Svart lera för ansiktet. Regler för ansökan. masker


Fortsatt temat för fördelarna med kosmetisk lera för ansiktet, idag lär vi oss mer om svart lera. Varför det är så användbart, hur man använder det korrekt, till vilket det rekommenderas och enkla men mycket effektiva maskuppskrifter.

Ett intressant faktum är att leran är mycket användbar oavsett färg, förutom det är en mycket mångsidig kosmetisk. Olika typer av ler skiljer sig utifrån det sätt på vilket de fungerar, kompositionen och, naturligtvis, rekommendationerna för användning.

Svart lera är ett pulver av grått, mörkt grått eller svart färg och har den mest täta konsistensen bland alla kosmetiska leror.

Det används inte bara för kosmetiska ändamål externt, utan även tas oralt. Man tror att det hjälper till med störningar i det endokrina systemet, smärta i lederna.

Svart lera används också för blåmärken, prostatit, kokar, dermatit, reumatism.

Fördelarna med svart kosmetisk lera för ansikte och kropp

Med hjälp av svart lera bryr de sig inte bara för ansikte och kropp, utan också för håret. Svarta leraomslag är effektiva i kampen mot celluliter eftersom det stimulerar ämnesomsättningen och hjälper till att bränna fett. För hår används den som en ingrediens i masker från att falla ut och för att stärka hårsäckar.

Ingredienser: Svart lera innehåller främst många mineraler, såsom magnesium, järn, strontium, kalium, som har en stimulerande effekt på huden, förbättrar blodcirkulationen och vävnadsmetabolism.

Vad är användbar svart lera för ansiktets hud:

 • Detta är bara en frälsning för oljig och problemhud: torkar, läker akne, desinficerar, tar bort oljig glans.
 • Djupt rengör porer, anses vara ett effektivt botemedel för att ta bort svarta prickar.
 • Det öppnar porerna, förhindrar bildandet av commedones.
 • Det förbättrar blodcirkulationen och huden, en naturlig rodnad visas efter masken.
 • Ökar hudens elasticitet, föryngrar, tar bort fina rynkor.
 • Tonar huden och ger en hälsosam utseende.

Svart lera kan ta bort toxiner från huden, därför används den huvudsakligen för djuprengöring.

Ansiktsrengöring med svart lera. 1 sked med en berg av lera utspädd med två skedar vatten. Vi tar det här våtet försiktigt och applicerar det på ansiktet med våra fingrar och samtidigt gör en ljus massage längs massagelinjerna. Vi försöker att massera minst 2-3 minuter, tvättar bort med kallt vatten. All hud är ren och uppdaterad.

Från celluliter. Eftersom svart lera mycket väl stimulerar blodcirkulationen och metabolism, kan den också användas i kampen mot en ful apelsinskal. Dessutom förbättrar effekten av dubbelleraomslag, förutom bekämpning av celluliter, också elasticiteten.

Indikationer för användning, regler

Svart lera i sin rena form, det vill säga utspädd med vatten, är mer lämplig för normal och fet hud, den är för torr att torka. Det betyder inte att svart lera är kontraindicerat för torrt ansikte, tvärtom, om du lägger till fuktighetsgivande och omtänksama ingredienser till dina masker (olja, ägg, honung), så är effekten helt enkelt fantastisk. Det visar sig vara en mycket multilateral och komplex åtgärd.

Regler för användning av svarta lera ansiktsmaskar:

 • Masken kan inte spädas ut i en metallfat, det är önskvärt att använda en träsked för omröring.
 • Vatten som läggs till masken under matlagningen ska inte vara kallt eller varmt men vid rumstemperatur.
 • Lermasken kan inte hållas för länge till att huden dras. Detta problem kan lösas genom att man sätter vått gasbind över masken.
 • Om det behövs är det tillåtet att applicera det andra lagret några minuter efter det första.
 • Frekvensen för användning av masker med svart lera är optimal vid 1-2 gånger i veckan, helst på kvällen, före sänggåendet.

Svart lera är kontraindicerad hos dem som har spindelvener i ansiktet, i närvaro av rosacea, olika typer av dermatit och kokar.

Black Clay Face Masks - Recept

Vi vet redan att svart kosmetisk lera är mer lämplig för fet och problemskinn, för att inte missa den toniska och föryngrande egenskapen hos denna underbara produkt, och vi har uppfunnit olika maskuppskrifter.

 • Antiinflammatorisk

Masken hjälper dig att bli av med rodnad, akne, irritation på huden. 2-3 matskedar lera för att lösa upp vanligt vatten och ett avkok av kalendula. Vidare, om du har fet hud, är din mask redo, om den är torr - tillsätt lite olivolja eller druvolja, äggula, vitamin E, yoghurt med låg fetthalt är idealisk för normal hud. Ytterligare ingredienser bör inte vara mer än 1 tesked. Blanda om allt, applicera på tidigare rengjort ansikte, håll i 10-15 minuter. Den tvättas av med kallt vatten, med undantag för masker där det finns oljor - de kommer bara att tvättas bort varmt.

Bad med svart lera. Denna procedur är användbar inte bara på grund av dess kosmetiska effekt utan även terapeutisk. Ett glas lera späds i ett bad fyllt med vatten. Som ett resultat är huden tonad från topp till tå, och välbefinnandet förbättras.

2 matskedar svart lera, 1 sked kakaopulver, en tsk havtorn olja eller rosenkrämolja. Blanda först kakao och lera, tillsätt så mycket yoghurt som du behöver för att masken ska få en bekväm konsistens för applicering. I slutet lägger du olja och applicerar på rensat ansikte. Det rekommenderas att behålla masken lite längre, så bläck en bit gasbind i vatten och applicera på ansiktet över masken. Tvätta av masken med varmt vatten efter 20 minuter.

 • För torr hud

2-3 matskedar svart lera utspädd med mjölk, tillsätt en sked full av äggula och en sked olivolja. Blanda allt grundligt, applicera på huden, tvätta av efter 15 minuter med varmt vatten.

