Recept för hemlagade masker för slät och glänsande hår


Vackert hår är en naturlig dekoration för varje kvinna. Och självklart vill varje kvinna att hennes hår ser glänsande, slät och silkesikt ut. Låt oss lämna bort dyra kosmetika och prata om hur man åstadkommer detta med en mask för att släta håret hemma. Vilka recept av masker har visat sig vara bäst, hur man förbereder dem och hur man använder dem.

Hårmaskerna, som kommer att diskuteras, näring och fuktar håret från insidan, släpper vågorna, därför ser håret ut friskt och välskött. Du säger ", varför behövs de, för det finns särskilda strykjärn?". Faktum är att man agerar på håret med en varm rätare, provocerar du med överhettning. Om du gör det regelbundet börjar ditt hår att blekna och tråkigt.

Maskrecept

Enkla naturliga komponenter - ägg, kefir, citron, honung, ättika, lök och jämn bananer hjälper oss att göra håret friskt och vackert.

Och naturligtvis speciella oljor: ricin, burdock, kokosnöt, lavendel, du kan använda glycerin och vitaminer. Allt detta finns tillgängligt på alla apotek. Det viktigaste är att veta hur man sätter ihop ingredienserna för att få en effektiv hemlagad mask för jämnhet och glans i håret.

Mask för slät hår med honung och klyftaolja

För att göra ditt hår mjukare, kommer följande mask att hjälpa dig:
Du behöver:

 • 5 msk. olivolja eller klyftaolja;
 • 2-3 matskedar honung;
 • 2 msk. citronsaft:
 • 1 äggula

Denna mängd ingredienser matchas med medelstort hår. Om du är ägare till mycket kort eller mycket långt hår, använd mindre respektive större mängder. Allt detta blandas i behållare och appliceras på torrt hår. Dela det överallt, linda det upp i en handduk eller plasthatt.


Håll ungefär en timme (du kan värma med polyeten och en handduk) och tvätta sedan med kallt vatten. Det rekommenderas att tvätta masken med schampo för fet hår, men i frånvaro av det kan du ta någon annan.

En enkel mask för slät hår

Ett annat oljemaskrecept som hjälper till att göra ditt hår smidigt och glänsande:

 • 2-3 matskedar olivolja
 • 2-3 matskedar burdock olja
 • 1 msk. mandel (eller kokosnöt)

Blanda och applicera på lite fuktigt hår. Vi täcker huvudet med en cellofantlock och bär den i en och en halv timme. Tvätta sedan noggrant med varmt vatten och schampo. Efter schampo är det önskvärt att applicera sköljning, eftersom det är svårt att tvätta av oljan.

Mask för hår glans med gelatin

Och nu ska jag prata om receptet, enligt min åsikt, den mest underbara masken som hjälper till att göra ditt hår smidigt och glänsande under lång tid.
För detta behöver du:

 • Gelatin 1st.l.
 • Varmvatten 3st.l.
 • Eventuell balsam för hår 1,5 UF.

Lös upp gelatin, tillsätt balsam. Om klumpar bildas kan du smälta dem med hjälp av ett vattenbad, men se till att blandningen inte blir för varm. Applicera över hela längden, stäng paketet eller locket, vi värmer toppen, till exempel med en handduk och gå i 45 minuter - en timme.

Jag vill fokusera på det faktum att balsam i denna mask bara tjänar till att tvätta allt av efteråt. Om du lägger till det för mycket kan effekten inte vara.

Med hjälp av dessa masker kommer ditt släta hår att vara beundransvärt.

Hårvård

För att håret ska vara smidigt, glänsande och hälsosamt, behöver de särskild vård. Nu ska jag prata om några fåtalshemligheter att varje självrespektiv tjej borde veta om:

 • du bör tvätta håret eftersom det är förorenat med schampon valt för din hårtyp (för fet, torr och spröd, för färgad)
 • Om du regelbundet trimmer ändarna kommer håret att sluta splittra och torka;
 • Kombinera ofta hår, speciellt före sänggåendet och innan du tvätter håret. Det ökar blodflödet och stimulerar håret att växa. Och försök att inte använda metallkammar, det är bättre att välja trä
 • På sommaren försöker du skydda håret mot de skadliga effekterna av ultravioletta strålar. På vintern - ha på sig en hatt som skyddar håret och hårbotten från hypotermi.
 • masker ska göras minst en gång i månaden, då kommer de att vara mest effektiva. Men gör det inte för ofta - det går inte heller till nytta.
 • tvättvatten bör vara 35 - 40 ° C. Det kommer att vara användbart att spela på kontrasten av varmt och kallt vatten, detta är en ytterligare stimulering av hårsäckar att växa;
 • akta dig för alla heta: hårtork, strykning. Akta dig för perm och frekvent färgning, låt ditt hår "vila". Bevara hårets naturliga skönhet och hälsa.


Om du har länge drömt om ett friskt och vackert hår, men visste inte hur man gör håret slät, glänsande och silkeslätt - gå för det! Gör ditt hår till din huvudprydnad och förebild - använd recept och dela dina resultat i kommentarerna!

Hur man gör håret smidigt hemma?

Ägare av lekfulla lockar är angelägna att ge håret en spegelliknande jämnhet och naturlig glans. Experter tror att de krökta krullarna med vilka naturen har tilldelat en kvinna natur är ganska möjlig att jämföra med improviserade medel och njuta av den resulterande omvandlingen.

Hur bryr du sig om ditt hår så att de är smidiga?

I strävan efter smidiga strängar bör du följa ett antal rekommendationer som har utvecklat framstående experter:

 1. För att skydda håret mot ultraviolett strålning, höga och extremt låga temperaturer, faller snö, stark vind och regn på krullarna. Förutom dessa yttre faktorer bör du skydda ditt hår från plötsliga temperaturförändringar med hjälp av hattar som matchar säsongen.
 2. På sommaren är det absolut nödvändigt att använda solskyddsmedel som hjälper till att motverka utbrändhet och uttorkning av håret.
 3. När man gör ett schampo är det bättre att föredra en rumstemperatur på vatten. För spolning, vid slutet av förfarandet är det önskvärt att använda kallare vatten, vilket säkerställer en hård anpassning av hårvågorna till varandra.
 4. I inget fall bör det inte vara bråttom och kamma det våta håret. Du borde vänta tills krullarna är helt torra.
 5. Stryk regelbundet spetsarna på strängarna för att undvika utseendet på en sektion.
 6. För att uppnå maximal effekt bör du tillämpa specialkosmetika för att lösa problemet med överflödighet. Det är dock väldigt viktigt att byta tillverkare och ibland använda naturliga schampon.
 7. Användning av torkkrullar med hårtork rekommenderas för att minimera. Dessutom rekommenderar experter att använda kallluft för torkning, vilket kommer att bevara den naturliga glansen av håret och minska den negativa påverkan av enheten.

