Vi ljusnar håret kefir


Lätta hår - inte det billigaste förfarandet i skönhetssalonger. Dessutom, tillsammans med pigmentet, lämnar livet lockarna. Många vet inte att du kan lätta håret med kefir. Denna procedur kommer att bidra till att ändra utseendet, och samtidigt stärka krullarna nästan kostnadsfritt. Skönhet kräver inte alltid offer.

Fördelarna med förtydligande kefir

Denna variant av hårljus har många fördelar, bland vilka är:

 • ladda håret med alla nödvändiga element som ingår i kefir;
 • förstärkning av hårstruktur
 • ger strängar silke, elasticitet och glans
 • bildandet av en skyddande film som skyddar mot aggressiv miljö
 • möjligheten att använda gravida kvinnor och ammande mödrar, eftersom endast naturliga ingredienser finns i kefirmasker;
 • lätta något, jämnt färgat hår.

Också kefir kan förbättra åtgärderna för andra produkter, så gärna använda multi-komponent masker med detta fermenterade mjölkmirakel.

Användbara tips

För att lätta ditt hår med kefir måste du välja huvudämnet i ljusmasken. Kefir med en fetthalt av 3,2% bör vara gammal men saknas inte. En sådan produkt har den högsta koncentrationen av mjölksyra, på grund av vilken hårpigmentet förstörs.

För att förfarandet ska ge en bra effekt måste du göra det regelbundet. Optimalt - två gånger i veckan, fördjupningsförloppet - en och ett halvt år. Totalt är det önskvärt att genomföra 8-12 procedurer. Lightening kommer att uppstå vid det första, men de efterföljande kommer att ge en mer behaglig nyans till locken.

Ta bort kefir masker kan bara vara kallt eller varmt vatten. Om hett vatten kommer på en sådan mask, blir kefiren till knölar, vilket blir svårt att bli av med.

Den obehagliga lukten av jäst mjölkprodukt kan elimineras genom att tillsätta 2-3 droppar eterisk olja till kompositionen. Välj vilken doft som passar dig.

recept

Människor använder flera recept för lättare hår med kefir. Alla av dem testas av tid och inte av en generation, så du kan säkert använda dem.

Sådana lysande masker skadar inte kroppen. Även om du inte ser ljusningseffekten, kommer läkningseffekten att märkas omedelbart.

Masknummer 1

Ta lite yoghurt, baserat på hårets längd. Värm upp det något. Håll det varmt men inte varmt.

Applicera på våta lockar, speciellt på rotzonen. Värm huvudet om så önskas. Vänta tre timmar, då kan du tvätta av blandningen med varmt vatten och kamille avkokning.

Mask nummer 2

Blanda ett glas kefir och en stor sked flytande honung. Titta på strängar, vänta 40 minuter. Vid tidens utgång tvättas kompositionen av. För att ta bort kefir korrekt använd shampoo.

Masknummer 3

Blanda ett glas kefir, en äggula och en stor sked av burdockolja. Applicera blandningen på krullarna och vänta sedan om en timme. Observera att denna komposition inte bara lyser, men accelererar också tillväxten av strängarna.

Masknummer 4

Till ett glas kefir, tillsätt ett halvt glas citronsaft. Efter att ha spridt håret, lämna masken i 40 minuter. Förresten är den lämplig för alla typer av hår, men bara perfekta - feta krullar.

Masknummer 5

Detta är ett mer komplext recept med flera ingredienser. Den innehåller:

 • en halv kopp kefir;
 • en kvart kopp citronsaft;
 • en vispad ekorre
 • två stora skedar av brandy;
 • en liten sked av något hårbalsam.

Pre strängar behöver kamma och dela. Blanda ovanstående produkter med en träpinne eller sked, fördela blandningen genom håret. Täck huvudet och gå för natten. På morgonen, när du tar bort vatten, använd en hårbalsam.

Om det inte finns någon möjlighet eller önskan att lämna masken för natten, vänta någon gång, men inte mindre än två timmar.

Kefir hårlättnad är ett förfarande som endast är lämpligt för dem som vill ändra sitt utseende något utan att skada håret. Kardinala reinkarnationer är endast möjliga med kemiska medel, tyvärr.

Det är dock inte värt det. Kefir kommer att göra krullarna friska och vackra så att du definitivt inte kommer ångra dess användning.

Kefir, som ett effektivt ljusmedel för hår

Sura mjölkprodukter har sedan länge blivit oumbärliga för hälsan och kvinnans skönhet. Vissa människor brukade använda yoghurt för att förbättra matsmältningen, men få människor kommer ihåg de sanna fördelarna med mjölk, yoghurt, ryazhenka eller kefir. Dessa produkter har inte bara en bra effekt på mag-tarmkanalen, men gör det också möjligt att förbättra hudfärgen, stärka håret och till och med lätta det.

Användbara egenskaper hos kefir för kroppen

Kefir, som någon jäst mjölkprodukt, hjälper till att förstärka inte bara håret utan också naglar och tänder som behöver noggrann vård. Kefirs fördelaktiga egenskaper påverkar fullständigt hela tarmens arbete, vilket gör att du kan hålla kroppen i form och bli av med oönskade pounds.

Tack vare proteinerna, vitaminerna och mineralerna som ingår i den presenterade drycken kan bita och spröda krökar absorbera alla näringsämnen och förändra strukturen på ett positivt sätt.

Närvaron av vitaminerna A och E hjälper till att mätta krullarna och naglarna med viktiga vitaminer, vilket positivt kommer att påverka restaureringen av hår som är utsatt för håravfall.

Kefir hjälper till med att bli av med följande problem med krullar:

 • kommer att återställa det skadade håret;
 • göra strängar mer lydiga;
 • öka tillväxten och förebygga brott
 • kommer att ge håret en naturlig volym;
 • kommer att lindra från fetthalt
 • eliminera mjäll.

För att använda mormors recept och applicera denna mejeriprodukt för behandling, restaurering eller färgning av krullar, behöver du veta exakt vem denna procedur verkligen hjälper.

I motsats till det snabba, men inte säkra sättet att lätta håret med färgämnen, kommer det inte att få ett omedelbart resultat att lätta strängarna med en jäst mjölkprodukt, men det kommer inte att skada hårbotten och hårbotten.

Presenterad jäst mjölkprodukt är perfekt för ansiktet och hjälper en kvinna att förbättra hudens färg och tillstånd.

Kefir förtydligande: folkmekanismer

Lättnad av håret med den presenterade produkten sker på grund av det faktum att mjölksyrabakterier som faller djupt in i håret, börjar påverka pigmentet och därigenom lätta det i flera toner. Utan tvekan kommer brinnande brunetter efter appliceringen av denna sura mjölkprodukt att bli blondiner, men de kan lätta krullarnas mörka färg till kastanj eller choklad nyanser. Dessutom kommer dessa masker att gynna ägarna av alla typer av hår.

Så, för att klargöra denna mejeriprodukt för att uppnå de önskade resultaten är det viktigt att följa några tips:

 • För tillverkning av masker behöver du köpa en ny produkt;
 • i kombination med andra folkmekanismer bör du välja en fettfattig produkt och för egen användning - fett;
 • Applicera endast varm massa på lock.

Sammansättningen av kefir är rik på flera arter av bakterier, enzymer, spårämnen, socker, etylalkohol: allt detta bidrar till att förbättra tillståndet hos huden och håret.