 • Från förstorade porer
 • Från de förstorade och täppta porerna kan svart lera klara sig själv, men i maskinsammansättningen är det ännu bättre. 2-3 skedar av lera lägger halva proteinet från ett ägg och en tesked citronsaft.

  • För blekning av huden

  2-3 matskedar lera blandad med aloejuice. Masken är mycket enkel, men bryr sig om huden och ger den elasticitet mycket bättre än många mer komplexa recept. Håller 15 minuter, tvättas av med kallt vatten. Mycket bra för blekande hagtornsmasker.

  • Nourishing mask med pumpa

  Vacker höstmask som passar nästan alla hudtyper. Lyxigt närmar och bryr sig, föryngrar och förekommer hudfärg. Pumpa måste först kokas och mosas. För 2-3 matskedar pumpa puree tillsätt 1-2 matskedar lera. Masken håller också i 15 minuter, tvättas av med kallt vatten.

  • Peeling mask för fet hud

  Kombinationen av lera och fruktsyror rensar inte bara, men uppdaterar också epidermis, stimulerar cellförnyelse och kollagenproduktion. Gör mashed kiwi halv massa, lägg till en sked med en glid av svart lera. Håll masken högst 10 minuter. Hon kommer att finjustera, det är bra.

  Trots det faktum att svart lera för ansiktet rekommenderas främst för dem som har ett normalt eller fett ansikte, kan det vara enbart att lägga till masker för olika hudtyper om reglerna följs.

  Black Clay Face Mask

  Svart lera användes först av kvinnor i antika Egypten som kosmetisk. Även då blev dess helande och föryngrande egenskaper känt. Idag används denna produkt ofta i modern medicin och kosmetologi.

  Svart lera användes först av kvinnor i antika Egypten som kosmetisk. Även då blev dess helande och föryngrande egenskaper känt. Idag används denna produkt ofta i modern medicin och kosmetologi.

  Sammansättning och egenskaper hos svart lera

  Svart lera är en produkt som innehåller mikrodelar som järn, kalcium, magnesium, kvarts, kalium, radium, fosfat, kväve, strontium, kiseldioxid.

  Svart lera: Positiva egenskaper

  • antiinflammatoriska effekter
  • främjar cellförnyelse
  • rengör huden;
  • stärker bindväv - grunden för kärl och epidermis
  • syntetiserar kollagen i celler;
  • påverkar snabb läkning av sprickor, repor och sår;
  • dödar bakterier
  • främjar cellförnyelse
  • stärker hudens immunitet
  • tonar huden;
  • reducerar porer på huden;
  • lugnar irritation
  • tar bort sönderdelningsprodukter, toxiner
  • behåller turgor (elasticitet och ungdom) i huden;
  • föryngrar huden;
  • Uppfriskar hudfärgen, tar bort åldersfläckar.

  Indikationer och kontraindikationer för svarta lera masker

  vittnesbörd

  1. Inflammation i huden, sprickor och sår
  2. Cellulit
  3. Komedoner (svarta prickar)
  4. Acne
  5. Fading hud, rynkor
  6. Överträdelse av talgkörtlarna
  7. Överträdelse av metaboliska processer i kroppens celler
  8. Oljig hud
  9. torr hud
  10. Kombinerad hud

  Kontra

  Svart lera för ansiktet är en naturlig produkt, så det finns inga medicinska kontraindikationer för dess användning. Men så att lermaskans effekt på huden är så positiv som möjligt är det viktigt att de är helt rena, det vill säga tidigare rengjorda av smink på speciella sätt. Det är inte rekommenderat att placera svarta lera masker på huden runt ögonen. En svart lermask under graviditeten kommer inte på något sätt att skada antingen den förväntade mamman eller barnet i hennes livmoder. Ett undantag kan vara den enskilda intoleransen hos en kvinna av andra komponenter som utgör masken (doftolja, ättika, honung). Om en kvinna har en allergi mot någon av ingredienserna, bör du inte inkludera dem i en hemgjord kosmetisk produkt.

  Recept för ansiktsmasker med svart lera hemma

  1. Mask med svart lera och tea tree olja (från svarta fläckar)

  ingredienser:
  • svart lera - 1 msk. sked;
  • Äppelvinäger - 1 tsk
  • 2 droppar tea tree oil;
  • kokt vatten.

  preparatet:
  Blanda ler, ättika och olja. Lägg lite vatten så att maskens konsistens ser ut som en mush. Applicera produkten på huden (särskilt på problemområden generöst). Lermasken tvättas bort från de svarta fläckarna 10 minuter efter applicering med kallt vatten. Efter proceduren behandla huden med tonisk eller antiinflammatorisk terapeutisk grädde.

  Åtgärd: rengöring, normalisering av talgkörtlarna, nedsmutsning av porerna, förbättring av hudfärgen, avlägsning av oljig glans, den övergripande förbättringen av huden.

  Indikationer: fet hud i ansiktet, svarta fläckar, akne, inflammation i huden.

  Applicering: Rengörande ansiktsmask med svart lera utförs 1 gång per vecka.

  2. Mask med svart lera och honung

  ingredienser:
  • svart lera - 2 msk. skedar;
  • naturlig honung - 1 tsk
  • senapstork - 1 tsk;
  • kokt vatten.

  preparatet:
  Lera, senap och honung blanda och späd med vatten tills konsistensen av gräddfil. Applicera produkten på ansiktet (eller på magen, sidorna, höfterna). Täck de behandlade områdena med klädesfilm och en handduk. Håll masken i 1 timme. Efter skölj av återstoden med varmt vatten. Behandla huden med en närande grädde.

  Åtgärd: Fettförbränning, normalisering av talgkörtlarna, borttagning av toxiner från kroppen, hudtoning.

  Indikationer: celluliter, fet hud.

  Applikation: En mask med svart lera, honung och senap utförs under månaden 2 gånger i veckan, efter 1 gång i veckan.

