Masker för hårväxt - de mest effektiva alternativenTjejer älskar att bryr sig om sitt långa hår, eftersom frisyren är den främsta dekorationen av en kvinna. Få av naturen har lyxiga strängar, så de flesta måste ständigt kämpa för attraktivitet. De som vill snabbt växa lockar bör veta att masken för hårväxten - det här är det mest effektiva sättet att göra dem skina och friska. Vad är kärnan i dessa fonder? Olika produkter, gnidade in i huden på huvudet, agerar annorlunda. En del orsakar ringa irritation av hårsäckar (till exempel senap och peppar), vilket stimulerar blodcirkulationen, andra masker innehåller mycket näringsämnen för näring. Det viktigaste är att lära sig att tillämpa dessa verktyg korrekt för att påskynda tillväxten av krullar upp till 5 centimeter på en månad. Här hittar du de bästa recepten som ger resultat.

Huvudingredienserna i hårväxtmaskor


Hemma kan du använda många olika produkter för att påskynda hårväxten. De flesta av dem är tillgängliga för alla, och orsakar inte problem med deras användning. Många använder rugbröd, som innehåller vitaminer från grupp B, som är nödvändiga för hårsäckar. I samma syfte, ta jäst i briketter.

Peppar, senap och peppar tinktur används för att orsaka en lätt brännande känsla i hårbotten. Som ett resultat ökar blodcirkulationen i detta område och hårsäckens näring ökar, och krullarna börjar växa snabbare.

Dessutom gäller för maskerna dessa användbara ingredienser:

 • apotek vitaminer;
 • kefir och gelatin;
 • olika eteriska oljor;
 • lök, liksom vitlök;
 • Cognac - förbättrar åtgärden av huvudingredienserna;
 • äggula och honung, som är källor till vitaminer och element;
 • burdock olja är ett välkänt medel för behandling av skadade lockar.

Se även: Kommer Minoxidil att hjälpa till med hår och skäggtillväxt?

Dessa är de viktigaste komponenterna som utgör hårväxtmaskor hemma.

Effektiv senapsmaskrecept


När det appliceras på senapens hårbotten, känns det en brännande känsla, varför hårsäckarna aktiveras. Du kan förbereda en mask enligt följande:

 • senapspulver måste lösas i kokande vatten i ett förhållande av 1: 1, 2 matskedar;
 • lägg 2 yolks;
 • häll lite naturlig olivolja;
 • För bästa effekt sätta socker.

Rör om alla ingredienser för att göra masken enhetlig och sprida den på hårbotten. Tänk på att senap torkar lockar, så det är inte nödvändigt att lägga det på ändarna, för att inte förstöra dem. Topp hår ska täcka med en plastpåse och linda i en handduk. Om det finns en mycket stark brinnande känsla, ska masken hållas på huvudet i endast en kvart i timmen. När känslorna inte är väldigt starka och du kan vara tålmodig måste du vänta en halvtimme innan du tvättar senapet.

Efter masken, tvätta trådarna med varmt vatten, använd sedan ett mildt schampo på huvudet och tvätta håret med det. När du använder senap för att påskynda tillväxten för första gången, måste du hålla den på huvudet i högst 15 minuter, för att inte överdryla krullarna och bränna huden. Denna mask kan användas varje vecka. Senap stimulerar pärlorna och dessutom tar bort överskott av fett. Förskrivningen av denna mask för hårväxt kan också testas av representanter för det starkare könet när strängarna började tunna.

Honungsmix med aloe och senap


Sammansättningen av denna mycket effektiva mask för hårväxt innehåller följande ingredienser:

 • 1 msk. sked flytande naturlig honung;
 • 1 äggula (vitaminkälla);
 • lök - 1 st, det är nödvändigt att pressa juice ut ur det.
 • 1 tesked färsk aloejuice.

Här kan du lägga till en sked senap, om hårbotten är fet. För torrt hår rekommenderas det inte. Det är nödvändigt att blanda alla ingredienser och späd med vatten. Splitt hår i partiklar, fördela produkten över hårbotten och håll den i ungefär en och en halv timme, och tvätta sedan av det med vatten och en mild schampo.

Mask för hårväxt med peppartinktur


Effekten av capsicum, från vilken farmaceutisk peppartinktur framställs, leder till mycket snabb hårväxt. Den färdiga produkten ska blandas med vatten i ett förhållande 1: 1 och sedan tillsättas i masken, kan den inte användas i ren form. Före användning, försök om det finns allergi. Peppar kan också orsaka allvarlig irritation på känslig och känslig hud.

Peppartinktur kombineras bäst med olika oljor, det är också bra att lägga till feta kefir i masken. Varje tjej kan göra ett verktyg för sitt hår, baserat på individuella egenskaper och behov.

Förbereda, ta en sked olja (olivolja), tillsätt en sked full av peppartinktur (utspädd med vatten). Gnugga produkten i hårbotten och skölj efter 15 minuter med vatten med en liten mängd schampo. Det är bäst att använda burdockolja, eftersom det anses vara den bästa produkten som främjar tillväxt och förbättring av strängarna.

Ett annat alternativ för hårväxtmask med peppartinktur är en produkt med kefir och äggulor. Kompositionen är som följer:

 • tinktur - 1 sked;
 • en halv kopp fet yoghurt;
 • 3 äggulor.

Denna mask kan eventuellt lägga till olivolja och mandelolja, farmaceutiska vitaminer och honung. Applicera peppartinktur, var försiktig - om du känner en stark brännande känsla, tolerera den inte, men omedelbart ta bort verktyget, annars kommer en stark irritation att förekomma i hårbotten. Tänk på att för färgade hår maskerar inte med peppar.

Senap och peppar passar inte alla för att stimulera tillväxten av strängar, eftersom de har egenskaper att torka ut och irritera huden. Därför är det bättre att använda mjuka masker, som inkluderar honung, kefir, äggulor, burdockolja. Alla dessa ingredienser förbättrar krullarnas struktur och närmar dem.

Rödpeppar och honung


Produkter som ingår i detta verktyg, gör håret växa mycket snabbare och gör det dessutom glänsande och silkesleget. Det är nödvändigt att applicera det 2 gånger under veckan för att uppnå störst effekt. Förbereda produkten för applicering i hårbotten, ta följande ingredienser:

 • honung (om den är kandad kan du späda den med vatten) - 4 delar;
 • rödpeppar (jord) - 1 del.

Först måste du tvätta håret och sedan gnugga den beredda masken i huden, hålla den på huvudet i 15 minuter och skölj med varmt vatten utan schampo.

Rågbröd och jäst, som ett medel för att påskynda tillväxten av lockar


För att göra en mask av bröd måste du suga det i vatten, kneda det och lägga den resulterande massan på håret. Du kan blanda olika ingredienser genom att lägga i äggulor och honung till rågbröd. Varaktigheten av denna åtgärd är 60 minuter. Därefter måste du tvätta håret ordentligt.

För att förbereda en jästmask, ta ett par briketter och blanda med ett protein, piskat upp till bildandet av skum. Som ett brödmask, bör detta verktyg hållas på huvudet i 60 minuter.

