Hair Forum.com


hårförlust behandling

 • Förteckning över forum
 • Ändra teckensnittstorlek
 • FAQ
 • galleri
 • registrering
 • tillträde

AGA eller diffuka? Hjälp mig att räkna ut det!

AGA eller diffuka? Hjälp mig att räkna ut det!

raduga1984 31 mar 2017 11:44

God kväll till alla forum deltagare. Titeln på posten är mycket slagen, jag förstår, men just nu är den här frågan viktigast för mig. Jag är 32 år gammal, håret sedan barndomen är tunn, sparsom, som spindelväv (dålig ärftlighet, min far har också mycket tunt sparsomt hår, hans mamma, min mormor är densamma). Mitt hela liv är en kamp för hårets kvantitet och kvalitet, hela tiden verkar det för mig att det finns få av dem och de är svaga (det är det). För närvarande var allt uthärdligt. För första gången mötte jag problemet med att falla ut under 2012. Orsaken hittades snabbt - uppskjuten influensa med hög feber + järnbristanemi (hemoglobin var 86, ferritin - 2.). Sågad Maltofer kurs (såg i nästan ett år), förlusten återvände till normal och jag lugnade mig.

År 2013 blev hon gravid och kunde inte få nog av sin tjocka man. Jag har aldrig haft sådant hår! Håret växte under axelbladen, det var tjockt, tjockt och praktiskt taget föll det inte under tvätt. Men. lycka varade inte länge. Efter 4 månaders ålder började den ökända hormonhårförlusten och håret tynde igen.

I början av 2017 fanns det mycket stress (misstanke om onkologi hos min man, som, tack Gud, bekräftades inte, men jag klappade anständigt). Efter några månader föll mitt hår bokstavligen från mitt huvud. Av någon anledning tänkte jag inte på stress, utan sprang genast för att bli testad. Ett blodprov visade igen järnbristanemi (hemoglobin 98, ferritin - 6.). Omedelbart ansluten Maltofer Foul + C-vitamin för bättre absorption, och nu fortsätter jag att ta den. Dessutom tillsattes Darsonval, lökmasker, ampuller från prof. Kosmetika, burdockolja med peppar. Resultatet är ett - flygningen har ökat. Vid tvättning upp till 150 stycken. Med den vanliga kammaren 30-35. För min tjocklek (musstång mindre än 5 cm i diameter) är ett mycket stort antal. Antingen alla de "döda i stress" -håren föll ut, eller jag själv provar förlust av alla slags stimulanser.

För tillfället är hårets tillstånd - sorg. Även dans med styling hjälper inte, efter 2 timmar hänger allt på istappar igen (tack vare den oljiga hårbotten). Nytt hår växer (på bilden kan du se antenner), men någon form av svag och livlös. Mellanpartiet breddades (som ett resultat av diffusion eller kom det tidigare sovande AHA upp i ljuset.) Kan blodbrist och låg ferritin orsaka aktiv utfällning? Återigen är aktiv prolaps inte helt karaktäristisk för AHA. I allmänhet är jag förvirrad. Jag skulle inte vilja förlora dyrbar tid, om det fortfarande är AHA. Fotodelar med blixt och utan påfyllning. Jag hoppas på hjälp av medlemmar av forumet.

Re: AGA eller diffuka? Hjälp mig att räkna ut det!

Rosette9393 Apr 01, 2017 9:13

Varför faller håret ut och vad man ska göra med det. Del 1

I det här inlägget kommer jag bara prata om kvinnofältet, för män har andra orsaker till håravfall.
Orsakerna till håravfall hos kvinnor kan vara flera.

Jag kommer att skriva om dem en serie inlägg. Idag ska vi prata om den första, en av de vanligaste.

1. Låga nivåer av järn, nämligen ferritin.

Det beror på det faktum att kvinnor förlorar blod varje månad av kända skäl, och ingen har lärt oss att återuppta förlusten.
De som äter rött kött i stora mängder varje dag kan uteslutas från riskzonen. Men jag tror att det är väldigt få. Så alla andra - läs vidare :).

Ferritin är vår leverans av järn, som ligger i benmärgen och leveren. Detta är den huvudsakliga järnförvaringen i kroppen. Ju längre vi spenderar det och inte fyller på det, desto sämre blir det en situation som eventuellt kan leda till anemi. Förväxla inte ferritin med hemoglobin, det är helt olika indikatorer. Även med utmärkta hemoglobintester kan ferritin redan vara i en katastrofalt låg koncentration.

Vad ska man göra
a) Vi går till en modern anständig klinik eller laboratorium och vi ger blod från en ven till ferritin. Därefter gör vi en tid med trichologen. Eller vice versa - först till trichologen, kanske han kommer att utse någon annan analys. Detta är det perfekta.

b) Om du emellertid inte ska gå till en tikholog, löser vi problemet själv. Se noga på resultatet av analysen.
- Om indikatorn är 70 ng / ml och högre, då har du med ferritin det är okej. Vi letar efter orsaken ytterligare.
- Om från 40 till 70 ng / ml - sedan observerats järnbrist.
- Om indikatorn är under 40, har du redan anemi.

För att klara analysen måste du förbereda. Jag citerar data från påminnelsen om kliniken där jag tog analysen.

- Donera endast blod på en tom mage, på morgonen, minst 8 timmars svält, men inte mer än 14 timmar.
- En vecka före leverans kan du inte ta vitaminer B, järn och folsyra.
- På tröskeln till att inte dricka alkohol och energidrycker.
- Rök inte minst en timme före studien.

När jag undersökte ämnet anemi och passerade analysen var min figur 20 ng / ml (svagt smiley). Samtidigt blev jag amusad av referensintervallet i testresultaten, det vill säga de indikatorer som officiellt anses normala - från 13 till 150. "Bra!" och 13 är normal och 150. Varför inte.

För fullständighetens skull, skulle det vara nödvändigt att donera blod för transferrin, en låg nivå som indikerar zinkbrist. Men då exakt till trichologen. Förstå de flesta detta kommer att vara problematiskt. Personligen överlämnade jag inte analysen för transferrin.

c) Vi köper järnberedningar och dricker i dosen som motsvarar vårt tillstånd.
Men först försiktigt (!) Läs informationen om dem. Med jokeschok är det farligt.

Jag ska skriva kortfattat. Om du är intresserad av mer exakt information kan du själv utforska denna fråga.

Järnberedningar är konventionellt uppdelade i 2 grupper: järn och järn.
1 grupp - Tvåaxelsjärn (Fe II) utgör mycket snabbt underskottet, men har flera betydande nackdelar:
- giftigt vid överdosering
- irriterar magen,
- Det kan inte tas gravid
- lämnar en mörk plack på tänderna.
Jag har inte personligen drickat det och rådde inte. Om du bestämmer dig för att snabbt fylla upp järnbristen, drick du det strikt i de rekommenderade instruktionsdoserna och en kort kurs. Växla sedan till trivalent järn.

2-gruppen - tre smidesjärn (Fe III). Enligt min åsikt det bästa och säkraste alternativet.
- irriterar inte magen,
- överskjutande kropp tar bort,
- kan vara gravid.
Den enda "nackdelen" är att den absorberas lite längre, det vill säga resultaten av behandlingen måste vänta lite längre jämfört med två ben. Jag är för säkerhet, så jag anser inte detta vara en nackdel

Jag dricker läkemedel som tillverkas i Schweiz "Maltofer", i piller. Det finns fler droppar, för mindre dosering, såväl som "Maltofer Fol", med tillsats av folsyra. Jag tar inte dem, förutom Foul är mycket dyrare.

