Receptar hemlagade masker för hårets tips


Med jämna mellanrum behöver håret näring och hydrering, annars blir det oförskämt och livlöst. De flesta tjejer bryr sig noga om hårbotten och hårrötterna, glömma tipsen.

Även om de också behöver behövlig vård, och det räcker inte bara att dubba dem på frisören. För dem som vill ha ett långt och vackert hår finns det hemlagade masker för hårets tips. Om du gör dem regelbundet kommer resultatet att visas inom den andra veckan.

Masker för delade hårändar

Före proceduren bör håret noggrant kammas med en träkam med täta tänder. Masken appliceras på torrt hår, på rötterna och ändarna, bara på så sätt får full effekt. Med hjälp av en kam, är masken fördelad på spetsarna. Huvudet är inslaget i polyeten, och på toppen med en handduk, och lämnar i en halvtimme.

Därefter tvättades alla med inte för varmt vatten och använd sedan en regenererande schampo. Sådana masker hjälper mot splittrade ändar av håret och, som det är, limar samman skadade vågar.

Mask med honung

Du måste värma vattnet, ca 100 ml, tillsätt 2,5 tsk honung där. Det ska vara helt upplöst i vatten, sedan den resulterande blandningen appliceras på rötterna och spetsarna.

Mjölkmasker

Här kan du använda kefir eller gräddfil. Ta ca 2,5 matskedar av den valda mjölkprodukten och vänta tills den når rumstemperatur. Ibland kan du lägga till en sked av föruppvärmd olivolja eller ricinolja för att förbättra effekten av masken. Man tror att detta är en av de bästa maskerna från delen av hårets tips.

Växtbaserade masker

Gör eller köp en örtkollektion, bestående av kamomill, citronsmör, nässla och mint, häll kokande vatten över det och täck med ett lock för att insistera i en halvtimme. Den resulterande infusionen appliceras på håret, du kan för hela längden. Denna mask görs bäst på vått hår och sköljs sedan inte med schampo, så att blandningen absorberas.

Masker för torra hårändar

Hårtork, strykning, perm - allt detta är orsaken till vilka torra tips visas. Masker används för att berika det skadade håret med näringsämnen, för att förhindra deras torrhet.

Hårolja

För masken idealisk ricin, oliv, burdock, havtornsolja. I avsaknad av ens solros. Det appliceras på tips och rötter, ibland är det möjligt att hela håret. Låt masken stå i 30 minuter under polyeten och skölj med varmt vatten med schampo. Du kan också blanda en matsked av olika typer av oljor och applicera på huvudet, som en alternativ mask.

Äggsmask

Öglorna är mycket bra för håret, de gör en bra mask för torra ändar. De måste finförvrängd för att göra potatismos, tillsätt lite brandy, ca 50 ml. I den resulterande blandningen sätter du en sked av hårbalsam, blanda upp allt och applicera det på rötterna och spetsarna med en kam.

Yoghurtmask

Mejeriprodukter måste vara naturliga. Det är också fördelat i hårets ändar, inslaget i polyeten, och hålles varmt i en halvtimme. Efter tiden sköljs håret med varmt vatten och sedan används schampo och balsam.

Masker för spröda hårändar

Med tiden blir håret skört, orsaken till detta är färgning, frekvent komplex styling, slarvig inställning, brist på vitaminer. Men vanliga masker är utformade för att lösa detta problem och förbättra ditt hårs tillstånd. (Se även - vad ska du göra om ditt hår har blivit sprött).

Kefir äggmask

Det är bäst att köpa fettkokare, häll ett fullt glas, vänta tills det blir rumstemperatur. Separera rågarnet från proteinet, lägg det till bägaren, blanda tills det är slät. Den resulterande masken appliceras på håret, vänta som vanligt i en halvtimme och tvätta sedan med varmt vatten.

Vitaminmask

Det kommer att ta 3 matskedar av mandel eller olivolja, du måste lägga till en vätska från en kapsel med vitamin A och E. För att göra detta kan du till exempel köpa läkemedlet Aevit i ett apotek. Denna blandning kan hållas i upp till 40 minuter, skölj med varmt vatten och alltid med schampo.

Mask med äggula, honung och brandy

Häll lite brandy i en kopp, med 40-50 ml, tillsätt 2-3 tesked smält honung samt rå äggula. Blanda blandningen väl, doppa en kam i den och applicera på håret. Detta är en av de bästa maskerna för att stärka tipsen.

Masker för hår restaurering

Sådana procedurer är nödvändiga från tid till annan, eftersom de flesta av oss är föremål för frekventa stressar, titta inte på vår diet, använd kam med järntänder. Från allt detta är håret skadat, och de behöver hjälp, nämligen en bra regenererande mask.

Näs- och pepparrotmask

Du måste köpa rätt ingredienser, och häll sedan gräsgräset med varmt vatten och täcka glaset eller koppen med lock. I den resulterande buljongen måste du lägga 1,5 msk pepparrot och blanda. Denna mask appliceras på hårets tips och rötter, håll i ca 10 minuter. Det är värt att överväga att om det finns sår på huvudet, så är det nödvändigt att överge denna mask eftersom det kommer att brinna huden.

Senapsmask

Liksom den tidigare, är den endast lämplig för frisk hud. 2 msk torr senap utspädd i varmt vatten, rör om. Du kan också använda den redan färdiga senap, inte pulver, det är lätt att köpa i butiken. Slå långsamt i senapsmask i hårbotten med cirkulära släta rörelser, blöt i det och spetsarna.

Masken av burdockolja, vitamin A och äggula

För att skapa en blandning behöver du 2 skedar smör, flytande från en kapsel och rå äggula. Allt detta måste blandas och appliceras på spetsarna, gnugga i hårbotten. Du kan hålla i 20 minuter, skölj sedan ordentligt under en varm dusch med hjälp av schampo för skadat hår.

Fuktgivande masker för hårändar

I värmen och under påverkan av kemiska agens blir håret skört och behöver ytterligare näring från utsidan, och det är därför det finns masker för att fuktar spetsarna.

Mask av citrus, kefir och olja

Det är mycket bra om du har en juicepress i ditt kök eftersom du behöver citronsaft, ca 50 ml. Du behöver också en halv kopp kefir och 1,5 matsked kastor, havtorn eller burdockolja. Håll masken på håret i cirka 15 minuter, och torka sedan av allt med schampo och balsam.

Honungslökmask

Ingredienserna verkar oförenliga, men effekten är verkligen anmärkningsvärd. Så, 1,5-2 tesked flytande honung, liksom en liten lök, som måste gnidas på en fin rivare, före bildandet av gruel. Lökjuice är mycket viktigt, desto större är det desto bättre. Applicera all denna blandning på spetsarna, resten på rötterna. Efter nio minuter ska du tvätta det och använda schampo, eftersom löket inte luktar mycket trevligt, kanske du behöver tvätta håret inte en gång, men två gånger. Det är ofta inte rekommenderat att använda en sådan mask, trots att dess lukt avstöter, men resultatet kommer, som sagt, att vara bra.