Rekommendationer: hur man ordentligt bryr sig om hår

 • Ofta misslyckas flickor att snabbt växa långa lockar eftersom de hela tiden måste skära av delade ändar. Alla populära schampon innehåller aggressiva ingredienser (mestadels natriumlaurylsulfat) som stör hårstrukturen. På grund av detta börjar de bryta av på spetsarna, dela upp och bli tråkiga. Därför, de som vill snabbt växa en lång flätad, rekommenderas att använda mjuka schampon utan sulfater för att tvätta huvudet. Du kan försöka tvätta dem med naturliga produkter, till exempel äggula och kefir. De tvättar inte bara håret utan också tar hand om dem och närnar dem med användbara ämnen.
 • Att skära tipsen mindre ofta kan du trimma dem med het sax i stugan. Således kommer spetsarna att förseglas och kommer inte att förstöra. Det kommer att bidra till att stärka deras struktur med ett speciellt serum, som bör appliceras på de tvättade locken. Och ännu bättre att ta för denna burdockolja, som ett naturligt och helt säkert sätt. I butiken, var uppmärksam på de keratinfastande maskerna.
 • Håret behöver särskild vård på vintern och sommaren. Under den kalla årstiden utsätts de för torr luft i rummet (detta beror på centralvärme). Och på sommaren påverkas de destruktivt av solljus, gallsdamm och salt havsvatten. Långa krullar behöver skydd från alla dessa faktorer. Det betyder att det på vintern är nödvändigt att fuktiga luften i huset, på sommaren för att försöka bära en hatt och efter havsbad ska du skölja håret i färskt vatten för att ta bort salt från det.
 • Det kan tyckas att om du ofta använder olika masker kommer det att accelerera tillväxtprocessen och göra håret bättre. Faktum är att efter varje procedur huvudet ska sköljas ordentligt med vatten, tvätta bort rester av medel, eterisk olja och andra produkter. Och schampon och hårt kranvatten kan förstöra krullningar och skada deras struktur. Därför är masken bättre att göra inte mer än en gång var 7: e dag.
 • Efter applicering av masken är det nödvändigt att torka huvudet utan att använda hårtork eller på annat sätt. Lös upp håret och låt det torka under naturliga förhållanden. Kamma dem med en träkam, försiktigt separera de små strängarna, börja göra detta från ändarna och flytta till rötterna. Tang och strykjärn väcker mycket sköna lockar, så de måste överges om du drömmer om en lång flätad flicka.

Masker är en del av en omfattande hårbottenvård. Det är väldigt viktigt att näring låserna från insidan, så att de får tillräckligt med ämnen för snabb tillväxt. Det rekommenderas att regelbundet använda olika produkter för att få en bra effekt.

Masker för hårväxt hemma. 15 bästa masker

Det finns många orsaker till försämringen av hårets tillstånd, varigenom håret kan falla ut, tappa ut och sakta ner tillväxten. Dessutom kan en dålig hårklipp vara orsaken till att vi snabbt behöver växa hår. Jag säger genast att vi inte kan hoppa över huvudet på samma sätt som i växande hår, vi borde inte förvänta oss att håret växer med 5 centimeter per månad eller till och med 10, vilket ofta skrivs på Internet. Det vill säga, om det genomsnittliga håret växer upp till 1 cm per månad, kan man använda hårväxtmaskor och andra tillväxtmedel till 2 cm per månad.

För att växa hår snabbt måste du närma dig detta mål:

 1. Försök att leda en hälsosam livsstil. Drick 1,5-2 liter rent vatten per dag, försök att äta en balanserad kost, äta mer säsongsbetonade grönsaker och frukter, och inte heller glömma protein, det är mycket viktigt för hår.
 2. Fysisk aktivitet. Det är lämpligt att delta i någon form av sport eller åtminstone göra dagliga övningar. Fysisk aktivitet förbättrar blodcirkulationen, vilket i sin tur leder till förbättrad näring av hårrötterna.
 3. Foder kroppen från insidan. Under hårväxt är det lämpligt att mata håret inifrån, ta komplexa vitaminer för hår eller individuellt vitaminer och spårämnen. B-vitaminer främjar till exempel hårväxt, särskilt B6, B12 och B7 (biotin), vitamin A och E är oumbärliga för hårväxt. Också uppmärksamma Omega-3, zink, selen, magnesium och kalcium.
 4. Kvalitetsvård för hårets längd. Om du vill snabbt växa hår, bör du inte bara stimulera hårväxten, men också glöm inte om vården av längden. Efter varje tvätt, applicera en mask eller balsam på håret, använd outplånliga medel, om du blåser håret, måste du använda termiskt skydd.

Funktioner av användningen av masker hemma

 1. Innan masken appliceras på håret bör det inte vara stylingprodukter (lack, skum, gel).
 2. Vi knådar masken omedelbart innan den appliceras, eftersom hushållsmaskens hållbarhet är mycket kort.
 3. Om du maskerat använder du farmaceutiska vitaminer i ampuller, då borde de öppnas strax innan du applicerar masken, eftersom de snabbt förlorar sina egenskaper.
 4. När man köper olja för hemlagade masker är det nödvändigt att välja orefinerade oljor och kallpressade.
 5. Nästan alla hemlagade masker behöver värmas upp: linda ihop med plastfolie eller sätt på duscha och lägg på en varm ullhatt eller linda upp en varm handduk, du kan fortfarande värma upp allt med en hårtork.
 6. Alla hemlagade masker görs av kursen, 10-15 procedurer, med en frekvens av 2-3 gånger i veckan. Då måste du ta en paus i en månad och om nödvändigt kan du upprepa kursen.
 7. Inte alla hemlagade masker är lämpliga för användning under graviditet och amning, särskilt masker med eteriska oljor, nikotinsyra, dimexidum.

Recept för hemlagade hårmaskor

I hjärtat av de flesta masker för snabb hårväxt är ingredienser som orsakar irritation i hårbotten. Det innebär att masken får blodflödet till hårbotten och redan med blod kommer alla näringsämnen (vitaminer, mineraler, spårämnen) till hårsäckarna och matar dem med allt som behövs.

Du borde inte vänta på effekten direkt efter första masken, det är nödvändigt att genomgå en maskering för att utvärdera resultatet från en viss mask. Med regelbunden användning, efter två eller tre månader kan du se resultatet, och som en bonus efter sådana masker ser ditt hår ut starkare, friskare och med naturlig glans.

Mask med nikotinsyra för tillväxt

Nikotinsyra är det bästa sättet för hårväxt, som du enkelt kan köpa på apoteket och till ett litet pris. Nikotinsyra som stärkande medel rekommenderas även av trichologer vid komplex behandling av håravfall. Aloe vera-extrakt är en utmärkt fuktkräm som bryr sig bra för hårbotten och propolis-tinktur har många användbara ämnen för hår.

 • 2-3 ampuller av nikotinsyra;
 • 2-3 ampuller aloextrakt
 • 1 tsk propolis tinktur.

Öppna ampullerna och ta ut innehållet med en spruta, tillsätt propolis-tinktur till ampullerna. Applicera masken på hårbotten på avdelningar med en pipett eller en borste för att färga håret. Vi värmer och håller masken i 40-60 minuter och tvättar mitt huvud som vanligt.

Oljemask för näring och hårväxt

Olivolja - En av de bästa oljorna för hår har ett antal användbara ämnen. Senapolja har en uppvärmningseffekt, stimulerar väl metabolism och ökar blodcirkulationen i hårbotten och ökar därmed hårväxten. Den berömda eteriska oljeblocket anses vara den bästa oljan för att stimulera hårväxten, det finns legenden om dess egenskaper.

 • 1 matsked senapolja;
 • 1 matsked olivolja;
 • 5-8 droppar essentiellt oljeblott.