Klassisk mask av kefir för lättare hår

För att förbereda den presenterade masken behöver du bara två komponenter - vatten och kefir. Till ½ kopp sötmjölksdrink måste du lägga till en matsked vatten, blanda allt och applicera blandningen på lite fuktigt hår. Medlen är åldrat på håret i 2 timmar (med isolering), tvättas sedan av med schampo.

För att få effekten på mörkt och hårt hår kommer det att krävas minst 5-6 procedurer.

Kefir maskerar med citron för lättare hår

För att förbereda masken behöver du:

 • Förvärm 250 ml kefir i ett vattenbad eller mikrovågsugn och tillsätt 125 ml citronsaft till blandningen.
 • fördela massan jämnt på håret;
 • Wrap huvudet med en varm scarf eller sätt på en duschlock;
 • lämna masken på håret från 2 till 8 timmar;
 • skölj håret med schampo och skölj med vatten;
 • upprepa detta förfarande 2-3 gånger inom en vecka.

Mask med kanel och kefir

I kombination med ett sådant klargörande medel, som kanel, fungerar kefir ännu effektivare. För att skapa denna mask behöver du följande komponenter:

 • 2-3 matskedar kanel (i närvaro av känslig hud rekommenderas att minska produktens mängd);
 • ½ kopp kefir (mängden av produkten kan ändras beroende på längden på locken);
 • 1-2 matskedar vatten
 • en tesked honung.

Därefter måste du blanda kanel och vatten i en keramisk maträtt för att få en homogen massa, tillsätt sedan en blandad mjölkdryck till blandningen. Lägg sedan till honung, det gör den resulterande massan mer tät. Verktyget appliceras på torrt hår i 2-3 timmar, varav 30-40 minuter ska spenderas med en värmare på huvudet.

Effekten av lättnad beror helt på hårets tillstånd.

Det är viktigt att notera att beroende på pigmentet är det inte alltid möjligt att ge en ljus nyans till håret. Men efter applicering av masker med kefir, liksom med andra användbara komponenter, kommer håret att få tillräckliga mängder vitaminer och väsentliga ämnen. Tack vare kefir kommer även det mest livlösa håret att få glans, silkighet och jämnhet.

Hela sanningen om lätta hår med kefir - vem sa att han skulle hjälpa till? Recept masker för lätta hår kefir

Ljushår med kefir verkar vara ett utmärkt sätt att färga håret på ett säkert och skonsamt sätt.

Våra mormor använde också sur mjölk för att ge en ljus nyans till strängarna.

Är den här metoden så bra och effektiv?

Vem är mest lämplig för kefirmasker, och hur är de fortfarande användbara för hår?

Ljushår med kefir: Är det värt att vänta på ett mirakel?

Självklart borde brinnande brunetter inte förlita sig på kefir, som på hydroperid. Och sistnämnda ger inte alltid det önskade resultatet första gången. Men efter systematisk användning av en jäst mjölkprodukt kan du hoppas på en vacker kastanj eller chokladskugga.

Det är inte nödvändigt att det är på det svarta håret inte kommer att vara den önskade effekten. Allt beror på den naturliga styrkan av hårpigmentering. Förmodligen har varje tjej som någonsin använt hårfärgning vet hur starkt hennes pigment är.

Enligt recensioner av ägaren av ljusbrunt hår uppnådde de klargörande med kefir på en två toner. Ett bra sätt för blondiner som vill ändra hårets naturliga färg, ger mångsidighet för färg.

Den obestridliga värdigheten av lättare hår kefir

Ljushår med kefir, även om det inte klarar av huvudfunktionen, kommer det inte att kunna göra mycket skada. Dessutom hjälper det också tunt och smutsigt hår. Masker och kompositioner med jäst mjölkprodukt ger näring till hårbotten och vitaminiserar håret. Ger en fantastisk effekt i kombination med andra ingredienser. Efter systematisk användning kan du glömma att det slutliga syftet med användningen var förtydligande. Bara njut av den perfekta utsikten över locken.

Vad kefir är bra för hälsan är känt för alla: förbättrar matsmältningen och stärker immunförsvaret. Rik på vitaminer, mineraler och syror. De är i sin tur nödvändiga för byggandet av hårfibrer. Syra i kompositionen hjälper till att förbättra den feta hårtyperna. Lätt torka förhållandevis försiktigt.

Sällan i vilken produkt kan du hitta vitaminer från grupp B, en stor mängd kalcium, magnesium och kalium - nödvändigt för hälsosam hårväxt.

Kan kefir tvätta hårfärg?

Ibland måste du tvätta färgen från det nyfärgade håret. Till exempel när skuggan visade sig för mörk eller bara ville ha något nytt. Det finns speciella produkter för att tvätta bort färgen, men de skadar håret som redan har utsatts för kemiska attacker. Kefir kan vara en riktig frälsning. Han tvättar varsamt de kaustiska färgämnena. Om så önskas, efter proceduren, kan du kontakta salongen för en djupare förtydligande av professionella medel. Och det är troligt att salongbelysningen kommer att fungera första gången efter kefir-procedurer.

Allmänna rekommendationer för lätta hårkäppar

Kefir kan och kommer självständigt att klara av förtydligande. Men det är mycket effektivare att arbeta i tandem med någon komponent som kan lätt lätta och läka håret. Till exempel kanel, olivolja, jäst, honung.

Det bästa alternativet att använda är naturlig hemgjord kefir eller sur mjölk. Men kvalitetsbutiken är bra.

Det bästa sättet att maskera med yoghurtdräktblondiner och kvinnor som uttröttligt kämpar med en gul nyans av hår.

Med systematisk användning kan kefir lätta håret med 2 toner. Han är särskilt bra i tandem med honung.

Det rekommenderas att ägare av mycket torrt hår före en kurs med kefir, att utföra procedurer med oljemaskor. Annars kan du bränna lockar med jäst mjölkprodukt.

För att påskynda processen och uppnå bästa resultat är det bättre att täcka huvudet efter applicering av blandningen med en plastlock.

Lightening hår med kefir kommer att passa kvinnor med oljig typ av hårbotten. Masker hjälper till att normalisera sebumsekretion. Efter applicering av håret rekommenderas att skölja det med kallt vatten.

Termisk metod för att lätta håret med kefir

Den enklaste och mest tillgängliga masken är en komponentkomposition. Förutom fermenterad mjölkprodukt, varmt vatten, uppvärmningslock och entusiasm, behövs inget.

Vad behöver du för termisk lätta hår kefir?

• Värm erforderlig mängd kefir på något sätt (på ett vattenbad, i en mikrovågsugn, i en ugn, i en dubbelkedja). Temperaturen ska vara sådan att den inte brinner i hårbotten, men endast för att värma den.

• Fördela surmjölk (förresten, det är effektivare att använda hemgjord kefir) längs hela längden av håret med en kam, händer med en färgborste - det beror helt på hårets preferenser och densitet.

• En uppvärmningskåpa kan tillverkas av en varm ångad handduk. Du kan bära en gammal hatt och linda upp cellofan på toppen.

• Håll den resulterande strukturen på huvudet i 2-4 timmar. Behöver vara försiktig. Den torrare hårstrukturen desto kortare är kontakten med masken.

• Tvätta av kompositionen från huvudet med rinnande vatten och ett mildt schampo som inte innehåller några sulfater.

