Näringsrika masker för torrt, sprött och skadat hår hemma


Näringsrika masker är utformade för att närma hår med näringsämnen, fylla dem med vitaminer, fukt och återställa, så att håret är fyllt med styrka och har ett vackert utseende.

Näringsrika masker kan göras för att förhindra friskt hår och de är helt enkelt oumbärliga för torrt, sprött och skadat hår.

De viktigaste ingredienserna i näringsmässiga masker

Näringsskyddsmaskar är bättre att göra hemma än att köpa industriella. Komponenter för sådana masker ska ha omsorgsfullt (stärkande, fuktgivande, återställande) egenskaper för hår. För näringsmässiga masker hemma är lämpliga komponenter:

Det bästa sättet att växa och skönhetshår läs mer.

Eteriska oljor är naturliga ämnen som har en stark effekt och har en mängd användbara egenskaper. Alla eteriska oljor har helande egenskaper, i artikeln Hur man väljer en essentiell olja för hår, du kan se vilka oljor som är lämpliga för fet hår, för torra, för skadade, för håravfall, för tillväxtstimulering och för mjäll.

Basoljor - huvudkomponenten för hemlagade masker, oljor innehåller vitaminer, spårämnen, fettsyror, antioxidanter, protein, växthormoner. Denna artikel innehåller basiska basoljor som är lämpliga för hårvård.

Honung är en av de bästa ingredienserna för hemlagad masker, dess fördelar kan inte överskattas. Honung, förutom dess näringsegenskaper, kan lätt ljusa håret och går som vägledning för andra komponenter i masken.

Kefir är en utmärkt komponent för masker, det bildar en slags skyddande film på håret, som blir som en skärm mot de negativa effekterna av miljön på håret. Dessutom hindrar kefir på grund av sin speciella mikroflora håravfall, stärker håret, återställer lipidbalansen i hårbotten.

Apotek vitaminer - vitaminer i ampuller för hår kan läggas till någon hemlagad mask. Det finns en hel del vitaminer som kan läggas till hårmaskor. För beredning av sådana masker använd vitaminer i ampuller avsedda för injektion: Vitamin B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, kalciumklorid och vitaminerna A, E, D i olja. Du kan köpa dessa vitaminer på något apotek för lite pengar.

Recept av de bästa närande hårmaskorna

För att närma hårbotten och håret med vitaminer och andra näringsämnen är det tillräckligt att göra närande masker två gånger i veckan, en kurs på 15-20 procedurer, någonstans var sjätte månad.

Hemmagjorda närande masker att göra innan du tvättar ditt hår. Effekten av maskerna på håret bör vara minst en timme, helst 1-2 timmar och förstås värmas så att masken fungerar bättre.

Mask måste förberedas omedelbart före applicering. Om oljor ingår i masken, bör de värmas upp, de beter sig vid uppvärmning.

Nourishing mask för hårstyrka

En utmärkt mask som kan stärka håret och återställa vitaliteten under perioden av håravfall, utmattning och bara för förebyggande under lågsäsong.

 • 1 matsked brandy;
 • 1 matsked honung;
 • 1 äggula
 • 2 ampuller vitamin B12.

Masken är klar före shampooing, blanda alla ingredienser, applicera först på hårbotten vid skiljeväggar och fördela resterna längs hårets längd. Det är lämpligt att värma masken, håll från 40 till 60 minuter och tvätta håret som vanligt.

Nourishing mask för skadat hår

Maskan är utmärkt för vård av torrt, skadat hår, efter målning, kemi, uppvärmningssäsong, användning av hårtork, curling, strykning.

 • 1 msk kokosnötolja;
 • 1 matsked sheasmör (shea);
 • 3-5 droppar vitamin A i olja;
 • 3-5 droppar vitamin E i olja.

Blanda basoljor och värme i ett vattenbad, tillsätt vitaminerna A och E för att värma oljor. Applicera blandningen för hårets längd och isolera. Lämna masken i 1-2 timmar och skölj väl med schampo.

Universell närande hårmask

Denna mask har en mycket rik komposition, alla dess komponenter syftar till att förbättra hårets tillstånd.

 • 1 tesked avokadoolja;
 • 1 tesked linfröolja;
 • 1 tsk honung;
 • 2 tsk aloe juice (kan ersättas med ampuller);
 • 5 droppar vitamin A i olja;
 • 5 droppar vitamin E i olja;
 • 1 äggula.

Blanda alla ingredienser och kan värmas till en behaglig temperatur. Applicera en mask på rötterna (gör en ljusmassage) och fördela över hela längden. Håll masken i ungefär en timme och tvätta av med schampo, en sådan mask kan göras en gång i veckan.

Näringsrik mask med C-vitamin

Maskan väcker inte bara hårets längd, utan också rötterna. Kokosnöts- och linfröolja närmar sig och återställer hårstrukturen, och C-vitamin har utmärkta förstärkningsegenskaper. Men bara C-vitamin förlorar snabbt sina egenskaper efter öppnandet, så det måste läggas till masken omedelbart innan det appliceras.

 • 1 matsked linfröolja;
 • 1 sked kokosnötolja;
 • 2 ampuller av vitamin C.

Masken appliceras innan du tvättar huvudet, för en längd om hårbotten inte är fet, och du kan applicera den på hårbotten. Vi värmer masken och håller den i 1-2 timmar, och sedan med mitt huvud med schampo (2-3 gånger) och applicera en ljus balsam eller mask i slutet.

Nourishing mask med dimexid

Mask baserad på linfröolja och Dimexidum syftar till att förbättra hårets struktur. På grund av demexid penetrerar andra komponenter i masken bättre hårstrukturen och återställer den från insidan.

 • 2 matskedar linfröolja;
 • 1 äggula;
 • halv tesked dimexidum;
 • 3-5 droppar orange eterisk olja (mint, citron, lavendel).

Olja kan värmas, tillsätt äggulan, eterisk olja och dimexid. Applicera masken i hårbotten och fördela längden, varma, lämna i en timme och tvätta håret som vanligt.

Recept maskerar för torrt och sprött hår hemma

De flesta representanter för det svagare könet känner till problemet med att förlora glans och glans av hår. Trött utseende, bräcklighet, förlust uppstår på grund av felaktig behandling, vind- och solljusets negativa effekter, dåliga miljöförhållanden.

Lösningen på detta problem ligger i tillägget av den vanliga vården med speciella masker. Medel som förhindrar frihet och tvärsnitt bör väljas individuellt och inte leda till allergier.

Varför bryta och falla håret

Låsens tillstånd ger nästan all information om bärarens hälsa, eftersom det är de som svarar med blixtens hastighet för alla fel i kroppen, blir sköra och livlösa.

Du bör dock inte vara orolig i förväg. Den vanligaste orsaken till problem i samband med prolaps eller tvärsnitt är inte alls en sjukdom, men otillräcklig vård för krullarna.
Hemvård, frekvent användning av hårtork och strykjärn, alla typer av styling och periodisk färgning kan göra håret skört och leda till håravfall.

Ett liknande problem åtnjuter älskare att bada i solen utan en hatt. Andra orsaker kan vara vatten med högt klorinnehåll eller medicinering. Negativa erfarenheter har en dålig effekt på deras tillstånd.

Effektivt motverka förlusten av lockar professionella masker som syftar till att minska nivån av bräcklighet. Du måste välja dem beroende på hårtyperna och i enlighet med rekommendationer från en professionell kosmetolog.

Folkmedel för brittleness och håravfall

I händelse av misstro mot sådana medel kan du förbereda en helande mask från förlusten av strängar på egen hand hemma, till exempel med recepten av Vanga.