Masker för slät hår hemma

Genom att använda en mängd olika maskinkomplex på regelbunden basis kan du återställa hårets struktur, fylla de saknade näringsämnena och ge håret en förlorad glans och jämnhet. De mest effektiva maskerna presenteras nedan.

Komplex återställer den förlorade jämnheten

För förfarandet kommer det att krävas:

 • två äggulor;
 • tre skedar citronsaft;
 • flera skedar av smält honung;
 • tredje kopp burdock olja.

Noggrant omrörning av alla komponenter placera dem jämnt på hela längden av trådarna och rotsystemet med massagebevegelser. Vi sätter huvudet ihop med polyeten och en varm handduk, vilket ökar graden av penetration av masken inuti hårsäcken. Skölj blandningen med varmt vatten med hjälp av schampon efter 50-60 minuter. Du kan också använda den näringsrika balmen.

Komplexet ger håret en jämn och naturlig glans

För beredningen av helande masken förbereder vi oss:

 • 3 skedar kokosnötolja;
 • tredje av ett glas burdock olja;
 • fjärde av ett glas olivolja.

Alla komponenter kombineras i en lämplig behållare och blandas grundligt. Lätt fuktig hårrock, applicera blandningen på rotsystemet och bearbeta hela längden jämnt. I slutet, kamma försiktigt det behandlade håret och värm huvudet med en frottéduk. Håll masken i ca 80 minuter. Tvätta av med varmt vatten och schampo. Sköljning görs med närande balm och kallt vatten.

Bananmask

Vi förbereder oss:

 • tre äggulor;
 • banan;
 • fjärde av ett glas citronsaft;
 • flera skedar av smält honung;
 • tredje av en kopp olivolja.

Vi skalar den skalade banan med en gaffel till en jämn konsistens. Slå äggulor och blanda med andra ingredienser. Applicera produkten på trådarna och försiktigt gnugga in i rotsystemet. Vi värmer huvudet med en frottéduk och lämnar i 60-70 minuter. Tvätta av med varmt vatten och schampo.

Burdock komplex

Vi förbereder oss:

 • två äggulor;
 • fjärde av ett glas burdock olja;
 • fyra skedar (bord) av majonnäs.

Efter att ha blandat alla komponenter i en lämplig behållare fördelar vi produkten jämnt längs hela längden av trådarna och gnuggar den i rotsystemet. Vi värmer huvudet med en frottéduk i 80 minuter och skölj sedan med varmt rinnande vatten med schampo. Vid slutet av proceduren kan du använda det sköljda filtrerade extraktet av kamomill.

Cognac komplex

För matlagning krävs:

Blanda alla komponenter noggrant med blandningen på strängarna och rotsystemet. Varm med frottéduk lämna i 60 minuter. Tvätta av med kallt vatten med tillsatt avkok av kamille.

Gelatin komplex

Med en gelatinbehandlingsblandning är det möjligt att få önskad jämnhet och glans på håret på kort tid.

För matlagning behöver du:

 • 40 gram gelatin (livsmedelskvalitet);
 • den tredje delen av ett glas varmt vatten;
 • den tredje delen av glaset av hårbalsam.

Koka gelatin i varmt vatten, rör det noga för att undvika klumpar. Efter att ha tillsatt en balsam till den färdiga blandningen, gnider vi blandningen i rostsystemet av krullar. Återstående medel bearbetar jämnt hela längden på trådarna och lämnar i 60-70 minuter.

Efter den angivna tidsperioden tvättar vi av masken med varmt vatten och sköljer håret med kallt vatten med tillsats av ett avkok av örter (kamomill och kalendula). Gelatin gör krullarna extremt glänsande och släta efter lamineringsproceduren.

Honungsmask

Framställningen av en sådan effektiv honungsblandning kräver:

 • 3 msk smält honung;
 • 3 msk aloe juice
 • 3 matskedar nypressad citronsaft.

Efter att ha blandat ingredienserna till en jämn konsistens, gnugga försiktigt kompositionen i hårrötterna och fördela längs hela längden. Värm upp med en handduk och lämna blandningen i 80 minuter, skölj sedan med kallt vatten och schampo.

Skölj strängar med kallt kamillextrakt (filtrerat). Regelbunden användning av en honungsmask kommer att ge ditt hår inte bara smidighet utan också ett välskött utseende och återställer den skadade strukturen.

Lermask

Genomförande av ett reparationsförfarande kräver:

 • den tredje delen av ett glas blå lera;
 • Den tredje delen av en kopp smält honung;
 • glasögon med låg fetthalt.

Blanda alla ingredienser i en djup behållare och applicera med massrörelser till rötterna. Vi fördelar masken över hela längden och värmer huvudet med en handduk och lämnar blandningen i 80 minuter. Efter den angivna tidsperioden tvättar vi kompositionen med varmt rinnande vatten och tvättar mitt huvud väl med ett lämpligt schampo för hårtyp.

Översta av de bästa kosmetika för slät hår

Du kan lägga till jämnhet och naturlig glans i ditt hår tack vare regelbunden användning av kosmetika, som lätt kan köpas på någon specialaffär.

Enligt en undersökning som gjorts bland tjejer som regelbundet använder sådana produkter anses följande tillverkare vara det mest effektiva sättet:

Londa professionell

Släpper ut släta, smidigare rakningsbehandlingsmasker som släpper ut mattade trådar och ger hårets elasticitet och jämnhet. Verktyget innefattar sammansättningen av avokadoolja och vetex. Det är dessa komponenter som kan återställa hårets struktur och hjälpa till att bekämpa torra krökningar.

Kostnaden för masken ligger i intervallet 600-800 rubel.