Basoljor kan upphettas i ett vattenbad och sedan tillsätt smör till varma oljor. Masken appliceras i hårbotten, isoleras och hålls så länge som möjligt, minst 1,5 timmar.

Mask baserad på farmaceutiska vitaminer för hårväxt

Alla B-vitaminer som ingår i masken förstärker håret, förbättrar blodcirkulationen, främjar hårväxt och mättar med näringsämnen. De förbättrar hårets elasticitet, gör den elastisk, glänsande och silkeslen, skyddar den mot de skadliga effekterna av solens strålar, förhindrar torrhet och sprött hår.

Vitaminer A och E i olja är vitaminer av ungdom och skönhet, de är idealiska för hårvård. Vitamin A stimulerar restaureringen av hårstrukturen, ger skydd mot fria radikaler, och gör håret starkt och elastiskt. E-vitamin främjar cellförnyelse, blodflödet ökar, vilket resulterar i förbättrad cirkulation på lokal nivå, hjälper till att bekämpa håravfall, främjar hårväxt och restaurering.

Masken appliceras efter att ha tvättat håret!

 • 1 ampul nikotinsyra, vitamin B3;
 • 1 ampull vitamin B1;
 • 1 ampull vitamin B6;
 • 1 ampull vitamin B12;
 • 1 ampull aloe extrakt;
 • 3-5 droppar vitamin A och E i olja;
 • 1 matsked (med en kulle) balsam för hår.

Balm väljer en mer naturlig komposition. För det första hindrar shampoo mitt huvud, men utan silikon, silikoner att penetrera de aktiva substanserna i masken. Applicera masken på vått hår, först i hårbotten och fördela sedan längden på håret. Vi värmer, håller i 1-1,5 timmar och viktigast är det viktigt att tvätta masken ordentligt från håret.

Mask med dimexid hår

Dimexid är ett läkemedel, men det används ofta i hushållsprodukter. Det ökar hudgenomsläppligheten och hjälper till att leverera andra aktiva substanser till djupare lager av vävnad. Det betyder att alla ingredienserna i masken verkar i en bättre och mer påtaglig effekt av masker från håravfall och för att påskynda tillväxten. Dimexid har en lokal irriterande effekt, förbättrar blodcirkulationen och med blodet till rötterna i håret bättre näringsämnen.

 • halv tesked dimexidum;
 • 1 tesked olivolja;
 • 1 tesked ricinolja;
 • 3-5 droppar vitamin A och E i olja;
 • 5 droppar bayolja eller rosmarin eterisk olja.

Vi blandar alla ingredienser och applicerar en mask på hårbotten avskiljning, isolera och håll i 40-60 minuter, och sedan tvättar vi huvudet med ett schampo.

Mask för att stärka och växa hår

Chili Pepper tincture är en irriterande del av masken, det förbättrar hårbotten, hårfolliklarna näring förbättras, håret blir starkare och växer bättre. Du kan läsa mer om egenskaperna hos chili pepper tinktur här: http://volosomanjaki.com/uxod- za-volosami / nastojka-krasnogo-struchkovogo-perca-dlya-volos-ot-vypadeniya-volos-dlya-ukrepleniya-i-uskoreniya-rosta /

 • 2 msk tinktur av chili pepprar;
 • 2 matskedar av basolja (olivolja, ricinus);
 • 5 droppar vitamin A och E i olja;
 • 3-5 droppar orange eterisk olja.

Blanda alla ingredienserna i masken och applicera på hårbotten, utan att påverka hårets längd. Lämna masken i 1-1.5 timmar och tvätta håret som vanligt.

Nourishing mask för hårväxt

Denna mask är lämplig för både hårbotten och hårlängden. Alla ingredienserna i masken är mycket användbara för hår, syftar till att stärka, näring och fuktgivande. Jojobaolja är den mest unika oljan från alla vegetabiliska oljor, i kompositionen är den ännu mer vax än olja och den är idealisk för hårvård. Jojoba oljemaskor är oumbärliga på vintern, eftersom oljan minskar den antistatiska effekten.

 • 1 matsked honung;
 • 1 matsked olivolja;
 • 1 tsk burdock olja;
 • 1 tsk jojobaolja;
 • 5 droppar vitamin A och E i olja;
 • 1 ampull aloe-extrakt.

Oljor kan värmas upp i ett vattenbad och tillsätt sedan de övriga ingredienserna. Först applicerar vi masken på hårbotten, och sedan längs hårets längd, värmer vi den, håller den på håret i minst en timme, och sedan tvättar vi det på huvudet.

Ginger mask för hårväxt och tjocklek

Maskens viktigaste ingrediens är ingefära, som är känd för närvaron av vitaminer och mineraler i dess sammansättning, dess läkningsproblem kan inte överskattas. Ginger förbättrar blodcirkulationen, vilket leder till bättre håruppgift respektive håret stärker och accelererar deras tillväxt.

 • 1 matsked ingefärajuice
 • 1 matsked jojobaolja
 • 1 matsked ricinolja
 • 5 droppar vitamin A och E i olja

Äppel är bättre att gråta och pressa juice genom gasbindning, värma oljorna (i ett vattenbad), tillsätt A och E, och i slutet Gingerjuice. Vi applicerar masken på partings i hårbotten, behåll masken i 40 minuter eller längre, det är lämpligt att värma det. Tvätta sedan mitt huvud som vanligt.

Castor oljemask

Castorolja i hundratals år känd för sina fördelaktiga egenskaper för hår. Med regelbunden användning av ricinolja kommer håret att bli starkare, tjockare och få en naturlig glans.

 • 2 matskedar ricinolja;
 • 1 tsk jordginger (du kan ta rå och riven, men torr ingefära värms upp starkare);
 • 1 tsk aloe juice eller 2 ampuller aloe extrakt.

Blanda alla ingredienser och applicera i hårbotten, varma och lämna 40 till 60 minuter. Tvätta sedan huvudet ordentligt med två eller tre gånger schampo, eftersom ricinolja är svårt att tvätta ut ur håret.

Mask med lera för att stärka och växa hår

Denna mask är idealisk för fet hårvård. Lera rensar noga hårbotten av alla föroreningar, reglerar talgkörtlarna, stärker folliklarna och stimulerar tillväxten av nytt hår.

 • 1 matsked blå lera
 • 1 matsked mineralvatten eller avkok av örter;
 • 1/2 matsked honung;
 • 3-5 droppar essentiellt oljeblott eller mynta.

Masken är gjord innan du tvättar håret och appliceras endast på hårbotten. Först spädar vi leran och lägger sedan till honung och drar ner de eteriska oljorna på det, blandar allt grundligt. Applicera masken på hårbotten genom partiklarna, om hårets ändar är torra, kan du applicera basolja på spetsarna, så värmer du och håller håret i 30-60 minuter.

Kanel mask

Denna mask är unik eftersom den innehåller både kanelpulver och kanelolja. Kanel värmer hårbotten väl, stimulerar blodflödet till hårsäckarna och närmar sig också med fördelaktiga ämnen. Havtornsolja innehåller mycket vitamin A, vilket accelererar regenerering av hudceller och accelererar hårväxten (vitamin C-innehåll), och gör håret mjukt och elastiskt. Hampaolja stärker håret, väcker håret för aktiv tillväxt, behandlar mjäll och seborré.

 • 1 matsked kanel (pulver);
 • 1 msk havtornsolja;
 • 1 msk hampolja;
 • 5-8 droppar kanel eterisk olja.