Skönhetsrecept, uppfunnna av folket, anses vara bäst för att skapa en magnifik bild och läka kroppen. Liknande formler för behandlingsmasker är den bästa metoden för att eliminera brittleness och förhindra att strängar faller ut. Den främsta orsaken till svaghet och förlust är utseendet på knölar på hårstängerna, deras efterföljande separation. Särskilda masker som görs enligt populära recept effektivt kämpar med detta fenomen.

De viktigaste ingredienserna i masker mot skört hår hemma, vars åtgärder syftar till att återställa strukturen av trådarna, är olja, hemlagade ägg och befästa komplex. När du lagar mat tillsätts honung till de flesta masker.

Vinäger mask

Blandningen framställd på basis av vinäger med tillsatsen av hundra handfulla näsblad, en halv liter vinäger och samma volym vatten förhindrar effektivt utfällningen.
Alla komponenter koka, insistera och filtrera sedan. Den resulterande infusionen är ett utmärkt verktyg för att väta hår.

Aloe Innehållande Mask Recept

För en terapeutisk blandning, blanda en tesked citronsaft och växtjuice, injicera äggula i masken, en liten mängd vitlök. Den sista ingrediensen kan krossas i förväg med en rivare.

Den resulterande kompositionen appliceras på hårbotten med masseringsrörelser. Efter proceduren måste du wrap huvudet med en handduk i trettio minuter, efter att ha tagit bort det, tvätta det bra.

Användningen av en hemlagad mask med aloe gör att du kan återfuka sköra strängar, lindra dem torrhet, stärka hårsäckar. Efter att verktygets verkan inte rekommenderas vara i regnet Detta kan leda till utseende av vitlök lukt, som kommer att utstråla lockar.

Mask med lera, ägg och honung

Det är enkelt att göra en mycket användbar mask hemma genom att köpa en väska av lera på vilken kosmetisk butik som helst. Valet av produkt bör bero på det sjukdom som behöver botas. Vit sten hjälper till att hantera svaghet, stärker spröda krökningar, effekten av blå är inriktad på att återställa strukturen, gult kommer helt och hållet att eliminera mjäll.

Torrlera blandas med vatten, vilket ger blandningen till ett tjockt tillstånd. Denna mask distribueras till fuktigt hår i en kvart i timmen. Före tvättning är det nödvändigt att göra en lätt massage på huvudet. Upprepa applikationen av detta verktyg är inte mer än två gånger i veckan.

Förbättra den positiva effekten av att lägga en tesked honung, senap, citronsaft, smör och ägg (äggula) till huvudkomponenten i masken.

Den resulterande kompositionen appliceras på hela axelns längd, vilket inte glömmer rötterna. Wrap huvudet med cellofan, en timme senare tvättas blandningen noggrant. Enligt rekommendationerna bidrar dåligt tvättad lera till att torka ut och intensifiera skört hår.

Henna, ägg och honungsmaskrecept

Verktyget "Tesked" är ett effektivt stärkande komplex. Masken fick ett ovanligt namn på grund av tillsatsen av alla ingredienser i storleken av en liten sked. Ett undantag var ägget, vars äggula är fullt applicerat. Bland maskindelarna finns honung, hennapulver, äggula och olivolja. Mask håller på huvudet inte längre än en timme, tvättas sedan av. För att undvika problem, kom ihåg att henna påverkar färg.

Användningen av färglös henna kommer inte att oroa sig för resultatet och behålla din egen färg. Tillsammans med förstärkningseffekten, fuktar receptet helt torra krullar. Ägget används som en källa till fosfor och kalcium, olivolja kampar med spetsens tvärsnitt, honung närmar sig och gör håret voluminöst, henna är en utmärkt komponent för torrt och svagt hår. Fetrådar efter denna mask kommer att svara med tacksamhet till deras ägare i form av skönhet och styrka som kommer att bestå länge efter användning.

Oljebaserad oljebaserad behandling

Receptet kräver olivolja, tagen i mängden två skedar. Det måste upphettas och kompletteras sedan med en ampull av vitamin A. Kompositionen appliceras i full längd och lämnas över natten, efter att huvudet är omslaget. Efter sömnen ska strängarna tvättas väl.

Mask för torrt och sprött hår appliceras inte mer än två gånger i månaden. Efter att ha erhållit önskad effekt bör användningen av medel avbrytas. Du kommer att känna de positiva effekterna av oliver på kort tid.

Torrt hår för en månad av sådana förfaranden kommer att vara hälsosamt, smidigt att röra, kommer att få glans. Tyvärr är blandningen inte konstruerad för fet hår. Användning av verktyget i detta fall ökar deras greasiness.

Wanga upprepade gånger rekommenderade att använda ett recept från olivolja för att behandla torra lockor. Efter sina rekommendationer är det nödvändigt att använda gammal olja och aska av vinrör för att gnida i hårbotten. Effekten av denna blandning syftar till snabb återhämtning av hår.

Innan du applicerar med A-vitamin, glöm inte att kontakta en läkare. Detta beror på närvaron av negativa fenomen där användningen av denna komponent är strängt förbjuden. Som regel innefattar de allergiska reaktioner, seborré och andra.

Honungsmaskrecept

Medel som innehåller honung är ovanligt utbredd och används framgångsrikt hemma. Matlagningsmaskiner är det minsta antalet komponenter. Du måste blanda tre matskedar ricinolja och en tesked honung. Innan appliceringen på hårblandningen bör värmas upp något. Proceduren utförs inom en timme, med håret inslagna, äta hälsosamma ingredienser. Därefter tvättas blandningen av.

Du kan göra en honungsprodukt enligt ett annat recept. För en bra produkt måste du blanda en tesked vegetabilisk olja med samma volym av brandy och honung. I den resulterande blandningen måste du gå in i äggulan. Håret ska vara inslaget med plastfolie, fixa en handduk ovanpå, tvätta av efter 40 minuter.

Mask baserad på kefir håravfall

Resultatet av att applicera nattmask - lyxigt hår. Ett liknande hårhår kan observeras hos kvinnor från Centralasien, bland annat receptet till kefir har enastående popularitet. För tillverkningen krävs endast en komponent - kefir med en stor andel fett. Produkten appliceras på hårrötterna och är snyggt fördelade längs längden. Efter proceduren lindas håret i cellofan. Efter att ha vaknat, måste du noggrant tvätta rester av kefir, skölj håret med citronsaft. Detta recept kommer att spara krullar från förlust, ge elasticitet och glans till hår, gör skört hår starkt.
När du gör produkter, kom ihåg att huvudkonditionen för valet av ingredienser är deras färskhet.

Mask med helande örter

Läkemedel - de bästa komponenterna i vårdande läkemedel. Sådana produkter är lätta att förbereda hemma. I detta fall kan örter köpas på något apotek eller samlas och torkas av sig själva.

För beredningen av varje komponent måste du ta in mängden av en matsked. Nudlar, oregano, plantain och kamilleblommor ska blandas och häll över en behållare med örter med kokande vatten. Blandning insisterar om en timme. Efter filtrering av infusionen i den tillsätts en liten massa av rågbröd, vars mängd inte ska skapa problem för enkel applicering och fördelning av blandningen. Om verktyget inte svalnar, appliceras det på rötterna, sakta sprider sig över alla strängar. En timme senare slutar den gynnsamma effekten av örter för spröda lockar, och buljongen kan tvättas bort. Denna produkt har en förstärkande effekt som stabiliserar aktiviteten hos de subkutana körtlarna, förhindrar förlust.

En annan växtbaserad botemedel är baserad på burdock och calendula, fyra skedar vardera. Tre handfullar skedar av humle bör tillsättas till ingredienserna och bryggas i en liter rent vatten.

