Lamination av hår hemma med hjälp av gelatin (recept)


Ja, du hörde rätt. Idag kommer vi att erbjuda dig ett recept på laminering av hår hemma med gelatin.
Denna metod för hår restaurering är lämplig för dem som har hårt skadat hår, ändarna är splittrade, håret har förlorat en hälsosam glans och blir torr, som halm. Då kommer gelatinhårlaminering hemma att vara till nytta för dig. Även för ägare av tunt och glest hår, kommer en sådan lamineringsprocedur hemma att orsaka den mest synliga effekten av hårvolymen.

Fördelen med gelatin över lamineringsaffärer är att den innehåller kollagenprotein (naturlig) som täcker alla dina hår med en skyddande film. Därför kommer ditt hår att bli hälsosamt, tjockare efter ett sådant förfarande. Gelatin brinner och fukerar håret. Bara räkna inte med en fantastisk effekt första gången. För synliga förändringar behöver du minst 3 procedurer. Det är lämpligt att hålla dem när du är van att tvätta håret. Det vill säga om du tvättar håret tre gånger i veckan, kan du göra lamineringen med gelatin tre gånger i rad. Om du tvättar håret en gång i veckan, är håråterställningsförfarandena en gång i veckan. Varje gång ditt hår kommer att ackumulera effekt, och som ett resultat får du glans, silkighet och jämnhet.

Hemmagjord laminering av hår med gelatin är inte en fiktion, men en verklighet!

En annan fördel med detta håråterställningsförfarande är att hemlagad hårlaminering med gelatin har ett litet pris i affären, du kan köpa gelatin utan stora kostnader, vilket gör det svårt för någon tjej att utföra denna procedur hemma.
Själva förfarandet för laminering med gelatin är inte särskilt komplicerat och tar ungefär en timmes tid, i princip som vanlig hårvård, till exempel en hårmask. Nedan ger vi dig recept på gelatinlaminering, där allt är måttat, hur man gör hårlaminering direkt hemma.

Hemlaminering hårgelatin (recept)

För gelatinmaskan behöver du:

 • 1 påse gelatin;
 • Kokt vatten;
 • Mask eller balsam för hår.

Hur man gör hårlaminering (hårlamineringsanvisningar):

 • 1. Koka vatten, låt det svalna något. Vi häller ut 1 msk. sked gelatin i en glasskål och häll 3 msk. skedar inte varmt vatten. Om du har tjockt eller långt hår, öka sedan proportionerna med 3 gånger, dvs tillsätt tre skedar vatten till tre matskedar gelatin (gör alltid bara 1: 3). Blanda noga med allt. Var inte rädd, om gelatin pinnar till bestick, kommer den då lätt att tvättas bort. Vi rekommenderar, efter att du har blandat allt bra, täcka skålen med gelatin med en tallrik så att den inte kyler och fryser. Ja, förresten, är denna andel avsedd för kort hår. Efter det första förfarandet måste du själv justera proportionerna av den beredda gelatinösa blandningen. Så att nästa gång du bestämmer dig för att göra hårgelatinlaminering, vet du redan hur mycket blandning som behövs för ditt hår.
 • 2. Vid den här tiden, tills gelatinet sväller, går du att tvätta håret med schampo, och applicera sedan en balsam och tvätta sedan av det. Vi torkar håret med en handduk för att avlägsna överskott av fukt, men för att hålla den lite fuktig.
 • 3. Så från det ögonblick som vi gjorde den gelatinösa mushen, ska det ta ca 15-20 minuter. Nu kontrollerar vi att vi har med gelatin. Om det inte är helt upplöst, kan du återuppvärma det även i ett vattenbad, omröming tills en homogen massa.
 • 4. Lägg sedan till din favoritmask på gelatin - en halv matsked (det är inte tillrådligt att lägga till mer, eftersom effekten kanske inte är som den borde). Konsistensen ska likna tjock gräddfil eller deg.
 • 5. Applicera gelatinblandningen på ditt våta hår. Det är tillrådligt att inte applicera på hårbotten själv, dvs hår på rötterna själva. Stå tillbaka ca 1 cm från hårrötterna. Applicera en gelatinmask mycket snabbt. Du kommer att se - det här lamineringsförfarandet kommer inte vara svårt för dig.
 • 6. Nu, när vi lägger all blandning på håret, måste du sätta en plastpåse på huvudet eller en speciell keps. Täck med en annan handduk och värm huvudet med en hårtork i 10-15 minuter. Då går vi om hushållsarbetet och vi märker inte hur 45 minuter har gått.
 • 7. Torka av den gelatinösa masken med vatten. Du kommer att se att gelatin kommer att tvätta håret utan stor svårighet, tack vare den balsam som vi lade till blandningen.

Hår efter laminering (foto)

Hur ofta gör laminering hår?

Du kan göra gelatinlamination minst en gång i veckan i två månader. Du kommer att se resultatet direkt efter den första applikationen, och då kommer effekten bara att öka.

Vi gav dig ett exempel på det enklaste receptet för laminering av hår hemma med gelatin.

Men du kan också försöka göra gelatinösa masker med effekten av laminering. Vi erbjuder dig att bestämma vilken gelatin hårmask, dess recept, passar dig. När du väljer dig ska du styra din hårtyp, färg och grad av skada. Skillnaden mellan gelatinous mask och gelatin lamination är bara i det faktum att vi också lägger till en extra komponent i masken (äggula, mjölk, örter, senap, etc.). Och grundkompositionen och beredningsprocessen är densamma som med gelatinlaminering.

Hur man gör en gelatinmask?

Processen att göra en mask är densamma som hårlaminering. Lägg bara till en annan användbar komponent.

Hur applicerar man en gelatinmask?

Masken appliceras mycket enkelt, precis som en vanlig mask. Konsistensen ska likna flytande honung. Applicera inte en mask i hårbotten, men lämna hårrödorna (2 cm) fri från gelatin, så att det inte finns någon klåda och masken tvättas lättare.

För dem som har svårt att göra hemlagad hårlaminering med gelatin med ett skriftligt recept, rekommenderar vi att du tittar på en video om hårlaminering hemma.

Lamineringsgelatin (video)

Videon visar hur man gör en gelatinmask med kycklingblommolja. Hennes detaljerade recept ges nedan.

Därefter erbjuder vi dig recept för olika typer av hårmaskor. Du behöver bara välja en mask som passar för ditt hår och förbereda det. Det är väldigt enkelt. Basen för alla recept är andelen gelatin + vätska - 1: 3.