Moroccanoil

Den israeliska tillverkaren producerar en rad kosmetika Smooth Collection för att göra hårets jämnhet. Närvaron av oljekomplexet i kompositionen möjliggör inte bara att återställa krullarnas struktur, men också för att komplettera de saknade näringsämnena, aminosyror, vilket bidrar till utseendet på blank glans och mjukhet.

Kostnaden för kosmetika överstiger 1 500 rubel per förpackning.

Satin Polish av SP

Ger curls mjukt och trevligt utseende pärlglans. Grunden för kosmetika är silkextrakt och ett komplex av polymerer. Applicera produkten för att torka håret. Kostnaden för produktion ligger i intervallet 600-800 rubel.

Aloxxi

Det har effekt av styling. Närvaron i kompositionen av det fuktighetsgivande komplexet undviker elektrifiering av strängarna och motverkar utseendet av "fluffiness". Den stora fördelen med produkten är besittningen av skyddande egenskaper som motverkar tvätten av färgen från håret.

Kostnaden för kräm är inom området 900-1100 rubel.

recensioner

Angelina, 27 år gammal

• Har jag naturligt olydigt hår, använde jag ofta en styler för styling. Det är helt naturligt att håret från de höga temperaturerna blivit tråkigt och smärtsamt i utseende. Aloxxi-kräm var en riktig frälsning från en vän. Nu för styling med bara detta verktyg. Curls får verkligen den lovade smidigheten och den eleganta välplexade glansen. Resultatet är nöjt.

Jag försöker alltid se chic, jag spenderar mycket tid på att lägga. Det är särskilt smärtsamt att räta ut trådarna efter varje tvätt. En gång på Internet kom jag över en artikel om masker, så att du kunde få den önskade smidigheten. Självklart ville jag försöka allt på mig själv. Efter att ha valt lerkomplexet för mig själv glömde jag verkligen verkligen de fluffiga krullarna. Nu är mitt hår alltid smidigt och deras utseende har blivit mycket mer välskötta än tidigare.

I strävan efter trendigt slät hår idag försökte jag på mig många verktyg. Den mest framgångsrika, som det tycktes mig, var den specialiserade kosmetiken Moroccanoil. Kostnaden för kursen är inte tillgänglig för alla, men resultatet, för att uttrycka det mildt, är fantastiskt under de första minuterna efter ansökan. Krullarna slätas direkt och blir otroligt mjuka, glänsande och välskötta. Nu, när som helst på dagen eller natten, ser min frisyr alltid vacker ut.

Hemmagjorda masker för slät hår: 13 recept

En viktig indikator på friskt hår är dess silkighet, mjukhet och glans. Kvinnor som har hår under sina axlar måste behålla krullningar i korrekt skick. Skälet till försämringen av staplarna finns mycket, från dåliga vanor och ohälsosam kost, som slutar med miljön. Överväga populära hemlagade recept för att bibehålla friskt hår.

Praktiska råd om hårvård

 1. Experter rekommenderar att du tvättar håret med schampo och liknande produkter inte mer än 2 gånger om 6 dagar. Försök att ställa in vattnet inom 36-42 grader.
 2. Att växa friskt och vackert hår måste tipsen skäras minst en gång var 40-45 dagar. Om du inte förhindrar avsnittet, kommer det att påverka hårets skick och allmänna form negativt.
 3. Före säng och huvudtvätt måste håret kamma med en träkam. Behandlingen har en positiv effekt på dermis blodcirkulation och stärker folliklarna.
 4. För att skydda ditt hår mot frost och snö måste du bära en hatt. Ta också hand om håret på sommaren, skydda det mot exponering för ultravioletta strålar med en hatt.
 5. Det rekommenderas att minimera effekten av termiska instrument. Avvisa hårfärgning och perm. Applicera hemmasker inte mer än 2 gånger på 6-8 dagar.

Naturliga oljor

 • För att ge hårglans och mjukhet kombinerar näringsrika matar, tar 65 ml. vardera. Du behöver burk, mandel, olivolja.
 • Blanda produkterna i värmebeständiga rätter och skicka dem till elden. Värm vätskan till 38 grader, applicera blandningen i ett jämnt lager över hela längden av håret. Vik håret med cellofan, sedan en handduk.
 • Håll masken i 50 minuter, skölj sedan med tvättmedel. Var beredd att använda schampo flera gånger.
 • Honung och ägg

  1. Ovanstående ingredienser är utformade för medelhårlängd. Anslut i en glasbehållare 130 ml. burdock olja, 1 äggula, 45 ml. citronsaft och 50 gr. pulserande honung.
  2. Blanda noga tills det är smidigt. Dela håret i trådar, applicera blandningen i ett jämnt lager på torrt hår längs hela längden. Wrap huvudet med klädesfilm, vinda en handduk över den.
  3. Vänta i ca 1,5 timmar, skölj med schampo. Förfarandet bör utföras med lite varmt vatten. Masken appliceras inte mer än 1 gång om 5 dagar.

  Gelatin och kamille

  1. Denna komposition ger synlig volym, jämnhet och glans. För att förbereda masken måste du ta 65 ml. lämplig balsam för din hårtyp, 50 gr. instant gelatin och 150 ml. kamilleavkokning.
  2. I en varm infusion av örter rör om gelatin och vänta på att svälla. Blanda sedan alla ingredienserna och sätt massan till homogenitet.
  3. Därefter applicera en mask på torrt och rent hår över hela längden, inte upp till rötterna på 2 cm. Vänta ca 1 timme, tvätta håret ordentligt med icke-hett vatten utan schampo.

  Majonnäs och äggula

  1. Masken bidrar till att stärka håret, vilket ger den den rätta mjukheten och elasticiteten.
  2. Förvandlas till en homogen mush 50 gr. majonnäs, 2 äggulor och 60 ml. olivolja.
  3. Först gnugga kompositionen i rötterna och fördela sedan masken över hela längden. Vänta 35 minuter, avlägsna blandningen med varmt vatten och schampo.

  Banan och honung

  1. Kombinera en banan i en blandare i en gemensam skål, 1 äggula, 30 ml. citronsaft, 50 gr. burdock olja och 40 gr. flytande honung.
  2. Sätt kompositionen till enhetlighet. Applicera masken i ett tjockt lager från rot till spets.
  3. Wrap håret med en handduk, vänta 45 minuter. Skölj blandningen med ljummet vatten och tvättmedel.