Funktioner av användningen av masker

Det nödvändiga resultatet när du använder produkter som är förberedda av dig själv är endast möjligt om flera regler följs:

 1. Öka inte rekommenderad tid på ditt hår. Annars kan du, genom att använda verktyget, få skört hår som är karakteriserat för håravfall.
 2. Om du upplever en brännande känsla eller obehag, minska tiden för appliceringen betydligt. Det är nödvändigt att kontrollera förekomsten av ingredienser som kan bidra till att allergier uppträder.
 3. Maximalt resultat från effekten av sådana masker är endast möjligt med växling av olika komponenter. Till exempel, efter honungen genom den rekommenderade tidsperioden för att använda en produkt baserad på olivolja.
 4. Produkter som tillverkas självständigt hemma används i kombination med andra sätt att behandla torra och spröda strängar.

Spara torrt hår: masker för att stärka och återställa

Torrt hår är ett vanligt och vanligt problem för många människor. Som vi redan har upptäckt finns det många orsaker till detta fenomen, och spröda, splittrade och skadade lockar är en följd. Masker för torrt hår hemma är mycket lämpliga för att återställa, närande och särskilt fuktgivande sådant hår. Masken på de enklaste och prisvärda produkterna kommer att lösa många problem som är förknippade med torkat hår: det kommer att återställa glans, silkighet, elasticitet och elasticitet, ger flexibilitet i strängarna - ta bort brittlen, absorbera fukt och förhindra att den avdunstar snabbt. Det viktigaste är att välja och välja rätt komponenter och tillämpa dem korrekt.

Nödvändiga ingredienser för masker

Inte varje produkt är lämplig för effektiv fuktighet av torra krullar. Låt oss se vad som nödvändigtvis måste finnas i de närande och fuktgivande maskerna för torkat hår.

 • fettmjölkprodukter: mjölk från 3,2%, kockost, fettkök;
 • ägg: det kan vara äggula eller hela ägget (protein används inte separat, eftersom det ger en ytterligare effekt av torrhet);
 • oljor: solros, olivolja, linfrö, burdock, ricinus, kokosnöt, persika. ;
 • eteriska oljor: lavendel, orange, rosa. ;
 • örter: Dessa är huvudsakligen avkok av flera typer av örter (kamomill, mint, kalendula.);
 • honung.

Här är det - en livlinje för torrt, sprött och skadat hår. Med hjälp av dessa produkter kommer vi att återställa och mata vårt blekade hår.

Men för att maskerna ska bli ännu viktigare är det också nödvändigt att observera några regler om hur man korrekt applicerar dessa mirakulösa kompositioner på krullar och samtidigt inte skadar dem ännu mer.

Regler för att applicera masker och utföra själva förfarandet

 1. Massan ska vara homogen, inte innehålla klumpar eller bunkar, eftersom det efter det att det appliceras kommer det vara svårt att ta bort från håret och ännu mer skada på hårets struktur kan skadas.
 2. Det är önskvärt att strängarna själva är något våta och rena.
 3. Applicera masken först på rötterna, hårbotten och fördela sedan längs hela längden.
 4. Täck med cellofan ovanifrån (lägg dessutom på en hatt eller knyta en handduk).
 5. Håll masker på håret så mycket som angivet - du bör inte överdriva det.
 6. Skölj med varmt vatten med din vanliga schampo (det är bättre om det är ett fuktgivande schampo).

Använd försiktighet:

Allergilidare (utan föregående tester för allergier: Applicera en liten mask på armbågens böjning. Allvarlig bränning, rodnad, irritation, klåda - det är bättre att inte använda en mask)

Recept masker för torrt, sprött och skadat hår:

№1 Med mejeriprodukter

Kefir (torrt hår: kefir 3,2%) eller yoghurt.

 1. Förbered kefir: värm det lite för att vara vid rumstemperatur.

Användning:
Applicera på hårbotten och sedan över hela längden. Enligt skiljeväggarna. Bearbeta hela huvudet.
Massage och gnugga in i huden. Toppcellofanrulle
(lägg också på en hatt eller knyta en handduk).
Håll timmen - två.
Tvätta av med varmt vatten och tvätta det med ditt vanliga schampo.

- För ännu mer näring och hydrering kan du lägga till 1 msk. sked solros, olivolja, persikolja.

Resultatet: hydratisering och näring. Håret är mjukt, glatt och glänsande. Upprepa en gång i veckan.

Yoghurt (utan fyllmedel) - 6 msk. skedar
Ägg - 1 st.

 1. Förbered en yoghurt: värm den lite så att den är vid rumstemperatur.
 2. Blanda ägget i det.

Användning:
Applicera på hårbotten och sedan över hela längden. Enligt skiljeväggarna. Bearbeta hela huvudet.
Massage och gnugga in i huden. Toppcellofanrulle
(lägg också på en hatt eller knyta en handduk).
Håll i 15 minuter.
Tvätta av med varmt vatten och tvätta det med ditt vanliga schampo.

№2 Med ett ägg (äggula)

Äggula - 1 st.
Castorolja - 1 msk. en sked
Äppelvinäger - 1 msk. en sked

 1. Blanda alla ingredienser.
 2. Förvara inte under lång tid - masken förlorar snabbt dess egenskaper.

Användning:
1 timme före schamponering gäller hårbotten och sedan över hela längden. Enligt skiljeväggarna. Bearbeta hela huvudet.
Massage och gnugga in i huden. Toppcellofanrulle
(lägg också på en hatt eller knyta en handduk).
Håll en timme.
Tvätta av med varmt vatten och tvätta det med ditt vanliga schampo.

Resultat: Endast lämpligt för torrt hår. Djupt närmar sig glödlampan och hårets "kropp". Curls är inte längre som halm.

Äggula - 2 st.
Bröd (råg) - 200 gr.
Vatten - 3 koppar

 1. Bröd häll vatten och låt stå i flera timmar.
 2. Tillsätt äggulor till brödet.
 3. Mycket noggrant knåd - bättre blandare för att undvika klumpar

Användning:
gnid försiktigt in i hårbotten och fördela sedan över hela längden. Enligt skiljeväggarna. Bearbeta hela huvudet.
Massage och gnugga in i huden. Toppcellofanrulle
(lägg också på en hatt eller knyta en handduk).
Håll 40 minuter.
Tvätta av med varmt vatten och tvätta det med ditt vanliga schampo.

Varning! Vattnet ska vara varmt, inte varmt, annars kan ägget krulla upp och dra dessa "flingor" ur hårets huvud.

№3 Med oljor

Olja (olivolja) - 2 msk. skedar
Honung - 1 tsk
Äggula - 1 st.
Banan - 1 st.
Avokado - 1 st.

 1. Banan och avokado blanda i en mixer.
 2. Lägg till alla övriga ingredienser.
 3. Blanda noggrant.

Användning:
appliceras på håret längs hela längden.
Massage och gnugga in i huden. Toppcellofanrulle
(lägg också på en hatt eller knyta en handduk).
Håll 40 minuter.
Tvätta av med varmt vatten och tvätta det med ditt vanliga schampo.

- Du kan helt enkelt bara applicera en olja (linfrö, olivolja, kokosnöt) - bra näring och skydd av spröda och skadade lockar.

Resultat: Lämpligt för mycket torrt hår. Näring och hydratisering.

Shampoo mask:

Olja (castor) - 4 msk. skedar
Olja (kokosnöt) - 2 msk. skedar
Lard (svin) - 2 msk. skedar
Lökjuice - 2 msk. skedar
Vaselin - 3 msk. skedar
Glycerin - 2 tsk
Ättiksyra (9%) - 2 tsk
Shampoo (någon) - 2 tsk

 1. Sätt oljor, petroleumjelly och fett i ett vattenbad och smälta lite.
 2. Ta bort från värme och kyla.
 3. Lägg till alla övriga ingredienser.
 4. Blanda noggrant.