  3. Svart lermask för att minska porerna

  ingredienser:
  • lerpulver - 2 msk. skedar;
  • kokt vatten;
  • aromolja (alla) - 1 droppe.

  preparatet:
  I ett glas eller en plastskål späd leran med vatten. För att ge produkten en smak, släpp en droppe av din favoritolja. Blanda och applicera lermaskan på huden med ett tunt skikt. Låt på i 20 minuter tills det är helt torrt. Om torkningen är snabbare, ska masken fuktas och pålägga en fuktig trasa. Skölj sedan av med mycket vatten efter denna tid.

  Åtgärd: Förminskning av porerna, rengöring av huden, avlägsnande av irritation, avlägsnande av toxiner, läkning av sprickor och sår, hudföryngring, utjämning av rynkor.

  Indikationer: fet hud, kränkningar av talgkörtlarna, inflammation i huden.

  Applicering: En sådan mask av svart lera för ansiktet utförs 2 gånger i veckan.

  4. Svart lera och citronmask

  ingredienser:
  • lerpulver - 2 tsk;
  • nypressad citronsaft - 1 tsk;
  • Rosa eterisk olja - 3 droppar;
  • vatten - 1 tsk.

  preparatet:
  Blanda ingredienserna i en icke-metallisk maträtt. Värm ansiktet, vät det med varmt vatten. Applicera masken på huden med ett tjockt lager. Blötlägg ett medel en kvart i timmen. Skölj sedan under varmt vatten, torka med en mjuk handduk. Applicera fuktgivande lotion på huden.

  Åtgärd: Rengör porerna, normaliserar talgkörtlarna, rengör huden, återställer hudens naturliga struktur.

  Indikationer: komedoner (svarta fläckar), fet hud, dysfunktion i talgkörtlarna, inflammation och irritation i huden.

  Applikation: Denna lermask från svarta fläckar utförs 1 gång per vecka.

  5. Svart lera och olivoljemask för fet hud

  ingredienser:
  • svart lerapulver - 1 msk. sked;
  • Aloejuice och kokt vatten (gurkajuice, tebröd) i lika stora proportioner.

  preparatet:
  Vätskeformigt utspätt lerapulver till konsistensen av gräddfil. Förtvätt ansiktets hud med en speciell kosmetika och ånga den i varmt vatten. Applicera masken på huden och dra i ca 20 minuter. Skölj av med vatten vid rumstemperatur. Applicera en lugnande grädde på huden.

  Åtgärd: Normaliserar talgkörtlarna, lindrar inflammation, skärper porerna, accelererar processen med att återställa huden, ger näring åt det.

  Indikationer: fet hud, komedoner, akne, en överträdelse av metaboliska processer i kroppens celler.

  Applicering: Svart lera masker är gjorda för fet hud 1-2 gånger i veckan.

  6. Svart lera och kaffemask

  ingredienser:
  • svart lerpulver - 2 msk. skedar;
  • mineralvatten;
  • Malt kaffe eller kaffegrund - 1 tsk;
  • Vilken olja som helst - 2 droppar.

  preparatet:
  Lera blanda med kaffe, tillsätt olja till dem. Späd den resulterande massan med mineralvatten. Applicera produkten på problemområden och massage dem med palmerna i 10-15 minuter. Lämna sedan masken på huden i ytterligare 5 minuter. Tvätta av med varmt vatten.

  Åtgärd: Rengör huden, bryter ner fetter, absorberar onödiga komponenter, tar bort toxiner, förbättrar blodcirkulationen i det subkutana fettlagret.

  Indikationer: celluliter, fet hud, dysfunktion i talgkörtlarna, akne, inflammation i huden.

  Applicering: svart lera masker för problem hud utförs inte mer än 2 gånger i veckan.

  7. Svart lera och gelatinmask

  ingredienser:
  • Svart kosmetisk lera - 2 msk. skedar;
  • gelatin - Art. sked;
  • Eterisk olja (mynta, tea tree, apelsin eller bergamot) - 2 droppar;
  • vatten-3 msk. sked.

  preparatet:
  Lös upp gelatin i vatten och låt det svälla. Sätt den resulterande massan i ett vattenbad eller en mikrovågsugn tills gelatinet är helt upplöst. Tillsätt lera och olja till den. Rör om alla ingredienser. Applicera på hudmaskan och låt den torka helt. Det tar ungefär 30 minuter att slutföra. Ta bort masken med försiktiga rörelser uppåt. Skölj ansiktet med vatten vid rumstemperatur, torka med en handduk. Applicera på huden fuktkräm. En sådan mask av svart lera, säger recensionerna, lite hett, men samtidigt tar den mycket väl bort svarta prickar och rensar huden.

  Åtgärd: öppnar porer, rensar huden, tar bort toxiner, smidar hudlindringen, läker inflammationen.

  Indikationer: komedoner, täppt porer och hudkontaminering, fet hud, akne, metaboliska störningar på cellulär nivå.

  Applicering: svart lera och gelatin rengöringsmaske utförs 4 gånger i månaden.

  8. Svart lera och badyagimask

  ingredienser:
  • svart lera - 3 tsk
  • badyag (torr) - 1 tsk
  • vatten - 2 msk. sked.

  preparatet:
  Blanda alla komponenter för att få en jämn krämig massa. Applicera produkten på huden jämnt och låt den torka i 20 minuter. Svart lera kosmetisk mask bör torka. Skölj av under rinnande vatten vid rumstemperatur eller torka av med speciella våtservetter.

  Åtgärd: Avlastar hudirritation, rensar föroreningar och svarta fläckar, lugnar huden, tar bort oljig glans, tar bort skadliga ämnen, förbättrar talgkörtlarna, tar bort epidermis döda hudceller.

  Indikationer: komedoner, fet hud, akne och finnar, nedsatt metabolisk funktion hos det subkutana fettlagret.

  Applicering: Mask av svart lera och badyagi utförs upp till 2 gånger i veckan.

  9. Mask av svart lera och kamille

  ingredienser:
  • 2 msk. skedar av torkade kamomillblommor;
  • 100 g kokande vatten;
  • 2 msk. skedar av kosmetisk svart lera.

  preparatet:
  Fyll kamille med kokande vatten, täck behållaren med lock och låt det stå i en halvtimme. Stampa buljongen. Lös upp lerapulvret i det. Applicera produkten på huden i 20 minuter. Tvätta sedan i varmt vatten. Efter lera masken, behandla ditt ansikte med en fuktkräm.