Andra tecken på järnbrist och järnbristanemi:


 • starkt splittrade hårändar,
 • svaghet
 • yrsel,
 • torr hud
 • "oförmåga" att tänka snabbt, långsam reaktion och prestanda,
 • sköra naglar,
 • trötthet, som inte passerar ens efter vila,
 • blek av huden.
Jag gav inte den här listan så att du själv kunde ge dig själv en diagnos. Järnbrist och anemi bestäms endast (!) Enligt resultat av analyser.

Jag hade nästan alla tecken som ges här, och det är intressant att jag inte ens började undersöka detta ämne på grund av håravfall, men på grund av den hemska asthenien (förlust av styrka), oförmågan att korrekt tänka och arbeta. Och här till vad som kom till botten :).
Mitt tillstånd började förbättras efter 2 veckor av att ta Maltofer. Mottagningens gång är ungefär sex månader.

Veracity av denna information är verifierad på mig, mamma, syster och flickvänner.

Varaktigheten av mottagning och dosering beror på dina indikatorer. Från 2-3 månader och mer. Med anemi - minst sex månader. Under behandlingen är det nödvändigt att göra kontrolltest och om du behöver justera dosen av dosen. Anvisningarna för maltofer anger vilken dos för anemi, och vad för järnbrist.

Järn vid anemi och järnbrist bör tas i terapeutiska doser. Exempelvis innehåller 1 Maltofer-tablett 100 mg elementärt järn (357 mg järn (III) hydroxidpolymaltozat). För anemi behöver du ta 3 tabletter om dagen. Det vill säga doser av 15-25 mg och till och med inte längre bidra till att bota anemi. Dosering bör vara terapeutisk.

När det gäller mat och dryck.
- Vid tidpunkten för behandlingen ge upp te och kaffe, eftersom de tar bort järn.
- Begränsa konsumtionen av mejeriprodukter, eftersom de störa absorptionen av järn. Fördela dem i tid, det vill säga i fel måltid, när du dricker järn.
- Ät rött kött regelbundet, eftersom det innehåller den högsta mängden järn i hemeform som absorberas bättre än någon annan mat.
- Ta C-vitamin med järn eftersom det hjälper körteln att smälta. Även vanlig ascorbic från ett apotek i en dos av 50-75 mg är tillräcklig.

Förresten kommer jag att skingra myten om järn i äpplen. Den icke-hemeformen av järn som finns i växter är väldigt instabil och praktiskt taget oförmögna. Det vill säga, växtbaserade livsmedel hjälper inte i så allvarlig sak som behandling av järnbrist.

När det gäller järnberedningar med Aycherb rekommenderar jag att du uppmärksammar kelatformen. Det anses vara säkert och väl absorberat. För en mer snabb järnbrist rekommenderar jag att du tar en dos högre - från 25-27 mg, så här tillhandahåller jag inte länkar till järn med lägre doser (15-18 mg).

Se även "Tillägg" i slutet av artikeln om järnproteinsuccinylat.

Solgar, järnkelat, 25 mg, 100 tabletter

Jag ökade ferritinhalten på bara en månad från 31 till 64 ng / ml (!) Med hjälp av Carlson Labs chelaterat järn.
Jag tog 81 mg per dag - 3 tabletter på 27 mg.

Detta ämne är väldigt omfattande. Jag försökte presentera det kortfattat. Om du har frågor - fråga.
Jag hoppas att denna information var till hjälp :).

Supplement.
I samband med frågan i kommentaren utförde jag ytterligare forskning om järnproteinsuccinat, som en källa till järn.

Alopeci Alopeci: Orsaker, symtom och behandling

Alopeci är inte en sällsynt sjukdom. De flesta människor uppmärksammar inte håravfall tills det börjar få en patologisk natur. Det är viktigt att förstå att alopeci inte bara är ett externt men också ett internt problem. Förlust av hår påverkas av många faktorer. För att inte skada din hälsa, kontakta en tricholog.

Vad är alopecia areata

Alopeci, nestande eller androgenetisk alopeci är en sjukdom som manifesteras vid patologisk håravfall, vilket resulterar i skallighet eller fullständig skallighet. Beroende på arten av sjukdomsförloppet finns olika typer av alopeci:

Orsakerna till alopeci beror till stor del på dess typ. Androgenetisk och androgen alopeci består av gallrande hår. Hos män leder en sådan gallring till skogsplantering i kronans och främre del av huvudet. Hos kvinnor finns det en gallring i avdelningen och går sedan till sidan.

De flesta orsakerna förekommer av genetiska skäl. Alopeci är associerad med testosteronbrist i kroppen. Skillnaden mellan manlig och kvinnlig alopeci ligger i egenskaperna hos den kliniska bilden.

Diffus alopeci

Diffus håravfall kännetecknas av ökad, men likformig håravfall. Ofta kallas denna typ av alopeci symptomatisk. Orsakerna till detta fenomen är ett brott mot hårväxtcyklerna. Det är anmärkningsvärt att denna typ av håravfall är mer typisk för kvinnor. Diffus alopeci är uppdelad i:

Teplogens form förekommer i de flesta fallen. Bland de främsta orsakerna som det kan identifieras betonas hormonella störningar, långsiktiga antibiotika eller strikt dieter. Teplogene alopeci är att hårsäckarna bara går och vilar och hårväxten stannar.

Anagenal alopeci är mindre vanligt. Dess väsen ligger i det faktum att lökarna inte har tid att gömma sig från effekterna av negativa faktorer. Processen själv utvecklas under påverkan av kemoterapi och radioaktiv strålning.

Sjukdomen botas en stund efter försvinnandet av de faktorer som orsakade det eller provocerat håravfall. Pälsen återställs i sin ursprungliga form.

Alopecia areata

Håravfall förekommer inte över hela ytan av huvudet, men uttrycks i små fickor med full eller partiell håravfall. Orsaken till fokal håravfall är ett misslyckande i immunsystemet, liksom påverkan av ytterligare faktorer - stress, depression, långvarig användning av antidepressiva medel.

Cicatricial form

Cicatricial alopecia uppstår på grund av mekanisk skada på glödlamporna. Som regel är dessa djupa skador på hårbotten, skärningar, svåra nötningar, på platser där hårväxten stannar.

Apotekets behandling

Den moderna läkemedels- och kosmetiska industrin erbjuder många produkter som är avsedda för behandling och förebyggande av skallighet. Många av dem tillgripas i ett tidigt skede av hårförtunning eller med en genetisk predisposition till denna sjukdom.

I det tidiga skedet rekommenderas olika schampon och hårmask som profylax. När det gäller manlig alopeci föredrar män att använda schampon på grund av deras bekvämlighet.

Bland de mest använda läkemedelskompositionerna innehåller droger, zink och kisel extrakt.

Drogbehandling av skallighet kan presenteras i form av en lista över de droger som oftast föreskrivs av trichologer:

 • Ferlatum, Maltofer, om orsaken är brist på vitaminer;
 • Flukanazol, Naftifin, om orsaken till skallighet var en smittsam eller svampsjukdom;
 • Ovestin, Clematrera, om vi talar om brist på produktion av östrogen.

Det bör också noteras medlen på grundval av Minoxidil, som återställer hårväxten och förhindrar deras ytterligare förlust.