Gelatinmask med juice

Blondiner kan tillsätta till den resulterande blandningen saften av citron, utspädd med vatten och brunetter-morotjuice. Det visar sig att 1 matsked gelatin - 3 matskedar juice. Vi lägger till juice istället för vatten och värmer den här blandningen i ett vattenbad. Och då gör vi allt som vanligt.

Kock- eller ricingelatinmask

Blanda gelatin och varmt vatten i ett förhållande av 1: 3. Lägg sedan till en halv tesked olja. Vidare, som vanligt.

Herbal gelatinmask

Brew kamilleblommor för blondiner, och nässlor för brunetter. Blanda avkoket med gelatin och tillsätt 1 msk. honung. Då är allt konsekvent, som i de tidigare recepten maskerar.

Gelatinmask för hårvolym

Vi behöver: 1 tsk. gelatin, 1 tsk. färglös henna, 1 tsk. senap, 2 msk. l. vatten, 1 äggula. Blanda väl i ett vattenbad.

Gelatinmask på mineralvatten

Vi köper i butiken vanligt icke-kolsyrade mineralvatten. Ta gelatin 1 msk. l. och tillsätt det 3 msk. l. mineralvatten. Rör om denna blandning i ett vattenbad tills gelatin är helt upplöst. Efter att gelatinmassan har svalnat, applicera den på håret. Eftersom gelatin innehåller vitamin E, måste du lägga till masken vitamin A eller ett par droppar citron med lavendelolja.

Gelatinmask med mjölk

Blanda allt i samma mängd 1: 3 gelatin och mjölk. Sätt i ett vattenbad tills gelatin är helt upplöst. Efter kylning, applicera på hår.

Gelatinmask med mandelmör

I ett förhållande av 1: 3 utspädd gelatin och vatten. Om du har torrt hår, lägg sedan till 1,5 tesked mandelolja till blandningen, 1 tsk för vanliga och 0,5 tsk mandelolja för fett. Vi sätter smält i ett vattenbad och applicerar sedan på håret. Håll denna mask i högst 30 minuter.

Ägggelatinmask för alla hårtyper

Späd gelatin och vatten i ett förhållande av 1: 3. Tillsätt sedan äggulan från kycklingen och sätt i ett vattenbad. Vidare, enligt anvisningarna.

Gelatin torr hårmask

Gelatin och vatten - 1: 3. Lägg sedan till ytterligare en tesked äppelcidervinäger och ett par droppar lavendelolja eller någon annan. Vi sätter i ett vattenbad och rör om. Följ sedan samma steg som tidigare.

Gelatin oljig hårmask

Ta 1 äggula, 4 matskedar citronsaft (kan ersättas med ättika), lägg sedan till gelatin - 1 matsked och schampo - 1 matsked. Allt detta omrörs väl, läggs i vattenbad etc.

Gelatin Shampoo Mask

Koka gräset (nässla, kamomill, burdock, etc.). Det beror helt på hårets typ och färg, vilket gräs du väljer. Lägg till 1/3 kopp avkok 3 msk. l. gelatin och din schampo. Vi lägger allt detta i ett vattenbad och rör om tills gelatin är upplöst. Applicera detta gelatinösa schampo på huvudet och låt det stå i 10 minuter. Förvara gelatin med schampo i kylskåpet i en vecka.

Hår efter gelatinösa mask ser jämna, släta, elastiska och tjockare ut.

Gelatinmask (foto efter laminering)

Hur ofta gör en gelatinös mask?

Du kan göra denna procedur för hår som gelatinlamination minst en gång i veckan. Och resultatet blir bättre, och effekten av gelatinmaskan - mer. Håret kommer att få en hälsosam utseende. Kommer att falla mindre och bryta.

Nu ska vi sammanfatta och svara på de grundläggande frågorna om hårlaminering, hur man gör det RIGHT:

 • 1. Försök att inte gnugga den gelatinösa masken i hårbotten, eftersom det kan orsaka skalning och klåda.
 • 2. När du bereder gelatinblandningen i ett vattenbad, se till att gelatin inte kokar. Han kommer omedelbart att förlora alla sina fördelaktiga egenskaper. I detta fall är det bättre att förbereda en blandning av gelatin igen.
 • 3. Försök att lösa upp gelatin fullständigt. Applicera inte blandningen med klumpar, eftersom de kommer att vara svåra att kamma med hår.
 • 4. Om ditt hår inte lyser, är effekten av laminering inte synlig även efter flera procedurer, så kanske du bör konsultera en läkare för att hitta orsaken eller sjukdomen.

Om du har några frågor, fråga dem i kommentarerna. Där hittar du svar på många frågor.

Förutom förfarandet för håråterställning med gelatin finns det också en gelatinmask som gör huden mer ungdomlig och hälsosam och kommer att lindra akne. Eller stärka naglarna med gelatin med hjälp av speciella bad mot brittleness och tillväxt. Allt detta finns i avsnittet Skönhetshemligheter.

Vi hoppas att du gillar vårt recept på laminering av hår med gelatin hemma. Nu kan du se bra ut. Om du har nya tillägg till receptet, tveka inte, och skriv din feedback i kommentarerna eller ge din receptgelatinmask.

Lamination av hår med hjälp av en gelatinmask

Hår - en källa till stolthet och rikedom av en vacker kvinna. I strävan efter sin briljans, jämnhet och silkestruktur, tar det rättvisa kön miljontals dollar till kosmetikföretag, skönhetssalonger och stylister. Men inte många vet att samma lamineringseffekt kan uppnås med mindre tid och pengar. För detta är en enkel och oumbärlig ingrediens i matlagning gelatin.

effekt

Lamination är ett förfarande som vanligen utförs i skönhetssalonger av en specialist. Men det kan göras hemma med enkel gelatin.

Dess kostnad är många gånger lägre än tjänsten hos en professionell frisör.

Lamination skyddar håret från skadliga effekter av miljön, förhindrar brittleness, tarnishing, avsnitt av tipsen. Detta är möjligt tack vare att håret täcker ett tunt lager av substans som skyddar det.

Efter det blir håret slät, glänsande, lydigt, tätt och tjockt. Dock är negativa effekter möjliga. Det kan dock finnas biverkningar, till exempel oöverträffad fetthalt vid rötterna och de torra ändarna. Att lägga gelatin på långt hår kan vara obekväma, liksom sköljning. Gelatinösa masker är helt säkra på hälsan, utom i fall av individuell intolerans.

För att testa huden för uppfattningen av gelatin kan du lägga lite på det osynliga området och vänta i 10-15 minuter. Om det finns en allergi kommer den här tiden att räcka för att den ska manifesteras.

