morgonen kommer, tvätta noggrant allt borta.

  Fläckmask

  Gnid två-tre matskedar lökjuice i hårets rötter och lind huvudet med en handduk. Tvätta av efter en timme med ett schampo. Om ditt hår är för torrt kan lökjuice spädas 1: 1 med någon vegetabilisk olja.

  Hårväxt masker

  Lök främjar hårväxt, det finns många recept för medicinska masker baserat på det.

  • Rör en tesked tesked lök, revet med en rivare, en äggula och en tesked tesked vegetabilisk olja. Applicera masken på hårrötterna och fördela försiktigt över hela längden. Wrap huvudet med en film och på toppen av det med en handduk. Tvätta av efter ca en timme. Tillsätt vinäger eller citronfruktsaft till vattnet.
  • Blanda två matskedar lökjuice, en sked kefir, brandy, havssalt, honung och burdockolja. Applicera sedan på hårrötterna och sprid längs längden. Wrap huvudet med en handduk. Efter en och en halv timme, skölj masken noggrant med vatten.
  • I en sked bordolja bör ricinoljan lösas i två droppar eteriska oljor av lavendel, rosmarin och salvia. Till massan lägg till två matskedar juice av lökjuice, en äggula, en sked infusion av kalendula och en sked honung. Masken ska appliceras under massrörelser.

  Mask för att lägga till glans till hår

  Blanda en sked matskedjuice av lök, fruktjuice citron, honung, brandy, en äggula, i olja 10 ml vitamin D2 och ett apotek flaska ricinolja. Värm, använd ett vattenbad, alla ingredienser, förutom brandy, och häll brännvin i en varm mask precis före användning.

  Hur man eliminerar lök lukt?

  För masker är det att föredra att använda ingen massa, nämligen lökjuice. Det är mycket lättare att tvätta det och lukten kommer att förbli svag.

  Skölj lökmaskan med kallt vatten.

  • Hår efter proceduren, skölj växtbaserad tinktur av kuller, kamille eller nässla. Det är tillåtet att lägga till ett par droppar citronfruktsaft - det hjälper till att eliminera lukt och fixa resultatet. Buljong bör hållas på håret i en period av fem minuter, skölj sedan.
  • Eteriska oljor och bättre citrusfrukter - apelsin, grapefrukt och citron hjälper till att undvika obehaglig lukt av lök. Försök att späda tre droppar olja i en liter vatten för att skölja. Det är tillåtet att applicera rosmarin och lavendeloljor.
  • Blanda i äkta proportioner bland äppelcidervinäger och vanligt vatten, skölj håret. Tvätta håret med rent vatten efter tre minuter.
  • Perfekt tar bort lukten av lök nämligen kefir. Applicera den på hårlinjen och spara så mycket du kan. Skölj sedan noggrant.

  Användbara rekommendationer

  Och slutligen några allmänna rekommendationer för hårets skönhet och hälsa.

  • Observera alltid att hattar och hårborstar hålls rena.
  • Titta på de stylingprodukter som du använder ofta. I närvaro av oljigt hudhår rekommenderas styling att vägra, och med torr hud - få vax eller geler.
  • Om du ständigt har problem med mjäll - kontakta en specialist inom dermatologi eller trichologi.
  • Ta vitaminer systematiskt så att ditt hår förstärks och matas från djupet.

  Börja med att använda lökmasker nu, då kommer ditt hår att se välskötta och kommer att vara välskött för vintern. Lycka till!

  Mjälllök

  Mjölk är en av de vanligaste och irriterande problemen hos ungdomar och vuxna. Mjölk kan förekomma i alla åldrar och som regel sätter ägaren i en besvärlig position på grund av de vita flingorna på håret och kläderna. Vanliga symptom på detta problem brinner i hårbotten, klåda och fläckande hud.

  VAD orsakar fara?

  Mjölk kan orsakas på grund av interna eller externa problem. Interna orsaker kan vara dålig hälsa, dålig hygien, hormonella obalanser och näringsbrister. Externa orsaker kan vara användning av hårspray, kallt väder, utrymmeuppvärmning, färgningsprodukter, heta hårkronor, stress, ångest, olämpligt schampo etc. Mjölk kan vara torr eller oljig. Detta beror främst på svampen i hårbotten.

  Oavsett vilken typ av mjäll är lök de mest fantastiska naturläkemedel som du kan lita på i kampen mot mjäll. Lök är en ortodox lösning för att behandla mjäll och lösa problemet med håravfall. Lökjuice dödar bakterier och eliminerar vita flingor i hårbotten. Denna juice innehåller näringsämnen för att förbättra hårrötterna och stimulerar blodcirkulationen.