Användning:
appliceras på håret längs hela längden.
Massage och gnugga in i huden. Toppcellofanrulle
(lägg också på en hatt eller knyta en handduk).
Håll 30 minuter.
Sköljningsprocessen: Applicera schampo för att torka håret med maskrester - lägg inte till vatten. Skumschampo. Därefter tvättas och appliceras schampo igen.

Olja (burdock) - 1 msk. en sked
Öl - 1 glas

 1. Blanda öl med smör.
 2. Blanda noggrant.

Användning:
appliceras på håret längs hela längden.
Massage och gnugga in i huden. Toppcellofanrulle
(lägg också på en hatt eller knyta en handduk).
Håll i 20 minuter.
Tvätta av med varmt vatten och tvätta det med ditt vanliga schampo.

Resultat: tar bort tipsets svårighetsgrad. Näring och hydratisering.

№4 Med eteriska oljor

Ylang Ylang - 4 droppar
Jojoba - 1 tesked
Olja (olivolja) - 1 msk. en sked
Olja (mandel) - 1 msk. en sked

 1. Olja ska inte vara kall, så sätt oliv- och mandelolja i ett vattenbad.
 2. Ta av och låt svalna.
 3. Lägg till jojoba och ylang-ylang.

Användning:
Applicera på hårbotten och sedan över hela längden.
Massage och gnugga in i huden. Toppcellofanrulle
(lägg också på en hatt eller knyta en handduk).
Håll en timme.
Sköljningsprocessen: Applicera schampo för att torka håret med maskrester - lägg inte till vatten. Skumschampo. Därefter tvättas och appliceras schampo igen.

- Som en basolja kan du använda både persika och avokado och burdock.

Resultat: Håret växer snabbare, deras kvantitet ökar och kvaliteten förbättras. Varje hår blir tjockare och tjockare. Rena oljemaskor är endast lämpliga för personer med torrt eller normalt hår.

Additiv till schampo:

Eteriska oljor är mycket bra för att berika dina vanliga schampon. Effektiv blandning: kamille, sandelträ, ylang-ylang, rökelse och myrra. Alla 5 droppar. Blanda och lägg till.

№5 Med örter

Nettle (torr) - 4-5 Art. skedar

 1. Nettle häll ett glas kokande vatten.
 2. Låt det stå.
 3. Avstryk avkokningen.

Användning:
Applicera på håret 30 minuter före tvätt.
Toppcellofanrulle
(lägg också på en hatt eller knyta en handduk).
Håll i 20 minuter.
Tvätta av med varmt vatten.

Burdock (rötter) - 50 g.
Lökjuice - 40 g.
Cognac - 1 tsk

 1. Kocka häll ett glas kokande vatten.
 2. Låt det stå.
 3. Avstryk avkokningen.
 4. Tillsätt juice och brandy till avkoket.

Användning:
Applicera på hår och hårbotten. Rub.
Toppcellofanrulle
(lägg också på en hatt eller knyta en handduk).
Håll timmen 2.
Tvätta av med varmt vatten och min schampo.

Resultat: En vacker förstärkande mask.

skölj:

Kamille (blommor) - 1 tsk
Rosemary - 1 tsk
Nettle - 1 tsk
Äppelvinäger - 1 msk. en sked

 1. Alla örter blandas och krossas till pulver.
 2. Häll kokande vatten.
 3. Låt det stå.
 4. Avstryk avkokningen.
 5. Tillsätt ättika till avkoket.

Användning:
Skölj efter schamponering.

Resultat: ger sken, ger mjukhet och silkighet.

№6 Honey Mask

Honung - 1 msk
Aloe juice - 1 tsk
Castorolja - 1 tsk

Användning:
30 minuter före shampooing gäller hårbotten och sedan över hela längden. Enligt skiljeväggarna. Bearbeta hela huvudet.
Massage och gnugga in i huden. Toppcellofanrulle
(lägg också på en hatt eller knyta en handduk).
Håll 30 minuter.
Tvätta av med varmt vatten och tvätta det med ditt vanliga schampo.

Honung - 1 msk
Äggula - 1 st.
Cognac - 1 tsk
Olja (olivolja) - 1 msk. en sked

Användning:
Applicera på hårbotten och sedan över hela längden. Enligt skiljeväggarna. Bearbeta hela huvudet.
Massage och gnugga in i huden. Toppcellofanrulle
(lägg också på en hatt eller knyta en handduk).
Håll en timme.
Tvätta av med varmt vatten och tvätta det med ditt vanliga schampo.

Resultatet: utmärkt fuktgivande, liksom återkomsten av glans och silke.

Ett enkelt recept för att stärka:

Vi tar vitaminer i ampuller: B6, B12, C, PP, B1 och oljelösning av vitamin A. Vi blandar en ampull av varje vitamin + ca 10 droppar vitamin A. Tillsätt vitaminblandningen till en liten mängd schampo som du brukar använda för ett schampo. Fuktar håret något och skum med denna komposition. Lämna allt i ca 30 minuter och skölj.

Är håret mycket torrt och sprött? Masken för hår från torrhet och brittleness hemma hjälper!

Varje tjej vill ha vackert friskt hår.

Det är inte nödvändigt att spendera pengar på dyra procedurer, ingredienser för läkning av masker finns i vilket kök som helst.

Med deras hjälp kan skört hår återföras till liv. Låt oss undersöka recepten för spröda hårmaskor hemma.

effektivitet

Torrt hår kräver särskild vård och orsakar olägenheter för sina ägare. Curls kan förlora sin glans och hälsosam utseende på grund av hälsoproblem eller extern exponering.

Interna orsaker som kan påverka håret negativt:

 • endokrina och matsmältningsstörningar
 • järnbrist;
 • brist på vitaminer
 • Förekomsten av infektioner.

Externa orsaker till strängbrytning:

 • frekvent färgning;
 • perm;
 • användning av hårtork, styler och fixeringsmedel.

Under påverkan av höga temperaturer och kemiska föreningar förstörs hårets struktur, varefter krullarna blir olydiga, svaga och spröda. Läs mer om orsakerna till torrt hår i vår artikel.

I det första fallet, för hårbehandling, behöver du konsultera en läkare, hitta ett internt problem och fixa det. Men den vanligaste orsaken till torra strängar är exponering från utsidan, bra, i det här fallet kan problemet lösas hemma - för att göra masker.

Skador, svagt hår behöver extra hydrering och näring. Strängarnas torrhet påverkar också hårbotten: det börjar skrälla och mjäll uppträder. För att eliminera detta problem är det nödvändigt att återställa den naturliga balansen mellan vatten och fett.

Skadade krullar förlorar vitaminer (A, B och C) och mikrodelar (zink, järn) som är viktiga för hårstrukturen. Det är på grund av brist på retinol att de blir sköra.

Bristen på detta och andra vitaminer och ämnen kan fyllas med hjälp av masker från naturprodukter som är rika på väsentliga delar.

Mask för torrt och sprött hår hemma: recept

Det finns många recept för hemlagade masker. Metoderna för framställning av användbara blandningar är enkla, ingredienserna är tillgängliga och effektiviteten är obestridlig.

De bästa maskerna för att behandla skört hår hemma:

  Återställande mask från sprött hår hemma. För att förbereda blandningen behöver: 1 äggula, 1 msk. majonnäs, 1 tsk honung, 2 vitlöksklyftor. Den sista ingrediensen att mala.

Alla komponenter ska blandas och försiktigt appliceras på rötterna och hela hårets längd. Wrap huvudet i en varm handduk. Efter 30-40 minuter ska blandningen tvättas med shampoo. Oljemask för mycket torrt och sprött hår hemma. Denna kosmetiska produkt kan förbättra hårbotten och göra håret silkeslen.

För denna mask är lämplig oliv-, burdock- eller linolja. 2 msk. Elixir kommer att vara tillräckligt. Oljan ska vara lite varm.