På videomask för håret av gelatin, laminering:

Det är lämpligt att utföra laminering varje månad i salongen, men du kan göra läxor oftare, till exempel 2-4 gånger i månaden. Effekten blir mer märkbar och priset är ganska lågt.

Hur är användningen av ricinolja för hårväxt, kan du förstå om du läser den här artikeln.

Vilka fördelar kan vara av en mask för hår från majonnäs, som beskrivs i detalj i denna artikel.

Det finns flera vanliga recept för masker för laminering av hår med gelatin. Alla appliceras på förtvättat vått hår. Applicera dessa masker kan inte vara mer än 1 gång per vecka och när de appliceras för att dra sig tillbaka från hårets rötter - detta kommer att bidra till att undvika klåda och torrhet. Massan bör omröras jämnt och utan klumpar, annars måste du kamma dem länge.

Tillåt inte kokande gelatin.

Gelatin Balsam

Det första och enklaste alternativet är gelatinbalsam.

Det kommer att ta:

 • 1 msk. sked av gelatin;
 • 3 msk. skedar av vatten;
 • hårbalsam.

För det kommer att behöva späda gelatin med vatten och blanda väl. Medan massan svalnar kan du applicera en balsam på håret. Sedan läggs en halv matsked av din favoritbalsam till den kylda gelatin och masken blandas. Att sätta kompositionen du behöver dra sig tillbaka från hårets rötter, så undviker onödigt fett. Sedan läggs en plasthatt och en handduk på huvudet. Efter 30-40 minuters väntetid kan masken tvättas med regelbundet schampo. För långt hår bör volymen av ingredienser ökas.

Gelatin Shampoo

Att göra ett gelatin shampoo är ett annat enkelt sätt att ta hand om ditt hår.

Det kommer att krävas:

 • 1 msk. sked av gelatin;
 • ett glas vatten;
 • schampo.

Låt det stå för 1 matsked gelatin i ett halvt glas vatten. Det tar ungefär 30 minuter. Under denna tid sväller gelatinet och det kan upphettas i ett vattenbad tills den slutliga upplösningen. Den resulterande massan blandas med en lika mängd schampo. I detta schampo kan du lägga till dina favorit näringsrika oljor och kyla. Den kommer att vara lämplig för användning under veckan.

I kombination med äggvita

Äggvit är användbart för hårgelatin, och genom att kombinera dessa element kan du få ett resultat som är briljant i alla sinnen.

Det kommer att krävas:

I kombination med vatten

Lös upp gelatin i vatten och medan gelatin infunderas, separera äggula från proteinet och tillsätt det till den resulterande massan. Vänta tills massan sväller. En mask appliceras på vått hår och lämnas under en kompress i 30-40 minuter, tvättas sedan av med varmt vatten.

Det kommer att krävas:

 • 1 msk. sked av gelatin;
 • 4 msk. skedar av citronsaft eller utspädd ättika;
 • schampo
 • ägget.

I kombination med citronsaft

Späd gelatin i citronsaft. Medan gelatinet sväller för att separera äggulan och långsamt omröra, häll i massan. Lägg en sked schampo i masken och värm den i ett vattenbad. Denna mask appliceras på fuktigt, tvättat hår i 40 minuter och hålls under en plasthatt och handduk.

För att öka hårvolymen

Gelatin kan användas inte bara för laminering utan också för att stryka hårets allmänna tillstånd och återge volymen till den. Förberedelsebestämmelserna kommer att förbli desamma som för laminering, förutom att de appliceras på hårets rötter.

Honung, senap och kefir bättre än andra komponenter i kombination med gelatin hjälper till att återställa volymen.

För senapsmaskan behöver du:

 • 1 msk. sked av gelatin;
 • 2 msk. skedar av vatten;
 • 1 msk. sked senap
 • 1 msk. sked av färglös henna;
 • ägget.

Lös upp gelatin i vatten, och medan det dras att separera äggulans ägg från proteinet. Långsamt rör det, häll i senap och henna. Rör massan noggrant och applicera på fuktigt, tvättat hår. Låt det under komprimera i 20 minuter och skölj med varmt vatten. Regelbunden användning av denna mask förbättrar volymen och stimulerar tillväxten.

Med älskling

För en mask med honung behöver du:

 • 1 msk. sked av gelatin;
 • 3 msk. skedar av ört avkok
 • 1 msk. sked av honung.

För att förbereda denna mask, lägg till en matsked flytande honung till gelatin utspädd i en växtbaserad lösning. Kamille är bättre än andra. Denna mask kan gnidas in i rötterna för att bekämpa överskott av hårfett. Denna mask appliceras på håret i 30-40 minuter och hålls under en varm kompress, och tvättas sedan av med vatten.

Med kefir

För en mask med kefir behöver du:

 • 1 tesked gelatin;
 • 3 msk. skedar av vatten;
 • 1 kopp fatfett
 • ättika.

Kefir tillsättes gelatin upplöst i vatten och blandas noggrant. Masken appliceras på håret och gnidas i hårbotten och lämnar sedan under en plasthatt och handduk i 25 minuter. Tvätta av massan av kallt vatten, surt med ättika.

På videomask för hår med gelatin för volym:

Du kan också vara intresserad av att lära dig om användningen av linfröolja för hår, nämligen i vilka doser det används, liksom hur ofta det kan användas.

Det är också värt att veta hur mandelolja används för hårets tips.

Det är också värt att ta reda på vilken hårmask som är den mest effektiva, och som inte är, som beskrivs i denna artikel.

Och hur estelhårolja används, liksom vilka komponenter det har, beskrivs i detalj i den här artikeln.

Vad är en hårmask med ett mjällägg, beskrivet i detalj i den här artikeln.

Gelatinmask: glans och lamination av hår

Hemmasker kan återställa håraxlarna, bli av med fett, torrhet eller mjäll, ge strängarna jämnhet, glans och elasticitet.

Effekten av hemlaminering eller glasering ger kompositioner med gelatin.

Det är helt säkert, enkelt distribuerat och väger inte ner strängar.

Gelatin användning för hår

Gelatin erhålls från brosk av boskap. Vid försäljning av produkten kommer i form av pulver, granuler eller tallrikar. Gelatin används ofta i matlagning, löser upp det och tillsätter gelé, mousses, aspic till gelé. Ovanliga egenskaper hos produkten används i hemmet kosmetologi. Det läggs till ansikts- och hårmaskor.

Under härdning bildar agenten en tunn film på ytan. Denna effekt är särskilt fördelaktig för hår. Efter sköljning bevaras filmen, vilket ger sken, mjukhet och elasticitet.