Mask med aloe och citronsaft, gräddfil och honung

Man tror att det här är den bästa masken för hårets tips, eftersom den innehåller många näringsämnen. Om det finns aloe, då har du tur, du behöver juice extraherad från växtens löv. Dessutom tillsätt citronsaft, erhållen med en juicepress eller mixer, till koppen. Tillsätt 2-3 matskedar tjock gräddfil och sedan 1 tesked varm värme. Procedurstid - 20-30 minuter, håll huvudet under plast. Efter att masken tvättats av med schampo. Med regelbunden användning av citronhår returneras hårhälsan, bli glänsande och slät.

Mask recensioner

Svetlana, 29 år

Anmärkningsvärt resultat ger mjölkmask, det händer inte på många schampon. Efter håret är det starkt igen och tipsen upphör att splittras. De första förbättringarna är märkbara efter 3 gånger, effekten varar länge.

Jag tyckte om äggmasken, det löser problemet inte bara med torra tips, men dessutom börjar håret växa snabbare. Nu behöver du inte kontakta en frisör, eftersom ditt hår är frisk igen!

Jag försökte ett par masker: vitamin och konjak. Håret har upphört att se livlöst, tvärtom, de har fått styrka och glans, brittleness har försvunnit!

Till efterrätt, video: Recept maskerar för torra ändar av hår hemma

Masker för torra ändar hemma: topp 10

Många kvinnor undrar ofta vilka slags masker som finns för torra hårändar existerar, hur man gör dem hemma och vilka är mer effektiva. Låt oss ta reda på anledningen till att hårtipsen ofta delar upp och torkar. I följande video, se hur man förhindrar torrt och sprött hår:

Det visar sig att huvudorsaken är avsaknaden av en särskild hemlighet, som varje hår smörjs längs hela längden. Detta beror på:

 • ärftliga faktorer som uttrycks i en liten mängd talgkörtlar på huvudet;
 • sköldkörtelns dåliga prestanda (hypotyreoidism), som gör att håret splittrar, torkar, blir tunt och skört, och därför bekräftar experter att ge test för sköldkörtelhormoner att bekräfta eller förneka;
 • felaktig vård och överdriven användning av strykjärn, hårtorkar, tångar, torkande hårspetsar, vilket som ett resultat börjar splittras;
 • frekvent färgning, perm, förstörelse av hårstrukturen;
 • Att vara under solen ofta, besöker en garvning salong, som solen och ultravioletta lampor som en hårtork torka hår tips,
 • klorerat och hårt vatten och därför, vid användning av sådant vatten, för att neutralisera dess skadliga effekter, sköljkrullar;
 • felaktig näring, eftersom bristen på mikronäringsämnen och vitaminer som är nödvändiga för håret leder till att de är torra brittleness.

Torra tips syns på alla hårtyper. Men mest av allt brittleness och tunt och långt hår klipps.

Hur man gör masker hemma?

Tänk på 10 masker som hjälper ditt hår att återfå hälsa och ge ett friskt, frodig och vackert utseende.

Detta recept innehåller oljor som återfuktar och ger näring tunt och sprött hår.

 • burdock olja - 1 msk. l.
 • olivolja eller solrosolja - 1 msk. l.

Rör oljan och värm till 38 grader i ett vattenbad. Lägg sedan på lockar, speciellt på spetsarna. Därefter, om du flätar långt hår i en fläta och sätter på en duschlock och lämnar 1-1.5 timmar på huvudet. Du kan gå och lägga dig med en sådan hatt och täcka kudden med en handduk för försäkring. Tvätta håret på morgonen med schampo. Om håret är mycket skadat och illa splittrat, gör masken två gånger i veckan med olika oljor.


Titta på följande video om hur man förbereder masker med oljor:

 1. Mask med gräddfil och honung

Torra hårändar ger näring och fuktar honung och gräddfil, vilket ger dem skönhet och friskhet.

 • honung - 1 msk. l.
 • gräddfil (mycket fet) - 2 msk.

Rör om ingredienserna. Därefter upplöser honungen i ett vattenbad, värm upp det och applicera det på lock så att de läggs på det korta håret längs hela längden och på långt hår - på bottenhalvdelen. Denna procedur varar en timme. Tvätta sedan ditt hår.

 1. Aloe Vera Mask

Fuktgivande egenskaper hos denna saft. Han kämpar med gallringskurvor.

 • Aloe juice - 1 msk. l.
 • burdock olja - 2 msk. l. ;
 • honung - 1 msk. l.

Värm blandningen till kroppstemperatur i ett vattenbad, fukt hårspetsarna med det, sätt på ett duschlock och håll det i en timme.

Ätbar gelatin kan användas för att behandla brådhet och tvärsnitt av hår, eftersom det täcker håret med en film och limar skalorna som det var.

 • matgelatin - 1 msk. l.:
 • mjölk - 2 msk. l.

Fyll maten gelatin med mjölk, låt det svälla och lägg sedan i ett vattenbad. Rör om tills gelatin är upplöst. Gelatin gäller för lite fuktiga krusar. För den mest enhetliga fördelningen av masken, använd en kam eller borste för färgning. Stäng krullarna med en hatt, låt i 40 till 60 minuter och skölj noggrant med varmt vatten.

Denna mask kompenserar för bristen på näringsämnen i håret. Blanda banans golv i en puré, späd sedan med mjölk så att det blir en pastaformig komposition. Efter noggrann fördelning av massan på håret, sätt på en hatt, täckt med en handduk. Vänta 40 minuter och skölj med varmt vatten.

 1. Mask med äggula och potatisstärkelse

Potatisstärkelse är känd för sin utmärkta utjämning och fuktgivande egenskaper, medan äggulan närmar sig skört hår.

 • potatisstärkelse - 1 msk. l.
 • rå äggula - 1 st.
 • vegetabilisk olja - 1 msk. l.
 • grädde.

Torka stärkelsen med tung kräm så att massan är lite tunnare än gräddfil, tillsätt sedan äggula och vegetabilisk olja. Slå massan så mycket som möjligt för att få en jämn konsistens och placera med denna förening i varmt vatten i fem minuter för att värma upp. Applicera massan på hårspetsarna i 40 minuter och fördela dem jämnt med en kam eller borste.

 1. Äggmask för torra hårändar

Ögonen har en utmärkt stärkande effekt på håret.

 • Yolks - 2 stycken:
 • castor eller burdock olja - 50 ml.

Rör på äggulorna med ricin eller olja. För att förbättra kompositionen, lägg till lite schampo och applicera över hela längden på locket. Applicera masken av ägg på håret i en timme, skölj sedan med vatten. Observera vattnets temperatur. Detta är en viktig omständighet, eftersom proteinet kan kullas under hett exponering och det kommer vara svårt att tvätta det från krullarna.