  Ägg och Cognac

  1. Kompositionen ger hårets jämnhet och betonar färgmättnad. För att skapa en mask, blanda i en total behållare 130 ml. brandy och 1 kycklingägg. Blanda blandningen till homogenitet.
  2. Innan du använder kompositionen, se till att håret är rent och torrt. Sprid vattnet från rot till spets med pensel. Massage blandningen i hårets botten.
  3. Skjut håret med polyeten, vänta 25-30 minuter. Tvätta av med kallt vatten och schampo. Upprepa sköljningen med ättiksyralösning (för 60 ml. Av produkten finns 1 liter vatten).

  Orange och kaffe

  1. Värm 75 ml. olivolja för ett par, blanda sedan i en total behållare med 2 ml. orange eter och 40 ml. nybryggat kaffe.
  2. Kompositionen omröres tills den är jämn och appliceras på hela längden av håret. Blöt masken i 40 minuter under en handduk, skölj sedan med varmt vatten och schampo.

  Glycerin och ricinolja

  1. Anslut 15 ml. ättikinkoncentration av 9%, 12 ml. glycerin, 1 kycklingägg och 45 gr. ricinolja Blanda noggrant och fördela håret.
  2. Wrap huvudet med klädesfilm, linda en handduk över den. Vänta 1,5 timmar, sedan bli av med masken på vanligt sätt. Det rekommenderas också att skölja håret med avkok av kamomill.

  Vitaminer från grupp B

  1. Blanda i en glasbehållare 60 ml. hårbalsam, 1 ml. saft av aloe, pyridoxin (B6), tiamin (B1), cyanokabalamin (B12), nikotinsyra (B3) och riboflavin (B2).
  2. Applicera en enhetlig komposition till vått hår, vänta 20-25 minuter. Tvätta av masken utan schampo med ljummet vatten. Utför proceduren 1 gång om 8 dagar.

  Aloe Vera och vodka

  1. Tillsätt 25 ml till plastskålen. aloe juice, 1 äggula, 15 ml. vodka, 12 gr. dum honung, 15 ml. avokadoolja och 10 ml. av vitaminerna A, E.
  2. Kompositionen måste bringas till homogenitet och appliceras från rötterna till spetsarna. Wrap huvudet med en handduk, vänta 35 minuter. Skölj med varmt vatten och schampo.

  Äppelcidervinäger och äggula

 • Blanda 35 ml mellan dem. ricinolja, 15 ml. äppelcidervinäger, 2 äggulor, 55 ml. schampo lämplig för ditt hår.
 • Få från sammansättningen av enhetlighet, fukt håret och applicera en mask från rot till spets. Vänta 15-20 minuter, skölj med icke-hett vatten.
 • Kefir och olivolja

  1. Värm 100 ml. kefir, tillsätt 40 ml. olivolja. Värm blandningen och applicera på hela längden av håret. Gör massage, stimulerande folliklar sammansättning.
  2. Wrap hår med polyeten, sedan med en handduk. Vänta 1-1,5 timmar. Skölj med varmt vatten och schampo.

  Naturliga estrar

  1. Ta 10 ml. essentiell olja av timjan, eventuell citrus, tea tree och druvfrö. Blanda oljor med 150 ml. avkok av burdock rot. Sätt kompositionen till enhetlighet.
  2. Massage masken i hårrötterna i ca 5 minuter. Sedan fördela resten av massan till kretsens spetsar. Vänta en halvtimma, skölj med en blandning av icke-hett vatten med en balsam.

  Det är lätt att återställa hårets jämnhet med hjälp av masker. För att effekten ska kunna ta ett fast håll på lång sikt, bör du ompröva kosten och binda upp den med skadliga vanor. Om möjligt, börja spela sport och systematiskt dricka vitaminkomplex.

  Hemmagjorda masker för jämnt hår - lägg till glans och silke

  Glänsande, silkeslen och hälsosam hårdekoration för vilken kvinna som helst. Procedurer för hårbearbetning kan göras inte bara i salongen med hjälp av professionella verktyg, masker för jämnhet av hår som är förberedda hemma hjälper till att bli av med fluffiness och dullness. Ett kompetent tillvägagångssätt vid valet av ingredienser gör hårbehandlingen trevlig och så effektiv som möjligt.

  Hur man gör håret smidigt hemma

  Det finns ett antal elementära regler om hur man uppnår smidighet för ett hårhår och inte lämnar huset.

  1. Det rekommenderas att tvätta håret eftersom det är förorenat, snarare än dagligen. Daglig rengöring av huvudet med användning av ett lämpligt schampo stör den naturliga mikrofloran i huvudets hud. En sådan överdriven hårvård försämrar frisyrens tillstånd, trots allt är det kemi.
  2. Gnugga och kamma vått hår är ett brott. Under inga omständigheter kan detta göras, eftersom gnidning med en handduk endast bidrar till avskalningen av håraxeln, och kamningen sträcker den och orsakar mekanisk skada. Enig, det här kan inte ge smidighet till ditt hår.
  3. Så att strängarna inte ser ut som att tugga, bli inte trassliga och bryta inte, försök att regelbundet återfuka dem. Köp med shampoo balsam och serum, som inte ska tvättas av. Sådana verktyg utövar intensiv näring och förstärkning av håret, dessutom finns det en perfekt jämnhet i håret, glittrande i solen.
  4. Strängarna blir smidiga och raka om de avsmalas periodiskt. Prova en gång om 2-3 månader för att besöka din mästare frisör och skjuva om en centimeter hår, det påverkar inte hela längden, men det kommer att läka.
  5. Minst två gånger om dagen, på morgonen och före sänggåendet, försök att spendera 5 minuter kammar. Ett sådant vanligt förfarande kan stärka håret, öka tillväxten och till och med bli ett sätt att bekämpa håravfall. Allt för att under denna åtgärd sker en huvudmassage, blodet flyter till huden bättre och närmar sig folliklarna intensivare och friska folliklar är nyckeln till utmärkt hår.
  6. Använd hattar på sommaren och vintern, håll dem från för låga temperaturer och solljus.
  7. Förutom den vanliga shampoo-rengöringen på toppen av ditt huvud, ta det svårt att använda traditionella recept. Masker, tillagade med egna händer, är mycket mer användbara än inköpta. För din information är de bästa maskinkomponenterna som släpper håraxeln alla vegetabiliska oljor, utan undantag, och de är lämpliga för alla typer av hår.
  8. För att behålla hårets skönhet, försök att använda heta stylingapparater så sällan som möjligt, minimera färg och kemisk perm.