• Skölj med ytterligare 3 liter vatten med en matsked vinäger för att lägga till sken för att skölja.

Det är lämpligt att använda denna mask två gånger i veckan.

På så sätt kan du uppnå lätta hår med 1,5-2 toner. Oavsett om de målades före eller inte. Med en systematisk och långvarig upprepning av proceduren finns det en förtydligande av 3 toner. I det här fallet talar vi om användningen av kompositionen inom sex månader.

Kefir hårlättnad: recept med honung

Honung är en annan unik produkt. Medan kefir kommer att lätta krullarna, kommer honungen inte att låta ditt hår torka ut och närma dem med spårämnen. Dessutom kommer denna mask att hjälpa de vackra damerna att bli av med den gula nyansen och lägga till glans i håret. Maskan är lämplig för ägare av torrt hår.

Det är viktigt! Ju torrare håret desto fetare mjölkprodukten behöver du välja.

Hur förbereder man kompositionen?

För masken behöver du 150 ml kefir och 3 matskedar av någon (blommig, bovete) honung. Blanda massan bör vara tills den blir homogen.

Det är bäst att fördela blandningen med händerna på håret, så att du kan känna enhetligheten. Blandning för exponering håller i ca en timme och mer. Det är lämpligt att använda naturligt schampo för spolning. Torktumlare lämnar för användning vid en annan tidpunkt. Efter naturlig torkning kan du märka hur håret blev friskare, en sken uppträdde.

Brightening mask med kefir och citron

Citronsaft är en annan lysande produkt. Samverkan gör de två komponenterna ett utmärkt jobb med uppgiften. Men torrt hår kan orsaka en sådan blandning. Vid 250 ml kefir behöver du ta 125 ml citronsaft. Att fördela blandningen på håret och hålla 40-60 minuter. För att uppnå ett synligt resultat måste maskerna upprepas två gånger i veckan i en månad.

Lightening hår med kefir är en överkomlig och effektiv metod.

Det är inte lämpligt för alla och kräver regelbunden användning.

I fallet med ett svagt resultat för att ge en ljus nyans eller dess fullständiga frånvaro, kommer frisyren inte att förlora någonting, men kommer bara att vinna.

Kefir är en utmärkt produkt för näring och för... håråtervinning.

Kefir mask för att lätta håret hemma

Även för 25-30 år sedan var hårljus endast associerat med behandling av hår med en lösning av ammoniak eller väteperoxid. De tänkte inte på kvalitet - det var bara möjligt att bli blondin.

Nu är det mycket lättare att bli en sexig blondin - diskarna är fyllda med ljusande färger av olika handlingar. Tillverkare lovar att håret "de behandlas med försiktighet."

Den moderna kvinnan använder emellertid i allt högre grad hemmetoder för att förändra bilden, vilket garanterar inte bara resultatet, men också bevarandet av hälsan.

För att lösa problemet med lättare hår är kefirmasker den perfekta lösningen. Efter flera procedurer blir håret 2-3 toner lättare, förblir mjuk, glänsande och silkeslen och blir lydig.

Hur lyser kefir håret?

Oavsett recept kefir masker för hår används inte, kommer effekten av blixten nödvändigtvis. Fermenterade mjölkprodukter innehåller i sin sammansättning bakterier som "äter upp" pigment.

Näringsämnena och spårämnena i kefirsammansättningen fuktar och närmar hårsäckarna och skapar också på sin yta en film som skyddar mot de negativa effekterna av den yttre miljön. Detta gör att håret inte kan bli en "halm".

Ägare av torrt hår kan även tvätta håret med kefir - det har en helande effekt, håret är fuktat, deras struktur blir tätare. Men resten är det önskvärt att bara begränsa maskerna, annars verkar installationen för tät.

Anvisningar för användning mask av kefir

 • För hemlagade masker för att lätta håret, välj en frisk produkt - färska kefir svampar är mer aktiva. Dessutom lever näringsämnen - kalcium, magnesium, kalium och vitaminer A, E, grupp B "bara i en sådan produkt.
 • På huvudmasken av kefir - vad som helst receptet används för matlagning - håll i minst 3 timmar. Annars kommer ljuseffekten inte att uppnås.
 • Förfarandet bör upprepas 2 gånger i veckan. Visuellt förändras färgen efter 2-3 behandlingar, och hårets kvalitet förbättras efter 4-5. Så fort du kan få önskad ton kan du sluta använda masker.
 • Innan du applicerar masken över hela längden på håret rekommenderas att gnugga blandningen först i rötterna.
 • Du kan spara en viss tid om du inte behandlar varje sträng separat, men ta en handfull blandning och gnugga den i håret som ett schampo i mjuka rörelser så att allt hår är helt täckt. Åtgärden i detta fall kommer inte att vara mycket uttalad, och halvtoner med moduleringar på strängarna ser väldigt imponerande ut.

Kefir mask för lätta hår

Recept nummer 1

Den enklaste kefirmasken för lättare hår är kefir, som appliceras på huvudet och jämnt fördelat, som schampo under tvätt.

En mjölkprodukt förvärmd till 40-45ºі appliceras på rent torrt hår och det är isolerat med en plastpåse och en handduk.

Recept nummer 2

Masken av kefir och citron lysar inte bara, men stärker också håret, och normaliserar också produktionen av talg inom hårfolliklarna.

 • äggulor med 2 ägg;
 • en halv kopp föruppvärmd frisk biokefir;
 • citronsaft - kläm bara in halva medelklassen.

Alla ingredienser blandas noggrant och uppnår homogenitet. Tvätta huvudet och applicera ett ljusmedel på lite fuktigt hår. Då kan du värma huvudet med en plastpåse och en handduk eller bara torka det i solen. Citron i starkt dagsljus ökar sina aktiva egenskaper för att förstöra pigmentering.

Inget behov av att frukta överdriven strängar - lecitin från äggulor skyddar dem.

Recept nummer 3

En annan mask inkluderar kefir och honung. Honung själv lyser också håret, "äter" pigmentet, men tillsammans fungerar maskins komponenter mer aktivt. Kombinera en halv kopp varm kefir med 3 matskedar varm flytande honung, tillsätt citron eterisk olja - 3 droppar för varje matsked av blandningen.

Recept nummer 4

Lös 50 gr. jäst i 100 gram. varm jäst mjölkprodukt. Infusera blandningen tills bubblor bildas på ytan. Applicera masken på ett rent, något fuktigt huvud och varma. Tvätta av efter 2-3 timmar.

Recept nummer 5

Om håret var preliminärt lysande med hjälp av kemiska färgämnen, men det var inte möjligt att uppnå önskat resultat, kommer kefirmasken med burdockolja att återställa hårets kvalitet och uppnå önskad ton.

I avsaknad av burdockolja, ersätt den inte med ricinolja som i spärrmasker. Förfarandet måste skjutas upp tills förvärvet av den nödvändiga ingrediensen, eftersom ricinolja tenderar att göra pigmenteringen ljusare och mörkare.

Recept nummer 6

Blanda varm kefir med burdock olja. För varje 50 g jäst mjölkprodukt häll en matsked olja. Tillsätt 1 rå ägg och citronoljaolja - 5-6 droppar per 50 gr. blandning.