 1. Mask med olja och citronsaft

Detta universella alternativ är lämpligt för alla typer av hår.

 • olivolja - 1 msk. l.
 • ricinolja - 1 msk. l.
 • halv citron.

Blanda olivolja med ricinolja. Till denna blandning, tillsätt saften från en halv citron. Det här verktyget måste appliceras på torra hårtips. Allt hår ska de inte täcka. Skölj efter 30 minuter med ett schampo med tillsats av ett avkok av örter.

 1. Cognac mask för hårets tips

Alkohol masker har också en plats att skapa hemlagad kosmetika. Blanda konjak med aloejuice, citronsaft och burdockolja i samma mängd (1 tsk för kort och 1 msk för långt hår). Lägg sedan äggulan i denna komposition och applicera den på håret. Efter att ha lämnat i en timme, skölj med kallt vatten. Förfarandet upprepas en gång vart tredje dag.

Fukt torrt hår genom att använda följande recept med ett ägg.

 • 1 äggula;
 • naturlig honung - 1 msk. l.

Vispa i skinkan och blanda med flytande honung. För att berika masken med användbara mikrodelar och vitaminer, kan några droppar grapefrukt eller citronoljaolja tillsättas till denna komposition. Fördela denna massa jämnt genom håret, från början av deras tillväxt. Lämna 30 minuter, skölj. Upprepa proceduren 3 gånger i veckan.

Det här enkla receptet är mycket användbart för tips om torrt hår. Doppa de torra ändarna i sur mjölk och lämna på håret i 40 minuter, tvätta sedan med kallt vatten. Upprepa denna procedur 3 gånger i veckan.

Kära kvinnor ser dina lockar och lockar, låt dem vara friska och vackra. Reparera ditt hår enligt vad som anges i den här videon:

Masker för hårändar

Din mardröm - dela hårets slut? Denna artikel hjälper till att ta reda på orsakerna till deras utseende och sätt att eliminera, eftersom den brutna strukturen hos hårets tips kan förstöra inte bara håret utan även humöret.

Korrekt hårvård hjälper till att undvika sådant obehagligt fenomen som oftast uppstår när man försöker växa långt hår. Detta beror på det faktum att ju längre ditt hår, desto mer illa blir de i ändarna. Om tipsen är skadade kan de inte återställas, men vanligtvis kvinnor står inför ett sådant problem som en vanlig hårsektion. Så först och främst är förebyggande nödvändig.

Vad orsakar splittring av hår?

Hur man förhindrar splittrade ändar av håret?

3. Välja rätt kam. Försök att inte köpa billiga kammar från material som kan skada ditt hår. Köp en kam av horn, sten eller trä. Allt material som är säkert för hår kommer att göra.

4. Masker för hårets tips. Hårbehandling med masker är det mest effektiva, eftersom masker baserade på naturliga produkter ger näring och fuktar ändarna av håret. Det är bättre att göra sådana masker hemma, med hjälp av tillgängliga produkter för deras beredning - jäst, honung, vegetabiliska oljor. Man tror att oljemaskor från olivolja, avokadoolja och kokosnötolja är speciellt användbara för hårspetsar.

5. Glöm inte hårbotten och rötterna. Håret kommer bara att vara hälsosamt om hårrötterna får tillräckligt med näringsämnen. Huvudmassage är mycket användbar för hår, eftersom det stimulerar blodcirkulationen, och glödlamporna får näring. Att ta vitaminer hjälper också till att undvika hårproblem.

Hemlagade masker för hårets tips - recept

Följande oljor är bäst för hårändar:

Burdock oljemask för hårändar

Du behöver:

1. Kockolja.
2. Film (lämplig påse).
3. Varm handduk.

Lätt värm oljeboljan, försiktigt gnugga den i hårrötterna och sprida den över hela längden. Vrid sedan ditt huvud först med en omslag och sedan en handduk. Håll masken i en halvtimme (missbruk inte, speciellt om du lider av blodkärl eller tryck), och tvätta sedan av masken med schampo. Skölj huvudet med vatten, tillsätt lite citronsyra.

Mask för hårspetsar med linolja

Linfröolja fuktar och ger näring till håret, är ett utmärkt verktyg för att förebygga hårtips.

- Linfröolja - 1 msk
- olivolja 1 msk
- Essentiell olja ylang-ylang 2-3 droppar.

Vi blandar oljor och värmer dem lite upp, lägger dem på hårets spetsar och om så önskas på huvudkoden. Håret bör vikas med en varm handduk och lämnas i en halvtimme.

Mask för hårspetsar med avokadoolja och jojoba

- 1 msk. avokadoolja;
- 1 msk. jojobaolja;
- Vitamin A och E i olja (tsk)

Smält jojobaoljan och mixa med linolja, tillsätt A och E för att fördela genom håret. Håll masken i 1 timme under en handduk, skölj håret med schampo med vatten och använd en balsam. Gör en mask innan du tvättar 1 gång per vecka.

Olive mask med gräddfil

1. Olivolja (Art L).
2. 2 msk. Gräddfil (fetthalt kan vara olika beroende på ditt hår).

Applicera blandningen till hela längden på håret och låt i en timme. Det rekommenderas att göra det en gång i veckan som en förebyggande åtgärd.

Oljepackning för hårändar

För omslag kan du använda olika oljor, bland annat blanda persika, mandel och burdockolja. Också lämplig castor, olivolja, druvfröolja och andra basoljor.

För att göra detta måste oljan blandas och upphettas i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn. Ta sedan i varm form på håret, lind huvudet med plast och på en handduk. För att förbättra huvudets verkan kan du förpacka med en varm handduk. För att göra detta, blötlägg en handduk med varmt vatten, kläm ut det och linda huvudet. När det är kallt, fukt igen med varmt vatten. Du kan hålla masken så mycket som tiden tillåter. Skölj sedan med vatten med schampo.

Honung fyller helt hår, ger det glans och elasticitet, regelbunden användning av honungsmaskar kommer att undvika utseende av splittat och sprött hår.

Du behöver:
1. 2 tsk av honung.
2. Ett glas kokt vatten (inte varmt).

Lös honung i vatten. Braid håret i flätor och sänk hårets tips i en burk honungsvatten och håll det på så sätt i 10 minuter. Skölj honungslösning är inte nödvändigt. Håret kan torkas naturligt.

Nourishing mask för hår slutar med honung och ägg

Mask för tips av håret med äggula och kefir

1. Citronsaft (vg).
2. 0,5 Art. kefir (valet av dess fettinnehåll beror på hårets fetthalt).
3. Äggula.

Blanda ingredienserna och fördela jämnt över hela maskens längd. Värm det med en papperspåse och handduk, håll i en halvtimme, skölj sedan med schampo.

Mask med kefir och honung

Peach hårmask

Denna mask ger håret glans och hälsosam utseende, släpper håret och stänger skalorna.