  Åtgärd: lugnar huden, exfolierar döda celler, förbättrar blodcirkulationen i epidermis, lindrar inflammation i huden, behandlar utslag och sår.

  Indikationer: torr och kombinationshud, komedoner, hudvård, rynkor, irritation och skador på det övre lagret av huden.

  Ansökan: Dessa ansiktsmasker med svart lera hemma utförs 1-2 gånger i veckan.

  10. Svart Clay och Calendula Mask

  ingredienser:
  • torra blommor av calendula - 1 msk. sked;
  • svart lera - 1 msk. sked;
  • kokt vatten.

  preparatet:
  Koka vattnet och häll kalendula över det. Täck krukan med ett lock och låt det infiltrera en kvart i timmen. Därefter spänna den resulterande vätskan. Torka svart lera pulver med buljong. Applicera ett jämnt lager av produkten på huden. Lämna masken tills den är helt torr (i 20-30 minuter). Skölj av med varmt vatten. Applicera sedan en lugnande grädde i ansiktet.

  Åtgärd: tar bort oljig glans, behandlar akne, lindrar svarta fläckar, normaliserar fettets utsöndring, rensar huden, släpper ut lättnad.

  Indikationer: fet och kombinationshud, akne, komedoner, inflammation och irritation i huden, nedsatt funktion av talgkörtlarna.

  Applikation: Svart lermask med kalendula utförs under månaden 2 gånger i veckan och därefter 1 gång i veckan.

  11. Svart lera och rosmarin mask

  ingredienser:
  • lerpulver - 2 stora skedar;
  • Rosemary eterisk olja - 5-6 droppar;
  • renat vatten - 2 msk. sked.

  preparatet:
  Rör om alla ingredienser. Den resulterande massan appliceras på huden på problemområden. Efter 20 minuter tvättas under rinnande vatten vid rumstemperatur. Applicera därefter en fuktgivande kosmetisk till huden.
  OBS: Rosemaryolja kan skilja sig åt i kemisk sammansättning. För beredning av kosmetiska masker med svart lera för fet hud rekommenderas att använda kamfer-borneol-typ av olja för torrverbenon.

  Åtgärd: rensar huden, reducerar pigmenteringsstörningar, nivellerar hudens struktur, skrubbar effekt, eliminerar hudirritation, antimikrobiell verkan.

  Indikationer: pigmentering, rynkor, hudvisning, inflammation, svarta fläckar.

  Användning: Kosmetisk lermask (svart) + rosmarin utförs sällan - en gång i veckan.

  12. Svart lera och kefir mask

  ingredienser:
  • Svart kosmetisk lera - 1 msk. sked;
  • kefir eller hemgoghurt - 100 gram.

  preparatet:
  Blanda produkterna i en skål och applicera på ansiktet, förutom ögonen och läpparna. Tvätta håret i varmt vatten med schampo efter en halvtimme.

  Åtgärd: fuktar och närmar huden, lyser huden, tar bort pigmentering, lugnar irritationer, läker små sprickor i huden, tar bort oljig glans och bryter ner fett.

  Indikationer: akne, komedoner, störningar i metaboliska processer, glänsande hud.

  Applicering: närande mask av svart lera med kefir utförs 1 gång per vecka.

  13. Svart lermask med aspirin

  ingredienser:
  • svart lera - 2 msk. skedar;
  • Aspirintabletter - 2 st.
  • mineralvatten.

  Hur man gör en lermask:

  Krossa aspirin i pulver och blanda det med lera. Torka blandningen med mineralvatten till en jämn konsistens. Applicera en sådan lermask på ansiktet med ett tunt skikt. Blötlägg i ca 20 minuter, skölj sedan med rent varmt vatten. Efter proceduren, återfuktar huden med någon lämplig kosmetisk typ av hud.

  Åtgärd: behandlar akne, rensar huden, minskar inflammation, tar bort svarta fläckar och åldersfläckar, lyser huden.

  Indikation: akne, akne, pigmentering, glans.

  Användning: Aspirin är ett läkemedel som innehåller syra. Applicera ofta lera masker för akne med tillsats av aspirin oftare än 1 gång på 15 dagar är omöjligt. Innan du utför detta rengöringsmedel, kontakta din läkare.

  14. Svart lera och saltmask

  ingredienser:
  • salt;
  • vatten;
  • kosmetiskt lerpulver.

  preparatet:
  Lös upp flera saltkristaller i 1 matsked vatten. Prova lösningen på smak. Det ska inte vara salt. Häll i lera i den resulterande vätskan. Verktyget ska vara i densitet, som gräddfil. Applicera en sur kräm på ansiktet och en mask på toppen. Hur mycket håller masken på huden? För första gången är det tillräckligt med 10 minuter. Utför följande procedur efter 2 dagar, motstå masken i upp till 20 minuter. Skölj med varmt vatten.

  Åtgärd: Avfettar huden, utför peeling, accelererar processen med cellregenerering, släpper ut förstorade porer, behandlar akne och akne.

  Indikationer: komedoner, akne, akne, inflammation i huden, täppt porer, grov hud, störning av talgkörtlarna.

  Applicering: svart lera (användning med salt) i form av masker utförs 2-3 gånger i veckan.

  15. Svart lera och senapsmask

  ingredienser:
  • senapspulver - 2 tsk;
  • svart kosmetisk lera - 1 påse
  • Eterisk olja med apelsin smak.
  • renat vatten

  Hur man gör en lermask:

  Blanda ler, olja och senap och späd med vatten för att få en uppslamning. Applicera blandningen på problemområden. Skydda med topplindning. Håll verktyget i 30 minuter och skölj sedan med varmt vatten. Du kan använda det här verktyget för att sätta in buken och låren.

  Åtgärd: rensar porer, drar ut smuts och fett, lindrar inflammation, tar bort toxiner, hjälper till att förbättra blodcirkulationen i den subkutana fettvävnaden, exfolierar epithelets grova övre skikt, förbättrar de metaboliska processerna.