Den andra komponenten är 0,5 tsk. citronsaft. Ingredienser ska blandas och fördelas på håret. Du måste bära ett duschlock på huvudet. Blandningen krävs för att stå i ungefär en timme, skölj därefter med schampo. Frukt hemma mask för sprött hår. Detta recept är det enklaste. Som ingrediens kan du använda kiwi eller banan.

Frukten behöver inte blandas med någonting, det räcker bara för att ta det till ett tillstånd av våld och sätta på lockar. Masken ska hållas i ca 20 minuter, vilket säkrar en plastlock. Vid tvätt kan inte schampon användas. Kefir hårmask för brittleness hemma. Denna mejeriprodukt kan inte bara återfuka håret utan också lätta tonen.

Förfarandet vid användning av en sådan blandning rekommenderas inte för brunhåriga kvinnor och brunetter, och för blondiner blir det perfekt. Kefir bör värmas till 35-40 grader och appliceras på håret. En timme senare måste den flytande massan tvättas. Nourishing mask för torrt, sprött hår hemma. Aloe juice och citron ska blandas med 2 msk. gräddfil och 1 tsk. varm honung.

Slammet bör appliceras jämnt på håret och lämnas i 30 minuter. För att öka effekten måste du bära ett duschlock. Massan ska tvättas med shampoo.

Alla masker i varierande grad hjälper till att återställa hårets jämnhet och hälsa. Kompositionerna väljs med beaktande av närvaron av näringsämnen och vitaminer i ingredienserna.

Särskilt användbart kommer att vara en mask mot sprött hår hemma med hjälp av äggula, eftersom denna produkt innehåller en stor mängd retinol.

Om du är allergisk mot någon produkt rekommenderas det att antingen ersätta den här komponenten med en alternativ komponent eller välja ett annat recept.

Applikationsfunktioner

Trichologists rekommenderar att maskerar för sprött hår hemma inte mer än 2-3 gånger i veckan. Torra strängar är ganska svaga, och den kosmetiska effekten kan inte bara närma dem, men göra dem tyngre. Detta kan orsaka håravfall.

Resultatet av hemmet kan ses efter 2 månader med regelbunden användning av en av maskerna.

Om effekten av hemmet kosmetika är osynlig eller mild kan det innebära att problemet ligger inuti.

I det här fallet bör du kontakta en specialist.

Vissa blandningar kan förvaras i kylskåp, det beror på vilka produkter som används.

Till exempel kommer en oljemask för hår från torrhet och brittleness hemma inte att förlora sina egenskaper inom två veckor.

Hemmagjord hårmask är en billig och effektiv lösning. Det är dock inte ett paradis för alla problem. Försum inte bort den alternativa behandlingen av hår. Det viktigaste - att komma till botten av problemet.

Användbar video

Det klassiska receptet på en hemlagad mask mot sprött hår:

Hemmasker för torrt och sprött hår: 5 bästa

Många moderna tjejer står inför problemet med torrt, livlöst och sprött hår. Frekvent färgning, blåstorkning och negativa miljöeffekter är bara en liten del av de faktorer som avsevärt förstör hårets tillstånd. Hur skyddar man dem mot effekterna av negativa förhållanden och återställer det normala tillståndet?

Orsaker till skört och torrt hår

Allt fler kvinnor föredrar att ta hand om skönheten i sitt eget hår hemma, utan att använda dyra regenereringsmedel och preparat. På Internet finns det många videor om beredning av olika masker och balm från naturliga ingredienser. När allt kommer omkring, som vi vet, när vi använder produkter som säljs i butiker försämras vårt hår mycket. Och detta gäller inte bara för färger. De flesta schampon innehåller komponenter som sulfater och parabener. De kan torka och skada inte bara försvagat färgat hår, utan också friska, starka krullar. Men det är inte allt. När allt kommer omkring är orsakerna till torrhet och sprött hår mycket mer än vi tror:

 • konstant stress och intensiva känslor, brist på sömn och överarbete;
 • brist på vitaminer B, kalcium och zink;
 • negativa miljöeffekter (sol eller frost) och dålig ekologi;
 • felaktigt valda schampo, med högt innehåll av komponenter som torkar håret starkt;
 • abnormt arbete i talgkörtlarna i hårbotten;
 • exponering strykning och hårtork;
 • frekvent färgning, speciellt ljussättning, kraftigt utplånar och torkar hår.

Vad ska ta hand om torrt och sprött hår?

För att förhindra vidare utveckling av torrt och sprött hår är det nödvändigt att ge dem mycket noggrann vård. Och vissa fuktgivare och masker räcker inte. Många trichologer säger att för att behålla hårets skönhet bör det vara som ett komplex. Det innebär att du behöver en bra vila, 8 timmars sömn, god mat som innehåller en varierad kost rik på vitaminer. Produkter som är berikade med mineraler och håringredienser är lätta att lägga till i din dagliga diet. Bananer, pumpa frön, kli och lever är speciellt användbara för vackra och friska krullar. Dessutom måste du följa några rekommendationer som gör det möjligt att snabbt återställa skört och torrt hår:

 • Tvätta inte håret med vanlig schampo varje dag. Om de blir feta väldigt snabbt, välj ett "mjukt" schampo som är lämpligt för daglig användning och överdriver inte hår. Dess sammansättning bör inte innehålla komponenter som sulfater, parabener och formaldehyder.
 • Tvätta ditt hår endast med varmt vatten, för varmt till torrt hår.
 • Använd hemlagade masker, som ger extra näring och återställ hårstrukturen, 2-3 gånger i veckan.
 • Alternera masken av naturliga ingredienser med masker av plantoljor. Till exempel bör ricinus, oliv, burdock eller annan naturlig olja appliceras i några timmar. De närmar sig, fuktar och läker skadat hår.
 • Våt hår kan inte kammas. Det är nödvändigt att kamma först efter att håret är helt torrt.
 • Minska effekten av hårtork och hårrätare till ett minimum. Om du inte kan neka användningen av apparater för torkning och styling, använd dem i det mest skonsamma läget.

Återhämtningshemligheter

Några fler hemligheter för restaurering och vård av torrt och sprött hår hemma, se i videon

Fördelarna med hemlagade hårmaskor

Eventuellt skadat och torkat hår kan enkelt återställas med hjälp av hemlagade masker. Olika komponenter används för torrt och sprött hår, som alla syftar till att återfukta och stärka hårstrukturen.

Återställ hårets gamla skönhet, tjejerna har länge lärt sig genom naturliga och naturliga produkter och komponenter. Till exempel vegetabiliska oljor kan närma rötterna och förhindra håravfall, liksom återfuktar de torkade krökarna. Ägg mätta varje hår med användbara ämnen och spårämnen. Kefir återfuktar väl och skapar effekten av "biolominering" efter en timmes åldrande av en sådan mask på håret, de blir starkare, i god mening, "tung" och mer elastisk. Shine framträder, som efter ett dyrt salongförfarande och sårbarhet minskar.

Och användningen av masker med eteriska oljor för 10-15 applikationer, det vill säga i en kurs, kommer att göra ditt hår tjockare, friskare och starkare.

Recept för de mest effektiva maskerna för torrt och sprött hår

 1. Kefir mask

Masker baserade på fermenterade mjölkprodukter återfuktar överdriven hår och bidrar till återställandet av skadade områden. Det reglerar också vattenbalansen och normaliserar arbetet i hårbotten i hårbotten.

Värm kefir eller yoghurt till rumstemperatur och applicera jämnt över hela hårets längd. Då är det väl sårt på toppen av polyeten eller på en hatt, värmd med en handduk. Stå på huvudet i 1 timme och tvätta väl med schampo.

För ytterligare näring med vitaminer och mineraler, tillsätt 1 tsk jäst till kefir. Denna blandning bör infunderas i 1 timme. Därefter appliceras masken på håret.