Som profylaktiska åtgärder kan schampon rekommenderas, till exempel shampoo-balsam Zoo VIP.

Hem rättsmedel

Våra förfäder mötte också detta problem och fann många sätt att hantera det. Och låt recepten till våra förfäder vara sämre än moderna medicinska medel, men de bidrar till en snabbare botemedel. Men det är fortfarande bättre att rådgöra med din läkare innan du börjar använda recepten hos våra mormor.

Flera recept:

 • Kräv och nässla från håravfall anses vara de bästa örterna för att påskynda hårväxten i traditionell medicin. Vi tar dem - burdock 30 gram, nässla 70. Allt du behöver blanda och häll kokande vatten. Därefter placeras behållaren med det framtida avkoket i ett vattenbad i en kvart i timmen. Sedan måste kompositionen avlägsnas, kylas och spännas. Mängden färdigbuljong ska få 200 ml. De kan skölja huvudet efter tvätt
 • Du måste ta följande örter: plantain, burdock, St. John's wort, nässla - alla 15 gram. Vi behöver också calendula, mintmajs kolumner och immortelle - alla 10 gram vardera. alla komponenter blandas och sedan avkokas beredas enligt ovanstående recept. Endast de behöver inte skölja, det tas oralt 30 minuter före måltiderna. Och så tre gånger om dagen;
 • trots att varje sjukdom fortsätter på egen väg, kunde våra förfäder hitta ett universellt recept. Det är lämpligt för behandling av både vuxna och barn. Du måste noggrant tvätta håret. Sedan efter två dagar måste håret behandlas med natriumtiosulfat i 40% koncentration. En timme efter behandlingen upprepas processen. Endast denna gång behandlas håret med 5% saltsyra. Och så vidare i en vecka varje dag. Samtidigt borde du inte tvätta huvudet. Efter en vecka av denna behandling måste du tvätta huvudet med babysond. Och skölj med följande komposition - 1 msk. 1,5 liter vattenvinäger.

Procedurer rekommenderas 2 månader. Ta sedan en paus i en månad och upprepa igen.

Förebyggande åtgärder för förebyggande av alopecia areata

Högkvalitativ behandling av alopeci är säkert bra, men det är bäst att förhindra att denna sjukdom uppträder alls. Som övning visar sig följa enkla förebyggande regler blir det möjligt. Dessutom kommer förebyggande åtgärder att skydda mot förekomst av andra sjukdomar. Och även om alopeci inträffar, blir kursen lätt och utan komplikationer.

Så, nödvändiga åtgärder för att förhindra håravfall:

 • regelbundna besök på en lämplig läkare för en undersökning är nödvändiga. Detta kommer att bidra till att antingen förebygga sjukdomen eller upptäcka det på ett tidigt stadium och förhindra dess vidare utveckling.
 • Tvätta inte håret ofta, särskilt om det är rent. För tvättning, använd endast kvalitetsprodukter från pålitliga tillverkare;
 • Det rekommenderas inte att göra onödigt hårt hår. De är verkligen vackra, men skadar håret.
 • ständigt göra på dina hårbehandlingsmasker. Det viktigaste att alla komponenter i masken var naturliga;
 • Hårstrukturens hälsa beror till stor del på den livsstil du leder. Så en hälsosam livsstil utan stress, tillsammans med rätt näring kommer definitivt att bidra till ditt hårs hälsa.
 • ordentlig vård. Eventuella förfaranden med hår måste utföras noggrant.

Asymmetrisk bob: kreativ kvinnlig frisyr för medelhår

Läs mer om bröllops frisyrer för kort hår, läs här.

video

För mer information om behandling av häckande alopeci, se videon.

slutsats

Statistik om behandling av häckande alopeci visar att sjukdomen som upptäckts i tidiga skeden är mycket lättare att eliminera än den försummade formen. Behandla därför din hälsa med omsorg.

Järnbrist och håravfall: finns det en anslutning?

Dedkova Tatyana Pavlovna
dermatolog, kosmetolog, trichologist

Inspelad på grundval av rapporten från Dedkova TP, presenterad på satellitsymbolet "Trichology for cosmetologists" vid utställningen av professionell kosmetika och utrustning för skönhetssalonger INTERCHARM professional 2015.

introduktion

Järnbrist är en av de vanligaste formerna av näringsbrist.

Järnbristanemi är ett kliniskt hematologiskt symptomkomplex som kännetecknas av nedsatt hemoglobinbildning på grund av järnbrist i blodserum och benmärg samt utveckling av trofiska störningar i organ och vävnader.

Fördelningen av järn (i%) i människokroppen

funktionellt järn (80%) - mätt med HB-koncentrationen

järn deponeras (20%) - mätt med ferritinkoncentration

transportjärn (0,1%) - mätt genom transferrinkoncentration

Järnhalt i mat

järnrik (mer än 10 mg per 100 g produkt): ägg, lever, pistaschmandlar, torkade svampar, jäst, havskål, baljväxter (bönor);

måttligt järnrika livsmedel (mindre än 10 mg per 100 g produkt): kött, kyckling, fisk, mandel, svamp, äpplen;

fattiga i järn (mindre än 1 mg per 100 g produkt): apelsiner, morötter, jordgubbar.

Järnborttagning

Varje dag förlorar en hälsosam vuxen människokropp 1 till 2 mg järn:

menstruation (upp till 30 mg)

Det bör noteras att en person i genomsnitt tar emot 10-15 mg järn per dag, men 1-2 mg absorberas. Om denna mat är korrekt, balanserad, regelbunden.

Järn kommer från mat är indelad i:

heme (del av hemoglobin) - som ingår i kött-, nötkött- och kalvlever

non-haem (i fri form) - Innehållet i sojabönor, bönor, ärtor, bovete, järnhaltiga beredningar, som är indelade i bivalent eller trivalent.

Symtom på järnbrist

huvudvärk på morgonen

urininkontinens när man skrattar och nysar

ökat begär för konsumtion
vissa livsmedel
(choklad, läsk)

smakperversion (beroende av krita,
tandpulver)

locka lukten av färg, färg,
bensin, fotogen

benägenhet till rikligt
menstruationsblödning

svårighet att svälja
fastmatstabletter

Orsaker till järnbrist

De vanligaste orsakerna till järnbrist hos kvinnor av reproduktiv ålder:

tung menstruationsblödning

Orsaker till järnbrist hos män och postmenopausala kvinnor:

Dermatologiska tecken på järnbrist

Hårförtunning, torrhet, ökad förlust, förlust av pigmentering

Spikplattor - gallring, brittleness, cross striation

Hud - torr, peeling

Indikatorer för järnomsättning i kroppen

Indikatorer där du kan bedöma utbytet av järn i kroppen.

hemoglobin är normen hos kvinnor 125 g / liter och högre, hos män 135 g / liter och högre.

Vasslejern är normalt minst 12,5 μmol / liter.

total eller latent järnbindningsförmåga hos serum (OZHSS eller LZhSS) - mängden järn som kan associeras med transferrin. Hastigheten är 30,6 - 84,6 μmol / liter.

ferritin är ett protein som återspeglar järnhandeln i kroppen. Norm - 20 - 250 mcg / liter. Mindre än 40 mcg / liter - latent järnbrist. Mindre än 70 mcg / liter - provbehandling för håravfall är acceptabelt.

Finns det en koppling mellan järnbrist och håravfall?