  Indikationer: fet hud, celluliter, akne, svarta fläckar, hudvisning.

  Applicering: Det rekommenderas att maskeras med svart lera och senap upp till 2 gånger i veckan.

  16. Mask av svartvitt lera (föryngrande)

  ingredienser:
  • 1 matsked vit och svart lera;
  • mjölk;
  • 1 tesked honung.

  preparatet:
  Blanda pulver i en skål och späd dem med mjölk. Det ska vara lite varmt. Lägg till älskling här. Applicera produkten på ansiktet och blöt i 20 minuter. Skölj med rinnande vatten. Efter proceduren behandla huden fuktkräm.

  Åtgärd: läker sår och mikrosår, återställer hudstrukturen, vitar och stramar huden, föryngrar.

  Indikationer: rynkor, hudavverkning, flabbarhet, grovhet, hudirritation.

  Applicering: Det rekommenderas att utföra denna typ av mask med hjälp av vit och svart lera en gång i veckan.

  17. Mask av svart och grön lera (för normal och kombinationshud)

  ingredienser:
  • 1 stor sked svart och grön lera;
  • Essentiell olja av persika eller druvfrö - 5-6 droppar;
  • mineralvatten.

  preparatet:
  Blanda de två typerna av lera med olja och häll sedan lite vatten. Rör om produkten, vid behov tillsätt vatten. Maskets densitet ska likna sur grädde. Applicera produkten på ansiktet, låt den stå i 10 minuter. Skölj med vatten vid rumstemperatur.

  Åtgärd: rengör, föryngrar, fuktar huden, bidrar till att sebaceous körtlar fungerar normalt, återställer fuktbalansen, tar bort oljig glans.

  Indikationer: rynkor, hudrörhet, pigmentfläckar, poreblockering, akne.

  Applikation: En mask som bygger på svart och grön lera kan utföras vart 5 dagar.

  18. Ansiktsmask: svart lera och grönt te

  ingredienser:
  • Svart kosmetisk lera - 3 msk. sked;
  • brygga grönt te

  preparatet:
  Brew grönt te och låt det stå och kyla. Lös upp lera med grönt te till en grusig stat, applicera på ansiktet och låt det härda, sedan suga masken med varmt vatten och tvätta sedan med kallt vatten.

  Åtgärd: rengöring, porosuzhivayuschee, tonic, lyftning.

  Indikationer: svart lera rensningsmask lämplig för oljeproblem och atonisk hud.

  Ansökan: 1 gång per vecka.

  Senaste blogginlägg på vår sida

  Senaste forumet på vår sida

  Lämna din feedback om den här masken (den kommer att visas på denna sida efter moderering)
  I denna formulär beskrivs endast personlig erfarenhet från förfarandet. För att lämna en kommentar om innehållet i artikeln, använd en annan form - i rutan "kommentarer" längst ner på sidan.

  Svart lermask för ansiktet. Vilka är dess egenskaper och feedback på ansökan

  Svart lera för ansiktet är ett mycket användbart och nödvändigt medel från kosmetikområdet för varje kvinna. Som regel blev tjejer från Forntida Egypten från det antika Rom de första i sitt slag för att börja göra en mask av svart lera i ansiktet. Hittills har en mask av svart lera för ansiktet blivit det bästa sättet att ta hand om huden. Varför är svart lera så användbar? Vad är dess läkning egenskaper? Varför många kvinnor kan inte göra utan henne?

  Faktum är att svart lera idag har blivit ett av de aktuella sätten inom kosmetologin, vilket även medicin använder. Därför är det inte någon hemlighet för någon att svart lera för ansiktet har imponerande positiva recensioner. Vad som bör sägas är att sammansättningen av svart lera är mycket användbar för spårämnen i huden, eftersom det innehåller järn, strontium, magnesium, kalium, kväve, fosfat, radium och kvarts - allt detta är nödvändigt för alla ansiktshud, som luft.

  Vi rekommenderar att läsa: Rf lyft: recensioner

  Vilka egenskaper är svart lera för ansiktet?

  • Lera kan döda alla bakterier och polera ansiktets hud.
  • ler hjälper till att förnya alla viktiga celler som måste vara närvarande på kvinnans ansikte;
  • Om det finns irritationer i ansiktet, så ler leran det, tar bort rodnad och ger huden ett välmående utseende.
  • Om ansiktet har sprickor, ärr, repor och jämn blåmärken, kan leran härda det;
  • ler verkar på huden som en riktig skrubb: fuktar och tonar, öppnar porerna, ger dem möjlighet att andas, tar bort toxiner
  • Ju oftare en kvinna gör en mask av lera i ansiktet, desto yngre kommer hon att se eftersom lera ger huden elasticitet och fasthet.
  • Få personer vet att lera kan stärka immuniteten inte bara för hälsan utan också för huden.

  Vad är indikationerna för användning?

  Att gå till användningen av svart lera för ansiktet till att börja med låt oss prata om bevisen. Eftersom svart lera är en mycket effektiv kosmetisk och indikationerna för det är ganska acceptabla, kan den användas på både normal hud och fet och torr hud. Men om du för oljig hud behöver du bara vatten, som kan spädas med lera och sätta en mask på ansiktet, då för torr hud behöver du lite fuktgivande. Så, honung eller ägg skulle vara ett bra sätt att lösa lera i en mush och lägga det på ditt ansikte i några minuter.

  Hur man applicerar en svart lera ansiktsmask för att göra proceduren korrekt gjort?

  • Det första du behöver veta är att du inte blandar svart svart lera i en metallkruka. Detta är väldigt viktigt! Det kommer att vara bra om du har antingen trä- eller glasredskap till hands. Stir konsistens rekommenderas med en träsked, gaffel eller kvast.