Efter bearbetning elektrifierar inte krullarna, stoppar bristling, passar lätt in i håret. De behandlade trådarna lider mindre av användningen av pleyok, strykjärn, uppvärmda hårvalsar.

Gelatin hårmask hemma kan

 • återställa håraxlarna;
 • ge strängarna en varaktig glans
 • gör lockar elastiska, mjuka, behagliga för beröring;
 • förhindra brott och sektion;
 • skydda lockar från de skadliga effekterna av solljus;
 • öka volymen av hår.

Gör en mask med gelatin kan vara för vilken typ och struktur som helst av håret. Det lägger inte fett på trådarna, det kommer av gradvis, med långvarig användning är en kumulativ effekt märkbar.

För att säkerställa det perfekta utseendet på hår, rekommenderas att göra en mask 1-2 gånger i veckan i flera månader i rad. Särskilt användbara återställande förfaranden på vintern och hösten. Vid denna tid lider håret av torkad luft, hattar, kronisk brist på fukt.

Hur man gör en gelatin hårmask

För proceduren kan du använda någon gelatin: granulär, pulveriserad, såld i form av plattor. Före användning hälls rätt mängd läkemedel med varmt vatten.

Proportionerna av kompositionen är oförändrade, 3 delar vatten tas för 1 del gelatin. För lås av medellängd behöver 1 msk. sked av råvaror, långt och tjockt hår behöver en trippel del av fonderna.

Blandningen bör lämnas för att svälla i 15-20 minuter. Därefter placeras behållaren på låg eld (det är bäst att använda ett vattenbad). Under omröring bringas vätskan till homogenitet, de gelatinösa kristallerna bör vara fullständigt upplösta.

Den beredda basen blandas med ytterligare ingredienser. Efter tillsättning av varje blandning grundas grundligt. Den färdiga masken ska likna en tjock emulsion. För flytande komposition kommer att dräneras, den är för tjock för att fördela över strängarna.

Innan du applicerar masken behöver du tvätta håret med ett vanligt eller djupt rengöringsschampo. För färgat hår behöver tvättmedel, bevara färgpigment.

Efter tvättning behandlas trådarna med balsam eller balsam och sköljas noggrant. Håret ska torkas med en mjuk handduk, men det rekommenderas inte att torka dem helt, strängarna ska förbli lite fuktiga.

Läkemedlet appliceras med en pensel eller borste med långa syntetfibrer. Det är inte nödvändigt att pålägga kompositionen i hårbotten, minst 2 cm avlägsna från rötterna. Masken kommer lättare att tvätta och inte orsaka irritation och klåda.

Gel lamination med gelatin

Det mest populära förfarandet som är lätt att utföra är en mask för hårlaminering hemma. Effekten är ganska jämförbar med salongtekniker. Under frysning täcker gelatin varje hår med en tunn film som släpper ut keratinvågar och ger krusarna en varaktig naturlig glans.

För förfarandet för laminering av hår med användning av en basisk komposition av gelatin och vatten. Efter att granulerna sväller upphettas kompositionen något och omröres grundligt. Kompositionen lägger 1 msk. sked balsam. Det kommer att ge ytterligare näring och hjälpa till att tvätta kompositionen så att skyddsfilmen bevaras på strängarna.

Strängarna är täckta med en blandning med en liten indragning från rötterna. Det är lämpligt att använda en pensel och applicera drogen i ett jämnt, inte för tjockt lager. Det är viktigt att säkerställa att verktyget ligger utan luckor, speciell uppmärksamhet ägnas åt occipitalzonen.

För att jämnt fördela kompositionen kan håret kammas med en kam med glesa tänder. Efter applicering sätts ett plastlock på huvudet. Du kan använda klämfilm, men det är svårare att fixa på huvudet. På toppen av designen inslagna med en handduk.

Håll kompositionen till 30-50 minuter. För att förbättra effekten kan håret värmas upp med en hårtork, aktiverad i varmluftsläget. Bearbetningen varar inte längre än 10 minuter.

Läkemedlet tvättas av med varmt rinnande vatten. Hot användning är inte nödvändig, det kommer att förstöra en tunn skyddsfilm. Efter masken torkas håret utomhus, utan användning av en hårtork.

Hårrätning

Masken med effekten av laminering är också lämplig för rätning av oskärlig, smältning, svårt att stila hår.

Strängarna blir tyngre, vågorna och stygga krullarna slätas.

Förfarandet är lämpligt för lite vågiga strängar, för att pacify de våldsamma krökarna kommer inte att fungera. Ägare av lockigt hår säger dock att gelatinösa förfaranden gör krullarna mjukare, större och vackrare.

Rätning skiljer sig inte från klassisk laminering. Erfaren användare rekommenderar att man applicerar en större del av kompositionen och värmer håret i minst 15 minuter.

Bästa Maskrecept

På basis av gelatin kan du göra masker för olika hårtyper. De kan användas i kurser eller alternativa. Till exempel blandningar som stimulerar hårväxt, perfekt kombinerad med fuktgivande, djupt närande eller tvärsnittsföreningar.

Från att falla ut

Stärka strängar, förhindra att bryta och prolapse hjälper föreningar med äggulor, burdock eller ricinolja.

Klumpa äggulorna i en separat skål med 1-2 msk. skedar av olja, sedan kombineras emulsionen med smält gelatin och slår igen.

För tillväxt

För att stimulera hårväxten kan du använda färsk frukt och grönsaksjuice, eteriska oljor och växtbaserade extrakt.

Ägare av torrt hår lämplig komposition av 2 msk. skedar av gelatin, 1 msk. l. mandelolja och några droppar minteter, eukalyptus och enbär.

För delade ändar

Det bästa alternativet - varma äggoljeformuleringar.

Hårmask med gelatin och ägg ger näring med fettsyror och lecitin, återställer skadad konsistens, ger volym.

Till basgelatinblandningen tillsätt 1 kwartelägg och 1 tsk raffinerad vegetabilisk olja.

Blandningen appliceras på spetsarna, du måste hålla masken högst 15 minuter.

För blekt hår

Gelatin kan skydda trådar som påverkas av blekning. För att bevara en trevlig gyllene nyans är en hårmask med gelatin och kamille lämplig.

1 msk. en sked av råvaror hälls med ett halvt glas kokande vatten och lämnas under locket i ungefär en timme. Efter töjning blandas den koncentrerade infusionen med en gelatinkostnad.

För fint hår

Kompositioner med mjölk hjälper till att göra tunna stavar starkare, mer elastiska och elastiska. De närmar sig, ge strängarna den saknade volymen.

Vid framställning av basemulsionen blöts gelatin i mjölk, värms och löses.