Recept nummer 7

Denna mask kommer att vara relevant för att tända fet hår. Blanda en halv kopp yoghurt och 1 msk. sked senapspulver. Tillsätt dem äggulan, pundad med en tesked honung. Häll i en tesked mandelolja. För att aktivera gör några droppar essentiell olja - rosmarin, citron eller lime. Rör om en gång till.

Vanliga masker med senap håller inte på huvudet länge, men det finns tillräckligt med komponenter i detta för att skydda dem mot att torka ut. Därför är det möjligt att tvätta produkten i 1-1,5 timmar. Var noga med att värma huvudet när du applicerar masken.

Lightening hår med kefir

Trots det faktum att blondiner ibland kan höras mycket otroliga anmärkningar, fortsätter blonda skönheter att vinna mänens hjärtan med sin ömhet och röra hjälplöshet. Det är därför som många kvinnor, som naturen inte har utrustad med ljusa krullar, försöker förändra situationen genom att utsätta håret för olika test. Det snabbaste, men inte det säkraste sättet att lätta håret till önskad nyans är att använda kemiska färgämnen. De ger en nästan ögonblicklig och ganska hållbar effekt, men samtidigt skadar de hårt krullarna, berövar dem vitalitet, energi och naturlig glans.

Det finns emellertid andra, mer godartade metoder för att byta hårfärg, vilka, även om de är sämre än användningen av industriella färgämnen i styrka, men inte orsakar skador på krillens hälsa, är de så kallade folkmekanismerna. Och ett av dessa medel är den vanliga kefiren - en populär mejeriflicka, älskad av många för sin trevliga uppfriskande smak. Med hjälp av denna otroligt användbara produkt kan du inte bara ge ditt hår en ny nyans utan också göra den starkare, starkare och mer lättsam. Så, vad är fördelarna med kefir som ljussmedel för hår och har det några nackdelar?

Fördelar och nackdelar med kefir lätta hår

Kefir är en populär fermenterad mjölkprodukt erhållen från hel eller skummjölk genom blandad jäsning (mjölksyra och alkohol). Denna produkt har en unik komposition som innehåller proteiner, kolhydrater, fettsyra och organiska syror, vitaminer i grupp B (tiamin, riboflavin, pyridoxin och andra), liksom tokoferol, retinol, kolin och betakaroten.

Dessutom innehåller sammansättningen av kefir flera typer av bakterier, olika enzymer, spårämnen (natrium, kalcium, kalium, magnesium, fosfor, järn), socker och etylalkohol. Samtidigt har denna jästa mjölkdryck en intressant egenskap - det tvättar bort pigmentet i håraxeln, vilket gör krullarna lättare, oavsett om de har en naturlig färg eller tidigare har målats. Kort sagt tack vare kefir kan du inte bara lätta håret lätt, utan också förbättra det övergripande tillståndet hos håret, nämligen:

 • återställa skadad hårstruktur
 • gör krullarna mer fukta, mjuka och silke
 • påskynda hårtillväxt och förhindra håravfall
 • ge hår en volym;
 • eliminera oljig glans
 • bli av med mjäll (på grund av restaureringen av hårbotten mikroflora).

En annan obestridlig fördel med kefir är dess utmärkta kompatibilitet med andra komponenter som har förmåga att missfärga hårpigmentet utan att äventyra deras hälsa. Dessa är honung, kamille, kanel, rabarber och andra produkter som är mycket användbara för lockar. Dessutom orsakar kefir sällan allergier när de appliceras externt och är lika lämplig för ägare av fet, torrt och normalt hår. När det gäller bristerna i denna produkt som ljussmedel för lockar, då kan endast en svag handling tillskrivas dem (det är osannolikt att de ska förvandlas från en brunett till en blondin, den här metoden är mer lämplig för kvinnor med ljusbrunt och ljusbrunt hår). Men efter sådana experiment kommer håret inte se livlöst, men tvärtom kommer att förvärva styrka och underbar glans. För att lätta håret med 1-2 toner måste man dock utföra mer än ett förfarande (efter det första programmet kommer effekten inte att märkas).

Hur lättar håret med kefir: rekommendationer

Kefir för klarläggning kan användas både i sin rena form (det är bättre att ta en hemgjord dryck, men om detta inte är möjligt gör butiken) och i kombination med andra komponenter. I det första fallet behöver du bara fördela på strängarna den önskade mängden produkt (från 100 till 200 ml, beroende på krullarnas längd), förvärmas i ett vattenbad. Då måste du bära en polyeten duschlock och en varm scarf på huvudet och lämna en halv till två timmar. Efter den angivna tiden är det nödvändigt att tvätta håret med varmt vatten och schampo. Du kan dessutom skölja krullor med vatten, sura med citronsaft eller vinäger (50 ml syra per 1 liter filtrerat vatten). För torrt hår är det bättre att inte använda ättiklösning och avkok av kamomill eller rabarber. Ljusprocedurer bör utföras 2-3 gånger i veckan tills önskat resultat uppnås.

Ett annat alternativ för att använda kefir för lätta hår är multikomponentmasker, där denna produkt används som bas, och ytterligare ingredienser fungerar som synergister (det vill säga de förbättrar effekten av baskomponenten). För att lysande kefirmasker ska vara effektiva måste du följa vissa regler för deras förberedelser och användning:

 • Innan du blandar kefir med andra komponenter, rekommenderas att det värms upp i ett vattenbad. Produkten ska vara varm, men inte varm.
 • Fettinnehållet i kefir används för att lätta krullarna beror på hårets typ. För torra krusningar är en produkt med en hastighet på 3,2% mer lämplig, för normala - 2,5%, och för hår som är benägen för fett, det perfekta alternativet skulle vara en 1% jäst mjölkdryck.
 • För att blanda kefirmasker är det mest lämpligt att använda en visp så att den erhållna blandningen har en likformig konsistens.
 • Applicera den färdiga kompositionen ska vara på torra eller något fuktiga krullar, fördela masken längs hela längden av strängarna med en bred pensel. Hårbotten bör inte påverkas.
 • Efter applicering av masken rekommenderas att värma håret med en plastlock och ett varmt sjal - på så sätt kan du förbättra effekten av syror som utgör kefir.
 • Längden av ljussättningsprocedurer som använder kefir beror på den ursprungliga nyansen och typen av lockor. Varaktigheten av en mask anges vanligtvis i receptet.
 • Skölj kefirmaskerna med vanligt rinnande vatten med schampo (om vegetabiliska oljor finns i blandningen) eller utan det. I det här fallet bör du försöka ta bort verktyget helt, eftersom den torkade kefir som ligger kvar på håret blir knölar, vilket är svårt att bli av med.
 • Det rekommenderas att torka krullarna efter att ha torkat ur kefirmasken utan hjälp av en hårtork (det är naturligtvis helst under solens strålar, eftersom ultraviolett ljus ökar syrans funktion).

När det gäller användningsfrekvensen för kefirbaserade lysande blandningar bör den vara 2-3 gånger i veckan för fet hår och högst 2 gånger för torrt hår. Om krullarna är för torra (till exempel på grund av färgning eller blekning) rekommenderas de att behandlas lite före ljussättning med hjälp av oljekompressor eller andra medel avsedda att återställa hårstrukturen. Friska krullar kan lätta kefir utan föregående förberedelse, med produkten i ren form eller som en del av maskerna presenteras recepten nedan.