  METODER FÖR ANVÄNDNING AV LÖSNINGAR MOT TIDLIGHET

  1 Fenugreekfrön är en utmärkt behandling för mjäll. Blöt 2 msk. skedar av dessa frön över natten i vatten. Punda dem i en pasta och mixa med lökjuice. Applicera denna pasta på hårbotten på morgonen - Applicera bara på hårbotten och tvätta av efter en halvtimme.

  2 Blanda aloe vera gelén med lökjuice och applicera denna blandning i hårbotten och massera försiktigt. Denna blandning hjälper till att lugna kliarna. Lämna masken på huden i ca 10 minuter och skölj.

  3 Skär löken i stora bitar och hugga dem för att klistra in. Gnid denna pasta i hårbotten och tvätta den efter 30 minuter.

  4 För att bli av med mjäll kan du blanda lökjuice med citronsaft. Citron hjälper till att bli av med den obehagliga lukten av lök från håret. Mjölk kan behandlas med denna blandning, och det kan också hjälpa till att lugna kliande hårbotten om det används regelbundet.

  5 Lökjuice har antibakteriella egenskaper som rensar hårbotten, läker och mjäll och många andra infektioner i hårbotten. De hjälper också att bibehålla glans och starkt hår. Blanda bara lökjuice med 1 msk. med en sked full av honung och applicera blandningen för att behandla mjäll.

  6 Ta 1 tesked olivolja och blanda med 3 tsk lökjuice. Applicera denna blandning på hårbotten och håret. Wrap hår med folie och täcka med en varm handduk. Låt på i 30 minuter, skölj sedan av med schampo.

  7 Blanda 1 tesked limesaft, 5 tsk kokosnötolja och 3 msk. skedar av lökjuice. Applicera denna blandning i hårbotten och låt i 20-30 minuter.

  8 Vinäger - en rik kaliumkälla. Blanda äppelcidervinäger och lökjuice, och använd för att massera hårbotten i 5-7 minuter.

  9 Slå 2 ägg och tillsätt lökjuice till dem. Applicera jämnt på hårbotten och tvätta av efter en timme. Ägg är en bra balsam för torrt hår, om överdrivning av huden orsakar mjäll.

  Applicera på hårbotten 2 msk. skedar av äppeljuice, blandad med 2 msk. skedar av lökjuice. Lämna blandningen på huden i ca 15-20 minuter, skölj sedan med varmt vatten. @hozyaistvo_zdorove

  publiceras på zachashkoi.ru enligt materialet hozvo.ru/

  ° • ★ Hej hej, mina kära gäster. ★ • °

  Idag kommer vi att prata om den mycket "stinkiga", men samtidigt en väldigt användbar produkt som finns i varje hem, dess tillämpningsområde är väldigt bred, men jag kommer bara att berätta en sak.

  BOW FOR HAIR

  Så jag passerade kurslökmasker, Det är dags att skriva en recension och dela dina observationer med dig. Första gången jag gjorde lökmaskar efter graviditet, eftersom mitt hår föll ut väldigt starkt. Nu var problemet detsamma plus mjäll. Varför valde jag bögen?

  På grund av det faktum att lökjuice är en förråd av vitaminerna C, B2, B6, PP1, E, liksom zink, kobolt, fluor, jod, svavel (förresten, på grund av svavel har lök en så intensiv och skarp lukt), koppar, mangan och kalium, masker från det har en verkligt mirakulös effekt. Masken av lökjuice för hår hindrar inte bara håravfall, samtidigt stimulerar tillväxten av nya, men eliminerar också mjäll, fuktar och närnar håret över hela längden, återställer den skadade hårstrukturen.

  FÖRBEREDNINGSMETOD: Jag tog två medellök och rullade dem i en juicer. Sedan skummade hon en annan gasbind till saften var utan massa, eftersom köttet är svårare att tvätta ur håret, och även då kommer huvudet att lukta ännu mer som lök. Juice varje gång du måste göra färskt. Lök måste ta lök.

  ANVÄNDNINGSMETOD: Det är mest lämpligt för mig att applicera en mask med en konventionell svamp för att tvätta. Jag råder dig inte att sätta en mask på hela hårets längd! Sedan lukten blir det ännu svårare att bli av med. Jag lägger lökjuice på rent hår bara på avsked, gnidning i hårbotten. OBLIGATORISK: att värma huvudet, så jag täcker mitt huvud med en plastpåse, och på toppen lägger jag på en varm hatt. Efter att ha fött, gjorde jag denna mask varje annan dag och lämnade den på huvudet i 1-2 timmar i en månad. Vid denna tid var förlusten jag inte så katastrofal (tack vare det här verktyget), så jag gjorde masken 2 gånger i veckan och höll en timme. Efter tvätt av masken med schampo och applicerad balsam.