Förbindelsen mellan järnbrist och håravfall i deras arbete beskrivs av sådana författare som Hard S., Rushton D. H., Kantor J. Ett stort antal patienter deltog i sina studier. Men det finns en annan motsatt synvinkel. Ett antal forskare (Audingoz I. E., Sinclair R.) säger att det inte finns något sådant förhållande.

Bregy A., Treub R. M. genomförde sin studie, vilket visade bristen på samband mellan nivån av serumferritin och håravfall med ett värde över 10 μg / liter.

Minsta skärmpaket

Den minsta screening kit som behövs för att eliminera järnbrist inkluderar:

kliniskt blodprov (Hb, ESR)

Diffus telogen håravfall på bakgrund av järnbrist

Med trichoscopy och phototrichogram:

håret är ungefär samma diameter (det finns ingen signifikant skillnad mellan anagen och telogen hår)

hög procent av terminalen bland telogen hår (håret i patientens vanliga diameter faller ut)

adekvat diet

intag av järn

sammanfattning

Hos patienter med håravfall i närvaro av latent järnbrist kan effekten av järnbehandling variera och beror förmodligen på patientens individuella känslighet för manifestationerna av järnbrist.

Hur påverkar järn kvinnlig skönhet?

Ferritin och håravfall hos kvinnor är direkt relaterade. Håravfall uppträder hela livet. Men ibland finns det patologiska processer som förbättrar förlusten. Under denna period kan en kvinna märka att antalet förlorade krullar har ökat. Om detta fenomen missas och inte ger särskild uppmärksamhet, kan problemet förvärras.

Hur järn påverkar kroppens tillstånd

I en kvinnas kropp finns ett visst proteinkomplex. Peptider påverkar ackumuleringen i kroppen av 24 element som tjänar som en källa till järn. Elementen bär bara 7% av järn i kvinnans kropp, resten av ferritin kommer från att äta.

Ferritin är en källa till järn för cirkulationssystemet och hårsäckar.

Om nivån av ämnet i kroppen faller, börjar patienten aktivt att förlora hår. Järn finns i människokroppen sedan födseln. Nivån på ämnet i blodet minskar med övergångs ålder och ökar med mognad. I en mogen flicka varierar mikroelementnivåerna i organ och vävnader från 10 till 150 ng / ml.

Faktorer som påverkar järnnivån i kroppen

I den kvinnliga kroppen är komplexa biologiska processer under hela livet. Många faktorer påverkar vitamin- och mineralkompositionen i patientens blod. Följande faktorer kan påverka ferritinhalterna:

 1. Period för att bära ett barn
 2. Menstruationscykel;
 3. Olika sjukdomar i levern och kvinnliga genitala organ.

Ferritinhalterna förändras under graviditeten. I första trimestern i en gravida kvinnas kropp innehåller 55-75 ng / ml av substansen. Vid den tredje trimestern sjunker nivån av ämnet i blodet till 10 ng / ml. Förlust av järn med en ökning i termen är en naturlig process. Ett barn utvecklas och växer i livmodern, som förbrukar ferritin från moderns kropp. Efter födseln ökar ämnets nivå inom tre månader. Under denna period noterar kvinnan ökad håravfall, nagelplattans brittleness. I vissa fall kan en kvinna ha skonsam menstruationsliknande urladdning.

Menstruationscykeln består av tre steg. Den första etappen varar från början av cykeln till ägglossningen. Vid denna tid ökar ferritin i en kvinnas kropp, vid mitten av cykeln blir en kvinna mycket aktiv, det sker en snabb tillväxt av hår och naglar. Under ägglossningen når nivån av ferritin en topp. Om uppfattningen sker just nu hjälper substansen att bilda det korrekta kärlsystemet på "barnens plats". Om uppfattningen inte inträffade faller ämnets nivå kraftigt i början av nästa cykel. Före menstruation upplever flickan ökad ångest och nervositet. Under denna period rekommenderar läkare att ta järntillskott för att bibehålla ferritin i kroppen.

Hormonal bakgrund påverkar mängden ferritin i blodet. Med sjukdomar i det genitourära systemet, särskilt bilagorna, ett hormonfel i kvinnan. Nivån av järn i blodet sjunker kraftigt. Under perioden av hormonavbrott faller håret ut, smärta syndrom av olika etiologi framstår, förändringar i menstruationscykeln kan uppstå. Förlust av ferritin med hormonellt misslyckande kan stoppa gynekologen. Han kommer att välja de nödvändiga hormonerna och föreskriva vitamin-mineralkomplex för att återställa ferritin.

Vad är farligt högt järninnehåll i blodet?

Håravfall kan uppstå med en kraftig ökning av ferritin i blodet. Följande patologier påverkar tillväxten av ett ämne i en kvinnas kropp:

 • Bröst- och bröstkorg
 • Hepatos i leverkanalerna;
 • leukemi;
 • Tröga infektioner i kroppen.

Förlust av ferritin kan påverkas av felaktig dieting eller en lång hungerstrejk. Fastande leder till förlust av inte bara järn från kroppen, men också andra vitaminer och mikroelement.

Om en tjej skyddas av p-piller, ökar kroppens östrogenivåer. Östrogen är det kvinnliga könshormonet i den första etappen av menstruationscykeln. Om nivån av hormonet i blodet är konstant, så är det en förlust av spårämnen. Under perioden av skydd av p-piller faller flickans hår, eller hennes kroppsvikt kan öka.

Ökad ferritinhalt behandlas på poliklinisk basis. Patienten ensam kan inte identifiera orsakerna till hans tillväxt.

Läkemedel för att öka järn

Ferritin kan ökas oberoende. För detta ändamål har ett brett spektrum av vitaminminerala komplex utvecklats inom läkemedelsindustrin. Vitamin-mineral komplex som: Complivit Iron, Ferrytab, Doppel Hertz Iron är mycket populära. För att kontrollera håravfall kan patienten ta kombinerade komplex av preparat som innehåller järn. Håravfall slutar ta följande läkemedel:

 1. "Perfectil", priset varierar från 500 till 700 p.
 2. "Komplivit Shining", kostnaden för drogen kommer till 300 p.
 3. "Pantovigar", det genomsnittliga priset - 1300r.
 4. "Special draggee Mertz", kostnaden för komplexet kan nå 800 p.

För att normalisera ämnets nivå ordinerar läkare specialpreparat som innehåller järn. Under menstruationsperioden kan patienten självständigt ta "Fenuls". Järnhalten i det är 10 mg och reglerar en liten förlust av ferritin. Gravida kvinnor får järntillskott innehållande 100 mg av substansen. Sådana läkemedel innefattar: "Ferrum Lek", "Sorbifer Durules", "Ferritab", "Maltofer".

För bättre smältbarhet av järn askorbinsyra ingår. Därför ordineras många kvinnor mediciner som sänker surhetsgraden i magen samtidigt som de tar järntillskott.

Håravfall i samband med nivån av ferritin i blodet kan lätt elimineras om en kvinna besöker en läkare i tid och genomgår en behandling.

Maltofer för håravfall

Författare

Välkommen!
Jag diagnostiserades med anemi (väntar). Hår sypyatsya fruktansvärt, från det eleganta huvudet i sex veckor lämnade en råttaxa med en bast i stället för hår. Jag var ordinerad en behandling. Men jag vill veta - vem hade samma problem - hur snabbt återställde håret? Återvände sjukdomen?