Kefir Brightening Hair: Masks recept

Kefir mask med honung

Detta verktyg lyser upp strängarna försiktigt, hjälper till med att bli av med den gula nyans som erhållits till följd av en misslyckad blekning, ger håret en vacker glans och glans. Mask med honung kan användas för ägare av torra lockar.

 • 150 ml kefir;
 • 80 g honung;
 • 1-2 droppar pepparmintolja (valfritt).

Förberedelse och användning:

 • Kombinera kefir med honung och blanda tills massan blir homogen.
 • Tillsätt eterisk olja och smörj de erhållna kompositionsträngarna.
 • Blötlägg masken under uppvärmning i ungefär en timme, och tvätta sedan håret med rent vatten och ett mildt schampo.

Kefir maskerar med citron

Denna mask ger inte bara en ljuseffekt utan har också en positiv effekt på talgkörtlarna, eliminerar oljig glans, gör krönningarna starkare och starkare. För hårt torkat hår är det bättre att inte använda verktyget, annars kan deras tillstånd förvärras.

 • 150 ml kefir;
 • 50 ml citronsaft.

Förberedelse och användning:

 • Blanda den fermenterade mjölkprodukten med citronsaft och fördela den resulterande kompositionen i lock.
 • Blötlägg masken under uppvärmning i 40-50 minuter, och efter den här tiden, skölj håret med kallt vatten och schampo.

Kefir mask med kakaopulver

Denna blandning lyser försiktigt krullarna, ger dem en vacker gyllene nyans och eliminerar yellowness. Mest av allt är denna mask lämplig för ägare av ljusbrunt eller ljusbrunt hår.

 • 100 ml kefir;
 • 10 g kakaopulver;
 • 1 kycklingägg.

Förberedelse och användning:

 • Slå på ägget och blanda det med kakao.
 • Lägg till kefir, blanda och fördela den färdiga massan på vått hår.
 • Värm upp håret och lämna i 40-60 minuter.
 • Skölj krullarna noggrant med rinnande vatten och schampo.

Kefir är ett av de bästa sätten för naturligt och maximalt säkert hårlättnad, och om du applicerar det på rätt sätt, så kommer krökarna inte bara att få önskad nyans utan också bli starkare, tjockare och friskare.

Kefir hårlättnad är en tidtestad folkmetod.

Under lång tid förändrade kvinnor sina hårfärger på olika sätt. Nu kan du måla dem i vilken färg som helst, det skulle vara en önskan. Men alla vet hur illa det är för deras hälsa. Vi erbjuder dig ett alternativ - lätta hår med kefir.

Egenskaper för jästa mjölkprodukter

Kefir innehåller en stor mängd användbara vitaminer och mineraler, till exempel vitaminerna A, B, C, E, kalcium, magnesium och kalium. Tack vare kalcium kommer det tunna håret tillbaka till styrka och växer mycket snabbare. Vitaminerna A och E kan ge en hälsosam glöd, ljus glans och har generellt en positiv effekt på håret.

Den jäst som finns i denna naturliga produkt bidrar till att påskynda tillväxten av lock och väcka vilande hårsäckar. Blandningen kan också lindra hårbotten av irritation och klåda, på grund av de baktericida egenskaperna hos jästa mjölkprodukter. Genom att använda dessa recept lyser du din nyans och förbättrar ditt hårs utseende och hälsa.

För att passa sådana masker

Kefir masker är lämpliga för alla typer av hår. Blekade och bräckliga lockar blir mjukare och upphör att bryta så intensivt. Och för oljigt hår finns det några plusser - krullarna blir inte längre oljiga och kommer inte att bli förorenade så snabbt. Om du har färgat hår och du inte är nöjd med färgen, är masken perfekt för dig. Mejeriprodukter bidrar till utlakning av pigment och hjälper sålunda försiktigt av med oönskade färger.

recept

Tänk på de mest populära recepten för kefirmasker för att lätta håret med tillägg av andra naturliga ingredienser.

Med älskling

Det kommer att krävas:

Förberedelse: Värm kefir och tillsätt en sked full av honung. Rör om och applicera blandningen över hela längden. Håll kompositionen i 2 timmar (så länge som möjligt) och skölj sedan med schampo. Läs också hur honung lyser håret.

Med citron

Det kommer att krävas:

Förberedelse: Blanda den uppvärmda kefiren med citronsaft. Applicera på lock och värm huvudet med en handduk. Tvätta efter två timmar. Detta recept är mest lämpligt för ägarna av fettigt hår. Vill du veta mer? Läs om citronförtydligande.

Med tillsats av kanel

Det kommer att krävas:

Förberedelse: Blanda ingredienserna och applicera på trådarna. Håll blandningen i två timmar och skölj sedan med schampo. Som vi skrev tidigare är kanel mycket populär för lättnad.

Användbar video: kefir mask för torra, målade krullar.

resultat

Är det möjligt att lätta håret med kefir? För ett märkbart resultat är det värt att göra kefirmasker varje vecka. Det är önskvärt att den naturliga färgen inte var mörkare än mörkblondin. Men naturliga brunetter kan också göra denna mask, de behöver bara fler procedurer. Även om färgen inte ändras märker du att håret har blivit mycket starkare och har fått en vacker överflöde. Vi kan lära oss de mest effektiva sätten att lätta svart hår.

Ljusblonda tjejer kan säkert räkna med en blond - ditt hår kommer att tändas med 5-6 toner.

Redheads kommer att se att deras hår har blivit ljusare och har fått en lyxig guldglans.

Foto före och efter

Användbara tips

 1. För en fetttyp är en fettfri produkt lämpligast, men för tjejer med torrt hår är det värt att köpa 2,5%.
 2. Maskprodukter måste vara färska, då blir effekten större.
 3. Kefir kan blandas med yoghurt, resultatet blir mer märkbart.
 4. Överhett inte kefir eller det blir till cottage cheese. Det bästa alternativet är ett vattenbad.

Följande artiklar kommer inte att vara mindre användbara och intressanta för älskare av hem hårljus genom att använda folkmedicinska lösningar:

 • doftande förtydligande med citron eterisk olja;
 • bakpulver, som det enklaste och överkomliga sättet att bleka håret;
 • Effektiv vitamin cocktail av honung och citron;
 • klargöring av väteperoxid - garanterad framgång.

Användbar video: Mask för hårväxt med kefir och olivolja

Kefir mask för lätta hår

Masker på kefir passar naturliga och konstgjorda blondiner. Den fermenterade mjölkprodukten avlägsnar inte bara yellowness och lyser håret, men återställer även krullar som skadas av ammoniakfärger och kemiska perms. Hälsosam drink är lämplig och brunhåriga kvinnor. Kefir gör färgen enhetlig och ger en hälsosam glans. Självklart kommer en mejeriprodukt inte att göra en brunett till en platina blondin, men det kommer att bli ett utmärkt komplement till ett lättare hårfärg.

Torkad och spröd

Krullar som har förlorat sin glans efter nästa experiment kommer att återupplivas av en mask med naturliga oljor. Det rekommenderas att köpa oraffinerad olivolja eller kokosnöt. Men du kan göra med billig burdock. Om håret är allvarligt skadat efter färgning hemma tillsätts ricinolja till produkten.

Grunden kommer att vara kefir med fetthalt inte lägre än 3,2%. Om en tjej vill få ett synligt resultat i en ansökan insisteras produkten i kylskåp i 3-4 dagar. Under denna period ökar koncentrationen av fermenterad mjölksyra, så komponenten blir lättare att tränga in i hårstrukturen och tvätta pigmenten som är ansvariga för den mörka nyansen. Äggula kommer att spara krullar från skador och mätta dem med vitaminer.