För glans

Ett bra alternativ, vilket ger skinsmaskar med fruktjuicer.

Blondiner passar citron, med en liten ljuseffekt, brunetter eller redheads kan prova färsk morot, vilket ger strängarna en vacker rödaktig lek.

Sammansättningen av 1 msk. Skedgelatin behöver 3 msk. skedar av juice.

Mask med gelatin och schampo

Lägga till ditt favoritschampo hjälper till att tvätta av masken utan några problem. Vid 1 msk. en sked gelatin behöver inte mer än 1 tesked schampo. Deep cleansing drug fungerar inte, det är bättre att välja en neutral botemedel, till exempel, baby schampo.

En bra ersättare är en färdig industriell hårmask som i den här videon. Den krämiga beredningen blandas med en gelatinemulsion i godtycklig proportion. Valet av ytterligare ingredienser beror på hårtypen.

Hemlagade gelatinmaskar är lätta att förbereda och använda, lämpliga för olika hårtyper. För att säkerställa långsiktig effekt måste du välja rätt sammansättning och göra proceduren en lång kurs minst 1 gång per vecka.

Gelatin hårsmaskar och folklaminering

Gelatin för hår gav en verklig boom i kosmetologin - efter två applikationer är effekten av att använda en hemmamask med den synliga. Som det visade sig hjälper en hårmask med gelatin att lösa många problem som är förknippade med hår och utför en fullständig håråterställning på en strukturell nivå.

Gelatin användning för hår

I sig har produkten ingen skada på håret och ger alltid ett lika bra resultat. Alla tjejer som använde det för håret åtminstone en gång sa att efter de gelatinösa maskerna började deras strängar se bättre ut. Vad är hemligheten för ett sådant magiskt verktyg?

Användbar komposition och terapeutiska egenskaper för hår:

 • Kollagen fungerar som ett byggmaterial för att återställa hårstrukturen och skydda den. Detta beror på det faktum att varje håraxel är omslagen av en mycket tunn genomskinlig film som samtidigt hjälper till att räta ut håret och skydda det från de skadliga effekterna av en aggressiv miljö.
 • Mineraler i form av fosfor, magnesium och kalcium levererar alla nödvändiga element till håret, behåller sitt utmärkta tillstånd internt och externt.
 • protein är viktigt för att främja tillväxt
 • Användningen av sådana blandningar ger hårvolymen, eliminerar mjäll, fungerar som ett utmärkt medel mot brott på grund av förtjockningen av staven, hjälper till att bekämpa torrhet av trådarna, håller fukt inuti och matar torrt hår.

Kontraindikationer att använda:

 • Masken av gelatin som helhet har ingen hälsorisk, men om det finns symtom nedan är det värt att revidera de populära recepten och välja de som är beredda utan gelatin.
 • Individuell intolerans mot någon del av hårbehandling. Symtom inkluderar: utslag, rodnad, klåda, brännande. Vi bör också bekanta dig med kontraindikationerna för att ta denna produkt inuti;
 • Hemmasker baserade på denna viskösa substans bör inte appliceras på huvudets hud - det bildar en skorpa, träskor porer, orsakar klåda och brännande;
 • Det är omöjligt att utföra liknande vård av hår i närvaro av sår och andra skador, sådant beteende kommer att förorena såret och orsaka festering;
 • Det är omöjligt att använda gelatin i sin rena form för torr typ av trådar, det torkar dem ännu mer, eftersom en del av blandningen måste vara en komponent som fuktar till exempel för att förbereda den med en balsam;
 • Ägare med roliga lockar och bara hårt hår från naturen kontragerar också detta verktyg, det ger håret ännu större styvhet;
 • Missbruk inte användningen av hårprodukter med gelatin, det ger en allvarlig belastning på håret och kan tvärtom kraftigt försvaga.

Gel lamination med gelatin

Huvudskälet till att de flesta kvinnor kommer att tillgripa sådan billig behandling är effekten av laminering, vilket kan uppnås utan speciella utgifter hemma genom att förbereda lösningen med egna händer. Denna metod kommer att ge synlig hjälp till hår som är skadligt, har splittrade ändar och har förlorat sin naturliga glans.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Som tidigare nämnts är denna produkt rik på kollagen, det är den största fördelen jämfört med butikskosmetik, eftersom den har ett naturligt ursprung och omsluter håraxeln med bättre kvalitet. Effekten av masken med gelatin - ett hälsosamt utseende av hår, märkbar förtjockning och volym, fuktade strängar. Det viktigaste som är viktigt att komma ihåg är att laminering av hår hemma inte ger omedelbar effekt efter det första förfarandet. För en synlig effekt krävs minst 2 behandlingar. Till gelatinösa hårmaskor var inte tungt, det kan ske direkt på shampooingsdagen.

Hem hår lamination recept

Hemlaminering är inte så dyrt i motsats till salongen, det är ett litet men väldigt fint plus. Själva processen med laminering är väldigt enkel och tar ungefär en timme, men som någon annan hårvård hemma. Överväg mer i detalj hur man gör det hemma.

ingredienser:

 • 1 pack gelatin;
 • vatten;
 • balsam eller hårmask.
Video recept: Gelatin hår lamination hemma
Framställning av gelatinös massa

Baserat på kort hår: 1 msk. l. gelatin, 3 msk. l. varmt vatten. Om krullarna är långa, ta mer granuler och följaktligen vätska. Häll det i en liten skål, rör om och låt svälla i 15-20 minuter. Under tiden fortsätter du till nästa steg.

schamponering

Medan han sväller går vi på toaletten och rengör vårt huvud med schampo på vanligt sätt. Eftersom vi strävar efter lamineringsmål bör vågorna på håret fluffas upp, för det här är mitt huvud tålbart varmt vatten. Vi använder schampo utan silikon, i slutändan använder vi inte balm eller balsam. Skölj håret med en handduk.

Matlagningslamineringslösning

Vi smälter det svullna gelatinet i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn, men låt det inte koka, annars kommer det att förlora alla dess helande egenskaper, vi blandar ½ msk. l. butiksmask eller balsam, baserat på en kort frisyr. Om du tar 2 msk. l. gelatin, balsam behöver 1 msk. l. och så vidare.

Applicera lösningen

Mask för laminering från början av huvudet, steg tillbaka från rötterna på minst 1 cm. Applicera blandningen jämnt på våta strängar, om så önskas, kamma den med en kam, dra upp ändarna mycket bra. Vi lägger en film över huvudet, lägger på en varm hatt eller en ullduk. Vi går så här i 1 timme, i processen kan du värma ditt huvud med ett hårtork ett par gånger.