Blanda alla ingredienserna i en glasbehållare, kan värmas upp i ett vattenbad. Applicera masken på hårbotten i 40-60 minuter. Efter tiden är mitt huvud som vanligt.

Senapsmask

Senap är en naturlig uppvärmningskomponent för en hemlagad mask. Kockolja - innehåller många användbara ämnen som ditt hår behöver varje dag, och det stimulerar även hårväxten, återställer skadad hårstruktur, återställer glans och vitalitet i håret.

 • 2 matsked senap;
 • 2 matskedar varmt vatten;
 • 2 tsk socker
 • 2 msk burdockolja;
 • 1 äggula.

Lös upp senapspulver med vatten tills en jämn konsistens och tillsätt de övriga ingredienserna. Masken appliceras endast på hårbotten från 20 minuter till 1 timme. Torka sedan noga av masken med schampo och var noga med att sätta en balsam eller mask på längden, eftersom senap torkar hårets längd.

Firande hårmask

Tinktur av kalendula lämplig för vård av någon typ av hår, det stärker håret, främjar deras tillväxt och reglerar talgkörtlarna. Denna mask rekommenderas inte om du har känslig hårbotten.

 • 1 matsked röd peppartinktur;
 • 1 matsked calendula tincture;
 • 1 matsked ricinolja;
 • 1 matsked honung;
 • 1 äggula.

Blanda alla ingredienserna i en glasbehållare och applicera på hårbotten. Vi håller från 40 minuter till 1 timme och tvätta mitt huvud som vanligt med användning av schampo och balsam eller mask.

Mask accelererande hårväxt

Pumpaolja innehåller en stor mängd vitamin E, beta keratin och fleromättade syror, vilket främjar regenerering av hårbottenceller, accelererar hårväxten, gör dem mer täta och förhindrar deras förlust. Tack vare syrorna som utgör oljan blir håret elastiskt och smidigt. Om dimexid skrev vi också att han går som en guide.

 • 2 matskedar pumpaolja;
 • 1 tsk Dimexidum.

Vi blandar oljan med dimexidum och applicerar på hårbotten, isolerar och lämnar masken i en timme, du kan hålla den längre.

Nourishing hårmask

Cognac är en ledare för andra ingredienser i masken: honung, smör och äggula, effektiviteten som våra farmor fortfarande uppskattar.

 • 1 matsked brandy;
 • 1 matsked olivolja;
 • 1 matsked honung;
 • 1 äggula.

Blanda alla ingredienserna i masken, applicera först på hårbotten, och applicera sedan på hårets längd. Masken ska vara isolerad och hålla i 1-1,5 timmar, och tvätta sedan ditt hår.

Recensioner för masker för hårväxt

Under klimakteriet började mitt hår smula mycket, inget hjälpte länge, jag började försöka göra en mask med en tinktur av röd paprika, det var från denna mask som jag fick kliande och torr hårbotten. Sedan började jag göra masker baserade på olja (olivolja, castor) och Dimexide, efter ett tag märkte jag att håret började växa, många nya hår visade sig.

Jag har oregelbundna perioder, jag behandlas av en gynekolog och endokrinolog. Och självklart reflekteras allt detta i mitt hår, de är utmattade och faller ut, jag försökte mycket saker, men det var de nikotinsyrabaserade maskerna som hjälpte mig att inte lämnas utan hår. Och nu är jag lat om att göra masker, jag tar två ampuller nikotinsyra och gnuggar det bara i hårbotten i vått hår, efter tvätt.

Efter anestesi och kirurgi började mitt hår skrämma mig, jag skar dem mer än 10 cm och tog upp förstärkning och växande. Mask med ingefära (rå) och ingefära eterisk olja hjälpte mig mycket, och viktigast av allt är alla ingredienserna i masken naturliga och du vet vad du lägger på hårbotten.

Efter examen klippte jag mitt hår under ett torg, vilket jag beklagade mycket och började växa hår. Jag försökte mycket hemlagade masker, mest av allt tyckte jag om masker med tinktur av röd paprika och på grundval av lera.

De bästa recepten för hemlagade hårväxtmaskor

Kvinnor drömmer alltid om att ha en vacker frisyr, för att uppnå sitt mål försöker de många produkter som säljs i specialaffärer. Inte alla uppmärksammar det faktum att naturen är rik på alla ämnen som är värdefulla för människokroppen och ger dem till fullo människor.

Mask för hårväxt hemma kan ge ett mycket effektivare resultat än ett dyrt verktyg. Långt, väl preparerat hår, mättat med naturens vitaminer, kommer att se levande och förvåna med sin silke.

Hemmagjorda hårväxtmaskor

Naturliga oljor, helande örter, vitaminhaltiga och mineralhaltiga ämnen blir grunden för terapeutisk kosmetika. Hemmasker för tillväxt och hårdensitet är alltid lättare att använda och effektivare än moderna kemikalier. Sådana förfaranden spenderar inte tid och kräver inte stora utgifter.

Innan du använder något sätt är det nödvändigt att veta regeln för dess användning:

Det är nödvändigt att strikt följa den angivna tiden annars är det möjligt att inte bara uppnå effekten, utan tvärtom till skada.

Det är nödvändigt att lyssna på känslorna och förhindra en allergisk reaktion.

Förfarandet måste upprepas flera gånger, eftersom de önskade resultaten endast kan uppnås med systematisk användning av masker.

Honung och ägg är starka allergener, så de ska användas noggrant.

Masker måste ske i prioritetsordning. Inte bo på en. Integrerad användning av medel kommer att ge bästa resultat.

Recept masker för hårtillväxt hemma är alltid mycket ekonomiska, vilket inte påverkar effekten av dem. Låt oss börja med effektiva recept.

Mask för snabb hårväxt

Orsaker till långsammare hårväxt kan vara annorlunda, men de leder alltid till problem, så du måste tillämpa effektiva åtgärder. En brödmask hjälper till att mätta rötterna med vitamin B.

ingredienser:

 • liter kokt och kyldt vatten;
 • en fjärdedel av svartbrödslök.

En effektiv och snabb mask är gjord på smutsigt hår. I förväg är det nödvändigt att suga upp brödet, fryst från skorpan, i varmt vatten. Sätt hela innehållet i en timme så att brödet ger sina användbara saker. Ta bort resterande fasta delar och applicera den resulterande vätskan mot rötterna. Gnuggar huvudet väl i blandningen, vilket ger en bad effekt. Det tar trettio minuter att gå med en mask på huvudet. Håret tvättas väl med hjälp av specialverktyg. Ytterligare ingredienser kan läggas till masken. Kvinnor med torrt hår bör lägga till en mängd eteriska oljor och fet hår - citronsaft. Denna procedur hjälper till att stärka hårrötterna och stärker dem, och ger dem också ett attraktivt utseende.

Hårväxtmask med senap

ingredienser:

 • senapspulver, en sked
 • ett hundra milliliter kefir.

För att förbereda produkten är det nödvändigt att hålla senap i kefir i minst femton minuter. Den resulterande massan bör appliceras endast på rotområdet, undviker kontakt med hårspetsarna och exponerad hud. Det är bäst att använda någons hjälp. Då behöver du uppnå en termisk effekt, det vill säga, wrap huvudet i femton minuter. En liten brinnande känsla anses vara normal. Om masken kommer att skapa starkt obehag, ska det tvättas omedelbart. Tillåt inte brännskador och allergier. Skölj huvudet med bara vatten utan att använda tvättmedel. Vid slutet av proceduren kan du använda gelén. Senapsmask för hårväxt kan användas en gång var sjätte dag.