  Tips och regler för användning av masker

  • Det bästa utjämnande håret som traumatiserar dem åtminstone. En hemlagad mask som tillverkats i enlighet med reglerna är mycket effektivare än den som gjordes slumpmässigt.
  • För att utesluta negativa recensioner om masker är det viktigt att komma ihåg att inte en enda mask från naturliga ingredienser ger en omedelbar effekt. De måste göras regelbundet.
  • För många produkter är människor allergiska. När du först förbereder medicinsk blandning för ditt hår, gör du först ett prov på handleden. Om det inte finns rödhet, klåda och andra problem på platsen på blandningen, betyder det att du säkert kan lägga på toppen av huvudet.
  • Innan du använder den färdiga blandningen är det viktigt att tvätta håret med schampo, men använd inte en balsam, torka sedan naturligt och kamma genom krullarna.
  • Nästan hela blandningen, förutom gelatin, bör appliceras på hårbotten också. Det ger näring till hårfolliklarna.
  • Om detta är möjligt, är det efter behandling av hårets hår med behandlingslösningen värt att kamma varje sträng med en sällsynt kam. Detta kommer att fördela masken jämnare och minska förvirringen.
  • Därefter skapar vi traditionellt ett växthus, inslaget i en film och en handduk.

  Hemlagad Mask Recept för slät hår

  Utseendet på överdriven hårflöjhet tyder på att det finns för många öppna skalor på dem. Den bästa masken för hårets jämnhet hjälper till att lösa detta problem, vilket dessutom ger volym och glans, fuktgivande för torrt hår och behandlar oljiga krullar.

  Mask för jämnhet och glans

  En effektiv blandning som ger håret inte bara smidighet utan också lyser. Eliminerar produktion av överskott av talg, djup näring.

  Viktig redaktionell rådgivning

  Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

  komponenter:

  • 15 ml glycerol;
  • 40 ml ricinolja;
  • 15 ml äppelcidervinäger;
  • ägget.
  Beredning och applicering:

  Slå på ägget, blanda med glycerin, ättiksyra och varm olja. Den resulterande kompositionen fuktar ditt huvud, vi borstar krullarna, lägger i en vithus i 1,5 timmar. Vi tvättar på vanligt sätt.

  Mask för slät och silkeslen

  Masken gör strängarna skina och silkeaktig. Används ofta för tillväxt.

  komponenter:

  • i ampullen av vitaminer: B1, 2, 3, 6, 12;
  • 10 ml aloe;
  • 2 msk. l. hårbalsam.
  Beredning och applicering:

  Balm blandat med andra komponenter och omedelbart efter att tvätta huvudet applicerat på trådarna. Efter en halvtimme tvättar vi ut.

  Mask för jämnhet och mjukhet

  Honung och burkolja, de bästa produkterna för att mjukna håret, dessutom förbättrar de hårväxt och glans. De bästa maskerna för mjukt hår finns här.

  komponenter:

  • 50 ml honung;
  • 40 ml burdockolja;
  • äggula;
  • 1 msk. l. citronsaft.
  Beredning och applicering:

  Blanda äggulaen med honung, tillsätt de återstående flytande ingredienserna, blanda igen, bearbeta toppen av huvudet. Förpackad med en film och en scarf i en timme. Vi tvättar bort.

  Mask för jämnhet och volym

  "Silkesmask" ger en ljushet och glans till håret. Komponenterna fukta väl huden och kärnan, släpa vågorna.

  ingredienser:

  • 3 msk. l. kokosnötolja;
  • 5 droppar rosolja;
  • 5 droppar rosmarin.
  Beredning och applicering:

  Värm oljan, dropp estrarna, rör om. Försiktigt täcker vi varje sträng, täcker huvudet med en film och en handduk i en timme. Tvätta huvudet med schampo.

  Mask för jämnhet och rätning

  Masken kuver varje hår med en genomskinlig film, limmar skalorna, maskerar de skivade ändarna.

  ingredienser:

  • 1 msk. l. henna;
  • 100 ml vatten;
  • på 10 ml oljor: druvfrö och apelsin.
  Beredning och applicering:

  Henna häll varmt vatten, låt stå i en timme, kombinera sedan med oljor. Den resulterande vattnet vi smeder på strängarna, avgår från rötterna på 2 centimeter. Vi lämnar under en varm keps i 45 minuter. Traditionellt tvättas ut.

  Med ägg

  Fuktgivande mask för slät hår, ger sken och elasticitet.

  komponenter:

  • 1 msk. l. gräddfil;
  • 50 ml olivolja;
  • 30 ml honung;
  • protein.
  Beredning och applicering:

  Protein piskar med smör, gräddfil, smörj fuktiga krullar längs längden. Vi täcker toppen med polyeten och turban. Efter en halvtimme, tvätta av standarden.

  Med gelatin

  Gelatinmask är en av de medel med vilken hemhårlaminering med framgång har gjorts. Förfarandet är helt säkert för hår och löser problemet med fluffiness.

  ingredienser:

  • 2 msk. l. gelatin;
  • 6 msk. l. kamilleavkokning;
  • 3 msk. l. balsam.
  Beredning och applicering:

  Blöt gelatin med en varm buljong, vänta på att svälla i ca 30 minuter, drunkna i ett bad och kombinera med balsam. Den resulterande massan vi smiter varje krull, retarating 2 centimeter från rötterna, combing comb. Vi lämnar under en varm keps i en timme.

  Kockolja

  Blandningen djupt närmar och fuktar håret, släpper, lägger på sken, ökar tillväxten.

  ingredienser:

  • 2 yolks;
  • 40 ml burdockolja;
  • 2 msk. l. majonnäs.
  Beredning och applicering:

  Värm smöret med vispador och majonnäs. Smörj rötterna och locken med den beredda föreningen, låt den stå under en varm keps i 45 minuter.