Du behöver:
1. Skal, skalas.
2. Grater.

Krossa persikamassan på en rivare och applicera den på håret längs hela längden och lämna i en halvtimme.

Mask för ändarna av håret med majonnäs

Få människor vet att majonnäs innehåller alla nödvändiga komponenter för hårets skönhet och hälsa, förutsatt att denna majonnäs är naturlig. Därför, innan du gör en sådan mask, se till att din majonnäs är naturlig eller laga det själv.

Majonnäs kan appliceras i sin rena form, sprida bara majonnäs genom håret och linda huvudet. Eller blanda majonnäs och andra ingredienser för att förbättra effekten.

Kom ihåg att håret behöver kärlek och vård - bara då kommer de att behaga sina ägare med skönhet och hälsa. Använd hårmaskar en gång i veckan, och om en månad kommer du att se ett utmärkt resultat.

Masker för torrt hår

Otillräcklig hårvård, alltför vanliga vattenprocedurer, användning av lock och hårtork, ohälsosam kost - allt detta framgår av frisyren. Curls blir torra på spetsarna, sköra, flisas. För att återställa, kan du utan dyra professionella verktyg, masker som görs hemma kommer inte att vara mindre effektiva.

1 Funktioner tips om vård

Inte alla vet att tipsen kräver mycket noggrann vård. De behöver extra hydrering och näring. Ju längre håret desto mer behöver de spendera tid. Orsaken till sköra, skurna ändar är deras torrhet.

I det här fallet har de ett tjockt utseende, de behöver frekvent skärning. På grund av detta är det mycket svårare att odla långt hår. Kvinnor med lockigt hår är mer benägna att drabbas av detta problem, så de föreslagna åtgärderna för torra ändar bör förberedas som en förebyggande åtgärd.

2 Allmänna regler

Det finns allmänna riktlinjer för att använda torktipsmasker hemma:

 • Masker ska appliceras i två eller tre doser per vecka, om håret är mycket torrt och skadat varje dag;
 • Krullarna ska vara lite fuktiga, kammade. Det är bättre att tvätta håret efter applicering av produkten.
 • För oljigt hår, sprid inte masken över hela längden, det räcker att applicera på spetsarna. För torrt hår är fullständig applicering möjlig;
 • För att förbättra effekten av masken behöver du hålla håret under filmen och en handduk;
 • Efter proceduren behöver du stanna inomhus i 60 minuter;
 • Mask är bättre att applicera med fingrarna, snarare än borstar och kamar. Således kommer tipsen inte att skadas.

3 torra tips

Om du har torra tips, men de delar inte, kommer oljorna att hjälpa till att snabbt och effektivt bli av med detta problem. För matlagning behöver du:

 • Kockolja - 1 msk. l. ;
 • Vegetabilisk olja - 1 msk. l.

Ingredienser blandas, släckas. Värm upp till en temperatur på 37-38 grader. Applicera masken. Om krullarna är långa, fläta en pigtail och sätt på en cellofantlock. Håll 1-1,5 timmar. För att förbättra effekten kan du lämna den hela natten. För att se till att sätta en handduk på kudden. Vid vakning skölj håret med schampo. Regelbundenhet - två gånger i veckan i en månad.

Du kan också göra en mask hemma med gräddfil. För detta behöver du:

 • Honung - 1 msk. l. ;
 • Gräddfil med hög fetthalt - 2 msk. l.

Blanda ingredienser, sätt på spisen. Vänta tills honung är upplöst. Applicera masken på håret. Håll det värt en timme, skölj noggrant.

Aloe kommer att vara mycket effektivt för torra tips, eftersom det har fuktgivande egenskaper. Juice kan pressas ut ur växten om det är i ditt hem eller köpt på apotek. Mask Ingredienser:

 • Aloe juice - 1 msk. l. ;
 • Kockolja - 2 msk. l. ;
 • Honung - 1 msk. l.

Ingredienser blanda, sätt på spisen. Bränn till rumstemperatur. Håll masken i 60 minuter.

4 torra och delade ändar

Dessa masker ska användas om du har torra tips som är starka splittrade. Håret får inte bara fuktas men också förses med limningskomponenter som stoppar sektionsprocessen.

Gelatin omsluter varje hår med en film, processen med att "lima" flingorna äger rum, vilket eliminerar snittets och tvärsnittet. För att göra gelatin hemma behöver du:

 • Ätbar gelatin - 1 msk. l. ;
 • Mjölk - 2 msk. l.

Blanda ingredienserna, vänta på att gelatinet sväller. Applicera en mask, håll från fyrtio minuter till en timme. Skölj noga med varmt vatten.

En mask med banan hjälper till att ge torrt och uppdelat hår med saknade ämnen. För att förbereda det behöver du följande ingredienser:

 • Banan - 1/2 st. ;
 • Milk.

Från frukten för att göra en puree, häll i mjölk tills gruel. Applicera på hår. Håll i 40 minuter, skölj sedan grundligt med vatten.

Potatisstärkelse har utjämning och fuktighetsgivande egenskaper, äggulan används ofta för ytterligare hårnäring. För den här masken behöver du:

 • Potatisstärkelse - 1 msk. l. (om håret är långt, lägg till lite mer);
 • Äggula - 1 st. ;
 • Vegetabilisk olja - 1 msk. l. ;
 • Hög fet kräm.

Häll grädden i stärkelsen tills det visade sig massan, liknande i konsistens till inte mycket tjock gräddfil. Häll de övriga ingredienserna. Koka ordentligt, sänk disken med blandningen i varmt vatten för att värma upp lite. Applicera på hår, vänta 40 minuter, skölj sedan.

5 bräckliga tips

Ta snabbt av med sådana problem som torra och spröda tips hemma kan hjälpa till att torka örter som säljs i ett apotek. För att förbereda behöver du:

 • Kamille - 1 tsk. ;
 • Nettle - 1 tsk. ;
 • Ivan te - 1 tsk. ;
 • Smuligt rågbröd - 1 stycke;
 • Kokande vatten - 300 ml;
 • Vegetabilisk olja - 1 tsk.

Ingredienserna blandas, lämnar i två till tre timmar. Oljan måste tillsättas efter kylning av blandningen. Efter ansträngning gäller på lockar, håll i ungefär en halvtimme.

För att göra en ölmaske behöver du följande ingredienser:

 • Mörk ofiltrerad öl - 200 ml;
 • Äggula - 1 st. ;
 • Olivolja - 2 tsk. ;
 • Honung - 2 tsk.

Slå på äggula, tillsätt de övriga ingredienserna. Blanda allt grundligt. Minsta behovet att uthärda 40 minuter, maximalt - 2 timmar.

För att göra en mask med lök behöver du:

 • Stora lökar - 2 st. ;
 • Ägg - 1 st. ;
 • Honung - 1,5 msk. l. ;
 • Kokosolja - 1 msk. l. ;
 • Balsam för vård av lockor - 2 msk. l.