De bästa svaren från deltagarna

- Sjukdomen kommer regelbundet att återkomma om du inte håller blodet i ett normalt tillstånd.
Och IDA är inte precis en sjukdom - det är ett tillstånd av blod som saknar järn.
Jag har hela tiden IDA, särskilt efter kritiska dagar när mycket blod försvinner. Jag dricker piller. Men jag äter inte kött och lever, vilket är användbart för anemi.
Och om du en gång behandlat och sedan glömde, kommer anemi återvända säkert. Ja, du måste också ta reda på varför du har anemi. Vid en riklig månad förvärvar järnet inte någon mage hos andra.
Så snart du eliminerar sjukdomen kommer hår, tänder, hud och allt annat att återgå till det normala. Vid den här tiden behöver du. I en månad återställs inte kroppen.

- tack så mycket) Jag har bara anemi... för att jag förlorade mycket blod under missfallet. men allvarlig anemi... ferritin 4 i allmänhet (jag fick höra att ta piller hela tiden och jag skulle inte stoppa det. Jag vill bara att mitt hår ska återgå till normalt snabbare.. livet är inte värt det (

- Jag har väntat på mycket menstruationsliv hela mitt liv. Som jag upptäckte i tre år utan paus såg jag en pillerhud, mitt hår har återhämtat sig.

- Författaren, kanske ditt hår klättrar på grund av missfall, hormonella misslyckanden, eftersom jag känner folk med anemi och utmärkt hår.

- Jag kollade - hormoner är vanligtvis normala. Och min fruktbarhet är väldigt hög. När håret började hälla in - det första jag körde för att hormoner skulle passera. Alla rovnenko... Men min anemi är klart allvarlig. Huden är torr, ständigt ingen styrka, fysisk aktivitet orsakar yrsel och stark hjärtslag. Jag tyckte även om lukten av aceton, bensin och färg.

- mitt hemoglobin var 62. Jag hade också IDA, med den hemska jag fortfarande kommer ihåg. i stället för hår-svamp, var naglarna krossade fruktansvärda. passerat efter att ha tagit specialpiller som ordinerats av en läkare.

- Du vet vad som, innan du behandlas för skallighet, kontrollera din mage! Vi har små städer med massor av hemlagat hår, håret faller inte ut! Du är uppfödd.

- Med brist på vissa vitaminer, med felaktig näring, tvättas hår - håret är skadat med dubbla volymen!

- Jag diagnostiserades med anemi när jag var 12 år gammal. Och det, ingenting, de sa att äta granatäpple, dricka kefir, äta vad jag vill ha. Det har varit 30 år, jag lever. Och jag mår bra! Vad är ditt problem? Anemi kan behandlas! Bara röka eller dricka inte alkohol!

- Nu är läkare inte läkare! Vi har en terapeut som tittar på en encyklopedi av symptom, ok? Så, att göra fel diagnos är inte ett problem! Ja, och kommer att behandlas lika!

- Jag har fyra ferritin och järn i blodet 17 (hastighet av 50 till 169). Och antalet röda blodkroppar minskar kraftigt - blod som vatten alls. Det hände aldrig (och jag har ett bröllop på näsan.. Jag vill inte bröllopet gå skallig! Dricka tills tebletki. Fiznagruzki att bli bättre yavno..a hår och sypyatsya..doktor sade att tiden ska vara från en månad till tre!

- För att återställa järnet som behövs för håret (ferritin från 70) behöver du från sex månader till ett år !!

- Ja (doktorn sa dricker tungt, bara de tre första månaderna. Sedan i kontrollen och fortsätter att dricka under en lång tid dolgo..no sade att håret kommer att återhämta sig under dessa 3mesyatsev..a Jag ville veta hur de andra bylo..u mig som fester och viktiga planerade... och jag bast och skallighet på huvudet (

- Självklart behöver du gå till en tricholog. Generellt förbättrar hårväxten MD-Fitostom Eliocap (varumärke) - med bakterieceller från ett vildt äpple. Absolut oskadlig sak. Men eftersom du har ett internt problem är det bättre att gå till doktorn

- Jag var hos trichologen. Hon tittade på håret under en stor lampa och huden på händerna och på andra ställen. Då gav hon mig test. Analyser visade diffus alopeci på grund av svår anemi. Hormoner är normala, andra indikatorer är normala, håret har varit elegant hela livet i midjan. Och sedan en gång.. efter blödning efter ett missfall (perioden var 2-3 veckor) förändrades håret plötsligt och hur föll ner! Analyser har visat att alla indikatorer relaterade till järn ligger mycket under norm.

-. Jag hade anemi, för att jag inte äter kött upptäckte jag också det när mitt hår kom ut. Började dricka järn och B-12 började växa nytt hår. Redan några år dricker jag. För menstruation dricker jag 360 mg järn om dagen.
Vi måste dock vänta tills de nya håren växer till normal längd.

- Juliana, de skalliga fläckarna kommer att försvinna så snart det nya håret börjar växa (ca 3-4 månader), men det kommer inte att vara tjocka buskar så länge.

- Åh.. vad synd (jag hade åtminstone slutat att falla. Tack. Jag hoppas att allt blir bättre snabbt)

- Jag hade också ett problem (men jag var mycket äldre än du) igår på "Center for Biotic Medicine" - tro inte att det här är en annons. De tog blod från mina ådror och klippte mitt hår för analys. På en vecka kommer han att vara redo, då kommer de att förskriva vitaminer som inte räcker till i kroppen. Och innan jag var hos trichologisten lämnade kliniken "All My Own" mycket pengar, gav mig 25 ampuller, gnugga dem i mitt huvud varannan dag. I sammansättning kan samma köpas på ett apotek mycket billigare.

- Jag bor i ett annat land) och jag behandlas på en mycket bra och dyr klinik. Jag var ordinerad schampo och serum värda omkring 2000 rubel. Men varnade för att alla slags saker gör lite för att hjälpa dig, först måste du eliminera järnbrist. Och där dyra hårpreparationer säljs - det är nästan alltid razvodilovo!

- Jag hade blodbrist på sommaren, mitt hår klättrade, min svaghet var konstant, kraftiga droppar i kroppstemperaturen. Jag förstklippte några piller med järn, då började jag ständigt dricka Perfectil vitaminer, de är speciellt för hår, naglar och hud, och de har tillräckligt med järn. Nu är de inte så klättra, det verkar vara normalt, men jag vet inte vad som exakt påverkas! Alopeci behandlas med ett komplex - detta är rätt näring, vitaminer, hårbottenmassage och korrekt vård och behandling av alla sjukdomar, inklusive kronisk

- tack! Jag har redan klarat situationen... men inte ett piller.. även om jag köpte och dricker pantovigar och bada formula snf. Jag gör lökmasker... först efter dem har förlusten upphört. just nu försöker jag återfå densiteten.... att falla, då stålet... men det finns få av dem kvar (

- det är trevligt när folk avbryter, allt är okej...

- Jag har också anemi och mitt hår faller ut så illa. Här är det intressant efter vilken tid efter början av priyomjärnet stannar håret faller ut? Jag dricker bara 2 dagar, ser verkligen fram emot när baldness slutar.

- Jag hade också järnbristanemi. Fruktansvärt hår faller ut. Jag trodde det berodde på färgning. Målade under lång tid, anemi avslöjade för två veckor sedan. Redan hittat svaret - jag kommer att bota anemi, håret kommer att återställas. Tack för råd.