  Med konjak

  Cognac recept är ett bra sätt att förbättra håret, återställa glans, god tillväxt och minimera förlust.

  ingredienser:

  • 100 ml cognac;
  • ägget.
  Beredning och applicering:

  Mala produkterna i en enhetlig konsistens, fördela längs längden, sätt i värme i 45 minuter. Tvätta av det med varmt vatten, för att neutralisera lukten av alkohol, sköljer vi med vatten med citronsaft.

  Med kefir

  Kefir-mask ger näring till hår med glans och volym, förbättrar hårväxten, eliminerar det yttre utsöndringskörtorns aktiva arbete.

  komponenter:

  • ägg;
  • 30 ml honung;
  • 100 ml fett kefir.
  Beredning och applicering:

  Rumstemperatur fermenterad mjölkprodukt kombineras med honung och ägg, blötlägg håret, linda i 60 minuter. Vi tvättar huvudet som standard.

  Med banan

  Nourishing mask för utjämning av hår, ger alla nödvändiga vitaminer, lägger till glans.

  ingredienser:

  • ½ banan;
  • 20 ml olivolja;
  • 60 gr. honung;
  • 20 ml citronsaft;
  • äggula.
  Beredning och applicering:

  Mash fruktmassa, kombinera med andra produkter, blanda väl. Den resulterande våtbehandlade hårbotten, resten är fördelad längs längden. Tvätta av efter 40 minuter.

  Med oljor

  Wide range oljemask. Fuktar, närmar, återställer den normala funktionen av de externa utsöndringskörtlarna, lindrar mjäll, behandlar alopeci och hjälper till att växa en lång man.

  Du behöver 20-40 ml olja:

  • kardborre;
  • oliv;
  • castor;
  • mandel.
  Beredning och applicering:

  Blanda det blandade oljekoncentratet i badet till en behaglig temperatur, koka inte. Applicera över hela längden, noggrant behandla rötterna och ändarna. Vi bygger ett växthus ovanpå det, så vi går i 2 timmar. Mitt huvud är traditionellt, om nödvändigt tvättar vi två gånger.

  Användbar video: Hur gör håret glatt och glänsande?

  Feedback om användningen av effektiva recept

  Jag har tjockt och långt hår, men dim och hela tiden håller sig i olika riktningar. Inköpta medel hjälper, men deras åtgärd försvinner i slutet av dagen. Jag har lärt mig att göra en gelatinmask regelbundet. Resultatet är märkbart efter den andra ansökan. Håret är mjukt för beröring, tjockare, inga brutna ändar är synliga och glänsande.

  För några år sedan deltog hon i en stark håravfall, använde många hemblandningar, men tyckte bara om olja. Det hjälper faktiskt att stoppa den intensiva nedfallet, förbättra tillväxten, samtidigt som håret lyser och lyser.

  Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

  Mask för utjämning av hår hemma - hur man lagar det själv. De bästa maskrecepten gör håret smidigt och glänsande

  Silkeaktig och slät hår - det här är huvudinredningen av någon kvinna. Var och en av oss drömmar om vackert långt hår, vilket med allt detta också är lätt att kamma. Men ofta förlorar håret sin jämnhet och blir torr och inte lydig. Men kör inte omedelbart till salongen och betala stora pengar för håråterställning. Det finns många billiga och enkla recept som gör strängarna smidiga och glänsande, och du kan även använda dem hemma. Vilken typ av mask för slät hår är bättre att använda hemma?

  Innan du börjar procedurerna ska du välja rätt ingredienser som hjälper dig att uppnå bra resultat på kort tid. Det är bättre att välja en mask med hemlagade naturprodukter, men om du inte kan använda någon, kan du gå och handla. Använd inte ingredienserna som kan ge dig en allergisk reaktion - innan du använder masken, ska några av dess komponenter testas separat på huden.

  Mask med glycerin, ättika och ricinolja

  Glycerin närmar, fuktar och återställer hår, eliminerar mjäll och gör krullarna hanterbara och släta, och ricinolja ger hårets elasticitet och hållfasthet.

  För detta recept behöver du 20 ml kosmetisk glycerin, 50 ml ricinolja, 20 ml ättika och en äggula. Torka äggulaen med en mixer och blanda med glycerolösningen. Tillsätt ättika och ricinolja, föruppvärmd i förväg i ett vattenbad. Applicera blandningen på locken och kamma dem försiktigt, sätt sedan ett duschlock på huvudet och linda det med en handduk. Håll denna mask på huvudet minst en timme, skölj sedan.

  Mask för slät hår hemma med gelatin och kamille

  Kammelhårets fördelaktiga egenskaper är svåra att överskatta. Kamilleavkok har länge använts för att göra håret lättare. Med hjälp kan du inte bara räta ut lockiga lock, utan också göra dem mjukare.

  För denna blandning behöver du ett paket av gelatin som väger 50 gram, 150 ml kamomillbuljong och 2 matskedar flytande honung. Avkokningen av kamille måste förvärmas och blandas med gelatin efter att ha väntat på att svälla, tillsätt honung och blanda alla ingredienser väl så att det inte finns några klumpar i blandningen. Om alla klumpar har uppstått är det bättre att inte använda en sådan komposition och späd gelatinet igen, för det första att bringa det till en enhetlig konsistens. Applicera kompositionen på krullarna längs hela längden, utan att påverka hårrötterna och lämna i en timme, skölj sedan med varmt vatten.

  Mask för slät hår med brandy, honung och äggulor

  Kompositioner som använder cognacs är perfekta för krullare av mörka nyanser - brunetter och brunhåriga kvinnor. En sådan mask kommer inte bara att göra krullarna smidiga, utan också ge dem en behaglig nyans. För henne behöver du 20 gram brandy, två matskedar flytande honung och äggula av ett ägg. För användning på torrt hår, tillsätt en matsked vegetabilisk olja till denna blandning. Alla komponenter måste flytta och gnugga in i hårrötterna och den återstående mängden blandningen för att bearbeta spetsarna. Håll på håret i minst en halvtimme.

  Användbar rådgivning: Om du använder en brandy känner du en klåda eller en brännande känsla i hårbotten, är det bättre att byta ut det med en balsam som passar din hårtyp.

  Mask med honung, burdockolja och citronsaft

  En annan effektiv mask för utjämning av hår som du kan göra hemma är ett recept på en mask med burdockolja, citronsaft och honung. Kockolja anses vara ett oumbärligt verktyg för behandling av skadade krullar. Det används för stark håravfall. Kockolja påverkar hårsäckar. Accelererar tillväxten, samtidigt som håret blir smidigt och mjukt.