Avlägsnande av lösning

Efter den tilldelade tiden går vi till badrummet, tar bort det varma locket och börjar tvätta av med kallt vatten. Denna lösning kommer att tvättas mycket lätt på grund av närvaron av balsam. Torkar naturligt.

Gelatin hårrätning

De bästa rätsträngarna är den som ger maximal nytta. Efter vissa regler, med en exakt formuleringsformulering, kommer en hemlagad mask med ett gelatinpulver att vara flera gånger effektivare än att bara experimentera och verkställa slumpmässigt.

Regler för beredning och användning av gelatinmaskar

Det verkar som svårt att knäda talaren hemma och sprida sig på håret? Men nej, och det finns några nyanser.

 1. Det är viktigt att du inte fyller den med vatten, du måste låta den suga upp denna fukt och svälla upp, först smälta och blanda medicinen, och det är mycket viktigt att inte koka det.
 2. Om gelatin och schampo eller balsam används, måste de vara av hög kvalitet.
 3. Det är obligatoriskt att applicera blandningen på tvättade strängar, förhindra hudkontakt.
 4. Efter applicering av värmen vi slingrar upp, eftersom en sådan självhäftande substans penetrerar hårstrukturen speciellt bra i värmen, kan du dessutom värma upp med en hårtork.
 5. Spolning sker minst en timme senare, inte med varmt vatten, helst varmt eller kallt, om nödvändigt kan du applicera ett mildt schampo. Vi torkar oss uteslutande på ett naturligt sätt.
 6. Användningsfrekvens 1 - 2 gånger om 7 dagar, på hösten och på våren. En kurs på minst 10 behandlingar per säsong.

Hemlagad recept gelatin hårmaskar

Processen att förbereda vilken mask som helst är likadan att förbereda en lösning för laminering, med den enda skillnaden - beroende på det problem du vill lösa, blandas vissa produkter, annars är processen för applicering, slitage och sköljning densamma.

Mask från att falla ut

Resultat: Lämpligt för vilket hår som helst, hjälper till att sluta håravfall.

ingredienser:

 • 3 msk. l. vatten;
 • 1 msk. l. gelatin;
 • 30 gr. honung;
 • äggula;
 • 1 tsk. citronsaft.
Beredning och appliceringsmetod:

Knippa pulvret som för laminering, när det sväller, smälter, blanda resterande produkter. Vi fördelar sig längs hårets huvud, varnar oss varmt och går i 45 minuter. Skölj noggrant om nödvändigt flera gånger.

Super Hair Growth Mask

Resultat: gelatin används ofta för hårväxt, detta recept hjälper till att växa en vacker man.

ingredienser:

 • 3 msk. l. vätska;
 • 1 msk. l. Dimexidum;
 • någon panthenol;
 • 1 msk. l. gelatin;
 • vitaminerna A och E.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi suger granulerna i vatten, vänta tills de sväller. Vi värmer, blanda hjälpkomponenterna, täcka kronan med lösningen och linda upp. Efter 60 minuter tvätta vi våra huvuden.

Video recept: Mask - hårlaminering med gelatin, vitamin E och olja

Mask för att stärka håret

Resultat: återställer från rot till spets.

ingredienser:

 • gelatin;
 • 5 droppar björk tjära;
 • äggula;
 • vatten;
 • schampo.
Beredning och appliceringsmetod:

Proportionerna av gelatin, vatten och schampo beräknas enligt det tidigare målade schemat. Vi kombinerar det beredda pulvret med schampo och andra produkter. Använd en kam, fördela jämnt varje sträng, värma upp den i 25 minuter. Torka av huvudet.

Mask för split ends

Resultat: återställer fluffiga ändar genom limning, förhindrar tvärsnitt i framtiden.

ingredienser:

 • gelatin;
 • 1 msk. l. mandelolja;
 • vatten.
Beredning och appliceringsmetod:

Enligt det gamla systemet förbereder vi en klibbig lösning, tillsätt olja, smörj varje kröna generöst och rikligt uppsluta ändarna. Vi bär under locket 45 minuter, tvättas noggrant ut.

Mask för blekt hår

Resultat: Denna mask är idealisk för blondiner, dess komponenter kommer att bidra till att behålla krullarnas vithet.

ingredienser:

 • 1 msk. l. gelatin;
 • 3 msk. l. citronsaft.
Beredning och appliceringsmetod:

Blöt i citrusjuice, väntar på svullnad, smälta i ett vattenbad. Vi sprider den beredda massan på håret, vi tar bort efter 45 minuter.

Mask för tunt och svagt hår

Resultat: gör varje hår tjockare, stärker

ingredienser:

 • gelatin;
 • 1 msk. l. aloe gel;
 • vatten.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi beräknar proportionerna för dess längd, blötlägg den, smälta den, blanda i gelén. Tåla 35 minuter under en varm keps, skölj.

Mask för volym och densitet

Resultat: fyller håret med luftig ljusstyrka och håret är starkare.

ingredienser:

 • 100 ml vatten;
 • 3 droppar rosmarin;
 • 1 msk. l. gelatin;
 • 3 msk. l. hårbalsam.
 • ricinolja;
 • burdock olja;
 • havsalt.
Beredning och appliceringsmetod:

Salt lös upp i varmt vatten och häll gelatin med det, låt svälla. Vi smälter, vi blandar balsam och oljor, vi sätter. Tvätta av efter 50 minuter med schampo.

Mask för fettigt hår

Resultat: effektivt avlägsnar sebum, hjälper till att reglera funktionen hos de externa utsöndringarna.

ingredienser:

 • 100 gr. svart bröd;
 • 1 tsk. citronsaft;
 • 170 ml mjölk;
 • 2 msk. l. svullen gelatin.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi suger brödet utan skorpor, kombinerar dem med de andra komponenterna och applicerar dem på krullarna. Håll i ca 45 minuter, tvätta på vanligt sätt.

Hair Shine Mask

Resultat: eliminerar de trasiga ändarna, lägger till glans och elasticitet.

ingredienser:

 • 1 msk. l. gelatin;
 • 3 msk. l. vatten.
Beredning och appliceringsmetod:

Förbered huvudkomponenten enligt den tidigare beskrivna metoden, sätt på trådarna. Rulla upp huvudet, tål 25 minuter. Tvätta ut med inte varmt vatten och beundra den eleganta glansen.