Mask för att stärka och odla hår med öl

Effektiva masker är gjorda av skumdryck. Dess innehåll bidrar till hårets tillväxt, glans och hälsa.

ingredienser:

 • en halv liter öl;
 • Tvåhundra gram rågbröd.

Det är nödvändigt att ta disken där det blir bekvämt att arbeta med en mixer och häll öl i den. Där rågbröd placeras och lämnas i en timme tills den är helt genomvattnad. Då måste du piska allt innehåll tills det är smidigt, med en mixer. Masken ska appliceras på rent hår i fyrtio minuter och skölj sedan. Användningen av det här verktyget gör håret mer lättsamt och glänsande och kommer även att bidra till deras tillväxt.

Mask för hårväxt med peppar

De bästa maskerna för håravfall är gjorda med peppar, eftersom det väcker hårbotten till liv, vilket gör att du kan mätta lökarna med nödvändiga krafter och närma dem.

ingredienser:

 • ett mått på peppartinktur
 • äggula;
 • ett mått på burdock eller vegetabilisk olja;
 • mått av citronsaft
 • mäta honung.

Alla komponenter måste blandas tills de är homogena. Den resulterande blandningen appliceras på alla krullar och glöm inte om rötterna. Värmeeffekten skapas med hjälp av cellofan och en scarf. Det är nödvändigt att gå med en mask på huvudet i ungefär en timme om det inte orsakar obehag, och tvätta sedan av.

Burdock mask för hårväxt

Kockolja rekommenderas för att öka hårväxten. För tunn och livlöst hår är ett sådant verktyg lämpligt.

ingredienser:

 • burdock olja;
 • flytande tvål;
 • honung;
 • lökjuice.

Allt tas i lika stora delar. För medelhår behöver en sked av varje komponent. Allt är grundligt blandat och krullarna smittas med den resulterande lösningen. Det är nödvändigt att anbringa medel med massrörelserna. Med en mask kan du gå i upp till två timmar och skölj sedan huvudet med citronsaft för att neutralisera lukten av lök.

Mask för hårväxt med ett ägg

Mycket ofta finns hemlagade recept för äggprodukter. Dessa masker är nödvändiga för tillväxt och förstärkning av glödlamporna.

ingredienser:

 • ett ägg;
 • honung och vegetabilisk olja, det är bättre att använda olivolja, i lika stora proportioner. För hår med en genomsnittlig längd på två teskedar.

Alla delar av organet blandas noggrant och appliceras på huvudet. Värme skapas för håret. Masken måste hållas från tjugo minuter till en halvtimme. Då måste du skölja huvudet bra. Masken kan upprepas två gånger om tio dagar.

Mask med Dimexidum för hårväxt

Dimexid kan köpas på apoteket. För att inte förstöra håret måste du tydligt följa receptet. Konsekvenserna av felaktig användning kan vara en förbränning. Verktyget är bäst utspätt i förhållandet 1 till 3, då blir det mer ofarligt.

ingredienser:

 • burdock olja;
 • ricinolja;
 • dimexide;
 • vitaminerna A och E;
 • några droppar av någon av de eteriska oljorna.

Alla ingredienser tas i en tesked. Basen i form av oljor upphettas och blandas därefter med de andra komponenterna. Efter applicering ger håret en termisk effekt. Det är nödvändigt att tvätta av masken på tjugo minuter.

Mask för hårväxt med vitaminer

Det är nödvändigt att veta att inte alla vitaminer kan kombineras med varandra. På grundval av förberedelserna nedan kommer masker att vara mest effektiva.

Förbereda, ta:

 • B-vitaminer nummererade 2 och 6;
 • C-vitamin kompletterat med B9;
 • väl kombinerad i en mask vitaminer A, E, C;
 • Vitamin C kan också kombineras med vitamin E.

Några av dessa masker hjälper till att berika håret och ge dem ett gott foder för tillväxt. Innan du applicerar produkten på huvudet, bör du kontrollera den allergiska reaktionen på den känsliga huden bakom örat. Masken appliceras på torrt, förvasket hår. Blandning appliceras på hår och den termiska effekten skapas. Masken måste hållas från trettio till femtio minuter. Behandlingsförloppet är femton procedurer. Du kan upprepa det om en månad. Du kan använda verktyget upp till tre gånger i veckan inte mer.

Mask för hårväxt med honung

ingredienser:

 • äggula
 • honungssked
 • citronsaft

Alla komponenter måste blandas och appliceras på förtvättat hår. Wrap ditt huvud med något varmt och se ut som en timme. Håret tvättas väl med varmt vatten. Kompositionen kan tillsättas tinktur av peppar. I detta fall kommer effekten att bli bättre, men bränning kan uppstå. Verktyget är lämpligt för att accelerera hårväxten.

Jästhårtillväxtmask

ingredienser:

 • torr jäst, bara en matsked
 • en äggvita.

Hemlagad maskuppskrifter är mycket enkla och jästmedel är inget undantag. Protein bör noggrant piskas nästan till skummet och sätta torrjäst in i den. Den resulterande blandningen appliceras på huvudet med massörrörelser. Håret måste täckas för att skapa en termisk effekt och hålla i en timme. Håret tvättas väl med schampo.

Mask av oljor för hårväxt

ingredienser:

 • burdock olja;
 • ricinolja;
 • olivolja;
 • vitamin E.

Det är mycket effektivt att använda oljor för hårväxt. De ger inte bara lökarna, utan bidrar också till att de stärks. För att göra masken effektivare måste blandningen av oljor värmas upp lite, och sedan tillsätts vitamin E. Efter applicering på huvudet och uppvärmning är det nödvändigt att hålla agenten i minst en timme. Denna mask ska tvättas väl i varmt vatten med shampoo.

Lökmask för hårväxt

En effektiv och snabb lökbaserad mask har en obehaglig lukt, men är mycket effektiv.

ingredienser:

 • gruel från två lökar;
 • matsked honung.

Lök bör krossas till ett tillstånd av vattendrag, ta bort överflödig juice. Blanda alla med en sked honung och applicera på håret. Mask på huvudet ska hållas högst fyrtio minuter. Många människor råder att skölja bort produkten utan schampo med citronsaft för att bli av med obehagliga lukt.

Hårväxtmask med kanel

ingredienser:

 • ett protein;
 • kokt och kyldt vatten;
 • mark kanel, bara en sked;
 • olja, du kan använda olivolja;
 • honung.

Den kanelbaserade åtgärden, som är förberedd med egna händer, hjälper till att stärka håret och ge styrka för tillväxt. Slå proteinet med vatten, sätt sedan kanel, honung och smör i samma mängd och blanda sedan allt tills det är slät. Masken är avsedd för hela håret och skadar inte låsen. Det skapar värme med cellofan och en scarf. Du kan gå med en mask från en halvtimme till tre. Tvätta av med varmt vatten och tvål eller schampo.

Masker för hårväxt: recensioner

Trots den skarpa och ihållande lukten hjälper en lökmask utmärkt. Jag använde den i två månader, och resultatet är uppenbart. Till alla charmar är det helt ofarligt.

Jag är mycket räddad av en vitaminmask, speciellt när håret är färgat. Jag försökte gelé och balm, men slutade med vitaminer: snabbt, billigt och effektivt.

Veronica, 19 år gammal

Fram till dess att en jästmaske föreslogs var hon rädd att inget alls skulle hjälpa till. Håret faller ut, tråkigt, bara en katastrof. En månad har gått och alla problem är över. Jag rekommenderar det till alla.