  Till denna blandning, du behöver 40 ml flytande honung, två äggulor, 2 matskedar av naturlig citronsaft (koncentrera det är bättre att inte använda den), och 50 ml av kardborre olja. Först gnugga honungen tillsammans med äggulorna i en separat skål, lägg sedan till varm citronsaft och värmd burdockolja, applicera på hårrötterna och lämna i 40 minuter. Wrap ett huvud med en cellofantlock och linda en varm handduk över den. Skölj av denna lösning med varmt vatten, utan att använda schampo.

  Mask för glatt hår hemma med kokosnötolja

  Kokosolja har en utmärkt effekt på håret, fuktar det, gör det starkare och ger glans till strängarna. Den innehåller mycket mättade fettsyror, stearinsyra och laurinsyror som hjälper till att skydda håret från att falla ut och upprätthålla det naturliga vattensystemet.

  Mask Recept med Kokosolja, Honung och Rosemary Essential Oil

  För att förbereda denna komposition behöver du 2 matskedar kokosnötsolja, 40 ml honung och 10 droppar rosmarin eterisk olja. Föruppvärmd kokosnötolja bör blandas med rosmarin eterisk olja och tillsätt honung, blanda väl, applicera blandningen i trådarna och låt dem stå i 40 minuter. Tvätta av en sådan mask med varmt vatten utan att använda schampon.

  Mask för slät hår hemma med tillsats av färglös henna och druvolja

  De healande egenskaperna hos henna har varit kända under mycket lång tid, detta pulver används inte bara för färgning utan också för att stärka håret. Henna gör inte bara krullarna smidiga utan hjälper också till att bekämpa mjäll på grund av dess naturliga antiseptiska egenskaper. Druvfröolja används ofta i kosmetologi för behandling av lös och skadat hår, vilket gör dem mindre oljiga och fuktgivande torra strängar.

  För denna mask behöver du 2 matskedar Henna, 150 ml varmt vatten och 15 ml druvfröolja. Hönan av henna bör hällas i en behållare och häll varmt vatten, blanda upp slammet och låt det brygga i en timme. Lägg sedan till den essentiella oljan av druvfrö och mixa, applicera på lockar längs hela längden. Bär en duschlock på huvudet och håll i minst 40 minuter, skölj sedan.

  Mask för slät hår hemma med kefir

  Kefir har många fördelaktiga egenskaper, stärker håret, hjälper till att bekämpa deras förlust och accelererar tillväxten av hårsäckar. På grund av det rika innehållet i vitaminer, proteiner och kalcium anses denna produkt vara en av de bästa hårvårdsprodukterna. Användningen av kefir masker hjälper till att skapa en speciell skyddande film på locken och skydda dem från yttre skador.

  Mask med feta kefir, äggula och honung

  För att använda detta enkla recept behöver du ett ägg, 35 ml flytande honung och 100 ml kefir. Användbar rådgivning: Det är bättre att ta en tjock hemgjord kefir, men om du inte kan köpa en, kan du gå med med produkten från affären. Värm kefir i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn, lägg till honung och ägg, applicera på hår. Sätt på en cellofantlock och låt blandningen stå i håret i en timme, och tvätta sedan rester av blandningen med vatten.

  Masker för utjämning av hår hemma med naturliga eteriska oljor

  Eteriska oljor har en fördelaktig effekt på hår, slät och glans. Regelbunden användning av multikomponentmasker med tillsats av estrar hjälper till att uppnå en positiv effekt på kort tid. Innan du använder receptet är det bättre att kolla i förväg om du är allergisk mot några av maskinkomponenterna. Lägg några droppar eteriska oljor på handleden och vänta en halvtimme, om huden på den behandlade platsen inte blir röd, kan det här receptet användas.

  Mask med essentiell olja av apelsin, citron, timjan, tea tree och druvfröolja och kamilleavkokning

  För detta förfarande måste du ta tio droppar av var och en av ovanstående ingredienser och 100 ml kamilleavkokning. Blanda estrarna med apelsin, citron, tea tree, timjan och druvfrö i en separat behållare, tillsätt sedan förvärmt kamomillte, blanda väl - blandningen ska vara homogen. Applicera sedan hälften av kompositionen på hårrötterna, gnida jämnt i minst 2 minuter, använd sedan resterande komposition till spetsarna och lämna i en timme. Skölj av denna mask med kallt vatten, med hjälp av en terapeutisk balsam.

  Silkeaktig och slät hår - det här är huvudinredningen av någon kvinna. Var och en av oss drömmar om vackert långt hår, vilket med allt detta också är lätt att kamma. Men ofta förlorar håret sin jämnhet och blir torr och inte lydig. Men kör inte omedelbart till salongen och betala stora pengar för håråterställning. Det finns många billiga och enkla recept som gör strängarna smidiga och glänsande, och du kan även använda dem hemma. Vilken typ av mask för slät hår är bättre att använda hemma?

  Innan du börjar procedurerna ska du välja rätt ingredienser som hjälper dig att uppnå bra resultat på kort tid. Det är bättre att välja en mask med hemlagade naturprodukter, men om du inte kan använda någon, kan du gå och handla. Använd inte ingredienserna som kan ge dig en allergisk reaktion - innan du använder masken, ska några av dess komponenter testas separat på huden.

  Mask med glycerin, ättika och ricinolja

  Glycerin närmar, fuktar och återställer hår, eliminerar mjäll och gör krullarna hanterbara och släta, och ricinolja ger hårets elasticitet och hållfasthet.

  För detta recept behöver du 20 ml kosmetisk glycerin, 50 ml ricinolja, 20 ml ättika och en äggula. Torka äggulaen med en mixer och blanda med glycerolösningen. Tillsätt ättika och ricinolja, föruppvärmd i förväg i ett vattenbad. Applicera blandningen på locken och kamma dem försiktigt, sätt sedan ett duschlock på huvudet och linda det med en handduk. Håll denna mask på huvudet minst en timme, skölj sedan.

  Mask för slät hår hemma med gelatin och kamille

  Kammelhårets fördelaktiga egenskaper är svåra att överskatta. Kamilleavkok har länge använts för att göra håret lättare. Med hjälp kan du inte bara räta ut lockiga lock, utan också göra dem mjukare.