  MIN HAIR: vad då var det här mitt hår inte i bästa skick: tunt, poröst, faller ut, växer väldigt långsamt (ca 0,5 cm. Per månad). Jag gör mig ofta ofta nådig i mitt hår och lyser sedan upp, då tvärtom, jag målade i svart, jag lyckades till och med gå grönt. Nu är mitt hår färgat med denna färg.

  EFFEKT FRÅN MASK: det är bara en glädje. Mjäll passerade efter ett par masker, även om jag inte ens hoppades att bli av med det. Jag märkte också att efter 10 dagar blev håret mer elastisk och friska genom syn. Mycket glad att en ny underrock har dykt upp hår, särskilt det borde vara panna. När det gäller tillväxt kan jag också se självklara förbättringar. Eftersom jag i processen klipper av hårets tips, då kan en pålitlig bildjämförelse av längden inte göras. Men jag gjorde mätningar på pansar, industrins hår på 1,5 cm-2 cm. (tar ett foto, märkte jag att hårindustrins längd också är i ordning). För mig är det bara fantastiska resultat. Men det finns en enorm minus i denna mask: lukten av lök håller sig mycket lång på håret, det luktar inte från torrt, men du bör bota håret eller svetten, eftersom alla runt omkring dig genast kommer att uppskatta din "underbara arom". Jag ger ett foto hår innan och efter från första lökmassan, som jag gjorde efter att ha fött (sedan använde jag också den här masken).

  SLUTSATS: Lökmask hjälpte mig att bli av med mjäll, stoppade håravfall, accelererade tillväxten, gjorde mitt hår elastiskt och hälsosamt, tillagt glans.

  METODER FÖR REMOVERING AV OLJELUKT:

  1. Eteriska oljor. Du kan lägga till ett par droppar i masken eller i vattnet för sköljning. Jag lade citronen eterisk olja till vatten, ibland dribbar jag några droppar i schampo.
  2. Citronsaft Det rekommenderas också att lägga till masken eller vattnet. Jag trodde att den eteriska oljan skulle vara mycket mer lönsam och mer praktisk att använda.
  3. Amlaolja. Mycket doftande olja, så att du kan lägga den direkt i masken. När jag gjorde lökmaskar efter att ha födt, var det tack vare denna olja att jag lätt blev av med den obehagliga lökgubben.
  4. vinäger. Jag lade den till vattnet för sköljning, jag tyckte inte alls om det, förutom lökluften, gick ättika (rak spett) också i håret.
  5. Färglös henna. Det hjälper verkligen att bli av med lukten av lök, men inte omedelbart måste du tillbringa en annan kurs av henna masker. Genom samma princip fungerar lera och senapspulver, kanel.

  Tänker fortfarande att göra en lökmask eller inte? Det är värt det, för de stora fördelarna överstiger nackdelarna. Prova det och se själv.

  ツ Var vacker)) Din Olika.ツ

  Hur lök påverkar hår och hårbotten

  Lökmaskar innehåller stora mängder vitamin C - en av de starkaste antioxidanterna. Askorbinsyra hjälper kroppen att klara av infektioner, har en positiv effekt på kapillärernas funktion, vilket stärker folliklarna. Återigen, lök hår masker orsaka en brännande känsla av hårbotten. Denna kvalitet bidrar till blodflödet till folliklarna och påskyndar hårväxten.

  Förutom askorbinsyra innehåller lökmaskan vitaminer från grupp B, vars brist leder till ökat fet hår, seborré, utseende av för tidigt grått hår och stratifiering av spetsarna. Dessutom är blodflödet med en brist på vitaminer i denna grupp störd, vilket leder till att folliklarna inte får tillräckligt med syre och näringsämnen, vilket resulterar i att krullarna blir sköra, tillväxten saktar ner, håravfallet ökar.

  Andra ämnen som ingår i hårmask med lök är kalcium, kalium, järn, fosfor, magnesium, vitaminer E, PP, A och många andra lika användbara komponenter. Tack vare den värdefulla kompositionen är det möjligt att på ett kort sätt förbättra hudsituationen avsevärt. Den helande kraften av kosmetiska recept baserade på lök bekräftas av de många recensionerna av dem som förstärkte rötterna med den här växten, blev av med mjäll och återställde hårstrukturen.