Till efterrätt maskerar video - recept för hårväxt hemma

Komponenter för masker för mycket snabb hårväxt: senap, dimexid, vitaminer, peppar, öl och andra

För att växa chic långa krullar behöver vi ett integrerat tillvägagångssätt:

 • rätt näring
 • hälsosam livsstil
 • lämpliga vårdmetoder.

Tja, om den senare kommer att inkludera hemlagade recept masker, ganska enkelt att använda, men mycket effektiv.

Masker för mycket snabb hårväxt hemma

Vanligtvis används masker för att intensifiera tillväxten, som inkluderar uppvärmningskomponenter, såsom senap, lök och peppar, vilket framkallar aktivt blodflöde till hårbotten. Det ger folliklar med ytterligare näring med värdefulla ämnen och håret börjar växa aktivt.

Om du inte har hittat någon komponent från receptet hemma, oroa dig inte, för det finns många av dessa recept, och du kan välja vad du vill.

Enkla och effektiva folkrecept maskerar för snabb hårväxt

För mycket snabb tillväxt med senap

Senap är en stor hjälpare för att uppnå önskad tillväxt. Det bidrar också till att eliminera deras överflödiga fett.

För att förbereda blandningen måste du ta:

 • två matskedar av torrt senapspulver;
 • två matskedar av vegetabilisk olja;
 • två teskedar socker;
 • två matskedar varmt vatten.

Först måste du blanda alla ingredienser, och tillsätt sedan vatten. Applicera en mask inte på håret, men i hårbotten. För att förhindra att tipsen blir för torra smörj dem med uppvärmd vegetabilisk olja. Värm huvudet med cellofan och en handduk.

Håll 15-60 minuter beroende på hårbotten. Skölj sedan med vatten och skölj med schampo. För oljigt hår kan du göra en mask varje fem dagar, om de är av vanlig typ, en gång i veckan, och om de är torra, gör det inte mer än en gång var tionde dag.

Hårväxtmask med dimexidum

Dimexidum, som lätt kan köpas på ett apotek, brukar användas för att läka brännskador snabbare. Studier har visat att det ökar permeabiliteten hos cellmembran, så masker med dess användning kan penetrera till själva rötterna.

Det finns många masker med dimexid. Här är de två mest populära recepten för tillväxt:

 1. - Två teskedar Dimexidum, färsk citronsaft, flytande vitamin E och vitamin A.
 2. - En tesked dimexid, en matsked av kardborre och ricinolja, en tsk vitamin A och E, några droppar av en del eterisk olja.

Båda maskerna måste appliceras på rötterna. Huvudet är lindat med polyeten och lindas med en handduk ovanpå. Håll i en timme efter sköljning med vatten.

Det är nödvändigt att göra sådana masker en gång i veckan om två månader. I en vecka tillåter de dig att odla strängar på 1,5 centimeter.

Mask för hårväxt med vitaminer

Farmaceutiska vitaminer i flytande form är populära komponenter i masker. Vitamin E och vitamin A är mest effektiva för hår. Det är med dem att de mest populära maskerna är gjorda. Vi erbjuder ett av de möjliga recepten.

Förbereda, ta:

 • en tesked vitamin E och A;
 • en tesked olja;
 • två matskedar torr senap
 • äggula
 • två matskedar varmt vatten.

Ingredienserna är blandade, kompositionen appliceras på håret och huden, viks och håller i minst 10 minuter om du gör masken för första gången. Du kommer att känna en brännande känsla, men det här är en vanlig reaktion. Med tiden kan du öka hålltiden och nå gradvis upp till en timme.

Resultaten är mycket bra - håret växer mer aktivt och trivs med en attraktiv glans.

Mask för hårväxt med peppar

På grund av den irriterande effekten förbättrar rödpeppartinkturen helt hårväxtprocesser.

Förbereda blandningen du behöver:

 • en matsked av röd peppartinktur;
 • matsked av ricinolja;
 • 1-2 matskedar av din vanliga hårbalsam.

Applicera den med en pensel eller en tampong, och inte på håret, utan på hårbotten. Vrid sedan huvudet med polyeten och varma med en handduk. Det kommer att baka, men det rekommenderas att lida minst en timme och tvätta sedan av det med varmt vatten.

Mask för hårväxt på öl

Det faktum att öl stärker håret har märkts under lång tid. Men det kan också användas för hårväxt.

Det är nödvändigt att blanda samma mängd öl och ett avkok av nässla, skölj håret med den resulterande blandningen och gnugga den i rötterna. Varm och håll i 30 minuter.

Regelbunden användning gör det möjligt att påskynda hårtillväxten, förbättra sin styrka, samt bli av med mjäll.

Lökmaskrecept

Lök har förmåga att irritera och stimulera hårbotten, så effekten av sådana masker är bra. Den enda nackdelen är lukten. Även om de goda resultat som detta recept ger, överlappar det mer än det.

För att göra en mask måste du grilla löken, riva den med honung i förhållandet 3: 1. Kompositionen måste gnidas in i rötterna för att värma huvudet. Håll 40-60 minuter.

Du kan skölja huvudet med citronsaft efter tvättning av kompositionen.

Mask med kefir och kanel

Om du vill accelerera hårväxten och samtidigt läka dem kan du använda en användbar kombination av kefir med kanel.

Du måste blanda en halv kopp kefir med äggula, lägg till en liten sked av kanel. Allt försiktigt blanda, fördela håret jämnt. Håll i 30-60 minuter.

För att förbättra maskins effektivitet är det bättre att använda naturliga produkter.

Oljemaskor

Under lång tid har oljor använts för hårvård. I en uppvärmd form fyller de perfekt hårbotten och mättar den med användbara komponenter.

Olja passar perfekt in i håret, vilket ger dem glans och extra volym. Kock, ricinus och olivolja kan användas för hårväxt - de är mest populära i recept.

Det enklaste receptet är detta: Ta en halv kopp olja, applicera på ditt hår, inslaget med cellofan och en varm handduk. Du kan tvätta en sådan mask på en timme, men du kan också gå och lägga dig i sängen. Skölj med schampo och varmt vatten.

En annan mask är mer komplicerad, men ändå effektivare. För att förbereda det, ta två matskedar olivolja och burdockolja och 10 droppar vitaminer E och A. Blanda komponenterna och värmen. Blandningen appliceras på håret och håller i en timme.

Masker med eteriska oljor

Eteriska oljor läggs ofta till masker med oljor, vilket ökar deras effektivitet.

Olja är bra för hårväxt:

För att påskynda hårväxten måste du välja en bas vegetabilisk olja och lägg sedan till ett urval av sådana kombinationer av eteriska oljor:

 • 4 droppar rosmarinolja, 2 droppar tall, salvia, lavendel;
 • 2 droppar salviaolja och rosmarin, en droppe grapefrukteter.
 • 2 droppar klyftor, 4 droppar kanel och rosmarinolja.
till innehåll ↑

Ginger Root Mask

För att förbereda måste du grilla en bit gingerrot på en fin rivare, pressa saften från den resulterande massan. Vi måste ta en tesked av denna saft, blanda den med tre matskedar av lite vegetabilisk olja.

Olja kan användas:

Funktioner för beredningen och användningen av masker

Det är väldigt viktigt att välja den komposition som passar dig.