  • Det andra att tänka på är att det tillsatta vattnet ska ligga vid rumstemperatur. Kallt eller varmt vatten kommer inte att göra, annars kommer masken att förlora alla dess helande egenskaper.
  • Den tredje, som är ett av de största problemen med tjejer som inte sätter en mask på ansiktet ordentligt - det här är vad de inte lägger en servett eller gasbind på toppen av leran placerad i ansiktet. Som ett resultat börjar huden att dra åt, ansiktet börjar dra. Clay visar på ansiktet är inte de positiva effekterna, som beskrivs på platser i recensionerna.
  • Den fjärde är att om du har ett mycket tätt ansikte, kommer ett lager av lera inte att räcka. Därför några minuter efter att du har satt dig med det första lagret - det är nödvändigt att applicera den andra, men det ska hållas i högst tre minuter.
  • Och det sista du behöver veta är maskenas frekvens. Med andra ord är den mest idealiska dosen du kan ta två till tre gånger i veckan. Och den mest idealiska och optimala tiden för en svart lera ansiktsmask är kväll eller en halvtimme före sänggåendet.

  Missa inte nyanserna!

  Vi rekommenderar att du läser: Rf ansiktslyftning - vad är det

  Den enda platsen där du inte borde lägga en mask av svart lera är på ögonen eller på området runt dem. Generellt finns det inga kontraindikationer för användningen av svart lera i ansiktet, såvida inte du självklart inte är allergisk mot denna lösning.

  Förutom de helande egenskaperna finns det också indikationer på tjejer som behöver en svart lermask! Till exempel, om det finns sprickor på huden, starka repor, för tidiga rynkor, många svarta fläckar, riklig akne, onormalt arbete i talgkörtlarna, fet hud, torr hud. Naturligtvis hjälper leran att hantera alla dessa indikationer. Det viktigaste är att använda det korrekt, samt att använda de recept som anges nedan.

  1. Kaffe och en mask av svart lera.

  Du behöver:
  2 msk svart lerpulver, vanligt mineralvatten, kaffegrund eller malet kaffe ca 1 tesked, eterisk olja (för varje smak) ca 2-3 droppar.
  Kaffe och lera måste blandas, tillsätt den eteriska oljan. Den resulterande uppslamningen späds ut med mineralvatten, blandas väl och applicerar konsistensen till den plats som behöver botas. Massage i 12-17 minuter med fingertopparna, och låt sedan masken blötläggas. Efter några minuter kan du tvätta allt, men bara med varmt vatten. En sådan underbar mask som använder mineralvatten och kaffe rensar inte bara huden, utan skruvas också och cirkulerar blod i ansiktsskiktet. Denna mask är lämplig för dem som har mycket stark fet hud, liksom alla funktioner i talgkörtlarna. Om ansiktet är täckt med akne och det är omöjligt att bli av med dem, så hjälper svart lera och kaffe säkert.

  2. Kamille och svart lermask

  Du behöver:
  2 matskedar svart lera, kokande vatten, 2 matskedar farmaceutisk kamille (helst torr).
  Först måste du hälla kokande vatten över den torra kamillen och täcka den med ett lock, så det ska svälla och infiltrera. Därefter måste det resulterande filtret filtreras och hällas sedan endast i den svullna kamomillsvarta lera. Verktyget ska appliceras på huden i ca 15 minuter, varefter du måste tvätta med varmt vatten. Torka sedan ansiktet med antingen en tonic eller en kräm för att återfuka huden. Kamillehälsningsegenskaperna i kombination med svart lera verkar på huden på ett lugnande sätt och scrubs och rensar också alla döda celler. Denna metod är lämplig för tjejer som har mycket torr hud, rynkor, rodnad och allvarliga irritationer ses tidigt.

  3. Rosemary och svart lermask

  Du behöver:
  2 matskedar svart lera, 3 matskedar vanligt vatten (från under filtret), rosmarinolja 6 droppar (väsentliga).
  Ingredienser måste blandas och den resulterande konsistensen att införa på ansiktet på de områden som berörs. Håll masken ska vara cirka 25-30 minuter, varefter du behöver tvätta med varmt vatten, använd i alla fall inte hett vatten, annars kommer effekten inte att vara densamma. Efter applicering av masken, se till att fukta huden med en kräm eller rensande tonic. Om rosmarin är allergisk, bör en sådan mask inte göras. Rosemary i kombination med svart lera hjälper till att minska pigmentfläckar på huden, utgår ur strukturen och verkar också på ytan av huden som ett antibakteriellt medel.

  Rekommenderas att läsa: Laser ansikts biorevitalisering

  Intressanta fakta om svart lera

  • Lera blev ätit under hungern av 20-talet av 20-talet. Leran innehöll alla de mest användbara egenskaperna och substanserna som positivt påverkade någon organisms organism. I vissa länder i öst är det fortfarande ätit.
  • Få människor vet att vissa organismer levde från lera. Små mikroorganismer uppträdde i den. Allt eftersom lera kan behålla solens strålar och ge värme.
  • Lera är ett utmärkt ämne som hjälper perfumörer att skapa sina underbara dofter. Få människor vet att det var med hjälp av lera att den verkliga perfumern ansåg parfym. Nuförtiden, i vår tid, bryter kaffens doft lukt, men tidigare lera var utrustad med den här egenskapen.

  Svart lera är ett utmärkt botemedel som lindrar inflammation. Det ordineras av läkare när ansiktet är fullt av akne, pormaskar och negativa processer på huden. Svart lera kan hantera hudens ökade fettinnehåll. Det rensar inte bara det utan också tonar upp, vilket gör huden till ett vackert välskött utseende. Nuförtiden är alla ungdomsproblem i grunden i ansiktets problemskinn. Och inte alla droger som säljs i ett apotek, även om de är mycket dyra och effektiva recensioner, är lämpliga för människor. Det är därför svart lera är en av de mest helande läkemedlen som passar exakt din hudtyp och ditt ansikte.

  Svarta lera ansiktsmaskar hemma

  Kvinnor av olika åldrar drömmer om en vacker och viktigast hälsosam hud utan brister. En populär och enkel metod för ansiktsvård är svart kosmetisk lera. En gemensam leverantör av lera är Israel (bryts på stranden av Döda havet), ibland med hjälp av lera från Svarta havet. Användningen av svart lera är tvetydig, används ofta för ansikte, kropp och hårs hud. Svart lera används effektivt i kosmetologi (det är huvudkomponenten i olika masker, ansikts- och kroppscrubs). Det betyder också att det rekommenderas att använda i husförhållanden, efter korrekt förberedelse av förberedelse som en del av en husmask.