Vitaminer och fördelaktiga ämnen som ingår i ägg och honung, närma sig hårbotten, och ge även styrka och extra glans för att torka håret.

För en sådan mask behöver du en äggula, två matskedar honung och en matsked vegetabilisk olja för enkel användning. Honung måste förvärmas i förväg och gnugga ägget med smör. Därefter blandar vi alla ingredienser och applicerar blandningen på håret, inte glömmer bort hårbotten för att närma den med användbara ämnen. Täck håret med en plastlock och håll i 20-30 minuter. Därefter tvättar du noga masken från håret.

 1. Mask med naturliga oljor.

För att återställa tråkigt och livlöst hår, återställ dem till mjukhet och elasticitet perfekt passande masker baserade på vegetabiliska oljor. Med hjälp är det lätt att tämma även de mest olydiga sköra och fuzzy curlsna.

Det är bäst att återfukta torr hårhjul, burdock, mandel och jojobaolja. Maskan är lämplig som en enda komponent och en blandning av oljor eller tillsats av olika ingredienser.

Ta 2-3 matskedar vegetabilisk olja och värm det lätt i ett vattenbad. Väl sprida oljan, applicera mellan fingrarna först på spetsarna, och sedan över hela längden och slutligen i hårbotten med massagerande rörelser. Exponeringstiden för en sådan mask bör vara minst en timme. Ju längre du håller oljan på huvudet, desto bättre kommer det att fuktar och närma ditt hår. Men det bör noteras att oljan är ganska svår att tvätta av håret. Därför kommer det att ta flera spolor, med bra skummande schampo.

 1. Med lera med feta rötter.

Lera innehåller olika mineraler och främjar bra rengöring av hårbotten. Och eliminerar också hårbrottet och reglerar talgkörtlarna. Det är tillräckligt att göra en sådan mask en gång i veckan.

Förbered det mycket enkelt genom att blanda 2-3 matskedar vit lera med varmt vatten till konsistensen av tjock grädde. Om du har mycket oljigt hår vid rötterna, lägg till några droppar citronsaft eller citrusolja till masken. Applicera masken på rötterna och hårbotten. Om du vill applicera en mask längs hela längden måste du lägga till 1 tesked vegetabilisk olja. Då kommer hon att ge ytterligare fukt för att torka håret.

 1. Vitaminmask från ginsengtinktur.

Naturliga örter innehåller många aktiva ingredienser som har en fördelaktig effekt inte bara på hela kroppen utan även på håret. Speciellt för torrt hår är användbara decoctions av kamomill, timjan, calendula, mynta och ginseng.

För beredning av vitaminmaskar använder man också tinkturer på avkok av användbara örter. De är lätta att hitta på något apotek.

Ta 1 tesked ginsengtinktur, 1 tsk grädde och 1 äggula. Blanda alla ingredienser tills de är mjuka och applicera på hår. Blötlägg en mask i 30-40 minuter på håret, skölj sedan håret med varmt vatten och schampo.

Efter att ha kompletterat med hemläkningsmaskar, återfinns torrt, sprött och livlöst hår sin styrka, hälsosam glans och elasticitet. För att göra detta måste du göra flera kurser 2-3 gånger i veckan, åtminstone i flera månader.

Video recept

Bevisade produkter för torrt och skadat hår, samt andra typer av hemmet beprövade masker för snabb restaurering

Hemlagade masker för torrt hår - de bästa recepten och recensionerna

Uttömda, torkade och spröda lockar är ofta resultatet av daglig styling, perm, blonding, exponering för heta stylingverktyg. Också dåliga vanor, förorenad miljö påverkar hårets hälsa negativt. Sådana krullningar kräver uppmärksamhet, vilket måste innehålla masker för torrt hår. Enkla recept kan du snabbt återställa hårets ändar och fuktar hela längden.

Vad ska man göra med torrt hår hemma

Vård av torrt hår är mildt, eftersom den här typen av lock är mycket känslig och bräcklig.

 • Tvätta inte ditt hår dagligen. Även om du är van vid att göra det varje dag, ta det besväret att välja tvätt kosmetika med inskriften - "För daglig användning". Sådana medel innehåller inte aggressiva rengöringsmedel, vilka väsentligen torra krullar.
 • Förutom de ovan angivna varumärkena kan schamponet vara avsedd - "För mycket torrt hår" eller för skadat. Sådana tvätt kosmetika bryr sig också om håret och har en fuktgivande effekt som torkade trådar behöver.
 • För att tvätta huvudet är det bättre att justera vattnet som är varmt, praktiskt taget vid rumstemperatur. Hot kan förvärra problemet och orsaka splittrade ändar att bilda.
 • Efter att du har rengjort toppen av schamponet för torrt hår är det absolut nödvändigt att använda balsam. Den bästa lösningen skulle vara schampo och balm från en linje, som regel kompletterar de varandra.
 • Det är viktigt att applicera hemlagade masker för torrt hår två gånger i veckan innan du rengör huvudet. De närmar sig, återställer vattenbalansen och integriteten hos håraxeln, gör rötterna starkare.
 • Om du förbereder en mask för lathet för att återställa torrt hår, kan du applicera enkelkomponentfettmaskar för torrt hår som består av endast en olja som finns hemma (ricinus, kokosnöt, grönsak, olivolja, etc.).
 • Under inga omständigheter kan tvättade våta krullar inte gnidas starkt med en handduk, bara blöta dem och linda dem i en turban så att allt överskott av vatten går in i tyget.

Med kammar i arsenalen hos varje vacker kvinna borde det finnas en kam av naturmaterial: trä, ben eller horn. Det är viktigt att tvätta dem noga var sjunde dag.

Torra och spröda lockar är förbjudna att torka, utom i situationer där det är omöjligt att göra. Om en hårtork är en oumbärlig daglig ritual - gå till affären och köp den som har ett lugnt, coolt läge, kommer det att spara svaga lås från överhettning och förlust av dyrbar fukt. Om det inte finns en kall hårtork, följ de grundläggande reglerna för torkning av denna typ av hår: Avståndet mellan håret och strängen ska vara minst 30 centimeter, flytta det från topp till botten och inte tvärtom, annars kan du provocera och förvärra läget för fint hår och torra tips. Också du borde inte hålla en varm ström länge på ett ställe, den heta strömmen måste ständigt röra sig. Vi rekommenderar att du använder heta masker för bättre näring och fuktgivande hår.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Färga inte torrt hår, speciellt lysa. Blekt av sig själva torka upp, och detta beteende i förhållande till torra strängar förstör dem helt. Om strängarna redan är målade, är det värt att gradvis klippa ändarna för att växa och återställa naturligt hår. För noggrann färgning rekommenderas att du väljer färger som är ljusare eller mörkare än naturliga för 1-2 toner, inget mer. För behandling av torrt hår är det mycket användbart att skära av de skurna ändarna varje månad, detta uppdaterar kärnan, förbättrar hårets utseende och förhindrar ytterligare stark delaminering.

Vi har redan pratat om fuktighetens nödvändighet att driva strängarna. Om ditt hår har blivit torrt - du dricker lite rent vatten och fuktar inte håret med hjälp kosmetika. Orsaken till dränering av strängar är också vädret, försök att skydda hårbotten från ultraviolett strålning på sommaren och frysning på vintern.

Hårkosmetikmarknaden är full av olika sprayer. De bidrar till bättre repor och sparar lock från skador och täcker varje kärna med ett skyddande osynligt lager samtidigt som fukt och glans behålls. Recept för torrt hår ger inte bara yttre påverkan i form av fuktgivande torrt hår, men också internt. Ta din kost, den borde innehålla vitamin A. Ät mer frukt och grönsaker.