Kefir hällde i pannan. Masken bränner sällan i tankar med en tjock botten. Billet skickas till en långsam eld och vänta tills den värms till 40-45 grader. Basen omrörs periodiskt och slår samtidigt äggulan. Lush skum hälls i varma kefir, 2-3 msk tillsats. l. vegetabilisk olja och 20 ml castorca.

Huvud innan proceduren inte tvättas, men lätt fuktas med vanligt vatten. Håret är impregnerat med en tätningsmask och ett tyg från en cellofanpåse är bundet ovanpå. Rul upp ett näsduk så att kefirmedlet absorberas bättre.

Alternativ för hår som snabbt blir tjockt

Balsams från fermenterade mjölkprodukter utför flera funktioner på en gång: de ljusnar, behandlar, återställer talgkörtlarna. Det viktigaste är att lägga till rätt ingredienser till kefirbasen. Till exempel hår som blir oljigt redan en dag efter tvättning behandlas med en komposition som innehåller senapspulver.

Förutom kryddan behöver du:

 • mandel- eller burdockolja;
 • naturlig honung;
 • äggula.

Använd därför skummet färska kefir. En halv kopp råmaterial upphettas på långsam eld till 37-40 grader, 1 msk introduceras. l. torr senap. Rör så att pulvret inte klumpar i klumpar. Stora kryddor kan brinna känslig hårbotten.

Lättmaskan är fylld med skum från en vispad äggula, 20 ml vegetabilisk olja och 1 tsk. honung. Insistera på låg värme i 5 minuter så att komponenterna är anslutna. Om produkten har en stark, skarp lukt, avbryts den med rosmarin eller citronolja. Endast 3-4 droppar.

Först gnidade kefir billet in i rötterna. Efter 5 minuter impregneras spetsarna med lysande förening och massan fördelas över hela längden av håret. Lägg på huvudet en kokong av klädfilm och en frottéhandduk. Värme utlöser kemiska reaktioner och tillåter att mjölksyra absorberas i krullarna.

Recept för brunhåriga kvinnor

Ägarna av mörkt hår uppnår sällan ett positivt resultat efter den första ansökan. De är besvikna och vägrar kefir masken, med tanke på metoden ineffektiv. Förgäves, för efter 4-5 procedurer blir strängarna verkligen lättare med 1-2 toner. Även om processen kan accelereras med hjälp av kanel. Det hör också till de naturliga ljuskomponenterna.

Maskreceptet är enkelt:

 1. Under låg värme upphettas 250 ml kefir, 60-100 g kanel och lite vatten blandas i ett separat glas.
 2. Kryddan omröres grundligt och bryts i klumpar för att bilda en homogen massa. Den hälls i en varm jäst mjölkbas.
 3. Mask tjocka 30 ml lind honung och insistera 10-15 minuter.

Hår, generöst smurt med kefir, omslag med klädesfilm och en handduk i 3-4 timmar. Därefter avlägsnas isoleringen och ljuskompositionen lämnas under en kort stund.
Idealiskt brandy eller brandy för mörka hårägare. Alkohol kompletteras med kycklingägg, nypressad citronsaft och schampo, om krullarna är friska och glänsande. För slöta och delade ändar ersätts tvättmedlet med en närande balm.

Flickor med långt hår behöver ett glas kefir och ett glas brandy. Om frisyren är kort eller medellång, halveras portioner av jäst mjölkprodukt och alkohol. Blanda ihop en slagen ägg, 50 ml citrusjuice och 20 g shampoo eller balsam. Cognac kan ersättas av brandy för en mer behaglig smak. Att gnugga betyder i rötter och tips med massrörelserna.

Om du vill göra hårfärgen varmare och mer mättad, använd en mask med kakao. På 150 ml uppvärmd kefir 30 g naturligt pulver och 1 slagen ägg. Rör och mätt krullarna med ett ljussmedel.

Snabb flykt

Blondiner, som efter färgning i salongen eller hemma, fick yellowness, rekommenderas att ha en mask med konjak. Det liknar möjligheten att lätta den bruna håret, men utan ägg och schampo. Du behöver bara en halv kopp kefir, uppvärmd till 40 grader, 60 ml brandy och 120-150 ml citronsaft. Efter 2-3 procedurer kommer håret att få en trevlig vete färg.

Svartbröd hjälper till att ta bort rostig färg. Mjölprodukten blötläggs i varm kefir och knådas med en gaffel för att erhålla en homogen uppslamning. Du kan mala massan i en mixer. Brödmaskan appliceras med ett tjockt lager mot rötterna och resterna sprids över håret. Naturligtvis kommer den röda nyansen inte att gå bort efter första användningen, men det blir ljusare och trevligare. För att slutligen bli av med den fruktansvärda färgen måste man spendera från 3 till 6 procedurer.

Ytterligare tips

 1. Sammansättningen av kefir masker innehåller bara naturliga produkter, så förvänta dig inte att de kommer att ersätta hårfärgen. Maximal ljusstyrka med 1-2 toner.
 2. Mejeriprodukter lämnar på huvudet i 3-5 timmar. Och ägarna av mörkt hår rekommenderas att applicera en mask före sänggåendet och tvätta av på morgonen. Undantag - senapskomposition. Om du håller det för länge kan det förekomma brännskador.
 3. Resterna av kefir tvättas med kallt eller knappt varmt vatten. Vid höga temperaturer rullas den fermenterade mjölkkomponenten upp och bitar av produkten förblir i håret. De kommer att behöva kamma kam med fina tänder.
 4. Curls efter tvätt skölj kamille avkokning. Anläggningen har också lysande egenskaper och hjälper till att fixa resultatet.
 5. Efter proceduren applicera inte köpta balm och masker på håret. Kemikalier returnerar originalfärgen.

Fermenterade mjölkmasker kan fungera underverk. De tar bort den gula och röda nyansen, lätta de bruna håren och bryr sig om håret. Kefir behandlar skadade lockar och stimulerar deras tillväxt. Men för att verktyget ska fungera måste du använda det regelbundet och följa alla rekommendationer.

Kefir mask för lättare hår: enkla recept

Förmodligen varje kvinna använde kefirbaserade hårmaskor åtminstone en gång i sitt liv. Alla vet att denna enkla produkt har en positiv effekt på lockar, ger dem glans och vitalitet. Men kefir kan också lätta håret lite om du vet hur man förbereder kefirmask för hårlättnad.

Fördelarna med kefir för skönhet och hälsa hos håret

Kefir innehåller fördelaktiga jästa mjölkbakterier som djupt närmar och fuktar håret, liksom lindrar irritation och klåda i hårbotten. Användningen av kefir masker för att lätta håret bidrar till den övergripande förbättringen av lock och är ett första hjälpmedel för färgat och skadat hår.