Kram juice från lök, slå ägg. Komponenterna blandas. Verktyget ska inte appliceras på rötterna. Håll det på håret behöver 40 minuter. Det är värt att använda det i ett försumlat fall, eftersom det blir mycket svårt att bli av med lukten senare.

6 Fettrötter och torra ändar

Om du har torra tips, och rötterna är feta, kommer bara folkmedicinska hjälpmedel att hjälpa. Tack vare denna mask kan du snabbt och effektivt återställa balansen i hårbotten och städa håret. För att förbereda ett botemedel mot torra tips och feta rötter hemma behöver du:

 • Råg, kikärter, havregryn eller rismjöl - 3 msk. l. ;
 • Kamilleavkokning (kan bytas ut med nätdekok) - istället för vatten;
 • Äggula - 1 st.

Späd mjöl i vatten eller buljong. Med mellanrum på sju dagar kan du lägga till äggula. Fukt krullarna före användning. Applicera masken, gnid in med massagerörelser. Håll i fem till tio minuter. Skölj, skölj med örter.

För att påskynda effekten av att bli av med torra ändar hemma måste du kasta pleyek, hårtork och färgläggning ett tag. Det är nödvändigt att skydda krullarna mot frost, vind eller den brännande solen - ha på sig panamahattar och hattar. Om de är dåligt skadade måste du besöka en frisör.

För att hålla ditt hår alltid vackert och inte torrt i ändarna måste du vara uppmärksam på din kost. Lägg till skaldjur, fisk, havskål, broccoli, nötter och frön till din kost. Glöm inte heller hur mycket vattenintaget per dag är - 1,5-2 liter.

Masker för spröda, splittrade ändar

I denna artikel försökte jag ge dig den mest kompletta listan över hemmamaskar för torrt och sprött hår. Kom ihåg att det första att ta bort orsakerna till skört hår.

De främsta orsakerna till svagt hår är yttre faktorer och hypovitaminos. Arbete med hår bör utföras på alla fronter: utvändigt och utvändigt. I denna artikel kommer vi att prata om hur man bryr sig om dem utanför.

Vad utlöser hårbrott

Hårfraglighet är oftast ett resultat av skador på deras skyddande skikt - nagelband.
Efter det bytbara sättet gör vi sofistikerade och ibland exotiska frisyrer som kräver användning av elverktyg, stylingprodukter, färgning med ammoniak. Dessa manipuleringar orsakar ofta skada på håraxeln utanför.

Alla slags dieter och bara undernäring eller dålig näring förstör dem från insidan, vilket orsakar en förändring i det naturliga smörjmedlet som produceras av talgkörtlarna. Som ett resultat passar sköldkropparna inte längre tätt mot varandra och de inre skikten och provar håravfall och brittleness.

Överdriven intresse för ultraviolett och saltt havsvatten, frekventa besök i poolen (klorerat och hårt vatten), otillräckligt skydd av håret från det kalla på vintern och andra manifestationer av en aggressiv miljö med avseende på trådar och lockar bidrar också till problemet.

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Långvarig depression och bara stress, kronisk trötthetssyndrom, postpartumperioden, kroniska och infektionssjukdomar (särskilt järnbristanemi och sköldkörtelsjukdom) påverkar omedelbart tillståndet hos en persons hår och försvagar det i en eller flera grad.

Andra orsaker till hårbrott

Löst och torrt hår kan vara resultatet av hälsoproblem, även vanliga karies.

Det är också möjligt att detta är en ärftlig brist på talgproduktion och en medfödd missbildning, när hela eller en del av håret har områden av olika tjocklek och därefter bryts ner i tunna platser.

Löst, svagt hår är ofta resultatet av trichoptilose - splittrade ändar av håret. I detta fall sker splittringen av stången först vid dess mest utsatta punkt, spetsen, eftersom den minsta sebummängden faller där jämfört med de uppströms områdena och slutar ett par centimeter högre. Som ett resultat uppträder tvärgående brytning av den nedre delen av håraxeln.

Hårfraghet kan vara längsgående. I detta fall bildas mikroknutar på stången vid klyvningsstället flera nyanser mörkare om håret är ljust och tvärtom lite lättare om det är mörkt. Nodlar liknar starkt nits (ägg av vanliga löss). Efter en tid bryts håret ut i stället för förtjockning. Som regel uppträder en sådan patologi som ett resultat av fysisk skada på håret, till exempel med intensiv gnidning av någon botemedel eller massage.

Regler för vård av skört hår

Om ditt hår började bryta först och främst begränsa användningen av hårtorkar, curling strykjärn, strykjärn och andra frisör verktyg, samt kemiska medel för färgning, curling, styling.

Löst, svagt hår kan inte ens tvättas varje dag, som många kvinnor gör. Alkalisk schampo, hårt och klorerat vatten, intensiv exponering med händer förvärrar bara problemet. Försök att begränsa att tvätta håret minst ett par gånger i veckan. I det här fallet är det lämpligt att använda medicinska schampon och balsam, eller tillämpa traditionella metoder, till exempel tvätta med hjälp av ägg, sköljning med infusion av nässla.

Den fördelaktiga effekten har användning av regn eller smältvatten.

Under årets kalla år utsätts håret för ytterligare avtappning med radiatorer, så det är lämpligt att köpa en luftfuktare, och på gatan måste håret täckas med en hatt som skyddar dem mot de destruktiva effekterna av frost och vind. Men här är åtgärden viktig, för varma pälscapar orsakar intensiv svettning, vilket leder till försvagning och förlust av hår.

På sommaren, var noga med att bära en hatt eller panama för att skydda mot direkt solljus, dräneringstrådar och krullar.

Hur man bota torrt och sprött hår

Naturligtvis är det nödvändigt att hitta orsaken till sin sjukdom och eliminera den först. För nog unga människor är det vanligtvis inte en mystisk och sällsynt sjukdom, men en otillräcklig vård. I vilket fall som helst kommer staten att underlätta hemlagade masker ett par gånger i veckan.

Oavsett vilken komposition du väljer, är det viktigt att applicera och tvätta av det med mycket försiktiga rörelser och sprida den över hela längden med en träkam, för att inte skada de lösa trådarna och krullarna.

Det är omöjligt att bota sprött hår utan en balanserad diet. Alla typer av fetter och godis bör uteslutas från den dagliga rationen, konsumerar tillräckligt med protein, vitaminer, mikroelement och vätskor.

Särskilt viktigt är vitaminerna A, E, C, Grupp B, liksom zink, selen, järn och magnesium. Det enklaste sättet att förse dem med kroppen, köpa i ett apotek något vitaminmineralt komplex för hår.