Tips och regler för användning av masker

Mycket ofta, även den mest effektiva masken ger inte det rätta resultatet, och det är inte alls eftersom det har en dålig komposition. Faktum är att inte alla vet hur man använder folkrecept för sitt eget gott, mer exakt för det bästa av håret, särskilt när det gäller torrtypen.

 1. Vilken komposition som helst appliceras på vått hår efter tvätt, förutom olja.
 2. Vilken mask som helst ska vara varm, särskilt olja. Det förbättrar penetrationen av fördelaktiga ämnen i håraxeln och fuktar med torr hud.
 3. Utan att misslyckas är huvudet som smutsas med en medicinsk förening täckt med polyeten och uppvärmd. Växthuseffekten förbättrar komponenternas prestanda, men frånvaron blir inte skadlig.
 4. Maskerna tvättas av med varmt vatten, vilket minskar skador på krullarna.
 5. Exponeringstiden för en blandning varar i minst 30 minuter, varaktigheten av behandlingen är minst 10 masker per kurs, appliceringsfrekvensen är två gånger i veckan.

Användbar video: Hur appliceras oljemaskor på torrt hår

Hemmagjorda masker för torrt hår

En av de viktigaste förutsättningarna för hårvård är återfuktande. Och det spelar ingen roll, de är antingen feta eller torra, och de båda behöver det. Detta gäller särskilt för de dränerade krullarna som har förlorat sin glans, styrka, elasticitet. Känslig för fettinnehåll kan på något sätt utan extra fukt på grund av talg, men inte torr. Hembakade blandningar för torra krökningar kräver inte speciella kulinariska talanger och kostnader.

Mask för torra tips

Effekt: återfuktar torkade ändar, återställer, förhindrar dissektion och stark entanglement.

komponenter:

 • äggula;
 • 50 gr. honung;
 • 30 gram olivolja.
Metod för beredning och tillämpning:

Pound smöret med äggula, blanda varm honung. Applicera lösningen på spetsarna, börja ungefär från mitten av längden, montera i en bulle, sätt på en duschlock och en handduk från handduken. Tvätta av på en timme.

Video: Naturliga masker för torra ändar hemma

Mask för torr och spröd

Effekt: återställer tråkiga torra strängar, ger mjukhet och elasticitet.

komponenter:

 • 1 kapsel tokoferol;
 • 1 kapsel retinol;
 • 40 ml mandelolja.
Metod för beredning och användning:

Värm oljan i badet, blanda med vitaminer. Med en varm lösning täcker vi generöst hela hårlinjen, vi borstar varje krull separat. Vi rullar i bullen på toppen, skapar en växthuseffekt i 60 minuter. Skölj med schampo.

Mask för torr och delad

Effekt: Smälter och förtorkar håraxeln, ger näring med fukt, vitaminer och mineraler, vilket ger en glans.

Sammansättning, 1 timme l.:

 • honung;
 • solrosolja;
 • färglös henna;
 • och 1 äggula.
Metod för beredning och tillämpning:

Alla noggrant rör, bryta klumparna. Vi drar tillbaka från under 20 centimeter och täcker ändamålen generöst. Wrap film, lämna i 2 timmar. Vi tvätta toppen av huvudet med en stor mängd vatten med schampo.

Mask för torr och skadad

Effekt: Stärker, närmar hårbotten och lockar, fuktar, läker, fyller med glans, ger mjukhet.

komponenter:

 • 40 ml havtornsolja;
 • 1 tsk. citronsaft.
Metod för beredning och användning:

Värm oljan, blanda den med citrusjuice. Massage i huden och smutta längs krullarnas längd. Vi täcker huvudet med ett lock, håll i en timme, skölj med vanligt sätt.

Video recept: Reparera mask för torrt och skadat hår hemma

Mask för torr färgad

Effekt: närmar torkat hår, gör lockar lydiga och fuktar.

komponenter:

 • 120 ml kefir;
 • 40 gram solrosolja;
 • 20 gr. honung.
Metod för beredning och tillämpning:

Vi kombinerar en varm produkt av biodling, jäst mjölk vid rumstemperatur och smör. Vi bearbetar en blandning av tvättat, torkat huvud. Vi gör ett växthus på toppen av det, tål en halvtimme, min standard.

Mask för mycket torr

Effekt: även det torkaste håret återvänder till livet.

komponenter:

 • 2 msk. l.: linfrö och havregrynfrön;
 • 1 tsk. burdock olja;
 • 250 ml vatten.
Metod för beredning och tillämpning:

Mala griterna till mjöl, ånga med kokande vatten, häll smöret i den färdiga vattnet, blanda noggrant. Vi applicerar varm våt längs hela längden, vi sätter på en duschlock. Tvätta huvudet på huvudet efter 40 minuter.

Mask för torra rötter

Effekt: främjar intensiv återfuktning av roten i huden, hjälper till att bli av med mjäll.

komponenter:

 • 1 paprika
 • 1 msk. l. kosmetisk lera;
 • 40 ml kefir.
Metod för beredning och användning:

Peppar utan frönslipningsblandare, blanda med lera och mejeriprodukter. Vi applicerar den färdiga blandningen till full längd, efter 50 minuter tvättar vi den med mycket vatten.

Mask för torrt hår med oljiga rötter

Effekt: Rengör sebum perfekt, normaliserar talgkörtlarna, fuktar.

komponenter:

 • 1 msk. l.: althea, linfrö, näsblad
 • ca 250 ml kokande vatten;
 • 2 msk. l. färglös henna.
Metod för beredning och tillämpning:

Brew 3 första ingredienser, insistera timme, hoppa genom cheesecloth. Henna späds med infusion till en krämig konsistens, vi smeder strängar från rot till finish. Håll huvudet varmt 50 minuter, min standard.

För torr hårväxt

Effekt: Förutom den utmärkta fuktighetsgivande effekten, förhindrar blandningen skallighet, stimulerar tillväxt. Det enda negativa - en obehaglig lukt.

Sammansättning, 30 ml:

 • lökjuice;
 • citronsaft;
 • ricinolja.
Förberedelsesmetod och hur man använder:

Häll löken i gröt, pressa saften, kombinera med citrus och smör. Gnid lösningen först i huden och fördela sedan till tipsen. Värme omslagen i 40 minuter. Tvättade som vanligt. För att neutralisera det obehagliga aromen kan du skölja med citronvatten eller vatten med vilken aromatisk eter som helst.

Mot förlust av torrt hår

Resultat: stärker hårets rotsystem, stannar alopeci, förbättrar hårstrukturen, fuktar.

komponenter:

 • 10 gr. Johannesört;
 • 100 gr. vodka eller alkohol;
 • 50 gr. vegetabilisk olja.
Recept och hur man ansöker:

Häll gräset med alkohol i en kruka, insistera stängd i mörkret och kyla. Den färdiga tinkturen filtreras med gasbindning, använd var 7: e dag, blandning med olja 15 ml infusion. Efter applicering sätts huvudet i en kvarts timme, efter tvätt är det standard.

Stärka torrt hår

Resultat: närmar sig lökarna och huden, stärker, återställer vattenbalansen.

Komponenter, 1 msk. l.:

 • linfrö extrakt;
 • hackad pepparrot
 • gräddfil.
Hur man förbereder och tillämpar:

Blanda krossade rötter i önskad mängd med smör, tillsätt en jäst mjölkprodukt. Applicera på rötterna, sedan bearbeta längden. Vi sätter på en duschlock, vi värmer. Efter 50 minuter tvätta av med schampo.

Den bästa fuktgivande masken för torrt hår

Effekt: Den bästa lösningen mot torrhet - oljemask. De återfuktar, närnar och levererar strängarna med alla nödvändiga ämnen.

Oljekomposition av 50 ml:

 • kardborre;
 • oliv.
Metod för framställning och användningsförfarande:

Vi blandar, värmer upp, bearbetar allt hår. Vi värmer i 3 timmar eller för natten. Mitt huvud är standard.