- Nåväl, uppnå ditt mål. Efter behandlingen har situationen förbättrats - men efter ett par veckor (trots att hon fortsatte att dricka tabletter) - HUR hår föll ner! Jag trodde att resten kommer att förlora! hår var midja djup - klipp som en pojke. Ferritin steg inte på något sätt! Nytt hår växte - och växte och föll... föll ut! Jag beslöt att vidta drastiska åtgärder och prokapat tre droppers med Venofer! Vid tiden för förlusten föll. Men fortfarande - mer än normen. I mars blev jag gravid. Och igen - hårfall! Mina vänner slutade känna igen mig! Här är ett par månader sedan förlusten minskade igen - men inte förrän i slutet. Anemi är långt borta. Läkaren säger att det är nödvändigt att återställa tiden... - men jag kan se att allt är meningslöst. Jag gör lökmasker igen och gnuggar ampuller. Långt hår inte faller - men kort - som växte upp i en tid av sjukdom - som med mig flyga och flyga och flyga... och när det kommer att sluta - Jag vet inte (långt hår är kort - så det finns ingen volym - till Slug blev liknande analyser allt. det ägde rum - berättade, kan du skicka ut i rymden... nu väntar - när den stannar ((läkare lovar... sade att från den långa anemi skada håret tillväxtcykeln och behöver tid att återhämta sig..
I allmänhet skriver jag vad som hjälper till att gnugga lite tråd av lotion eller ampuller från att falla ut - tillsammans med en bra massage.

- du beror på graden av din anemi, till exempel jag hjälpte 20 dagars kurs av Abdulah Sidran och jag märkte att håret började falla mindre, nu har jag inte hår faller ut, men naturligtvis om du inte riva dem) när kamma))))

- Katerinka hade du i åtanke sidor?))))) Jag tog det själv under animationen, bara lite längre än dig, men jag var nöjd.

- Även jag IDA, hemoglobinet var 66, och järnet inte har... just nu höjt do104....very bra vitaminer för att hjälpa "Sorbifer" och injektioner "Ferum lek" och "Combilipen" mycket bra hjälp... mindre hår började falla sönder... Jag råder dig att dricka sådana droger med en sådan diagnos...

- Flickor, mitt hår faller också ut. Kan det bero på att ferritin 49, hemoglobin 120? Hormoner är bra.

- Välkommen! Säg mig, snälla, mitt hår började falla plötsligt ut, gick till trichologen, passerade en serie test. Hormoner är normala, hemoglobin är inte så högt, och ferritin är bara 5, de hittade också lumbar och anemi. Nu dricker jag Sorbifer Durules och folsyra, jag äter tungan och mestadels kött. Jag använder Ducre Qelual och Anafas schampo (som urladdad). Som om allt är värdelöst. I stället för hår fanns en svamp. Samma sak faller håret i stora mängder. Det verkar som om snart kommer det att finnas nästan inget hår kvar. Är det möjligt att på något sätt påskynda behandlingen eller göra något annat?

- Och jag kom med ett sidopaket till en hematolog. Hon tittade upp och sade att detta Bud, behöver du inte höja din hemoglobin (jag hade bara järnbristanemi, och jag läste en hel del av Internet köpte hill-Bad). Som en följd av förlorade jag en månads tid hoppas Sideral- kraftigt omskrivna kosttillskott som innehåller endast 14 mg järn, medan jag är inte en hematolog obrazumela och inte utsett Sorbifer. Sorbifer hemoglobin jag tog under den senaste månaden från 82 till 117. Och ändå, skriv en kommentar med orden hematolog om Sideral: "Var inte läsa på Internet, det finns en hel del skrivet och det är inte alltid sant. Gå till doktorn om du behöver hälsa. "

- Ja, bra råd, om hon bara rådde en anständig läkare, och då har de flesta små som förstår.

- Därför är det nödvändigt att poke runt på Internet

- tjejer, om hormoner och glic är okej och har bara anemi, försök sedan att dricka maltofer. Jag köper vanligt i tabletter, utan folic to-you (det är billigare). Svaghet går snabbt, huvudet snurrar mindre, händer och ben blir varma, mörknar inte i ögonen. fortfarande mycket bra läkemedel "selentsin" tabletter. från honom växa nya hår. oroa dig inte, allt kommer tillbaka till det normala. Det viktigaste är att ständigt bibehålla hälsan))

- God eftermiddag Jag var 6 år sedan också fick diagnosen (zhelezodifitsitnaya anemi) sedan var jag i positionen och gynekolog föreskrivna mig att dricka Ferrum lek. Jag skär Ferrum Lek väl såg bara nästan alla 6 månader gravid och jag fick upp och gemoglabin och järn också. Jag lider också av håravfall, torr, blek och växa som inte mogu.Ya en massa saker och försökte schampo och masker och masker hem och hårtork år inte använda, inte måla dem, och jag hjälpte inte. Efter 6 år, har jag tittat på bilderna där jag var polozhentii och lite senare, när det födde och så, i mitt hår samtidigt lysande, lång, mjuk, fanns det mycket mer och de inte släppa ut, och sedan när barnet ett år gammal, började hans hår till sypatsya.Seychas jag återigen börjat dricka Ferrum lek, men också köpa vitamin B12 och vitamin C, och kommer att bli i en komplex drink. Hur kommer det första positiva resultatet jag ska skriva till dig. Jag glömde att skriva att jag inte göra något för håret under graviditeten, en normal Schampo dem, torkade hårtork, ingen ampuller och dyra masker.

- Samma problem är dess allra första början (((Vad händer skrämmer

- __Till föregående brev. Ingen svarade på de allmänna grundläggande frågorna ((((
Är håråterställning möjlig? Tjocklek, tillväxt.
Verkligen har de inte tid att växa och falla igen.

- Och jag har en sådan skräck för mer än 8 månader. Och övervikt falla mer än ett år, på pannan vikande hårfäste, vidgade avsked. Made lök mask, minskade något förlust, men i hårbotten bortskämda (för att göra en mask varje dag här på sajten subtraheras), långt innan håret inte Zhirnel allmänhet tvål eftersom de måste tvättas och nu fett i en dag. Klipp 3 kurser perfekta, hjälpte inte. Och det viktigaste dryck för fem månader, järn, överlämnade analysen en hemoglobin 107, så det är bara tror inte feretin klättrat (var 17). Tänk eller järn absorberas inte, finns det fortfarande ganska rikligt månad. Gick till trichologist, sade han samråd med en hematolog är nödvändigt, och minoxidil gnuggas, som då inte slezesh. Men naturligtvis sade hon att om problemet kvarstår internt, efter avskaffandet av minoxidil inte gnugga. Vad jag tvivlar på. Så jag är i chock, kommer våren komma snart, men på gatan utan en hatt inte gå, väl åtminstone hemma via en datorarbete. Vem löste problemet? Ge bara upp. Kanske författaren skriver hur hon gjorde, skulle jag vara glad att höra.

- Snälla berätta för tjejerna. Jag har alopeci länge. Jag försökte många saker, ingenting hjälper. Mycket sparsamt hår. Nyligen blev jag testad och upptäckte av misstag att jag var anemisk. Till vilken läkare som ska konsulteras. Vilka tester ska man ta?