Gelatinmask med lamineringseffekt

Resultat: gelatin och olja dyker djupt på varje hår med en lamineringseffekt.

ingredienser:

 • 2 msk. l. gelatinpulver;
 • vatten;
 • honung;
 • balsam;
 • 1 tsk. ricinolja.
Beredning och appliceringsmetod:

Från alla gräs gör vi avkok. Kokt spänningsbuljong dränktes huvudkomponenten, som vanligt, vänta tills det sväller, smälter. Sedan blandar vi allt, lägger på håret och isolerar i 50 minuter. Väl tvättat, om nödvändigt med schampo.

Video recept: Mask som laminerar hårgelatin - resultatet och granskningen

Mask med gelatin och schampo

Resultat: Det hjälper till att snabbt och enkelt räta ut uraktiga strängar utan att lima.

ingredienser:

 • 3 msk. l. varmt vatten;
 • 1 msk. l. pulver;
 • ½ msk. l. schampo.
Beredning och appliceringsmetod:

Blötlägg pulvret, sätt shampooet, applicera på strängarna i 50 minuter under en varm keps.

Mask med gelatin och balsam

Resultat: Smälter, närmar och hindrar spetsens tvärsnitt.

ingredienser:

 • 1 msk. l. pulver;
 • ½ msk. l. balsam;
 • 3 msk. l. varmt vatten.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi förbereder såväl som blandningen med schampo, appliceras, tvättas bort.

Video recept: Gelatinmask för att återställa skört, torrt och skadat hår

Mask med gelatin och kokosnötolja

Resultat: Mätta livslösa torkade lockar med glans.

ingredienser:

 • 1 tsk. kokosnötolja;
 • 3 msk. l. vätska;
 • 1 msk. l. vårt pulver;
 • äggula;
 • 1 tsk. senapspulver;
 • 10 ml balsam.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi blandar komponenterna enligt anvisningarna för beredning av den gelatinösa massan, försiktigt fördela den på hårets huvud, vi värmer i 30 minuter. Vi tvättar bort.

Mask med gelatin och ägg

Resultat: gelatin med äggstopp alopeci, återställning.

ingredienser:

 • 2 msk. l. gelatinösa granuler (eller pulver);
 • 6 msk. l. vätska;
 • ägget.
Beredning och appliceringsmetod:

Blötlägg granulerna enligt anvisningarna tills de svullnar, vispa ägget separat. Vi förbinder komponenter, vi smälter på lås, vi rullas upp med en film och en scarf. Vi går som 45 minuter.

Mask med gelatin och senap

Resultat: startar aktiv tillväxt, stärker.

ingredienser:

 • 3 msk. l. vatten;
 • äggula;
 • 1 msk. l. granuler;
 • 1 msk. l. lökjuice;
 • 1 tsk. senapspulver.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi extraherar lökjuice, smälter granulat, slår äggulan. Vi kombinerar produkter, knådar väl, applicerar, undviker kontakt med huden. Vi vänder oss om med polyeten och en varm scarf. Efter 20 minuter sköljer vi väl, om senapet brinner starkt, kan det vara tidigare.

Mask med gelatin och honung

Resultat: återställer skört och kraftigt skadat hår.

ingredienser:

 • 15 gr. huvudkomponent;
 • 1 tsk. äppelcidervinäger;
 • 70 gr. vatten;
 • 2 droppar jasmin eterisk olja;
 • 2 droppar salvia eterisk olja;
 • 30 gr. honung.
Beredning och appliceringsmetod:

Blötlägg pulveret som vanligt, smälta, blanda med etrar och andra komponenter. Applicera i 25 minuter under locket.

Mask med gelatin och mjölk

Resultat: närmar, fuktar, återställer.

ingredienser:

 • 1 msk. l. gelatin;
 • 3 msk. l. mjölk;
 • 30 gr. honung;
 • 3 droppar lavendel eterisk olja.
Beredning och appliceringsmetod:

I mjölken suger du granulerna när de är svullna, varma, koka inte. Lägg till honung, smör, lock lock, glöm i 45 minuter. Skölj på vanligt sätt.

Mask med gelatin och burdock olja

Resultat: aktiverar tillväxt och återställer varje hår.

ingredienser:

 • 15 gr. granuler;
 • 70 gr. vätska;
 • 1 msk. l. burdock olja.
Beredning och appliceringsmetod:

På det klassiska sättet förbereder vi massa, vi sätter vi vindar. Ta bort i 50 minuter.

Mask med gelatin och bröd

Resultat: leder till den normala funktionen av de externa utsöndringskörtlarna.

ingredienser:

 • 150 gr. vitt bröd;
 • ½ kopp vatten;
 • 2 msk. l. gelatinös massa;
 • 1 tsk. citronsaft.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi suger brödet i vatten med juice, tillsätt den beredda gelatin, sprid på strängarna. Klänningshetten, tvättas av efter 40 minuter.

Mask med gelatin och citron

Resultat: stärker, tar bort överskott av fett, ger sken.

ingredienser:

 • 3 msk. l. vatten;
 • 1 tsk. persilja juice;
 • 1 msk. l. gelatinösa granuler;
 • 1 tsk. aloe gel;
 • 1 tsk. citronsaft.
Beredning och appliceringsmetod:

Förbered juice på förhand. Vi löser upp granulerna, blanda saften, applicera den under filmen (duschlock). Tvätta av efter 60 minuter.

Mask med gelatin och henna

Resultat: gör håret mjuk och silkeslen.

ingredienser:

 • 1 tsk. senapspulver;
 • 1 tsk. gelatin;
 • 1 tsk. färglös henna;
 • äggula;
 • 1.5 Art. l. vatten.
Beredning och appliceringsmetod:

Blötlägg granulerna, smälta, blanda de återstående bulkkomponenterna, smörj håret. Under locket bär vi 120 minuter, tvättas med mycket vatten.

Mask med gelatin och lera

Resultat: stärker strängar, bekämpar fett.

ingredienser:

 • 3 msk. l. vatten;
 • 1 tsk. färglös henna;
 • 1 msk. l. huvudkomponent;
 • 1 tsk. lerblå.
Beredning och appliceringsmetod:

Förbered den gelatinösa massan på standard sätt, tillsätt de återstående komponenterna, smörj trådarna. Vi bär under ett lock 30 minuter, skölj noggrant.

Mask med gelatin och brandy

Resultat: stimulerar tillväxt, näring, återställer.

ingredienser:

 • huvudkomponent;
 • vatten;
 • cognac - 1 tsk;
 • honung - 1 tsk.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi väljer förhållandet mellan gelatin och vatten för hårets längd, förbereder massan, lägg till brandy med honung, blanda väl. Täcka blandningen med trådar, lind upp varm, ta av blandningen efter en timme.