När det gäller vätskan är det bäst att dricka mineral eller vanligt vatten utan gas. Endast i detta fall kommer håret att få henne den nödvändiga fukten från insidan.
Te, kaffe, alkohol är diuretika och kommer inte bara att fukta håret utan också leda till ytterligare uttorkning. Kolsyrade drycker kan prova gastriska störningar, vilket i sin tur påverkar hårets hälsa.

Behandling av skört hår bör åtföljas av införlivandet i den dagliga kosten av lätt smältbara former av protein, eftersom håret består av proteinceller. Det är bäst att använda mejeriprodukter, fisk, nötter.

Om du själv inte kan övervinna torrhet och sprött hår, bör du tänka på ett besök hos en tricholog. Han kommer att ordinera de nödvändiga testen för att bestämma orsaken till ditt problem och utveckla sedan behandlingsmetoder. Kanske får du hjälp av fysioterapi, kryomassage eller mesoterapi som erbjuds av kosmetologer.

Frälsning för torrt och sprött hår - hemlagade masker för torrt hår

Torrt hår är inte bara ett kvinnligt problem, men också en manlig. När allt kommer omkring behöver alla bryr sig om sitt torra hår och hårbotten. När allt kommer omkring rengörs tänderna och allas huvud tvättas också, men inte alla vet hur man ordentligt bryr sig om sitt torra hår. Masker för torrt hår är vad du behöver.

Masker för torrt hår kommer att återställa sin skönhet och hälsa. Dessutom är de användbara för hårbotten, inte bara för hår. Ofta mjäll är resultatet av torr hårbotten och på grund av det, och håret blir ful, torrt och sprött vilket innebär att masker för torrt hår och hårbotten lätt kan hjälpa dig att bli av med mjäll.

Om du inte verkligen tror på mirakel, bara prova det. Mycket tid för detsamma lämnar inte, tar det mycket tid för proceduren att tvätta huvudet ?? Välj en mask för torrt hår, från de som presenteras nedan, som du gillar mer och experimentera. Att rädda ditt hår i enkla hemförhållanden är ganska verkligt; Ofta, för att göra en mask för sitt torra hår, finns det redan allt i kylskåpet. Utan problem kan enkla produkter som är tillgängliga för alla och regelbunden användning - och hemlagade masker för torrt hår snabbt göra ditt hår till en elegant och hälsosam man.

Kefir maskerar för torrt hår

En av de många hemligheterna av underbart hår från listan över populära recept är användningen av

jästa mjölkprodukter. Mask för torrt hår från kefir eller clabber är mycket enkelt och effektivt. För detta ändamål, tillräckligt med en halv kopp kefir, beroende på hur länge håret är. För att ge liv till avfärgat och sprött hår passar denna fuktgivande mask perfekt. Som ett alternativ är serum perfekt för sköljning av hår.

För att förbättra effekten av denna kefirmask för torrt hår kan du också lägga till några matskedar olivolja eller ricinolja och citronsaft till den. Denna kefir mask för att hålla ca 30 minuter. Denna mask för torrt hår ger näring till hårbotten. Det är nog en gång i veckan att göra denna kefir hårmask.

Mask för torrt hår med honung och olivolja

En annan enkel hårmask. Du behöver bara blanda 4 msk. skedar av honung och 6 skedar olivolja. Håll blandningen på huvudet i en halvtimme under en plastpåse.

Mask för torrt hår med honung och mjölk

Det har alltid varit ett verktyg som är perfekt för hårvård, en mask som är baserad på mjölk och honung. Ett halvt glas mjölk och 1-2 msk. skedar av honung På huvudet i en halvtimme, om du har tid, kan du hålla den i en timme.
Näringsrik mask för torrt hår baserat på ägg
För detta behöver du en rå kycklingägg, 2 msk. skedar av ricinolja, en tesked äppelcidervinäger och glycerin. Applicera över hela längden på håret och på hårrötterna.

Oljebaserad Mask

För denna mask, även om du kan ta någon vegetabilisk olja, men det är bättre lämpad fortfarande olivolja. Under påverkan av olivolja återställs hårets keratinstruktur. Blanda 5 msk. skedar av olja och juice av en citron, på huvudet för att hålla en halvtimme. Applicera denna mask för torrt hår varannan vecka.

Firmasmask för torrt hår

Fosfor och svavel stärker håret väl. De finns i vitlök och lök. Juicen av vitlök eller lök tas och grönsakolja och citronsaft läggs till den. Proportioner 1: 1: 1. Håll blandningen i ungefär en halvtimme, skölj därefter och skölj håret med vatten och ättika.

Cognac-honungsmask för torrt hår

Cognachår sätter sken, medan andra komponenter närmar och vitaliserar håret, vilket gör dem attraktiva. För att förbereda masken, ta äggula, tillsätt en tesked brännvin och honung, 1 msk. sked olivolja eller klyftaolja. Applicera det på håret längs hela sin längd och linda huvudet och skapa en bastuffekt för håret. Detta görs med ett paket eller plastlock och handduk. Håll på huvudet kan och ska vara lång, upp till 2 timmar.

Mask för torrt hår från yoghurt och ägg

Alla vet att yoghurt är utsökt, och hår tycker också om det. Ta 5 msk. skedar av naturlig yoghurt och ett ägg. Blanda dem tillsammans får vi en annan närande mask för torrt hår. Från 15 till 20 minuter är ditt hår tillräckligt för att njuta av denna mask, då kan du tvätta den av.

Mask med ginseng

Ginseng är bra för kropp och hår. Ginseng är perfekt som en basmask för torrt hår. Blanda tills slät en äggula, en tesked ginseng-tinktur och en matsked stor kräm. Börja med rötterna, applicera en mask på håret längs hela längden. Denna mask för torrt hår varar i två timmar. här behöver du också bära en plasthatt på håret och linda en handduk runt huvudet.

Dela håret

Den främsta orsaken till splittring (splittring) är felaktig vård för dem, brist på näring eller uttorkning (torkning).

Split ends visas om du också sårar håret sällan. Näringsämnen som kommer in i håret genom hårbotten fördelas jämnt längs hårets längd. Men om de är mycket långa (mer än 30 cm) når kraften inte ändarna, och de tips som saknar de nödvändiga ämnena splittras och bryts av.

Begreppet "hårvård" bör definitivt innehålla en frisyr, uppfriskande tips. För att förhindra stratification av hår i ändarna, rekommenderas att trimma dem:

 • med torrt och blandat hår - var 1,5: e månad
 • med normal eller fet - var tredje månad.

Regelbunden frisättning är särskilt viktig under sommarmånaderna.

Håret kan bli täckt med små sprickor, deras ände delas (spricka) och från användningen av en mycket stel borste med alltför skarpa tänder. Exponering för kemiska produkter (färgning, perm), direkt solljus, hav och klorerat vatten, frekvent användning av en varm hårtork eller eltang kan leda till hårtorkning.
I färgat hår skadas det vanligen skällande skiktet längs hela längden - processerna för utfodring och andning störs.