Kom ihåg att recept som innehåller irriterande ingredienser som senap eller liknande kan torka ut hårbotten. Kombinera håret innan du applicerar kompositionen och försök att applicera verktyget maximalt jämnt.

Hemmasker kan appliceras på smutsigt och rent hår. Det är bekvämare att göra innan du tvättar håret. Det rekommenderas att du alltid bär speciella hattar och värm huvudet med en handduk.

Efter tvättning är det användbart att skölja håret med örtdekok:

Masker appliceras en eller två gånger i veckan, under en period av 8-10 procedurer. Då kan du ta en paus och slutföra kursen igen.

Övervägande masker för att påskynda hårväxten syftar till att stimulera blodcirkulationen i hårbotten. Blod och lymf som kommer till lökarna ger hår med syre, värdefulla näringsämnen.

Populära masker med:

Hur man bestämmer i förväg den allergiska reaktionen på masken innan den appliceras på håret?

Hur bestämmer du allergisk reaktion på masken innan du applicerar den på håret?

Hej, ärligt talat, jag själv aldrig har upplevt en allergisk reaktion mot en mask, men jag tror att du måste titta på maskinkompositionen om du är allergisk mot komponenter, då borde du avstå från dem

Arbetar masker

Hej, ja, jag försökte dessa masker själv och för månaden fick + 4cm

snälla berätta för mig att den första masken verkligen fungerar?

Förbereder masker för intensiv hårväxt hemma

Modetrender om frisyrer är flyktiga, som kvinnor själva. Idag får alla sina hår att klippas under strikt "torget", imorgon är de beroende av den frivolösa "bönan", och i övermorgon väljer de den romantiska kaskaden. Endast en frisyr ger inte modetrender - långt hår, som har långvarig popularitet och alltid har ett spektakulärt utseende. Men vad ska man göra om krullarna växer långsamt, och du vill bli ägare av en lång flätan så snart som möjligt? Vad är effektiv betyder? Det bästa verktyget i detta fall är inte ett salongförlängningsförfarande, vilket många flickor bara har tänkt på. För hårväxt, använd de vanliga och billiga produkterna från vilka du kan förbereda de mest utmärkta maskerna direkt i ditt kök!

Hårmaskar för deras tillväxt har många fördelar: de är naturliga, billiga och mycket effektiva. Lyckligtvis finns det många recept för sådana blandningar i folkkosmetologi.

Intressant! I genomsnitt växer håret med ca 0,5 mm per dag, d.v.s. för en månad

Men innan du gör framställning av blandningar för hårväxt, ta reda på orsakerna till att håret inte växer så fort vi vill. När allt kommer omkring kommer kunskapen om dessa faktorer att bidra till att lösa problemet med långsam tillväxt av krullar.

Orsaker till långsam hårväxt

Hår växer långsamt av sådana skäl:

 1. Hormonala störningar. Under graviditeten kan laktation, i närvaro av hormonella sjukdomar, förvärras, särskilt problem med alopeci (i värsta fall) eller inte mycket snabb tillväxt av krullar (i bästa fall).
 2. Obalanserad näring. Älskare av dieter eller kvinnor som vägrar att använda produkter som är bra för kroppen (och även håret) kan knappt räkna med en flätning i midjan. Brist på nödvändiga mikronäringsämnen och vitaminer i den dagliga rationen = ingen snabb hårväxt.
 3. Emosionellt tillstånd. Stress, depression och andra psyko-emotionella störningar är också ganska vanliga orsaker till dålig tillväxt (och till och med förlust) av hår. Funktioner i en persons mentala tillstånd är inte omedelbart synliga på håret, efter en månad eller två efter stress, börjar hårproblem också.
 4. Fel vård för lockar. Användningen av olämpligt schampo, balsam balsam, missbruk av en hårtork, krusjärn och andra enheter med termiska effekter leder alltid till skada på hårsaxelns struktur. Frisyrer, som att plocka upp hår i en tät bulle och dra dem med ett gummiband, skadar också hår, så det rekommenderas inte att göra dem för ofta.
 5. Ärftlighet. Naturligtvis är det omöjligt att ändra det genetiska minnet. Du kan dock göra en hemlagad mask för hårväxt, vilket kommer att återställa skador, stärka rötterna, och i slutändan kommer det att leda till en intensiv hårväxt.

Tillväxt Ingredienser

Hårmaskar för deras tillväxt måste innehålla lämpliga komponenter. Konventionellt kan dessa komponenter delas in i irriterande och närande.

Den första är ingredienser som stimulerar intensiv blodcirkulation och syre till rötterna och nödvändig näring. Dessa är senapspulver, rödpeppar, lök, vitlök, ingefära. Masken för tillväxt med irriterande komponenter gör att du kan växa håret några centimeter efter en månad efter dess användning.

De andra komponenterna innehåller nödvändiga för tillväxt av hår och användbara ämnen. Dessa är ägg, honung, oljor, örter. Sådana ingredienser har en mjukare och mer mild effekt än irriterande ämnen. Därför rekommenderas närande maskar för lockar för deras tillväxt för ägare av torrt, svagt och skadat hår.

Ofta kombinerar en mask för lockar för sin tillväxt i sin sammansättning och irriterande och närande ingredienser.

Vårdregler

För friska krullningar och stimulera deras snabba tillväxt är mycket viktig kompetent vård. Överensstämmelse med rekommendationerna nedan kommer att ge ditt huvud för att höra inte bara den förstärkta tillväxten, utan också ett attraktivt utseende. Så vilka regler bör antas:

 • Använd lämplig för din typ av krullar av högkvalitativa och mest naturliga schampo, balm och andra kosmetika.
 • Kamma inte de våta strängarna, vänta tills det är torrt.
 • Använd endast din kam från naturmaterial, som behöver bytas var tredje månad.
 • Försök att göra en daglig massage i hårbotten.
 • Missa inte värmeanordningar (hårtork, styler, krusningsjärn); minska deras användning, om möjligt, till ett minimum. Försök att inte göra ofta styling med fixerings kosmetika (lack, geler, mousses).
 • För färgning och laminering av hår, försök att använda hemlagad kosmetika, särskilt eftersom det inte är svårt att göra dem. Så du sparar dina lockar från de extremt skadliga effekterna av kemiska färgämnen.
 • Undvik traumatiska frisyrer (till exempel en snäv hästsvans) och tappa håret på natten.
 • Varje månad eller två, trimma ändarna av strängarna (särskilt de stympade).
 • Bär en hatt enligt årstiden.
 • Du bör regelbundet göra medicinska och kosmetiska blandningar i hemmet, i synnerhet masker för hår för dess tillväxt.
 • Leda en hälsosam livsstil - Rökning, alkohol, obalanserad diet är osannolikt att hjälpa dig att växa en fläta i midjan.
 • Slutligen bara njut av livet - och din hälsa och skönhet ges till ditt hår. Och detta är, som det är känt, en garanti för deras aktiva tillväxt.

Folkmekanismer

Hårväxt hemma kan uppnås med hjälp av terapeutiska blandningar. Vi erbjuder dig de bästa folkrecepten av sådana blandningar. Vilken av dem att välja är upp till dig, styras av din hårtyp, tillstånd av epidermis och lockar.