Mask med gelatin och vitaminer A och E

Resultat: närmar, återställer, startar aktiv tillväxt.

ingredienser:

 • 25 droppar:
 • vitamin E;
 • vitamin A;
 • ½ tsk tinktur av rödpeppar;
 • 2 msk. l. butiksmask för hår.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi blandar den förberedda gelatinösa massan med vitaminer, tinktur och mask, dab well hår, wrap in heat i en timme. Om masken brinner hårt, tvätta av innan.

Video recept: Gelatin shampoo i hårvård - vi lagar mat hemma

Recensioner om användning av gelatin för hår

Mycket nöjd med gelatinmasken, håret blir mycket mjukt och glänsande. Efter maskeringen förvärvade de ytterligare volym och blev mindre splittrade.

I flera år i rad drabbades hon av hårljus och brände dem kraftigt. Med hjälp av en gelatinmask med senap kunde hon återställa håret med liten ansträngning och odla sin naturliga färg.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Effekten av laminering kommer att skapa en hårmask med gelatin

Nu är laminering av hår mycket vanligt i salonger. De flesta kvinnor är intresserade av frågan: "Är det möjligt att själv utföra denna procedur?".

Fördelarna med och skadan av gelatinmasker

Hemligheten av deras popularitet ligger i det faktum att resultaten är synliga efter det första förfarandet. Basen för kompositionen - gelatin. Det är ett 100% animaliskt protein. Den består av kollagen, små molekyler som tränger in i de djupare hårlagren, har en terapeutisk och kosmetisk effekt. Varje hår är täckt och omsluter i en skyddande film.

fördelar:

 • Strängarna blir silkeslika, glänsande, mjuka;
 • skyddsfilm hjälper till att behålla fukt i krökorna;
 • ökar visuellt hårvolymen;
 • återställa och näring håret väl;
 • Alla komponenter skiljer sig åt genom att de är billiga.

Behöver försöka. Det finns ingen enda metod som passar alla.

nackdelar:

 • i vissa fall, efter proceduren splittrar håret;
 • det finns svårigheter att tvätta och kamma den applicerade kompositionen;
 • känsla av fett vid rötterna.

Viktiga procedureregler

Trots de flera recepten för gelatinmaskiner kan man uppmärksamma upprepade huvudpunkter:

 1. Basen är alltid densamma - gelatin, vatten (mjölk, kefir, avkok) och schampo eller balm.
 2. Proportionerna av förhållandet mellan gelatin och vätska 1: 3 (till exempel gelatin en matsked och vatten - tre).
 3. Gelatin ska fyllas med varmt men inte varmt vatten. Om du lägger till varmt vatten kan det koagulera och från kallt vatten - länge att lösa upp. Det bästa alternativet är 50-60 °. Låt i 15 minuter röra hela tiden. Om det finns klumpar, använd en sil. Om det inte är helt upplöst, värm det i ett vattenbad, vilket inte tillåter kokning. Om blandningen kokar, är det nödvändigt att förbereda en ny. Dra nytta av en sådan mask kommer inte att.
 4. Efter det att gelatin är upplöst, tillsätt de återstående maskinkomponenterna till den homogena massan, blanda väl (resultatet av förfarandet beror på det).
 5. Blandningen måste appliceras på hela längden av håret, för att undvika kontakt med rötterna. Det är bättre att dra sig tillbaka med 1-2 cm. Annars kommer frisyren att få ett glatt utseende.
 6. Huvudet ska täckas med en plasthatt och värmas med en handduk.
 7. Det rekommenderas att skölja med varmt eller kallt vatten utan att använda schampo. Låt håret torka, kam.
 8. Innan proceduren ska du tvätta håret, men använd inte balm och balsam, torka håret med en handduk, men lämna dem våt.

Gelatin Mask Recept

Använda ovanstående regler måste du välja alternativ för individuella recept.

Mask med tillsats av äggula

En matsked gelatin häll 3 matskedar kallt vatten, sätt i några sekunder i ett mikrovågsugn eller vattenbad. När gelatin är upplöst, tillsätt den resulterande massan med ett ägg och en matsked schampo med äggula. Rör om.

Denna mängd är tillräcklig för proceduren med korta strängar. För tjejer med medelhårlängd bör antalet ingredienser ökas med 2 gånger och med långa krullar - 3-4 gånger. Blandningen appliceras på vått hår. Lämna på i 30-40 minuter.

Metod bestående av 2 steg

Den består av två förfaranden. Ursprungligen förbereder grunden för dem. Detta kommer att kräva en matsked av ätlig gelatin (används inte som omedelbar) och 6 matskedar varmt vatten. Låt i 15 minuter röra hela tiden. Häll sedan hälften av den beredda basen i en annan behållare, tillsätt samma mängd schampo i den, blanda och applicera längs hela längden av torrt hår, undvik kontakt med rötterna.

Värm huvudet, håll i 30-60 minuter. Tvätta av utan att lägga till schampo, handdukstork, men gnugga inte försiktigt. För nästa steg i proceduren ska du ta den andra delen av den beredda basen och kombinera den med samma mängd hårbalsam, tillsätt vitamin E. Du kan släppa ylang ylangoljan.

Applicera på krullar, lämna i en halvtimma, skölj. Det får sköljas med ett avkok av örter. Förfarandet varar i 3-4 veckor.

Mask med avkok av örter

Kompositionen omfattar gelatin, örtkokning (kamomill, nässla) eller vatten, en matsked av en hårmask, en blandning av oljor. Du kan lägga till ett ägg. Kvinnor med fet hår rekommenderas att komplettera med protein och torra - med äggula. Repetitionsfrekvensen - en gång i månaden.

Fuktgivande mask för torrt och skadat hår

Ingredienser: gelatin - 1 msk. l., mjölk - 3 msk. l., honung - 1 msk. l., några droppar av någon essentiell olja.

Mask med tillsats av juice

Vatten ersätts med juice av citron, morot.

Mask för hårvolymen

Den består av en tesked gelatin, två matskedar vatten, en tsk senapspulver, en tesked färglös henna och äggula.

Några användbara tips

 • schampo och balsam, är det önskvärt att tillsätta mer än gelatin, för att undvika sprött hår;
 • det är omöjligt att sätta gelatin i ren form;
 • skölj med varmt vatten, men inte varmt, annars kan gelatin slits ut.
 • torka naturligt utan att använda en hårtork
 • Applicera inte formuleringarna i hårbotten för att undvika klåda och brännande.

Förfarandet för att förbereda och applicera en hårmask med gelatin är ganska enkelt. För att uppnå önskad effekt bör du noggrant studera och följa alla rekommendationer.Nästa Artikel
TOP 15 naturliga schampon som enkelt kan göra hemma