  När lökmasker är kontraindicerade

  Växtens sammansättning innehåller ett stort antal syror, glykosider, eteriska oljor och flyktig produktion. En hög koncentration av alla dessa ämnen verkar på hudskalning. Av denna anledning bör man ta hand om hårsmaskor med en båge.

  • Du kan inte använda lök kosmetika för skada på hårbotten: repor, akne, repor, mindre skador.
  • Torra strängar som påverkas av att brinna juice förlorar ännu mer fukt. Därför smörj trådarna med någon vegetabilisk olja innan du applicerar kompositionen i hårbotten.
  • Innan behandling, test för individuell intolerans. För att göra detta smörjer växterna handledsjuice, om det inte finns några röda fläckar eller klåda efter en halvtimme, betyder det att det inte finns någon allergi mot masken från bågen.

  Bow att växa och stärka lockor

  Fördelen med masker för hår från lök är tillgången och låg kostnad. Hemma kan lök användas både i ren form och med tillsats av andra ingredienser.

  Lökjuice

  De mest effektiva maskerna från lök för tillväxt och förstärkning av hår bereds av ren juice. Krossa löken, pressa saften ut ur den. Gnugga den resulterande vätskan i hårets del av huvudet, lämna i 1,5-2 timmar, skölj sedan med varmt vatten och schampo.

  Från lök och burdock olja och honung

  Lökmask för hårväxt med klyftaolja och honung används för att stimulera tillväxten, stärka rötterna, fuktar och närma strängarna. På samma sätt som i föregående recept bereddes lökmassa först, då pressas juice ut ur det. Lägg till i vätska 1 msk. sked av honung och burdock olja, blanda bra. Applicera kompositionen på huden och jämnt fördela krullarna. Skölj huvudet med varmt vatten och schampo efter en halvtimme.

  Med citron och morotjuice

  Kram saften från löken, tillsätt 1 msk. en sked citron och morotsjuice. Applicera blandningen i hårbotten, lämna i 20-30 minuter. Tvätta av med varmt vatten och schampo. På grund av chockdosen av vitaminer och antioxidanter som finns i citron- och morotsjuice passar denna lökmask bäst för att närma rötterna och stimulera hårväxten.

  Mjälllök

  Seborré eller mjäll är en snabb process av exfoliering av hudpartiklar. Det är bättre att vända sig till en hudläkare med en försummad sjukdom, men det är ganska möjligt att klara sig med seborré i mild form på egen hand. Bra hjälp vid behandling av mjäll från mjäll från mjöl från lök.

  En signifikant nackdel med att använda lök hemma är dess obehagliga lukt. Tyvärr kan inte ett enda botemedel helt eliminera de karakteristiska lökarna. Därför är behandlingen bättre att äga rum under semestern.

  Lök-alkoholmask

  Biverkningen lindrar klåda, minskar graden av desquamation, hämmar aktiviteten hos sjukdoms främsta orsaksmedlet - svampen Malassezia Furtur. Recensioner om användningen av lökar hemma säger att effekten är märkbar efter några förfaranden.

  För beredning av mjäll krossas råvarorna med hjälp av köttkvarn eller blender, det visar sig att det är lökgran, det här är grunden för masken. Tillsätt en tesked alkohol till basen, blanda och gnid in i huden. Täck håret med plastfolie och rulla upp med en handduk. Skölj hårmaskloven med varmt vatten efter 30-50 minuter.

  Lök Husk från torr mjäll

  Att bli av med torr mjäll i hemmet hjälper lökskal. För att undvika att färga hår i röd färg rekommenderas det här verktyget inte för blondiner. Lökskal (70-100 gr.) Fylls med kokande vatten och infunderas i 1 timme. Lökinfusion är inte lika aggressiv som lökjuice, så det rekommenderas att användas för att behandla känslig hårbotten. Klar infusion rekommenderas att användas som en mask (vått hår och lämnar i 1-1.5 timmar) eller skölj.

  Castorolja lök från oljig mjäll

  Castorolja och lök är effektiva lösningar för fet seborré. Lök normaliserar talgkörtlarna, stoppar överdriven skalning och ricinolja kommer att förhindra uttorkning av strängarna. Liksom alla andra lökmaskar kan detta verktyg användas för att öka tillväxten och stärka rötterna. Blanda 1 sked lökgrus och ricinolja, applicera kompositionen på huden. Skölj blandningen med varmt vatten efter 20-30 minuter.



  Nästa Artikel
  8 bästa schampon mot håravfall