Video recept: Fuktgivande och återställande mask hemma

Nourishing mask

Resultatet: en multikomponentblandning närmar, fuktar och återställer lockar, ger mjukhet och glans.

komponenter:

 • 1 msk. l. jäst;
 • 1 tsk. socker;
 • 60 ml mjölk;
 • 20 ml jojoba;
 • 1 ägg.
Förberedelsesmetod och hur man använder:

Fyll jästen med socker med varm mjölk, låt en kvarts timme svälla. I den färdiga lösningen tillsätt smör och slagen ägg. Med den resulterande lösningen bearbetar vi generöst håret, skapar en växthuseffekt i 45 minuter.

Regenererande mask

Effekt: fuktar intensivt, eliminerar nästan alla trichologiska problem, inklusive torrhet. För att återställa torrt hår behöver du bara kokosolja. Totalt är det nödvändigt att värma oljan och applicera generöst över hela längden. Därefter samlas upp på toppen, sätt på en duschlock och på toppen av en handduk. Vi väntar på ca 60-90 minuter. Efter en tid tvättar vi bort den vanliga metoden.

Kockolja

Effekt: närmar sig, förhindrar förlust, glans och silkiness kommer.

ingredienser:

 • 15 ml burdockolja;
 • äggula;
 • 15 ml honung;
 • 10 ml konjak.
Metod för beredning och användning:

Alla ingredienser blandas grundligt, fördelas över hårets huvud, sätt på en varm keps i 90 minuter. Skölj med mycket vatten med schampo.

Med ricinolja

Effekt: Stoppar alopeci, stimulerar aktiv tillväxt, fuktar, ger en spegelglans.

ingredienser:

 • 30 ml castorca;
 • 1 msk. l. rom.
Hur man lagar och använder:

Vi blandar varm olja med en alkoholhaltig dryck, noggrant suga varje strand, värm upp toppen av huvudet. Efter två timmar tvättar vi ut på vanligt sätt.

Med olivolja

Som ett resultat: det ger näring med alla viktiga vitaminer och mineraler, fuktar, närmar och läker avsnittet.

Förbered 60 ml:

 • honung;
 • oliv extrakt.
Förberedelsesmetod och hur man ansöker:

Vi blandar komponenterna, värmer upp till en behaglig temperatur, smörjer hela längden generöst. Vi lägger på det uppvärmda locket på en halv timme mitt huvud.

Med gelatin

Effekt: fuktar, mjukar, täcker varje hår med en film och håller all fukt inuti.

ingredienser:

 • 2 msk. l. gelatinösa granuler;
 • 60 ml vätska;
 • 1 kycklingägg.
Recept och användningsmetod:

Häll granulerna med vatten eller örttekok, vänta en halvtimme tills de sväller, smälter i badet. Pund den färdiga viskösa massan med äggula och applicera omedelbart på trådarna. Placera håret under filmen i 1 timme. Tvätta med stora mängder vatten.

Med kefir

Resultatet: Fuktar huden, närmar sig näringsämnen och glans.

komponenter:

 • 1 skiva svart bröd;
 • 100 gr. yoghurt;
 • 20 ml burkolja.
Metod för tillverkning och användning:

Rågcrumb lämnas för att blötläggas i en jäst mjölkprodukt, sedan blandas med en gaffel, blandas med smör. Det resulterande våtbehandlade hårhåret hålles under locket i 30 minuter. Tvättade som vanligt.

Video recept: Hemmagjord mask för torrt hår baserat på kefir

Med konjak

Resultat: stärker, startar aktiv tillväxt, förhindrar alopeci, fuktar.

ingredienser:

 • 20 ml jojoba;
 • äggula;
 • 15 ml cognac;
 • 20 ml honung;
 • 1 tsk. Henna är färglös.
Metod för beredning och användning:

Gnugga äggula, honung och smör, tillsätt alkohol och pulver. Efter att ha omrörat vi bearbetar varje sträng, hamnar vi i 45 minuter. Tvätta av med schampo.

Från ägget

Resultat: tonar hårbotten, fuktar, ger sken och elasticitet.

komponenter:

 • ½ avokado;
 • 1 ägg.
Recept och hur man ansöker:

Skjut ihop frukten utan huden, blanda den med ett slagen ägg. Applicera massan på håret från rötterna till ändarna, täck med en film och en handduk i 50 minuter. Vi sköljer med en stor mängd vatten med schampo.

Från gräddfil

Effekt: närmar sig folliklarna, rötterna och håraxeln som mättar med vitaminer, oljor och fukt.

komponenter:

 • 30 ml havtorns extrakt;
 • 1 msk. l. gräddfil;
 • ½ banan.
Metod för beredning och tillämpning:

Fruktmosa med gaffel, kombinera med flytande komponenter. Den resulterande gröt bearbetar huvudet. Efter 40 minuter tar vi bort det varma locket, tvätta mitt huvud.

Video recept: Super enkel mask för hälsa och skönhet av blekt hår

Från senap

Effekt: En senapsmaske förutom att stimulera tillväxten, hjälper till att återfuka varje hår, ge det glans och jämnhet.

ingredienser:

 • 2 msk. l. pulver;
 • 170 ml vatten;
 • 60 ml oliv extrakt.
Metod för beredning och användning:

Varmt vatten blandas med torr senap och smör. Vi bearbetar med massagerörelserna toppen av huvudet, fördelar resterna till tipsen. Vi sätter upp oss i 30 minuter. Tvätta mitt huvud med varmt vatten och schampo.

Från aloe

Resultat: stärker glödlamporna, gör krökningarna lydiga och smutsiga.

ingredienser:

 • 20 ml ricinolja;
 • 15 ml aloe gel;
 • 30 gr. honung.
Metod för tillverkning och användning:

Vi extraherar gelén från plantans löv eller tar den på apoteket, gör det klart, blanda det med alla ingredienser, täck hela huvudet. Skapa en växthuseffekt i 60 minuter. Vi tvätta toppen av huvudet med den vanliga metoden.

Från honung

Effekt: Fuktar, närmar, ger sken och mjukhet.

komponenter:

 • 20 ml solrosolja;
 • 50 gr. honung;
 • 15 ml äppelcidervinäger.
Metod för beredning och användning:

Alla rumstemperaturkomponenter kombineras i en enda komposition, vi behandlar dem med hela hårets yta. Efter 40 minuter tar vi bort den varma hatten, mitt huvud är standard.

Av oljor

Resultatet: återfuktar, närmar, ger skina och mjukhet, stoppar alopeci och stimulerar tillväxten.

Ingredienser 1 msk. l.:

 • oliv;
 • ricinolja;
 • kardborre;
 • schampo.
Förberedelsesmetod och hur man ansöker:

Vi kombinerar varma oljor med ditt favoritschampo, applicerar det på fuktigt hår, gör skum. Tvätta av efter 20 minuter utan schampo.

Från majonnäs

Effekt: fuktar djupt, gör lydig, eliminerar ändens tvärsnitt.

Receptets sammansättning:

 • 2 msk. l. majonnäs;
 • 5 droppar graneter.
Metod för beredning och tillämpning:

Mayonnaise mix med eter, distribuera till lock. Vi bär en mask under locket i 30 minuter, tvättar vanligt med schampo.

Video recept: majonnäs masker för torrt hår hemma

Recensioner om användningen av populära recept

Jag älskar mostards mask mycket. Första gången är det väldigt varmt, men då blir du van vid det. Håret efter det glänsar, passar bra i en frisyr och växer som galen.

Jag använder en vanlig lermask för torrt hår. Effekten är märkbar efter 4 applikationer, håret blir tjockare, förvärvar volym och torkar mindre.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>Nästa Artikel
Exotisk patchouli eterisk olja för hår