Med senap

Den enklaste, men ändå, mycket effektiva masken för tillväxten av curls - senap. Torka torr senap (matsked) i varmt vatten (100 ml) till tillståndet av en flytande gröt. Denna massa smutsas något i epidermis och rötter, lindas i 15 minuter. Tvätta noga med varmt vatten.
Mostens recept är oumbärligt för mycket snabb hårväxt. Men en sådan blandning rekommenderas inte för ägare av svaga, tunna, torra splittringar med känslig hårbotten, liksom för sjukdomar i huvudets epidermis.
Rådet. För att mildra de "aggressiva" effekterna av senapsburken, om du gör en mask på grundval av oljor, mjölkprodukter (kefir, grädde), äggulor.

Med peppar

Den enklaste versionen av en sådan mask är appliceringen av rödpipertinktur (uteslutande utspädd) på epidermis och rötter. Detta verktyg säljs på ett apotek, men du kan göra det hemma på egen hand. För att göra detta, slipa en pod med varm peppar och fyll den med vodka eller alkohol (100 ml). Insistera på medicinsk komposition på en mörk plats i 14 dagar. Späd den färdiga tinkturen med renat eller bara kokt vatten (1: 1) och du kan göra en peppermask för lockar för att stimulera deras snabba tillväxt.
För att mildra "aggressiviteten" av rödpeppar, lägg till vegetabilisk olja, honung, äggula till receptet. Till exempel, Art. peppar tinktur + st.l. oljor + tsk honung + äggula. Blanda ingredienserna tills de är mjuka, värm lite och massera kompositionen i rötterna, huden. Varaktighet för att hålla blandningen (under isolering) - 30 minuter. För att spola kan du använda mild schampo.
Tillväxtmask med peppartinktur, som stimulerar blodcirkulationen i rötterna och epidermierna, är ett utmärkt verktyg för den mycket snabba hårväxten. Enligt de tjejer som använde pepparblandningen, en månad efter starten av användningen, växer krullarna med 3-5 cm.
Det är viktigt! För känslig hårbotten och seboré, är peppermask för tillväxt kontraindicerad.

Lök + honung

Blanda hackad lök och bäst av alla nypressade grönsaksjuice (fyra matskedar), med honung (matskedar). Applicera den resulterande kompositionen på rötterna och epidermis. Huvud omslaget. Efter 45 minuter Tvätta av blandningen med varmt vatten utan att använda schampo.
Använd receptet med lök, om du vill växa långa lockar så fort som möjligt, på bara en månad.

Vitlök + honung + aloe + citron

Förbered en blandning av hackade vitlöksklyftor, honung, aloe, nypressad citronsaft (tsk.). Den resulterande massan appliceras på epidermis och rötterna (förtvätt håret och torka lite). Vi värmer, tvätta av kompositionen om en halvtimme.
Detta recept hjälper till att öka hårväxten genom att stärka rötterna och förbättra nutritionen genom hela håret.

Rådet. För att avlägsna löken och vitlök "gul", efter att du har tagit bort masken, skölj håret med örtte (varmt vatten och estrar).

Med ingefära

Vi blandar den färska ingefärarot krossad i en blandare (för att göra matsked) med sesamolja eller jojobaolja (även matskedar). Den resulterande homogena blandningen masseras försiktigt i rötterna och epidermis (ingen anledning att tvätta huvudet i förväg). Vi är varma. Efter 30 minuter tvätta av kompositionen.

Applicera receptet av ingefära maskera för lockar för deras tillväxt, du kommer att förbättra blodtillförseln till rötterna och därmed påskynda tillväxten av strängar.

Cognac + honung + aloe

Blanda noggrant brandy, honung, aloe (enligt Art.). Gnid försiktigt den resulterande föreningen i epidermis och rötter, wrap huvudet. Efter en timme, tvätta av blandningen.

Denna mask för hårväxt för tillväxten används också för att driva rötterna och strängarna.

Cognac + honung + henna + smör + ägg

Förbered en homogen blandning av brandy, honung, henna (för tsk.), Vegetabilisk olja (st.l.), äggula. Med denna komposition bearbetar vi hela hårets hår helt, vi värmer huvudet och bibehåller kompositionen i 1 timme.
Detta recept, förutom att påskynda tillväxten av lockar, kan göras för att intensivt närma och återställa hårets struktur.

Med oljor

Vi blandar lika delar av ricinus, olivolja, kokosoljor och värmer den resulterande massan. Massera roten och skalpen noggrant med en oljekomposition och fördela den sedan längs strängarna. Vi sätter upp oss efter 40 minuter. tvätta av blandningen med en mild schampo.
Förskrivningen av en oljemask för ett hårhår för dess tillväxt kan göras för att återställa strukturen hos försvagade, skadade trådar.

Effektiva växtbaserade infusioner för hårväxt i hushållsblandningar

Hårmaskar för deras tillväxt, bestående av örter, rekommenderas för tjejer med torra och skadade lås.

Alternativ 1 - med burdock, luftig, humle, ringblommor

Vi tar rötterna av kardborre, kalamus, guldblommor (blommor), humlehoppar (enligt st.). Fyll ingredienserna med kokande vatten (1 liter), insistera i en sluten behållare i 2 timmar. Infusionen avrörs genom att gnida den i epidermis över natten.
Detta recept används för håravfall i syfte att stärka dem, stimulera tillväxten av nya hår.

Alternativ 2 - med timjan, ek och pilbark

Blanda de angivna ingredienserna (enligt st. Vardera), häll vatten (1 liter) och koka på en liten eld i 15 minuter. Det resulterande avkoket (du behöver svalna och spänna) används för att gnugga in i huden (efter att ha tvättat huvudet).
Detta recept rekommenderas till ägare av torra lockar.

Alternativ 3 - med kamomill, celandine, salvia, yarrow

Vi blandar de angivna örterna (enligt st. Av varje) och vi fyller i dem med kokande vatten (500 ml), vi täcker och vi insisterar en halvtimme. Det resulterande verktyget kan användas för att gnugga in i huden och för att skölja trådarna efter tvätt.
Den växtbaserade tillväxtmaskan har också en antiseptisk och lugnande effekt.

Alternativ 4 - med murgröna

Krossad murgröna (fyra msk.) Häll rent vatten (500 ml) och koka blandningen på låg värme i 10 minuter. Kyld och filtrerad avkok som används för att gnida i epidermis i 2 månader. 3r / 7 dagar

Spray masker för hårbehandling

Användningen av medicinska masker för hår hemma är ett effektivt sätt att läka hår, men inte alla gillar de sysslor som är förknippade med deras tillverkning. För korrekt användning av masker krävs kunskap om komplexiteten vid applicering av blandningarna, liksom viss erfarenhet av användningen av dess individuella komponenter. Därför, för att spara tid, eller så att på grund av oerfarenhet att inte skada håret väljer kvinnor och män mer bekväma, färdiga terapeutiska blandningar i form av en spray:

 • Läkemedlet för håravfall och deras restaurering Ultra Hair System
 • Läkemedlet för skallighet och för att återställa hårdheten Azumi
 • Spray mask för hår restaurering Glam Hair

Dessa verktyg, som hemlagade masker, är baserade på säkra naturliga ingredienser, men effektiviteten hos vissa av dem förbättras av innovativa molekylära komponenter.

Hårmaskar för deras tillväxt är ett tillfälle att hitta efterlängtade långa krullar. I det här fallet kommer du inte att ha några betydande kostnader och inte skada ditt hår. Det är trots allt väldigt viktigt att använda naturliga stimulanser för hårväxt. Som ett resultat kommer krullarna att stärka, få den nödvändiga näring och, naturligtvis, kommer att glädjas med sin intensiva tillväxt och vackra utseende.Nästa Artikel
Hur man sköljer håret efter tvättning: De bästa recepten