  Fördelarna med svart lera för ansiktet

  Tänk på indikationerna för användning av naturliga masker från svart lera och hur man gör hemmagjorda ansiktsmasker på egen hand. Leran innehåller mineralsalter, liksom spårämnen, som har en fördelaktig effekt på huden.

  Terapeutiska och profylaktiska egenskaper hos svart lera:

  1. Rening (absorberar giftiga ämnen, aktiv fighter mot svarta fläckar).
  2. Regenerering (förnyar huden på mobilnivån).
  3. Antiseptisk (dödar skadliga mikrober).
  4. Anti-inflammatorisk (svart ansiktsmask lindrar inflammation, tack vare hennes porer smala, lugnar irriterad hud - ett bra sätt mot akne och svarta hudar).
  5. Toner och stramar.
  6. Skyddande (bildar en transparent film som skyddar mot ultravioletta strålar).
  7. Föryngrande (fina rynkor slätas).

  Svart lera masker rekommenderas för alla, oavsett hudtyp.

  Maskerade ingredienser beror direkt på hudtyp:

  • För torr hud rekommenderas att blanda lera med gräddfil eller mjölk, äggula.
  • För kombination och normal hud blandas lera bäst med örtinfusioner.

  På grund av ett antal medicinska egenskaper rekommenderas svart lera för fet hud i ansiktet, speciellt för problemskinn (idealisk för akne och åldersfläckar).

  Regler som måste följas innan verktyget används:

  1. Du kan inte laga en mask i metallrätter (använd glas, trä, keramik).
  2. För att inte vända rött ansikte, lägg först en mask på din handled (tillräckligt i 10 minuter). Om huden blir röd, finns det en allergi mot någon del av masken, och den kan inte användas.
  3. Mask är inte perederzhivat tid, annars kommer det att föra huden är inte bra, men skada.
  4. Mask appliceras 2 gånger i veckan, men inte mer än 12 procedurer för hela behandlingsperioden.
  5. Kontraindikationer: hypertoni, couperos.

  Receptar hemlagade masker för ansiktet med svart lera

  Hur ofta gör hemlagade masker och hur mycket att behålla ansiktet - beror på vilken typ av mask och personens hud. Detta beskrivs nedan i folkmask recept som du enkelt kan laga med egna händer.

  Viktig redaktionell rådgivning

  Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

  Black Clay Acne Mask

  resultat:

  • finnar kommer att torka upp, röttplatser från dem kommer att passera;
  • Skinnet av fet hud kommer att försvinna;
  • huden kommer att rensas, porerna kommer märkbart smala, huden blir jämn och jämn.

  ingredienser:

  • lera - 2 skedar;
  • en avkokssekvens - 3 skedar;
  • citronsaft - 1 tesked.

  Förberedelse och användningsmetod: Blanda först leran med avkok av tåget, tillsätt citronsaft och mixa. Applicera den resulterande masken på ansiktet med ett tunt lager, vänta bara en kvart i timmen, tvätta ansiktet, torka ansiktet med en infusion av en sträng.

  Svart lermask från svarta fläckar på ansiktet

  resultat:

  • eliminerar dess poäng, akne och deras efterföljande utseende;
  • Rengör huden djupt, näring och uppfriskar kokt.

  ingredienser:

  • lera - 1 tsk
  • tea tree oil - ett par droppar;
  • vatten (häll, helst vid rumstemperatur), ett avkok av kalendula eller kamille - 1 sked.

  Förberedelse och användningsmetod: Blanda ingredienserna för att bilda en blandning som liknar kefir i konsistens. Applicera masken med massagebevegelser i högst 10 minuter (tills du torkar). Tvätta masken med fuktiga fingrar i vatten, skölj därefter ansiktet med kallt vatten. För att förbättra effekten applicera havremjölskrubb på ansiktet (2 skedar svart havregryn med 100 ml vatten, lämna i tio minuter) i 5 minuter.

  Black Clay Wrinkle Mask

  resultat:

  • fuktar torr hud;
  • varm effekt av elasticitet, utjämning och åtdragning av huden;
  • har en föryngrande effekt (glattar fina rynkor).

  ingredienser:

  • lera - 2 skedar;
  • gräddfil eller mjölk - 2 skedar;
  • äggula - 1 stycke.

  Beredning och appliceringsmetod: Blanda leran med mjölk eller fettsyror, tillsätt äggula, blanda. Masken blir tunn och svart. Applicera den resulterande konsistensen i 15 minuter, skölj sedan med kallt vatten. Efter proceduren appliceras en fuktkräm.

  Svart lermask med citron

  resultat:

  • när den appliceras på problemområdet minskar inflammation;
  • tonar upp;
  • gör huden mjuk och matt.

  ingredienser:

  • lera - 1 sked
  • calendula decoction - 1 sked;
  • Citronsaft - 1 tsk.

  Beredning och appliceringsmetod: Häll 100 ml kokande vatten över en nypa kalendula, det är nödvändigt att dra tills det är helt svalt. Rör om ingredienserna. Applicera blandningen jämnt i 15 minuter. Efter sköljning kan du applicera grädden.

  Mask av svart lera och honung

  resultat:

  • tar bort inflammation i problemområden;
  • närmar huden med vitaminer.

  ingredienser:

  • lera - 1 sked
  • pressad aloe juice - 1 sked;
  • äppelpuré - 1 tsk
  • honung (flytande) - 1,5 teskedar.

  Beredning och appliceringsmetod: Blanda ingredienserna, applicera ett tjockare lager i problemområdena. Skölj med rent vatten efter 10 minuter. Efter masken måste kräm appliceras.

  Svart lera och oljemask

  Resultat: närmar och fuktar huden.

  ingredienser:

  • lera - 1 matsked
  • smör - 50 gram.

  Beredning och appliceringsmetod: Smält smöret på ångbadet, tillsätt lera, blanda. Applicera den resulterande masken i 20 minuter, skölj med vatten med tvål. Torka av huden med avkok av kamomill eller tåg.