Regelbunden användning av sådana masker kommer att ge hårglans, mjukhet och göra dem fogliga, men för detta bör du använda enkla regler:

 1. Att välja kefir för hårvård, måste du vara uppmärksam på hållbarheten. Du bör köpa den mest färska kefir, vars hållbarhet inte överstiger 3-4 dagar.
 2. Att koka hårmask för lättnad var den mest effektiva, välj en produkt med medelhögt och högt fettinnehåll, men effektiviteten hos en fettfri produkt är mycket lägre.
 3. Kefir appliceras över hela längden av håret. Det rekommenderas att använda en något värmd produkt, försiktigt gnugga den i hårbotten.
 4. Vid applicering av masken är det nödvändigt att dessutom värma huvudet med en handduk - detta kommer att bidra till att multiplicera effekten.
 5. En lättklarering av håret på en eller två toner med kefir uppnås genom att tvätta färgpigmenten. Samtidigt lyser kefir både naturligt och färgat hår.
 6. Masken för lätta hår med kefir används inte mer än en eller två gånger i veckan. För maximal effekt rekommenderas att du lämnar produkten på håret hela natten.

Lightening Mask Recept

För att lätta håret kan du applicera kefir i sin rena form. För att göra detta måste du värma upp produkten lite och applicera längs hela längden på krullarna i minst 2 timmar. Effektiviteten hos verktyget ökar med ökad exponeringstid, så masken kan också lämnas på håret hela natten.

Kefir-mask som används för att lätta håret blir effektivare om du berikar receptet med ytterligare komponenter.

En tesked kakaopulver och ett ägg kommer att göra masken ännu effektivare, och ge håret rätt mat. Mängden yoghurt väljs beroende på hårets längd.

Mask med cognac och protein kommer att vara ett utmärkt verktyg som förutom att lätta hår hjälper till att stärka lockar längs hela längden. För att förbereda produkten måste du ta 100 ml kefir, tillsätt 30 ml cognac och piskat protein till det.

Citronsaft används ofta för att lätta fräknar och åldersfläckar. De kan också berika den klarande masken från kefir. För matlagning behöver du en del citronsaft för två delar av kefir. Exakta proportioner väljs individuellt beroende på hårets längd.

För att tillverka krullar är en idealisk lösning en mask gjord av kefir för att lätta håret med tillsats av en liten mängd naturlig honung. För att förbereda produkten för 200 ml kefir behöver du 20 ml honung.

För att stärka och påskynda tillväxten, rekommenderas att blanda i lika proportioner kefir och burdockolja och tillsätt en äggula till den resulterande blandningen. Som ett resultat av regelbunden användning av en sådan mask, kommer håret inte bara att lysa med 1-2 toner, men blir starkt, silkeslätt och hårväxten kommer märkbart att accelereras.

För att förbättra ljusstyrkan är det rekommenderat att tvätta av masken med avkok av farmaceutisk kamille, vilket också bidrar till lätt hårlättnad. En sådan naturlig sköljning för krullar hjälper till att eliminera mjäll och har en tonisk effekt. Redan efter 3-4 ansökningar blir håret märkbart vackrare och tjockare.

Effektiviteten av användningen av kefirmasker

Förutom ljuseffekten visas kefir som hårvårdsprodukt:

 • att bry sig om tråkigt hår;
 • som skyddande medel för frekvent installation av elektriska apparater;
 • för behandling av mjäll
 • att reglera aktiviteten hos talgkörtlarna;
 • för att göra krullarna skina och volymen.

Kefir hårmask för lättnad hemma passar alla kvinnor. Denna enkla produkt hjälper till att förbättra hårbotten och stärka rötterna. Effekten av förtydligande når inte omedelbart, det kommer att märkas efter minst 3-4 tillämpningar av sådana föreningar.

Ljusmask för hår med kefir appliceras i två månader med en frekvens på 1-2 gånger i veckan. Då rekommenderas att ta en paus i en månad och kursen kan upprepas igen.

HeyrFace påminner också om att en kefir mask för ansiktet kommer att hjälpa till att återställa skönhet till fet och problematisk hud, bli av med brister, mätta huden med näringsämnen och minska rynkor. Därför rekommenderar vi att du läser dessa recept.

Var alltid vacker och låt ditt hår utstråla hälsan. Och var noga med att lämna dina kommentarer om dessa eller andra hårvårdsprodukter för att hjälpa våra läsare att göra rätt val.

Recept masker och recensioner om hårljus med honung och kefir

Lätta lockar ger ansiktets friskhet och gör att ägaren ser yngre ut, varför många kvinnor tenderar att lätta sitt hår. Emellertid innehåller färgerna kemiska komponenter och är osäkra. Efter användningen blir håret torrt och sprött, förlorar glans och upphör att vara skrymmande. För att inte skämma bort krullarna kan du använda folkmekanismer i form av masker gjorda av honung, kefir, citron, kanel.

Egenskaper av hårfärgning folkmekanismer

Med hjälp av naturliga ingredienser kan du inte bara färga håret utan också förbättra sitt utseende. Det bör emellertid förstås att hemförtydligande skiljer sig från färgning med speciella färger:

 1. Kardinalt ändras inte färgen frisyren. Det kan bara vara en eller två toner lättare. Den nödvändiga ljustonen kan uppnås först efter flera procedurer.
 2. Om krullarna var målade tidigare med kemikalier, kan resultatet efter att man använt folkrecept vara oförutsägbart. Nya nyanser kan inte gilla deras värdinna.
 3. Du måste vara förberedd för det faktum att vissa masker behöver appliceras i några timmar, och ibland för hela natten. Endast i det här fallet får du önskat resultat.
 4. Efter applicering av kefir och honung blir håret mjukt, vackert och lättsamt. Men användningen av citron och väteperoxid torkar dem, så dessa komponenter bör användas med försiktighet.

Honungsmaskar

Fördelarna med honung har länge varit kända. Denna unika produkt innehåller många näringsämnen som kan läka kroppen. Med hjälp av honung kan du inte bara lätta håret utan också förbättra deras utseende. Honungsåtgärd kommer att hjälpa till:

 • återställa fettmetabolism i hårbotten;
 • Ge ditt hår en naturlig glans
 • eliminera mjäll
 • stärka rotlampan och återställ strukturen;
 • fyll ditt hår med en trevlig doft.

Du kan använda honung för vilken typ av hår som helst. Men eftersom denna produkt är allergiframkallande bör den användas med försiktighet.

recept

För beredning av ljusande honungsmaskar kan du använda ett av flera populära recept:

 1. Honung med citron. En blandning av lika delar av söt produkt, citron och olivolja är lämplig för tjejer med ljusbrunt hår och naturliga blondiner. Håll denna mask ska vara från två till fyra timmar, skölj sedan grundligt med varmt vatten.
 2. Honung med kanel. Sammansättningen av dessa naturliga ingredienser och balsam är det bästa för blekande hår efter en misslyckad färgning. För beredningen blandas kanel och honung först i lika delar, varefter två gånger mer balsam läggs till dem. Allt är väl rört till en enhetlig konsistens och appliceras på trådarna. Efter fyrtio minuter kan masken tvättas av med bara varmt vatten, utan användning av någon speciell remover.
 3. Honung-oljelösning. För skadade och torkade krusar rekommenderas att man använder en mask olivolja och honung (1: 2). Du kan lägga till burdockolja, vilket ytterligare förstärker hårsäckarna. På håret bör medel vara minst åtta timmar.
 4. Honung och citron. Safan från en citron och sex matskedar honung blandas noga och appliceras sedan på håret. Håll masken ska vara högst sju timmar. Eftersom citron torkar hår, kan burkolja tillsättas till lösningen. Använd citron-honungsmix kan inte vara mer än en gång i veckan.
 5. Acacia Honung Det är den här biprodukten som kan tända mörkt hår med en eller till och med två toner. Det ska inte blandas med några andra komponenter. Honung behöver bara smält i ett vattenbad och varmt att applicera på lockar.
 6. Honung med kefir. Båda produkterna har ljuskvalitet, så deras användning tillsammans kommer att fördubbla effekten av färgning. Förbereder en mask av kefirglas, som hälls i en blandning av två matskedar honung och en tesked jäst. Efter blandning ska du få en flytande blandning som appliceras på håret i tre eller fyra timmar.