Torrt eller övertorkat hår kräver särskild vård. Efter varje tvättning av huvudet med lämpliga schampon behövs näringsämnen komprimeras, gnugga i speciella emulsioner. För att återställa hårstrukturen kan trichologen förskriva intag av mikrodelar och vitaminer (först och främst är det nödvändigt att återställa mineralbalansen i kroppen med hjälp av vitaminer och mineraltillskott och lämplig näring) samt medicinska masker och speciella schampon.

Om håret fortfarande är skuret, är det bästa sättet att skära av det och ta hand om det bästa fuktgivande så att det inte händer igen. För att återställa delade ändar appliceras speciella medel på hårets ändar, en hårklippning (inklusive het sax). Hårklippningar bör vara vanliga (en gång var 6-8 veckor).

Hårklippande saxar (termostatiska)

Trim splittrade ändar av håret är bästa heta saxar (uppvärmd till en temperatur på ca 140 ° C). Men särdragen hos en sådan frisyrning är inte alls i det faktum att hårsektionen är "förseglad" och dess separation är förhindrad. Ingenting som detta händer. Vanliga kalla saxar skär hårets spets mer platt, och heta gör det lite avrundat, det vill säga mer naturligt. Eftersom hårklippningen i allmänhet blir mer livlig och vacker, ser hårändarna ut snyggare.

Förresten är heta saxar, till skillnad från traditionella, gjorda av en speciell legering, vilket gör enheten absolut säker för människor, och vad gäller uppvärmningstemperaturen, är den vald beroende på hårtyp: kallare - för tunn och varmare - för tjock och tuff.

Men för att trimma hårets spetsar är vanliga frisörens sax med kraftigt skärpa blad också ganska lämpliga - de kan inte skada hårets skaft. En annan sak, om saxen är trubbig. De kan verkligen förstöra håret, vilket utlöser utseende av en fibrös kant och splittrade ändar. Så i allmänhet ligger kvaliteten på hårskärning exakt i skärmens skärpa, och inte i deras temperatur.

Om ditt hår är för torrt eller dåligt skadat kan hemhjälpmedel hjälpa till.

Folkomsorgsprodukter för split ends

Förutom schampon (eller istället för dem)

Används för att tvätta din hårmjölk eller kefir, vassle, rågbröd, äggulor, etc. Efter shampooing, skölj håret med en örtsköljning eller applicera en restorativ balm över hela längden.

Från brittleness och tvärsnitt av hår, prova masker från kefir för natten. På det tvättade och torkade håret, applicera kefir med palmer över hela längden, särskilt uppmärksamhet på tipsen. Sätt på en lång del av håret på ditt huvud, sätt ett duschlock eller cellofan på dem, binda sedan ett huvud med ett tyg och gå och lägg dig. Nästa morgon tvätta bort kefir med mycket vatten. Hårtork torka inte. Denna procedur bör göras 1 gång per vecka.

 • Mask med kefir och jäst

En bit jäst (småfingerns storlek) häll 1/4 kopp yoghurt (för fet hår - fettfri kefir, för torroljig). Rör, sätt i en varm plats, ge jäsning. Applicera blandningen på håret och håll i 30 minuter, skölj sedan med schampo.

 • Gnugga avkok av rhizomes av calamus swamp och burdock rötter

2 matskedar av krossade rhizomer av kalamus och samma mängd burdock rota häll 1,5 liter vatten, koka i 20 minuter. Efter 6 timmar, stam. Broth rubbed i hårbotten för att stärka håret, om håren splittras.

 • Gnugga en blandning av kål, citron och spenatjuice

Vid splittring av hår är det användbart att gnugga i hårbotten en blandning av kål, citron och spenatjuice i lika stora proportioner.

 • Gnugga en blandning av burdock och ricinolja med citron eller björksoppa

Om ditt hår är mycket tunt och brutet, oroa dig inte - du kan fortfarande fixa det. Trima ändarna noggrant och gnid blandningen av kardborre och ricinolja (1 tesked) med citron eller björksaft (2 teskedar) dagligen i hårbotten.

  Olivolja komprimeras med citronsaft

En gång i månaden för torrt och sprött hår rekommenderar vi att komprimera från olivolja. Häll lite olja i en liten kastrull, sätt kakan i en skål varmt vatten. I oljan är det bra att lägga 1 tesked citronsaft. Uppvärmd till en temperatur av 40-45 ° C gnids oljan i det sköljda huvudets hud och smörjs med hår, sedan är huvudet täckt med en plastlock och lindad med en varm handduk. Komprimera håll i 1-2 timmar.

 • Olja komprimera med citron eller björksoppa

Blanda 50 g av någon vegetabilisk olja och några droppar citronsaft eller 1 tsk björksoppa. Värm blandningen i ett vattenbad, gnid in i hårrötterna, lind huvudet och låt det stå i 2 timmar. Tvätta sedan håret med schampo och skölj med surgjort vatten (1 msk äppelcidervinäger eller några droppar citron per 1 liter vatten).

 • Äggula mask med ricinolja

För torrt, skört och utarmat hår kan du en gång i veckan använda hårmaskar från 1 piskad äggula och 1 matsked ricinolja. Vid applicering av en sådan mask ska håret lämnas i 3 timmar, inslaget i en handduk för att värma det, varefter du ska tvätta håret med en neutral tvål. Denna mask är också effektiv mot mjäll.

En av de mest populära hårförbättringsprodukterna är vanlig henna. Receptet kan läsas direkt på förpackningen. Henna masken fastnar hårvågorna, vilket stärker dem och gör dem tjockare.
För att hjälpa till att torka, dela hår, försök att göra varma kompresser 2 gånger i månaden före tvätt.

Delat hår adorer burk, ricinus, mandel, olivolja eller någon annan vegetabilisk olja. Smör huvudet med smör, linda i cellofan, sedan med en varm, vriden terryhandduk, och efter 1 timme skölj noggrant och applicera ett slagen färskt ägg eller surmjölk på håret. Vid slutet av proceduren, skölj håret med bryggt te, infusion av kamille (lime blossom) eller vatten surgjorda något med citronsaft.

Vegetabilisk olja är mycket användbar för torrt hår, det ger rötterna med nödvändiga vitaminer E och R.

På samma sätt kan du komprimera följande kompositioner.

 • Komprimera burdockolja med äggula, honung och brandy

Förbered en blandning av 1 msk burdockolja, 1 äggula, 1 tesked honung och 1 tesked brandy och applicera på hår. Wrap ditt huvud i cellofan, och sedan - med en varm handduk. Efter 1 timme skölj håret med schampo och skölj med vatten surgjort försiktigt med citronsaft. Denna komprimering hjälper till att återställa torrt hår.

 • Ägg och olja komprimera med lökjuice och honung

Slå 1 äggula, lägg 1 matsked lökjuice, 1 matsked vegetabilisk olja och 1 tsk honung. Ansökan - se föregående recept.