  Video recept: Hemlagad akne ansiktsmask med svart lera och aktivt kol

  Recensioner om användningen av svart lera

  Jag gillar verkligen lera masker. Det rengör porerna väl, gör dem mindre synliga och hjälper till att bekämpa inflammationer i ansiktet.

  För min problematiska hud är en svart lermask en riktig frälsning. Lera välbekämpar utslag, poäng. Effekten är slående.

  Om svart lera för ansiktshud: rengöring, föryngring och lyft på samma gång


  innehåll:

  Detta är den tätaste konsistensvarianten av kosmetisk lera, som är ett svart, mörkt grått eller vanligt grått pulver, oljigt att röra vid. Svart lera som används i ansiktet länge hemma är känd för sina kosmetiska egenskaper. Det används aktivt för beredning av antiinflammatoriska, rengörande och föryngrande masker som hjälper huden att blomstra och se vacker och ung.

  Kosmetiska egenskaper hos svart lera

  Universaliteten av svart lera gör den till en oumbärlig kosmetisk produkt för vård av vilken hudtyp som helst. Huruvida akneutslaget hälldes ut, slog ansiktet ut, eller obehagliga rynkor uppträdde i munens hörn - i vilket fall som helst kommer det att rädda. Dess mineralkomposition (strontium, kalcium, kvarts, magnesium, järn) är aktivt involverad i cellulära processer, vilket förklarar effekten av att svart lera har på huden:

  • torkar fet hud, eliminerar fet skinn, normaliserar arbetet med talgkörtlarna;
  • lindrar akne, akne;
  • rensar porerna från trängsel, smuts, svarta fläckar;
  • närmar huden
  • förbättrar blodcirkulationen, vilket resulterar i en naturlig återväxt av huden;
  • har anti-aging egenskaper, skärpa huden och utjämna små, grunda rynkor.

  Med tanke på den oljiga, täta konsistensen av svart lera, insisterar experter, trots sin mångsidighet som kosmetik, att det är vanligt att ta hand om oljig problemhud. Den ska användas som en del av hemlagade masker, som kan beredas på 2-3 minuter.

  Black Clay Masking Rules

  Att svarta lermaskar motiverar förtroende, de måste vara ordentligt förberedda och korrekt applicerade. Användbara rekommendationer hjälper till med detta.

  1. Du kan inte använda en svart lermask med rosacea och vaskulär mesh i ansiktet.
  2. Svart lerpulver utspäds preliminärt i en vätska vid rumstemperatur för att bilda en krämig massa.
  3. Efter beredningen smörjer blandningen huden på handleden för att se till att det inte finns någon allergi mot någon maskinkomponent.
  4. Applicera produkten på ansiktet genom massagelinjerna, utan att påverka området runt ögonen.
  5. Överdriv inte masken så att den inte lämnar täthet i ansiktet. Femton minuter kommer att vara nog.
  6. Sköljning kan vara normalt varmt vatten.
  7. Därefter applicera den vanliga grädden på huden.
  8. För att utföra sådana procedurer kan det vara 1-2 gånger i veckan, helst efter ett bad, när huden ångas och rengörs med lite skrubb.
  9. Efter 10-12 procedurer måste du ta en paus på 2-3 veckor.

  Det är inget svårt att förbereda masker: de tar inte mycket tid, men alla gillar resultatet. Bland de olika recepten, leta efter ditt alternativ.

  Viktig rådgivning från förlaget!

  En ny studie av hårvårdsprodukter avslöjade en fruktansvärd figur - 98% av de populära schamponerna förstöra vårt hår. Kontrollera sammansättningen av ditt schampo för närvaron av sulfater: natriumlauryl / laurethsulfat, kokosulfat, PEG, DEA, MEA. Dessa aggressiva komponenter förstör hårstrukturen, berövar krullarna av färg och elasticitet, vilket gör dem livlösa. Men det här är inte värst!

  Dessa kemikalier tränger igenom blodet genom porerna och sprids till de inre organen, vilket kan orsaka allergier eller till och med cancer. Vi rekommenderar starkt att kassera sådana schampon. Använd bara naturkosmetik. Våra redaktörer genomförde en serie schampontester, bland vilka de identifierade ledaren, Mulsan Cosmetic.

  Produkterna uppfyller alla standarder och standarder för säker kosmetika. Mulsan är den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Vi rekommenderar att du besöker den officiella hemsidan mulsan.ru. Vi påminner dig om att naturkosmetik har en hållbarhetstid som inte överstiger ett års lagringsutrymme.

  Black Clay Mask Recept

  För att förbättra eller försvaga en eller annan effekt av svart lera på huden, införs ytterligare ingredienser i maskernas sammansättning. Ta en närmare titt, så att bland dem finns det ingen allergen för dig.

  Torka svart lera i vatten till en krämig konsistens och applicera på ansiktet utan några ytterligare komponenter.

  Byt vattnet i föregående recept med avkok eller infusion från tåget (häll ett glas kokande vatten med matsked av råvaror, lämna i en timme).

  Blanda pulvret utspätt i vatten (ett bord. Sked) med fet, bättre hemlagad gräddfil (ett bord. Sked) och rå äggula.

  Lös pulvret i varm mjölk, blanda den resulterande grädden (två bord. Skedar) med gräddfil (ett bord. Sked) och hackad persilja (en tesked).

  Blanda 1 tsk. sked varm infusion av calendula och citron färsk juice. Den resulterande vätskan för att späda pulvret till ett krämigt tillstånd och applicera på ansiktet.

  • mjukning

  Blanda pulvret utspätt i vatten (1 bord. Sked) med gurkpuré utan hud och frön (1 bord. Sked).

  Övertyga dig om de underbara egenskaperna hos svart lera för ansiktet, använd det för att förbereda en av maskerna. Resultaten kan vanligtvis ses efter det första förfarandet: vacker, frisk, slät, ren och tonad hud gör att du kan se bra ut i alla situationer. För denna fantastiska effekt är det värt att försöka.  Nästa Artikel
  Bästa hårfärg: Top 2018