Korrekt användning

Innan blekningsblandningarna appliceras är det nödvändigt att läsa instruktionerna för deras beredning och användning:

 1. Innan honungsmask framställs, bör biprodukten uppvärmas i ett vattenbad. Det får inte koka. Det rekommenderas inte att värma honungen i mikrovågsugnen, annars kommer den att förlora sina fördelaktiga egenskaper.
 2. För att uppnå maximal ljuseffekt rekommenderas det att tvätta håret med schampo, till vilket en nypa läsk läggs till. Ett sådant förfarande kommer djupt att rengöra varje hår, och de användbara komponenterna i masken kommer att kunna tränga in ohindrade.
 3. Honungsblandning appliceras på strängarna längs hela längden och på hårrötterna. Efter applicering kan huvudet masseras. Ovanifrån bör du sätta på en ren plastpåse eller keps och handduk.
 4. Efter proceduren tvättas krullarna med varmt vatten och sköljs med en lösning av vatten och några droppar citronsaft eller kamillebuljong.

Kefir Brightening Masks

Mjölkprodukt är väldigt användbar inte bara för kroppens hälsa, men också för beredning av masker som kan användas på naturligt och färgat hår. Med hjälp av kefir kan du bli av med den olyckliga nyans som uppnåddes efter appliceringen av färgen. Till kefiric blandningar hjälpte till att få önskad ljusskugga och inte skada håret, du måste följa vissa regler:

 1. Applicera inte mer än en eller två gånger i veckan.
 2. Använd endast färska drycker med högsta fetthalt.
 3. Värm lite före användning.
 4. Tåla masken det önskade antalet timmar. Det tar två timmar att lysa upp naturliga krullar, och det kan ta tio timmar att rätta färgen på färgat hår.
 5. Att koka inte curl, tvätta det ska vara lite varmt vatten.
 6. Shampoos och balms rekommenderas inte. I stället för luftkonditionering strängar sköljdes med kamille avkokning.

Den klassiska klargörande kefirmasken förbereder sig från ett glas kefir och en matsked vatten. Efter noggrann blandning appliceras blandningen på locken, som bör vara våt. Ett plastlock och en handduk läggs på huvudet. Du kan tvätta av masken om två timmar. På ljusbrunt hår kan en ljuseffekt uppnås efter det första förfarandet, och hårda och mörka trådar måste målas minst fem gånger.

Kefir tillsammans med cognac och citron hjälper till att ta bort yellowness från de färgade ljussträngarna. En mask framställs av en kopp fett yoghurt, juice från halv citron och fyra små skedar av brandy. En väl blandad komposition appliceras på hårbotten, som bör täckas med plast och en handduk. Håll det hela natten. Om det efter det första förfarandet inte blir fullständigt, så kan masken återigen appliceras efter en vecka.

Gingerfärg från färgat hår kan avlägsnas med kefir och svartbröd. I den varma och feta kefirmassan bör tillsättas tills dess tills du får en tjock gröt. Blandningen måste hållas i två timmar och sköljas med schampo. För att helt avlägsna den röda nyansen kan du behöva flera procedurer.

För att inte brinna hår med en surmjölkprodukt bör ägare av torrt hår använda flera förfaranden med oljemaskor innan man använder kefirblandningar.

Honungsmask Recensioner

Jag ville göra mitt hår lättare och bestämde mig för att använda receptet som min vän föreslog. För att göra det behöver du bara älskling, vilken ska vara ljus. Först måste du tvätta håret, värma sedan biprodukten och sätt det på trådarna. Först skakade jag på huvudet med cellofan, sedan med en handduk och låg på golvet med gamla sängkläder. På morgonen var hela kuddväskan klibbig, eftersom honungen smälte och flödade. Tvättade av masken bara med varmt vatten. Redan från första gången blev det märkbart att mitt mörka blonda hår ljusnade med en ton. För att få en ljus blond nyans, upprepar jag proceduren i en vecka.

Honung innehåller ingredienser som inte bara stärker, men också lätta hår. Därför kommer jag definitivt använda den som en mask en gång i veckan. Ibland blandar jag produkten med olivolja och äggula. Efter honungsmaskinerna blir krullarna mjuka, glänsande och växer snabbt. Under den senaste månaden efter sådana procedurer har de vuxit med så mycket som 10 cm. Jag råder alla som vill lysa och läka håret för att använda honungsmixer.

Jag har brunt hår som jag bestämde mig för att lätta. På internet läser du ett recept baserat på honung, kanel och balsam. Förberedde en homogen massa och sprida den på trådarna och rötterna. Först höll jag masken i fyrtio minuter under plast. Sedan tog han det av och lindade upp det bara med en handduk. Tvättade blandningen bara på morgonen. Som ett resultat blev strängarna rödare och ljusare bara en halv ton. Jag tror att för bästa effekt måste proceduren upprepas.

Recensioner av förtydligande kefir

Nyligen färgade jag mitt blonda hår med färgad naturlig färg och fick en nyans mörkare än vad jag ville ha. För att bleka det lite försökte jag en naturlig kefir-tvätt. Hon satte den vanliga kefiren på håret, satte på en hatt och höll den i en halvtimme. Efter ett sådant förfarande uppträdde en ljus rödaktig färg, och färgen sköljde nästan inte ut. Dessutom torkade kefir blandning av hår. Därför rekommenderar jag att du gör en olja eller fuktgivande mask efter applicering. För terapeutiska ändamål är kefir bättre att inte använda, men du kan försöka lätta på det.

Jag läste recensioner om kefirförtydligande på Internet och bestämde mig för att jag behövde borsta mitt hår upp. Framställde en blandning av fet yoghurt, solrosolja och salt. Det visar sig vara flytande, så hon applicerade det på håret med en pensel, varefter hon sprang huvudet med klädesfilm. En timme senare tvättades av masken med vatten och schampo. Jag hade ingen effekt från dess användning. Min kefir uppdaterar och läker mitt hår bra, men som ett ljusmedel passade det inte mig.

När jag ljusnade mitt mörka hår med färger, fick de en röd nyans. För att bli av med det bestämde jag mig för att använda kefir. Jag behöll den i tre timmar och efter den första applikationen blev färgen mer enhetlig, och rödhåren mufflade.

En vecka senare, upprepades proceduren, men denna gång i en jäst mjölk dricker lite vodka och honung, äggula och citronsaft. När jag lagade receptet såg jag inte några proportioner. När blandningen sätts ihop, spreds huvudet med en handduk. Det luktar naturligtvis inte så trevligt, men du kan lida för skönhetens skull. Som ett resultat, håret ljusnade till tonen, förvärvade en hälsosam nyans och blev mjuk. Jag kommer att göra denna procedur varje vecka för att ytterligare klara och förbättra strängarna.Nästa Artikel
Vad du behöver göra för att växa hår snabbare hemma