 • Olja-ägg kompress med honung, henna och brandy

Rör 1 äggula noga med solrosolja, olivolja, honung, hennapulver, brandy (ta 1 tsk alla ingredienser). Applicera samma som tidigare recept.

 • Komprimera aloeblad med honung, äggula och brandy

Mala en köttig aloe leaf i köttkvarn, blanda den med 1 matsked honungs, 1 matsked ricinolja och 1 äggula. Säsong med 1 tsk brandy.
Masker med användning av en sådan komposition kommer att återställa skina och hälsa för att torka skadat hår. För att få resultatet är det nödvändigt att göra masker en gång i veckan i 2 timmar. Behandlingsförloppet är sex förfaranden.

Herbal balsam för att dela hår

Efter tvätt kan sköljd hår sköljas med infusion av björkblad, salvia, lime blomma, maskros, kamille, växtfett: 1 matsked finhackade växter att brygga med 1 kopp kokande vatten, låt svalna, dränera.

Du kan också använda en blandning som består av 1 del blommor och blad av en maskros, 1 del salvia ört och 1 del psyllium ört. 1 matsked av blandningen hälls i en termos, häll 1 kopp kokande vatten och infusera i 1,5-2 timmar. Används efter varje shampooing för sköljning av splittrade ändar.

Mask från gräddfil för torrt och sprött hår

Sömmkräm hårmask är en av de vanligaste hårvårdsprodukterna hemma. Denna mask är väldigt lätt att förbereda dig själv. Du kommer bli förvånad över hur enkelt och effektivt denna metod för hårvård är om du försöker själv.

Hela häftet för denna hårvårdsmetod är att gräddfilen måste vara fräsch och av hög kvalitet, för annars är det omöjligt att uppnå önskad effekt. Det är därför som grädde för hårmaskor bör tas på marknaden, men inte i affären. Det är bäst att hitta en permanent leverantör som gör grädde på egen hand.

Smetanna mask för torrt hår

Torrt hår är ett ganska vanligt problem för många kvinnor runt om i världen. Det finns ett stort antal olika fuktgivande masker och balm, men inte alla av dem hjälper.

Sour cream mask är en utmärkt fuktkräm för torrt hår. För att förbereda en sådan mask från oljig gräddfil kan det vara följande:

 1. Du kommer att behöva gräddfil, äggulor, bihonung och råpotatis.
 2. Skala potatiserna och gnid på en fin rivare. Vik in ostklaff och pressa saften.
 3. Blanda potatisjuice med rå äggula och rör om tills det är slät.
 4. Blanda i en tesked honung och gräddfil.
 5. Applicera en mask som är baserad på gräddfil på hårrötterna och lämna i en halvtimme, varefter den kan tvättas av med ett schampo.

Om du är ägare av inte bara torr, men också lockigt och orubbligt hår, då kommer du att bli hjälpt av ett något annorlunda alternativ att göra en gräddfilm. För att göra en sådan mask måste du blanda en sked olivolja och ricinolja, tillsätt sedan gräddfil och äggulor. Allt detta måste blandas tills det är homogent och upphettas något i ett vattenbad. Applicera den uppvärmda smetannaya masken på torrt hår, täck med en tjock handduk och håll i en halvtimme. Därefter kan du tvätta av masken med ditt schampo.

För hårväxt

Ingredienser som pepparrot eller senap läggs vanligen till masker baserade på gräddfil för hårväxt. Således är det möjligt att påskynda hårväxten hemma, samt stärka deras struktur väsentligt. För att göra en sådan gräddfil måste du göra följande:

 1. Ta en stor rot av pepparrot, tvätta och rengör den, gnid den på ett fint rivjärn.
 2. Tillsätt en matsked fettsyror till jordat pepparrot.
 3. Rör om blandningen och tillsätt en tesked flytande honung.
 4. Tillsätt en halv tesked vegetabilisk eller olivolja och citronsaft.
 5. Rör om det hela och tillsätt en matsked havregryn. Rör tills mjuk och använd sedan blandningen i håret i fyrtio minuter.

Denna mask kan göras inte mer än två gånger i veckan. Eftersom maskens sammansättning är ganska tjock, var försiktig, eftersom det kommer vara mycket problematiskt att tvätta det. Kan behöva lite mer schampo än vanligt.

Du kan också påskynda hårväxten och stoppa förlusten med hjälp av gräddfil och senap. Och du kan göra en sådan mask enligt följande recept.

 1. Ta tre råa ägg och separera äggula från proteinet, blanda med en matsked av tranbärsjuice.
 2. Lägg till blandningen en matsked gräddfil och senap.
 3. Lägg också till en tesked äppelcidervinäger och blanda alla ingredienser noggrant för att få en homogen massa.
 4. Applicera den resulterande masken med gräddfil och senap till håret i 15 minuter, skölj sedan med ett schampo.

Nourishing masker

Försvagat hår är särskilt välbehövligt, och det kan ge en mask med gräddfil och kefir. Mejeriprodukter ska blandas i samma proportioner, och appliceras sedan på hela längden av håret. Du kan också lägga till en matsked mayonnaise till blandningen, men i det här fallet blir det svårare att tvätta det. Efter applicering av en sådan hårmask blir håret tjockare och friskare.

Det finns också ett recept på en närande hårmask med gurka och gräddfil. Och du kan laga mat så här:

 1. Skaka en medelstor gurka på ett fint rivjärn.
 2. Lägg till en ny kycklingägg och mixa bra.
 3. Värm lite burdockolja i vattenbadet och lägg sedan till gurka och kycklingägg.
 4. Tillsätt två matskedar gräddfil, blanda blandningen och applicera på hårrötter i 25 minuter, skölj sedan med varmt vatten och schampo.

Syrkräm och jäst hårmask

Masken av jäst och grädde för håret kommer att ge ditt hår viktiga vitaminer, liksom att öka hårväxten. Att förbereda en sådan mask hemma kan vara så här: Ta två teskedar torrjäst och rör dem i varm mjölk. Låt dig infusera i ungefär en timme, och blanda ibland två matskedar gräddfil med en matsked honung. När jäst är infunderad, lägg dem till sur-honungsblandningen och blanda väl. Gnid försiktigt den resulterande masken i hårbotten och lämna sedan blandningen på håret i en timme.

Det är möjligt att tvätta masken med kamilleavkok, så att håret inte bara blir friskare, men blir också mer glänsande och lydigt. Du kan också använda en mängd olika eteriska oljor för att förbättra effektiviteten hos en sådan mask.

Oavsett vilken metod du använder för att förbereda en mask som är baserad på gräddfil för hår, bör du beakta att surkräm är en ganska fet produkt, vilket gör det ganska svårt att tvätta det. Men det är nödvändigt att tvätta av en sådan mask till slutet, annars kommer ditt hår att se ut fettigt och osjämt.Nästa Artikel
Hur kan du rätta en paryk på ett säkert sätt