  För denna blandning behöver du ett paket av gelatin som väger 50 gram, 150 ml kamomillbuljong och 2 matskedar flytande honung. Avkokningen av kamille måste förvärmas och blandas med gelatin efter att ha väntat på att svälla, tillsätt honung och blanda alla ingredienser väl så att det inte finns några klumpar i blandningen. Om alla klumpar har uppstått är det bättre att inte använda en sådan komposition och späd gelatinet igen, för det första att bringa det till en enhetlig konsistens. Applicera kompositionen på krullarna längs hela längden, utan att påverka hårrötterna och lämna i en timme, skölj sedan med varmt vatten.

  Mask för slät hår med brandy, honung och äggulor

  Kompositioner som använder cognacs är perfekta för krullare av mörka nyanser - brunetter och brunhåriga kvinnor. En sådan mask kommer inte bara att göra krullarna smidiga, utan också ge dem en behaglig nyans. För henne behöver du 20 gram brandy, två matskedar flytande honung och äggula av ett ägg. För användning på torrt hår, tillsätt en matsked vegetabilisk olja till denna blandning. Alla komponenter måste flytta och gnugga in i hårrötterna och den återstående mängden blandningen för att bearbeta spetsarna. Håll på håret i minst en halvtimme.

  Användbar rådgivning: Om du använder en brandy känner du en klåda eller en brännande känsla i hårbotten, är det bättre att byta ut det med en balsam som passar din hårtyp.

  Mask med honung, burdockolja och citronsaft

  En annan effektiv mask för utjämning av hår som du kan göra hemma är ett recept på en mask med burdockolja, citronsaft och honung. Kockolja anses vara ett oumbärligt verktyg för behandling av skadade krullar. Det används för stark håravfall. Kockolja påverkar hårsäckar. Accelererar tillväxten, samtidigt som håret blir smidigt och mjukt.

  Till denna blandning, du behöver 40 ml flytande honung, två äggulor, 2 matskedar av naturlig citronsaft (koncentrera det är bättre att inte använda den), och 50 ml av kardborre olja. Först gnugga honungen tillsammans med äggulorna i en separat skål, lägg sedan till varm citronsaft och värmd burdockolja, applicera på hårrötterna och lämna i 40 minuter. Wrap ett huvud med en cellofantlock och linda en varm handduk över den. Skölj av denna lösning med varmt vatten, utan att använda schampo.

  Mask för glatt hår hemma med kokosnötolja

  Kokosolja har en utmärkt effekt på håret, fuktar det, gör det starkare och ger glans till strängarna. Den innehåller mycket mättade fettsyror, stearinsyra och laurinsyror som hjälper till att skydda håret från att falla ut och upprätthålla det naturliga vattensystemet.

  Mask Recept med Kokosolja, Honung och Rosemary Essential Oil

  För att förbereda denna komposition behöver du 2 matskedar kokosnötsolja, 40 ml honung och 10 droppar rosmarin eterisk olja. Föruppvärmd kokosnötolja bör blandas med rosmarin eterisk olja och tillsätt honung, blanda väl, applicera blandningen i trådarna och låt dem stå i 40 minuter. Tvätta av en sådan mask med varmt vatten utan att använda schampon.

  Mask för slät hår hemma med tillsats av färglös henna och druvolja

  De healande egenskaperna hos henna har varit kända under mycket lång tid, detta pulver används inte bara för färgning utan också för att stärka håret. Henna gör inte bara krullarna smidiga utan hjälper också till att bekämpa mjäll på grund av dess naturliga antiseptiska egenskaper. Druvfröolja används ofta i kosmetologi för behandling av lös och skadat hår, vilket gör dem mindre oljiga och fuktgivande torra strängar.

  För denna mask behöver du 2 matskedar Henna, 150 ml varmt vatten och 15 ml druvfröolja. Hönan av henna bör hällas i en behållare och häll varmt vatten, blanda upp slammet och låt det brygga i en timme. Lägg sedan till den essentiella oljan av druvfrö och mixa, applicera på lockar längs hela längden. Bär en duschlock på huvudet och håll i minst 40 minuter, skölj sedan.

  Mask för slät hår hemma med kefir

  Kefir har många fördelaktiga egenskaper, stärker håret, hjälper till att bekämpa deras förlust och accelererar tillväxten av hårsäckar. På grund av det rika innehållet i vitaminer, proteiner och kalcium anses denna produkt vara en av de bästa hårvårdsprodukterna. Användningen av kefir masker hjälper till att skapa en speciell skyddande film på locken och skydda dem från yttre skador.

  Mask med feta kefir, äggula och honung

  För att använda detta enkla recept behöver du ett ägg, 35 ml flytande honung och 100 ml kefir. Användbar rådgivning: Det är bättre att ta en tjock hemgjord kefir, men om du inte kan köpa en, kan du gå med med produkten från affären. Värm kefir i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn, lägg till honung och ägg, applicera på hår. Sätt på en cellofantlock och låt blandningen stå i håret i en timme, och tvätta sedan rester av blandningen med vatten.

  Masker för utjämning av hår hemma med naturliga eteriska oljor

  Eteriska oljor har en fördelaktig effekt på hår, slät och glans. Regelbunden användning av multikomponentmasker med tillsats av estrar hjälper till att uppnå en positiv effekt på kort tid. Innan du använder receptet är det bättre att kolla i förväg om du är allergisk mot några av maskinkomponenterna. Lägg några droppar eteriska oljor på handleden och vänta en halvtimme, om huden på den behandlade platsen inte blir röd, kan det här receptet användas.

  Mask med essentiell olja av apelsin, citron, timjan, tea tree och druvfröolja och kamilleavkokning

  För detta förfarande måste du ta tio droppar av var och en av ovanstående ingredienser och 100 ml kamilleavkokning. Blanda estrarna med apelsin, citron, tea tree, timjan och druvfrö i en separat behållare, tillsätt sedan förvärmt kamomillte, blanda väl - blandningen ska vara homogen. Applicera sedan hälften av kompositionen på hårrötterna, gnida jämnt i minst 2 minuter, använd sedan resterande komposition till spetsarna och lämna i en timme. Skölj av denna mask med kallt vatten, med hjälp av en terapeutisk balsam.  Nästa Artikel
  Hur man använder macadamiaolja för hår