- Jag vill inte dela någon mer tragedi. girl.20 år gammal. hade alltid det smartaste, långa håret som hon alltid var stolt över. nu, efter ett år med fallande och missförstånd, kvarstår det som händer med mig, det faktum att du inte ens kan ringa ditt hår, ett 3-årigt barn har en svans tre gånger tjockare. nu har jag redan accepterat och oroa dig inte, men moraliskt var det väldigt svårt. Förutom anemi (ferritin 5) hade jag ingen fullständig absorption av mat och alla nödvändiga element. i slutet blev det till den punkten att jag förlorade medvetandet på morgonen och ofta hade blod från min näsa. Nu, tack vare rätt behandling och näring, förlorar jag inte medvetandet, mitt hår faller inte ut så, men nya växer inte! Det här är det enda som oroar sig för

- Håret växer väl från ESVITSIN-lotion. Chic effekt! Det kostar 180 rubel. Men det är väldigt svårt att hitta.

- Jag slutade falla ut efter 3 dagar och de nya började växa efter 2-3 månader, men jag gjorde mycket arbete - oljemaskar med eteriska oljor och vitaminer i 3-4 timmar 2 gånger i veckan. hårkvaliteten har förbättrats.

- järnberedningar tas separat - timmar 5 - från produkter. innehållande kalcium. t till kalcium hämmar järnabsorptionen. Drick järn länge. minst 6 månader, det här är läget, så lugnt,. resultatet kommer säkert att vara. flytta mer på luften, gör bra träning

- Och var noga med att dricka järntillskott (100 mg, företrädesvis divalent) med vitamin C - 300-350 mg. Ta ett år.
Effekten är super.
Vem har hypothyroidism, dricker med en skillnad på 4 - 5 timmar, jag dricker på kvällen 4 timmar efter den sista måltiden.

- Jag skulle vilja tillägga att järn bör vara en bivalent 100 mg. + vit. Med 300 mg.
Och två gånger i veckan är det nödvändigt att ta ZINC - men separat från järn, eftersom de är konkurrenter.

- God dag!
Samma problem. Subklinisk hypotiosi... dvs. så att säga den första... med hårproblem, men doktorn (endokrinolog) sa att hon inte tog droger för hypothyroidism... de antog anemi... för tillfället tog hon inte prov. Håret har blivit dubbelt så litet (det gör ont för att se på bilden före sjukdomen)... de faller inte ut i partier, men nya blir tunnare, dvs underrock över huvudet. Är det möjligt att hoppas att denna återhämtning är igång eller att anemi utvecklas?

- växande nytt hår.

- Mitt hår föll ut detsamma. Minskade 2/3 av volymen, nu en råttaxa. Började röra sig på internet, hon gick själv förbi en massa test. Sammanfattningsvis:
1) Jag hittade en ökad prolatkin,
2) reducerat ferritin (20 och minst 70).
I allmänhet, med analyserna, gick jag först till en endokrinolog, prolactin rätade ut, men hennes hår fortsatte att falla. Sedan gick jag till en trikolog, började ta Maltofer och började göra plasma-lyftning, och så: fallouten stannade 5 dagar efter att ha tagit Maltofer, nu efter en månad för att ta maltofer och två plasmahissar, faller 5-10 hår ut en dag. Men det finns inget nytt hår ännu och ferritin har inte stigit, så jag anmälde mig till en hematolog. Jag vill höja injektioner. Fortfarande, på något sätt återuppliva de gråa mössen tunna håret färgade dem med naturlig indisk henna halv och halv med basma. Henna och Basmou köpte indiska naturliga, gjorda i Indien. Så, håret var superformat, förtjockat och till och med började skina på toppen av huvudet, de porösa ändarna tyvärr inte lyser, men effekten är fortfarande fantastisk. Och jag bytte också till en indisk tvålmutt, mitt hår tvättades perfekt och mjäll var borta. Så jag tror att allt kommer att fungera.

- Har du börjat dricka maltofer själv på eget initiativ? eller läkare ordinerad?

- Jag har medfödd anemi ((Jag har registrerats sedan barndomen och har behandlats varje år. Jag har inte tid att återställa mitt hår (. Jag väntar också. Hemoglobin faller till 65 varje år).

- Tjejer, mitt hår började falla ut för 14 år sedan, då dermatologen sa lite nonsens mot mig, bind inte mitt huvud och tvål med tvål. Ungefär 8 år sedan, med en allmän undersökning, hittades hemoglobin 90, då har jag på något sätt inte uppmärksammat detta. Ca 3 år sedan donerade blod - igen lågt. I år fick håret att baldheten är genomskinlig, bestämde hon sig för att bli testad, började med hormoner, eftersom hon gick till gynekologen för en kontroll, allt är normalt, bara prolactin är något överskattat. Han berättade för mig att hon skulle vidarebefordra järn och ferritin. Resultatet, järn 3, ferritin 5. Jag ska undersökas grundligare medan jag äter hematogen, jag är rädd för att ordinera järn själv. Jag kommer hålla dig informerad om jag växer något på huvudet efter 14 års flygning betyder det att alla växer)

- Mineralvatten "Marcial vatten. PALACES "visas för patienter med:
med järnbrist orsakad av:
riklig blodförlust (riklig långsiktig)
menstruation, förlossning, abort, näsblod
donation, utsöndring av urin blandat med blod);
Försök att dricka det i första hand är inte ett piller, det kommer inte att bli värre ändå och sannolikheten är hög som hjälper.

Sosudinfo.com

Anemi och håravfall hänger ihop, särskilt när hormonell misslyckande och uppkomsten av akne på huvudet. När järnbristanemi kan vara omfattande alopecia och håravfall - en mycket snabb är densamma för båda könen på grund av minskningen av hemoglobin och blod röda blodkroppar (hematokrit).

De främsta orsakerna till järnbrist är: dålig kost, matsmältningssjukdomar hos kvinnor - graviditet, tunga och långvariga perioder. Vid kronisk järnbrist uppträder kropps mobilisering och minskning av matning spik och hårsäckar vitaminer, mikro- och makroelement, bland annat järn och syre.

Endast syrebrist leder till håravfall på 10-20%. Som ett resultat av den tvingade "ekonomin" måste strängar återställas i 1-1,5 år. I vissa fall fortsätter håravfall med behandling av anemi och återställande av järnnivåer. Detta händer efter allvarlig anemi eller komplexa sjukdomar. Föråldrade hår faller ut, men nya har ännu inte "vaknat" och deras tillväxt har inte börjat.

Regulatorisk järnmetabolism

För att bestämma nivån på järn, undersöks blod (ESR, Hb), urin och hår. Järnbrist bekräftas inte med följande screening kit:

 • hemoglobin - 135 g / l (för män) och 125 g / l (för kvinnor);
 • serumjärn - 12,5 mikron / liter och högre;
 • TIBC / LZHSS (total järnbindningskapacitet eller en latent serum) - indikator på mängden järn bundet till proteinet transferrin - 30,6-84,6 mkmmol / l;
 • ferritinprotein, vilket speglar järnförråd - 20 - 250 μg / l.

Det är viktigt att veta. Ange närvaron av latent järnbristindikator för ferritin 40 μg / l eller mindre. Det är nödvändigt att börja behandling av hår vid indikatorer på 70 mkg / l och mindre.

Symtom på järnbrist

Med avvikelser från normen för ovanstående indikatorer, järnbrist och brist på syre i blodet:

 • immunitet, arbetsförmåga minskar
 • regelbunden fysisk ansträngning orsakar hjärtklappning och andnöd, känsla av trötthet och svaghet;
 • huden blir torr, det finns sprickor och "fastnat" i hörnen av munnen;
 • matsmältningen är störd och smaken är perverterad: jag vill äta krita, tandpulver eller jord;
 • törst efter konsumtion av choklad och drycker med gasökningar;
 • lukten av lack, fotogen, bensin och färg blir attraktiv;
 • håret bryts ner och naglarna smälter;
 • armar och ben är chillande, ringer i öronen, yr, ständigt känns som sovande, svimning är möjlig;
 • hos kvinnor kommer tung menstruationsblödning;
 • människor får atrofisk gastrit.

Det är viktigt att veta. Vid månatliga anses fysiologiskt normal blodförlust mindre än 50 ml, och - leda till järnbrist blödning 50 - 80 ml confounding faktorer (låg förbrukning / absorption av järn från livsmedel och andra). Järnbristanemi uppträder med blodförlust på 80-120 ml och däröver.

Hur järn absorberas

Mat är huvudkällan till hemejärn (sammansatt av hemoglobin) och icke-hemma.

Det är viktigt att veta. Håret slutar falla ut samtidigt som kroppen behåller förmågan att absorbera och absorbera järn från mat.

Kärnan till heme-järn är kött, icke-heme-grönsaker, nötter, frukter, spannmål. Mycket järn i rött kött: nötkött, kalvkött och lamm. Av dessa produkter absorberas spårelementet med 20-25%. För att eliminera anemi behövs också produkter med koppar, mangan, zink, krom, jod och vitaminer B och C.

Feabsorption sker i tunntarmen. När det konsumeras kyckling och fläsk, är det sämre absorberat. Fisk och lever innehåller mer ferretin och hemosiderin, men inte hemejärn, därför absorberas komponenter dåligt.

Produkter med kalcium och non-heme järn orsakar försämring av Fe absorption (endast 1-5%), så vegetarianer lider ofta av anemi.

Eftersom en person konsumerar båda typerna Fe med mat, för att förbättra matsmältningen, bör du lägga till mat till din kost:

 • med C-vitamin: frukt, grönsaker, citrus och askorbinsyra - 100 mg vardera för att öka Fe-absorptionen 4 gånger;
 • öka produktionen av saltsyra i magsaften: en liten mängd pickles, pickles och kryddor, sura frukter och bär, mejeriprodukter, muffin. Några svarta bröd och borscht, soppa och tomatjuice, mindre ofta - kött-, svamp- och grönsaksbuljonger;
 • för sidrätter till kött-, lever- och grönsaksspannmål: bovete och ris - för att mastera icke-heme järn;
 • med fruktos: frukt och honung (i avsaknad av allergi).

Med dålig absorption av järnförsämrad anemi ökar håravfallet. Detta händer med följande faktorer:

 • långvarig behandling med hjälp av att minska surheten i magen, med sår och gastrit
 • användningen av droger med kalcium, ett stort antal mejeriprodukter och ägg;
 • äta mat oxalat: choklad, nötter, kål, spenat, vetekli, rabarber, jordgubbar, - samt kryddor: persilja, basilika, oregano;
 • stort intag av livsmedel med polyfenoler som hämmar absorption Fe: svart te och kaffe, kakao, örtteer (te, kaffe endast ge inte absorberas 60% Fe);
 • passion för mat med fettsyra: mandel, valnötter, baljväxter, helkorn och kli.

Kom ihåg! Två timmar innan man äter kötträtter och 2 timmar senare bör man inte äta mat som förvärrar järnabsorptionen.

Järnbristbehandling

Järnberedningar hjälper till att förbättra och bibehålla järnbalansen under normala förhållanden. Behandling utförs med närvaro av droger:

 • fumarsyra: Heferol, Ferronat;
 • proteinsuccinat - "Ferlatum";
 • folsyra och cyanokobalamin - "Apo-Ferrogluconate";
 • folsyra: "Fefol", "Ferretab";
 • folsyra, askorbinsyror, cyanokobalamin, lysinmonohydroklorid - Irovit;
 • askorbinsyra: "Ferograd", "Ferropleks", "Sorbifer Durules";
 • askorbinki, nikotinamid, vitaminer från grupp B - "fenuler";
 • askorbinsyra och folsyra, cyanokobalamin, cystein, fruktos och jäst - "irradian";
 • mukoproteas, askorbinsyra: "Tardiferon", "Gyno-Tardiferon";
 • Plast Gradumet Matrix - Ferrogradmet.

Om den sura miljön bibehålls i mag-tarmkanalen används medel med järn (bivalent) järn, vars absorption ökar 20 gånger. I närvaro av ett alkaliskt medium i mag-tarmkanalen uppstår bildningen av olösliga föreningar - fosfater och järnfytat, vilket elimineras genom införande av saltsyra och askorbinsyrapreparat.

Mellan eller efter måltider bör kortverkande läkemedel tas, från 180 mg / dag (halv dos). Järnsulfat innehåller 60 mg Fe, järnglukonat - 35 mg Fe, i fumarat - 65 mg Fe.

Före en måltid eller på kvällen utförs behandlingen med långvariga former, som långsamt frisätter Fe i området för tolvfingertarmarna: "Sorbifer Durules", "Tardiferon Retard". Med hjälp av den nya doseringsformen "Ferrum Leka", när den tas in transporteras järn med järntransportproteiner.

Kosmetika för hårstyrka

I processen att behandla järnbrist och alopeci med droger och näring förbjuder ingen att använda effektiva kosmetiska produkter för att återställa hårdensitet, inklusive hemlagade masker och oljor (2-3 gånger i månaden):

 1. Förnya blodflödet till glödlamporna, och därmed näring och syre, stärka oljans rötter: ricinus, oliv, burk eller soja (30 ml) - med tillsats av 15 ml whisky, brandy eller brandy. Kompositionen gnids i hårrotserna och fördelas över hela längden på strängen.
 2. Mask: havregryn eller svartbröd, färglös henna och lera blandas med varmt vatten till tillståndet av flytande gräddfil. Masken är mättad med vitaminerna A, E, B (2 droppar), med eteriska oljor: svartpeppar, timjan, pelargon eller citron (3 droppar), - rågula. Efter applicering av masken med en träkam från rot till spets hålls blandningen under cellofan och en keps i en halvtimme. Tvätta av masken med decoctions av örter: nässla, kamille eller kalendula.

Innovativa kosmetiska produkter i USA är effektiva, till exempel Toppik keratinförtjockningsmedel. Det kan kombineras med något läkemedel vid behandling av anemi och alopeci, håravfall och gallring. Pulver «Toppik», identiskt i sammansättning med keratin, gömma skalliga fläckar, så det är alltid efterfrågan.

Det är möjligt att ta hand om håret med naturlig Macadamia Natural Oil-olja från den amerikanska produktionen, applicera masker och varma kompresser. Oljens sammansättning innehåller spårämnen, inklusive järn, koppar och zink. Även vitaminer och fetter, proteiner, proteiner, tiamider och eteriska oljor, flera syror, styrener, antioxidanter och gamma-tokoferol.

Du bör inte använda heta curling strykjärn och strykjärn, förstöra hårets struktur, det är nödvändigt att överge färgning och kemiska perms, försvårande brittleness och förlust. Under behandlingen av anemi och håravfall är det bättre att avstå från te, kakao och kaffe på grund av tannin, eftersom det förhindrar återställning av järnnivåer i blodet. Också i kosten läggs frukt och grönsaksjuicer, komposter och mineralvatten utan gas.Nästa Artikel
Orsaker till mjäll på kvinnors huvuden och de mest effektiva behandlingarna